ARD nu este alianta, este rebranding. Despre colegii eligibile

BPN al PDL a decis că toți parlamentarii PDL își păstrează colegiile în care au candidat în 2008. Ceea ce înseamnă că pentru partenerii PDL în ARD au rămas doar colegiile în care în 2008 PDL a pierdut (colegii cîștigate de PSD, PNL sau UDMR) și colegiile parlamentarilor PDL care au părăsit partidul (însă, de cele mai multe ori, aceștia au plecat și cu ”eligibilitatea” colegiului).

Colegiile în care parlamentarii PDL au fost aleși în 2008 ar fi eligibile în 2012 în condițiile în care ARD ar avea 33% din voturi. În afară de acestea, ar mai apărea și alte colegii eligibile dacă ARD ar lua peste 33% (ar ajunge la 35% sau 40%).

La scorul actual din sondaje (în jur de 20%) nici măcar toate colegiile în care au candidat parlamentarii PDL în 2008 nu ar mai fi eligibile la alegerile din 2012. Nici măcar toți parlamentarii PDL nu s-ar realege, darămite să mai rămînă colegii eligibile și pentru ceilalți membri ai ARD.

Ce înseamnă că toți parlamentarii PDL își păstrează colegiile din 2008? Înseamnă că partenerii PDL, Forța Civică și PNȚcd, dacă merg în ARD au interzis la candidaturi în colegiile fief ale dreptei. Ei vor trebui să candideze în colegiile în care PDL a pierdut în 2008 și în care au cîștigat PSD, PNL și UDMR.

Astfel, ARD nu este decît un rebranding al PDL, prin care pedeliștii speră să păcălească alegătorii, candidînd sub alt nume, altă siglă și alte culori. ARD nu este o alianță. PDL păsttrează exclusivitatea asupra colegiilor eligibile ale dreptei și primește un nume și o nouă siglă plus cîteva personaje politice frecventabile, bune de pus în vitrină și acoperit pedeliștii cei atît de detestați de alegători.

Pedeliștilor le e o groază teribilă de PDL și de portocaliu și încearcă cu disperare să se rebranduiască. E singura lor idee politică (care nici măcar nu e a lor, dacă e s-o spunem p-aia dreaptă).

Cu alte cuvinte, mult clamata unitate a dreptei nu este decît umbrela sub care parlamentarii PDL speră să se realeagă.

PS. Și cît de utilă va fi Comisia de etică condusă de Monica Macovei în condițiile în care parlamentarii PDL candidează fără a trece prin comisie?

Facebook Comments

72 Comments ARD nu este alianta, este rebranding. Despre colegii eligibile

  1. ny2

    off-topic, ma bucura sa vad ca Base a aghezmuit Cotroceniul, si-a facut sala noua pentru conferintele de presa si c-a reaparut steagul NATO langa cel al Romaniei si al UE, in spatele presedintelui.

    Reply
    1. Rezon

       @ny2 Ca să nu mai vorbim de pupitrul cel nou, pe care scrie dureros de ostentativ ”Președintele României”. Asta e cruzime pură.

      Reply
      1. ny2

         @Rezon cred ca Base i-a trimis pupitrul vechi lui Crizel, sa se bucure si el.
         
        am trait s-o vad si pe Ana Birchall recitand poezia cu cei 7,4 mil… stiti voi. si despre cat de conflictual e Base.

        Reply
  2. Rheia

    Nu știu, poate am eu o problemă de percepție, dar cu cît mă uit la Ponta Octombristul și la Șovalacheii din jurul lui, cu atît îmi dau seama că băieții ăștia nu se prefac, chiar sînt imbecili, iar pe de altă parte, arzoii noștri bubuie de inteligență (fără glumă, ba chiar cu tristețe). Ce se petrece? De ce sînt proștii la volan și deștepții la spălat parbrizul? 

    Reply
    1. OstapBender

       @Rheia Intreabarea asta e veche de cand politica.
      Un raspuns ar fi ca tampenia, prostia, incompetenta, dilentantismul faca casa buna cu tupeul (forma decazuta a indraznelii si a curajului). Iar cei care au competente, pregatire si calificare si, in general, mai cumpaniti, mai putin dispusi sa se bage neaparat si brusc in fata. E un fel de „modestie” socratica, cand stii, stii de fapt si ca nu stii nimic.
      Asa s-ar explica faptul ca in politica nu ajung de obicei cei priceputi, ci neavenitii, diletantii, prostii si incompetentii. E un raport exponential, cu cat esti mai diletant, mai prost si mai incompetent, cu atat se umfla tupeul in tine si simti nevoia sa te bagi mai in fata.
      Asta ar fi in cuvinte prea multe, o explicatie simpla.

      Reply
    2. OstapBender

      @Rheia
      Intreabarea asta e veche de cand politica.
      Un raspuns ar fi ca tampenia, prostia, incompetenta, dilentantismul faca casa buna cu tupeul (forma decazuta a indraznelii si a curajului). Iar cei care au competente, pregatire si calificare sunt, in general, mai cumpaniti, mai sfiosi, mai putin dispusi sa se bage cu tot dinadinsul in fata. E un fel de „modestie” socratica, cand stii, stii de fapt si ca nu stii nimic.
      Asa s-ar explica faptul ca in politica nu ajung de obicei cei priceputi, ci neavenitii, diletantii, prostii si incompetentii. E un raport exponential, cu cat esti mai diletant, mai prost si mai incompetent, cu atat se umfla tupeul in tine si simti nevoia sa te bagi mai in fata. Iar, odata ajuns acolo nu te doboara rusinea pentru ca nu ai la propriu de ce sa te rusinezi. Nu stii, prost fiind, de ce anume sa te rusinezi. Nu ai reperul a ceea ce ar trebui sa fie bine.
      Asta ar fi in cuvinte prea multe, o explicatie simpla

      Reply
    3. OstapBender

       @Rheia
      Intrebarea asta e veche de cand politica.
      Un raspuns ar fi ca tampenia, prostia, incompetenta, dilentantismul fac casa buna cu tupeul (forma decazuta a indraznelii si a curajului). Iar cei care au competente, pregatire si calificare sunt, in general, mai cumpaniti, mai sfiosi, mai putin dispusi sa se bage cu tot dinadinsul in fata. E un fel de „modestie” socratica, cand stii, stii de fapt si ca nu stii nimic.
      Asa s-ar explica faptul ca in politica nu ajung de obicei cei priceputi, ci neavenitii, diletantii, prostii si incompetentii. E un raport exponential, cu cat esti mai diletant, mai prost si mai incompetent, cu atat se umfla tupeul in tine si simti nevoia sa te bagi mai in fata. Iar, odata ajuns acolo nu te doboara rusinea pentru ca nu ai la propriu de ce sa te rusinezi. Nu stii, prost fiind, de ce anume sa te rusinezi. Nu ai reperul a ceea ce ar trebui sa fie bine.
      Asta ar fi in cuvinte prea multe, o explicatie simpla

      Reply
      1. Rheia

         @OstapBender Din păcate, nu se potrivește explicația ta. Eu îi comparam pe acești dobitoci aflați acum la guvernare tot cu niște politicieni. 

        Reply
    4. Yeba

       @Rheia cauza ultimă cred că este societatea majoritar defectă. Dar defectă bine, de la Burebista încoace.
      Cand se ia cate-o masura/Lumea-njura/ Pe agentul sanitar/Si-l intreaba fara noima: „CE-AI CU NOI, MA? PENTRU CE SA DAM CU VAR?” 
      Acum îmi vine în minte şi Despot-vodă, că tot se poartă dictatura.
       

      Reply
      1. Rheia

         @Yeba Nu poate fi TOATĂ societatea defectă. Ca dovadă, unele locuri din ea funcționează mai bine decît altele. Așa cum unele județe sau localități din țară se descurcă mai bine. Cred că, în final, va trebui să se întîmple regionalizarea aia refuzată inițial. Altfel n-o să ajungem în veci la masa critică de care-i nevoie pentru o schimbare radicală. 

        Reply
  3. Bleen

    off topic oarecum
     
    O mîrlănie joasă la adresa lui Tăpălagă. Părerea mea e că dacă n-ai umor, ironie și scriitură, mai bine pui mîna pe telefon, suni omul și îl bagi direct și fără ocolișuti în pizda mă-sii, nu te apuci să scrii articole. Un articol prost, scris cu pretenții de ironie, pe modelul Năstase-Ponta-Șova și iată, mai nou, Neamțu, scoate în evidență mîrlănia.
     
    http://www.nouarepublica.ro/va-rog-sa-mi-acordati-domnisoara-dansu-acesta/

    Reply
    1. Florina

       @Bleen 
       
      Şi exact pe modelul USL, tot ce înseamnă critică la adresa lui este considerat atac. Şi legea îl atacă – atenţie, aici chiar e periculos! – respectiv faptul că se poate face contestaţie privind înregistrarea NR. Nu mai zic de „cineva de la AVAS îmi face contestaţie MIE”. Nu contează cine şi de unde este, are dreptul legal de a face contestaţie. Iar asta îl deranjează. 

      Reply
    2. Rezon

       @Bleen  Se pare că încă nu l-au ajuns încă din urmă pe Neamțu ultimele noutăți. Și anume că nu mai este păpușica răsfățată a presei cultural-politice. E politician. Iar dacă el crede că poți să discuți cu presa – ca politician – în maniera polemicilor intelectuale din gazetele culturale, înseamnă că e complet dus cu pluta.

      Reply
    3. Rezon

       @Bleen Se pare că nu l-au ajuns încă din urmă pe Neamțu ultimele noutăți. Și anume că nu mai este păpușica răsfățată a presei cultural-politice. E politician. Iar dacă el crede că poți să discuți cu presa – ca politician – în maniera polemicilor intelectuale din gazetele culturale, înseamnă că e complet dus cu pluta.

      Reply
  4. EroulBula

    Cred ca e o problema cu comentariile, pe pagina principala.
    Intru pe pagina principala merg la „Comentarii recente”, plasez mouse-ul deasupra unui comentariu din lista si-mi apare doar „on” in loc de „on” + denumirea articolului.
    Daca dau click pe comentariu (oricare) ma trimite la articolul cu Amazon unde nu este decat un comentariu, altul decat cel din lista.

    Reply
  5. SimonaM

    Văd agitație maximă că mvai, cum poți să nu votezi PDL?! Că PDL e singura construcție de dreapta și că distrugi dreapta dacă zici ceva de PDL.
     
    Unde era PDL ăsta când trebuiau făcute reformele? Cam cu ce fel de frână s-au făcut alea care s-au făcut?
    Unde era PDL astă iarnă când pica guvernul MRU? Unde-i Boc, cel care s-a scremut să scoată și ceva măsuri de dreapta? Unde-s reformiștii?
     
    Care-s măsurile de dreapta pe care le susține PDL acuma? Ce zice PDL? 

    Reply
    1. Beavix

       @SimonaM Nu vreau să le lustruiesc eu imaginea, că nu merită, dar PDL a fost partidul care s-a apropiat cel mai mult de ținta aia pe care o numim noi „reformă”. Este și singurul partid de genul ăsta care va rămâne (probabil!) în Parlament. De asta unii preferă să susțină răul cel mai mic în loc să se abțină și să lase răul cel mare să-și facă de cap. Eu sunt convins că nu vom avea prea curând un partid de dreapta adevărat în România, care să și ajungă la guvernare.

      Reply
      1. Bleen

         @Beavix  @SimonaM Da, dar toți cei care au făcut asta au fost executați, cu Boc în frunte. După care a urmat execuția guvernului MRU. Azi, PDL e partidul lui Blaga, Stănișoară, Cezar Preda, Boureanu, Videanu, Berceanu și Gheorghe Albu.

        Reply
        1. Beavix

           @Bleen  Cu atâta prostie, minciună și rea-voință în USL, PDL chiar pare un partid decent. Momentan e singura alternativă. Albele ca Zăpada mai au de crescut până să însemne ceva în politică.

          Reply
  6. oglinjoara

    Era cît pe ce să spun că m-ai convins….
    Însă iar s-a insinuat gîndul „contra”: ai făcut un calcul cîţi candidaţi ELIGIBILI ar avea MRU în toată ţara şi, în general, cîţi candidaţi ar avea în întreaga ţară?

    Reply
      1. Bleen

         @oglinjoara Dacă trece de 5%, ar avea atîția la cît îi dă dreptul procentele partidului. Dacă trece sau nu de 5%, e o altă discuție. Însă important e să se rupă de FSN. Alegerile din această toamnă sînt irelevante, e nevoie de o construcție pe termen mediu și lung, cu ținte 2014 și 2016.

        Reply
        1. oglinjoara

           @Bleen de consideri că alegerile din toamnă sunt irelevante, greşeşti fatal
          nici o bătălie nu e irelevantă, pînă nu cîntă fat lady
          dacă îţi pui speranţele în 2014 şi 2016 aproape că visezi
          ai văzut câte se pot întâmpla în 3 (trei) zile?
          şi tu faci calcule pe 3 ani? în România?
          bătălia din toamnă e pe viaţă şi pe moarte
          aşa trebuie luată
          aşa este
          dacă nu o iei aşa înseamnă că nu crezi că ai asistat la o lovitură de stat

          Reply
        2. Bleen

           @oglinjoara Se pot întîmpla multe în 3 zile. ȘI s-au întîmplat. Dar fără absolut niciun efect electoral. Scorul e același ca în decembrie 2011. Nu s-a mișcat deloc. Nu a ieșit din marja de eroare. Între septembrie 2011 și septembrie 2012 USL nu a scăzut 1 procent, PDL nu a crescut 1 procent. Dacă ai să întrebi cîțiva oameni de meserie îți vor spune că e prea tîrziu să se mai întîmple ceva. Oricum, s-au întîmplat prea multe pînă acum. Dar, indiferent de cît de spectaculoase au fost, nu s-a schimbat nimic electoral. De ce? Fiindcă PDL e mort. Nu este o alternativă la USL. Și n-o zi eu, o zic nemulțumiții de lovitura de stat, care nu-s mulți, dar care, ăia atît cîți sînt, nu merg cu PDL. PDL nu a cîștigat niciun procent în guvernarea de 5 luni a lui Ponta, nu a cîștigat niciun procent din lovitura de stat, plagiat șamd

          Reply
        3. Bleen

           @oglinjoara Se pot întîmpla multe în 3 zile. ȘI s-au întîmplat. Dar fără absolut niciun efect electoral. Scorul e același ca în decembrie 2011. Nu s-a mișcat deloc. Nu a ieșit din marja de eroare. Între septembrie 2011 și septembrie 2012 USL nu a scăzut 1 procent, PDL nu a crescut 1 procent. Dacă ai să întrebi cîțiva oameni de meserie îți vor spune că e prea tîrziu să se mai întîmple ceva. Oricum, s-au întîmplat prea multe pînă acum. Dar, indiferent de cît de spectaculoase au fost, nu s-a schimbat nimic electoral. De ce? Fiindcă PDL e mort. Nu este o alternativă la USL. Și n-o zi eu, o zic nemulțumiții de lovitura de stat, care nu-s mulți, dar care, ăia atît cîți sînt, nu merg cu PDL. PDL nu a cîștigat niciun procent în guvernarea de 5 luni a lui Ponta, nu a cîștigat niciun procent din lovitura de stat, plagiat șamd

          Reply
        4. Yeba

           @oglinjoara  între cine şi cine?
          Eu una cred că bătălia este doar a USL contra LEGII, şi anume 1) să ia prin orice mijloace cât mai multe % şi 2) să acapareze cât mai multe instituţii de oriunde şi tot ce se poate din justiţie. Şi da, vor fi extrem de motivaţi şi mobilizaţi.   

          Reply
        1. Bleen

           @oglinjoara Tot ce s-a întîmplat din 3 iulie încoace s-a întîmplat cu acordul și complicitatea PDL-ului, care vrea să scape de justiție cu aceeași ardoare ca și USL. Întreabă și tu prin teritoriu, dacă știi pedeliști cu funcții.

          Reply
        2. oglinjoara

           @Bleen de ce refuzi să fii realist?
          dacă e exact cum zici tu, de ce refuzi să mergi pînă la capăt şi să accepţi că ne aşteaptă neantul?
          cu PDL, aşa plin de bube, mucegaiuri şi noroi, tot a putut scoate Băsescu ceva bun din el
          oricît am dori, MRU nu va face în grabă 50% plus 1
          şi dacă face 5% e mare lucru
           
          te întreb iarăşi, ca de la cititori la strateg: ai mai întîlnit în istorie o strategie prin care se fărîmiţează forţele împotriva unei armate monolitice?
           

          Reply
        3. andrei_p

          @Bleen @oglinjoara O cloaca de fesenisti si mafioti a fost in PDL cam dintotdeauna, ai devenit indezirabili pt tine numai cand au devenit si detestati de popor? Sa te rupi din singura constructie politica de dreapta ce exista imi pare similar cu plonjonul sub tren. Mai ales cand tu insuti reciclezi o gramada de politicieni scuturati de prin grupurile „mafiote” la care tot tu te referi.
          Cred ca aici oglinjoara are dreptate.

          Reply
        4. SimonaM

           @andrei_p  @Bleen  @oglinjoara PDL e singura construcție de dreapta ce există? Serios?
          Probabil te-ai uitat la alt film lunile astea.
           

          Reply
        5. andrei_p

          @SimonaM Ma refeream la ARD. Din filmul ala nou, cu constructiile capitalistilor de la noi. Buldogul, ala mic cu capu mare, teologul-filozoful-eseistul si speranta. Eu numai serialul asta l-am urmarit pe canalele de dreapta pina acum vreo 2-3 zile cand l-a mutat teologul-filozoful-eseistul pe on demand la XXX. Pe baze orale, culmea, pe la spate.

          Reply
        6. SimonaM

           @andrei_p  @SimonaM Te refereai la ARD? ”O cloaca de fesenisti si mafioti a fost in PDL cam dintotdeauna, ai devenit indezirabili pt tine numai cand au devenit si detestati de popor? Sa te rupi din singura constructie politica de dreapta ce exista imi pare similar cu plonjonul sub tren.”
           
          Dar realizez că urmărești de doar câteva zile filmul. Și că nu știi nici ce s-a mai discutat pe-aici, din moment ce spui că de-abia acum PDL e indezirabil. Iar comentariul tău se referea exact la PDL, nu la ARD.
           
          Pe-aici criticile erau la noncombatul PDL și la mesianismele lui Neamțu. N-am înțeles care din ăștia e construcția aia salvatoare.
           
           
           
           

          Reply
  7. para

    daca e sa fie o comisie de integritate, ea tebuie sa aiba putere asupra intregii coalitii, altfel nu este decat praf in ochi.

    Reply
  8. Beavix

    Mihail Neamţu: Noua Republică nu va face parte din Alianţa România Dreaptă
    http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Republica-Alianta-Romania-Dreapta-PNTCD_0_772722915.html
     
    Radu F. Alexandru: ”PDL își rezervă dreptul de a regândi oportunitatea Alianței Dreptei”
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/INTERVIURILE-2-1-Radu-F-Alexandru-PDL-i-rezerv-dreptul-de-a-regndi-oportunitatea-A-100.html
     
     @Bleen  ți se îndeplinește dorința, se spage ARD-ul?

    Reply
  9. supastaru

    Toti s-au trezit cu „parlamentarii isi pastreaza colegiile”. Asta inseamna 0% schimbare/reforma in partidele deja existente.Si cum ramane cu Comisia de Integritate a Monicai Macovei. Sa nu-mi spuneti ca toti parlamentarii PDL sunt ok dpdv al integritatii ca ma ia cu lesin. 

    Reply
  10. Adolfus River

    Dl. Badalan Eugen,un puscarias aflat in libertate, va candida pentru un nou mandat de deputat. In acelasi colegiu ca si acum patru ani. In colegiul vecin cu al badalanului va candida -se pare- progenitura prietenului si asociatului in afaceri al puscariasului,dl.Marian Fusea. Este fiul lui Stefan Fusea,personaj ce controleaza compania Titan Holding SA. care are contracte de furnizarea hranei cu cateva unitati militare si spitale judetene. O societate controlata de progenitura puscarisului sus-amintit furnizeaza materie prima(cartofi,faina,etc.) catre SC. Titan Holding SA. In concluzie,ei prospera si noi cautam cu lupa pe harta locuri bune pentru emigrat.
     Puscariasul Badalan si dl. Fusea Marian sunt membrii PDL. Badalan este din 2008,an in care a si reusit sa-si traga un mandat de deputat. Fusea este pedelist din 2010 si beizadeaua lu’ tata de cand acesta l-a facut. Unul din ei are sanse foarte mari sa prinda mandatul 2012-2016. Este exclus sa reuseasca ambii.
     
    Nota:
    Badalan a fost condamnat definitiv la PATRU ANI de puscarie cu suspendare impreuna cu tot lotul de generali judecati in dosarul de coruptie „anvelope Tofan contra taburi casabile”. Anul acesta sentinta a fost declarata definitiva  de catre ICCJ. De atunci puscariasul participa bine-mersi la sedintele BPN-ului fara sa-l apostrofeze nimeni.
    PS.1
    Din calitatea sa de secretar al comisiei de aparare,puscariasul a ajutat-o pe SC. Titan SA. sa castige contractele cu unitatile militare. Se continua traditia din vremea in care era sef al Marelui Stat Major al trupelor terestre.
    PS.2
    In 2010 puscariasul a decimat o intreaga filiala locala a PDL in calitate de presedinte interimar al acesteia. A exclus din partid 8 consilieri judeteni si municipali,un viceprimar de municipiu resedinta de judet si un vicepresedinte de CJ. La toti acestia le-au fost retrase mandatele de consilieri. I-a acuzat in bloc de non-combat fata de PSD,acesta fiinf pretextul politic al excluderii. In realitate a dorit sa curete filiala de orice posibil rival. A fost o guerila de tip PSD impotriva Geoana,facuta cu riscul asumat ca partidul sa piarda functia detinuta de cel eliminat.
    PS.3
    Puscariasul mizeaza pe un recurs in anulare care i-ar permite sa candideze. Eu cred ca este imposibil sa aiba castig in justitie. Problema este insa aceea ca pana atunci isi tine colegiul ocupat urmand sa renunte in ceasul al 12-lea pentru un personaj apropiat lui.Este o tactica practicata pe scara larga in toate partidele si nu fara succes. Dar ca sa ai succes iti trebuie sprijinul solid al Centrului…. Si puscariasul il are. Ghiciti voi cine este centrul la PDL!

    Reply
    1. meioza

       @Bleen Păi în 2008 s-a-ntîmplat așa pentru că era fieful lui Negoiță, cu cele mai mari scoruri din București. Acum e alt Negoiță în colegiu…. crezi că se riscă Blaga? 😀

      Reply
  11. DenisaC

    Ok, specific pentru Timișoara. În ritmul ăsta va trebui să îl votez pe domnul deputat Marius Dugulescu (PDL) sau domnul Marin Popescu, de care nu știu nimic. Mulțumesc, dar nu.
     
    Sunt curioasă cine va fi candidatul USL pentru Senat, având în vedere că domnul Robu (PNL) este acum primar. Din partea PDL va fi, cel mai probabil, domnul senator Gheorghe David. Speram să fie alții. Sunt dezamăgită.

    Reply
  12. Dragos

    Dragi copii, decat in vremurile in care se potcovea puricele cu 999 de oca de fier si se arunca in inaltul cerului si tot i se parea ca-i usor, virginitatea printesei era la pachet cu % din imparatie.
    acu e curvasareala mare si, sa fim seriosi, chiar v’o imaginati pe curva asta batrana de PDL trezita la realitate de pupaturile unor alde „feti frumosi” ca Neamtu si MRU ?
     
    Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa.

    Reply
  13. OvidiuCaba

    Ma tem ca in cazul asta dreapta se autosaboteaza pentru ca acolo unde PDL a castigat nu are nici o garantie ca va mai castiga, din contra. Iar in Sud si Moldova nu le dau vreo sansa sa ia fata USLului.

    Reply
  14. Bleen

    Mişcarea Populară, varianta PC + Antena 2 + Radio Romantic
     
    PDL + ISP + FCD + alte organizaţii mici, pedeliste de preerie. E ca şi cum Dan Voiculescu ar face Mişcarea Umanistă, în care ar intra PC, Antena 2 şi Radio Romantic. Rezultatul ar fi un rebranding mai puţin ruşinos al PDL dar nu cu mult mai puţin ruşinos. Nu am renunţat la siglă, nume şi culori fiindcă ne e ruşine cu pedeleul sau că ne recunoaştem eşecul guvernamental, eşecul de imagine, comunicare, inteligenţă, fler şi curaj. Nu. Trandafirii, PDL fără cratimă şi portocaliul le purtăm în suflet dar pe materialele electorale şi pe buletinele de vot vor apărea numele, sigla şi culorile alianţei a cărei parte sîntem. Şi, oricum e mişto să facem o alianţă cu noi înşine. Co-preşedinţii Mişcării vor fi toţi pedelişti (e ca şi cum Ponta şi Dragnea ar fi co-preşedinţii Mişcării Socialiste, formate din PSD, Institutul Şincai şi Academia Bănicioiu) iar PDL nu va trebui să împartă cu nimeni colegiile eligibile, alea puţine care au rămas. Mişcarea asta se mai poate numi şi “M-am deghizat: mi-am luat chiloţii invers.”
     
    26 sept 2011
     
     

    Reply
  15. atoma

    mare scart :)! si ce ?sperai ca in nici 2 luni sa se poata face ceva mai „viabil”? doar „tradatorii” au plecat, cei cu dosare stiu ca nu-i scapare oricum, deci cat de cat PDL e curatel (fata de USL !)
    ce D zeu d-le ? doar traim in Romania ..de unde vrei „mai bun” ? sau poate-ti place struto-camila (stanga-dreapta mestecata si curat-murdar formata !)
    mai lasati criticile ca VIN alegerile si cum ai zis „pas” USL-ul ia peste 50% !

    Reply
  16. Bleen

    O ofertă de nerefuzat
    PNŢcd în Parlament, după 12 de ani de stat afară, în frig şi ploaie. PNŢcd cu grup parlamentar, vizibilitate media, poziţii executive (poate chiar un ministru, ceva) şi tot ce trebuie. PDL va primi în schimb un alt nume, altă siglă, alte culori, aşa cum tot visează de un an încoace. Nu stau ei în drum de cei 1% ai ţărăniştilor, îi interesează doar rebrandingul.
    Ţărăniştii vor primi probabil cîteva colegii eligibile. Nici măcar nu contează numărul de parlamentari pe care îl va primi PNŢcd într-o construcţie comună cu PDL, important e ca partidul să fie în Parlament, oricît de formal sau inconsistent. S-a văzut că dacă nu eşti în Parlament, nu exişti. Probabil că alături de PDL şi PNŢcd vor mai fi şi alţii, poate chiar şi UNPR. La urma urmei vorbim de o alianţă a responsabilităţii iar din punctul ăsta de vedere UNPR a arătat că stă mai bine chiar şi decît PDL.
    Liderii PNŢcd ar fi cretini şi inconştienţi dacă ar refuza intrarea în Parlament, după 12 ani de pauză. La urma urmei, din calităţile uman-politice ale lui Maniu, Mihalache sau Coposu nu făcea parte şi prostia băţoasă. Şi că tot am ajuns aici, trebuie să spunem că tocmai ea, prostia băţoasă, pozînd grav şi trist, cu mitraliera etică la subţioară, va fi cel mai mare duşman al dreptei în alegerile din 2012. Aşa cum a fost din 1990 încoace. Tragedia noastră nu e că avem de ales între comunişti şi comunişti, aşa cum zicea Băsescu în 2004, ci că avem de ales între comunişti şi proşti. Între Ponta, Antonescu, Zgonea, Oltean şi Frunzăverde, pe de o parte, şi prostia băţoasă şi tristă, de cealaltă parte.
     
    28 octombrie 2011
     
    http://www.blogary.ro/2011/10/minoritatea-cumanilor-bonus-o-oferta-de-nerefuzat/
     

    Reply
  17. Bleen

    19 mai 2012: http://www.blogary.ro/2012/05/renasterea-dreptei-trebuie-sa-inceapa-de-la-mru-si-sa-treaca-prin-pdl-sau-il-vreti-pe-crin-antonescu/
     
     

    Reply
  18. MihaiDPopescu

    Mirel, bine că i-ai dat în fapt… Dacă mai rămăsese vreunul care să nu fi priceput, apăi acuma a priceput… Strici somnul îngeraşilor pogorâţi pe pământ… Păcat.

    Reply
  19. GAVRILACHE

    Eu cred ca devine tot mai evident faptul ca aceasta Alianta este doar un motoras suplimentar pentru PDL! Pe de alta parte, e greu de spus daca, fara PDL,  Alianta ar intra in parlament! Am senzatia ca, la acest moment, s-ar putea spune orice! Mai putin ca exista un drum sigur spre…victorie! Vai, totul depinde, se pare, de USL! (Si USL face eforturi mari sa dezamageasca).

    Reply
  20. SorinSarba

    Pai, asta e foarte bine! In acest fel Mihail Neamtu si Aurelian Pavelescu au sansa sa arate cat priza au la popor, sa fie validati cum spun ei, sa arate ca pot trece prin focul alegerilor parlamentare si ARD alianta USL si tot ce e rosu si galben in calea lor in judete precum Teleorman, Vrancea, Constanta, Dolj, Caras Severin, Ialomita, Buzau, Olt, Valcea. DE CE NU? Cu siguranta Noua Republica si PNTcd, avand  fiecare mii de membri si de simpatizanti, in aceste judete vor avea activisti care vor sta cate 4-5 de paza la fiecare sectie de votare, iar in final, A.R.D. va obtine 40 voturi si 45% parlamentari. 🙂 EXCELENT!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *