Blogary si lovitura de stat

Am fost, ca de obicei, relevanți. Și, tot ca de obicei, chiar dacă acum nu mai țineți minte, am fost antipatici și înjurați. Și vom fi în continuare. Sau, mă rog, ca să vorbesc în nume personal, eu îmi propun să fiu cît mai antipatic posibil și în continuare.

28 iunie 2012: Lovitura de stat (Bleen)

” Tocmai am asistat, asistăm și vom asista în continuare la o lovitură de stat în formă continuată.”

3 iulie 2012: Lovitura de stat (Dragoș Paul Aligică)

”Teza 2: Ne aflam in fata unei tentative de lovitura de stat. Ne miscam rapid in acea directie. Vorbim despre o tentativa de „coup d’etat”.”

3 iulie 2012: Astăzi, în Piața Victoriei, ora 19.00. Și mîine, și poimiîne (Bleen)

În pericol e statul român, în pericol e locul României pe harta statelor civilizate și democratice, în pericol e libertatea noastră.”

4 iulie 2012: Dacă nu vă pasă, stați acasă! (Alexandru Hâncu)

Dacă nu credeţi că e necesar, iată ce îmi spunea un prieten mult mai tînăr, pasionat de istorie: “E ca-n 1946!” Rămîneţi pe bară, staţi acasă şi va fi mai rău ca-n ‘46.”

5 iulie 2012: Astăzi, la 18.00, în Piața Revoluției, încă un episod din lupta românilor cu Al Capone. Miza? Statul de drept. (Bleen)

Ceea ce bunicii noștri au pierdut sub atacul tancurilor sovietice, ceea ce tinerii din decembrie 1989 au cîștigat cu sînge, noi riscăm să pierdem din neglijență sau comoditate.”

5 iulie 2012: Însemnări din dictatură: Majoritatea parlamentară desființează practic Curtea Constituțională (Bleen)

”Parlamentul nu este o instituție divină. Este o instituție constituțională. Fără Constituție, Parlamentul nu există. În momentul în care majoritatea parlamentară decide ignorarea și desființarea Constituției, decide desființarea Parlamentului.”

6 iulie 2012: Prețul libertății: două ore de plimbare, în fiecare seară (Alexandru Hâncu)

”De la democraţie la dictatură se trece foarte uşor: e de ajuns o generaţie care uită că libertatea nu e ireversibilă şi nu e gratis, ci costă.”

7 iulie 2012: Pentru prima oară, Antipa ține expoziții afară, pe trotuarul din fața Muzeului (Bleen)

”Dacă Curtea Constituțională și cancelariile occidentale ajung la concluzia că nu am avut parte de o lovitură de stat și nu asistăm la acapararea prin mijloace ilegale și anticonstituționale a României de către Mafie, plecarea definitivă a lui Băsescu este sigură.”

8 iulie 2012: Sintem in plina dictatura si discutam tactici electorale (Bleen)

Dacă noi și Occidentul recunoaștem și acceptăm un scrutin ilegal și neconstituțional, nu vom mai avea alegeri libere în România.

10 iulie 2012: A fost sau n-a fost lovitură de stat? Occidentul, statul de drept și Curtea Constituțională (Bleen)

”Mai plastic, USL a intrat în cameră, i-a legat mîinile la spate Curții Constituționale și a violat Constituția. Între timp Curtea Constituțională și-a dezlegat mîinile iar USL zice că violul a fost legal atîta timp cît Curtea Constituțională n-a intervenit. Dacă îmi legi mîinile la spate și îmi iei banii din buzunar, faptul că nu te pot opri nu înseamnă că ți-am dat acordul să-mi iei banii din buzunar.”

12 iulie 2012: Ce veți face la referendumul de demitere? (Bleen)

”Aceste rînduri ne dovedesc limpede, fără putință de tăgadă, că useliștii sînt teribil de proști. USL-ul, în momentul în care și-a devoalat profunda convingere doctrinară că ”votul bate totul” a intrat la index, i-a făcut pe toți occidentalii, conservatori și socialiști, eurosceptici și euroentuziaști, americani și europeni, să vadă negru în fața ochilor și să pună USL pe lista neagră pentru mult timp de acum încolo. ”

13 iulie 2012: Nu pot ei să mintă cît puteți voi să credeți (Alexandru Hâncu)

”Treaba e că sîntem în război. Iar la război nu trimiţi comandouri de intelectuali, cu laptopuri, ca să oprească golanii lor bezmetici care au cotropit ţara. Trimiţi golanii tăi. Şi anume, golanii buni, puşi pe treabă. Mahalagii cu viziune. Profesionişti ai luptei.”

13 iulie 2012: România este un eșec. Românii sînt incapabili să se guverneze. (Bleen)

”Nu știu care va fi deznodămîntul în această bătălie dusă de USL împotriva României. Poate că Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii ne vor salva. Poate nu. Însă salvarea, dacă ea va veni, va fi de scurtă durată. Războiul l-am pierdut.”

14 iulie 2012: Mai țineți minte? (Bleen)

”La cît au investit oamenii ăștia în această lovitură de stat, la cum au tratat Constituția, regulile democrației, Uniunea Europeană, pe Angela Merkel, liderii europeni, la cum au tratat instituțiile statului român și legile, la cît au riscat, credeți că sînt dispuși să piardă totul la referendum?”

16 iulie 2012: Plebiscit pentru lovitura de stat. USL ne invită să legitimăm puciul. (Bleen)

”Vă înțeleg frica și nevoia de a pune măști familiare crocodilului care tocmai vă înghite (”Uite, seamănă cu cățelul lui mamaie, Lăbuș!”). Însă nu sîntem în logică electorală. Nu ne jucăm de-a campania și de-a alegerile. Simpla participare la acest referendum, indiferent dacă votezi DA sau NU, este o legitimare a puciului. USL cheamă poporul să-i legitimeze puciul, să dea unei lovituri de stat o pojghiță de normalitate, o aparență de democrație.”

18 iulie 2012: Procesul, de Victor Ponta. Și obligația morală a boicotului. (Bleen)

”Acest articol nu e un îndemn la boicot. Nu e un îndemn la nimic. Este opinia mea, argumentată, despre lumea și viața ultimelor săptămîni. Vreți să vă duceți la vot și să puneți ștampila pe DA sau NU? Duceți-vă și faceți ce vreți voi cu ștampila! Eu nu mi-am făcut decît datoria să vă spun că mișcarea asta cu ștampila e de o moralitate îndoielnică și de o inteligență și mai îndoielnică.”

20 iulie 2012: Atuurile strategice ale României. Și un sondaj. (Bleen)

”Dacă Băsescu pierde președinția în 29 iulie, România iese de pe orbita lumii occidentale și reintră în sfera de influență rusă pentru 20, 50 sau 100 de ani de acum încolo.”

22 iulie 2012: Președintele Crin Antonescu și șansele dreptei la parlamentare (Bleen)

”Dacă Băsescu este demis la referendumul din 29 iulie, îl vom avea Președinte pe Crin Antonescu pînă în 2017. Președintele Crin Antonescu va desemna premierul atît după parlamentarele din 2012 cît și după parlamentarele din 2016. Da, știu. Dacă Băsescu va pierde la scor decent, dreapta va obține un scor bun la parlamentare, poate trece chiar și de 30%. Da. Și?”

23 iulie 2012: Despre referendum și despre ceea ce va urma după el (Dragoș Paul Aligică)

”Din punct de vedere constitutional nu va conta decat un singur lucru: Daca s-a atins sau nu pragul de participare necesara. Daca da, atunci scorul conteaza. Daca nu, scorul este irelevant. Se revine la status qvo ante. ”

23 iulie 2012: Testele electorale trimestriale, un precedent periculos (Bleen)

”A participa la un asemenea exercițiu electoral care stabilește un precedent periculos, anticonstituțional și nedemocratic, rezultat din abuzului și rea credință, reprezintă o cauționare a derapajului totalitar spre care este împinsă România de către USL.”

25 iulie 2012: Angela Merkel nu voteaza la referendum. Si vrea ca nici tu sa nu votezi! (Bleen)

”Plebiscitarea unei lovituri de stat este, în 2012 în Uniunea Europeană, un precedent extrem, extrem de periculos, pe care pur și simplu occidentalii nu și-l pot permite. Nu contează personajele. Nu importă cît de mult seamănă sau nu Antonescu și Ponta cu Hitler sau Mussolini. Important este principiul, important este mecanismul, care occidentalilor le aduce aminte flagrant de ascensiunea la putere a naziștilor și fasciștilor.”

26 iulie 2012: Referendum pe model belarus, o bătaie de joc la adresa democrației și a dreptului de a alege. Cum luptăm împotriva fraudei? (Bleen)

”Cea mai eficace modalitate este absența de la vot. Cu cît vor absenta mai mulți, cu atît eforturile de fraudă ale USL vor fi mai mari, mai disperate, mai lipsite de măsuri de precauție și deci mai vizibile și ușor de demonstrat.”

27 iulie 2012: Plebiscitul USL. Sondaj. Frauda. (Bleen)

”Cosmin Alexandru, Elena Avădănii, Adrian Baboi-Stroe, Petrișor Alexandru Dănilă, Mihai Răducu Drăgan, Anca Gayraud, Ionuț Jagă, Camelia Jinaru, Maria Krause, Radu Niculae Mihaiu, Elenina Nicuț, Mariana Eugenia Popeșteanu, Radu Popeșteanu, Niculae Săvuțiu, Maria-Magdalena Schubert, Alexandru Vărzaru”

29 iulie 2012: Românii au invalidat lovitura de stat (Bleen)

”Băsescu: românii au invalidat lovitura de stat. Crin negru. Şova negru.”

30 iulie 2012: OBSERVATORI ASOCIATIA BLOGARY (citeva povestiri)  (Blogary)

”Estimarea mea pentru in sectia unde am fost este ca cei care au venit nefortati la vot nu au fost mai mult de 20-25%, iar diferenta pana la 38% (prezenta finala inclusiv listele suplimentare) au fost voturi fortate (platite, obtinute prin santaj gen ‘daca nu ai fost la vot nu mai primesti pensia’ etc.)”

31 iulie 2012: Am evitat înfrîngerea decisivă. Războiul continuă. (Bleen)

”Nu e o victorie. E doar o bătălie în care am evitat, printr-o retragere strategică, înfrîngerea decisivă care ar fi dus la pierderea războiului. Războiul continuă. De obicei, după o retragere strategică, urmează regruparea și contraatacul. De obicei. Însă atunci cînd ești slab, contraatacul nu e o soluție, te slăbește și mai mult.”

3 august 2012: Atmosfera dintr-o secție de vot în care urmează să se fraudeze (Alexandru Vărzaru)

”Săptămîna trecută, o mînă de oameni grupați sub stindardul băsist de la Asociația Blogary ne-am adunat și am hotărît să ne facem observatori la referendum. Simțeam frauda și ne îngrozea perspectiva ca un snop de 200 de voturi vîrîte în fiecare urnă din cele 18.000 să anuleze efortul unui boicot cinstit.”

4 august 2012: Falsa problemă a demisiei lui Traian Băsescu. Adevărata problemă (Dragoș Paul Aligică)

”Toata discutia cu demisia lui Basescu este nula si neavenita. Daca luptam sa impiedicam instaurarea unui sistem cleptocratic-oligarchic (si in plus, unul tributar Moscovei si noii sale politici de expansiune si infiltrare a Uniunii Europene si NATO), atunci sa consideri ca demisia lui Basescu e o solutie la problema noastra, este fie naiv, fie iresponsabil.”

5 august 2012: Totul e permis (Bleen)

”Malacul cu cuțit se întoarce către șeful de autogară care cere palme și, cu un gest scurt, cum ar spune scriitorii,  îi spintecă burta. Se aud aplauze, venite de la un grup de privitori mai încruntați, genul care stau întotdeauna pe ghimpi, cu capsa pusă, gata să le sară țandăra, genul care suferă de un fel de sindrom Tourette, de un fel de ejaculare precoce a tristeții și enervării.”

6 august 2012: Despre listele electorale, cu dragoste (Elenina Nicuț)

”Altfel spus, in caz de contradictie intre datele inscrise in copiile de pe listele electorale permanente in baza carora s-a desfasurat referendumul si informatiile transmise de catre alte autoritati publice, cele dintai prevaleaza.”

11 august 2012: O modestă hartă strategică (1) (Bleen)

”Vestul (flancul puternic) arme: politice, economice, traduse în amenințări cu efect asupra instituțiilor, politicienilor și poporului”

13 august 2012: Naziștii și useliștii. Istoria se repetă. Cum a preluat USL președinția țării. (Bleen)

”USL a premeditat și organizat un puci pentru a prelua puterea fără alegeri. Asistăm la o lovitură de stat comparabilă cu cea prin care naziștii au preluat puterea în Germania, cu deosebirea că naziștii au fost ceva mai înceți decît useliștii. În același timp, astăzi contextul internațional este mult mai defavorabil useliștilor decît a fost acum 80 de ani naziștilor.”

16 august 2012: O modestă hartă strategică (2) (Bleen)

”Una din regulile războiului spune că trebuie să lași o portiță de scăpare inamicului înconjurat, căci va profita de ea, își va arunca armele și o va lua la fugă. Dacă nu-i lași nicio portiță, e obligat să lupte pînă la moarte. Însă o portiță de scăpare chiar asta înseamnă, o portiță de scăpare, nu spațiu de manevră.”

27 august 2012: Traian Basescu se intoarce la Cotroceni, decizia CCR a fost publicata in Monitorul Oficial (Blogary)

”Preşedintele ales, Traian Băsescu, revine la Palatul Cotroceni şi îşi reia atribuţiile de şef de şef al statului. Decizia Curţii Constituţionale a României,  privind referendumul din 29 iulie, a fost publicată astăzi, luni, 27 august, în Monitorul Oficial nr. 616. În acelaşi timp, interimatul lui Crin Antonescu a luat sfîrşit.”

Facebook Comments

31 Comments Blogary si lovitura de stat

 1. geronimo

  E cat se poate de binevenit exercitiul asta de anamneza, Bleen! Am mai zis: sunt colportor (am eu „darul” asta !) Recunosc ca m-am folosit de succesiunea de mai sus pentru a duce pe alte forumuri idei, pasaje din presa de acum un an, observatii, stari de spirit si postari relevante din vremea „Intifadei”-USL. Am gresit cu ceva? :)))
  Citește mai mult la http://www.blogary.ro/editorial/blogary-si-lovitura-de-stat/www.blogary.ro/editorial/blogary-si-lovitura-de-stat/ © Blogary

  Reply
   1. Canadiana

    SimonaM Ok, stergem B1 (apropo, Turcescu il lauda pe Base acum pe B1 – e halucinant!!), deci stergem B1, stergem Mircea Toma/Kamikaze. In ritmul asta, sterg si Feisbucul.

    Reply
    1. SimonaM

     Canadiana SimonaM 
     Mpăi de ce să ștergem Kamikaze?! Sunt și kamikazi foarte ok. Doar că Mircea Toma nu e printre ei. Cel puțin eu mereu l-am văzut ținând trena peneleilor. Dar nu-s toți ca el acolo.

     Feisbucul nu trebă șters. Acolo umbli la liste. Dăcât. 😛

     Reply
    2. Canadiana

     Yeba Chestie de cronologie.  Adica pluta in care erau incruntatii de la T (Cr, Tap, Badin) si-a schimbat directia de plutire dupa Digi.

     Reply
 2. Bleen

  Am înţeles că pe B1 Turcescu şi Tăpălagă îi cer demisia lui Băsescu. Nu cunosc detalii, că nu mă pot uita acuma. Și tot pe B1: Turcescu a creat valul de simpatie vara trecută și Băsescu s-a urcat pe el. Pe val, nu pe Turcescu.

  Reply
   1. Gramofonu

    Bleen Mai e si unul la colt, linga magazinul de piine, si ala ii cere demisia lui Basescu. Nu stiu cum il cheama; are o basca maro.

    Reply
   2. Canadiana

    Bleen Pe Badin nu l-am auzit. Dar oi fi suferit pierdere partiala de auz de la un puseu de tensiune cauzat de protagonisti.

    Reply
    1. SimonaM

     Canadiana Bleen 
     Îngâna aprobator. Ținea hangul.
     Cu subiect și predicat au fost Tăpălagă și Cristoiu. Turcescu chema lumea-n stradă. Mircea Marian n-a prea avut loc să se desfășoare.

     Reply
    2. Canadiana

     Florina SimonaM Canadiana Bleen  A fost zaiafet mare: Cristoiu, Tapalaga, Turcescu cereau demisia lui Base. In acelasi timp, Cristoiu aprecia comunismul chinez.

     Reply
    3. Florina

     Canadiana Florina SimonaM Bleen 
     Carevasăzică ăştia, la nici un an de la suspendarea lui Băsescu, că pe 6 iulie anu’ trecut s-a întîmplat, vor ŞI EI să plece de la Cotro. Pe aceleaşi nemotive şi pe aceeaşi iraţionalitate manifestate de ceilalţi anul trecut. Ca să vezi potriveală, dom’le! 
     PS La Cristoiu absolut nimic nu mă miră..

     Reply
    4. SimonaM

     Florina SimonaM Canadiana Bleen 
     Nu a spus direct și anume ca să ce. 
     Din context se-nțelegea că e vorba de protestat împotriva USL. Cu bătaie la mâna de oameni care s-a dus în fața guvernului și în contrast cu bulgarii și toți restul care știu să protesteze.

     Reply
    5. Florina

     SimonaM Florina Canadiana Bleen 
     Am înţeles, nu au nici măcar scrotul plin, ca ăilalţi, ca să o zică p-aia dreaptă. Scuzaţi dreaptă în context.

     Reply
   3. Nea

    Bleen Anul trecut, pe vremea asta, când Cristoiu era printre foarte puţinii de la tv împotriva puciului şi în apărarea lui Băse, am zis cam aşa:
    O măsură a gravităţii situaţiei e faptul că ne uităm toţi de aici în gura lui Cristoiu, deşi ştim toţi ce hram poartă.

    Reply
  1. Bleen

   Dacă aș fi în locul lui Băse mi-aș da demisia. Numai așa, de-al dracu’, să-i văz pe băieți și fete cu ochii pe reclama la margarina înlocuitor de vaselină. Nu de altceva, dar dacă pleacă Băse, în cel mult 3 luni se fac alegeri prezidențiale anticipate, care vor fi cîștigate 100% de Antonescu sau Ponta. Și să vezi atunci pușcărie trei capace unde toți băieții zace. Asta dacă nu cumva lucrează deja pentru Antonescu pe banii lui Voiculescu. Băieții și fetele, zic.

   Reply
   1. Gramofonu

    Bleen Peste vreo 3 ore te suna mama ta, ca a dat la tv ca unul mare, solid, a zis ca daca nu-si da Basescu demisia ii da trei capace, si sigur tu esti.

    Reply
 3. Bleen

  ”PDL e o găină fără cap, cartelul marjuanei a doua zi după ce s-a legalizat marijuana, un gang de hoți de buzunare care s-a urcat într-un autobuz fără călători, care se retrage la Autobază.”
  Bleen, 7 iulie 2012

  Reply
 4. Augustin

  Astept si niste stiri ceva mai actuale si relevante. Parca vad un remember de la un serial TV. 
  Daca nu aveti va dau eu: ” Compania sarba de energie NIS, care din 2009 este parte a
  gigantului Gazprom, face in prezent prospectiuni geologice in vestul
  tarii si, daca rezultatele vor fi pozitive, va investi peste 500
  milioane euro in activitati de productie si explorare in urmatorii ani, a
  spus un inalt oficial al Gazprom Neft. Vineri
  s-a inaugurat o benzinarie Gazprom pe autostrada Bucuresti – Pitesti,
  iar planurile sunt sa se ajunga la 120 de unitati, dupa investitii de
  150 milioane euro. La inaugurare a fost prezent si Viorel Hrebenciuc. ”
  De ce e asta o stire adevarata? Pentru ca rusii nu vor sa investeasca fara siguranta ca sunt protejati de pierderi neaspteptate ori de chestiuni frivole gen concurenta. Si in al 2-lea rand pentru ca alternativele nu exista si se observa o acceptare tacita. Lovitura de stat a reusit. Imi pare rau sa v-o spun. Presedintele nu mai face decat o retragere organizata precum cea din Afganistan.

  Reply
 5. SimonaM

  LISTELE lovește din nou!
  20.121.000 de cetateni in tara! Fata de 17-18.000.000 cat ziceau ei – live acuma pe B1 rezultatele recensământului. Recensământul ăla boicotat de USL.

  Reply
   1. SimonaM

    Glook SimonaM 
    Firește. Și iar se va discuta pe tema listelor, și iar se va număra și răs-număra, și iar vor face ăștia peltea un non-subiect.

    Reply
 6. Yeba

  După următorul puci/lovitură de stat avem material suficient pt eseul Rolul loviturilor de stat în dezvoltarea eseisticii de blog. Sunt atât de bune articolele astea (suspin)
  Deocamdată până și americanii s-au dat la o parte din calea @SimonaM  și EleBelele , azi e ziua cifrelor. De pe A3 n-am nici o info, doar a dezmințit Gâdea oficial zvonul că Dana Grecu ar fi fost violată în Piața Tahrir.

  Reply
  1. EroulBula

   Yeba EleBelele Dar zvonul ca Dana Grecu i-a violat pe manifestanti a fost dezmintit de cineva? 
   Am auzit c-au incercat vreo doi sa dezminta dar au fost violati fulgerator.

   Reply
  1. Nea

   „Dacă invocaţi
   neutralitatea, aflaţi că aţi ales tot Antenele şi Realităţile.
   Neutralitatea e tot alegere. Aţi ales minciuna şi răul, pentru că nu
   v-aţi opus minciunii şi răului.”

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *