Cântarea Kiseleffilor

Cât de scârnavă ești tu, spurcăciunea mea, partidă social-democrată, cât de leproasă ești! Ochi de gașperiță ai, umbriți de vinetele-ți săgeți din priviri, părul tău turmă de ventuze pare, ce în bălți, în Kiseleff colcăie. Colții tăi zdrobesc dreptatea, sfâșie legea, mestecă adevărul între măsele, iar o băbăciune pervesă veghează ca zarurile să fie veșnic măsluite, se asigură ca bilele albe să fie tot timpul înlocuite cu cele negre. Sugative purpurii sunt ale tale buze și gura ta-i un aspirator ce soarbe fără încetare resurse bugetare. Două jumătăți de meduză par obrajii tăi sub crezul tău cel străveziu, o jumătate-i dalac și cealaltă de mălură este. Gâtul tău este periscopul judelui Costiniu, menit să se rotească fără odihnă peste canoane, ca să le vadă punctele slabe, rănile purulente și oportunitățile de jaf și stoarcere. Mii de scalpuri de fraieri atârnă de streașina Justiției, jupuite în timpul măsluirilor, a albei-neagra cu cobilița din mâinile Oarbei, și o sumedenie de mădulare de naivi pierdute la belciuge, flutură în vânt ca piei jupuite de pe spinare. Cele patru țâțe ale tale par cinci pui de vasilisc, șase mâțișori de hienă, care mestecă liniștiți printre conturi adumbrite de mătrăgună. Până nu se răcorește de tot pușcăria, până nu se-ntinde umbra legii peste tine, amăgitoareo, voi veni la tine, grădină de cucută, negreșit, vâlcea de măselariță, partidă social-democrată.

Cât de băloasă ești balta mea, partidă social-democrată, smârcul meu din Kiseleff și câte cruci ai în sânge. O cruce în vinele tale este Radu Mazăre, primarele Constanței. Mazăre este acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, stricato. Vino în Jilava, făptașul meu, hai în Rahova, cu mine, trogloditul meu! Degrabă coboară-ți privirea spre Aiud, spre Gherla și spre Poarta Albă, spre culcușul rechinilor de temniță și spre cuști de recidiviști. Inculpatul meu, înhăitat cu Voicu, temelia casei nedreptății, vinovatul meu de trafic continuu de influență, împricinatul meu, tu mi-ai storșit inima, cu lucrările tale drăcești. Cât de acră, când ameninți, ești tu boala mea, partidă social-democrată; și mai amară decât fierea este uneltirea ta. Și duhoarea faptelor tale este mai presus de orice dihor. Ale tale buze pucioasă izvorăsc, urâto, piatră acră furată la cântar curge, cheaguri botezate se preling, de sub limba ta. Mirosul veșmintelor tale este de pe-acum mireasmă de zeghe de Canal. Ești curte de plimbare încuiată, aspida mea, fântână acoperită cu zăbrele și izvor pecetluit cu obezi de criță. Spune-mi dară, procurorul mieu de la DNA, unde-ți ții cătușele? Unde îți făurești tu, obezile cele grele? De ce oare să rătăcesc zadarnic pe la alte complete de judecată? Scoală vânt penal de miazănoapte, vino vânt de procedură penală de miazăzi, suflați peste grădina faptelor lui Voicu și Mazăre și Cășuneanu și sentințe stârniți; iar completul de judecată al DNA să vină, în grădina faptelor tale să dea iama, partidă democrată, și din roadele fărădelegii tale să muște până la capăt, ca dintr-un grumaz de pui de curcă.

Facebook Comments

51 Comments Cântarea Kiseleffilor

 1. Nea

  Leon, recunosc că subsemnatul am citit Mahabharata la o vârstă foarte fragdeă. Deci afirmaţia mea de mai sus se menţine.

  Mai arăt că am citit-o într-o versiune şcolară, prescurtată.

  Declar prin prezenta că nu m-a dat pe spate.

  Reply
 2. para

  "propun ca dezbaterile sa fie depolitizate

  nu putem privi eficienta sistemului romanesc si condamnarea eventuala la inapoiere a Romaniei de pe pozitii ideologice

  singura solutie pentru a ajunge la o lege buna e sa avem o abordare depolitizata fata de prioritatile educatiei si sa nu privim de pe pozitia intereselor de grup, fie ele ale profesorilor sau elevilor sau altor categorii"

  Zmeus- Hotnews
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7077614-traia

  Reply
 3. Bleen

  Mulţumesc lui nedo pentru traducere. Uite, asta nu-mi place mie la dreapta, că nu acceptă pornicalităţi, perversiuni, poziţii ciudate şi alte orientalisme. O să-i propun lui Florin să facă Colţul Porno de Stînga.

  Reply
 4. Bleen

  Mafiabharata. Oricum Voicu, dacă-l pui în lotus, aduce un pic a Buddha. Ca să nu mai zic că în puşcărie îl aşteaptă colegii cu tatuje, braţe vînjoase şi păr pe piept, la o kamasutră rapidă, din picioare.

  Reply
 5. Leon cel Treaz

  @zexe,

  iti propun un modest joc al imaginatiei:

  inlocuieste numele proprii din text cu ce nume vrei tu, Berlusconi, Putin, George Constantin Paunescu & Fiul, Caligula si vezi ce iese. Eu am incercat sa fac acelasi lucru cu Mahabharata. Mi-a iesit Cantarea Kiseleffilor.

  Scoate numele si vezi ce ramane. Dupa aia, intreaba-te ce vrei de fapt de la lume, de la viata, intr-o luni de dimineata.

  Reply
 6. zexe

  Consider ca acest articol este unul neprincipial. Mafia este transpartinica iar exagerarile, de orice natura ar fi ele, nu fac altceva decat sa ascunda adevarul si sa legitimeze intoleranta. Slab, foarte slab argumentat si scris cu manie ploretara.

  Reply
 7. Leon cel Treaz

  @

  aha, pricep. are gusturi formate de tovarasul Yasser Arafat care a indopat-o pe Sharona cu shaorma calda, la pachet.

  Reply
 8. MicutzaCeKurai

  @

  Sharona mi-a papat Shaorma – clar a fost un caine cuminte azi.

  @

  si-o las – o data, de doua ori – de cite ori vrea sa manincea ceea ce-i place. sunt suflet sensibil (ador incalzirea globala ca a femeilor trecute de 55 de ani).

  Reply
 9. Ana

  Leon,Micutza :

  Nu, atat am scris, atat a aparut ;Micutza, tu cam ce intelegi prin ,,injurii" ,nu de alta dar in postarea mea nu tin minte sa fi pus asa ceva…cel mult o mica ironie in amintirea articolelor de alta data ale aceluiasi 😉

  Reply
 10. Leon cel Treaz

  @Ana,

  sa inteleg ca ai spus o prostioara si n-ai trecut de moderare?

  Asa se vede din exprimarea ta eliptica.

  Nu e mai simplu sa spui orice, dar cu CNP-ul in clar? Altfel, lupta de idei e inegala, imputzita, necavalereasca.

  Reply
 11. MicutzaCeKurai

  @Leon cel Treaz
  am vazut si eu o poza d-aia pasionala cu Ilici si cerculetzele. Apasion Iliescu (numele de Internatzionala).

  Reply
 12. Leon cel Treaz

  @MicutzaCekurai,

  cineva tine la secret o poza in care Ilici danseaza la sentiment cu Sarona. A fost pasiune la prima vedere.

  Reply
 13. Pingback: madame blogary spuse « PODUL

 14. MicutzaCeKurai

  @Leon cel Treaz
  cred ca-i dadeau lacrimile cind se zmotocea/juca Șarona cu bilutzele/cerculetzele lui Ion Ilici Iliescu.

  Reply
 15. Pingback: Tweets that mention Cântarea Kiseleffilor | Madame Blogary -- Topsy.com

 16. Leon cel Treaz

  MicutzaCeKurai,

  Sharon? Foarte interesant:

  Chavatzelet HaSharon (Hebrew חבצלת השרון) is an onion-like flower bulb. (Hebrew חבצלת ḥăḇaṣṣeleṯ) is a flower of uncertain identity translated as the Rose of Sharon in English language translations of the Bible. Etymologists have inconclusively linked the Biblical חבצלת to the words בצל beṣel, meaning 'bulb', and חמץ ḥāmaṣ, which is understood as meaning either 'pungent' or 'splendid' (The Analytical Hebrew and Chaldee Lexicon).

  De unde si pana unde si-a botezat Ceausescu cainele cu un nume de specie de ceapa?

  Reply
 17. MicutzaCeKurai

  brrr!

  nu cred c-as vrea sa dansez chiar pe muzica aceasta. scuzatzi, sunt cu mama!

  noi în sat, noi în sat avem lumină (bis), caci Partidul ne-o fost dat, la tăt omu-n kilowat – șa-na-na-na-na-na-naina-na-na!

  marsh, Șarona!, avort, Corbu! (pardon, aport!)

  Reply
 18. Gino

  Leoane, am luat DEX-ul, ce spui tu ramane invaluit in intelesuri absconse. Nu stiu ce sa-ti spun la despartire.

  Reply
 19. Leon cel Treaz

  @para,

  categoric, de vreme ce drugii pentru blocat usa puscariei se pun de la dreapta la stanga, iar lacatul se pune pe stanga.

  Reply
 20. para

  "Ești curte de plimbare încuiată, aspida mea, fântână acoperită cu zăbrele și izvor pecetluit cu obezi de criță."

  Hmmm, deci e clar. Eşti de stânga. 🙂

  Reply
 21. Venice

  Cand ajung in bucuresti chiar mi-ar prinde bine o plimbare pe Kisselef … doar asa de dragul bucurestilor ..

  PS: Cazul voicu o sa se dezumfle mai rau de cum s-a umflat ..

  Reply
 22. val_one

  Duminica trecuta fii-mea m-a "inrolat" la o plimbare cu rolele exact pe Kisselef.Si exact pe malul "smarcului"!

  Mare noroc,era inchis si pustiu.Data viitoare o sa ne plimbam pe trotuarul celalalt. 😆

  Reply
 23. Pingback: Cântarea Cântarea Kiseleffilor | Bleen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *