Ora Pămîntului, ceasul prostiei.

La Gurbănești sîntem foarte ecologiști și serbăm Ora Pămîntului săptămînal: curentul se oprește în tot satul, cel puțin o oră. De-abia azi am aflat cum se cheamă, cînd, citind pe HotNews că la Parlament „Luminile au fost stinse de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, alaturi de directorul World Wide Fund for Nature Romania, Luminita Tanasie” am înțeles că ENEL ne tot taie curentul nu pentru că au rețelele praf ci pentru a lăsa copiilor noștri un Pămînt mai puțin poluat. Sigur, se cam încețoșează gîndul cînd încerci să vezi care e rostul pentru care arunci în bezna deasă, la o oră de plină activitate, Ateneul, Teatrul Național sau Opera. Asta  într-o țară în care avem încă localități fără curent electric unde mii de oameni militează ecologist bîjbîind în fiecare noapte la lumina lămpii de gaz strămoșești . Stîrnește o mare nedumerire și gestul doamnei Anastase de a stinge luminile într-o clădire în care  ele ar trebui să fi fost deja stinse sîmbătă seara la 20.30.  E ca și cum ai deschide geamurile la țarcul de oi, să intre aerul.

La noi, vrăjelile astea de PR cu oameni politici care vibrează ecologist și se înfioară sustenabil au ceva cu mult mai ridicol decît prin alte capitale europene. Bucureștiul e plin de piste pentru biciclete blocate de mașini, mașini pe spații verzi pentru că nu mai au loc fizic în altă parte, parcuri decimate peste noapte pentru a face loc unul P+10 fără garaje sau parcări, care va atrage și mai multe mașini care nu au unde sta decît în drum, gropi în care poți să-ți pierzi mașina și viața, șantiere pline de rabe care fac un fum cît Turceniul și alte grozăvii. Iar în loc ca doamna Anastase să ia la rost pe Dr. Haos, în loc ca PDL să comunice și să acționeze limpede în Cosiliul Local bucureștean unde transparența e ceva mai mare decît a unui bloc de granit, domnia sa, cu multă presă de față, stinge luminile sîmbătă noaptea într-o clădire în care ar trebui să fie deja stinse de o zi.

Facebook Comments

20 Comments Ora Pămîntului, ceasul prostiei.

 1. Florin Cojocariu

  @micutza: daca ai baut de-ai stins lumina, da.

  @multumesc urarilor trecute, prezente si viitoare.

  Reply
 2. MicutzaCeKurai

  @

  Multzi ani tuturor floriilor!

  intrebare: daca am baut de-am stins, inseamna/se presupune/se dispune/se binedispune ca am respectat si eu ora pamantului?

  Reply
 3. Pataphyl

  La mulți ani, Florin! Bune idei, am respectat și eu (cu puterile mele slabe) indicățiile: azi noapte n-am aprins nici o țigară, deși dormeam.

  Reply
 4. papabembe

  salvaţi africa.

  nu faceţi sex cu lumina aprinsă.

  ecomesaj fără ecou.

  roberta şi egoul ei ecologic

  stop sacrificării mieilor de paşti: flutur vrea să scrie cu ei pe asfalt: salvaţi pământul.

  cât e bă, ceasul?

  Reply
 5. Leon cel Treaz

  @

  aveam si eu o mica nelamurire sau curiozitate cu privire la domnisorica Roberta. Dansa stinge luminile Parlamentului, dar dansei cine ii tine lumanarea?

  Reply
 6. MicutzaCeKurai

  "Ziua Pamantului, celebrata in toata lumea, in fiecare an la 27 martie, a fost marcata in aceasta seara si la Cluj-Napoca, printr-o actiune simbolica. Iluminatul public din Piata Unirii si Piata Avram Iancu a fost stins timp de o ora, in intervalul 20,30 – 21,30. De asemenea, cativa tineri de la Uniunea Studentilor Maghiari Cluj s-au adunat in Piata Unirii unde au aprins lumanari cu care au “scris ” “earth” si “pamant”."

  Așa că, dup[ cum am m[rturisit mai sus, m-am apărat și-am otrăvit stuful cu ce-am avut la îndemână: bricheta.

  Reply
 7. MicutzaCeKurai

  @

  da de unde – mă jucam eu de-a invazia huno-tătară: încercam să dau semnale cu fum strămoșesc (fumul, semnalele: strămoșești; incendiul: loco). am greșit?

  Reply
 8. nedormitul

  alţi oameni minunaţi au sărbătorit, aseară, în cluj napoca, ziua pămîntului stingînd incendiul izbucnit la un imobil de patru etaje, plin de stuf.

  Reply
 9. nedormitul

  mai cunosc nişte oameni minunaţi care au sărbătorit ziua pămîntului stingînd, timp de o oră, toate semnalele luminoase de pe calea ferată. bravo lor!

  Reply
 10. MicutzaCeKurai

  pai, mai ecologist ca nea' Ceașcă înseamnă că n-a fost și nici n-are să mai fie nimeni! Ceașcă ne sălta curentul zilnic când se întunericea – încă mai am niște cursuri de drumuri și poduri lecturate (ca-n sesiune, de azi pe azi) la lumina lămpii cu petrol (că mă domnisem la oraș, nu foloseam lumânări decât în cada cu apă rece, când vroiam să fiu, cică, romantic cu iubirile mele – când, de fapt, vroiam să le stea sfârcurile obraznice). mare ecologist Ceașcă – de ce l-om fi împușcat mortal?

  Reply
 11. nedormitul

  florin, nu e o prostie. eu am sărbătorit ora pămîntului în maşină, şofînd. mare chestie să stingi luminile. după o iarnă grea, se încarcă bateria mai bine.

  Reply
 12. Pingback: Ora pămîntului, ora iubirii | Madame Blogary

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *