Crin. Unicul

PNL se hotărăşte să moară. E greu să faci asta. Dar se poate. Bunul simţ spune că există o singură posibilitate. Crin. Unicul. Tot partidul sub Crin. Chiar şi cei care gândesc ca Crin: Ludovic Orban is out, tocmai a spus-o astă seară Crin la iRealitatea-tv. Crin are maturitatea emoţională a unui adolescent care nu are succes la fete: îl urăşte pe cel care are. Crin îl urăşte pe Băsescu. Îl urăşte pentru că are succes la România. Acestea sunt componentele economice, sociale şi politice ale programului lui Crin. Timp de emisie: 24 de ore/zi. PNL va trebui să îl urască pe Băsescu. „Deputata PNL Ancuta Pocora solicita CNA sa gaseasca solutii pentru a diminua violenta, aflata in continua crestere, promovata in desenele animate difuzate pe Cartoon Network. Pe blog-ul propriu, tanara liberala sustine ca pustii din Romania au nevoie disperata de personaje pozitive gen Mickey Mouse, Minnie sau Pluto” (inpolitics.ro). Dar să lăsăm gluma la o parte. Uite un banc: „Nu în ultimul rând ar trebui să ne gândim la necesitatea ridicării imunităţii prezidenţiale, care face un caz singular în rândul instituţiilor publice din România” (C.P. Tăriceanu, mediafax.ro). În partidele mari există voci. Se vociferează ori se discută. Sunt unii care zic da şi alţii care zic ba. Crin se vrea doar el. Singur şi sigur, fără dileme: Băsescu. Crin strigă (aiurea) „hoţul !” şi întocmai ca în manualele de psihologie, tânjeşte să devină ceea ce spune că urăşte cel mai mult:   „Vreau să fiu o mână forte pentru a forţa acest partid să se deschidă, să se modernizeze si să ridicăm puţin capul”. Visul lui e tătucul. Curat democratic. El e alfa şi omega: el e calea. PNL nu are întrebări. Este partidul care, dacă s-ar evalua realist, ar constata că a pierdut turul 2 la o diferenţă confortabilă (este ciudat: ceea ce pentru PSD, cu candidatul de pe locul 2, este o înfrângere, pentru PNL, cu candidatul de pe locul 3, este un real succes), că procentul unui prezidenţiabil nu a fost niciodată egal cu cel al partidului, că a renunţat complet la identitatea pe care şi-o revendică pentru a sta în umbra omului care într-o singură noapte a strâns mai multe bancuri pe seama sa decât a reuşit Ceauşescu în 20 + de ani de dictatură, că s-a renunţat la tot pentru ca Patriciu şi Crin să-şi facă damblaua: moarte Băsescu. Crin e din cauza televiziunilor. El e pauza de publicitate care întrerupe reclamele la detergenţi. Iar televiziunile sunt ale PSD şi PC. Aşadar o singură soluţie: „Pupat toţi piaţa endependenţi.”. Pupat PSD. PNL nu devine stânga europeană. PNL se topeşte. PNL, ca „PNL”, discret, dispare.

Facebook Comments

9 Comments Crin. Unicul

 1. Horatiu Buzatu

  Mamă ! Ce-i aici ? Parcă sunteţi fan-club Ion Iliescu, cu Traian Băsescu în rolul principal. Argumente la fel de profunde am mai pomenit acum douăj-de-ani. E drept, pe vremea aceea, argumentele se administrau şi cu coada cazmalei peste dinţii opoziţiei, pe când acum sesizez o decenţă aproape europeană.

  Reply
 2. Nea

  Da, Crin care ne învăţa că, dacă suntem adevăraţi anticomunişti, trebuie să-l votăm pe Geoană.

  E ca sula, oricât o potriveşti cu mâna pe cracul drept, ea tot pe stânga se simte bine.

  Reply
 3. Andra

  Da, crin adolescentul isteric… a mai facut si greseala sa se-nsoare cu femeia-barbat valean, adica s-a fixat intr-o poza si nu mai poate evolua de aici

  Astept sa se trezeasca Le Vrai Chevalier, Motanul Sever 🙂

  Reply
 4. zexe

  Hotul striga "hotii" si dictatorul striga "dictatura". Pe mine nu Crin si drama lui perpetua ma ingrijoreaza. Faptul ca simpatizantii liberali se complac in imbratisarea sufocanta a comunistilor este ingrijorator. Antipatia lor pentru Basescu este atat de mare, incat sunt in stare sa renunte la convingerile lor cele mai intime. Am la serviciu un regizor, liberal convins, care si-a parasit orice principiu liberal si a ramas cu sloganul anti-Basescu pe buze, intr-o incrancenare greu de inteles pentru un om inteligent. Foarte multi dintre amicii mei, simpatizanti si nostalgici ai stangii, si-au radicalizat discursul si vorbesc despre razbunare, despre o replica violenta a strazii impotriva votului, despre necesitatea unei lovituri de forta data in cateva luni guvernului si oricarei initiative de reforma. Se pare ca vom avea parte de actiune. Tandemul Geoana – Crin are mari sanse sa isi mai rupa dintii inca o data, numai ca de data asta si-au fixat drept tinta Guvernul si PDL. Si-au dat seama ca slabind suportul politic al presedintelui pot determina ingenuncherea acestuia, chestie perfect adevarata. Forta coroziva a comunismului nu trebuie neglijata si nici minimalizata. In ultima sa postare Theophyle scrie despre esecul Ucrainei portocalii ca lectie pentru occident si pentru noi, deopotriva. Un articol foarte bun.

  Reply
 5. Riddick

  Dacă cineva vrea să se sinucidă atât romantic, cât şi fara dureri, se întinde pe pat într-o cameră de mici dimensiuni, cu ferestrele închise, şi cu buchete mari de crini. Sunt şanse mari să nu se mai trezească niciodată, crinii degajă un gaz toxic.

  :mrgreen:

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *