Despartirea de PDL

A susține un ”partid de dreapta” condus de un fost prefect și deputat FSN, care în 22 de ani nu a avut o singură luare de poziție, o singură decizie sau atitudine care să aducă cît de cît vag cu ceea ce am putea numi măcar centru, nu dreapta, e o broască mult prea mare și prea rîioasă. În PDL au cîștigat dușmanii reformelor și măsurilor de austeritate luate în ultimii 4 ani de Băsescu împreună cu guvernul Boc, au cîștigat cei speriați de independența și noua forță a justiției. Ceea ce s-a întîmplat zilele astea în PDL (căci s-a întîmplat deja – Convenția e doar o formalitate) nu e doar victoria unei tabere, e victoria FSN-ului împotriva dreptei, e victoria celor care au stat ascunși începînd cu 6 mai 2010, e victoria lașilor împotriva celor curajoși, e victoria celor care au pus cariera politică (citește ”de membru al unei rețele mafiote de partid”) și interesul personal înaintea principiilor dreptei și interesului național. Au cîștigat cei care au stat ascunși după colț, care au sabotat acțiunile președintelui și guvernelor PDL, doar pentru a putea prelua partidul. Apropo de asta, în 11 mai 2010 scriam  că PDL va fi de dreapta sau nu va fi deloc. A ales să nu fie deloc.

Țintele 2012 și 2014 sînt ratate. Poate că e mai bine așa. Poate că e mai bine că s-au despărțit apele. O guvernare a stîngii în următorii 8 sau 12 ani dă șansa unei clarificări și reașezări a dreptei. Scăpată de obiective electorale pe termen scurt care presupun de cele mai multe ori compromisuri pe termen lung, dreapta se poate concentra asupra principiilor și clarificărilor doctrinare.

Odată cu revenirea PDL la stadiul de PD-FSN, parcursul politic și doctrinar al PNL devine extrem de interesant în condițiile în care acum are cale liberă pe partea dreaptă a scenei politice. O previzibilă demobilizare a electoratului dreptei elimină PDL de pe scena politică și dă PNL-ului o mare libertate de manevră și șansa unei distanțări progresive de PSD, creînd astfel premisa unei coagulări a dreptei în jurul PNL după 2014.

Pedeliștii au făcut greșeala să creadă că acei 2.2 milioane de votanți sînt moșteniți de la PD-ul lui Blaga, Videanu și Oltean, o greșeală care îi va costa însăși existența ca partid. Așa cum am mai zis, majoritatea celor 2.2 milioane de votanți sînt moșteniți de la PNȚcd și PNL (în toate formele sale).

În condițiile în care, pentru parlamentarele din 2012, nu mai există nicio miză electorală, este de dorit ca legea votului uninominal majoritar să treacă de Curtea Constituțională și să fie aplicată începînd cu aceste alegeri. Un astfel de sistem ar aduce clarificările necesare și ar elimina impostorii, iepurii, clonele și aventurierii de pe scena politică.

PS. Victoraș se afundă.

UDPATE. Excelent. @Marius Delaepicentru: ”Bomba! O mie de pesedisti au murit in tentativa de a demonstra ca e posibil sa te alegi doar cu leziuni usoare daca indrepti pistolul dupa schema indicata de medicii de la Floreasca.”

PRECIZARE. Acest articol prezintă poziția mea personală, nu poziția Blogary. În ce mă privește am decis să mă rezum la scrieri și luări de poziție care exclud susțineri partinice de orice fel, indiferent de actorii, actuali sau viitori, de pe scena politică. Am tot vorbit de principii dar ne-am comportat toți ca niște galerii de fotbal. Cred că e nevoie să ne întoarcem la principii și să ieșim din logica taberelor, a galeriilor electorale. Să lăsăm în seama partidelor combatul electoral și să ne ocupăm de ceea ce contează cu adevărat, de lupta pentru idei.

UDPATE2. Acum mi-am dat seama că Năstase, dacă nu-i tremura mîna pe trăgaci, primea Ordinul Mihai Viteazul pentru că a căzut la datorie în timp ce împușca un mafiot.

Facebook Comments

627 Comments Despartirea de PDL

 1. Pingback: Ce șanse are Partidul Mișcarea Populară? | Blogary

 2. Pingback: Un an de LiveFyre. Top 100 comentatori. Top 10 comentarii. | Blogary

 3. TedMichael

  Electoratul de dreapta e abandonat de toata lumea , e ca o frunza-n vant ! Pacat , mare pacat ca nu exista lideri ai dreptei care sa reuneasca acest electorat ::((((

  Reply
  1. meioza

   TedMichael În România, electoratul de dreapta autentic e destul de firav. Din păcate, electoratul atașat de statul de drept e și mai firav…

   Reply
 4. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 5. OliverMetalistu

  Eu inteleg ca PDL se desparte de noi nu noi de PDL. Este importanta acesta distinctie. Eu am fost aici, la dreapta, permanent incepand din anii’ 90 cand consatenii mei aruncau cu pietre – la propriu – dupa mine (si dupa parintii mei) pentru ca aveam in masina (si imparteam) afise cu Ratiu si Coposu.

  Reply
 6. OliverMetalistu

  Eu inteleg ca PDL se desparte de noi nu noi de PDL. Este importanta acesta distinctie. Eu am fost aici, la dreapta, permanent incepand din anii’ 90 cand consatenii mei aruncau cu pietre – la propriu – dupa mine (si dupa parintii mei) pentru ca aveam in masina (si imparteam) afise cu Ratiu si Caposu.

  Reply
 7. Pingback: Vă prezint un sinucigaș față de care ați uitat să aveți compasiune | Blogul lui schmoukiz

 8. StefanTrifan

  Bleen the ultimate reason: legitimarea unui fake prin faptul că este prea fake ca să fie fake…Florin Iaru: „[…] Ştefan, te înţeleg, îţi doreşti din suflet ca realitatea să urmeze şirul gîndirii tale.Nu e imposibil să fi fost fake. Deşi am, acum, o confirmare a veridicităţii suicidului, chiar de la PDL, am să fac următoarea aroganţă: şirul chestiilor contradictorii e atît de mare, încît nici cel mai prost sergent major nu l-ar fi putut gîndi. Să organizezi un spectacol atît de prost e imposibil. 🙂 Dacă era fake, ieşea cu bandaje însîngerate şi-l operau în miez de noapte! :)”

  Reply
 9. rezon

  http://inliniedreapta.net/%E2%80%9Eponta-ignora-regulile-jurnalistice-asa-cum-ignora-si-onestitatea-academica/Karl-Peter Schwartz, jurnalistul de la prestigiosul cotidian german, Frankfurter Allgemeine Zeitung, care a scris despre lucrarea de doctorat plagiat de Victor Ponta, ne-a declarat că nu se aşteaptă ca socialistul să demisioneze din funcţia de prim-ministru. Cunoscutul jurnalist atenţionează totodată că reformele din Justiţie, din ultimii ani, pot fi reversibile şi că ne-am putea întoarce la statul captiv imaginat de Ion Iliescu în anii `90. (In Linie Dreapta)

  Reply
 10. anarchix

  [ conspiracy mode on ]cu cine a votat politaiul care s-a dus sa-l salte pe nastase? [ conspiracy mode off ]

  Reply
 11. sanantonio

  rezon Nu sînt medic, îmi dai voie să răspund? Toate țesuturile traversate pînă la claviculă, exclusiv, erau moi. 

  Reply
 12. rezon

  Intrebare pentru medicii dintre noi. Exista vreun traseu anatomic posibil pentru impuscatura aia  care sa contina numai tesuturi moi?

  Reply
 13. sanantonio

  Bleen Pe site nu e arătat decît străbunicul Colt. Deși pare mic în poza de la Florina, nu e chiar așa. Reamintesc, diametrul glonțului are 1 cm, cu puțină imaginație se poate vedea adevărata dimensiune a pistolului, plecînd de la gaura țevii.

  Reply
 14. Bleen

  ”The .38 Special was the standard service cartridge of most police departments in the United States from the 1920s to the early 1990s,”Cu astea se împușcau mafioții. Știa Năstase ce știa.

  Reply
 15. sanantonio

  Florina cine să audă, dacă nu s-a tras cu ea în seara aia? din nou o zic, a 27-a oară, dacă s-ar fi tras cu arma aia, atît de aproape, fața lui Năstase ar fi fost prăjită pînă la ceafă. Ce o tot zguduim cu sunete care nu s-au auzit? Păi sunetul oricum  nu se transmite dinspre interior spre exterior, sînt diverse legi ale fizicii care tratează subiectul, e vorba despre dovezile palpabile care trebuia să existe și ia-le de unde nu-s. 

  Reply
 16. sanantonio

  O armă excelentă, de o precizie remarcabilă chiar dacă are țeava scurtă. Un echilibtu aproape perfect între țeavă și pat, o greutate ideală pentru a contracare reculul, o bijuterie în materie de arme.

  Reply
 17. sanantonio

  adina Te rog, pîn-aici! Pogonici a fost favoritul meu, pentru că n-aveam nici bani, nici pile pentru Pif (dar tu n-ai de unde să știi subtilități din-astea). Asemănarea pe care o face Banciu seară-de-seară mi se pare jignitoare pentru Arici Pogonici.

  Reply
 18. adina

  sanantonio trebuie sa recunosc ca pana mai ieri ma regaseam in ceea ce spun primele doua comentarii la articol.

  Reply
 19. sanantonio

  rezon Și eu am avut un prieten d-ăsta, îl chema Licuriciu, fără ”l” la coadă, că eram la grădiniță. Nu mai vorbesc cu el, deși încă mă mai caută pe Facebook. Aș putea să-i recomand să-l caute pe Ponta, poate așa scap de el.

  Reply
 20. rezon

  Suzana Dobre (FB) – apropo de scheunaturile lui Ponta ca nu-l lasa opozitia sa lucreze decat 25%:”care opozitie? sunt copii care au prieteni imaginari, asa si Ponta are opozitie imaginara, pe care o vede si aude numai el.”

  Reply
 21. sanantonio

  Bleen, tu chiar nu ai citit nimic din ce s-a scris pe site-ul ăsta în ultimele 2 zile? Exact aceleași anomalii le-am disecat aici, Confirmările sînt superflue. Tre să fii ignorant desăvîrșit să crezi în povestea sinuciderii. Ai văzut, nici țațele nu s-au lăsat păcălite, pe cine o fi crezut Năstase, sau ăia de deasupra sa, că pot păcăli, mie nu mi-e clar.

  Reply
 22. rezon

  Favoritul meu, Mihnea Vasilache, a pierdut cu 25 la 166 alegerile pentru functia de presedinte al partidului Noua Republicahttp://www.rtv.net/partidul-noua-republica-si-a-ales-conducerea-mihail-neamtu-este-presedinte_33585.html

  Reply
 23. Bleen

  Mihai D Popescu ”Nu contenesc să mă minunez de o asemenea minune:Pistol: S&W 38 Special… Calibru glonţ: 9mm… Shooting rage: Point blank…Carotida neatinsă; traheea neatinsă; vertebrele cervicale neatinse; jugulara neatinsă; clavicula a scăpat; humerusul a scăpat… ţesuturile musculare?… patru orificii (intrare/ieşire) punctiforme… Etc…”

  Reply
 24. sanantonio

  Bleen Sărmanul Lucian, încă mai speră într-o urmă de demnitate din partea lui Năstase… Va fi dezamăgit! Mîndruță, ca mulți alții, l-a apreciat sincer pe Năstase pentru calitățile sale. Încă mai așteaptă o dovadă că nu s-a amăgit complet. Din păcate pentru el, n-o va primi.

  Reply
 25. rezon

  Bleen Io zic ca Bpmbo Circus nu merita incadrat decat aici:Art. 18 indice 1. – Fapta care nu prezinta pericolul social al unei infractiuniNu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia din valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita în mod vadit de importanta, nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni. La stabilirea în concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savârsire a faptei, de scopul urmarit, de împrejurarile în care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului.În cazul faptelor prevazute în prezentul articol, procurorul sau instanta aplica una din sanctiunile cu caracter administrativ prevazute în art. 91.Art. 91. – Sanctiunile cu caracter administrativCând instanta dispune înlocuirea raspunderii penale, aplica una dintre urmatoarele sanctiuni cu caracter administrativ:a) mustrarea;b) mustrarea cu avertisment;c) amenda de la 10 lei la 1.000 lei.

  Reply
 26. Bleen

  Lucian Mindruta ”PSD vine la putere in toamna asta. Nu exista nici o indoiala. Stie toata lumea. Stiu si cele cinci judecatoare care l-au condamnat pe Adrian Nastase. Stiu si la ce se expun, sunt sigur, si nu cred ca trebuie sa va explic.Ei bine, dati-mi voie sa incerc o concluzie dincolo de pasiunile politice. O concluzie pe care o pot imbratisa si stanga si dreapta. O concluzie simpla:Acesta este un act de curaj.Judecatoarele stiu bine ca urmeaza sa fie expuse, alaturi de noi toti la cel putin 4 ani de putere PSD. Si totusi, isi trag acest glont al sentintei impotriva capului de facto al partidului, drept in cap, fara sa ezite.Adrian Nastase, in schimb, e invitat intr-o puscarie gestionata de un prieten si subaltern in partid, pentru 8 luni maxim, in conditii comode si cu gloria lui Che Guevara, veritabila la iesire.Si alege scutirea medicala.Intre cele doua, orice mi-ar spune dezinformatorii de opinie de la televizor, mie mi-e clar deja unde e demnitatea.Desi poate ca ziua de maine imi va arata altceva. „M-a ascultat” si cand cu testamentul, ramas necitit.Cea mai inteligenta, sfidatoare si spectaculoasa miscare politica ar fi acum sa se ceara la puscarie singur.”

  Reply
 27. sanantonio

  de acord, a se vedea remarca Adinei. Cei tineri trebuie să afle. Pe subiectul ăsta s-ar putea lua un doctorat pe bune, dacă insignifianta problemă a contrafacerilor din România a ajuns subiect de Bac în Franța. rezon 

  Reply
 28. rezon

  sanantonio Le stiu de atunci, dar cred ca merita reamintite, in suculenta lor literala, cu ocazia la faptu’ ca hienele astea au sanse sa ia puterea cu o supermajoritate Sunt un domn trecut de 40 de ani

  Reply
 29. sanantonio

  rezon, astea sînt fumate de foarte mult timp, tu acum le-ai aflat? ce vîrstă ai? (dacă ești doamnă, te rog, neglijează întrebarea)

  Reply
 30. sanantonio

  rezon Ăla a fost cel mai mișto șut în cur pe care și l-au tras pesediștii. Nu s-au așteptat ca Băse să demisioneze din Camera Deputaților, unde avea imunitate. Cîmd a început procesul pe bune, și-au luat-o-n barbă: cum să probezi că Băsescu a vîndut Flota care era sub administrarea lui Văcăroiu?

  Reply
 31. rezon

  Sunt 2-3 care vin tari si importante, dar le lasam in zdembai fiindca dam in oameni de aiciTare, nu? Asta era justitia epocii Nastase – epoca impunitatii celor de la putere. Hai, Antena 3, bag-o pe aia cu „vezi cum iti alegi stapanii”! Voi i-ati ales bine, nimic de zis…

  Reply
 32. rezon

  Rodica Stanoiu, 2003: „Ştiţi bine că eu, de nenumărate ori, în legătură cu Băsescu am întrebat chiar in şedinţe mari când dăm verde pentru Băsescu. S-a dat târziu dosarul lui, acuma. Cu celelalte este o altă treabă pe care eu am spus-o în surdină colegilor. Acum este momentul să o spun tare. Sunt doua-trei care vin tari şi importante, dar vreau să vă spun ca în aproape toate, mi s-a spus, dăm şi de oameni de aici. Sunt dosare extrem de complicate şi atunci le-am lăsat în stand-by ca să vedem cum le lucrăm”. (tot stenograme PSD)

  Reply
 33. sanantonio

  rezon Mișto, tot boul ăsta e ministru și acum. Uitasem de stenogramele din 2004. De fapt, nu uitasem, doar că mintea mea nu mai făcea legătura între personaje. Deci ce program financiar poate avea ăsta care, dacă i se pune pata, îl poate suna pe Votcăroiu și-i face ăluia agenda?

  Reply
 34. sanantonio

  Mîine mă duc să-mi ridic doctoratul în avocatură. L-am urmat timp de 6 secunde sub coordonarea doctorului Gogule Mozilla.

  Reply
 35. sanantonio

  Gogule mi-a zis că pînă prin 2009 erau 12 zile. Dacă a rămas aceeași perioadă, Năstase se poate da lejer în judecată, cîștigă sigur. Prin combinarea celor 2 sentințe, una cîștigată, cealaltă pierdută, cu pedepse similare, cred că Năstase poate fi considerat un om liber. Și-a ispăți pedeapsa.

  Reply
 36. rezon

  Nicolae Vacaroiu: Va dau un exemplu, uitati-va la Flutur ala, dupapatru dosare penale, nimeni nu se leaga de el. Haideti sa maiscoatem vreo trei-patru, le dam la cap la penelisti, la pedisti. CuBasescu, toata lumea a lansat-o, un vax a iesit. Dupa patru-cinciluni de zile, nimeni nu mai pomeneste, cu flota, fara flota.(fragment din stenograma sedintei Delegatiei Permanente a PSD din 20octombrie 2003)

  Reply
 37. rezon

  Florin Georgescu: Fac apel la dv., domnule presedinte, sa atragetiatentia domnului Saguna (n.r. – presedintele Curtii de Conturi),care nu mai asculta de mine in numele partidului si sa inceteze cutoate dosarele si toate constatarile, numai eu stiu cite telefoanedau pe sub el, pe acolo, ca daca s-ar duce sa verifice exercitiulfinanciar al anului 2002, el verifica pe domnul Mitrea, pe domnulcutare si mi-i gaseste vinovati si numai eu stiu cum fac pe acoloca sa nu ajung la dv. si sa fie liniste si pace. (fragment dinstenograma sedintei Delegatiei Permanente a PSD din 20 octombrie2003)

  Reply
 38. Bleen

  La cîte zile de spitalizare a victimei autorul intră în penal? Poate se alege Năstase cu dosar de vătămare corporală.

  Reply
 39. sanantonio

  adina Luăm aparate de aer condiționat cu noi. Știu unele ieftine și bune, Daikin. (reclamă mascată)

  Reply
 40. sanantonio

  adina Președinția, atît timp că Președintele este șeful acestuia. Numai că subiectele discutate sînt trimise de fiecare responsabil în parte. Președinția nu poate propune teme care care sînt în responsabilitatea Guvernului, și viceversa. 

  Reply
 41. sanantonio

  Ascult la știri și nu-mi vine să cred: Năstase mai are de stat 2 săptămîni în spital. Pentru o zgaibă la gît stai 18 zile la Urgență? Aloo, Procuratura, e vorba, totuși, despre un condamnat penal. O contraexpertiză, ceva , se poate?

  Reply
 42. rezon

  Adrian Năstase, stenogramele sedintelor PSD, 2004:“Avem nevoie de zece oameni, fiecare să discute cu câte o televiziune, 7 să discute cu câte un ziar. Asta este complicat şi de asta cine se ocupă la noi de lucrurile astea? Unul scrie desene, altul face desene, altul face diagrame, altul pune pe pereţi, este vorba de munca aia de şaibă. (…) Dar noi am lăsat Televiziunea Română să preia ce a vrut ea, noi nu i-am spus vrem mesajul ăsta, nu am spus la PRO TV: vrem mesajul ăsta. Cineva care să stea la pupitru să vadă tot ce s-a întâmplat şi să spună, domnule, noi vrem să apară pe televiziune mesajul ăsta, vrem imaginea asta”.Raport FreeEx, 2004, pag. 8

  Reply
 43. sanantonio

  http://www.zf.ro/eveniment/administratia-prezidentiala-guvernul-romaniei-nu-a-dorit-sa-includa-pe-agenda-csat-insolventa-hidroelectrica-9773468A fost mai devreme o postare referitoare la Hidroelectrica. O coroborare a două afirmații din ZF poate da un răspuns. Un al treilea element ar fi dorința unor magnați cu afaceri mari în domeniul energetic de a pune mîna pe hălci din Hidroelectrica. Cum s-ar putea face asta altfel decît prin falimentul actualei entități și dividerea sa în unități teritoriale, de exemplu?

  Reply
 44. sanantonio

  Bleen  Sper ca MRU să mai alunge din fluturii care zburdă prin mintea lui Neamțu. E mult prea temperamental și exclusivist. Neamțu.

  Reply
 45. adina

  sanantonio credeam ca suntem in plin Krieg de combatere a lui Ponta. sau voi vorbiti de cucerirea Alaskai si Africii ? Cam problematic: cele doua locuri sunt la extreme din punctul de vedere al temperaturilor.

  Reply
 46. sanantonio

  Florina Futu-i, Africa, Asia și Alaska au rămas neocupate! Tre să facem ceva, nu putem lăsa lucrurile să ne scape de sub control!

  Reply
 47. adina

  sanantonio deci Basescu daca vrea, il ia Ponta si pe el in cala avionului iar acolo il tine in anticamera.

  Reply
 48. sanantonio

  Bleen Au început să-mi placă filmele indiene. De-abia acum înțeleg de ce nevastă-mea nu ratează nici un serial pe Prima TV. 

  Reply
 49. sanantonio

  ”Andrei Marga: Pot merge și președintele și premierul la summit, dar prim-ministrul nu poate lipsi”. Anacolut de analfabet notoriu. pe de altă parte, e o minciună crasă. La Consiliu merge ori, ori, nu și, și. N-au ăia destule scaune, că e criză. Dinozaurul ăsta mai torturează mult limba română? Dobitolul ăsta a fost ministru al învățămîntului? Cel mai bun, după Maiorescu Titu? Bine că e ministru de externe, nu mai are posibilitatea să siluiască Educația. Măcar o fac alții care n-au atîtea titluri și doctorate, ăia măcar au so scuză.

  Reply
 50. sanantonio

  Bleen Păi n-am tot rumegat și noi, aici, aceleași dovezi ale simulacrului? Mai puțin chestia cu zgomotul șoptit al armei de calibrul 9mm, adica de 1,18 ori mai mare decît un AKM, care era de la sine înțeles… 

  Reply
 51. adina

  rezon este. De ce n-ar fi ? Catalin Voicu a fost reprimit in PSD si in grupul sau de la Senat, nu?Oamenii vor sa fie consecventi.

  Reply
 52. Marius Delaepicentru

  Florina O observaţie. Ştirea a apărut şi în Japonia, în două cotidiene judeţene, o revistă de sport şi pe toate portalurile mari (MSN,, Yahoo, Excite etc.) dar nu în presa centrală. De obicei, presa centrală nu preia decît după analize şi deznodămînte, ca să nu ocupe spaţiul cu actualizări nesemnificative. 

  Reply
 53. rezon

  adina Ar trebui sa-i aminteasca cineva plavanului de Chireac ca, in Europa de Est, un presedinte a demisionat pentru plagiat

  Reply
 54. adina

  rezon in cazul unui plagiat dovedit:”În Europa se demisionează, dar la marginile Europei e suficient şi dacă îţi ceri iertare.”Răzvan Theodorescu academicianar cam fi vremea sa nu mai fim la maginea Europei.

  Reply
 55. rezon

  Dan Sova: „Solicit domnului Vasile Blaga, preşedintele de facto al Partidului Democrat Liberal, să se disocieze de afirmaţiile calomnioase şi lipsite de discernământ făcute vineri şi sâmbătă de Monica Macovei, la adresa ministrului de Interne, Ioan Rus, şi la adresa preşedintelui CN al PSD, Adrian Năstase. În caz contrar, voi înţelege că cei din Partidul Democrat Liberal sunt de acord şi îşi asumă afirmaţiile făcute de Monica Macovei”

  Reply
 56. rezon

  Florina Chireac explica cum ca in Europa de Est doctoratele se fac doar cu bibliografie la sfarsit, fara citari. Asta pentru ca est-europenii nu au cultura proprietatii intelectuale ca occidentalii, care de asta folosesc citari. 

  Reply
 57. rezon

  Hongse Pai, ne explica chiar acum. Intre timp, ascult un imbecil, rector, care zice ca nu poti plagia intr-o teza despre Curtea Penala Internationala daca ai participat la conferinta premergatoare infiintarii ei.Acestui cretin trebuie sa-i explice cineva ca plagiatul e o afacere textuala, adica exclusiv intre doua sau mai multe texte, nu intre texte si realitatea inconjuratoare. 

  Reply
 58. adina

  Bleen cand sustineam ca tentativa de sinucidere e pe bune ma bazam pe faptul ca, in aroganta lui, Nastase nu a crezut o clipa ca ierarhia pe care o stia el se va schimba asa dramatic, sa ajunga el de la prim ministru care nu dadea socoteala nimanui un detinut de drept comun care e la cheremul gardienilor din penitenciar. O asemenea schimbare imi imaginam ca l-a adus in pragul disperarii. Se pare ca nu e cazul aici. Pentru cunoscatori: Spitalul de Urgenta e acelasi lucru cu Spitalul Floreasca ? Cum de l-au reprimit pe Beuran in sistem dat fiind ”cazierul” sau ?

  Reply
 59. adina

  rezon ca ping pong, unul ameninta cu parchetul altul cu suspendarea. Bine ca maine e duminica, si mai iau si ei o pauza de la suspendare. O suspenda pana la noi ordine.

  Reply
 60. rezon

  Știti ce s-a făcut la Antena 3, în seara asta? Prohodul impunității.Eu zic să bem pentru asta.

  Reply
 61. liviuta

  Acum am deschis si eu articolul.Personal, nu as trage inca clopotele PDL-ului.1. E utila infrastructura partidului pt o viitoare miscare de dreapta, e util votul acelor electori care voteaza PDL (de pilda, in rural) nu neaparat pentru dreapta (si au si o multime de primari care pot fi utili). Nu strica un pic de pragmatism.2. Nu cred ca Blaga ar dori sa fie presedintele unui partid extraparlamentar. Va constata ca sansa PDL este mentinerea unui mesaj de centru dreapta (celelalte pozitii, stangiste, sunt deja ocupate), asa ca va fi fortat sa evite o reintoarcere la stanga. De altfel, motiunea sa face trimitere la pastrarea identitatii de centru dreapta a partidului.3. In fine, trebuie vazut cine va face parte din conducerea partidului. Rdu F Alexandru, Traian Ungureanu, Sever Voinescu, etc sunt nume onorabile pentru un partid, iar ramanerea lor in PDL si o eventuala cooptare in conducere ar face ca PDL sa ramana frecventabil (in fond, poate apar in conducere si Monica Macovei sau C. Preda, cine stie?).Nu vreau sa ma pun cu Bleen, dar cred ca e cazul sa mai asteptam un picut, sa vedem ce se intampla.

  Reply
 62. rezon

  LunguVictorEugenMihai Crin e ca o potaie care nu pricepe ca – il citez – „Masculul Alfa” loveste cu preaviz. In loc sa-si puna urechea la pamant, ca sa auda de unde vine bombardeaua, schelalaie isteric: „Suspendare! Suspendare!” 

  Reply
 63. Hongse

  LunguVictorEugenMihai Vittore tocmai a înfiinţat un minister al psihiatriei printr-o ordonanţă de unrgenţă iar prin altă ordonanţă de urgenţă l-a trecut în subordinea lui. [Felix Voiculescu likes this]

  Reply
 64. rezon

  Nu stiam de campania Antena 3 din 2008, „Alege-ti cu grija stapanii”. Cat de cretin sa fii sa alegi un asemenea slogan insultator, demn de oi, nu de oameni?!?

  Reply
 65. Hongse

  rezon Am vaga senzaţie că Daciana se pregăteşte de divorţ. Altfel i-ar fi spus de mult că rânjetul şi guşile pe care le tot prestează în poze nu numai că sunt penibile, dar nici măcar la rang de ce ghievara nu se ridică.

  Reply
 66. Hongse

  rezon Off topic: Am vaga senzaţie că Daciana se pregăteşte de divorţ. Altfel i-ar fi spus de mult că rânjetul şi guşile pe care le tot îl prestează în poze nu numai că e penibil, dar nici măcar la rang de ce ghievara nu se ridică.

  Reply
 67. Hongse

  Florina Adian Năstase a încercat din nou să se sinucidă, de diabet. A mâncat două brioşe. Medicii alertaţi de Ioan Rus au intervenit la timp iar starea domnului Năstase este stabilă. În cursul zilei de mâine ei vor stabili traiectoria brioşelor. (surse)

  Reply
 68. rezon

  Basescu loveste iar un copil cu pumnul. La Antena 3http://www.antena3.ro/politica/basescu-il-ameninta-pe-ponta-cu-parchetul-scandalul-in-contextul-participarii-la-consiliul-european-172655.html

  Reply
 69. Annia

  Hongse Se pregateste de a 9-a, dupa ce va fi aflat cat e de bolnav: diabet, hipertensiune arteriala…

  Reply
 70. Hongse

  Bleen De fapt sunt 8, a doua deja s-a întâmplat la spitalul Floreasca, dar e ţinută sub tăcere la rugăminţile familiei. A încercat să se spânzure însă la recomandarea medicilor s-a spânzurat de brâu, pentru că tocmai îi schimbaseră plasturii la gât. A fost salvat la timp.

  Reply
 71. Bleen

  ”1 ianuarie 2013. Adrian Năstase se frige la limbă cu o sarma. Este cea mai cutremurătoare tentativă de suicid pe care a văzut-o lumea. În semn de solidaritate cu premierul, Muzeul Național de Artă îi donează toate tablourile, sperând să îi ridice un zâmbet peste gușă, acestui om grav încercat de soartă. Badea îi donează toți banii lui. Toți cei 488 de euro din cont.”

  Reply
 72. Nemo

  Yeba eh, e mai ales pierdere de timp! :Danyway, de azi sunt in vacanta(nu am mai avut una reala de fo 3 ani jumate). am s-a ajung si la patria muma, sa-l vaz pe Gadea si… autostrada(daca or fi ai multe, mea culpa).ultima data cand am fost, am deschis TV-ul la iRealitatea si l-am vazut pe Rogo. daca pe net mi se parea un bouletz, la TV mi s-a parut un bou in toata splendoarea….ce sa mai poti zice de Gadea..?:)))

  Reply
 73. Annia

  Nemo Judecand dupa reactiile de pana acum, Basescu pare neobisnuit de calm. Sa fie calmul de dinaintea furtunii?

  Reply
 74. Hongse

  Bleen Dacă nici antena-numărul nu-l poate contacta e nasol. E în primejdie? Băsescu e mulţumit?

  Reply
 75. Nemo

  Bleen oricum, cand am fost eu ultima data in Ro, nu erau autostrazi, deci nu percutam. da’ de Gadea stie toata lumea…

  Reply
 76. rezon

  Florina Nu, nu. Surse care doresc sa-si pastreze anonimatul relateaza ca a fost vazut pe bancheta din spate a unui Oltcit hibrid, strangand la piept un scanner portabil

  Reply
 77. Hongse

  Bleen Un român, declarat cu răni superficiale nu candidează, cel puţin timp de patru ani, după lege, pentru a dovedi că s-a sinucis.

  Reply
 78. Yeba

  ca să înțeleagă toată lumea, s-a încercat extragerea unei opinii de  la Ponta, pe tema scrisorii de adineauri a lui Băse, tema UE, care i se pare Oanei amenințătoare. Din păcate, Ponta nu poate fi contactat. 

  Reply
 79. rezon

  Marius Delapicentru:”Stimate domnule ministru Ioan Rus…sau, mai simplu: bă Ioane,
  Iartă-mi vorba rea: ai pizdit-o.”http://delaepicentru.com/2012/06/24/%E2%97%8F-ministrului-de-interne-ioan-rus-campion-al-anarhismului/

  Reply
 80. Bleen

  E oficial: MRU va candida la parlamentare din partea unei alianțe electorale care va cuprinde PDL, PNȚcd, ICCD, NR, posibil UNPR, PER, alții.

  Reply
 81. Blogalistan

  adina Mai bine isi numea articolul „Decât” sau „Doar atat?!” – Pana nu se face dreptate – adica sa fie bagat la bulau „Dansul” nici un efort nu e prea mare! Vrei si un exemplu?! uita-te la Ion „ilici” Iliescu – daca a scapat fara puscarie dupa ’89 si dupa mineriade, acu’ ne da lectii de politica! 

  Reply
 82. rezon

  Bleen Ministrul Rus si-a permis sa puna in pericol viata a doi politisti, trimitandu-i
  in tricou ca sa ia in custodie un infractor cunoscut pentru detinerea a
  20 de arme de foc in casa?
  Din protocolul unei asemenea misiuni nu puteau lipsi cuvintele
  “infractor periculos, inarmat”. Desfasurarea misiunii a confirmat pe
  deplin aceste asteptari. Infractorul Nastase a pus mana pe arma, in prezenta
  politistilor.

  Reply
 83. Rheia

  LunguVictorEugenMihai Cu tot respectul, dar eu nu o fac. Nu cred nici în utilitatea, nici în simbolismul acestui demers.

  Reply
 84. LunguVictorEugenMihai

  Am să-i rog pe toți cititorii blogului să scrie Avocatului Poporului la adresa ; CNCD la adresa și APADOR CH la adresa și cui mai considerați de cuviință. În plus să rostogoliți pe net următoarea CERERE:Subsemnatul
  (Numele şi prenumele, cu majuscule)……., domiciliat în (reşedinţa
  ori altă adresă unde poţi fi găsit) … str. ……. nr. ….. bl. …..
  sc. .. ap. ….., judeţ/sector …….tel. ….Prin prezenta vă semnalez un fapt grav de încălcare a Constituției, mai precis a articolului 16 ; punctul 1 si 2:ARTICOLUL 16 Egalitatea în drepturi(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.(2) Nimeni nu este mai presus de lege.Autorul
  încălcării articolului din Constituție este domnul IOAN RUS, actualul
  ministru al Administrației și Internelor prin atitudinea avută în cazul
  ducerii la îndeplinire a prevederilor legale cu privire la îndeplinirea
  mandatului de executare a unei pedepe privative de libertate a
  condamnatului ADRIAN NĂSTASE. Toate acestea reise din declarațiile
  publice ale domnului IOAN RUS, și anume: telefoane și discuții amicale,
  negocieri cu privire la modul. de aplicare a unei sentințe judecătorești
  definitive, toate acestea probând discriminarea fățișă față de ceilalti
  cetățeni aflați în situația de a răspunde pentru faptele lor prin
  pedeapsă privativă de libertate.Consider că cererea de demitere
  din funcția deținută a domnului ministru IOAN RUS imediat și solicitarea
  unei anchete din partea organelor abilitate ale statului, ar fi o
  dovadă că prevederile Constituției și ale legilor României sunt egal
  aplicabile fiecărtui cetățean român, fără nici un fel de discriminare,
  iar cei ce le încalcă sunt pasibili de rigorile legii, fărp nici un fel
  de discriminare. Nu am apelat la sprijinul nici unui politician,
  deoarece clasa politică, în întregul ei, și, în special actuala
  majoritate, prin acțiunile intreprinse în ultima perioadă, manifestă un
  dispreț fățiș față de lege și la modul public-declarativ consideră
  Constituția României “un impediment”. Ce poți să soliciți și să aștepți
  din punctul de vedere al Legii, aplicării și respectării prevederilor
  acesteia de la astfel de oameni care se consideră reprezentanții
  legitimi ai poporului dar, din 2009, refuză să aplice cererile poporului
  suveran?În cazul în care, în urma demersului Dumneavoastră ca
  urmarea a prezentei cereri, primul ministru al României și actuala
  majoritate nu-l demit într-un termen de 15 zile pe ministrul IOAN RUS,
  voi aduce la cunoștința tuturor instituțiilor,organismelor și presei
  internaționale că în România a devenit cutumă nerespectarea Constituției
  de către membri Guvernului țării mele, cu complicitatea primului
  ministru și a coaliției politice majoritare.Semnatura la data si localitatea

  Reply
 85. rezon

  Florina La mine incarca 2 pagini de show more comments. De la a 3-a incolo, nu mai incarca. Asta e o problema mare pentru blog, fiindca blocheaza accesul la continut. 

  Reply
 86. rezon

  oglinjoara Si inca una: cand vor incepe formalitatile de extradare a condamnatului Nastase din Republica  Spitaliceasca Floreasca?

  Reply
 87. oglinjoara

  Două întrebări:1. La ora aceasta, Năstase Adrian mai este preşedinte al Consiliului Naţional al PSD?2. La ora aceasta, Năstase Adrian mai este membru PSD?

  Reply
 88. rezon

  oglinjoara „Si as vrea sa ma refer si la sectorul privat, la oamenii care muncesc, platesc taxe, sut corecti si responsabili. La cei 1.800.000 de romani care ne tin pe toti: si bugetari si toti ceilalti, pensionari sau cei care au nevoie de asistenta. Catre
  acestia trebuie sa ne uitam, sa le multumim si trebuie sa le propunem
  un program economic, fiscal si de reducere a taxelor care sa-i ajute,
  pentru ca, repet, ei tin aceasta tara.”

  Reply
 89. rezon

  Prieteni din zona economica & financiara imi atrag atentia ca insolventa Hidroelectrica pare sa ascunda ceva ce depaseste RAFO ca proportii ale jafului si ca posibil impact economic.Deocamdata, n-ar strica o mica bibliografie a subiectului. E o poveste despre care, foarte probabil, vom mai auzi.

  Reply
 90. SimonaM

  Monica Macovei  – ”Nu va place de ei, veniti si ocupati voi locurile. Mesaj la Congresul de infiintare al partidului Noua Republica”http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=1339

  Reply
 91. Ilinca

  Bleen da de ce sunt ingroziti? le e frica ca numeste Basescu un PDL-ist in locul lui sau ce? ce poate pierde PDL daca isi da Ponta demisia?

  Reply
 92. Yeba

  Nemo Aici se potriveste o cugetare cu autor uitat de mine (deci plagiat involuntar): Toata lumea se plânge de noroc și nimeni, de minte.

  Reply
 93. adina

  Bleen acest ”Destul” se poate aplica foarte bine de acum inainte, omul a fost condamnat, isi ispaseste pedeapsa, are probleme chiar mai mari decat inchisoarea (vezi tentativa de sinucidere – din nou zic, nu inteleg cum un om se poate juca cu propria viata doar sa ofere circ pe paine), noi ar trebui sa ne vedem de treburile noastre. Vorba lui Basescu, de ce sa-ti pierzi timpul combatand adversarii politici in loc sa-ti construiesti propria viziune politica? Pentru ca asta inteleg eu ca se intampla zilele astea: redefinirea dreptei ideologic si la nivelul formatiunilor politice care ar putea sa o reprezinte pe scena politica.

  Reply
 94. cristian_v

  sanantonio Am crezut un moment ca asta e replica lui Ponta: „Futu-i, și doar modificasem font-urile să nu fie bold”Ponta” Cartile alea au fost scrise cu bold, lucrarea mea de doctorat cu font normal. Basca, am trecut din Arial in Times New Roman. Nu arata la fel, e limpede ca nu e plagiat. Va poate confirma si Sova.

  Reply
 95. Amelia New

  oglinjoara q.e.d. tocmai ce am propus sa facem ceva si, cu o singura exceptie, toata lumea a sarit sa-mi explice de ce nu trebuie sa facem nimic.

  Reply
 96. cocosila

  Bloguri urmarite de Adrian NastaseAdrian CiubotaruAdrian PaunescuAdrian TutuianuAlecu RacoviceanuAlin BurceaAnca FloreaAndrei CrivatBibliotecarul – Gheorghe FlorescuBlog FotoClubul Bloggerilor LiberaliCorina CretuCritic AtacDan AndronicDan Ioan PopescuDan MihalacheDarius GrozaDobre Adrian MariusFET – BlogFloriana JucanFundatia Europeana TitulescuGabriel Badea PaunGabriela CretuGeorge PadureGeorge SerbanGheorghe ConstantinIoan MangIon IliescuIosif BubleLilickLucia VeronaOana Niculescu-MizilOlguta VasilescuParc Industrial PrahovaRalucaTrifon BelacurencuValentin NicolauVictor CiutacuVictor Ponta

  Reply
 97. rezon

  Intrebare tehnica: a reusit cineva sa pacaleasca Livefyre beta sa incarce toate comentariile? Daca da, cum?

  Reply
 98. oglinjoara

  Rheia Şi ce dacă nu e Năstase?Mulţi nu sunt Năstase. Pe mine nu mă intersează să NU fie cineva sau ceva, ci să fie cineva sau ceva. Şi vreau ca acel ceva sau cineva să fie de dreapta.

  Reply
 99. oglinjoara

  Amelia New PDL e mort şi ştii cum e cu morţii: nu se mai întorc de la groapă.Ei singuri s-au îngropat, cu mânuţa lui.Blaga nu e de dreapta. Scurt.

  Reply
 100. Amelia New

  Propun sa trimitem o scrisoare deschisa catre Conventia Nationala a PDL in care sa le spunem verde-n fata toate hibele pe care le au din perspectiva electoratului de dreapta si, de asemenea, sa provocam oricare din participantii la Conventie sa-si asume citirea acesteia in plenul Conventiei. 

  Reply
 101. chriscross

  sorina matei zice , printre randuri, ca postul „destul” de pe blogul lui nastase ar fi acel testament politic…

  Reply
 102. Amelia New

  Bleen Statutul PDL: Art. 68. – (1)Membrii care doresc sa promoveze o motiune trebuie sa depuna proiectul acesteia la COCN, cu cel putin 30 de zile inainte de desfasurarea CN, insotit de numele liderului si semnaturile a 35 de membri care formeaza grupul de promovare.Vrei sa spui ca nu au putut sa obtina 35 de semnaturi? Tare ma-ndoiesc.

  Reply
 103. cocosila

  BleenInseamna ca vor trece cu arme si bagaje la Noua Republica? Asta mi s-ar parea si mai gresit.Prind ”vandut pielea” m-am referit la negocieri nu la ceva imoral.

  Reply
 104. Bleen

  cocosila  PDL a arat magistral temele: plagiatul lui Ponta, incompatibilitatea lui Diaconu, condamnarea și făcătura de sinucidere a lui Năstase, condamnarea lui Vântu. De demisia lui Ponta sînt de-a dreptul îngroziți. 

  Reply
 105. Bleen

  cocosila Nu s-a negociat nimic. Blaga a fost susținut de 40 de filiale. Adică de tot PDL-ul, de sute de oameni nervoși că au pierdut funcții și bugete de pe mînă și care pentru asta îi învinovățesc pe Băsescu, Boc, măsurile de austeritate și aventura asta cu dreapta. 

  Reply
 106. Bleen

  cocosila Nu și-au vîndut pielea, pentru că nimeni nu le-a cumpărat-o. Pur și simplu, nu au reușit să strîngă semnături. Nu au reușit să strîngă nici măcar jumătate din numărul de semnături necesar.

  Reply
 107. Blogalistan

  Bleen Nu subestima insa pohta de autodistrugere a usl-istilor! Daca in numai doua luni de guvernare au produs atatea „guși”, fa un calcul simplu – mai sunt inca 5 luni de guvernare (sa ne rugam a ramana Ponta si ai lui…). Procentele dupa care se impart voturile stanga/dreapta depind de starea de spirit dinaintea alegerilor (35-45% sau 45-35)la care se adauga 10 procente ale populistilor, UDMR si minoritatilor.Am citit si ti-am admirat perseverenta cu care ai crezut ca PDL-ul poate fi reformat, schimbat sau tras pe „dreapta”. Din pacate cu Blaga „cascheta” lucrurile vor merge spre un non comb(l)at si la urmatoarele alegeri. Singura sansa ar fi un PDL condus de Monica Macovei – este inatacabila si in aceste zile este singura care „combate”  mon cher!

  Reply
 108. cocosila

  N-as fi atat de radical. O necesara cooptare a reformistilor la nivelul cel mai inalt de decizie si intr-un numar rezonabil ca pondere ar putea sa dea PDL-ului ceva mai mult. Cred, de asemenea, ca MRU, Macovei, Preda, Voinescu nu si-au vandut pielea pre usor reusind sa-si impuna anumite idei. Oricum, in perspectiva celor care sunt si a celor care ne asteapta, nu aveam prea multe de sperat.http://conco.ro/un-guvern-in-dispretul-legii/

  Reply
 109. florentin

  off topic – Google celebreaza azi un mare matematician Alan Turing citand dintr-o revista dedicata plantelor si pestilor -Nature-„Alan Turing este, fără îndoială, singura persoană care
  a avut contribuţii majore, ce au schimbat faţa lumii, în cele mai fine
  trei tipuri de inteligenţă: umană, artificială şi militară”, afirmau
  editorii revistei Nature într-un editorial recent.Ce sa mai intelegi de aici domnule prim ministru?

  Reply
 110. florentin

  e interesant cum toata lumea tipa ca este anormal sa dai intr-un om cazut-recte AN, dar tot ei dau cu si mai mare putere intr-o alta entitate mai muribunda- PDL

  Reply
 111. oglinjoara

  Paradoxal, Dreapta n-ar putea face 50%+1 la alegerile legislative decât pe un sistem majoritar într-un singur tur.Este Dreapta astăzi în România susţinută de 50%+1 din electorat? Nu este şi nici nu va fi în următorii 100 de ani.Hai să fim serioşi! E de vreo 15%.Dreapta are şanse mai mici pe sistem proporţional decât pe sistem majoritar dintr-un singur tur.

  Reply
 112. oglinjoara

  Din păcate, chiar şi Bleen e optimist.Nu doar că USL va conduce România cu o majoritate confortabilă, dar Dreapta nici măcar nu se va putea coaliza. Dreapta e prea spartă, prea ruptă de orgolii, prea intelectuală sau prea puţin de dreapta şi prea puţin pragmatică pentru a constitui o alternativă la USL.Iar dacă USL reuşeşte cu planul – să se despartă la un moment dat – şi să mimeze alternanţa la guvernare, madama Blogary va deveni bunică şi Dreapta autentică tot nu va fi apărut.Ce-i drept, pentru o Dreaptă (puternică) îţi trebuie şi un electorat de dreapta (consistent).Când se va consolida electoratul de dreapta va exista şi partidul de dreapta.Până acum Dreapta – câtă a fost – a fost contra naturii, a naturii românului.De aceea, USL nu trebuie să facă decât să-şi consolideze electoratul său, adică cât mai mulţi bugetari.Stânga are în sânge contopirea cu Statul, tinde în mod natural să-l acapareze Statul şi să devină Partid-Stat.Statul, evident, devine Partidul.În acel momente, va fi indiferent dacă la putere va fi PSL sau PNL, împreună sau separat, simultan sau prin rotaţie.

  Reply
 113. sanantonio

  Florina Am așa, un feeling, că da. Prea se leagă. De fiecare dată cînd se betegește vreun mafiot, se nimeresc de gardă la Floreasca tot Beuran și Brădișteanu. Acum a apărut în prim-plan și Lascăr să peticească artistic niște găurele.

  Reply
 114. Rheia

  Bună dimineața tutror. M-am trezit cu un sentiment de obidă: în loc să pot susține niște oameni pe care-i respect și ale căror idei le aprob, mă văd nevoită să critic întruna, să mă revolt și să mă indignez. La serviciu cînd pățeam așa, era simplu, îmi dădeam demisia și mă duceam în altă parte. (Din poporul tău nu-ți poți da demisia. Te poți duce în altă societate, într-adevăr, însă pentru mine nu-i o opțiune, nu mai am răbdare să mă nasc încă o dată, punct.) Pe de altă parte, mă gîndesc că și urîtorii lui Băsescu au simțit același lucru, de niște ani încoace. Deci Bleen are dreptate: trebuie să fie o luptă de idei, dusă în plan pragmatic. Dacă o lăsăm să bîntuie în emoțional și teoretic, riscăm să ne ducem în locul lăsat gol de useliști.

  Reply
 115. Ilinca

  Bleen Teoretic ai dreptate dar practic subestimezi total capacitatea USL-istilor de a se infrange singuri cu foarte putin ajutor de la Basescu. Nu e prima data cand sunt pe pozitii ce par imbatabile. Daca apare partidul/platforma MRU se refac toate cartile. E suficient sa existe ca sa aiba cine recolta voturile pierdute cat timp sunt USL-istii la guvernare. 2012 e prea devreme dar 2014 cred ca e fezabil. Pe Crin oricum nu-l mai tin nervii nici pana in decembrie dupa cum se vede. In 2014 cred ca nici nu vor avea curaj medicii sa-i spuna ca sunt alegeri prezidentiale. 

  Reply
 116. sanantonio

  Bleen Scenariul descris mai sus e ”worst case”. Cu toate că acum nu prea văd ce s-ar putea întîmpla să nu devină realitate, politica românească a dovedit o imaginație deosebit de fecundă. 2024 va fi anul în care vom avea și alegeri prezidențiale și parlamentare simultan, cînd șansele unei schimbări cresc. Sper să nu fiu nevoit să aștept pînă atunci.

  Reply
 117. poweraxxel

  Bleen sunt uimit de pesimismul tau … Calculele tale sunt corecte, daca fiecare om de dreapta ar fi doar un maimutoi cu ifose precum sunt politicienii de dreapta. Eu unul, chit ca voi ramane singurul in cercul meu de prieteni si cunoscuti, n-am sa accept ca trebuie sa astept 20… nu stiu cat sa vad un partid de dreapta la conducere. Si atata timp cat macar cu votul meu pot face ceva, voi face.PS: sper doar ca pesimismul sa nu iti fi fost insuflat din alte parti de la care astept mult mai mult …

  Reply
 118. Mistral

  cristi c Victor Ponta: „România îşi poate permite doar avioane de tip F-16 de ocazie”  

  Reply
 119. cristi c

  Guvernului Copy Paste ar trebui să îi verifice cineva ordonanțele și hotărârile, să nu fie plagiate și astea din autori străini

  Reply
 120. Bleen

  Năstase a ratat la cîțiva centimetri Ordinul Mihai Viteazul pentru că a căzut la datorie în timp ce împușca un mafiot.

  Reply
 121. Bleen

  bilbofil 1. LiveFyre. E variantă beta, adică neterminată și netestată de bug-uri. Asta facem noi acum. Noi și încă 18 site-uri din lumea asta. O testăm.2. PDL va avea grup parlamentar propriu mic și format din oamenii lui Blaga. Una din marile nemulțumiri ale lui Blaga, exprimată vocal, cu subiect și predicat, e justiția care are o autonomie stranie și care își face de cap nepermis. Dacă un președinte USL le asigură imunitatea și impunitatea, pedeliștii, cu Blaga în frunte, îl votează cu toate cele patru membre din dotare.3. Antonescu nu poate fi dislocat din fruntea PDL. E cel mai puternic și mai performant președinte PNL. El le-a dat puterea. Și la nivel central, și la nivel local. Miniștri, secretari de stat, parlamentari, președinți de consilii județene, primari, consilieri județeni și locali. La asta se adaugă zeci de mii de posturi în administrație plus contracte, afaceri, bani, influență etc. Oamenii ăștia îi datorează tpt lui Crin. E un asset electoral vital pentru PNL.

  Reply
 122. bilbofil

  Bleen Teoretic, nu neapărat și practic, 2014 nu este încă pierdut. PSD (sau un USL monolitic) nu poate menține actuala cotă de susținere electorală timp de doi ani pentru că nu va putea răspunde așteptărilor puse în ei.Alegerile prezidențiale sînt strict pentru o persoană, nu pentru un partid. Este necesar un candidat care în același timp să dea impresia că este capabil în același timp să coabiteze cu USL/PNL și să deschidă calea către o realiniere a vieții politice.Există probleme majore legate de sudarea alegătorilor „de dreapta” într-un bloc compact și de dirijarea nemulțumirilor „de stînga” într-o direcție sănătoasă, mai e problema hărțuirii USL tip de doi ani pentru a minimiza pagubele pe care le vor produce. Teoretic însă este posibil și, mai ales, nu depinde de dislocarea cuplului Antonescu-Blaga din fruntea partidelor lor. Dacă măcar din 2013 un PDL cu grup parlamentar propriu ar schimba cumva macazul, viitorul ar deveni (era să spun roz) de-a dreptul promițător.PS Cred că atunci cînd vorbea de alfa, Crin Antonescu se referea la Livefire, care suge timp mare. Revenit pe desktopul propriu, în Opera nu văd răspunsurile (cel puțin pe cele de dinainte să deschid pagina)  după reply, ci cronologic, în Chromium nu le mai pot accesa pe cele mai vechi.

  Reply
 123. rezon

  Bleen Din păcate, Crin Antonescu este un demagog non-ideologic. Spre deosebire de Basescu, el nu poate avea 2-3 optiuni ferme. Sub conducerea lui, PNL va fi un cameleon, o girueta rotindu-se dupa micile ocazii

  Reply
 124. rezon

  Bleen Din păcate, Crin Antonescu este un demagog non-ideologic. Spre deosebire de Basescu, el nu poate avea 2-3 optiuni ferme. Sub conducerea lui, PNL va fi un cameleon, o girueta rotindu-se dupa micile ocazii

  Reply
 125. Bleen

  Am zis 8-12 ani. Să mă explic.2012 e ratat. Nu avem nici măcar un partid de dreapta care să participe la alegerile astea, darămite să aibă vreo șansă să cîștige.2014 e ratat. Vine pe valul USL și cu un PDL blat. Nu cred că PDL va înscrie în alegeri un candidat care să-i pună probleme candidatului USL și care să deranjeze pedeliștii și useliștii pe partea de justiție, așa cum a făcut-o Băsescu.2016 poate ne găsește cu un partid de dreapta care să participe la alegeri, însă cel ce desemnsează prim ministrul e președintele. Care va fi uselist.2019 – sînt șanse pentru un candidat al dreptei să lupte împotriva președintelui în funcție.2020 – depinde ce președinte vom avea. Dacă e președintele USL la al doilea mandat, premierul va fi USL și șansa dreptei de a reveni la guvernare se amînă pentru 2024. Dacă va fi de dreapta, avem șansa unei guvernări de dreapta sau în coaliție.Crin Antonescu este pentru PNL ce a fost Traian Băsescu pentru PD. E de neclintit. Sub conducerea lui, PNL a avut cele mai bune scoruri electorale de după revoluție (record la prezidențiale în 2009, record la locale în 2012, record la parlamentare în 2012, șanse mari la prezidențialele din 2014). Nu știu dacă Crin Antonescu ar putea fi scos de sub influența lui Felix și ce rol ar putea juca Dinu Patriciu aici. Dacă da, atunci PNL poate fi întors cu fața pe dreapta și pus pe șine. De-a lungul, nu de-a latul 🙂

  Reply
 126. Bleen

  morris MRU vine dar partidul său (dacă va face partid) are primul test electoral abia în 2016. Pînă în noiembrie 2012 nu mai e timp.

  Reply
 127. rezon

  Bleen Am o intrebare pentru sufletul sensibil, de hidrant. Oare cum ar fi fost saltat in SUA sau in alta tara normala la cap, un infractor condamnat, cunoscut pentru detinerea unui mic arsenal de arme de foc?

  Reply
 128. sanantonio

  îmi văd comentariul postat ca răspuns lui Bleen acum 42 de minute ca fiind primul, parent, not child, re. ponta=kovesi, iar cel de-al doilea îi aparține adinei, postat acum 11 minute, re. președintele Paraguay. am cedat psihic.

  Reply
 129. bilbofil

  Nemo Nici pe mine nu mă interesează lupta de idei, ci doar siguranța mea și banii mei. Problema „stîngii” este că nu poate asigura menținerea actualului nivel de dezvoltare economică și socială al României. Cu o guvernare de tip mafiot poți menține doar un nivelul feudal/fanariot. Punct.Lupta de idei vine în toată lumea apare după, în momentul în care trebuie ales între diferite căi de rezolvare a problemelor de siguranță și bunăstare. Doar că singura contribuție a „stîngii” la lupta de idei a constat în «Înainte era mai bine!» și «zicem ca ei și facem ca noi», „idei” care – să o spunem cinstit – nu se poate argumenta rațional, că nu ai cu cine.

  Reply
 130. Never G

  sanantonio Adica mai toti sunt hoti numai ea cinstita.  Sa-mi spuna si mie unde si-a ascuns cimstea si moralitatea ca s-o vad si eu!

  Reply
 131. sanantonio

  Bleen Ce ziceam? și mai e ceva: icon-urile comentatorilor sînt mult mai mari decît comentariul. Cred că mai important e comentariul decît poza.

  Reply
 132. sanantonio

  morris Eu întrebam de o formațiune politică actuală, care s-ar putea opune preluării puterii de către stînga pentru următorii 4-8 ani. Nu avem. Restul e ficțiune.

  Reply
 133. sanantonio

  ics M-a spart, am postat de 4 ori același lucru, apar, dispar, reapar comentarii, se amestecă între ele… pas de mai pricepe ceva. Acum văd, după ce încerc a 3-a oară să postez comentariul ăsta, că a apărut un coment al lui Bleen re. mulțumirea că n-a fost consilier la MI, postat acum 26 minute. The timing sucks.

  Reply
 134. adina

  Bleen faptul ca sesizezi un plagiat si celorlati din comunitate e o turnatorie. Inseamna ca raii aia de la Stanford, Harvard, whatever sunt niste securisti ca au softuri de detectare a plagiatelor. Oare la Berlin unde preda cinstita doamna cum o fi ?

  Reply
 135. sanantonio

  ics M-a spart, am postat de 4 ori același lucru, apar, dispar, reapar comentarii, ăla de acum o oră e înainte de ăla de acum5 minute… pas de mai pricepe ceva.

  Reply
 136. Never G

  Bleen Are dreptate sa-i ceara demisia lui Rus. Azi s-au plimbat intr-o veselie pe la patul lui Nastase. Sa ne spuna si noua ca ministrul de interne l-a absolvit de puscarie. Ca asa a vrut el ca ii e pretin.

  Reply
 137. sanantonio

  Bleen  continuarea e și mai drăguță: ”Nu am nici o indoiala ca intreaga opera academica a dlui Ponta e nula,
  cum nula e si cea a procurorului general, si ea dovedita drept o
  compilatie, si ale mai tuturor oamenilor cu functii politice si oficiale
  care vor neaparat si titluri academice. ”Ponta=Kovesi<=>Kovesi=Ponta. Clar?Oricum, îțî trebuie stomac tare de tot să citești tot articolul în care ne destăinuie cît de dobitoci sînt toți și ce sublimă e porcimea sa.

  Reply
 138. Bleen

  Bine că nu am fost consilierul ministrului de interne, că cine știe cum ajungea în Zambaccian Rebu în loc de Salvarea și Poliția.

  Reply
 139. morris

  sanantonio Dupa parerea mea, o formatiune de dreapta corecta si de viitor, trebuie condusa, formata de si din oameni gen MRU, Macovei, C Preda, Funeriu, V Stoica si altii; plus oameni noi cu aptitudini si specialisti in ramuri economice, sociale. Oameni din privat, ce au dovedit capacitati manageriale, tehnocrati ce pot prelua de exemplu, un post de director la stat si pot dezvolta institutia respectiva. Inca nu avem o formatiune politica de dreapta pe masura asteptarilor noastre, stiu. Dar trebuie sa se formeze cat mai repede; n-avem timp de probe, de tentative. Mru nu trebuie sa riste nimic. Sa vina fara sovaieli, pasi mici si gandire scurta.  Si depinde cu ce oameni se prezinta in linia intai, caci il pot decredibiliza. Eu vreau sa vina in forta, cu tupeu si cu un program clar, de viitor. Eu asta astept; altceva…e iluzoriu. 

  Reply
 140. rezon

  Bleen ”Ca penalist, protestez cu tărie împotriva aplicării retroactive a legii bunului simț!”

  Reply
 141. Ze Phsyco

  Bleen La cat este de prost si incapatanat este in stare sa spuna ca nu pleaca decat atunci cand o sa vrea el si ca n-are nimeni ce-i face. E in stare !!!PS Si este 2-1 pentru deutschland über alles  🙂

  Reply
 142. Bleen

  AMP: ”…nici dl Ponta daca insista sa mearga pe 28 iunie nu va fi mai bine primit decit era dl. Basescu, ca e precedat de turnatoriile la presa straina ale compilatiei pe baza careia a luat titlul de doctor.”

  Reply
 143. Never G

  morris Dorim sa avem un stat de drept. Da? Din pacate acum se formeaza. Inca nu e consolidat. Va fi consolidat atunci cand vor lucra corect indiferent cine e la putere.Ne dorim sa lucreze independent politic, dar au nevoie de sustinere. Atat populara cat si parlamentara.  E nevoie de unul sau mai multe partide care sa promoveze si sa apere independenta lor mai ales in plan legislativ. Daca tocmai acum cand justitia lucreaza independent nu va mai avea sprijin parlamentar, se vor schimba multe legi. Ne vom intoarce la anii Nastase. Pentru cine nu cunoaste e vorba de perioada de trista amintire cand partidul  conducea tot. Toate institutiile statului si mass media erau subordonate PSD-ului. Perioada in care nu aveai voie sa ai o parere personala, ca erai saltat sau margimalizat.

  Reply
 144. ics

  help! may day may day!!!!!111la ce dracu sa ma uit, ca imi vine sa dau cu monitorul de pamant cand il vad pe lache ala la b1.  si pedelistul il lasa in pace

  Reply
 145. Hongse

  Ze Phsyco Nici la mine nu merg like-urile. Nu numai like-urile de altfel, şi alte chestii, probabil viul fok face nişte update-uri.

  Reply
 146. ics

  Cine e mos tagartza pedelist de pe b1, de la Petreanu? padurice ala abereaza in voie si nenea pedelistul nu ii foote un cap in gura (metaforic vorbind 😀 ) Nu a fost in stare sa ii spuna macar ca pana una, alta nastase e un ‘convict’ iar singurul lui drept e sa se aplece ca sa ia sapunul

  Reply
 147. Rheia

  Hongse Eram vecină de bloc cu Abraham pe vremea cînd stăteam în Tineretului. Îl vede într-o zi o prietenă venită pe la mine și zice: „Cine-i ăsta, că mi se pare o față cunoscută?” Îi spun că a fost mare sculă prin Miliție/Poliție, ea se mai uită o dată spre el, pieziș, precum curca-n crăci, și, cînd credeam c-o să-l scuipe (cucoana era țărănistă-regalistă), zice, vag meditativ: „Mda… la televizor părea mai înalt.”

  Reply
 148. sanantonio

  morris Da, morris, ai dreptate. Și ce formațiune politică ar fi de dreapta în țara asta?

  Reply
 149. sanantonio

  Rheia Nasul nu mai e la B1 de foarte-foarte multe zile. Are propriul lui post tv. Pe internet, deocamdata

  Reply
 150. Nemo

  „lupta de idei” in Romania e o chestie la misto. „lupta de idei” romaneasca e o chestie pe vreo cateva bloguri, pe la vreo dezbatere pe la IPP(sau cum s-o chema).Romania nu are o Bursa functionala, are plagiatori in serie, cercetarea e la pamant, politica se face cu urlete si in general din rarunchi, fanii Mircea Badea cuceresc teren. ce nu categoria Badea, e Gadea sau se duce la Dan Diaconescu.ca sa fie lupta de idei, mai intai trebuie sa exista baze „rationale”, insa eu am impresia ca vorbim de baze „ireale”, cand vad ce pot sa scoata din ei Ponta sau Antonescu. iar daca astia au ajuns sa aiba o asemenea sustinere, E GROASA. inseamna ca romanii au treaba numai cu lupta, mai putin cu ideile.a avut Aligica un editorial f bun, despre cum a explicat ca se face reforma, „mereu din dezavantaj”.”dreapta aia americana” NU EXISTA SI NU VA EXISTA IN ROMANIA.iti trebuie o cultura capitalista de vreo 200 de ani, ca la americani. si nu una sociala, ca la europeni; ca sa nu spun socialista, balcanica si post comunista ca la romani.in Romania m-as multumi daca merge cat de cat Justitia.si da sunt de acord si eu cu morris : e de ajuns 6 luni sa se piarda tot. de aia trebuie Basescu sa se mentina presedinte cat s-o putea, ca altfel te incaleca astia de tot, imediat, in aplauzele antenelor.

  Reply
 151. Hongse

  Bah, a fost o frecţie. Generalul de poliţie i-a cântat osanale lui Năstase, expertul în arme dacă a scos două vorbe, nici acum nu ştim cum un glonţ de calibru .38 ricoşează din mărul lui adam şi dacă a fost cu dreapta sau cu stânga. Bobo n-a scos o vorbă.

  Reply
 152. Hongse

  Bah, a fost o frecţie. Generalul de poliţie i-a cântat osanale lui Năstase, expertul în arme dacă a scos două vorbe, nici acum nu ştim cum un glonţ de calibru .38 ricoşează din mărul lui adam şi dacă a fost cu dreapta sau cu stânga.

  Reply
 153. Rheia

  Hongse „Decît să moară în genunchi…. ăăăă, pardon, decît să fie îngenuncheat”. Pavel Abraham, despre Adrian Năstase.

  Reply
 154. Ze Phsyco

  adina Ok, ok, am recunoscut ca am gresit daaa? Io nu-s obisnuit sa scriu Standfort sau Standford sau alte alea. Deformatie de burghez.

  Reply
 155. Ze Phsyco

  adina Ok, ok, am recunoscut ca am gresit daaa? Io nu-s obisnuit sa scriu Standfort sau Standford sau alte alea. Deformatie de burghez.

  Reply
 156. morris

  Bleen,  te citez: „O guvernare a stîngii în următorii 8 sau 12 ani dă șansa unei clarificări și reașezări a dreptei.” Din pacate nu-i asa; ar fi suficient 2 ani de guvernare a stangii si tara asta ar fi pe butuci. Definitiv si iremediabil. Cum poti crede ca Romania este o tara care isi permite luxul ( cu actualul nivel minim de cultura politica, educatie civica, moralitate sau economie de piata ) sa traiasca inca 12 ani de guvernare PSD, doar in speranta ca dreapta se va clarifica si reaseza? Doamne! Pai tara asta nu suporta economic 6 luni acest guvern!  Vei vedea in decembrie bilantul guvernarii de stanga si vom realiza adevarata amploare a distrugerilor, a tot ce s-a chinuit guv Boc si MRU sa faca bun in 2 ani.  Asa ca, imi permit sa afirm ca nu este timp de reasezari, organizari si planuri de viitor- sa recunoastem ca sunt doar sperante aruncate in bratele unei drepte asa cum ne-o dorim. Dar nu traim intro tara democrata normala si va rog sa priviti cu realism cum traiesc romanii si cum gandesc, nu doar spre clasa sociala de mijloc cu studii superioare, asa cum sunt cei ce citesc acest blog. Nu ma intrebati ce trebuie facut; nu stiu! Stiu doar ca Romania nu-si permite alti 8, 12 ani sub guvernare de stanga. Si spun asta ca un simplu fost istoric de 41 de ani si actual cetatean de origine evreu al acestei tari. Dar patriot si de dreapta, putain de merde!

  Reply
 157. Rheia

  adina Daaa, ni l-au circulat și nouă pe intranet anul trecut. Discursul lui Jobsy, mă refer…

  Reply
 158. adina

  Ze Phsyco la Standford a fost madam Dumitrescu, la Stanford a tinut un speech fabulos Steve Jobs pentru absolventii promotiei 2005.

  Reply
 159. Rheia

  Hongse Scuze, cine e Bobo? (Eu nu pot să mă dau acum pe B1 că se uită prikindakele meu la Pingu.)

  Reply
 160. adina

  rezon  bine macar ca e acolo, daca nimerea printr-un oras mai mic se transofrma simularea de sinucidere – eu tot nu cred ca-i simulare, chiar nu s-a gandit si daca totusi se curata fara sa vrea – in realitate.

  Reply
 161. Rheia

  Ze Phsyco Și precizarea mea se referea la propunerea cu triplatul salariilor în învățămînt. 

  Reply
 162. Rheia

  Ze Phsyco Mulțumesc, mulțumesc, domnilor, mă faceți să roșesc și mai tare. Ah, și o precizare: nu fac parte din tagma didactică, sînt simplu inginer.

  Reply
 163. Rheia

  Ze Phsyco Deși ea zice că de fapt a înghițit.(Na, că m-am răcorit! De cînd voiam să-l flegmuiesc pe cîrnatul ăsta constipat!) 

  Reply
 164. Rheia

  Ze Phsyco Nu voiam decît să spun unde și-a pierdut Rus simțul umorului. Pe care oricum nu l-a avut.Iar Laura Andreșan oricum l-a scuipat. 

  Reply
 165. Ze Phsyco

  Rheia Si se zice „inneducatie” daa? Intreba si pe doamna Corina de la Stanford ca stie mai bine ca noi, daaa ?

  Reply
 166. Hongse

  La Naşul se face analiza pe text în legătură cu cum e treaba cu pistoalele calibru .38. Cu specialişti. Invitat special Bobo.

  Reply
 167. cristihan

  sanantonio Daca trebuie sa explic si aici de ce e o idee proasta sa nu votezi n-am facut nimic…

  Reply
 168. Ze Phsyco

  Rheia Pai s-au inselat din cauza ca nu stiau cine este cu adevarat Iliescu. Dupa el s-a facut filmu’ cu McLeod  🙂

  Reply
 169. Rheia

  sanantonio Foarte bine, să fie Voiculescu și Patriciu, dacă alții n-avem azi. Dă-i naibii, că nu-s nemuritori ca McLeod!

  Reply
 170. sanantonio

  cristihan  Ai dreptate, voi alege să nu mai aleg răul cel mai mic, îl voi alege pe cel mai mare. Să stau acasă pînă voi avea ce alege.

  Reply
 171. cristihan

  chriscross Thanks, asta era! Deci avem doi condamnati penal (an si sov) si un presedinte de partid dat afara. Foarte bun! Si raspunsul lor…? Era si Frunzaverde cumva? 🙂

  Reply
 172. cristihan

  sanantonio Nu are nici o importanta, nu despre vorbesc. Fiecare lucru la timpul lui, fiecare subiect separat. Bottom line: oricare ar fi partidele, pe unul dintre ele TREBUIE sa-l votezi (raul cel mai mic, da!). Poti sa critici, poti sa nu fii de acord, dar o alegere trebuie sa faci. Daca maine apare partidul lui MRU, ok, foarte bine. In momentul ASTA insa, altul in afara de PDL nu exista. That’s all.

  Reply
 173. sanantonio

  Rheia oaildoncoment: nu-i o idee rea deloc, problema e că concesionarul (loviți aici!) va (loviți și aici) fi Voiculescu și Patriciu.

  Reply
 174. Hongse

  sanantonio Plus încă 2 ani în care nu mai poate vota şi nici nu mai poate fi ales. Adrian Năstase e gata, ca om politic. Apropo, asta înseamnă 2 detenţie + 2 interzicerea drepturilor chiar dacă iese în 8 luni? Ştie cineva? Nu contează prea mult, Năstase e gata.

  Reply
 175. Hongse

  rezon Sincer să fiu nu m-ar deranja, şi-aşa mânca doi ani pe banii noştri. Important e că dispare.

  Reply
 176. Rheia

  Wildly off-topic: Dacă aș fi în locul lui Ponta, aș anunța că vreau să propune concesionarea majorității serviciilor administrative ale statului, inclusiv Poșta Română, Casa de Pensii și ANAF, iar cu banii astfel obținuți, voi tripla salariile profesorilor.

  Reply
 177. rezon

  Ze Phsyco Păi, uite, câteva mai puțin discutate:- ONG-urile care se numesc agentie sau institut trebuie sa isi schimbe numele sau se dizolva in 6 luni- seful TVR critica site-ul tvr info pentru ca a publicat documentele cu plagiatul lui Ponta- Hidroelectrica intra in insolventa pentru a ascunde inginerii financiare- Camera Deputatilor a decis ca pe hotararile parlamentului nu se mai poate pronunta Curtea ConstitutionalaCum era strigătura aia cu dictatura? Alistar, Crăciun, anyone?

  Reply
 178. rezon

  Ze Phsyco Păi, uite, câteva mai puțin discutate:- ONG-urile care se numesc agentie sau institut trebuie sa isi schimbe numele sau se dizolva in 6 luni- seful TVR critica site-ul tvr info pentru ca a publicat documentele cu plagiatul lui Ponta- Hidroelectrica intra in insolventa pentru a ascunde inginerii financiare- Camera Deputatilor a decis ca pe hotararile parlamentului nu se mai poate pronunta Curtea ConstitutionalaCum era strigătura aia cu dictatura? Alistar, Crăciun, anyone?

  Reply
 179. sanantonio

  rezon M-ai spart. Să ascult emisiunea RFI în timp ce mă uit la B1 pe mute, sau să mă uit la B1 pe mute și s-ascult RFI?

  Reply
 180. sanantonio

  rezon M-ai spart. Să ascult emisiunea RFI în timp ce mă uit la B1 pe mute, sau să mă uit la B1 pe mute și s-ascult RFI?

  Reply
 181. rezon

  Mircea Vasilescu și Otilia Nuțu la RFI:   Cum pot fi distruse instituţiile. Cazul ICRhttp://www.youtube.com/watch?v=jifyAkBa1u4&feature=youtu.be

  Reply
 182. rezon

  sanantonio Corlăţene, când te hotărăști să ieși un pic de sub pat, poate dai și ceva socoteală!

  Reply
 183. Rheia

  sanantonio Bine, atunci să formulez altfel, ca să fie limpede ce vreau să spun: CUM ar trebui să fie atacurile, deci altfel decît politice, pentru ca prim-ministrul Ponta să le considere normale? Mă rog, legitime, ca guvernul lui.

  Reply
 184. sanantonio

  cristihan ok. Așa m-am amăgit 23 de ani, că mai sînt și oameni respectabili p-acolo și datorită lor merită să dau o șansă partidului în ansamblu. Nu merită. Au profitat toți mișeii de imaginea cîtorva icoane așezate-n geam și au devenit la fel de putrezi ca USL. Dacă nu era Băsescu, te-ai gîndit ce era partidul ăla acum?

  Reply
 185. rezon

  Ionut Popescu (FB):”Pentru cine nu era lamurit: Adrian Nastase este din acelasi aluat ca infractorii care se cresteaza cu lama sau isi bat cuie in cap pentru a mai scapa din penitenciar…Intrebarea este cine trebuie sa ceara o comisie independenta de medici, fara Bradisteanu&co, care sa evalueze juliturile de la gatul lui Nastase ? Ministerul justitiei, cel de interne, ONG-urile?”

  Reply
 186. rezon

  Monica Macovei: Întrebări pentru ministrul Rus. Răspunsul corect este demisiahttp://www.monica-macovei.ro/blog/?p=1335

  Reply
 187. cristihan

  sanantonio Pana la proba contrarie sunt singurii ne-aliniati. Or fi mirosind, dar fata de usl sunt inca parfum. Cand va aparea o alternativa credibila, discutam. Macovei e inca acolo, da?

  Reply
 188. sanantonio

  adina Nu puterea era mare, ci trufia. Nici nu-ți poți imagina, e tot un caz patologic. Dacă sinuciderea ar fi fost reală, acum am fi vorbit despre Năstase în termeni elogiatori. Dacă tentativa ar fi fost reală, la rîndul ei, rănile provocate de pistol ar fi fost extrem de grave. Simularea, însă, a fost categoric reală.

  Reply
 189. sanantonio

  cristihan Eu inițialele partidului ăla, știi tu, care a fost și nu mai e, nu le mai scriu nici pe google. Sînt alergic la cadavre care put.

  Reply
 190. adina

  Ze Phsyco eu tare as vrea sa stiu cat de mare era puterea lui Adrian Nastase astfel incat sa- provoace o asemenea cadere psihica condamnarea, cat de sus era de a putut sa ajunga atat de jos ? Parerea mea e ca nu iese foc fara fum si intentia de sinucidere a fost reala, ceea ce nu-l absolva insa de infractiunile comise.

  Reply
 191. cristihan

  Intr-o campanie electorala PDL a folosit niste bannere in care apareau marii corupti ai psd-ului, in ideea ca aia erau in spatele lui geoana sau asa ceva (psd a si plagiat campania imediat, cu marii corupti ai PDL-ului) Cine le stie sau are timp sa le caute? Ar merge un follow-up, sa vedem care pe unde mai e…

  Reply
 192. sanantonio

  Rheia  sînt atacuri politice din partea unei anumite părți a presei și a cîtorva site-uri din aceeași parte.

  Reply
 193. sanantonio

  rezon Iar 23 iunie va fi ziua Sfîntului Ricoșeu. Astfel vor fi 2 zile una după alta care vor trebui să cadă întotdeauna lunea și marțea.

  Reply
 194. sanantonio

  Hongse Urmează falimentul și împărțirea pe felii. Sînt prea multe guri flămînde de hrănit, Hidro e doar una. Motivele vor fi descentralizarea și rentabilizarea, deși nici privatizarea către Grivco nu mi se pare de colo.

  Reply
 195. Rheia

  Eu tot nu-nțeleg de ce Ponta vorbește de „atacuri politice”. Că pe tabla politică n-a rămad decît el și-ai lui. PDL-ul e mortul din fereastră cu care Blaga vrea să mai încaseze o pensie vreo patru ani, UDMR-ul încă n-a aprins felinarul roșu deasupra ușii, iar altă opoziție eu nu cunosc să mai fie la noi.

  Reply
 196. sanantonio

  Hongse Urmează falimentul și împărțirea pe felii. Sînt prea multe guri flămînde de hrănit, Hidro e doar una.

  Reply
 197. adina

  Glook  In schimb, organizarea scrutinului in decembrie ar constrange
  Parlamentul „sa dezbata bugetul in doua zile, in ajunul vacantei de
  Craciun”, a mai spus primul ministru. mie mi-e teama sa nu slabeasca saracii parlamentari. haideti baietii, pas de defilare la urne !

  Reply
 198. sanantonio

  Bleen Pînă la urmă te-ai convins? A tras cu o minge de golf mai micuță; în urma tiroidectomiei suferite în urmă cu cîțiva ani i s-a implantat o bucată de plumb ca să fie la greutate. Nenorocita aia de biluță, care ar fi putut fi și un muc mai mare întărit, s-a lovit exact de gîlma aia și-a început să țopăie haotic. Mai avea un pic și ieșea prin cot.

  Reply
 199. Nea

  Bleen Păi singura atitudine civică responsabilă la vederea lui Năstase în pijama (i-o fi dat cu dungi?) ar fi să strige: Fute-ooo, bă!

  Reply
 200. Rheia

  Ze Phsyco Bee mine goost (pot să mă dau și eu pontoasă un pic, da? Că eu nu vorbesc engleza, eu doar o scriu…)

  Reply
 201. Nea

  „Este victoria laşilor, în aceeaşi măsură cu este victoria lui Crin!” (Sursa: parafraza dupa Prostanacul, Discurs de pierdere a alegerilor, 2009 seara)

  Reply
 202. Ze Phsyco

  Haideti sa facem recapitularea saptamanii ca sa vedem ce ati invatat saptamana astaaaa…      Si o sa incep eu : Saptamana asta eu am invatat ca 1. Revista Natura se ocupa de viata fluturilor 2. Ca copy/paste nu este plagiat si invers 3. Ca limba engleza pe care o vorbesc de atatia amar de ani nu este corecta si se zice par egzamplu  : “We ask you to take them all these “ 4. Ca mana poate fi introdusa intre cocos si focos la un S&W 5. Ca din glanda tiroida ricoseaza gloante.    Voua cu  ce s-a mai imbogatit universul cunoasterii in aceasta saptamana ?

  Reply
 203. rezon

  Marius Delaepicentru (FB):”Sfîntul Sinod, în neţărmurita-I înţelepciune, a hotărît sanctificarea
  lui Adrian Năstase. 22 iunie va fi inclusă în Calendarul Creştin Ortodox
  ca zi a Sfintei Eschiva.”

  Reply
 204. Rheia

  Parcă și seamănă nițel cu Joffrey (mă rog, cu actorașul care-l joacă), Crinaerys ăsta al nostru..

  Reply
 205. rezon

  Am, așa, o senzație că Porumbacu e deja tratat la capitolul ”păsăret ornamental”. În curând, nici măcar SMS n-or să-i mai trimită când iau decizii în USL

  Reply
 206. Glook

  rezon Sincronizarea e faina. De dimineata Crin face un efort si se scoala cu noaptea-n cap sa se ia de Basescu cu argumentul ‘luati-l de pe mine ca-l omor’ si dupa amiaza Ponta plaseaza o fraza despre o intelegere cu PDL pentru data alegerilor.

  Reply
 207. rezon

  Glook Sigur ca da. Toate fortele politice responsabile isi vor da mana, intr-un efort national, indreptat spre asigurarea stabilitatii.

  Reply
 208. Glook

  Ponta cel napraznic vorbeste de un acord cu PDL pentru alegeri in 1 noiembrie. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12593039-victor-ponta-alegerile-parlamentare-1-noiembrie-sau-2-decembrie.htm

  Reply
 209. Bleen

  Glonțul lui Năstase s-a comportat în gîtul stăpînului ca un iubitor de artă pus să facă jogging într-o sală plină de Ming-uri din secolul XIII.

  Reply
 210. Bleen

  @Dan Tapalagafebruarie 2010http://www.mediafax.ro/politic/ponta-il-respect-pe-nastase-dar-el-stie-ca-daca-apesi-pe-tragaci-nu-mai-aduci-glontul-inapoi-5551251

  Reply
 211. Bleen

  Uitați-vă la cele  4 mari teme ale zilei: plagiatul lui Ponta și condamnarea + făcătura de sinucidere a lui Năstase+condamnarea lui SOV + incompatibilitatea lui Mircea Diaconu și vedeți dacă PDL a avut vreo reacție minimală. V-ați uitat? Acum vă dați seama de ce parte a baricadei joacă Noul PDL?

  Reply
 212. rezon

  Rheia Probabil că RICICI a descoperit, in urma unor investigații DNA, un grup de populație străină în mijlocul massei indigene.

  Reply
 213. Mycroft

  Felicitari d-lui Frunzaverde, d-nei Placinta, si celorlalti, care au sesizat primii premisele coagularii in jurul PNL :))

  Reply
 214. Rheia

  Bleen Da, bine, asta dedusesem și eu, dar voiam scuza, pretextul, ambalajul, batista, mă-nțelegi…

  Reply
 215. andrei_p

  Daca vreti sa participati: demonstratia papioanelor triperforate in fata spitalului Floreasca!  

  Reply
 216. Rheia

  rezon Mă scuzați: Și de ce e chestia asta o dovadă de enclavizare? Vreau și eu să pricep logica lui RîCîCî.

  Reply
 217. rezon

  Rheia Ia de la Basescu :-)http://www.tvrinfo.ro/victor-ponta–acuzat-de-plagiat–exclusiv-documentele-pe-care-s-a-bazat-ancheta-nature-com_17447.htmlCred ca Radu Calin Cristea calculeaza si acum traseul biților pe server…

  Reply
 218. Rheia

  Bleen Hă? Io-s cam toantă, adică pricep repede, dar nu neapărat în direcția corectă: Care a fost situația nedorită în chestiune?

  Reply
 219. Hongse

  Glook Nimeni nu mai înţelege ce se-ntâmplă, e haos total. Înclin să cred totuşi că indivizi de genul acvylafree sunt doar indignaţi prin definiţie, fără să facă parte din ceva…

  Reply
 220. Glook

  Hongse Chiar daca as vrea sa particip, cred ca nu mai prind avionul. Sunt doar intrigata totusi, mi se pare ca se pleaca in toate directiile, ceva nu se leaga. Nu zic ca nu e bine sa fie multi indignati, zic doar ca nu inteleg prea bine ce se intampla.

  Reply
 221. Bleen

  @Cristian Ghinea, pe FacebookUps, TVR risca sa aiba un produs citabil! Nu, nu vrea asa ceva.Hi hi, tocmai am primit pe mailing listul de la Comunicare TVR mesajul de mai jos. Cititti-l!Nu pricepeti ce vrea sa zica?E simplu: chiar ma intrebam cand vor incepe belirile pt ca TVRInfo.ro A FOST CITAT de toata presa pentru ca au publicat primii dovezile plagiatului lui Ponta.Deci, jurnalistii de la site au surse, s-au folosit de ele si au dat primii megastirea. Urmarea? Nu prima, nu medalie. Belirea!Cica s-a constatat o tentatie de enclavizare!! Frumos zis. Drept urmare, in loc sa-i medalieze, domnul Cristea are si el brusc o tentatie sa le arate pisica.Este exact ca atunci cand TVR sub Sassu a dat stirea cu Remes-caltabos. Rezultat: belirea reporterului.MESAJUL TVR-Comunicare22 iunie 2012Referitor la articolele apărute în media în ultimele zile care au generat confuzie între postul de ştiri TVR INFO şi site-ul tvrinfo.ro, precizăm că:TVR INFO este un post de ştiri din cadrul Direcţiei Strategie Programe, în timp ce site-ul tvrinfo.ro este un produs al Departamentului TVR Interactiv. În acest context, Radu Călin Cristea, director general interimar al TVR, doreşte să facă următoarea declaraţie:„Am constatat o tentaţie de enclavizare la site-ul tvrinfo.ro, cu consecinţa unor inacceptabile deficienţe de comunicare. În urma discuţiilor cu Mona Dîrţu, directorul Departamentului TVR Interactiv, s-au degajat soluţii pentru evitarea pe viitor a unor asemenea nedorite situaţii.”

  Reply
 222. Bleen

  @Cristian Ghinea, pe FacebookUps, TVR risca sa aiba un produs citabil! Nu, nu vrea asa ceva.Hi hi, tocmai am primit pe mailing listul de la Comunicare TVR mesajul de mai jos. Cititti-l!Nu pricepeti ce vrea sa zica?E simplu: chiar ma intrebam cand vor incepe belirile pt ca TVRInfo.ro A FOST CITAT de toata presa pentru ca au publicat primii dovezile plagiatului lui Ponta.Deci, jurnalistii de la site au surse, s-au folosit de ele si au dat primii megastirea. Urmarea? Nu prima, nu medalie. Belirea!Cica s-a constatat o tentatie de enclavizare!! Frumos zis. Drept urmare, in loc sa-i medalieze, domnul Cristea are si el brusc o tentatie sa le arate pisica.Este exact ca atunci cand TVR sub Sassu a dat stirea cu Remes-caltabos. Rezultat: belirea reporterului.MESAJUL TVR-Comunicare22 iunie 2012Referitor la articolele apărute în media în ultimele zile care au generat confuzie între postul de ştiri TVR INFO şi site-ul tvrinfo.ro, precizăm că:TVR INFO este un post de ştiri din cadrul Direcţiei Strategie Programe, în timp ce site-ul tvrinfo.ro este un produs al Departamentului TVR Interactiv. În acest context, Radu Călin Cristea, director general interimar al TVR, doreşte să facă următoarea declaraţie:„Am constatat o tentaţie de enclavizare la site-ul tvrinfo.ro, cu consecinţa unor inacceptabile deficienţe de comunicare. În urma discuţiilor cu Mona Dîrţu, directorul Departamentului TVR Interactiv, s-au degajat soluţii pentru evitarea pe viitor a unor asemenea nedorite situaţii.”

  Reply
 223. Hongse

  Glook Unu’ care se cred că fiecare din ei e 99 la sută şi e dreptul lui să ia, sau măcar să ceară, ce crede el că i-e lăsat de la bunul Dumnezeu. Atâta doar că-i anti usl de data asta. Sau probabil că-s tot ăia/ăla din iarnă, da’ s-a plictisit fără ceva revoluţii. Nu te gândi să participi, mai ales că în piaţa Universităţii la ora 18 sunt cam 50-60 de grade Celsius la nivelul asfaltului.

  Reply
 224. adina

  Bleen hasotti a facut declaratia pe proprie raspundere, presedintele il investeste in functie, s-a dus si ocazia asta de a-l suspenda. Concluzia: Crin a urlat degeaba in direct si in reluare la tv.

  Reply
 225. Bleen

  @Cristian Ghinea, pe Facebook:Ups, TVR risca sa aiba un produs citabil! Nu, nu vrea asa ceva.Hi hi, tocmai am primit pe mailing listul de la Comunicare TVR mesajul de mai jos. Cititti-l!Nu pricepeti ce vrea sa zica?E simplu: chiar ma intrebam cand vor incepe belirile pt ca TVRInfo.ro A FOST CITAT de toata presa pentru ca au publicat primii dovezile plagiatului lui Ponta.Deci, jurnalistii de la site au surse, s-au folosit de ele si au dat primii megastirea. Urmarea? Nu prima, nu medalie. Belirea!Cica s-a constatat o tentatie de enclavizare!! Frumos zis. Drept urmare, in loc sa-i medalieze, domnul Cristea are si el brusc o tentatie sa le arate pisica.Este exact ca atunci cand TVR sub Sassu a dat stirea cu Remes-caltabos. Rezultat: belirea reporterului.MESAJUL TVR-Comunicare22 iunie 2012Referitor la articolele apărute în media în ultimele zile care au generat confuzie între postul de ştiri TVR INFO şi site-ul tvrinfo.ro, precizăm că:TVR INFO este un post de ştiri din cadrul Direcţiei Strategie Programe, în timp ce site-ul tvrinfo.ro este un produs al Departamentului TVR Interactiv. În acest context, Radu Călin Cristea, director general interimar al TVR, doreşte să facă următoarea declaraţie:„Am constatat o tentaţie de enclavizare la site-ul tvrinfo.ro, cu consecinţa unor inacceptabile deficienţe de comunicare. În urma discuţiilor cu Mona Dîrţu, directorul Departamentului TVR Interactiv, s-au degajat soluţii pentru evitarea pe viitor a unor asemenea nedorite situaţii.”

  Reply
 226. rezon

  Glook A face demonstratii sau contrademonstratii la hotarari judecatoresti definitive si irevocabile mi se pare la fel de stupid.

  Reply
 227. Sam85

  Astia, Blaga & Co, spera sa revina la guvernare, dupa alegeri, impreuna cu PNL. Probabil cu un prim-ministru PNL-ist.gresesc?

  Reply
 228. Glook

  Aveti idee cam care e treaba pe aici: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12592583-presedintie-dreptul-presedintelui-romaniei-verifica-corespunderea-candidatului-functia-ministru-are-temei-legal-decizie-curtii-constitutionale.htmSi comentariul:’Miting „spontan” (Vineri, 22 iunie 2012, 16:40)acvylafree [utilizator]Maine, sambata la ora 18 va asteptam in piata Universitatii pentru a protesta impotriva acestor hoti din USL si infractori cu tupeu fantastic, atentie, nu se ofera nici un ban… spre deosebire de cei din iarna. LA PUSCARIE CU EI, VA ASTEPTAM MAINE SEARA LA ORA 18′(initial uitasem sa pun ca-i citat 🙂 )

  Reply
 229. Glook

  Aveti idee cam care e treaba pe aici: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12592583-presedintie-dreptul-presedintelui-romaniei-verifica-corespunderea-candidatului-functia-ministru-are-temei-legal-decizie-curtii-constitutionale.htmMiting „spontan” (Vineri, 22 iunie 2012, 16:40)acvylafree [utilizator]Maine, sambata la ora 18 va asteptam in piata Universitatii pentru a protesta impotriva acestor hoti din USL si infractori cu tupeu fantastic, atentie, nu se ofera nici un ban… spre deosebire de cei din iarna. LA PUSCARIE CU EI, VA ASTEPTAM MAINE SEARA LA ORA 18

  Reply
 230. Bleen

  Anunțul unei tentative de sinucidere din partea lui Năstase, urmat de discreție și tăcere totală din partea lui, a PSD și a jurnaliștilor de țarc ar fi avut un efect devastator. Eventual, chiar ieșirea acestuia după cu o declarație de genul: ”Îmi pare rău că am cedat și am ajuns la un asemenea gest. Nu vreau să mă sustrag justiției, nu vreau să contest în vreun fel statul de drept și deciziile justiției. Mă consider nevinovat și îmi voi susține nevinovăția pînă în ultima clipă a vieții mele și voi lupta pe toate căile legale pentru a-mi dovedi nevinovăția și pentru aflarea adevărului. Ca om politic și ca om care a avut funcții importante în stat e obligația mea să susțin statul de drept și să accept deciziile autorităților. Mai bine sau mai rău, cu erori sau nu, justiția și-a făcut datoria și, la rîndul meu, îmi voi face datoria. Merg la închisoare și ispășesc pedeapsa decisă de justiție și voi continua să lupt pentru adevăr. Așa să-mi ajute Dumnezeu. Maeste, muzica! Mircea, fă-te că mă lingi cu demnitate!”

  Reply
 231. Pingback: SINUCIS , PDL « TECHNOLUDIQ ART

 232. chaos12

  rezon Multumesc pentru link. Eu citisem ca este fiul unei pdl-iste si am renuntat sa mai caut alte detalii.  Nu cred insa ca Neamtu cedeaza pozitia de presedinte al partidului. Sunt abonat la newsletter-ul lor si  toate informatiile suna ca stirile TVR dinainte de ’89: „Tovarasul Nicolae Ceausescu a facut o vizita de lucru la Sibiu”.  Totul se invarte in jurul lui Neamtu.

  Reply
 233. Bleen

  Petreanu ”Ireal. In fata la Urgenta, cativa sustinatori ai lui Nastase canta „si-alta data… o s-o facem, si mai, si mai lata!””

  Reply
 234. Never G

  sanantonio”acest formular completat a fost trimis inapoi la MAE,” http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12585653-presedintia-trimis-marti-mae-lista-delegatiei-consiliul-european-basescu-era-frunte.htm

  Reply
 235. oglinjoara

  murfi păi, cine să mai verifice dacă a fost într-adevăr operat?stau la o tacla 7-8 ore – că suspansul trebuie să fie mare – în sala de operaţie şi spun că l-au operat.

  Reply
 236. chaos12

  rezon Nu stiam cine e MV, dar dupa un search m-am lamurit 🙁  Chiar nu exista o alternativa in RO?  

  Reply
 237. Bleen

  andrei_p Se bătuse palma pentru alt candidat, susținut de grupul reformiștilor și al primarilor cîștigători. Însă Blaga a avut de partea lui perdanții frustrați și teribil de nervoși. De aici și ultimul asalt al lui Blaga, care a venit ca un tăvălug. Sînt 12  filiale județene care și-au pierdut președinții de consilii, sînt aproape 40 de filiale care au pierdut sute de primari și mii de consilieri. Toți ăștia au învinovățit pe Băsescu, Boc, măsurile de austeritate și ”prostia asta cu dreapta”, care le-au mîncat lor funcțiile. Pierderea alegerilor a adus după sine pierderea a zeci de mii de funcții în administrație și a sute de contracte. Au avut de pierdut zeci de mii de familii. Vorbeam cu cineva, persoană importantă, nu spui cine, care le reproșa tinerilor din PDL că sînt mămăligi, că n-au coaie pentru politică. I-am replicat că tinerii PDL nu au intrat în politică, au intrat în administrație. Au primit funcții. La asta se reduce politica lor.

  Reply
 238. rezon

  chaos12 Îi urez succes candidatului Mihnea Vasilache la functia de presedinte al partidului Noua Republica.

  Reply
 239. chaos12

  Pe site-ul nouarepublica.ro este postat anuntul de infiintare a partidului, maine 23 iunie.  In imagine apar MRU, Neamtu, M Macovei, Grigore Lese si textul Inceputul sfarsitului lor.  

  Reply
 240. Ze Phsyco

  Rheia  In aceasta guvernare fiecare e ceeace vrea el sa fie ( Doamna de la Stanford, am scris bine „ceeace” ? sau trebuia sa scriu „cioace” ? )

  Reply
 241. rezon

  Adrian Moraru (FB);contrar a ceea ce va dezinformeaza avocatul cazacu in complicitate cu cele 3 vuvuzele tv (a3, rtv, rlt tv) a.nastase a inceput regimul de detentie inca de ieri fiind in custodia politiei. intrebati politia, nu pe cazacu

  Reply
 242. anarchix

  Off-topic:Upgrade-ul asta e naspa. Nu numai ca literele sunt mai mici pe default, dar randurile din paragraf parca ar fi setate la spacing -1.  E foarte foarte annoying. If it ain’t broken, don’t fix it. 

  Reply
 243. IonescuLatul

  sanantonio „În momentul în care jurnaliştii i-au replicat că, în acest moment, Constituţia prevede că noul Parlament nu poate depune jurământul până nu expiră mandatul celui vechi, Zgonea a precizat că Legea fundamentală este făcută pentru români.” Cred ca a zis rumani. Tocmai a crescut pretul la furci si topoare.

  Reply
 244. rezon

  Doi eroi de cronica. Cronica obrazului gros. Adrian Severin: Nu voi demisiona din Parlamentul European, nu am comis nicio ilegalitatehttp://www.mediafax.ro/politic/severin-nu-voi-demisiona-din-pe-nu-am-comis-nicio-ilegalitate-8081025Victor Ponta: Nu voi ceda intr-o batalie politica personala cu Traian Basescuhttp://www.hotnews.ro/stiri-esential-12592234-afp-acuzat-plagiat-premierul-roman-nu-intentioneaza-demisioneze-ponta-nu-voi-ceda-intr-batalie-politica-personala-traian-basescu.htm

  Reply
 245. andrei_p

  @ bleen In urma cu cateva zile pareai increzator intr-o alta varianta, replicand cu promtitudine celor care il prognozau pe Blaga la sefia PDL ca „WRONG”. Poate ca acum, daca tot s-au limpezit apele in alta directie decat sugerai tu, ne poti da si niste amanunte despre informatiile pe care le aveai atunci. 

  Reply
 246. sanantonio

  rezon Vezi cît de idiot e, vezi? Păi dacă singur recunoaște că nu face altceva la guvern decît să bîrfească despre agenda politică a zilei, atunci ce mama dracu face în ședințele coaliției? Spală ciorapi? Sau alea nici nu se mai țin, problematica lor e analizată în timpul orelor de program. Da, sînt de acord să li se taie 75% din salariu pentru orele nelucrate efectiv. M-a întrebat cineva?

  Reply
 247. rezon

  http://www.criticatac.ro/17348/nstase-dreptul-vinovailor-la-suferin/#comment-35350 Un articol de pe Critic Atac si un comentariu pe care l-am scris, dar nu stiu daca va trece de moderare, asa ca-l pun aici. Da, azi e ziua lui Nastase. Pentru mine, insa, este ziua cand se implinesc 70 de ani de la arestarea bunicului meu.”În aceste momente, compasiunea mea se îndreaptă spre bunicul meu, care, exact acum 70 de ani, era arestat pentru că avea 4 cai și refuza să intre în CAP, fiind trimis în Deltă, unde a tăiat stuf doi ani, cu picioarele în apă. Nu a încercat să se sinucidă, și-a făcut bocceaua, noaptea, și dus a fost. Timp de 30 de ani, a refuzat să ne povestească ce a trăit acolo. După 1989, nu a chemat presa, pentru a-și arăta rănile. Pe vremea sa nu apăruse încă specia condamnaților emo.”

  Reply
 248. sanantonio

  rezon Președinția a spus că a primit invitația de a participa la ședința Consiliului? Cînd? Cui? Să-l aducă cineva pe ăsta cu picioarele pe Pămînt, că plutește prin meandrela concretului, în plm.

  Reply
 249. rezon

  Ia uitati aicea de ce nu poate Ponta sa faca privatizari: Romania nu va reusi probabil sa indeplineasca termenele limita pentru
  vanzarea participatiilor detinute la companiile de stat deoarece
  conflictul politic dintre presedinte si premier franeaza desfasurarea
  evenimentelor, a afirmat vineri prim-ministrul roman Victor Ponta,
  transmite Bloomberg

  Reply
 250. Bleen

  Marius Delaepicentru ”Bomba!O mie de pesedisti au murit in tentativa de a demonstra ca e posibil sa te alegi doar cu leziuni usoare daca indrepti pistolul dupa schema indicata de medicii de la Floreasca.”

  Reply
 251. cristi c

  Mandatul lui Blaga va fi scurt. Poate mai important pentru PDL în momentul de față este să rămână până la alegeri împreună.

  Reply
 252. Hongse

  rezon Dar în restul de 25% guvernează eficient. Dau ordonanţe de maximă urgenţă naţională, de genul ISC…

  Reply
 253. Glook

  rezon E prost, apararea e problema CSAT el sa se ocupe de ce e in sarcina lui.:) Imi vine in minte chesia aia cu ‘Dai in mine dai in tine, dai in fabrici si uzine’. Din negura copilariei comuniste.

  Reply
 254. rezon

  poweraxxel Nu sunt povesti. Basescu insusi a functionat ca un ”aspirator” al voturilor ramase in plutire libera dupa prabusirea CDR. Iar asta nu s-a intamplat cu usurinta, ci abia dupa ce a preluat agenda anticomunista si anticoruptie.

  Reply
 255. rezon

  Intrebam ieri dacă, totuși, țara asta mai e guvernată. Ponta mi-a răspuns, prin intermediul Bloomberg: da, cam un sfert.Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, într-o întâlnire cu presa străină, că într-o şedinţă de guvern 75% din timp este alocat discuţiilor privind apărarea de atacurile politice, transmite Bloomberg.http://www.rtv.net/ponta-la-sedintele-de-guvern-discutam-despre-cum-sa-ne-aparam-de-atacurile-politice_33438.html#ixzz1yWWIE0xn

  Reply
 256. rezon

  Din greseala in greseala, spre victoria finala:”Vreau să se înţeleagă că eroarea pe care am făcut-o eu a făcut-o
  Preşedinţia ieri sau alaltăieri spunând că a primit invitaţia. Nu a
  primit invitaţia, a primit ceea ce primeşte întotdeauna Guvernul,
  primul-ministru şi preşedintele, prin intermediul Ministerului de
  Externe”, a spus Ponta.

  Reply
 257. Ioan Gheorghe Boticiu

  cand cineva spune ca principalul adversar este psd-ul e clar ca pentru a-i lua locul concureaza.

  Reply
 258. Hongse

  cristi c N-a mai venit nimeni, că l-au liberat. Pe mine m-ar fi interesat cu ce boală vine după picior că ştiam sigur că doctorul o să fie un ortoped.

  Reply
 259. Florina

  murfi Oprescu devine şi mai fericit. http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/miting-de-sustinere-a-lui-adrian-nastase-neaprobat-de-primarie-268361.html

  Reply
 260. Hongse

  Ze Phsyco Care a fost ordinea bolilor lui Vântu? Ceva la inimă (trebuia tratat de ginecolog), după care ceva la ficat parcă (la care a venit chirurgul specialist în boli de inimă) după care şi-a rupt piciorul. Nu-mi mai aduc aminte de a doua…

  Reply
 261. Rheia

  ribelalu Nu putem aduce niște candidați de dreapta serioși din Ungaria? Că tot se confundă Buh cu Bud…

  Reply
 262. Ze Phsyco

  Bleen fara organizare nici macar o biata incaierare nu se castiga… ca sa nu mai vb de ditamai razboiu cu dinozaurii astia.

  Reply
 263. Bleen

  ribelalu Nu cred că asta e relevant acum, candidaturile sau alegerile. S-ar consuma energie aiurea și fără folos. Important e războiul cultural. Ăla trebuie cîștigat, restul vine de la sine.

  Reply
 264. Ze Phsyco

  Bleen sa vezi ce-l mai taie astia in zig-zag si pe fata si pe spate in cautarea inimii…. nici draqu n-o sa mai inteleaga ceva

  Reply
 265. Mistral

  @bleen Ai uitat sa-l amintesti pe TB care a facut trecerea responsabila din mers de la un FSN comunistoid spre altceva mai spre dreapta.  Si pe care  dupa cum am spus intr-un comentariu precedent , i-l lasa  sa fie rastignit  de p-lele lui Voiculescu . Si inca ceva . Eu nu cred in 4-8 ani de convietuire cu astia . Pentru ca asta  inseamna disolutia a tot ce este spirit curat in Romania .Inca

  Reply
 266. Ze Phsyco

  Bleen  Pai macar astia putini sa se miste coordonat intr-o directie…. ca putini cate putini se face multi, ce naiba ?

  Reply
 267. murfi

  turcescu – „Surse spitalicesti: Adrian Nastase va fi operat pe cord.”http://twitter.com/turcescu/statuses/216126461558538240

  Reply
 268. Bleen

  yzzy Politic, este nereprezentată la nivel de organizație. E reprezentată individual, de cîțiva politicieni. Puțini, ce-i drept.

  Reply
 269. rezon

  Regretabila si capitularea neconditionata a grupului Macovei – Preda – Voinescu – Paleologu. Fie macar si simbolic, ar fi trebuit sa vina in fata Conventiei cu propria motiune. 

  Reply
 270. Amelia New

  Candidand de unul singur Blaga va avea ocazia sa castige si el niste alegeri sau, mai stii, poate va iesi iar pe locul 2.  

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.