Hitler, antinazistul. Stalin, anticomunistul. Blaga si Crin, impreuna pentru statul de drept.

Vasile Blaga a anunțat că, în cazul în care USL ia 49%, ARD se va alia cu PNL și Crin Antonescu. Astfel, Blaga le-a dat peste nas peneliștilor care mai cîrîiau cît de cît (fără șanse, ce-i drept, avînd în vedere că erau numai descoiți) și, în același timp, le-a dat peste nas și lui Băsescu și Ponta, care dădeau semne de împăcare sau cel puțin o relație în care se acceptă, se tolerează reciproc. Dacă Occidentul a reușit să-i facă pe Ponta și Băsescu să se suporte, de ce n-ar reuși Rusia să-i împace pe Blaga cu Crin?

Mesajul lui Vasile Blaga față de cei cărora ARD le cere votul e următorul: votați împotriva USL ca să ne unim cu ei. Votați-ne, ca să fim remorca lor. În momentul ăsta chiar și celui mai întors cu cheia votant pedelist începe să-i fileze o lampă, să miroasă a ebonită încinsă și să dea semne de contradicții interioare.

Argumentul votului doctrinar pro-ARD:

 • Suporterii alianței cu PNL își argumentează poziția prin afinități doctrinare între ARD și PNL, cele două fiind formațiuni politice de dreapta, zic ei. O aberație, evident. Nici ARD, și nici PNL, prin istoria ultimilor ani, prin atitudini, decizii, declarații și cu atît mai puțin prin programele lor politice nu dovedesc în vreun fel că ar avea vreo minimă legătură cu dreapta. Programele USL și ARD sînt de stînga cu accente de stînga radicală, la ARD. Astfel, argumentul votului doctrinar pro-ARD cade.

Argumentul votului ”apărarea statului de drept” pro-ARD

 • Cînd am spus că programul ARD nu este în niciun caz un program de dreapta, ci unul de stînga cu accente de stînga radicală, ni s-a spus că sîntem prea pretențioși, că nu e momentul acum de purisme doctrinare, că nu asta contează, că nu votăm ARD pentru că este de dreapta, că adevăratele mize sînt statul de drept și justiția. Acum, după ce Vasile Blaga a anunțat că se va alia cu PNL și Crin Antonescu, acest argument pică. Alianța cu PNL, cu atît mai mult cu un PNL condus de Crin Antonescu, este o alianță împotriva justiției, împotriva statului de drept, împotriva Vestului, este o alianță politică pro-moscovită

Vasile Blaga anunță astfel o alianță cu cel mai extremist partid de pe scena politică, cu partidul care a inițiat și a fost vîrful de lance al loviturii de stat, cu partidul al cărui președinte, Crin Antonescu, s-a remarcat prin radicalism antinațional, prin atitudini antidemocratice și antioccidentale, cel care timp de 50 de zile a fost uzurpatorul funcției prezidențiale, impostorul care a reprezentat la Președinția României puciștii, reprezentanți la rîndul lor ai mafiei și partidei ruse.

Nu e prima oară cînd Vasile Blaga îi dă o mînă de ajutor lui Crin Antonescu. Cînd s-a zvonit că Cataramă va candida în colegiul lui Crin, Blaga a ieșit imediat și a infirmat zvonurile anunțînd un no name fără șanse, Sandra Pralong, și dîndu-i șansa lui Crin să se retragă în Teleorman fără să pață vreo rușine. Asta dacă nu luăm în considerare zvonurile potrivit cărora Vasile Blaga s-ar fi înțeles cu USL pentru trîntirea guvernului MRU. Să nu uităm și că doi dintre apropiații lui Blaga, susținătorii cei mai importanți atunci cînd a candidat la președinția PDL împotriva lui Boc, e vorba de Sorin Frunzăverde și Mihaela Popa, sînt actualmente lideri ai PNL, aripa Crin Antonescu.

În acest moment, Vasile Blaga, prin anunțul său, le-a transmis votanților ARD că trebuie să stea acasă, că nu are rost să vină la vot, fiindcă nu fac decît să-i pregătească  lui Crin Antonescu o alianță pentru prezidențiale.

Cum lupți pentru statul de drept, pentru justiție, pentru rămînerea României în lumea occidentală, anunțînd o alianță cu partidul care a fost cel mai vehement împotriva Occidentului, a statului de drept și a justiției? Cum le poți cere oamenilor să respingă ceea ce a făcut USL, condus de PNL și de Crin Antonescu, anunțîndu-i că te aliezi cu același PNL și Crin Antonescu? E ca și cum te-ai alia cu Hitler ca să lupți împotriva nazismului și cu Stalin ca să lupți împotriva comunismului.

În acest moment, după anunțul lui Vasile Blaga, orice semnificație a votului pro-ARD și anti-USL a dispărut. În acest moment, orice apel la votul pentru statul de drept, pentru justiție și pentru Vest este aberant, revoltător, jignitor și ridicol. Înțeleg că programul de guvernare al ARD este o catastrofă, înțeleg că el conține aberații marxiste, la care USL nici nu a visat și care nu se regăsesc nici la cea mai radicală stîngă occidentală, înțeleg că ARD nu-și respectă propriile reguli, nu-și respectă promisiunile și cuvîntul și își calcă în picioare propriile reguli de integritate și statutul PDL, înțeleg că trece cu bocancii peste deciziile Comisiei Macovei, înțeleg că face blaturi în toate colegiile doar pentru ca Blaga și cîțiva dintre acoliții săi să aibă locșoare călduțe în Parlament, înțeleg că au pus pe liste tot felul de pesediști, traseiști și mafioți cu dosare sau prinși în flagrant luînd mită, înțeleg chiar că au reacționat cu jumătate de gură cînd Neamțu s-a jucat de-a visul tinereții sale, înțeleg că ARD nu are proiect prezidențial, nu are proiect guvernamental, nu are proiect politic. Înțeleg toate astea. Dar nu mai înțeleg atunci cînd ARD renunță la unicul și minimalul său atu, o șchioapă și nesigură luptă împotriva celor care în vară au dat lovitura de stat și au atacat statul de drept, împotriva puciștilor pro-moscoviți și anti-occidentali conduși de Dan Voiculescu, Crin Antonescu și Victor Ponta. Nu mai înțeleg atunci cînd Vasile Blaga anunță că după alegeri se va alia cu PNL și Crin Antonescu, președintele uzurpator, liderul puciștilor pro-moscoviți.

Vasile Blaga și Adriean Videanu sînt vinovați pentru pierderea a cel puțin 1 milion de voturi acum. Sînt vinovați pentru renunțarea la luptă împotriva celor care au dat lovitura de stat din vară. E un fel de spune renunțarea la luptă. Ei nu au luptat nicio clipă astă vară. Insituțiile statului au luptat și au rezistat. Și noi am luptat. Noi, cu ideile noastre, noi cu relațiile noastre în afară. Narațiunea noastră a fost cea care a cîștigat acea bătălie și a ocupat mințile, rapoartele, articolele și declarațiile occidentalilor, de la politicieni de prim rang pînă la jurnaliști. USL-iștii, ca și Blaga dealtfel, au motive reale s-o urască pe Monica Macovei. O mare parte din înfrîngerea pe care puciștii au suferit-o astă vară i s-a datorat Monicăi Macovei. Care, dacă ați remarcat, tace și nu se afișează în niciun fel cu actualii lideri ai PDL și ARD.

Dacă calculăm cîte voturi a pierdut ARD prin noncombatul în colegii (în fiecare colegiu mare, de luptă, în care a fost trimis un no name pe care partidul nu-l sprijină deloc, se pierd cîteva mii de voturi) trecem de 500 de mii. Sînt în jur de 350 de colegii la Camera Deputaților și 120 sau 140 la Senat. Dacă prin noncombat se pierd, în medie, 2 mii de voturi în 260 de colegii, avem 520 mii de voturi pierdute numai din noncombatul teritorial, logistic. Minimum. Adică 7-8%. Adică diferența de la 25% la 32%. Dacă la asta adăugăm lipsa unor proiecte, comunicare catastrofală, înșelăciunea în cazul regulilor de integritate, ieșirile lui Videanu, declarațiile de dragoste pe care Blaga le face USL-ului, luat în integralitatea sa sau pe bucăți, ajungem la 1-1,5 milioane de voturi pierdute. Asta înseamnă 15-20%. Dacă ARD va lua 22% gîndiți-vă că ar fi putut lua, avînd în vedere performanța catastrofală a USL, a guvernului Ponta, a președintelui uzurpator și deraiat psihic Crin Antonescu, 35-40%.

Cînd am pus cele 5 întrebări ARD-ului știam de ce le-am pus. Așa cum am scris de acum cîteva luni (sau chiar un an), PDL va încerca să devină remorca PNL și să susțină la prezidențiale candidatului PNL, adică pe Crin Antonescu, în schimbul accesului la contracte cu statul, bani de la buget, funcții și impunitate penală. Am pus întrebările fiindcă bănuiam care vor fi răspunsurile și eram convins că ARD (adică PDL Blaga) face blat cu USL.

Nu uitați că atunci cînd vorbiți de acțiunile PDL privind măsurile de austeritate, reformele economice și justiția, acele acțiuni care astăzi ar putea justifica un vot pentru PDL, vorbiți de PDL Băsescu-Boc+reformiștii, nu de gruparea Blaga-Videanu-Berceanu-Cezar Preda, cea care s-a opus cu regularitate, atît cît i-au permis influența și curajul (ambele scăzute), reformelor economice și din justiție. Atunci cînd Tăriceanu, altă mare ”speranță” a Dreptei, a cerut ieșirea Monicăi Macovei din guvern, în aprilie 2007, Vasile Blaga a fost de acord. Băsescu și Boc au intervenit și au ales solidaritatea cu Macovei și ieșirea PD de la guvernare. Azi, gruparea Blaga cheamă la vot, prin interpuși, în numele reformelor lui Băsescu, Boc și Macovei, deși niciunul nu mai are azi vreun cuvînt de spus în PDL și ARD.

Știu că vor apărea imediat hoardele de imbecili, de idioți inutili, de spălați pe creier, care pînă mai ieri umpleau netul de glumițe și caricaturi cretine cu Crin, și vor explica că cea mai bună soluție de luptă împotriva lui Crin e să te aliezi cu el, că cea mai bună apărare a statului de drept e atacul statului de drept, că e mai bine să distrugem justiția împreună.

Începînd de azi, Căcărău e domnul Crin Antonescu și așteaptă nemuritor și rece  limbile călduț-catifelate a mii de pedeliști și votul a milioane de idioți inutili.

PS.

De ce nu convinge ARD. Cele două discursuri

Care este proiectul ARD? De ce să votăm ARD?

Cinci întrebări pentru un vot

Antonescu la Teleorman. Ce șansă de aur a ratat ARD. Semnele blatului.

Dreapta e în cel mai bun moment al ei după 1989

Facebook Comments

19 Comments Hitler, antinazistul. Stalin, anticomunistul. Blaga si Crin, impreuna pentru statul de drept.

 1. Bleen

  Două mui scurte pentru doi triști. Cum e să te rogi în genunchi la Marele Zeu și Marele Zeu să se pișe cu boltă în capul tău? Întrebați-l pe Blaga. Janghina asta penibilă (la Vasile Blaga mă refer) se roagă în numele dreptei la Crin Antonescu. Și dreapta ce face? Așteaptă un semn ca să lingă. Deocamdată drepta tace, că nu știe care va fi următorul ordin al lui Blaga. Dacă va ordona să-l lingă în cur pe Crin (armistițiul a fost acceptat deja, Căcărău a ieșit din vocabularul spălaților pe creier care rînesc la poartea PDL-ului) va linge. Pînă atunci Crin se pișă cu boltă în capul lui Blaga, iar Blaga se pișă cu boltă în capul mulțimii de întorși cu cheia.
  „Am văzut că şi statutul meu personal începe să se amelioreze în intenţiile dlui Vasile Blaga, ceea ce mă face desigur mai optimist, în ciuda vârstei mele înaintate. Nu are cum face dl Vasile Blaga o propunere în sensul acesta (o viitoare guvernare cu PNL – n.r.), pentru că PNL este fondator al USL, PNL a fost, este şi va fi până când va exista USL o parte componentă a acesteia şi a respectat şi îşi respectă şi în opoziţie şi la putere toate angajamentele şi, ca atare, nu avem cum pe un asemenea subiect să avem un dialog cu Vasile Blaga şi cu PDL. Deci, încă o dată îi mulţumesc, pentru că e vorba să fim politicoşi”, a spus Crin Antonescu. Preşedintele PNL a făcut comentarii ironice atât la adresa lui Mihai Răzvan Ungureanu, cât şi a europarlamentarului PDL Traian Ungureanu, calificând drept „propagandă de partid şi de proastă calitate” mesajele acestuia din urmă.
  „Mesajul meu pentru Mihai Răzvan Ungureanu nu poate fi altul decât unul popular, ca să fie înţeles de toată lumea, mai răsfiraţi băieţi, mai răsfiraţi. (…) Nu am nicio părere, pentru că dacă despre domnul Mihai Răzvan Ungureanu mai putem să vorbim, mai ales în afirmaţii din acestea care au o miză importantă, pentru că implicarea sau non-implicarea serviciilor speciale în viaţa politică e o temă importantă, majoră, indiferent dacă o discută Ungureanu (Traian Ungureanu, europarlamentar al PDL – n.r.), Mihai Răzvan Ungureanu, eu sau altcineva. Ce comentează încearcă să îngaime dl Traian Ungureanu, aia este propagandă de partid. ARD este slăbuţă, de proastă calitate şi nu am ce să comentez. Poate face un dialog cu dl Becali (Traian Ungureanu – n.red), văd că dl Becali are chef de dialog”, a mai spus Antonescu.

  Reply
 2. Bleen

  Două mui scurte pentru doi triști. Cum e să te rogi în genunchi la Marele Zeu și Marele Zeu să se pișe cu boltă în capul tău? Întrebați-l pe Blaga. Janghina asta penibilă (la Vasile Blaga mă refer) se roagă în numele dreptei la Crin Antonescu. Și dreapta ce face? Așteaptă un semn ca să lingă. Deocamdată drepta tace, că nu știe care va fi următorul ordin al lui Blaga. Dacă va ordona să-l lingă în cur pe Crin (armistițiul a fost acceptat deja, Căcărău a ieșit din vocabularul spălaților pe creier care rînesc la poartea PDL-ului). Dar se va merge mai departe? Vor fi ei, spălații pe creier, masa de manevră, triștii internetului, puși să-l lingă în cur pe Crin? Vom vedea. Pînă atunci Crin se pișă cu boltă în capul lui Blaga, iar Blaga se pișă cu boltă în capul mulțimii de întorși cu cheia.
  „Am văzut că şi statutul meu personal începe să se amelioreze în intenţiile dlui Vasile Blaga, ceea ce mă face desigur mai optimist, în ciuda vârstei mele înaintate. Nu are cum face dl Vasile Blaga o propunere în sensul acesta (o viitoare guvernare cu PNL – n.r.), pentru că PNL este fondator al USL, PNL a fost, este şi va fi până când va exista USL o parte componentă a acesteia şi a respectat şi îşi respectă şi în opoziţie şi la putere toate angajamentele şi, ca atare, nu avem cum pe un asemenea subiect să avem un dialog cu Vasile Blaga şi cu PDL. Deci, încă o dată îi mulţumesc, pentru că e vorba să fim politicoşi”, a spus Crin Antonescu.Preşedintele PNL a făcut comentarii ironice atât la adresa lui Mihai Răzvan Ungureanu, cât şi a europarlamentarului PDL Traian Ungureanu, calificând drept „propagandă de partid şi de proastă calitate” mesajele acestuia din urmă.
  „Mesajul meu pentru Mihai Răzvan Ungureanu nu poate fi altul decât unul popular, ca să fie înţeles de toată lumea, mai răsfiraţi băieţi, mai răsfiraţi. (…) Nu am nicio părere, pentru că dacă despre domnul Mihai Răzvan Ungureanu mai putem să vorbim, mai ales în afirmaţii din acestea care au o miză importantă, pentru că implicarea sau non-implicarea serviciilor speciale în viaţa politică e o temă importantă, majoră, indiferent dacă o discută Ungureanu (Traian Ungureanu, europarlamentar al PDL – n.r.), Mihai Răzvan Ungureanu, eu sau altcineva. Ce comentează încearcă să îngaime dl Traian Ungureanu, aia este propagandă de partid. ARD este slăbuţă, de proastă calitate şi nu am ce să comentez. Poate face un dialog cu dl Becali (Traian Ungureanu – n.red), văd că dl Becali are chef de dialog”, a mai spus Antonescu.

  Reply
 3. andrei_p

  Chiar asa, ca-n cantec. Faceti voi Basescu din MRU cum a facut si Carianopol Dunare din Jiu. Pai cum, suntem noi neam de piatra sau de-ampule?

  Reply
 4. Bleen

  Vorbeam azi cu cineva despre imensa eroare a lui MRU de a intra în rahatul ăsta cu ARD. Și mă întreba: ”Și tu cum crezi că ar trebui să se poziționeze?” Pe loc am răspuns că trebuie să plece în vacanță pînă pe 10 decembrie sau să se dea victima lui Blaga. Asta cu victima nu e bună, că și așa are imagine de fraiericiul clasei. Dar, acum m-am gîndit, ar putea ieși cu un mesaj de respingere a unei posibile alianțe împotriva statului de drept (căci asta este alianța ARD-PNL anunțată de Blaga). L-ar putea contrazice public pe Blaga (armonia în prostie și tăcerea lașă sînt contraproductive) și ar putea da un mesaj de forță, de luptă, ARD-ului, prin o poziționare clară, fără ambiguități, împotriva USL. S-ar distanța de blatul ARD-USL, de Blaga, de ideea alianței ARD Blaga-PNL Crin. Ar fi un mesaj că există, că crede în ceva și că e mai mult decît cărătorul de servietă al lui Blaga. Anyway, să vedem ce strategii mai fac Zîna Măseluță și Corina ”IQ” Vințan.

  Reply
  1. Canadiana

   Bleen frumos ar fi ca MRU sa faca asta. mi-ar mai veni inima la loc. din pacate insa, nu prea dadu dovada ca ar avea nuci.

   Reply
 5. Ilinca

  „….Gheorghe Udrişte, contracandidatul lui Gigi Becali la un loc în Parlament îşi propune o campane discretă, fără „concerte, excursii şi mese câmpeneşti” şi spune că o confruntare cu patronul Stelei „ar fi inutilă” pentru că nu i-ar aduce voturi.”
  Pana si Miorita pare o darza luptatoare pe langa candidatii PDL…

  Reply
  1. OstapB

   Ilinca Intr-adevar, Miorita face ceva: ii spune baciului ce se-aude prin targ, anume ca sunt unii care  vor sa-l suspende… defintiv. Ba chiar este un consilier practic, ii spune baciului sa-si ia masuri de precautie si sa-si cheme un caine si nu oricare, cel mai barbatesc si mai fratesc. Deci, baciul nu era singur, avea servicii secrete (miorita) si servicii de protectie si paza la care putea face apel (cainii). Dar, baciul nu s-a folosit nici de unele nici de altele. Totusi nu exista asemanari, cel putin nu cu alegerile pentru ca baciul in cauza n-a cazut la blat cu cel vrancean si cel ungurean, aia rai. Ciudatenia cu baciul asta e ca intelege moartea ca o petrecere, un fel de nunta, parca se pregateste de un chef. Cine sa-l mai inteleaga., aia se pregatesc sa-l omoare iar el se pregateste de chef.

   Reply
 6. Adevar

  Colaborarea PDL-PPDD exista deja. Zeci de candidati cu probleme de integritate in PDL candideaza pe listele lui Diaconescu, printre care sa ii reamintim pe: Ridzi, Marius Necula sau Antonie Solomon. PDL=PPDD

  Reply
 7. GAVRILACHE

  Intr-un articol anterior (acum vreo doua saptamani, parca) si in comentariile la articol, majoritatea era deja hotarata sa nu voteze pe 9 decembrie sau sa voteze la misto (PP-DD…) suparata fiind, in principal,  tocmai pe pozitia lui Blaga si pe accentele de stanga ale programului ARD. Acum, Bleen spune ca Blaga chiar asta le cere votantilor ARD („În acest moment, Vasile Blaga, prin anunțul său, le-a transmis votanților ARD că trebuie să stea acasă, că nu are rost să vină la vot…”). In concluzie, daca nu vreti sa-i faceti jocurile lui Blaga, mergeti la vot si votati ARD! Sau nu?

  Reply
 8. cristi c

  In fantezia lor postelectorala vor reusi sa traga prin acest mesaj vreo 2-3 parlamentari penelisti dezamagiti de Crin cu care sa treaca guvernul.

  Reply
 9. Bleen

  Ultimele modificări la articol sînt făcut la 2 noaptea, la cîteva ore după publicare, deci cei care l-ați citit din prima trebuie să-l recitiți.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *