Inainte de a fi european, sint hot!

Ceilalţi doi europarlamentari implicaţi în scandalul „Mită pentru legi”, austriacul şi slovenul, şi-au dat demisiile din PE. Coafura lui Severin rezistă. Nu şi a PSD-ului, care a reuşit performanţa să-şi exporte propria corupţie şi la Bruxelles. Şi nici obrazul României nu rezistă prea bine.

Să recapitulăm: în plasa celor de la Sunday Times au picat trei parlamentari europeni (în total sînt vreo şapte sute, dacă nu mă înşel). Sunday Times a contactat 60 de europarlamentari, dintre care 14 s-au arătat interesaţi în principiu şi doar trei au mers mai departe şi au negociat cu „lobby-ştii”. Din cei trei, unul e român. Şi pesedist, deci nu orice fel de român. Din cei trei, doar unul a refuzat să demisioneze, românul. Slovenul şi asutriacul au avut totuşi un minimum de bun simţ, o fărîmă de onoare şi au demisionat.

Românii sînt hoţi, nesimţiţi şi laşi. Cam asta e imaginea pe care PSD-ul, cu ajutorul ideologului partidului şi celui mai de seamă reprezentant la său la UE, pe care, dacă vă amintiţi, l-a susţinut pentru funcţia de comisar european, în dauna lui Dacian Cioloş, o promovează în Europa. Slovenul şi austriacul n-au avut tupeu să acuze o conspiraţie internaţională şi nici să susţină conferinţe de presă în care să povestească Codul lui Da Vinci, în schimb românul are nesimţirea să mintă în faţă cetăţenii europeni.

Fiindcă, atenţie, amendamentele pe care Adrian Severin e dispus să le introducă în legi, în schimbul banilor, operează la nivelul întregii Uniuni Europene, îi afectează pe toţi cetăţenii europeni, nu doar pe români. Adrian Severin a fost ales în România, pe listele PSD, însă ceea ce face el în Parlamentul European afectează, repet, toţi cetăţenii Uniunii Europene. Presupun că europenii sînt extrem de încîntaţi că legile pe care ei trebuie să le respecte sînt făcute contracost, de parlamentari corupţi. Ba chiar mai mult decît atît, respectivii parlamentari, după ce sînt prinşi şi există împotriva lor dovezi video, devin şi agresivi şi cer măsuri penale împotriva jurnaliştilor care au făcut investigaţia.

Severin se înscrie perfect în tipologia românului vedetă la emisiunile de ştiri ale televizunilor occidentale: te fură iar dacă îl prinzi devine agresiv, te bălăcăreşte, îţi dă cu puradelul în cap (nicio referire la Ponta) sau scoate şişul. Te fură, îţi violează nevasta şi dacă îndrăzneşti să zici ceva te acuză de discriminare şi cere măsuri penale împotriva ta.

PS. Culmea „românismului” e că Adrian Severin i-a minţit şi făcut de bani pînă şi pe lobby-şti.

Facebook Comments

39 Comments Inainte de a fi european, sint hot!

 1. vax

  @Ivan

  Trolii au motive de partid. Asemeni celor ce-şi fac forum doar ptr a-şi rediscuta, între ei, aceleaşi argumente vechi, pro unul sau altul din maşterii politicieni, cu singurul scop de-a-şi întări încrederea că doar ei şi numai ei au dreptate, fără dreptul altora de a interveni .

  Unde dai şi unde crapă: înţeleg că-mi confirmi ceva corupţie pe la PDL cu cealaltă doamnă Năstase a politicii româneşti? Deşi n-ar fi vreo noutate.

  Dar, Ivan dragă, dacă această culpabilizare colectivă e singura soluţie pentru a trezi ceva din bizonul capabil ca din 4 în 4 ani să mai facă ordine în politică, atunci subscriu.

  Nu mă pot înregimenta politic. Nu cu javrele. Adică tocmai ce-am rămas fără partid. Singurul partid rămâne cel al răzvrătiţilor neîncartiruiţi, cu sediul la http://WWW... şi cu şedinţă de blog pe câte un subiect care ”pică” din senin şi fără un BPN care să specifice ce să fie votat şi ce nu.

  Ţi se par anormal să-ţi fie puse sub semnul întrebării opiniile? Opinia mea e diferită de a ta. Şi de 20 ani îmi permit să mi-o exprim fără teamă. Chiar dacă-mi dai cu ”huo, golanule, trolule!” ce te aşează direct lângă Ilici. E dreptul tău.

  Sau vrei să-mi transmiţi altceva?!?

  Reply
 2. vax

  @Bleen

  Cât din titlu i se potriveşte doar lui ASs şi cât şi celorlalţi românaşi ?!? Aşa, în general! Şi, zi aşa, poporul votangiu de aşa lichele n-a exportat corupţie, miticism, balcanism, fanariotism în ultimii 20 de ani cam prin toată Europa? Şi vorbeşti de ”obrazul subţire” al României?!? Reprezentat de dreapta sau de stânga politicii româneşti? Sau de preşedinţii români – de stat, de partid sau de asociaţie de proprietari? Sau de, vai, 5% dintre noi care-şi mai merită titlul de români?!?

  ”Românii sînt hoţi, nesimţiţi şi laşi.” Cât adevăr într-o afirmaţie aşa de scurtă! Remarcabil de bine spus! Dar generalizarea, de data asta, se poate aplica fără jenă şi fără milă. De aici, de la ţară, îţi pot spune că imaginea asta nu o transmite doar PSD-ul, ci şi PDL-ul. Şi oamenii care nu fac politică. Şi moraliştii ”ce nimic nu au a spune”.

  Pentru că altfel nu văd cum şi de ce s-ar scutura ”bizonul” de nămolul de pe obrazul lui gros, măcar într-o tresărire din ceea ce i-a mai rămas moştenire din vremurile de dinainte de tovărşie!

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   @vax si altii care bat monedă pe tema Roberta Anastase și corupția din PDL: dragi compatrioți, cred că argumente de culpabilizare colectivă din categoria "toți am fost membri de partid", nu mai țin nici la tușa Leana din Bălțătești. Nu reușesc să pricep, înafara de aplecarea nativă spre trollism, ce anume vă face să credeți că aici argumentele astea ar avea valabilitate. De altfel, Ponta și-a anulat singur o parte din eficacitatea declarației de astăzi când a reușit să ajungă iar la RA și, implicit, Băsescu. Ca și cum dacă dă unul cu mașina peste tine, are dreptate să-ți ceară tot el socoteală, pe motiv că un nepot de-al tău i-a tras o palmă în clasa a patra și nici tu nu ești mai breaz. Mai pe înțelesul dumneavoastră: când vorbim de PDL, vorbim de PDL. Când nu vorbim de PDL, nu vorbim de PDL.

   Reply
 3. cristoiu

  Cred ca apararea dlui.Severin seamana ca doua picaturi de apa cu cea a dlui.Dan Voiculescu si anume ca amandoi cred "sincer"ca sunt nevinovati.Cred ca aceasta aparare o sa aiba oarecare succes mai ales pentru cei care-i sustin si pentru media aferenta.Si pentru stafful PSD.

  Reply
 4. CAP-istul

  Poate ca Severin e timid si trebuie incurajat ….sa demisioneze.

  Asta-i adresa lui de e-mail de la Parlamentul European.

  adrian.severin@europarl.europa.eu

  Sa-i trimitem mesaje, poate intelege.

  Daca-i stie cineva numerele de telefon, sa le publice ca sa-i trimitem si sms-uri.

  Reply
 5. 1

  Întrebare (de baraj): Cine critică neimplicarea Romîniei în Libia?

  Răspuns: Cine cerea retragerea trupelor din Irak.

  Reply
 6. 1

  ceea ce spune totul despre noi: că ni se par fireşti şi nesancţionabile abuzul în funcţie, traficul de influenţă, corupţia, hoţia, furtul etc.

  Reply
 7. 1

  cum s-a văzut, se întîmplă şi la case mai mari (Austria, Slovenia…)

  ce ne deosebeşte, esenţial, de ceilalţi e neruşinarea, tupeul hoţului de a susţine că-i cinstit, chiar şi atunci cînd e prins cu mîţa-n sac, cu raţa-n gură, cu musca pe căciulă şamd.

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   Eu mă bucur că lăcomia și aroganța l-au împins pe Severin să nu demisioneze. Pe de o parte, nu vine în țară, cum bine remarca cineva pe aici. Pe de alta, va atîrna ca un bolovan de gâtul lui Ponta și al USL-ului. Și, nu în ultimul rând, va fi izolat și tratat ca un lepros și de restul PE și de presa din UE. O moarte politică lentă, meritată. Dacă nu cumva realizează Ponta ce-l așteaptă și-l dă el afară primul. Cât despre liberali, situația e glorioasă: tocmai ce le-a băgat Crin pe gât broasca Voiculescu și beau apă să le treacă greața, pentru ca acum să contemple deglutiția viermelui Severin. În fond e exact ce trebuia pentru ca adevăratele caractere ale marilor bărbați din opoziție să fie developate și expuse națiunii.

   Reply
 8. ribelalu`

  "Asta e domnule deosebirea dintre un sloven si un roaman. Slovenul, cu bun simt, le-a multumit din suflet pentru purcoiul de bani cazut in capul lui, al nostru a vrut sa le traga teapa. Iar cand au fost luati la intrebari de Martin Schultz, liderul socialistilor din PE, slovenul a demisionat, iar al nostru s-a autosuspendat din BP al PSD."

  http://ribelalu.blogspot.com/2011/03/cum-isi-ling

  Reply
 9. drsuz

  Ar trebui sa ne plangem Parlamentului European, sa punem presiune, numai asa va demisiona dl. Severin.

  Reply
 10. Platon

  Tia Serbanescu – "dl Severin s-a declarat total nevinovat întrucât „lobby-ul este legal şi consultanţa e şi ea legală“ – deci şi banii ieşiţi din încrucişarea lor sunt legali. Reject! Adică, plasezi un amendament gratis dar ceri 12.000 de euro pentru „consultanţa“ asta? Nu ţine. Proştilor de la Vamă nu le-a trecut prin cap să spună că luau mită pentru consultanţă în trecerea camioanelor! " via Cristian Patrasconiu

  Reply
 11. Nea

  Valentin, aşa e. Ridzi, când a furat nişte scânduri şi o mână de cuie, a fost tăbăcită aici copios la vremea respectivă, laolaltă cu alţi colegi de furtişaguri din PDL. Dar nu ne bucura să îi certăm. Eram dezamăgiţi de ei.

  Acum recunosc că Severin a adus o rază de soare prin acţiunile lui. Să o ţină tot aşa, este o formă de patriotism involuntar, îşi arată abjecţia pentru a trezi la realitate alegătorii.

  Reply
 12. Lucius Fascius

  Severin e un jegos si o lichea si ar trebui pedepsit exemplar de partidul sau. Bineinteles asta nu se va intampla. Si in acel moment electoratul ar trebui sa pedepseasca PSD…nici asta nu se va intampla. Probabil tot Basescu o fi de vina…

  Reply
 13. valentin

  Pe mine ma bucura atitudinea lui AS. Pentru ca sunt mai cinic ma gandesc..da,AS a facut si face rau Romaniei,luand bani pentru amendamente si refuzand sa-si dea demisia.Dar tot eu ma gandesc ca este inca o piatra de moara de gatul USL,pentru ca aceste chestiuni conteaza pe termen lung.Daca PSD nu il rejecteaza si scandalul se extinde,s-ar putea sa traga alianta asta cateva procente in jos.Nu multe,unul sau doua,dar conteaza.Iar pentru imaginea Romaniei este mai important ca in 2012 alianta infernala sa nu castige alegerile.Cu fiecare gafa a cuplului baietilor veseli, cu fiecare nou caz Severin, obiectivul acesta este tot mai realist.

  Reply
 14. 1

  ştiţi bancu cu austriacu, slovenu şi romînu?

  nici eu, da' e interesantă ordinea geografică a demisiilor

  Reply
 15. Manwe

  Vad ca se discuta despre volte referitor la prezumtia de nevinovatie etc.

  Tin sa atrag atentia, ca si altii poate, ca cei 2 parlamentari nu au fost suspendati automat din nimic. Ei si-au dat demisia. Farama aceea de onoare, cu care si-au dat demisia, nu ar fi putut fi observata daca ar fi fost suspendati automat.

  Suspendarea automata egalizeaza pe cel acuzat pe drept cu cel acuzat pe nedrept. Egalizeaza pe cel care s-ar autosuspenda cu cel care ar tine cu dintii de scaun.

  Severin ar fi fost egal cu ceilalti 2 daca toti ar fi fost supendati automat. Asa, el are doar de suferit dpdv al imaginii.

  Daca era suspendat automat, ar fi putut poza intr-adevar intr-o victima, acum e pur si simplu jenant si lasat in ofsaid de ceilalti 2 parlamentari.

  Reply
 16. tucu

  @Judex

  Admir prezentarea docta si documentata a situatiei .

  Sunt total de acord cu ea cu o mica precizare.

  Spui la un moment dat ( si ma simt cu musca pee caciula)

  ""Totusi, majoritatea comentariilor cad in pacatul sablonului ca AS nu face decat sa se conformeze standardelor nationale din practica….""si continui

  ""Ei bine, eu cred ca AS este departe de a fi un politician tipic, el mi se pare mai curand un produs de varf al retelelor de interese invizibile care impun la varful politicii personaje selectate pe baza unor criterii absconse ""

  Ai mare dreptate cu conditia sa precizam ce vedm la politicienii romani-baza sau motul.

  Eu am o viziune scatologica asupra politicienilor romani (majoritatii -exista si exceptii)

  Eu vad un sir de rahati asezati in sir. Unii au mot.Cred ca la asta te refereai.

  Reply
 17. Catalin

  Facatura ordinara. Asta este inregistrarea cu tratativele lui Severin. Parearea mea este ca trebuie sa o conteste hotarat si sa ceara si expertizarea ei. Doar si alti ilustri infractori romani au cerut-o si le-a reusit. Daca ar dura tot atat cat la noi omul si-ar vedea linistit de treaba pana la urmatoarea legislatura.

  Reply
 18. judex

  Eu cred ca discutia, cum ar sonda un clasic, "merge intr-o directie gresita".

  Cred ca Bleen a vrut un titlu prin care sa-i estompeze lui AS eticheta de roman, in spatele celei de hot. Mi se o prioritizare buna, cred ca este si profund adevarata, daca ne aducem aminte ca AS este inventatorul filonului criticii construite pe baza alogenismului din politica Ro. Totusi, majoritatea comentariilor cad in pacatul sablonului ca AS nu face decat sa se conformeze standardelor nationale din practica politianului roman, IN GENERAL, ceea ce este derutant si dezamagitor (nu mai spun si cat de contraproductiv, nelasand loc pentru o solutie de fond).

  Ei bine, eu cred ca AS este departe de a fi un politician tipic, el mi se pare mai curand un produs de varf al retelelor de interese invizibile care impun la varful politicii personaje selectate pe baza unor criterii absconse. Iata si cateva argumente din biografia lui AS, in ordine invers cronologica:

  1) AS a fost impins in mod agresiv de PSD in cursa pentru postul de comisar european UE (relatii externe), fiind foarte aproape sa dinamiteze candidatura lui Ciolos (si reusind sa o blocheze in fasa, ma gandessc acum, pe cea a Monicai Macovei). Nu cred ca AS a facut lobby pentru asta, tind sa cred ca lobby-ul l-a ales pe el.

  2) AS a ocupat postul de Viceprim-ministru și Ministru al Afacerilor Externe in 1996-1997, pozitie din care a a (sub)semnat vestitul eseu politic "Insula Serpilor, care apartine Ucrainei". Nici in cazul asta nu pare a fi legat organic de romanism, poate doar lobism…

  3) AS a fost Vice Prim Ministru, Ministru pentru Reformă și Relațiile cu Parlamentul in 1990-1991. Vedem acum, reforma din anii aia nu prea a fost in interesul national, daca a avut ca pilon doar mineriadele sprijinite de parlamentari si autoritati de varf ale statului. Se mai remarca cu ocazia promptitudinea aparitiei pe prima scena a politicii din Ro imediat dupa '89, precum si longevitatea politica a personajului.

  4) AS nu pare sa fie doar un iscusit inotator in ape tulburi, expert in caimac. El pare a nepoti din Silviu Brucan, de la care poate ca nu a mostenit numai simtul orientarii, ci si misiunea.

  CONCLUZIA MEA:

  A) Nu AS face lobby, ci lobby-ul il face pe AS, si asta nu de ieri de azi.

  B) Cred ca mai importanta decat factura in sine, este descifrarea destinatiei ultime a banilor catre AS, mai ales daca acestia nu isi aveau punctul terminus in buzunarele pofticiosului europarlamentar. Aici poate ca actiunea celorlalti doi europarlamentari este profund diferita de cea al lui AS.

  Reply
 19. tucu

  @All

  Cazul Severin cred ca relanseaza o discutie avuta pe acest forum acum citeva zile.

  Monica Macovei propunea nu stiu carei adunaturi PDL sa se introduca in statut prevederea ca ori ce membru trimis in judecata -deci BANUIT de o fapta rea -sa se autosuspende pina la lamurirea situatiei.

  S au umplut zeci de pagini cu teoria chibritului,cu prezumtia de nevinovatie ,cu lacrimi de crocodil si cu un consilier prezidential care a facut o volta surprinzatoare (pentru mine) .

  Pina la urma a iesit si tartorul cel mare Basescu si a dat o la intors.facindu ne sa inghitim (multi cu noduri) povestea cu ciocanelul care trebue sa stabileasca vinovatia.

  Nu stiu daca prin Austria sau Slovenia au fost asemenea dezbateri sau si a bagat coada Monica Macovei dar uite 2 bucati parlamentari care s au carat inainte de a i invinovati macar cineva.

  Nu credeti ca ar trebui sa invatam si noi ceva si sa o rugam pe coana Monica sa se mai urce o data la tribuna PDL si sa le ceara acelasi comportament cu al colegilor din tari mai civilizate?

  Ce ziceti Dle Lazaroiu ca pe Blaga nu am cum sa l intreb.

  Reply
 20. Nea

  Domnu' Severin, domnu' Severin, psst! Sayonara, am o vorbă cu dumneavoastră, suntem nişte producători care vrem să exportăm nişte spanac în Europa, marfă de sezon, că tot vine primăvara şi are nevoie organismul de fier, de cesiu.

  Nu ne ajutaţi cu o lege în Parlamentul European?

  Reply
 21. Yeba

  Draga domnule Bleen, cred ca ar fi corect sa avertizati cititorii ca acesta e un blog SF.

  La televiziunile de stiri se discuta despre bombardarea Libiei cu Mamaie Grapini si/fara F16, despre iradierea spanacului japonez cu Tataie Tudor Octavian si despre Moni fara Iri cu toata lumea, deci asta cu Razboiul Coruptilor din PE sa stiti ca e o stire care nu exista.

  Reply
 22. tucu

  @ Bleen

  Severin nu a facut altceva decit ceea ce facea si in Parlamentul Romaniei si ceea ce fac multi dintre parlamentarii romani.

  Va mai aduceti aminte cind iesea Basescu si le cerea sa nu mai promoveze legi sau reglementari in interesul unuia sau altuia? Mi se pare chiar ca daduse un exemplu de aranjament PSD+PDL+PNL pentru nu stiu ce afaceri cu bere.

  Cit despre scuze sau demisie procedeaza exact ca si colegii sai din parlamentul Romaniei. El nu e de vina.

  De vina poate fi Basescu, Busch,primavara, Libia, reactorul nr.4 oricine si orice in afara de el.

  Ati vazut vre un parlamentar roman sa-si recunoasca vina?

  Reply
 23. Liviu Iordache

  Greseala fundamentala este ca, intotdeauna, trebuie sa iasa un scandal international pentru a pune capat unei asemenea infractiuni. Daca inca de acum un an se aducea in fata PE situatia Adinei Valean, care a luat, cu documente, 200.000 euro bani pentru "consultanta" ar fi fost un semnal de cinste extrem de important. Ba chiar am fi iesit bine, noi, romanii. Asa, suntem de risul lumii si ne adincim, intrucit H2O isi va tiri nimicnicia in sofisme si tupeu pina la voma!

  Reply
 24. Nea

  Tucu, îţi răspund aici, oricum e legat de subiectul postării.

  Dar, ai dreptate, nu şpaga e gravă ci mecanismul prin care se pot impune legi corupte. Vezi, de exemplu legislaţia (lobbyzată agresiv de companiile farma) prin care se va interzice să vinzi la magazinul tip plafar păpădie şi izma broaştei şi pentru izmă creaţă îţi trebuie un ditai dosar care poate băga în faliment orice magazin. Te miri de unde apar asemenea legi, crezi că din prostia birocraţilor UE.

  Reply
 25. Dragos

  "Spanzuram hotii demni de mila in centrul orasului si ii numim in functii inalte pe cei mai mari dintre hoti" (Esop, 620-564 î.Hr.)

  Same shit, different century (eu, 2011)

  Reply
 26. gabriel

  Draga domnule Bleen cred ca ati gresit elementar deoarece l-ati numit pe severin europarlamentar cand de fapt termenul corect era jegoparlamentar

  Reply
 27. Adrian R.

  Si care-i nedumerirea despre Severin ? Avea cumva (el si PSD) o reputatie de incoruptibil si hipercorect ?

  Reply
 28. Nea

  Am mai spus-o şi la alţii:

  Îmi povestea un italian venit pe aici acu vreo 10 ani că, la plecarea din Italia, bunicul lui l-a prevenit:

  – Bă, eu am făcut afaceri în România înainte de război, ai grijă că ăştia sunt ca Mafia, pentru bani îşi vând şi mama. Diferenţa e că ăştia îţi iau banii în avans dar nu ţi-o livrează niciodată.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *