Io cred că miza Congresului PSD e alta

Imaginați-vă o grămăjoară de oase pe care plouă cu acizi. Cam atåt a rămas din creatura din vårful lanțului trofic politic de odinioară, PSD, o grămăjoară de oscioare. Problema PSD nu e să disloce o altă formațiune politică cu care să-și împartă stinghera bancă a opoziției. Miza e supraviețuirea, deoarece ploaia de acizi nu mai contenește. Va izbuti Geoană să închidă robinetul prin care picură moartea, ca picătura chinezească? Va reuși Ponta să negocieze cu agresorul chimic, să dea ștrocul mai mic la amenințare? Aceasta-i întrebarea. Restul e iluzie, iar unde e iluzie e și multă animație.

Facebook Comments

11 Comments Io cred că miza Congresului PSD e alta

 1. gabhry_el

  şi mai grav: SRI-ul, oamenii lui Băse l-au monitorizat, în folosul lui Geoană, pentru ca Geoană să-l poată şantaja

  Prostănacu' a fost lucrat la detaliu de tovahrăşii lui de pahrtid.

  Reply
 2. gabhry_el

  "Dezvăluirea" Florianei Jucan e o altă lovitură dată lui Geoană:

  1. Vedeţi la ce se pretează Vanghelie-Geoană? Monitorizează oameni din partid.

  2. Diaconescu s-a retras, deci e şantajabil. Deci a fost o falsă speranţă.

  Reply
 3. Bleen

  Răzvan Dumitrescu, către Cristian Diaconescu: "Faptul că ceilalţi şi-au retras candidaturile şi-l susţin pe Ponta are sens, faptul că dvoastră v-aţi retras candidatura şi-l susţineţi pe Geoană nu are sens"

  Reply
 4. Nea

  Să zicem că PSD e santina, fosa septică a cărui rol este să colecteze prin atracţie gravitaţională toate scursurile. Îşi poate îndeplini acest rol doar dacă nu există în apropiere alte fose şi mai adânci (PRM, Becali, etc.). Dar scursurile rămân scursuri indiferent dacă sunt adunate într-un loc sau în altul. Doar staţia de tratare de la Glina le-ar transforma în ceva util sau, în plan social, o instalaţie similară, să zicem un tandem Procuratură-Puşcărie.

  Sau, ca să ne inspirăm de la natură, scursurile pot fi benefice prin transformare în compost. Dar pentru asta trebuie introduse în pământ.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *