Live din elicopter: sindromul păsăricii loveşte din nou

E iarnă. E criză. Afară, vreo cinşpe grade cu plus lovesc năpraznic termometrul care, în mod normal, ar fi trebuit să arate cu minus. Scumpirile bat la uşă. Timid, dar bat. Jigodiile de ucrainieni şi-au plătit factura la gaz pe luna decembrie. Şomajul ameninţă o mare parte a populaţiei, chiar şi pe cei care o freacă pe bani. Valuri de viitori şomeri invadează un supermarket. Printre ei, o reporteriţă Realitatea TV îşi face datoria. Ochii ei de vulturiţă îl zăresc printre viitorii fără viitor pe Dictator. Întreb încă o dată regia, e gata banda aia? Hai mai repede cu banda, ce dracu facem? Soseşte şi banda, prilej cu care aflăm următoarele:

– coşul dictatorului a fost pe jumătate plin (ştire pozitivă);

– chiorul a stat mai bine de o oră  în supermarket. A făcut poze şi  a vorbit cu SDF-ii*  (ştire aşa şi-aşa);

– piratul a cumpărat aşa: apă, ca şi data trecută, înainte de referendum, fructe, produse lactate, roşii (a ezitat – l-a văzut găinuşa cu ochii ei – schimbîndu-le pe cele greceşti cu cele turceşti şi invers, ezitare care va avea un impact major asupra politicii externe în următorii cinci ani – ştire negativă);

– preşedintele a zîmbit, deci pare în toane bune, deci s-ar putea ca reporteriţa să se întoarcă cu telefonul acasă (ştire al naibii de pozitivă pentru gîscă).

Aici intervine vocea experimentată a lui Cosmin Stan, din studio. Merele, roşiile erau de provenienţă românească?

Porumbiţa (între timp am aflat că o cheamă Mihaela, dragostea cuiva, n-are importanţă) a rămas încurcată. Nu crede că în România se produc ardei aşa mari (analiză care poate fi detaliată la Ora de foc cu Mugur Ciuvică). Cosmin Stan, din studio, speră că măcar merele să fie româneşti. În sfîrşit, vine marele moment în care Dictatorul răspunde la întrebări.

„Ceva dintre cumpărăturile pe care le-aţi făcut sînt produse accizabile? Cum vi se par preţurile?” Tiranul i-o taie scurt, preţurile nu i se par cu mult mai mari (non-ştire, dar să nu descurajăm).

Mihaela revine  cu o întrebare dificilă: „roşii româneşti n-aţi cumpărat?” Odiosul a cumpărat doar mere româneşti, iar morcovii i se par de necumpărat (cred că supermarketul ăla se va închide de mîine, iar patronul arestat şi judecat). Mihaela îi sugerează piaţa – citez din memorie –  „Deci, domnu’ Băsescu, aţi fost aseară la piaţă? Vă întreb, aseară la piaţă aţi fost? Domnu’ Băsescu, aseară s-a întîmplat un lucru grav…” ( un domn dizabil din strada Paris se întreabă cum o cheamă pe fata asta… pare talentată)

Dictatorul s-a arătat incapabil să dea, pînă la promulgare, un răspuns despre dezbaterea bugetului în Parlament, i-a trimis pe reporteri la plimbare să întrebe partidul-stat în legătură cu propunerea lui Fenechiu de intrare la guvernare. Câteva momente de ezitare pe care Cosmin Stan le salvează inspirat: „Mihaela, aş vrea să îl întreb pe domnul preşedinte de ce a returnat roşiile”. Mihaela e promptă, de data asta, şi repetă întrebarea. Nemernicul ceruse preambalate, iar un lingău angajat al gospodăriei de partid supermarketului i-a adus imediat altele care să corespundă moftului dictatorial (fata asta merită o primă, ce dacă e criză).

Cosmin Stan îl ţine pe dictator în corzi, din studio: „Ce-a mai avut în lista de cumpărături?” Mihaela repetă întrebarea: „V-a întrebat cineva dintre cei cu care aţi stat de vorbă… bla-bla ceva de nuntă?” Al dracului Dictator, evaziv, cică s-o întrebe pe prinţesa moştenitoare. (mogulul îi retrage prima pitulicei)

La finalul live-ului, succes de mandat: Dictatorul a bifat tot ce era în listă. (Corbii resimt criza: stîrvuri mai mici, jumulire, etc.)

*sans domicile fixe

Facebook Comments

10 Comments Live din elicopter: sindromul păsăricii loveşte din nou

 1. Marynia

  @Pataphyl

  Cum cu ce bani? Păi ce candidatura Juniorului a fost doar preplătită? Nţ, nţ, nţ …Pe lângă difuzarea la Etno, Dictatorului i s-au asigurat cumpărături în valoare de două candidaturi până la sfârşitul mandatului şi încă de 2 ori pe atât.

  Reply
 2. Pataphyl

  Neamțul s-a dus în Jărmania spre a evita confuzia cu județul cu Piatra Neamț, căci cine va ridica piatra (va urma)

  @Nedo, dar CU CE BANI și-a umplut dictatorul coșurile? Ei?…

  Reply
 3. Yeba

  Am vazut reportajul cu ochii mei, care nu se poate asa ceva!

  Relatarea de aici este live din elicopterul ala din care picta Turner apusuri de soare, Mihaela aia pare aici de-a dreptul umana, nu o retarda din Realitate cersind Matrozului o prima.

  Reply
 4. neamtu tiganu

  la inchiderea editiei: Profitind de distragerea atentiei mass media bodigarzii au pitulat sub pistoale cantitati insemnate de wisky de provenienta incerta.

  Precizare: apa era cu bulbuci, presedintele o bea de dimineata.

  Enigma neelucidata: De ce a cumparat presedintele produse lactate?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *