Pasul unu, Basescu: Voi respinge legea ANI daca i s-a diminuat capacitatea!

… spuneti-i cum vreti. Spuneti-i viclenie, spuneti-i instinct politic sau pur si simplu instinct de supravietuire. Dar Traian Basescu pare ca realizeaza ceea ce nouazeci si doi de senatori, de toate culorile politice, nu pot intelege si pace – si-anume ca nu poti scuipa in fata un popor in vreme ce-i reprosezi ca e murdar pe obraz si-i ceri sa se spele cu apa rece. Nu neaparat pentru ca nu frumos sau pentru ca nu e moral. Ci, pur si simplu, pentru ca (mai cu seama in aceste conditii) e un gest sinucigas din punct de vedere politic. Spuneam mai devreme ca primul pas pentru refacerea legii ANI trebuie sa inceapa de la cererea SAR si IPP: presedintele sa refuze promulgarea.

Iata raspunsul complet al lui Basescu:

Intrebare: Veti promulga legea ANI?

Basescu: Nu a ajuns la mine. Va asigur ca nu voi promulga o lege care e in afara a ceea ce s-ar fi putut face tinandu-se cont de observatiile CCR. Daca s-au facut excese in diminuarea capacitatii ANI de a raspunde motivului pentru care a fost creata, cu siguranta o intorc inapoi.

Nu va repeziti sa spuneti ca raspunsul lasa prea multe portite deschise pentru interpetrare si, deci, nu poate fi credibil. S-ar putea ca atunci cand o respinge – cum cred ca o va face – sa fiti nevoiti sa apelati la alte sofisme.

Bun, sa zicem ca o respinge. Si ce? Ce zice Basescu?Nu a folosit la nimic faptul ca am semnalat cand s-a dat faimoasa lege a pensiilor, ca fondul de pensii va ramane fara acoperire. In campanie am spus ca fondul de pensii e in colaps. Am intors inapoi Legea salarizarii diplomatilor, am primit-o inapoi in 48 de ore. Nu ma scuz, si eu sunt parte a clasei politice, am facut si eu erori pe care le-am recunoscut, desi se exagereaza cand se vorbeste de promulgarea Legii salarizarii personalului din invatamant. La unanimitatea care a fost, o primeam inapoi la fel“.

Aici intervine pasul doi, de care vorbeam inainte: senatorii cu pricina si liderii lor de partid trebuie presati in asa fel incat sa inteleaga ca isi amaneteaza viitorul politic incapatanandu-se sa retrimita legea ANI spre promulgare in aceeasi forma sau doar una vag cosmetizata. Am spus si cum s-ar putea face: e-mailuri, scrisori, chiar si pichetari de sedii. Nu se vor lasa toti convinsi. Nici nu trebuie. E nevoie doar de o majoritate simpla.

Daca si-au pierdut instinctul de supravietuire, e timpul sa li-l redestepte cineva.

UPDATE: Ii puteti contacta usor prin https://www.senat.ro/Start.aspx

Uitati-va dupa link-ul “Senatorul Dumneavoastra” si dati click pe fotografie.

Un exemplu, Petru Filip:
Activitate în teritoriu

Contact în teritoriu Oradea, Parcul Traian nr. 14, tel. 0259.416.864, jud. Bihor.

Alte informaţii

Coordonate de contact Biroul Senatorial: Str.Traian Mosoiu,nr.6,Oradea
Site grup PDL Senat: www.pdlsenat.ro
Tel/Fax:0359/458.453;
Program audiente in teritoriu:Vineri, Sambata:9-12
E-mail: filippetru2003@yahoo.com


Facebook Comments

6 Comments Pasul unu, Basescu: Voi respinge legea ANI daca i s-a diminuat capacitatea!

 1. aka

  eu i-am trimis deja un mail lui ION ruset, PDL.

  SA speram ca vo fi mai multi.

  Vreau sa-i trimit mailul in fiecare zi

  Reply
 2. Andra

  Alina Mungiu a luat-o razna, cica "basescu a rupt alianta cu PSD ca s-o salveze pe Udrea".

  Ca si cum PSD (sau PNL, whatever), ar fi facut ceva in guvern sau parlament in 2009, pt. reducerea cheltuielilor, asa cum face PDL acum, si ar fi pierdut PDL prin asta vreun aliat pretios.

  Reply
 3. Bleen

  Salariu 1000, impozit 160, buget: minus 840 (160-1000)

  Salariu 750, impozit 120, buget: minus 630 (120-750)

  Poate înţelege şi Johannis.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *