Strategia partid balama nu este functionala in cazul PDL

Scriam în articolul anterior (Elena Udrea va fi președinte PDL. Blaga va ajunge probabil în PNL.) că tema cu care Blaga își va face campanie în PDL va fi ”partidul-balama care ne asigură o bucățică de putere, buget și impunitate”. Despre strategia ”PDL-partid-balama” am mai scris în cîteva rînduri, cînd Blaga încă era idolul ”Dreptei” (Prezidențiale cu Ponta, Antonescu și Blaga. Fuziunea PNL-PDL. – 26 ianuarie 2013; De ce s-a opus Vasile Blaga candidaturilor Monicai Macovei, lui Cristian Preda si Teodor Stolojan? – 18 decembrie 2012; De ce se roaga Vasile Blaga de Crin si de PNL? – 16 noiembrie 2012; Vrabia Mihai Viteazul și Sulfina Barbu deasemenea – 19 septembrie 2012). Dar este funcțională această strategie?

Partid balama poate fi un partid cu electorat extrem de fidel. E cazul partidelor etnice sau partidelor doctrinare. PDL nu e nici una, nici cealaltă. Pentru a fi partid balama ai nevoie de un electorat extrem de loial, care să te urmeze oriunde te-ai duce, cu oricine te-ai alia, un electorat la care celelalte partide să nu aibă acces. Electoratul partidului balama nu acceptă să voteze cu unul dintre partidele mari și crede că poate obține mai mult avînd proprie reprezentare. Ești maghiar între români sau libertarian între conservatori și socialiști și știi că nu poți obține mai nimic ca maghiar sau libertarian susținînd unul dintre partidele mari, ”generaliste” și că ai șanse mult mai mari dacă te unești cu cei de-o seamă etnică sau doctrinară pentru a susține o structură politică distinctă, care să obțină ajutor pentru propunerile sale în schimbul sprijinului dat unuia dintre partidele mari.

PDL are două tipuri de votanți: alegători de găletușă și băsiștii (majoritatea, foștii liberali și țărăniști – adică ”dreapta). Primii alegători sînt aduși la vot cu găletușa, ceilalți cu băsescul. La primii pot ajunge atît PSD cît și PNL, fără a se mai folosi de o alianță cu PDL. La ceilalți, nici PSD și nici PNL nu pot ajunge. La alegătorii de găletușă PSD și PNL au ajuns luînd primarii și parlamentarii PDL-ulu. Nu trebuie să iei tot partidul, nu trebuie să faci negocieri dure cu o întreagă structură politică. E suficient să-i iei oamenii, individual. Iar PSD și PNL asta au și făcut, au luat pedeliști la bucată. La alegătorii pe care îi aduci la vot cu băsescul nu numai că nu ajung PSD și PNL dar nu ajunge nici PDL, dacă Băsescu nu vrea.

Ironia e că PDL poate fi partid balama, dar numai fără Blaga. Astfel, PDL-ul balama condus de Băsescu (direct sau prin interpuși) poate obține, chiar și fără structuri, un 15-20% care să-l facă un partid balama redutabil, gata oricînd să ia locul unuia dintre cele două partide mari. Partidul balama condus de Blaga se desființează în cîteva luni. Nu mai are electorat dur, fidel (electoratul dreptei, foștii peneliști și penețiști, actualii băsiști), are doar electoratul de găletușă, atît cît a mai rămas, electorat care poate fi adus la vot cu găletușa de structurile locale. Aici PSD și/sau PNL, ca să nu mai fie nevoite să cedeze funcții și bani de la buget partidului-balama, preferă ori să ajungă direct la electoratul acestuia (găletușe au și ei, și încă mai pline, că-s la guvernare  și electoratul de găletușă n-are mamă, n-are tată, votează găletușa mai plină),ori îi ia structurile, om cu om. Mai cu zăhărelul, mai cu amenințarea, iei parlamentarii, primarii, consilierii și funcționarii PDL, care, la rîndul lor, îți aduc voturi. În cîteva luni, partidul balama de găletușă se desființează.

PDL condus de Blaga nu poate supraviețui nici măcar ca partid-balama. Băsescu a ales. A zis clar și răspicat că nu-l vrea pe Blaga. Dacă Blaga va cîștiga, electoratul fidel al lui Băsescu va părăsi PDL cît ai zice Gigi, fără Chiru. Va rămîne electoratul de găletușă (e un fel de a spune, aici intră și clientela ”serioasă” a partidului). Problema e că acest electorat se duce către cine îi oferă mai mult. La fel și structurile partidului. Atunci cînd se va da semnalul războiului dintre PSD și PNL, ambele partide mari se vor arunca ca ulii asupra hoitului PDL și vor încerca să cumpere parlamentari, primari, consilieri, întregi filiale locale. Apoi, în campanie, acolo unde nu au luat structurile PDL-ului, se vor năpusti asupra electoratului de găletușă. Și aici PSD și PNL au un avantaj în fața PDL: sînt la guvernare și au de unde să dea. Cu Băsescu și susținătorii săi de o parte, într-o nouă structură politică (dacă Blaga cîștigă la Convenție, PDL se rupe și îi pleacă cele mai puternice filiale), cu PSD și PNL de cealaltă parte, trăgînd de structurile și electoratul PDL, partidul se va desființa în doar cîteva luni. Nu formal. Ștampila va rămîne la Blaga. Vezi PNȚcd,

Facebook Comments

69 Comments Strategia partid balama nu este functionala in cazul PDL

 1. SimonaM

  Eu m-am hotărât. Sunt de partea ăluia/ăleia care ia proiectul lui Băsescu și-l duce mai departe. Băsescu included 😀
  Am obosit să mă uit că ăla se ceartă cu ăla, ”și dumnealui dădea în dumnealui, și dumnealui dădea în dumnealui”. Puțin îmi pasă că MRU e citit, că Udrea are tocuri și Monica Macovei nu renunță la breton. Nu-i de-ajuns să citești, mai trebuie să îți și folosească ce citești, și e esențial să mai și naști câte o idee și să fii dispus să te bați pentru ea. Altfel, vorbim vorbe, să fie bine ca să nu fie rău, haideți să haidem.
  Consider că proiectul lui Băsescu este în continuare valabil, susțin pe cine-l duce mai departe. Punct.

  Reply
 2. Bleen

  Blaga a spus că în 2014 PDL ar putea lua 25% la europarlamentare şi poate avea un candidat puternic la Preşedinţie care să joace finala

  Reply
  1. adina

   Bleen n-ai dat si o poza cu etajul de mai jos, sa-i vedem si pe Voiculescu si pe Vantu, AN sigur e si el pe acolo.

   Reply
 3. Bleen

  Se zice că e cel mai bun documentar despre Alexandru cel Mare (de cîte ori zic Alexandru cel Mare îmi vine în cap boul ăla de Colin Farrell, cu fața aia de tractorist bulgar, dobitocul ăla de Oliver Stone, care ar trebui arestat și spînzurat pentru blasfemie, acută lipsă de talent și retard mintal major și toanta aia de Angelina Jolie, cu accentul ei de rusoaică care vorbește portugheza după 4 sticle de vodcă. Oliver Stone e specialist în filme nepermis de proaste (Platoon, JFK, Born în piza mă-sii, Natural born etc) dar cu Alexander a comis o blasfemie pentru care l-aș trimite să sape singur un canal cît Nilul de lung și Amazonul de lat.

  In the footsteps of Alexander the Great [BBC] – Lord of Asia (2 of 4). – YouTube http://ow.ly/hNlBA

  Reply
  1. Canadiana

   Bleen  Scarbos fu Colin Farrell in cacatul ala hollywoodian cu numele lu’ Alexandru cel Mare pa el.  De la porcaria aia de film era sa fac hepatita pe sistem nervos, e un fucking health-hazard.  Da’ si tu, ii pui pa aia din Hollywood sa faca filme istorice bune. Pfff.

   Reply
 4. Bleen

  Mi-am făcut datoria autoricească. Mîine aveți ce citi pe Blogary. Aia cu familia și conservatorii, aia cu Udrea muie la Blaga, aia cu partidul balama care va dispărea sub Blaga cît ai zice Gigi fără Chiru. Acum mă uit la ep 2 din documentarul despre Alexandru cel Mare (by Michael Wood).
  Pînă pe 23 martie vom mai scrie niște cestiuni doctrinare (familia, proprietatea, businessul, națiunea, credința și alte asemenea) și vom trece în revistă, detaliat și insistent, foarte detaliat și extrem de insistent, toate, dar absolut toate argumentele împotriva alegerii lui Blaga la conducerea PDL. Adică, notați: Blaga e incompetent politic, Blaga e blat cu USL, cu Blaga președinte PDL se va desființa, Băsescu nu se întoarce într-un PDL condus de Blaga, PDL nu poate funcționa ca partid-balama, avînd o singură alternativă la nealegerea lui Blaga: desființarea. Și astea-s argumentele pac pac pe genunchi. Dacă ședem și gîndim ies mult mai multe.

  Reply
 5. Yeba

  Ce-ar fi – zic și eu -, ca Elena Udrea și MM să iasă împreună la televiziuni și să facă opoziție articulată la situația prezentă? Uite-așa, ca două cațe, să muște subiectul și să nu-l lase din dinți până nu-l fac ferfeniță, fiindcă amândouă pot să argumenteze foarte strâns și logic. Au stiluri diferite și ar fi de efect, tot le toacă împreună Trustul.

  Reply
    1. Bleen

     Yeba Bleen Dacă soarta dreptei stă în împăcarea dintre Macovei și Udrea sau, mă rog, între două sau mai multe femei, atunci e clar, s-a terminat. Dacă criza rachetelor din 61 era între femei, acum eram în Mad Max, în deșertul post-nuclear.

     Reply
 6. Bleen

  Eu, radical, cum ma stiti. Imi doresc disparitia PDL si a intelectualilor reformisti. Ca la Cartagina, sa nu mai ramina piatra pe piatra, sa se niveleze terenul. Sa terminam cu iluziile si miturile. Rostogolim iluziile ca pe datorii. As vrea sa stau fata in fata cu fiecare fan al dreptei si as vrea sa vad cum ii mor iluziile sub ochii mei, cum isi epuizeaza minciunile care I’ll mentin in viata ca oxigenul. As vrea sa vad cum, in lipsa de minciuni si iluzii, devine cianotic, se sufoca, inverzeste si se stinge. Sintem la final de drum si pentru iubitorii de luciditate nu se poate sarbatoare mai mare. E adevarat ca astia sint extrem de putini. Ne trebuie o dreapta cu adevarat populara, conservatoare, reactionara, medievala. Ca sa incheiem labareala stingista a lui Soros si a galetusilor fesenisti. Prefer un PNTcd ultraconservator si ultrareactionar, de 7%. Cine are nevoie de voturile lui sa bage la guvernare si cite o lege antiprogresista, sa crape lumea buna holbindu-se la ea. E cazul sa ne retragem acasa, in dreapta adevarata, aia zis radicala si sa terminam cu stingismele si centrismele.

  Reply
  1. fugger

   Bleen Eu unul suntmai moderat. Mi-as dori o dreapta care sa mai si castige alegeri, nu doar sa fie pura ideologic. O fecioara la 50 de ani e o priveliste trista:) 
   Iar dreapta aia de 7% ar trebui sa se alieze cu PNL la un moment dat, nu? Ca doar nu cu PSD…

   Reply
 7. Beavix

  Trist e că am ajuns să asistăm la un meci de toată jena între Udrea și Blaga. Asta e dreapta la care visăm?
  Mi-e drag Băsescu ca pe ochii din cap, dar cred că dpdv electoral nu mai are nicio resursă, după toate războaiele duse. De aia nu cred că Udrea va câștiga. Nu va avea ce să pună pe masa flămânzilor din PDL.
  Cu Blaga în frunte, PDL poate funcționa ca balama în Parlament, până la alegerile din 2016. În caz că se împut treburile în USL, PSD-ul va avea ca aliați UDMR-ul și părți din PPDD, iar PNL + PC s-ar baza pe mandatele unui PDL curățat de băsiști (plus alte firimituri de la PPDD).
  Cât despre 2016… dacă USL se destramă, PDL-ul lui Blaga va fuziona cu PNL și vor deveni marele partid de dreapta al lui Pește Prăjit. Părerea mea.

  Reply
  1. Nea

   Beavix Băsescu muşcă cel mai tare când n-are resurse. A câştigat cu 3 voturi (al meu, al tău şi al lui Bleen) peste Năstase şi ăla îşi oblojeşte rănile cu alifie acum. A bătut copii înainte de alegeri şi unde-i Geoană acum? Dar Vântu? L-au suspendat o bandă de haimanale ca să scape de puşcărie şi nu le-a ieşit pasienţa nici măcar după îndobitocirea intensivă a populaţiei.
   Sună pompos, dar există o forţă a binelui. Altfel cum îţi explici că o maşinărie ca a Germaniei a fost învinsă în al doilea război? Sau că URSS-ul s-a dus, totuşi, dracului? Sau Ceaşcă? Nu e ca în Fetiţele Powerpuff, dar totuşi acţionează cândva.

   Reply
   1. Beavix

    Nea Sunt situații diferite. Forța lui Băsescu era sprijinul electoral. Voturile pe care el le aducea PDL-ului. Vrei să spui că acum are același sprijin electoral pe care-l avea pe vremea când se bătea cu Năstase? Sau cu Geoană?

    Reply
    1. Nea

     Beavix Nea Vai de sprijinul lui electoral de acum. Şi vai de sprijinul electoral pe care l-a avut împotriva unor inşi ca 0049 şi Geoană.

     Reply
   2. fugger

    Nea Beavix :))) Ce naivitate. Va rog nu vorbiti de WW2  inainate faceti o comparatie intre PIB-urile aliatilor si PIB-urile Axei. Va rog eu mult:)) 
    P.S. Si nu uitati sa adunati imperiul colonial al Marii Britanii ca sa vedeti disproportia. :))

    Reply
    1. Nea

     fugger  Războiaele nu se duc doar cu pibul. Bănuiesc că Franţa avea un pib comparabil sau chiar mai mare ca al Germaniei, de le-a luat nemţilor aproape jumate zi să ajungă la Paris.

     Reply
    2. fugger

     OstapB Nea total pe langa subiect. vorbeam de doua tabere, cu o confruntare indelungata, peste oceane si pe o gramada de fronturi. nu de o invazie reusita fiindca nemtii erau mai mobili decat francezii in gandire si tancuri. 
     URSS + UK + China (asa ciuntita cum era) + Canada + Australia + imperiul colonial britanic (si a ramas destul neinvadat) +  francezii liberi + SUA >>> Germania + Japonia + Italia + RO + HU + mici tari 

     Dar probabil ca e greu de purtat o discutie argumentata cand luam doar bucatelele care ne convin din istorie …

     Reply
    3. Gramofonu

     fugger OstapB Nea In WW2 nu PIB-ul a contat, cit cele 5 resurse esentiale in razboi: petrol, otel, cercetatatori, carne de tun, alimente. Mai intii s-au terminat mincarea si soldatii. Iar strategia in cercetare a fost si ea haotica, dar asta-i alta poveste.

     Reply
  2. Canadiana

   Beavix    Hah, tie ti se rupe inima acum, mie mi s-a rupt la alegerile din Decembrie, cand Bllaga s-a pitit dupa fustele blatului cu USL pentru un punm de leuti de la buget, nesiguri si aia. Si daca ar fi fost vreun flamand, il iertam, nevoia te invata.  Mi-eera gaurita bine inima la puciul de asta vara, cand Blaga era sub palmieri la plaja, iar MRU lansa faclii pe apa sambetii.
   Ce sa se mai imputa treburile, nu sunt destul de imputite asa? Si ce facu Blaga din Decembrie incoace? N-a iesit de sub fustele USL, si nici n-are de gand s-o faca. De ce are face-o, el cu ce s-ar mai „alege”? 
   Cu Blaga in frunte, PDL va fi ca PNTcd mintenas, in cateva luni, nu le dau anul. 
   PNL cu PC si PDL „curatat de basisti”?????? Cu PNL? Adica cu Repetentul si Felix intr-o relatie de concubinaj sunt acum, sub conducerea lui Blaga. Si de ce curatat de basisti? Cui i-ar folosi?

   Reply
   1. Beavix

    Bleen Dacă cifrele găsite de mine pe internet nu sunt complet eronate, situația ar putea sta cam așa:
    – Camera Deputatilor: PSD + UNPR + UDMR = 165; PNL + PC + ARD = 155.
    – Senat: PSD + UNPR + UDMR = 67; PNL + PC + ARD = 83.
    Putem scade din ARD parlamentarii care nu sunt în PDL, putem să-i scadem pe băsiștii din PDL (nu știu câți sunt), putem face orice combinații cu PPDD-ul, dar ideea e că cele două tabere de mai sus sunt egale. De aia zic că, pentru primarii și parlamentarii PDL, perspectiva unei posibile guvernări alături de PNL (via Blaga), oricât de minusculă ar fi ea, tot e mai bună decât orice o fi oferind Udrea. 
    De fapt ai dreptate: PDL nu e balama, pentru că în scenariul de mai sus nu se va roti în ambele sensuri, ci numai către PNL.

    Reply
    1. adina

     Beavix Bleen ar putea sta, ai zis bine. Deocamdata, sta asa: PSD + PNL + UNPR +PC vs. UDMR vs ARD. De fapt cei doi vs. nu conteaza in ecuatia asta.

     Reply
 8. Nea

  Hai să vă delectez: Acum vreo doi ani, nişte lucizi cu profesionala la bază, discutau la o sindrofie: 
  „Nu Udrea e omul lui Băsescu, ci Băse e marioneta lui Udrea. Ea are puterea reală, e omul magnaţilor ruşi şi îl joacă pe Băse cum vor ăia. Şi aşa, am ajuns iar sub ruşi, pe mâna Udrei.” 
  Şi nu băuseră pufoaică.

  Dom’ Gâdea, domnii muncitori de la Antene, aţi prins firul? Aţi dat lovitura cu asta.

  Reply
   1. Nea

    Canadiana   Oamenii se văzuseră prima dată dar erau aşa de convinşi de adevărul acestor spuse, de am crezut că s-a afişat informaţia undeva la intrarea în metrou, cu litere mari. Nu aduceau niciun argument, era atât de clar că aşa stau lucrurile. Mai că-mi venea să mă duc la Udrea s-o caut pe sub fuste de coaie şi pistol.

    Reply
 9. adina

  vrea sa nu, Basescu are nevoie si de galetusi. Elena Udrea e o etapa intermediara la conducerea PDL. Daca ar putea, Basescu ar sustine-o pe Monica Macovei ca presedinte al PDL. Insa Macovei e o pastila mult prea amara pentru multi pdlisti. E ca la copii mici, cand trebuie sa ia o pastila amaruie care ii vindeca de boala dar e nasoala la gust, le dai inainte un indulcitor.

  Reply
 10. Yeba

  Dacă crede cineva că merită, să anunțe Băsiștii și Găletușii de pe FB că Radu Tudor zice, citez, că dacă iese Elena Udrea e fericirea USL, s-a terminat cu PDL chiar în cursul evenimentelor descris de Bleen (dar mult mai simplist explicat, ca pentru publicul lui). În plus, Băse este și foarte de stânga.  
  Băsiștii știu ce au de făcut, înlocuim X cu Y și ne vedem de ecuații. Găletușilor, voi trebuie să vă salvați individual, maică, fiindcă, dacă știți să ascultați, vi se spune din două direcții același lucru.

  Reply
 11. ovidiuss

  Ai dreptate Bleen cu analiza asta, cel putin eu (basist cu vechime) ma recunosc imediat in ea. Am ‘trepidat’ la interventia lui Basescu la B1, parca spunea ce gandem de luni de zile si ..da, as vota-o pana si pe Udrea doar ca sa scap de Blaga si..si apoi  om vedea, mai rau decat atat nu se poate.
  Total Correct Analysis.

  Reply
 12. Bleen

  Dacă vreți să vedeți care sînt șansele în bătălia Udrea-Blaga, uitați-vă pe fb și bloguri la poporul pedele, militanți, lipitori de afișe și mica clientelă locală. Deocamdată sînt toți în vrie. E o confuzie și o tăcere totală acolo. Mă refer la ”simpatizanții de găletușă” (mici profitori de pe urma guvernării PDL). 

  ”Băsiștii” (adică foștii liberali și țărăniști), chiar dacă majoritatea strîmbă din nas la Udrea sau chiar simt nevoia de Emetiral, sînt clar împotriva lui Blaga. Unii o susțin pe Udrea pe bune, unii văd în ea doar un antemergător al lui Băsescu, alții speră în plecarea lui Blaga și după aia ”om vedea noi”. 

  Așa vine tsunamiul ”Băse”. Începe de la băsiștii concentrați, continuă cu băsiștii distrați și se termină cu găletușii. Să vedem dacă e timp pînă pe 23 martie pentru asta (la Convenție votează puțini băsiști, majoritatea votanților sînt găletuși).

  Reply
    1. fugger

     Bleen Yeba  
     Oameni buni, nu inteleg. Cum puteti sa o sustineti pe Udrea?! Stiu ca Blaga nu e bun, dar Udrea e catastrofala. 
     Cu Udrea nu intram in era post-Basescu, ci continuam cu era Basescu. Ceea ce e prost. Vreti ca Basescu sa fie pe buletinul de vot si in 2014?

     Cu  toate meritele lui, Basescu e pe drumul lui Roman si Iliescu: vrea sa joace un rol de in partid, desi vremea i-a trecut. 
     Pacat ca nu e MRU in PDL. Atunci as fi zis ca se putea da un vot pozitiv. Acum doar unul negativ. Contra lui Udrea.

     Reply
    2. Canadiana

     fugger La ora asta, pretentiile mele legate de PDL sunt doar doua, si Udrea le intruchipeaza pe ambele, in contrast total cu Blaga & Co/:
     1. lider bataios, care sa faca opozitie.  2. sa nu faca blat cu USL. 
     Cat despre MRU, ce anume actiune notabila a lui te face sa crezi ca ar avea ceva in pantaloni?

     Reply
    3. fugger

     Canadiana fugger Ma mir in continuare. Nu se pricepe ca lumea o uraste pe Udrea?! Faptul ca o uraste si Ponta (care nu-l uraste si pe Blaga, e adevarat) nu inseamna nimic.

     Reply
    4. Yeba

     fugger, părerea mea: A)  „păcat că MRU…” 1) MRU și-a tot dovedit antitalentul, destul de meticulos, de astă vară până acum 2) dacă tot nu e în PDL, regretele nu ajută la nimicuța. 
     B) „Băsescu e pe drumul…”, da dar fiind altă structură, comparația nu se susține. Și oricum, ce înseamnă „i-a trecut vremea”? Papașa joacă și acum un rol, n-a terminat de predat toate mârșăviile. Așa că dacă ai ce spune, ai rol.
     C) ce-i aia cu buletinul de vot 2014, dacă nu mai poate candida? Pe buletinul de vot în alegerile din PDL? De ce e proastă era Băsescu în PDL (pentru băsiști vorbesc, că dacă vii de la peneliști, da, te înțeleg, sărăcuțul de tine, e o eră nasoală)? Comparativ cu ce?
     D) Blaga nu e bun/Udrea e catastrofală. Din ce punct de vedere? E mai penală, mai șantajabilă, mai necarismatică, are mai puține idei de opoziție decât Blaga care n-are nici una? Trebuiau (Blaga & MRU) să anunțe de vreo două săpt guvernul din umbră. Eu zic că Udrea e o soluție de avarie, Blaga e o soluție de disoluție, care, în plus are avantajul că va da peneliștilor poziția din PPE.

     Reply
  1. fugger

   Bleen Nu e suficient, imi pare rau. Nu il pot credita pe Basescu in actualele imprejurari. E la final de cariera, impactul lui major a fost in trecut. Daca cel mai bun produs al sau azi (si favoritul la sefia PDL) e Udrea, inseamna ca a esuat major ca tata al PDL. A fost mult mai bun ca opozant al USL.

   Reply
   1. Yeba

    fugger, nu-i corect. Adu-ți aminte câți tineri promițători a scos în față. Cu CV, cu carismă, cu tot ce trebuie. Dar lupta-i grea și oamenii, tocmai pt că aveau CV, au preferat să-și vadă de viața lor. Asta e, generație finuță. Ponta, înainte de a intra în politică, era un neica nimeni cu o foaie matricolă submediocră, adică oricum mult peste Crin. Ăștia n-aveau cum să facă pasul înapoi, că-napoi era asistența socială sau ancheta în cazul Panait.

    Reply
    1. Yeba

     fugger , ah, și încă ceva, off topic. N-am avut ocazia să-mi vărs nervii pe ratatul de Milică. Lui Milică datorăm prezența în spațiul public a următorilor: Ciuvică, Dorin Marian, Zoe Petre & Son, Daniel Barbu, Vlad Nistor, Catalin Harnagea, Costin Georgescu (care-mi pare atât de prost încât e foarte, foarte, aproape de trădare națională să-l pui la SRI), Quintus la Justiție și ce-o mai fi fost. Pe ăștia i-a făcut Milică oameni.

     Reply
    2. Nea

     Yeba   Şi, în plus, i-a scurtat zilele lui Coposu tot cărându-i la ţigări. Sau poate că de aia-i venea să fumeze, când vedea cine o să-i ia locul.

     Reply
    3. fugger

     Yeba fugger Citat „orice om politic expira”. Autorul? T. Basescu, cca. 2008. 
     Basescu a expirat, trebuie sa acceptam asta. Asa cum am acceptat si cu Emil Constantinescu. Si seamana si cu Emil si cu Ilici, trebuie doar sa privim obiectiv: presedinti pe final de mandat(e) dornici sa mai ramana si sa faca jocurile. Chestie care e toxica. 
     Ma refeream la buletinul de vot din 2014 – evident – simbolic.
     Epoca Basescu e proasta. Si a fost foarte buna inainte de a fi proasta. Ca sa sa fim obiectivi.

     Si nu vom rezolva problema cu Elena Udrea.
     Mi-as dori o criza ca la PNL in 2001-2002, ca sa vina MRU in 2015 si sa conduca PDL. 
     Ne trebuie un om nou. Iar MRU e cel mai bun (sau cel mai putin slab) din ceea ce e in zona dreptei.
     Si nu e nevoie sa-l facem ratat pe Milica. Presupun ca l-ati votat, nu? Eu da. Si consider ca am facut bine. I-am inteles limitele.

     Reply
    4. Canadiana

     fugger  Ca presedinte, si Basescu ‘expira’ in 2014. Ca politician, atata vreme cat mai poate juca un rol politic, nu cred ca vine vreunul cu termen de garantie, ca iaurtul. 

     Stiu, am inteles, iti place MRU, dar, de ce? Ce performante politice a avut MRU? Vreau sa inteleg de ce speri in el.

     Reply
    5. Yeba

     fugger, doar de Milică zic ceva, că e clar că avem păreri diferite. L-am votat și m-a dezamăgit peste măsură. Tot nu l-aș fi votat pe Ilici, recunosc. Ferice de tine dacă i-ai putut înțelege limitele. Că nu vorbim de limitele intelectuale, demonstrate și acelea, ci de limitele caracterului. Ratat e prea blând, pentru mine e o lichea.

     Reply
    6. fugger

     Canadiana fugger MRU e nou, e citit, le are cu Externele. E necorupt, e inteligent, citit, cunoaste bine maruntaiele statului. Si stie si engleza f. bine. Pe minus: e de lemn, e adevarat. E lenes, nu le are cu babele din piata, mananca Kobe, e narcisiac. 
     Udrea? E bataioasa si atat. In rest e parvenita, nema cultura, simbol al coruptiei, favorita Regelui. Iar cand esti Marie Antoinette si Regele moare sau e pus pe fuga, eu zic ca un exil e solutia decenta …

     Reply
    7. fugger

     Canadiana fugger Apropos, a auzit-o careva pe Udrea vorbind engleza? As fi curios … Nu ca Blaga ar sti, dar acum vorbim de MRU.

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *