Constiinta artistilor? Unde e?

Vă e teamă, nu vă pasă, nu vă e ruşine?

 

Vorbeam zilele acestea în Piaţa Victoriei dacă e inutil ce facem noi, cei care venim acolo, seară de seară. Nu e! Şi în ’90 a fost greu. Şi atunci au rîs de noi, la început. La primul protest la care am fost, în ianuarie ‘90, cînd am ieşit pe stradă să strigăm „Jos comunismul”, „Jos Iliescu”, „Nu mai staţi în casă/ Morţii nu ne lasă”, am luat-o pe bulevard, de la Piaţa Victoriei, de la Romană, spre Universitate. Şi am fost huiduiţi de la geamuri, scuipaţi, s-a aruncat cu pungi cu apă, cu borcane. Eram tineri absolvenţi, alături de mulţi, foarte mulţi studenţi. Cel mai tare ne durea că rîdeau de noi, ne luau la mişto, ne batjocoreau. Nu străinii. Prietenii, familia.

Apoi a început Piaţa Universităţii. Singura. Cea adevărată. Şi am ajuns mii, zeci de mii, suta de mii. Nu mai eram singuri. Iar cheia, credeţi-mă, au fost doi artişti. Paţurcă şi Sterian. Cristian Paţurcă era foarte cunoscut în underground şi printre revoluţionari. Valeriu Sterian era o supervedetă. Fără ei, n-ar fi fost nimic. Fără doi mari artişti cu conştiinţă. Ei au închegat totul, prin cîntecele lor. Nu, nu l-am dat jos pe Iliescu. A cîştigat primele alegeri, din ’90, cu 87%. 20 Mai, Duminica Orbului. Dar dacă nu eram în stradă, mii, zeci de mii, suta de mii, mafia comunistă ar fi făcut de-atunci exact ce face USL acum. Dar am fost. Şi mafioţii au făcut pe ei, în loc să facă dictatura la loc. Am avut, totuşi, democraţie.

Pe atunci, noi eram trei băieţi care absolviseră Medicina. Ducu Hâncu, Andrei Iliescu, Bogdan Duţu. Ne-am zis Grupul D.A.B., iniţialele prenumelor. Din anii ’80, dădeam spectacole la clubul IMF, la Farmacie, în spatele Sălii Dalles, deep underground. Aveam, însă, şi 500 de oameni la spectacole. Am fost ameninţaţi cu exmatricularea, cu arestarea, cu toate alea. După Revoluţie, n-am putut să stăm deoparte.

Ne-am apucat iar, tot underground. Ne chemau studenţii, fiindcă nimeni nu făcea umor politic atît de bun şi-atît de dur. Foarte elegant, dar dur. Mesaj clar:  Jos Iliescu, Jos comunismul. Cu multă muzică. Paţurcă a venit la noi. Să dăm spectacole împreună. Noi cu D.A.B, el cu trupa. Apoi, într-o duminică, “Paţu” şi Vali ne-au chemat la Preoteasa, la o cafea cu nişte oameni. Ei, mari artişti, noi, nişte bieţi băieţi talentaţi.  Sterian a vorbit foarte calm, foarte lucid. Spectacole împreună. Rezistenţă pe scenă. Piaţa Universităţii n-a murit. Să le-o aducem şi celor care n-au fost acolo, care n-au înţeles. Şi am început. Cu Mihai Cîrciog de la Express, cu Alianţa Civică, în facultăţi, pe unde se putea. Şi s-a putut. Sala Palatului, de patru ori, Teatrul Naţional, Sala Radio.

Aşa, la un an de la alegerile din 20 mai, au fost peste 100.000 de oameni în Piaţa Revoluţiei, la spectacol. La un an de la mineriadă, două zile la rînd, Sala Palatului a fost ticsită, arhiplină. Şi tot aşa, cam săptămîna de săptamîna. Paţurcă, Sterian, şi noi, D.A.B, lîngă atîţia mari artişti. Care n-ar fi venit, dacă nu erau Cristi şi Vali. Mi-au dat lacrimile, văzînd că împărţim scenele cu Victor Rebengiuc, Adrian Pintea, Ştefan Bănică senior, Mircea Vintilă, Florian Pittiş, Alexandru Andrieş, Călin Nemeş, Mircea Baniciu, Compact şi atîţia alţii. Apoi, Paţurcă şi textierul lui, Dr. Barbi, au scos Colinde din Sufletul Golanilor, cu MED-Quartet, grupul vocal din care făceau parte prietenii mei Bogan şi Andrei. Probabil aveţi discul în casă, pe undeva.

La alegerile din 1992, Ion Iliescu n-a mai cîştigat cu 87%. Prietenii şi familiile n-au mai votat cu el. În 1996, a pierdut alegerile. N-a îndrăznit să dea o lovitură de stat. Democraţia, strîmbă, şchioapă, natîngă, cum era ea, exista şi în România. E ferma mea convingere că fără Piaţa Universităţii plină în 1990, fără 100.000 de mii de oameni în Piaţa Revoluţiei în 1991, n-am fi avut-o. Iar dacă n-ar fi fost „Imnul Golanilor” şi „Doamne, vino, Doamne” şi celelalte cîntece ale lor, n-ar fi fost aşa. Cristian Paţurcă şi Valeriu Sterian au fost liantul, prin talentul şi prin vizibilitatea lor încăpăţînată, fără compromisuri, fără ezitări. Ei au ales să nu stea pe bară. Ei au ales să nu se teamă. Ei au ales să le pese şi să lupte, cu armele lor. Şi au ajutat mii, zeci de mii, sute de mii de oameni să se dezmeticească. Pînă au ajuns milioane şi milioane.

„Imnul Golanilor” şi „Doamne, vino Doamne” se aud şi în Piaţa Victoriei. Dar Cristi şi Vali nu mai sînt printre noi. Dacă ar mai fi, Piaţa ar fi plină. Iar mafia ar face iarăşi în pantaloni. Marii noştri artişti, însă, stau pe bară. Conştiinţa nu îi îndeamnă să vină printre noi. Să îi ajute şi pe alţii să se dezmeticească. Îşi văd de treburi, de concedii, de spectacole, de proiecte. Sigur, azi avem internet, facebook, bloguri. Dar marea diferenţă dintre Piaţa Universităţii de atunci şi Piaţa Victoriei de azi e că nu-i mai avem pe Cristi şi pe Vali. Nu mai avem marii artişti cu conştiinţă. Colegii lor, marii artişti de azi, au altele mai bune de făcut. Chiar aşa? Chiar nimeni? Chiar vă e teamă? Chiar nu vă pasă? Chiar nu vă e ruşine? Cristi şi Vali. Doamne, mi-e atît de dor de ei.

Facebook Comments

1.220 Comments Constiinta artistilor? Unde e?

 1. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 2. Pingback: Conştiinţa artiştilor? Unde e? | Blogary | #revolutie - 2012

 3. Florina

  Cine spunea acum 23 de ani că „în decembrie ne-am luat raţia de libertate” habar n-avea ce adevăr rosteşte. Abia acum avem ocazia să ne luăm libertatea.

  Reply
 4. Rezon

  Dan Alexe (Facebook):
   
  ”Latest news from Brassãl („Brassãl” pronuntã premierul)
   
  Invãtat sa nege în permanentã, Ponta foloseste sistematic duple si triple negatii. Acum cîteva minute, in fata ziaristilor, l-a asigurat pe seful socialistilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, cã ”nobody will never attack the independence of the Constitutional Court“… 
   
  Henţ off the CCR!…”

  Reply
  1. Rosu

    @Rezon Nu e chiar atat de complex. Este o simpla eroare, gresala de incepator in ale englezei. Foloseste dubla negatie pentru ca asa se exprima romaneste, deci calchiaza. In loc de normalul „nobody will ever…” sau „never will somebody/anybody…” Asadar in afara de un binecunoscut plagiatorre este si un grande calchiattore, il onorabile dottore 🙂

   Reply
 5. liviuta

  Deocamdata, pana cand Base nu spune clar ca e nevoie de boicot, eu zic ca trebuie sa mergem pe ideea de a ne prezenta la referendum.
  Sunt convins ca, daca imprejurarile o vor cere, Base o va zice. In fond, o prezenta mai mare de 50% nu se poate obtine decat prin frauda.
  Iar daca Base va avea certitudinea fraudarii alegerilor va putea cere fara probleme boicot.
  Insa eu cred ca:
  1. nu e sigur daca se va merge pe decizia CCR, daca se va abroga OUG, deci mai bine ne prezentam.
  2. nu e sigur ce fac cu listele electorale, deci mai bine ne prezentam.
  3. chiar daca se merge pe decizia CCR, maghiarii au iesit cu mesaje de neparticipare la vot pentru electoratul lor (si, oricum, nu cred ca se vor duce la vot prea multi); e greu de crezut ca fara cei 6-7% maghiar si fara cei plecati prin concedii se face cvorumul, chiar daca noi, basistii ne prezentam grupa mare, Deci:
  4. in aceste conditii, mai degraba putem profita de o demobilizare similara a electoratului lor (gen: daca nu se valideaza, de ce sa nu plec linistit in concediu?) si cu o prezenta masiva a noastra, profitand de o tendinta de intoarcere a electoratului din Bucuresti si Ardeal catre Base si de sprijinul ciudatilor care se uita la OTV si PPDD, de sprijinul mivcilor partide maghiare (PCM) se poate obtine chiar si o victorie, chiar daca nu e intrunit cvorumul.
  5. in lipsa unui mesaj clar de boicot din partea lui Base, atitudinea neunitara a electoratului care ar vota pentru el s-ar putea sa ii fie fatala.
  Propun sa facem ce ne cere Base.

  Reply
  1. val_one

    @liviuta 
    
   CCR validează referendumul şi o face după propriile reguli. OUG-ul nu are nicio putere asupra CCR,
   prioritate are recomandarea Comisiei de la Veneţia, referendum valid doar în situaţie de cvorum.

   Reply
   1. liviuta

    Ai cumva garantia ca CCR, cat timp mnu is-a publicat decizia si cat timp nu a fost abrogate ordonanta nu va valida, cu 5 la 4 refendumul, in considerarea faptului ca ordonanta guvernului e in vigoare si nu a fost atacata si declarata neconstitrutionala?
    Asa cum nu au analizat neconstitutionalitatea revocarii lui Blaga et comp pentru ca era in vigoare o ordonanta de limitare a atributiilor CCR, desi inaceeasi zi au declarat neconstitutional un proiect de lege similar?
    Si ca, in urma unui boicot, isi vor permite sa nu valideze un referendum cu 90% pro-demitere?
     

    Reply
    1. liviuta

     Erata:
     „cat timp nu i s-a publicat decizia”
     „desi in aceeasi zi au declarat neconstitutional”

     Reply
   1. liviuta

     @teocharis Eram in P-ta Victoriei la momentul discursului.
    Am sa incerc sa imi dau seama din continut, dar eu cred ca daca ar cere boicot ar face-o altfel.
    M-ar durea sufletul sa vad ca pierde la 3 procente pentru ca 5% au vrut sa stea acasa pt boicot.
    Daca asta e modul lui de a cere boicot, eu cred ca va esua. Garantat 95% din votantii lui vor merge oricum la vot.

    Reply
    1. liviuta

      @teocharis Citeste cu atentie comentariul meu initial (ala mai lung)
     Plec de la premisa ca nu am nicio garantie ca referendumul va fi invalidat.
     Si mai plec de la premisa ca nu am nicio garantie ca nu modifica listele electorale ca sa asigure cvorumul.
     Si mai ales, plec de la premisa ca, daca referendumul va fi invalidat fara 50% participare si listele electorale raman intregi, cu siguranta nu vor fi prezenti, pe 29 iulie, in mijlocul verii si fara maghiari, cei 50% necesari, dar noi putem asigura un scor mai bun lui Base.
     Scade cei 6% maghiari din participarea la locale, mai scade vreo 3-4 % plecati prin vacante sau fara chef plus alti scarbiti (chiar dintre USL-isti, eu cunosc destui care s-au razgandit de la locale) si vei vedea ca nu se ajunge la 50% chiar daca noi mergem.

     Reply
    2. teocharis

      @liviuta (1) man, gitteinstein scared the shit out of them today!
     astia nu mai misca in front cu pragul de validare+corp electoral
      
     (2) imi garantesi tu ca udmeristii nu se vor incolona la cererea leaderilor
     idem cu cei in vacanta, nu uita ca se poate vota oriunde
      
     (3) eu nu as crede un usl-ist
      

     Reply
    3. liviuta

      @teocharis 1 Inca nu sunt la fel de sigur ca tine. Dea Domnu’, dar la cat de departe au ajuns, nu isi permit sa riste invalidarea.
      
     2. In strainatate se voteaza mai greu, la fel prin diverse zone ale tarii pe fond de demobilizare estivala.
     Apoi, ungurii nu s-au prea prezentat nici in 2007, desi atunci UDMR le-a cerut sa vina sa voteze impotriva lui Base.
     Cu atat mai mult vor lipsi daca acum li s-a spus sa nu se prezinte.
      
     3. Ma refer la unii insi pe care ii cunosc si care nu sunt USL-isti, ci care au votat oarecum conjunctural cu USL (din prostie conjuncturala de tip corporatisto-nicusordanista, dar nu din fanatism; garantez ca fie lipsesc, fie voteaza pt. Base).

     Reply
    4. teocharis

      @liviuta la locale nu a votat diaspora si tot au iesit 10 mil de votanti!
      
     e vital sa nu iasa electoratul pdl, ptr ceilalti eu nu bag mana in foc

     Reply
  2. sanantonio

    @liviuta, să nu aștepți vreodată de la Băse să-ți spună că boicotul e o opțiune. Pentru el, nu e. El vrea să confirme prin votul electoratului că parlamentul a greșit cînd l-a suspendat împotriva opiniei CCR. Pentru mine, prezența la referendum ar reprezenta confirmarea că Băse a fost suspendat în litera și/sau spiritul legii. Eu asta n-o mai fac, am făcut-o odată în 2007, gata! Există o vorbă prin State: ”M-ai păcălit o dată, să-ți fie rușine. M-ai păcălit a doua oară, să-mi fie rușine!” Iubesc dictonul ăsta!

   Reply
  3. EroulBula

    @liviuta Trebuie mentinuta presiuna pana cand prevederea necesitatii prezentei de 50%+1 este trecuta in legislatie si promulgata.
   In acel moment trebuie trecut la Boicot. Daca USL spune ca-i sprijina poporul, atunci sa vedem cat popor vor scoate la urne.
   Basescu nu poate cere direct boicotul pentru ca s-ar exploata in defavoarea lui dar, indirect el asta spune.
   Va trebui sa actionam toti la fel. Daca ne impartim, unii boicot, altii vot impotriva, vom creste sansele de validare a referendumului.

   Reply
 6. Rezon

  Florin Negruțiu – Colonia România
   
  ”Noi suntem români, noi suntem aici pe veci stăpâni. Întreaga lume a înnebunit, numai noi am rămas normali. Toate reacţiile străinilor faţă de abuzurile din România sunt parte a unei enorme propagande a lui Traian Băsescu. Ambasadorul american – mai băsist decât Băsescu, cancelarul german şicomisarul european pentru Justiţie – băsiste de teapa lui Macovei, până şi preşedintele Parlamentului European e băsist, deşi pişicherul face parte din aceeaşi familie politică cu Victor Ponta. ICR-ul lui Patapievici şi agenţii secreţi ai lui Meleşcanu au făcut, precum Mudava, un amplu exerciţiu prin care au spălat planeta pe creier. Noroc cu un grup de oameni vigilenţi, cocoţaţi în vârful gardului, care mai văd lucrurile limpede. Oficialii străini sunt fie manipulaţi, fie dezinformaţi, adevărul e la noi, pentru că pe noi ne vrea poporul român. Aşa-i că vă sună cunoscut? Lătrăm la toată lumea, apărându-ne coteaţa gata să se dărâme peste noi.”
   
  http://www.gandul.info/puterea-gandului/colonia-romania-9847362 

  Reply
  1. Xilef

    @SuperUser Genială.
   Parcă lui Madam Comisar i-a venit o greață când l-a văzut pe nătângul ăla :)))

   Reply
  2. Lilisan

    @SuperUser Ce-as fi vrut sa fiu un soarece si sa arunc o privire in sala… Cred ca dinauntru s-a auzit jap! jap! jap! :)))

   Reply
 7. Rezon

  Mircea Marian (Facebook):
   
  „isterie totala azi la antena 3 pe tema prezentei la referendum. sa nu ne spuna noua altii ce sa facem. cred ca se tem ca ponta e slab si cedeaza, iar referendumul va fi invalidat”.

  Reply
 8. Rezon

  Sebastian Lazaroiu (Facebook):
   
  „Am o veste pentru Crin. Ar fi bine sa se trezeasca. Cica Oprescu ar fi iesit la incalzire”
   
   

  Reply
  1. Merechene

    @Rezoncrin a adormit cu capul pe linia de cale ferata si nici macar scartaitul rotilor de tren nu-l pot trezi. 😀

   Reply
 9. Rezon

  Anca Cernea (Nasul TV): „Presedintele Paraguay-ului a fost suspendat pentru ca a organizat o mineriada”. Iliescu a scapat ieftin.

  Reply
 10. Rheia

  Cică Barroso primește telefon de la secretarul lui, în creierii nopții, după ce se culcase și el liniștit că l-a beștelit bine pe Ponta și i-a băgat mințile-n cap. „Ce s-a întîmplat?” „Șefu, nebunii ăștia de uslași români ne-au tras-o. Nu s-au ținut de cuvînt.” „Acum ce madre de Dios au mai făcut? Ne-au declarat război Uniunii Europene?” „Mai rău!” „S-a autoproclamat Antonescu Papă?” „Mai rău….” „Putana nera con suy padre care respira greu, nu mă mai fierbe, ce-au făcut, s-au alipit la China, l-au declarat pe Băsescu copilul din flori al lui Năstase?….” „Șefu, n-o să vă placă: au pus referendumul pe 32 iulie.”

  Reply
 11. subway

  Eu as astepta pana in ultima clipa sa vad cum stau exit-poll-urile sau cum e cu prezenta la vot si daca e favorabila lui Base, m-as duce in cabina de vot sa-i transmit un mesaj lui Puie Monta pe buletin.
  Bineinteles ca fabulez acuma, dar mai fac si eu haz de necaz.

  Reply
 12. Alex D

  Eu am șezut și am cugetat. Iată concluziile: 
   
  OK, boicotul o fi soluția, dar are multiple probleme: 
   
  1. Băsescu nu a ieșit cu un mesaj clar pentru boicot. Metatextul nu se pune, pentru că nu toată lumea înțelege subtilități. Până când n-o să iasă cu acest mesaj (dacă o să iasă), votanții pro-Băsescu o să fie măcinați de aceeași polarizare ca și pe Blogary și cred că majoritatea vor face ceea înseamnă o acțiune propriu-zisă, adică să voteze.
   
  2. E greu de crezut că Băsescu va avea o campanie cu mesaj pro-boicot. Pentru că nu i se potrivește (unde mai e președintele jucător?) și pentru că e mai dificil să le zici oamenilor să stea acasă, e mult mai entuziasmant să le zici să iasă și să scape România de mafioți.
   
  3. Mobilizarea electoratului USL-ist a fost exemplară la locale. Așa cum zicea și Barbu Mateescu în interviul din KMKZ, electoratul USL a venit la vot aproape în întregimea lui, ceea ce nu putem fi sigur că nu se poate repede. Cu atât mai mult cu cât criza asta politică a crescut mult interesul în politică. Eu o văd în jurul meu și sunt sigur că e peste tot, cel puțin în mediul urban.
   
  4. Din același motiv ca la 3, e posibil ca și electoratul pro-Băsescu să se mobilizeze mai tare ca la locale. Dacă mesajul pro-boicot nu apare, or să ne facă surprize chiar „ai noștri”.
   
  Nu știu dacă mai e ceva, dar eu cred că sunt niște lucruri de rumegat până pe 29 iulie.

  Reply
  1. subway

    @Alex D Mai sunt 18 zile pana la referendum. Se mai pot intampla multe pana atunci. Deocamdata dezbatem, nu ne polarizam. Fiecare isi da cu parerea si nu trebuie sa ajungem maine la o concluzie.

   Reply
  2. IonescuLatul

    @Alex D eu o sa iau decizia in ultimele 2 ore. sa vad prezenta la vot intai. punct de reper: localele. Am fost pe la ora 2 si fluieram prin sala, nu era nimeni, dar lumea se deplasa linistit la vot. cam 2-3 oameni la 5 min. Daca rata asta se mareste… o sa apreciez pe al ora 6 jumate, 7 daca sa votez sau nu.

   Reply
   1. adina

     @IonescuLatul  @Alex D si diaspora ? cand sa aprecieze daca se scoala cu noaptea in cap sa se duca la ambasada ?

    Reply
  3. quaddelta

    @Alex D Daca la locale au votat 60% din care 60% au ales USL inseamna 6500000 de votanti pro-demitere garantati. Pana la 9000000 mai trebuie muuulti

   Reply
   1. Alex D

     @quaddelta Eu aș pleca de la votanții PDL ca să calculez NU-urile, pentru că n-ai nicio garanție că votanții PPDD, UDMR, UNPR și restul nu vor vota masiv DA

    Reply
  4. val_one

    @Alex D  Băsescu are o sarcină grea în aceasta campanie. în primul rînd nu trebuie să zgîndăre prea mult bazinul electoral al usl-ului şi mai ales să nu scoată la vot simpatizanţii de conjunctură ai acestuia.  o polarizare excesivă a electoratului nu cred că ar fi benefică.
    
   eu aşa şi interpretez discursul de debut din seara asta, care nu a fost pe gustul multora din cei ce se aşteptau la ceva spectaculos, tipic lui.

   Reply
 13. quaddelta

  Pentru mine BOICOTUL este in mod clar singura optiune pentru revalidarea lui Basescu. Cu toate astea parca imi pare rau sa stau acasa. De aceea va intreb: exista posibilitatea de a vota fara a o face totusi? Daca scriu Puie Monta pe buletinul de vot deci il invalidez voi fi considerat „participant la vot”?

  Reply
   1. quaddelta

     @Rezon Am inteles, multumesc. Mi-am adus aminte si ca incepe Olimpiada asa ca trebuie sa stam acasa 🙂 Oricat de mult m-a dezamagit tara mea sunt convins ca nici chiar ea nu poate produce 9.000.000 de prosti intr-o singura zi in acelasi loc.
     
    „Crine, daca ai ocazia sa scrii tu ce-ai vorbit?”

    Reply
    1. sanantonio

      @quaddeltaNu sta acasă. Ieși afară și protestează împotriva referendumului, chiar dacă o faci în fața blocului! Ai curaj și afirmă-ți boicotul public, nu în fața televizorului sau învîrtind mititei!

     Reply
    2. sanantonio

      @teocharismaskarada nu trebuie ignorată, trebuie boicotată. Chiar nu vezi nici o diferență între boicot și absenteism?

     Reply
    3. teocharis

      @sanantonio daca poti scoate oamenii la boicot thats fine with me
     dar da-le libertatea sa aleaga cum isi baga picioarele in kktul asta de referendum
      
     dpmdv orice solutie care mareste ficatul bolshevicilor e de salutat
      

     Reply
    4. sanantonio

      @teocharis, mă uimești. Hai să boicotăm referendumul bînd o navetă de bere, toată Galaxia va afla despre eroismul nostru în lupta împotriva tiraniei. Ce încerc eu să fac este să încerc să conving interlocutorii că simpla neprezentare la vot nu este un boicot, este o falsă încercare de a-ți păcăli ego-ul că ai luat atitudine nefăcînd nimic. Momentele prin care trecem cer implicare, nu aplauze de pe margine.

     Reply
    5. teocharis

      @sanantonio un boicot EXPLICIT ii va radicalisa pe rosii si ii va aduce la vot!
     ignore the fucking thing altogether go live your life normally
      
      

     Reply
 14. subway

  Ce frumos ar fi ca in ziua referendumului, cei pro Base sa nu se prezinte la vot, dar sa mearga in centrul orasului si sa puna simbolic o stampila pe o foaie de hartie ca sa-si arate sustinerea fatza de el. Lucrul acesta se poate organiza in fiecare oras din tara 🙂

  Reply
   1. Rheia

     @Beavix  @subway OK, realist vorbind, prea mulți români se tem pur și simplu să nu pară caraghioși.

    Reply
 15. Rezon

  Ponta la Realitatea TV:
  „Dintr-o lipsă de atenţie ne-am concentrat pe bătălia internă. Se încearcă lipirea României de Ungaria, ceea ce este profund incorect. Popularii încearcă să spună că România face ce a făcut Ungaria. Suntem victime”
   
  Da, sunteti victimele propriei imposturi si iresponsabilitati politice.

  Reply
   1. Rezon

     @Beavix Ponta va aduce Romania intr-un asemenea hal incat va fi DECUPLATA de Bulgaria. Devenim prea stanjenitori pana si pentru bulgari.

    Reply
 16. Rheia

  Ponta, conform Hotnews: „Indiferent ce se voteaza pe 29 iulie, pe 30 Curtea Constitutionala trebuie sa valideze rezultatul referendumului”. Păi era vorba ca nu-l validează DECÎT DACĂ se prezintă cel puțin jumătate plus unu dintre alegători. Mă rog, la cît de bou e Ponta ăsta, probabil nici nu și-a dat seama ce-a zis. Juristul mulii.

  Reply
  1. adina

    @Rheia valideaza el prin OUG, tot e parlamentul in vacanta parlamentara, romanii la mare, nu se uita nimeni…

   Reply
 17. Rezon

  MRU ii zice lui Ponta sa-si muste limba cand ii mai vine sa glasuiasca cu vana anticolonialsta si antiimperialista

  Reply
 18. Rezon

  Eu zic sa nu dramatizam victoria prin neprezentare. In definitiv, nici in 2007, referendumul de demitere nu a fost validat.
  Poporului nu-i place sa-si demita Presedintele. Poporul suveran, in intelepciunea lui istorica, decide sa nu legitimeze mascarada unor pucisti.

  Reply
  1. Never G

    @Rezon Asa cred si eu. Ne mai ajuta si tot ce se petrece. Sunt multe semnale de alarma pentru popor.

   Reply
 19. Rezon

  Ionut Popescu: 
  ”Dupa ce se linistesc treburile, niste acuzatii corecte de subminare a puterii de stat s-or găsi prin Codul Penal?”

  Reply
 20. Rheia

  Of, abia astă-seară am constatat în ce tensiune trăiesc. Ascultîndu-l pe TB, nici nu știu cînd am ros un tub întreg de Pringles. Și-am ras o sticluță de trappistă. În ritmul ăsta, ies din vară cu trei straturi de slană pe mine. Și gata făcută jumări, cu atîtea caniculi.

  Reply
  1. adina

    @Rheia munca de convingere la familie, prieteni prin tara pentru votul NU si te topesti ca o inghetata.

   Reply
  2. Nea

    @Rheia Nu, e strict interzis membrilor şi comentatorilor Blogary pe durata puciului să:
   1- Mănânce compulsiv
   2- Bea mai mult decât înainte de puci
   3- Nu se spele pe dinţi.
   Putem folosi deprimarea indusă de puci în favoarea noastră, mâncând mai puţin şi spălându-ne mai mult, ca să ieşim supli, treji şi curaţi pe 29 iulie. Atunci se permit excesele bahice, cu aruncarea sticlelor goale în curtea Cotrocenilor şi a guvernului.

   Reply
    1. Yeba

     Am aici proba terorii basesciene, sunt urmarita cu zeci de camere web, mi se asculta telefonul, Big Nea vegheaza.  

     Reply
 21. Rezon

  hotnews.ro/stiri-politic-12772842-ministrul-interne-ioan-rus-18-308-612-romani-apar-listele-electorale-deci-pot-participa-referendumul-din-29-iulie.htm
  Ministrul de Interne, Ioan Rus: 18.308.612 de romani apar le listele electorale si, deci, pot participa la referendumul din 29 iulie
   
  Iar Platon si Aristotel dezveleau ciocolata.

  Reply
  1. val_one

   @Rezon , aceste liste au fost actualizate ieri, nu cred că-şi pot permite să le mai modifice. 
   astfel, cvorumul legal pentru validarea referendumului este de 9.154.307 votanţi.
    
   întrebarea este dacă usl-ul ar reuşi să scoată atîţia oameni la vot în cazul unui boicot din partea noastră. ei se pot baza pe cel puţin 5-6 milioane, dacă ne gîndim la recentele locale.
    
   î

   Reply
   1. adina

     @val_one  @Rezon daca ei se bazeaza pe 6 milioane care presupun ca voteaza DA, mai vin vreo 3 milioane care nu stiu care-i spilul si voteaza NU, referendumul se valideaza si asa Basescu e out. Poate cineva sa considere imposibil scenariul asta ?

    Reply
    1. val_one

      @adina   aici e problema şi cred că doar pdl-ul o poate „rezolva” prin structurile din teritoriu. tptul este să primească de la centru mesajul potrivit la timp.

     Reply
 22. Hongse

  Hmm, MRU se duce la vot, şi  votează nu.
  Ok, am băut o bere: Eu pentru cine votez? Mă duc la vot sau boicotez?
   

  Reply
    1. adina

      @Alex D  @Hongse la mine, din avion – ca nu mai tin pasul cu rapiditatea cu care se comenteaza – se vede ca majoritatea asta se apropie vertiginos de o remiza. Parerea mea…

     Reply
    2. Alex D

      @adina  @Hongse Păi, cred că ar fi frumos să ajungem (până pe 29) să tragem căruța în aceeași direcție, ca să nu ne trezim că se validează referendumul și cu o groază de potențiale NU-uri neexprimate.

     Reply
    3. Gramofonu

      @Alex D  @adina  @Hongse Miine ma prezint cu o foaie pe care sa scrie mare „boicot”. E un amic de-al meu, asa-l cheama. Am la mine foaia fin’ca nu l-am mai vazut demult si nu stiu daca ma recunoaste.

     Reply
    4. Beavix

      @Gramofonu  @Alex D  @adina  @Hongse Ar fi frumos ca în ziua votului să iasă 100.000 de oameni pe stradă în București cu câte o foaie cu BOICOT în mână.

     Reply
    5. Gramofonu

      @Beavix  @Alex D  @adina  @Hongse Doar ca nu-sh daca-i legal, sa nu fie considerat campanie electorala 😀

     Reply
    6. sanantonio

      @Florina, ar fi cea mai mare greșeală să stăm acasă sau să mergem la picnic în ziua referendumului. Ar fi absenteism, nu boicot. Mă repet, și mă voi repeta în fiecare zi: trebuie organizate demonstrații în ziua referendumului, în care eventual să ne perpelim carnetele de alegători și/sau cărțile de identitate, nu mititei și scăricele pe grătar. Boicotul trebuie să fie public, nu în intimitate!

     Reply
    7. Gramofonu

      @sanantonio  @Florina Putem boicota stind la coada? chiar daca ne-am uitat bolentinele acasa?

     Reply
    8. sanantonio

      @Gramofonu  @Beavix  @Alex D  @adina  @Hongse ? Ce zici? Legalitate în timpul unei lovituri de stat? Nu va fi un miting politic, nici campanie în favoarea vreunei formațiuni politice sau unui actor politic implicat. Va fi o demonstrație neutră. Nu e nevoie să ne adunăm în piețe, niște plimbări pe caldarîm nu le poate interzice nimeni! Ce dacă sîntem îmbrăcați cu toții în tricouri violet pe care scrie BOICOT, de exemplu?

     Reply
  1. adina

    @Hongse daca in 2007 Basescu a castigat prin neprezentare, cum ar fi acum, mult mai nepopular ca atunci, sa castige printr-un NU majoritar?

   Reply
   1. Hongse

    @adina
    Băsescu a câştigat prin neprezentare în 2007? Dacă-mi aduc eu bine aminte, dar s-ar putea să mă lase memoria, Băsescu a avut 75% în 2007. 
     

    Reply
    1. adina

      @Hongse a fost validat referendumul ? 75 % din cei care s-au prezentat au votat NU, dar referendumul in sine a fost validat ?

     Reply
   2. Never G

     @adina  @Hongse Eu asa mi-as dori! Sa castige cu NU majoritar si sa poata astfel sa apese pedala de acceleratie pentru reforme. Scapa de toate scamele si termina ce si-a propus!

    Reply
 23. Rheia

  Cu riscul să-mi iau iar castane logoludice de la unii, eu am înțeles că deocamdată nu e nimic de înțeles. Stați să vedem și ce grajduri e pus Ponta să curețe mîine, după întrevederea cu cei doi Zeuși.

  Reply
 24. Florina

  Barosso şi Van Rompuy nu vor ţine conferinţe de presă cu Ponta. Cred că cea de azi, cu Schulz, a fost singura de care a avut parte.

  Reply
 25. Hongse

  MRU pe digi24. „Cred că nimic din ceea ce a spus premierul nu va fi credibil până când nu văd o ordonanţă de urgenţă care să anuleze celelalte ordonanţe de urgenţe.”
   

  Reply
   1. hope18

     @adina
     ai mai auzit azi ceva de el?  😀  Cred ca se da cu rujul  lu”mamy ( ca este plecata de acasa) si-i probeaza rochiile si pantofii cu toc 😀

    Reply
    1. adina

      @hope18 pai si-a facut norma de declaratii pe saptamana asta. nu promitea sa fie discret, in varful picioarelor ?

     Reply
    2. hope18

      @adina
      tot in varful picioarelor ar trebui sa paraseasca si politica.In alta situatie merita sa fie la puscarie

     Reply
 26. uncle fucker

  Nu cred că Băse e omul care să-şi ”invite” electoratul să stea acasă în ziua votului . Nu e genul lui .
  Eu , unul , nu am înțeles deloc asta din discursul lui de azi .

  Reply
  1. Hongse

   @uncle fucker
   Exact. El a zis că nu-şi poate permite să încurajeze absenteismul. N-a spus că încuranjează prezenţa la vot. Dar deloc n-a zis asta.
    

   Reply
   1. adina

     @Beavix  @picus eu nu am incredere in el, pisica blanda zgarie rau. Mai bine sa le legitimez lor lovitura de stat, si sa revina Basescu la Cotroceni, decat orice alta combinatie.

    Reply
    1. Rheia

      @Gramofonu  @Beavix  @picus Poate din partea de jos. Și fără năfrămuță (așa se zice la batistă lîngă Cluj).

     Reply
 27. Florina

  Dan Alexe
   
  Trebuie spus ca nimeni din protocolul Parlamentului European nu-si aminteste de un alt caz de sef de guvern care soseste pentru prima oara în vizita oficiala în cladirea legislativului UE si care nu este asteptat la intrare. Desi e socialist, Martin Schultz a preferat sa il astepte ostentativ in biroul sau de la etajul 9, desi Ponta este sef de guvern.
   
  http://www.europalibera.org/content/article/24642234.html

  Reply
 28. clop

  pe langa 50% +1 prezenta la vot, se pune problema cat vor frauda pucistii. poate vor vota ei in locul meu daca eu nu ma prezint, nu ? da, inteleg ca, momentan, e mai bine sa nu ne prezentam ca sa nu se intruneasca cvorumul insa nenorocitii astia sunt in stare de orice, nu ? cristoiu zice ca referendumul va fi ft atent monitorizat din exterior si va fi corect. are dreptate, oare?

  Reply
  1. DanCanada

    @clop Parerea mea: chiar si daca e atent monitorizat, porcii sint in stare masluiasca totul bagind voturi cu nemiluita. Daca nu le iese jucaria ii vad in stare sa trinteasca un OUG cum ca e OK citi au votat, chit ca e sub 50%+1.

   Reply
 29. Rezon

  Scurt istoric.
   
  La referendumul din mai 2007 privind demiterea preşedintelui, pe listele electorale permanente erau înscrişi 18.301.309 milioane de alegători, dintre care au votat 44,45%, respectiv 8.135.272 alegători, ceea ce a făcut ca referendumul să nu fie validat.
   
  Tot din motive de prezenţă insuficientă la vot a fost invalidat şi referendumul din 25 noiembrie 2007 privind introducerea votului uninominal, unde au fost prezenţi doar 26,51% dintre alegători.
   
  Referendumul din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari şi parlament unicameral a fost validat, in schimb, cu o prezenţă de 50,16%.

  Reply
    1. Alex D

      @SimonaM Tanti Reding părea că e gata să sară la bătaie când a dat mână cu Corlățean. Cred că înrămez poza frame-ul ăla

     Reply
   1. SimonaM

     @Merechene LOL. Puține vorbe se potrivesc mai bine :))
    După cum se observă în ultima vreme, o grămadă de doamne dovedesc că posesia de oo nu e limitată de sex. Ba chiar din contra 😛

    Reply
    1. Rheia

      @SimonaM  @Merechene Eu cred că oxiurul ăla de Corlățean, dacă n-a avut prevederea să-și pună chiloți de tablă pe el, nici nu mai are sfinctere la ora asta. 

     Reply
    2. Merechene

      @SimonaM  @Rheia  @Merechene
     de vreo 7 ori am dat replay, daca nu mai mult . ma obsedeaza 😀

     Reply
 30. Alex D

  Nu știu dacă s-a mai discutat treaba asta, dar o problemă mare se ivește în problema cu boicotul: creșterea procentului de DA. Moment în care cei 2 bufoni și recuzita lor vor avea motive în plus să conteste legitimitatea lui Băsescu. Și, eventual, să mobilizeze mult oamenii pe tema asta la al doilea referendum (că are loc al doilea în condițiile astea, nu?).

  Reply
    1. Alex D

      @Rezon Se descurcă și cu mișcări de stradă frumos gândite de USL? Se descurcă atunci când aceste mișcări de stradă sunt legitimate printr-un vot pe care nu mai poate nimeni îndrăzni să-l conteste. Acum să fim serioși, dacă au făcut ce au făcut până acum, numai un vot (semnificativ) anti-Băsescu le-ar mai lipsi ca să le dea aripi.

     Reply
    2. Florina

      @Alex D  @Rezon 
      
     Nu se pune problema legimităţii în condiţii de lovitură de stat, în condiţiile unei suspendări fără nici un motiv clar, identificat, descris şi dovedit cf Constituţiei, nu se pune problema schimbării unui preşedinte pe bază de sondaje, alegerile locale nu anulează prezidenţialele şi nici parlamentarele(dacă, să zicem, PDL ar  creşte în sondaje, ar înseamna să dăm jos primarii USL?)… Mai zic? Nu. Pentru că nu se pune problema de legitimitate în condiţii de lovitură de stat. E destul.
      

     Reply
    3. Alex D

      @Florina  @Rezon Sunt total de acord cu tine, mă jucam nițel de-a avocatul diavolului. Acum serios, când oamenii or să vadă 80% DA nu credeți că e posibil ca ura anti-Băsescu să se trezească brusc și, pe cale de consecință, iubirea pro-USL? Cel puțin în cazul celor care au pendulat perioada asta de la pro-USL la anti-USL.

     Reply
   1. clop

     @Rezon  @Alex D eu nu ma pricep insa ma intreb: daca au reusit sa-l duca pe 29 iulie in fata urnelor, de ce nu ar face-o si dupa? este o limita ? (nu a bunului simt, cu siguranta)

    Reply
  1. Beavix

    @Alex D Așa e, dacă Băsescu va câștiga prin invalidare, dar cu 1 milion de voturi împotriva lui, va fi nasol pentru el.

   Reply
   1. abis

     @Beavix  @Alex D Intrebarea e: daca ne prezentam la vot, nu le validam astora lovitura de stat? Daca ne prezentam, nu e mai mare riscul sa pice marinarul? De cesa ne asumam riscuri?

    Reply
    1. Beavix

     Dacă Băsescu iese după referendum cu 1 milion de voturi împotriva lui, o să adune ăștia zilnic un milion de oameni plătiți ca să-l dea jos după aia. Victoria e importantă, dar nu cu orice preț.

     Reply
    2. Rheia

      @Beavix Oare nu există nici o cale să demonstrezi că n-ai fost la referendum? O cale care să fie și valabilă juridic, și de efect mediatic? (Nu trageți, dom’ Semaca!)

     Reply
    1. subway

      @Beavix V-as ruga sa nu mai ridicati problema legitimitatii lui Basescu daca se boicoteaza votul. Asa cum tacerea este un raspuns, asa si neprezentarea la referendum este un raspuns. Eu zic ca din contra, daca USL aduna doar 40% ei nu sunt legitimi. Adica 60% nu sunt curiosi de fetzele uslinosilor.

     Reply
    1. Never G

      @hope18  @Beavix  Dragii mei, aveti o logica care ma depaseste. Am sa  repet de cel putin 5 ori pe zi, pana voi intelege.

     Reply
    2. Never G

      @hope18  @Beavix Dar nu poti sa convingi oamenii ca e ilegitim referendumul si sa voteze NU? 
     Asa sa nu legitimeze lovitura de stat!
      

     Reply
    3. SimonaM

      @Never G  @hope18  @Beavix Teoretic, tocmai prezența legitimează.
     E ca pe site-uri, dai click că ai citit și ești de acord cu condițiile. Chiar dacă nici n-ai aruncat ochiul pe ele.

     Reply
   2. Rezon

     @Beavix  @Alex D Asta inseamna ca Basescu a castigat pentru ca poporul nu a vrut sa participe la mascarada pucista a USL-ului.

    Reply
    1. Alex D

      @Rezon  @Beavix Eu sper foarte tare că cu toată opoziția mediatică ce va veni după referendum, să fie așa cum ziceți voi. Pentru că după referendum vin repede alegerile parlamentare. Probabil mă voi convinge repede că boicotul e lucrul care trebuie făcut, nu de alta, dar trebuie să încep să conving oamenii

     Reply
 31. picus

  Acu’ m-am intors de la treburi. Am auzit discursul lui Base. Fain si percutant. Dar apropo de discutia noastra (boicot vs. participare), mi s-a parut ca a zis „vreau sa cistig referendumul”, dar n-a zis „vreau ca referendumul sa fie validat”. Voi cum auzirati? Ca urechea mea hermeneutica asa a inteles.

  Reply
  1. Beavix

    @picus Sincer, chiar crede cineva de aici că Băsescu este omul care să se pitească în spatele unui referendum nevalidat?

   Reply
    1. Beavix

      @abis  @picus Eu unul nu cred că Băsescu vrea să câștige meciul prin neprezentare. Mai ales când e vorba despre neprezentarea susținătorilor săi, nu a adversarilor.

     Reply
   1. picus

    Nu’s cum sa zic, dar, mai presus de orice, Basescu nu trebuie sa sfirseasca precum cavalerul tristei figuri numai ca sa dea satisfactie dusmanilor sai. Decit kamikaze, mai bine inteligent. Dar sa mai vedem cum stau lucrurile. Cind vor aparea sondaje fiabile o sa vedem lai clar care e dinamica.

    Reply
   2. subway

     @Beavix  @picus Base a spus clar chiar la inceputul discursului: „Important este sa castig acest referendum” si ” Stiu ca nu stau deloc bine in sondaje”…de aici eu am tras o concluzie. Victoria este importanta, nu conteaza cum. Asteptam sa vedem ce urmeza zilele viitoare.

    Reply
  2. Rheia

    @picus Eu am auzit că a zis de cel puțin patru ori „românii nu vor participa”, mini-pauză, și pe urmă diverse completări. Dar stau pe fundul meu, deocamdată, și aștept să văd ce mai hotărăște CCR.

   Reply
 32. Rezon

  Dupa cum stiti, The Economist a publicat zilele astea ”Is Romania worse than Hungary?”
   
  Am scris un comentariu simplu, cetatenesc, doar pentru a semnala o eroare in articol (http://www.economist.com/comment/1515506#comment-1515506). Mi-a dat reply un anume fracker00 (http://www.economist.com/users/fracker00/comments), care pare un postac compulsiv pe site-ul The Economist.
   
  Replica lui a fost stearsa de moderatori, dar ea continea o chestie interesanta. Fracheru asta ma certa ca scriu pe Blogary. Deci, natiune fii desteapta! Reactiunea citeste si vegheaza. Ca sa stiti. 

  Reply
   1. Never G

     @SimonaM  @Rezon Mie nu mi-a publicat Riscograma un comentariu decent, fiindca contraziceam manipularea din articol.

    Reply
    1. Rheia

      @Never G  @SimonaM  @Rezon Hei, și pe mine m-a cam nedumerit Riscograma în ultima vreme… chiar îmi ziceam că poate m-am paranoizat.

     Reply
    2. Never G

      @Rheia  @SimonaM  @Rezon Manipuleaza la greu amestecand adevaruri cu interpretari convenabile

     Reply
  1. Rheia

    @Rezon A, adică dacă te exprimi pe Blogary se cheamă că ai un parti-pris, iar la comentarii n-au liber pe The Economist decît imparțialii?

   Reply
   1. Rezon

     @Rheia Cam asa. Voia sa o dea pe teoria argumentarii si pe erori de rationament.  Fara sa stie ca nu are el ani de postaceala cati ani de logica am eu

    Reply
  1. Merechene

    @Florina cand ai grija de un copil sarac, il imbraci, ii dai mancare, il trimiti la scola iar il incepe sa te respecte, vine cu coronitza acasa, nu stai cu mana in san cand un drug dealer  incearca sa-l convinga ca heroina il va face si mai fericit!
   asa si cu UE. Romania s-a miscat in primul rand datorita banilor veniti de la UE si masurilor luate de aceasta. Acum doi derbedei vor sa distruga tot.

   Reply
 33. SimonaM

  Mișto argumentul Ralucăi Turcan. Dacă au desființat statul în 48 de ore, ce ar păți un cetățean simplu dacă unui pesedist i s-ar pune pata pe el?

  Reply
 34. Blogalistan

  Bovina asta de iordache ar trebui cuplat cu mona pivniceru! ar iesi o mandrete de „nou om” romanesc! ceausescu ar fi mandru de progenitura lor – experimentul social al celor 50 de ani de comunism a reusit! 
  Eventual putem sa le construim un „menage a trois” cu un ardelean „serios” gen liviu pop…
   

  Reply
 35. Blogalistan

  Bovina asta de iordache ar trebui cuplat cu mona pivniceru! ar iesi o mandrete de „nou om” romanesc! ceausescu ar fi mandru de progenitura lor – experimentul social al celor 50 de ani de comunism a reusit!

  Reply
 36. Hongse

   Marius Delaepicentru 
  „Trebuie spus ca nimeni din protocolul Parlamentului European nu-si aminteste de un alt caz de sef de guvern care soseste pentru prima oara în vizita oficiala în cladirea legislativului UE si care nu este asteptat la intrare. Desi e socialist, Martin Schultz a preferat sa il astepte ostentativ in biroul sau de la etajul 9, desi Ponta este sef de guvern.”(Dan Alexe – corespondent la Bruxelles)

  Reply
  1. Rheia

    @Hongse  Marius Delaepicentru Să zică mersi că nu l-au pus să uce pe scări. Sau prin exteriorul clădirii. Eventual cu o găleată în mînă și-o cărpă de geamuri.

   Reply
 37. Rheia

  Eu am numărat de patru ori exprimarea „românii nu vor participa”, în discursul lui TB. Încep să cred că Sanantonio (parcă?) și Bleen aveau dreptate să ne convingă că n-avem de căuta la referendum.

  Reply
  1. MariusBadea

    @Rheia Daca ieri aveam parerea ca trebuie sa merg la referendum astazi constat ca mi-am schimbat-o. „Am o idee, dar nu sunt de acord cu ea” :)))
    

   Reply
  2. Never G

    @Rheia Sensul era: romanii nu vor legitima actiunile necinstite ale actualei puteri, adica sa voteze demiterea

   Reply
   1. Rheia

     @Never G Sau, poate la fel de bine, românii nu vor legitima acțiunile necinstite ale actualei puteri. Eu zic să mai stăm nițel și să vedem ce acțiuni necinstite mai ies la iveală. Înțeleg de la Elenina că, totuși, Curtea Constituțională mai are a se pronunța. Pe fond. Eu mai aștept, pînă să mă simt „deșteptată”.

    Reply
  1. Blogalistan

    @Rezon s-a căcat pe el! era gata sa dea „pe goarna” o glumitza cu unguri, cu carnea sub șea…
   apoi a vrut sa se uscheasca de la conferinta si neamtu i-a bagat sula in coaste!!

   Reply
  1. Blogalistan

    @Hongse sincer sa-ti spun – nu merita efortul! E din aceeași „famiglie selecta” cu Mang, Mischie si descendenti mandri ai pitecantropilor Vacaru si Dumitrascu!(pentru cei ce-si aduc aminte de stra-stra-vechiul FSN!

   Reply
 38. Blogalistan

  Lingaul ala oportunist de Pavelescu simte „mirosul” de rahat al USL si se da bine pe langa „bobor” – dupa ce l-a injurat pe baselu la greu vreo 5 ani.
   

  Reply
  1. Rheia

    @Blogalistan L-a înjurat? Unde? Pe Antene? Scuze de întrebarea tîmpită, dar eu nu mă uit din 2009 la televizor. Doar de curînd am reînceput, sporadic, din cauza voastră. Că prea nu-nțelegeam uneori nimic din ce glumeați.

   Reply
   1. Blogalistan

     @Rheia bossa…io nu am decat „bunutv” pe niet! tembelizorul are praf pe telecomanda… in schimb nu m-a lasat memoria. Tipul e un „refuzat” (0.1%) adica mai nashpa si decat voiculescu – ala macar are ce pune pe masa…
    Baselu nu a avut mereu mana buna la tineri…din pacate. Multi au luat cai gresite (centura politicii – vezi sandru, gusha si altii!).

    Reply
    1. Rheia

      @Blogalistan Știi, bunică-mea, fie oertată!, avea o vorbă la adresa celor  realmente tîmpiți: „pămînt cu ochi”. Și cum la televiziune, fie ea pe cablu din perete, fie pe niet, eu am tot văzut asemenea pămînți cu ochi, am preferat să-mi economisesc retina. 

     Reply
 39. Rezon

  http://www.george-damian.ro/ponta-cedeaza-bruxelles-lui-crin-antonescu-ii-ies-ochii-din-cap-3302.html
  ”Păi referendum stil CCR înseamnă că Băsescu revine la Cotroceni, înseamnă că Crin Antonescu trebuie să îşi respecte promisiunea şi să se retragă din viaţa politică, înseamnă că Ponta rămâne prim-ministru. Ce-i iese la faza asta lui Crin? Îi cam ies ochii din cap”.
   
  ”Tare aş vrea să ştiu ce îi vor zice Voiculescu, Dragnea, Hrebenciuc şi Crin Antonescu lui Ponta când va reveni la Bucureşti…”, zice un blogger. 
   
  Mda, si eu as vrea.

  Reply
 40. Yeba

  APEL UMANITAR:
   
  Din motive nu tocmai straine cauzei, l-am ratat pe Ponta in piesa Ponta cu mucii pe piept, atunci in conferinta cu Schulz etc, @Rezon a dat linkul la B1 live :)) , poate da cineva un link competent? Inteleg ca a fost foarte frumos. Si la cata jale va fi vreua sa fac o rezerva de buna-dispozitie, Sau sa-mi spuneti intervalul orar exact & canalul.

  Reply
  1. SimonaM

    @Yeba  @Rezon http://videonews.antena3.ro/video/externe/vezi-aici-intalnirea-lui-victor-ponta-de-la-bruxelles-cu-presedintele-parlamentului-european.html

   Reply
 41. Rezon

  ,,Nu l-au suspendat doar pe Traian Basescu. Au suspendat statul de drept. Au suspendat increderea in institutii. Au suspendat justitia. Au suspendat Romania de pe orbita occidentala. Prin urmare voi vota impotriva suspendarii, nu neaparat pentru Presedintele Basescu, ci pentru a apara viitorul acestei tari. Seful statului nu poate fi schimbat precum seful de la TVR sau Radio”, Magda Bistriceanu membru PSD

  Reply
 42. Blogalistan

  E tare Turcescu! Daca-l invita pe oligofrenul ala de Iordache în fiecare seara….are o bila alba!
  E un fel de Vanghelie al parlamentului – ce profesie o fi avut dobitocu’ in „civilie”?!

  Reply
  1. Hongse

   @Blogalistan
   Dacă mai zice Iordache ceva de ‘popor’ la orice întrebare i se pune eu mă duc la B1 să-i spun câteva de dulce. Unde au sediu?
    

   Reply
  2. Gramofonu

    @Blogalistan Si-a mai zis una misto: „dom’le, uite, eu incerc sa va iau partea…PUTE, dom’le. PUTE cind faceti toate astea”.

   Reply
  3. Rheia

    @Blogalistan Ăăăă, e jurist. Cel puțin așa a zis Aurelian Pavelescu… alt jurist…. (scuze de puncte, puncte, mi-e greu să vorbesc urît în scris).

   Reply
    1. Rheia

      @Hongse  @Blogalistan Păi Pavelescu a zis că-i „un jurist respectat”. Eu l-am auzit, după care am închis, că nu știu avocățeza. 

     Reply
 43. MariusBadea

  Ponta a ramas stupefiat cand a realizat ca aia de la Bruxelles nu-si culeg informatiile de la A3.

  Reply
 44. oglinjoara

  Ponta și-a luat în serios rolul de Che Guevara, idolul său, și a făcut praf instituțiile democratice.
  E-adevărat, nu cu pistolul: cu Monitorul Oficial.

  Reply
  1. Rheia

    @oglinjoara Haide, măi, de Che Guevara îți poate plăcea la douăzeci de ani, cînd abia știi să te semnezi, și încă mai ceri bani de la mama și de la tata, dar în nici un caz la patruzeci! Ce naiba!

   Reply
 45. Rares Pop

  Locuiesc la doua case de sediul de campanie. (Deci stiti unde sa ma cautati.)
   
  Cu douazeci de minute inainte de ora programata, au aparut revolutionarii agitati de un ins pe care apoi am aflat ca-l cheama Onaca. O vecina spune ca l-a vazut dandu-le bani la cativa pensionari in curtea bisericii din zona. Tot un vecin (cel putin) a chemat politia. Tipul acela cu barba cu steagul era stoned. Avea o privire lucie si dusa departe. 
  Faza cu copilul nu a fost regizata.

  Reply
  1. Mistral

    @Rares Pop Onaca e tipul care i-a inchiriat  sediul de campanie lui Base . Nu putea sa-i cheme el . Trenuie ca e o neintelegere .

   Reply
    1. Rheia

      @Merechene  @Mistral  @Rares Pop Da, îl țin minte. Scafandru de meserie. Mi se pare că și-a luat și doctoratul în ceva cu „marin”. A fost al lui Vadim o vreme, pe urmă  a migrat ca scrumbia de Dunăre cînd depune icre.

     Reply
    2. Rares Pop

      @Rheia  @Merechene  @Mistral 
     M-am mai uitat pe niste poze si am vorbit cu alti martori oculari.
     Reiese ca Onaca s-a pozitionat intre reporteri si „revolutionarii” din p-ta universitatii. Cel cu barba am inteles ca e emblematic. In rest, v-am relatat ce au spus vecinii.

     Reply
   1. Sam85

     @adina Nu stiu, nu-mi dau seama, dar ma simt nesatisfacut.. 😛
    poate un discurs mai scurt, un mesaj mai clar, mai multa organizare

    Reply
   1. Rheia

     @anarchix  @Sam85 Dar ce voiați, brey, să facă skanderbeg cu microfoanele?! Să le facă un tango cu figuri pe pupezele de la Antene?! Să muște din camerele de vederi?! A zis ce putea și el, pînă…. mă rog, mai încolo.

    Reply
   2. teocharis

     @anarchix  @Sam85 strategic, este complicat
    trebuie sa atingi o dubla de-radicalizare: atat a votantilor rosii cat si a propriilor sustinatori
    in fond un votant rosu lipsa la votare, poate fi considerat, la limita,  folositor
     
    obisnuiti-va cu discursuri reci, seci, tehnice „moartea pasiunii” ptr 3 sapt.

    Reply
  1. Rezon

    @Sam85 A fost bun. A lansat si a insistat pe opozitia simpla sub care isi duce campania: cinstit / necinstit.

   Reply
  2. Never G

    @Sam85 A fost sincer, optimist, increzator in victorie.
   A atins multe subiecte importante:
   – cer celor care ma sprijina victoria la referendum
   – nu apar scaunul, apar Romania europeana
   – politicianul nu trebuie sa sacrifice stabilitatea tarii pentru putere
   – puterea nu se obtine prin mijloace necinstite
   – institutiile statului nu pot fi aservite politic
   – adevarul cu riscul pierderii capitalului politic
   – scaderea credibilitatii Romaniei, datorita comportamentului puterii actuale 
    
   Pentru mine a fost conform asteptarilor.
   Este presedintele cel mai potrivit pentru vremurile de acum.

   Reply
 46. Rezon

  Șleahta uselistă începe să se încurce în propria urzeală. În elanul de voioșie bovină cu care au călcat totul în picioare au produs fisuri. Prin ele suflă aerul rece al bulăului.

  Reply
  1. Rezon

    @clop Mi-l amintesc pe Chireac extaziindu-se la engleza lui Dottore. Eu m-am plictisit sa-i mai numar greselile.

   Reply
   1. clop

     @Rezon greseala asta „minora” am prins-o cand au dat cateva secunde in reluare pe b1tv. imi imaginez cate „fara numar, fara numar” ar mai fi iesit la iveala!

    Reply
 47. Hongse

  Îl văd în reluare pe Ponta. Mi se pare mie sau vorbeşte Engleză cam ca ză ducks cam from ză trucks?
   

  Reply
  1. teocharis

    @Hongse in mod normal Ponta nu-mi poate spune nimic dar daca a pronuntat 9 milioane trebuie pastratata inregistrarea: nu se stie niciodata cu animalele astea

   Reply
    1. adina

      @Hongse  @teocharis pai na, ala neamt aia spanioli, las’ ca traduce ponta „ole” auf deutsch.

     Reply
 48. clop

  imi cer scuze, eu-s mai capatanos de felul meu. noi am inteles ce si cum insa boborul intelege? asta-i intrebarea…
  si inca ceva: e normal sa fim usor exaltati dupa urecheala primita de copy ponta la bruxelles si dupa discursul traianului. insa sunt acestea de ajuns pt bobor? ca, pan ala urma, se reduce totul la 29 iulie, nu ? 

  Reply
  1. teocharis

    @clop e suficient ca boborul PDL sa se retraga strategic; poti fi convins ca li se va comunica …in plain language:P

   Reply
  1. Rares Pop

    @Bleen Haideti la sediul de campanie. Sunt niste boschetari aici care striga Jos Basescu. Acum 2 ore un tip Onaca le facea instructajul.

   Reply
    1. Rares Pop

      @Gramofonu  @Bleen A fost o confuzie. Onaca incerca sa-i potoleasca pe rivolutionari, se pare.  Acestia erau cateva celebritati din Pta Universitatii, vreo 10 la numar. Asa-mi trebuie daca nu ma uit la Antena 3 !

     Reply
 49. teocharis

  excelent atacul la discursul dublu, ar tb sa fie unul dintre punctele forte ale campaniei
  Ponta minte atat la extern cat si la intern

  Reply
 50. Bleen

  Băsescu, în calitate de politician, în calitate de personalitate publică, în calitate de Președinte al României în ultimii 8 ani (chiar dacă suspendat momentan), nu poate susține absenteismul. E datoria lui politică și civică să susțină prezența la vot. Așa că nu va zice niciodată în clar: nu veniți la vot. Dar va pune accentul pe frauda, incorectitudinea și ilegalitatea referendumului. 

  Reply
  1. hope18

    @Bleen
    Putem merge la vot si sa scriem pe buletine :”Parlament unicameral cu 300 de parlamentari” ?

   Reply
 51. Gramofonu

  „Romanii nu vor participa la aceasta blablabla”
  „Obiectivul meu este sa cistig referendumul”

  Reply
  1. Gramofonu

   „Romanii nu pot fi partasi la neciste”
   „Romanii nu vor participa la acest joc necinstit”
    
    
   Daca vreti mai clar de-atit, va si desenez
    

   Reply
  1. DanCanada

    @Bleen Albastrul e Dreapta: Republicanii in US, Conservatorii in Canada. Rsoul e pentru uslumani 🙂

   Reply
    1. Gramofonu

      @Mistral Gata, i-a prins:
      
     „Va asigur ca in perioada urmatoare o sa am declaratii de presa frecvente si sper fara trimisii dl Voiculescu (facind referire la cei circa 10-15 protestatari din afara sediului de campanie care au strigat lozinci anti-Basescu in timpul conferintei de presa – n.red.). Sunt exact aceeasi oameni din Piata Universitatii, cred ca ii recunoasteti.”

     Reply
 52. OstapBender

  Pavelescu, atentie, atentie, antentie. Este un infiltrat. Cine mai are imagini la poveste cu pixelul albastru cand musca din Basescu pe la doua televiziuni pe seara?

  Reply
 53. geronimo

   Fiti atenti ce-mi zice un fost amic pe care l-au upgradat puternic cei da le Latrina 3:
   
  „Esti blocat intr-o mare eroare amice draga.De fapt o suita de erori condimentate cu excese de didacticism si calificative.Nu ma reprezinta Ponta daca asta te porneste spre alte orizonturi.Nu ma reprezinta nici Antonescu ca sa te aprind din nou.Dar la fel nu ma reprezinta nici Basescu al tau asta e clar.Logica de meci in care te-ai ingropat dupa cum zicea Plesu ti-a cam intunecat bunul simt.Si manifestarile mele pro sau contra cuiva sunt expresie a libertatii de exprimare.Mai departe noi doi nu prea mai avem ce dialoga prietene.Astept cu nerabdare ziua de 30 iulie cind Basescu va redeveni simplu cetatean.Asta e tot.The End!”
   
  Ce sa-i raspund? (Help me !) ca-mi vine sa-i trag o palma peste ureche, ca unei pușlamale. Voi ce i-ati raspunde in locul meu? Ca eu mi-am terminat benzina cu mironosita asta uslista. Dati o idee, un raspuns pe scurt, o replica, o ironie, un misto, orice. Ca altfel mi-e ca fac una nefacuta. Ziceti ceva, asa in treacat..

  Reply
  1. SimonaM

    @geronimo Trist, să te simți total nereprezentat.. O fi încercat cu Nicușor Dan? El e șeful lor.

   Reply
   1. geronimo

     @SimonaM  thank you all ! le preiau, le preiau..
    Da` nu mai pot raspunde ca mi se .. ‘limbă plimba-n gură” de nervi. Na, ca m-am ..enervit  (vorba lui bunica-mea)

    Reply
   1. geronimo

     @anarchix De cand cu Base, o ține si pe nevasta-sa departe de mine. A mai rotit-o si pe la revolutia zombilor din ianuarie, prin centrul vechi al Sibiului (asa ca doarme fara s-o mai piște puricii) 

    Reply
    1. SimonaM

      @geronimo  @anarchix LOL.. Chiar dădeam să-ntreb cum e nevastă-sa. Că dacă procedezi după numărul de voturi…

     Reply
    2. geronimo

      @SimonaM  @anarchix  De cand cu diKtatoru`, a devenit deosebit de gingașă cu democrația. Mai ceva decat  Alina Mungiu Pipiddi.. Si la fel de absenta la puciul de pe uliță..

     Reply
   1. geronimo

    @Merechene
    thank you all ! le preiau, le preiau..
    Da` nu mai pot raspunde ca mi se .. ‘limbă plimba-n gură” de nervi. Na, ca m-am ..enervit  (vorba lui bunica-mea)
     

    Reply
  2. Boghy

    @geronimo Spune-i ca-i urezi sa inceapa sa judece cu mintea lui si sa se trezeasca la realitate. Dupa care sa vina sa-ti ceara scuze, sa-ti pupe mana si sa te roage sa-i permiti sa te cinsteasca cu o bere.

   Reply
   1. geronimo

     @Boghy I do ! Is curios sa vad care din voi il pișcă mai tare. Tocmai i le astern (cu copy-paste) sub nas

    Reply
    1. geronimo

      @Mistral  @Boghy Nu`s ce am mai putem face, ca in preajma lui Base se perie mereu pe sine. Devine prețios, pedant, pedagocic (ma`n telegi car`va s`zica : gingas). Din 30 sau 29 va zice : Uuufff, de ce primejdie am scapat..

     Reply
    2. Rheia

      @geronimo  @Mistral  @Boghy Vin și eu la spartul tîrgului (că tot am ratat Festivalul de Teatru de anul ăsta la Sibiu): trimite-i o poză cu o pungă și roagă-l să vorbească în ea pînă pe 30 iulie, și-i promiți că după aia o deschizi să-l asculți. Vezi că sînt pungi cu USL imprimat pe ele. A primit și miacă-mea una la locale.

     Reply
 54. Rezon

  Ponta este chintesenta speciei politrucilor lasi care fug de responsabilitate, oracaind ca lumea rea nu-i lasa sa arate ce pot.

  Reply
 55. Boghy

  Bun, s-a discutat chestia cu referendumul. Dar cu Avocatul Poporului cum ramane ? Cu ciuntirea atributiilor CCR prin OUG 38 ce facem ? Etc, etc… Pentru astea nu l-a luat nimeni de gat pe imbecilul nr.1 ?

  Reply
  1. Rezon

    @Boghy Pe biroul lui Barosso sta un teanc gros, de cateva mii de petitii continand cronologia si explicatia detaliata a miscarii pucistilor USL

   Reply
 56. clop

  imi pare rau, sunt cam pesimist de felul meu. cred, in continuare, ca vor face cum vor ei. vor trece peste liniile luate peste maini din afara, vor manipula si fura la greu in tara. nu prea vad luminita de la capatul tunelului 🙁

  Reply
 57. OstapBender

  Ii doare fix undeva. Vor mai daca cateva ordonante contradictorii ca sa abureasca pe toata lumea.Si vor profita de aceasta ceata propice. Bajetii n-au principii de niciun fel.

  Reply
 58. Lilisan

  9 milioane! Acum cel putin nu mai poate s-o dea la intors c-o fi, c-o pati, ca stai sa ne mai numaram odata… Macar atat!

  Reply
    1. SimonaM

      @Gramofonu  @Lilisan Aia cu plagiatul. Interviul El Pais. Când tot el a fost la Bruxelles.

     Reply
   1. picus

     @Merechene  @Lilisan acum n-a zis ca demisioneaza; a zis ca o sa dea un raspuns dupa ce trece criza politica.

    Reply
    1. SimonaM

      @picus  @Merechene  @Lilisan A mințit acum. La fel cum a mințit și atunci. Ăsta minte cum respiră.
      

     Reply
   2. Gramofonu

     @Merechene  @Lilisan Vine proprietarul corcodusului. Sar baietii din pom, direct peste gard, ramine unul fix in virf. Mosu’ pune mina pe prajina, iar ala din virf: „Nu io, nenea, nu io!”
    Intimplare adevarata, acum si in reluare la TV.

    Reply
  1. hope18

    @Lilisan
    pe cat facem pariu ca o sa o faca?Ca sa nu-ti mai spun ca i-a mintit si pa aia la greu

   Reply
 59. DanCanada

  Si la intoarcere o sa spuna ca a avut un dialog fructuos si ca s-au discutat de comun acord probleme de interes comun 🙂 Ce dobitoc!

  Reply
 60. picus

  I-a ars un ungur intrebarea despre plagiat. O sa ofere un raspuns dupa terminarea crizei politice.

  Reply
 61. clop

  mi se face rau cand vad cine reprezinta tara asta amarata. astia-s bolnavi mental! mi se face rau…..

  Reply
 62. subway

  Gata, a confirmat si moderatoarea de pe realitatea ca se merge pe decizia CCR cu toate ca Ponta declarase altceva inainte sa plece din tara. Eu insist insa pe cifra pe care a spus-o Ponta. 9 milioane de voturi exprimate. Daca vine maine si zice ca trebuie numai 7 milioane in urma recensamantului trebuie sa-i dea cineva cu inregistrarea in cap. Gata, mut inapoi pe B1.

  Reply
 63. Rezon

  Ponta: Nu puteti penaliza Romania pentru ce s-a intamplat in ultimele saptamani. ROmania a facut progrese in justitie in ultimii 5 ani.
   
  Humiliation, thy name is Ponta…

  Reply
 64. subway

  Am inteles eu bine? Zice Ponta ca va respecta decizia CCR-ului in privinta referendumului….si atentie, a zis ca daca 9 milioane de cetateni vor fi prezenti la vot referendumul va fi valid. Nu am inteles bine ca vorbeste si stricata aia de traducatoare de pe realitatea.

  Reply
 65. picus

  Schutlz: „Intilnirea din spatele usilor inghise nu a fost cea mai prietenoasa pe care am avut-o cu premierul Ponta”

  Reply
 66. OstapBender

  Despre Schulz si famila politica socialista eurpeana. Astia ar trebuie sa fie mai atenti cu apropierea de VP, pentru ca la politicieni coruptia se transmite ca raia.

  Reply
 67. Rezon

  MRU la DIGI 24
   
  „În această seară, începând cu ora 22.30, voi participa la emisiunea “24 într-o oră”, difuzată de DIGI 24. Cu această ocazie voi dezbate, alături de Luca Niculescu, teme arzătoare legate de ultimele evenimente din țară, precum și următorii pași ai Inițiativei Civice de Centru-Dreapta.
  Puteți urmări emisiunea online aici: http://www.digi24.ro/tv/live
   
  Cu cele mai bune gânduri,
  Mihai-Răzvan Ungureanu,
  Președinte și fondator Inițiativa Civică de Centru-Dreapta”

  Reply
    1. Mistral

      @Rezon SCHULZ :Insist ca toate standardele europene sa fie respectate . Asta cere, de la toti premierii , Ponta sau Merkel .

     Reply
 68. Rezon

  Deci, sa aprofundam materia pentru plagiatorul Ponta.
  Preşedintele Parlamentului Eoropean, social-democratul Martin Schulz dixit: „Înlocuirile rapide care au avut loc în fruntea mai multor instituţii din România sunt cel puţin stupefiante”
   
  http://www.gandul.info/international/ponta-lovitura-din-familie-presedintele-pe-social-democratul-martin-schulz-inlocuirile-rapide-care-au-avut-loc-in-fruntea-mai-multor-institutii-din-romania-sunt-cel-putin-stupefiante-9846142

  Reply
 69. geronimo

  „ponta si crin sunt ca drujba ruseasca,cu 4 operatii : taie lemne,bate cuie,sta si capra, iau  si M*uie!”
   
  (de pe un forum adunate si iarăși cu ghilimele date)

  Reply
 70. Gramofonu

  Astia de la pdl tocmai se umplu singuri de singe la B1. Isi dau peste bot cu sete, se autodenunta, isi dau cu tesla-n c…
  Dupa aia se pling ca-i persecuta Ponta.

  Reply
  1. Gramofonu

   Subiectul fiind rasuflarea stenogramelor in presa.
   „Doooom’le, daca interesul public o cere, e de datoria noastra sa obtinem informatiile”. Hhhhh.

   Reply
   1. Gramofonu

    Astia-s in direct acum? ca vine unul cu „BOOOMBA, intrerupeti tot sa va citesc asta”
    Asta fiind o chestie aparuta in ziare azi dimineata.

    Reply
 71. Rezon

  Ponta: „Sistemul judiciar din Romania din ultimii 5 ani a facut pasi importanti pentru imbunatatirea independentei si pentru a se conforma standardelor europene. Suntem pregatiti sa dovedim si am dovedit in ultimele 60 de zile ca vom lua toate masurile pentru independenta sistemului judiciar. Suntem deschisi la idee si credem ca e in beneficiul Romaniei sa dovedeasca independenta sistemului. Am spus intotdeauna, si este unul dintre putinele puncte in care sunt de acord cu Traian Basescu, ca aderarea la Schengen este o dovada a capacitatii Romaniei de a pazi granitele UE”,
   
  Si atunci, de ce-l dai jos, mai impostorule, daca esti asa de mult de acord cu el?!?

  Reply
  1. teocharis

    @Rezon „aderarea la Schengen este o dovada a capacitatii Romaniei de a pazi granitele UE”
   e clar, nu a inteles nimic

   Reply
  2. GabiDumitru

    @Rezon
    Da,da, e de ajuns sa-i vezi pe Grebla si pe Voicu si ti-e clar cum pazeste Romania granitele UE.

   Reply
 72. Bleen

  Mi-am schimbat adresa de Facebook. Păstrez contul personal doar pentru cestiuni personale. Politică fac acilișea: http://www.facebook.com/Bleen24

  Reply
 73. Rezon

  Ilie Sârbu, socru’ mic, suferind de atata lume rea si blocanta: „Toată lumea ne dă lecţii… ambasadorii sovietici ne-au dat lecţii, ambasadorii americani ne dau lecţii…”

  Reply
 74. picus

  Daca incercam o traducere: participarea la referendum ar legitima toate abuzurile comise pina acum de USL. Base ne plagiaza ideile.

  Reply
 75. OstapBender

  Deviza hotilor (completare la vorba porcurorului „Daca pui mana pe ceva, sa nu-i mai dai drumul”):
   
  „Tot meșteșugul este, zise hoțul într-una din zile, să ciordești, fără să te prinză cineva; să buzunărești și pe dracul, fără să te vază nici pui de om sau altă gadină; să n-apuce să cază și tu să găsești; orice ți s-o părea că nu este pus bine de altul, tu să iei și să păstrezi; marghiolia, vicleșugul, îndrăzneala, istețimea, șotia și cu tot neamul lor, să fie uneltele tale.”
   
  Stiti voi: Orice asemanare cu persoane si fapte reale…etc etc

  Reply
 76. picus

  Base: „O sa explic in campanie ca niste oameni necinstiti nu pot sa-si acopere necinstea cu votul romanilor”.

  Reply
 77. June Neluta

  da, lumea artistica, cea care s/a obisnuit totusi in acesti putini ani de firava democratie sa fie si sa gandeasca liber, ar trebui sa gandeasca actiuni de impact, dar cred ca repede. Ma tem ca dupa 30 iulie sa nu fie prea tarziu!!!!!!!!!! Cei de varsta noastra stiu de ce!

  Reply
  1. Rezon

   It’s awfully considerate of you to think of me here
   And I’m much obliged to you for making it clear
   That I’m not here.
   And I never knew the moon could be so big
   And I never knew the moon could be so blue
   And I’m grateful that you threw away my old shoes
   And brought me here instead dressed in red

   Reply
 78. OstapBender

  Bre, bre, cum o mai zice, mai intai sa ne facem trebusoara perversa si apoi ne integram, pe cuvant de onoare, ireversibil. Adica, asa cum spunea si vericul lui („Daca pui mana pe ceva, sa nu-i mai dai drumul.”), ne vom integra asa de bine, ca nu ne va mai scoate nimeni.

  Reply
  1. Gramofonu

    @OstapBender Sau ca-n bancul cu Ion si Maria:
   „Stai asa, numai capul sa-l bag”
   La care ma-sa:
   „Nu-l lasa, Mario, ca p… n-are umeri”

   Reply
 79. Rezon

  Acum e clar ca rinocerii USL au subestimat masiv reactia externa. Un oficial UE a spus-o cel mai bine: nu mai suntem in anii ’90.

  Reply
   1. geronimo

     @DanCanada  @Rezon Gand la gand cu bucurie. Empatie: am formulat instantaneu cam acelasi gand. Ei, brava!

    Reply
 80. GabiDumitru

  Hotnews:
   
  Intalnirea Reding-Corlatean a avut loc, insa nu au aparut declaratii in urma acesteia. Inainte de intalnire, in conferinta de presa de la pranz, comsiarul european a spus, referitor la ce urma sa discute cu ministrul roman, aratandu-se inca o data „serios ingrijorata de rapida evolutie a situatiei din Romania”: „Ii voi explica in primul rand ca justitia e oarba si nu priveste culoarea politica, ci la situatie. Si situatia este, asa cum stiti, presiunea pusa asupra sistemului judiciar, limitarea competentelor Curtii Constitutionale si a tuturor implicatiilor pe care le are aceasta decizie si indepartarea Avocatului Poporului prin proceduri anormale. Ombudsmanul (avocatul poporului) trebuie sa fie cel care lupta impotriva coruptiei”, crede Reding.

  Reply
 81. OstapBender

  Cine are timp sa se uite peste istoria regimurilor comuniste, poate constata ca astia pratic nu au putut sa ia puterea niciodata in mod democratic. S-au impus peste tot cel mai adesea prin violenta sau/si cu tot felul de smecherii. Nu pot pur si simplu sa joace dupa reguli. Este exact ceea ce se intampla cum. Si cu acelasi discurs pervers, ca mor ei de grija poporului. 

  Reply
 82. Rezon

  Financial Times: ”În interval de o săptămână, o ţară care părea să reziste bine în faţa crizei financiare globale, datorită stabilităţii sale politice, a fost aruncată în criză. Premierul Victor Ponta şi gruparea sa de stânga, USL, care a venit la conducere în mai, a fost acuzată de critici de încălcarea constituţiei.”
   
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cel-mai-prestigios-ziar-britanic-despre-efectul-ponta-in-o-saptamana-o-tara-stabilila-a-9.html#ixzz20KTJUQUl

  Reply
 83. FlorinS

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12770197-ccr-doar-parlamentul-poate-hotari-suspendarea-presedintelui-iar-odata-declansata-procedura-nu-poate-oprita.htm 
  Aceeasi stirea prezentata de B1 – http://www.b1.ro/stiri/politica/ccr-parlamentul-a-ignorat-articole-de-lege-in-cazul-suspendarii-lui-traian-basescu-32863.html
   
  E o magareala la mijloc, din partea B1, care atribuie CCR afirmatia ca Parlamentul a ignorat articole din COnstitutie, cand de fapt CCR spune ca retine ca autorul sesizarii sustine ca Parlamentul a ignorat articole din Constitutie ..
   
  Oricum, e clar ca acum a fost legitimat referendumul de Curtea Constitutionala. Probabil declaratia lui Basescu din seara asta va fi inceputul oficial al campaniei. 
   
  Caz in care eu nu cred ca boicotarea referendumului e o strategie buna, desi e greu de crezut ca USL va scoate in strada peste 50% din votanti care sa voteze toti impotriva suspendarii. (merg pe ideea ca o se se aplice prevederile CCR legate de validarea referendumului.
   
  Asta ar legitima in continuare USL-ul si ar face praf dreapta. Vor spune, ok, n-am avut 9 000 000, dar am avut 5, 6, pe cand pentru sustinerea Presedintelui n-a votat nimeni.  Si ar ingropa si dreapta definitiv (PDL e deja in groapa, dar ar lovi si in cele noi). 
   
  Reconfirmarea prin vot impotriva demiterii a lui Basescu va fi lovitura de gratie pentru USL ( care s-ar sparge inainte de parlamentare), ar da un suflu nou institutiilor,  iar bazinul de votanti va fi transferat catre dreapta (MRU) plus o tendinta de multiplicare! PDL va ramane in continuare in groapa, fiind inca o confirmare ca scorul de la locale este tot meritul sustinerii pe care o are Basescu. Dar va fi acolo unde isi doreste Blaga, partitul balama de 10 -15 % cu care MRU va forma coalitia guvernamentala…
   
  Si eu cred ca sunt sanse foarte mari ca la referendum sa fie un NU daca nu zdrobitor, cu siguranta clar! Nu degeaba ne agitam noi aici, nu degeaba se agita cei din afara, de la diaspora pana la institutii, presa internationala, guverne de dreapta, guverne de stanga etc..
   

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @FlorinS „Oricum, e clar ca acum a fost legitimat referendumul de Curtea Constitutionala”
    
   daca nu stii sa citesti si, mai ales, nu poti sa intelegi o decizie a CCR, ar fi de preferat sa taci din gura !

   Reply
   1. GabiDumitru

     @EleninaNicuţ
     Isi face si el meseria.
    L-au suspendat abuziv(doar conform bunului-simt; constitutia nu le interzice),si-au facut damblaua,acum sa-si aduca oamenii la vot.
    E treaba lor sa convinga 50%+1.

    Reply
    1. FlorinS

      @GabiDumitru  @EleninaNicuţ  Culmea e ca nu prea-mi fac meseria cum trebuie  zilele astea! 🙂 ‘Pierd’ prea mult timp la birou urmarind evolutiile astea halucinante. 
      
     Da-mi voie sa cred ca si oficial si neoficial strategia lui Basescu nu se va axa pe boicotarea referendumului si neparticiparea sustinatorilor sai la vot. 
      
     Probabil ca in seara asta ne vom lamuri…
      
     O sa recunosc daca m-am inselat! 🙂

     Reply
   2. FlorinS

     @EleninaNicuţ Rectific modul in care m-am exprimat, din ‘ e clar’ in ‘mi se pare ca prin decizia asta a fost legitimat referendumul de Curtea Constitutionala’. 
     
    E drept, decizia CCR spune doar ca procedura de demitere si implicit sustinerea unui referendum nu poate fi oprita. 
     
    E o interpretare personala ca astfel referendumul e legitimat. 
     
    Si eu as prefera ca in loc sa sugerezi altora sa taca, mai degraba sa iti expui punctul tau de vedere pe fond. Sau daca consideri ca asta ar fi o pierdere de timp din cauza convingerii tale ca n-as fi stare sa citesc/interpretez, macar sa te abtii sa faci aprecieri neelegante!

    Reply
    1. EleninaNicuţ

      @FlorinS punctul meu de vedere a fost „expus” de cateva zeci de ori, dar probabil nu ai fost in masura sa-l citesti/intelegi nici p’ala.
      
     aici nu e vorba de „convingeri” ci de corectitudinea informatiei/opiniei pe care o lansezi (btw, poate ne indici, cu pagina si paragraf, unde anume, in cuprinsul deciziei CCR, scrie ca „procedura de demitere si implicit sustinerea unui referendum nu poate fi oprita”…).
      
     nu consider pierdere de timp nici  lecturarea unor aberatii de genul celei de mai sus, cu atat mai putin contracararea lor.
      
     cat despre eleganta in aprecieri, asteptam un astfel de repros de la o femeie, nu de la un barbat (se pare ca asta esti, nu?)

     Reply
    2. FlorinS

      @EleninaNicuţ  Citesc de ceva timp Blogary, citesc si multe din comentarii. Pe unele le inteleg, pe altele nu, cu multe sunt de acord, cu unele nu. 
      
     Am trecut si sursele din care m-am informat ( b1 mai intai, hotnews apoi, ceva mai clar). 
      
     Am facut rectificari mai sus in ceea ce priveste modul de exprimare si am precizat ca e o interpretare a mea. 
      
     Nu am decizia Curtii in fata, dar coform hotnews, inteleg ca CCR a spus ca procedura de suspendare odata pornita, nu poate fi oprita. Automat nici referendumul nu poate fi oprit ( corecteaza-ma daca logica mea nu e corecta). 
      
     La momentul asta nu e clar daca se merge pe decizii Curtii legata de validare ( participare minima 50%+1), dar probabil ca se va merge, pentru ca presiunile internationale in sensul asta sunt foarte mari.  
      
     Caz in care tu consideri ca strategia ar trebui sa fie boicotarea referendumului si invalidarea prin prezenta insuficienta (indiferent de rezultat). 
      
     Eu consider, la momentul asta, ca mai sanatos ar fi reconfirmarea Presedintelui prin vot, prin numarul celor care voteaza NU. Si tind sa cred ca asta o sa fie si abordarea pe care o s-o aiba Basescu in campanie (de mobilizare, nu demobilizare). 
      
     Nu stiu cat de relevant e sexul in discutia asta. Insa  FlorinS vine de la Florin Stan. Concluzia e a ta!

     Reply
    3. EleninaNicuţ

      @FlorinS „Caz in care tu consideri ca strategia ar trebui sa fie boicotarea referendumului si invalidarea prin prezenta insuficienta (indiferent de rezultat)”
      
     am zis eu asta? 😀
      
     in alta ordine de idei, daca se va merge pe decizia CCR de ieri (pe legea de modificare a legii referendumului), nu va fi „pentru ca presiunile internationale in sensul asta sunt foarte mari”, ci, pentru ca, pana una-alta, deciziile CCR sunt general obligatorii !

     Reply
    4. FlorinS

     @EleninaNicuţ
     Nu ai spus asta direct, dar atunci sunt si mai in ceata cu ce te-a deranjat la comentariul meu. 🙂

     In alta ordine de idei normal ca deciziile CCR sunt obligatorii, dar decizia legata de reprezentarea la consiliu european e nepublicata si nerespectata; sunt obligatorii, nu si cand vrei sa calci in picioare statul de drept. Caz in care se pare ca presiunile externe ajuta, desi declaratiile lui ponta sunt una, ce face e alta..

     Insa, desi vad ca parerile sunt impartite in ceea ce priveste discursul din seara asta, mesajul e clar: ” romanii nu vor participa la acest mod de a face politica”. Plus alte cateva mesaje care sugereaza acelasi lucru.

     Deci ai avut dreptate cand n-ai spus asta! 🙂

     Reply
   1. picus

     @GabiDumitru  @FlorinS „Si eu cred ca sunt sanse foarte mari ca la referendum sa fie un NU daca nu zdrobitor, cu siguranta clar! Nu degeaba ne agitam noi aici, nu degeaba se agita cei din afara, de la diaspora pana la institutii, presa internationala, guverne de dreapta, guverne de stanga etc..”
     
    Tu crezi asa. Adina Valean crede si ea ca Basescu e un om politic curajos si va merge la referendum barbateste. Aceeasi parere la binevoitori ca Vasile Dincu et alii. Basescu nu trebuie sa fie las. Trebuie sa joace fair hora referendumului, chiar daca stie ca nimic nu a fost, nu este si nu va fi fair la adversarii lui. Basescu trebuie s-o faca, ca sa dea inca o data dovada ca e brav etc.
    Cum sa zic, astea sunt din registrul „Lauda-l pe prost ca face el.”

    Reply
    1. FlorinS

      @picus  @GabiDumitru  Inteleg ca ceea ce eu interpretez la mine ca optimism / wishful thinking tu interpretezi ca naivitate in cel mai bun caz, sau ca intentii ascunse, pe care tocmai mi le-ai demascat in cel mai rau caz. 
      
     Recunosc ca nu-mi pica bine sa fiu inteles/interpretat gresit, dar e dreptul tau sa crezi asta!

     Reply
 84. Rezon

  In locul lui Ponta, as sta dracului acasa. Nu stiu cum se face, dar, de fiecare data cand pleaca din tara, il loveste trenul. Acum, l-a lovit transcontinentalul. Blocaje, lume rea…

  Reply
  1. Never G

    @Rezon Iar umbla cu cioara vopsita: „După referendum, voi prezenta un program de reforme care vor face ireversibilă integrarea noastră deplină în Europa”.

   Reply
   1. Rezon

     @Never G ”Fă, Românie, stai liniștită, că te violez un pic acum, dar după aia te tratez ca pe o mare doamnă!”

    Reply
    1. DanCanada

      @Rezon  @Never G Pink Floyd, Comfortably Numb:
     „O.K. Just a little pinprick. There’ll be no more aaaaaaaaah! But you may feel a little sick. Can you stand up? I do believe it’s working, good. That’ll keep you going through the show Come on it’s time to go.”

     Reply
 85. GabiDumitru

  Si,totusi,in 2009 nu am votat degeaba.
  Cititi motivarea deciziei CCR privind uninominalul majoritar dorit de USL(si care ne-ar fi ingropat pe multi-multi ani).
  Uninominalul USL este neconstitutional tocmai pentru ca nu respecta votul nostru din 2009(reducerea nr. de parlamentari): ))
   
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12770711-motivare-ccr-legea-uninominalului-solutie-legislativa-contrara-vointei-poporului-exprimata-referendumul-din-2009.htm
   

  Reply
 86. severmihail

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12770711-motivare-ccr-legea-uninominalului-solutie-legislativa-contrara-vointei-poporului-exprimata-referendumul-din-2009.htm
   
  Asta mi se pare cea mai importanta veste pe ziua de azi, sincer: CCR spune ca orice modificare a legii electorale care nu tine cont de vointa exprimata la referendumul care a decis reducerea numarului de parlamentari este neconstitutionala.
   
  „Pentru aceste considerente, Curtea constata ca reglementarea unor prevederi prin care se tinde la o solutie legislativa care nu respecta vointa exprimata de popor la referendumul consultativ mentionat este in contradictie cu prevederile constitutionale ale art.1, 2 si 6″‘, se arata in document.

  Reply
 87. hope18

  Iresponsabilii si descreieratii astia ar trebui sa infunde puscaria pana la sfarsitul zilelor lor pt rahatul in care ne-au bagat

  Reply
 88. Rezon

  USL nu este doar o adunatura de borfasi si impostori. Este si specia cea mai detestabila care isi poate face aparita in politica: specia politrucului las, care fuge tot timpul de responsabilitate, smiorcaindu-se ca ”dusmanul” nu-l lasa sa guverneze.

  Reply
  1. DanCanada

    @Rezon Plus ca ei nu inteleg sa guverneze decit cu bocancul. Acum de exemplu se zbat sa puna mina pe toata justitia. Iar referendumul? O farsa insa pentru uslamisti e un meci de fotbal pe terenul lor, cu publicul lor, cu mingea lor, cu arbitrii lor. Plus ca de-abia asteapta s-o puna de-un blat pentru ei.

   Reply
   1. Mistral

     @Merechene  Mai repet o data mesajul lui VP / FB  :
    : Va urma o noua zi plina de manipulari si minciuni!

    Reply
    1. Merechene

      @Mistral :)))) este clar, de fapt fuge la Bruxelle ca sa nu fie asaltat de reporterii din tara. un las! stie ca crin nu spune nimic, lasa apele sa se linisteasca si dupa cateva zile revine de parca nimic nu s-ar fi intamplat.

     Reply
    2. Yeba

      @Merechene  I-a spus omu cu frumosul lui Reding ca dacă vor fi depistate erori, acestea vor fi corectate, el are un program de refeorme, dar numai dupa referendum. De depistarea vieții pe Marte, de plagiat, nimic. 

     Reply
 89. Rezon

  Fenechiu, pe Antena 3: Premierul Ponta s-a dus la Bruxelles sa curete mizeria facuta de Macovei. In loc sa se poata ocupa, ca omul gospodar, de proiectia fondurilor europene pe 2013.
   
  Pai, cum, mai, manca-v-as eu sufletul vostru de impostori, n-ati spus voi ca ati eliminat, odata cu Basescu, toate blocajele care va retineau de la guvernare? Pai, guvernati, nene, dati-va masura! Hai, curaj, ca aveti Guvernul, Parlamentul si Presedintia!  Rule and amaze us!

  Reply
  1. Merechene

    @Rezon or sa guverneze astia asa cum face poporul cand pleaca in concediu: leneveste si cheluieste banii stransi cu greu tot anul pentru o saptamana la munte sau la mare.

   Reply
 90. dica32

  M-a lovit la plex articolul de mai sus. Mai copii, eu promit ca desi am trecut de varsta tineretii las acasa catel, purcel papica de facut si ma infiintez in Piata Victoriei. Voi cei tineri ce faceti? Nu uitati ca e tot mai greu de gasit de lucru in strainatate si daca ramaneti pe aici aveti o buna sansa sa ziceti Heil Ponta (in varianta damboviteana) pentru inca 20 de ani. Puteti lua si ghitarele ale care canta prin parcuri.

  Reply
 91. Hongse

  Alexandru Radu, politolog: „E bine totuşi, România iese din conul de umbră! Nu mai este Cenuşăreasa Europei, e problemă acum!”
   

  Reply
 92. Annia

  He, he: Blaga zice ca nu si-a elaborat teza de doctorat si nu a publicat nimic. Cu cine l-or fi confundat astia? Au devenit febrili in fabricarea fumigenelor si nu-si dau sema ca-si dau cu fumu’n nas!

  Reply
  1. Rosu

    @Annia i-au luat la puricat niste referate pe care le-a elaborat „in calitate de doctorand”  – e suficient pentru ultrasii uselisti.

   Reply
   1. Annia

     @Rosu Pe de alta parte, nu pot sa nu remarc faptul ca l-a palit si pe Blaga dorinta aprinsa de cercetare stiintifica! 

    Reply
 93. hope18

  Referendumul este rezultatul unor actiuni ILEGALE a usl (lovitura de stat).Ei vor sa ne faca complici la mizeria lor Trebuie spus sus si tare acest lucru. NU TREBUIE SA AVEM REFERENDUM pt ca le legalizam infractiunile.Trebuie urlata chestia asta

  Reply
 94. OstapBender

  Io altceva inteleg din comunicat. Ii pune intr-o lumina buna si pe prim-ministru si pe „acting” president, in vreme ce arunca magareata pe parlament. Asta e rezultatul negocierilor de ieri. Pentru conformitate:
   
  Prime Minister Ponta has called on the Romanian Parliament to promptly convene an extraordinary session to bring the laws on the July 29 referendum into compliance with the most recent ruling of the Constitutional Court.  The leaders of both chambers of Parliament should take prompt action.
  The Prime Minister is absolutely correct that it is unacceptable to conduct a referendum which appears inconsistent with the Constitution.  To do so would knowingly provoke a very dangerous constitutional crisis.
  Both the Prime Minister and the Acting President have repeated to me their public commitment to respect all rulings of the Constitutional Court.  Prime Minister Ponta has upheld this commitment by asking the Parliament to act.  I am confident that Acting President Antonescu will do the same by signing a referendum law consistent with the Constitutional Court decision as soon as it reaches his desk.
  If it becomes apparent that the Parliament is unwilling or unable to convene and act immediately, then the Government should take executive action to ensure that the organization and conduct of the referendum are fully consistent with the most recent Constitutional Court ruling on the referendum.
   

  Reply
   1. OstapBender

     @Florina Hm, hm. In text sunt trei „actori” responsabili („Prime Minister”, „Acting President”, „Parliament”) si o „victima” („Constitutional Court”).
     
    „Prime Minister” este the „good guy” pentru ca el cere deja responsabilitate. „Acting President” este unul in care se pun sperante iar „Parliament” este the bad guy, care risca sa nu raspunda apelului alora buni si sa-i dea peste nas lui „Constitutional Court”.
     
    Am citit de mai multe ori. Am impresia ca ieri s-a negociat ceva la Cotroceni.

    Reply
    1. Rosu

      @OstapBender  Ai impresia gresita. Ponta a iesti asara si a dat pe goarna ca va respecta CCR. Si azi guvernul a zis (din gura si din carte) ca ar dori, mari, dori, ca Parlament draga sa se intruneasca, daca nu le e prea mult, ca sa puna in acord legea cu observatiile CCR.

     Reply
    2. OstapBender

      @Rosu Iata peria americana : „The Prime Minister is absolutely correct” pentru primul ministret.

     Reply
  1. SimonaM

    @OstapBender I se atrage atenția Guvernului că răspunde de organizarea referendumului în conformitate cu cea mai recentă decizie a CCR.
   Mie personal mi-ajunge.

   Reply
   1. Rezon

     @SimonaM  @OstapBender
    Asta e  mesajul-cheie:
    ”If it becomes apparent that the Parliament is unwilling or unable to convene and act immediately, then the Government should take executive action to ensure that the organization and conduct of the referendum are fully consistent with the most recent Constitutional Court ruling on the referendum.”
     
    Le spune ca trebuie sa faca tot ce e necesar, inclusiv sa adopte o ordonanta de urgenta, daca Palrlamentul nu pune in timp util legislatia in acord cu decizia CCR.

    Reply
    1. cristihan

      @Rezon  @SimonaM  @OstapBender E o puie cat casa. Cand ii spune sa semneze in clipa in care ii ajunge legea pe birou e cu juma’ de litera dincolo de limbajul diplomatic 😉

     Reply
   2. abis

     @SimonaM  @OstapBender Nu vorbeste un ambasador cu de la sine putere. Un ambasador este doar cel care transmite, este doar vocea prin care se aude parerea Statelor Unite. Ca un purtator de cuvant: nu este vorba despre opiniile lui proprii, ci despre opiniile celui pe care il reprezinta.
     
    In cazul de fata, Statele Unite.

    Reply
    1. OstapBender

      @abis  Dar aceasta observatie nu e de natura sa-mi inlature pesimismul temporar. Din comunicat primul ministru iese destul de curatel iar „Acting President” neutru. Ala rau e parlamentul.

     Reply
    2. Annia

      @OstapBender  @abis Comunicatele diplomatilor nu pot fi judecate à la lettre; spiritul e ceea ce trebuie remarcat. Si mie mi se pare ca, de fapt, ambasadorul pune presiune pe Parlament, guvern, acting president (cum suna!:) sa respecte decizia CCR. Intr-adevar, ultimul paragraf este esential.

     Reply
   3. OstapBender

     @SimonaM Se precizeaza foarte clar ordinea responsabilitatilor. Iar primul responsabil este tot parlamentul.”then the Government”
    „If it becomes apparent that the Parliament is unwilling or unable to convene and act immediately, then the Government”

    Reply
    1. Hongse

     @OstapBender@SimonaM
     ” […] then the Government should take executive action to ensure that the organization and conduct of the referendum are fully consistent with the most recent Constitutional Court ruling on the referendum.”
     Or else!
      

     Reply
    2. OstapBender

      @SimonaM Pai tocmai asta e ca daca nu incepe, jucareaua lui VP, adica guvernul n-are nicio vina, pentru ca, nu-i asa?, nu depinde de el. A fost o manevra a lui VP de-a spune ca sa se convoace sesiune extraordinara.

     Reply
    3. SimonaM

      @OstapBender Nu în Parlament s-au făcut mizeriile? Nu de-acolo s-a început? Sau vorbim despre altceva?

     Reply
    4. cristihan

      @SimonaM  @OstapBender Si pana la urma, vede cineva vreo diferenta (ca sa nu zic separatie) intre parlament, guvern si presedintie, in clipa asta? Dai intr-unul, tipa 3

     Reply
    5. OstapBender

      @SimonaM Mie mi-ar placea ca americanii sa dea cu USL de pamant, dar in cazul asta, cred ca nu e cazul, sau oricum si-au facut niste prioritati.

     Reply
    6. OstapBender

      @cristihan  Asa cum a spus cineva mai sus, e vorba de limbaj diplomatic in care fiecare virgula conteaza.

     Reply
    7. mircea_

      @OstapBender  @SimonaM mai degraba mi se pare ca-l baga in colt pe ponta, facandu-l cumva singurul responsabil daca situatia (referendumului) nu se corecteaza (CCR este, cum s-ar zice, „back in business” in ceea ce priveste parlamentul, dar datorita miscarii cu AvP nu are nici o pirghie la guvern)

     Reply
  1. cristihan

    @Florina Super dura pozitia! Trebuie sa iasa astia sa spuna ca nu accepta amestecul in treburile interne si stabilirea agendei primului ministru si presedintelui, ce pl noastra verde cred ei! 😛

   Reply
  2. Rosu

    @Florina 
   Citez, din nou:
    
   Deputat PSD: “Noi am pierdut Razboiul Rece, l-au castigat americanii, care ne-au impuiat capul cu reforma institutionala, cu reforma statului, cu reforma… dracu’ sa-i ia”

   Reply
   1. bilbofil

     @Rosu  @Florina Mai clar de atît nu se poate spune cine sîntem „noi”. Năstase vorbea de mult de „virusul democrației” strecurat de statele occidentale în blocul comunist la Conferința de la Helsinki. 

    Reply
  3. Lilisan

    @Florina Le arata si drumul: „If it becomes apparent that the Parliament is unwilling or unable to convene and act immediately, then the Government should take executive action to ensure that the organization and conduct of the referendum are fully consistent with the most recent Constitutional Court ruling on the referendum.”

   Reply
   1. Rosu

     @Lilisan  Cum ziceam: ultimatum. Cand se da ultimatum se trimit in scris, in clar, conditiile. Asta avem aici.

    Reply
    1. Rosu

      @poweraxxel  Nu uita iubirea lui Victoras: China. NU declara el ca nu iubeste America, dar China ii e draga? Pai, ce, uitam asa de repede?

     Reply
 95. Alex D

  Acuma îmi iau și eu ceva de pe suflet: jurnalul.ro are ca prime 2 știri platele lui Blaga și Kovesi. Deși țara noastră arde într-o pânză de minciuni și avertismente internaționale. Pfiu, acum mă simt mai bine…

  Reply
  1. Florina

    @Alex D 
    
   Cumplit pentru ţară! Mai ales că Blaga n-are doctorat. Aşa că diseară se va zbiera „De ce n-aveţi doctorat, domnule Blaga???”

   Reply
 96. OstapBender

  Traira romanii s-o vada si pe-asta: porcurorii fugariti de jurnalisti. Chestia e ca daca au fost porci, acum sa se ascunda in gaura de sarpe.

  Reply
 97. Lilisan

  Gitenstein: „este inacceptabil un referendum care nu este in concordanta cu legile tarii”. Ha!

  Reply
  1. cristihan

    @poweraxxel Nu, ar trebui sa ceara anularea referendumului, revenirea la starea de fapt din 7 mai, demisia guvernului, dizolvarea parlamentului ca ilegitim. Nimic mai putin.

   Reply
   1. hope18

     @cristihan
     Astia vor fura indiferent ce se va intampla.Vor interpreta totul cum vor ei etc. Toate actiunile lor de pana acum sunt ILEGALE.

    Reply
  2. poweraxxel

   Daca USL-istii sunt lasati de capul lor sa organizeze referendum-ul, nici o decizie a CCR nu ii mai poate opri. Trebuie cerut supravegherea CE, atat a votului cat si a comportamentului media in campanie

   Reply
 98. Lilisan

  Sampetru il sfatuieste pe Balan: „Deci, cand ai pus mana pe ceva, nu-i mai dai drumul” – asta e o fraza de-a dreptul emblematica pentru astia.

  Reply
 99. Rezon

  Sfârșitul impunității naște frisoane reci printre mahări.
   
  Cristian Ghinea (Facebook):
   
  Deci, DNA ancheteaza niste magistrati pt trafic de influentă. Daca tot suntem la tema, poftiti un fragment de interviu cu un procuror DNA. Nu a fost inca publicat, dar va fi curand, stati pe receptie! cum se titreaza ”exclusivitate senzationala” pe Facebook?
   
  Intrebare: ”Ce se întâmplă cu oamenii ăștia? Mie mi se pare că sunt șocați… erau obișnuiți să fie intangibili”.
  Raspuns: ”Da, pentru ei este exact ce spuneți dvs. Sunt siderați în momentul în care ajung în fața unui procuror, din înălțimea funcției pe care o ocupă. Asta am văzut și la Georgeta Gabriela Ghiță și la Bîrsan și la Voicu, când l-am ridicat de pe stradă cu mandat de aducere, a fost absolut șocat”.

  Reply
   1. Hongse

    @Gramofonu@Rezon
    Am auzit şi nişte expresii de genul „hai mă, lasă-l în…. colo” 😀
     

    Reply
    1. Gramofonu

      @Hongse  @Rezon Era cu referire la avocat.
     Pai aveau dreptate, it’s only fun if they run.

     Reply