A fost sau n-a fost lovitura de stat? Occidentul, statul de drept si Curtea Constitutionala

Update luni 10 iulie 2012, ora 19.17

Alt cap de acuzare:

Guvernul se folosește de prevederi neconstituționale într-o formă practic inatacabilă la Curtea Constituțională. Mai exact, aceleași prevederi ale legii referendumului care au fost declarate neconstituționale de CCR se regăsesc și în OUG-ul după care se va ține referendumul, OUG care nu poate fi atacat decît de Avocatul Poporului. Dacă naționalizarea proprietăților este neconstituțională, USL o introduce într-o OUG care nu poate fi atacat decît de Avocatul Poporului (care nu vrea să o atace) și o pune în practică. USL încalcă Constituția, statul de drept, drepturile omului, democrația și o face fără ca una dintre autoritățile statului să poată reacționa, după ce în prealabil a avut grijă să le amputeze. Referndumul se va ține după prevederi neconstituționale, declarate ca atare de Curtea Constituțională. Dacă n-am voie cu nitroglicerina în sticlă, o aduc în termos, că nu se vede prin el.

Curtea Constituțională le-a dat dreptate occidentalilor:  a fost lovitură de stat

Cînd au vorbit de atac împotriva statului de drept și de lovitură de stat, occidentalii (guvernul și ambasadorul american, Angela Merkel și guvernul german, șeful socialiștilor germani, parlamentari germani, guvernul francez, guvernul italian, Comisia Europeană, Comisia de la Veneția, Barosso, Rompuy, Parlamentul European) s-au referit în primul rînd la restrîngerea atribuțiilor Curții Constituționale. Ei bine, astăzi Curtea Constituțională a decis că Ordonanța de Urgență prin care guvernul Ponta a încercat să-i restrîngă atribuțiile este neconstituțională.

USL s-a folosit de o lovitură de forță pentru a bloca exercitarea atribuțiilor instituțiilor statului. Lovitura de forță constă în combinația a mai multor decizii luate de guvernul Ponta și de majoritatea parlamentară în așa fel încît Curtea Constituțională și Parlamentul să nu-și poată exercita atribuțiile. Însă, pentru ca aceasă combinație a deciziilor să poată fi eficientă astfel încît să se constituie într-o lovitură de stat, guvernul Ponta a apelat la o altă lovitură de forță: preluarea Monitorului Oficial și publicarea arbitrară a legilor, ordonanțelor și hotărîrilor, astfel încît acestea să nu producă efecte decît atunci cînd dorește USL și doar în ordinea în care dorește USL.

USL, comuniștii la 1917 și naziștii la 1933

Pentru mai multe detalii, citiți istoria preluării puterii de comuniști în 1917 și de naziști în 1933 și veți vedea ce rol are restrîngerea atribuțiilor puterilor în stat printr-o combinație de utilizare abuzivă a legilor (în cazul USL: OUG-ul neconstituțional de restrîngere a atribuțiilor CCR, OUG-ul de modificare a referendumului și hotărîrile de revocare a președinților Camerelor), utilizare arbitrară a autorității asupra anumitor instituții și atribuții (în cazul USL: a Monitorului Oficial și a atribuțiilor de publicare a normelor în MOf), intimidare (în cazul USL: amenințările la adresa Curții Constituționale, la adresa justiției, la adresa opoziției politice, la adresa jurnaliștilor) și dezinformare/propagandă (în cazul USL: Trustul Intact, RTV, lideri de opinie și reprezentanți ai societății civile ca Emil Hurezeanu, Cristian Pîrvulescu, Alina Mungiu-Pippidi, Stelian Tănase, Victor Alistar, Mircea Dinescu, Mugur Ciuvică ș.a.)

Sebastian Lăzăroiu zice așa: 

Sebastian Lăzăroiu: Din ce spune CCR se vede că lovitura de stat a existat.

Pentru că:

 • cererile în legatură cu Blaga și Anastase sunt INADMISIBILE deoarece Guvernul nu a publicat în Monitorul Oficial hotărîrile de revocare decît după ce a intrat în vigoare OUG privind restrîngerea atribuțiilor CCR.
 • care OUG este declarată neconstituțională de CCR abia azi
 • pentru că Avocatul Poporului pus de ei nu a contestat cînd trebuie OUG
 • deci USL avea nevoie de acest OUG doar cît să scape de Blaga și Anastase (să blocheze contestarea hotărîrilor).
Ca să fie clar: Curtea Constituțională nu spune că hotărîrile de revocare ale președinților celor două Camere sînt constituționale ci că ele nu puteau fi atacate la Curtea Constituțională deoarece acest drept fusese luat printr-o Ordonanță de Urgență dată de Guvernul Ponta prin care se restrîngeau atribuțiile Curții și care astăzi a fost declarată neconstituțională de Curte.

Credibilitatea Curții Constituționale este vitală

Este extrem de important, este vital să nu atacăm Curtea Constituțională, să nu slăbim credibilitatea și forța Curții Constituționale. Astăzi, Curtea Constituțională a decis că restrîngerea atribuțiilor sale de către Guvernul Ponta este neconstituțională și a constatat lovitura de forță dată de USL prin măsurile combinate de preluare a Monitorului Oficial și restrîngere a atribuțiilor Curții Constituționale. Prin preluarea Monitorului Oficial și publicarea arbitrară a normelor și restrîngerea atribuțiilor Curții Constituționale USL a făcut imposibilă contestarea deciziilor sale la Curtea Constituțională. Astfel, a restrîns atribuțiile instituțiilor statului.

Concluzia 1

Legea prin care hotărîrile Parlamentului pot fi contestate la Curtea Constituțională este în vigoare (OUG prin care era modificată fiind neconstituțională). Deci parlamentarii pot contesta la Curtea Constituțională hotărîrea de suspendare a Președintelui. Mai mult decît atît, am înțeles că pot contesta și hotărîrile de revocare ale lui Vasile Blaga și Roberta Anastase.

Concluzia 2

Săptămîna trecută am avut o tentativă de lovitură de stat prin care USL dorea preluarea totală a puterii, restrîngerea atribuțiilor prin care instituțiile vitale ale statului de drept, așa cum e Curtea Constituțională, ar fi putut controla și echilibra raportul dintre puterile statului și ar fi dat posibilitatea puterilor în stat să se controleze reciproc astfel încît una dintre ele să nu le înghită pe celelalte două și să ajungem în tiranie. Lovitura de stat dată de USL a reușit parțial și temporar.

 

PDL și Hotnews și EVZ

Pentru PDL-iști și Hotnews și EVZ, mai citiți și bloguri, gîndiți mai încet și mai așezat și mai consultați-o și pe Elenina Nicuț. Mai ales pentru PDL-iști: vă implor, dacă sînteți așa cum sînteți, și știți și voi cum sînteți, măcar citiți, măcar ascultați.

Contestarea la Curtea Constituțională

În secunda 2 după publicarea deciziilor CCR în Monitorul Oficial, PDL trebuie să conteste la Curtea Constituțională hotărîrile de revocare a lui Blaga și Anastase și hotărîrea de suspendare a lui Traian Băsescu.

Laura Ștefan: Ce s-a decis azi la CCR

 1. e neconstitutional sa interzici curtii sa analizeze hotararile Parlamentului. Probabil s-au extins si pe OUG data de guvernul Ponta pe acest aspect. Decizia CCR e in vigoare de la publicarea in MOf. Asta inseamna ca abia dupa aceasta data poate CCR sa verifice hotararile Parlamentului.
 2. a respins ca inadmisibile contestatiile pe revocarea lui Blaga si a Robertei Anastase –  cel mai probabil constatand ca OUG care nu permite CCR sa analizeze hotararile Parlamentului e inca in vigoare pana la publicarea deciziei CCR care o declara neconstitutionala. Dupa acea data Blaga si Anastase pot face iarasi contestatii si abia atunci CCR se va pronunta pe fond. Pentru ca a decis ca nu se poate pronunta pe contestatia lui Blaga, Antonescu ramane interimar.
 3. a respins conflictul constitutional – probabil zicand ca avizul CCR e consultativ si Parlamentul face ce vrea oricum. Cum hotararea Parlamentului prin care Presedintele a fost suspendat nu poate fi atacata la CCR pana la publicarea deciziei care a declarat neconstitutionala restrangerea competentelor CCR, inseamna ca CCR nu a putut azi sa se pronunte pe asta.”

Sîntem în plină consecință a loviturii de stat

Situația de acum (Crin Antonescu – președintele Senatului și președinte interimar, Zgonea – președintele Camerei, Traian Băsescu suspendat) este rezultatul restrîngerii atribuțiilor Curții Constituționale, restrîngere declarată neconstituțională. Mai plastic, USL a intrat în cameră, i-a legat mîinile la spate Curții Constituționale și a violat Constituția. Între timp Curtea Constituțională și-a dezlegat mîinile iar USL zice că violul a fost legal atîta timp cît Curtea Constituțională n-a intervenit. Dacă îmi legi mîinile la spate și îmi iei banii din buzunar, faptul că nu te pot opri nu înseamnă că ți-am dat acordul să-mi iei banii din buzunar.

Utilizarea abuzivă a instituțiilor statului

Întrebarea care se pune e următoarea: ar fi putut USL să ajungă la acest rezultat doar dintr-o combinație de acte normative? Nu. Cheia este forța. Și anume, utilizarea abuzivă a Monitorului Oficial și a Avocatului Poporului. Pentru a-și susține actele normative și deciziile (anticonstituționale în spirit, neconstituționale în literă) USL a avut nevoie de două instituții ale statului care să blocheze funcționarea celorlalte: Avocatul Poporului, care nu și-a îndeplinit atribuțiile, și Monitorul Oficial, care și-a îndeplinit atribuțiile abuziv și arbitrar, după modelul ISC-Grăjdan.

Constituționalitatea hotărîrii de suspendare a Președintelui

ARTICOLUL 95
(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

ARTICOLUL 142 

(1) Curtea Constituţională este garantul supremaţiei Constituţiei.

Scrie clar în Constituție: ”…fapte grave care încalcă prevederile Constituției” Nu scrie că Președintele se suspendă cînd Parlamentul decide, se suspendă cînd există încălcări grave ale Constituției. Existența încălcărilor grave ale Constituției este condiția sine qua non a suspendării. Poate decide Parlamentul cînd cineva încalcă grav Constituția? Poate decide Parlamentul asupra constituționalității actelor cuiva? Nu. Acest lucru îl poate face doar Curtea Constituțională. Doar Curtea Constituțională verifică și decide constituționalitatea, implicit doar Curtea decide dacă cineva a încălcat sau nu grav Constituția. Suspendarea Președintelui presupune o decizie pe constituționalitatea actelor sale. Iar singura instituție a statului român să decidă constituționalitatea actelor este Curtea Constituțională. Astfel, Curtea Constituțională se poate pronunța pe conținutul hotărîrii de suspendare a Președintelui, conținut în care se regăsesc motivele suspendării, adică presupusele încălcării grave ale Constituției. Dacă în Constituție se prevede expres ca condiție sine qua non a suspendării existența încălcărilor grave a Constituției, adică existența unei decizii referitoare la constituționalitatea actelor Președintelui, decizie pe care nu o poate lua decît Curtea Constituțională, atunci Președintele nu poate fi suspendat fără existența unei decizii a Curții Constituționale privind constituționalitatea actelor Președintelui. Hotărîrea de suspendare poate fi văzută ca un rechizitoriu al procurorului iar decizia Curții Constituționale ca o sentință a instanței judecătorești. Parlamentul înșiră acuzațiile, Curtea Constituțională decide dacă sînt sau nu întemeiate. Parlamentul nu poate decide asupra constituționalității actelor Președintelui deoarece această atribuție aparține exclusiv Curții Constituționale.

Dacă Președintele este suspendat în lipsa existenței unor încălcări grave a Constituție (așa cum se stipulează expres în Constituție) atunci se încalcă principiul supremației Constituției și o hotărîre a Parlamentului este deasupra Constituției. Astfel, o hotărîre care nu respectă principiul supremației Constituției, este o hotărîre neconstituțională.

Rolul consultativ al Curții Constituționale în situația suspendării Președintelui

Propunerea de suspendare și suspendarea propriu-zisă sînt acte diferite. Avizul consultativ se dă pe propunerea de suspendare. Apoi Parlamentul ia sau nu decizia de suspendare. Care este alt act. Dacă Curtea Constituțională se pronunță asupra propunerii de suspendare de ce nu se poate pronunța și asupra hotărîrii de suspendare? Rolul consultativ al Curții intervine doar în cazul propunerii făcute de parlamentarii suspendaci, nu și în cazul hotărîrii propriu-zise de suspendare.

Avizul e o informație. Parlamentarii vor să-l suspende pe Președinte și sînt obligați să ceară părerea specialistului (Curtea). Care le zice: aveți temeiuri, e ok, sau nu aveți temeiuri să faceți asta. Atenție, înainte de a face acțiunea respectivă (suspendarea propriu-zisă). Vreau să te dau afară din afară din casă și cer părerea administratorului, care îmi zice că n-am motive să te dau. Eu totuși te dau. Atunci tu te poți adresa administratorului, cerîndu-i să spună dacă te-am dat afară întemeiat sau nu și te poate repune în drepturi, poate anula acțiunea mea de a te da afară. Ideea de a te da afară nu e același lucru cu acțiunea de a te da afară. Nu sînt identice. Avizul vizavi de intenție e informație, e sfat profesional acordat uneia dintre părți, judecata asupra acțiunii e arbitraj.

Cartea pentru copii proști

Curtea a spus că ai traversat pe verde. Însă, înainte de a traversa, ai ieșit dintr-o casă în care ai violat o femeie. Curtea nu a spus că nu a fost viol. A spus doar că n-ai încălcat regulile de circulație. Un violator care trece pe verde nu e mai puțin vinovat de viol. Mă ofer voluntar să traduc întîmplările politice în povești pentru copii, ușor de înțeles, chiar și de pedeliști. Bleen, fabulistul PDL-ului.

Monitorul Oficial

Prin nepublicarea în Monitorul Oficial se restrîng drepturi. Și se neagă atribuții. Amînarea publicării unei decizii a CCR, care face ca în toată această perioadă să rămînă în vigoare o lege neconstituțională, în condițiile în care această amînare produce efecte juridice (referendum, demitere a Președintelui) și nu permite exercitarea atribuțiilor statului (controlul de constituționalitate, de exemplu) este echivalentă loviturii de stat.

Laura Ștefan – Demolarea Constituţiei în trei paşi

Facebook Comments

1.162 Comments A fost sau n-a fost lovitura de stat? Occidentul, statul de drept si Curtea Constitutionala

 1. Pingback: Un an de LiveFyre. Top 100 comentatori. Top 10 comentarii. | Blogary

 2. andreea1

  Eu mai am un pic si ma duc langa Nastase Burberry. Ca nu mai inteleg nimic. Base a spus in speechul lui ca a fost lovitura de stat si ca el e convins ca ramanii nu vor pune botul la chestia asta. Bine s-a exprimat alttfel da’ am uitat. Eu am inteles ca sa nu mergem la vot, sa boicotam. Sau m-a batut soarele in cap.

  Reply
 3. promaa2002

  hai , va rog, sa nu mai o lalaim, NU trebuie sa mergem la referendum ! el trebuie invalidat ! daca s-ar valida, usl ar spune, pe buna dreptate, ca actiunile lor nu sunt o lovitura de stat, pt ca au fost legitimate de popor ! e asa simplu ! deci NU are importanta scorul pe care il va inregistra  basescu, important este ca referendumul sa nu fie validat !

  Reply
 4. oglinjoara

  Ei vor să-l dea jos pe Băsescu – ei să adune 9 sau 8 sau 7 milioane de voturi.
  De ce să participăm la mascarada și la jocul lor antidemocratic și abject?
   

  Reply
  1. sanantonio

    @oglinjoara, poate pentru că dacă prezența la vot la ora 20:30 va fi de 49,97%, există riscul ca prin validarea referendumului să fie pusă în mișcare tiparnița de buletine de vot gata ștampilate.

   Reply
   1. StefanTrifan

     @sanantonio  @oglinjoara din câte am înţeles, nu se va vota decât până la ora 20, de data asta. Cel puţin aşa se decisese în parlament, în ziua suspendării.

    Reply
 5. geronimo

  Victorocu Yama Tonta : ultimul Kamikaze pentru  oligarhia postcomunista. It`s now, or never !.. 

  Reply
  1. sanantonio

    @geronimo, kamikaze au fost eroi onorabili. Ponta e mai puțin decît un yakuza. E unul renegat pînă și de frații lui din alte clanuri.

   Reply
 6. TinvalCeamir

  Iata cum poti sa conduci tara cu Monitorul Oficial !
  In logica acestor zile, daca un grup infractional sau o armata straina ocupa Monitorul Oficial, acestia vor putea conduce tara cat se poate de legitim. Asa sa fie oare ??
  In privinta deciziilor Curtii Constitutionale mai sunt de remarcat doua aspecte:- deciziile CCR se comunica presedintilor celor doua camere ale Parlamentului si Primului Ministru – deci acestia nu pot invoca publicarea in Monitorul Oficial ca motiv pentru a nu le pune in aplicare. A se vedea art.147, alineat (4) din Constitutie care prevede ca ” Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor”. A se citi: ”deciziile Curtii sunt obligatorii de la data publicarii pentru oricine, in general”. Constitutia nu spune ca acestea nu ar fi obligatorii pentru cei carora li se adreseaza – presedinti de camere, guvern – de la data comunicarii. De atfel, solutia cu obligativitatea unei hotarari judecatoresti de la comunicare este un principiu general al procedurii civile.  In plus fata de hotararile judecatoresti obisnuite, cele ale CCR sunt de aplicare generala, pentru oricine si oricand pe viitor. Asta inseamna inclusiv faptul ca prevederea declarata neconstitutionala are acest caracter si daca se mai regaseste in alte acte normative, asupra carora Curtea Constitutionala inca nu s-a pronuntat. Acest caracter infirma interpretarea pe care am auzit-o astazi – ca o prevedere identica cu cea declarata neconstitutionala dar care se afla in alt act normativ – ar fi valabila.  O asemenea interpretare este o chichita procedurala care nu rezista unei minime analize – constatarea se refera la o prevedere – cu subiect, predicat, adjective si adverbe – nu la o cifra (art.x), astfel incat ar fi suficient sa ii schimbi numarul astfel incat prevederea sa nu mai cada sub incidenta deciziei CCR.- trebuie avut in vedere ca in cauzele sale, CCR intotdeauna CONSTATA existenta unei situatii contrare prevederilor din Constitutie.  Aceasta nu poate decat sa insemne ca efectele deciziei sunt, de fapt, si retroactive fata de cei carora le este comunicata (asemanator unei decizii emise in urma unei actiuni in constatare in dreptul civil).  Contradictia cu prevederea din Constitutie nu apare in momentul decizie Curtii, deoarece aceasta ar insemna ca CCR legifereaza. In realitate, CCR nu face decat sa constate ceva ce exista de la inceput – una si aceeasi prevedere nu poate fi constitutionala pana la adoptarea deciziei Curtii si neconstitutionala dupa aceasta data.  Ideea obligativitati (opozabilitatii) fata de terti – generala aplicare – de la publicare este o simpla masura de prevedere care este menita sa asigure securitatea circuitului civil (terminologie juridica), adica buna credinta a celor care s-au bazat pe aparenta de prevedere conforma cu Constitutia a textelor publicate in Monitorul Oficial. Ideea aceasta este, desigur, una inteleapta dar factorii de decizie – Parlament si Guvern – nu se pot prevala in egala masura de ea, in masura in care norma invalidata emana de la aceste autoritati (care dispun de personal calificat si responsabil).Asa ca ideea guvernarii prin Monitorul Oficial nu este chiar atat de geniala.

  Reply
  1. DonJoe

    @TinvalCeamir „Asta inseamna inclusiv faptul ca prevederea declarata neconstitutionala are acest caracter si daca se mai regaseste in alte acte normative, asupra carora Curtea Constitutionala inca nu s-a pronuntat.”Nu înţeleg la ce prevedere vă referiţi că ar fi fost declarată neconstituţională. Nicio parte din proiectul de lege 264/2012 n-a fost declarată neconstituţională, câtă vreme nicio parte a acestui proiect de lege nu încearcă să anuleze criteriul de prezenţă la vot a 50%+1 dintre cei de pe liste.Sau vorbim despre altceva?
    

   Reply
 7. para

  Am ieşit azi în Piteşti cu un grup de nouă oameni cu mesaje pro CCR, pro-respectarea legii şi a spiritului Constituţiei şi avertizări că Ponta ne scoate din UE. Reacţiile contra noastră au fost slabe, din contră, am primit chiar şi nişte aplauze timide.

  Reply
  1. OstapBender

    @Bleen Participarea la referendum este legitimarea populara a loviturii de stat. Dar care e solutia?

   Reply
  2. promaa2002

    @Bleen este un principiu de drept elementar, cel care vine cu o cerere in fata instantei de judecata , trebuie sa probeze, sa convinga ! de aia in orice proces, cel mai greu este pt cel care acuza, el trebuie sa prezinte probe, pt ca cel acuzat se prezuma nevinovat ! asa si la referendum : basescu este cel „acuzat” , deci cei de la usl trebuie sa convinga alegatorii sa vina la referendum, ponta si antonescu trebuie sa alerga  prin coclauri,  la 40 grade,  sa convinga ! concluzie : alegatorii lui basescu NU  trebuie sa voteze !

   Reply
   1. teocharis

     @promaa2002  @Bleen in sfarsit mai exista si oameni hotarati!
     
    BOYCOTT is the name of the game!
    trebuie sa fie strategie oficiala de campanie, analisitii de casa (ctp, hure et al.) impreuna cu tv-urile sclave nu te vor menaja in nicio situatie asa ca de ce sa nu-i imbolnavesti mai repede de ficat…if you get a chance

    Reply
    1. StefanTrifan

      @teocharis  @promaa2002  @Bleen Şi CTP susţine acelaşi lucru: Băsescu nu trebuie să-şi cheme votanţii la referendum.

     Reply
  3. teocharis

    @Bleen poate ar fi momentul ca basescu si pdl-ul sa se hotarasca si sa boicotese cu toata forta maskarada de referendum 
   we’ll figure out who follows suit

   Reply
   1. promaa2002

     @teocharis  @Bleen DE ACORD , basescu trebuie sa iasa maine la prima ora si intr-o declaratie de presa sa dea  un ultimatum guvernului ca in termen  de 24 ore sa retraga oug care e in contradictie cu hotararea CCR, daca nu o retrage, basescu sa declare ca nu poate participa la un meci la care regulile nu sunt cunoscute de la inceput : ori se aplica decizia CCR ori oug ! 

    Reply
    1. StefanTrifan

      @promaa2002  Băsescu nu va face niciodată asta. Nu ne va spune niciodată să stăm acasă.
     Va trebui să-l salvăm în ciuda sfaturilor lui. El e în stare să se arunce chiar cu o anumită voluptate în gura lor şi să moară cu ei de gât.

     Reply
  4. Merechene

    @Bleen eu am zis si ieri ca ducandu-ma, as legitim un referendum care este  ilegal.mai ales azi, cand vad ca rus nu vrea sa respecte nimic din ce a decis CC . pe de alta parte imi pare rau ca nu voi avea ocazia sa-l mai votez inca o data pe Base!  totusi, pana pe 29 se pot intampla multe.

   Reply
  5. liviuta

    @Bleen Astept sa vad ce deide Base. Daca el imi va cere votul, eu n-am sa-l refuz.
   Daca imi va cere sa stau acasa, plec la mare.

   Reply
   1. StefanTrifan

    @liviuta
    Băsescu nu va face niciodată asta. Nu ne va spune niciodată să stăm acasă.
    Va trebui să-l salvăm noi, în ciuda sfaturilor lui. El e în stare să se arunce chiar cu o anumită voluptate în gura lor şi să moară cu ei de gât.
     

    Reply
  6. MariusBadea

    @Bleen Si in 2007 tot lovitura de stat a fost. Mai soft ce-i drept dar tot nu aveau motive de suspendare.
   Atunci s-a iesit la referendum.
   Nu stiu ce este mai bine acum, mai astept argumente pro sau contra participarii.

   Reply
   1. teocharis

     @MariusBadea  @Bleen raspunde-ti concret, cu subiect si predicat, la intrebarea: DE CE a fost suspendat?
    that will do the job for you

    Reply
    1. MariusBadea

      @teocharis  @Bleen A raspuns Ilie Sarbu:
     -” Noi suntem mai multi”.
     In rest, nu cred ca veti gasi raspunsuri, nici macar in motivatia parlamentului.

     Reply
    2. teocharis

     buuun, continuam: daca NU existe motive de ce ar trebuie sa legitimam NOI prin presenta farsa asta sinistra
      

     Reply
    3. MariusBadea

      @teocharis Repet, nu am certitudinea ca asa este cel mai bine, dar cred ca singura metoda de le da o smetie peste bot este un NU majoritar la referendum.
     Orice altceva se poate interpreta de catre USL ca o legitimare a actiunilor lor.
     Amintiti-va ca au avut tupeul sa pretinda ca cele cateva mii de oameni iesiti in strada (majoritatea la ordinul lor) reprezinta vointa populara.

     Reply
    4. teocharis

      @MariusBadea de cand iti pasa de „interpretarille” USL
     ei pot pretinde orice
     atata timp cat au ficatul marit, that’s OKAY with me

     Reply
    5. sanantonio

      @MariusBadea, mai degrabă m-aș uita la cartonașul roșu pe care se pregătește UE să ni-l arate, decît la interpretarea viselor erotice ale USL.
      

     Reply
    6. teocharis

      @MariusBadea  @sanantonio imho @sanantonio a spus exact contrariul a ce consideri tu ca a spus:p

     Reply
    7. MariusBadea

      @teocharis  @sanantonio Eu inteleg ca UE ne arata cartonasul rosu din cauza „interpretarilor” aberante ale USL despre ce inseamna  statul de drept.
     Daca am inteles gresit, va rog sa ma scuzati, probabil este din cauza orei inainate si/sau ale caldurii.

     Reply
    8. teocharis

      @MariusBadea  @sanantonio imho USL este decredibilisata 100% la orice nivel in EU , in consecinta nimeni nu da 2 bani pe ïnterpretarile”lor
      
     cartonasul rosu a fost aratat deja pentru maskarada pusa in opera in ultimele doua sapt de USL

     Reply
   2. mimisor007

     @MariusBadea  @Bleen Marius, vrei un argument rational. e un pic mai lung. iata-l:
    Eu sunt de profesie avocat ( de 18 ani). iti spun asta pentru ca pe mine ma intereseaza mult incalcarea legii/constitutiei, mai ales pentru ca am contact cu ea ( si cu legea si cu incalcarea ei) tot timpul si ii inteleg nu doar in detaliu, punctual consecinta, ci si in perspectiva mai larga. Lucrurile stau asa:
    Realist vorbind, nu exista sanse pentru invalidarea referendumul, DESI ASTA AR FI SOLUTIA LEGALA. Adica in succesiune scurta:OUG41/5 iulie ( joi) a modificat Lg 3/2000 care este legea referendumului, ADICA LEGE CARE PRIVESTE DREPTURILE ELECTORALE SI SISTEMUL ELECTORAL , Art. 115 lin 6 din Constitutie ( privind delegarea legislativa de la parlament la guvern) interzice expres legiferarea de catre Guvern, prin OUGuri a unor materii printre care si a lricaror legi care „afecteaza drepturile electorale”. Deci, nu este constitutionala si nu poate produce efecte, in mod legal OUG 41 care a modificat articolul 10 in sensul ca participarea la vot pentru valildarea referendumului nu mai este de jumatate plus unu din alegatorii cu drept de vot, ci din alegatorii prezenti la vot. Clar, da? ACELASI ARTICOL DIN CONSTITUTIE ( art. 115 aliln 6) spune ca nici regimul de functionare al institutiilor fundamentale ale statutlui (CCR este o astfel de institutie, singurul for care decide asupra constitutionalitatii unei legi in Romania) nu poate fi afectat. Ori, cu trei zile inainte, pe 2 iulie, prin OUG 38 a modificat lg. 47/1992 de functionare a CCR, scotand hotararile parlamentului ( prin astea s-au destituit presedintii camerelor si s-a decis suspendarea presedintelui). Bref, SI ACEASTA OUG este clar neconstitutionala ( chiar si pt un profan in ale legii).
    SI TOTUSI!!!! Mare atentie aici !!!! in timp ce deciziile de ieri ale curtii ( din pacate inca nu s-au publicat nici in monitor nici pe siteul CCR) spun ( asa s-a comunicat de catre curte) constata ca ordonanta cu referendumul e neconstitutionala si ca si ordonanta de modificare a legii de functionare a curtii e neconstitutionala, CURTEA ZICE CA ESTE CONSTITUTIONALA HOTARAREA DE SUSPENDARE A PRESEDINTELUI SI DE NUMIRE A PRESEDINTELUI INTERIMAR PRECUM SI HOTARAREA DE ORGANIZARE A REFERENDUMULUI. cu alte cuvinte, desi recuoaste ca ambele ordonante, inclusiv cea care ii modifica ei, curtii competentele nu ii sunt neconstitutionale, le recunoaste efectele si zice ca sunt in vigoare cata vreme declara ca referendumul se va organiza in mod legal.
    concluzie:
    Nu te baza pe CCR care tocmai s-a contrazis ingrozitor in propriile decizii ( indiferent de ce spune presa) pentru ca pe cei 9 ( pe 3 dintre ei ii cunosc personal) ii intereseaza acum NU respectarea legii si a constitutiei ( ca CCR e garanta constitutiei, nu a lui Basescu, Ponta, a ta sau a mea), ci cum sa faca sa ramana in functie ( ca le place) si sa impace si capra si varza. Asta e CCR. Desi ar fi putut si trebuit sa decida pana la capat si consecvent si sa nu recunoasca nici un efect al celor doua ordonante, nu  a facut-o. Nu pentru ca ar fi amenintati ( sa fim seriosi, doar scaunul le este amenintat), nu pentru ca tin cu S sau cu Y ( desi tin) ci pentru ca nici astia, actualul guvern si actuala majoritate nu au nici un respect pentru functia si misiunea lor, ci doar pentru ei. Punct.
    Deci, in aceasta tendinta ( asa e intotdeauna CCR, din motivele expuse mai sus) de a impaca si capra si varza si de a nu supara prea mult pe nici unii dinrte ei, CCR NU respecta Constitutia pana la capat, si va valida referendumul. Dupa cum au facut si acum 5 ani ( si atunci suspendarea afost complet ilegala). Iar cancelariile europene ( care au respect pentru Justitie si curtile constitutionala si nu pot concepe ca insusi judecatorii constitutionali n-ar avea), dupa cum s-a victimizat Aspasia Cojocaru si dupa cum a postat pe facebook duduia Iuia Motoc ( protest impotriva presiunilor si destituirii lor) vor accepta orice decide CCR, ca deh, e instanta fundamentala a statului.
    Deci, in acest moment nu te poti baza decat pe ce votezi tu. Si e important sa votezi chiar daca Basescu va fi demis , pentru ca e impotrant daca pierde cu 5 la zero sau cu 5 la 3 sau la 4. E vorba de legitimarea noii puteri care spune perseverent zilnic ca ei fac ce fac zilele astea ( inclusiv incalcand legea) ca asa vrea poporul care i-a ales.
    Uite, si daca mai vrei un argument ( care stiu, pare teorie, dar nu e pentru ca de fapt despre asta e vorba acum) te rog sa citesti asta http://ihincu.wordpress.com/2012/07/10/libertatea-definitie-plus-organizare-si-aparare/ pentru ca EXACT PENTRU ASTA TE DUCI SA VOTEZI ( DACA TE DUCI) ACUM, SI LA TOAMNA LA FEL. NU PT BASESCU, CI PENTRU ASTA. Zilele urmatoare, in limita timpului ( ca doar noaptea mai am timp sa scriu) iti voi furniza pe acest site si alte argumente, rand pe rand, foarte simplu de inteles. Ca sa fim seriosi, nu-i greu. Sa nu ne mai pierdem in detalii si flotari logice. Asta e: acum nu mai e intre ei ci intre ei ( toti) si noi ( toti, de asemenea). Atat.
     

    Reply
    1. cristihan

      @mimisor007  @MariusBadea  @Bleen Contra-argument simplu:
     – daca boicotam exista o O SANSA sa reusim (sa nu se adune suficienti votanti + CCR sa o tina dreapta…);
     – daca mergem la vot, asa cum par lucrurile acum si cum nu se pot schimba in 3 saptamani in absenta unei … unui silver bullet de la Basescu, nu exista NICI O SANSA ca el sa castige.
     Simplu. 5-0 sau 5-4 conteaza la fel de mult ca in finala Campionatului Mondial. Adica deloc.

     Reply
    2. EleninaNicuţ

      @mimisor007  @MariusBadea  @Bleen unde exact zice CCR ca „ESTE CONSTITUTIONALA HOTARAREA DE SUSPENDARE A PRESEDINTELUI SI DE NUMIRE A PRESEDINTELUI INTERIMAR PRECUM SI HOTARAREA DE ORGANIZARE A REFERENDUMULUI”?

     Reply
 8. liviuta

  Vad ca parerile sunt foarte impartite si o atitudine diferita fata de vot intre noi cred ca reprezinta cea mai proasta varianta.
  Oricare din variante e ma i buna decat asta in care jumatate face intr-un fel, jumatate in celalalt fel.
  Eu am incredere in Basescu.
  Propun sa vedem ce cale alege pe tema asta si sa o urmam cu totii, fara a mai dilematiza. 
   

  Reply
  1. Gramofonu

    @liviuta Doar ca pe Basescu o sa-l intrebe asa:
   „Do you have anything to say before we find you guilty?

   Reply
   1. MariusBadea

     @Gramofonu  @liviuta Eu n-as fi asa pesimist. La cat de prosti sunt, nu si-au inchipuit ca exact asta nu le trebuia:
    – Basescu in arena.

    Reply
    1. OstapBender

      @Florina  In Romania libera Laurentiu Mihu arata ca e prea groasa, prea gandita ca sa nu fie chiar ceva mai mare.

     Reply
    2. Gramofonu

      @OstapBender  @Florina Pai normal, e si lunga. 10 ani fiecare => 20 de ani de democratie. Ilici o sa moara de ciuda cind o sa vada.

     Reply
    3. MariusBadea

      @Florina  @Gramofonu  @liviuta Cred ca da. Nu se asteptau la aceste reactii. Au calcat pe-o grebla si grebla i-a pocnit in fata.
     Tot ce fac acum, incearca sa minimalizeze efectele prostiei.

     Reply
    4. Florina

      @MariusBadea  @Gramofonu  @liviuta 
      
     Nu. Sînt în plină ofensivă. Iar a încerca să minimalizezi forţa cuiva care este în stare, în 10 zile, să bulverseze cancelariile europene şi să pună un continent în faţa ceva fără precedent în lumea democratică modernă, este cea mai mare greşeală pe care o poţi face acum. 

     Reply
    5. MariusBadea

      @Florina  @Gramofonu  @liviuta Atunci revin la paranoia mea de-acum cateva zile: fac jocurile Moscovei!

     Reply
  2. promaa2002

    @liviuta  este un principiu de drept elementar, cel care vine cu o cerere in fata instantei de judecata , trebuie sa probeze, sa convinga ! de aia in orice proces, cel mai greu este pt cel care acuza, el trebuie sa prezinte probe, pt ca cel acuzat se prezuma nevinovat ! asa si la referendum : basescu este cel „acuzat” , deci cei de la usl trebuie sa convinga alegatorii sa vina la referendum, ponta si antonescu trebuie sa alerga  prin coclauri,  la 40 grade,  sa convinga ! concluzie : alegatorii lui basescu nu trebuie sa voteze ! 

   Reply
 9. picus

  Hai s-o spunem verde: daca merge la referendum, Base moare sigur. In harmalaia care s-a facut acuma, poporul nu mai intelege ce-a hotarit de fapt CCR si nici nu pricepe prea bine cum e aia lovitura de stat fara singe pe strazi. Toata pedagogia lui Base nu va reusi sa clinteasca semnificativ lucrurile. Hai sa recunoastem ca noi, romanii, nu avem o cultura civica sau politica cit de cit acceptabila. Nivelul omului mediue cu totul depasit de concepte precum lovitura de stat, puci parlamentar etc. E prea abstract pentru nervul analitic de care putem banui poporul. Nu sunt nici salarii, nici pensii, nici somaj.  

  Reply
  1. OstapBender

    @picus O data inca o data si de mai multe ori, poporul trebuie educat democratic, ca sa nu mai sufere minoritatea civica pe bloguri. Tara lui de popor! Sa priceapa! Sa vina junimistii sa lumineze democratic neamul! Democratie pe paine! Democratie pe cornul care sa mananca cu laptele.

   Reply
  2. sanantonio

    @picus Tot verde, e același electorat din ”poporul nu mai intelege ce-a hotarit de fapt CCR si nici nu pricepe prea bine cum e aia lovitura de stat fara singe pe strazi”.Îți amintești 2007? La fel se zicea și-atunci, Băse nu mai are legitimitate, nici simpatie electorală, e deja demis. N-a fost demis. Nici acum nu va fi demis, în 2007 n-a avut nici 1% din susținerea străzii pe care a avut-o acum, chiar și înainte de suspendare. Întrebarea care se pune e dacă noi ne putem permite să validăm un referendum promovat ilegal, sau e mai onest față de noi și față de lege să boicotăm public un simulacru de referendum. Eu aș propune boicotarea publică, în stradă, prin promenade nevinovate prin parcuri purtînd tricouri cu mesaje înCURajatoare față putere. Băsescu va propune participarea la referendum, considerînd că are nevoie de confirmarea populației. Greu de ales.

   Reply
   1. adina

     @sanantonio  @picus basescu a spus ca referendumul in sine este o procedura democratica si ca e dreptul parlamentului de a uza de ea. Greu sa se mai contrazica acum. Din ce imi dau eu seama, el isi ia ca pavaza constitutia si legile tarii, si prin extensie CCR-ul. Prin contrast fata de cei de la USL care zica ca respecta deciziile CCR si la doua secunde dupa dau o ordonanta care sa contrazica complet acele decizii. Cred ca asta e mesajul lui de campanie: Basescu cel cinstit si drept, fata de pungasii socialisti ai USL.

    Reply
 10. MariusBadea

  Cred ca cel mai nefericit ministru din lume este in acest moment Marga: Trebuie sa-i aranjeze lui Ponta cat mai multe intalniri la nivel inalt ca ” sa explice ioropei” ca in Romania totul este in regula. Problema lor este ca le cam dau cu flit cam toti. Despre Antonescu nici nu mai vorbesc…

  Reply
  1. promaa2002

   @MariusBadea
   Marga, făcut praf în presa germană, „Precum comuniştii, nu face diferenţa între partid şi stat”  .
   ”Săptămâna trecută, Andrei Marga, le-a trimis colegilor săi din UE o scrisoare, la care a anexat și un comunicat al USL referitor la recentele evenimente politice. Acest demers este neobișnut, întrucât, un ministru de externe prezintă poziția guvernului său și nu pe cea a unui partid.Demersul este tipic pentru modul de gândire al noii puteri de la București, care – precum comuniștii odinioară – nu face nicio diferență între stat și partid”, se arată in Frankfurter Allgemeine Zeitung.

   Reply
 11. Rheia

  Nu-i destul să nu ne ducem la referendum, trebuie să-l reclamăm și ca ilegal. Cu toate vocile, pe toate canalele. Am înțeles bine?

  Reply
   1. Rheia

     @OstapBender Deci să mă iau de mînă cu Cristoiu și să rătăcim amîndoi printre polii confuziei. I-o fi și lui frică singur, săracul…. 

    Reply
    1. OstapBender

      @Rheia  De ce confuzie? Ceea ce se intampla e ilegal si, asa cum a aratat @picus mai jos, este antidemocratic. Cristoiu n-are nicio treaba. Lui nu-i este frica, el e doar pesimist. Si de cand s-a urcat si el pe un cal alb? El care facea emisiuni prietenoase cu AN?

     Reply
    2. Rheia

      @OstapBender  @picus Îndurare, cavalere, că nu-i luam apărarea lui Cristoi! Răsu-plîngeam și eu. Fiindcă nu știu ce să strig. Și cui. Și cînd. Și de ce.

     Reply
 12. promaa2002

  tu spui :
  Update luni 10 iulie 2012, ora 19.17
  „Alt cap de acuzare:
  Guvernul se folosește de prevederi neconstituționale într-o formă practic inatacabilă la Curtea Constituțională. Mai exact, aceleași prevederi ale legii referendumului care au fost declarate neconstituționale de CCR se regăsesc și în OUG-ul după care se va ține referendumul, OUG care nu poate fi atacat decît de Avocatul Poporului.” cu respect , nu e asa , OUG este nula , suspendata de drept, uite de ce :
  ARTICOLUL 147 din Constitutia Romaniei (1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.

  Reply
   1. promaa2002

     @Bleen ….Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept

    Reply
   2. promaa2002

    @Bleen
    Curtea Constitutionala (CCR) are temeiul legal prin care poate anula doua dintre deciziile-cheie luate in ultimele zile de Guvernul Ponta: Ordonanta de urgenta prin care atributiile CCR au fost restrinse si Ordonanta de urgenta prin care s-a modificat Legea referendumului,  In ce consta acest temei legal? E vorba de doua decizii, date chiar de CCR, in 2011. Ambele arata ca , (scuze) continutul unui text de lege declarat neconstitutional, copiat in alt act normativ (inclusiv ordonanta de urgenta), atrage dupa sine extinderea controlului Curtii Constitutionale si asupra ultimului act si declararea acestuia ca neconstitutional. Iata cele doua decizii: Decembrie 2011:”S-a stabilit competenta Curtii Constitutionale de a-si extinde controlul cu privire la textul care a preluat solutia legislativa criticata in conditiile in care a analizat si a constatat neconstitutionalitatea textului legal abrogat cu care a fost sesizata.” Iunie 2011: „De asemenea, decizia nr. 766 din 15 iunie 2011 a CCR obliga Curtea, in calitate de garant al suprematiei Constitutiei, la o atitudine activa, in sensul eliminarii dispozitiei constatate ca fiind neconstitutionala si din actele normative succesive care au intervenit ulterior, indiferent daca acestea sunt sau nu in vigoare la momentul solutionarii exceptiei”.
     

    Reply
    1. Rheia

      @promaa2002  @Bleen Sună aplicabil. De ce nu se aplică? Depinde de judecătorii CCR? Adică de voința lor?

     Reply
 13. picus

  Daca nu se atinge pragul de 50% +1, inseamna ca pe oameni ii doare in cot de manevrele USL. Si e tot o forma, indirecta, de validare a lui BAse. Participarea la referendum ar inseamna pe de alta parte si legitimarea actiunilor USL din ultima vreme. Ar inseamna ca noi acceptam sa luam parte la o chestie pe care pina mai ieri o denuntam ca lovitura de stat.
   

  Reply
  1. severmihail

   @picus Problema este ca vor valida referendumul indiferent de numarul de alegatori prezenti. CCR nu se va opune „vointei populare exprimate”…

   Reply
 14. picus

  Maestrul Cristoiu ii da inainte ca Base trebuie sa mearga la referendum orisicum, ca altfel nu mai are legitimitate, ca tot ce-a facut pina acum se va duce de ripa, ca astia o sa-i faca mucii cravata, ca n-o sa mai aiba putere, ca nu va mai fi in pozitia sa numeasca un premier impotriva vointei USL la toamna etc . Toti de la masa pareau sa incuviinteze. Teza asta mi se pare plina de sofisme si destul de stupida.
  1) Legitimitatea lui Base vine din votul de acum 3 ani si se intinde pe 5 ani. Un presedinte e legitim pe tot parcursul mandatului, indiferent de nivelul de popularitate. Daca schimbam presedintele in functie de asta, atunci mai bine sa desfiintam institutia alegerilor si ne schimbam presedintele in functie de sondajele de opinie.
  2) Puterea lui Base vine din prerogativele pe care i le da Constitutia. Un presedinte impopular nu-si pierde din cauza asta prerogativele. Altfel ajungem la consecinte aberante: cind scade sub 50% popularitate ii luam dreptul a numi primul-ministru, daca scade sub 40% nu mai are voie sa reprezinte statul roman, daca are sub 20% nu mai are voie sa participe la sedintele de guvern etc.
  3) Base nu trebuie sa fie brav si sa moara stupid doar pentru a puncta la impresia artistica. Participind la referendum cu un mesaj mobilizator, acceptind sa joace barbateste si pe bune farsa perfida spre care il impinge USL, Base risca sa piarda totul. Si in primul rind sansa de a-si apara mostenirea institutionala si politica. S-a vazut clar ca, chiar si atit de impopular cum este, chiar sicanat de USL, Basescu e capabil sa dea cu ei de pamint exploatind inteligent pirghiile pe care i le acorda Constitutia. Base poate continua sa faca asta inca doi ani. Iar la toamna tot el, asa impopular cum o fi, va numi premierul. Si tot el va numi sefii DNA etc. Daca Crin isi tine cuvintul.
  4) Un alt motiv pentru care Base nu trebuie sa intre in jocul referendumului pe bune este ca nu va fi fair-play. Pe de  o parte, USL va incerca sa fraudeze la rupere. Pe de alta parte, cei 256 nu pun nimic la bataie (vor ramine in continuare in parlament), in vreme ce Base poate pierde totul. Echitabil ar fi ca, daca presedintele este reconfirmat, Parlamentul sa fie dizolvat. Dar asta e o tema pentru Constitutia viitoare.
  Pentru toate aceste motive, cred ca Base trebuie sa exploateze in continuare toate caile juridice de atac si sa nu joace cartea sinucigasa a referendumului. In scurt, un boicot ar fi solutia cea mai inteleapta.

  Reply
    1. liviuta

      @Bleen  @adina  @picus Are dreptate in privinta legitimitatii date de alegerea pentru un mandatul de 5 ani, dar cred ca trebuie sa iesim la vot toti cei care il sustinem; sa speram ca se demobilizeaza ceilalti iar la vot sa iasa un rezultat cat mai bun.
     Caci legitimitatea data de alegerea din 2009 poate fi alterata de un scor prost la referendum, daca rezulta lipsa unei sustineri consistente a presedintelui.
     Sau, exista varianta unui boicot, dar asumat public, explicit si raspicat de Basescu, pentru ca altminteri, la un boicot discret, informal, i se va da cu rezultatul in cap.
     Varianta e riscanta, o prefer pe prima. Sper sa nu se ajunga ca 50% din votantii lui sa o adopte pe prima si restul pe a doua, ca iese o mare fasaiala.

     Reply
    2. adina

      @Bleen  @picus sa fac pe avocatul diavolului si sa va intreb: daca au planificat totul asa minutios, credeti voi ca se impiedica de absenteism ? La o adica ei organizeaza referendumul, printeaza foile de stampilat. Cineva spunea la Turcescu ca nu conteaza cine organizeaza ci cel care valideaza. Daca printeaza mai multe buletine de vot si le stampileaza din oficiu ? Daca ei s-au gandit la tot, sa ne gandim si noi la toate scenariile pesimiste posibile ca sa stim apoi cum sa reactionam.

     Reply
    3. OstapBender

      @adina  Pur si simplu nu le va pasa ca acum, in cazul lui Blaga, in cazul lui Anastase, in cazul avocatului poporului. Au psihologie de shmecheri nesimtiti. Daca nu se dau ei la o parte, te dai tu. Blaga trebuia sa se lipeasca de scaun.

     Reply
    4. para

     Aşa ar fi trebuit, să se ia la pumni cu cei care-l voiau jos. Iniţial au zis că n-avea ce să caute Blaga la o şedinţă nelegitimă, apoi Băse s-a dus la şedinţă în Parlament. @OstapBender

     Reply
    1. picus

      @hope18  @adina Vorbim si noi aici, dar nu stim ce e in capul lui Base. La B1, S. Lazaroiu dadea si el impresia a fi de acord cu necesitatea unei „relegitimari”. Dar se poate sa fi fost o chestie de derutare. Lazaroiu e bun la treaba asta.

     Reply
    2. hope18

      @picus
      Adevarul este ca un Base reconfirmat ar fi oribil pt usl si cred ca asta mi-as dori.Dar este greu

     Reply
  1. OstapBender

    @picus Este ceea ce trebuie spus in gura mare. In democratie sunt reguli de 2 ani, de 4 ani de 5 ani si cum era in Franta de 7 ani. Impopularitatea nu are fix nicio treaba.

   Reply
  2. OstapBender

   Am mai spus-o si bleen altfel. Nu opresc partida de fotbal de 90 de minute pentru ca publicul flueira. Atat are, atat jucam. Daca nu, nu mai stam in liga mare.

   Reply
    1. OstapBender

      @adina Comparatia nu este perfecta, dar in cazul asta „presedintele” este toata echipa. Asa sunt regulile.

     Reply
 15. OstapBender

  Laurentiu Mihu de la Romania libera pune o intrebare legitima „Care este, de fapt, planul?” Mai bine sa nu cititi raspunsurile sau mai bine sa le cititi. Socotelile meschine ale USL nu par intr-adevar sa justifice acest razboi total cu lumea civilizata si deci si cu europenii. Scopul pe termen lung pare a fi asezarea Romaniei din nou spre Est, in zona gri euroasiatica. Pana la urma VP este fiul politic al lui Nastase si deci nepotul politic al lui Ilici. Rusia putinista si-a propus deja sa faca o uniune euroasiatica.

  Reply
 16. Florina

  Pentru toţi cei care fac calcule, cu accent pe cele de imagine, în special – gen: dacă din x prezenţi la vot, y ar voat împotriva suspendării – o mai zic o dată: nu-i vorba de REVALIDAREA lui Băsescu acum, că nu revalidăm preşedinţi cînd nu le mai plac unora ochii lui care nu stau închişi la porcăriile lor, e vorba de INVALIDAREA unui referendum ilegal.

  Reply
  1. MariusBadea

    @Florina In momentul in care nu te prezinti la vot, se considera ca nu te intereseaza si ca accepti rezultatul acestuia, indiferent care ar fi el.

   Reply
   1. Florina

     @MariusBadea 
     
    În momentul în care NU m-aş pretenta la ceva ilegal? La modul general întreb, nu ăn cazul particular 29 iuiie. 

    Reply
    1. MariusBadea

      @Florina Pana acum referendumul nu a fost declarat ilegal. Cum s-a ajuns la el, asta-i altceva.

     Reply
    2. Rheia

      @Florina  @MariusBadea Cine îl poate declara ilegal, așa încît să conteze în Uniunea Europeană? Că despre ea vorbim. De ea ne pasă, În ea vrem să fim.

     Reply
    3. Florina

      @MariusBadea 
      
     Ce-ntreb eu şi ce răspunzi tu! A,m specificat clar, în general, nu în cazul ăsta!!! Pentru că sînt curioasă ce crezi/credeţi la modul general despre o asemenea situaţie.

     Reply
    4. MariusBadea

      @Florina Cred ca este o lovitura de stat. Am inteles din postare ca este vorba strict despre referendum: „e vorba de INVALIDAREA unui referendum ilegal.”
     Ar fi mai simplu sa ne spunem pe nume.
      

     Reply
   2. subway

     @MariusBadea  @Florina In cazul in care nu ma prezint la referendumul ilegal organizat de USL, inseamna ca nu ma intereseaza ce spune si ce vrea USL. Si daca 60% nu se prezinta la vot, inseamna ca majoritatea nu prea este curioasa de crizele USL-ului si uite asa Basescu este legitimat.

    Reply
    1. teocharis

      @subway  @MariusBadea  @Florina perceptia post-referendum va fi definita de asa-numitii „formatori” de opinie (ctp, hureseanu, etc)
     cred ca nu mai e un secret ptr nimeni in ce tabara joaca acestia

     Reply
    2. adina

      @subway  @MariusBadea  @Florina legitimat dar nu prin vointa populara, ci prin absenta populara. Halal suport pentru proiectele sale de reforma, daca mai are.

     Reply
    3. MariusBadea

      @subway  @Florina In cazul in care nu te prezinti, inseamna ca nu te intereseaza daca Basescu este demis sau nu!

     Reply
    4. subway

      @adina  @MariusBadea  @Florina Asa cum tacerea este un raspuns, asa si neprezentarea este un raspuns dat USL-ului. Bineinteles, trebuie spus in gura mare, „il sustin pe Basescu, dar nu va legitimez voua referendumul”.

     Reply
  2. adina

    @Florina au schimbat regulile jocului, au schimbat chiar si terenul de joc. De ce sa nu intram in jocul lor sa ne impunem vointa si sa-i batem cu propriile lor arme, chiar pe terenul lor ? De ce sa demobilizam oamenii, indemnand sa nu vina la referendum, cand referendumul a fost declarat constitutional de CCR, si CCR e ceea ce conteaza in ochii europenilor ?

   Reply
   1. Florina

     @adina 
     
    De ce să nu-i credem chiar de bună credinţă, cum am auzit azi pe la un post tv? Doar au demonstart aşa ceva, nu? Plus încă multe altele. 

    Reply
 17. OstapBender

  Laurentiu Mihu de la Romania libera pune o intrebare legitima „Care este, de fapt, planul?” Mai bine sa nu cititi raspunsurile sau mai bine sa le cititi. Socotelile meschine ale USL nu par intr-adevar sa justifice acest razboi total lumea civilizata si cu europenii. Scopul pe termen lung pare a fi asezarea Romaniei din nou spre Est, in zona gri euroasiatica. Pana la urma VP este filul politic al lui Nastase si deci nepotul politic al lui Ilici. Rusi putinista si-a propus sa faca o uniune euroasiatica.

  Reply
 18. vbkiler

  Cetatean pe Politeia:
  1. Decizia CCR a fost trimisa lui Antonescu. Are 10 zile sa o promulge. 10 zile de la primirea deciziei, nu de la publicarea in M. Oficial.
  Constitutia, art. 77, 3:
  “Dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea.
  2. Dupa publicarea Deciziei in M. Oficial (nu are cum sa intirzie publicarea, si oricum odata trimisa la promulgare, legea referendumului cntrolata de CCR intra in vigoare).
  3. OUG-ul nu mai are nici o valoare, pentru ca formula CCR “în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente” nu mai obliga Parlamentul sa modifice vreo lege, ci il obliga pe Ponta sa modifice OUG-ul (interpretarea Maestrului, Mister B.). Faptul ca Decizia CCR s-a comunicat si lui POnta arata ca CCRa a avut in vedere si OUG-ul.
  5. Daca Ponta se incapataneaza, si considera ca pentru referendum e destul OUG-ul si decizia de azi a CCR nu se aplica, CCR va invalida referendumul, are aceasta putere.
  6. Listele electorale. Vor umbla la ele, ca sa fie mai putini inscrisi in liste. Sa zice 2 milioane, adica vor scadea numarul de votanti de la 18 la 16, deci majoritatea de validare e de 8 milioane.
  7. USL nu are nici de o culoare 8 milioane de voturi anti-Basescu.
  8. Trebuie facut capmanie sa NU se mearga la referendum. S-a intors roata: in 2009 Ilici indemna oamenii sa nu mearga la referendumul pentru Constitutie, acuma vom face noi la fel.
  Se pare ca lucrurile sunt clare, plecam in concediu 🙂

  Reply
  1. adina

    @vbkiler voi sunteti siguri ca daca voi nu va prezentati la referendum, ceilalti va urmeaza exemplul ? Ce interes ar avea ? Adversarii lui Basescu vor fi in prima linie. Cu cat mai putine voturi, dar destule cat sa-l valideze CCR-ul, referendumul poate fi manipulat. Vorba lui Bleen: de ce sa te bagi cu capul sub ghilotina daca n-ai un plan ca sa scapi in ultima secunda ?
    
   Eu intreb urmatorul lucru: Ce-ar fi sa ne prezentam noi la urne si sa votam, si daca voteaza foarte multi (dau un exemplu 70% dintre cei prezenti) cu NU, doar nu o sa fraudeze atatea voturi. De aia sloganul de campanie ar tb. sa fie: nu pot ei frauda cat putem noi vota / stampila !

   Reply
   1. vbkiler

     @adina Comform sondajelor de pana acum nu avem nicio șansă să scoatem NU majoritar. Doar le asiguram cvorumul de 50+1%. TB trebuie sa poarte o campanie agresiva impotriva USL iar in ultima saptamana sa decida. Singura strategie pentru noi, nici asta sigură, ar rămâne absenteismul și mobilizare serioasă pentru supravegherea urnelor.

    Reply
    1. adina

      @vbkiler in sondaje nu prea mai am incredere
     absenteismul – abesentez eu, dar face la fel si cel de langa mine ?
     mobilizare pt supravegherea urnelor – exista destui oameni pentru asa ceva ?

     Reply
    2. vbkiler

      @adina la locale au votat vreo 10 mil de oameni, dintre care o parte pentru PDL sau alte partide. USL a avut vreo 4.5 mil de voturi. Nu cred ca pe timpul concediilor pot scoate ei la vot 9 mil de oameni.
     Cat despre legitimitatea lui TB: Un lup viu e mai bun decit un leu mort.

     Reply
  2. EleninaNicuţ

    @vbkiler decizia de azi e de neconstitutionalitate, nu are cum s-o promulge in forma aia, tb sa mai treaca o tura prin parlament; faptul ca i s-a comunicat lui POnta confirma exact chestia asta, intrucat, pe controlul constitutionalitatii inainte de promulgare,principiul este ca deciziile se comunica Presedintelui, iar deciziile de neconst si presedintilor Camerelor + PM.
    
   interesul deciziei de azi consta in interpretarea data unor dispozitii din legea referendumului, in sensul ca nu se poate deroga de la regula de cvorum (art. 5.2) printr-o dispozitie care vizeaza regula de majoritate (art. 10) .
    
   or, OUG 41 exact asta face (modifica art. 10 in sensul ca „prin derogare de la art. 5.2 blah blah); nu s-au atins de ea in decizia de azi (ar fi putut, zic eu), dar o vor tranti indirect la mom validarii referendumului.
    
   ref la listele electorale, sunt valabile cele de la locale, putand fi reactualizate pana maine, cel tarziu.
    
   la 7-8 nu mai e tb mea :p

   Reply
 19. Bleen

  Făcusem deja pronosticurile pe Facebook, înainte să văd declarația lui Ponta.
   
  Alte pronosticuri: 
   
  prezența la vot se va considera la o populație cu drept de vot sub 16 milioane
  vor fi cu 2 milioane mai multe buletine ștampilate decît alegători fizic prezenți la vot

  Reply
 20. teocharis

  „Din punctul meu de vedere, este foarte bine să vină 50% la vot. Avem o singură mare problemă: noi nu suntem 18 milioane în acest moment. Conform primelor estimări, s-a redus populaţia cu drept de vot cu trei milioane, deci cu drept de vot suntem 15 milioane. Cifra este pe baza unei ponderări, ca la sondaje de opinie, pe baza a ceea ce s-a înregistrat până acum la INS”, a spus Victor Ponta.  
   
  deci da:  au eliminat diaspora  din corpul electoral:)

  Reply
  1. teocharis

   aici suntem pe domeniul meu:P
    
   daca populatia totala, cf INS,  s-a redus de la 22 la 21 milioane, folosind „logica” , pe care o numesc de 2 zile „avocatesc-juridica” a dlui Ponta, implicatia necesara este ca numarul celor cu drept de vot s-a redus de la 18 la 15 milioane.
    
    
   imbatabil!

   Reply
  2. morris

    @teocharis Putin calm si gandim ca ei.  Se zice ca e bine sa sti cum gandeste dusmanul, sa-i poti  anticipa miscarile.
   Deci: usl-ul se bazeaza pe electoratul sau, cei 5mil jumate care au votat la locale. Si ii vor mobiliza, veti vedea. Plus voturi furate, prin diverse metode ( sunt experti ), cam 1mil. Deci pt demitere, ei depasesc pragul de 50%, iar in acest caz…situatia e neagra.
   Daca la vot ies 10 mil ( e cam mult, cred ) , usl-ul castiga. Repet, asta poate fi o strategie a lor.
   Calculele preliminare, pleaca de la rezultatele localelor.
   Batalia se va duce in provincie, in mediul rural.
   Asta e nasol pentru noi, pt ca acolo se fura bine si taranii saraci, inculti si usor de  manipulat -in masa lor- vor fi cam 3 la 1, in raport cu noi, din  mediul urban. 
   Stiu, sunt pesimist azi, dar ce sa fac? Vreau argumente cum ca ma insel, altfel ma urc pe pereti de nervi!!!

   Reply
   1. teocharis

     @morris calculul tau este valabil daca reusesc sa reduca masa electorala la 15 mil, i.e. prag de 7.5 mil
    deci nucleu dur incolonat la vot 5.5 milioane(nu cred dar sa admitem..)
    insa, daca pot fura 2mil pot fura oricat iar orice discutie devine inutila

    Reply
   2. MariusBadea

     @morris  @teocharis Euam fost in week-end-ul trecut la tara, undeva pe langa Bucuresti. Am ramas socat de cata pasiune puneau taranii astia despre care vorbesti in discutiile despre suspendare. Lovitura de stat era cuvantul cel mai des folosit.

    Reply
   3. subway

     @morris  @teocharis In nici un caz nu cred ca mai aduna astia 5 milioane de voturi cu tot cu furaciuni. E vara, e cald, lumea prin concedii, etc. La alegerile locale cei din zonele rurale sunt mai motivati sa iasa. Este ceva personal, tangibil. In cazul referendumului cred ca lucrurile stau mai altfel, chiar si in zonele rurale.

    Reply
 21. Nea

  Eu îmi tot făceam de ieri alt exerciţiu de imaginaţie: să zicem că ajung în turul doi Crin şi Vadim. Şi, atunci, încotro?
  Sau Crin cu Domnul Dan Diaconescu (asta e simplă, DDD cu voioşie).

  Reply
  1. adina

    @hope18 pune punctul pe i, observand simbolistica chemarii sefilor de servicii secrete, ambasadorului SUA, si ce alte intalniri, instalarea lui la Cotroceni, telefonul cu ministrul justitiei, intalnirea cu guvernatorul BNR. Comparatia cu Vacaroiu e de folos in situatia asta ca sa vedem diferentele. Iar presedinte discret da o nuanta foarte ingrijoratoare si negativa, de ce sa fii discret cand nu ai nimic sa ascunzi

   Reply
   1. hope18

     @adina
     a avut o pledoarie in care spunea ca mai bine Base sa dispara(spus pe scurt) pt ca oricum nu va mai avea ce sa caute la Cotroceni,Asta nu se spune,pt ca ideea este sa se restabileasca legalitatea.Vreau sa spun ca asta nu este un mesaj f. bun pt un electorat deja confuz

    Reply
    1. adina

      @hope18 basescu, in temeiul politicii practicate de el si care l-a consacrat in ultimii ani, nu mai poate reveni la Cotroceni doar in baza invalidarii referendumului de catre Curtea Constitutionala. Imagineaza-ti un procent de participare 45 % – referendumul nu e validat de CCR. Dar din aceste 45 %, 70 % de votanti pun stampila pe DA la referendum. Impresia in exterior ar fi ca poporul te-ar fi ars la valiza, Basescule, noroc cu CCR, doar asa ai scapat. Brand-ul de pana acum al lui Basescu a fost de om curajos care nu se teme sa-si spuna opinia.

     Reply
    2. adina

      @hope18 pentru mine nu e nici o confuzie, merg la vot (daca aflu unde se voteaza la nemti) si pun stampila pe NU. Ideea e asa: mai bine sa-l stampilez eu pe Base, decat sa se chinuie CCR sa interpreteze. Scutim oamenii de dureri de cap inutile.

     Reply
    3. hope18

      @adina
      Adevarul este ca nu vad nici o iesire din fundatura in care suntem si sunt de acord cu ce spui,dar nu cred ca este momentul sa evidentiem acest aspect.Asta inseamna sa ne recunoastem infrangerea S-ar putea sa ma insel dar asa mi se pare mie

     Reply
 22. Bleen

  Exercițiu de imaginație. Puneți-vă în locul useliștilor. În toată Europa se vorbește despre lovitura de stat din România, întreaga clasă politică europeană, cu cea germană în frunte, și stînga și dreapta, vă acuză de lovitură de stat, de încălcarea statului de drept, de comportament antidemocratic. Sînteți izolați, mai rău de atîta nu se poate, ați încălcat Constituția, ați luat legile ostatice, nu respectați deciziile Curții Constituționale. Ați mers pînă aici. Sînteți dispuși să pierdeți tot, organizînd un referendum pe bune?

  Reply
  1. Hongse

   @Bleen
   Ce nu-mi e mie clar e ce draci se aşteaptă ei să se întâmple după. Presupunând că le iese referendumul „pe bune”.
    

   Reply
   1. Bleen

     @Hongse Cum adică ce se întîmplă după? După nu se mai întîmplă nimic. E liniște. Ei nu se așteaptă să se întîmple lucruri, ei fac lucrurile să se întîmple.

    Reply
   2. hope18

     @Hongse  @Bleen
     Sa se rascracareze ei cu toata gascapeste toata tara si eventual sa ne transforme in colonie ruseasca……Zic si eu…

    Reply
  2. MariusBadea

    @Bleen Important nu este cine voteaza, important este cine numara voturile. Nu stiu pe cine am citat.
   Rezultatul este probabil decis – altfel nu se angaja Antonescu sa dispara daca referendumul il confirma pe Base.

   Reply
   1. adina

     @MariusBadea  @Bleen Iti spun eu pe cine ai citat. Pe Iosif Visarianovici Stalin. Sinistru om, sinistru citat, sinistre vremuri.

    Reply
  3. Boghy

    @Bleen Categoric nu. Scriau aia prin EVZ ca presedintii sectiilor de votare erau stabiliti de vineri, inainte de votul suspendarii. Nu conteaza cine si ce voteaza, conteaza cine numara voturile. Nu au nici cea mai mica intentie sa organizeze corect.

   Reply
    1. Annia

      @Rheia  @Bleen  @Nea Asta spuneam si eu ieri sau alaltaieri: trebuie sa devenim observatori! Problema e ca, daca ProDemocratia este singurul ONG acreditat sa faca asta, n-avem sanse(sau, ma rog, sunt reduse; au deja „oamenii lor”, de la episoadele electorale anterioare). Asadar: vede cineva o solutie pentru a deveni observatori?

     Reply
    2. Nea

      @Bleen De ce câteva zeci? Să fie 420, 2% dintre secţii să fie monitorizate. Şi în restul, ziarişti, ONG-uri, bleah.

     Reply
 23. andreea1

  am intrat pe site-ul INSSE. Exista date provizorii privind recens. din 2011. Avem nr populatiei Romaniei, dar nu si pe al  celor cu drept de vot.
  Acuma, daca copy paste are date privind nr. celor cu drept de vot conform datelor INSSE (???) exista  2 posibilitati:
  1. Sunt pe baza datelor provizorii. Care nu au fost publicate pe site-ul INSSE in aceasta structura, ca nu exista obligatia/cerinta asta. Oricum sunt provizorii.  Deci nu pot fi folosite.
  2. Sunt pe baza datelor definitive (my ass…) si atunci, aceste date definitive trebuie sa fie publice, deci publicate pe site-ul INSSE, deci  trebuia SA LE VEDEM si noi. Ca nu sunt cu dedicatie COPY PASTE. Nu sunt cu caracter secret, in ma-sa.
   
   

  Reply
  1. Boghy

    @andreea1 in ma-sa, in ta-su, asta trebuie dat cu capul de pereti urgent, pana nu o luam noi razna.

   Reply
   1. andreea1

     @Boghy
     De acord, in toata familia. Dar Copy paste trebuie sa justifice cifra aia!!! DE UNDE DRACU A SCOS-O???

    Reply
   2. andreea1

     @Boghy
     De acord, in toata familia.
     
    Dar Copy paste trebuie sa justifice cifra aia!!! DE UNDE DRACU A SCOS-O??? INSSE nu are voie sa iasa  pe piata decat cu cifre oficiale. Adica publicate pe site-ul lor.
    Da-i naibii, ca lucrez cu cifrele lor de ani de zile. Inteleg ca discutia este daca  aceasta cifra de 15 mil cuprinde doar pe cei din romanica (asa cred si eu) sau  si pe cei din diaspora. Eu insa nu stiu nici macar de unde a scos Ponta cifra de 15 mil. prezumptivi votanti din Romania. Cifra asta trebuie sa fie publicata pe site-ul INSSE!!! Si nu e!!! Deci mergem pe cifre provizorii!!! Deci e ilegal.

    Reply
  2. adina

    @andreea1 zicea Lazaroiu ca INSSE ia in calcul doar populatia stabila, nu si cei plecati din tara mai mult de 12 luni, cum probabil sunt destui aici pe blog. Insa si cei plecati din tara au drept de vot, inca :-).

   Reply
  3. Rosu

    @andreea1 Se duce deja o lupta pe imagine. ASta baga fumigene si petarde, ca sa mobilizeze uslasii impotriva marinarului.

   Reply
  4. OstapBender

    @andreea1 Acum, ce cred eu ca USL pentru a se putea bate cum stie ne-a tras intr-o mlanstina, dar ceea ce ce trebuie strigat in gura mare este ca trebuie sa ne urcam din in ringul politic, acolo unde sunt reguli si ne pot vedea arbitrii.

   Reply
  5. Hongse

   @andreea1
   Indiferent, INS numără pe ăia care-s acasă. Care au cai, vaci, acarete, căruţe, etc. Nu pe cei care au drept de vot. Altă abureală marca usl.
    

   Reply
   1. Hongse

    @Rheia@andreea1
    Asta-i cu bancul
    „Întrebare la radio Erevan: Cu cine se învecinează URSS?
    Răspuns: Cu cine vrea ea.”
     

    Reply
   2. teocharis

     @Rheia  @andreea1 de la locanta vecina(hotnews), se pare ca suntem 21.000.000
    „19 milioane reprezinta doar POPULATIA STABILA, care include (cf metodologiei recensamintului):”♦ cetăţenii români, străini sau fără cetăţenie cu domiciliul în România care, la momentul recensământului, se aflau pe teritoriul ţării (persoane prezente) sau erau temporar absenţi, fiind plecaţi în străinătate pentru o perioadă mai mică de 12 luni;♦ cetăţenii români, străini sau fără cetăţenie veniţi pentru o perioadă de cel puţin 12 luni sau cu intenţia de a rămâne o perioadă de cel puţin 12 luni (la lucru, în căutarea unui loc de muncă, la studii, în interes de afaceri etc.) care aveau doar reşedinţa în România;♦ cetăţenii români plecaţi în străinătate în cadrul misiunilor diplomatice sau militare, oficiilorconsulare şi al reprezentanţelor comerciale româneşti din străinătate.”nu s-au cuprins în populaţia stabilă a ţării:♦ cetăţenii români, străini sau fără cetăţenie cu domiciliul în România plecaţi în străinătate pentru o perioadă de cel puţin 12 luni sau cu intenţia de a rămâne în străinătate o perioadă de cel puţin 12 luni : la lucru, în căutarea unui loc de muncă, la studii, în interes de afaceri etc. (persoane plecate pe perioadă îndelungată) – circa 900.000 persoanede asemenea, au făcut obiectul recensământului, dar nu au putut fi înregistrate în formularele individuale şi nici în centralizatoare următoarele categorii de persoane:♦ cetăţenii români, străini sau fără cetăţenie cu domiciliul în România, care la momentul critic al recensământului erau plecaţi cu întreaga familie în străinătate şi pentru care nu au existat alte persoane (în ţară) care să declare existenţa lor;♦ persoane care au refuzat explicit sau tacit recenzarea, prin evitarea vizitelor personalului de recensământ (populaţie necontactată).Procentajul locuinţelor în care nu s-a putut realiza recenzarea reprezintă […] circa 1 million de persoane.”

    Reply
    1. andreea1

      @teocharis  @Rheia
      Corect. Dar astea sunt DATE PROVIZORII. Datele definitive nu au fost publicate. Votam pe baza datelor provizorii??? Ca sa nu mai zic ca din astea provizorii nu stiu cati sunt in Romania si cati in diaspora. Insist ca proasta in targ, pt ca aceste cifre sunt extrem de importante!!!

     Reply
    2. Rheia

      @andreea1  @teocharis Legea (mă rog, actul legislativ) care reglementează referendumul face diferența între „date provizorii” și „date definitive”? Explicit?

     Reply
    3. Rheia

      @andreea1  @teocharis Că, judecînd după precedentul avizului CCR care nu conținea expresia „aviz negativ/pozitiv”, se cheamă că plutim într-un limbo lingvistic moebusian….

     Reply
    4. andreea1

     @Rheia@teocharis
      
     @teocharis
     „În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a constatat că Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului este constituţională în măsura în care asigură  participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. ”
      
     N-as putea sa afirm ca stiu ce inseamna liste permanente dar nu mi se pare ca rezoneaza cu date provizorii. 
      

     Reply
    5. Rheia

      @andreea1  @teocharis Lista electorală permanentă cuprinde cetăţenii români cu drept de vot întocmită potrivit criteriului domiciliului de către Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor din cadrul Ministerului Administraţiei  şi Internelor prin prelucrarea  şi selectarea datelor privind cetăţenii cu drept de vot cuprinse în Registrul Naţional de Evidenţăa Persoanelor.

     Reply
 24. Rosu

  Oameni buni si dragi… Ponta sustine nici mai mult nici mai putin ca Basescu i-a „inscenat chestia cu plagiatul”… Asta ori ne crede tampiti, ori chiar delireaza…

  Reply
   1. Rheia

     @hope18  @Rosu Ați uitat cîți liceeni au picat bac-ul anul ăsta? Înmulțiți cu doi părinți. Oameni inteligenți și responsabili…. Ce procentaj vă dă?

    Reply
 25. Rheia

  Nu că aș vrea să vă deturnez atenția, dar între MRU și Isărescu candidați la președinție, pe cine alegem?

  Reply
    1. adina

      @Rheia Mugurel e bun la BNR, MRU e fresh, rasat, vorbeste frantuza, engleza, si multe altele, e articulat in argumentatie, stie istorie – dupa cum vedem zilele astea, istoria are prostul obicei de a se repeta – si nitel, sau chiar mai mult, geostrategie, a fost raportor pentru Europa de Est nu mai stiu al cui.

     Reply
    2. Rheia

      @EleninaNicuţ  @adina DACĂ ar fi. Vizibil, ca în „simțibil”. Judecînd după declarațiile cvasi-neutre, para-binevoitoare, ne-ostile.

     Reply
    3. EleninaNicuţ

      @Rheia  @adina reformulez: de unde si pana unde te-ai gandit taman la Isarescu vs MRU? te-a inspirat cumva vizita lui de azi la Cotro? 🙂

     Reply
    4. Rheia

      @EleninaNicuţ  @adina Păi cred că da. Dar probabil s-a așezat pe o teorie mai veche (m-ai prins….)

     Reply
    5. EleninaNicuţ

      @Rheia  @adina ai lansat ‘sondajul’, l-ai adus din condei discret in favoarea lui Isarescu, dar tu nu ne-ai dat niciun raspuns. well? 🙂

     Reply
    6. SimonaM

      @EleninaNicuţ  @Rheia  @adina Tare mi-e că vizita aia e cu bătaie spre rezerve… Trebuie să stăm cu ochii pe MOF.

     Reply
    7. Rheia

      @EleninaNicuţ  @adina Eu cred că minusul de charismă al lui MRU și plusul de credibilitate al lui Isărescu îl recomandă pe acesta din urmă pentru poziția de președinte. Pînă mai ieri, credeam că își dorește Voiculescu acest post enorm, dar vizita lui Mugurel de azi la Cotroceni mi-a redeșteptat o bănuială mai veche.

     Reply
    8. Rheia

      @EleninaNicuţ  @adina Acum, în acest moment, cred că da. Sînt genul care-și face poze lîngă statuia lui Ronald Reagan, înclinîndu-se în fața lui.

     Reply
    9. Rheia

      @hope18  @EleninaNicuţ  @adina Mă tem că lumea o să-nceapă curînd să-și dorească „stabilitate”, „previzibilitate”, „tehnocrație”. 

     Reply
    10. andreea1

      @Rheia  @EleninaNicuţ  @adina
      Am dubii mari ca Isarescu ar accepta/dori functia de presedinte. Presupunand ca l-ar intreba careva. Pe bune, ii este bine unde este. Vizita lui la PALAT a fost legata de evolutia leului.

     Reply
    11. Rheia

      @andreea1  @EleninaNicuţ  @adina Probabil. Dar mie mi-a amintit de o întîmplare mai veche. A cărei morală era „Vreau să mă plictisesc ca-n Danemarca, unde cel mai interesant lucru e că soarele iese din nori două zile la rînd.”

     Reply
    12. Bleen

      @andreea1  @Rheia  @EleninaNicuţ  @adina Nu știu ce discutați voi aicea. Nici MRU, nici Mugur nu vor candida la prezidențiale. Crin Antonescu cîștigă alegerile din 1 noiembrie la pas.

     Reply
    13. EleninaNicuţ

      @Bleen  @andreea1  @Rheia  @adina 1 noiembrie pica intr-o joi, deci numai cu asta si ma indoiesc amarnic de cele de mai sus :p

     Reply
    14. Rheia

      @EleninaNicuţ  @Bleen  @andreea1  @adina Adică de Luminație? (Așa se cheamă Ziua Morților la noi în Ardeal. Adică la ei. Eu am devenit bucureșetană.)

     Reply
    15. EleninaNicuţ

      @Rheia  @Bleen  @andreea1  @adina „ziua tuturor sfintilor”, da, poftim inca un argument in sensul ca nu :-))

     Reply
    16. andreea1

      @Bleen  @Rheia  @EleninaNicuţ  @adina
      Asta am zis si eu, ca Isa nu candideza la presedentie.
     Crin presedinte in noe nu sunt sigura. Ce sa zic, imi dau si eu sperante ca innecata.

     Reply
 26. Annia

  „Dacă mai bine de 50 la sută din populația României va decide în 29 iulie că trebuie să avem azi la conducerea României liderii pe care-i avem, un plagiator și un aventurier politic, deciși să apere starea de fapt, e cazul să ne așteptăm, nu doar la dezastrul exploziei sociale,o fatalitate în societățile de supuși. E cazul să ne așteptăm ca și acele ultime câteva sute de proaspeți cetățeni să  plece și să încerce să se integreze comunităților de cetățeni din Europa sau America, lăsându-i aici doar pe supuși cu stăpânii lor. Care să refacă, o dată la 10-15-20 de ani ritualul sângeros al exploziei mămăligii.”
   
  http://www.contributors.ro/editorial/puterea-celor-fara-putere-in-romania-sau-%E2%80%9Djos-petre-stoica%E2%80%9D/?cfcc

  Reply
 27. OstapBender

  Prostul pana nu e ticalos si cinic nu e prost destul. Dupa ce Floricel a fost plantat la Cotroceni VP zbiara la Patapievici: Eee, sa ne spuna acum cui vrea sa fie subordonat, senatului sau presedintelui? Omul asta inca se crede in fata blocului unde-i dadeau toti capace. Altfel nu inteleg de unde atata frustrare infantila.

  Reply
 28. GabiDumitru

  Judecind conform ultimelor evenimente,mi-e clar ca sondajele scoase pe piata pina acum sunt false si pregatesc terenul pentru fraude masive la Referendum.
  Ambele sondaje anunta o prezenta la vot de peste 80%.
  Asta asa,ca sa nu fim surprinsi de avalansa de voturi aranjate.

  Reply
  1. OstapBender

    @GabiDumitru Am demonstrat. Ma citez: „Asa-zisul sondaj IMAS se vede de la o posta ca e o facatura. Trei elemente il demasca: perioada pe care o ia in considerare 5-7 iulie, felul manipulatoriu si pervers in care se induce o opine „majoritara” din legatura intrebarii si raspunsului cu 80% prezenta la vot, dar si ziua in care apare, adica azi duminica, ca sa-l mestece bine „telespectatorii” o data bucatele de sarbatoare.”

   Reply
 29. morris

  Turcescu sta cu nasul in laptop. Care ii stie adresa de mail? Dati-i un link cu articolul lui Bleen, mai ales cu ce spune Laura Stefan. Sa citeasca tare, in direct. 
  Sa inteleaga mai clar si telespectatorii lui, dar si aia din studio; ca deja bat pasul pe loc si se invart in jurul cozii!

  Reply
 30. OstapBender

  Prostul pana nu e ticalos si cinic nu e prost destul. Dupa ce Floricel a fost plantat la Cotroceni VP zbiara la Patapievici: Eee, sa ne spuna acum cum vrea sa fie subordonat, senatului sau presedintelui? Omul asta inca se crede in fata blocului unde-i dadeau toti capace. Altfel nu inteleg de unde atata frustrare infantila.

  Reply
  1. GabiDumitru

    @OstapBender
    Pai evolutia psihica a lui Puie Monta s-a oprit pe la 15-16 ani.
   Nu vedeti ca sufera de complexul puterii,specific castratilor?

   Reply
 31. andreea1

  Radu Carp la B1 spune ca validareareyultatelor  referendumului (pe asta o uitasem), care este obligatorie,  se face de CCR. Care nu poate valida decat in functie de decizia data de ea in materie. Adica cea de astazi. 

  Reply
   1. cocosila

     @Bleen  @andreea1 N-as baga mana-n foc pentru ce se va intampla dupa 29. Daca nu-l mananca aia maine pe Ponta se intoarce ala cu tupeu si ne-o trage.

    Reply
   2. adina

     @Bleen  @andreea1 sorin ionita: problema nu e OUG vs. lege ci faza cu 15 milioane de alegatori in loc de 18 milioane, diaspora are sau nu are dreptul sa voteze
    sebastian lazaroiu: aia e problema, acolo pot fi fraude.

    Reply
 32. poweraxxel

  „Pentru grupul din care fac parte, legile si hotararile CCR sunt respectate, pentru ca sunt create a fi respectate, nu schimbate sau ignorate atunci cand acestea nu servesc interesul premierului si guvernului sau”, a mai spus liderul popular.

  Reply
 33. poweraxxel

  Liderul popularilor din Parlamentul European, Joseph Daul, refuza sa il primeasca pe Victor Ponta la o discutie si ii pune conditii pentru acceptarea intalnirii

  Reply
 34. poweraxxel

  La cat de lipsit de reactie este in ultima vreme, eu zic ca Avocatul Poporului trebuie declarat disparut la POLITIE. SI facut un documentat la DD la OTV…

  Reply
 35. OstapBender

  Trebuie actiune, chiar daca suna romantic, chiar daca, vai, „poporul e prost”. El ce stie saracul?! Poporul trebuie luminat nu detestat. Asa cum de Pasti, de la o lumanare se aprind tot mai multe, tot asa trebuie lamuriti cei din jur. Sa princeapa ca e grav si ca depinde de ei.

  Reply
  1. Rheia

    @OstapBender NU-i chiar așa. Mie nu mi-au răspuns la mesaj nici Cristi Preda, nici Monica Macovei, nici ICCD, deși sînt poporul (și scriu corect gramatical). De trei zile. Și nu voiam decît să mă lămurească. 

   Reply
    1. Rheia

      @OstapBender Păi așa vorbeam și eu. Adică scriam. Dar poate s-au temut să nu fiu uselistă infiltrată (se zicea „coadă de topor”, pe vremea ailaltă, dacă mai ține minte cineva folclorul proletcultist).

     Reply
 36. adina

  Ha ha ha ! Carp, prodecan stiinte politice: Nu conteaza cine organizeaza referendumul ci cine il valideaza sau il invalideaza. CCR e responsabila de validarea referendumului. Cu alte cuvinte veniti la vot si votati NU !

  Reply
 37. Hongse

  Orăşanu: „dacă există o sesizare, doar una, cu nume şi prenume, nu anonime, avocatul poporului trebuie să facă sesizare.”
  Tov Orăşanu, eu am semnat cu nume şi prenume. Nu cu Hongse. Hai las-o jos că măcăne.
   

  Reply
  1. SimonaM

    @Hongse Io am și fuckin read receipt. So. What next.
   Acuma vrea să-l reclam în penal. Pă banii cui, bă???

   Reply
    1. Mistral

      @SimonaM  @Hongse nu-i nimic pierdut in afara de ” normalitate ” .pana la urma le-o tragem . 

     Reply
    2. SimonaM

      @Mistral  @Hongse Sorry. La asta nu mă bag.
     Am stat șapte ani prin tribunale pentru o tâlhărie (eu victimă). Să se sacrifice altcineva la asta, nu mai rezist o tură.
      

     Reply
 38. OstapBender

  Propunere de protest.
  Pornind de la „trotilul” deja invocat de bleen si pentru ca violenta lor „legislativa” (adica nu au dat cu parul) cere un raspuns simetric, propun, sub sloganurile „USL ne-ati clocit-o!” si „Am terminat de numarat ouale!” si „Voi chiar aveti oua?”, urmatoarea actiune. Sa arunce fiecare manifestant cate zece oua in sediul PSD. Se pot estima in total 2000. Daca se nimereste si VP in vizor sau oricine din gasca lui, perfect.
  Nu este violenta. Este foarte usor de realizat. Pentru cine se teme, n-are decat sa priveasca la protestele studentilor din Canada sau din Franta sau din Anglia. Nu la cele din China.
  Presa fiind ahtiata de actiune va da in bucla imaginile.
  Daca vor acuza de violenta, se vor umple de ridicol.
  Actiunea se poate repeta de cate ori e nevoie.
  Costuri minime, satisfactie garantata!

  Reply
   1. Florina

     @Hongse  @OstapBender 
     
    Aşa, şi în afară de satisfacţie ce s-ar obţine? A, şi mediatizare, bun. Mai departe? 
    E cazul să fie ceva eficient, nu satisfăcător. La lovitură de stat nu ripostezi cu „ba p’a mă-tii”.

    Reply
    1. Hongse

     @Florina@OstapBender
     Păi cam asta facem. Fie pe blogary, fie pe bookface, fie în Piaţa Victoriei. Aşa măcar îi stric sacoul…
      

     Reply
    2. OstapBender

      @Florina  Am spus ca e un raspuns simetric. Cat ai fi de nesimtit, si cu obrazul ca slanina inainte de Craciun, cand primesti un ou peste fata tot simiti ceva. Altfel, profita de bunul simt al poporului bland.

     Reply
    3. Florina

      @OstapBender 
      
     Pe mine nu mă interesează ce simt ei, ci cît de eficientă,  repet, poate fi o acţiune. Sau in articol. Sau un mesaj.  Iar protestul din PV cred că e important să rămînă aşa, exceptînd numărul participanţilor, desigur.
     Părerea mea.

     Reply
    4. Hongse

     @Florina@OstapBender
     Florina, însuşi măritul Ponta a declarat că-l doare la basca guevarristă de acuzaţiile de pagat, că nu-i mai afectează imaginea. Deja plagatu e ea mi mcă problemă a lui.  Să nuităm că prestul din piaţa Victoriei a fost despre plagiat.
      

     Reply
    5. Hongse

     @Florina@OstapBender
     Florina, însuşi preamăritul Ponta a declarat că-l doare la basca guevarristă de acuzaţiile de plagiat, că  nu-i mai afectează imaginea. Deja plagiatul e cea mi mcă problemă a lui.  Să nu utăm că protestul din piaţa Victoriei a fost despre plagiat.
      

     Reply
    1. SimonaM

      @Gramofonu  @cristihan Mi-a copt un deget la picior. Nu pot sta în picioare. Soluții, anybody? Mai stau și la mama dracului de departe :d

     Reply
    2. OstapBender

      @SimonaM  Se numeste panarițiu. Trebuie intrebat la farmacie. Atentie, poate fi si grav.

     Reply
    3. SimonaM

     @OstapBender
     Da, știu.. Nu e încă panaritius. Mai am vreo două stadii până acolo. 🙂
     Știu rețeta. Dar tot nu pot sta pe picior. Aia-i problema :((((
      

     Reply
    4. Rheia

      @SimonaM  @OstapBender Stai cu piciorul în ceai concentrat de salvie. Sau, și mai bine, fă-ți cataplasmă cu tinctură de salvie și un pic de bicarbonat de sodiu. (Formula AS scrie pe mine…. Mă rog, pe mama, dar tot un drac….)

     Reply
    5. OstapBender

      @SimonaM  Mai este o varianta destul de logica. Apa in care a fost diluat un pic de clor. Dar doctorul trebuie sa se pronunte. Doctorul ala adevarat.

     Reply
    6. OstapBender

      @Rheia Pai, din fericire-nefericire, cei pe care ii chinuie la propriu simtul civic, ca sunt multi care n-au nicio taina, sunt, ii chinuie si nevoia de adevar, in cazul asta politic, adica „public”, un adevar care priveste pe toata lumea din cetate, ca de la greci vine termenul de politic, politea, care inseamna cetate, pardon pentru cei care stiu. Alte, „adevaruri” cu siguranta ca sunt.

     Reply
    7. Rheia

      @OstapBender Zilele astea am în fiecare ceas senzația că eu sînt aia țicnită, care nu mai știe să deosebească adevărul de minciună.

     Reply
 39. adina

  si ponta tb. sa-si schimbe buletinul, numele de familie anterior era Victorianus Plagiator. La schimbarea buletinului, se va numi Victorianus Pucitor (n-am gasit alta rima).

  Reply
 40. andreea1

  B1:Copy Paste a declarat ca in Romania mai sunt 15 mil. de alegatori!!!!
  INSSE nu a dat publicitatii rez. referendumului pana acum  pt ca ca guvernul Boc nu i-a dat bani sa poata procesa datele. Sa inteleg ca acuma a facut procesarea pro domo???
   

  Reply
 41. Gramofonu

  Din ciclul „citate celebre”.
  „Basescu nu reprezinta pe nimeni, se reprezinta doar pe el” – PM.
   
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12761864-liderul-popularilor-din-parlamentul-european-joseph-daul-refuza-primeasca-victor-ponta-discutie-pune-conditii-pentru-acceptarea-intalnirii-liderul-socialistilor-din-hannes-swoboda-cere-comisiei-europe.htm
   
  „Premierul roman mi-a cerut o intalnire maine. refuz sa il primesc pana cand nu imi va fi clar faptul ca guvernul sau pune in practica ceea ce a decis Curtea Constitutionala recent, nu va retrage ordonantele de urgenta care nu respecta deciziile CCR si nu va arata ca respecta pe deplin statul de drept”, isi incheie Joseph Daul declaratia.
   
   

  Reply
  1. andreea1

    @Gramofonu A, la chestia asta, tampitul de Blanculescu a zis ca Ponta e premier al unei tari independente …bla,  bla,  bla, ..el nu cere intalniri. Noi nu suntem colonie, sa cersim intalniri!!! .Sa terminam cu chestiile astea!!! Avem mandria noastra!!! 
    

   Reply
 42. Hongse

  „Acuzaţiile de plagiat nu mi-au afectat imaginea pe plan extern” – Dr. Victor Ponta
  PS: Cum îl cheamă pe bivolul cu cravată-n dungi albastre?
   

  Reply
 43. adina

  CCR a ales formula cu legea este constitutionala si le-a dat o palma finuta celor din USL. Ei au intrat cu bocancii in legi si in constitutie, CCR s-a repliat si poate judeca referendumul asta cum li se pare lor mai bine. Si-au lasat loc de manevra. Daca o fi bine sau o fi rau, om trai si om vedea.

  Reply
 44. Merechene

  art 58 (2) Avocatul Poporului şi adjuncţii săi nu pot îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior. deci numirea lui Valer Dorneanu este ilegala.

  Reply
 45. andreea1

  Na ca gurul CTP (varianta populara a CCR) s-a pronuntat: referendumul trebuie desfasurat in conditiile stabilite de CCR. 

  Reply
 46. Thealleycat

  Vai…ma face sa ma gandesc la un banc….scuze, el este in postura acelor organe…participa dar nu se baga…

  Reply
 47. andreea1

  crizel” nu gratiez pe nimeni in calitate de presedinte interimar”. Mai clar de atat nu se putea exprima. 

  Reply
    1. Thealleycat

      @adina  @Mistral  @Boghy Fiti pe pace, o sa ne repete in fiecare zi, pardon, seara, pana bagam bine la cap.
      

     Reply
    2. adina

      @Mistral  @Boghy care-mi sufla si mie, daca n-oi spune lectia normal sau macar constitutional ? sa nu ma lasati ca asta ma lasa corigenta. constitutia asta a lui nu apuc sa o invat ca se schimba chiar inainte de sa inceapa lectia.

     Reply
 48. Thealleycat

  Hopa…nu schimba, dar nici nu contrazice, socoteste si ii iese ca este legitim, crede ca este esential si lasa totul asa cum este, stabil, dar nemultumitor…valeuuuuuuu!!!!!!

  Reply
  1. adina

    @Thealleycat numai anacoluturi volute si imbarligaturi in discurs. Normal de altfel.
   cand voi participa daca voi partica cand voi participa dar nu particip…
   Care dintre voi se incumeta sa zica asta repede repede….

   Reply
 49. Boghy

  Am prins curaj si am dat drumul la tv. Dom’le nu are statura. E un Pacalici ajuns intamplator acolo.

  Reply
  1. Thealleycat

    @Xilef Nu, din acest moment nu mai sunt confuza, am inteles TOT. Ii multumesc…mi-a deschis ochii..

   Reply
 50. andreea1

  ca o sa calce tot in picioare sa ramana presedinte. Mi-a placut chestia cu discutia normala cu basescu. A omis sa spuna ca a fost prieteneasca si tovaraseasca. 

  Reply
    1. SimonaM

      @cocosila A trecut la ”normal”. Totul este normal, a avut o întâlnire cu Amb USA ci ”agendă normală, cu subiecte normale”..
     Altă întâlnire cu SRI și SIE, le-a cerut să funcționeze ”normal, fără ingerimțe”” 

     Reply
 51. Boghy

  Cine e mai tare de inima e rugat sa faca un rezumat la ce spune Tiranul. Eu am stins televizorul. Nu ma tin balamalele.

  Reply
  1. SimonaM

    @Boghy Înțelege diferența între interimat și Președinte ales. Garantează, respectă toate obligațiile.. alea-alea.
   Bine că nu-l vezi la pupitrul ăla. Grrrrrrrr.

   Reply
  2. subway

    @Boghy Bla, bla, bla…freza aranjata…bla,bla,bla…machiaj cat cuprinde, nici nu mai deosebesti culoarea ochilor palizi de culoarea pielii…bla,bla,bla…cred ca are emotii mari,sau e plin de sine, ca dupa fiecare cateva bla-bla-uri trage adanc aer in piept…

   Reply
  3. EleninaNicuţ

    @Boghy cred ca l-au taiat cel putin 3 orgasme in astea 7 min. de cand gavareste de la pupitru’ cu pricina

   Reply
    1. Boghy

      @Mistral  @EleninaNicuţ Imi aduci aminte de Van Ghelie : Haideti fratilor sa-l ejaculam pe asta din Palatul Cotroceni.

     Reply
  4. adina

    @Boghy intalnire normale, cu agenda si subiecte normale, cu ambasadorul SUA, intalnire normala cu presedintele suspendat, prevederi constitutionale, Constitutie, disputa politica si democratica normala, institutiile vor functiona in perioada asta absolut normal. Romania este o tara normala, etc…
    
   Voi nu observati un sablon in discurs ? Normal, Constitutie, constitutional, normal, normal, normal,…

   Reply
 52. andreea1

  blanculescu manipulatorul spune la B1 ca efectul crizei asupra leului s-a diminuat – vezi ca azi BNR a afisat un curs apropiat de cel de ieri – dar omita sa spuna cui se datoreaza acestui fapt???!!!! Oare n-a fost chemat isarescu la ordin azi si i s-a spus sa opreasca deprecierea leului??? Ce naiba, chiar suntem prostii prostilor? 
  O alta proasta de la B1 spune ca efectele crizei politice nu se vad in economia interna ci numai in agitatia oficialilor UE!!! Noi avem rata scadenta la datoria externa in septembrie in valoare de cateeva miliarde euro. De unde luam banii astia, ca rating-ul romaniei se duce naibii si nu mai poti sa iesi pe pieta externa in conditiile actuale? Ni-i da madam.   

  Reply
 53. Yeba

  Intrebare: de ce are @Bleen dreptate numai când spune că n-avem idee ce puțini suntem, că Băse e absolut singur, nu are nici un as în mânecă și deocamdată nici măcar strategie, alea, alea, dar nu și când spune că se fac regrupări nevăzute dar interesante (în sens bun), că Ponta se afundă din cauza plagiatului sau că există bombe care pot să îngroape USL pentru 20 de ani, (exact timpul care ne trebuie ca să recuperăm pagubele din aste 7 zile)? De ce , de ce? 
   
  La tv, din observațiile mele, strategia este următoarea: ne abținem, nu ne tăvălim pe jos de bucurie, să nu-l demobilizăm pe Grivei, îi dăm înainte cu perversiunile Maleficului și ale credincioasei lui Malefice, Pârâcioasa de renume mondial, Monica. Apropo, Crin ar trebui sa-l ia pe Stelică consilier, că Stelică poa să ducă oricâte lefuri și, în fond, el l-a descoperit, când cu PAC-ul.

  Reply
 54. liviuta

  Trebuie atacata ordonanta aia cretina si la instanta de contencios.
  Nu trebuie ratata nicio cale. Nu se poate recurge la masuri extreme fara a epuiza, in paralel, orice cale de atac.

  Reply
 55. Daniel Francesco

  E un razboi de uzura in care gasca de bengo-avocati USL-asa a folosit si se va folosi de toate tertipurile pentru a ajunge la finalul mult dorit: vot negativ dat presedintelui, cu indiferent ce numar. Apoi vor spune peste tot ca legea in vigoare – stabilita tot de ei prin OUG – permite demiterea presedintelui etc.
   
  Numai ca in acest razboi de uzura Ponta&Cr(et)in se vor toci rau de tot.

  Reply
 56. Shaq

  Iulia Motoc (FB): Decizia Curtii precizeaza intr-un mod clar modalitatile de organizare a referendumului.

  Reply
 57. andreea1

  out off topic.
   
  oare ce mai face Nastase, sinucigasul? Pe bune,a disparut subit din preocuparea media. Se reface/pregateste pentru o revenire in forta in politica? Baga multivitamine sa revina in forta pe scena politica  in postura de victima a dictatorului basescu? 

  Reply
   1. gupi

     @Amelia New  @Bleen asta cu Neamtu imi aduce aminte de un concert de roackeri.
    Striga roackeruu „How do you feel?”
    Si unuu raspunde „I Phil Collins”
     
     
    (prin 1994-95, inrtr-un club din Piata Sinaia, Timisoara)

    Reply
 58. davex

  Justitie (Marţi, 10 iulie 2012, 18:29)
  freedomforall [utilizator]
  oricine poate sesiza comisarul european pe justitie http://ec.europa.eu/justice/contact/webforms/index_en.htm cer scuze pt spam hotnewsraspunde trimite+2 (2 voturi)    Eu am sesizat de cateva zile, am primit raspuns: (Marţi, 10 iulie 2012, 18:38)
  nano2k [utilizator] i-a raspuns lui freedomforall
  Stimate domnule <numele meu>,  Vă mulţumim pentru mesajul dumneavoastră şi pentru faptul că ne-aţi împărtăşit punctul dumneavoastră de vedere. Vă confirmăm că mesajul dumneavoastră a fost transmis serviciilor doamnei Viviane Reding, Vicepreşedintele Comisiei Europene, care au luat notă de acesta.  Vice-preşedintele şi-a exprimat preocuparea cu privire la atacurile recente la independenţa Curţii Constituţionale din România. Serviciile Comisiei analizează situaţia actuală pentru a identifica dacă aceasta are un impact asupra bunei funcţionări a legislaţiei Uniunii Europene (UE) în România. Comisia reaminteşte faptul că un sistem de justiţie care funcţionează bine şi este independent, precum şi respectul pentru statul de drept sunt indispensabile pentru a asigura încrederea reciprocă în spaţiul european de justiţie şi pentru a câştiga încrederea cetăţenilor şi a investitorilor. Vă invităm să consultaţi comunicatul de presă de mai jos pentru mai multe detalii:  http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=MEMO/12/529 Vă atragem atenţia că informaţia nu este disponibilă în limba română. Pentru informaţia dumneavoastră, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, Comisia Europeană are ca sarcină monitorizarea şi raportarea aferentă progresului înregistrat de statul român referitor la angajamentele privind reforma judiciară şi lupta împotriva corupţiei, făcute cu ocazia aderării. Lupta împotriva corupţiei la nivel înalt constituie unul dintre obiectivele definite în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Pentru informaţii suplimentare privind rapoartele regulare privind progresul înregistrat de statul român în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, vă invităm să consultaţi următoarea pagină de internet: http://ec.europa.eu/cvm/index_ro.htm Sperăm că aceste informaţii vă vor fi de ajutor. Rămânem la dispoziţia dumneavoastră pentru alte întrebări.
   
  Scuze,am plagiat putin ! 
   

  Reply
 59. Bleen

  Referndumul se va ține după prevederi neconstituționale, declarate ca atare de Curtea Constituțională. Dacă n-am voie cu nitroglicerina în sticlă, o aduc în termos, că nu se vede prin el.

  Reply
  1. DanCanada

    @Bleen Deci e damned if you go, damned if you don’t. Daca te duci la vot inseamna ca votezi pentru o chestie neconstitutionala si daca nu te duci, Cretin ramine presedinte interimar. Pentru ca e clar, o sa apara o OUG cum ca daca nu se-aduna 9 milioane ai nostri ca brazii ramin acolo.

   Reply
  2. Boghy

    @Bleen Exista oare ceva in Constitutie care sa prevaleze in fata acestei OUG ? Sau vreo recomandare a unui organism international, gen comisia de la Geneva, de care sa se agate CCR-ul  ? Pentru ca ma gandesc ca ei trebuie sa valideze referendumul, in cele din urma.

   Reply
   1. Merechene

     @Boghy  Crin: trebuie validat?semnat: Presedinte interimar Antonescu Crin Laurentiu George. gata, s-a rezolvat! haideti, domnilor, acum trebuie sa facem si alegeri prezidentiale? asta este suficient! va rog!
     

    Reply
 60. Bleen

  Alt cap de acuzare:
   
  Guvernul se folosește de prevederi neconstituționale într-o formă practic inatacabilă la Curtea Constituțională. Mai exact, aceleași prevederi ale legii referendumului care au fost declarate neconstituționale de CCR se regăsesc și în OUG-ul după care se va ține referendumul, OUG care nu poate fi atacat decît de Avocatul Poporului. Dacă naționalizarea proprietăților este neconstituțională, USL o introduce într-o OUG care nu poate fi atacat decît de Avocatul Poporului (care nu vrea să o atace). și o pune în practică. USL încalcă Constituția, statul de drept, drepturile omului, democrația și o face fără ca una dintre autoritățile statului să poată reacționa, după ce USL a avut grijă să le amputeze.

  Reply
   1. Amelia New

     @SuperUser  Ba da, dar daca Decizia CCR nu se publica pana la data tinerii referendumului, tot degeaba.

    Reply
    1. SimonaM

      @SuperUser  @Amelia New NU sunt publicate în MOF. Le-o fi publicat în vreo revistă gen ”Grădina noastră”.

     Reply
    2. SuperUser

      @SimonaM  @Amelia New Pff! Ca-i ticalos e deja demonstrat. Eu il banuiesc ca are ceva la cap. Ca e cu capu’

     Reply
    3. Amelia New

      @SimonaM  Ca sa se publice ar fi trebuit ca CCR sa le fi transmis spre publicare la SGG/MOf, ceea ce pana acum nu s-a dovedit/confirmat de catre CCR.

     Reply
    4. SimonaM

      @Amelia New Nu contest și nici nu interpretez. Demonstram (dacă mai era nevoie) că Ponta e mitoman. Atât.

     Reply
  1. odzilla

    @Bleenhttp://www.hotnews.ro/stiri-politic-12707395-pdl-ataca-contencios-administrativ-ordonanta-urgenta-privind-modificarea-legii-curtii-constitutionale.htm
   o actiune similara nu ar duce la sesizarea ccr de catre instanta pentru OUG nr. 41/2012 – modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului?

   Reply
   1. Amelia New

     @odzilla  Asta-i un soi de lungeste-mi Doamne zilele pan’ se coc capsunile. Instantele (inclusiv sectiile de contencios) sunt in vacanta, asa ca primul termen va fi dat nu mai devreme de septembrie/ocotombrie, si numai dupa aceea instanta va trimite eventual exceptia de neconstitutionalitate la CCR. 

    Reply
    1. liviuta

      @Amelia New  @odzilla Se poate cere preschimbarea termenului pentru motive temeinice si se va acorda sigur un termen mai scurt.
     Eu speram ca deja au sesizat instantele de contencios.

     Reply
    2. liviuta

      @Amelia New  @odzilla Daca obtin o preschimbare, obtin in cel mai bun caz un termen de cateva zile. Daca Guvernul nu utilizeaza vreo smecherie, la acel termen se poate invoca exceptia de neconstitutionalitate si cauza e trimisa la CCR, care, am vazut, poate da un termen de o zi – doua.

     Reply
    3. Amelia New

      @liviuta  Iar ca sa ajunga dosarul/sesizarea de la instanta la CCR dureaza cel putin o saptamana-zece zile. Eu nu zic ca nu trebuie facute (acum cateva zile chiar m-am apucat sa scriu una „pe persoana fizica”), insa in mod realist nu cred ca este timp suficient, asa ca trebuie avute si alte cai. 

     Reply
  2. Hongse

   @Bleen
   Să repet ce-a declarat Ghişe la B1TV, în direct, pe la 4? E „mândru că a putut să dea o lovitură de stat legală! Nu se-ntâmplă în fiecare zi!”
    

   Reply
 61. tiestoster

  incredibil cum le-ntoarce si le deturneaza nea blanculescu la b1. cu ipocrizia UE etc. e lubrifiat cu toate alifiile. brr.

  Reply
 62. GabiDumitru

  Dupa somnul de dupa amiaza,Crin parfumul cel mai fin l-a chemat la ordin pe Isarescu.
  Vor sa foloseasca rezerva BNR pentru intari leul.sau pentru a slabi Euro.Nu mi-e clar aspectul asta.
  Se gindesc sa mareasca putin si salariile si pensiile,tot din economiile lui Isarescu.

  Reply
 63. digg4pip

  Multumita lui premieru’ Copy-Paste, Romania a ajuns  in „trending topics” pe The Economist; vestea proasta e ca-i izolata: http://www.economist.com/conversation-cloud?days=7

  Reply
 64. Glook

  Io am o intrebare tehnica. Tocmai am verificat si mi-a expirat pasaportul de cateva luni. Si trebuie sa votez la ambasada. Inca am valabila o carte de identitate. Imi ajunge sa votez la ambasada la referendum?

  Reply
 65. Bleen

  Deci guvernul refuză să recunoască o decizie a Curții Constituționale. Să vedem ce explicații va da Ponta partenerilor occidentali.

  Reply
  1. Gramofonu

    @Bleen Pai a zis deja: „PARLAMENTUL va pune in acord legea cu CCR”. Guvernul, saracu’, n-are nicio vina. Iar nesimtitul ala de parlament e in vacanta.

   Reply
  2. Boghy

    @Bleen O sa spuna asa : Vom respecta hotararea CCR si vom pune de acord legea cu ea. Dar peste vreo 45 de zile care este termenul pentru asta. Pana atunci ramane cum am stabilit…prin OUG.

   Reply
  1. Boghy

    @subway Asa cum am mai spus, Pontache minte o data la inspiratie si o data la expiratie. Iti dai seama ce performanta sa spui doua minciuni pe respiratie ?

   Reply
  2. Amelia New

    @subway Mie mi-e teama ca, in mod exceptional, de data asta s-ar putea sa nu minta. Desteptul de Cezar Preda s-o fi interesat inainte la daca CCR transmis deciziile spre publicare la MOf SGG? Cf. Legii 47, deciziile se motiveaza, de regula (adica nu obligatoriu), intr-un termen de 30 de zile de la pronuntare. E o mare problema si la Curte, parerea mea(!). Daca au fost in stare sa motiveze avizul in mai putin de 24 h la cererea pucistului Crin, ar trebui sa se straduiasca sa motiveze si sa trimita cat mai repede spre publicare si celelalte hotarari. Pana nu avem confirmarea CCR ca s-au transmis spre publicare, Ponta poate sa dea linistit declaratii precum cele de mai sus. 

   Reply
  3. teocharis

    @subway relax, asta e discursul ptr export; la interior au spus dragnea si voicu ce au de gand sa faca

   Reply
  1. Gramofonu

    @Boghy Asteapta sa fie condamnat in regim de urgenta in toate dosarele, ca sa-i dea o singura gratiere.

   Reply
  1. Gramofonu

   Urmeaza o noua lege: „participantii la referendum vor fi legitimati inainte de a intra in incinta sediilor de votare”

   Reply
   1. Florina

     @Gramofonu 
     
    Sau vor fi legitimaţi la domiciliu, de unde atîta libertate să se plimbe la secţiile de votare după capul lor?

    Reply
    1. GabiDumitru

      @Florina  @Gramofonu
      daca in comunism nu aveam alegeri,acum vom trai culmea democratiei:ne vor duce astia pe sus sa votam.

     Reply
 66. Louisy

  Ma perturba chestiunea aceasta cu MO: nu-mi vine sa cred cum un (scuzati, dar limbajul se justifica pe deplin) un rahatel de fituica poate literalmente sa altereze realitatea. Stiu, exista o legislatie, o traditie, cutume. TOTUSI, nu este posibil ca existenta sau nu a unei fituici sa tina loc de realitate. Exista niste hotarari emise de CCR. Le cunoastem, au fost facute publice. DAR ele nu exista pentru ca nu au aparut in fituica. Cum adica, arunci o cheie franceza in tiparnita si gata, tara se opreste pentru ca nu se mai publica fituica?! Numai mie mi se pare ca asistam la un teatru al absurdului?
   
  In zilele noastre (din nou scuzati limbajul dur) orice PROST stie ca un sistem distribuit si redundant este mai rezistent si mai adaptabil la brese de securitate decat un sistem singular.
   
  Cum pana mea, in acele faimoase CSAT-uri unde au identificat amenintarile potentiale la adresa securitatii statului nu au identificat si aceasta fituica singulara ca fiind o vulnerabilitate? Adica, de ce exista o singura fituica si nu are propria fituica fiecare organism abilitat sa legifereze? Poate vi se pare absurd, dar hai sa considerati acest exemplu: de ce o hotarare judecatoreasca e valabila din momentul pronuntarii si nici macar nu se tipareste in MO (sau nu stiu eu bine?).
   
  (Daca tot am amintit de acele CSAT-uri, stiu ca a fost un episod de maxima basicare cand PRESA a fost identificata ca o amenintare la adresa sigurantei statului. Privind in retrospectiva, au avut dreptate: PRESA Mogulizata s-a dovedit a fi amenintarea foarte serioasa din aceste zile; e practic instrumentul prin care se propaga si se acopera in fata populatiei minciunile pucistilor).
   
  Revenind: ce poate fi facut pe termen imediat pentru a trece peste obstacolul ocuparii unicei fituici? De ce o hotarare/lege/etc. nu ar putea sa fie valabila din momentul pronuntarii/comunicarii/publicarii pe site-ul institutiei?
   
  Care ar fi miza: astia o tot dau la intors ca nu a fost publicate in MO 2 chestii:
  a) hotararea privbind cine e reprezentantul Romaniei la Consiliul European. Chestii vechi, trecute, veti zice. Nu. Reprezinta un potential de a aresta un infractor, in persoana lui Ponta, ba chiar doi, si a lui Marga. Scurt pe doi, daca ei sunt atat de rapizi, noi de ce dracu stam degeaba?
  b) hotararea de ieri pe care refuza sa o publice. Reprezinta o baza in care se pot face multe chestii: sefia camerelor, av. pop, etc. Practic reversarea loviturii de stat.
   

  Reply
 67. Rares Pop

  Interesant este ca rezultatul referendumului trebuie validat tot de CCR. Aici s-ar putea sa fie cheia problemei. 

  Reply
 68. severmihail

  Eu inteleg asa: din cele doua modificari la legea referendumului dorite de USL: referendum valid indiferent de numarul de alegatori prezenti la urne (promovata prin legea tocmai declarata neconstitutionala de CCR) si demitere cu 50% + 1 din numarul de alegatori prezenti la urne (promovata prin OUG) a ramas acum valabila doar modificarea adusa prin OUG.
   Adica faptul ca MAI spune ca referendumul se va organiza dupa OUG nu este o negare a faptului ca ramane in vigoare prevederea referitoare la necesitatea prezentei la urne a 50% + 1 din numarul de alegatori. Sau ma insel eu?

  Reply
   1. Florina

     @severmihail 
     
    pentru OUG 41/5 iulie 2012, de modificare a legii referendumului, ar fi trebuit ca avocatul poporului să sesizeze CCR privind aspectele de neconstituţionalitate. ceea ce nu s-a întîmplat. 

    Reply
    1. teocharis

      @Florina  @severmihail avocatul poporului in fara cui raspunde ptr ne-contestarea unor OUG dovedite neconstitutionala
      
     si cum poate sta acest argument absurd, numai AP poate contesta, in picioare in fata oricui mai stapaneste elemente de minima logica elementara
      
     daca ponta da maine o OUG prin care ne ia mama dr. pe toti CCR baga capul in nisip pentru ca nu e sesizata?
      

     Reply
    2. EleninaNicuţ

      @teocharis  @Florina  @severmihail AVP are dreptul, iar nu obligatia de a contesta la CCR, deci nu raspunde in fata nimanui pt nimic, din pacate

     Reply
 69. Never G

  Doar naivii cred ca s-a urmarit numai indepartarea lui Basescu care „a taiat salariile si pensiile”.
  Daca mai asteptau putin ar fi avut majoritate parlamentara la scrutinul din toamna fara eforturi mari.  Atunci ei ar fi fost pe val si il suspendau fara probleme. De ce s-au grabit si au lucrat murdar?
  Avand in vedere puterile aproape depline ale presedintelui interimar, ma intreb ce urmeaza?  

  Reply
 70. Shaq

  „Toţi cei de la Institutul Naţional pentru Statistică (INS) ar trebui arestaţi, este de părere jurnalistul Cristian Tudor Popescu, adăugând că este inadmisibil că datele de la recensământulul României nu sunt publice la nici nouă luni după efectuarea lui.” (Adevarul)
   
  „First results from the March 2011 Census, in the form of age and sex, and occupied households estimates for England and for Wales are due for release on 16 July 2012. ”
  Cu alte cuvinte, mai usor cu arestatul celor de la INS, in alte tari dureaza 16 luni dupa recensamint pina la publicare.

  Reply
  1. trustman

    @Shaq are si ctp-ul partea lui de dreptate. In Canada: recensamantul in mai 2011. Calendarul rezultatelor: February 8, 2012 Population and dwelling counts; May 29, 2012 Age and sex September 19, 2012 Families, households and marital statusStructural type of dwelling and collectives October 24, 2012 Language. Unde nu are dreptate: in Canada, majoritatea datelor au fost colectate electronic, deci nu tu hartii de scanat sau date de bagat la mana.

   Reply
  1. Gramofonu

    @GabiDumitru Bunicu’ a murit anul trecut, la 93. Atunci mi-a parut rau, acum ma bucur ca n-a apucat sa vada asta. Ar fi fost un cosmar sa am grija si de el in PV.
   Tura trecuta era chipurile „observator” din partea PNT, l-au inchis.

   Reply
  2. Merechene

    @GabiDumitru ii compatimesc pe cei din tara. sincer! am avut neplacerea aseara sa vad cum gandesc proaspetii veniti din RO. m-am ingrozit! abia am rezistat sa nu le spun in fata ceea ce cred despre ei si despre alti romani ca ei. mi s-a spus: tu nu ai de unde sa stii cum este in RO, imi venea sa mor cu ei de gat!!! imi mai si spuneau cum este chestia cu asigurarile medicale in State si erau revoltati de ce domne la clinica nu sunt doctori adevarati ci doar niste „assitente” care au drept de parafa!  au venit cu tupeu din Romania sa ceara socoteala la medicii de aici de ce nu ii trateaza ca pe Maria Ta. de-asta ma bucur ca vor sa se intaarca acasa. sa faca bors, si asa nu vor intelege nimic! au venit de cateva luni si le pute totul.
   tot ieri am refuzat sa iau pe cineva la vot pentru simplul motiv ca s-a autoinvitat (nici macar nu stia pentru ce mergem la vot) si, dupa ce a aflat, mi-a spus: fata, stii ceva? basescu este un cretin. i-am zis. da? nu te luam la vot! scurt!

   Reply
 71. Rezon

  http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2012/06/eu-funds-absorption-romania
  Copy-lot a ajuns star in The Economist: ”A funding obsession”
  Ca orice stangist care se respecta, Ponta viseaza la ”un nou inceput”.
   
  „The clock is ticking as the country is heading for the 2013 deadline for absorbing the European money. The Management Authority, the institution in charge of funds absorption for the human-resources programme, must make a radical change by the end of this year, said Mr Ponta. Otherwise he will restructure the authority completely next year. He is even prepared to risk the loss of the entire EU budget for 2013. This could be an opportunity for Romania to start all over again; this time maybe in the right direction.”

  Reply
  1. Gramofonu

    @Rezon Unul doarme, celalalt viseaza.
   Prevad relansarea economiei avind ca baza industria mobilei.

   Reply
 72. affa

  ma intreb cum or putea dormi tradatorii aia care au votat sa cada guvernul MRU? cei cativa, nu multl, din cauza carora totul a fost intors pe dos in tara? stiau, realizau ca se va ajunge la asta? Sracba, scarba!!!! Se pare ca nu mai e nimic de facut. Orice ora in plus duce la departarea de tarm a fragilei barci democratice….si nu mai ai de ce sa te prinzi, nu mai este nimic in jur. Offf! ce tristete…

  Reply
 73. subway

  Ce, pe lumea asta, poate sa-i oblige pe astia sa publice maine in MOf decizia CCR de ieri, prin care isi reia atributiile???

  Reply
 74. Rosu

  Mai, oameni buni… Tocmai mi-am dat seama: pai statul de drept inseamna domnia legii, corect? Corect!
  Decretul e lege? Este! Deci guvernarea prin decrete e legala? Este! Deci ce problema avem cu statul de drept?

  Reply
  1. Gramofonu

    @Rosu Echivalent cu:
   „De azi inainte, declar ca:
   1. Nimeni nu e mai presus de lege.
   2. Legile le fac eu.”
   Democratie, taica!

   Reply
  2. Never G

    @Rosu Problema e ca nu se respecta constitutia. Exemplu: unde e separarea puterilor in stat daca guvernul da OUG de restrangere a atributiilor CCR?
   Guvernul, (executivul) s-a substituit parlamentului, (legislativul), neavand dreptul sa dea OUG la o lege organica. Mai mult, executivul nu are dreptul sa actioneze asupra puterii judecatoresti, in cazul nostru judecatorii CCR care se pronunta pe constitutionalitate.
   De ce se publica in MOf doar ce avantajeaza puterea si se ignora celelalte? Pentru ca se urmareste definitivarea loviturii de stat prin nepublicare.
   E o lovitura de stat cu aparenta de legalitate.

   Reply
   1. Rosu

     @Never G  Ai obosit, prietene, ca noi toti… Eu stiu toate astea, sunt de acord. Faceam o mica bascalie de guvernarea pe baza de OUG in orice pricina… Maine poimaine primeste si PF parinte patriarh o OUG pentru a-l primi pe Ilie Sarbu ca sef…

    Reply
 75. Hongse

  Gurile rele zic că Antonescu nu ştie nicio limbă străină. Minciună şi calomnie: ştie „straight, full house, four of a kind, aces-up, etc.”
   

  Reply
  1. De Gaulle

    @Hongse In campania din 2009 i-a pus CTP o intrebare in franceza sa-i verifice nivelu’ si a raspuns…nu am inteles ce, ca vorbea extrem de prost, dar a zis  „politique”, „parti politique” sau ceva de genul. Cred ca stie sa conjuge binisor verbul „dormir” si expresia lui preferata e „faire les grasses matinées”

   Reply
   1. Annia

     @De Gaulle  @Hongse Cred ca se descurca binisor si cu engleza: sensul expresiei „beauty sleep” il cunoaste, cu siguranta (judecand dupa consecventa cu care il aplica…)

    Reply
 76. Rezon

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/ccr-a-decis-referendumul-validat-daca-participa-jumatate-plus-unu-din-cei-inscrisi-in-liste-ministerul-de-interne-refuza-sa-aplice-decizia-curtii-270066.html
   
  Romania Libera: „CCR a decis: Referendumul, validat dacă participă jumătate plus unu din cei înscrişi în liste. Ministerul de Interne REFUZĂ să aplice decizia Curţii”
   
  „UPDATE: Ministerul de Interne anunta: Referendumul se va organiza dupa ordonanta, nu conform deciziei Curtii Constitutionale! Inca o proba a loviturii de stat, spune Cristian Boureanu de la PDL”
   

  In mod bizar, deciziile Curtii care sunt favorabile PDL si lui Traian Basescu NU sunt publicate in Monitorul Oficial (MO), in schimb cele care avantajeaza USL sunt publicate.
   
   Astfel, decizia de asta noapte a CCR prin care  Crin Antonescu s-a dus sa ocupe fotoliul de presedinte de tara s-a publicat azi dimineata in MO, in schimb  NU au fost publicate decizia prin care Curtea si-a preluat atributiile de a controla hotararile Parlamentului si decizia potrivit careia este  legea referenumului  este constitutionala.”
   
  „Mai mult, nici macar pana astazi nu a fost publicata decizia CCR care a stabilit ca presedintele tarii reprezinta Romania la Consiliul European.”
   

  Reply
 77. DanCanada

  Eu cred ca decizia CCR-ului nu e mare brinza. Chiar si daca nu vin 9 milioane la vot, porcii astia au sa zica nu-i nimic, mai organizam un referendum si ramine Cretin in continuare presedinte. Le convine status-quo-ul.

  Reply
 78. picus

  Nu stim daca trebuie sa credem toate informatiile pe surse, dar se pare ca exista sabotaj chiar din interiorul CCR.
   
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/ccr-a-decis-referendumul-validat-daca-participa-jumatate-plus-unu-din-cei-inscrisi-in-liste-ministerul-de-interne-refuza-sa-aplice-decizia-curtii-270066.html
   
  Cind statul e tinut ostatic de USL, iar puterea judecatoreasca se uita incotro bate mai tare vintul, nu mai avem nicio speranta in afara referendumului. Sunt atit de multe abuzuri incit nici nu le mai poti tine socoteala. Si este clar ca aproape orice abuz care poate fi sarvirsit va fi la nevoie savirsit.

  Reply
 79. Louisy

  Dragnea si un PNL-ist necunoscut mie sustin cu inversunare de la sediul PSD ca e in vigoare OUG. Cum ziceam, ii doare-n basca.

  Reply
   1. Louisy

     @Hongse Voicu Mihai, Voicu Madalin, Voicu penalu’, Voicu-lescu, tot un drac, cine le tine socoteala… Cand ajung EU presedinte, cred ca voi da o lege prin care interzic numele formate din radacina Voicu.

    Reply
 80. Louisy

  USLinosii nici nu se mai jeneaza sa declare pe fata ca-i doare in basca de legi. O sursa buna de amuzament e comunistul de serviciu al blogosferei. L-am harait putin si uite ce vomita: http://constantingheorghe.blogspot.ro/2012/07/vara-asta-ma-distrez-nu-votez.html
   
  Intre noi vorbind, comunistul de serviciu e putin nervos in aceasta perioada, pentru ca nu i s-a dat si lui un osicior, desi a urlat cel putin laq fel de veninos ca milionarii de la Antena 3. Dar, deocamdata nimic. Hariti-l si voi daca vreti, dar cu masura, sa nu ne stricam jucaria.

  Reply
  1. Rosu

    @Louisy Mai, de ce puneti efort si energie in a va duela cu niste pigmei cu inima? Oamenii astia inteleg ca a calca legea, regulile, bunul simt, etc. e bine atata timp cat serveste scopului lor. In linia asta se sapa transee si nu se trece mai departe –  sa explice ei de ce e asa si nu altfel. Nu va mai bateti capul cu dogmatistii relativisti.

   Reply
   1. Louisy

     @Rosu Pentru dovezi in scris despre intentiile lor si pentru ca sa vad putin cum gandesc ceilalti. Mie mi-e greu sa inteleg cum gandesc, iar un astfel de comunist e util pentru ca imi explica mai bine care e veninul din mintile lor. Cred ca nu trebuie sa mai amintesc de valoarea documentarii din spatele liniilor inamice.
     
    P.S.: Si ei se documenteaza la fel de intens pe aici, nicio grija.

    Reply
    1. Louisy

      @Rosu Problema lor. Eu am inteles de la ei mult mai bine cum gandeste clasa muncitoare care sta cu ochii pe portofelele noastre, cum considera ei ca totul li se cuvine, cum cred ei ca pentru ei e permis orice, cum in mintile lor este un stalinism feroce care nu se opreste decat la eliminarea fizica a adversarului politic, etc.

     Reply
 81. OstapBender

  Si totusi ce-o crede poporul, ala nefalsificat de sondaje? E vreo speranta, ca sa zic asa, populara?

  Reply
 82. Rezon

  Isarescu convocat la Cotroceni. BNR nu comenteaza. Pucistii fac presiuni ca BNR sa intervina pentru aprecierea leului.

  Reply
  1. poweraxxel

    @Rezon eu am scris inca de pe 06 …
   „Avand in vedere incasarile scazute si dezinteresul premierului Ponta privind sustinerea cursului de schimb (pe care o putem deduce din declaratia conform careia un leu mai slab ar ajuta incasarile prin faptul ca unele taxe sunt stabilite la un anumit nivel in valuta), ma intreb daca nu cumva cateva miliarde de euro nu vor fi deturnate din rezerva BNR cu care aceasta lupta pentru apararea nivelului cursului de schimb catre fondurile cu deficit. Cunoscand promisiunile pe care USL-ul le-a facut din opozitie, cunoscand greutatile economice si derapajul datorat scaparii din mana si pierderii echilibrului firav pe care PDL l-a mentinut, USL va incerca probabil sa isi respecte promisiunile luand bani din rezerva BNR. Odata ce economia a luat-o la vale, este singura resursa pe care USL o poate folosi pentru a isi indeplini promisiunile inaintea alegerilor generale si a nu fi afectati electoral, si nu ma indoiesc ca o vor face pentru a nu pierde voturile. Ramane de vazut daca asta se va intampla care va fi reactia guvernatorului Isarescu. Ultima data, perceptia mea a fost ca din rezerva BNR se vor duce bani in pensii, salarii si sanatate numai daca el nu va mai fi guvernator…”
   http://poweraxxel.wordpress.com/2012/07/06/noi-masuri-ale-guvernului-ponta/

   Reply
 83. OstapBender

  Este incredibil potentialul de slugarnicie si ticalosie pe care se poate baza o putere abuziva. Cum astepta slugile astea ticaloase un stapan pe masura! Cine sunt cei care au acceptat sa faca parte din comisia de etica si acum o dau invartita? Dar altii cu care se umplu incontinuu institutiile?

  Reply
 84. OstapBender

  Deja CTP-ul joaca rolul de comisar al poporului. Indica cine trebuie arestat. Deocamdata cei de la INS. Ochiul lui vigilent vegheaza!
  Scenariul e foarte asemanator cu cel din anii ’50. Daca blogary va trebui sa lupte undeva, atunci trebuie sa lupte cu muntii de prostie si ticalosie din ce in ce mai mari. Ioan Rus (ce coincidenta de nume!) isi va trimite plutoanele, plantoanele si platoanele!

  Reply
  1. teocharis

    @OstapBender ultima diversiune a animalul este ca, vesi doamne, daca scorul va fi , sa spunem 60-40 , si-a pierdut legitimitatea si ar trebui sa isi dea demisia
    
   poate ar trebui sa spuna asta si lui Sarkosy, Bush, Obama care spre jumatatea mandatului 2 nu ridica la mai mult de 20-30% din sustinere
    

   Reply
 85. Rezon

  Kamikaze, despre urna mobila care va circula pe plajele patriei:
   
  „Dați un vot pentru Crinuța/
  Poză GRATIS cu maimuța!”

  Reply
  1. Rezon

   Fidel Castro: „Scumpul meu camarad, Trec peste faptul că semeni izbitor cu Mickey Mouse, simbol al capitalismului decadent și hulpav. Asta e, nimeni nu-i perfect, nu putem semăna toţi cu Che Guevara. Te îmbrăţișez tovărășește din însorita Cubă și te felicit pentru lovitura de stat. Văd că la bacalaureat ţi-a picat trei sferturi de ţară, deci ai cadre de nădejde.”

   Reply
 86. Rezon

  Marilena Stancu (Facebook):
   
  „Ce capcana e comunicatul Guvernului pe decizia CCR privind referendumul. Nu zice ca retrage OUG, ci ca Parlamentul sa puna legea in acord cu decizia CCR. 1. Parlamentul e in vacanta. 2. OUG e in vigoare si ea e problema, nu legea…”

  Reply
 87. poweraxxel

  ”Preşedintele Băsescu este un om politic curajos şi, în orice caz, de o calitate mult superioară PDL, aş spune chiar în antiteză cu cea a colaboratorilor lui din PDL. Prestaţia PDL a fost absolut lamentabilă şi jalnică. Din acest punct de vedere nu pot spune decât că preşedintele Băsescu a încercat să-şi pledeze cauza şi cred, că la nivelul argumentelor, cele pe care le avem noi vor fi mai puternice în faţa cetăţenilor”, este de părere Adina Vălean.

  Reply
  1. Yeba

    @poweraxxel , frumos vorbeşte, maică, asta da primă-doamnă. O să negocieze draperiile de la doamna Dana la juma de preţ. Nu degeaba au ales-o cândva să facă lobby, fată deşteaptă, nu ca prostu de Severin. De la Ploieşti.

   Reply
   1. Rosu

     @Yeba  Exact, o doamna mare, generoasa si implicata. O sa se preocupe de pace si buna intelegere. Cu Crin presedinte o sa avem nu numai un presedinte al bunului simt revolutionat, dar si o prima doamna exemplara. Cinste lor!

    Reply
 88. davex

  Va salut dragi prieteni!
  Dupa o lunga perioada in care v-am citit cu atentie si placere postarile,mi-am facut curaj sa va scriu cateva randuri indemnat fiind de catre o colega de la birou.
  Motivul principal este acela de a va multumi tuturor pt ceea ce faceti aici, pt  timpul pe care il alocati comentariilor,pt calitatea, pertinenta si decenta lor, cat si pt a va asigura ca sunteti cititi si de indivizi ca mine care isi fac cu greu curaj sa-si exprime in scris opiniile. Si nu pt ca le-ar fi rusine de felul in care gandesc.
  Un alt motiv ar fi pt a va spune ca sunt si altii care nu va citesc si nu stiu daca va vor citi vreodata dar in principiu gandesc asemenea voua. Asta pt a da o speranta tuturor celor disperati la gandul ca exista o mare masa de concetateni devoratori de „antene”,’realitati” si fonduri bugetare care risca sa ne ingroape pe toti. Ca sa ma credeti va dezvalui faptul ca sunt de meserie sofer si aproape zilnic ,impreuna cu alti 4-5 ‘omologi’ dezbatem plin de draci necazurile din politica.Si toti gandesc asemenea voua.Cu siguranta nu asa elaborat,dar vorbeam de principii :)Cu unii am avut mult de munca,altii au trebuit doar sa-si puna gandurile in ordina lor fireasca.
  M-am cam lungit asa ca o sa incerc si o concluzie.Mai mult o rugaminte. Nu va lasati ! Pt voi,pt altii ca voi care nu va cunosc,pt cei care au mare nevoie de voi dar nu stiu,nu pot sau nu vor sa recunoasca.Si nu in ultimul rand pt mine si cei doi baietei ai mei.Pt ca nemernicii astia incearca zilele astea sa le fure viitorul dupa ce mi-au furat mie tineretea.Si daca le iese,nu stiu ce o sa le raspund copiilor mei,cand vor fi mari si or sa ma intrebe de ce n-am plecat in Anglia la verii lor ca sa le fie si lor bine.
  PS -am fost si eu in pta victoriei in serile in care nu am muncit, voi fi in continuare alaturi de voi si imi doresc sa-i ”dovedim” la referendum.
  PS2 – Ii multumesc in mod deosebit lui Bleen pt tot ceea ce a facut si face si imi doresc sa nu fie in zadar

  Reply
  1. Nea

    @davexBine că ţi-ai făcut curaj să comentezi. Foarte util este să-i convingi şi pe alţi cunoscuţi să citească bloguri ca ăsta şi să fie convinşi că e important să nu asculte propaganda pro-Mafia a trustului intact, să fie atenţi ce fac la referendum şi, mai ales, la alegerile din toamnă.

   Reply
  2. Rosu

    @davex Acest om e sofer si gandeste si scrie in felul in care se vede… Cati dintre membrii guvernului Ponta sau dintre colegii de partid si de parlament ai lui Toni Grebla sunt in stare a gandi atata? Respect pentru coerenta si pentru demnitate, davex. Si prin exprimarea libera a ta arati cat de mari impostori sunt acesti „dottori” cu pretentii.
   Sa mai zica vreun necopt ca dreapta apara interesele celor bogati si puternici…. Da, mai, bogati in minte si puternici cu inima.

   Reply
 89. Rezon

  Urmatoarea scula din arsenalul loviturii de stat useliste va fi Institutul National de Statistica.

  Reply
   1. revealer

    @EleninaNicuţ@Rezon
    Ulterior discursului presedintelui Traian Basescu in plenul Parlamentului, premierul Victor Ponta a declarat, la o intalnire cu membri ai mediului de afaceri, ca a cerut INS date despre intrarea in vigoare a recensamantului din 2011, pentru ca referendumul de suspendare a presedintelui sa fie organizat tinandu-se cont de acestea. 
     
    “Stiti foarte bine, deocamdata pe listele electorale noi figuram ca in 2001 sau 2002, cu 3 milioane de oameni in plus, oameni care nu mai sunt cu adevarat electori. O sa incerc sa rezolv aceasta problema pentru ca referendumul, daca se va organiza – nu doresc sa anticipez in niciun fel vreo decizie a Parlamentului – sa se organizeze cat mai repede, sa se organizeze absolut corect, pentru ca votul romanilor sa puna punct acestei crize politice intr-un fel sau altul”, a spus Victor Ponta.
     
    Listele electorale se realizeaza pe baza rezultatelor oficiale ale ultimului recensamint valabil. Daca numarul de votanti de pe liste scade, atunci si numarul de voturi necesare la referendum pentru demiterea presedintelui scade.
     
    Cum datele preliminare ale recensamantului din octombrie 2011 arata ca suntem cu 2,6 milioane de romani mai putini, adica 19 milioane, daca acestea ar fi luate in calcul la referendumul pentru suspendarea presedintelui, l-ar avantaja pe Traian Basescu.
     
    sursa: http://www.ziuacargo.ro/stiri/focus-stiri/ponta-vrea-la-referendumul-de-suspendare-a-lui-basescu-cifrele-recensamantului-din-2011
     

    Reply
    1. EleninaNicuţ

      @revealer  @Rezon cine-a spus ca listele electorale se realizeaza pe baza rezultatelor oficiale de la recensamant? mai bine zis, unde scrie? pt ca, pana una-alta, legea spune ca:
      
     Art. 25. – Listele electorale cuprind cetăţenii cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral. Ele sunt permanente sau suplimentare.
        Art. 26. – (1) Listele electorale permanente pentru subdiviziunile administrativ-teritoriale de pe teritoriul naţional se întocmesc de către primarul comunei, oraşului sau municipiului ori al sectorului municipiului Bucureşti, după caz, pe baza datelor şi informaţiilor cuprinse în Registrul electoral şi comunicate primarului de către biroul teritorial al Autorităţii Electorale Permanente care funcţionează la nivelul judeţului pe teritoriul căruia se află localitatea.
      
     Art. 22. – (1) Registrul electoral reprezintă o bază de date centralizată în care sunt înscrişi toţi cetăţenii români, inclusiv cei cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, care au împlinit vârsta de 18 ani, cu drept de vot. Înregistrarea cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate se va face pe baza evidenţei existente la Direcţia generală de paşapoarte din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, utilizată la eliberarea paşapoartelor cu menţiunea privind stabilirea domiciliului în străinătate, precum şi a datelor deţinute de Ministerul Afacerilor Externe.
     (2) Registrul electoral pentru cetăţenii români cu domiciliul în România este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, iar pentru cei cu domiciliul în străinătate, pe ţări şi localităţi.    (3) Autoritatea Electorală Permanentă întocmeşte, păstrează şi actualizează în permanenţă, până la data de 31 martie a fiecărui an, Registrul electoral. La nivelul fiecărui judeţ şi sector al municipiului Bucureşti, Registrul electoral care cuprinde alegătorii cu domiciliul sau reşedinţa pe teritoriului unităţii administrativ-teritoriale este păstrat şi actualizat de către biroul teritorial al Autorităţii Electorale Permanente.    (4) Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor, precum şi Direcţia generală de paşapoarte din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative pun la dispoziţia Autorităţii Electorale Permanente datele şi informaţiile necesare întocmirii şi actualizării Registrului electoral.    (5) Datele care se înscriu în Registrul electoral pentru fiecare alegător sunt următoarele:    a) data naşterii;    b) codul numeric personal;    c) ţara în care îşi are domiciliul sau reşedinţa;    d) adresa de domiciliu;    e) adresa de reşedinţă;    f) seria şi numărul cărţii de alegător;    g) seria şi numărul actului de identitate.    (6) Odată înscris în Registrul electoral cu adresa de domiciliu, alegătorul poate să adreseze Autorităţii Electorale Permanente o cerere pentru înscrierea sa cu adresa de reşedinţă.    (7) Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, precum şi cetăţenii români cu domiciliul în ţară aflaţi temporar în străinătate, la cererea lor, se înscriu în Registrul electoral cu datele corespunzătoare ultimei adrese de domiciliu sau de reşedinţă.    Art. 23. – (1) Persoanele decedate se radiază din Registrul electoral, la sesizarea serviciului public comunitar de evidenţă a populaţiei, în termen de 24 de ore.    (2) Persoanele care şi-au pierdut cetăţenia română se radiază din Registrul electoral, pe baza comunicării Ministerului Justiţiei, în termen de 24 de ore de la primirea acesteia.    (3) Persoanele care au pierdut drepturile electorale se radiază din Registrul electoral, la sesizarea serviciului public comunitar de evidenţă a populaţiei, în termen de 24 de ore.    Art. 24. – (1) Datele şi informaţiile conţinute în Registrul electoral sunt destinate exclusiv proceselor electorale.

     Reply
    2. Rezon

      @EleninaNicuţ  @revealer Pardon. Deci Autoritatea Electorala Permanenta si primariile se ocupa.

     Reply
   2. Rezon

     @EleninaNicuţ For’eaz[ INS să publice rezultatele recensământului până la momentul referendumului. Apoi, MAI, poate revizui listele, micsorand numarul alegatorilor

    Reply
    1. EleninaNicuţ

      @Rezon hm.. listele se reactualizeaza de catre primari dupa regula de mai sus, in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului.
      
     adica pana maine cel tarziu

     Reply
    2. Rezon

      @EleninaNicuţ
     Ai dreptate. Dupa lege, ar trebui ca INS sa nu aiba nicio treaba cu organizarea referendumului. But who gives a rat’s ass about law these days?

     Reply
   1. teocharis

     @Mistral  @Rezon CTP si-a intrat in rolul clasic de dezinformator in a care a fost distribuit din ’90
    faptul ca acest personal se bucura inca de credibilitate vorbeste din nou despre bobor
     
    whatever,
    deci lupta s-a mutat, cum era de asteptat de la MoF la INS!

    Reply
 90. murfi

  Mediafax Talks about European Funds – Ministerul Agriculturii va achita în avans, din octombrie, 50% din sprijinul pe suprafaţă pe 2013 pentru fermieri

  Reply
  1. IonescuLatul

    @murfi aha si apoi ii indeamna la vot. pana acum au pensionari, militari pensionati, fermieri, sindicalisti(?) si doctoranzi (le-au deblocat, dupa multe luni, bursele zilele trecute)

   Reply
  2. Rosu

    @murfi Asta e clar masura de mita electorala. Mai pe fata de atata mai rar… Se vede de la o posta inteligenta „ministrului” voiculescian.

   Reply
   1. Rosu

     pentru cei mai lenesi:
     
    „The day after the fire Hitler asked for and received from President Hindenburg the Reichstag Fire Decree, signed into law by Hindenburg using Article 48 of the Weimar Constitution. The Reichstag Fire Decree suspended most civil liberties in Germany” – sursa: Wikipedia

    Reply
  1. revealer

    @Rezon http://www.ziare.com/stiri/incendiu/incendiu-la-guvern-1177932
    
   Un incendiu de mica amploare a izbucnit, marti dupa-amiaza, la cladirea Guvernului din Palatul Victoria.
    
   Potrivit primelor informatii, angajatii de la Guvern au simtit miros de fum si au chemat imediat pompierii, transmite Romania TV.
    
   Se pare ca un aparat de aer conditionat a luat foc.Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, functionarii au fost evacuati.
    
   La fata locului au fost mobilizate autospeciale. Insa pompierii au constatat ca nu au ce sa stinga si au plecat la fel de repede precum au venit. 

   Reply
 91. Rezon

   EVZ.ro:  http://www.evz.ro/detalii/stiri/lista-smecheriilor-pe-care-le-poate-face-usl-pentru-a-valida-refrendumul-de-demitere-991326.html#ixzz20Dqagh5s
   
  Liderii USL trebuie să aducă la vot 9.156.721 de alegători, adică 50% plus unu din numărul total al electorilor, pentru a valida rezultatele referendumului pentru demitarea preşedintelui Băsescu. La alegerile locale din iunie 2012, Biroul Electoral Central a anunţat că în România sunt 18.313.440 de alegători.
   
  USL poate încerca mai multe şmecherii, ca să evite invalidarea referendumului:
   
  – să ignore decizia Curţii Constituţionale, fie prin nepublicarea în Monitorul Oficial, fie susţinând că ea nu se aplică ordonanţei de urgenţă emise de guvern
   
  – ministerul de Interne să scadă brusc numărul alegătorilor, cu vreo câteva milioane, forţând INS să publice rezultatele recensământului până la momentul referendumului. Guvernul Ponta a schimbat deja doi vicepreşedinţi ai INS, tocmai pe fondul presiunilor ca datele recensământului să fie publicate înainte de începutul lui 2013, aşa cum era stabilit.
   
  – guvernul să stabilească prin ordonanţă că votul este obligatoriu, sub sancţiunea unor amenzi drastice. Nu ar fi exclus nici ca, în dorința de a aduce la urne cât mai mulți alegători, guvernul Ponta să legifereze, tot prin ordonanță, votul prin corespondență, sistem la care se opusese până acum
   
  În 2003, când guvernul PSD a organizat referendumul pentru modificarea Constituției, s-a votat timp de două zile, în 18 și 19 octombrie. Urnele mobile au permis să se voteze inclusiv în supermarketuri. Și atunci, PSD avea nevoie de o prezență de peste 50% pentru a valida refrendumul
   
   
   

  Reply
 92. revealer

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12759660-curtea-constitutionala-respins-inadmisibila-sesizarea-neconstitutionalitate-referitoare-hotararea-parlamentului-prin-care-fost-revocat-gheorghe-iancu-din-functia-avocat-poporului.htm
   
  „În ziua de 10 iulie 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit. l) din Constituţia României, s-a întrunit pentru a soluţiona sesizarea de neconstituţionalitate formulată de 58 de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la Hotărârea Parlamentului nr. 32 din 3 iulie 2012 pentru revocarea domnului Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului.
   
  În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins ca inadmisibilă sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la Hotărârea Parlamentului nr. 32 din 3 iulie 2012 pentru revocarea domnului Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului. Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
   
  Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Camerei Deputaţilor şi Senatului.”

  Reply
  1. Rosu

    @revealer inadmisibila adica nu se pot pronunta in virtutea OUG care le restrange drepturile, care desi au declarat-o neconstitutionala prin decizia de ieri – aceasta decizie de ieri intarzie a fi publicata in MO.

   Reply
   1. revealer

     @Rosu Legal vorbind, dupa ce se publica, la pastele cailor, in MO decizia de ieri, mai poate fi contestata la CCR hotararea de revocare? Idem si pentru cele de revocare a presedintilor camerelor

    Reply
    1. Rosu

      @revealer Eu nu sunt jurist, dar cred ca odata desfasurat referendumul si tinuta CCR cu mainile legate – e nasol…

     Reply
 93. Rezon

  Lovitura de stat uselista continua prin Monitorul Oficial care face sau desfiinteaza legea si printr-un Avocat al Poporului obedient.

  Reply
  1. Rosu

    @Rezon NU continua, asa a inceput. Amintiti-va: demisia lui Dan Voiculescu publicata de urgenta imediat dupa preluarea de catre guvern a MO….A fost una dintre primele „masuri”.

   Reply
  1. Rosu

   Inca odata: avocatii parlamentarismului absolut: Tariceanu, Crinut, etc. unde sunt acuma, sobolani nesimititi si puturosi? Adica o lege trecuta prin parlament evaluata la CCR se arunca la cos prin dorinta lui Ponta, prin decret. Unde sunteti, odiosilor – ipocriti fara pic de jena?

   Reply
  2. sanantonio

    @Rosu Eu m-am decis, cer azil politic în Turcia, deși cînd am încercat să mă plimb prin fața consulatului României cu o urare de bine către guvernul României, era să mi-o iau în barbă. Noroc că eram cu un prieten turc, altfel acum vă scriam cu răvașe printre zăbrele. Aștia nu prea nu știu de glumă cu protestele neautorizate.

   Reply
 94. SimonaM

  MOF nu face față să publice deciziile CCR din cauză că se ocupă cu publicarea de concursuri… 

  Reply
  1. gabip

    @SimonaM  publicarea de concursuri este partea III-a n-are nici o legatura cu partea I-a tehnic, sunt compartimente diferite, dar  publica ce li se cere politic, directoarea este recent numita si este PNL iar multi dintre ei sunt simpatizanti PNL, deci … 

   Reply
   1. SimonaM

     @gabip Știu. Dar publicarea părții 3 implică niște resurse care puteau fi folosite pentru publicarea părții 1, urgente.
    Nu că ar mai avea vreo importanță.

    Reply
    1. gabip

      @SimonaM sunt putini si nu sunt specializati pe partea I-a, ideea e ca fac ce li se ordona politic ca de aia fuse luat de guvern, ca daca li cere stau peste program, dar deja sunt incalecati politic si asta e si scopul „lovitura de stat cu MO”, adica legalizarea o face guvernul (secretariatul) ca el decide ce se publica, o mare smechereala, deja e nebunie: nu se stie daca e publicat, nu e publicat, fac totul ca sa fie acoperiti, ai senzatie ca sunt ametiti, dar de fapt totul este calculat pt atingerea scopului, urmeaza ameteala strainilor – cu CCR, (ne)publicari, declaratie/atacuri la persoane, negociaza de pe pozitii de forta in exterior …

     Reply
 95. affa

  mai oameni buni, nu am inteles eu bine? Chiar daca se prezinta 1 milion la vot Basescu nu poate fi demis pt ca nu este 50+1. Acum nu sunt alegerile ci referendum pt demitere si daca pt demitere nu pun stampila 50+1 nu poate fi demis. N’asa? christian, m-am lasat. Jur! imi raspunzi 🙂

  Reply
  1. revealer

   Conform deciziei de azi a CCR, presedintele este demis daca 50%+1 din cei prezenti la vot voteaza impotriva sa SI pentru validarea referendumului este necesar ca la vot sa se prezinte 50%+1 din cei inscrisi pe listele electorale permanente.
    
   Daca luam de bune listele de la locale, trebuie sa vina la vot in jur de 9 milioane de oameni si din astia sa voteze pentru demitere jumatate plus unu.
    
   Pe de alta parte… http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12759552-mircea-dusa-referendumul-desfasura-baza-ordonantei-guvern-din-5-iulie.htm

   Reply
  2. sanantonio

    @affa Ca să fie valid, la referendum trebuie să se prezinte 50%+1 dintre alegătorii cu drept de vot. Pentru ca președintele să fie demis, majoritatea simplă dintre aceștia trebuie să fie pentru demitere. Deci nu trebuie să fie de acord cu demiterea 50%+1 din totalul alegătorilor pentru ca președintele să fie demis, ci din totalul celor prezenți, cu condiția ca aceștia să reprezinte 50%+1 din electorat.

   Reply
 96. kabal

  am si eu o intrebare pt cine se pricepe:
  nu i se poate face o plangere penala avocatului poporului ca face abuz de putere… neluand in calcul sesizarile primite de la cetateni apropos de neconstitutionalitatea unor ordonante de urgenta ?
   

  Reply
   1. teocharis

     @Rezon  @kabal un cinic ar spune ca, in acest meci,  acest avocat chiar este al…”boborului”

    Reply
 97. Rezon

  Dan Alexe, pe Facebook:
   
  „Stelian Tanase o trage iar subliminal ––– Stelian Tanase crede ca practicã tehnici de persuasiune subliminala daca scrie „alegerea lui Crin Antonescu drept preşedinte al României“… Da, asa îndrazneste sa scrie polemistul de tomberon: „alegerea“ lui Antonescu… Dupa care satirul îşi etaleazã neştiinta totalã într-ale afacerilor europene… El crede ca deciziile in summiturile UE se iau in functie de apartenenta politica acasã a liderilor… El sperã, in putinele lui alveole cerebrale, cã Hollande, pentru ca-i socialist, ar putea vota alaturi de Antonescu si impotriva lui Merkel doar pentru cã în România „socialistii“ se acupleaza impotriva firii cu „liberalii“… Da, asa crede Tãnase ca se face marea politica… Apoi ignorã ca pînã în toamnã nu mai e niciun Consiliu European… Crin n-are unde sa se ducã… Dar grotescul ursulet uita si ca parca tocmai ce se rãcnise ca premierul merge la summituri, nu presedintele… Bref, spre final mai scrie nerusinatul: „La 29 iulie 2012 poporul suveran decide şi destinul Partidului Popular European.“ Da: „LA (!) 29 iulie 2012 poporul suveran decide“ soarta lui Merkel si a ãlorlalti. Concluzia tristã se impune de la sine: Stelian Tãnase nu are suficiente şãnţuleţe pe creier. Il voi ignora de acum si poate sa doarmã linistit, cu conditia sa nu mai scrie.”

  Reply
 98. Rezon

  „Cand e sa dea copy-paste Deciziilor CCR in MOf., Plagiatorul nu mai stie sa copieze” (o crestina pe Facebook)

  Reply
   1. Rosu

     @Boghy  @murfi  Din astia scadeti procentul celor care au votat PDL politic. Aveti o imagine mai clara apoi.

    Reply
   2. teocharis

     @Boghy  @murfi nu in situatia unui boicot masiv: PDl , de ex a avut 15% din acele 9.8 milioane
    problema: cum determini oameni sa NU iasa la vot:))

    Reply
    1. Never G

      @Mistral  @teocharis  @Boghy  @murfi Prezenta masiva a celor ce voteaza NU la referendum.

     Reply
  1. Mistral

    @Rosu Legea ce zice  vis-a- vis de listele electorale permanenete ? Cum pot fi ele schimbate ??

   Reply