Geniul care locuieşte la stat

Să începem prin a spune că în presa românească, pe partea locativă relaţia de şantaj sentimental încheiat cu repartiţie dintre jurnalişti şi autorităţie e veche şi a trecut prin tot spectrul locativ, politic şi jurnalistic.

Prins că stă într-o locuinţă socială închiriată în 2000 de la primărie Ciutacu vine cu argument irefutabil: statul nu i-a dat altă repartiţie, d-aia stă acolo. Să ne înţelegem, Ciutacu stă într-o locuinţă socială destinată persoanelor cu venituri mici sau cu dizabilităţi, unde plăteşte 128 de lei* chirie, din cauză că statul nu-i dă altă locuinţă. Nu ştiu dacă Victor Ciutacu a auzit de piaţa liberă dar dacă n-a auzit îi spunem noi că piaţa liberă a locuinţelor seamănă cu piaţa liberă a BMW-urilor numai că în loc de BMW-uri, pe această piaţă poţi cumpăra sau închiria apartamente, case, vile etc. Noi toţi ceilalţi o facem şi uite că n-am murit şi nici nu ne-a căzut rangul. Ne gîndim că aşa cum s-a descurcat pe piaţa liberă a BMW-urilor, fără să aştepte ca statul să-i repartizeze vreo serie 3, s-ar fi putut descurca şi pe piaţa liberă a locuinţelor fără să declare c-o eliberează pe asta pentru vreun pensionar, dizabil sau alt sărac doar dacă-i dă statul alta.

*31 de euro, ca să înţeleagă şi chiriaşii nejurnalişti care plătesc cel puţin 250 de euro pe piaţa liberă (250 e garsoniera, un apartament cu 3 camere în Petre Ispirescu e 350 – 400 de euro).

Să ne înţelegem, nu e vorba de bani sau ilegalităţi. Din punctul ăsta de vedere, Ciutacu nu se compară nici cu unghia de la degetul mic a lui SRS, Chireac sau Răzvan Dumitrescu. Nu s-a îmbogăţit din presă şi nici nu cred că asta a urmărit. Nu mă îndoiesc că situaţia locativă a lui Victor Ciutacu este perfect legală (că legea respectivă  e una dintre mamele biologice ale corupţiei, asta-i altceva) dar e trist că jurnalistul rebel, neîmblînzitul Ciutacu, adept al bărbăţiei economice şi politice cînd e vorba de alţii, angajatul perfect la privat, arogantul genial, e totuşi genul, ca să nu zic geniul, care locuieşte la stat şi aşteaptă repartiţii de la stat, un suflet de Gigi cu mîna întinsă la primărie într-un costum de Woodward & Bernstein care şterge pe jos cu inamicii lui Felix. E trist că războinicii împotriva dictaturii, cei în care atîţia telespectatori îşi pun speranţa, sînt ori slujbaşi ai statului de cînd se ştiu ei (Crin Antonescu, de exemplu, nu a lucrat în viaţa lui la privat, adică pe bune – de 25 de ani chiuleşte de la stat), ori chiriaşi ai statului.

Facebook Comments

39 Comments Geniul care locuieşte la stat

 1. Bleen

  SOV a primit iar repartiţie:

  Ora 20,05 – Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului General, alaturi de Ion Ilie Cezar, pentru infractiunile de santaj si amenintare, dupa ce managerul Realitatea TV, Sebastian Ghita, a depus plangere impotriva omului de afaceri la inceputul acestei luni.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8520636-sori

  Reply
 2. miha

  ohoooho! Nu ati auzit de cersetori de la capatul podului care mai apoi se dovedeau a fi milionari? Ti se rupea inima de cinstiti ce erau si lor…li se rupea de-a dreptul:)

  Reply
 3. andrei p

  @TUCU

  Da, a fost foarte distractiv si combativ raspunsul tau. Din pacate, la enumerarea surselor pentru "complectarea ideilor proprii", ai uitat cu desavarsire despre gugîl, ceea ce m-a facut irefutabil sa inteleg ca glumeai spunand ca despre Traian Basescu nu mai ai nimic de adaugat.

  @valentin

  Te rog sa imi permiti sa observ (parere strict personala) ca cei care il urasc pe Ciutacu isi creaza singuri, pein acest sentiment, premizele propriilor lor ciutacuiere.

  Reply
 4. cristi

  Culmea ipocriziei era Razvan Dumitrescu care varsa lacrimi de mila pensionarilor, bugetarilor si altor asistati sociali iar el isi primea banii pe 3 firme ca sa nu plateasca chiar contributiile sociale.

  Reply
 5. ribelalu`

  sunt foarte multi nesimtiti, majoritatea politicieni de toate culorile, care stau in chirie la stat. unii pur si simplu nu au mai vrut sa plece dupa ce si-au terminat mandatul.

  problema cu ciutacu este ca el nici macar nu se incadra sa obtina locuinta cu chirie de la stat. iar falsul si uzul de fals eu stiu ca se pedepseste. eu astept organele abilitate sa investigheze, ca rabdare si timp liber am bercehet. doar sun "ribelal"…

  Reply
 6. Lumi

  @liviu iordache, citatul din Adevarul incepe asa: ”Potrivit informațiilor oferite de către Primăria Capitalei, cei care pot beneficia de o locuință socială sunt „persoanele şi familiile evacuate sau care urmează a fi evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari, tinerii care au vârsta de până la 35 de ani”. Ciutacu avea sub 35 de ani acum 11 ani.

  @dragos, daca Houellebecq e neologism pentru tine, afla ca e un scriitor. In 2010 a luat Premiul Goncourt.

  Reply
 7. 1

  Demisia, Ciutakule!

  Demisia din "funcţia" de asistat social! 😆

  (Cu aia de mîncător de căcat nu eşti incompatibil).

  Reply
 8. tucu

  Viata e nedreapta. Ciutacu e o Victima.

  Mogulul a avut grije de Gidea si i a imprumutat bani sa si cumpere o casa. De Ciutacu nu.

  Ciutacu a fost abandonat la mila statului,a guvernului rau si portocaliu.

  Eu ma cutremur gindindu ma cit de vertical este Ciutacu.

  Este atit de sarac incit e la mila lui Boc.

  Cu toate acestea nu face rabat de deontologie si infiereaza (ce cuvint frumos) guvernarea corupta si portocalie.

  Bravo Ciutacu.

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   Chestia cea mai mișto e că a pus "comments off" la postul în care îi dă înainte cu legalitatea. Remarcabilă asemănarea între el și Severin, amândoi se cred victime.

   Reply
 9. 1

  Ciutacu este un asistat social.

  S-a făcut de căcat cu toate actele lui în regulă.

  Carevasăzică e rupt în cur, da' are biemdabăliu! 😆

  Reply
 10. Ego

  Şi viceversa, 1.

  Doar că Ciutacu e mai mult revoltător.

  Am citit între timp şi nu înţeleg de ce se leagă cu atâta înverşunare de legalitatea contractului lui de închiriere. Chiar nu se prinde geniul că face exact ca politicienii pe care-i băloşeşte cu spumele lui de potaie de veghe (watchdog, evident)pe moşia motanului?

  Reply
 11. Ego

  @1

  Nu ştiu dacă e revoluţionar, dar cu siguranţă e revolut.

  De fapt… da, l-am recunoscut în pozele de la Revoluţie. Era gaura din steag.

  Reply
 12. 1

  gata! am rezolvat misteru'!!!

  ciutaku nu e nici handicapat, nici sărac, nici văduvăş

  e revoluţionaaaaar!!!!

  Reply
 13. Marius Delaepicentru

  Ce-aveţi bey cu săracul mantinel? Nu vă e ruşine să lăsaţi statul fără a patra putere în stat după coloana a V-a? Cum vreţi să cadă guvernul dacă lăsaţi statul în trei picioare? Vreţi să cadă statu-n cur? Nu vă e destul că legislativul Geoană, preşedintele tuturor românilor de la tribuna binară (0 şi 1) stă, vai de capul lui, într-o locuinţă de protocol din acelaşi motiv ciutac? Individioşilor! La paiantă cu voi!

  Reply
 14. tucu

  @Andrei P

  pentru complectarea ideilor proprii s au inventat:cartile,discovery,somitatile,prietenii,si vecina de la 5 care le stie pe toate.

  Eu intru pe Blogary nu ca sa mi verific ideile (fixe) ci ca sa infierez citacismul ( imi place la nebunie cuvintul ''infierez'')

  Pe de alta parte cred ca imi mai trebue vre o 7 vieti ca sa mi intregesc mintea asa ca precis sunt in catergoria celor ne intregi la minte.

  Despre Basescu nu am nimic de adaugat.

  Reply
 15. Doc

  "e trist că războinicii împotriva dictaturii, cei în care atîţia telespectatori îşi pun speranţa, sînt ori slujbaşi ai statului de cînd se ştiu ei (crin antonescu, de exemplu, nu a lucrat în viaţa lui la privat, adică pe bune – de 25 de ani chiuleşte de la stat), ori chiriaşi ai statului."

  Ori "capitalisti" a caror afacere e tot pe spezele statului.

  Reply
 16. valentin

  @andrei p: nu pot sa vorbesc in numele altora,dar in ce ma priveste,ii detest pe Ciutacu si pe cei de teapa lui din suflet.Daca il critic si il condamn,o fac fara nici un pic de ipocrizie.Tanguirile si vaicarelile celor de teapa lui franeaza economia si scad increderea investitorilor.Dincolo de obiectivitate,piata libera sufera de o doza de subiectivism,iar o atitudine mai constructiva a opozitiei ar fi ajutat relansarea economica.Cei de teapa lui Ciutacu ne costa cel putin un procent din PIB.In 2008-2009 ma uitam pe CNN si ma frapa incapatanarea cu care vanau orice stire pozitiva din economie.Cand DOW urcase intr-o zi nu stiu ce prag psihologic mai aveau putin si desfaceau sampania in studio.Daca ati fi urmarit emisiuni de gen "The road to recovery" ati fi inteles de ce USA a rezistat cat de cat uriasei crize din 2008.Mai putem discuta contributia presei la nivelul scazut de moralitate al poporului,la acoperirea prin santaj mediatic a diversilor infractori;despre cum o populatie demoralizata,divizata si supusa unei agresiuni informationale are mai putine sanse de a se dezvolta si de a se proteja.Si mai sunt alte mii de motive pentru care il detest pe Ciutacu fara nici o urma de ipocrizie.

  Reply
 17. Liviu Iordache

  "tinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani, invalizii de gradele I şi II, persoanele cu handicap, pensionarii, veteranii şi văduvele de război, beneficiarii prevederilor Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987". Acestea sunt persoanele care au dreptul la o asemenea locuinta! Poate spune cineva daca in 2000, cind era ziarist la Adevarul, din cite spune, Ciutacu se incadra in aceste categorii si unde? Atunci, inseamna ca a furat pur si simplu un apartament. Unde e legalitatea pe care o tot flutura?

  Reply
 18. andrei p

  Nu, domnule tucu, oamenii intregi la minte si fara parti-prix-uri speciale nu "se lupta" pe forumuri, ci mai degraba incearca sa-si expuna, completeze si clarifice parerile lor proprii.

  Reply
 19. Dragos

  Cuvinte de pe blogul nevesti-sii: Montserrat, Barcelona, Castelul Montjuic, Villefranche-sur-Mer, Monaco, Nisa, Cannes, Saint-Paul de Vence, Saint Tropez, Saint-Paul de Vence, Coasta de Azur, Mallorca, Golful Sa Calobra, Biserica Sfântului Mormânt, Ierusalim, Tel Aviv, Antalya, Sierra de Tramuntana, La Moroneta, Buyukada, Marea Marmara, cinci stele ultra all inclusive, Bosfor, Bulgaria, ca şi în Serbia şi Ungaria, Cappadocia, Houellebecq, Mănăstirea Saon, BMW seria 3 N O U..si alte asemenea "neologisme" pentru mine.

  Pai sa nu-i bagi ?

  Reply
 20. tucu

  Amuzanta situatie.

  Noi cei ce l suportam sau chiar agreem pe Basescu ne luptam cu o gramatda de ciutaci. In postarile noastre apar varii nume de la Iliescu la Buscu Vanghelie Ciutacu etc (nume inutil de retinut)

  Ceilalti -soldatii anti nu au decit o tinta. Se lupta cu un singur nume. Basescu. Indiferent despre ce este votba se ajunge la Basescu.

  @Vasiler si ceilalti.

  Avind in vedere ca Basescu va terorizeaza aveti grije ca exista un sindrom cunoscut ca sindromul victimei.

  O sa ajungeti sa l iubiti.

  Reply
 21. Bleen

  Nici n-am zis că Ciutacu ar fi unul dintre marii profitori ai "statului", e doar ipocrit şi impostor. Nu se poate să-l plîngi pe Sobaru (tată de copil cu dizabilităţi) şi tu să stai într-o locuinţă în care normal ar fi trebuit să stea o familie săracă sau o familie cu copil cu dizabilităţi. Dacă Ciutacu ar fi apelat, bărbăteşte, la piaţa liberă a locuinţelor, astăzi în blocul P22C ar fi putut sta, în apartamentul în care stă Ciutacu, o familie Sobaru, nu?

  Reply
 22. andrei p

  Situatia Ciutacu mi se pare prezentata corect aici. Evident, tinand cont de marja acceptabila de hipocrizie, noi fiind capabili sa vedem numai barna din ochii "adversarului" (situatie care poate fi considerata normala daca nu ne tinem si cu dintii, in acelasi timp, de ideea c-am fi "echidistanti").

  Dar observatia cu speranta "razboinicilor impotriva dictaturii" e de-a dreptul comica, atunci cand vine de la unul ce sugereaza mereu ca si-ar pune speranta in teoreticieni (culmea) "perfecti" ai ideologiei dreptei (chiar agresive, considerand istoria si contextul actual european al Romaniei) ce-si platesc posesiile sau inchirieturile din bugetul statului.

  Scuze, dar tu stai cu chirie la privat si astepti masurile dure de reformare pana la desfiintare a statului de la cei care stau cu serviciul la privata.

  Pentru ceilalti, cei multi, va rog sa notati ca acest comentariu nu incearca sa-i aduca un omagiu lui Pontacrin.

  Reply
 23. Bleen

  @vasiler

  Motivaţiile mele sau ale celor de la Kamikaze sînt irelevante şi nu schimbă realitatea. Nu motivaţiile celor de la Kamikaze plătesc 31 de euro chirie.

  Reply
 24. VASILER.

  Revin la observatia ta legata de coerenta ideilor exprimate de mine.

  Recunosc ca aparent ele nu au o legatura logica, am dorit ca in mod cat mai succint sa abordez stirea din mai multe puncte de vedere. Daca citesti mai atent poate vei remarca ca ,,stirea" celor de la sepukku are o motivatie personala. Sper ca pentru tine nu faptul ca esti in opozitie de idei cu Ciutacu te-a facut sa comentezi stirea.

  Vezi ca in prezent marii profitori ai ,,statului" sunt prin alte tabere, cu putina bunavointa ii poti si tu identifica si eventual te poti revolta impotriva lor.

  Reply
 25. VASILER.

  Asa dupa cum spui, ca nu ai legaturi cu ,,statul", poti sa-l critici pe Ciutacu chiar daca eu simt ca motivele sunt altele nu situatia lui locativa.

  Blen, nu merita blogul tau un astfel de subiect. Se coboara prea mult nivelul discutiilor.

  Reply
 26. Bleen

  @vasiler

  Încerc să-ţi răspund. Şi tu ai putea încerca să fii ceva mai coerent.

  1. Stau cu chirie. La privat. N-am legături cu statul, nu primesc bani de la stat, n-am primit casă, maşină etc de la stat.

  2. Locuinţele sociale nu au un nivel minim de dotare. Arată mai bine decît majortatea apartamentelor comuniste.

  Reply
 27. VASILER.

  Blen, sunt curios sa vad declaratia ta de avere si eventuale conflicte de interese inainte de a citi aceasta postare. Sunt prea multi moralisti in Romania asta care profita de lipsa noastra de informatie.

  Citind linkul dat de tine m-am prins, cei de la sepukku sunt cauza, acuma sincer, penibili sunt astia cu emisiunea aia de pe TVR2.

  ,,Locuinta sociala" presupune un nivel minim de dotare pentru o persoana cu venituri sub nivelul subzistentei. Chiar asa s-a intamplat in acest caz?

  Ca sa comentez contra iti zic ca nu a putut sa si-o vanda ca Basescu, asa ca a inchiriat-o. Esti multumit?

  Reply
 28. Ego

  Partea mea favorită e cum Jurnalul Naţional, unde prestează neînfricatul Ciutacu, a scris un articol lacrimogen exact despre blocul P22C, adică habitatul ciutacului de stepă. E linkul în articolul Kamikaze (btw, de 3 săptămâni încoace am început să cred că merită 2,5 lei revista…deşi am cumpărat-o de la început). Oare nu i s-a topit inima-n vânjosu-i chept Ciutacului când a citit despre vecinii săi săraci? Nu i-a venit să le doneze apartamentul, BMW-ul, mâncarea din frigider, hainele, joburile la Voiculescu, relaţia bună cu Vanghelie şi Oprescu, vidul de conştiinţă care-i permite să presteze pe blogul ăla jegos, nesimţirea cu care-şi câştigă pâinea etc?

  @Valentin

  …Da, Băsescu, Mihăileanu, penthouse, Popovici…

  Reply
 29. valentin

  @gica contra: nu ai vorbit inca dar iti raspund anticipat: stiu,si familia Basescu are probleme locative.

  Reply
 30. valentin

  Ciutacu nu se incadreaza desigur la categoria persoane cu venituri mici.Poate la a doua,persoane cu dizabilitati.Mai ales caracterul lui se pare ca e in mare suferinta.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *