Mai bine mai rău

[…] Palmaresul nenorocit al Președintelui e doldora. Între alte fapte reținute la dosar: lupta cu dezastrul economic și blocarea dezmățului bugetar, încleștarea cu justiția de uz personal, medierea în relațiile cu UE și FMI, urmată de sprijinul financiar care ne-a despărțit de catastrofă, construcția unei politici externe suverane, relații solidare cu statele estului, alianța cu Statele Unirte, recapacitarea strategică a bazinului dunărean și a zonei Mării Negre.

Pentru toate astea și pentru atîtea altele, numitul Băsescu nu s-a ales cu un cuvînt, cu un singur cuvînt de sprijin sau cu vreo șoaptă de recunoaștere. Alegătorii români l-au votat fără ezitare. Fabricanții români de opinie l-au condamant la temniță mediatică pe viață și la defăimare fără sfîrșit. Politicienii, apropiații sau apropiații răspopiți l-au decartat, așa cum te lepădai, pe vremuri, de cineva care îți strica dosarul. Consesnul e deplin: facerea de bine trebuie pedepsită după datina străbună. Obișnuința negației, stima de sine și lehamitea de lucrul bine făcut acoperă orizontul. […]

Citește întreg textul pe blogul lui Traian Ungureanu

Facebook Comments

5 Comments Mai bine mai rău

 1. FrankZappa

  Ave TRU… esti un Hagi al editorialelor!

  In mare parte de acord cu ce zice (si zice cu stil, cu savoare si la obiect) dar nu ne zice si ce se va intampla dupa ce nu o sa mai fie Voda Basescu.

  Bla-bla, posteritatea ii va recunoaste meritele, se va povesti cum s-a luptat cu monstruoasa coalitie, cu cretinii din propriul partid (care e multi!)

  Pun pariu ca reforma se va poticni pe ici pe colo, in partile mai putin esentiale, dar importante, situatia va balti si reactiunea va recupera repede anii in care a fost decuplata – doar formal – de la robinetul aurit al privilegiilor.

  Din nefericire prostimea (populatia – sau dati voi un nume acestei mase nasparlii de cocalari, semidocti, manelisti si oportunisti) vietuitoare pe aceste pamanturi nu va mai fi nici macar in stare sa-si dea cu parere despre ce a fost, despre ce traieste sau despre ce va fi, pentru simplul motiv ca limba romana va dispare odata cu ideea de natiune, de spatiu carpato-danubiano-pontic.

  Ma uit cu groaza la actualul parlament (99% diferit de sinistrul MAN sau FSN) si nu vad decat personagii sinistre, lacome, agramate si din nefericire tineri si in putere. Gasca asta va legifera vreodata pentru romani?

  Din nefericire cea mai teribila nefericire o produce natiei justitia.

  Nu-mi mai aduc aminte de cate ori le-a zis Base – Bai sunteti liberi! sa va organizati, sa judecati, sa va curatati, sa nu mai raspundeti la comenzi politice – si ei cum raspund? ii doare fix in pix – coafura dinozaurilor rezista! cei tineri sunt cuprinsi de o nesimtire si judeca in dispretul bunului simt.Sa mai spunem ca actualul sistem de invatamant o sa-i supravietuiasca lui Base? Ca politistii, vamesii si toti spagarii dati afara acum se vor intoarce triumfatori pentru a clama persecutii politice?

  Orice ar face Igas, Lazaroiu, Funeriu – se va sterge cu buretele?

  Se va ajunge in momentul in care medicul va cere legiferarea spagii, profesorul oficializarea meditatiilor, elevul va voi sa copieze la examen.

  Combateti frati Romani!

  Reply
 2. Yeba

  Multumim, foarte intemeiat!

  Aplicabil și în cazul de față: păi dacă era un articol mai rău, mai nerotund și mai contradictoriu, aveam și eu ce comenta cât de cât, eram și eu remarcabilă 🙂 !

  Reply
 3. judex

  TRU se dovedeste inca o data strategul nr.1 al PDL si cel mai valoros mesager al viziunii politice de la varful PDL (poate Valeriu Stoica sa-i mai stea alaturi ). Asemanator, in materie de comunicare Lazaroiu a suplinit cu brio poticnelile penibile ale membrilor PDL prezenti in mass media, Andreea Paul-Vaass indeplineste rolul de purtator de cuvant al strategiei economice a PDL, iar Udrea se straduieste sa imprime tonul administratiilor locale.

  Un bemol, insa: tonul exasperat al lui TRU, insa, nu se justifica (sa ia exemplu de la Nastase, care este optimist si increzator chair si in situatii cu mult mai disperate). De ce ? Eu cred ca opozitia la politica lui Basescu de a imbina interesul national cu realitatea UE se reduce in esenta la prestatia parlamentarilor. Popularea Parlamentului cu o multime de puscariabili si santajabili, ca urmare a magnetului creat de aberantele conditii ale imunitatii parlamentare extinse la nivelul actelor penale, este cauza principala a putrefactiei care imbraca mesajul public dominant. Este si cauza repopilarii Parlamentului cu acelasi tip de oameni, chair si in condtiile votului uninominal. Eu cred, insa, ca la nivelul electoratului lucrurile stau exact pe dos, asa cum s-a dovedit deseori in ultimii 10 ani, la alegeri sau la referendum. Mitul "sprintului final al lui Basescu" este doar subterfugiul gasit de casele de sondaj mincinoase pentru a-si acoperi minciunile din perioada de 4 ani dintre alegeri. Ca urmare, eliminarea imunitatii parlamentare in forma de azi va duce la deparazitarea rapida a Parlamentului, sa speram ca in urmatorii 2-3 ani.

  Reply
 4. tucu

  Traian Ungureanu, scrii

  ""S-a izolat Președintele? În mod categoric, da. Și tocmai aici e problema. Problmea noastră nu a Președintelui.""

  O data cu presedintele ne am izolat si noi vre o 4 milioane si jumatate de romani care am facut posibila continuarea aventurii lui Traian Basescu. Chiar daca intre timp citiva stau bosumflati sunt convins ca atunci cind va fi nevoie vom fi din nou prezenti impreuna.

  Articolul este superb si sper ca dupa ce l va citi chiar si Andrei Plesu si ar putea revizui parerile.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *