Politicuri VIII (Unde-s Doamne, B’estfest-urile de altadata? De ce dracu nu mai aveti mineri?)

Am deschis bleen.ro în 6 august 2008. Am scris acolo pînă în ianuarie 2010, cînd am trecut pe Blogary. De 3 ani blogul este în adormire iar în acest an va ieși din online. Va fi înlocuit pe server de cincinnatus.ro, despre care vom vorbi la momentul potrivit.

Bleen.ro nu va ieși însă din online fără a face o retrospectivă înainte. 

(1 septembrie 2008)

Din episodul anterior: Calin nu-l iubeste pe Mircica dar il respecta. Si lor, si lui Adi le place sa doarma pe stanga, desi Calin nu recunoaste public. Episodul se incheie cu imaginea lui Calin pe bicicleta, in noapte, plecand in lumea larga sa ia viata politica in piept. Dar la Podul Inalt de la Maracineni, Zmeus si adunatura lui de pedelisti il asteapta, imbarbatati de sloganul lui Valericus Strategikon: “Pe aici nu se trece. Si nici pe acolo. Si nici macar pe acolo” Deci, duios Anastasia trecea cu bicicleta…. Urmeaza capetele in gura.

Calin se apropie de pod. E deja intuneric bezna. Pedaleaza din ce in ce mai repede. Fosnetele dosarelor si soaptele Serviciilor il urmaresc obsedant. “Sa trec repede, in viteza? Sau sa las bicicleta si sa trec neobservat, pe burta? Sa evit podul si sa trec inot apele involburate? Coane Fincalstain, unde esti sa-mi dai sfatul cel bun? De ce m-ai lasat singur? Eli Eli Lama sabahtani? “

Desi ii spusese ca e pregatit si se poate descurca singur, Fincalstain n-avea incredere in capacitatea de supravietuire politica a lui Calin. Asa ca, pentru siguranta, urmarea miscarile acestuia in globul de cristal, ca, in caz de ceva, sa-i sara in ajutor.

– Baieti… Mircica, Adi! Daca fratele Calin nu reuseste sa treaca neobservat de Podul Inalt, fiti pregatiti sa chemati gastile de interese!
– Si Armata Salvarii Nationale, coane Fincalstain!” tipa excitat Mircica.
– Calmeaza-te, Mircica. Totul e sub control. L-am trimis pe papagalul meu, Andronicus, pe post de forward observer, sa urmareasca miscarile Adunaturii lui Zmeus si sa-i dea sfaturi tactice lui Calin. De strategie ma ocup eu. Desi…. sa stii ca nu e o idee rea, Mircica. Nu ma asteptam din partea ta. Ai luat lecitina?
– Nu, coane Fincalstain. M-a sunat cu taxa inversa baronul Autorbahn si s-a oferit ca, impreuna cu baronul Mazare Pasa, sa adune ostile de liberali si pesedisti pentru lupta cea mare. Mi-a promis ca daca ii prinde pe pedelisti pe trecerea de pietoni de la Cotroceni ii calca pe toti. Mai ales pe Monica Ridzi si Roberta Anastase, ca aduc a minore.
– Mda, ar fi o idee, insa eu mai multa incredere am in mineri. Mircica, mi-a venit o idee geniala, fie numele lu’ Papasa laudat! Cheama minerii!
– Pai…coane Fincalstain…nu mai avem.
– Sunteti de stanga? Sunteti. Atunci cum dracu nu poti sa-mi aduci, ba, minerii? Ce dracu partid de stanga e ala care nu poate sa cheme clasa muncitoare cu bate, tampitule? Uite, d-aia il apreciez eu pe Papasa Ilici si il consider un mare om politic iar pe tine te consider, scuza-mi expresia, un prostanac de doi lei: fiindca el a adus minerii de vreo sase ori iar tu nu esti in stare sa-i aduci macar o data! Nu poti, ma, sa-mi aduci nici macar unu’ mic? Mic, mic? Nu trebuie sa aiba bata, doar nuia. Nu? Nuielusa? Nici? Si ce vrei sa fac acum? Sa vorbesc cu Al Manahe sa-mi aduca profesorii din sectorul 5, cu rigle si raportoare? Fucking shit! Uite asta nu-mi place mie la voi, romanii, ca nu aveti continuitate, nu duceti traditia mai departe. Ce construieste unul, ceilalti darama. Papasa s-a chinuit ani de zile sa creeze o traditie si voi, popor slab si inconsecvent… Unde-s Doamne, B’estfest-urile de altadata? 90, 91, 99? De ce dracu nu mai aveti mineri? Cine se ocupa de centrele de copii si juniori? Cum, nici d-astea n-aveti? Pai asa se explica. In loc sa importati vedete ca mine, ca Silbarstain sau Dayro Moreno mai bine cresteati mineri in centrele de copii si juniori. Astazi nu mai aveati nevoie de consiliere…. Ok, cheama baronii!

Ascuns intr-o groapa din sosea, la capatul Podului Inalt, MiniMe isi chinuia ochelarii incercand sa vada prin inunericul greu al noptii. Deodata auzi scartait de bicicleta. Isi ciuli urechile. Scartaitul crestea in intensitate.”Bicicleta lui Calin! Sa dau alarma.”
– Alo, alo, aici Micul Napoleon! Valericus Strategikon, raspunde-mi, esti pe receptie?
– Roger! Te ascult.
– Rogere, vine Calin, da alarma!
– Boule, sunt Zmeus. Roger inseamna….. Nevermind… catre sine: adunatura de prosti… Micule Napoleon, Valericus Strategikon e ocupat. Il bazaie o Musca si nu stie ce sa faca, s-o goneasca sau s-o puna pe liste? Fii atent, ramai in stand-by. Primele minute sunt vitale. Pana la pauza avem nevoie de un Pinalti, ca sa ne desprindem. Deocamdata tatonam.
– Tatonam sefu’, tatonam, cum zici matale.”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *