Mama si tata mai au de lucru

Îngăduiți-mi o expunere mai largă pe tema homosexualității.

Din perspectiva Evangheliei, Dumnezeu urăște păcatul și nu pe păcătos, iar Iisus Hristos a venit pentru cei bolnavi, nu pentru cei sănătoși: mântuirea are și o dimensiune restaurativă: e naștere din nou, în lumina libertății, a iubirii divine și a comuniunii. De vreme ce nu e creștinește să urăști pe cineva, nici pe homosexuali nu se cuvine să-i urăști. Dar nici nu le poate cere cineva creștinilor să aplaude sodomia și lesbianismul așa cum aplaudă, să spunem, focurile de artificii. Îndemnul divin: ”creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul” leagă căsătoria de un scop procreativ natural și indispensabil.

Din perspectiva democrației liberale, viața privată e intangibilă. Nimeni nu are dreptul să judece faptele altuia dacă ele nu lezează interesul general, proprietatea sau drepturile civice ale unor terți. Închiderea lui Oscar Wilde pentru un scandal de moravuri constituie – printre multe alte triste exemple – o rușine pentru civilizația modernă. Cu atât mai odioasă apare persecutarea politică a homosexualilor în regimurile naziste și comuniste.

Din perspectiva istoriei și a geografiei umane știm că diferite societăți au interzis sau, dimpotrivă, au tolerat homosexualitatea: întrucât Occidentul post-modern e o societate care valorizează libertatea și pluralismul, nu e de mirare că homosexualitatea a fost depenalizată. E totuși o diferență între a nu pedepsi legal această practică și a o impune legal, pe picior juridic de egalitate cu drepturile heterosexualilor, pentru care familia înseamnă bărbat și femeie, adică ”mamă” și ”tată”, nicidecum ”două mame” sau ”doi tați”.

În concluzie, stigmatizarea creștinilor ca ”homofobi” este la fel de inacceptabilă ca și stigmatizarea cuiva pentru orientarea sa sexuală. Pe de altă parte, a respecta tradiția, aici, înseamnă a oferi omenirii un viitor…

Facebook Comments

5 Comments Mama si tata mai au de lucru

 1. Daniel Onaca

  „…familia înseamnă bărbat și femeie, adică ”mamă” și ”tată”, nicidecum ”două mame” sau ”doi tați”.” Cum demonstrați acest ”adevăr”?

  Reply
 2. DanC

  Da! Exact chestia asta ma deranjeaza cel mai mult in Vest. Ca trebuie sa spun despre ghei si alti non-straight ca-s ‘great’. Ce e minunat ca ei sint ghei. Iar daca spun orice altceva, sint declarat ‘homofob’ de nebunii politically correct.
  Exemplu: ex-primarul Toronto, Rob Ford. Omul zicea la fiecare parada gay ca nu vine, ca 1 Iulie e weekend-ul lui de mers cu familia, plus e ziua Canadei. Iar comunitatea gheilor: Aha! Deci Rob Ford e homofob, huoo!

  Reply
  1. Florina Neghina

   Hoho, am zis ca atita timp cit emotia e inca foarte puternica, ma limitez la a intreba ceva numai pe Facebook. Ce a urmat… Dar mai bine am sa pun aici ce a urmat.

   Reply
  2. vlad

   De acord cu dvs. Cu precizarea ca Rob Ford avea si el pacatele lui – droguri, alcool si adulter – care nu-l fac cel mai bun purtator de cuvant al unui mesaj crestin…

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *