Albă ca Zăpada, Grinch şi alte instrumente pentru revoluţie. Open Atrium, de exemplu

Cum v-am zis, avem deja un instrument prin intermediul căruia putem colabora. Am trimis deja cea mai mare parte dintre invitaţii – nu pe toate însă –  şi am făcut grupurile. Sper că n-au ajuns în spam, dar membrii fondatori ai Asociaţiei şi cei care au trimis adeziuni ar trebui să se caute pe mail de o invitaţie de la madame@blogary.ro. Va fi mai dificil la început, că toată lumea-i obişnuită cu blogul sau mailul şi  mai puţin cu intranetul şi alte instrumente de colaborare de genul ăsta.  Nu vă speriaţi, nu ne mutăm de pe blog pe Open Atrium însă blogul este în primul rînd un instrument publicistic, nu putem face totul aici.

Şi nici n-o să ne transformăm în Adunare Constituantă şi în Marele Grup al Experţilor în Legislaţie, Organe de Maşini, Antropologie, Tir cu Arcul, Chirurgie Laparoscopică şi Rezistenţa Materialelor. Vă puteţi păstra inteligenţa, ironia, umorul şi spiritul ludic.  De fapt, e obligatoriu să le păstraţi. Asociaţia Blogary nu este un oenge care despică firul în patru şi apoi trei le reciclează iar pe al patrulea îl trimite la CEDO. Asociaţia Blogary nu mizează nici pe entuziasmul vostru, nici pe curăţenia voastră morală sau, Doamne fereşte, pe virginitate, nici pe naivitatea, idealismul sau numărul vostru. Noi nu sîntem 99%, nu sîntem nici măcar majoritatea simplă spre foarte simplă. Sîntem minoritatea (e bine să fii minoritate these days).

Asociaţia Blogary nu e Albă ca Zăpada. E Grinchul care va fura Crăciunul (am auzit zilele astea la cineva o idee a dracului, la propriu, de bună). Aşa că pregătiţi-vă cu tot ce aveţi mai rău în materie de idei bune. Despre Constituţia lui Iliescu, despre legea electorală a lui Hrebenciuc şi Bogdan Olteanu, despre judeţele lui Ceauşescu sau statul social mafiot. Despre ce vă vine.

Nu trebuie să dăm cu sapa, nu trebuie să muncim 12 ore pe zi pentru Blogary (mă rog, eu trebuie, dar mă bag cu voi în oală, aşa, din solidaritate), nu trebuie să creăm o structură care să rivalizeze cu PDL, PSD sau PNL, nici măcar cu PRM sau PC, nu trebuie să  facem activism, să batem din uşă în uşă sau să facem piar. Nu trebuie să vindem nimic. Trebuie doar să furăm. Deci, gîndiţi-vă cum se strică un angrenaj. Pentru idei, Open Atrium vă stă la dispoziţie.

Iată cele 6 componente „default” ale Open Atrium, explicate pe limba mamei lor, cu link-uri şi tot ce trebuie:

  • Atrium Blog – Provides a method of sharing stories and information with other members of the group
  • Atrium Notebook – Provides a method of building organized documentation within a group
  • Atrium Calendar – Adds a group calendar, with the ability to add collective events
  • Atrium Case Tracker – Adds the ability to manage and track issues, assign them to members, and discuss them.
  • Atrium Shoutbox – Provides a rapid discussion board for short discussion or comments
  • Spaces Dashboard – Adds a configurable dashboard to a group home page in order to easily review new or updated information.
Facebook Comments

46 Comments Albă ca Zăpada, Grinch şi alte instrumente pentru revoluţie. Open Atrium, de exemplu

  1. Andu

    Daca tot ne plac basmele, ar trebui sa le promovam macar pe cele autohtone:Povestea lui Harap-Alb a.k.a Povestea lui Lazaroiu,Soacra cu 3 nurori a.k.a Base cu Boc Udrea si Neamtu si alte povesti pe care ar putea sa le schimbe cursul T.B. cu ideeile lui revolutionare transmise prin Noua Republica , miscarea populara, Alba ca Zapada…

    Reply
  2. Adrian Merfu

    Este usor de verificat unde intru si ce comentez pentru ca acesta este numele meu real si pagina mea de facebook, ca si a ta cum spui, este publica.

    Reply
  3. Adrian Merfu

    As putea replica in acelasi ton spunand ca nici tu nu ma cunosti si ca habar nu am de unde ai scos-o pe asta cum ca doresc activism. Cat despre seriozitate chestiunea este mai complicata pentru ca este evident ca intelegem diferit notiunea.

    Si ca sa-ti raspund la intrebarea pe care mi-ai adresat-o nu pot sa spun decat ca formularea este nefericita si atat. Eu nu fac scenarii cum ar putea presa interpreta afirmatia sau alte chestiuni de acest gen. Acest aspect este fara importanta. Nici nu ma refer la intelesul literar al verbului a fura si implicit la faptul ca indemini oamenii sa fure; ar fi absurd si ridicol. Problema este ca acest furat de la altii si aici te refereai la clasa politica este oarecum in contradictie cu platforma, crezul sau cum vreti voi s-o numiti pe care ati promovat-o si care spune ca vreti sa terminati odata cu obiceiurile si metehnele actualei clase politice. Ce puteti "fura" de la o banda de talhari (un fel de a spune)?

    Ar mai fi de comentat dar deocamdata atat cred ca e suficient.

    Reply
  4. Bleen

    @Adrian Merfu

    Îmi poţi explica, te rog, cum poate fi interpretată şi răstălmăcită exprimarea respectivă?

    PS. Se vede că n-ai intrat în viaţa ta pe bleen.ro. Dacă ai fi făcut-o ţi-ai fi dat seama de ce detest lumea în care am intrat. Dacă doreşti activism şi seriozitate, nu mă citi pe mine. Nu mi-au plăcut niciodată activismul şi seriozitatea şi nici nu le-am practicat. Şi n-am de gînd să le practic acum, la bătrîneţe. Cine vrea acitivsm şi seriozitate să nu apeleze la Bleen, articolele şi comentariile sale. E cît se poate de clar că va fi dezamăgit, că nu va găsi niciodată la mine ceea ce caută, activism şi seriozitate.

    Reply
  5. Adrian Merfu

    @Dana Goga

    Trebuie sa intelegeti ca romanii nostri (o majoritate covarsitoare 99%) nu accepta absolut nici o critica sau observatie la ideile pe care le exprima. Bleen si alti cativa de pe acest blog nu fac exceptie. Fara sa-si dea seama se transforma incet in exact tipul de om public sau politician pe care acum il critica vehement. Comentariul dumneavoastra cu privire la sensul pe care cuvantul "furam" il da acelui comentariu este corect si de bun simt. Raspunsurile la observatia dumneavoastra sunt aiuritoare dar de asteptat. Deja vad ca Bleen a inceput sa oboseasca, asa cum declara mai sus, dand explicatii cam de un an de zile si chiar regreta ca a "intrat intr-o lume pe care o detesta." Aceasta reprezinta prima faza a transformarii de care vorbeam. Urmeaza dispretul fata de toti cei ce "nu inteleg" ce vrea sa spuna si sa faca; acesti neintelegatori devin din ce in ce mai multi pana cand absolut nimeni nu va mai putea emite comentarii sau sa-i critice propriile-i idei. Si uite asa este si Bleen absorbit de lumea pe care a detestat-o intotdeauna. Veti vedea din reactia la comentariul acesta ca am dreptate. Sper totusi sa gresesc si sa considere postarea ca pe un semnal de alarma.

    Reply
  6. Dragos

    "PDL a renuntat la votul majoritar si la regionalizare, s-a adoptat solutia vot mixt si status quo administrativ" – surse

    simt nervozitate, deci nu comentez nimic. deocamdata. tin ura in mine, urlu in tacere. deocamdata.

    Reply
  7. Bleen

    Încep să regret din ce în ce mai mult că am trecut de pe bleen.ro pe Blogary şi că am intrat într-o lume pe care am detestat-o şi cu care nu am avut niciodată legătură. De un an tot dau explicaţii, tuturor celor din jur. Ceea ce nu înţelege nimeni sau se tot încăpăţînează să nu înţeleagă e că nu sînt şi nu voi fi niciodată capul vreunei revoluţiuni puritane şi imaculate. N-o să îmbrac uniforma, fie ea şi albă.

    Reply
  8. Bleen

    @Dana Goga

    Revenind, concret, la "doar să furăm". Care ar putea fi acuzaţiile? Că furăm ce? Furăm din magazin? Din case? Ieşim la furat? Ce ar putea acuza Realitatea şi Antena 3? Fostul consilier al lui Lăzăroiu a declarat pe blog că trebuie doar să fure. Să fure ce?

    Reply
  9. dana goga

    Domnilor….

    Chiar si o prietenie veche si sincera poate avea (chiar mult) de suferit din cauza unor cuvinte, nepotrivit alese.

    Ca sa nu mai vorbesc de imprejurari in care "dulaii" iti pazesc fiecare vorba.

    Daca va incapatanati sa va faceti ca nu intelegeti la ce ma refer, asta e. Este alegerea voastra.Eu n-am cerut socoteala nimanui, am incercat doar sa-mi exprim , pertinent, un punct de vedere – strict personal.

    Insa, asa cum pe voi nu va intereseaza nimic altceva decat propriile voastre vorbe, tot asa am hotarat si eu ca e pacat de orz…..

    Succes in actiunile voastre!

    PS.

    @Dragos.

    De ce, atunci cand ma adresez direct lui @Bleen, raspunzi dumneata, automat?

    (intrebarea e retorica, va rog sa o considerati ca atare!)

    Reply
  10. Bleen

    Nu ma adreesez mot a motilor, ad literamilor,nu vreau sa sun a actist intors cu cheia, nu fac propaganda si activism, nu pup copii, nu imbratisez babe, n-o sa can aria ipocriziei, nu vreau sa ma transform intr-un robotel activist pe baterii. O sa-mi pastrez ironia si umorul, nu ma adresez idiotilor si nu ma intereseaza intepretarile uselistilor si presei aferente. Nu vreau sa fiu un alt politruc dopat. In cazul Predeal am gresit, presa, cu toate exagerarile ei, a avut dreptate. Mi-am recunoscut vina sincer, nu ca sa dea bine la popor. Nu am de gand sa-mi inventez vini ipocrit si populist. Cine vrea activism, pedelism, pesedism si peremism in oglinda sa nu conteze pe mine. Ma ingretoseaza activismele. Nu vreau revolutie. Nu vreau decat inteligenta si bun simt si nu cred ca activismul ipocrit si populist are vreo legatura cu cele doua. Cine vrea sa stie la ce sa se astepte de la mine, sa citeasca bleen.ro din perioada august 2008- dec 2009.

    Reply
  11. Dragos

    @Dana Goga (nefericita exprimarea, contextul nu pare destul de explicit, nu cred ca asemenea atitudine aduce vreun beneficiu, politica de calitate trebuie facuta putin mai altfel decat…)

    draga domnita (dulce si suava ca o garofita -n.m.), ne aflam in plin razboi cu jigodiile masturbiste comunisto-asistato-sugatoare cu/fara batistala. va reamintesc ca à la guerre comme à la guerre – adica in transee nu se poate servi cafelutza cu dejtu' mic sculat. la razboi e cu *uie, cu -lă, cu -zdă, gen, iara nu cu idei in dialog/dilema veche/22/ inapoi la argument cu patapievici, gen.

    Reply
  12. dana goga

    @Bleen

    Atunci cand iti legi numele si actiunile de o idee publica si cand esti, cat de cat, un varf al ideii respective (chiar si numai in spatiul restrans al unui blog) nu cred ca asemnea atitudine aduce vreun beneficiu celor care sunt alaturi de tine.

    Mai cred ca, totusi, politica de calitate trebuie facuta putin mai altfel decat …

    Dar, irelevant.

    Fiecare cu ale lui.

    Reply
  13. roxaline

    @Marius Delaepicentru

    E geniala ideea, doar ca mai trebuie sa existe si oameni care sa poata gandi dincolo de ceea ce le permite paradigma actuala. posibilul rezultat ar fi extrem de interesant.

    Reply
  14. Bleen

    @mac gregor

    Da, o să inventăm doleanţe noi, ca să aducem ceva nou. O să cerem ce nu a mai cerut nimeni, o să luptăm pentru ce nu a mai luptat nimeni, ca să ne deosebim de toată lumea.

    Cine a zis că vrea ceva în schimb? La ce ne-ar folosi "recunoaşterea ca aliaţi politici", aşa cum zici tu?

    De ce trebuie neapărat să fim inovatori cu orice preţ?

    PS. Dă tu un exemplu de doleanţă inovatoare, nemaivăzută.

    Reply
  15. mac gregor

    de ce ar tb sa alegem propriile noastre revendicari:

    – cu doleantele vechi nu obtii nici o stire

    – mai ales acum cand sunteti la inceput oamenii tb sa isi formeze o imagine corecta despre "cine este si ce vrea" blogary

    – omul pe care il doare aceeasi chestie va ciuli urechile "uite dom'le mai il doare si pe altcineva de ce ma doare pe mine"

    – ce fel de organizatie inovatoare sunteti daca nu veniti cu nimica nou

    – in felul asta nici pe PDL nu-l impresionati – ce plusvaloare aduceti in joc?

    Si in definitiv de ce achiesati asa usor la un proiect politic? Asta se poate oricand, "da, cerintele lui Basescu ar rezolva o parte din ale noastre". As vrea sa va atrag atentia ca deocamdata nu ati primit nimic in schimbul acestei achiesari – nici macar recunoasterea ca aliati politici.

    Reply
  16. Bleen

    Unii dintre voi nu au primit invitaţia pentru Open Atrium, cu username-ul şi parola generată automat. O să schimb parola manual şi v-o trimit fiecăruia, pe mail.

    Reply
  17. tucu

    @dana goga

    In definitiv ce doresti sa scrie Bleen?

    Ca trebue sa muncim?

    Daca scrie asa ceva nu ne mai citeste nimeni.

    Reply
  18. dana goga

    @Dragos

    Daca ai impresia ca cei la care m-am referit tin cont de verdictul domniei tale, inseamna ca, noi doi, traim in lumi paralele.

    Reply
  19. Dragos

    dana goga: "poate fi scoasa din context si “exploatata” de cei care se ocupa cu asa ceva"

    sa ferecam scosul din context: cine zice “Fostul consilier al fostului ministru Lazaroiu (acelasi consilier care….) a declarat pe blog ca trebuie doar sa furam”, ma-sa-i curva !

    Reply
  20. dana goga

    @Bleen

    Poate pt simplul fapt ca poate fi scoasa din context si "exploatata" de cei care se ocupa cu asa ceva.

    Ar putea deveni, foarte usor, un fel de stire de senzatie, pe anumite posturi:

    "Fostul consilier al fostului ministru Lazaroiu (acelasi consilier care….) a declarat pe blog ca trebuie doar sa furam."

    Si nici macar n-ai putea sa-i contrazici.

    Desigur, este doar parerea mea.

    Reply
  21. Mihai D. Popescu

    mac gregor spune: "de ce trebuie sa reciclam cerintele lui Basescu?"…

    Eu, personal, nu doresc să recilez "cerinţele" nimănui… Dar dacă există cineva (un politican) care susţime, cu glas tare, valori şi soluţii conservatoare, atunci sunt de acord cu el… Nu mă interesează care este numele politicanului respectiv – aşadar nu mă interesează că se numeşte Băsescu sau altcumva…

    Reply
  22. Dragos

    mac gregor: "de ce trebuie sa reciclam cerintele lui Basescu?

    Exista o mie de doleante carora nu li s-a dat niciodata o voce politica"

    va spun eu: pentru ca "cerintele reciclate" ale lui Basescu rezolva vreo 900 de doleante mute.

    Reply
  23. Mihai D. Popescu

    … Nu cred că de "indecenţă" am duce lipsa – prin politică, prin viaţa publică în genere… Mai degrabă decenţa şi normalitatea sunt cele care lipsesc şi care ar merita o mai serioasă promovare (chiar şi cu mijloace "indecente")…

    În altă ordine de idei: M. Macovei ar putea fi "locomotiva", poate singura… Dacă se pume problema unei locomotive – şi cred că se va pune problema; pentru că nu poate fi ocolită…

    Reply
  24. dana goga

    "nu trebuie să facem activism, să batem din uşă în uşă sau să facem piar. Nu trebuie să vindem nimic. Trebuie doar să furăm"

    Cam nefericita exprimarea. Mai ales ca nici contextul nu pare destul de explicit.

    Reply
  25. Sare'n Ochi

    o idee anti-politica ar fi un Partid al Indecentilor – va jutam sa traiti indecent; suntem indecent de buni; va reprezint indecent in Parlament; ce-ati zice de-un salariu indecent? (ma rog, glumesc)

    PS: cand vreau sa pun poze, unde?

    Reply
  26. Dragos

    knock-knock!

    alba ca zapada cu pitici, sandibel, haidi, grinch sunt pentru grupe de varsta cu pemparsi. cand veti difuza si desene japoneze cu lasere, sabii ningea, nunceacuri, navete spatiale, ganuri cu plazme ca testoasele ninja, gen, pentru noi, surescitatii care facem 3,14-3,14 si kk la olita ?

    Reply
  27. corneliu

    OK, va inchideti in openatrium si noi o sa va lasam sa va jucati singuri acolo, da? Sau mai iesiti din cand in cand sa ne aruncati sentinte compuse acolo, inauntru?

    Reply
  28. gupi

    probabil că soluția de infrastructură ar câștiga mult în imagine dacă măcar unul din grupuri ar fi accesibil pentru citire fără înregistrare, să nu mai apară pagina aia urâtă de autentificare

    my2c

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *