Repatriot. Fapte, nu vorbe.

1. Ce este Repatriot?

Un proiect al RBL (Romanian Business Leaders) de repatriere prin antreprenoriat.

2. Ce vrea el să facă?

Re>patriot îşi propune să atragă românii valoroşi plecaţi în străinătate înapoi acasă pentru a deschide o afacere.

3. Cui se adresează?

Milioanelor de români din diaspora. Celor care ar dori să revină în România şi să deschidă o afacere, precum şi celor care doresc să rămînă în ţara adoptivă, dar sînt interesaţi de o afacere în ţara mamă.

4. Ce oferă Repatriot?

Informaţii. Acele informaţii absolut necesare unui asemenea demers, mai precis, şi ţinînd cont de reticenţa  manifestată de mulţi din cei care ar fi dispuşi să revină aici faţă de oportunitatea de a deveni angajatori sau angajaţi în ţară.  Pentru că proiectul nu se adresează numai celor care doresc să investească aici, ci şi potenţialilor angajaţi.

5. Cum ajută concret Repatriot?

Pentru început, prin organizarea a şapte conferinţe, în Italia, Spania şi Marea Britanie, conferinţe la care vor participa antreprenori corecţi şi de succes din România, şi care vor prezenta oportunităţi de business în România.

Proiectul va dezvolta şi un portal cu informaţii specifice şi care va oferi consiliere privind oportunităţile de business şi angajare în România.

6. Cum putem susţine proiectul?

1. Prin donaţii.
2. Like şi share pagina de Facebook a proiectului.
3. Multiplicînd mesajul. Detalii, aici.
4. Susţinere prin idei.
5. Susţinere prin participare la conferinţe.

7. Au mai scris despre proiect.

Romania-Insider.com şi Hotnews.

Să ajutăm şi noi diaspora, nu să aşteptăm numai diaspora să ne ajute pe noi.

 

 

 

Facebook Comments

9 Comments Repatriot. Fapte, nu vorbe.

  1. DanC

    I’m sorry, dar de ce-as avea incredere cind vad din prima ca ofera doar informatii si conferinte?
    AlexA are dreptate: ofera-mi concret niste facilitati. Asa, ce sa fac cu conferinte?
    Iar sintagma „antreprenori corecţi”, hm… Deci e posibil sa-l vad pe Bombo de ex, ca doar na, e spalat de pacate + expert in chestii MAE. Nu, mersi.

    Reply
  2. AlexA

    Oi fi eu mai dungos dar mi se pare cam multa vorbarie fara niste puncte clare. Si asta pentru ca un proiect creat in spiritul ideii de mai sus ar trebui sa contina trei puncte mari si late: 1- taxe mici si foarte mici; 2 – birocratie cat mai aproape de zero; 3 – ceea ce se cheama la anglo-saxoni „minimal government regulation”. Din ce-am vazut si trait eu pana acum, daca aceste trei conditii sunt indeplinite intr-o tara, lucrurile se misca de minune. Si asta pentru ca intotdeauna antrerenorii privati gasesc solutii acolo unde un organism de stat se impotmoleste in birocratie si cheltuieli uriase. Nu vreau sa predic unor dreptcredinciosi gata convertiti, dar un puternic lobby al tuturor privatilor pentru indeplinirea acestor trei criterii ar fi mult mai de efect, cred. Si mai cred ca pe o piata unde banii lipsesc, exact mai multi antreprenori, angajati sau angajatori nu reusesc sa supravietuiasca . Parerea mea.

    Reply
  3. bugsy

    „Metoda israeliana” ce era data ca exemplu in articolul de pe hot news este de fapt Aliyah („urcarea”) si este un element de baza al sionismului. este un concept religios si cultural si nu prea are nici o legatura cu business-ul. daca tot a fost dat ca exemplul Israelul putea fi amintita politica statului evreu in ce priveste dezvoltarea de start -up. „Israel – a start up nation” este o carte excelenta in acest sens (exista si traducerea in limba romana, a aparut la editura Hasefer). ideea este buna, succes!

    Reply
  4. Nea

    Să, ca să nu rămână nimeni în pagubă, propun ca în locul fiecărui român valoros repatriat, să plece altul în occident.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *