Aroganta Rusiei si complicitatea interna

Rusia ne-a ”dăruit” un videoclip despre cum să ne învățăm copii istorie și a donat 100 – una sută – euro pentru campania de achizonare a Cumințeniei Pămîntului.

Că rușii de la site-urile binecunoscute sau de unde or fi sînt proști, mai de la țară, mai cu vodca-n nas, știam deja, nici o surpriză. Videoclipul este o minciună cap-coadă, cu care nu are rost să ne punem mintea. Că cei 100 de euro sînt o batjocură, iar știam. O aroganță, o bătaie de joc.

Dar astea le știm noi, populația, din care puțini, prea puțini mai cred astăzi ceva din propaganda asta de doi bani. Că la nivel oficial nu s-a spus măcar un cuvînt, e altă poveste. Una tristă.

Absolut nici o reacție din partea autorităților. Cel puțin la videoclip se cerea un răspuns oficial, calm și ușor ironic. Cît despre bani, nu era de ratat momentul repunerii pe tapet a problemei tezaurului românesc de la Moscova.

Nu e indicat să răspunzi necorespunzător – citește isteric – unei asemenea mizerii făcute de te miri ce mujic. Dar nici nu e nici momentul să taci superior, înghițind porcăria.

Dar cine să răspundă?! Poate doamna Dobrovolski, dacă președintele însuși nu se coboară din augusta-i superioritate. Un comunicat de presă, o atenție, una peste obrăznicie nu le strica. Aceea era adevărata superioritate, nu să taci. Puțin din istoria adevărată, cum și cu cine au luptat românii în cele două războaie mondiale și, mai ales, ce ”binefaceri” ne-a adus perioada comunistă: cîți morți, cîte atrocități, ce nenorociri s-au petrecut pe aici în timp ce noi ne industrializam, iar restul lumii se oprise din progres, stătea, se minuna și aștepta să ne desăvîrșim întru prosperitate și progres, ca să mai aibă și ei curaj să miște ceva, eventual de unde să învețe.

Dincolo de povestea asta, ce e cu adevărat grav e că nu avem acum nici un partid parlamentar clar anti-rusesc și nici nu se pregătește vreunul să facă marele pas în politică. Cu excepția PMP, ori a fostului președinte, mai degrabă. Care nu rata ocazia să le scape cîte una rușilor de cîte ori era cazul.

PSD e clar orientat spre ”valorile” estului, Rusia și China. Ponta a demonstrat-o, Năstase la fel, cei de acum prin tot ce fac. PNL, cu excepția cîtorva nume, e aceeași Mărie uselistă cu altă pălărie. Și la nevoie, PNL schimbă pălăriile după cum bate vîntul, a demosntrat-o în ultimii 26 de ani de cîte ori a avut ocazia.

Marian Munteanu, alegerea PNL pentru Primăria Capitalei, să nu uităm, laudă chiar ”realizările” epocii comuniste, iar Nicușor Dan, ori USB, mai degrabă, l-a avut ca finanțator al partidului, în alegerile locale, pe un pro-rus. Găsiți documentație aici. Pro-rus de care nu s-a dezis clar nici acum, cînd partidul a început strîngerea de semnături pentru alegerile parlamentare.

Revin la Băsescu și la marea descoperire de presă a condamnatului penal la doi ani și patru luni de închisoare în dosarul Rompetrol, Sorin Roșca Stănescu. Care l-a găsit, nici mai mult, nici mai puțin, drept (fost) agent KGB pe fostul președinte, în arhive, tocmai acum!

Problema lui Băsescu, privind în ansamblu mare poziționarea și noile mișcări geopolitice, și dincolo de derapajele interne, asta este. E singurul anti-rus pe scena politică actuală. Și trebuie ori să nu mai fie, ori să tacă. Cum să tacă e greu spre imposibil de realizat, poate ar fi cazul să-și crească nepoții, lăsînd actuala conducere a țării și acoliții netulburați, pe mîinile bune, progresiste și admiratoare, mai pe față, mai nu, ale ”valorilor” estului.

Dar serviciile ce-au păzit? E singura întrebare care așteaptă răspuns.

iohannis-kuzmin

(Foto: Administrația Prezidențială/ziare.com)

 

Facebook Comments

3 Comments Aroganta Rusiei si complicitatea interna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.