Boicotați LIDL!

Lidl Stiftung & Co. KG este lanțul comercial cu sediul în Germania, la Neckarsulm, cu 10 000 de magazine împrăștiate pe tot teritoriul european și cu intrare, începînd cu anul acesta, pe piața americană a supermarket-urilor. Lidl este magazinul acela de unde cumpărăm zilnic, la sfîrșit de săptămînă  sau cînd avem nevoie, de la produse alimentare pînă la îmbrăcăminte și încălțăminte, toate la prețuri accesibile.

Lidl este parte, alături de Kaufland, al holdingului Schwarz Gruppe, principalul competitor al lanțului german Aldi.

Lidl a apărut, așadar, și s-a dezvoltat în Europa, continentul acela creștin majoritar, tatăl și mama capitalismului modern, clădit pe valorile și principiile creștine. Și tocmai de aceea, în numele diversității, Lidl șochează cumpărătorii europeni modificînd o istorie veche de milenii, după cum puteți vedea mai jos (conform rtl.be)

Comunicatul LIDL mai rău face:

Notre intention n’a jamais été de choquer. Nous évitons l’utilisation de symboles religieux sur nos emballages pour maintenir la neutralité dans toutes les religions. Si cela a été perçu différemment, nous présentons nos excuses aux personnes qui ont pu être choquées.

Nous sommes une entreprise qui respecte la diversité et c’est ce qui explique la conception de cet emballage.

pentru că fără să vrea, recunoaște că diversitatea în numele căreia acționează exclude pur și simplu credința cea mai larg răspîndită pe continent, creștinismul. Intenția lor să nu șocheze se putea materializa în alegerea altor peisaje din atît de ofertanta Grecie, nu era deloc necesar să fie înlăturate crucile de pe bisericile din insula Santorini.

Ce nu înțeleg sau se prefac că nu înțeleg corecții politic este că diversitatea nu înseamnă excludere, ci adăugare, acolo unde este posibil. Ce nu înțeleg sau se prefac că nu înțeleg corecții politic este toate regimurile totalitare din istorie au persecutat creștinismul, începînd cu eliminarea crucii. Ce nu înțeleg sau se prefac că nu înțeleg corecții politic este imposibiliatea modificării istoriei, fără consecințe dezastruoase, greu sau chiar imposibil de estimat acum, față de viitor.

Ceea ce trebuie să învețe corecții politic este că neștiința, prostia sau reaua voință se plătește. Așa că e cazul să plătească unde doare, la bani, la încasări. Nu mai cumpărați produse Lidl dacă vreți ca moștenirea culturală primită să rămînă intactă, monumentele în picioare și neciuntite, dacă vreți ca războiul cultural, faza pe farfurie, să nu cîștige.

Fiecare asemenea manifestare trebuie sancționată astfel încît cei care au inițiat-o să plătească  pentru încercarea de subminare a memoriei colective și individuale a milioane de oameni. Trăim vremurile în care datorită capitalismului ne putem bucura deplin de toate binefacerile sale, așa că boicotați Lidl! Puteți găsi produse de calitate și la prețuri convenabile și în alte părți. Absolut orice luptă aparent mică, cîștigată, va face ca războiul să nu fie cîștigat de către ei, cei care indiferent că nu știu sau dimpotrivă, știu prea bine ce fac, vor pustiu în locurile acestea.

PS: Această săptămînă care se încheie peste două zile este și Săptămîna grecească la Lidl România. Puteți admira produsele în ambalaje cu peisaje mutilate. Puteți admira, dar ar fi indicat să nu cumpărați. Cine știe, poate cîștigați o excursie în Grecia și găsiți altă structură arhitecturală decît cea prezentată pe ambalaje în realitate.

PPS: Prietenului care mi-a semnalat aberația, Virgiliu Pop, din Timișoara, i-a fost publicată scrisoarea de protest adresată firmei în Adevărul. Vreau să cred că vom fi mult mai mulți cei care vom boicota produsele Lidl.

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.