Intenția ticăloasă a lui Cati Andronescu în privinta plagiatelor

Emilia Șercan, Facebook:

Sinistra Cati Andronescu a aruncat in seara asta la Digi24 o noua intentie ticaloasa pe care o pregateste Coalitia PSD+ALDE in privinta doctoratelor. Facand referire la decizia CCR din octombrie care interzice universitatilor sa retraga titlurile de doctorat, Cati a spus, in cel mai parsiv mod cu putinta, ca in decizia sa CCR stipuleaza faptul ca „un titlul de doctor nu poate fi retras de nicio instanta civila, ci doar de catre una judecatoreasca”, adaugand faptul ca, din aceasta cauza, trebuie sa fie modificata Legea Educatiei.

Si acum sa va dau traducerea pentru ticaloasa afirmatie a lui Cati Andronescu – noi stim ca avem mii de plagiatori in stucturile de partid sau in structurile statului carora incercam sa le salvam fundurile, asa ca, daca CCR a zis ca universitatile nu au voie sa retraga titlurile de doctorat si mai urla si presa din cauza asta, iar de CNADCU nu avem cum sa ne luam tot din cauza CCR si a presei, atunci inventam o golanie noua, ca vorba aia, cine se pricepe mai bine ca noi la golanii?

Si uite asa, Cati & Compania vor sa lase retragerea titlurilor de doctorat pe mana instantelor, pentru ca lucrul asta va insemna taraiala de ani de zile prin tribunale, nu verdicte date in doua luni, asa cum permite legea sa faca CNATDCU. Si acum sa va spun si de ce zice in mod ticalos Cati ca in motivarea CCR se spune ca un titlul de doctor nu poate fi retras de o instanta civila, ci trebuie retras de o instanta judecatoreasca.

CCR spune in motivare ca emitentul unui titlu de doctor (Ministerul Educatiei in cazul nostru) nu poate REVOCA sau ANULA un titlu de doctor, adica un act care este creator de drepturi, si ca REVOCAREA sau ANULAREA poate fi facuta doar de o instanta de judecata.

In schimb, CCR spune in aceeasi motivare, ca titlul de doctorat poate fi RETRAS doar de catre o alta entitate (CNATDCU) fata de cea care a emis titlul de doctor (Ministerul Educatiei), ca masura de sanctionare (adica pentru plagiat).

In concluzie, Cati creaza in mod voit confuzie in mintea omului care nu se pricepe ce subtilitati juridice de genul revocare/anulare si retragere (chestiuni total diferite, care se supun unor regimuri juridice distincte), luand in brate si invocand motivarea CCR.
Tot in concluzie, e doar prima zi de mandat.
#ziuaunu#statulcapturat

cati-andronescu(Foto: stirileprotv.ro)

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *