Merkel i-a batut pe Putin si pe Al-Baghdadi

Inițial, am crezut că este o marcă The Onion. Dar nu. Angela Merkel a fost desemnată personalitatea anului de către revista Time. Prima femeie cîștigătoare, individual, după 29 de ani, într-o competiție dificilă. Pe lista finaliștilor, dată publicității în 6 decembrie, s-au aflat, printre alții: Abu Bakr Al-Baghdadi – liderul ISISBlack Lives Matter activists, Vladimir Putin și președintele Iranului, Hassan Rouhani. Găsiți lista completă aici.

Am văzut apoi și coperta revistei. Alături de portretul premiatei este scris: ”Chancellor of the Free World”. Ei, da! Nu numai a Germaniei, nu numai a Europei, ci a întregii lumi! Ce să mai zici?

Citești motivația. Din care, printre altele, afli că:

Then came 2015. Not once or twice but three times this year there has been reason to wonder whether Europe could continue to exist, not culturally or geographically but as a historic experiment in ambitious statecraft. Merkel had already emerged as the indispensable player in managing Europe’s serial debt crises; she also led the West’s response to Vladimir Putin’s creeping theft of Ukraine. But now the prospect of Greek bankruptcy threatened the very existence of the euro zone. The migrant and refugee crisis challenged the principle of open borders. And finally, the carnage in Paris revived the reflex to slam doors, build walls and trust no one.

Each time Merkel stepped in. Germany would bail Greece out, on her strict terms. It would welcome refugees as casualties of radical Islamist savagery, not carriers of it. And it would deploy troops abroad in the fight against ISIS. Germany has spent the past 70 years testing antidotes to its toxically nationalist, militarist, genocidal past. Merkel brandished a different set of values—humanity, generosity, tolerance—to demonstrate how Germany’s great strength could be used to save, rather than destroy. It is rare to see a leader in the process of shedding an old and haunting national identity. “If we now have to start apologizing for showing a friendly face in response to emergency situations,” she said, “then that’s not my country.”

Așa deci: umanitate, generozitate, toleranță. Nu mai zici nimic, te duci singură la colț și te așezi pe coji de nucă.

De zis, a mai zis Paul Dragoș Aligică:

Time out, prieteni. Daca aveati cumva impresia ca toate crizele si haosul de leadership, confuzia si impotenta elitelor politic-mediatice occidentale sunt fara solutie, o veste buna: s-a rezolvat. Gata:

„German leader Angela Merkel named Time magazine’s Person of the Year”. Mass media occidentala a gasit solutia: Merkel primeste Marele, Mult Ravnitul, Super-Relevantul Titlu de Omul Anului de la mult apreciata si obiectiv-relevant-corecta publicatie. Mission accomplished.

Gata. In balonul lor de sapun, in sfera autovalidarii circulare in care ei centreaza, ei dau cu capul, ei aplauda si tot ei isi dau premii: Mission Accomplished. Ce mai vreti acum, ca justetea si corectitudinea situatiei sustinuta de elitele occidentale e validata de aceasta Mare Recunostere si e confirmata Obiectiv?! Intrebari? Comentarii? Probleme? Vedeti ce gresita a fost pozitia voastra retrograd-incorecta?! Invalidata de Time in persoana.
Caz inchis. Aplauze. Sa cante Oda Bucuriei. Imagine.

PS: Va aud zicand ceva despre Realitate. Ce conteaza Realitatea?! O facem din cuvinte si premii anuale. E simplu, nu?!

După ce afli și comentariul făcut de purtătorul de cuvînt al premiatei, îți mai tragi și o linie peste palmă. Știi că va fi bine. Din ce în ce mai bine.

When told about the news, Merkel’s spokesman Steffen Seibert said, „I’m sure the chancellor will regard this as an encouragement for her political work, for a good future for Germany as well as for Europe.”

(Foto: time.com)

Facebook Comments

4 Comments Merkel i-a batut pe Putin si pe Al-Baghdadi

 1. dr pepper

  Mai nou, se pare ca ISIS l-a suparat si pe El Chapo Guzman. Il adaug la lista aia lunga de bombardamente.
  Un comentariu cu peste 10,000 likes:
  „ISIS blows up Russian plane, Russia attacks them
  ISIS attacks Paris, France attacks them
  ISIS destroys drug shipment, Cartel attacks them
  ISIS kills Americans, Obama want to disarm US citizens.”
  http://latino.foxnews.com/latino/news/2015/12/10/looks-like-it-on-chapo-guzman-threatens-war-on-isis-after-terrorists-destroy/?intcmp=hplnws

  Reply
 2. Camelia

  Ar fi de apreciat aceasta realizare, desi tind sa cred ca a fost ajutata si de pozitia tarii si importanta acesteia, mai presus de toate. Cand ai libertatea de a lua decizii importante la nivel de tara, continent sau chiar si in lume, sansele de dezvoltare si de implicare iti cresc substantial si asta a fost si punctul de plecare al lui Merkel. Altfel spus, conteaza si situatia in care te aflii, nu numai de ce esti capabil(a).

  Reply
 3. dr pepper

  Astea sunt valorile stangii. Rolling Stones a ridicat in slavi atentatorii din Boston. Soldate cu 3 morti, 14 persoane care au suferit amputatii si 264 de raniti. Presedintele Planetei Pamint a castigat premiul Nobel pentru Pace la investitura si uitati cum arata globul acum: Orientul Mijlociu se inarmeaza pina-n dinti, negocierea cu Iranul este un fiasco de proportii – tocmai ce s-a dovedit ca au mai testat o racheta ce poate purta incarcatura atomica dar ” a bad deal is better than no deal”, in Siria se bat pe de-o parte Rusii aliati cu Iranul, Hezbolah si Assad impotriva ISIS, mai bombardeaza pe acolo si Israelienii, Turcii si Americanii. Turcii bombardeaza Kurzii, Rusii bombardeaza tot ce e de bombardat, Turcii doboara avioane rusesti, Israelienii bombardeaza Hezbolah, mai nou bombardeaza si Francezii. Putin mai la jos, in partea de sud a califatului iraqienii se predau cu tot cu tehnica de razboi americana luptatorilor ISIS. Arabia Saudita bombardeaza Yemen-ul, Egiptul bombardeaza in functie de posibilitati. Europa se imparte intre rebeliunea musulmana, atentate si violuri, Ucraina este injumatatita, Parisul in flacari si Bruxelezii stau inchisi in case de frica atentatelor. In Pacific, Japonezii, Taiwanezii, Filipinezii, Sud Coreeni si care or mai fi, au inceput cursa inarmarii contra cronometru privind ingrijorati pe de-o parte la ajutorul american acordat aliatilor si pe de cealalta parte la expansiunea Chinei. Ronald Reagan care a invins Imperiul Raului, a pus capat Razboiul Rece fara sa traga nici un glont si a eliberat jumatate de Europa, nu a fost demn de asemenea premiu. Astea sunt valorile stangii si Merkel merita cu prisosinta a fi aleasa personalitatea anului de catre o fituica socialista. In definitiv, aceasta „conservatoare” a avut politici mai stangiste chiar decat Putin si a reusit sa ingenuncheze Europa mai bine decat Abu.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *