Scuze si clarificari la nemti

Dorelian Bellu – Mondorama și dexonline.ro

1. Un politician ecologist din Saxonia atrage atenţia pe Twitter că refugiaţii aşteaptă la cozi în frig. Ministerul protecţiei sociale din landul respectiv răspunde: atunci când primeşti bani cadou şi vii de bunăvoie într-o ţară rece, trebuie să poţi suporta şi frigul.
În urma indignărilor, ministerul şi-a cerut scuze în mai multe rânduri pentru că mesajul i-ar aparţine unei angajate şi nu celor care în mod normal gestionează contul de twitter. S-a pornit o anchetă internă pentru aflarea acesteia.

2. Süddeutsche Zeitung, cel mai vândut cotidian german (400.000 de exemplare) are ca imagine a ediţiei de weekend o mână neagră care acoperă sexul unei femei. Textul care însoţeşte desenul e citat dintr-un psiholog: „Mulţi musulmani nu pot avea o interacţiune firească cu celălalt sex. Aceste întâlniri sunt de fiecare dată tensionate din punct de vedere sexual. De aici şi excesele de la Köln.”
Acuzată de rasism, publicaţia a dat explicaţii şi şi-a cerut iertare cititorilor.

3. Săptămânalul Focus are coperta cu titlul „Femeile acuză. Suntem mai departe toleranţi sau deja orbi?” şi o imagine care transmite aceeaşi idee: urme de mâini pe corpul gol al unei femei. Aceleaşi acuze de rasism, dar publicaţia nu şi-a cerut scuze.

suddeutsche zeitung agresiuni koln

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *