Udrea nu, Dragnea nu. Despre cine vorbim?!

Întrebări pentru incoruptibilii de zilele din urmă:

1) Udrea are hotărîre judecătorească definitivă? 

Nu? Și atunci cum scapă? Deci, nu. Udrea nu scapă cu legea grațierii. Cum să fie cineva grațiat dacă NU are hotărîre definitivă de condamnare?! Să fie iertat de ceva despre care nu se știe sigur că ar fi comis sau nu?!

Se grațiază pedeapsa, nu fapta. 

2) Dragnea este condamnat pe legea 78/2000. Legea respectivă este exclusă de la grațiere. Deci, nu. 

Abuzul în serviciu trebuie pus în acord cu hotărîrea CCR. 

Deci? 

Conform art. 1 din Legea nr. 546/2002: “Grațierea este măsura de clemență ce constă în înlăturarea, în total sau în parte, a executării pedepsei aplicate de instanță ori în comutarea acesteia în una mai ușoară”. – wikipedia

Cel mai grav îmi pare faptul că președintele nu a fost în stare să articuleze o discuție pe tema grațierii (și nici altele), dezamorsînd astfel conflictul. Nu mai zic despre implicarea inițială, cînd situîndu-se de partea protestatarilor, și-a anulat funcția de mediator. 

Calde, fierbinți mulțumiri presei, care nu a explicat, ci numai amplificat subiectul, discutînd zi de zi, 24/7, despre și mai ales pe lîngă subiect. 

PS: Vă spun de la începutul nebuniei ce și cum, dar voi nu și nu! 

Ați organizat proteste frumoase, ați dovedit capacitate de reacție, ați arătat că sînteți o forță civică. Neinstruită, dar forță. Pentru asta meritați felicitări sincere. 

Pentru toți golanii care înjură în dreapta și-n stînga complet aiurea, sictir! 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.