Violeta duce galeata la gunoi

Şi o dată cu ea, speranţele a cinci milioane de români, a sute şi mii de intelectuali şi jurnalişti, a cîtorva moguli şi a sute de mii de pesedişti şi penelişti. Jumătate de Românie, în frunte cu minţile cele mai luminate de lămpaşul pesedist, primele lui SOV şi ura pentru Băsescu, a pariat viitorul României pe Mircea Geoană, omul celor 25 000 de euro pe cap de repatriat, preşedintele care a ţopăit decît o seară, victima tuşului mov de pe buletinele de vot şi a atentatelor energetice puse la cale de Băsescu, Aliodor şi vrăjitoarele lui Dan Diaconescu. Jumătate de Românie, cu intelectualii, criniştii şi yupişii ei cu tot, era să ne fută cinci sau zece ani din viaţă dînd soarta României pe mîinile unor imbecili.

În seara confruntării finale mi s-a făcut frică, văzînd pe cine sîntem pe cale să alegem preşedinte pentru următorii cinci ani. Dacă aş fi ştiut că în acele momente favoritul bunului simţ vede monstruos cu ochiul triunghiular din frunte, că în forul interior al fiinţei lui prezidenţiabile dă din mîini să alunge spiritele răutăcioase, energiile negative şi poltărgaiştii deghizaţi în cameramani, frica s-ar fi transformat în groază. Fiindcă aici nu mai vorbim doar despre prostie sau ridicol. Dacă pentru Geoană şi eminenţele cenuşii ale campaniei sale, Viorel Hrebenciuc şi Mihaela „Draga mea, hai să ţopăim, ca să nu ne fixeze raza”, cauzele înfrîngerii electorale se rezumă la două cravate mov, incantaţiile lui Sever „Rază Ucigaşă” Voinescu şi telekinezăriile parasociologului Sebastian Lăzăroiu, nici nu vreau să mă gîndesc care ar fi fost cauzele crizei economice în viziunea Preşedintelui României, Mircea Geoană. Sau soluţiile. Mă rog, poţiunile.

„A ajuns euro la 5 lei? Nu-i nimic. Isărescule, ia-ţi chiloţii pe dos! Vasilescule, ia şi tu chiloţii lui Isărescu, tot pe dos! Exporturile scad pe o pantă descendentă, Bănicioiule? Păi şi ce mai aştepţi? Ce te uiţi aşa ca bou’ la mine? Ia-l pe Buşoi şi faceţi o spirală pozitiv-ascendentă! Un grup de pensionari protestează la guvern că n-au mai mîncat de trei săptămîni? E bine, ar trebui să fie capabili să leviteze. Hrebe, zi-le să bată din aripi şi am rezolvat şi problema transportului în comun.”

Ştiam că vor digera greu victoria lui Băsescu, dar nu mă aşteptam să li se rupă filmuleţul chiar în halul ăsta. Dar nu-i nimic, iluzia  a murit dar nu se predă. Vor veni susţinătorii cu scuzele. Care, din jena de a recunoaşte pe ce au fost în stare să pună ştampila, se vor căuta de chakre.

Facebook Comments

27 Comments Violeta duce galeata la gunoi

 1. gupi

  offtopic

  Gata cu catavencu.ro, le-au taiat robinetul ?

  Mie-mi apare alt site, iar morar.catavencu.ro nici macar nu se mai incarca.

  Reply
 2. Mihai

  Constat cu satisfacţie că autorul acestui pertinent articol face distincţia necesară între intelectuali şi jurnalişti. Dacă mai vreţi vreo dovadă pentru această părere, o puteţi găsi aici.

  Reply
 3. alk

  Ca retardatul de Prostanac si liota sa vor gasi scuze penibile pentru infringere ma mai asteptam, dar ca toata presa scrisa si "televizata" sa tina aceasta timpenie drept subiect de prima pagina, aici nu credeam ca sintem asa de inapoiati. Vorba unuia, destul ca ne stie UE de hoti si violatori, acu' ne stie si de prosti.

  Propun o reeditare a cunoscutului slagar al lui Banica jr. sub versiunea: "Violetaaaaa, mi-ai stricat chiuveta" cu dedicatie speciala pentru viole(n)tat, bineinteles.

  Reply
 4. Emil Carageorge

  Si parea chiar normal la cap… Daca nu erau romanasii din strainatate, suparati ca nu mai primesc 25.000 EUR in cap, va dat seama ca acuma victima flacarii era "Mircea, dragostea noastra"?!

  Reply
 5. parafaragaramus

  Violetna druce galeatna la gunoz.

  Cine e Aliodor, si mai ales, cine a fost mama-sa? Mother Cutterpillar?

  Reply
 6. Nea

  Acum, în focul distracţiei, am uitat cu toţii să ne aducem prinosul de recunoştiinţă şi acelor membri din PNŢ care l-au cooptat şi propulsat pe Geoană.

  Am căutat să mă documentez pe Prostonet, dar aşa numita biografie a lui Geoana nu conţine nici o referinţă, sare miraculos de la anii de liceu la cei de pesedeu.

  La fel şi wikipedia.

  Sunt convins că a fost inventat de o minte luminată, care a zis că cu bani puţini (ce-i un salariu de preşedinte de senat) poate distra tot poporul.

  Reply
 7. Vioreaua

  Băse nu l-a atacat pe Geoană cu flacăra violet, ci la flacăra violet, a spiritualităţii.

  După cum bine se ştie, Prostănacul stă foarte slab la capitolu' ăsta.

  Băse l-a ciuruit cu cuvîntul, cu vorba – invizibilă şi ea ce-i drept – dar deloc mistică sau obscură: "nici azi-noapte nu v-a plăcut domnul Vîntu" – 4 minute.

  http://bleen.ro/2009/12/04/a-bagat-coltii-si-4-mi

  Reply
 8. Nicu Panaitescu

  Pe bleen.ro te plangi de lipsa de inspiratie da' aici bagi la greu si zici bine!!!

  M-am distrat! 🙂

  Reply
 9. Marian Damian

  Îmi place cum scrii. După Geoanele istorice ale domnului Geoană, eu am refuzat să mai scriu pe blog despre toate ezoteriile astea. Povestea merge mult prea departe if you asked me. iRealităţile şi Antenele au împrumutat cam mult de la OTV. De la Elodia încoace n-am mai văzut aşa ceva, însă geoanele lui Geoană – recte noul Bulă – riscă să alimenteze folclorul autohton pentru următoarea sută de ani.

  Acum nu înţeleg dacă formularea "(…) preşedintele care a ţopăit decît o seară" e la mişto, a la Vanghele, sau dacă ai vrea probabil să reformulezi? Poate că "doar" ar fi mai potrivit? Dpvd. al limbii, decât n-are ce căuta acolo.

  Reply
 10. oldhashu

  …șforța nu fuse cu Mircea și Mihaela dragă, d'aia!

  Al dreak Popeye Piratu' cu spanacul lui, cu tot… 😀

  Reply
 11. zar

  Atunci cand a fost ales gionelu' presedinte, cred ca tot flacara violet, a lui hrebe, l-a facut pe Iliescu sa zica " are cuvantul tovarasul Adrian Nastase". De aceea a pierdut Ilici presedintia psd.

  Eu tare as vrea sa vad foaia matrricola de la liceu si faculta a lui Geoana. O fi avut si el ca Marius Tuca, 5 pe linie si doar la purtare 10.

  Reply
 12. underscore

  Sper ca prostiile debitate de realitatea, cu Aliodor, Lorin Fortuna imparat serpilian sunt fie minciuni, fie vreo coincidenta de nume. Ca balaurianul, daca e vorba despre el, o fi un bun dactilograf, bucatar, impingator de masina si din cauza unui astfel de talent era in preajma staff-ului lu basescu. Ar fi reconfortant sa cred ca nu-s chiar toti astia din politica buni de ospiciu.

  Reply
 13. MicutzaCeKurai

  astia (aliantaza crinela si mihaeladragosteamea), ca niste adevaratzi cavaleri CeDai (sa te fac om), au luat-o in fortza clar)))))! acum pot sa tzopai si eu.

  Reply
 14. Nea

  Hai că m-ai binedispus. Eram niţel ofticat că nu mi-ai răspuns la micile mele rânduleţe pe email, dar mi-a trecut. Bată-te raza violetă, că bine le mai zici!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *