Vioricaaaaaaa!!!

Frumos tare după europarlamentare

Cum trece timpul. Ehei, unde erai tu, Adrieane, în decembrie 2009? Cînd îl apelai, cu apelativul “Viorică”, pe Hrebenciuc, să nu se mai zbată, că Geoană pierduse, conform faimoasei numărători paralele a PDL. Ce om, Hrebe. Şi unde eşti tu acuma, Adrieane? La HotNews. Că aşa au scris: “Adriean Videanu pentru HotNews.ro”. Bravo ţie, ai ajuns ca un fel de corespondent, nu alta. Tot cu faimoasa numărătoare paralelă. Era şi timpul. Păcat că nu mai contează. Na, sondajele la ieşirea de la urne comandate de Ponta au umflat scorurile PSD cu patru pînă la şase procente. Ceea ce n-aveau voie, că marja de eroare la exit-poll e în jur de unu la sută. Şi ce voiai să facă? Să nu le umfle? Oricum e degeaba.

N-ai văzut la B1? L-au sunat pe Mihai Răzvan Ungureanu şi omul a acceptat să intre în direct. De aceea, logic, l-au făcut praf, terci, moloz. Nenorocitule, eşti ultimul om. Păi cu tine candidat vrei să-l bată “Dreapta” pe Ponta? Dom’ MRU! Zici că eşti om cinstit, că te zbaţi să faci un partid curat, că Forţa Civică nu s-a băgat la şmenozeli, nu primeşte bani sifonaţi din bugetul statului, nu are maşină de aspirat voturi? Hai sictir. Mori, vierme! Numai Orcan s-a enervat şi i-a luat apărarea, gen alo, omul e anti-Ponta şi voi îl linşaţi? Normal că da. Lasă, unde linşează B1, creşte.

Adică îţi dai seama? Nu la Antena 3, nu la Ghiţă TV. La B1. Îţi imaginezi, pe vremea cînd PDL era pe val cu Băselul, să fi intrat vreun pesedist în direct la Antena 3 sau la Realitatea şi să-l linşeze ăia? În loc să-l promoveze ca la balamuc, că doar era dezastru, era jale, trebuia dărîmat dictatorul, cu tot cu slugi. Nu, pe bune, acum chiar serios: dacă, să zicem, ai avea pe buletinul de vot MRU şi Ponta, cu cine ai vota? Zi zău că nu ştii. Nu tu, Adrieane, cititorul hip. Atunci, altfel: cu cine ar fi mai bine să votezi? Cu MRU sau cu Ponta? Zi zău că tot nu ştii. Încă un pic, Adrieane, stai pe fir.

Atunci, şi mai altfel. Cum e mai bine: să votezi, sau să nu votezi şi să-i înjuri pe toţi, în morţii lor? Dar mai ales pe vreunul anti-Ponta, că nu seamănă cu candidatul ideal pe care tu l-ai avea în cap, dar nu ştii să spui nici cum ar trebui să arate, nici ce-ar trebui să zică, darămite ce-ar trebui să facă Idealul. Chiar şi aşa, ce ai tu în cap e clar că nu seamănă cu nimic de pe piaţă. Nu-ţi rămîne decît să-i desfiinţezi pe toţi, în timp ce te jeluieşti că n-are cine să-l bată pe Ponta. Gata, Adrieane, am terminat, reluăm.

Cum îţi ziceam, e degeaba. Ai constatat încă odată: fără televiziune, nu faci nimic. Vezi, de pildă, alesul Diaconu, declarat singurul independent adevărat, fiindcă nu l-a sprijinit nimeni. Decît Antena 3 şi Ponta. Ha, ha. Diaconu Preşedinte! Acest Ronald Reagan, cum ar veni. Frumos rău, trebuie să recunoşti. Ce să-ţi fac, dacă nu v-aţi tras şi voi nişte televiziuni? Uite, Victor are trei. Cu TVR, corect. Ai observat noua lor garnitură de mega-analişti: aia veche, luată de dincolo. Sigur, ai dreptate, ei nu fac jurnalism, ci altceva. Dar uite ce n-aţi înţeles: era suficient dacă ai voştri ştiau să facă doar jurnalism, fără altceva.

Să spună adevărul, nu să bată cîmpii. Bun, unii dintre voi ar fi intrat la puşcărie, pe bază de adevăr, dar oricum vor intra, deci nu era mai bine să cîştigaţi timp? Da, da, e o glumă. Altceva, ce să fie? Doar ai văzut ce-a păţit MRU la B1. Dacă nici la B1, atunci unde să se ducă? Fix acolo, exact. Restul prezidenţiabililor vor da şi ei năvală, să fie făcuţi terci exact la fel, strict jurnalistic, nu? Iar unificarea “Dreptei” se va realiza strict virtual, pe Facebook. Ca n-o crezi nici tu pe aia că PNL+PDL ar fi, gen, “Dreapta Unită”. Unită în stînga, da.

Evident, n-ai cum să crezi nici şlagărul ăla, că orice candidat comun al “Dreptei” îl bate pe Ponta, chiar şi o maimuţă, doar s-o stabilească odată. Ştii bine că o maimuţă e votată numai de maimuţe. Iar Ponta are şi bizonii, berbecii, pupezele, bufniţele, caprele, că “oamenii”, gata, au altă treaba, în superioritatea lor. Cum să-i urneşti la vot cu un candidat superior, din moment ce orice candidat e declarat inferior tocmai de cei autodeclaraţi de partea binelui, a jurnalismului adevărat, obiectiv? Obiectiv praf, altul la rînd! Aşa că, Adrieane, ce folos cu faimoasa ta numărătoare paralelă? Sau ce, aveţi candidatul superior, dar încă nu-l scoateţi, ca să-l torturaţi psihologic pe Ponta, cu aşteptarea? Iar Superiorul, cînd îl scoateţi, rupe electoratul pe toate canalele “Dreptei”? Alea multe. E în regulă, atunci. Vezi, totuşi, că Viorică a crescut nişte tineri de nădejde. Bun, fac numai rău, dar îl fac bine de tot. Cînd îl mai apelezi, nu uita să-l iei iar la mişto. Poate rîde.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *