Miza scandalului Mircea Basescu – Bercea Mondialul

Dacă miza scandalului Mircea Băsescu-Bercea Mondialul era politică, înregistrările apăreau în vara lui 2012 și nu mai vorbeam de o lovitură de stat, ci de o acțiune legitimă, justițiară, a USL-ului. În vara lui 2012 aceste înregistrări erau mană cerească pentru USL, erau aur. Băsescu, supus presiunii occidentale și populare, în momentul de vîrf al urii populare, își scurta mandatul cu doi-trei ani ori prin demisie, ori prin demitere.

„Cineva a vrut să i-o tragă lui Băsescu.” Dacă voia, i-o trăgea din 2011-2012, de cînd sînt înregistrările și-l scurta de mandat cu 2-3 ani. Acum e orea tîrziu, oricum pleacă. Mondialii au ținut înregistrările sperînd să scape de pușcărie. Acum aruncă tot ce au și acuză în dreapta și stînga la disperare. Declarațiile cu Kovesi și Livia Stanciu le-a scos pe ultima sută de metri, din disperare, probabil sfătuit de oamenii lui Dan Voiculescu, cel care încearcă să profite de scandal pentru a decredibliza justiția. Nu e nicio conspirație sau lovitură de stat. Clanul Băsescu și-a luat-o de la clanul Mondialii. Cocalarii și-au tras-o între ei. Dacă totuși cineva voia să i-o tragă lui Băsescu, atunci acel cineva nu poate fi decît Maior & americanii, fiindcă tataie era chinuit de priapism și țăcăneli cu Udrea și devenise un pericol. Dar nu cred. Pur și simplu Mondialii și-au dat seama că nu mai au nimic de pierdut.

Credeți că Dragnea se mai chinuia să fraudeze referendumul din 2012 și să se aleagă cu dosar penal și USL să-și strice relațiile cu Occidentul dacă aveau înregistrările astea? Nu mai erau acuzați nici de lovitură de stat, acțiunea era una justițiară și legitimă și aveau și prezență la referendum de 60% cu 90% vot DA. Dar nu le-au avut, deși ele existau atunci. Erau la Mondiali, care sperau să scape de pușcărie cu ele.

Motivațiile apariției înregistrărilor nu sînt politice. Însă consecințele sînt. Din acest moment tema demisiei lui Băsescu devine principala temă a verii și campaniei electorale.

Facebook Comments

9 Comments Miza scandalului Mircea Basescu – Bercea Mondialul

  1. Bleen

   În martie 2011 Adevărul primea pe surse informația că Mircea Băsescu a primit șpagă 300 de mii de euro de la Bercea și urmează să mai primească încă 400 de mii. Sursa ziarului era procurorul Iacobescu. Acesta a ieșit public și a declarat că Mircea Băsescu nu e implicat, contrazicînd informația pe care o dăduse ziarului Adevărul. Ziarul s-a decis să-și dezvăluie sursa. Procurorului i s-a luat cazul.

   Deci informația circula de mai mult de trei ani, chiar în rîndul anchetatorilor, nu a apărut odată cu difuzarea înregistrărilor la Antena 3.

   Ce s-a întîmplat timp de trei ani cu informația asta?

   Reply
 1. Yeba

  Aș zice că e un continuum.înregistrările au apărut gata prelucrate, sunt foarte prelucrate, cică.

  Reply
  1. Bleen

   Toate înregistrările care au apărut public erau prelucrate, cu subtitrare și tot ce trebuie. Exact asta spunea Antena 3 la Caltaboșul, că e o făcătură, că sînt prelucrate de o Conspirație. Era normal să fie prelucrate, nu apar brute.

   Reply
   1. Yeba

    Mă rog, voiam să spun decupate și încălecate și montate, aia cu porcoiul de bani, de ex, e tăiată fraza ca să se-nțeleagă altceva și de-astea. Ăștia de la A3 nu mai pridideau să anunțe că nu vor să mai audă de Pixel și Funeriu, ia să nu le mai demonstreze lor Funeriu nimic!

    Reply
    1. Bleen

     Lasă-i pe A3. DNA a confirmat. Instanța a confirmat. Însuși Mircea Băsescu a confirmat, chiar dacă a declarat că de fapt ăia 250 de mii erau o datorie pe care trebuia s-o primească în sacoșă.

     Le-am ascultat și eu. Evident că-s montate, că sînt discuții mai lungi, cu timpi morți. Le-au montat pentru efect maxim. Dincolo de asta, pe partea strict de justiție, nu de televiziune, DNA și instanța au confirmat că există indicii temeinice pentru trafic de influență și pentru a-l considera pe Mircea Băsescu pericol public.

     Reply
    2. Bleen

     Sau poate DNA face dosare politice și instanța le confirmă. E posibil să fie o conspirație a lui Kovesi și Stanciu împotriva statului de drept.

     Reply
    3. Bleen

     Nu se repetă miracolul din noiembrie 2009. Acum avem DNA și instanța care au confirmat. Nu e așa simplu, nu mai e o simplă plastografie digitală. Gata. S-a terminat. Purceaua e moartă cu ghiuleaua de gît la 4000 de metri adîncime sub nivelul mării. Chiar e moartă. De tot. Definitiv. Putredă, mîncată de pești, vînătă. Mai moartă de atît nu există. E cea mai moartă purcea. E ca-n religii, moartea aia a doua sau a treia, aia definitivă, cînd nu mai ești nici măcar pe lumea ailaltă, ci în neant. Chiar s-a terminat. Politic categoric, poate și istoric și la nivel de posteritate. Aici rămîne să treacă timpul, să luăm distanță și să reevaluăm la rece peste 20-50-80 de ani. Momentan însă, în timpul vieților noastre, în 2014, 2016, 2020, e extremely over.

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *