Varianta lui Mircea Basescu. O posibila explicatie a timingului.

Nu poate fi decît una singură. Probabil aceasta e și varianta pe care Mircea Băsescu i-a spus-o lui Traian Băsescu. Este reală? Nu știm. Justiția va decide. E plauzibilă? Da. Un argument pro e timingul.

Varianta lui Mircea Băsescu nu poate suna decît așa:

”M-au atras într-o cursă. S-au împrietenit cu mine, au găsit pretexte să facem afaceri, schimburi de bani, mai mult sau mai puțin legale, au înregistrat mai multe discuții, le-au combinat și astfel mi-au înscenat un posibil trafic de influență. Am intrat în jocul lor și, din lăcomie și/sau frică, le-am dat de înțeles că i-aș putea ajuta să scape de problemele de justiție. În decursul întîlnirilor am spus destule chestiuni interpretabile. De cîțiva ani mă șantajează. De fapt nu banii sînt moneda pentru traficul de influență, ci șantajul. Nu au avut de gînd să-mi dea niciun ban pentru traficul de influență, ci pur și simplu m-au atras într-o ambuscadă iar banii au fost doar un pretext. În realitate voiau să aibă obiectul șantajului ca să mă poată controla. Din momentul în care mi-am dat seama că sînt prins în capcană și că îi pot face rău lui Traian, i-am amînat și dus cu zăhărelul, dîndu-le de înțeles că îi voi ajuta. Nu am putut acționa mai devreme fiindcă situația politică și contextul în care se afla Traian nu-mi permiteau și nu voiam să risc un scandal care să provoace plecarea lui Traian de la Cotroceni mai devreme.

Acum e momentul. Traian e la final de mandat, sîntem după alegerile europarlamentare, dar nu în campania pentru prezidențiale și nici înainte cu o lună-două. Putem să ne batem în scandaluri și pușcării, să tranșăm lucrurile și să ne plătim greșelile, prostia și lăcomia. Acum putem s-o explodăm.”

N-ar fi de mirare să fie o detonare  controlată, cu riscuri asumate de președinte, SRI, americani, Mircea și așa mai departe. N-ar fi de mirare ca și Ponta să știe și să fi fost nevoit să promită că, deși va profita de situație, nu va întinde prea mult coarda și va accepta declanșarea scandalului atunci cînd americanii și SRI decid. Probabil fiecare a lăsat de la el și a promis chestii, inclusiv că se lasă de politică sau stă pe burtă. E posibilă o astfel de înțelegere? Da. Nu extrem de probabilă însă. Dar n-o putem exclude.

Rămîne să decidă justiția dacă Mircea Băsescu a premeditat traficul de influență sau doar a intrat din prostie într-o capcană și a acceptat și tolerat situația din lăcomie sau frică sau fiindcă așa i s-a zis să facă, din rațiuni politice înalte. Vom vedea.

Facebook Comments

8 Comments Varianta lui Mircea Basescu. O posibila explicatie a timingului.

 1. SimonaM

  Sună frumos, cu condiția să nu fi fost Mircea B. cel care ar fi trebuit să gândească așa. Pentru că :/

  Reply
 2. Canadiana

  Nu pricep, quid pro? Oi fi eu obosita, ca mi-a trebuit o ora sa ma loghez in WP-ul &^%%%$%$#%$, dar nu inteleg care ar fi trocul.

  Reply
   1. Canadiana

    Pai stiu, ca pana la urma am intrat, dar am trecut intai prin furcile caudine. M-am luptat cu balaurul cu trei capete, eheee.
    Cred ca mi s-a pus la incercare loialitatea de membru Blogary. :)))

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *