De ce listele de alegatori nu au nicio importanta

Listele de alegători au fost doar pretextul pe care USL și cei 4 reprezentanți ai săi de la Curtea Constituțională l-au găsit pentru amînare.  Toată povestea cu listele e atît de trasă de păr, atît de cusută cu ață albă, atît de forțată, atît de absurdă încît devine clar că nu este decît un pretext și că pe absolut nimeni nu interesează listele de alegători. USL și jumătate din CCR se vor mai juca luni bune de-a listele de alegători, USL se va preface că vrea să le curețe încă jumătate de an de-acum încolo.

Important nu e rezultatul, nu ce se va întîmpla cu listele de alegători, căci nu se va întîmpla nimic. Importantă e amînarea. Care este scopul acestei amînări?

 1. Crin Antonescu să aibă timp să schimbe cît mai mulți șefi în justiție (în 2 octombrie expiră delegarea Laurei Codruța Kovesi – apoi Titus Corlățean va propune și Crin Antonescu va numi) și din servicii. Se încearcă chiar dislocarea unuia sau mai multor judecători de la Curtea Constituțională.
 2. Trece timpul și plagiatul și situația economică rămîn în planul doi. USL intră în campania electorală pentru parlamentare avîndu-l pe Băsescu în prim plan. Se va vorbi despre liste, despre Băsescu cel care a tăiat salarii și pensii și a umilit oameni și au votat împotriva lui 7.5 milioane de români și el se ține cu dinții de scaun, nu vrea să plece și face în continuare rău țării. În campania electorală USL poate cere poporului să vină la vot să voteze ca să plece Băsescu. Va chema cei 7.5 milioane de români să vină să-l dea afară definitiv pe cel care a refuzat să plece după votul lor din 29 iulie. Pentru toate eșecurile economice și de politică externă va fi acuzat Traian Băsescu.
 3. Dacă Băsescu nu va putea fi demis pînă în 2 decembrie, USL speră măcar că va fi rămîne suspendat pînă atunci și Crin Antonescu va fi cel care va desemna prim ministrul după alegerile parlamentare. Dacă Băsescu este demis în 12 septembrie, alegerile parlamentare și prezidențiale anticipate se vor organiza simultan.
 4. Șansele prezidențiale ale lui Crin Antonescu, deja mari, cresc cu fiecare zi cît e la Cotroceni, cu pupitrul prezidențial în față și drapelele în spate. Imaginea asta face cît cinci campanii electorale. După 6 luni, Crin Antonescu la Cotroceni, reprezentînd autoritatea, ca bărbat de stat, va fi deja o imagine familiară. Cei mai mulți vor fi și uitat între timp că nu a fost ales și vor considera alegerile o simplă formalitate, în care trebuie să plebisciteze președintele. De fapt, așa va fi și campania electorală prezidențială: un plebiscit pentru Crin Antonescu. Un al doilea referendum. De fapt, al treilea referendum. Al doilea vor fi alegerile parlamentare cînd USL va cere plebiscitarea și eliminarea celui mai detestat politician, inamicul public numărul 1, Traian Băsescu.
 5. În toamnă, discuția despre listele de alegători va fi utilă USL-ului, care va avea motiv să jongleze cu listele de alegători și să fraudeze masiv alegerile parlamentare și prezidențiale, așa cum s-a întîmplat cu referendumul.
 6. În următoarele 4-5 luni accentul va cădea pe Băsescu, soarta sa la Cotroceni, măsurile de austeritate ”luate” de el și discuții tehnice despre liste și nu pe plagiatul lui Ponta,  lovitura de stat, referendum fraudat, cădere economică, izolare internațională, perspectiva unui regim autoritar orientat către Rusia
 7. Cel mai important, se dă impresia de legitimitate, democrație și legalism. E o discuție tehnică despre liste într-un stat al Uniunii Europene. Toată lumea se pierde în contre tehnice, pe cifre, în condițiile în care România este în zorii unui regim autoritar, anti-european, rezultat dintr-un puci.

Avem, pe de o parte:

 1. plagiat Ponta, pușcărie ptr Năstase, SOV, Iacubov, Cătălin Voicu, Felix, Fenechiu
 2. lovitură de stat, efect al plagiatului și pușcăriei ptr Năstase, SOV, Iacubov, Cătălin Voicu, Felix, Fenechiu
 3. referendum fraudat, efect al loviturii de stat
 4. efecte externe ale loviturii de stat și ale referendumului fraudat
 5. efecte economice ale izolării externe
 6. perspective economice și politice, regim autoritar, domnia mafiei și a forței, izolare internațională, ieșirea din lumea civilizată

Și pe de cealaltă parte:

Listele de alegători.

Ce-i de făcut? MRU să-l lase pe Băsescu și chiar restul dreptei (sau caricatura aia de dreaptă) și să iasă la atac pe aceste teme acoperite deocamdată de Marea Temă a Listelor de Alegători. În cîteva luni să și uităm că există Băsescu și listele de alegători (deși Băsescu trebuie să lupte cu dinții să rămînă la Cotroceni). Să vedem doar MRU, de dimineață pînă seara. MRU și temele sale.

Facebook Comments

243 Comments De ce listele de alegatori nu au nicio importanta

  1. Canadiana

    @Rezon  Vorba tatucului Stalin: „Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile.”

   Reply
   1. revealer

     @Canadiana  @Rezon Cu adaptarea romaneasca: „Nu conteaza cum voteaza, conteaza cine numara alegatorii”.

    Reply
 1. Florina

  Paul Dragos Aligica, FB
   
  Incredibil. Cand tocmai credeai ca ai ajuns sa apreciezi adancimea stupiditatii omenesti, primesti un mesaj ca cel de mai jos. Stie cineva care este geniul strateg de la USL caruia ii datoram ideea ce a dus la bijuteria urmatoare? Omul merita felicitat public. Lovitura de stat ca lovitura de stat, dar trebuie sa ne mai si distram…
   
  2012/08/05 la 1:50D-le Dragos Paul Aligica doresc sa va cer si d-voastra despagubiri si va rog sa-mi dati adresa.
   
  Catre Judecatoria sector 1 BucurestiDomnule presedinteSubsemnatul ……….cu BI/CI…………domiciliat in……..str…….nr……prin prezenta formulez o actiune in pretentii pentru insulta si calomnie impotriva paratului Basescu Traian, domiciliat in Bucuresti,sector 1, Vila Lac3, care, in mod repetat m-a acuzat de sustinere si legitimare a unei lovituri de stat in Romania, pentru faptul ca am votat la referendumul din 29 iulie 2012.In fapt, paratul Basescu Traian ,in perioada 8-29 iulie 2012 a afirmat in diverse ocazii la conferinte de presa, interviuri si posturi de televiziune ca cei care vor vota la referendum sustin si legitimeaza o lovitura de stat in romania,ceea ce contravine legislatiei in vigoare, Constitutie romaniei,care considera legal participarea la vot si dreptul la vot.Afirmatiile paratului mi-au stirbit onoarea si demnitatea de cetatean al Romaniei, mi-au adus grave prejudicii imaginii si integritatii mele morale precum si a familiei mele, în localitate fiind cunoscut ca o persoana cu o reputatie aleasa,Dreptul la onoare si dreptul la reputatie sunt reglementate si de legislatia civila, precum art.54 alin.1 lit.c si d din Decretul nr.51/1954.Avand in vedere cele mentionate mai sus solicit o despagubire morala in valoare de……,si declararea de scuze oficiale in trei ziare nationale si la 3 televiziuni nationale.precum si plata cheltuielilor de judecata.despagubirea baneasca solicitata, pe lânga faptul ca nu acopera prejudiciul suferit , este pe de o parte compensatorie în vederea reabilitarii mele si pe de alta parte punitiva, adica cu titlu de pedeapsa pentru comportamentul ofensator al pârâtului.
  În drept, cererea este întemeiata pe dispozitiile art.998, art.999 cod civil, art.274 si art.275 cod procedura civila.
  În dovedirea cererii, ma voi folosi de proba cu martori, înscrisuri si interogatoriu (anexa copie dupa BI/CI cu stampila/timbrul VOTAT).
   
  DataSemnaturaDomnului Presedinte al Judecatoriei sector 1 Bucuresti

  Reply
  1. Rheia

    @Florina eu țin minte că dragă Stolo s-a retras din cursa prezidențială motivînd (mai fățiș, mai indirect) că nu mai suportă presiunile psihologice la care este supus, dat fiiind că fusese acțiionat în judecată cam în fiecare județ al țării. Nu-mi amintesc prejudiciul invocat de reclamanții lui Stolo, probabil tot o cretinătate de soiul celei de mai sus, din mesajul postat de Dragoș Paul. Deci Șova e un pui viu. QED.

   Reply
  2. Amelia New

    @Florina Motivarea in drept face toti banii! (toate articolele invocate sunt abrogate de la 1 octombrie 2011 cand a intrat in vigoare noul cod civil). 

   Reply
   1. Luminita

     @Amelia New  @Florina atunci sigur este un pui de Sova, doar ala se da in stamba lansand declarativ actiuni juridice bazate pe articole de lege depasite sau fara legatura cu subiectul

    Reply
    1. revealer

      @Luminita  @Amelia New  @Florina Nu condamnarea e scopul actiunilor de genul acesta (de altfel, Sova a zis ca-l da in judecata pe M. Neamtu dupa ce tot el a recunoscut ca l-a facut non-stop fascist si hitlerist).
      
     Scopul e transmiterea ideii ca cei trimisi in judecata au probleme cu legea. Un individ care citeste ce a primit mai sus dl. Aligica va intelege ca are sanse sa primeasca bani de la Basescu pentru ca a votat la referendum.

     Reply
  3. GabiDumitru

    @Florina Am inceput sa-mi pierd simtul umorului cind vine vorba de declaratiile uselistilor.
   Idioti,stupizi,analfabeti,dar lucrurile se aseaza rapid asa cum zic ei.

   Reply
   1. Gramofonu

     @GabiDumitru  @Florina N-a zis nimeni ca-s asa; asta e doar modus operandi.
    O abordare gresita ar fi fost sa incerce sa convinga prostii folosind constructii logice.

    Reply
   2. Florina

     @GabiDumitru 
     
    Eu fără umor nu supravieţuiam. Şi nu glumesc. Şi înainte de ’89, şi după, şi în viaţa personală, şi în contextul regimurilor în care am trăit. Eu nu-mi pun mîinile pe piept nici moartă. 🙂
     

    Reply
    1. GabiDumitru

      @Florina N-o sa ne ia nimeni umorul.Prin umor ne sublimam agresivitatea,iar lor le convine asta.
     Mai bine frustrati glumeti pe blog,decit manifestanti furiosi in strada.

     Reply
    2. Florina

      @GabiDumitru 
      
     Hehe, schimbi planul discuţiei. Nu mă refer la nu-ş ce fapte de eroism, mă refer strict că voi continua să gîndesc şi să nu le ofer victoria. De fapt asta şi vor, asta şi fac de ceva vreme încoace, joacă puternic la intimidare pentru ca să abandonăm partida. În ceea ce mă priveşte, nu vor reuşi. A nu se înţelege că nu-s realistă. Tocmai, sînt. Ştiu ce s-ar mai putea face încă.  

     Reply
   1. Hongse

    @SuperUser@Florina
    E aşa de absurd încât evident nu se va ajunge la niciun caz. Exceptând poate două-trei sinteze isterice ale zilei pe tema iată cum 8 milioane de cetăţeni vii nu numai că nu-l vor pe diktator dar îl dau în judecată. Dă bine la propagandă.
     

    Reply
  4. EroulBula

    @Florina Aparenta tampenie este menita sa ingroape mediatic foarte probabila avalansa de dosare penale ce va urma cercetarilor PICCJ privind votul multiplu si votul mortilor si absentilor.
   Avalansa parchetului va fi contrabalansata de o avlansa de plangeri impotriva lui Basescu, plangeri carora parchetul le va da NUP.
   Ministerul propagandei A3 „va dovedi” spalatilor pe creier ca PICCJ este o unealta in mainile tiranului iar USL trebie sa „faca totul” pentru a-l elibera de influente politic. Ca urmare ministrul de justitie va face o propunere de numire a unui nou Procuror General al RO iar Antenescu nu se va opune pentru ca, in traducerea lor, UE i-a zis sa nu se amestece in numiri.

   Reply
 2. GabiDumitru

  Realitatea e ca lupta e pierduta.Pe 31 august CCR va valida referendumul,perfect legal,pe baza noilor liste primite de la guvern.Asumate nu de Ponta sau Rus,ci de diversi grajdani.
  Nu va mai raspunde nimeni pentru fraude,pentru ca uselistii vor schimba tot ce e de schimbat,iar cei nesupusi vor fi ei insisi vanati si „demascati”.
  Asa ca nu va mai iluzionati.

  Reply
  1. Florina

    @GabiDumitru 
    
   Care liste noi? Nu-i vorba de nici o listă nouă. E vorba să răspundă rapid, în momentul de faţă, grăjdanul de la CCR care a modificat adresa către guvern. 
    
   http://www.evz.ro/detalii/stiri/ccr-995104.html
    
   Oricum, cu sau fără grăjdanu’ ăsta, tot  nu putea fi vorba de liste noi. Listele sînt un subiect fals, impus de USL agendei publice. 

   Reply
    1. GabiDumitru

      @Florina Adica vom avea,in acelasi timp,restauratie si dictatura,dar si justitie dreapta.
     Scuzati-ma,dar e un non-sens.

     Reply
    2. Gramofonu

      @GabiDumitru  @Florina It’s called „Romanialandofchoice”. Sau olteanul vazind girafa la zoo: „asa ceva nu exista”

     Reply
 3. Rheia

  Vreau să completez ce spune Bleen în articolul ăsta cu încă o observație: USL are nevoie de timp și ca să șantajeze. Un șantajist serios își fezandează victima, nu-i trage direct cu toporul în cap. Mai întîi o marinează științific, îi trimite semnale, insinuante sau mai contondente, ca s-o pregătească psihologic.  

  Reply
 4. Sam85

  Ce e ironic e ca daca  Antonescu ajunge presedinte ales, sunt 100% convins ca in maxim 2 ani va fi la randul lui suspendat. Adica sigur se vor certa pe ciolan PSD si PNL iar PSD-isti vor cauta sustinere in parlament la PDL pentru o suspendare. Cu USL la putere o sa avem un show continuu.

  Reply
  1. Gramofonu

    @SuperUser Pai a zis deja Bleen ca saptamina viitoare tinta e SIE 🙂
   Cea mai mare greseala cu astia (USL + acolitii) e sa-i contrazici punctual, pentru ca sar rapid de la un subiect la altul fara sa raspunda la vreo acuzatie.
   Singura metoda functionala e sa vorbesti, la rindu-ti, pe linga subiect. Sa ataci orbeste oameni, institutii, indiferent ce zic aia. Si cind te acuza ca n-ai nicio logica le spui ca-s ei prosti.

   Reply
   1. revealer

     @Gramofonu  @SuperUser Subscriu. Scopul dreptei acum ar trebui sa fie sa vorbeasca. Despre orice, inclusiv despre fundul lui Boc. Astfel incat poporeanu’ sa zica: ia uite ce frumos vorbesc aia. Oricum idei nu-i intra in cap.
     
    La fel spun si despre USL-isti. Ia uite ce frumos vorbesc. Dar daca ii intrebi ce-a zis Ponta aseara o sa-ti raspunda: Basescu mi-a luat (pensie, salariu, demnitate, sanatate).
     
    Tot asa si dreapta ar trebui sa incerce sa inoculeze in constiinta populara cateva idei, nu conteaza cat de tampite, gen Rusia, dictatura, canal etc. pe principiul nu conteaza ce se vorbeste ci ce se intelege.

    Reply
 5. newmans

   @Bleen cu toata simpatia, dar nu sunt de acord cu tot ce scrii tu aici. poate, partial in partea despre mru. urmaresc de ceva vreme blogul tau, dar cred ca, din motive pe care partial pot sa le inteleg,  ai alunecat intr-o extrema periculoasa care poate compromite comunitatea exceptionala pe care ai creat-o aici. si ma refer fara ocolisuri la atitudinea ta panicarda, defetista din ultima vreme. tu crezi ca e realista. ma astept la ceva mai multa luciditate totusi. scuze pentru sinceritatea brutala…

  Reply
    1. Gramofonu

      @newmans  @Bleen Fara suparare, cind se aduna 6 insi sa macelareasca un pedelist mie-mi lasa impresia ca-s toti de acord :))

     Reply
    2. Gramofonu

      @newmans  @Bleen Fara suparare, cind se aduna 6 insi sa macelareasca un pedelist mie-mi lasa impresia ca-s toti 7 de acord :))

     Reply
  1. SimonaM

    @newmans  @Bleen Nu pricep unde ai văzut tu în articole atitudine panicardă și defetistă … 
   Adică da, este. Dar în comentariile unora de pe aici..

   Reply
   1. Gramofonu

     @SimonaM  @newmans  @Bleen Depinde ce intelege fiecare prin „atitudine panicarda si defetista”.
    De exemplu, adeptii „regulii celor 5 secunde” cind iti pica mincarea pe jos ar considera „atitudine panicarda si defetista” afirmatia ca „mincarea e compromisa din secunda in care a atins podeaua”.

    Reply
    1. SimonaM

      @Gramofonu  @newmans  Presimt c-o luăm razna cu capul. Toți.
      
      @Bleen  spune clar, repetat, cu subiect și predicat, să mai lăsăm sentimentalismele, panica etc și să gândim cu creierul din dotare. Ca rezultat, unii îl declară nerecunoscător, alții defetist și panicard.. Frumos, n-am ce zice. 
     Și pe urmă toți cei mai sus enumerați vor ”mișcare de dreapta unită” și să trecem la acțiune, la susținere, la denunțare, la speranță și încredere, să ne rugăm, să kumbaya. 
     Really?! 

     Reply
    2. Gramofonu

      @SimonaM  @newmans  @Bleen Am trecut demult de faza cu luatul razna, acum a ramas doar distractia.
     Scade leul? distractie. Se scumpeste curentul? distractie. Crapa o cirpa kaghebista? guess what :D:D:D

     Reply
    3. newmans

      @SimonaM  @Gramofonu  @Bleen scuze, dar asta e impresia mea judecand oarecum din afara. nimic altceva. sper sa ma insel…

     Reply
    4. Gramofonu

      @newmans  @SimonaM  @Bleen Pai si eu tot din afara-s. Ca nu m-a primit / invitat nimeni inauntrul la nimic 😀

     Reply
    5. Florina

      @SimonaM  @Gramofonu  @newmans  @Bleen 
      
     El spune clar şi repetat şi nu e singurul care o spune. Problema e că fiecare se aude/citeşte pe el însuşi, am impresia că nu se citesc nici articolele sau că nu se citesc cu atenţie. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi comentatori, dacă este citit unul sau doi e încă bine. În privinţa asta nu mai am impresia, am certitudinea că lucrurile stau aşa.  A, duminica trecută au intrat cîteva update-uri la articol. Le–am anunţat şi în comentarii. Nu dădea nimeni vreun semn că mă bagă în seamă. Fiecare era cu el însuşi, cel mult cu vecinul de thread. Ori cu exaltări, ori cu bocete. Dar în nici un caz cu atenţie şicu ţinut ceva firea.

     Reply
   1. newmans

     @Bleen hai sa nu mai turnam gaz pe foc. mai ales in public. daca vrei poate vom avea o discutie particulara. iti dau doar un exemplu: scenariul tau in 7 puncte despre scopul amanarii deciziei ccr din partea usl ar implica o strategie. or idiotii astia nu au nici o strategie. antonescu e cartofor. ponta e complet idiot. singura lor strategie, daca se poate numi asa este blocajul. care nu poate merge la nesfarsit. ccr nu poate lua alta decizie decat invalidarea referendumului. stiu ca esti un tip inteligent. poate ca ai motive reale, dar mi se pare ca esti prea pesimist. iti poti permite sa fii asa din cand in cand in cerc restrans, dar nu public. poate fi contagios pentru comunitatea pe care ai creat-o aici. cele bune…

    Reply
  2. Rezon

    @newmans  @Bleen Eu as numi-o mai degraba luciditate. Apoi, nu uita ca 19 oameni au fost acreditati de Asociatia Blogary ca observatori, la referendum. Nu cunosc alte exemple, la alte platforme de comentariu politic.

   Reply
  3. coana zoe

    @newmans  @Bleen Mda..In primul rind MRU fara restul dreptei nu va face nimic. Eu dimpotriva vreau sa vad mai multi oameni de dreapta Stanomir, Papahagi (execelnt speaker) pe la televiziuni. Apoi PD  a adus in fata si oameni ca Funeriu, Macovei, C. Preda care s-au luptat si se lupta ptr statul de drept. Trebuie sa raminem optimisti chiar daca situatia este critica. Sau poate mai ales ptr ca situatia este critica. Va dati seama sub ce presiune sint procurorii? Daca ei renunta si cad in defetism unde ajungem? Tind sa cred ce a zis Papahagi ca dreapta are sanse reale in toamna. As vrea sa vad articole despre cum putem sa ne organizam ptr acel moment: observatori la alegeri, meetinguri la care sa ne implicam etc.

   Reply
 6. CrisRebega

  Mi se pare halucinant ce se intampla in Romania. Am crezut ca nimic nu ma poate surprinde dar, acum citesc in RL ca un asistent magistrat de la CCR a transmis o alta adresa catre guvern prin care se solicita actualizarea bazei de date a alegatorilor, pana la 31 august ac. Citez din RL : “Surse din CCR spun că cel mai probabil asistentul magistrat care a redactat adresa către Guvern a schimbat conţinutul, pentru a permite ministrului de Interne Ioan Rus, fără a risca pedeapsă penală prea mare, să “actualizeze” listele permanente, adică să şteargă cât mai multe persoane, deşi aceste liste au fost FOLOSITE déjà la refendumul din 29 iulie.” Este o stire confirmata din mai multe surse?

  Reply
 7. mihaienciu2000

  Calculul tau, bleen, omite dificultatile insurmontabile ale us,l care nu poate satisface nimic din orizontul de asteptatre al alegatorului asistat. Pensiile nu cresc, si nu sunt bani decat pana in octombrie cel mult, credite ptr stat ioc, cursul euro umfla facturile iernii, etc. La toate acestea prostima nu va accepta doar capul lui Basescu. Cred ca dreapta, asa cum o fi ea desenata la alegeri, trebuie sa se bata pentru 25% sau pe acolo si sa stea in opozitie. In primavara cel tarziu va reveni natural la putere, asta daca va mai avea ce administra.

  Reply
  1. revealer

    @mihaienciu2000 Imi place ca multa lume are incredere in capacitatea de revolta a „alegatorului asistat”. Din pacate acest alegator este si captiv surselor de informare pro USL. Chiar daca Romania va intra, Doamne fereste, in faliment, in mintea „alegatorului asistat” se va introduce ideea ca Basescu e de vina. Tot alegatorul asistat se multumeste cu putin si mici atentii, ca o indexare cu 2% a pensiilor, niste aspirine gratis sau simpla idee ca este bagat in seama, prin aparitia zilnica a parintilor neamului la TV.
    
   Intr-o democratie functionala lucrul acesta ar fi fost perfect real, dar nu trebuie sa uitam ca de 20 de ani alegatorul asistat voteaza cu bucurie PSD (sub diferite forme si denumiri) desi pana acum nu i-a fost „bine” nici un moment.

   Reply
  2. Gramofonu

    @mihaienciu2000 Uiti niste date reale:
   – pensia medie 1990: 60$
   – pensia medie 1996: 31$
   – inflatie medie anuala in perioada 90-96: 140%
    
   Rezultatul? Iliescu reales in 2000.
   Bolovanii o sa prefere sa stringa din c.. pina in 2014 decit sa-si recunoasca timpenia din 2012.

   Reply
   1. mihaienciu2000

     @Gramofonu De acord, dar traim in alta realitate. In perioada despre care vorbesti existau si alte pirghii. De ex asistatii nu plateau intretinerea dar aveau servicii. Acum nu mai este posibil. Vine compania de gaze sau de electricitate si trage heblu. O luna de ger si o luna fara pensii sau ajutoare cred ca ar putea schimba datele problemei.  Iar dreapta nu are nevoie de TOATE voturile, ci doar de acelea pe care le-a pierdut. Vorbesc aici de patura care a inceput sa priceapa realitatea. Speranta moare ultima, nu?

    Reply
    1. revealer

      @mihaienciu2000  @Gramofonu Credeti ca cei din Grecia au inteles ceva? In mintea lor tot UE/Merkel/austeritatea e de vina, nu faptul ca au trait pe datorie.

     Reply
    2. GabiDumitru

      @revealer  @mihaienciu2000  @Gramofonu Fuga de realitate  e sportul preferat al oamenilor.:(

     Reply
    3. Gramofonu

      @GabiDumitru  @revealer  @mihaienciu2000 Iar ca sport de echipa: pasarea responsabilitatii.

     Reply
    4. GabiDumitru

      @Gramofonu  @revealer  @mihaienciu2000 Si recurg la atitea trucuri si inflexiuni logice,pina intra intr-un cerc vicios din care nu mai ies decit cu ajutorul psihiatrilor.Dar cei mai multi ramin captivi pe viata.

     Reply
    5. EroulBula

      @mihaienciu2000  @Gramofonu Pana la alegeri nu va veni nimeni sa traga heblul.Vor face presiuni pe furnizorii de utilitati sa nu faca nimic. Pentru pensii si ajutoare vor gasi, tot pana la alegeri, banii necesari, taind de la investitii (daca finantarile europene tot sunt pe butuci, de ce sa nu bagam banii de cofinantare in pensii si ajutoare?).
     Dupa alegeri si dupa ce vor prelua totul vor gasi solutii gen imprumuturi foarte scumpe pe care le vor tot rostogoli pana cand datoria Ro va semana cu a Greciei. Nu vor fi explozii sociale in primavara. Ne vom prabusi mai tarziu dar mult mai rau.

     Reply
 8. geronimo

  zicea cineva pe un forum EVZ:
  „In cazul in care se va declansa o asemea operatiune de RECENSAMANT, bine ar fi sa nu acceptam o colaborare cu persoanele desemnate, sa refuzam un raspuns unor intrebari ilegitime. Un nou boicot si totodata un mare protest la adresa Ponta-Antonescu-USL. Indemn toti romanii din strainatate sa il bombardeze pe Baroso cu scrisori de protest la adresa Guvernului Ponta”
  ce ziceti?

  Reply
  1. Gramofonu

    @geronimo Nu se face niciun recensamint. Daca s-ar face, toti primarii + ministrul de interne ar ajunge pe mina lui Kovesi pentru fals in acte sau neglijenta in serviciu. O sa spuna luni-marti „aaa, ne scuzati, am inteles noi gresit ce ne-a cerut ccr” si o sa le dea fix aceleasi liste.

   Reply
 9. poweraxxel

  „Să vedem doar MRU, de dimineață pînă seara. MRU și temele sale.” Bleen, daca MRU nu este aita persoana decat ce am vazut pana acum ma tem ca pariezi pe un cal mort … Educatia si buna crestere nu este de ajuns ca sa captezi atentia maselor in Romania.

  Reply
  1. poweraxxel

   Neamtu a dat dovada de putina „vana”, dar termenii folositi sunt in continuare prea elevati pentru a fi intelesi de cat mai multi … Pana si Plesu a priceput ca pentru a ii fi intelese mesajele, trebuie sa foloseasca „limbajul primar” (vezi exemplul cu berbecul si gastele).

   Reply
   1. Annia

     @poweraxxel Problema cu Neamtu e ca, in esenta, el pare a fi varianta „la dreapta”a lui A. Nastase. Nu ma refer nicidecum la faptul ca este corupt/coruptibil, ci la niste trasaturi de personalitate care il pot transforma, in timp si ajuns la putere, intr-un mic (?) dictator: narcisist,  dornic de adulatii, surd/intolerant la critici. Din aceasta cauza, multi dintre oamenii buni, de nadejde, care au fost alaturi de el, la inceputurile NR, au fost inlaturati sau au plecat de buna voie, dezamagiti.

    Reply
 10. geronimo

  De Base, chiar daca e inca necesar, va avea grija posteritatea, n-am nicio indoiala. Lucrurile sale bune le va retine posteritatea asa cum le-am inteles si noi, din timp.
  Faza cea mai inteligenta pentru la toamna ar fi sa-i lasam pe pucisti sa-si consume splina si puterile in lupta cu el, in timp ce fortele democratice se vor concentra in alta parte pentru a lua initiativa.Vor da brusc la iveala un nou challenger. Bun, proaspat si bine pregatit.
  MRU ar trebui promovat aproape exclusiv de-acum. I-am prinde pe nelegiuti bine intrebuintati pe un front secundar, devenit intre timp doar demonstrativ. Lovitura poate veni din alta parte sub forma : ” Dar cu MRU ce mai aveti?”

  Reply
 11. Bleen

  Kamikaze:
   
  Când eram eu foarte mic și mă duceau ai mei la țară, bunică-mea mă convingea să nu ies singur pe stradă cu amenințarea „Te prind gâștele lu’ tanti Veta și îți mănâncă puța!”. Tanti Veta era, desigur, o vecină care creștea gâște fără a face vreo investiție în ele: le dădea în fiecare dimineață drumul pe stradă să se descurce cum pot (exact așa cum se procedează în zilele noastre cetățenii din sectorul 5 care cresc oameni). Luând act de recenta declarație a lui Andrei Pleșu, „Nu văd nici un motiv să înlocuiesc un berbec cu două gâște”, un cunoscător în psihanaliză ar putea ghici ușor motivul pentru care nu am ieșit din casă în ziua referendumului.

  Reply
  1. Gramofonu

    @Rezon Despre cine o fi vorba in versurile astea:
   „abia astept sa treaca vara si sa urmaresc cand pleaca proprietara asta imi place la mine gandesc numai pozitiv ca voi avea casa mea chiar daca stau abuziv
   si jur ca nu imi pare rau stiu ca asa am fost mereu si am in spate o gasca intreaga care imi spune DERBEDEU”

   Reply
   1. Rezon

     @Bleen Sunt momente in viata cand ma gandesc ca Dumnezeu a fost prea generos cu alocarea universala a aparatelor genitale 

    Reply
    1. Rezon

      @Gramofonu  @Bleen Sa ne uitam bine la ei. In mainile lor sta cuminte viitorul nostru. Banuiesc ca au cel mult 20 de ani 

     Reply
    2. DrMengele

      @Rezon  @Gramofonu  @Bleen Virsta e nerelevanta in cazul lor. IQ-ul si educatia cu siguranta. Si asta e infricosator.

     Reply
    3. Gramofonu

      @DrMengele  @Rezon  @Bleen Eu tot nu cred ca-i real. Nimeni cu acces la net si cu abilitatea de a scrie un text nu poate fi atit de timpit.

     Reply
    4. DrMengele

      @Gramofonu  @Rezon  @Bleen  LOL
     Nu contest ca e posibil sa fie rezultatul unui exercitiu de imaginatie, dar afirmatia ta denota totusi un optimism debordant vis a vis de starea mentala, morala etc etc a unei noi generatii…:)

     Reply
    5. Gramofonu

      @Rezon  @DrMengele  @Bleen Ah! am fost la 1 secunda sa-i dau Florinei un „report as spam”!

     Reply
    6. SimonaM

      @DrMengele Noua generație?
     LOL.. Păi dacă ne uităm un pic la aia veche din care au ieșit ăștia, chiar nu avem motiv de mirare 😀

     Reply
 12. coffee

  Totusi de ce iese MRU atat de rar la TV? Nu e dispuns nimeni sa-l promoveze, sau el nu are o strategie?

  Reply
  1. eugeni

    @coffee
    Cred ca MRU nu poate merge la oricare televiziuune , unde sunt 6-7 in platou si se ciondanesc precum chiorii. Pe de alta parte trebuie sa se faca auzit…..

   Reply
  2. DrMengele

    @coffee Nu cred ca poate avea o strategie total independenta, acum, de restul dreptei. Nu exista o gindire unitara si asta se vede din avion. MRU singur, e „piece of cake” sa fie devorat de antene. Nu cred ca ne putem permite sa il pierdem.

   Reply
    1. DrMengele

      @Gramofonu  @coffee Nu am sustinut asta, trebuie doar sa aiba o sustinere. Singur ar fi un bibelou de portelan spart. Decit un erou mort, mai bine un conducator viu…

     Reply
 13. cristihan

  Legat de discuţia de mai devreme despre câţi judecători votează într-un fel sau altul, Doc cred că spunea că e nevoie de 6 DOAR pentru validare, orice alt scor însemnând automat invalidare. Şi că practic au amânat luarea oricărei decizii tocmai pentru că altfel ar fi însemnat să invalideze chiar de joi. Asta ar fi şi un răspuns la întrebarea mea de acum câteva zile: ce se întâmplă dacă nu cad de acord, stăm aşa pe termen nelimitat?! De confirmat…

  Reply
  1. EleBelele

    @cristihan legea spune asa: „Plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului”, deci nu se face nicio distinctie intre validare si invalidare; amanarea pronuntarii a fost determinata de neintrunirea majoritatii (chiar daca in comunicat se balbaie motivul ala), situatia fiind prevazuta de regulamentul Curtii; daca, in continuare, nu cad de acord, exista posibilitatea unei noi amanari a pronuntarii sau a redeschiderii dezbaterilor.

   Reply
   1. Gramofonu

     @EleBelele  @cristihan Iar povestea cu listele e doar morcovul atirnat de un bat in fata calului.
    Sint curios care-i morcovul pentru saptamina viitoare, ca asta deja s-a cam trecut.

    Reply
    1. Gramofonu

      @EleBelele  @cristihan Gata, stiu. O sa se imbolnaveasca un judecator, sau o sa ramina fara curent intr-o pestera din Strainezia si iar n-au cvorum.
     Sau o sa spuna ce-a zis fratele popii inainte de o inmormintare: „stiti, parintele nu poa’ sa vina azi, ca i s-a stricat masina de spalat si are copil mic”.

     Reply
    2. Canadiana

      @Gramofonu  @EleBelele  @cristihan  tema pentru saptamana viitoare trebuie impusa de opozitie, for a change

     Reply
    3. Gramofonu

      @Canadiana E imposibil, aia il au pe ponta, il au pe sova, pe nicolaescu…cind auzi o gogomanie, nu te mai uiti la subiecte de oameni normali la cap. Ori nicolaescu asta este extrem de prolific.

     Reply
   2. SimonaM

     @EleBelele Numai să nu ne pună din nou să ne dăm în spectacol cu ștampilele.
     
    ”N-ați executat corespunzător referendum, mai faceți o dată”. Până iese.

    Reply
 14. CiufutozaurusRex

  eu speram ca in rastimpul asta oamenii sa se dumireasca despre ce e vorba.
  sa vada ca un adversar comun nu te face automat prieten cu ceilalti oponenti, ca astia din urma au o alta agenda si ca se mictioneaza arcuit peste jalea ta.
  la prea putini am vazut reactia asta de trezire.
  mi se pare dezolant, mai ales acum, cand vocea rusiei a iesit si ea la lumina si gavareste fatis, limpede.
  in oglinda, mai asperam ca pluimea sa aiba o strafulgerare de luciditate cand s-au pornit sa ne muiasca toti astia la care visam sa ajungem acasa sa muncim.
  din ce am vazut eu, nici vorba.
  „astia au interese, maaa…”
  bine, poate sunt sub influenta ultimei discutii de felul asta de la job, cu un prost si cu un ticalos.
  vreti o tara ca afara, cretinilor. pai, toate tarile alea ca afara, la care visati voi, ne huiduie.
   

  Reply
  1. Gramofonu

    @CiufutozaurusRex Asta presupune 1) reflectie si 2) acceptarea realitatii (ca au gresit). Dar astea nu se pot intimpla decit dupa ce 3) o s-o duca mult mai rau.
   Cind noi o sa fim scirbiti de subiect, peste vreun an, o sa vina indivizii si-o sa-ti spuna cu ton de revelatie-descoperire-noutate: „baaai, ne-am dat seama cit de parsiv e PM” „da’ ce-a facut” „cum ce-a facut??? tu pe ce lume traiesti, nimic nu vezi?”

   Reply
   1. CiufutozaurusRex

     @Gramofonu la unii sunt convins ca primeaza orgoliul. se intra intr-o replicareala infierbantata, de galerie de fotbal.
    insa stiu exemple de oameni educati, mai presus de situatia asta,  care tot nu reusesc sa treaca de blocajul „basescu mi-a taiat pesnia/salariul. crin crin crin”.

    Reply
    1. Gramofonu

      @CiufutozaurusRex
     Da, stiu si eu de-astia 🙁
     Dar am avut si norocul sa cunosc pe cineva care – pragmatic – a facut un tabel cu 3 coloane: psd, pd, pnl. Pe fiecare a impartit-o in doua, cu avantaje si dezavantaje.
     Dupa care a inceput sa puna, pe linii, o lista de criterii (multe dintre ele prea evoluate pentru gustul meu in ale politicii).
      
     La final – tras linie, adunat, scazut, comparat, votat.
      

     Reply
  1. Bleen

    @Emil Stoica Listele sînt singurul pretext pentru USL și reprezentanții săi în CCR să amîne o decizie și să încerce să-l ducă pe Crin pînă dincolo de 2 octombrie, cînd expiră delegarea Laurei Kovesi.

   Reply
  1. Urgell

    @Bleen Îi zicea VEF si nu era german, ci sovietic. Adica leton, ca sa fim exacti, din ce vad pe net.

   Reply
  1. airwave

    @Emil Stoica Lipsa unei incalcari a Constitutiei.
   Stiu, e tarziu si e timpul sa ma duc la culcare, ca am inceput sa vorbesc prostii.

   Reply
  2. Gramofonu

    @Emil Stoica Nu-l pot pedepsi de doua ori pentru aceleasi fapte, trebuie sa vina cu ceva nou.

   Reply
    1. Gramofonu

      @Emil Stoica Da, TB o sa se incuie in cotroceni si n-o sa mai zica nimic, asa ca o sa-l suspende ca s-a incuiat si n-a mai zis nimic :))

     Reply
    2. Gramofonu

      @Emil Stoica Si mai misto ar fi sa ia un discurs de-al lui crizel si sa-l citeasca, iar aia sa-l suspende ca a zis asemenea magarii.

     Reply
 15. Bleen

  Revista Kamikaze
  Un aspect care a scăpat tututor: Crin este acum și comandantul interimar al forțelor armate, ceea ce pune comanda „Culcat!” într-o lumină cu totul nouă, dacă nu chiar într-un întuneric cu totul nou.

  Reply
  1. Gramofonu

    @Bleen
   „Impreuna am invins! E o noapte frumoasa pentru democratia romaneasca!”, a declarat candidatul PSD la presedintia Romaniei, Mircea Geoana, imediat dupa anuntarea exit-poll-urilor.
   „Este victoria lui Crin Antonescu in aceeasi masura in care este victoria mea!”

   Reply
    1. DrMengele

      @Gramofonu  @coffee  @Canadiana  Un morcov cu numele Isarescu va fi schimbat duce euroiul la 5 lei intr-o zi. 

     Reply
    2. DrMengele

      @Gramofonu  @coffee  @Canadiana stiti unde sint ghilimele, pe vremea mea nu era obligatoriu….lol

     Reply
    3. Gramofonu

      @DrMengele  @coffee  @Canadiana Si ce crezi, ca nu le convine? le cresc veniturile din taxe, pensiile si salariile ramin la fel, toata lumea multumita 🙂

     Reply
    4. DrMengele

      @Gramofonu  @coffee  @Canadiana  Cind incepi sa te imprumuti cu 7.5% dobinda, nu prea mai ai ce plati…;)

     Reply
    5. Gramofonu

      @DrMengele  @coffee  @Canadiana Parca luasera masina noua de facut bani, la ce le-ar mai trebui imprumuturi? ne descurcam cu reteta lu’ nea nelu, uitata fie-i amintirea.

     Reply
    6. DrMengele

      @Gramofonu  Se pisa toata Europa pe o masina de bani tip FSN  la ora asta. Cu bolta. ..:) Votacii antenisti or sa taie feliile mai subtiri mai repede decit se asteptau.

     Reply
    7. Gramofonu

      @DrMengele Deocamdata pariurile-s facute pe iarna 2013-2014, asa ca nu-i suficient de repede. Iar Europa…mi-e ca o sa se cam pise contra vintului…

     Reply
 16. Bleen

  Apropo de setarea temelor. Cînd vorbim de asta lumea se gîndește doar la Dorel, poporul elector și presă. Nope. Setarea temelor se face în capul adversarului în primul rînd, se face la nivelul neutrilor utili, la nivelul susținătorilor utili și la nivelul arbitrilor. Uite cîteva ținte: pătura activă, instituțiile statului, exteriorul. 
   
  Setarea temelor nu e promovare electorală. Să ne înțelegem bine.

  Reply
 17. Louisy

  O idee promovata azi de partea intunecata a blogosferei – partea bolsevica si rusofila hardcore – releva o posibila oportunitate.
   
  Ideea promovata de ei – traznita la prima vedere – este aceea ca mesajele transmise de Vocea Rusiei fac parte dintr-un plan abscons de a-l sprijini pe Basescu! Adica, sprijinul rusesc pe fata pentru USL este de natura sa provoace un acces rusufob in rindul sprijinatorilor USL, de aceea rezulta ca partea rusa il sprijina, de fapt, pe Basescu.
   
  Cred ca mesajul blogosferei este pentru urechile si mintile intunecate ale USL-istilor: se flutura o implicare a lui Basescu, pe care ei il urasc visceral, dincolo de ratiune si logica, tocmai pentru a contracara respectivul acces rusofob.
   
  Adica, eu cred ca s-a produs o minuscula bresa – una reala – in randul sustinatorilor: un acces rusofob (observati cum ne invartim in jurul cozii?). In ultima saptamana, pe blogurile USL-iste se puneau deja citate in clar si in extenso din Vocea Rusiei de catre postaci profesionisti. Au produs astfel accesul rusofob. Probabil au sarit calul si si-au dat seama de asta. Care acces probabil ca se incearca a fi contracarat prin punerea sa in antiteza cu ura si mai mare fata de Basescu.
   
  Nu stiu daca am fost suficient de clar. Nu am suficiente cunostinte in randul USL-istilor (mai ales al unor de frunte) ca sa pot sa stiu daca mica bresa rusofoba s-a produs. Dar daca da, aceasta e oportunitatea: exploatarea micii brese, largirea ei si ruperea de sustinatori din randul celor de la varf.

  Reply
  1. Canadiana

    @Louisy beh. imaginea din oglinda. eu bag mana in traista, dar te acuz pe tine. acum putem fi si mai siguri ca usl are sprijinul moscovei. 

   Reply
   1. Louisy

     @Canadiana Exact. Dar de ce au simtit nevoia sa o declare astfel? Cred ca pentru urechile alor lor, care s-au speriat putin. Incearca sa repare ce au stricat. Noi trebuie sa stricam deci si mai mult in aceasta directie.

    Reply
  2. revealer

    @Louisy Sincer si mie mi s-a parut suspect sprijinul pe fata dat de Vocea Rusiei pentru pucisti.

   Reply
   1. coffee

     @revealer Atunci cine ii sustine? Sustine Rusia pe Basescu si scutul american? E plauzibil sa nu sustina nimeni pe nimeni.

    Reply
 18. Never G

  MRU ca fost PM poate face un guvern din umbra care sa monitorizeze si sa demaste toate modificarile pe care le face Ponta  Ma refer la schimbari de personal, ordonante de guvern, OUG sau ordin de ministru care au ca tinta tranzitia catre statul oligarhic care acapareaza toate parghiile de putere din executiv si accesul la resurse.  
   

  Reply
  1. Gramofonu

    @Never G Si la ce-i trebuie guvern pentru asta?
   Ca sa urle aia: „noi muncim in soare si ei se lafaie la umbra?” 😀
   Tot ce trebuie sa faca e sa deschida gura si sa zica ceva, nu conteaza ce.

   Reply
   1. Never G

     @Gramofonu Daca vine cu date concrete are presa aliata. Atunci semnalul lui e preluat si multiplicat. 

    Reply
    1. revealer

      @Never G  @Gramofonu Care presa? Presa independenta nu exista, iar de partea lui A3 sau RTV nu vor fi niciodata. La B1 nu se uita decat cei care-s pro Basescu oricum iar ProTV nu va iesi niciodata din miserupism.

     Reply
    2. Gramofonu

      @Never G In principiu e preluat oricum, trebuie sa-si vinda si ei ziarele. Si ca side-comment, daca ar zice o gogomanie s-ar prelua si mai si.

     Reply
    3. revealer

      @Gramofonu  @Never G Eu nu cunosc pe nimeni care sa mai fi cumparat vreun ziar de ani de zile (cotidian, Kamikaze nu se pune). Asa ca partea cu vandutul ziarelor nu tine.

     Reply
    4. Gramofonu

      @revealer  @Never G Ok, vindut reclama, principiul e acelasi: trebuie sa dai stiri care sa faca vilva / scandal. Ori, pentru asta, trebuie sa fii dispus sa insiri chestii grele, ori TB, PM, sova au „ridicat” standardele la un nivel la care nu poti sa te duci cu chestii de bun simt, ca MM.
     Orice discurs trebuie sa aiba pe fundal zornait de lanturi.

     Reply
  1. Canadiana

    @Emil Stoica fuck listele si diaspora, excuse my french. citeste articolul, ori macar titlul  🙂

   Reply
  2. Bleen

    @Emil Stoica E ca și cum ai spune că bomba de la Hiroșima a făcut bine că a ras de pe fața pămîntului niște clădiri cu fațade urîte.

   Reply
  3. coana zoe

    @Emil Stoica Stiu ca ma repet dar diaspora asta care acum vede ca lucrurile o iau razna rau de tot dpdv al democratiei ar putea sa participe masiv la parlamentare si prezidentiale anticipate (se pare ca va fi nevoie..). Conditia este sa se infiinteze niste ICCD organizatii afara si MRU sa merga sa se intilneasca cu oamenii. Este un mod sigur de a se aduce voturi de partea buna a baricadei..In afara de William Brinza, mai stie cineva de cine era reprezentata diaspora? Chestia ca pina acum nu am prea votat nu prea tine. Miza este acum alta, oamenii au fost sensibilizati de referendum si sint mai multi oameni plecati de cind am join EU. Am impresia ca oamenii de afara se vor simti reprezentati de MRU mai mult decit de Basescu..Alta generatie, alt discurs.

   Reply
   1. DrMengele

     @coana zoe  @Emil Stoica Vorbim deja de parlamentare si prezidentiale anticipate? Pe surse?….lol
    Wow, cum circula informatia!

    Reply
    1. Rezon

      @Bleen Ma mira ca au lasat deja deoparte orice precautie. Daca asa stau lucrurile, cineva si-a asumat sa faca puscarie pentru Ponta si Antonescu

     Reply
  1. Bleen

    @Rezon Comunicatul către presă n-are nicio valoare juridică. Guvernul trebuie să actualizeze listele, că așa i-a cerut CCR.

   Reply
   1. Gramofonu

     @Bleen  @Rezon Nuuuu, asa au „inteles” ei ca a cerut CCR. Cind o sa vada ca laia-i balaie o sa faca la loc comanda.

    Reply
    1. coffee

      @Gramofonu Iar lumea va avea inca o dovada ca Justitia lui Base obstructioneaza democratia. Asta e si scopul probabil, se recunoaste invalidarea, dar subliminal CCR va fi de vina.

     Reply
 19. revealer

  Problema in momentul de fata este ca Basescu nu si-a pregatit nici un urmas. Asta din cauza ca a facut doua greseli: nu a considerat necesar ca dreapta are nevoie de o locomotiva in perspectiva alegerilor parlamentare si nu a crezut ca exista vreo sansa sa nu-si duca mandatul pana la capat.
   
  De altfel asta este un alt motiv pentru care USL s-a grabit cu suspendarea – lipsa unui candidat viabil al dreptei.
   
  Din punctul meu de vedere, acum nu mai e timp pentru un singur candidat si oricum prioritare trebuie sa fie alegerile parlamentare. Asa ca dreapta trebuie sa lase deoparte orice orgolii adolescentine si sa devina un personaj colectiv, cu multi oameni de valoare scosi in fata (Monica Macovei, Papahagi, Neamtu, MRU, Funeriu, Diaconescu si multi altii). 

  Reply
  1. Bleen

    @revealer Nu sîntem monarhie ereditară. E irelevant dacă Băsescu și-a pregătit sau nu urmași. E irelevant și ce părere are el despre potențialii urmași.

   Reply
    1. Gramofonu

      @revealer  @Bleen Partial de acord cu asta cu urmasul, doar ca aici se lucreaza cu materialul clientului.Isi facea o firma de training reclama: „nu duce vrabiile la scoala de vulturi”.

     Reply
 20. DoinaTibu

  Din cele 6 puncte enuntate – toate corecte – #1 este scopul imediat al oligarhiei romanesti, iar #2-5 sunt recompensa pentru USL pentru instaurarea noului regim. Nu uitati ca astazi paiata a facut „postum ante-pronosticul” miscarilor sociale din toamna – adica el si dottore au salvat tara de la razboi civil 🙂 : http://www.mediafax.ro/politic/antonescu-daca-suspendarea-si-referendumul-nu-aveau-loc-in-toamna-riscam-sa-avem-violente-sociale-9921639
   
  Cat despre ce e de facut mai departe, situatia e complicata: de la a iubi si uri in acealsi timp un singur om – Ceausescu -, romanul a ajuns in 22 de ani la performanta de a iubi si uri doua persoane in acealsi timp, adica a progresat la nivel cantitativ, dar nu calitativ. Mai trebuie sa treaca inca 18 ani pana cand sa ajunga la metalitatea de „democrat”. Pentru multi stanga-dreapta nu exista; exista doar secretarul de partid.
   
  MRU poate reprezenta o varianta, dar fara un grup in jurul lui care sa aiba – fiecare – viziune si onestitate nu poate face nimic. Parerea mea. Dar merita sprijinit mai mult decat oricare altul. cat priveste PDL, trebuie sa renunte la sigla si la oamenii din esalonul 1 si 2 care au imaginea proasta. Daca as fi strategul lor as propune: 1. cei „curati” ca imagine si dosar penal sa treaca la miscarea lui MRU; ceilalti sa ramana in PDL si sa dea tare, da’ TARE, in USL – mai ales PNL. Un video clip cu istoria guvernarilor din ’90 incoace si imaginea cateunui liberal din oligarhie care s-a imbogatit atunci ( ca exista destui) ar putea avea ceva impact. Pentru MRU as recomanda „mersul pe jos”, sa dea mana cu cat mai multi oameni din grupul tinat – tineri – din orase – mari si mici. Am verificat pe camapania dusa in ’96 la Oradea (unde l-am batut pe primarul PDL care avea 60% voturi asigurate) ca tehnica tine. La acea vreme am renuntat la mass-media (ca cerea prea multi bani pentru cat ofereau 🙂 si am contruit un altfel de campanie.
   
  In alta ordine de idei, va felicit pentru acest blog si pentru toate articolele si comentariile de pana acum; imi face mare placere sa le citesc.

  Reply
 21. eugeni

  Tocmai am vazut, cam tarzior, ca fmi a zis bnr sa nu mai bage mana la sacu’ de galbeni sa sustina leul de hartie. fmi o sa mai dea si alte  declaratii saptamana urmatoare. Fl Georgescu garanteaza nush’ce procent iar muie ponta a zis ca toate lectiile’s facute, punctele pe i puse. Nu stiu (ba stiu) de ce nu ii cred. Georgescu este expert in inflatie, deci daca toate punctele lui ponta  nu sunt acoperite abia ca ii da de lucru lui georgescu. (and screw fmi ca si asa trebuie sa le dam bani. Si daca nu le dam? ca si asa ne-au exploatat si furat cu chioru impreuna?)
  Ceva se uita in ecuatia asta (zic eu): o depreciere a monezii este folositoare, cat de cat, cand ai ceva de exportat. De doua luni economia merge din inertie catre stop. Nu este suficienta numai deprecierea……..
  Seceta este puternica (un articol din evz spune ca a fost o bataie bazata pe apa. Productia destul de mica si ministrul agriculturii inexistent.
   
  Undeva, peste 2-3 ani o sa auzim lumea scrasnind din dinti la coada :Mai bine era in dictatura chiorului

  Reply
   1. eugeni

     @Canadiana
     Nu uita ca atat Puie cat si  crizelu’ a facut totul (dragi tovarasi) ca sa arate ca ei sunt in control si ei sunt cei mai mari Inflatia nu o sa poata zice ca este facuta de hailantzi

    Reply
    1. eugeni

      @Canadiana
      Ohhh, nuuuu, nu imi cere asta, sunt tanar, un lujer in bataia luminii, de ce vrei sa ma ofilesti si sa ma pierzi in neagra nebuniei  mentale, a mediei usl

     Reply
 22. Ilinca

  Eu cred ca fie se va decide anularea referendumului, care banuiesc ca inseamna repetarea lui, fie o noua suspendare care duce tot acolo. In orice caz in decembrie vom avea, pe langa parlamentare, ori prezidentiale ori un nou referendum. 
  Deci suntem in plina campanie, USL-ul are in avans de toate institutiile statului iar PDL si TB nici nu stiu ca e campanie, ei se lupta cu listele electorale…
   

  Reply
    1. Bleen

      @Yeba  @Canadiana  @hope18 A zis sireacu. Dar el zice, el aude. Ne putem închiria ca galerie de fotbal. Cu ziua. Zilieri la peluză. Țipăm, urlăm, pe Prințul îl apărăm! Țipăm, urlăm, pe Prințul îl apărăm! 
      
     Asta e. Cedez. Oamenii țipă în secte, nu gîndesc. Mi-a zis cineva să nu mă mai piș împotriva curentului și să accept că omul e o trestie care speră printre interjecții. Ah, dacă petițiile s-ar scrie cu majuscule, ce speriați ar fi mai marii țării!

     Reply
    2. hope18

      @Yeba  @Canadiana  @bleen
      LOL ma gandesc si eu ca tampitul ca poate cineva le spune ce se intampla pe aici

     Reply
    3. hope18

      @Bleen  @Yeba  @Canadiana
      Te rog eu frumos,lasa-mi speranta si nu mai face misto de mine  🙂

     Reply
    4. Florina

      @Bleen  @Yeba  @Canadiana  @hope18 
      
     Pot să ţip. Aşa am rezolvat săptămîna trecută, pe 29, să împiedic leşinuri pe blog. Şi putem şterge. Poate la un moment dat se observă. 
      

     Reply
    5. Florina

      @Bleen  @Yeba  @Canadiana  @hope18 
      
     La chat, la comentarii fără absolut nici o relevanţă şi fără umor mă refer. Şi la repetarea aceluiaşi subiect de ţîşpe ori. Am mai zis, repet. E totală lipsă de respect faţă de cei care vă roagă să nu mai continuaţi, şi lipsă de respect între voi şi faţă de  cei care doar citesc şi nu comentează.  

     Reply
 23. ny2

  eu v-as propune sa gandim pozitiv, mai ales ca si @Bleen ne-a indemnat la asta (si vad ca merge pe principiul „fa ce zice popa, nu ce face el”). in 31 august CCR invalideaza referendumul si, pe cale de consecinta, incetarea interimatului zambilei, Base se intoarce la Cotroceni si popeste pre multi (sau multi sunt popiti, depinde din ce unghi doriti sa priviti).

  Reply
  1. Bleen

    @ny2 Eu zic să gîndim. Nu există gîndit pozitiv sau negativ. Există gîndit. Ce-i aia gîndire pozitivă? E una în care elimină orice urmă de rațiune? Aia nu e gîndire. E credință. Cele scrise în articol sînt obiectivele USL. Vrei să scriu în articol că USL vrea să se dea la o parte și să-l readucă pe Băsescu la Cotroceni? Invalidarea presupune 6 judecători. Care e al 6 lea? 
    
   Să luăm pe rînd ceea ce tu numești gîndire pozitivă. Care este al 6 lea judecător? Cum popește Băsescu pre mulți? Cu ce pîrghii? Concret, ce le face?

   Reply
   1. revealer

     @Bleen  @ny2 Pe surse votul a fost 5-4 iar Puskas (judecatorul numit de UDMR) ar fi fost unul din cei 4 (cu motivul, tot pe surse, ca Ponta ar pregati represalii secuimii – stiu, un motiv imbecil). Nu-i greu ca Puskas sa fie al 6-lea.
     
    Pe acelasi rationament, care-s cei doi din cei 5 care vor trece in barca cealalta si vor hotari anularea referendumului?

    Reply
    1. Bleen

      @revealer  @ny2 Cred că te referi la validarea referendumului, nu la anulare. Nu știu cît de greu e ca Puskas să fie al 6 lea. Pînă acum nu s-a putut asta. Uită-te la deciziile CCR. Cele mai importante, decisive chiar, au fost luate cu 5-4. USL urmărește amînarea, nu invalidarea.

     Reply
    2. hope18

      @Bleen  @revealer  @ny2
      CCR daca este responsabila trebuie sa dea INVALIDAREA.NU LE CEREM NIMIC ILEGAL

     Reply
    3. revealer

      @Bleen  @ny2 Nu vad, efectiv nu vad, cum CCR ar putea valida referendumul. Validare inseamna ca Basescu e demis. Pe baza a ce?
      
     Am scris un comentariu mai lung la articolul precedent, e cam maricel si n-as vrea sa-l repostez, asa ca fac un scurt rezumat.
      
     CCR nu valideaza/invalideaza ci doar constata ca s-au respectat procedurile pentru organizarea si desfasurarea referendumului si constata rezultatul acestuia. Daca se constata acest lucru, conf. art. 5 din legea referendumului, referendumul trebuie declarat invalid pentru lipsa de cvorum.
      
     Cat priveste decizia, daca a fost 5-4 pentru invalidare, stim doi dintre cei 4: Puskas si Cojocaru. Alta idee este ca unul dintre cei care traditional voteaza pro-USL acum a votat pentru invalidare. E posibil ca acela sa fie mos Predescu (nu a primit de la PSD postul pentru fii-sa) sau cel propus de PNL (T. Toader).

     Reply
    4. Bleen

      @revealer  @ny2 Referendumul trebuie declarat invalidat dar va fi declarat doar dacă sînt 6 voturi pentru invalidare. Dacă nu, totul se mută la Parlament.
      
     Acsinte Gaspar, Predescu, Toader și Pușkaș au votat pentru validare (atenție! pentru validare, nu pentru amînare!), Zegrean, Minea, Moțoc, Aspazia și Lăzăroiu au votat pentru invalidare. Vrăjeala cu listele s-a băgat fiindcă nu se înțeleseseră ăștia între ei. Așa că au căutat și găsit un pretext pentru amînare.
      
     Pînă pe 31 august sau 12 septembrie, Acsinte Gaspar sau Predescu sau Toader sau Puskas trebuie să voteze pentru invalidare. Acsinte Gaspar și Toader sînt excluși. Rămîn Predescu și Puskas. Pînă acum niciunul dintre aceștia n-a putut fi dislocat. 
      
     Aspazia Cojocariu votează de mult alături de ceilalți, nu e nouă pe partea ăstîlaltă a baricadei.

     Reply
    5. revealer

      @Bleen  @ny2 Esti sigur de Aspazia Cojocaru? A declarat ca dupa ea referendumul trebuia anulat.

     Reply
    6. revealer

      @Bleen  @ny2 N-am vazut declaratia originala, dar a fost preluata de presa la modul „dupa mine referendumul trebuia anulat pentru ca s-a bazat pe date false”.

     Reply
   2. ny2

     @Bleen in niciun caz nu m-am referit la credinta, asa ca nu e nevoie sa ma iei peste picior. sunt convinsa ca ai dreptate in privinta obiectivelor USL, ceea ce nu inseamna ca trebuie sa ie iau drept indeplinite, sa ma asez in mijlocul drumului si sa incep sa-mi smulg parul din cap.
     
    cred ca al 6-lea judecator va fi totusi Puskas. cat priveste popitul, parerea mea este ca de data asta Base nu va mai ezita sa faca plangeri penale tuturor celor care au incalcat legea. daca e suficient sau nu, ramane de vazut. eu cred ca da.

    Reply
 24. Canadiana

  perfidia sistemului oligarhic-maffiot care se insinueaza in romania este ca structurile majore ale statului raman in picioare, dar parghiile de check and balances sunt complet anihilate prin schimbarea oamenlor – servili puterii – care le conduc. 

  Reply
 25. Bleen

  Aș vrea să păstrăm un oarecare nivel aici, în comentarii. Ar fi bine dacă fiecare comentariu aduce ceva nou, sau e o manifestare a inteligenței sau umorului. Nu e nevoie să scriem 1000 sau 2000 de comentarii. Probabil 50, 100 sau 200 sînt suficiente, atîta timp cît sînt comentarii deștepte. Se poate chatui, dar e preferabil să se facă cît de cît inteligent și cu umor. Nu e obligatoriu, ba mai mult, nu e nici măcar recomandat, să ne exprimăm în scris fiecare simțămînt care ne trece prin cap sau prin alte părți ale corpului.

  Reply
 26. hope18

  Bravo Bleen!! Dar trebuie facut tot ce se poate ca Base sa revina la Cotroceni.EL este garantia Statului de Drept.MRU daca vrea sa fie adevarat trebuie sa colaboreze cu Base (Base trebuie sa-l sprijine pe MRU)

  Reply
  1. Canadiana

    @hope18 cat l-as vrea eu pe base la cotroceni, cred ca a devenit o tinta prea usoara pentru adversari. 

   Reply
    1. Canadiana

      @hope18 repet, imaginea lui base nu se mai vinde bine. daca vrem ca mesajul sa prinda, ne trebuie si alta imagine. simpla regula de marketing, fara emotii. 

     Reply
    2. hope18

      @Canadiana
      Stiu ce vrei sa spui dar avem nevoie de omul nostru la Cotroceni.Din nefericire eu nu pot ajunge acolo

     Reply
   1. DrMengele

     @Canadiana  @hope18  Pe mine nu ma duce capul si nu iti inteleg mesajul. E doar resemnare mioritica sau pesimism pur?

    Reply
 27. fat

  In plus ar putea interveni punctual pe tot felul de teme relativ minore, pe care le furnizeaza puiemontezii si altii pe banda rulanta:  inlesnirea furtului (modificarea pragului la achizitii publice), numiri politice de oameni compromisi, discurs agresiv Ponta, etc. Cred ca astfel de teme au avantajul ca folosesc santuri sapate adanc in creierii consumatorilor de antene, fiind necesar numai un spin mic si inteligent. Aikido, ce mai tura-vura 🙂

  Reply
 28. Marius Delaepicentru

  Mai e un efect al amînării. Un efect de sens contrar.
  Pînă la următoarea repriză la CCR, va fi gata, fie şi numai în creion, imaginea fraudei. Cu cifre şi extemporale la Parchet. Odată învederată frauda, toate sofismele pe tema celor 7,5→5,5 milioane de suporteri ai suspendacilor se vor prăbuşi. Cînd le-ai spart baza retoricii nu vor mai putea susţine nicio altă mînărie fără teama de pedeapsă.
   

  Reply
  1. ribelalu

    @Marius Delaepicentru Sa vedem. Eu sunt destul de pesimist. Au plasmuit ei zeci de mii de cereri pentru urna mobila fara certificat medical dar pe de alta parte si aia care au votat au drept de vot si vor fi clasificate ca abateri minore.La fel si camania electorala (adica adusul oamenilor cu japaca la vot) din ultimele doua zile.
   Eu stiu cum se procedeaza la procentele alea de peste 100%. Primarii de comuna care doresc sa se afirme aduc oameni din alte comune sa voteze la ei contra unor mici atentii. Au facut asa la alegerile din 2009 si unii primari PDL. Teoretic plusul de la ei e minus in comunele de bastina ale votantilor.
   Trebuiesc gasite voturile duble si cazurile cand numarul de buletine de vot din urne sunt mai mari cu mult decat numarul de votanti efectiv.

   Reply
   1. Ilinca

     @ribelalu Asta nu e o frauda adevarata. Iti spun din surse sigure ca realitatea in sectiile de la tara este ca cei din comisie voteaza en-gross pentru cei care nu se prezinta la vot. Iar aceste fraude nu sunt detectabile din scripte si nici nu o sa gasesti plangeri pe tema asta. 

    Reply
    1. hope18

      @Ilinca  @ribelalu
      frauda cea mai mare vor sa o faca acum cu listele.vor taia acum nr de votatanti cat au ei nevoie

     Reply
  2. Gramofonu

    @Marius Delaepicentru N-o sa fie nimic cu listele, luni se da la loc comanda, „a fost o neintelegere”.

   Reply
   1. hope18

     @Gramofonu  @Marius Delaepicentru
     Atunci e cazul ca CCR sa-si miste fundul din vacanta mai repedeAcum acolo este cheia si daca ne lasa cu fundul in balta nu are decat sa fie coronita lui antonescu si ponta.Procuratura nu cred ca poate rezista singura,daca da va trebui sa-i ridicam un monument pana la cer

    Reply
 29. ribelalu

  Din punctul de vedere al comunicarii, pdl-istii idioiti au fost si la guvernare, idioti sunt si in opozitie. Cum mama dracu cand ai atata material furnziat de „clientul” USL temele discutiei le impune tot USL-ul? Pai ce bai fratilor noi am fost la guvernare, astia de facem comentarii pe bloguri si pe facebook ,sa ne luptam cu USL-ul sau PDL-ul a fost? A recunoscut si Basescu faptul ca on-line-ul a fost la inaltime. Iar on-line-ul e al nostru.
  PDL-ul nu afost in stare in 8 ani de cand e pe cai mari sa-si faca un post de televiziune sau sa cumpere unul sa-si asigure propaganda. Se multumeste cu B1 tv care este un post comercial ce urmareste profitul si doar speculeaza o nisa de piata neacoperita de nimeni pana la ei. Dar B1 se poate transforma maine intr-un post de sport sau de desene animate daca aceste nise ii aduc un profit mai mare.
  Ma uit la USL. Crin in fiecare la 19.00 vorbeste tampenii si nu il intelege nimeni din cei 7,5 mililioane ( minus doua) ce zice dar isi dau coate „vezi ce frumos vorbeste?”
  Astia din Guvern fac conferinte de presa unde nu spun nimic dar apar la tv si votantilor USL  li se pare ca aia vorbesc cu ei.
  Din cauza asta sunt asa de multi prosti care ii voteaza in continuare. Li se pare ca sunt „deschisi” si „comunica”.

  Reply
  1. Bleen

    @ribelalu Blaga e un retardat mintal înconjurat de lingăi care merg în patru labe și îl ling în cur, unii dintre ei cu talent.

   Reply
 30. AndreeaP

  Eu tocmai l-am auzit pe Antonescu asta seara, spunand ca el a mentionat despre procurori ca nu-i „schimba” , dar daca procedura se porneste de la Min Justitiei bla bla, el nu se va opune derularii procedurii.

  Reply
  1. AndreeaP

   si-am mai auzit una faina: ce-a ajuns la noi precum ca Dl Corlatean n-ar fi fost prea convingator la Bruxelles, este de fapt o respectuoasa invitatie de-a iesi afara, adresata ministrului nostru de Justitie de catre d-na Viviane Reding

   Reply
 31. andrei_p

  100% de acord. Am crezut multa vreme ca Antonescu va fi scurctcircuitat de Ponta si PSD la un moment dat, dar se pare ca volatilitatea imaginii lui Ponta nu-i mai permite o pozitie agresiva impotriva lui Antonescu, mai ales daca Basescu este indepartat. Culmea e ca din acest punct de vedere plagiatul lui Ponta il ajuta pe Antonescu si s-ar putea ca el sa fie singurul in avantaj dupa scandalul plagiatului. Solutia este una singura, mentinerea lui Basescu la Cotroceni prin dovedirea fraudei la referendum. Dovedirea fraudei ar fi si solutia politica care sa dea un impuls PDLului pentru parlamentare. Sa speram ca odata intors la Cotroceni, Basescu va putea actiona rapid si in directia reducerii numarului de parlamentari. 

  Reply
 32. airwave

  Mda. De ce nu vorbeste nimeni (din tabara luI Traian Basescu) despre cele sase categorii pe care le enumeri tu aici si toata lumea se concentreaza pe liste?
  Sunt oarecum deprimat, mi se pare ca „echipa mea” e blat in meciul asta.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *