Totul e permis

O autogară de mic orășel de provincie. Caniculă, praf, papornițe, transpirație și bere proastă. La un moment dat, malacul tatuat din stînga ta scoate cuțitul la șeful de autogară, cel mai enervant și antipatic șef de autogară din județ. Malacul cu cuțit se uită în dreapta, se uită în stînga, se uită la polițistul din dreapta lui, se uită la tine, la ceilalți călători și gură cască. Nimeni nu schițează niciun gest dezaprobator. Unii scuipă semințe plictisiți, alții, de teamă, întorc capul și se uită în altă parte, cei mai mulți privesc scena cu aceeași curiozitate apăsătoare cu care se uită la știrile de la ora 5. Polițistul se apropie încet de malacul cu cuțit:

– Buletinul dumneavoastră, vă rog.

– L-am uitat la ghișeu, cînd îmi luam bilet. Cred. Du-te și caută-l, dacă ții neapărat să-l vezi!

– Mulțumesc.

Polițistul pleacă.

Malacul cu cuțit se întoarce către șeful de autogară care cere palme și, cu un gest scurt, cum ar spune scriitorii,  îi spintecă burta. Se aud aplauze, venite de la un grup de privitori mai încruntați, genul care stau întotdeauna pe ghimpi, cu capsa pusă, gata să le sară țandăra, genul care suferă de un fel de sindrom Tourette, de un fel de ejaculare precoce a tristeții și enervării. Cîteva tanti grase și mai slabe de înger leșină. Majoritatea privitorilor întorc capetele în altă parte, de teamă să nu fie luați la ochi de malac, și se transformă din privitori în ascultători. Mulți își iau bagajele și pleacă, care ostentativ, bodogănind nemulțumiți, care pe șest, trei pași tîrșîiți, pauză de zîmbet nevinovat, alți trei pași tîrșîiți, altă pauză de zîmbet, alți trei pași tîrșîiți, ca pisicile.

După cîteva horcăituri, șeful de autogară enervant și care cerea palme, își dă duhul într-o baltă de sînge și mațe. Între timp se întoarce și polițistul.

– Nu vă supărați, dar nu v-am găsit buletinul la ghișeu.

– Hm… Cred că l-am lăsat în sala de așteptare. Auzi! Și dacă tot te duci, adu și mie o cîrpă să șterg cuțitul ăsta. Mulțumesc.

– N-aveți pentru ce.

La urma urmei, cel ce zace acum într-o baltă de sînge oricum era un șef de autogară enervant și chiar escroc, zice lumea. Mai mult decît atît, malacul tatuat ne anunță că astăzi toată lumea va merge fără bilet. Aplauze, chiuituri, mulțumiri, ba chiar cîteva cîteva babe înlăcrimate îi pupă mîna cu cuțit.

În plină euforie a mulțimii, malacul tatuat se apropie de studenta brunetă, în blugi strîmți, care-i aplaudase, plină de admirație, gestul bărbătesc de revoltă împotriva autorității, împotriva lumii nedrepte a șefilor de autogară. O ia brutal de mînă și încearcă un zîmbet cît mai uman:

– Tu vii cu mine.

Fratele fetei, un puști de 16-17 ani, se așază în fața malacului tatuat. Malacul scoate cuțitul.

Exercițiu de imaginație: Ce îl oprește pe malacul tatuat să-i spintece burta puștiului? Ce îl oprește s-o violeze și la final chiar s-o ștranguleze pe studentă? Ce îl oprește să-i spintece burta domnului cu iPhone și pantofi de firmă? Cum continuă povestirea? Ce se va întîmpla mai departe?

Pînă acum 10 minute toată lumea din autogară era într-o relativă siguranță. Nu vă pot tîlhări, viola, ucide ziua în amiaza mare, într-un loc aglomerat, de față cu poliția. Mi-e frică de pistolul și cătușele polițistului, mi-e frică de mulțimea de oameni care nu numai că m-ar putea opri să violez sau să ucid, dar chiar m-ar putea linșa, mi-e frică de pușcărie. Nu ne poate tîlhări, viola, ucide ziua în amiaza mare, într-un loc aglomerat de față cu poliția. Îi e frică de pistolul și cătușele polițistului, îi e frică de mulțimea de oameni care nu numai că l-ar putea opri să violeze sau să ucidă, dar chiar l-ar putea linșa, îi e frică de pușcărie.

Dar dacă s-a dovedit că poți ucide și viola ziua în amiaza mare, de față cu poliția și cu mulțimea, fără să ți se întîmple nimic? Ba chiar să primești aplauze și pupături? Ce te mai poate opri de acum încolo? Ai făcut experimentul. A fost riscant. Puteai fi împușcat sau arestat de polițist, puteai fi linșat de mulțime, puteai ajunge douăzeci de ani după gratii. Dar nu s-a întîmplat asta. Ai riscat și ai cîștigat. Ai cîștigat de două ori. O dată, fiindcă ai scăpat nepedepsit după ce ai ucis, a doua oară fiindcă ai primit liber de acum încolo la ucis și violat. Nu mai există reguli. Ești liber să faci ce vrei. Știind că ai puterea să faci absolut tot ce vrei, să bați, tîlhărești, violezi sau ucizi pe oricine ai tu chef, oricînd ai tu chef, fără să ți se întîmple absolut nimic, toți ceilalți îți vor da tot ce vrei, îți vor face toate plăcerile, îți vor da tot ce au ei. De frică, vor fi sclavii tăi, a celui atotputernic, care, așa cum s-a văzut, poate face orice oricui oricînd, celui care își permite orice.

Începutul e greu. E greu să treci granița de la regulă și lege la totul e permis. Malacul nostru tatuat a încercat marea cu degetul, a testat capacitatea de reacție a polițistului și mulțimii, a testat legea. Polițistul și mulțimea nu au reacționat, legea practic s-a desființat. Din acest moment toată lumea e a lui.

UDPATE. Azi, 6 august, fac patru ani de blogărit. Am început în 6 august 2008, pe bleen24.blogspot.com pînă în 31 august, apoi pe blogstoievski.wordpress.com, pînă în19 octombrie 2008, și apoi pe bleen.ro pînă în 4 ianuarie 2010, cînd am trecut pe Madame Blogary. Am scris în perioada asta peste 1 500 de articole (adică 1 articol pe zi, în medie – m-ar invidia pînă și Cristoiu) și peste 12 000 de comentarii.

Primul articol:

Vorbitor. Aripa stanga sau De ce ma iubesc femeile

Facebook Comments

1.125 Comments Totul e permis

 1. Pingback: IMHO | Blogary

 2. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 3. Yeba

  Off topic – Incercand sa vad in ce emisiune a zis Sorin Ionita de aia care nu au limite, constat ca toate comentariile sunt afisate ca „seconds ago”.
   
  Unul dintre cei care au potrivit-o pe Alina Gorghiu, Mihai Voicu, il inlocuieste pe Isar.

  Reply
 4. CID1964

  Si acum inchipuie-ti ca esti in US.In primele 5 secunde de cand ai scos cutitul ai primit 5 gloante in corp.De ce sunt politistii din US atat de duri ? Pentru ca stiu ca cel pe care-l opresc poate fi inarmat si poate trage.Daca malacul ar avea chiar pistol-mitraliera tot nu l-ar folosi,oricand cineva din multime l-ar putea lichida scurt cu un singur foc tras dintr-un pistol oarecare.

  Reply
 5. Luminita

  Grajdanii de la Monitorul Oficial isi fac si ei treaba:
  Din Hotărârea nr. 3 din 2 august 2012, prin care Curtea Constituţională a României (CCR) a respins contestaţiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului, a dispărut un paragraf esenţial pentru stabilirea cvorumului.
  Iată paragraful: „În speţă, însă, sunt aplicabile dispoziţiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui şi ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind referendumul.(*)”.
  Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial fără acest paragraf care arată clar la ce lege se raportează stabilirea cvorumului de la referendum. Guvernul a susţinut că legea care stabileşte cvorumul este legea privind alegerile pentru Parlament, reglementare potrivit căreia românii cu domiciliul în străinătate nu figurează pe listele electorale permanente, astfel încât cvorumul nu i-ar fi inclus şi pe aceştia. Potrivit declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta, în evidenţa MAI ar exista aproximativ 500.000 de astfel de persoane. Dacă legea la care se raportează referendumul este Legea din 2004 pentru alegerea preşedintelui, atunci cetăţenii români cu domiciliu peste hotare figurează pe listele electorale, astfel încât ei sunt număraţi la cvorum. Paragraful care a fost uitat atunci când s-a publicat în Monitorul Oficial din Hotărârea CCR nr. 3, lămureşte aşadar această controversă şi face impsoibilă eliminarea de pe listele electorale a celor aproximativ de cetăţeni români cu domiciliu în străinătate, printre care mulţi sunt din Republica Moldova. 
   

  Reply
  1. CiufutozaurusRex

    @Luminita a grăjdăni  – a falsifica, a denatura, a interveni fraudulos in acte oficiale în beneficiul stăpânului

   Reply
 6. oglinjoara

  Pentru calculele USL e clar că Pivniceru la Justiţie e mai bună decât Şova.
  Au făcut o mişcare deşteaptă, vor folosi un om de-al sistemului ca să-şi facă mendrele.
  Cu Şova n-ar fi avut credibilitate. Aşa, vor spune: „Toarăşu Gitenstein, toarăşu Barosso, dar doamna ministru e judecător, nu om politic! Avem şi alţi procurori buni în ţară înafară de Codruţa şi Morar…”.
   
  Codruţa are zilele numărate.

  Reply
  1. DrMengele

    @oglinjoara Daca o schimba pe Codruta, pot sa il schimbe si pe Morar inainte de cele 6 luni?….

   Reply
  2. Luminita

    @oglinjoara reiau ce am spus mai jos, madam Pivniceru nu poate devin ministru decat ulterior emiterii  decretului de revocare a acesteia din functia de magistrat. Care e definitiv.

   Reply
    1. Luminita

      @oglinjoara exact, daca renunta la o intrega cariera de magistrat, inseamna ca este decisa sa faca cariera in cea de politician, bref politician in siajul lui Felix inseamna ca esti dispus sa faci orisice magarie, cu tupeu comunist

     Reply
  3. DrMengele

    @oglinjoara ziare.com ”
   La inceputul acestui an, Pivniceru se pronunta, in cadrul unui interviu acordat Evenimentului Zilei, ca nu este de acord cu prelungirea mandatului lui Daniel Morar in fruntea DNA. „Sunt lucruri asupra carora n-as vrea sa ma pronunt, dar va spun un lucru simplu, daca legea pune punct unuimandat, atunci punctul este punct”, a declarat Mona Pivniceru, pentru sursa citata.

   Reply
   1. Luminita

     @DrMengele  @oglinjoara cand cei doi procurori de la CSM erau perchezitionati (la birouri) madama era singura care ii caina si garanta pentru ei (dintre ceilalati membrii CSM)

    Reply
    1. Rheia

      @EroulBula  @airwave  @gupi  @Florina http://www.peteava.ro/id-461718-super-reclama-la-canal
     (Mă rog, ideea de bază este „Never underestimate the power of a good story”)

     Reply
    1. Yeba

      @newmans  @oglinjoara  @gupi  @Florina  & lume!
     Alina Gorghiu e o femeie lesne potrivibila. Intre doua potriveli cu Mihai Voicu, cel care a lansat-o politic, s-a potrivit o vreme nu prea scurta cu Bogdan Olteanu, care a fost pe punctul de a divorta sau a si divortat din aceasta cauza. Ea este una din figurile cele mai cunoscute la care facea aluzie Fumurescu cand zicea ca liberalii se impreceheaza intre ei, ca un trib. Adina insasi nu a fost lansata de Crin, ci de Patriciu, nu se mai stie de ce.

     Reply
   1. Luminita

     @EroulBula  @DrMengele putintica rabdare, in toamna, cand apare tulburelul si asistatii sunt gata fezandati pentru tulburarile sociale anuntate de Antonescu, hopa si Dogaru cu vre-o pozitie guvernamentala

    Reply
    1. severmihail

      @Gramofonu  @Florina E la Justitie, deja. Inchisoarea Jilava tine de Ministerul Justitiei.

     Reply
 7. Taticu

  Cu Pivniceru asta, cred ca e o problema. Poate un judecator sa fie numit intr-o functie politica? Nu e o incompatibilitate? (nu ca le-ar pasa)

  Reply
 8. severmihail

  Cu Mona Pivniceru, guvernul asta devine din ce in ce mai cinstit.
   
  CINSTÍ, cinstesc, vb. IV. Tranz. 1. A respecta, a onora, a prețui pe cineva sau ceva; a da cuiva cinstea cuvenită. 2. (Pop.) A face cuiva un dar, un cadou; a da cuiva un bacșiș. 3. (Fam.) A ospăta, a trata (cu băutură); a plăti consumația cuiva ♦ A închina, a bea în onoarea cuiva sau a ceva. ♦ Refl. A bea o băutură alcoolică. Ne-am cinstit cu o țuică.
   
   

  Reply
  1. EroulBula

    @severmihail Plus ca are si numele bauturii iubite de toti boschetarii ….. spirt, ma rog, tot aia…

   Reply
    1. DrMengele

      @Canadiana  @severmihail  @EroulBula  accentul moldovenesc e ultimul ei defect, e ca si cum as spune ca Nastase e un criminal pentru ca se apleaca la dus fara sa scape sapunul….lol

     Reply
  1. Taticu

    @SimonaM Oare poate „anula” mandatul lui Morar? (In ideea in care sa propuna in 2-3 zile un alt nume)

   Reply
    1. Hongse

     @SimonaM@Taticu
     Nu cred. Fătucile de la CSM în conferinţa de presă de mai acum o săptămână două erau foarte categorice în privinţa asta. (Desigur, pentru guvernul Tonta singurul lucru imposibil e ‘imposibilitatea’)
      

     Reply
  1. Gramofonu

    @oglinjoara Tot ramin la parerea ca ala nu-i subiect. Se fisiia si singur cu acelasi rezultat. Noi asteptam singe, nu oameni imbibati de democratie 🙂

   Reply
   1. oglinjoara

     @Gramofonu „se fâsâia singur”?
    ei, nu, zău…
    eu îţi spun că mai degrabă subiectul „lovitură de stat” se va fâsâi singur
    că lumea nu va înţelege NICIODATĂ că există lovitură de stat fără sânge şi militari
     

    Reply
 9. cocosila

  Numirea Monei Pivniceru la Justitie se constituie din nou intr-o incercare de a-l starni pe Traian Basescu, cunoscute fiind diferendele dintre presedintele suspendat si magistratul cu conotatii bahice. Tinand cont de efectele nocive ale demersurilor puciste deja implementate si avand ca perspectiva o justitie cu accente de pivnita cred ca Guvernului incepe sa-i miroasa a racoare.
  http://conco.ro/tonta-pivniceru-vrea-sa-ameteasca-tara/

  Reply
 10. severmihail

  De-aia a inceput azi conferinta de presa Ponta cu acuze la adresa lui Base.
   
  Ca sa dea vina pe el ca a facut numirile astea.

  Reply
 11. Rezon

  Lasand sarcasmul la o parte, e nasol cu Pivniceru la Justitie. Tipa e dura si desteapta. Trebuie urmarita cu atentie maxima. 

  Reply
  1. Gramofonu

    @Rezon Nu mai prezinta aspect de discredit, leat, că te acablez cu patru zile ploton de pedeapsă!

   Reply
   1. Rezon

     @Gramofonu Vorbesc serios. Cine o subestimeaza fiindca vorbeste cu accent moldovenesc si se imbraca ca o pitzi, face o mare greseala.

    Reply
  2. Luminita

   @Rezon
   Art. 125, al.3 din Constitutie:
   “Funcţia de judecător este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior”.
   ”Art. 8.- (1)Magistraţii nu se subordonează scopurilor şi doctrinelor politice.(2)Magistraţii nu pot să facă parte din partide sau formaţiuni politice şi nici să desfăşoare activităţi cu caracter politic.(3)Magistraţii sunt obligaţi ca în exercitarea atribuţiilor să se abţină de la exprimarea sau manifestarea, în orice mod, a convingerilor lor politice.
   Functia de ministru este POLITICA.
    
   Madam Pivniceru va trebui sa renunte la calitatea de magistrat, la postul de la ICCJ si din CSM, va ramane/deveni o simpla amploaiata/unealta a Varanului si, prin ricoseu a lui Antonescu
    
    

   Reply
    1. Luminita

      @EleBelele  @Rezon nu in functia de Ministru care este o functie POLITICA, delegarile se fac pentru functii tehnice

     Reply
    2. Luminita

      @EleBelele  @Rezon exclus, functia de ministru este una politica si presedintele va trebui sa emita un decret de revocare a calitatii de magistrat, care este definitiva

     Reply
   1. Hongse

    @SuperUser@Rheia
    Pe Morar trebuie să-l mai aştepte 6 luni, tocmai i-a fost prelungit mandatul
     

    Reply
    1. Shaq

      @severmihail cred ca i-a fost propusa prelungirea de catre Kovesi, dar daca ministrul Justitiei propune pe altcineva pina in 12 august, interimarul a zis ca el nu poate zice nu.

     Reply
    2. quaddelta

      @Shaq  @severmihail Nu are cum sa faca asta pentru ca se incadreaza la Articolul X din Poruncile lui Barroso.

     Reply
    3. Hongse

     @Shaq@severmihail
     Din câte înţeleg eu nu mai trebuie nicio aprobare. Kovesi l-a delegat şi gata.
      

     Reply
    4. Hongse

     @Shaq@severmihail
     Parcă se jura pe roşu că nu numeşte procuror general cât timp e preş. Pe de altă parce cine dracu-l crede…
      

     Reply
    5. Shaq

      @Hongse  @severmihail „Crin Antonescu: Ministrul Justiției poate numi procurorul general, nu voi obstrucționa numirea”  El  nu  numeste, cum a promis lui Barosso, dar nu poate obstructiona. subtil.

     Reply
    6. Hongse

     @Shaq@severmihail
     Hmm, subtil subtil pentru A3, dar nu asta a promis. El primeşte propuneri după care numeşte (sau nu). Nu numeşte el după cum s-a sculat el de dimineaţă…
      

     Reply
    7. airwave

      @Hongse  @Shaq  @severmihail Post reported. Ce vrei sa insinuezi cand spui ca Antonescu se scoala de dimineata? Defaimezi institutia prezidentiala, ai?
      

     Reply
    8. Hongse

     @airwave@Shaq@severmihail
     Edit: […] după cum se scoală el de dimineaţă *pe la 3 dup-amiaza*!
      

     Reply
 12. Taticu

  Ma scuzati, revenim cu un comunicat important pentru tara. Numele lui Dan Sova a fost anuntat gresit ca fiind viitorul ministru pentru relatia cu Parlamentul.
   
  De fapt, Marga va fi numit ambasador la Berlin, iar Sova la Tel Aviv. Nu mai dezinformati!

  Reply
  1. Andy RWX

    @Taticu Sova la Tel Aviv. HA HA HA. O sa-i faca circumcizie :)) .. Pana invata ce e ala Holocaust !!!:))

   Reply
 13. val_one

  bun, hai să vedem, s-a bucurat cineva la vestea că numiţii Rus şi Dobre au demisionat?
   
  ţeapă, Sorin Ioniţă are dreptate, ce-i mai rău abia urmează.

  Reply
  1. quaddelta

    @val_one Intoarcerea Basescului nu mai poate fi oprita. Pana si unul ca Gotiu s-a resemnat astazi.

   Reply
   1. abis

     @quaddelta  @val_one Nu, dar poate fi amanata pana la calendele grecesti. Ce se intampla daca MAI nu trimite la CCR listele pe care le-a cerut? CCR nu o sa aiba pe ce sa se pronunte, deci amana din nou

    Reply
  2. Gramofonu

    @val_one Costi Ionita are dreptate: „ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooofff viata meaaaaaa”

   Reply
 14. airwave

  Bai, dar cu desantul lui Marga ce se mai aude? L-au suspendat?
  Sau ii arunca pe-aia fara parasute?

  Reply
  1. EroulBula

    @quaddelta Nu mi se pare ca se retrag. Senzatia mea e ca merg la rupere:ori ei ori noi. Hai sa vedem propunerea Monei ptr Procuror General.

   Reply
   1. quaddelta

     @EroulBula Căcărau a promis ca nu va face numiri in calitate de „intermediar”. As vrea sa-l vad insa sfidandu-l pe Barroso.

    Reply
  1. Rosu

    @Florina Oricine cunoaste macar crampeie din activitatea doamnei stie ca alte comentarii sunt de prisos… USL nici macar nu se mai straduieste sa pastreze aparentele – aceasta numire este din categoria „ba pe a ma-tii” scurt si clar.

   Reply
  2. Shaq

    @Florina Parca dimineata a fost Gitenstein la MAI in vizita, n-ar mai strica o vizita pe la Ponta sa dicscute un pic si cum sta treaba cu Mona.

   Reply
  3. Yeba

    @Florina Beciu e un sinistru, un militant penibil, il stiu. A continuat astfel: In momentul de fata trebuie sa ne intereseze mai putin bunastarea. Pe mine ma intereseaza libertatea. Cand vom fi pe deplin liberi, vom fi si o societate plina de bunastare. Pe deplin, ma-ntelegi.

   Reply
 15. Rezon

  Lasati pozele si comentariile malitioase despre corpul fizic. 
   
  Remember corpul spiritual:  http://www.mediafax.ro/social/cererea-de-abtinere-a-monei-pivniceru-in-cazul-voicu-admisa-de-instanta-5800473

  Reply
  1. severmihail

    @Rezon Nu stiu cum apare la voi, dar cand am dat click pe link, a aparut reclama la un Cabernet Sauvignon.

   Reply
 16. EroulBula

  Stati sa vedeti cu ce prounere de procuror general vine Mona :-)))). Probabil unul din cei doi pe care i-a prins DNA-ul facand trafic de influenta.

  Reply
  1. airwave

    @promaa2002 Nu se poate face o cerere catre STS, in baza L 544, sa confirme daca s-a stabilit o legatura audio-video intre Cotroceni (sau unde era Crizel) si sediul PNL? La o adica, sunt bani publici, nu?

   Reply
 17. murfi

  Elenina
  si acea motivare a ccr a fost falsificata
   
  http://www.ccr.ro/deciziitotal/pdf/ro/2012/H0003_12.pdf
  la pag 19:
  Raţiunea pentru care aceşti cetăţeni nu sunt înscrişi în listele electorale permanente rezidă  în  faptul  că nu au domiciliu în  ţară astfel încât numărul acestora nu poate influenţa cvorumul legal de participare la referendum, respectiv majoritatea persoanelor înscrise pe listele electorale permanente. 
   
  În speţă, însă, sunt aplicabile dispoziţiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui  şi ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind referendumul.(*)
   
  la sfirsit zice:
  *) Acest paragraf a fost introdus după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial ca urmare a omisiunii din cauza unei erori materiale.

  Reply
   1. murfi

     @EleBelele listele permanente pentru prezidentiale, conform 370/2004, contin si cetatenii care au domiciliu sau resedinta in strainatate; practic curtea le cere sa le introduca (dat fiind ca cifra utilizata e asemanatoare cu cea de la locale, rezulta ca aia lipsesc in listele de acum)

    Reply
  1. airwave

    @Rezon Un naspet la A3: Mona Pivniceru are principii.
   Groucho Marx: „Astea sunt principiile mele. Daca nu va plac, am si altele”.

   Reply
 18. Gramofonu

  Sa-mi dau si eu cu parerea despre discurs 🙂
   
  Anton Bacalbasa, „Tambalaul de ieri”:
   
  „Un cetatean turmentat, care asculta din tribuna publica a batausilor conservatori, raminea cu gura cascata de cite ori scotea voda cite o vorba. La urma am auzit pe un cetatean spunind unui vecin:
  – Ma, neica, ma!
  – Ce-i, ma?
  – Tu ai inteles ceva?
  – Inteles, pa dracu!
  – Vezi, ai dracului ciocoi! Toti stiu talieneste!”

  Reply
  1. Never G

    @EroulBula Repede, repede vine ea cu propunerea Procurorului General, doar Antonescu s-a oferit sa nu refuze asa ceva.

   Reply
 19. Rezon

  Ponta e sfios. Guvernul ramane, cu mandat limitat, pana la alegeri.
  Parca la investitura a cerut si a primit de la Parlament mandat deplin.
  Daca vrea guvern care-taker, cu mandat limitat, sa demisioneze cu tot guvernul si sa vina in fata Parlamentului un nou Guvern, care sa ceara un nou mandat, limitat.

  Reply
  1. quaddelta

    @hope18 Chiloti, pantaloni si  in functie de alimentatia zilei precedente posibil sosete si pantofi.

   Reply
 20. ToxicMushroom

  „Presedintele suspendat a primit in mod clar un verdict foarte clar. CCR urmeaza sa dea si un verdict juridic, dar verdictul popular e foarte clar” :))

  Reply
 21. severmihail

  BNR: EUR = 4.5740
   
  Biiiiine Rus!
  Daca isi dau demisia cate doi ministri USL pe zi, ajungem la 1 EUR mai mic de 4 RON cam in doua saptamani.

  Reply
  1. Glook

    @severmihail Nope, nu are nimic cu ei. Are cu banda aia de romani care nu incap pe liste da s-au bulucit  in weekend la granita plini cu ioroi in pozonare.
   Asa, off topic in august intotdeauna e leul mare si tare din cauza ca expatii vin in vacanta cu ioroii de cheltuit.

   Reply
  1. Andy RWX

    @Taticu Bai ce cretin. Tot o tine langa cu faza ca poporul roman il vrea plecat pe Basescu. Repeat, repeat, repeat, repeat = brain washing !

   Reply
  2. Nea

    @Taticu Nu-i mai pociţi numele lui Ponta. I l-au pocit destul strămoşii şi el însuşi la adus la nivelul maxim de obscenitate.

   Reply
  1. ToxicMushroom

    @Rezon sper ca te-ai bucurat de stire. acum nu mai este pe site, cica pagina nu poate fi gasita :0)

   Reply
   1. Rheia

     @ToxicMushroom  @Rezon Ba da, este, dar trebuie s-o ceri de sus, din câmpul ăla cu „Introdu termenii căutării”. Așa am pățit și eu, dar m-am încăpățînat.

    Reply
 22. Rezon

  Potrivit Curții Constituționale, cetățenii români cu domiciliul în străinătate nu intră în calcularea cvorumului, ei nefiind incluși în listele electorale permanente.
   
  „Curtea reţine că în urma adoptării Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.97/2008 (….) a fost abrogată teza a doua a art.26 alin.(1) din Legea nr.35/2008, text care prevedea că „listele electorale permanente ce cuprind cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate se întocmesc de către Autoritatea Electorală Permanentă şi vor sta la baza delimitării secţiilor de votare ce vor fi organizate în străinătate”. Aşadar, Autoritatea Electorală Permanentă nu mai întocmeşte asemenea liste, cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate având în schimb dreptul de a vota în mod liber în străinătate pe liste electorale suplimentare (…) Raţiunea pentru care aceşti cetăţeni nu sunt înscrişi în listele electorale permanente rezidă în faptul că nu au domiciliul în ţară astfel încât numărul acestora nu poate influenţa cvorumul legal de participare la referendum, respectiv majoritatea persoanelor înscrise pe listele electorale permanente”, se arată în motivarea publicată de Curtea Constituțională.
   
  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ccr-romanii-din-strainatate-nu-sunt-inscrisi-pe-listele-electorale-permanente_982730.html#ixzz22l6ckmIV

  Reply
  1. Nea

    @Rezon Dacă nu intră, de ce i-au pus să voteze, ba chiar au înfiinţat multe secţii noi în străinătate?

   Reply
  2. Andy RWX

    @Rezon Pai nu era vorba ca nu sunt luati in calcul la locale si parlamentare dar al prezidentiale si referendum sunt luati in calcul ?:)

   Reply
  3. EleBelele

    @Rezon si am mai spus ca nu CCR, ci BEC este competent sa interpreteze legea in sensul definirii/stabilirii continutului listelor electorale permanente, intrucat exista o reglementare neunitara.

   Reply
    1. EleBelele

      @Rezon postare de vineri noaptea in direct, pe FB:
      
     repet, nu mi se pare corect ca cvorumul sa se calculeze in raport de numarul persoanelor inscrise pe listele electorale permanente, astfel cum aceste liste sunt definite de Legea 35/2008, intrucat:
      
     * persoanele omise, din motive neimputabile lor, din listele electorale permanente, precum si cetateanii romani cu domiciliul/resedinta in strainatate ar fi exclusi in mod nejustificat;
     * in raport de art. 15 indice 1 din Legea 3/2000 (” În situaţia în care referendumul are loc simultan cu procesul electoral desfăşurat pentru […] alegerea Preşedintelui României […], organizarea şi desfăşurarea referendumului se realizează potrivit prevederilor […] Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificările şi completările ulterioare […]”, in conditiile in care, potrivit art. 2 alin. 1 pct. c) din Legea 370/2004, ” liste electorale permanente – listele cuprinzând cetăţenii români cu drept de vot care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua alegerilor inclusiv”), ar rezulta o reglementare neunitara a bazei de calcul, pe considerente ce tin strict de momentul organizarii si desfasurarii referendumului.
      
     ar fi bine ca BEC sa clarifice printr-o hotarare definitia listelor electorale permanente (art. 25 alin. 2 indice 2 din Legea 3/2000), CCR nefiind competenta sa se pronunte pe interpretarea si aplicarea legii (v. art. 146 CT si Decizia CCR nr. 28/2012, de exemplu).

     Reply
  4. promaa2002

    @Rezon de unde deduci tu ca nu intra in calculul cvorumului ???? eu am inteles ca intra, dar fiind putini nu il pot influenta decisiv

   Reply
  5. airwave

    @Rezon Eu sunt mai prost din fire.
   Carevasazica, daca ai carte de identitate valabila, ai (legal) domiciliul in Romania. Prin urmare, esti pe lista electorala permanenta, deci faci parte din calculul pentru cvorum. Gresesc?
   Ca e posibil sa ai cartea de identitate si, cu toate astea, sa locuiesti in alta tara de X ani e alta problema. Adica speculez ca e problema statului sa iti ceara sa predai cartea de identitate, nu?

   Reply
  6. EleBelele

    @Rezon intre timp, CCR a adaugat un paragraf cheie cu mentiunea ca”Acest paragraf a fost introdus după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial al României, partea I, omisiunea datorându-se unei erori materiale” 😀
    
   „În speţă, însă, sunt aplicabile dispoziţiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui şi ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind referendumul.”
    
   pe mine deja ma doare capu’ :-)))

   Reply
    1. EleBelele

      @SimonaM  @Rezon nu s-a schimbat, ci s-a rectificat 😀 nu era decat o fraza-cheie 😀 pe bune, e colcaiala mare si la CCR..

     Reply
 23. quaddelta

  Cred ca politicienii din Europa au incetat sa se mai aplece asupra noastra. Au plasat problema exo-biologilor.

  Reply
 24. EroulBula

  Sorin Ionita pe Realitatea: au plecat unii care aveau limite si vor pune altii care nu au nicio limita pentru a duce razboiul pana la capat.

  Reply
  1. severmihail

    @EroulBula CCR le-a pus o limita azi, pe subiectul actualizarea listelor / liste actualizate.

   Reply
  1. Rheia

    @Rezon Citez:: „asupra mea si asupra MAI s-au exercitat nenumarate presiuni, discutii, aprecieri de catre politcienii romani, incepand cu Traian Basescu si terminand cu Crin Antonescu”. Exprimarea „începînd și terminînd” presupune o mulțime practic infinită. (Bine, lăsînd la o parte nărozia cu exercitatul discuțiilor și aprecierilor, dar tov. Rus n-a fost niciodată tare la limba română. Doar la românisme.)

   Reply
   1. Luminita

     @Rheia  @Rezon mie mi se pare mult mai relevanta declaratia ” MAI nu poate fi partas la ilegalitati”, ar trebui sa i se solicite public care sunt acele ilegalitati care i s-au solicitat insistent si la care el, erou cu pieptul de arama, a rezistat

    Reply
    1. Rheia

      @Nea  @Rezon Nu e. N-are nici ureche muzicală, nici simțul limbii. Dă-l în puii lui Monta, că a fost coleg cu vară-mea, de-acolo știu. Și e de-un naționalism primitiv. (Are și calități, ce-i drept, dar nu despre astea vorbim aici, deocamdată. Poate dacă are vreo epifanie și devine MRU-ist, ceea ce mă-ndoi.)

     Reply
 25. geronimo

  are cineva curajul sa dea o raita prin Latrina3, sa le ia putin pulsul ? sa stim daca au intrat in ..”fornicație”?

  Reply
   1. geronimo

     @Luminita  pentru ca am impresia ca nu ne „sacrificam” destul ! Tre` sa avem si noi eroii nostri ..

    Reply
    1. geronimo

      @hope18   mamaaaa, ce mai injurat ! Pe caldura asta? si tocmai cand aveam de gand sa repauzez pe sezlongul din curte? Nu ma mai joc, sunteti pomanagii.  Dreapta nu are eroi..

     Reply
  1. airwave

    @geronimo Eu ma sacrific. Am avut de-a face cu PUR, pe linie profesionala, acum multa vreme (2002 sau pe-acolo), deci sunt imun.

   Reply
   1. geronimo

     @airwave  chiar bine, ca ne-a prins puciul fara masti de gaze ! Intra pe burta si observa-i de sub pat. Vezi ce mai zic, ce mai fac. Numai sa transmiti in timp util..

    Reply
   1. DrMengele

     @Ilinca  @fat Sova la Justitie ar fi ca si cum l-ar pune din nou pe retardatul de Pop prim ministru…

    Reply
    1. SimonaM

      @DrMengele  @Ilinca  @fat Mai este distinsa îm CSM?
     Ministeriatul ar fi o metodă de-a o scoate de-acolo? Hmmm.. Interesant.

     Reply
    2. DrMengele

      @Ilinca Apropos de Pop, obraznicul asta retardat merita Jilava din plin. Cum e si frumusel (zic si eu…;)), nu o sa aiba probleme in a socializa.

     Reply
  1. severmihail

   Fratilor, pe vremea lui Chiuariu, ma gandeam ca nu poate fi un ministru de justitie mai grotesc.
   Mama, cat de prost am fost.

   Reply
    1. airwave

      @severmihail Nu-i problema. E expert in drept divin atunci, care, dupa cum stim, bate toate legile omenesti.

     Reply
    2. airwave

      @severmihail Nu-i problema. E expert in drept divin atunci, care, dupa cum stim, bate toate legile omenesti.

     Reply
   1. airwave

     @severmihail Un ochelarist la A3.
    Cica „Profesorul Marga, cu cunostinte foarte bune pe zona asta de politologie, de filosofie”.

    Reply
   1. airwave

     @Ilinca Asta e iesirea onorabila. Declara razboi Germaniei, Germania ocupa Romania, in sfarsit e Romania „o tara ca afara”.

    Reply
    1. airwave

      @Ilinca Rectific, nu cred ca e iesirea onorabila, cred ca asta a fost planul de la bun inceput. Suspendarea, referendumul, toate celelalte au fost doar dezinformari.

     Reply
    2. EroulBula

      @airwave  @Ilinca Da dar sa vina nemtii pe jos ca li se strica si Leopard-urile pe drumurile noastre :-))))

     Reply
    3. airwave

      @severmihail Calul troian cu 20 de milioane de romani in burta.
     La asta le trebuia recensamantul – sa stie exact cat de mare sa il construiasca.
     It all starts making sense now…

     Reply
    4. airwave

     @severmihail
     Calul troian cu 20 de milioane de romani in burta.
     La asta le trebuia recensamantul – sa stie exact cat de mare sa il construiasca.
     It all starts making sense now…
      

     Reply
    5. airwave

     @severmihail
     Calul troian cu 20 de milioane de romani in burta.
     La asta le trebuia recensamantul – sa stie exact cat de mare sa il construiasca.
     It all starts making sense now…
      

     Reply
    6. Rheia

      @airwave  @severmihail Așa, ca o mega-pinata, și să ieșim din el ca bomboanele-ploiță pe colivă.

     Reply
 26. severmihail

  Azi, dupa adresa clara a CCR, sper sa nu iasa Base si sa spuna ca nu conteaza ce a zis CCR, el vrea sa lupte pana la capat prin mini-recensamant.

  Reply
 27. Rezon

  Antonescu zice ca Rus avea motive sa demisioneze, pentru felul cum a organizat referendumul.
   
  Parca era impecabil referendumul, eu asa imi amintesc.

  Reply
  1. Hongse

   @Taticu
   Ce-ar fi să-şi schimbe meseria cu totul, că oricum a stat mai mult la A3 decât la guvern.
    

   Reply
   1. severmihail

     @Hongse  @Taticu Da. As propune doua emisiuni la A3:
    1. Puie Monta, cu Puie Monta
    2. Noapte buna copii, cu Adormitul.

    Reply
   1. Ilinca

     @severmihail  @quaddelta Pariez pe cei doi demisionari care vor fi infierati si declarati deviationisti de la doctrina dreapta.

    Reply
    1. quaddelta

      @Ilinca  @severmihail Dobre si cu Rus au intinat nobilele idealuri ale loviturii de stat. Ponta si cu Antonescu au intinat pantalonii.

     Reply
   2. Rheia

     @severmihail  @quaddelta Ai lui Băsescu, evident. Iar pe cei doi sărmani demisionari îi vor declara victime inocente ale furiei turbate a dictatorului!

    Reply
 28. airwave

  Intalnirea Ctrl-C / Ctrl-V a inceput.
  Ponta: „Bai, Crinule, am belit-o, e groasa”.
  Crin: „Mi se rupe, eu dormeam, am martori, e problema ta”.

  Reply
 29. severmihail

  Pe interbancar, EUR scade galopant. Este sub 4.59.
  Cre’ ca s-apropie portavioanele americane de Constanta.
   

  Reply
  1. Louisy

    @severmihail Zlotul Polonez se apropie (cu scaderea) de 3,99. Acum e 4,04. Pe 01 iunie era 4,41, leul era la 4,46 (practic egale).
   1. Poate fi prima data cand leul se coreleaza (putin) cu zona, dupa multa vreme.
   2. Daca nu era ciuma USL-ista, aveam si noi sanse sa fie leul pe acolo. Incercati sa va imaginati un euro sub 4 lei. Era posibil, fara astia!

   Reply
    1. Rheia

      @Louisy Mugurache, azi (livetext pe Hotnews): „În intervalul aprilie-iunie, moneda naţională şi-a amplificat deprecierea acumulată faţă de euro (2,1 la sută în termeni nominali şi cu 1,9 la sută în termeni reali); o slăbire şi mai accentuată a consemnat leul în raport cu dolarul SUA (7,0 la sută în termeni nominali şi cu 6,9 la sută în termeni reali), în condiţiile întăririi semnificative a acestuia pe pieţele financiare internaţionale.Şi din perspectiva variaţiei anuale medii a cursului de schimb consemnate în trimestrul II (,) moneda naţională şi-a mărit deprecierea nominală atât faţă de euro cât şi, mai ales, în raport cu dolarul SUA, valoarea sa scăzând şi în termeni reali faţă de ambele monede.” În traducere liberă, „Să nu uităm de Statele Unite”.

     Reply
  2. fat

    @severmihail 4,5740 acum. Dupa cat de strans asociate sunt evenimentele politice si cursul, aproape as zice ca puiemontezii au investit serios in Forex si acum isi dau demisiile numai ca sa cumpere mai ieftin. Dupa asta il pun pe Catalin Voicu la interne si fac un profit frumos 🙂

   Reply
 30. Nea

  Am visat că eram student şi în ultimele zile de semestru cineva ne-a dat cu ojă roşu-aprins unghiile în timp ce dormeam la cămin (n-am fost căminist). Scapă 0049? sau e vorba de apropierea lui Ponta-0050 de Moscova?
   

  Reply
    1. Rheia

      @Nea  @SimonaM Oja aia crecă era și pe creasta valului tsunami visat de mine în mai. Sigur n-ai visat și-un turist belgian? (Al meu dădea cu pufuleți în mine, ca să nu-l mai urmăresc.)

     Reply
   1. Taticu

     @SimonaM Le baga bucuria-n casa la PD, daca refuza o sa spuna ca-s tradatori de neam si tara 🙂

    Reply
    1. DrMengele

      @hope18  @SimonaM  @Taticu Cu siguranta. Singurul lucru care ar putea sa il accepte ar fi o remaniere totala a guvernului USL, din care sa dispara aripile tembele (Crin cu gasca lui, Ponta cu gasca lui…). Dar mai ramin de un guvern in conditiile astea?…lol

     Reply
   2. airwave

     @SimonaM  @Taticu Eu as accepta. Tineretul si Sportul la PNL (lui Crin, ca a mai fost pe-acolo, Olimpiada e gata, nu mai e nimic de facut, se poate dormi linistit) si Invatamantul la PSD, lui Ponta, ca sa fim o tara de doctori.

    Reply
  1. Nea

    @Taticu Nu, să gafeze singur în continuare. E deja uniune naţională, cu dreapta (PNL- boahaha!) şi cu conservatorul Felix. E tot spectrul, ce mai vrea?

   Reply
    1. EroulBula

      @abis  @Nea  @Taticu Avand in vedere ca au bagat in cacat economia si credibilitatea Romaniei, este posibil sa incerce sa-i amestece si pe PDL-isti in mocirla generala, ptr a striga la alegeri: „Si voi ati fost cu noi! Si voi sunteti de vina pentru situatia Ro !”

     Reply
  2. Hongse

   @Taticu
   Cum măi Tonta! Păi eu am înţeles că tu ai încă de prin octombrie nu numai un guvern deosebit de cinstit, competent şi neşantajabil dar şi un plan coerent de guvernare, prin care negreşit vei duce ţara spre noi culmi de progres şi civilizaţie. 3 luni şi 6.5 miniştri deja remaniaţi după de ai puterea te răzgândişi?
    

   Reply
   1. Rheia

     @Hongse  @Taticu Mai e puțin pînă să împlinească 4 luni, 3 săptămîni și 2 zile. Moment în care va primi Palma de Aur.

    Reply
 31. isaila55

  Felicitări autorului pentru tema articolului. Polițistul este Rus. Și-a aruncat cascheta.
   
  Ce fac procurorii când nu se pot baza pe polițiști?
   
  Și CCR cum reacționează când primește hârtie igienică actualizată la timp?

  Reply
 32. hope18

  In opinia mea CCR ar trebui sa se intruneasca mai repede.Listele EXISTA,deci guvernul le poate trimite in max 2 zile.Este imperios necesar ca CCR sa hotarasca cat mai repede.Invalidarea referendumului este mai mult decat evidenta.Orice alta hotarare ar fi tradare

  Reply
  1. EroulBula

    @hope18 Corect. LIstele permanente de la locale sunt corect iar la acestea trebuie adaugata lista romanilor care domiciliaza in strainatate pentru ca ei au drept de vot la generale / referendum.

   Reply
  2. Nea

    @hope18 Asta, măcar pentru a ascunde evidenţa, anume că CCR a dorit doar să tragă de timp, să-i acorde lui Căcărău o siestă de 6 săptămâni pe canapeaua lui Băse.

   Reply
 33. Nea

  Şi, apropo de postarea lui Bleen. Perfect adevărat (mi-am reamintit scene de pe străzile anilor 90 foarte asemănătoare). Doar că nu tuturor le e totul permis. Azi am văzut poliţişti care amendau cu sete pietoni, sub ochiul mustrător al camerelor de la antene şi alte latrine.

  Reply
   1. Nea

     @Ilinca Noi, ăia care n-am votat, treceam reglementar cu maşina şi râdeam sardonic de la geam.

    Reply
  1. geronimo

    @Taticu  Cea mai grozava pedeapsa din partea partidelor ar fi sa-i trimita in Siberia votului, in diaspora, de exp la căpșuni in Spania.. In morți..

   Reply
 34. Nea

  E populism. Ponta (muit să-i fie numele) vrea ca  toţi cetăţenii Căcăriei să fie miniştri câteva ore.

  Reply
 35. airwave

  E panica mare.
   
  Ghise – boicotul sau dezinteresul fata de vot obstructioneaza dreptul la vot al celorlalti cetateni, care vor sa voteze.
  Jur ca astia revolutioneaza dreptul.

  Reply
  1. gupi

    @airwave ar trebui sa-i spuna cineva lu Ghise ca daca o fata boicoteaza actul sexual si mârlanul insistă, se chema viol si e cu pârnaie.
    

   Reply
   1. airwave

     @gupi In cazu’ asta ar trebui sa formam Curtea Constitutionala din Banicioiu, Negoita si alalalt… ca au experienta in domeniu.

    Reply
  2. airwave

   Panica Panica Panica.
   Au inceput sa o arda iar cu 7.4 milioane, cu argumente despre constitutionalitatea pragului, cu alte maciuci. 
   Deja au ratat doua obiective – (1) sa indeplineasca pragul prin prezenta la vot (cu fraude etc) si (2) sa reduca dimensiunea corpului electoral astfel incat sa sara pragul, dupa ce au ratat #1.

   Reply
 36. isaila55

  Deci listele pe baza cărora va judeca CCR vor fi bune, de-aia și-a dat demisia Rus, pentru că există o persoană care poate face listele mai bine. „ Cu atât mai bine țării și lui cu atât mai bine”. Procurorii vor fi buni (există o corelație între liste și procurori). Aștept demisiile șefilor serviciilor secrete. Sau mai ști unde zace voinicul din poveste?

  Reply
 37. Ilinca

  Remarcati ca demisiile s-au facut pe perechi: unul de la PSD, contra unul de la PNL. Au impartit daunele de imagine.
  Se pare ca vor sa faca si un schimb de portofolii. Daca e adevarat ce se vehiculeaza, ca MAI trece la PNL, nu trebuie sa ne asteptam la o calmare a situatiei ci mai degraba invers. 

  Reply
 38. fat

  Lazaroiu, Facebook:
  „Dragnea vad ca se ambitioneaza sa isi ia catusele din scaunul de ministru nu din cel de presedinte CJ.Oricat de onorabil ar incerca sa iasa Rus ar trebui sa stie ca, desi el a fost artizanul circulatiei cu buletinul in Europa (2001-2004), tot el a luat Romaniei sansa de a intra in Schegen. Si nu stiu care din cele doua va ramane in manualul de istorie.”

  Reply
  1. geronimo

    @fat catusele din scaunul de presedinte CJ Teleorman i le va pune Elena Nicut (prin delegat). De astea, era oricum asigurat.. 

   Reply
 39. airwave

  Bai, o fi luni, traditional vorbind o dimineata de rahat, dar ziua asta chiar incepe bine.
  Sunt curios sa-l vad pe Gadea deseara, dupa ce de trei zile nu mai stia cum sa pupe-n fund CCR…
  Are cineva o statistica cati ministri au disparut pana acum din cel mai cinstit guvern (TM)?
   
  A3: cica ar fi pe faras si Marga, Corlatean sa treaca la MAE, Sova la Justitie; Dusa / Dragnea / Cristian David la MAI.
  Cred ca miscarea Parchetului i-a bagat in fibrilatii si (cred) chestia cea mai interesanta e ca habar n-au unde vine lovitura urmatoare. Acum ar trebui sa iasa TB si sa capitalizeze demisiile – nu conteaza ce zice, cat timp vorbeste.

  Reply
  1. Hongse

   @airwave
   Alistar, Dumitreasca şi Mang nici n-au apucat să depună jurământ (nu sunt sigur de Mang)
   Liviu-Pop
   Rus
   Dobre.
    

   Reply
   1. airwave

     @Hongse Mang a fost ministru vreo doua zile.
    Carevasazica, vreo cinci din… cins’pe? E bineeee.
    Iarasi, careva ar trebui sa iasa si sa zbiere cat de incapabil e Puie Monta, daca o treime din cabinetul nominalizat de el a zburat in termen de trei luni. Dar cine sa urle, eu?

    Reply
    1. Hongse

     @airwave Nu-l uita pe Diaconu, ca şi mine de altfel. Deci 6 şi jumătate (liviu-pop, interrimar) Spre 50%
      

     Reply
 40. Florina

  Dan Tapalagă
  BREAKING NEWS Curtea Constitutiona a trimis astazi o noua adresa premierului Victor Ponta in care solicita in mod explicit listele in baza carora s-a desfasurat referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Altfel spus, in acest moment, mini-recensamantul nu are nici o justificare, nici macar legala. Vezi link-ul de mai jos. Ramane insa problema adresei trimise vineri, tot de catre CC in conditii nelamurite inca, in care se cerea Guvernului actualizarea listelor dupa ziua votului la referendum. Cele doua adrese se bat, evident, cap in cap iar cineva are de dat niste explicatii.
   

  Reply
  1. Ilinca

    Il scuza pe Rus, ba chiar ii multumeste ca a scos MAI-ul din razboiul politic, dupa care reia discutia cu cine intra pe listele electorale. Chiar si rugat de USL, PDL nu va abandona subiectul. Abia au inteles si ei despre ce e vorba si gata, ailalti vor sa schimbe vorba. Pai e corect?

   Reply
 41. DrMengele

  Pina la urma discutia in exceso cu listele a adus un rezultat. Demisia lui Rus e decredibilizanta pentru USL fara doar si poate.

  Reply
  1. Hongse

   @SimonaM
   Hmm, să fi fost planificat, ca la maraton? S-a păstrat şi i-a lăsat pe ăia să-şi scuipe plămânii şi acum trage tare pe final de cursă, cu forţe proaspete? Sper să am dreptate.
    

   Reply
  2. geronimo

    @SimonaM  si de ce n-ai zis nimic pana acum? eu stau si ronțăi dovlecei pane urmărind comentariile pe aici :))

   Reply
   1. SimonaM

     @geronimo Am Dorei pe schelă, aud mai mult bormașini decât teveu. Am prins finalul, dar a fost bun.

    Reply
    1. geronimo

      @SimonaM 
     :)) Dorei pe schela, in loc de dorade in largul Atlanticului.. Vezi ce ti-au(ne-au) facut in vara asta bășicoșii !?

     Reply
    2. SimonaM

      @geronimo Ne-au f#tut vara la toți, da 🙁
      
     Uite, zice mai jos @EroulBula de MRU la tv :))

     Reply
    1. geronimo

      @SimonaM  thanks ! Mama, ce-mi place : „adevărul nu poate să rămână nerăzbunat”
     FUaaaaaiii..

     Reply
    2. Hongse

      @SimonaM  @geronimo Sebastian Lazaroiu  Are dreptate Rus. Si Traian Basescu si Crin Antonescu au facut presiuni asupra lui. Primul i-a cerut sa respecte legea, al doilea sa o incalce. Nestiind ce sa faca, Rus a demisionat 🙂

     Reply
    3. airwave

      @Hongse  @SimonaM  @geronimo  Sebastian Lazaroiu Alo, domnu’ TB, uite cu ce ar trebui sa incepi declaratia de presa. Get up and go.
     Mai „muieti-s posmagii” decat atat nu se poate.

     Reply
    4. SimonaM

      @airwave  @Hongse  @geronimo  Sebastian Lazaroiu 
     Io zic să mai stea un pic de data asta, să iasă după ce anunță Goe cine urmează la MAI.

     Reply
    5. Hongse

      @SimonaM  Tonta anunţă urmaşul lui Rus la 12. Băse de obicei iese mai pe ceas de seară, pe la 6-7.  

     Reply
    6. airwave

      @SimonaM  @Hongse  @geronimo  Sebastian Lazaroiu Ala-i subiectul pentru maine. Bate fierul cat e cald.
     Mi se pare o greseala tactica sa nu exploateze momentul asta, in care montatorii sunt dezorientati si o ard cu aiureli. Daca ii lasa sa umple spatiul public cu blabla, orice va spune dupa-amiaza se va ineca in oceanul de rahaturi debitat de la 10 dimineata incoace.

     Reply
  3. Hongse

   @SimonaM
   Hmm, să fi fost planificat, ca la maraton? S-a păstrat şi i-a lăsat pe ăia să-şi scuipe plămânii şi acum trage tare pe final de cursă, cu forţe proaspete? Sper să am dreptate.
    

   Reply
  4. Hongse

   @SimonaM Grrrrr! Eu aici vreau să reply!
   Hmm, să fi fost planificat, ca la maraton? S-a păstrat şi i-a lăsat pe ăia să-şi scuipe plămânii şi acum trage tare pe final de cursă, cu forţe proaspete? Sper să am dreptate.
    

   Reply
 42. Ilinca

  Nu stiu de ce dar mie mi se pare ca demisiile astea sunt un sacrificiu calculat: „Vinovatii au platit! Acum sa ne vedem de treburile noastre” 

  Reply
  1. fat

    @Ilinca Treburi care nu mai pot fi, in niciun caz, legate de mini-recensamant. Rus a mai spus-o si acum: 18 milioane. MRU sau TB pot contabiliza victoria asta (rapid!) si apoi sa treaca mai departe. Oricum, ma saturasem de subiect.  

   Reply
 43. fat

  Buna dimineata! Acum m-am trezit, si ma bucur sa vad ca incepe o saptamana interesanta. Foarte importanta adresa trimisa de Zegrean. Stie cineva care e cronologia intamplarilor? Intai adresa, apoi demisiile? Invers? Oricum, cred ca evolutiile se datoreaza, in mare masura, atitudinii dnei Kovesi. Multumiri! Si mai cred ca se poate spune ca falia a ajuns si la ei 🙂
   

  Reply
 44. EroulBula

  Crucisatorul despre Antonescu: „E ingrozit ca are atat de multi contemporani. Si mie imi pare rau ca sunt contemporan cu el”

  Reply
 45. Hongse

  „Doamnă, daţi-mi voie să nu mai comentez declaraţiile lui Antonescu, pentru că trec la un alt registru, nu cel politic” – MRU
   

  Reply
 46. GabiDumitru

  Am ascultat declaratia lui Rus: a spus clar ca nu accepta ca MAI sa fie implicat in razboiul politic si,ce e mai important, a afirmat ca listele pentru referendum au fost bine verificate si „golite” de vreo 20000 de morti.Asta inainte de referendum. 

  Reply
  1. SimonaM

    @GabiDumitru De ce nu l-a dat afară pe brânci p-ăla de-a asemnat ultima adresă către CCR înainte să demisioneze? Asta era calea corectă. A făcut doar jumate din ce avera de făcut. Și cam târziu.

   Reply
   1. Hongse

    @SimonaM@GabiDumitru
    Poate că a vrut, dar a primit un telefon la 5:53 prin care i s-a atras atenţia şi de fapt ăsta ar fi motivul?
     

    Reply
 47. Taticu

  Ioan Rus:
   
  „Din acel moment (solicitarea CCR referitoare la liste – n.r.) asupra mea si asupra MAI s-au exercitat nenumarate presiuni, discutii, aprecieri de catre politcienii romani, incepand cu Traian Basescu si terminand cu Crin Antonescu. Acest lucru este inacceptabil, eu sunt un politican corect si limitele deminatii mele mi le stabilesc singur.”
   
  Esentialul, dupa mine:
   
  „Nu pot fi partas la nimic din ce inseamna nerespectarea legii in Romania.”

  Reply
  1. geronimo

    @Taticu  este! insa, cu tot esențialul, nu s-a putut abține sa nu-l bage si pe Base la un meci de suma nulă. Vorba lui Rezon : „imparțial ca tot rumânu”
    
   PS.
   Base, daca a amenințat in tot timpul asta cu ceva, a amenințat cu domnia legii, singura amenințare acceptabila intr-un stat de drept *vorba lui Cristian Diaconescu*
   Pana una alta e bine si asa, asteptam si alte „defecțiuni”

   Reply
   1. DrMengele

     @geronimo  @Taticu Or sa apara cu siguranta si repede. Astept excluderea celor doi primari USL, Pitesti si Baia Mare. Al de Pitesti s-ar putea sa ramina, ca-i in PSD (din cite stiu…) dar al de BM il matraseste Crizel.

    Reply
  1. EroulBula

    @SimonaM In cazul asta ne putem imagina un scenariu de genul:
   USL vrea minirecensamant pentru diminuarea corpului electoral, CCR spune ca n-a cerut asa ceva, PNL-Aripa Descreierata vrea sa conitue cu minirecensamantul iar RUS si DOBRE spun pas.

   Reply
   1. SimonaM

     @EroulBula Plus că mie mi s-a părut foarte vioi și decis Goe cu număratul din poartă-n poartă..

    Reply
 48. Taticu

  Astăzi, CC a trimis o nouă adresă către Guvern de la care a cerut listele electorale în baza cărora a organizat şi desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.
   
  CC s-a sesizat după ce România Libera a atras atenţia că în adresa transmisă Guvernului judecătorii Constituţionali au cerut să modifice şi să actualizeze acum listele electorale pe care să le ia în considerare pentru un referendum care s-a organizat deja.
   

  Reply
   1. Rheia

     @Hongse  @GabiDumitru http://www.romaniacurata.ro/de-ce-il-sperie-integritatea-pe-ioan-chelaru-1572.htm

    Reply
  1. DrMengele

    @GabiDumitru  Chelaru? Baiatul ala bun pe care Bleaga l-a iertat de o plingere penala?….lol

   Reply
 49. EroulBula

  Crucisatorul, pe Realitatea: Rus a demisionat din cauza presiunile facute pentru o recolta cat mai mare de morti, pana la 1.300.000.

  Reply
 50. Rheia

  Eu cred că are șanse Pavel Abraham, fiindcă ăsta chiar n-are ce pierde, în afară de timpul nostru al tuturor.

  Reply
   1. EroulBula

     @SimonaM  @Mycroft Nu risca postul de imparat la Teleorman pentru o treaba temporara la MAI.

    Reply
    1. SimonaM

      @EroulBula  @Mycroft Hai, c-ar fi genială mișcarea!
      
      @Hongse a zis-o primul, dar admit că-mi place 😀

     Reply
    2. EroulBula

      @Hongse  @SimonaM  @Mycroft Se poate, dar Dragnea e bandit, nu e si idiot sa-si puna gatul in lat pentru Antenscu. El e ocupat acum sa scape de dosarul penal pentru sms-urile de la presedintii sectiilor de votare.

     Reply
   1. Hongse

    @gupi@Mycroft
    S-ar potrivi în absurdul situaţiei, dar asta-i PNL. Trebuie un PSD-ist. Hai să-l menţionăm şi pe mazăre, la pariu că are în garderobă un costum Gestapo sau NKVD.
     

    Reply
    1. Rheia

      @Hongse  @gupi  @Mycroft Gînd la gînd! Mă pregăteam să-l invoc și eu pe Pisum sativum, dar mi-ai luat-o înainte!

     Reply
   1. Hongse

    @Louisy
    Hmm, dacă demisionează şi puie s-ar putea să ai tu dreptate, dar n-aş paria pe asemenea situaţie…
     

    Reply
   1. EroulBula

     @SimonaM Imi doresc sa cred ca mai sunt cativa sanatosi la cap care nu vor sa darame Romania doar ca sa-l faca presedinte pe Antenescu.

    Reply
    1. SimonaM

      @EroulBula Sau cărora să le fie frică de lege. Eu asta sper. Să fie semnul că totuși legea se va aplica. SPER.

     Reply
 51. EroulBula

  A spus ca intre alegerile locale si referendum au periat listele electorale. Daca treaba sta asa, singurul lucru pe care trebuie sa-l mai faca este sa adune lista romanilor cu domiciliul in strainatate la lista electorala permanenta.

  Reply
 52. EroulBula

  Sper sa nu ma insel dar pare sa fi aparut o ruptura intre cei normali la cap din USL si PNL-Aripa Descreierata care vrea sa-l tina pe Crizel sa doarma la Cotroceni.

  Reply
 53. poweraxxel

  O intrebare … Basescu poate trimite catre CCR o solicitare de clarificare cu privire la procedupa pa care guvernul trebuie sa o aplice? Cred ca este important ca pana CCR se va pronunta, pentru a nu da posibilitatea de a pronunta noi amanari pe proceduri, din sesizari staf-ul lui Basescu sa clarifice toate potentialele subiecte de noi amanari. Se poate incepe cu cele 2 comunicate diferite.

  Reply
   1. geronimo

     @quaddelta  :))))))))))))  e tare si asta !
    Dar PARANOIA limbricosului n-ar trebui oare mai bine promovata pe piață? ma intreb ..

    Reply
 54. Bleen

  Tot aud asta cu anularea referendumului. Din cîte știu eu, asta nu e treaba Curții Constituționale. Curtea validează sau invalidează rezultatele dar nu poate decide anularea sau repetarea unui scrutin. Pe de altă parte, e imposibil să existe 6-3 în favoarea anulării referendumuiui. Sau chiar 5-4, dacă nu e nevoie de majoritate caliticată.

  Reply
  1. Bleen

   Să înțeleg că acuma ne e frică că 5 sau 6 judecători de la CCR ar putea fi în favoarea anulării referendumului? WTF? 

   Reply
   1. Andy RWX

     @Bleen Eu ma indoiesc. Singura care a cuvantat pe tema asta a fost Aspazia. Si oricum a specificat ca este opinia ei persoANALA!!

    Reply
   2. Canadiana

     @Bleen paiatele au nevoie de timp. la momentul asta, timpul poate fi castigat prin neluarea unei decizii de catre ccr de validare sau invalidare, bazat pe listele ma-sii, sau poate fi castigat pe baza prezentarii un raport de catre ccr conform caruia, nu poate da un verdict de validare sau invalidare din cauza viciilor de desfasurare.  unde-i leonina?

    Reply
 55. Rezon

  Vestea buna pe ziua de azi e ca, pe langa Kovesi, isi mai baga nasul in marea numarare si un grup de ONG-uri rele, experte in monitorizare. Treaba deviine complexa pentru Ponta & Co, existand riscul ca manareala sa nu se mai poata face discret, doar intre tovarasi, ci cu ochi multi si indiscreti prin preajma. 

  Reply
  1. Andy RWX

    @Rezon Ale naibii ONG-uri. Ar trebui ca Tonta sa urmeze tonul dat de tatuca Putin si sa declare ONG-urile „agenti straini” ;)) Ca nah .. doar ce s-a intamplat pe 31 iulie la Kremlin 🙂

   Reply
   1. Rezon

     @Andy RWX I-ar placea tare mult. Problema e ca pe acolo sunt oameni citati in The Economist, care circula prin tot felul de comitete si conferinte pe la Bruxelles. Scandalul ar fi prea mare.

    Reply
    1. Andy RWX

      @Rezon Da cred ca i-ar placea. Dar cred ca o sa-l puna pe Cacarau sa o faca. Ca si asa ala nu gandeste cand face chestii. Cum a scos si steagul NATO din sala de conferinte de la Cotroceni 🙂

     Reply
    2. Andy RWX

      @Canadiana  @AdiAdrian Nu gasesc imagini pertinente pe google images (inca) dar sunt voci care sustin ca de fapt la tribuna din dreptul scarilor de la cotroceni de unde se fac discursurile importante nu ar fi fost niciodata steagul NATO ci acela ar fi fost in alta camera. Inca nu sunt elucidat.

     Reply
  2. Canadiana

    @Rezon cred ca baietii o s-o lase mai moale cu listele. au alte parghii de futere a referendumului, mai simple. cred ca efectele listelor s-au cam incheiat. pe mine ma nelinisteste ca exista posibilitatea ca ccr sa tergiverseze decizia sau sa anuleze referendumul. atunci chiar intram in ceata. 

   Reply
   1. Andy RWX

     @Canadiana  @Rezon Pai daca anuleaza referendumul atunci TB ar trebui sa se intoarca la Cotroceni pentru ca automat s-ar anula si suspendarea.

    Reply
 56. Bleen

  off topic
   
  Știe cineva, din întîmplare, de ce nu se înțeleg WIndows 7 64 bit cu sistemul 5.1 (Realtek High Definition + boxe 5.1 Logitech Z-530)? De ce nu merg front side speakers? Ă? Î? Și mai știe acel cineva cum le fac să se înțeleagă, să fie pace în lume?

  Reply
  1. Andy RWX

    @Bleen  Check this forum. http://www.tomshardware.co.uk/forum/263443-10-realtek-audio-outputs-windows#t2025887.SI eu am avut probleme cu Realtel. La mine  a fost vb si de driver. Unele versiuni de driver merg – unele nu. 

   Reply
    1. Andy RWX

      @Bleen Nu ai pentru ce.  Si mai poate fi si direct din windows. Cum zice nea support engineeru la http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-sound/51-surround-sound-does-not-work/ccc34eb3-81b4-414b-a377-0a9ae649e32e.

     Reply
    1. Andy RWX

      @Bleen Cum sa nu mearga 2.70. http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false si are acolo 64bits Vista, Windows7, Windows8 Driver only (Executable file)R2.702012/6/22

     Reply
   1. Bleen

     @Andy RWX Fu bun forumul. Am rezolvat-o. Am schimbat găurile, cum s-ar zicea. Am trecut de la alea 3 de sus la alea 3 de jos.

    Reply
  2. Pataphyl

   @Bleen W7 64 nu mi s-a înțeles cu multe kestii Adobe și cu toate imprimantele HP și Lexmark. A bîzîit la niște discuri WiFi, trebe căutate drivere mai cu ștaif sau surogate. Boxe nu port că nu-mi place zgomotul… 🙂

   Reply
   1. Andy RWX

     @Pataphyl  Ce chestii Adobe ca am O TONA de Adobe (de la Creative Sutie pana la flash media server si encoder) si merg toate struna :)) Poate ai vreun hardware incompatibil pe acolo care da buleli.

    Reply
    1. Pataphyl

     @Andy RWX La mine-i mai nasol căci W7 e mașină virtuală pe Mac sub Fusion. Au fost nasulii inclusiv cu Flash Player sub două browsere -AOL și încă unul. Chestiile Adobe grele le am pe Mac.

     Reply
    2. Andy RWX

      @Pataphyl  I hate VM 🙂 W7 base for gaming, movies and work. Mac for work too. Linux for everything work (servers, workstations 🙂

     Reply
  1. AndreeaP

    @Rezon
    L-am citit mai devreme, e interesant ca pe langa rememorarea pasilor loviturii de stat vorbeste si despre amenintarile cu moartea la adresa lui Basescu pe care le-au facut unii pe la TV.
    

   Reply
   1. Rezon

     @AndreeaP Da, e bine ca le-a pomenit. Trebuie sa-si faca loc in presa occidentala de prim rang ideea ca avem a face cu o banda de derbedei

    Reply
   2. Canadiana

     @AndreeaP  uite tema asta nu s-a discutat: amenintarile cu moartea la adresa lui base. noroc cu faz ca ne aduce aminte.

    Reply
 57. Bleen

  Isărescu 45%
  Ponta 38.1%
  Antonescu 37.3%
  Adrian Năstase 16.2%
  Băsescu 15.5%
  Vadim 15.1%
  Blaga 10.6%
  Zgonea 9%
  Marko Bela 5.3%
  Mihail Neamțu 3.4%
   
  Guvernul Ponta față de guvernul MRU:
   
  La fel 29.5% 
  Mai bun 28.3%
  Mari rău 28.3%

  Reply
   1. valid

     @SimonaM  @Bleen daca se tin aia de cuvint si il baga pe base la pirnaie cred ca sare si peste isarescu. 

    Reply
    1. valid

      @SimonaM  @Bleen vadim 15%?  poate nu l-au avut in liste de dd alte explicatie nu am. mn 3,4%?pina si marko e peste el

     Reply
    2. revealer

      @valid  @SimonaM  @Bleen Neamtu pana sa apara langa Basescu acum era un ilustru necunoscut. Gradul lui de notorietate e egal cu zero.

     Reply
    3. Andy RWX

      @revealer Pai la orele de Doctrina si Cultura (sau mai mult doctrina) domnul a avut o revelatie de la Domnul in care (asemenea lui Moise) i s-au „scos la imprimanta” cele 10 porunci (se pot gasi pe site la ei http://www.nouarepublica.ro/decalog/) Sa nu mai spuneti ca omu  nu se crede Moise (ca sa nu zic mai mult) trimis sa pastoreasca romanii izgoniti de USL din Romania :)). O sa desparta si Dunarea in doo :))

     Reply
    4. Andy RWX

      @Florina  @revealer La ce avant „muncitoresc” (pardon .. „bisericesc”) are cred ca pe Lung :))

     Reply
  1. revealer

    @Bleen Singurul care ar putea sa-l bata pe Cacarau ar fi Isarescu.
    
   Asta si faptul ca doar 30% din romani cred ca guvernul Ponta e mai bun decat guvernul MRU.

   Reply
   1. revealer

     @Florina  @Bleen De Neamtu multi nu au auzit. Iar faptul ca MRU lipseste ma face sa cred ce scria in stenogramele lui Fenechiu, ca ar fi pe undeva la 35%. I-ar eclipsa pe cei doi din fruntea tarii.

    Reply
 58. coffee

  Altceva mi se pare interesant in sondajul Adevarul. Procentul celor care vad guvernul actual ca fiind mai bun decat cel anterior este egal cu cel care il vad mai slab. Romanii nu-s chiar asa fraieri. Baietii de dreapta pierd teren important ca nu ies cu o strategie coerenta.

  Reply
 59. Rheia

  Gata, încă una și mă duc. Să știți că nu-i atac la persoană, ba chiar dimpotrivă, e o constatare amărît-înciudată. Dacă anul trecut, Seba Lăzăroiu se apuca să scrie și să joace în telenovele, acum altfel ar fi stat lucrurile. 

  Reply
 60. airwave

  Buhahaha, Badea citind ceva in engleza.
  „Tuu tii tu tuu-tuu-tuu”. Tovarasul Iliescu are un demn urmas.

  Reply
  1. coffee

    @revealer Are si Zgonea cota de incredere?
   Poate se prind baietii de la PSD ca PNL-ul face puncte pe spinarea lor.

   Reply
  2. eugeni

    @revealer
    ceva imi spune ca MRU nu a fost omis da’ vorba lu’ bogdan si nu mai stiu cum de idiot: omu are 35% tre sa ii facem un dosar ceva….

   Reply
  1. Rheia

    @Bleen Cum ar veni, din violul cu perversiuni nu mai contează decît cîți au participat la poștă.

   Reply
  2. airwave

    @Bleen Mie de-aia mi-e ciuda. Nu pot sa tin minte nicio replica memorabila din luna asta de zile.
   Unde-s „sa traiti bine”, „la tepe, in Piata Victoriei”, „ati fost aseara la Vantu”? Cu ce le inlocuim, cu „articolu’ 25 din legea cutare spune asa si pe dincolo”? Ca sa zic asa, puterea de penetrare a mesajului lui TB bate spre zero.

   Reply
   1. coffee

     @airwave  @Bleen mai tineti-le si-n mana, fetelor! (catre reporterele anteniste atunci cand a iesit sa comenteze rezultatul)

    Reply
    1. airwave

      @coffee  @Bleen Conform intrebarilor de pe TPU.ro, „lucrul manual” nu e penetrant, deci nu tine.

     Reply
   1. SimonaM

     @Canadiana  @Florina Și concluzia lui Goe a fost că în sfârșit Europa nu ne mai ignoră ca pe vremea lui Băsescu. El primește mesaje!!!

    Reply
    1. Rheia

      @SimonaM  @Canadiana  @Florina O să spună că erau „consistente”, nu „contondente”. 

     Reply
  1. Ilinca

    @Florina „Comisia de la Veneţia s-a autosesizat şi va face o monitorizare cu privire la felul în care procedura de suspendare a preşedintelui a fost pusă în aplicare şi dusă la bun sfârşit.”

   Reply
 61. airwave

  Ahaha Holguta se ia de „domnul colonel Isarescu”.
  Da’ pe domnu’ colonel Pielea Pu_ii nu il intreaba nimic, ca doar sunt colegi de emisiune?
   

  Reply
   1. airwave

     @coffee Nici eu nu cred, doar il musca de partea dorsala. Doar ca Isarescu are fundu’ tabacit de atata stat pe scaunu’ de la BNR si s-ar putea sa-si rupa dintii..

    Reply
    1. coffee

      @airwave nici macar nu intru in speculatii, ca e sau nu mason si ce-o mai fi. Sare FMI si inchide robinetul.

     Reply
   2. Rheia

     @coffee  @airwave Aoleu, ar ajunge ca Mugurache doar să mormăie, așa, en passant, uitînd pasămite că nu are microfonul închis, într-un aparteu cu Adrian Vasilescu, că s-ar putea să-i fi trecut prin cap, cîndva, într-o seară, că poate n-ar fi o opțiune chiar atît de nefezabilă, probabil chiar nu de tot exclusă din discuție, să lase liber cur….. Și pînă s-apuce el să zică și „sul”, badabum! 1 Euro = 10 lei! (La pariu?)

    Reply
  1. airwave

   Incredibil cat de dobitoci pot fi.
   Cica „Europa n-ar trebui sa ne taie banii daca reducem populatia, ca romanii aia din strainatate ar trebui sa se intoarca in tara la un moment dat”. Sa mori tu, bai Piele?

   Reply
    1. airwave

      @Rheia Yep, spanzurare recursiva, cum s-ar zice in programare. Pielea P. spanzurat de Pielea P. 

     Reply
   1. airwave

    Una si mai tare, de la Holguta citire: „Acesti romani plecati de ani de zile, care pur si simplu nu mai sunt cetateni romani”.

    Reply
   2. airwave

    Si ala micu’, cica „TB nu mai este un barbat de stat, este un iepuroi”.
    Bai gogule, stii bancu’ ala cu „1-2-3-4, scuza-ma, Daniele”?

    Reply
    1. Gramofonu

      @airwave Daca iese miine cu un discurs „1-2-3-4” o sa aiba mult mai mult succes decit cu asta cu listele.

     Reply
    1. Rheia

      @Gramofonu  @SimonaM Daaaa, am zărit-o și eu ieri în dreptul Constanței, la început credeam că am vedenii!

     Reply
 62. airwave

  Sova la Gadea asta-seara: o sa cerem de la autoritatile din Spania, Italia etc date despre cetatenii romani, sa aflam daca sunt inregistrati acolo, daca platesc impozite acolo etc etc.
  Le urez succes cu chestia asta in Germania. O sa il ia astia cu pulanele de la granita daca va incerca sa puna mana pe datele rezidentilor. 

  Reply
  1. coffee

    @airwave vechea poveste – daca platesc acolo, nu inseamna ca nu platesc si aici. Oricum, fie ca platesc, fie ca nu impozite in Romania, daca sunt cetateni romani au drept de vot.
   Eu zic sa se introduca votul cenzitar, daca tot e fluturata treaba cu impozitele.

   Reply
   1. airwave

      Vai, cat mi-as dori chestia asta. Dar vezi pe cineva sa riste sa piarda voturile populatiei conlocuitoare?

    Reply
    1. coffee

      @airwave 
     la doar 4 mil. de angajati in Romania si 5 de pensionari, se pierd mult mai multe. Cred ca niciun partid nu s-ar baga.

     Reply
    2. Gramofonu

      @airwave Asta e de dorit doar asa, la modul ideal; practic, la scurt timp ar introduce votul dupa impozite, adica cine plateste 1 mil impozit are 10000 de voturi, cine plateste 100 impozit are doar 1 vot.

     Reply
    3. airwave

      @Gramofonu Chiar mai bine. Realizezi ca PSD-ul ar lua maximum 10% la primele alegeri dupa sistemul asta? 🙂

     Reply
 63. Bleen

  Știam din 2008:
   
   In capitolul 2, “Adolescentza”, pe mine fa-ma valutist in fata la Lido si pe el trimite-l la liceu. Sau nu, sari peste faza cu liceul ca e plictisitoare si ne pierdem cititorii, fa-l direct doctor in ceva, in orice.

  Reply
 64. Nea

  M-a sunat un prieten din Austria, plecat din 90.
  „Băi, ce se întâmplă la voi, aţi înnebunit? Tâmpiţii ăia care îl susţin pe Ponta nu-şi dau seama ce o să urmeze, ce prăbuşire economică, în urma căreia ei vor suferi cel mai tare?”
   
  Toţi cunoscuţii mei din străinătate sunt, invariabil, mai bine informaţi şi mai lucizi decât cei de aici, chiar dacă nu mai au interese locale aici.

  Reply
  1. Rheia

    @Nea Nu că nu-și dau seama, dar nici măcar n-o iau în calcul! Li se pare că „e o falsă problemă” Li se pare că România e „o piață prea bună, ca să renunțe multinaționalele la ea”. Că are „prea multe bogății”. Alt citat: „Ce, pleacă Austria de-aici, de unde fură petrol ieftin?” Mă doare direct tot corpul, nu numai capul, cînd aud ce pot să debiteze dragii mei conaționali! 

   Reply
    1. Rheia

      @Nea Asta e ușor de combătut, că nici ei, opinenții, nu se duc să ajute pe daiboj, dar ce te faci cu „Avem și noi oameni capabili, de ce nu putem să privatizăm cu proprietari români?”

     Reply
    2. Nea

      @Rheia Pe asta n-o ştiam. Dar nici a mea nu e uşor de combătut, fiindcă ei nu gândesc logic, ci o folosesc ca scuză că alungarea occidentului de către Ponta nu e ceva nasol.

     Reply
 65. Bleen

  MAREA NUMARATOARE: ANGLIA A REUSIT IN 1086. ROMANIA SE FACE DE RAS IN 2012
  Bucureşti 5 august 2012.
  Către Guvernul României
  Organizaţii ale societăţii civile solicită Guvernului României să ȋnfiinţeze un comitet de monitorizare a procesului de actualizare a listelor electorale
  Stimate domnule Prim Ministru
  Dorim să reiterăm aici opinia noastră fermă ca revizuirea listelor electorale, indiferent cum se face, nu poate opera decât pentru viitor, neavând vreo legătură cu scrutinul desfăşurat pe 29 iulie, care trebuie validat sau invalidat după regulile ȋn vigoare la acea dată, lucru subliniat clar ȋn decizia Curţii Constituţionale. Însă pentru a reduce actuala stare de confuzie, a mări ȋncrederea publicului ȋn gestionarea situaţiei post-referendum şi a viitoarelor runde de alegeri, vă solicităm să ȋnfiinţaţi de urgenţă un comitet de monitorizare care să observe modul cum se face actualizarea listelor electorale, proces pe care tocmai l-aţi anunţat. Acest comitet trebuie să valideze criteriile pe baza cărora se poate decide eliminarea unei persoane de pe listele electorale, să certifice că ȋn procesul de actualizare a listelor au fost respectate ȋntocmai aceste criterii şi că nici o persoană cu drept de vot nu a fost eliminată pe nedrept de pe listele electorale. Pentru credibilizarea procesului și având în vedere declarațiile membrilor Guvernului că actualizarea listelor este în direct legătură cu referendumul din 29 iulie 2012 din comitet ar trebuie să facă parte: preşedinta ICCJ, preşedinta BEC, câte un reprezentant al partidelor parlamentare, un reprezentant al preşedintelui suspendat, reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai organismelor internaţionale competente. Acest comitet trebuie să funcţioneze ȋncepând de săptămâna viitoare, dat fiind calendarul ambiţios de lucru pe care l-aţi anunţat. In lipsa acestei proceduri transparente şi verificabile ȋntreg demersul de actualizare a listelor electorale riscă să îşi piardă seriozitatea. Facem apel la toate forţele politice din România să ȋnţeleagă că doar un proces transparent de actualizare a listelor electorale poate restabili încrederea cetăţenilor în instituţiile fundamentale ale democraţiei. Oricum, este fără precedent ca o ţară membră UE să ajungă ȋn situaţia de a actualiza listele electorale după desfaşurarea scrutinului.
   
  Expert Forum (EFOR)
  Freedom House
  Grupul pentru Dialog Social (GDS)
  Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE)
  Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)
  Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe)
  Comitetul Helsinki Romania (APADOR-CH)
  ActiveWatch – Agenţia pentru Monitorizaresa Presei Asociatia pentru Protectia si Documentarea Monumentelor si Patrimoniului (ProDoMo)
  Reaching Out

  Reply
  1. Nea

    @Bleen Cred că e greşit adrisantul.
   Trebuia: Către Guvernul Căcăriei (sau Ţării Căcărăului, încă nu e bătută în cuie denumirea oficială).
    
    

   Reply
  2. Florina

    @Bleen 
    
   Asta, asta trebuia şi trebuie repetat zilnic, de oricine dintre ai noştri, chemat pe la vreo televiziune. Şi cu subiectul ăsta  trebuia să termine Băse fix în cît timp se citesc rîndurile de mai jos. Cel mult! 
    
   „Dorim să reiterăm aici opinia noastră fermă ca revizuirea listelor electorale, indiferent cum se face, nu poate opera decât pentru viitor, neavând vreo legătură cu scrutinul desfăşurat pe 29 iulie, care trebuie validat sau invalidat după regulile ȋn vigoare la acea dată, lucru subliniat clar ȋn decizia Curţii Constituţionale.”

   Reply
  3. Ilinca

    @Bleen De ce nu adreseaza toate comitetele astea o adresa Curtii Constitutionale sa se intoarca naiba din concediu si sa ia o decizie? In fond, CCR s-a bazat pe emotia indusa de presa cu numarul de alegatori ca sa amane decizia. De ce nu se incearca si o presiune de sens contrar, mai ales ca avem si argumentatia economica?
   Si Isarescu ar putea sa ne ajute un pic lasand cursul liber macar o saptamana…

   Reply
 66. Ilinca

  Impresia mea despre conferinta lui Base e ca a gresit ordinea zicerilor….A spus si lucruri importante dar a lalait-o cu explicarea listelor de n-a avut nimeni rabdare sa-l urmareasca pana la lovitura de stat. Am remarcat ca totusi unele televiziuni si presa au preluat titluri bune din partea a doua a discursului. Nimeni nu a preluat nimic din partea cu listele. 
  Una peste alta pare destul de scos din forma. Si-a pierdut talentul ala special de-a spune lucrurilor pe nume, scurt si la obiect. Cred ca l-a schimbat functia. Pare ca spune ce i se spune sa spuna si cred ca nu are o echipa buna. 
  Ar mai fi si probleme cu coerenta discursului: odata spune ca CCR a cerut listele existente, altadata o ia pe aia cu fiti atenti la cum faceti actualizarea sau pe aia cu stiu eu ca tb. sa iasa mai multi decat au fost….Au neaparata nevoie de un cap limpede acolo.

  Reply
 67. Rheia

  Partida anti-băsescu din familia mea e foarte pișcată de cur că TB „mă amenință că n-o să mai pot merge în UE cu buletinul, dacă pleacă el de la putere”. ”Păi are dreptate”, comentez eu, mestecîndu-mi calmă felia rece de pizza, după care adaug cu cruzime: „Dar pînă la scosul plimbării din ofertă, la început vor stopa fondurile din care mîncăm vreun sfert de țară salarii” Pauză bleagă, urmată de o miorlăială sinceră: „De fapt, eu nici pe ăia doi, mincinosul de Ponta și arogantul de Antonescu, nu pot să-i sufăr, dar ăia măcar sunt pentru țară, nu vor să ne vândă cu totul europenilor….” Ingrată poziție are TB, trebuie să recunosc. Dacă le spune adevărul, se umflă mălaiul naționalist în ei. Dacă încearcă să-i mintă frumos, se umflă glanda legală în noi, susținătorii lui….

  Reply
  1. revealer

    @Rheia Am avut si eu o discutie de genul asta cu a mea mama. Ea ca opinie e de centru, adica PDL=USL=mizerie, cu o aplecare spre partea anti-basescu. Ea crede ca Europa are interesul sa ne tina o tara de mana a treia, ca sa aiba unde sa-si vanda marfa. Am incercat sa-i explic ca de fapt marfa aia e made in China iar daca tin oamenii pauperizati oricum n-au bani sa cumpere. Dar mi-e greu sa trec peste mandria nationala.
    
   Tampenia asta nationalista ca noi am fi avut un mare destin daca n-ar fi fost turcii, ungurii, rusii, nemtii e foarte pacatoasa si greu de scos din memoria colectiva.

   Reply
   1. Canadiana

     @revealer  @Rheia  daca iei romania si o plasezi in centrul geografic al europei, ii schimbi radical istoria. 

    Reply
    1. Canadiana

      @revealer  @Rheia  si un alt factor care a contribuit la stagnarea politica a romaniei a fost religia ortodoxa. in plan politic, numai marile religii europene au avut influenta: catolicismul si protestantismul. 

     Reply
   2. Rheia

     @revealer Dap. Problema mea este, de obicei, că, neuitîndu-mă la televizor și necitind prostiile cu care-și gîdilă orgoliul rudele mele naționaliste, durează enorm pînă să-mi dau seama de unde trebuie lămurită problema. Uneori am senzația că nebună sînt eu, nu ei/ele. Debitează cu atîta siguranță trăznăi pavelcoruțist și andreimargiste, că nu-mi găsesc replica decît prea tîrziu.

    Reply
    1. revealer

      @Rheia Eu vorbesc serios, i-am zis mamei o data ca Antonescu se trage din Cacarau, a zis ca nu se poate, ca e o minciuna basista etc i-am mai spus o data, a zambit, si am avut peste cateva zile surpriza s-o aud spunand: uite-l si pe Cacarau asta (probabil intre timp auzise si pe altii).
      
     Daca chestia asta intra in constiinta populara o sa se simta, multi n-ar accepta sa aiba unu’ pe care-l cheama Cacarau Presedinte. Cacarau Ha Ha Ha.
      
     Pe langa asta, e un argument foarte bun la „argumentele” lor gen A3. Un fel de ba pe-a ma-tii.

     Reply
    2. Rheia

      @revealer N-ar strica să încerc. Căcărău…. Hm. După mamă sau după tată? (Nu vrei să știi ce fel de întrebări urmuziene îmi pun mătușile și verii mei)

     Reply
   1. valid

     @DrMengele pot spune ca am fost surprins datorita faptului ca pnl-isti din prima linie au fost chiar mai talibani decit psd-istii in cazul puciului

    Reply
    1. valid

      @DrMengele pai asta presupune ca cei din virful ierarhiei nu mai sint reprezentativi. sper ca sa vedem cit de curind o reglare de conturi din cauza asta

     Reply
    2. revealer

      @DrMengele  @valid Pare ciudat, dar la lovitura asta de stat dusmanul nu a fost PSD ci PNL. 
      
     In spatele PNL e Dan Voiculescu, PNL este condus de un individ caruia i s-a promis scaunul de la Cotroceni si acum crede ca-i al lui.
      
     PSD, in afara de cativa precum Sova sau Iliescu, ar fi asteptat linistit, e posibil chiar sa fi acceptat coabitarea.

     Reply
    3. valid

      @revealer  am identificat de la psd 3 personane foarte dedicate puciului :sova iliescu si hrebenciuc, ceilalti au fost doar conjuncturali ptr ca s-au sfiit sa se opuna pe fata. in schimb in pnl si cei cazuti in dizgratie (tariceanu, vosganian, etc) si cei care sint acum la conducere au fosrmat o structura omogena f implicata.

     Reply
    4. meioza

      @DrMengele  @valid Păi probabil că o să apară în cîteva luni PL-S care o să se unească prin fuziune cu PSD-ul…