Pretul libertatii: doua ore de plimbare, in fiecare seara

Pînă oprim Mafia.

Două ore de plimbare. În fiecare seară. Pînă guvernul Ponta pleacă. Atît costă, în acest moment, libertatea. Nu trebuie să luptaţi în tranşee, la Mărăşeşti şi Oituz, cu baioneta şi cazmaua, că gloanţe nu mai aveau. Nici nu trebuie să intraţi în junglă cu mitraliera, ca Rambo, să stîrpiţi vreo două-trei mii de inamici. Nici nu trebuie să înfruntaţi, cu mîinile goale, asasinii lui Ceauşescu. Tot ce trebuie să faceţi e să veniţi la plimbare, în fiecare seară, două ore. Acesta e preţul libertăţii noastre. Nu va mai fi pentru multă vreme. Oferta e strict limitată: e valabilă doar acum.

Sigur, dacă aş fi un om rău, aş putea să vă întreb: dacă tot ziceţi că vreţi libertate, chiar nu vă e ruşine obrazului să nu veniţi, seară de seară, două ore, la plimbare, în Piaţa Victoriei, în Piaţa Constituţiei, în Piaţa Revoluţiei, la Bucureşti şi oriunde în ţară, să cereţi demisia guvernului Mafiei? Căci Mafia a pus mîna pe România, prin cabinetul USL condus de Victor Ponta. Nici atîta lucru nu puteţi, ca să ne apărăm libertatea? Două ore de plimbare, în fiecare seară, pînă scăpam de guvernarea Mafiei?

Vă invit să ieşiţi cu familiile, prietenii, colegii, vecinii, la plimbare, două ore, în fiecare seară, pînă scăpam de ei. Căci acesta e marele şi extraordinarul adevăr, în acest moment: tot ce trebuie să facem e să le arătăm că existăm. Victor Ponta are un singur argument (fals): sprijinul poporului. Pretinde că noi lipsim din ţară. Susţine că poporul e de partea lui, şi că poporul vrea dictatura USL. Adică, a Mafiei. Ei, atunci, să-i arătăm că existăm. Sîntem aici. E tot ce trebuie să facem.

Nu în junglă, ca Rambo, nu ca străbunicii noştri la Mărăşeşti şi Oituz, nu ca eroii de la Universitate, Dalles, Romană, din decembrie 1989. Ci, seară de seară, două ore, la plimbare în Piaţa Victorie, în Piaţa Constituţiei, la Bucureşti şi oriunde în România, ca să le demonstrăm că nu e ţara Mafiei. Că nu sîntem slugile Mafiei. Că sîntem oameni liberi, nu sclavi.

De la democraţie la dictatură se trece foarte uşor: e de ajuns o generaţie care uită că libertatea nu e ireversibilă şi nu e gratis, ci costă. De la dictatură la democraţie se trece în cîteva generaţii. Şi costă scump. Ucigător şi monstruos de scump. Alte generaţii au plătit preţul ucigător şi monstruos, ca măcar noi să scăpam de sclavie. În acest moment, libertatea noastră costă două ore de plimbare, în fiecare seară, pînă dăm jos oamenii Mafiei.

Sigur, mulţi au treabă, sînt foarte ocupaţi. Pot veni doar seara. Între opt şi zece, de pildă. Printre scandările excepţionale din Piaţa Victoriei s-au auzit, mereu: „Ziua noi lucrăm/ Noaptea protestăm!” şi „Ziua învăţăm/ Noaptea protestăm!” Aceasta este România din Piaţă. Aceasta este România Liberă. E ţara muncii, nu a hoţiei, ţara învăţăturii, nu a plagiatului. Nu vreţi să veniţi şi voi, să fim cu toţii acolo, împreună, ca să scăpam de guvernarea Mafiei?

Ţara nu este o idee abstractă, e ceva foarte concret: familia, prietenii, colegii, vecinii. Veniţi cu ei, cu România care nu vrea Mafia, ca să ne apărăm libertatea. Două ore, la plimbare. În Piaţa Victoriei, în Piaţa  Constituţiei, în Piaţa Revoluţiei, la Bucureşti şi oriunde doriţi. Avem nevoie şi de voi, oamenii din alte oraşe, vrem să vă simţim alături. Ieşiţi în Cluj, în Sibiu, în Arad, în Timişoara, în Craiova, în Ploieşti, în Piteşti, în Constanţa, în Braşov, în Iaşi, în Galaţi, demonstraţi că oamenii decenţi şi muncitori care duc ţara asta în spate s-au săturat să tacă în timp ce ei îi calcă tot mai apăsat pe grumaz. Ieşiţi tot mai mulţi, seară de seară. Şi-o să-i oprim! Acum! Mai tîrziu, va fi prea tîrziu. Noi, cei din Bucureşti, vă aşteptăm în Piaţa Victoriei. A victoriei noastre, nu a Mafiei!

 

 

(Cristihan, Mihai D Popescu, Rezon, Ummagumma,  Bleen)

(Gabi Dumitru, Ummagumma, Bleen, Florina, Cristihan – în Piața Revoluției)

(Para, Elenina)

(Para, Elenina)

(SimonaM, Florina)

(Cristi C, Ummagumma, Mama lu Bleen)

(Kamikaze)

Surse foto: Hotnews și SimonaM

PS. A fost și Monica Macovei în piață. Va veni și mîine.

Facebook Comments

1.124 Comments Pretul libertatii: doua ore de plimbare, in fiecare seara

 1. Pingback: Blogary si lovitura de stat | Blogary

 2. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 3. Alex cel vechi

  Ducu Hancu, de la distanta si pentru cineva contaminat de antene si idei useliste luate de aiurea, articolul pare a fi partinitor, desi stiu ca nu-i.Te citesc de vreo doi-trei ani pe unde te prind, si sunt bucuros ca din articolele tale am invatat ce-i dreapta, stanga, comunismul si capitalismul. Dar mai sunt de parere ca pe marea majoritate a romanilor, cei mai mult sau mai putin instruiti si ignoranti, trebuie sa-i convingi prin articole mai clare, simple, care compara punct cu punct, matematic, diferentele intre partide, ideile si politicile lor. Si eu, si tu stim ca raul infinit mai mare e Usl-ul si stanga mamii lor, dar cum faci sa-i lamuresti pe cei mai multi de lucrul asta? Faza cu „e prosti, da-i in ma-sa” nu tine; ii abureste stanga si se duce dracului toata sandramaua.

  Reply
 4. Daniel Francesco

  Comunicat al Departamentului de Stat al SUA:
  „Suntem preocupaţi de recentele evenimente care se desfasoara in România, aliatul şi partenerul nostru în NATO, care ameninţă echilibrul democratic al puterilor şi subminează instituţiile independente precum justiţia. In timp ce guvernul isi urmareste pasul serios al indepartarii sefului de stat roman, cerem ca acest proces sa fie condus intr-o maniera pe deplin echitabila si transparenta, cu un respect deplin pentru domnia legii si pentru idealurile democratice. Statele Unite se alatura partenerilor sai din UE si cere ca Romania sa sprijine si sa protejeze valorile comune si principiile care unesc comunitatea de natiuni din spatiul european si cel trans-Atlantic.”
  http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2012/07/194660.htm

  Reply
 5. Rezon

  ”Uslamismul este adevarata religie, iar Ponta Crin-Laden este profetul ei”.   (un tanar medievalist pe Facebook)

  Reply
 6. Louisy

  http://www.click.ro/news/bucuresti/EBa-fast-food-suspendarea-tatalui_0_1426657413.html
   
  In afara de fata cu – ma scuzati, d-nelor – ţâţe mari (ba nu ma scuzati, e evidenţa, ce naiba!), in jurul lui Crizel a mai roit o demoazela: o femeie de la bufet (sa-i spunem tanti Veta) se incapatana ostentativ sa ii toarne apa in pahar si sa adune peturile goale din jurul lui Crizel, in timp ce-si rostea discursul „ireal de bun”, cum zice comunistul de serviciu.
   
  Faza s-a suprapus peste plecarea lui Base, asa ca m-am gandit ca el a iesit special ca sa o trimita pe Vetuţa sa trebaluiasca puţin in jurul lui Crizel, sa-i strice elanul. 🙂

  Reply
  1. Louisy

   Mă aşteptam să se întrerupă, să-i ia peturile si sa i le arunce in cap, în timp ce ii striga: „Lasă dracu sticlele astea şi pleaca de aici, ce, te-a trimis Basescu sa ma enervezi special?!” 🙂

   Reply
   1. Louisy

     @Florina Nu stiu daca v-am povestit mai pe larg de Vetuţa, e o fata buna si simpla, când s-a închis definitiv Apaca, chiar Băse i-a pus o pilă să o angajeze şi pe ea a bufetul Parlamentului. De atunci, ea e o suporteră devotată de-a lui, îi uraşte din tot sufletul pe mafioţii USL-isti din Parlament si face tot ce poate ea ca să-l ajute pe Băse: toarnă seara cola pe scaunul lui Mădălin Voicu, ca până a doua zi să se usuce şi să i se lipească de scaun cămaşa lui cu imprimeu floral; le schimbă lui Şova şi lui Greblă tensiunea de la pupitru la 110V, ca să le prăjască Ipadurile, ba chiar îi schimbă şi lui Geoană interfaţa de votare cu cartelă în limba rusă. Marinică, mecanicul de întreţinere din schimbul 3, căruia i se scurg ochii după ţâţ…, scuze, fun…, aaa părul ei ca mătasea porumbului, vine câteodată când rămâne noaptea singur şi îi demontează şezutului pupitrului lui Crinel, îl înclină spre faţă, ca acesta să cadă sub masă când adoarme…
     
    Aşa că, azi, când Băse a ieşit, Vetuţa era pe hol: nu-i băgaţi de seamă, domnu’ Preşedinte, toţi sunt nişte pramatii… uitaţi, v-am adus aici o sticlă de cola la jumătate, e jumate-jumate, aşa cum e pentru dvs…
     
    Lui i-a venit o idee malefică: Auzi, Vetuţo, păsărică, ia du-te tu şi fă-te că umbli la sticlele lui Crinel, enervează-l puţin, să râdem un pic…
     
    Aşa a fost, mă jur, de la Vetuţa o ştiu…

    Reply
 7. Louisy

  Nu uitati ca USL are o arma la care e greu de opus altceva: baierile pungii. Se vor deschide generos catre „sa ne dea!” in aceste doua saptamani. Ma astept la o avalansa de pomeni.

  Reply
  1. DrMengele

    @Louisy Deja revolutionarii au strigat „Prezent!”….lol…urmeaza alte categorii sociale

   Reply
 8. cocosila

  Mi-a venit o idee interesanta. Ce-ar fi ca PSD-istii sa-l ajute putin pe Antonescu sa plece acasa. Si-asa ii lasa fara prezidentiabil. Sa nu voteze suspendarea.

  Reply
  1. Never G

    @cocosila N-as crede sa-l voteze pe Basescu PSD-istii. Antonescu e omul lor  care joaca cum ii canta baronii.
   Sunt toti niste penali, strans uniti la devalizarea tarii!

   Reply
  2. sanantonio

    @cocosila keep dreaming :D. Ce marionetă împăiată mai bună ca Chucky ar putea avea PSD?

   Reply
  3. MariusBadea

    @cocosila Pana in octombrie – noiembrie, il lasa. Dupa, e cam nasol ca tocmai ce au incheiat o alianta de centru stanga. Va fi ceva scandal la impartirea locurilor – parerea mea!

   Reply
  4. Pataphyl

    @cocosila Nu, pesediștii fac pe ei fără Latrina-1-2-3, și cel puțin o vreme nici Sarsailiescu n-are cum fi de acord. Oricum, și varanul și ilici pot scăpa de oricare din cei doi papițoi numa’ dacă se uită oleacă mai cîș la ei! :)))

   Reply
 9. Never G

  Mie mi-a placut o lozinca: „cetatean suspendat”. Am s-o scriu mare si mi-o pun pe piept maine.

  Reply
 10. DrMengele

  Saluti,
  1. Nu vreau sa par un defetist, e foarte bine sa iesim din casa(eu sint cam departisor ca sa contribui cu prezenta fizica…:() dar nici sa ne facem prea mari iluzii. La iesitul in strada ei au mai multa experienta, batalioanele de revolutionari si pensionari MAN sint mai antrenate in dispute gen cap in gura si argumente gen bita. Targetul cel mai important mi se pare prezenta la vot, sa nu poata ei anula, cit putem noi vota. Sa fiu bine inteles, as prefera sa ii vad pe toti 256 in zeghe dar de la dorinta la puterinta e distanta mare…:(
  2. Cred ca ambasadorul US ar trebui sa se clarifice in ce masura Wesley Clark reprezinta sau nu interesele guvernului US. Daca comportamentul unui Swoboda sau unui Schultz stirneste sila, dar poate fi inteles prin demagogia si ipocrizia socialista in general, tacerea ambasadorului US poate fi generatoare de mari confuzii. Gindindu-ne in special apetenta actualului ministru de externe pentru lins kururile de la Kremlin.
  3. Sper ca Barosso si ai lui sa ramina fermi si cu ochii pe noi. Macar sa aibe atita fermitate, de cita porcie dau dovada perechea minune Swoboda-Schultz.
  4. Base trebuie sa iasa. Chiar nu pot sa cred ca sint mai multi retardati si(sau) hoti in Romania decit oameni normali. Singurul pericol ar fi lehamitea, resemnarea miorititca, comoditatea. Aici cred ca trebuie lucrat in scurtul timp ramas. Si tipat in toata mass-media despre minciunile acestor jeguri. Care, recunosc, au un tupeu care paralizeaza. Daca in cuvintul tupeu incape toata mizeria din Parlamentul Romaniei.
  5. Si pe viitor de evitat „fa-te frate cu Doamne Iarta-ma….” Mai bine 25 de gladiatori, decit 50 de lepre oportuniste. Ca perspectiva, mi se pare de dorit. Cind auzeam zilele trecute (pina si azi) X-ulescu de la PDL a trecut la PC, PNL etc unde gitu’ mamii lor au mai migrat, mi se urca bolul alimentar in esofag. Si centurista tuturor, UNPR-ul care negocia cu cutitul in mina, scaunele de parlamentar… Stau si ma intreb, cum pot oamenii astia sa se uite in oglinda? Dar cred ca am ramas un idealist….ii consider pe toti oameni….
   
  Sa stampilam noi mai mult decit pot ei sa anuleze!
   

  Reply
   1. DrMengele

     @Pataphyl De acord cu tine, nu s-a vrut a fi o identificare precisa a unei persoane, mai mult un simbol al politicienilor europeni mai putin incintati de mirlania politica social-liberala.

    Reply
  1. MariusBadea

    @DrMengele Poate sunt eu pesimist dar cred ca in Romania intr-adevar sunt mai multi „retardati” decat „oameni normali”. Termenii sunt poate prea duri, dar daca ne uitam in jurul nostru vom vedea ca realitatea este cutremuratoare. In tara asta sunt prea multi oameni care nu ar trebui sa aiba dreptul sa procreeze, sa nu aiba dreptul sa conduca un vehicul pe drumurile publice, sa nu aiba dreptul sa voteze!
   Stiu ca voi oripila multi oameni, dar daca un analfabet (chiar si functional) voteaza, anuleaza prin votul lui un vot al unui academician (de exemplu) care a votat altfel decat el. Daca pentru a conduce un autovehicul pe drumuri publice ai nevoie de un examen, de ce pentru a vota (si a decide prin votul tau soarta a milioane de oameni) nu ai nevoie decat de un act de identitate?
   In concluzie, daca ar exista o initiativa de interzicere a votului universal, as sprijini-o fara retinere. Cei care vor sa voteze, sa aiba macar 12 clase, sau sa dea un examen de capacitate politica.

   Reply
   1. Louisy

     @MariusBadea  @DrMengele Formal vorbind, problema nu e ca sunt multi retardati. Problema e ca sunt multi (mult prea multi) care depind de banii de la stat: bugetari, pensionari de stat, asistati sociali, etc., etc.
     
    Eu sunt convins ca ura contra lui Basescu din societate (care e certa) se datoreaza cam asa:
    -50% pentru ca „a indraznit” sa le ia celor care au in gura numai „sa ne dea!”
    -50% din spalarea pe creier practicata de a3 & co
     
    Prima parte a supozitiei a fost confirmata si in discursurile de azi din Parlament: singura „vina” cu suport real pe care „am retinut-o” cum ziceau ei pe acolo e ca a indraznit sa se atinga de cei ce sunt de partea primitoare a contractului social.
     
    M-a deranjat teribil ca nimeni nu a amintit acolo si de cei care sunt de partea platitoare a contractului. Ca si cum eu (noi), pe banii carora functioneaza practic tara, suntem cantitate neglijabila.
     
    Solutia mi se pare evidenta: reducerea numarului celor care traiesc din banii primiti de la stat. Din experienta mea proprie, si cel mai infocat socialist devine evazionist feroce atunci cand vine vorba sa dea din banii castigati cu sudoarea lui proprie.
     
    Pana la urma, am ajuns sa cred ca a fi „de dreapta” are o puternica componenta situationala, adica de care parte a contractului social te gasesti.

    Reply
    1. Never G

      @Louisy  @MariusBadea  @DrMengele Cred ca cei asanumiti ‘retardati’ sunt cei 50% spalati pe creier

     Reply
    2. MariusBadea

      @Never G  @Louisy  @DrMengele Corect, daca nu sunt in stare sa deceleze informatii cu creierul propriu, inseamna ca sunt retardati.

     Reply
    3. Louisy

      @Never G  @MariusBadea  @DrMengele Nu. Spalarea pe creier e un fenomen caruia poate sa-i cada prada orice om cu intelect mediu. Chiar trebuie sa ai un caracter mai tare sau un intelect superior ca sa rezisti. Cei mai multi rezista pur si simplu din noroc. Ma uit din cand in cand pe A3, de control (ca e bine sa-ti cunosti dusmanul) si discursul lor e teribil de coerent si de atractiv. Cine este in starea emotionala sau psihica sa ii creada, e dulce ce se spune acolo; oamenii nu au nevoie decat sa auda ce gandesc ei ca sa se ralieze unei cauze propovaduita suficient de des.
      
     Revin din divagatie: prin „spalati pe creier” inteleg pe cei care sunt de partea platitoare a contractului social si totusi, inexplicabil, sunt suparati pe Basescu.
      
     Nu gaseam o explicatie coerenta. Intuiam ceva, asa ca am intrebat cateva cunostinte care sunt in situatia asta (anti basescu, desi anterior fusesera chiar buni sustinatori) si i-am rugat sa spuna 4 motive de vina concrete pe care i le atribuie lui Basescu. Au enumerat ce se aude la A3. I-am rugat apoi sa mentioneze 2 moduri concrete in care actiunile lui Basescu i-au afectat pe ei. Din nou, au mentionat generalitati de la televizor.
      
     Spalare pe creier in stil clasic, de manual.

     Reply
    4. MariusBadea

      @Louisy  @Never G  @DrMengele E corect ce ati spus dar asta insemna ca nu filtreaza informatiile prin gandirea proprie – nu-i asa?

     Reply
    5. Louisy

      @MariusBadea  @Never G  @DrMengele Ba le filtreaza, dar gandirii proprii i-a fost imprimat un tipar temporar. Gandurile curg dupa acel tipar impus.
      
     E o conditionare in fiinta umana din societatea pe care o cunostem: trebuie sa te situezi de partea „binelui”. Sa faci parte dintre „baietii buni”. Voi ce credeti, exista oameni care gandesc cumva deliberat: „Măi, noi suntem baietii rai. Deci, misiunea noastra fireasca este sa facem rau.” Prea putini sunt astfel, ma indoiesc ca cineva gandeste asa la modul absolut. Probabil ca, la limita, macar crede ca isi face bine siesi. Cum ar fi, A. Nastase oare zice despre el ca e malefic? Nu, zice ca e superior, inteligent, ca ii face placere lupta politica, ca aduna pentru familia sa, ca ceilalti sunt inferiori si deci e firesc ca el sa triumfe, ca setea de bogatie sau de putere trebuie satisfacuta, etc. Ce credeti, teroristii arabi sinucigasi gandesc cumva despre ei ca sunt „rai”? Nu, si ei sunt „buni” si ceilalti sunt „rai”.
      
     In cazul de fata, la alegatorul mediu, spalarea pe creier a constat in lovirea zilnica cu o matrita care spunea ce e „bine” si ce e „rau”. Basescu = rau, oponentii lui Basescu = bine. Unde terenul a fost mai slab, unde subiectul a facut poate gresala sa se uite prea mult la antene, matrita a modelat astfel tiparele de gandire.
      
     Si, acum, ce faci cu ce ti-am scris mai sus? Te duci la unul care stii ca a fost modelat si incerci sa-l dezmodelezi. Cu ratiunea, ar fi o prima idee. Pune-i inrebari despre situatia lui si pune-l sa rationeze singur, asa cum am aratat in mesajul anterior. La unii poate prinde. Dar si tu trebuie sa lovesti cu „matrita” ta de mai multe ori, nu merge chiar din prima.

     Reply
    6. Never G

      @MariusBadea  @Louisy  @DrMengele  Eu mai cred ca tot ce ati spus are efect in conditia in care se supraliciteaza dreptul la de toate a individului necorelat cu munca

     Reply
   2. mirunar

     @MariusBadea  @DrMengele Si eu am sustinut varianta asta – dar problema este ca examenul de capacitate politica ar fi realizat de oameni. Si la ce asistam zilele astea, ai mai avea incredere ca nu ai pica testul? 

    Reply
   3. sanantonio

     @DrMengele, știi cîți oameni cunosc care n-au 12 clase, dar pricep ce se petrece cu politica și cu ajutorul cui le poate fi mai bine? Știi cîți oameni cu studii superioare cunosc, dar care nu pot face legătura între cauzalitate și efect, pentru că intelectul nu le permite? Rog, a se scuti de beneficiile meritocrației, aș prefera mai degrabă aristocrația, măcar ăia probabil ar fura mai puțin. Cît despre academicienii noștri care au maltratat și continuă să schingiuiască limba română, numai de bine!

    Reply
    1. DrMengele

      @sanantonio Cred ca reply-ul nu mi se adreseaza dragule….:) Nu am facut nici o corelatie intre numarul de clase si capacitatea de a gindi a individului. Dar daca tot ai deschis usa „cratziilor”, cred ca trebuie sa avem ca tzel, „cratia” care nu fura deloc… Cine fura azi un ou, ajunge sa fure miine un bou, daca nu are un exemplu concret in „0049”…;)

     Reply
  2. Rezon

    @DrMengele E simplu. Ponta isi va cumpara tacerea externa cu contracte grase. Semnalul dat de aducerea lui W. Clark, lobyst al intereselor americane in exploatarea gazelor de sist, e clara. In doua saptamani ii va rezolva pe francezi si pe germani.
    
   Mai grav e ca PDL/Basescu/dreapta nu au niciun fel de strategie – amatorism s improvizatie pe toata linia. USL are una de 2 ani, creata de Bogdan Teodorescu, de care ei se tin cu sfintenie.
    
   Exista o sansa, dar, pentru ca ea sa se materializeze, e nevoie de o lepadare de lautarism in comunicarea si actiunea fortelor de dreapta.

   Reply
 11. Louisy

  Chireac, pe A3: „Dom’le, ati vazut, (cu admiratie nedisimulata) Crin Antonescu a ridicat teribil miza, cu propunerea sa. Si sunt covins ca se va tine de cuvant daca (scuipandu-si in san si facand cruci repezi) cumva, Basescu se intoarce. Practic, acum sunt doi contra-candidati. Presedintele Basescu s-a vazut cu un adversar mult mai redutabil, (cu solemnitate) un orator mult mai bun decat el, ati vazut, imediat a avut replica ca un om serios nu are nevoie de fituici.”
   
  Partea cu „orator mult mai bun” m-a amuzat teribil si am zis sa o impartasesc si cu voi.

  Reply
 12. MariusBadea

  Mi-a placut un slogan citit pe Politeia:
  USL = Foamete.
  Le-ar da de gandit (poate) alora din Piata Universitatii.

  Reply
  1. Rheia

    @anarchix Probabil că nu va cîștiga referendumul, dar va zgîrma atît cît trebuie mușuroiul, ca să avem o formațiune de dreapta cu identitate conturată, pînă la toamnă.

   Reply
  2. cocosila

    @anarchix Sansa lui Basescu poate tine de lipsa de mobilizare a oamenilor pentru a face cuiva un rau. Doar cei foarte inraiti ar putea sa participe la vot. Important este, insa, ca simpatizantii lui sa mearga la vot

   Reply
   1. Rheia

     @cocosila  @anarchix Să fim realiști: Băsescu ne-a pus în față o oglindă și ne-am văzut așa cum sîntem. Nu ne-a plăcut ce-am văzut, drept care trebuie să dăm vina pe cineva. Că n-a ținut-o bine, că e strîmbă, că a ținut-o invers și de fapt s-a văzut el, nu noi. Asta cred eu. Nici mie nu mi-a plăcut ce-am văzut, admit, dar eu am am noroc să fiu mai matură decît afectele mele.

    Reply
 13. cocosila

  Victor Ponta are datoria sa dezvaluie amanunte cu privire la amenintarile – daca sunt reale – la adresa familiei sale. Sunt profund ingrijorat pentru el si familia sa. Propun sa fie menajat macar pentru o perioada de tema plagiatului.

  Reply
  1. Never G

    @cocosila Acum face ponto’novela dupa AN’novela. E premeditat asa ca sigur se adreseaza sustinatorilor lui, Le alimenteaza ura fata de Basescu si fata de noi. 
   In toata viata mea n-am mai vazut asa o javra!

   Reply
 14. hope18

  Dragii mei va spun noapte buna.Mi-am luat portia de dezamagire pe ziua de azi.Trebuie sa-mi refac fortele ca sa pot merge mai departe maine   🙂

  Reply
 15. Never G

  Mi-a luat RTV un interviu si am zis cam asa : au facut un complot in parlament (hotii?) si l-au suspendat. Toti care l-au suspendat impreuna n-au luat 5.000.000 de voturi.

  Reply
   1. Never G

    Am vazut la rtv, Asta am zis: „s-au coalizat toti penalii si l-au dat jos pe Basescu” Partea cu cele 5.000.000 voturi au taiat-o!

    Reply
 16. liviuta

  Groaznica zi. Parca m-a lovit ceva in cap.
  Si totusi, a contestat cineva OUG privind modificarea Legii referendumului? Chiar si in contencios, la Curtea de Apel, ca sa invoce acolo exceptia de neconstitutionalitate? Stiti ceva?
  Macar de s-ar admite marti contestatiile pe revocarea presedintilor camerelor.
  Mi-e sila de ideea de a-l vedea pe crin interimar.
  Poate de marti va fi Blaga.
   

  Reply
  1. Rheia

    @liviuta N-am văzut nimic, deocamdată. Și mă tem că înfruntarea se va muta în spațiul străzii. Înfruntare dură. 

   Reply
  2. oglinjoara

    @liviuta Cum am mai zis, există mari şanse să nu recunoască o decizie a CCR care să spună că revocarea a fost neconstituţională.
   Vor spune simplu că decizia CCR nu se aplică pentru trecut.

   Reply
   1. liviuta

     @oglinjoara Problema mea e daca se va da o hotarare CCR in sensul pe cae mi-l doresc. Macar de-ar fi asa. Ca dupa aia se scchimba lucrurile. Dar dupa avizul fara aviz de azi … mi-e teama ca s-au dat si ei cu timpurile.

    Reply
    1. Rheia

      @liviuta  @oglinjoara Hai să nu ne mai temem, că-i molipsitor. Avem în față un play-off crîncen, deci e vremea majoretelor, nu a turturelelor! 

     Reply
  3. DaVinci1208

    @liviuta  E mai constituțională varianta PDL? Dacă a fost votat după niște reguli, trebuie să i se aplice același tratament și la suspendare. Sau democrația nu mai e democrație dacă nu vă convine rezultatul?

   Reply
 17. Pataphyl

  De pe FB:
   
  Potrivit lui Hans JungLung Nomansland: „Marga intors din drumul spre Paris! Ministrul de externe francez i-a anulat vizita.”

  Reply
 18. Pataphyl

  Tia Șerbănescu
   
  „Gata! Armata roșie a USL a trecut la suspendarea fulger a președintelui în numai trei zile (de miercuri și până vineri) – adică mult mai puțin decât le-a trebuit guvernanților ca să execute arestarea dlui Năstase. Asta execuție! Repede – și fără mănuși. Și fără fular. Guvernul Ponta a dat miercuri OUG amputând atribuțiile CCR pentru ca referendumul de la sfârșitul lunii să elimine orice surpriză. Dl. Antonescu, proaspăt președinte al Senatului, a dat termen de 24 de ore CCR să-și dea avizul de care oricum nu va ține seama și pe care nici nu-l va aștepta dacă întârzie. Și astfel planul în șapte pași dictat de Felix se îndeplinește în trei pași și jumătate.
  Combinația dintre un plagiator, un turnător și un cartofor se dovedește letală: a băgat deja România în comă democratică și economică și nicio lege nu pare s-o mai poată apăra. Rechizitoriul de suspendare are 7 motive, 17 pagini și niciun temei. Pare un plagiat după comentariile exegeților tv de la Antene pe marginea diverselor declarații ale președintelui – pentru care acesta are imunitate prin Constituție. Motivele înșirate în cererea de suspendare sunt atât de penibile încât par scoase dintr-un dosar de la CNSAS unde frazele „obiectivului” sunt prezentate ca „dușmănoase”. Iar „faptele grave” – singura condiție prevăzută în Constituție – nu există.”
   
  http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/tia-serbanescu-suspendarea/

  Reply
   1. geronimo

     @Rheia  @Pataphyl  e clar, asa cum bine s-a zis, de-acuma totul sta in puterea celor fara de putere !

    Reply
 19. Hongse

  Idee plagiată de pe Bookface. Pentru viitor, cum ar fi o combinaţie MRU preşedinte şi Băse premier!
   

  Reply
 20. Beavix

  Bună mutarea lui Băsescu cu cererea de soluționare a conflictului juridic de natura constitutionala cu Parlamentul. Din câte îmi dau seama, vrea să smulgă de la CCR un verdict clar dacă a încălcat sau nu grav Constituția.

  Reply
 21. quaddelta

  Primii un prieten din Franta. Din vorba in vorba ajunsaram la Adrian Paunescu si Capatana-i proaspat instalata in Gradina Icoanei. Zice omul : „Bine dracu ca nu l-ati instalat pe langa vreo moschee ca riscati un conflct religios” 😀

  Reply
 22. geronimo

  si ziceti ca in seara asta suntem ca discipolii lui Iisus, triști, debusolati si îndoliați pe drumul spre Emaus ? oarecum rămași fără păstor? ..

  Reply
   1. geronimo

     @liviuta  Pai, asta-i ! Tocami asta doream sa initiez : o stare pascala. Deocamdata suntem in Vinerea Mare. Deocamdata..

    Reply
 23. Mistral

  Joseph Daul, presedintele Grupului PPE: Situatia din Romania poate fi considerata o lovitura de stat
  de Anne-Marie Blajan      HotNews.roVineri, 6 iulie 2012, 22:18 Actualitate | Politic 
   
  In urma votului din Parlamentul roman cu privire la suspendarea presedintelui Traian Basescu, Joseph Daul, presedintele Grupului PPE, declarat ca „inlaturarea primilor trei oameni in stat, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si Presedintele tarii, in doar patru zile, prin incalcarea regulamentelor Parlamentului, legilor si a Constitutiei, pot fi considerate lovitura de stat.” „Nu putem spune ca aceasta a fost o lupta politica intre doi adversari, ci un atac concentrat impotriva institutiilor statului, sistemului judiciar si statului de drept. Prim-ministrii europeni nu ar trebui sa actioneze in contradictie directa cu instantele constitutionale, de asemenea judecatorii, la orice nivel, nu trebuie sa se simta intimidati in niciunul dintre statele membre al Uniunii Europene. Institutiile europene ar trebui sa ia masurile corespunzatoare pentru a se asigura ca statul de drept este respectat in toate statele membre.”, a mai declarat Daul

  Reply
 24. Beavix

  Așadar începe campania electorală. Din punctul meu de vedere, sloganul de campanie al lui Băsescu ar trebui să fie ăsta: „Crin Antonescu: Mă retrag din viața politică definitiv, dacă Băsescu nu va fi demis”. Cred că nu-mi mai trebuie alt motiv ca să votez cu un NU mare la referendum. :))

  Reply
 25. cocosila

  Incep sa inteleg in alta cheie admiratia lui Marga fata de rusi. Astazi a fost lucratura Moscovei. In timpul asta tineretul nostru democrat statea linistit la bere pe Lipsacani si strazile adiacente. La Piata Constitutiei am gasit doar un grup de 20 de persoane, in scuarul de langa CNA, dupa ce facusem un drum de 300 km.

  Reply
    1. Rheia

      @geronimo  @cocosila Cam pe-acolo, da. Pare atît de ușoară viața, văzută la televizor….

     Reply
  1. MariusBadea

    @cocosila In completare la ce-ati spus mai sus, am o teorie (teoria conspiratiei :))
   – astia de la USL fac magariile cu atata obstinatie si atat de sfidator incat toata lumea sa-si puna probleme serioase asupra democratiei din Romania. Inclusiv americanii care s-ar putea razgandi in privinta amplasarii scutului anti-racheta. Cine ar avea de castigat?
   Rusia!
   Repet, poate sunt eu paranoic…

   Reply
    1. MariusBadea

      @Pataphyl  @MariusBadea  @cocosila Multumesc, am vizionat.
     Hmmmm.. deci parteneriatul strategic Romania – Polonia  a deranjat!

     Reply
    1. Rheia

      @Mistral  @MariusBadea  @cocosila De cealaltă parte a mesei tratativelor dintre mafia rusească și cea americană. Părerea mea.

     Reply
    2. Mistral

      @MariusBadea  @cocosila eu cred ca-i un blat la alt nivel ( poate cu sortulete ) – na ,ca devin si eu paranoic . Dar nu vi se pare ca Isarescu a tacut si el prea mult in ultimul timp ?

     Reply
    3. Merechene

      @Mistral  azi vorbeam cu un coleg si mi-a spus: chiar asa rau a decazut WC, general american, incat sustine regimuri comuniste in Europa de Est? 

     Reply
    4. Rheia

      @Merechene  @Mistral A explicat scurt și concis Dragoș Paul, în cîteva comentarii ka postul anterior al lui Bleen.

     Reply
    5. Mistral

      @quaddelta  @MariusBadea  @cocosila Pana-n Ianuarie era saptamanal la TV cu analiza , calmat spirite  . Acum tace , cursul scade  , BNR pierde bani la greu.

     Reply
    6. MariusBadea

      @Mistral  @quaddelta  @cocosilaInsemna ca Florin Georgescu  a trecut la butoanele BNR.

     Reply
    7. Rheia

      @MariusBadea  @Mistral  @quaddelta  @cocosila Îi ajung butoanele fierbinți de la Finanțe, vezi de treabă. Cred că nu mai are buze, de cînd tot suflă în ele să nu-l frigă!

     Reply
   1. geronimo

     @MariusBadea  @cocosila Am si eu semnale destule in privinta asta, suprize chiar ; printre colegii de serviciu, vecini si chiar .. faraonii din capul strazii (ma`ntelegeti car` va s`zica cine-i neamu` cu pricina), pe care  i-am abordat zilele astea cu oarecare „autoritate”.
     Toata treaba-i daca mai e timp pana la referendum, insa pana la toamna cred ca le punem bomba sub hodrobele..

    Reply
 26. Hongse

  Băi, Antonescu chiar arată şi se comportă ca Hitler. (sau Charlie Chaplin, în The Dictator) Doar mustaţa îi mai lipseşte. 
  (tocma-l văzui în reluare)
   

  Reply
 27. Rheia

  Dragilor, astă-seară în Piața Victoriei am fost debili. De-bili. Ne-a animat puțin venirea Monicăi Macovei. Și, probabil, cea a lui MeRU, nu știu, eu pornisem spre casă. Lucrez 10 ore pe zi și vin în PV direct de la slujbă, probabil ca mulți alții, și nu ne e ușor. Drept care, eu zic că nu ne strică mai multă organizare. Grupuri compacte de cîte 10-12 care să strige împreună. Un megafon. Cîteva strigături deja pregătite. Ce mama naibii, doar știm cu toții noțiuni de management, de ce nu le aplicăm și aici, unde-i vital de important?! 

  Reply
  1. Annia

    @Rheia Sunteti frumosi si asa, fara megafon. Lumea va vade, vede ceea ce este scris pe pancartele voastre. De altfel, nu stiu daca vi se va permite sa strigati etc., daca nu aveti autorizatie.

   Reply
   1. Rheia

     @Annia Dacă ni se va interzice formal, vom tăcea. Chiar, nu știe nimeni limajul semnelor? Să ne învețe cîteva semne bine-simțite la adresa lui Crizache?!

    Reply
   2. Annia

     @Rheia Abia se vede mai clar diferenta dintre voi si cei care au confiscat PU: era acolo o florareasa cu fuste multe si colorate, care tipa si isi invartea puradelul in aer ca pe drapelul patriei.

    Reply
    1. Rheia

      @Annia Au trecut ăn recunoaștere și pe la noi, dar stăteam compacți, ca să zic așa, și au mers mai departe.

     Reply
    2. geronimo

      @Rheia  @Annia cand se profileaza invazia oizontala a barbarilor formati repede țestudo. Chestia-i ca nu stiu ce-i de facut  la invazia verticala, ca cea caziuta din cer in din parlament. Dupa imponderabilele lui Catalin Voicu s, Felix sau insomniile lui Crizel. Acolo suntem mai descoperiti decat ne-am fi inchipuit..

     Reply
  2. SimonaM

   @Rheia
   Da, e complicat. Fiecare avem probleme.
   Eu mă simt prost că n-am putut ajunge. Voi merge mâine, am rezolvat deja de azi toate problemele. Sper.
    
   Din păcate, sunt momente când nu ne putem controla programul atât de bine.

   Reply
   1. Rheia

     @SimonaM Hei, hei, nu era un reproș, iertare dacă s-a înțeles așa! Era un apel la organizare! Ca să avem un impact mai concentrat, chiar dacă sîntem puțini. Glonțul bine țintit face mai multe ravagii ca ploaia dezordonată de alice.

    Reply
    1. SimonaM

      @Rheia Sunt de acord cu tot ce-ai spus.
     În plus, a fost o zi tâmpită azi, sunt convinsă că mulți au stat să vadă ce se întâmplă în Parlament, ce urmează, cine ce zice.. De mâine e clară treaba.

     Reply
   2. Rheia

     @SimonaM Azi vin eu, mîine vii tu, poimîine un al treilea, și e perfect normal așa, dar s-o facem cu cap, fiindcă urmărim un scop bine determinat mergînd acolo, n-o facem doar ca să ne vedem la televizor.

    Reply
    1. SimonaM

      @Rheia Mpăi normal că da. Acuma, io vorbesc în numele meu, ca la armată. Până la 6 eram sigură că merg, săltasem pancartele în mașină.. și mi s-a răsturnat programul. 
     Și pentru de-astea trebuie să ne pregătim, la o adică. Oameni suntem, ne mai îmbolnăvim, mai avem vreo obligație, nu ne iese jonglatul mereu… Și unii (mai ales eu) mai stăm și departe. Grrr.

     Reply
  3. MariusBadea

    @Rheia Din pacate doar in Bucuresti, Cluj si Timisoara a iesit lumea in strada. Cam la fel ca si in ’89.
   In rest, lumea este multumita, isi bea berea la racoare si se uita la A3.
   Deprimant…

   Reply
  4. hope18

    @Rheia
    Rheia eu cred ca trebuie ragandita situatia.Nu cred ca mai este eficenta miscarea din P-ta Victoriei.Riscam sa murim in derizoriu.Situatia e mult mai grava ,miscarea „flower-power”nu este suficienta.Astia sunt „fiare”.Te sfasie.Trebuie sa ne inrolam undeva si sa actionam cu un conducator adevarat.

   Reply
   1. Rheia

     @hope18 Da, și asta, dar pentru cei care pot s-o facă. Nu sîntem la fel, ai văzut bine. Eu ezit încă să completez adeziunea. O țin pe masă și mă uit la ea. Am trimis datele online, dar cea pe hîrtie nu mă pot hotărî s-o semnez. 

    Reply
    1. hope18

      @Rheia
      Trebuie incercat.Stii ca ti-am spus azi ca nu am fost in nici un partid.Nici macar PCR. Cred acum ca merita incercat. Situatia e grava.Daca o sa fiu dezamagita ,nu o sa fie nici prima nici ultima dezamagire din viata mea.Trebuie incercat.Eu m-am inscis acum ,dupa ce ne-am despartit.Am considerat ca e mai bine.

     Reply
    2. cristihan

      @hope18  @Rheia Me too. E prima adeziune politica formala pe care o semnez. Vine o vreme in care trebuie sa faci ceea ce spui… In plus, ader la o miscare politica definitorie pentru mine, nu este nimic fals in asta si o fac intr-un moment in care aceasta miscare este intr-o opozitie aparent fara sperante. Chiar daca in timp as ajunge sa fiu dezamagit, stiu sigur ca acum asta este ceea ce trebuie sa fac.

     Reply
  1. Hongse

   @quaddelta
   Uh, asta-i o insultă!
   Diaconu e doar figurant, iar Băse nu e ‘actor’. E pe bune!
    

   Reply
    1. Hongse

     @Merechene@quaddelta
     Hahaha, chiar încercam să-mi dau seama de unde-mi era familiară scena! 
      

     Reply
    2. Mistral

      @cristihan  @quaddelta  @Hongse M-as duce cu el pe nava . Scap si de P-lele astea . 

     Reply
   1. hope18

     @Merechene
      avea ceea ce merita.Eu sunt una si asta e parerea mea.Ei sunt multi si va vor spune ei cum sunt la referendum…….(eu am o vaga banuiala,dar tot mai sper ca ma insel.Deh speranta…)

    Reply
   1. Yeba

    Pt cine nu are acces la televizor: De ex: „De ce s-o fi disprețuind Ponta atâta de ține să-ți agațe zorzoane false în CV?” Gândiți-vă că vorbește spontan, în conferință de presă. Milică n-ar fi scos asta nici în 2 mandate. Nici Ilici, că el e mai simpluț în filosofie a part de marxisme.

    Reply
   2. Yeba

    @Hongse
    Pt cine nu are acces la televizor: De ex: „De ce s-o fi disprețuind Ponta atâta de ține să-și agațe zorzoane false în CV?” Gândiți-vă că vorbește spontan, în conferință de presă. Milică n-ar fi scos asta nici în 2 mandate. Nici Ilici, că el e mai simpluț în filosofie a part de marxisme.
     

    Reply
  1. Blogalistan

    @Hongse „De ce se dispretuieste asa de mult acest baietas(Ponta), incat sa-si cosmetizeze siviul cu masterate si alte chestii?!”

   Reply
 28. Hongse

  Mişto final de discurs. Acum chiar mă bucur că am stat la TV. Recuperez în piaţă în zilele următoare cu ore suplimentare.
   

  Reply
  1. Yeba

    @Giana zi ce-a zis, ca s-a incarcat incet! te roooog. Pana la ”mergem la referndum”. Ca-l iubesc, nu de-alta.

   Reply
  2. Yeba

   @Giana
   zi ce-a zis, ca s-a incarcat incet! te roooog. Pana la ”mergem la referndum”. Ca-l iubesc- politic, sa nu se interpreteze, nu de-alta.
    

   Reply
   1. Giana

     @Yeba http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12724501-presedintele-traian-basescu-tine-conferinta-presa-ora-22-00.htm
     

    Reply
    1. geronimo

      @hope18  @Mistral n-aveti vreo tigare? ca ma apuca dorul de Rolling Stones si ei e vai de vecin, ca n-are nicio vina, ca-i cu Base si el sireacu`..

     Reply
   1. Merechene

     @MariusBadea de aceea, de multe ori chinezoaicele incearca sa nasca cu o zi inaitnte sau dupa data de 4. ora 4, etc.si numele sunt alese astfel incat s anu aiba 4 strokes, semne, whatever…este un numar cu semnificatie grea. in numerologie, din cate in aduc aminte, cei cu numarul 4 sunt urmariti de pericole, multi mor inainte de a implini 42 de ani. si ca sa fiu apocaliptica, praful si pulberea o sa se aleaga de ponta, usl si antonescu!

    Reply
 29. Yeba

  I-auzi se dau in gat sloganurile lui Base pe Realitatea! 
  256 sunt alături de Năstase!
   
  Vezi, Rheia! Creativitate, maică!
   
  Se cere live LINISTIREA MONICAI MACOVEI.  LIVE !! ca să nu strice imaginea RO! Putin poa să treacă la Democracy – next level.

  Reply
  1. Yeba

   Se cere liniștirea, deci, în timp ce Crețuleasca se întreabă disperată unde se va ajunge, familia premierului a primit amenințări. Deci se va juca și fizic?!

   Reply
   1. Yeba

     @Mistral da? 16 într-o celulă de 16 mp? nasol, dar nu merită mai mult, e totuși criză economică.

    Reply
 30. oglinjoara

  Cred că Băsescu a sesizat CCR pe faptul că au votat şi parlamentari ne-parlamentari: Sergiu Andon şi încă unul – declaraţi incompatibili definitiv, dar iertaţi de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

  Reply
 31. oglinjoara

  Crin Antonescu nici n-a luat în calcul faptul că marţi Curtea Constituţională s-ar putea să decidă că revocarea lui Blaga a fost neconstituţională.
  E hotărât să rămână la Cotroceni până la referendum.

  Reply
 32. Nemo

   @Yeba  apropo de ce vorbeam mai devreme, intr-adevar Basescu stie si el exact chestia cu Antonescu.
   
  hotnews:  UPDATE 2: Traian Basescu a spus, la finalul discursului din Parlament, ca „eu sunt la Cotroceni, astept eventual decizia CCR care sa stabileasca presedintele interimar pentru a preda mandatul”
   
  ASTA SPUNE; Basescu va astepta solutionarea de la CCR CINE ESTE DE DREPT PRESEDINTELE SENATULUI. Blaga vs Antonescu.
  Pana atunci, am convingerea ca va spune ca nu se lasa suspendat.
  EXACT DE CE AVEA NEVOIE.
   
  prepare for impact!!

  Reply
 33. Pataphyl

   
   
  „Crin Antonescu: O să mă retrag temporar din fruntea PNL, unul dintre vicepreşedinţi va prelua atribuţiileCitiţi mai mult: Crin Antonescu: O să mă retrag temporar din fruntea PNL, unul dintre vicepreşedinţi va prelua atribuţiile LIVE TEXT – Partide” > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-si-victor-ponta-sustin-o-conferinta-de-presa-live-text-990828.html#ixzz1zs0dx9vn EVZ.ro 
   
  Pînă pe 29 iulie? După aia îl dau afară de tot.

  Reply
 34. Hongse

  Crin, taci dracu din gură că oricum baţi câmpii. Lasă-mă şi pe mine să dau sonor la televizor.
   

  Reply
 35. Nemo

  YES!
   
  asta era. ceea ce spuneam; NU TREBUIE SA SE LASE SUSPENDAT. exact asta face. NU se lasa suspendat.
  „eventual”.
   
  UPDATE 2: Traian Basescu a spus, la finalul discursului din Parlament, ca „eu sunt la Cotroceni, astept eventual decizia CCR care sa stabileasca presedintele interimar pentru a preda mandatul”

  Reply
   1. Nemo

     @Pataphyl eh, sper si eu, ce sa fac. nu cred, da’ tre’ sa sper, nu?:) cutia Pandorei! 😀

    Reply
 36. Blogalistan

  A aparut si „absentul” Ion Iliescu – subliminal, Ponta a folosit in discursul „post coitum” un cuvant drag tovarasului – PRIMITIV…
  Cred ca nu i-a fost dor nimanui de Vadim – Tariceanu, Antonescu, Zgonea, samd au fost super! exact asa cum ne asteptam…
  „Decat” o intrebare: unde sta si ce face MS Regele Mihai la aceasta ora? Din pacate nu-l mai pot „abdica” odata … o fi prin munti asteptand americanii?!
  Voi nu plangeti?! Ponta a sesizat „organele” – vocea-i tremura…
  Vorbind despre „neamestecul” guvernului in prabusirea ratei de schimb, se pare ca nu a auzit imbecilitatile debitate de Felorin Georgescu deunazi!

  Reply
  1. Yeba

    @Blogalistan , fii înțelegător! Regele are 90 de ani și e surd complet de mult, among others, nu toți sunt Djuvara și el n-a fost la nici o vârstă. Acum ți-ar aduce argumentul Doinei Cornea, că Tăriceanu e un băiat bine crescut. L-am văzut plângând în celula lui Maniu și după 2-3 ani stând la masă cu Voiculescu. De foarte mulți ani Margareta a demostrat că-i cam proastă, or, ăsta e un lux pe care și-l pot permite numai moștenitorii din monarhii foarte stabile,

   Reply
  1. Pataphyl

    @nmih Ei da! E startul numărătprii inverse a celor 30 de arginți (că tot au tras cu Biblia pârlamentabilii) – pe românește: Băse iese la bătaie.

   Reply
 37. Yeba

   @Admin, fii amabil, vrem și noi un troll din spam, e imposibl să se fi dus totți proștii în PU.

  Reply
 38. BogdanL

  Eu sunt bucuros că am ajuns la o variantă “curată”. Porcăria asta nu se putea termina decât în trei feluri:
  1. renunța una dintre părți (aveam undeva un procent de 99,999999999999% siguranța că vor renunța ei. Nah, nu mi-a ieșit, ce să-i facem…).
  2. întrebam „poporul” ce părere are (ceea ce se va întâmpla acum).
  3. îl întreba una dintre părțile “conflictuale” pe domnul Ștefan Dănilă ce părere are. Bucuria mea vin din faptul că domnul Ștefan Dănilă nu a spus nimic până acum. Sper să nici nu fie nevoit să spună.

  Reply
   1. Hongse

    @SimonaM
    Aşa am înţeles. Că Cristoiu îl aşteaptă. Am draci, nu sunt foarte atent, citesc şi ziare, dar aşa am auzit.
     

    Reply
 39. Hongse

  Ce mă enervează cel mai tare e că ei tot încearcă să dea o justificare cu „conform legilor, articolul numărul alienatul litera”. Ce dracu’ bă idioţilor, trageţi tare pe alea cu ‘voinţa poporului’, ‘liniştea noastră”, ‘noi muncim nu gândim’. 

  Reply
   1. Hongse

    @Merechene@vbkiler
    Pe bune? Înţeleg că parlamentari suspendaţi votează, că monitorul oficial nu a publicat, dar voiculescu?
     

    Reply
   2. SimonaM

     @Merechene  @vbkiler Pe bune??? Cum e posibil, ăstuia chiar i-a apărut demisia în MOF!

    Reply
    1. quaddelta

      @SimonaM  @Merechene  @vbkiler Eu cred ca l-ati confundat. Voiculescu e doar malefic nu si prost.

     Reply
    2. quaddelta

      @Merechene  @SimonaM Sunt multi care arata ca el. In Biologie se numeste Evolutie Convergenta. 

     Reply
 40. SuperUser

  „Eu sunt la Cotroceni, astept eventual decizia CCR care sa stabileasca presedintele interimar pentru a preda mandatul”.
  Blaga rulz!
   
   

  Reply
 41. anarchix

  totusi, totusi si iar totusi …
  Basescu stie ceva mai multe daca i-a dat foaia lui crizel sa-si scrie demisia. Ce n-as da sa vad un sondaj pe bune acum. 

  Reply
  1. DanCanada

    @anarchix Bjork, Play Dead:
    
   darling stop confusing me
   with your wishful thinking
   hopeful embraces
   don’t you understand?
   i have to go through this
   i belong to here where
   no-one cares and no-one loves
   no light no air to live in
   a place called hate
   the city of fear
    
   i play dead
   it stops the hurting
   i play dead
   and hurting stops

   Reply
    1. val_one

      @Hongse   poate fi un indiciu despre raportul de forţe de la CCR  săptămîna viitoare comparativ cu astăzi.

     Reply
   1. Ilinca

     @val_one  @anarchix ne anunta cumva o oug de schimbare a nr. de judecatori de la CC? Ar fi pe modelul CNATDC.

    Reply
  2. vbkiler

    @anarchixNu exista sondaje pe bune pentru TB pentru ca nu se stia pana acum cateva zile de suspendare, 2 sondaje saptamana trecuta ii dadeau lui TB pe incredere 26% si 32%

   Reply
 42. Yeba

  Cel mai periculos lucru este accesul lui Crin la Cotroceni, la CSAT și chestii – nu are nici o urma de caracter sau de creier, este doar un nemernic gol, RO să fie țară de a doua zi de când e treaz. Din câte înțeleg, s-a terminat chiar ACUM. 

  Reply
    1. MariusBadea

      @Pataphyl  @Yeba Cezar Preda a facut o aluzie in parlament astazi referitoare la Chucky (stiu ca am scris cu”p”mic).

     Reply
    1. Nemo

      @Pataphyl  @Yeba ce like…
     jigodia infecta, care a intrat de pe locul 2 in coletz, cu 9000 de voturi, a ajuns presedinte.
     iar eu am intalnit zilele astea numai indivizi(cetateni romani aflati in tara lor la terase, sindrofii, etc), care vor „jos Basescu”.

     Reply
   1. Yeba

     @Nemo Văcăroiu avea avantajul că putea citi un bilanț contabil. Efectele sunt devastatoare, e comic să știi că orice jigodie repetentă va forța de-acum destinul. Dar e periculos de tot, de tot. Pe cand era doar un golan de Tulcea cu aere de dipotat prin PAC, avea niște haite de  băieți la ordin, care să-i disciplineze pe cei care-l contraziceau. ”Ăsta e defectul lui, nu suportă să fie contrazis! ” Și încă megalomania era foarte discreta pe-atunci. 
     
    Mie mi se pare un atentat la siguranța națională, am să-i țin bine minte pe cei care au votat azi. Imi pare rău de SRI, înțelesesem că se mai schimbase garda, se mai răriseră caghebiștii.

    Reply
    1. Nemo

      @Yeba cretinul asta nazist o sa innebuneasca cand o sa vada caricaturi cu el, orice forma ar fi ele. megaloman e un cuvant frumos pt cretinul asta.
     prostia frustrata, incompetenta, ultimul JEG uman de caracter, a ajuns presedinte.

     Reply
 43. BogdanL

  Cel mai bun plagiat al lui Ponta:
  „Pus astfel în lumină, ancorat in sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.” (V. Ponta)

  Reply
 44. Nemo

  mda. 
  dupa cum vad eu treaba in Ro si genul de indivizi cu care am avut de-a face, adica un sondaj subiectiv, Basescu nu o sa castige referendumul.
  si acum vine problema: daca „a incalcat Constitutia si poporul voteaza da”, urmeaza ce e mai rau; adica il vor in procese, respectiv la Rahova. javra nazista de Antonescu asta va face.

  Reply
  1. Annia

    @Nemo si mie mi-e teama de asta. E clar ca nu se vor multumi cu demiterea. Doamne, ce vremuri traim!

   Reply
 45. morris

  Cum dracu suporta piata Universitatii o asa masa de idioti? Vad pe tvr imagini de acolo; numai pensionari, tigani ce joaca hore si fete de asistati sociali- putori tineri cu moci de provinciali analfabeti…strigand prosteste jos Basescu.
  Ce diferenta intre astia si ce a fost ieri in piata revolutiei!
  Si ca o dezamagire personala, astia au violat si ultimul bastion al spiritului democrat. Piata Universitatii!

  Reply
  1. quaddelta

    @morris Nu fi dezamagit. Astea sunt voturi facile. Usor le capeti, la fel de usor le pierzi.

   Reply
  2. BogdanL

    @morris Piața Universității a fost violată de atât de multe ori în ultima vreme încât nu cred că mai simte ceva.

   Reply
 46. BogdanL

  Cică parlamentarii PDL se plâng că „Oprea (UNPR) si minoritatile au tradat din nou, iar UDMR a dovediti inca o data oportunismul” (hotnews.ro).
  UNPR voi l-ați făcut. Acu’, că e mare, are buletin și nu are nevoie de tutelă, nu mai e bun. Când trădau pentru interesele PDL erau în regulă, acum nu mai sunt. Ce drieku’, ăștia și-au  construit planul pe ziua de astăzi pe UNPR, minorități și UDMR?

  Reply
 47. Annia

  TVR info: imagini din Piata Universitatii. Par destul de multi. In fata, foarte vizibili: o persoana intr-un scaun cu rotile, o femeie maslinie cu fusta larga si multicolora, avand in brate un puradel. WTF?

  Reply
 48. Hongse

  UDMR şi minorităţile, straşnică strategie de campanie de imagine. N-am fost niciodată şovin sau naţionalist, dimpotrivă, dar tocmai m-au convins.
   

  Reply
   1. Hongse

    @SimonaM
    Deci să-nţeleg că Tonta ‘a fost plecat în afghanistan azi’, el n-a luat parte la puci şi nici telefoane n-a dat la 5:53 am.
     

    Reply
  1. Rosu

    @Hongse E timid, a mormait ceva cand l-au intrebat. E nervos, nu vrea sa dea prea mult din gura…

   Reply
  1. Hongse

   Nu mai merg. Am băut două beri de draci e şi la dracii pe care-i am mi-e că mă iau la bătaie cu jindarii.
    

   Reply
 49. Rosu

  ce se mai saluta dupa ce baga bilele… de parca ar fi la CAP in curte… jenant spectacol si trist.

  Reply
 50. De Gaulle

  Ce ma enerveaza cel mai mult e ca va ajunge presedinte jegul asta nenorocit de Antonescu, nulitatea asta pretentioasa care a dormit pana la 50 de ani si acum da lectii de democratie si ne spune sa-l dam jos pe dictator. Cat de scarbos poate sa fie cu ranjetul ala pe fata, cand vad suficienta si pretiozitatea cu care vorbeste imi vine sa borasc…dar nu mai e nimic de zis, oricate idiotenii va face ca presedinte tot se va gasi cate unul care sa spuna ca era mai rau cu Basescu.

  Reply
 51. Rosu

  L-a chemat Antonescu pe „domnul deputat Andon” la cuvant… DE CE MAMA DRACULUI NU S_AU INTORS TOTI PEDELISTII CU SPATELE LA EL? Omul conf. hotaririi ICCJ NU MAI ESTE DEPUTAT. In ce calitate vorbeste?

  Reply
   1. Rosu

     @SimonaM Vorbim despre incalcarea legii, ce vorbim de saptamani… EU nu uit. Basescu e doar o etapa. Restul bubei e deja in stare de infectie grava.

    Reply
    1. SimonaM

      @Rosu Iar eu spuneam că, atâta timp cât un infractor încarcerat este în continuare deputat în Parlamentul României, asta cu incompatibilitatea e doar o chestie în plus.
     Sper din suflet că există cineva, undeva, care notează tot ce fac jegurile astea. O să le pierdem șirul curând.

     Reply
 52. quaddelta

  Trebuie NEAPARAT o poza cu Catalin Voicu VOTAND. Va fi „poster child-ul” campaniei pentru referendum.

  Reply
 53. DanCanada

  E absolut FUTERE Base! Poezie de-a dreptul! Un animal politic cu mult peste toti aia din sala. Ia uitati:
  19.56: Basescu: O sa va spun un regret: am numit doi premieri, unul se numeste Tariceanu, altul Ponta. Paradoxal, dupa ce au ajuns la Palatul Victoria amandoi si-aui propus ca obiectiv suspendarea presedintelui. I-am vazut pe amanadoi cu ochii blanzi si umezi inainte sa le inmanez mandatul si i-am vazut cum au ajuns marionete ale intereselor din Partidul lor cand au ajuns la Palatul Victoria

  Reply
  1. anarchix

    @DanCanada ”Traian Băsescu către Crin Antonescu: Vă las aici o foaie pe care să vă scrieţi demisia dacă eu voi câştiga referendumu” [EVZ]
    
   Castiga. Hai ca se poate!!!

   Reply
 54. tiestoster

  nu m-ar surprinde referendum marti. ca greu nu le-ar fi sa fi printat deja formularele. la ce capacitate de mobilizare au… inteleg ca nu exista o limita minima, ci doar una maxima (art 95 Constitutie). nu m-ar surprinde nimic :))

  Reply
 55. DanCanada

  19.40: Valeriu Zgonea (PSD): „Dupa discursul final al presedintelui Basescu se va vota cererea de suspendare. Va fi vot secret cu bile. Dupa anuntarea rezultatului si publicarea in Monitorul Oficial, se va vota data referendumului. Orice parlamentar poate face o propunere privind data referendumului, in cadrul de 30 de zile de la data suspendarii.”
  De unde dracu’ stie asta care va fi rezultatul?!?

  Reply
 56. Boghy

  Va dati seama in ce hal vor organiza astia referendumul ? Cine sa le tina piept ca sa se numere corect ? Sa nu se faca turism ?

  Reply
  1. quaddelta

    @Boghy La referendumul asta pe langa operatiunea clasica „Microbuzul” se va lansa una noua. Numele de cod „Necrobuzul”.

   Reply
 57. Maddkat

  No, ce-ați murit toți mai? Nu asta asteptam? Hai la protest. Si mai întreb a mia oară: Care e la New York? Iar mă duc si dau tare singura de ambasada?

  Reply
   1. SimonaM

     @Ilinca ”Nu e călit în lupte, nu e în stare să reprezinte dreapta unită, e prea repede, bla, bla”

    Reply
    1. Rosu

      @SimonaM  @Ilinca Mda… eu am fost initial sustinator al NR, dar vazand asemenea ifose am considerat ca mai bine ii las sa se descurce si fara mine. Eu nu cred ca puritanismul si radicalizarea in cauze mici aduc vreun castig pentru ansamblul dreptei…

     Reply
    2. Nemo

      @SimonaM  @Ilinca daca  a zis Neamtu asta, e un bou inchipuit absolut.
     hai ca-s plin de nervi.

     Reply
    3. SimonaM

      @Nemo  @Ilinca Sunt sigură că există înregistrarea pe site la B1.
     Nu înțeleg de unde mirarea, totuși. Face așa de foarte mult timp.

     Reply
   1. SimonaM

     @Mistral Nu cred. Ăsta este omul. A atacat la Băsescu și PDL la greu când a început să-și facă partid. Acum a apărut MRU.. E următorul.

    Reply
 58. OstapBender

  Lui Zegrean ii cade suvita. Trebuie sa mai mearga la toaleta s-o mai dea cu apa sau cu ce s-o mai gasi pe-acolo.

  Reply
 59. Louisy

  Prezic ca urmeaza doua saptamani de campanie electorala fierbine din partea USL, condimentata cu un cos al abundentei de pomana catre diverse categorii care atat asteapta: pomana de la stat. Rezerva aia a BNR chiar ar da bine daca ar fi impartita lenesilor si altor putori.

  Reply
 60. Louisy

  Tariceanu (citez din memorie, nu garantez ca e precis citatul): „In incheiere, ma adresez simpatizantilor dreptei, in special cei care ati manifestat ieri. Terminati cu sloganul „ne vrem tara inapoi”, in tara asta proprietatea a fost mereu un moft si nu a garantat-o nimeni niciodata. Terminati cu astea, ce trebuie sa stiti este ca avem tot dreptul sa va impozitam bine. Tara nu a fost niciodata a voastra, tara este a bugetarilor si asistatilor social!”

  Reply
   1. SimonaM

     @anarchix Nuuu.. Dă doavada plenară a prostiei. I-a recomandat lui Băsescu să nu-și mai încalce atribuțiile cât este suspendat! Și să nu mai învrăjbească țara. Și altele, la fel de tari.

    Reply
    1. OstapBender

      @SimonaM  E un pic blocat in schema din 2007. Nu prea s-a mai antrenat cu consilierii de atunci, aia care-l invatau sa zica „Fuck-you, Mircea Geoana!”

     Reply
 61. Ilinca

  Astia au scos oamenii in strada prin mai multe orase! Nu degeaba au dat banii inapoi la revolutionari.

  Reply
  1. DanCanada

    @anarchix Model?!? Hm! De departe, pe stream-ul de hotnews seamana cu Viorel Lis. Mai sint si florile alea de mort in fata lui…

   Reply
 62. Louisy

  Care-i faza cu plecatul atunci cand vorbeste un pnl-ist?
   
  Da un semnal catre simpatizantii PNL ca, dupa demitere, vrea sa se inscrie in PNL si sa-i distruga pe sefi din interior?

  Reply
 63. andreea1

  mai bine ne duceam la Parlament, sa-i asteptam pe cretinii hoti sa iasa. eventual cu niscaiva oua tinute un pic la soare…

  Reply
 64. Louisy

  De pe Digi: Placinta junior condamnat la 6 ani cu executare. Cica s-a imbolnavit brusc de apendicita si le-a enervat cu asta pe judecatoare.
   
  Eu zic sa punem umarul astfel ca in justitia romana sa fie acceptate numai judecatoare.

  Reply
  1. quaddelta

    @Louisy Apărătorul a cerut instanţei, printre altele, preluarea unor probe biologice de la Andrei Plăcintă, iar în urma analizării ADN-ului din acestea să se constate dacă fiul senatorului are un caracter preponderent violent sau dacă este o persoană calmă, care nu ar fi predispusă la violenţe.
    
   AHAHAHA!
    
   Cred ca nastase’si baga unghia in zgaiba de la gat ca nu i-a trecut si lui prin cap asta!

   Reply
  2. Rheia

    @Louisy A, de-aia a trecut madam Plăci la USL, că n-au vrut colegii s-o ajute cu băiatul. Știa că va fi condamnat.

   Reply
  1. anarchix

    @GabiDumitru Women! More women!
   Ma uitam si la Boagiu. La un moment a facut o observatie intr-o emisiune la B1: „Am facut in cateva luni ce n-a facut niciun barbat in ani!”.  Jos palaria. 

   Reply
 65. Rheia

  Nu-mi vine să merg în PV pînă nu știu ce mesaj să afișez. Are careva vreo idee? Că mie mi s-au ofilit toți neuronii.

  Reply
  1. cristihan

    @Rheia Chiar aveam nevoie de un purtator de cuvant, ca tot nu vin azi. Ia de-aici: „Ole, ole / Antonescu nu mai e!” 🙂

   Reply
   1. Merechene

     @Rheia ponta, prim-ministru de  nota 4.
    La doctorat ai copiat si ai trecut, la Constitutie ai picat cu 2!
     
    Antonescu, somn usor!

    Reply
  2. SimonaM

    @Rheia Pe lângă deja clasicul ”Puie Monta”, recomandăm noul ”Șuie Mova” (c) Cristian Mateș 

   Reply
   1. DanCanada

     @Ilinca  @anarchix Inca o dovada ca Base e intelept 🙂 A ales raul cel mai mic. Discursul Cretinului a fost mai toxic decit orice trabuc.

    Reply
 66. Louisy

  Mi-e greata de singurul motiv real de suspendare. Singura fapta reala pe care o tot repeta, printre prostii si baliverne: faptul ca „a indraznit” sa se atinga de bugetari si pensionari. Singura fapta care intr-adevar prinde pe bune la electorat.
   
  Mi-e greata! In tara asta numai bugetarii si pensionarii exista si au drepturi!

  Reply
  1. Louisy

   „Real” in sensul ca e, intr-adevar, o fapta adevarata. Nu ca intr-o tara normala ar putea contitui motiv de suspendare.

   Reply
  2. Louisy

   Sova: „Le-ati taiat pensiile si salariile, le-ati inchis spitale, le-ati taiat ajutoare; le-ati luat locurile de munca”. Astea toate sunt gratis, nu din impozite groase platite de cetatenii romani de care nu aminteste nimeni in aceste dezbateri.
    
   NENOROCITII!

   Reply
 67. Rheia

  Știi ceva? E ca atunci cînd îți dai licența. Profesorul îndrumător te-a ajutat s-o faci, dar de dat măsura capacității proprii, tu singur trebuie să ți-o dai. N-o să te țină de mînă toată viața. Gata, de-acum sîntem pe cont propriu.

  Reply
  1. quaddelta

    @Rheia Da’ ce te faci atunci cand toata promotia profesorului e compusa din loaze cu doar putine exceptii.

   Reply
   1. Rheia

     @quaddelta Soluția ușoară e să cauți alt profesor și să mai stai student o vreme. Soluția grea e să te faci tu profesor.

    Reply
 68. Florina

  Azi nu voi fi în Piaţa Victoriei, dar voi fi pe Calea Victoriei, la miezul nopţii,  la By Alexa. 
   
  Despre cine va conduce România. 

  Reply
 69. Bleen

  După ce Wesley Clark, celebru militar american și fost pretendent la candidatura la prezidențiale din partea democraților, acutalmente membru în CA al unei firme care se ocupă cu exploatarea gazelor de șist și îl are principal acționar pe George Soros, a devenit consilier al lui Ponta, toată lumea se calmează. Sper ca Băsescu să nu facă ca Liviu Negoiță și să facă o mascaradă, simulînd lupta. Să-și dea demisia, să nu ne mai pună să pierdem timp și nervi aiurea.

  Reply
    1. Yeba

      @quaddelta  , nu se uită Bleen la femei bătrâne şi bolnave plus că e chiar el, Bleen, fan Liviu Negoiţă’ s Simulation Show.

     Reply
 70. Rheia

  Băsescu ne-a lăsat pe noi să decidem. Să hotărîm noi în ce fel de țară vrem să trăim. 

  Reply
 71. gone fishing

  Acum inteleg de ce au „sarit” citirea avizului Curtii Constitutionale in plenul Parlamentului. Era in program sa vina baiatul asta si sa spuna el ce a deliberat CC. In interpretarea proprie a celor doi neuroni din posesie.

  Reply
 72. Bleen

  Crin Antonescu: ”Dacă nu veți fi demis la referendum, eu, Crin Antonescu, mă retrag definitiv din viața politică.” Cît de prost poți să fii??? Tocmai l-a făcut pe Băsescu cîștigător cu 80 la 20.

  Reply
  1. DanCanada

    @Bleen Da, insa are split personality. Iese Crin si ramine Cretin Antonescu in continuare presedinte de senat.

   Reply
  2. DanCanada

    @Bleen Plus, ca presedinte de Senat, trebuie sa fii impartial. Nu sa indrumi votantii spre Da sau Nu. Asta e cretin in toate universurile.

   Reply
 73. gone fishing

  o promisiune de tinut minte: „Daca nu veti fi demis la referendum, eu, Crin Antonescu, ma retrag definitiv din viata politica.”

  Reply
 74. Ilinca

  Eu am un mare of ca nu-i spune nimeni lui crizel ca e acolo prin incalcarea deciziilor CC. E un uzurpator si vreau sa i se spuna in fata. 

  Reply
    1. Mistral

      @anarchix  @Gramofonu http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQpTeeys3_V-zMpK6itRNsiNzqvEWH7G6v1rSKR1dMWW75TrN312AWtHWVixQ
      

     Reply
 75. Bleen

   Redactia Kamikaze 
   
  ”Băsescu și-a uitat cumva laptopul pe pupitru? Ia să facă țațele alea din Parlament liniște câteva secunde și să-l trimită pe Ponta să asculte un pic cu urechea, să nu cumva să ticăie.”

  Reply
  1. Merechene

    @Bleen da, Bleen, voi si fi eu acolo in dublu exemplar, reprezentata de ai mei parinti!! am vorbit acum la telefon, era delir in casa, televizorul la maxim, mama comentatnd in background, bine ca au ajuns in Bucale la timp! sunt mandra de ei si de toti cei care refuza sa traiesca intr-o taraconfiscata de ponta si antonescu! La lupta, oameni buni! mancati-le ficatii si beregatile!

   Reply
 76. SimonaM

  Mno. Mai ieșim prin piețe, sau continuăm să vomităm?
  În cazul doi, trebuie să ies după lămâi :/

  Reply
  1. cristihan

    @SimonaM Exact! Lasati prostiile si bagati proteste! Eu revin de luni incolo, daca mai e cazul 🙂

   Reply
 77. Boghy

  Am fost plecat cateva minute si am inteles ca Base a parasit plenul. Ma lamureste si pe mine cineva de ce ? Ce s-a intamplat ?

  Reply
  1. Rheia

    @Boghy Iartă-mă, mi-a venit în minte o replică-rimă din vremea adolescenței. Cu ceva car s-a dat peste cap.

   Reply
 78. Yeba

  @Sare-n-Ochi, mai ţine cineva inventarul OUG şi modificărilor făcute din 3 iulie până azi, să i le traducem lui Barosso pe un A4? Că şi pentru bacaloriatul ăla de Schulz ar trebui să fie suspecte atâtea acte legislative fără scop economic/

  Reply
 79. Rheia

  Bun, deci mafia socialistă americană a obținut gazele de șist de la mafia rusească (alea din România, adică, gazele). Cu alte cuvinte, s-au înțeles la masa tratativelor. De-aia s-au liniștit europenii cu barosul lor?

  Reply
  1. nedormitul

   gata, am auzit tot discursul. e discursul de adio – a folosit timpul trecut, le-a urat succes, nimic despre viitor, nici un îndemn la luptă, nimic.

   Reply
    1. Rheia

      @nedormitul Exact asta mă pregăteam să întreb eu acum, aici, în Poiana lui Bleen: cu ce îndemnuri venim azi în Piașa Victoriei, că m-aș apuca de printat.

     Reply
 80. Rheia

  Mi-e dor de Iliescu, pe vremea căruia credeam că mai rău nu se poate. Nu știam de Crizel, de Viorel, de Felixel….

  Reply
 81. Bleen

  Eu i-am zis maică mii să se uite pe un canal de desene animate, că e cu inima și tensiunea și mi-a zis că simte o gheară în ceafă și se sufocă de nervi. I-am zis să stea calmă, că n-o să piardă Videanu și Flutur atît de multe milioane de euroi încît să facem noi apoplexie din cauza asta.

  Reply
 82. quaddelta

  URAAA! BASESCU RAMANE PRESEDINTE:
   
  Carmen Harra (2012):  «Începe sfârșitul lui Băsescu. Nu mai are niciun cuvânt de spus»
   
  Carmen Harra (2009): Viitorul presedinte va fi un barbat tanar si frumos cu litera M, ambasador, sau ceva legat de functia de ambasador

  Reply
 83. SimonaM

  ”Mi-e dor de guvernarea Boc, pe vremea căruia consideram că nu se poate mai rău, dar acum constat că da, se poate”
   
  Genialul Crin, în Parlament.

  Reply
 84. Bleen

  Vasile Blaga:
   
  ”Vă asigur că moțiunea nu va trece.” Moțiunea  a trecut.
  ”UDMR nu va vota suspendarea.” UDMR a anunțat că parlamentarii săi vor vota cum vor ei.
   
  Rău e să prostul satului. Încep să cred că omul e atît de tălîmb încît nu poate fi băgat la blatiști, ci la înapoiați mintali sinceri.

  Reply
  1. Ilinca

    @Bleen pai n-ai vazut ce bine-i merge pdl-lui de cand e blaga presedinte? intr-o saptamana au pierdut cele mai importante functii pe care le mai detineau. 

   Reply
 85. Rheia

  Hotnews: Deputatul Georgica Dumitru a anuntat vineri, in plenul Camerei Deputatilor, ca paraseste grupul PDL si se inscrie in PC. „Georgica Dumitru se va alatura parlamentarilor USL care vor vota suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. Prin prezenta sa, PC are un numar de patru deputati in Parlamentul Romaniei”, precizeaza un comunicat al PC, citat de Agerpres.

  Reply
 86. Bleen

  Hotnews 18.07. UDMR a luat decizia ca fiecare parlamentar sa voteze conform propriului dosar penal. Cel care a impus decizia a fost Laszlo Borbely

  Reply
 87. revealer

  Hotnews: 18.07: UDMR a luat decizia ca fiecare parlamentar sa voteze conform propriei constiinte. Cel care a impus decizia a fost Laszlo Borbely

  Reply
  1. Yeba

    @revealer e imposibil să fie trimis în judecată doar pentru 20 000 de euro, la atâtea strădanii. Şi nu l-aţi auzit pe Frunda zilele astea, aţi avut noroc.

   Reply
 88. Gramofonu

  Blaga: „nu mai incercati sa-i prostiti pe romani”.
  Corect. Erau gata prosti, altfel nu i-ar fi votat.

  Reply
 89. quaddelta

  Geoana parca umbla cu 4, 5 prosti dupa el ca sa para sclipitor. Exista vreo sansa sa fie dizlocati din votantii motiunii?

  Reply
 90. crinutzul

  „ordinea de zi ce-am votat-o”. „nu ma opun, zice Antonescu”! il putem invia pe Caragiale? Va rog foarte mult!

  Reply
 91. anarchix

  Hm. Interesanta urarea de „Succes” de la sfarsit a lui Base. Sa aiba ceva silver bullets? Sau are deja sondaje care-l scot castigator?

  Reply
  1. Rheia

    @anarchix Sîntem o nație bolnavă. Ne uităm la cum se duce de pustii viitorul nostru, de parcă ne-am uita la un joc de poker.

   Reply
 92. crinutzul

  a ora 17.00, azi, 6 iulie 2012, DEMOCRATIA A MURIT IN ROMANIA!de azi inainte va trebui sa avem grija cu cine vorbim, ce vorbim. va trebui sa ne indrumam copiii sa plece in strainatate, sa ne punem cenusa in cap, noi, astia mai batrani, care suntem aici, pentru ca nu am putut sa-i starpim pe toti atunci, dupa „revolutie”.ii lasam sa faca asta? depinde doar de noi. trebuie sa iesim in strada! acum, chiar daca, Clujul, (unde toata presa este aservita uslashilor si nu ne spune ce se intampla in Piata Unirii de cateva zile), oras al intelectualilor de rasa din tara asta, nu raspunde asa cum ar trebui!SA NU-I LASAM!!!!! VENITI IN PIATA UNIRII! ZILNIC! Este pentru copiii nostri! Si pentru noi, ca vom iesi si noi, candva, la 80 de ani, la pensie. Va iubesc pe toti, dar asa ceva nu se oate!REVOLUTIA INTELECTUALILOR A INCEPUT!!!! PARTICIPATI SI VOI, ACOLO UNDE SUNTETI, IN LINISTE, CU UN GAND DOAR SCRIS PE O BUCATA DE HARTIE!
   
  MA SUFOC! Ascult ce se intampla la Bucuresti. Ma sufoc!

  Reply
 93. Xilef

  Antonescu: „cu respect si cu blandete va spun..”
  Numai blandete nu are in el, ci o ura nelimitata fata de Basescu.

  Reply
  1. quaddelta

    @Xilef Parca-l vad cand anunta inceperea votului: „-Rog secretarul de sedinta sa taie cartile”

   Reply
 94. quaddelta

  Judecatoarea Aspazia Cojocaru a depus plangere la Parchet pe motiv ca a fost amenintata inaintea dezbaterilor CCR de vineri.
  Ia sa vedem ce iese de aici.

  Reply
  1. Bleen

    @Xilef Vasile Blaga: ”Vă asigur că moțiunea nu trece”Hai să fim serioși. Băieții de la PDL/Băsescu au început să dea mesaje de încurajare pe toate canalele. Știți ce înseamnă asta? Că purceaua e moartă în coteț. În momentul în care peste tot apar mesaje optimiste și zîmbitoare ca într-o reclamă americană din anii 50 la pastă de dinți, înseamnă că a fost trecută și ultima linie de apărare și toată lumea trebuie să dea mesaje de încurajare.

   Reply
   1. Yeba

     @Bleen , ca la Moţiunea contra lui Ungureanu. Să le spună cineva să tacă, ne-am prins, gata.

    Reply
    1. quaddelta

      @Yeba  @Bleen  Juri ca au facut toti carte cu Lazaroiu: „USL se va dezintegra pana la toamna”.

     Reply
  2. Hongse

   @Xilef
   B1 are două ‘breaking news”
   1) „Vasile Blaga: UDMR nu va vota suspendarea”
   2) UNPR a anuţat că nu votează suspendarea.
    
    
   PS: Antonescu „ce vor mă?”
    

   Reply
    1. cristihan

      @Rheia  @Bleen O dam pe dupa copac cu Basescu, dar ponta isi ia consilier pe wesley clark? E vorba de economie, mi se pare absolut legitim sa spuna asta.

     Reply
    2. Bleen

      @cristihan  @Rheia E vorba despre suspendare, nu despre economie. E vorba despre acuzații de încălcare a Constituției. Nu e atribuția Președintelui să se bage în orice fel de investiții, ale oricui.

     Reply
   1. Bleen

     @cristihan Ce treabă are el cu investițiile străine în minerit? Ce treabă are suspendarea cu investițiile străine în minerit? La fiecare ieșire publică, la fiecare discurs, o bagă p-asta. Are o obsesie. E ca ăla cu castravetele. Mîine dacă România e atacată de 5000 de tancuri și 1000 de avioane, el ține în Parlament un discurs despre investițiile străine în minerit.

    Reply
    1. anarchix

      @Bleen  Cred ca s-a adresat pensionarilor. A fost o atentionare ca or sa ia *ue de la USL in termeni de marire de pensii. Prea subtil totusi.

     Reply
    2. Hongse

     @Bleen@cristihan
     A fost mai lungă, cred. Se referea şi la gazele de şist, la care USL a fost a tot fost Gică contra, dar iată că mai recent sunt total pentru. Părerea mea.
      

     Reply
    3. Rheia

      @Hongse  @Bleen  @cristihan Poate-s prea materialistă, dar eu gîndesc că o campanie electorală se face cu bani. De unde să-i ia candidatul dreptei, de la mătușa Fanfara?

     Reply
 95. Rheia

  Hotnews: Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie anunta ca pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica s-a constituit o cauza penala, ca urmare a plangerii pe care judecatorul Aspazia Cojocaru a formulat-o vineri, in legatura cu faptul ca a fost amenintata  inainte de inceperea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din functie a presedintelui Romaniei, cu privire la votul pe care urmeaza sa il dea, anunta Agerpres, citand un comunicat de presa. Potrivit documentului citat, in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj, prevazut de art. 239 Cod penal raportat la art. 2391 Cod penal (respectiv amenintarea unui judecator) in vederea identificarii autorului (sau autorilor), elucidarii tuturor imprejurarilor cauzei in scopul stabilirii raspunderii penale.Curtea Constitutionala a Romaniei a anuntat, vineri, intr-un comunicat, ca isi exprima ”grava ingrijorare in legatura cu faptul ca judecatorul Aspazia Cojocaru a fost amenintata inainte de inceperea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, cu privire la votul pe care urmeaza sa-l dea”.Aspazia Cojocaru are 65 de ani si este judecator la CCR din 2004, fiind numita de catre Camera Deputatilor, la propunerea PSD, pentru un mandat de 9 ani.
  Eu n-am destule ouă cerebrale să-l pot asculta pe Băsescu. 

  Reply
  1. Bleen

    @Rheia ”Aspazia Cojocaru are 65 de ani si este judecator la CCR din 2004, fiind numita de catre Camera Deputatilor, la propunerea PSD, pentru un mandat de 9 ani.”

   Reply
 96. Bleen

  Statement by the European Commission on Romania
  The Commission is concerned about current developments in Romania, especially regarding actions that appear to reduce the effective powers of independent institutions like the Constitutional Court. The rule of law, the democratic checks and balances and the independence of the judiciary are cornerstones of the European democracy and indispensable for mutual trust within the European Union. Government policy and political action must respect these principles and values.
  The Commission already looks at judicial reform and anti-corruption measures in the context of the Cooperation and Verification Mechanism. It is currently finalising a report summarising five years of work to address these issues in Romania. Recent developments may be putting at risk the progress made over the years.
  The President of the European Commission spoke today with the Prime Minister of Romania and expressed the Commission’s concerns. Prime Minister Ponta will come to Brussels next Thursday to meet President Barroso to discuss these issues. In the meantime the Commission analysis of the situation will continue and other contacts between the Commission and the Romanian authorities will be pursued.
   

  Reply
 97. BauBau

  in traducere: Traian Basescu si-a abandonat rolul de mediator intre institutiile statului si Mafie.

  Reply
 98. Hongse

  Cum BWP mea! Ăştia chiar sunt idioţi! Dr. Victor Viorel Ponta ESTE prim ministru şi preşedintele PSD.
   

  Reply
 99. Bleen

  Grupul Socialist nu a constatat încălcări ale legislației UE în România dar va continua să monitorizeze situația.

  Reply
 100. Boghy

  Ati  observat o chestie interesanta ? Ordinea de zi a fost votata cu 218 voturi pentru si 123 impotriva. Deci este cam la limita, dupa cum vad eu.

  Reply
 101. poweraxxel

  Basescu are atatea mingi ridicate la fileu de Nicolaescu ca nici nu le mai stiu numarul …
  Poate incepe cu:
  – justitia: romani, recunosc si sprijin justitia de astazi, in care un fost prim ministru este judecat, in care fosti ministri sunt judecati, in care oameni de afaceri cu ocupatii mafiote sunt condamnati, nu justitia de ieri a PSD-ului, acaparata si captiva unor senatori precum cei din sala (Voicu);
  – parlament: romani recunosc si sprijin un parlament care sa va reprezinte cu adevarat. Nu ma pot supune parlamentului de astazi, plin de tradatori, traseisti, politicieni corupti si mincinosi. Ma supun acelui parlament care va reprezinta cu adevarat, nu acestuia acaparat si captiv clicii de politicieni vechi si prafuiti…

  Reply
  1. poweraxxel

   Romani, va simtiti reprezentati de acest parlament? V-a ajutat cu cceva justitia careia actualii domni parlamentari ma acuza ca am facut preiuni? Presiunile au fosst petnru a o indretpa catre locul cuvenit, catre deciziile crecte, catre adevarata sa menire …

   Reply
 102. hope18

  Textul o fi facut de uselistul ala de la Galati, care e medic,Bacalbasa sau Bulibasa (nu mai stiu cum il cheama,sorry) ? Ca cam asa suna

  Reply
 103. Boghy

  Cretinul asta de Nicolaescu nu citit deciza CCR ? Unde se specifica ca Basescu nu a influentat justitia ? Macar atat bun simt sa aiba si sa vorbeasca in cunsotinta de cauza. Dar cred ca cer prea mult de la animalul asta.

  Reply
   1. Alex D

     @Xilef  @cristihan UPDATE Programul afisat pe site-ul oficial de transmisii video al Comisiei Europene  s-a modificat. In jurul orei 17:00, declaratiile de presa ale lui Barroso care urmau sa aiba loc la ora 17:30 nu mai apareau in program. 

    Reply
    1. Rheia

      @Alex D  @Xilef  @cristihan Au alte priorități. Cum ar fi, să-i facă pe plac celui care le dă gaze, lapte, ouă….

     Reply
 104. revealer

  Doamne, cu cata manie proletara infiereaza Nicolaescu. Dupa cum a spus azi, Basescu ar trebui sa-si faca autocritica.

  Reply
 105. BauBau

  Din ce spune boul asta de Nicolaescu e evident ca lipsesc niste „inculpati” in „boxa acuzatilor” si anume d-nii Isarescu Mugur , respectiv Franks Jeffrey.

  Reply
  1. Xilef

    @BauBau Cand il vad pe Nicolaescu mi se intoarce stomacul pe dos imediat.
   „Decat” sa-l vad, d’apai sa-l si aud.

   Reply
 106. Bleen

  Nicolăescu  minte. Băsescu nu a promulgat legea pensiilor „adoptată prin fraudă”. A trimis-o înapoi la Parlament.

  Reply
 107. Bleen

  Teodor Tiţa 
   
  „cum iti dai seama ca se intampla ceva grav in ro: protv da live de la parlament in loc de tanar si nelinistit”
   

  Reply
 108. Hongse

  Hai băi tovarăşi, pierdeţi timpul citând articole şi alineate. Cine dracu’ vă mai crede? 
   

  Reply
  1. Rosu

    @gianni popescu da, poate. poate sa fie acuzata si de lipsa palariilor, de atitudine necorespunzatoare si altele… La nivel politic care e castigul?

   Reply
 109. gianni popescu

  Hotnews rezuma clar intr-o fraza concluzia faptelor petrecute astazi cu CCR. Citez si pun ghilimele: ” Curtea Constitutionala, care trebuia sa dea un aviz consultativ, a luat o decizie prin care, practic, s-a spalat pe maini de orice responsabilitate, nedind nici un fel de aviz la cererea de suspendare.”
  Mai dau si sursa. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12721900-suspendare-traian-basescu.htm
  Ai vazut, Carlane, ca nu e greu!

  Reply
    1. SimonaM

      @Pataphyl  @hope18 Io am de gând să mă abțin de la vomat.
     Nu că nu mi-ar veni. Dar nu folosește nimănui dacă pic din picioare.

     Reply
 110. Bleen

  Eu zic că strategia e următoare. îi lăsăm p-ăștia să-l suspende pe Băsescu și să atace statul de drept, ca să se facă de rîs. Îl lăsăm pe Antonescu să fie președinte interimar, ca să se facă de rîs. Apoi lăsăm USL-ul să ia puterea totală, să cîștige alegerile parlamentare și prezidențiale anticipate, ca să se facă de rîs. Apoi, după ce USL-ul și Antonescu se fac de rîs, se ceartă între ei pe ciolan , afaceri și diverse probleme, venim noi în 2024 și le tragem o smetie de nu se văd: îi mai lăsăm alți 60 de ani la guvernare, ca să vadă lumea cît de dictatoriali sînt și să se facă de rîs. Apoi vor rămîne cu o imagine negativă în istorie și toată lumea va vorbi cu rezerve și oarecare dispreț despre guvernarea USL de 100 de ani. Trebuie să recunosc că strategia e genială. ”Îi lăsăm să construiască Auschwitzul și după aia numărăm morții. În momentul ăla sînt mîncați, nu mai au nicio șansă. Dar pentru a-i prinde avem nevoie de victime-probe.”

  Reply
   1. quaddelta

     @anarchix  @Bleen La ce’a venit dupa Allende chiar sunt convins ca mai bine o lasau asa.

    Reply
    1. anarchix

      @quaddelta  Deloc. Chile are o economie de piata mai liberala ca a Americii. Comunismul a devenit fringe in tara aia. Au fost efectiv casapiti de Pinochet. Asa se discuta cu degeneratii. No lines in the sand, no nothing. 

     Reply
  1. DanCanada

    @Bleen Si funny si mai ales adevarat. Sa-i spui porcului ca-i porc si sa-i bati obrazul nu duce la nimic, n-o sa iasa din noroi.

   Reply
  2. Yeba

    @Bleen Mi-aduc aminte ca acu că ziceai ceva de un dispozitiv de îngropat USL-ul NOW. Mia există? S-a tras cuiul? Au tras ei cuiul la dispozitivul lor? Yes, they did.

   Reply
  3. Yeba

    @Bleen Mi-aduc aminte ca acu că ziceai ceva de un dispozitiv de îngropat USL-ul NOW. Mai există? S-a tras cuiul? Au tras ei cuiul la dispozitivul lor? Yes, they did.

   Reply
   1. Pataphyl

     @Yeba  @Bleen Mai e varianta că fiind mort deja, să fie lăsat să se usuce la soare, ca balega. Ca îngrășămînt agricol nu-i bun, de ce să-l îngropi?

    Reply
   2. quaddelta

     @Yeba  @Bleen Era prea grav pentru a putea fi facut public. Ceea ce se intampla azi probabil nu justifica detonarea sa. O pastreaza pentru luna August cand incep colectivizarile fortate.

    Reply
    1. Yeba

      @quaddelta  , aici am o problemă de om cinstit, dar „no conjurer at all”. O detonare early nu prevenea nu doar colectivizările ci şi toată criza economică în care vom intra instantaneu după nebunia asta?

     Reply
    2. anarchix

      @quaddelta  Ce naiba sa fie atat de grav incat sa-i faca pe romani sa iasa cu furci si topoare si sa inceapa macelul de psd-isti? 

     Reply
    3. Yeba

      @anarchix  o stabilizare? o naţionalizare? Mă lasă încremenită în proiect, 46? Nu domnule, vreau să mă ducă în 47!

     Reply
    4. Yeba

      @anarchix glumeşti? Banii lor sunt în conturi aiurea. La stabilizare ăia informaţii n-au sărăcit. Ăia care păgubesc sunt neimportanţi, oricum măsura e necesară fiindcă a furat Băsescu şi vor fi recompensaţi bucată cu bucată ulterior.

     Reply
 111. Rosu

  Observati cum se chinuie oamenii nostri sa gaseasca in hotariri si legi calea cea dreapta… Pe partea „ailalta” cati bani credeti ca dau aia pe astea? Jubileaza ca isi vad scopul aproape… Chiar daca in urma lor ramane totul distrus…

  Reply
  1. Rosu

    @anarchix Hai, mai, e o gluma? A explicat Elenina ca oricum e AVIZ, nu hotarare, pe deasupra si consultativ…

   Reply
    1. Rosu

      @anarchix E omenesc, inteleg. Nu e cazul sa cadem in deznadejde… Dar trebuie sa vedem unde ii doare pe ei, nu unde credem noi ca i-ar durea 🙂

     Reply
 112. DanCanada

  Eu zic ca mai bine ar fi cu referendum. Lumea o sa-l aleaga pe Base pentru ca Antonescu o sa se faca de RAHAT big time. Ce-a scos la timpenii Ponta singur, d-apai in tandem cu Crin? 🙂
  Deci Base o sa poata pune tunurile pe ei: „Vedeti? Cu dobitocii astia vreti sa mergeti inainte?”

  Reply
   1. Rosu

     @Bleen  @DanCanada si Adelu baga un recurs in anulare, iasa din puscarie pe un cal alb… Procurorii care l-au trimis la zuhaus sunt scosi din magistratura, Rodica Stanoiu va fi idolul magistratilor, ca altfel ii ia mama naibii…

    Reply
   2. DanCanada

     @Bleen Degeaba e si-acuma. Uslasii au Guvernul si Parlamentul si la cit de inversunati sint, e clar ca justitia o sa cada tot in mainile lor. Chestia cu suspendare/referendum ajuta de fapt dreapta sa se infiripe/ridice. Cred… Sper…

    Reply
   1. SimonaM

     @cristihan Am auzit, cum să n-aud.
     
    Întreb și io, maică… Mai ține scorul cineva? Mai știe cineva câte călcări de Constituție în picioare?

    Reply
    1. Rheia

      @SimonaM  @cristihan Păi nu primise decizie de la ÎCCJ că e incompatibil cu calitatea de senator? Votul lui se mai numără, în condițiile astea? A, trebuie să apară decizia ÎCCJ în MO, ceea ce probabil că nu s-a întîmplat. Trebuie tipărită cu litere de bazaconiu.

     Reply
    2. Hongse

     @Rheia@SimonaM@cristihan
     Teoretic chiar şi Năstase încă mai e deputat. Nu m-ar mira să voteze din Rahova.
      

     Reply
    3. SimonaM

      @Hongse  @Rheia  @cristihan Aș râde, dar n-ar fi râsul meu.. E de-ajuns că votează Cătălin Voicu. Nu?

     Reply
 113. picus

  Din avizul CC lipseste partea finala, concluzia, „dispozitivul”, cum se numeste el. Probabil intentionat. E paradoxal. Acum, cind la CC sunt cam jumate, jumate, o scalda. In 2007, au spus raspicat: nem. Acum i-a dat USL-ului firul de ceapa de care sa se agate pentru a pretinde cit de cit verosimil ca nu sunt in ilegalitate. Dar asa e celula valaha, nu rezista la presiuni.
  Ce va face Base acum? Nu sunt bun la scenarii politice. Totusi, poate ar fi interesant ca, dupa ce se duce in Parlament si le demonteaza punct cu punct capetele de acuzare, plus le mai zice citeva, sa-i anunte ca si-a dat demisia si sa-i lase cu ochii in soare. Vad doua cel putin doua cistiguri in treaba asta: 1) ar evita riscul unei infringeri la referendum, care i-ar demoraliza serios pe cei care incearca acum sa cladeasca dreapta si ar reboosta USL; 2) le-ar da sansa celor de la USL sa se incaiere pe candidatul la presedintie. In felul acesta, terenul lui MRU ar fi oarecum mai neted.

  Reply
  1. Annia

    @picus Ntz! Ar fi prea simplu. Trebuie sa mearga in campanie, sa demonteze mizeriile, sa trezeasca electoratul de dreapta, sa pregateasca, cu adevarat, terenul pentru MRU

   Reply
 114. gianni popescu

  „Curtea Constitutionala respinge 5 dintre cererile formulate in suspendarea presedintelui Traian Basescu, la alte 2 da un raspuns ambiguu. Lipseste un aviz final” – revista 22 http://www.revista22.ro/curtea-constitutionala-respinge-5-dintre-cererile-formulate-in-suspendarea-presedintelui-traian-basescu-la-alte-2-da-un-raspuns-ambiguu-16178.html

  Reply
 115. Boghy

  Cred ca usl-istii mor de ciuda ca trebuie sa faca si referendum. La mintea lor l-ar fi scos din lege.Ma mir ca nu au facut-o. La cate legi au incalcat ce mai conta una ? Cred ca le sta in gat ca un os de peste. Le recomand sa-l scoata cu pistolul, ca Adelu.

  Reply
 116. gianni popescu

  Nu stiu de ce va plangeti. Curtea Constitutionala da in doua cazuri concluzii ambigue pe niste fapte care, in orice caz nu pot fi considerata fapte grave, si ei o recunosc, intr-un fel, in text, in cele doua concluzii. Lipseste concluzia finala si asta ii face pe acestia iresponsabili si niste fricosi, pentru ca nu incearca sa o dea ori alba, ori neagra. Dar, avand in vedere ca exista o amenintare asupra judecatorilor recunoscuta si de ei, asta inseamna presiuni clare asupra judecatorilor, adica tot atac asupra unei institutii fundamentale. Iar protestul din piata Victoriei este impotriva acestui lucru. Impotriva atacului asupra statului de drept si pentru apararea independentei institutilor . Ultimatumul dat CCR tot in aceeasi nota se incadreaza. Graba, amenintarile si raspunsul ambiguu al CCR inseamna ca o alta instituie e pe cale sa cedeze sub presiunile useliste si e un motiv in plus sa iesim mai multi si mai mult timp sa protestam. Ce s-a intamplat astazi cu CCR e la fel de grav ca si in cazul in care nu ar fi raspuns ultimatumului si chiar mai grav decat daca ar fi dat un aviznegativ clar (raspunsul CCR este in sine un aviz negativ).

  Reply
  1. anarchix

    @gianni popescu fara scuze. Daca ti se pare ca in bucatarie e prea cald, nu te faci bucatar. 
   Faptul ca au fost amenintati ar fi terbuit sa-i faca extrem de drastici in hotarare.

   Reply
   1. Rosu

     @anarchix  Ai dreptate, dar daca te gandesti ca unii au catra 70 de ani si e ultima lor pozitie de anvergura, se poate concluziona ca au fost influentati. Nu neaparat prin amenintarea Aspaziei, ci prin toata situatia creata cu schimbarea peste noapte, prin decret, a diverselor institutii si persoane…

    Reply
   2. gianni popescu

     @anarchix Eu nu spun cum ar fi trebuit sa se comporte CCR. Eu spun doar ca raspunsul ambiguu este o urmare a presiunilor evidente. 

    Reply
   3. Yeba

     @anarchix  , păi dacă a zis Crin că CCR e o ruşine, putem să revocăm judecătorii – şi ei nu s-au sesizat, nu înţeleg despre ce mai vorbim. Eu zic să-l aducă pe Mircea Diaconu să-i scuipe, oricum nu pierde Crin nimic, şi nici judecătorii, că înţeleg că n-au ce.

    Reply
    1. anarchix

      @Rheia  @gianni popescu se poate trage lista convorbirilor/mailuri alea-alea. S epot face investigatii. Puteau sa spuna: „Nu luam nicio hotarare pana nu rezolvam problema asta.”

     Reply
    2. Rheia

      @anarchix  @gianni popescu Nu-i o situație oarecare. Sub tensiune socială nu-i la fel ca în normalitate. Inclusiv noi resimțim chestia asta. Uită-te cum reacționăm aici, pe Blogary. Compară cu dialogul de acum trei zile.

     Reply
    3. gianni popescu

      @anarchix  @Rheia Dar nu au facut-o, intimidati de un ultimatum. Sunt speriati, sunt asediati, un motiv in plus sa prottestam, daca si ei au inceput sa faca ce vor astia (uslasii)

     Reply
  1. Rheia

    @mircea_ Sper să nu se-nvîrtă și ăsta pe după toți piersicii din Spania, ca să poată USL-ul să interpreteze iar în favoarea sa.

   Reply
 117. EleninaNicuţ

  aviz = parere, punct de vedere, a nu se confunda cu o hotarare sau decizie = verdict clar; in plus, avizul are si caracter consultativ; in concluzie, cred ca, asa „deschis”, avizul CCR este ok.
   
   

  Reply
 118. cristihan

  Vad ca pe FB nu se inghesuie nimeni. Cine-mi spune si mie daca principiul „tertium non datur” este indeplinit in avizul Curtii? Sau asta nu se considera o decizie in justitie si atunci putem sa avem si o lalaiala in loc de raspuns?

  Reply
  1. Rosu

    @cristihan mai, bleen zice bine ca macar sa fi avut demnitatea de a isi lua mai mult timp, sa nu se inghesuie ca niste fetiscane rusinoase sa nu il supere ne nenea Crinut-baiat-finut.

   Reply
   1. cristihan

     @Rosu E adevarat, dar nu are rost sa continuam pe ideea asta. Am vazut ca mi-ar raspuns Elenina mai sus oricum.

    Reply
 119. Bleen

  Asta e problema cu avizul:Dan Sova: Avizul Curtii este pozitiv. CCR a constatat incalcari grave ale Constitutiei cel putin in doua puncte
  Gândul titrează: CCR respinge 5 din cele 7 capete de acuzare
   
  Dacă nu-l dădeau pînă azi la 5, Parlamentul mergea mai departe fără aviz. S-au grăbit să-l dea în termenul stabilit de Crin Antonescu.

  Reply
  1. anarchix

    @Bleen Exact. Imi amintesc cand Laura Stefan a fost la emisiune la B1 si i-a spus clar lui Cristoiu: „Evident ca nu se dau ultimatumuri CCR”.
    
   @ all: vedeti ca am retinut si chestii de substanta din emisiunea aia? :-))