Pentru prima oara, Antipa tine expozitii afara, pe trotuarul din fata Muzeului

 1. Traian Băsescu a fost suspendat. Pînă cel devreme pe 29 iulie, președintele României este Crin Antonescu.
 2. Strategia victimizării lui Băsescu este perdantă. Băsescu nu mai poate aduce oamenii la vot. Oamenii vor veni să dea cu ștampila împotriva Mafiei, Dictaturii, Loviturii de Stat. Nu pentru Băsescu. Nu interesează nimeni că Traian Băsescu are lacrimi în ochi și este victima băieților răi din sistem. Lumea s-a plictisit pînă în gît după 8 ani de Băsescu de dimineață pînă seara. Dacă Curtea Constituțională și cancelariile occidentale ajung la concluzia că nu am avut parte de o lovitură de stat și nu asistăm la acapararea prin mijloace ilegale și anticonstituționale a României de către Mafie, plecarea definitivă a lui Băsescu este sigură. De fapt, miza nici măcar nu e Băsescu. Miza e rezistența instituțiilor statului de drept în fața asaltului dat de Mafie.
 3. Acum cîteva zile, Videanu chema oamenii la miting. Devastator. Cred că chemarea lui a gonit cel puțin 10 000 de participanți. Dacă insista, nu mai venea nimeni în Piața Revoluției (excepție oamenii de partid aduși cu autobuzele). Un Băsescu înconjurat de fețele de mafioți nerăbdători și tractoriști derutați ale pedeliștilor e rețeta sigură a unei înfrîngeri nu demne, ci penibile.
 4. De la a doua zi de proteste în Piața Victoriei am fost zilnic acolo. Cei mai mulți manifestanți au fost joi, în jur de 500-700, cei mai puțini ieri, în jur de 100-200. Așa cum spuneam și mai devreme pe Facebook, 30 este nucleul dur al dreptei. Nu 30 de procente. 30 de oameni. Cei din Piața Victoriei. Am exagerat puțin. La momentul cînd scriam asta nu erau 30 în fața Muzeului Antipa, erau 70. Hai 100. Asta e dreapta. Îi știu pe dinafară. Aceiași 70-100 de oameni. Mare parte din ei comentatori pe bloguri și foarte activi pe rețelele sociale. Asta e ce a mai rămas din dreapta noastră politică. Pentru prima oară, Antipa ține expoziții afară, pe trotuarul din fața Muzeului. Jandarmii se uitau cu milă la noi. Cred că și dacă ar fi primit ordin să ne bată, nu ar fi putut s-o facă, din milă. ”Cum să dai, mă, în ei? Nu vezi, săracii, ce fețe au? Ni s-a dat ordin să batem un pîlc de deprimați cu cearcăne, ochii mari și goi? Nu. Păi și atunci, de ce să nu-i lăsăm să moară de plictiseală și singurătate? De ce să ne încărcăm conștiințele și să ne uzăm pulanele?” Păcat de oamenii de acolo. Păcat că sînt singurii care cred în libertate, în statul de drept, în democrație, în capitalism, în dreapta. Păcat că sînt lăsați singuri, păcat că sînt lăsați să facă treaba altora, păcat că sînt lăsați să facă treaba liderilor politici, a partidelor politice, a presei, a societății civile, a celor 15 milioane de cetățeni majori și vaccinați ai acestei țări. Nu vă mințiți, nu vă iluzionați. Singura opoziție politică coerentă, articulată e în Piața Victoriei. Se întîmplă la un nivel micro, în fiecare seară începînd de la 19.00. Nu știu de ce ne pierdem timpul în Piața Victoriei, cînd am putea prea bine să socializăm între noi la terasă. La Verona (în spate la Cărturești) am avea loc toți.
 5. Dinspre PDL vor veni tot felul de mesaje de încurajare. E semn sigur că purceaua e moartă în coteț. Țineți minte ce vă zic: de cîte ori vi se transmit mesaje de încurajare e semn sigur, 100%, că situația e fără scăpare. Vi se va vorbi misterios de nuștiuce strategii geniale și vi se va vorbi luminos-optimist de viitor. Nu vă bazați decît pe voi și pe vocea voastră în stradă. Nu credeți poveștile cu strategii și perspective luminoase. Nu are nimeni soluții, strategii și perspective. Sînt toți derutați, anesteziați, disperați, resemnați. Nu le-a rămas decît disimularea trist-ridicolă. Nu le-a rămas decît zîmbetul forțat al optimismului de reclamă americană din anii 50 la pastă de dinți și privirea misterioasă, plină de înțelesuri ascunse și deci dătătoare de speranțe.
 6. PDL e o găină fără cap, cartelul marjuanei a doua zi după ce s-a legalizat marijuana, un gang de hoți de buzunare care s-a urcat într-un autobuz fără călători, care se retrage la Autobază, Băsescu a depășit orice limită a extenuării umane și politice, MRU joacă în divizia C pe un maidan plin de buruieni și viței, Monica Macovei e aparatul care ține inima să bată doar așa, de dragul rudelor care nu vor să accepte evidența. Bazați-vă pe voi. Pe energia voastră. Pe capacitatea voastră de a ieși în stradă, pe puterea voastră de convingere, pe votul vostru. Ieșiți în stradă. Fără cîteva zeci de mii de oameni în stradă nu se va întîmpla nimic, nu se va trezi nimeni. Deocamdată, cîteva sute de oameni stau pe un trotuar în fața Muzeului Antipa. Ar trebui ca 50 000 sau 100 000 să stea pe platoul din fața sediului Guvernului. Cînd sindicatele aduceau în toamna lui 2010 cîte 5 000 sau 7 000 sau 10 000 de oameni la miting rîdeam și făceam mișto de ei. Acum ei ce ar trebui să facă, cînd noi nu sîntem mai mult de 500 de oameni în stradă?
 7. Aș vrea să joc rolul celui care dă mesaje încurajatoare. Aș vrea să-i spun celui care tocmai a ars într-un incendiu și i se desprinde pielea de pe carne să fie optimist, că va veni iarna. Dar voi știți că iarna nu este o soluție pentru arsul de viu. Și nu vreau să vă jignesc inteligența astăzi. O să mă folosesc de disponibilitatea voastră la wishful thinking de mîine. Astăzi o să-mi permit să fiu realist. Pronosticul meu e ăsta: DA – 59%, NU – 41%. Aș vrea să mă înșel și de data asta să n-o nimeresc.
Facebook Comments

184 Comments Pentru prima oara, Antipa tine expozitii afara, pe trotuarul din fata Muzeului

 1. Pingback: Blogary si lovitura de stat | Blogary

 2. DrMengele

  Citind articolul lui Bleen, am avut un „deja senti” (nu imi ies accentele, scuze…)
  Interventiile Boureanului si a Elenei Udrea cred ca se inscriu in acelasi registru, de pierdere a unor voturi utile la referendum. (Nu Boureanu asta iarna se dadea cel coios vis a vis de interventiile presedintelui in PDL?….)
  Nu sint in masura sa judec competenta si activitatea Elenei Udrea in Guvern si in partid, stiu doar ca s-a pozitionat complet eronat  la capitolul imagine si(sau) comunicare in relatia cu bizonul care voteaza. Nu ma refer aici la bizonul indoctrinat de A3, fara nici o sansa de reabilitare. Ma refer la bizonul care putea fi cistigat ca votant.
  Cineva ar trebui sa ii deschida ochii lui Base. Sint convins ca inteligenta si pragmatismul animalului politic, ii depasesc orgoliul. Cred ca din vechea garda ar trebui lasat sa vorbeasca Blaga (e perceput oricum ca un pion otravit de ambele parti ale baricadei si nu e cel mai antipatizat membru PDL si e seful PDL, nu are cum sa taca) iar celorlati, restului tripletei si nu doar lor, sa le fie pus o tzira calusul la gura. Cine e in spatele campaniei de 3 saptamini pentru referendum, ar trebui sa vada ca Base trebuie sa se desprinda de PDL, cel putin in astea trei saptamini, PDL-ul nu reprezinta decit un cadavru de dus in spate. Acum pe bizon nu il intereseaza partea buna a guvernarii PDL, cu siguranta imperfecta dar salvatoare pentru Romania (Imaginati-va ce Apocalipsa ar fi fost o guvernare Ponta Crin Voiculescu incepind din ianuarie 2011…). Bizonul trebuie lamurit ca nu are alta optiune. Sa nu ne imbatam cu apa rece, acum votul nostru cistigator nu poate fi decit un vot negativ. Nici un bizon nu va vota pentru Basescu ca e bun si simpatic sau pentru ca e garantul Constitutiei sau ca a facut ce a trebuit (vorbesc acum de bizon, bizonul = capul de locuitor, nu de noi…lol). Ci doar pentru a nu da Mafiei Puterea Absoluta. Aici trebuie marsat. Vot negativ impotriva Mafiei. Si pentru asta, toate personajele care sint percepute ca facind parte nu din COSA NOSTRA USL-ista, ci din N’Dragheta PDL, trebuie sa taca. Chiar daca fac sau nu parte cu adevarat din Mafie. Sa tipe cei care, detestati sau nu, nu sint perceputi ca mafioti. Sa tipe Macovei, Preda si altii care nu au fost identificati in ochii proletarului cu Mafia. Mafia trebuie identificata acolo, in tabara lor. Fara dubii.
  P.S. Nu am inteles niciodata de ce guvernul Boc nu a urlat ca din gura de sarpe la investitura si in primele luni de functionare, nimic sau mai nimic despre ce au lasat in urma guvernarile precedente. Cum naiba sa nu te urasca bizonul, cind aia i-au dat si tu i-ai luat?!?

  Reply
  1. DrMengele

   Nu ma injurati ca nu am clarviziunea lui Bleen, sint doar un inginer…;)
   Seman cu un ciine lup, precum in banc, am privirea inteligenta, dar nu pot sa ma exprim….:):):)
   Duminica frumoasa la toata lumea!
    

   Reply
  2. filadel

    @DrMengele La PS-ul tău: au guvernat de la început în uniune națională cu PSD pentru că tocmai se apropiau efectele crizei.

   Reply
 3. Alex cel vechi

  -continuare la comentariu-Si atunci nu veti mai fi o mana de oameni inteligenti, cei care inteleg perfect ce se intampla de fapt in viata politica, ci zeci, poate chiar sute de mii, nu adusi cu autobuze de partid, ci sositi in deplina cunostinta de cauza. Cum realizati treaba asta, explicand de foarte multe ori, cat mai simplu si limpede, pe orice cale, cat mai multor oameni, cum sta treaba cu democratia si capitalismul, si delimitarea de personajele mai mult decat dubioase din PDL. In asta sta de fapt puterea stangii: in repetarea cu voce urlata a minciunii, pana capata proportii de adevar. Ei, vocea aia trebuie acoperita de alta mai puternica. In rest, fruntea sus, si strangeti randurile!

  Reply
 4. Alex cel vechi

  Am aproape 30 de ani, sunt ing. mecanic, si de-un an prestez cu carca prin  Londra. Citesc de vreo  doi-trei ani articolele lui Ducu Hancu pe unde le gasesc (happyfish, obs. cultural, rev.22, kamikaze si aici), de la el invatand ce-i dreapta sau stanga si cu ce se mananca. Problema e ca cei mai multi oameni din cei cu care am contact zi de zi aici, cat si cei din tara (la romani ma refer) nu prea inteleg toata polologhia asta cu dreapta, stanga, Basescu, Boc, USL,salarii, pensii, etc, toate articolele voastre si ale lui Ducu fiind foarte misto, si clare, pentru un om cat de cat instruit si cu inteligenta peste medie. Oamenilor de rand, clasei muncitoare , celor mai multi romani, le trebuie explicatii simple, clare, articole foarte limpezi privitoare la tot borsul asta din care nu pricep nimic. Odata realizata chestia asta, aveti acces la mintea si inima majoritatii romanilor, care nu-s „Cei mai viteji si drepti din neamul tracilor”, da’ nici cei mai prosti, lenesi si hoti din curtea, scolii.

  Reply
  1. FlorinS

   @Alex cel vechi de curiozitate, care-i starea romanilor de acolo? Ei cum vad ce se intampla zilele astea?

   Reply
 5. cristoiu

  Cred ca este o mare gresala minimalizarea fortei Presedintelui Traian Basescu. Vocea Domniei sale este inteleasa de toata lumea,mai mult sau mai putin cultivata si este mai credibila decat toti care il sustin.A te delimita de mesajul si adevarulile acestuia nu fac decat sa dea apa la moara Antenei 3 si a politicienilor arondati acesteia.

  Reply
 6. cristoiu

  De la razmelita caschetelor am spus ca Vasile Blaga este pionul otravit  in PDL. Raman fara discutie la aceiasi parere .Nu stiu daca mai este timp,dar adeziunea ,sprijinirea si votarea in toamna a miscarilor  MRU si Neamtu sunt sansa Romaniei .De asemenea,toti cei lucizi trebuie sa faca o munca de propagandisti pentru respingerea referendumului calificat de intreaga Europa ca o lovitura de stat.

  Reply
  1. geronimo

    @Bleen  Exact, Bleen ! Pana sa ma apuc sa citesc „oferta”, ma grabesc sa felicit inspiratia titlului, caci asta-i dilema prioritara a momentului : cum sa facem inteligibil ochiului mintii ceea ce s-a intamplat. Sa nu mai para doar o galceava politica in plus, cu care omul de bine e obisnuit..

   Reply
  1. geronimo

    @cocosila Ciudat, la prima aruncatura de privire, nu stiu de ce imi tot vine sa citesc Victor Ciorbea in loc de Ponta. Sincer, e a treia oara cand mi se intampla treaba asta azi..
    
   Sa mi se traga oare de la felul care o trateaza amandoi pe d-na Monica Macovei?

   Reply
   1. quaddelta

     @geronimo  @cocosila …sau de la capul lor obtuz.
    Zicea Woody Allen de una : „Chipul sau descria un set de parabole capabil sa produca un infarct unui yack”. Fruntea rupestra a lui Ponta si colturimile lui Ciorbea sunt si ele capabile de asta.

    Reply
    1. geronimo

      @cocosila  @quaddelta hahahaaa, pai daca ni se vinde aceeasi Ciorb(e)a  nu-mi mai palce nici Po(a)nta. Nu ma mai joc!

     Reply
  1. Yeba

    @Rezon Păi nu scriam ieri că se cere in direct LINISTIREA MONICAI MACOVEI? Iaca, e necesara, nu merita sa-i lasam pe toti sa ni se uite in curte, daca putem sa-i tapam de maruntis fara sa ne plicti cu sfaturile lor.  

   Reply
 7. quaddelta

  Va mai aduceti aminte de „Iliescu apare / Soarele rasare”? Cum ritmul circadian al lui crin nu e de pe meridianul asta sa-i strigam: „Antonescu apare/ Soarele dispare” sau „Antonescu apare / Noaptea pe racoare”.

  Reply
  1. Hongse

   @quaddelta
   Prin OUG soarele apare doar când Antonescu se hotătăşte să apară. Monitorul Oficial va confirma în cel mai scurt timp.
    

   Reply
 8. Bleen

  ”Mai mulți protestatari din Piața Universității au fost plătiți să scandeze…” Ce lipsă de inspirație pe mine să mă duc să scandez în Piața Victoriei!

  Reply
  1. Rezon

    @geronimo As vrea sa am eu talentul lui Grebu… Nu e desenul meu. Citatul e din Devis Grebu, pe Facebook

   Reply
 9. quaddelta

  Mi-au trecut prin cap cand curatam cartofi „import germania”:
   
  Daca iese Crin / Fugim la Berlin
  Daca iese Ponta/ Emigram la Londra

  Reply
   1. Yeba

     @geronimo  , te ia Mihaela de păr că vorbești urât și-i strici educația ului Georgică. Toate Mihaelele, I mean. Vorbești rât, ca Băse. 
    Propunere neplagiată: Orice poză cu fatalul Voicu așezat într-un taler al Justițică si MM in alta, dezechilibrându-l. 

    Reply
    1. geronimo

      @Yeba  tulai Doamne, tre`  sa-mi iau masuri de precautie : n-o mai las sa-si „uște”  covoarele la mine in curte daca nu voteaza cu .. stiu eu cine. In rest, poa` sa mai măture cu posteriorul catre mine, ca nu acolo-i baiul..
     Am zis bine!?

     Reply
    2. geronimo

      @Yeba cat despre Voicu tolanit ca un drembeș (citeste cu „e” larg, ardelenesc) pe un taler al justitiei si cu Mihaela pe celalalt, nu stiu ce sa zic.. ca ma faci sa-mi reevaluez toate cele.. Ea ar fi ca Olive in proximitatea lui Bluto, iar eu m-as simti responsabil ca Popeye marinaru` .
     Ma`ntelegi car`va s`zica.. M-am fâstâcit..

     Reply
 10. Rezon

  http://i46.tinypic.com/33xklzk.jpg
   
  Graficianul Devis Grebu: 
  ..Dragi compatrioti, dupa mizeria de asta noapte ( care nu m-a lasat sa dorm, de furios, dezgustat si stressat eram…) am tras totusi o concluzie – acest balon de slanina mucegaita este SIMBOLUL a ceea ce se numeste la noi – fals – politica, politicieni, Parlament, parlamentari, stanga/dreapta, doctrina/ideolocgie si mai uit cate ceva… Si, mi-am suflecat manecile, scos sculele ( nu din prohab…scuze delicatelor/tzilor ) pentru a vedea daca mi-am pierdut in aceasta normalitate ( in care ma balacesc imberb in timp ce VOI suferitzi – pe viu – flacarile iadului neo/bolshevic ) „indemanarile” satiric/estetice, ca de cap nu-mi pot da seama in acest vartej de gunoaie dambovitzene… si va trimit VOUA rezultatul !… Daca va place, daca cumva va scuteste de inmagazinari de flegme pentru ocazii viitoare, inlocuindu-le, va rog, VA CER, VA SOMEZ !… FOLOSITZI-L TOTZI, de acum incolo, in cadrul Campaniei pentru referendum”

  Reply
   1. geronimo

     @Rheia  @Rezon  asta e, deocamdata n-avem ce face !  traim o noua reorganizare administrativa :
                                                                 Dacia Felix ! 

    Reply
    1. geronimo

      @Florina  @Never G  @Rezon  da, e bun inca un .. „snapshoot” in dosul lor.
     by the way, cred ca v-am vazut aseara la emisiunea de pe Nasul Tv. Mi-a placut

     Reply
    2. geronimo

      @Florina  @Never G  @Rezon D-na Forina, daca tot ii cunoasteti pe cei de la B1 Tv,  cereti-le, pentru D-zeu, sa faca reportaje mai insistente din mijlocul demonstrantilor. Ei nu vad cum stiu sa scoata „untul” tembeliziunile din haimanalâcurile lor? cum au facut in ianuarie si cum au procedat acuma cu cele trei fire de antibasisti pe care i-au mânat langa fântâna? Mi se pare absurd ca in perspectiva miscarilor de strada sa nu mediatizeze insistent oamenii vii, in carne si oase, cu naturaletea si autenticitatea nelinistii lor. Sa va filmeze atat de frugal, de superficial. In perspectiva e decisiv sa castigam razboiul mediatic cu tembeliziunile din dotarea USL. Macar noi, spre deosebire de Piata Univ. din illo tempore, mai avem cat de cat avantajul unor televiziuni alternativa la TVR-ul lui Ion Iliescu.
     Vorba lui Rezon, va filmau preponderent de la distanta, de peste trotuar, de parca ar fi filmat lei la Safari.
     Spuneti-le ca nu mușcați, sa vina intre voi ! eu nu stiu cum de mai nimeni pare a-si da seama de asta!

     Reply
    3. Florina

      @geronimo  @Never G  @Rezon 
      
     Am fost la Naşul TV, diferit de B1 TV. Radu Moraru nu mai e de ceva vreme la B1, e tot pe Calea Victoriei, dar la un post de  televiziune înfiinţat de curînd. 
      
     http://www.nasul.tv/

     Reply
    4. geronimo

      @Florina  @Never G  @Rezon Stiu, m-am incurcat cu televiziunile. Dar merita atentionati si unii si altii. mai ales ca sunt televiziuni.. afine. Nu prea sunt familiarizat cu blogul si am repostat comentariul si dincolo. Scuze!

     Reply
 11. geronimo

  Si eu am o oferta terapeutica pentru defulare. Fiti fara grija, am verificat-o mai intai pe propria piele. In cel mai rau caz nu are niciun efect, in cel mai bun caz ardoarea agresiva din vocea lui Mick Jagger si plonjonul brusc in sound-ul Rolling Stones trezeste rebeliunea :
   
  http://www.youtube.com/watch?v=hZ8Bc6jz-W8
   
   
  Aseara mi-am reamintit brusc cum ne regrupam cu totii la mine acasa, dupa ce veneam sleiti de epidemia de prostie fesenista din jur si ascultam mai ales piesa asta (Sway, de pe alb Sticky Fingers `71)
   
  asadar, capul sus ! luati cu incredere !

  Reply
 12. CiufutozaurusRex

  „Oamenii vor veni să dea cu ștampila împotriva Mafiei, Dictaturii, Loviturii de Stat.”
   
  ezact. de asta spuneam ca este bine sa se bata moneda pe Nastase si pe SOV.
   
  Basescu a fost suspendat ca sa nu se mai intample ce s-a intamplat cu Nastase, cu mafia. trebuie ca populatia sa faca asocierea asta. comit aroganta de a spune ca ar trebui ca manifestantii sa vanture niste  imaginii cu constitutia legata cu un fular. „uite cum a paradit Basescu Constitutia, in acelasi fel in care s-a sinucis Nastase. Nastase. Nastase si cei ca el reprezinta cauza reala a suspendarii.”
   
  ma scuzati pentru spam, reclama, sau ce o fi, dar cred ca o imaginea precum asta, printata pe un A3 la un centru de copiere (costa vreo 3 lei) ar fi cel putin la fel de eficienta ca un slogan smecher.
   
  http://ciufutozaurus.files.wordpress.com/2012/07/constitutie-cu-fular.jpg
   

  Reply
   1. CiufutozaurusRex

     @Rheia SOVânturi 🙂
     
    ma bucur nu numai pentru ca ti-a placut, ci si pentru ca este necesar un simbol, o chestie, o ceva. un mesaj simplu de perceput si, daca se poate, si cu ceva haz. cum a fost aredeiul de la campania pentru primarie.
     
    ma uitam la mitingul PDL de ieri. toti aseptici, fara haz, ca niste cetateni  de bine din Mexic, cu camasile alea albe cu maneci scurte…nici o imagine din asta percutanta.

    Reply
  1. ics

    @CiufutozaurusRex 
   (applause)
   http://ciufutozaurus.wordpress.com/2012/07/07/cum-se-umbla-cu-democratia-vopsita/
   O altă căcănărie este invocarea caracterului consultativ al avizului Curţii Constituţionale.
   Da, avizul este consultativ (în mod absurd, mi se pare mie). Dar asta nu înseamnă că avizul nu oglindeşte o relitate obiectivă. Faptul că este doar consultativ, e o chestie de procedură. Mulţi borfaşi au scăpat în ţara asta pe procedură. Dar avizul ăla conţine un adevăr.
   Avizul Curţi Constituţionale este ca opinia unui medic. “Domnule, ai boala X. Se impune tratamentul Y”. Reţeta pe care ţi-o înmânează medicul nu are putere de lege şi nimeni nu te poate obliga să respecţi ce spune medicul. Dar asta nu înseamnă că medicul nu are dreptate şi că tu nu eşti un imbecil ignorându-l.

   Reply
 13. hope18

  Buna! Hai sa va inseninez un pic ziua.Intrati pe realitatea.net.Este un referendum virtual(test) unde puteti vota pro sau contra suspendare.La momentul asta   scorul: 70% contra suspendare

  Reply
  1. Yeba

    @hope18 e manipulare, fiindcă votanții lui Băse nu-s influențați de primar, ci de televiziuni. Mă numesc Yeba. Yeba-Casandra.

   Reply
   1. Hongse

    @Yeba
    A început campania electorală. „Oameni de bine, tovarăşi de nădejde, veniţi să votaţi cum trebuie că ia uite ce pericole ne pasc! Teroriştii atacă sediul televiziunii, s-au găsit dolari falşi în Piaţa Victoriei. NU BEŢI APĂ!”
     

    Reply
    1. Hongse

     @filadel@Yeba
     Off topic: Eh, eu mă gândeam la isteriile de la proaspăta pe atunci radio-televiziune liberă, de prin 23-25 decembrie ’89. Dar că ai pomenit, în mai ’86 când cu CernobÎlul eram la practică la Curtea de Argeş. Încă nu se anunţase nimic oficial, însă toată lumea ştia de ultima victorie a socialismului şi palma trasă pe obrazul capitalismului. Profii ne-au strâns pe toţi în cantină şi ne-au zis că apa e contaminată. Să nu beţi apă! Ne-am conformat… 😀
      

     Reply
  2. Kafkapeulita

   @hope18 pai nicusor dan avea vreo 70-80% in online … Nu mai zic ca el a participat in Buc.

   Reply
 14. geronimo

  Spre dimineață am adormit cu geamurile larg deschise. Căldură mare.. si parcă se făcea că am visat votul cenzitar.. 
   
   

  Reply
   1. geronimo

     @cristi c da, cam asta ar trebui sa fie censul astazi. Ca altfel voteaza censul oligarhic -ptiu drace, mi-a scapat!
    Daca le dau idei si-si  trec „censul”  prin ordonanta de urgenta?

    Reply
    1. Yeba

      @geronimo  , asta ar trebui sa scoata la lumina averile: voturile sunt proportionale cu impozitele. Baremi stim cum stam. 

     Reply
 15. fugger

  59 la 41 e un scor de la care se poate construi. Orice scor peste 40% e o mare victorie in conditiile astea, parerea mea. Sa vedem.

  Reply
 16. ralena

  Karl-Peter Schwarz(Frankfurter Allgemeine Zeitung): Basescu has to leave, because Nastase is in jail.Nastase is in jail, because Basescu helped to establish the rule of lawIt is that simple. Romania is on the way to a Mafia state. The Romanians will have to pay a high price for the victory of a minority of scoundrels and the apathy of the majority. Nobody will be able to help them if they do not fight to defend what has been achieved in the last eight years.Warm regards to all my friends in Romania (Magyars, Roma, Serbs, Germans ecc. included)! (de pe FB)

  Reply
 17. ralena

  un comentator pe FAZ spune ca antonescu a declarat azi ca romanii din strainatate vor putea vota la referendum doar atunci cind isi vor plati taxele in romania :
  „Heute morgen hat Interimspräsident Crin Antonescu in einem Interview erklärt, dass rumänische Staatsangehörige im Ausland nur dann am Referendum teilnehmen dürften wenn sie ihre Steuern in Rumänien bezahlen würden. Das ist wohl die krasseste Einschränkung der Bürgerrechte die mir je vorgekommen ist.” (THOMAS LAXGANG (TLAXGANG))
  http://www.faz.net/aktuell/politik/rumaenien-parlament-fuer-amtsenthebung-basescus-11812910.html
   
  A declarat intr-adevar asa ceva?

  Reply
  1. Rheia

    @ralena Chiar dacă n-a declarat explicit, ar exprima dîca atavică (căci „opinie” e muuuult prea mult spus!) a multor români de-aici împotriva celor care și-au făcut un rost în străinătate. 

   Reply
   1. ralena

     @Rheia explicit au declarat de fapt din 2009. sper sa nu se intimple asa ceva. si probabil nu se va intimpla, ar iesit un scandal prea mare, dar nu vor trimite buletine. in 2007 am votat la munchen, si auzeam aceleasi povesti, sa mergem rapid la consulat pentru ca au trimis foarte putine buletine. nu stiu daca a fost sau nu adevarat, m-am prezentat cu noaptea-n cap ca sa fiu sigura

    Reply
  2. Yeba

    @ralena a declarat în mod repetat mai de mult, prin 2010-2011, nu știu dacă și acum. Dar este om politic serios și matur, nu cred că și-a schimbat opinia într-o chestiune atât de importantă. 

   Reply
 18. RaduMihaiu

  Ok, inteleg ca sansele sunt minime. Or fi. Dar daca Presedintele inca lupta, cine suntem noi sa ne plangem? Noi suntem mai destepti si stim ca lupta e importanta si daca pierdem. V-as reaminti de filmul cu primul Oscar al lui Nicholson: „One flew over a coocoo’s nest”.
  Iar sa luptam acum ne costa putin. Deci sa luptam. Asta inseamna sa convingem oameni care nu sunt convinsi inca. Nu ajuta sa ras-convingem oameni convinsi deja. 
  E vara, ieri a fost vineri si s-a plecat la mare (me included). Voi fi in piata luni, din nou, cum a fost toata saptamana. Voi convinge pe cine voi putea. Asta putem face. Ne putem mobiliza. Si daca ne mobilizam degeaba, tot vom fi pierdut mai putin decat castigam daca ne mobilizam cu folos.
  Dar, atentie, terbuie sa convingem oameni care nu au fost deja convinsi. 
   

  Reply
 19. Yeba

  La 29 iulie, votanții lui Băse sunt în concediu, poate ultimul, fiindcă la anul viața va fi atât de complexă încât criza economică ni se va părea răul cel mic. Votanții USL vor fi mai mult la bere în fața casei, la fel ca și la anul și la toți anii, că bere, băncuță și chirpici existau până și pe vremea lui Dej.
  Pornind de la procentele propuse aici, 20-80 și 41-59 din text și comentarii, întreb: ce relevanță are diferența? 

  Reply
  1. ics

    @Yeba eu imi fac concediul in tara, asa ca o sa pot vota, daca nu schimba astia schimbarea. pe 29, dupa 800 de km condusi prin mirifica tara, lasam bagaje mergem sa votam. marinarul poate sa conteze pe 6 voturi (deocamdata) 🙂

   Reply
  2. Rheia

    @Yeba Și eu îmi întrerup sejurul la mare, tot pentru asta. Familia bombăne, for sure, dar cîtă vreme eu aduc banii în casă, am dreptul să decid în chestiunile realmente importante.

   Reply
  1. geronimo

    @quaddelta mi-a mers la inima ! 
   „Spre deosebire de suspendarea din 2007, cea de acum i-a adus ceva în plus. Dacă, în urmă cu 5 ani, asupra politicienilor care l-au suspendat planau doar nişte bănuieli, de gîtul clasei politice care l-a suspendat azi atîrnă certitudini.”    (ohne worte)

   Reply
 20. nmih

  nu inteleg de unde atata pesimism pe aici ( de era sa intru in depresie din cauza asta -sau datorita (!):)  )- in fond era previzibil modul cum va decurge (poate doar pozitia CCR – speram sa amane sau sa spuna clar Alb / Negru- niste Lasi!) A sperat cineva ca votul va fi altfel?  Astazi si maine nu pot – dar de luni o sa vin si eu in PV – si cum spune o reclama – mai stiu niste prieteni , ei mai stiu altii … si tot asa.

  Reply
  1. Rheia

    @nmih Nu-i pesimism, e doar un interludiu obosit. (Și poate-i bună și-o repriză de catharsis, cînd și cînd…) Lasă, bem un ceai de guarana cu kiwi și ne revenim. Serios acum, recomand combinația asta pentru deseară în PV.

   Reply
 21. ics

  kmkz
  „Disensiunile din USL vor apărea atunci când Victor Ponta va folosi expresia “I have a dream” fără să citeze sursa: Crin Antonescu.”

  Reply
 22. RalucaGenoiu

  si eu as fi vrut sa imi poata spuna cineva ca am motive sa fiu optimista. fara optimism cum arata viitorul? ca al celor care voteaza hotii pentru ca toti fura?! refuz categoric asta!
  teroria unui psiholog chiar mi-a dat de gandit: cred ca putem avea si noi o societate sanatoasa, dar depinde de cum o vedem viitorul fiecare dintre noi: http://www.youtube.com/watch?v=eJybVxUiy2U

  Reply
 23. geronimo

  cum dislocăm vegetarea asta ?:
  (un moment si-o schiță din 5 iulie, anno domini)
   
  (eu, catre o vecina):
  – Mihaela, unde-i Marius? ca vreau sa-l intreb cum vede nebunia asta politica..
  – a plecat pana in oras
  (eu): – .. ca nu mai suport, asta e o veritabila lovitura de stat. Va trebui sa iesim in strada. Voi ce parere aveti?
  (Mihaela, vecina) :
  – (!)
  (eu)
  – nu vi se pare ca ni se surpă libertățile si drepturile cetatenesti? ca ceea ce fac USListii astia e de-a dreptul periculos?
  ( Mihaela, maturând de-acum cu posteriorul catre mine):
  -(!)
  – Mihaela, tu ma auzi? sincer, as dori sa stiu ce credeti despre ceea ce se intampla la Bucuresti! ori, am vorbit degeaba! (Mihaela, in sfarsit)
  – Te aud. No, ui` si la Georgică ăsta pe unde isi tot lasă jucariile..
   
  (sa dăm buzna in casnic, sau sa dăm buzna din caznic?)
   

  Reply
   1. geronimo

     @Rheia Exaaaact, cu lâncezirea asta avem de furca. Bine ai surpins ! Asta ni-i canonul ..civic!

    Reply
 24. apicultor

  De cand a ajuns USL la guvernare, nimic nu mi se mai pare intamplator: retragerea cererii de suspendare a sentintei de AN(stie ca va fi gratiat?), siguranta lui Crin ca se retrage daca nu trece suspendarea, avertismentul lui Basescu legat de buletinele de vot de la Chatul Oficial. USL nu a luptat cinstit in ultimele 2 luni, nu se va intampla nici la referendum. Miza cea mai mare acum pt USL este controlul justitiei si asta ar trebui sa fie lupta lui Basescu la referendum. Sa ne spuna tot ce stie ca sa putem prelua mesajele mai departe.

  Reply
 25. poweraxxel

  In primul rand, PDL este chiar ca „gaina fara cap”. DIscursul lui Blagai n parlament a fost dezastru. Trebuiau sa intuiasca faptul ca acesta este rezultatul, dupa discursul de la miting. Apoi, Basescu a incercat sa faca ceva pentru tara acceptand o gasca de nemernici care in schimbul aprijinului pentru aceste masuri au cerut sa fie lasati libera sa „zburde” prin bugetul tarii. Acum, acei „zburdalnici” se aduna in spatele sau, gata sa il sprijine in speranta unei noi victorii care sa ii aduca din nou la butoane. SI eu cred ca Basescu s-ar descurca mai bine daca la aparitiile sale publice in campanie sa fie singur. Eventual inconjurat de o echipa noua, de tineri necunoscuti pana acum, dar absolut necunoscuti. Compromisii se pot ocupa de organizare ,de asigurarea fluxului financiar necesar campaniei, de orice altceva nu necesita aparitii publice. Neamtu si MRU ar trebui si ei sa se limiteze la numarul de aparitii publice. Basescu ar trebui sa infrunte singur referendum-ul. Sa recunoasca greselile. Incepand de la modul cum a luat deciziile dureroase pana la faptul ca a tolerat coruptia in PDL. Autismul in cazul acestor puncte fierbinti trebuie inlocuit de responsabilitatea asumarii. Ca sa capeti increderea unui om, intai trebuie sa ii arati ca esti constient de greseli, apoi ca stii ce trebuie facut si doar tangential sa te referi la concurentii tai.
  Mesajele trebuiesc bine gandite, si adresate cui trebuie. „256 alaturi de Nastase” suna mai degraba a manea, si nu aduce voturi decat din ura. Trebuie schimbata sau completata campania de mesaje cu unele care sa atraga jumatatea nehotaratilor. Care sa se refere la propunerile de noi locuri de munca facute de Basescu si adoptate astazi mai pe sest mai pe fata de USL (vezi gazele de sist). Sa se refere la necesitatea existentei uni garant care sa fie de partea poporului in fata unui guvern USL care a acaparat deja aproate toate instrumentele de conducere a statului. Sa se refere la importanta creditelor externe cu exemple actuale ale USL (noul credit contractat de USL de 1 miliard este prea putin mediatizat  si poate inchide gura USL-istilor pe tema imprumutului FMI). Coruptia din PDL poate fi combatuta de necesitatea existentei unei mase de sprijin pentru aplicarea masurilor grele, si se poate compensa cu exemplele recente din USL de alte asemenea cazuri …

  Reply
 26. RaulB

  Pronosticul e corect. Intrebarea va fi: Sunteti de acord ca Traian Basescu sa ramana presedintele Romaniei pana la alegerile la termen?

  Reply
 27. Yeba

  Off topic, să-și pună Livefyre în CV: un like de la Yeba. 
  Mă tot gândesc că a permite unui iresponsabil accesul la Cotroceni nu e în primul rând o înfrângere a democrației, ci a serviciilor secrete de către alte servicii secrete. 

  Reply
 28. GabiDumitru

  in privinta jandarmilor,Mirel are dreptate,pina la un punct :aseara ne priveau cu compasiune,ba chiar unul dintre ei mi-a spus ca-i pare rau pentru Basescu.
  Ori,faptul in sine poate fi privit si altfel decit in nota pesimist/patetica:marti,jandarmii erau zelosi spre agresivi.
  Aseara ne priveau deja cu intelegere.
  Iar daca asta va pare putin,ginditi-va ca noi,in definitiv, suntem sustinatorii omului care lor le-a redus salariile cu 25%.
  si tot noi,de o saptamina incoace,ii tinem in picioare pina spre 11  noaptea.
   

  Reply
  1. Gramofonu

    @GabiDumitru Si tot noi, de 22 de ani incoace, le platim salariile. Noi, personal, nu aia din PU. Si nici hipsterii aia cu ONG-urile.
   Asa ca nu le plinge de mila.

   Reply
   1. GabiDumitru

     @Gramofonu
     Nu le pling de mila,nici pe departe.
    daca n-am fost clar:oamenii sunt plictisiti si obositi de atita Basescu,dar ura nu e chiar atit de raspindita si de profunda pe cit ne lamentam noi acum.Si am exemplificat cu situatia de aseara,cu jandarmii care,conform perceptiei LOR,nu a mea,aveau motive sa ne gidile putin cu pulanele,nu sa ne priveasca cu mila.
    Personal,nu am prea multe motive de optimism,dar sunt mobilizat.
    Iar cind vine vorba de subiecte sensibile,asa cum e raportarea la Basescu,psihologia turmei e imprevizibila.
     

    Reply
 29. geronimo

  In dimineata asta tocamai am trimis in toate zarile *vestice* epistole cu „votam Basescu !”. Nu stiu ce-or fi crezand unii din cei cu care n-am mai corespondat in ultima vreme, da` i-am rugat sa mai faca un pustiu de bine si sa ne mai ajute inca odata ca si in 2009. Ca doar n-o fi foc.. Sunt in stand by si inca n-am primit niciun mail ca raspuns. Cred ca dorm ca ursii. Macar ei pot..

  Reply
 30. quaddelta

  N-ar merge o petitie catre Victor Ponta, sau macar o intrebare intr-o conferinta de presa:
   
  „-Domnule Prim Ministru  intrucat, conform afirmatiilor Dumneavoastra, ati organizat alegerile locale intr-o maniera legala, impartiala si onesta intentionati ca la acest referendum sa introduceti prin OUG votul prin corespondenta pentru Diaspora?”

  Reply
  1. ics

    @quaddelta de ce ar fi o urgenta posibilitatea ca mai multi romani intregi la minte sa voteze? nu se face asa ceva.

   Reply
    1. ics

      @Rheia  @quaddelta nici macar cu burta goala, eu ii vad pe votantii usele cam asa: mici facuti pe balcon, bere la pet, telecomanda in mana si  cascat gura la a3 si realitatea. in pauze de publicitate trimitem nevasta/copil sa ne ia si o punga de seminte ca sa se poata concentra mai bine la problemele tarii

     Reply
    2. Rheia

      @ics  @quaddelta Așa îi văd și eu, dar burta goală eu o vedeam pe-afară, știi tu, gen maieu neîncăpător…. și loc lăsat liber pentru scărpinat….

     Reply
    3. oglinjoara

      @ics  @Rheia  @quaddelta votanţi USL sunt şi intelectuali cu pretenţii: acad. Răzvan Teodorescu, prof. univ. dr. Zoe Petre, prof. univ. dr. Cristian Pârvulescu ş.a.

     Reply
    4. ics

      @oglinjoara  @Rheia  @quaddelta da, astia nu fac gratar pe balcon, il fac in curte / spatele blocului 🙂

     Reply
    5. Yeba

      @oglinjoara  – cu pretenții financiare, ca să fim clari.
     E imposibil să aibă alte pretenții la câte contradicții logice comit (după manual, deci forma, nu fondul). 

     Reply
  2. quaddelta

   PDL trebuie sa iasa in conferinta de presa si macar sa ridice problema introducerii votului prin corespondenta la acest referendum: „Pe noi ne-ati acuzat ca vrem sa fraudam votul diasporei. Organizati-l voi cinstit dar macar organizati-l”. In mod real poate fi imposibil de facut asta dar sa vezi USL-ul dand din colt in colt va fi nepretuit. Nici macar scuza „nu e timp” nu va tine. „Pentru ICR, CCR, MO, CNATDCU, CNE cum ati avut timp?”

   Reply
 31. dica32

  Iesim. E chiar placut si mai racoare decat in restul orasului. Aseara chiar ma temeam ca nu mai „venim”. Daca am depasit seara aia, carasem doi amici si la inceput nu vedeam cati si daca au venit, chiar mi-era teama ca „gata”. Am citi o carte despre sfarsitul URSS; in 1968, dupa invazia Cehoslovaciei doar cinci rusi au avut curajul sa protesteze in Piata Rosie (una era o femeie cu un bebe in carucior); peste cativa ani erau mii si cadea imperiul.  Sper ca la noi sa nu dureze atata timp sa ne trezim.

  Reply
 32. oglinjoara

  În orice caz, nu poţi merge la bătălie cu gândul că vei fi învins. 
  Trebuie să ai nu iluzia că vei câştiga, ci curajul de a-ţi înfrunta soarta, oricare ar fi ea.
  Dar dacă îţi lipseşte curajul, mai bine stai acasă. 
  Nu zic să mizăm numai pe şansă, dar „Norocul este de partea celor curajoşi”.
   
   
   

  Reply
 33. EroulBula

  Cred ca ma simt asa cum se simteau soldatii romani inaintea bataliei de la Marasesti.
   
  Atunci – Puterile centrale ocupasera Bucurestiul si 2/3 din tara.
  Acum – USL a ocupat guvernul, administratia locala, Parlamentul, TVR, radioul public, ICR, comisiile de atestare.
   
  Atunci – Falkenheim, Mackensen, Eben, Wenninger si altii isi faceau planuri sa-si bea ceaiul la Iasi, in cateva saptamani.
  Acum – Nastase, Varanul, Plagiatorul, Repetentul si altii isi fac planuri sa se instaleze vesnic la putere.
   
  Atunci – armata Puterilor Centrale era numeroasa, cu honvezi, alpenjager-i, bavarezi, landsturmer-i.
  Acum – armata USL-ista este la fel de numeroasa, cu regimente de politruci dornici de functii publice, de bisnitari cu diplome de revolutionari, de impostori, plagiatori, incompatibili, incompetenti, cu batalioane postaci si de colonei ai lui Dogaru.
   
  Atunci – Puterile Centrale aveau o artilerie numeroasa si puternica.
  Acum – USL are Antene, Realitati, TVR, dotate cu Ciutaci, Hurezeni, Rogozani, Teodoresti, Nahoi.
   
  Atunci – Puterile centrale aveau o asigurare logistica de prima mana;
  Acum – USL are o asigurare logistica de prima mana, finantata de baietii destepti din energie si de comisioanele grase ramase din marile privatizari;
   
  Atunci –  aveam ceva artilerie, mai slaba, ceva munitie si trebuia sa le folosim cu cap;
  Acum – avem acces la cateva televiziuni si la Internet iar munitia ne-o furnizeaza tampeniile guvernului USL. Trebuie sa le folosim cu cap, pentru efect maxim;
   
  Atunci – aliatii ne-au sprijinit dar greul a ramas in seama noastra;
  Acum – e la fel;
   
  Atunci – in spatele armatei romane se mai afla doar Moldova. Daca o ocupau, Puterile Centrale puteau sa se bucure in liniste de resursele Romaniei;
  Acum – in spatele nostru se afla doar Justitia. Daca USL o ocupa, isi vor spala de dosare toti penalii si se vor bucura in liniste de resursele Romaniei;
   
  Atunci –  romanii doreau sa fie liberi;
  Acum – e la fel;
   
  Atunci – romanii s-au batut ca disperatii, cu grenade, cu patul armei, cu baioneta, cu lopetile. Au murit pe capete dar au castigat;
  Acum – nu trebuie sa fim Grigore Ignat sau Ecaterina Teodoroiu dar trebuie sa tinem minte un lucru: peste cateva saptamani NOI trebuie sa ne bem ceaiul la Iasi.

  Reply
  1. geronimo

    @EroulBula  subscriu ! pe de alta parte si caldura e la fel de mare ca atunci. O vara fierbinte..

   Reply
  2. Yeba

    Cu precizarea că orice comparație între aspirațiile intelectuale, Maslow în general, ale adversarului de atunci și adversarului de acum sunt insultă și blasfemie pentru primii. Poate așa o fi și comparația între românii de atunci și românii de acum. 

   Reply
   1. EroulBula

     @Yeba Absolut de acord cu prima parte chiar daca si unii si altii urmareau anihilarea Romaniei. Evident, primii erau mult mai bine scoliti.
    In privinta comparatiei dintre romanii de atunci si romanii de acum:  chiar daca a fost un moment stralucit din istoria noastra, decizia a fost obtinuta de o minoritate decisa sa moara pentru asta. In timpul asta altii faceau specula cu alimente, dezertau la inamic sau colaborau cu autoritatile de ocupatie. Evident, ca si acum, exista o mare masa muta de populatie care astepta liderul providential.

    Reply
 34. ics

  desi nu-s chiar credincios, am aprins si eu una
   
  Lumanari pentru a comemora moartea democratiei, aprinse la Timisoara
  http://www.tion.ro/lumanari-pentru-a-comemora-moartea-democratiei-aprinse-la-timisoara/1136086
   
  si cum mersul pe jos face piciorul frumos, de azi luam nevasta si copil si mergem seara la plimbare 🙂
   
  Întrebat cât de legală este această manifestaţie, având în vedere că ea nu a fost aprobată de Primăria Timişoara, Vighi a răspuns: „Legalitatea acestei manifestări este dată de dreptul de a ne plimba pe aici. Că nu am făcut altceva decât ne-am plimbat, deocamdată. Nu facem mitinguri, facem o mică promenadă civică, că prinde bine la sănătate, cum ne-ar prinde bine şi dacă s-ar respecta legile. Am fi cu toţii mai sănătoşi civic”.
  http://www.tion.ro/promenada-anti-ponta-continua-la-timisoara/1136031

  Reply
  1. Yeba

    @ics , Pe vremea mea, pancartele se faceau lipind cu scoci 4 foi A4 intre ele și de 1 băt. Odată a fost o coadă de mop, cam peste mână…Dar toți anti-feseniștii aveau în casă un băț, arac, stinghie 0,5-1,5 m., e mai comod, mai vizibil și mai de efect când îl agiți în aer. Cum nu se inventaseră imprimantele, scriam ce-i de scris cu markere și carioci, umanizam mesajul.

   Reply
  1. SimonaM

    @nedormitul Trăiț’ !
   Ieșim. Cu urlatul nu promit (am un handicap în gât), trăiț’ !

   Reply
 35. florentin

  Dupa cum merge asemanarea cu evenimentele din 45-46 astept acum si Tamadaul nostru. Tradatorul este, vor cauta doar un echivalent de avion.

  Reply
 36. geronimo

  Problema-i ca pentru marea majoritate mineriada politica de acum nu are vizibilitate, nu are nicio relevanta, ochiul interior nu o recunoaste decat eventual ca pe o gâlceava politica in plus ; si asta eventual deabia de ieri de cand a fost suspendat presedintele.. Ma tot intreb daca, si cand, se va produce declicul pentru retina 

  Reply
  1. Rheia

    @geronimo Declicul s-ar produce doar dacă actuala putere ar comite tembelismul de-a se atinge de un simbol gen Raed Arafat, o persoană care simbolizează abnegația civică și are charismă naturală. Nu-s chiar atît de boi, din păcate. 

   Reply
  2. geronimo

   Asa e!
   Pe de alta, desi suntem sub urgenta referendumului pentru suspendare, cred ca principala noastra sarcina e sa reusim sa producem „declicul” de care vorbeam mai sus. Eu vad lucrurile asa : suntem oameni intre oameni si va trebui cu inteligenta si tact, dar tenace, sa vorbim in stanga, dreapta (plus iesitul in strada)- nu se exclud una cu alta. 
   Parerea mea e ca ar trebui sa reusim sa le facem oamenilor vizibila legatura cauzala intre ofensiva USL si noutatea absoluta a sentintelor soldate cu trimiterea la ocna a Marilor Gangsteri politici. Solidarizarea cu justitia si DNA – intotdeauna contra USL, ca sa fie vizibil si celorlalti „meciul” – cred ca va reusi sa.. precipite implicarea pe care o asteptam (aici conteaza si eficacitatea sloganurilor, pancartele dar si televizarea eficace )

   Reply
 37. Mistral

  Contributors :
  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/referendumul-de-demitere-azi-csci/
  Sondaj de la CSCI/Infopolitic, institut apropiat USL… dar rezultatele nu sunt chiar roz pentru Uniune.
  Pe scurt: pro-demitere: 60% din populaţia cu drept de vot aflată în ţară anti-demitere: 29% din populaţia cu drept de vot aflată în ţară
  3% nu răspund, 5% nehotărâţi, doar 3% (!) n-ar merge la vot.
  Observaţii:
  1. Dacă comparăm situaţia cu sondaje din trecut, puterea a pornit suspendarea în circumstanţe care o defavorizează. Niciodată în ultimii doi ani scorul pro-Băsescu,  indiferent de criteriul folosit (nivel de încredere, evaluare a activităţii sale în al doilea mandat, etc.) nu a fost mai înalt.
  Un rol semnificativ îl are şi electoratul PPDD care în urma unui efort de propagandă evident a trecut de partea preşedintelui suspendat.
  2. Este greu de crezut că 89% din populaţia cu drept de vot aflată în România va veni la referendum. În mod sigur o parte dintre ei vor absenta în ciuda răspunsurilor date în sondaje. Cum 50% dintre români sunt “în mod hotărât anti-Băsescu” (nici un fel de încredere în el + foarte nemulţumiţi de performanţa sa în al doilea mandat), este de văzut pe câţi dintre ei îi va demobiliza Traian Băsescu. După cum arată discursul de ieri seară, preşedintele suspendat va încerca să mute o mare parte din discuţie spre USL şi spre liderii acţiunii de suspendare, încercând să-i decredibilizeze pe aceştia şi să convingă votanţii “în mod hotărât anti-Băsescu” că susţin o cauză dubioasă.
  De asemenea, cum cei 29% anti-demitere nu sunt chiar electoratul clasic PDL/prezidenţial (… acesta fiind de fapt în minoritate în rândul celor care se opun demiterii), şi unii dintre ei ar putea absenta de la vot.
  3. Diaspora este alt factor care va mări cu cel puţin un procent scorul anti-demitere.
  4. De urmărit situaţia după momentul suspendării, mai ales informaţiile date de alte institute:
  a. Sondajul a fost efectuat înainte de momentul votului, care în sine are potenţialul de a modifica percepţii.
  b. Majoritatea sondajelor din 2007 au nimerit perfect rezultatul final = campania electorală dintre suspendare şi momentul referendumului nu a avut niciun efect. Opinia publicului era deja formată la momentul votului pentru suspendare şi aşa a rămas. Va fi la fel şi acum?
  5. Nu e clar pe care lege se va vota (validare la prezenţa a 50%+1 din cei aflaţi pe liste? demitere în urma voturilor pro-demitere a 50%+1 din cei aflaţi pe liste?).
  6. Conform acestui sondaj, raportul este de 1 votant anti-demitere la 2 pro-demitere. Distanţa este mai mare decât pare. Dacă 10% dintre români se duc din tabăra pro-demitere în tabăra anti-demitere, Traian Băsescu tot pierde – la o diferenţă mai mare de un milion cinci sute de mii de voturi.
  Cine doreşte mai multe informaţii privind aspectele de sociologie politică din spatele referendumului poate da click aici.”
  adica aici :
  http://sociollogica.blogspot.ro/2012/06/despre-referendumul-care-se-apropie.html
   
  Hai ca  DE POATE !!
   
   

  Reply
 38. GabiDumitru

  Ieri,la Cluj,mesaj obscen pentru Crin:”toti la munca silnica,Crin la munca zilnica.”

  Reply
 39. SimonaM

  Lumea va ieși în stradă când își va vedea afectat propriul interes.
   
  Cursul săltat nu face bine la rate, și nici la multe facturi.
  Dacă se sperie marile corporații de balamucul de-aici și decid relocarea (la nevoie, nu durează mai mult de două ore de board meeting), investitorii români nu vor fi în stare să acopere piața, și nici nu vor putea să ofere salarii de jdemii de euro, mașini de serviciu, tichete de vacanță și de creșă.
  Poate toate astea, bine explicate unei pături relativ educate (școlite era cuvântul mai potrivit, știu) și lucrătoare cu sârg în mediul corporate, și subliniat interesul crescut pe care ar trebui să-l aibă în perioada asta față de politică și stat de drept, ar mări mulțimile din stradă.
  În definitiv, lumea din PV este bine îmbrăcată, miroase bine, dacă strigă măscări o face cu umor, și e cool să protestezi.
  În plus, cei din lumea corporatistă sunt ușor de orgnizat. Totul e să vii cu proceduri, task-uri, milestones și să faci un pic de follow up.
   
  My two cents.

  Reply
  1. Mistral

    @SimonaM Tin minte faza dintr-o transpunere a lui Monte Cristo , cand isi repeta la nesfarsit lista de ” prieteni ” :Danglars , Caderousse , Mondego , Villefort  . Actualizata ar fi :
   Voiculescu , Ponta ,Antonescu , Nastase .
   Pe Rand .
   Si apoi cum ai zis tu : Proceduri , Taskuri , Milestones ,Follow -Up  .
   Fuck them All !

   Reply
  2. Rheia

    @SimonaM Eu zic că problema își are rădăcinile în anii optzeci, cînd cadrele didactice au primit ordin să nu mai lase repetenți. (Mama a fost învățătoare, una de-aia rea, interesată de performanță, de-aia știu așa de bine!) A putut, n-a putut copilul, a vrut sau n-a vrut, tu a trebuit să-l împingi mai departe. Și așa a crescut cu convingerea că-i normal să nu depună efort, că-i normal să nu conteze învățătura, ci hîrtia pe care scrie că cică ai avea-o. Cei crescuți astfel au la rîndul lor copii, care gîndesc identic. Iată rezultatul, în jurul nostru. 

   Reply
   1. SimonaM

     @Rheia Da, și eu zic că tot de-acolo ni se trage. Mă rog, mai puțin învățământul primar (am și eu o mătușă fostă învățătoare), dar cel gimnazial a nenorocit generații întregi. Și acum e groaznic prin școli.
    Problema n-ar fi că nu le pasă de învățat. Dar, în același timp, este absolut totalmente rușinos să nu ai facultate. Nu mai găsești un bucătar decent în țara asta. Un faianțar bun. Un tinichigiu, if you know what I mean 😉
     
    Ideea este că există o categorie specială de angajați, concentrată în orașele mari, care au impresia că viața este Wall Street meets Totul despre sex, care stă în meetinguri să discute taskuri, care merge la traininguri să învețe ce n-a învățat în șirul ăla lung de ani de școală, și care are impresia că i se cuvin condiții de viață ca-n filme.
    Ăștia, dacă pică economia, vor fi complet distruși. Dacă pleacă corporațiile alea care-i țin ocupați, ei nu vor mai avea în veci de lucru. Pentru că nu se vor putea adapta… Va fi o sumă de tragedii individuale. Cunosc oameni în genul ăsta, știu despre ce vorbesc.

    Reply
    1. Rheia

      @SimonaM Lucrez într-o corporație străină, deci știu despre ce vorbești. Cu obidă, trebuie să-ți dau dreptate. Și da, ai ghicit, mă simt printre ei ca o dropie încă neîmpăiată.

     Reply
    2. SimonaM

      @Rheia Și eu vorbesc din experiență personală 😀
     Că altfel nu puteam să-i citesc așa bine.

     Reply
   2. geronimo

     @Rheia  @SimonaM Cam asa ceva am tot afirmat si eu. Una din cele mai mari prostii care a ajuns la „maturare” astazi e ideea nefasta ca toata lumea trebuie sa faca minim 10 clase, sau, mai rau, minim liceul ; si chiar mai mult. Asta s-a putut face numai cu o relaxare generala atat a autoritatii dascalilor cat si a standardelor de invatamant. 
    Asa ca intr-o epoca de relativism tot mai pronuntat cred, din contra, cu tarie ca :
     ~ Nimeni nu trebuie sa faca cat mai multa scoala cu orice pret !~
    pentru ca in acest „cu orice pret” sta tot raul ascuns. Din pacate vad ca nici noua lege a invatamnatului si nici echipa Funeriu nu a renuntat din pacate la ideea heirupismului asta socialist si pagubos.
    Nu frate, nu e musai sa faci scoala cu price pret. Daca tu nu vrei sau nu invrednicesti, nu e cazul sa prelevez eu bani de la altul, prin intermediul Statului majusculat, ca sa te tin in batatura scolii inconditionat. Poti sa fii supradotat la chimie, ca daca esti bicher si obraznic ba chiar amenintator cu profesorii in scoala, ma dispensez de tine..

    Reply
 40. Sam85

  „30 e nucleul dur al dreptei” – Nucleul dur al dreptei, cred eu, e in jur de 10% din electorat.

  Reply
 41. Mycroft

  Ma tem ca sunteți optimist… Eu plec din țara pentru niște zile, sper să mai am unde mă întoarce. Sau de ce.

  Reply
 42. EroulBula

  Azi dimineata a venit la noi, la cafea, o vecina, femeie de treaba. „Ati vazut ? Un tulcean de-al nostru a ajuns presedinte!”
  Nu pot sa-i dau un cap in gura. E femeie de treaba, chiar daca e spalata pe creier de A3 si RTV.
  Imi iau cafeaua si ma mut in dormitor. Ma trece un gand: N-ar fi intelept sa ne reinmatriculam masinile in Constanta sau Galati? Sau in Bulgaria? Nu de alta dar daca o sa arunce lumea cu pietre dupa masinile de Tulcea, asa cum aruncau dupa cele de Olt, in 1989?
  In cazul nostru ar fi chiar nemeritat. Toata lumea il stie aici ce plosnita este si nu l-ar vota nimeni. Asta-i si motivul pentru care nu candideaza, de foarte multi ani, la Tulcea.

  Reply
   1. EroulBula

     @cristihan 
    Este de treaba dar este foarte capoasa. Maximum la care sper este s-o conving sa nu se duca la vot dar si asta va dura.

    Reply
 43. De Gaulle

  Pronosticul e prea optimist, eu zic ca 20% NU, 80% DA e mai apropiat de realitate. Nu trebuie uitat ca victoria din 2009 a fost la limita, inca de atunci existau nemultumiti, acum dupa o noua runda de spalari pe creier anteniste + scaderi de salarii si alte masuri nepopulare, nu exista niciun dubiu ca Basescu va pleca. Probabil ca miza e alta si anume impiedicarea USL-ului si a Porumbacului de a prelua puterea pe termen lung.

  Reply
 44. Beavix

  Ce dracu’ băi atâta pesimism? Nu e gata până ce nu e gata. Între timp faceți bine și convingeți-vă prietenii și rudele să nu stea la umbră la grătare în ziua referendumului, ci să iasă la vot. Ieri un prieten mi-a zis că nu-i pasă prea mult de Băsescu, dar nu-i place deloc de Crin, și de aia va vota împotriva demiterii. E un motiv la fel de bun ca și altele. De aia trebuie scoși la vot toți cei care mai gândesc cu capul lor, nu cu telecomanda.

  Iar dacă pierde Băsescu, dacă în maxim un an de zile nu va curge lapte și miere prin țară, toată ura pe care a generat-o USL li se va întoarce întreit împotriva lor.

  Reply
  1. GabiDumitru

    @Beavix
    Subscriu 110%.
   Entuziasmul schimbarii se va dilua rapid.
   Totul e ca PDL-ul sa reziste,sa nu se sparga.
   Si mai e si nenorocirea de uninominal majoritar.

   Reply
  2. Rheia

    @Beavix (Nu vă vindeți votul, gîndiți cu capul vostru – exemplu de strigătură pentru deseară în PV. Am scris-o mai mult ca să n-o uit.) Nu-i pesimism, la prietenul DeGaulle, ci realism. Și eu cred la fel, că Băsescu pleacă, dar asta nu mă va împiedica să-mi afurisesc colegii care stau acasă în loc să vină la vot. Clasa politică sîntem noi, fiindcă noi facem Cetatea să funcționeze. Politicienii sînt doar mandatarii noștri. Și nici un mandat nu-i veșnic, nici cioplit în piatră, ca tăblițele lui Hamurabbi.

   Reply
 45. cocosila

  Fara ceva organizare totul va fi egal cu zero. Trebuie gasita o modalitate de a cupla mitingurile cu diverse manifestari inaer liber. Piata Universitatii, aia originala, chema manifestantii si prin astfel de mijloace: muzica, discursuri, acces la stiri audioa si video etc

  Reply
  1. Annia

    @cocosila Si cred ca mai e nevoie de ceva: chiar daca suntem 50.000 in piata, A3, TVR si Irealitatile vor relata in cheia lor. E vital sa se gaseasca o cale de comunicare speciala cu cei care detin un post TV generalist – PROTV- care sa transmita astfel incat oamenii sa poata citi mesajele in cheia de lectura corecta. Asta insa nu o putem face noi, de asta ar trebui sa se ocupe cineva, acolo, mai sus…

   Reply
 46. Nea

  http://milfsipetrov.blogspot.ro/2012/07/lovitura-de-stat-pe-scaun.html
  Sau, fără link, vorba lui Nemo: „Nu e lovitură de stat. Ne-am dat un şut în coaie, poporul şi-a dat un şut în coaie. Şi-l tot dă de mai bine de 20 de ani.  Cum? Prin neimplicare politică. În momentul de faţă avem doar nişte viermi în parlament. Ţara se conduce de clasa politică, oricum ai lua-o, societatea civilă poate protesta, poate influenţa, da’ nu poate conduce…” 

  Reply
 47. Nea

  Încă o mică găinărie: S-a spus că Curtea Constituţională a dat aviz ambiguu (acceptă o parte din acuzaţii, respinge altele).
  Nu e aşa, de aceea au votat ieri în parlament nici să nu citească răspunsul Curţii. Juriştii l-au citit şi scrie clar acolo, în final, că nu sunt acceptate motivaţiile pentru suspendare.

  Reply
   1. geronimo

     @Nemo Nu e „past”. Conteaza chiar de acum inainte. Viitorul se dezvolta si din nerelizarile trecutului. Părerea meu.. (vorba lui Marko Bela)

    Reply
 48. Nemo

  n-as vrea, dar cam sunt de acord. pulsul a ceea ce am simtit eu zilelele astea, ala e.
  un plagiator, un repetent si un securist conduc si cred ca vor conduce Romania de acum incolo.
  asa cum spunea un amic, plagiatul lui Ponta si condamnarea lui Nastase au trezit teama in majoritatea „elitelor”(ghilimele, da?) romanesti. „prostimii” ii raman painea si circul.[painea o sa inceapa sa cam lipseasca, dar atunci va fi din cauza de „economie internationala”].
   
  mai e si varianta sa incerce sa moara demn, aia in care sa spuna NUMAI SI NUMAI DE Justitie, sa dea tare in ei, de la Ponta, Nastase, pana la ultimul condamnat(inca NU definitiv!) beizadeaua Placinta. de aia plangea madam Placinta, ca PDL nu i-a putut furniza „apararea odraslei” de justitie. la recurs, beizadeaua va lua cu suspendare, nu cu executare. Justitia o sa moara incet stransa de ga pe tacute(pt ca mass media e toata in lumea lor).
  aia cu „plecatul pe mare” nu mai tine.
   
  ps. si chiar daca asta cu „dreapta romaneasca” am zis-o de mult timp si eu ca sunteti numai cei cativa de pe bloguri, de maine chiar trebuie schimbata atitudinea defetista, pt ca altfel vorba bancului ala cu Itic:
  „Tu, cu atitudinea asta, n-o sa vinzi niciodata elefantul ala!”
  http://www.bancuri.biz/bancuri.php?id_categ=27
   
   
   

  Reply
  1. Rheia

    @Nemo Ei, vezi unde-a greșit fundamental Băsescu? Atunci cînd ne-a spus Bă, degeaba vă scrieți voi în CV că sînteți manageri, avocați, doctori, PLM, că tot tinichigii rămîneți! Așa tare ne-a enervat adevărul ăsta spus fără menajamente în față, că l-am dat jos. Iar acum avem unii la fel de tinichigii în fința lor ca noi, dar care ne mint splendid că sînt, și sîntem, doctori! Doctori în tembelie….

   Reply
  2. apicultor

   @Nemo subscriu la ce ai scris. trecerea de suspundare e misiune imposibila pt B. Sa intre in lupta in apararea justitiei. altfel, ne trezim cu nastase gratiat pana la sfarsitul verii

   Reply
 49. Pataphyl

  Procentul e discutabil, căci vor vota și morții împotriva dictaturii, dar cu siguranță nu toți. Probabil doar cei ce plătesc în continuare impozite în România (taxa de cimitir național), după cum judicios menționa InteriMarele Lider, într-un moment de inexplicabilă trezie.

  Sau poate corect era taxa națională de cimitir?

  Reply
 50. andrei_p

   „Pronosticul meu e ăsta: DA – 59%, NU – 41%. Aș vrea să mă înșel și de data asta să n-o nimeresc.”
  Din cate se-aud din groapa numita azi Romania, mi se pare ca dorinta ti se va indeplini. Probabilc a te-nseli. Esti optimist.

  Reply
  1. Nea

    @Florina Apropo, unde sunt infarcturile lui Voicu din timpul puşcăriei?
   Voicu şi Crin întruchipează perfect coşmaurile mele privind haznaua lumii politice.
   În plus, Voicu are mecla tuturor hoţilor de buzunare din România, tuturor şoferilor mitocani şi a grataragiilor. Are charismă.

   Reply
   1. Nemo

     @Nea  @Florina asta merita romanii. in Voicu se recunosc. un stat balcanic tiganesc si plin de suti. in cele mai umede vise ale sale, statul asta poate aspira la statutul de colonie.
     

    Reply
    1. Nea

      @Nemo  @Florina Poate că sunt derutaţi de costumul lui Voicu, îi încurcă puţin că nu poartă bermude şi papuci de plastic. Şi maieu cu lănţoi.

     Reply
    2. Nea

      @Nemo  @Florina Dă-ne linkul cu tine la Alexa, n-am putut să mă uit ieri când am venit de la Antipa, mi se oprise metabolismul, nici setze nu-mi mai era.

     Reply
    3. Nea

      @Nemo  @Florina Dă-ne linkul cu tine la Alexa, n-am putut să mă uit ieri când am venit de la Antipa, mi se oprise metabolismul, nici sete nu-mi mai era.

     Reply
    4. Nemo

      @Nea  @Florina no, ca acum am citit si eu blogul. pacat ca a dat „disable” la copy paste :D. cand pui fragmente, e mai percutant decat un simplu link.
     in rest, extrem de lucid amar, ca si postarea lui Mirel de azi.

     Reply
 51. Roxana Ioana

  Din pacate multi revoltati pe fb si mai putini in piata. Cum sa fii nemultumit si sa nu iti poti rupe o ora pe zi sa iti manifesti nemultumirea? Merg in piata in fiecare seara, ma regasesc printre cei 100 care inca mai cred…din pacate prea putini

  Reply
 52. Carmencita Cimpi

  Din nefericire, cred ca aveti dreptate. Chiar credeti ca nu exista oameni care sa vrea o societate normala, fara mafioti?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *