Basescu/Udrea vs Iohannis/PNL/PDL

Eroarea lui Băsescu a fost pragmatismul. ”Avem nevoie de Udrea, de mafioți, de baroni, de Marin Anton, Florin Popescu, Pinalti și toate ciurucurile mafiei cu care am umplut PMP fiindcă așa se face politica, cu structuri și bani, nu cu principii și alte vrăjeli.”

Păi dacă e așa, dacă mergem pe votul util și pe pragmatism, atunci mai bine susținem PNL/PDL și pe Iohannis, că au structuri mult mai puternice și bine organizate, au procente mai multe și șanse mai mari la prezidențiale și parlamentarele din 2016. Dacă între Udrea și Blaga, între Marin Anton și Mihăiță Calimente, între Cristian Petrescu și Ioan Oltean nu e nicio diferență, atunci să mergem măcar cu ăia mai puternici.

Băsescu a propus drept principal criteriu de susținere puterea structurilor în condițiile în care PMP pierdea clar la acest criteriu. Nu a propus criteriul principiilor dintr-un singur motiv: Elena Udrea. Pe de o parte, Udrea și-a adus toată șerpăraia în PMP, de la Marin Anton la Florin Popescu, Cristian Petrescu și alte poame, pe de altă parte, a interzis orice posibilă apropiere a lui Macovei de PMP, singura vedetă care ar fi putut urca partidul peste PDL. Nu e mai puțin adevărat că nici Macovei nu voia să facă parte dintr-un PMP în care era Udrea.

Băsescu a ținut neapărat să joace pe terenul PDL-ului. Și, previzibil, a pierdut.

Între PMP cel pragmatic și mînjit și slab și PNL/PDL cel pragmatic și mînjit și puternic e normal să alegi a doua variantă.

Facebook Comments

1 Comment Basescu/Udrea vs Iohannis/PNL/PDL

 1. Tzatzi Ki

  Off-topic, da’ n-am unde scrie…
  Cine admistreaza acest site a cazut intr-o spirala a auto-distrugerii portalului. Sunt numai articole pentru „comunitate”, dar „comunitatea” nu mai are unde sa se formeze si sa se manifeste.
  Nu mai exista posturi pentru chat (sau daca exista sunt bine ascunse), asa ca habar nu am cine e in comunitate si habar nu am daca mi-ar placea sau nu sa fac parte din aceasta. Try-before-you-buy sau shareware. Nu aici. Nu mai exista nici autori. Pe contributors geme de fel de fel de insi (majoritatea dezagreabili, corect) dar cred ca scriu de placere, nu platiti. Probabil ca proprietarul e antipatizat de potentialii autori. Sau el ii antipatizeaza. Habar nu am, dar asta nu mai e o platforma pentru nimic, e un site parasit.

  Ma uit la articolele vechi, care sunt re-promovate acum (de ce?) si vad zeci de comentarii. Pare ca pe vremea aceea era o comunitate. Acum nu mai comenteaza nimeni. Pun pariu ca descurajati de articolele total neprietenoase, care nu pot fi citite. Nu mi-ar face nicio placere sa fac parte dintr-o comunitate a tacerii sau a comunicarii uni-directionale.

  My 2 cents, daca vrea sa ma ia cineva in seama: daca cine scrie aici vrea sa pastreze portalul in functiune, chestia cu comunitatea pe bani e fara rost. Scrie si tu articole de placere (daca ai placere) si gata. Fa-ti banii din altceva. Schimba si tema asta, ca se incarca al naibii de greu. Daca iti pui una mai light, o sa poti sa migrezi si la hosting mai ieftin si nu vei mai avea nevoie de 2000 euro / trimestru, ci 5 euro / luna (sau, ma rog, si 100 euro / luna si tot nu e 2000).

  (Pe bune, acum, sa tot ceri 2000 si sa nu ai nicio transparenta, sa nu ai habar unde se duc, nu te mira ca nu da nimeni. ONG-urile publica rapoarte anuale, daca vor sa obtina finantari, unde dau socoteala ce au facut cu banii).

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *