Daca nu va pasa, stati acasa!

Din greşeală în greşeală, Ponta a pus mînă pe ţară

 

Nu sînt, n-am fost şi nu voi fi membru PDL, n-am lucrat, nu lucrez şi nu voi lucra pentru PDL, Traian Băsescu sau alţi politicieni. Vreau să lucreze ei pentru mine. Sînt cetăţean al României. Acestea fiind zise:

Sînt momente în care statul pe bară este garanţia dezastrului. Acum este unul dintre acele momente. În care chiar trebuie să hotărîţi ce vreţi. Da? OK. Atunci, fie cu Ponta, fie cu Băsescu. Hotărîţi-vă.

Dacă alegeţi Băsescu, vă invit să scrieţi pe o foaie, mare, singurele idei de bun-simţ în aceste zile, după părerea mea:  „Demisia lui Ponta, Demisia guvernului USL, Guvern de tehnocraţi pînă la alegerile generale.”

Dacă nu-l vreţi pe Ponta, dar ziceţi că vă e mult prea silă ca să-l mai vreţi pe Băsescu, gîndiţi-vă. Cine să se mai lupte cu Ponta? Cine mai poate să se lupte cu Ponta? Cine îl mai poate opri pe Ponta? Societatea civilă? Independenţii? Majoritatea tăcută? Am văzut cu cît succes. Iată! Dacă vă e mult prea silă de PDL, gîndiţi-vă. Mai e vreun partid capabil să-l susţină pe Băsescu împotriva lui Ponta şi să se lupte cu USL?

Vă invit să luaţi foaia de mai sus şi să veniţi azi, miercuri, cu soţiile, soţii, prietenele, prietenii, copiii, rudele, vecinii, de la ora 19.00, la plimbare în Piaţa Victoriei şi joi, de la ora 18.00, în Piaţa Revoluţiei, la mitingul PDL. Să scandăm „Demisia, demisia” şi alte cimilituri de succes. Dacă strada rămîne goală, asta e! Ponta a cîştigat. Şi anume, definitiv. Portavioanele americane nu vor veni să-l dărîme, iar UE n-are nici măcar portavioanele ei.

 „Noi nu sîntem partide! Jos politica! Fără politicieni! USL=PDL!” Mai bine neutri, să vedem ce se mai întîmplă. Poate reuşim să împăcăm şi capra şi varza. Serios? În alt context, poate mergea. În acest context, cu capra şi cu varza am ajuns unde sîntem: varză, şi puşi capră. Cu analize de genul: oricine e mai bun ca Băsescu şi PDL. Sau de genul: lasă, să meargă Ponta din greşeală în greşeală pînă pierde alegerile la toamnă.

Din greşeală în greşeală, Ponta a pus mînă pe ţară.

În nici două luni. E a lui. Lovitura de stat s-a dat. „La toamnă” nu mai există.

Aşadar, Ponta sau Băsescu? Dacă alegeţi Ponta, evident, mergeţi să-l felicitaţi. Şi cereţi-i o slujbă, o subvenţie, o bursă, o alocaţie, o pensie, ceva. Acum e momentul. Mai tîrziu, sigur n-o să mai fie.

Dacă alegeţi Băsescu, veniţi miercuri, ora 19.00, la plimbare în Piaţa Victoriei, cu soţiile, soţii, prietenele, prietenii, copiii, rudele, vecinii şi cu foaia pomenită la început, să scandăm „Demisia, demisia” şi alte cimilituri. Şi joi, ora 18.00, în Piaţa Revoluţiei, la mitingul PDL, să scandăm aceleaşi lucruri.

Dacă nu credeţi că e necesar, iată ce îmi spunea un prieten mult mai tînăr, pasionat de istorie: “E ca-n 1946!” Rămîneţi pe bară, staţi acasă şi va fi mai rău ca-n ‘46. Cu complicitatea voastră, de data aceasta.

Alexandru Hâncu

UPDATE. 

Latest news: Suspendarea e inevitabilă. Au anunțat că nu vor lua în considerare nimic. ”Parlamentul e forul suprem al democrației. Parlamentul își permite orice. Punct.” 

Dacă ies 50-100 000 în stradă, unii dintre susținătorii USL-ului din presă, administrație, Europa și US vor da înapoi. Nu le poți explica occidentalilor că e lovitură de stat și dictatură în timp ce terasele sînt pline de tineri radioși, în timp ce străzile, magazinele, plajele sînt însețate de cetățeni placizi, mulțumiți de locul lor în Univers. Dacă reacția populară, a presei, a online-ului, a intelectualilor cu credibilitate și relații în afară nu este extrem de puternică, occidentalii și structurile de putere interne vor asista absenți la lovitura de stat sau vor da o mînă de ajutor USL-ului. (Bleen)

Facebook Comments

664 Comments Daca nu va pasa, stati acasa!

 1. Rezon

  Mantzy
   
  Deci au scris că Ponta e un bou compromis care trebuie să-și dea demisia urgent următorii: Andrei Pleșu, Mircea Vasilescu, Cristian Tudor Popescu, Mircea Toma și celebrul Mantzy. Dom’le, vorba aia: când îți spun 5 mari nume grele și indiscutabil echidistante ale presei că ești hoț, nu doar că pleci, dar te și duci și te arestezi.

  Reply
   1. Yeba

     Dana Grecu, către Tinel (despre Gitenstein): De ce nu-și dă cu părerea și amasadorul Rusiei?! Dau și eu un exemplu, mă gândesc…  

    Reply
    1. Rezon

      @Yeba 
      
     Pe o foaie infipta ieri seara intr-un copacel, se graia: „Dana Grecu presedinte!”
     Mi-a adus aminte de cantecul Sarmalelor Reci: „Nicu Ceausescu presedinte!”

     Reply
 2. Louisy

  IMPORTANT!
  Plagiez o chestie de pe alt site (de aici: http://www.contributors.ro/fara-categorie/care-sunt-faptele-grave-comise-de-traian-basescu/#comment-79427)
  „Imi permit sa transmit o postare aparuta pe hotnews forum, care releva o eroare de substanta in cererea de suspendare:
  “Acest document contine o minciuna gogonata(sau o greseala intentionata sau neintentionata…nu sunt sigur). Daca va uitati la pagina 6 acolo scrie urmatorul lucru : “Prin declaraţiile susţinute în spaţiul public care contravin cu rolul şi conduita unui preşedinte Traian Băsescu a încălcat, în mod voit, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor prevăzute în Constituţie la Art. 23 pct. 3: „Orice om care munceşte are dreptul la o retribuire echitabilă şi satisfăcătoare care să-i asigure atât lui, cât şi familiei sale, o existenţă conformă cu demnitatea umană şi completată, la nevoie, prin alte mijloace de protecţie socială.” ” M-am uitat in Constitutia Romaniei si la Art.23 pct. 3 scrie cu totul altceva intr-un cu totul alt context : “Retinerea nu poate depasi 24 de ore. ”
  Apoi am cautat pe google afirmatia citata si se pare ca face parte din Declaratia Drepturilor Omului adoptata de ONU in 1948. Este vorba de articolul 23 pct. 3 din DDO nu din Constitutie.
  Sa fie doar o greseala de copy&paste sau o tentativa de dezinformare. Astept parerile specialistilor si nu numai….””
   
  E corect, art. 23 #3 din Constitutie NU se refera la ce spun ei, ci e cum zice baiatul asta. Cum poate fi exploatata chestia asta?

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @Louisy daca ai impresia ca suspendarea se va „judeca” pe bune in Parlament, te inseli amarnic; poliloghia aia a fost debitata ca sa fie si atat.

   Reply
   1. Louisy

     @EleninaNicuţ Cand optiunile se ingusteaza, mie mi se pare ca nimic nu trebuie ignorat sau considerat ca „prea slab”.
     
    Realist (si incerc sa aflu cat de legal, de aia postez), Basescu poate sa refuze sa recunoasca rezultatul sedintei de demitere si poate sa sustina ca referendumul ce urmeaza e ilegal. Daca am gasit o chestie, un „motiv” de demitere pentru incalcarea unui text care NU ESTE DIN CONSTITUTIE de ce mama naibii nu am exploata-o?
     
    Ca tot veni vorba de chestiuni si ocazii ignorate, daca ma intrebi pe mine, cum mama naibii te demit aia ilegal din functia de sef senat/camera si tu pleci pus si simplu? Nu faci un mic show, nu dai o declaratie furibunda ca aperi democratia si refuzi sa recunosti o astfel de hotarare ilegala? Nu depui o plangere penala pentru orice motiv cat de cat plauzibil, nimic? Pleci si gata?

    Reply
 3. picus

  1) Avizul CC este consultativ (tii sau nu tii seama de continutul lui), dar nu facultativ (adica nu poti sa mergi mai departe in lipsa lui); poate ii spune cineva si lui Crinel.
  2) Curtii Constitutionale nu i se poate impune un termen de pronuntare; are tot dreptul sa se pronunte si la Anul Nou, daca vrea;pina atunci totul ramine in stand-by.

  Reply
  1. BogdanL

    @picus Ce anume se întâmplă dacă spun că nu-i interesează și merg mai departe? Ei reprezentând poporul. Tocmai a spus-o unul de-al lor: „un parlament ia decizii prin majoritatea sa fara sa incalce niciun fel de regula. Intr-o democratie parlamentara trebuie respectata regula majoritatii si acest lucru se intampla in Romania fara niciun derapaj.” Democrație pură.

   Reply
   1. cristihan

     @BogdanL  @picus Pai simplu. Pana acum au facut chestii aberante, dar discutabile (chiar si 1%) dpdv constitutional. Asta ar fi fara indoiala o incalcare grava a Constitutiei. Restul e… penal.

    Reply
    1. BogdanL

      @cristihan  @picus A fost abuziv și până acum și nu i-a interesat.. Revocarea președinților celor două Camere nu a fost discutabilă, a fost dincolo de limita legii, și nu prea s-au sinchisit de asta . La un moment dat toate porcărille astea se vor plăti.

     Reply
    2. cristihan

      @BogdanL  @picus E nevoie de o singura trecere clara pe rosu, pana acum astia isi inchipuie ca trec pe galben si dupa aia negociaza cu politistul… La rosu si cu accident s-a terminat 😉

     Reply
    3. picus

      @cristihan  @BogdanL exact; asta ar fi o incalcare flagranta a constitutiei; adevarat, pina acum au incalcat mai multe legi organice si chiar Constitutia, insa de data asta ar fi absolut fara echivoc; ambasadorul american a atras deja atentia ca suspendarea trebuie sa sa faca respectind cadrul constitutional; continuind (si sunt obligati acum sa mearga pina la capat cu abuzurile), se vor intimpla doua lucruri: 1) va veni sanctiunea din partea CC, in cascada; 2) va deveni clar pentru toata lumea de afara ca nu e vorba despre o disputa politica, ci despre o rasturnare a ordinii constitutionale, iar noua putere nu va avea niciun fel de legitimitate. Asta inseamna izolare, caderea leului, dezbateri zgomotoase la Strasbourg si Bruxelles, taierea banilor europeni, degradarea ratingului de tara etc. Va fi dezastru, iar ei vor plati cu virf si indesat.

     Reply
    4. BogdanL

      @cristihan  @picus Au cam trecut pe roșu de ieri de la prânz, de la al doilea Monitor Oficial. Până mai devreme aveam și eu impresia că se vor kk pe ei de frică și se vor opri. Nu s-au oprit. Nu știu unde se vor opri și când.
      

     Reply
    5. cristihan

      @BogdanL  @picus Uneori cand o iei la fuga la vale nu te mai poti opri. Pana jos ai putea sa ai noroc sau nu…

     Reply
    6. picus

      @BogdanL  @cristihan Dupa parerea mea, daca ignora necesitatea avizului CC (care e batuta in cuie de Constitutie), au comis eroarea care le va fi fatala. Virtejul in care s-au aruncat ii obliga, pe de alta parte, s-o comita. 
     Estimp, trebuie iesit in strada.

     Reply
 4. Bleen

  Citez din taximetristul care m-a adus acasă:
   
  1. Peste ani de zile, o să-i facă lumea statuie lui Boc.
   
  2. USL suge pula la toamnă.
   
  3. O să iasă scandal în stradă dacă Ponta nu-și dă demisia pentru plagiat.
   
  4. Începe să-mi placă din ce în ce mai mult băiatul ăsta, Ungureanu.

  Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Poate știa cine ești, te-o fi văzut la B1 pe GPS și aștepta un bacșiș mai consistent!

   Reply
  2. Glook

    @Bleen Eu am pus-o pe mama sa dea telefoane discrete pe la rudele ce-au votat cu Geoana in 2009 sa vedem starea lor de spirit. Eu n-am vrut sa dau ca ma stiu toti de Basista. Si rezultatul a depasit cu mult steptarile noastre. Adica din 5 persoane una nu se mai baga in politica si 2 il injura pe fata pe Ponta si 2 inca nu si-au revenit din soc: cum mama dracului e posibil sa fie mai rau Ponta ca Basescu.

   Reply
   1. Ilinca

     @Glook  @Bleen Eu l-am auzit azi pe alin teodorescu la radio despre doua sondaje referitoare la referendum: unul era 50%-50%, celalalt 52%-48% impotriva de demiterii. Am crezut ca e manipulare…

    Reply
 5. liviuta

  Si e interesant de vazut ce termen dea CCR pentru formularea avizului consultativ.
  Pariez ca va fi de cel putin o saptamana.

  Reply
   1. Florina

     @liviuta 
     
    Am impresia că trăiţi cu iluzia că ar conta vreun aviz şi nu e bine, deloc nu e bine! Deci, dacă n-aţi înţeles, păcat, dar a spus Antonescu, CCR să dea avizul în 24 de ore sau merge şi fără aviz, că oricum e consultativ. 
    Cum îşi permite şi în ce bază Antonescu să pretindă avizul CCR în 24 ore sau să spună că nu e nevoie de el ( a explicat Laura Ştefan în seara asta la B1), ei, asta e o altă problemă. A lui Antonescu, deocamdată.

    Reply
    1. Florina

      @anarchix 
      
     Ce îngrozeşte este faptul că omul ăsta ar deveni, chiar şi numai o lună, comandantantul forţelor armate şi preşedintele CSAŢ. 

     Reply
    2. cristihan

      @Florina  @liviuta Asta ma gandesc ca ar fi o eroare fundamentala a lor, sa ia hotararea fara sa aiba avizul ala consultativ. Abia astept! La fel si cu gratierea lui nascase… Free nascase!!!

     Reply
    3. cristihan

     @Florina@liviuta
     Asta ar fi o eroare fundamentala a lor, sa ia hotararea fara sa aiba avizul ala consultativ. Abia astept! La fel si cu gratierea lui nascase… Free nascase!!!
      

     Reply
    4. EroulBula

      @Florina  @anarchix 
     Slava Domnului ca Romania nu are armament atomic. Nu-mi imaginez ce-ar fi facut idiotul cu valiza cu coduri.

     Reply
 6. liviuta

  Si totusi e important sa nu se ajunga la referendum.
  Iar eu cred ca CCR le-o va da animalelor peste bot.
  Esential este ca Presedintele sa nu recunoasca legitimitatea niciunui act al actualilor presedinti de camere, nici macar eventala hotarare de suspendare, cel putin pana nu se judeca la CCR contestatiile privind revocarea lui Blaga, Anastase, Iancu.
  Daca revocarile pica la CCR, in cazul cel mai bun sunt lovite de nulitate toate actele ulterioare ale parlamentului din sesiunile extraordinare convocate de presedintii nelegitimi ai camerelor, in cazul rau interimatul e asigurat de Blaga.
  esential este sa se conteste tot, chiar daca se dau OUG de desfiintare a atributiilor CCR.
  CCR poate constata, din punctul meu de vedere (sunt jurist), prin interpretare, ca analiza constitutionalitatii unor acte poate presupune o legatura directa cu analiza constitutionalitatii altor acte, chiar neatacate (gen OUG de azi, neatacata de singurul titular al actiunii, Av. Pop.), si ale caror efecte pot fi inlaturate pe teoria abuzului de drept (teorie care spune ca un act juridic poate a nu fi luat in considerare atunci cand, desi formal e valabil, in substanta a fost emis intr-un alt scop decat cel pentru care legea/Constitutia ii recunoaste acest drept titularului dreptului de a emite actul.
   
  trebuie atacat totul si se blocheaza tentativa asta de puci. Doar sa nu doarma cei de la PDL in papuci.
   
  Anyway, de cercetat si Legea contenciosului, pentru a se verifica in ce masura se pot utiliza dispozitiile unui text (imi scapa nr. articolului) care prevede posibilitatea atacarii in contencios a unei OUG in scopul invocarii exceptiei de neconstitutionalitate (ma refer la OUG de azi).

  Reply
  1. quaddelta

    @liviuta  Si eu sunt convins ca toata sandramaua va fi trantita de CCR. Au doua parghii: pot sa nu emita avizul si in cazul in care USL insista sa mearga mai departe fara el nu vor numi un presedinte intermediar.

   Reply
    1. liviuta

      @quaddelta Vreau sa spun ca CCR nu va valida referendumul, la final, daca procedura nu se desfasoara formal corect.

     Reply
  2. EleninaNicuţ

    @liviuta CCR nu se poate pronunta din oficiu decat asupra altor dispozitii dintr-un act deja atacat (v. art. 2.3 si art. 31.2 din Legea CCR), nu si asupra altor acte.
    
   se poate ataca OUG in contencios administrativ, din pacate nu se poate cere si suspendarea efectelor.

   Reply
   1. Louisy

     @EleninaNicuţ  @liviuta Astia sunt atat de bine organizati si actioneaza cu atata determinare, ca te apuca groaza. Noi de ce mama naibii nu am face tot ce putem? A facut cineva chestia asta in contencios? Daca nu, o face maine cineva la prima ora? PDL, MRU, cineva, oricine, are un jurist care e in stare sa introduca aceasta actiune?

    Reply
   2. Louisy

     @EleninaNicuţ  @liviuta Din cate plagiez eu ce am auzit la TV, atacarea in contencios administrativ a unei OUG conduce la sesizarea CCR de catre instanta unde a fost atacata acea OUG, pentru ca instanta respectiva nu ar avea calitatea sa judece o OUG, ci numai CCR. Deci, nu asta si doream? Si poate alege cineva cu suficienta iscusinta instanta respectiva unde ataca astfel incat sa intre pe rol „cu celeritate”, adica maine-poimaine, nu la pastele cailor?

    Reply
    1. EleninaNicuţ

      @Louisy  @liviuta dar la termenele de judecata te-ai gandit? pe exceptiile de neconstitutionalitate ridicate in fata instantelor, termenul la CCR e cam de un an (reamintesc ca nu se mai suspenda cauza de drept, deci unde ar fi graba); in fine, parerea mea e ca nu va conta prea mult modificarea adusa legii CCR prin OUG asta 😉

     Reply
    2. Louisy

      @EleninaNicuţ  @liviuta Pai m-am gandit, de aia am intrebat daca nu poate fi aleasa cu suficienta iscusinta o instanta care sa judece cu celeritate. Adica, cum, astia fac un simulacru penibil de respectare a legalitatii si noi nu suntem capabil sa dam telefon la un judecator sau grefier prieten, sa impinga o sesizare prima pe lista?

     Reply
    3. Louisy

      @EleninaNicuţ  @liviuta Inseamna atunci ca m-am uitat la prea multe seriale americane, unde aia sesizeaza instanta pentru orice prostie.
      
     Macar de show, ar trebui sa o faca pdl-ul demosntrativ, sa cheme si ei doi ziaristi care ii mai privesc cu simpatie si sa bage un comunicat la ambasade, ca ei lupta pentru respectarea statului de drept.
      
     Eu cred ca asa zice articolul la care comentam, sa facem tot ce tine de noi. Uite de aia e graba, ca se inchide fereastra de oportunitate sa marchezi ceva mic in plan propagandistic. In timp ce Gadea citeste SMS-uri in direct, de la oameni care s-au „saturat de tiran”.
      
     Ieri il intreba Turcescu pe MRU ce se poate face, el a raspuns doar ca sa mergem la manifestatie „joi” si „saptamana urmatoare”.
      
     Mai nene, eu stiu ca un om e cu atat mai credibil cu cat are mai multe idei concrete de actiune. Cum ar fi fost sa zica: „maine atac in contencios mizeria asta ilegala de modificare a legii CCR, poimaine ne vedem la miting, vineri mai fac o sesizare penala pentru orice pot gasi motiv si chem presa sa vada, etc.”

     Reply
  1. Rezon

    @Rheia E organizat de partide, e normal sa vorbeasca si de la partide. In rest, ne vom vedea de treaba. Eventual, ne mutam la Victoriei dupa ce se termina.

   Reply
   1. Rezon

     @uitaroh A zis „aduce-ti-mi pe unii cu care se poate discuta, nu agramati” si a plecat din emisiune

    Reply
 7. Ilinca

  Ponta zice ca are totusi o diploma din Catalania, e drept ca doar un stagiu si nu un master. Si mai zice asa: 
  „”A fost o mare mandrie si onoare pentru mine sa fac acel stagiu, fiind unul din cei doar doi procurori romani (celalat a fost procurorul Gheorghe Mocuta) in cadrul celei mai prestigioase institutii de combatere a crimei organizate din lume.”
   
  Chestia e ca celalalt procuror care a fost pe acolo, Gheorghe Mocuta nu a considerat ca un astfel de curs se califica la trecerea in CV: www.just.ro/Portals/0/CV-uri/cv_mocuta_08022008.doc
  Sau ar mai fi varianta ca nici el nu a fost acolo….
   
   

  Reply
  1. sanantonio

    @Ilinca, nu mai reiau mesajul pe care l-am postat mai jos, ar fi enervant. Ideea de bază e că un astfel de curs nu adaugă nimic la nivelul academic, ci doar dezvoltă nivelul cunoștințelor într-un anumit domeniu. E ca și cum ai face un curs de contabilitate primară. Oricine îl poate face, chiar și eu am unul, dar nu-mi ajută decît să înțeleg mai bine cum e cu conturile bancare. Nu pot semna vreun bilanț contabil, nici exepert în domeniul financiar nu mă ajută să devin, Ionuț Popescu poate sta liniștit.

   Reply
   1. Ilinca

     @sanantonio Probabil de aia nu si l-a trecut nici Mocuta in CV, e o fituica fara valoare pentru un procuror serios. Un fel de certificat din ala de competente pe calculator pentru un super programator. 
    Si totusi, ponta e foarte mandru de el, cel putin asa afirma, dincolo de faptul ca nu e un master!

    Reply
    1. sanantonio

      @Ilinca, exact asta e, un certificat de competențe pe calculator că știi să scrii în Word și să dai ”save”, dar nu pentru un superprogramator, ci pentru un analfabet impostor care vrea să devină manager, deși el n-are nici o calificare.

     Reply
 8. Rezon

   A fost mai multa lume decat ieri. Au fost si MRU, Biris, Neamtu si Nicusor.
   
  La Universitate am plecat dupa 5 minute. Locul acela a devenit dezolant, un fel de iarmaroc cu garduri de sarma. Spiritul Pietei pe care il stiu eu a murit, inghitit de o scena de saltimbanci.
   
  Maine se joaca totul. Veniti in Piata Revolutiei!

  Reply
   1. SimonaM

     @Hongse  @Rezon Așa am văzut postat pe Fb, și a spus și Mirel la Cristoiu în emisiune.

    Reply
   2. Rezon

     @Hongse Da, a venit, a stat vreun sfert de ora. A fost tratat neutru, cu indiferenta. Probabil s-a  intors la Universitate. Spiritul la Victoriei este foarte deschis, la „Ghilimele” nu s-au pus conditii, ca la Universitate, „sa nu vina x, sa nu vina y”. Oamenii sunt civilizati si se poarta frumos.

    Reply
   1. Rezon

     @hope18 Nici vorba, a stat cat a vrut, nu a avut neplaceri. Erau si cativa votanti de-ai lui la Victoriei. Doi dintre ei imi sunt amici.  Nicusoristi basisti. Go figure!

    Reply
    1. hope18

      @Rezon
      scuze eu ma r efeream la locul numit P-ta Universitatii.Cu ND nu am nimic.Nu sunt de acord cu el.Atat.Omul e liber sa gandeasca ce vrea,Am o singura obs.pt el:stie matematica(cred) dar nu stie ce face!

     Reply
 9. BauBau

  Pentru maine: „Voiculescu nu uita, va veni si vremea ta! La bulau, la Rahoooooooooova!” Cu intonatie si entuziasm, va rog!

  Reply
   1. hope18

     @Gramofonu
     Nu va pt ei va fi, pt noi/Sunt atat de tembeli si avizi de putere incat nu-i intereseaza

    Reply
 10. Hongse

  Sebastian Lazaroiu (facebook) : Cartianu: „Şi ar mai fi o observaţie legată de Crin Antonescu, preşedintele-fără-alegători: liderul PNL va deveni şef de stat fără să fi câştigat măcar colegiul în care a candidat pentru Parlament! Concurând într-un colegiu din Sectorul 1 al Capitalei, Antonescu a fost surclasat de ministrul-ziarist Ionuţ Popescu.”

  Reply
  1. sanantonio

    @Yeba Pe lîngă plagiat, și masteratul din Catania s-a dovedit un simplu curs de perfecționare. Din manichiurist cat. I a devenit pedichiurist cat. II. Practic, cursuri de genul ăsta nu adaugă nimic la nivelul academic al cuiva, sînt simple îmbunătățiri ale cunoștințelor profesionale. Eu am vreo 5 diplome de genul ăsta, pot să-i cer Abramburicăi să mi le echivaleze măcar cu un titlu de profesor? Nu vreau doctorat!

   Reply
   1. quaddelta

     @hope18  @GabiDumitru De rahat. Am plecat de acolo la 19:15 spre PV. Se auzeau doar oamenii lui Dogaru.

    Reply
 11. Alex D

  Ne-am întors și noi din piața Victoriei. A fost mult mai bine ca aseară. Mulțimea mai însuflețită, oamenii mai cu chef (bine, băieții ăia care inventau slogane erau suspect de creativi, dar ce să mai zici, filtrele nu funcționează întotdeauna). Aseară am fost ofticat când m-am întors. Azi mă simt bine. Mâine sper să mă simt și mai bine. Bine, asta dacă nu mă uit iar la Antena 3 după, ca în seara asta.

  Reply
   1. Rezon

     @Bleen  @Alex D Mie mi s-au parut excelenti. Aveau o voiosie de ultrasi plictisiti de fotbal

    Reply
   2. Alex D

     @Bleen I-am recunoscut pe Kamikazi. Hâncu are și volum și postură de șef de galerie, a fost grozav 🙂 Mai erau însă câțiva cu tricouri albe inscripționate cu mesaje de efect care au scos mai mult de jumătate din scandări. Cumva OTPDL?

    Reply
    1. hope18

      @anarchix
      Auuuuuuuuuu !! Mi-a cazut retina!!!!!!!!!!! Valeuuuuuuuuuuu si cristalinul!!!!!!

     Reply
    2. Rheia

      @Mistral  @anarchix Ar trebui inventat, ca sa aiba unde cistiga o piine Crinuletz, Pontana si Zgoneartza, cind li s-o duce si lor puiul cu ata.

     Reply
   1. sanantonio

     @Mistral  @Rheia Cînd mai apare la televizor, ar trebui să poarte burka (hijab), poate așa om fi și noi mai atenți mai mult la ce spune, nu la detalii anatomice…

    Reply
  1. EroulBula

    @Rheia 
   Tara e ceas de cumpana iar voi vorbiti despre femei !
   Acum ….. ca tot ai deschis subiectul …… stii cumva daca e maritata ?

   Reply
 12. Hongse

  „Băsescu l-a numit pe Ponta fără să vrea. Să-l suspendăm, motiv de suspendare” – Tăriceanu, via Cristoiu.
   

  Reply
  1. Xilef

    @Hongse Asta e ”din puțul gândirii”, ca să plagiez și eu pe cei de la Cațavencu (că tot e la modă, ntzz).

   Reply
  1. uitaroh

    @Hongse Tariceanu, motiv de suspendare: „Basescu l-a numit pe Ponta fara sa vrea” – Cristoiu dixit.

   Reply
 13. Hongse

  Auoleou! Acum mi-aduc aminte de ce-mi suna cunoscut numele de Zaharescu. Ăsta nu era prezentator meteo, sport, ceva, la Protv?
   

  Reply
  1. Alex D

    @Hongse Da, era prezentator de știri la Pro, împreună cu nevastă-sa, Berecleanu. Din câte am găsit pe net, cică l-ar fi dat afară instant când unul dintre clienții lui de șpagă ar fi sunat-o pe asistenta lui să-i spună că n-are bani acum. Iar șpaga era pt a avea vizibilitate în emisiunea lui

   Reply
  1. Hongse

   @Merechene@Gramofonu Aia cu referendumul? Dacă  zice Laura Ştefan eu o cred pe ea, nu pe Felix Voiculescu.
    

   Reply
    1. Yeba

      @Merechene  , eu i-aș opri și pe ăia din orașele în care se prinde B1, e un post clientelar. 

     Reply
    2. sanantonio

      @Merechene, a fost o glumiță. Deocamdată nu s-a modificat decît modul în care e demis președintele, prin majoritatea simplă a celor prezenți, nu a numărului de alegători din listele electorale.

     Reply
    3. Merechene

      @sanantonio bai, nu mai glumiti cu astea! am luat-o de buna, nu le trebuie decat sa deschida gura sa spuna ce lege vor si e facuta!

     Reply
  2. Gramofonu

    @Merechene Era gluma 🙂
   Am scris si mai jos (citez):
   „Din wishlist-ul lui Ponta. Master of Muppets. Pai ori sintem dictatori, ori nu mai sintem!” (am incheiat citatul)

   Reply
 14. BogdanL

  Ce ironic să ne îl ascultăm Cristoiu fără să ne amintim de al său pui cu trei picioare…

  Reply
 15. adina

  Ha ! Ha ! Ha !
  Laura Stefan: Luni CCR poate da decizie favorabila pentru Blaga si el sa redevina Presedintele Senatului, pentru ca a depus de ieri contestari la CCR, imediat cum s-au dat hotararile de revocare a lui si a lui Anastase.

  Reply
    1. Gramofonu

      @Mistral  @Boghy  @adina Lege noua: „la referendum diaspora nu are drept de vot”

     Reply
    2. Gramofonu

      @Merechene Din wishlist-ul lui Ponta. Master of Muppets. Pai ori sintem dictatori, ori nu mai sintem!

     Reply
    3. sanantonio

      @Hongse  @Alex D  @anarchix  @Gramofonu Pe românește, ”De ce trag clopotele, Mitică?”

     Reply
    4. Hongse

     @anarchix@Alex D@Gramofonu
     Satriani e alive and kicking! La fel şi Steve Vai, de exemplu! Dar hai să rămânem la clopotele care trag pentru
     „Ponta Victor Viorel
     Platon şi Aristotel
     Ţi-au trimis un bileţel
     Ce-ar fi să ne laşi niţel”
     (plagiat după un banner pe care l-am văzut pe bookface)
      

     Reply
    5. Ilinca

      @Gramofonu 🙂 Poftim, m-ati facut sa ascult Metallica in loc sa urmaresc B1. O sa va suspende Bleen cand se intoarce!

     Reply
  1. Ilinca

    @adina cc a anuntat deja ca va judeca pe 10 iulie….deci onorabilii judecatori au inceput deja sa se uite pe cer sa vada daca ploua…

   Reply
    1. anarchix

      @Annia  I can tell 😉 .
      
     Producatorul emisiunii ar trebui sa-i zica lu’ gigi ala care prezinta sa nu se mai holbeze la decolteul ala.

     Reply
    2. Mistral

      @Annia  @Florina 
     http://romania.usembassy.gov/policy/map/laura-stefan.html
      
     ”Laura Stefan is the anticorruption coordinator for the Romanian Academic Society, pushing judicial reform and good governance practices. She has drafted and advocated for anticorruption legislation and coordinated with international and EU bodies as an anticorruption expert. Despite many opportunities to work abroad, she has remained to work against corruption for a brighter future for Romanians.”

     Reply
    3. Mistral

      @anarchix  @Hongse Meseriasi baietii de la B1 . S-au prins cateva secunde si-au dat burtiera jos . Asa se face audienta .

     Reply
    4. Annia

      @anarchix  @Merechene A  zis chiar ceva ff important: demiterea se face conform legii actuale: cu votul a 50%+1 din cei inscrisi pe liste!!!!

     Reply
    5. Ilinca

      @Annia  @anarchix  @Merechene Asta e intr-adevar o stire foarte tare! Desi nu stiu daca conteaza pentru USL. Ma astept ca maine sa modifice si Constitutia prin OUG. 

     Reply
 16. Florina

  Se mişcă Europa. Tîrziu, dar e bine. 
   
   
  Eurodeputatul Markus Ferber, preşedinte al delegaţiei Germaniei (CSU-CDU), din Parlamentul European, bun cunoscător al scenei politice româneşti, a declarat, în exclusivitate, pentru „Adevărul” Europa, că va iniţia demersurile pentru o sancţiune fără precedent împotriva României din cauza pericolelor care ameninţă statul de drept. „Sunt extrem de îngrijorat în legătură cu situaţia din România. Ceea ce se întâmplă este împotriva spiritului şi principiilor Uniunii Europene. Voi contacta Comisia Europeană şi instituţiile europene pentru a face toţi paşii necesari în vederea suspendării voturilor României din Consiliul European, pentru lipsa asigurării standardelor minime funcţionării statului de drept”, a declarat Ferber.
   
   
  http://www.adevarul.ro/adevarul_europa/Romania-amenintata_cu_suspendarea_din_UE_0_730727332.html#.T_SQLoWovGo.facebook

  Reply
 17. Rosu

  Victoras Ponta: „Este destul de riscant sa fii premier in Romania, nu stiu daca anul viitor voi fi aici din nou.”
  Asa sa ii ajute Dumnezeu!

  Reply
 18. Hongse

  Deci curva aia de Hunor n-a văzut documentul, dar el e hotărât să voteze pentru suspendare.
   

  Reply
   1. Yeba

     @Merechene  , n-are morcovu-n cur, e într-o poziție mult mai confortabilă, e mângâiat pe coaie, ca să ne lămurim pe șleau. O știre care a fost dată pe un dulceag ton monden și iute retrasă fiindcă nu slujea cauzei este următoarea. Hunor se însoară cu Carmen Moldoveanu, o deputată (grozav de năsoasă) PSD. O Șandru pesedistă (mult mai urâtă).
    Ceea ce ridică o nouă problemă: pe cine reprezintă Hunor într-o astfel de situație? Numai pe penalii din UDMR, pe toți penalii USL+UDMR, pe ungurii din țara asta?  Legătura este publică, mi se pare anormal că nici unul din ei nu se retrage. Or fi existând țări normale, în care așa ceva i-ar face pe ambii să-și piardă credibilitatea?

    Reply
 19. indo_ina

  ma aflam acum jumate de ora intr-un autobus ce venea de la unirii la victoriei cu cetateni care habar nu aveau ca exista proteste. la trecerea prin fata universitatii reactioneaza uimiti ca uite oameni la protest. nu se auzea nimic de afara dar concluzia lor: la universitate se protesteaza ca sa il dea jos pe basescu … pentru ca mai nou piata universitatii e simbolul jos basescu aparent

  Reply
  1. Rosu

    @indo_ina Nu conteaza! Tineti in spirit aproape de principii. Nu cedati si nu va lasati impresionati. Faceti ca Churchill! Nu castiga pe termen lung cine are rachete mai multe si mai mari, ci cine are inima mai mare. Nu ei vor castiga, noi vom convinge. Noi nu suntem basisti, noi suntem normali si sinceri.

   Reply
   1. indo_ina

     @Rosu  eu ma refeream mai mult la faptul ca piata universitatii a devenit usor simbol anti basescu in constiinta colectiva, deci decizia de a nu merge acolo si a continua in victoriei a fost foarte inspirata si din punctul asta de vedere

    Reply
   1. indo_ina

     @hope18 as putea continua cu discutiile intre tineri de 16 ani (dupa ce am trecut de universitate) cum ca nea nicu a fost om bun si pe atunci erau bani si romania nu avea nici o datorie, atata ca nu era mancare si se inchidea programul tv si tot restul la ora 11

    Reply
   2. Rosu

     @hope18  Nu va necajiti, tineti busola si nu uitati ca nimic bun nu se castiga fara munca si eforturi sustinute. 

    Reply
 20. hope18

  Buna!Am ajuns acasa.Am fost in P-ta Victoriei.E adevarat ca la Universitate s- strigat „jos Basescu”?

  Reply
  1. SimonaM

    @hope18 ”La proba de dictatură, Ponta și Antonescu l-au plagiat pe Băsescu” – banner la Universitate. 

   Reply
   1. hope18

     @SimonaM
     din cate mi-a sp[us sotul meu,care a stat la televizor,asa cum am banuit acolo e diversiune

    Reply
    1. SimonaM

      @hope18 Da, am văzut că spuneai. Atunci noi bănuiam, avem niște argumente și ceva feelinguri. Acum s-a văzut pentru toată lumea. 

     Reply
    2. hope18

      @SimonaM
      Raspunsul meu a fost pt tine.Sorry am incurcat borcanele.Acum m ajuns si sunt inca ametita

     Reply
    3. Mistral

      @SimonaM  In situatia asta am si eu ceva scuze de cerut . Poate sunt prea naiv . Sau idiot .

     Reply
    4. SimonaM

      @Mistral Nu cred că e vorba de așa ceva. Eu am învățat cum luptă ăștia pe vremea Pței Universității, în ’90. Sunt chestii care nu se uită. Manipulare, tactici subversive etc…

     Reply
    5. hope18

      @Mistral  @SimonaM
      Astia au confiscat si P-ta Universitatii.Vor sa faca o bataie de joc.In plus daca am auzit Nicusor Dan mi-a fost clar ca ceva e in neregula

     Reply
    6. Rosu

      @hope18  Nu conteaza. Piata Universitatii, Piata Victoriei, oricare piata… Conteaza doua lucruri simple: libertatea si responsabilitatea. Restul sunt povesti si demagogie. 

     Reply
 21. Rosu

  Tuturor celor care au iesit in piata la Bucuresti le transmit din toata inima consideratiunea si respectul meu. Va sunt recunoscator si va multumesc! 
  Sa aveti ajutor de la Dumnezeu intru dreptate.

  Reply
 22. Merechene

  Voinescu : nota lui ponta la drept penal 6-7. 😀
  mare dreptate are Base cand spune:” Îi invit pe cei care nu au reuşit în profesie şi îşi împodobesc cariera politică cu tot felul de titluri furate să renunţe la politică. Nu poţi să fii un profesionist mediocru sau neafirmat şi să vrei să fii important în politică, când tu nu ai reuşit în viaţă”

  Reply
   1. adina

     @Yeba  @Merechene cat de mare o are e discutabil daca a declansat tot tavalugul asta ca sa scape colegii penali de ICCJ si pe sine sa se scape de plagiat.

    Reply
 23. Yeba

  Sufăr și mă tot gândesc. Îmi dau și eu cu părerea:
  1) Anarchix are dreptate, too little, too late toate alea, sociialiștii și liberalii UE au blocat votarea discutării în P.European  a situației din RO, P putând lua toate valorile de la …lă  la …nis. Nada de nada. Un imbecil ca Swoboda care crede cu ambii neuroni că Năstase a făcut ce fac toți președinții americani e desigur alesul unor alți imbecili, că n-o fi asta singura idioțenie care îi iese pe gură, deci nu e nimic de așteptat.
   
  2) Îi dau dreptate SimoneiM până la a crede că manifestația ONG-urilor este o provocare, garantez pentru imoralitatea lui Liviu Mihaiu. Adică acum se vede mai bine ca oricând că nu există anti-sistem, așa cum poți înlocui materia cu antimaterie și banii din conturile lui Mihaiu cu principii. Deci fix acum, răsar ONG-urile din cort și ce propun? ILIESCU a înființat partidele-pereche, după școala KGB, s-a scris mult atunci, PDAR pt țărăniști, de ex. Deci e manifestația-pereche, aia care să provoace confuzie.
   
  În măsura în care se autopropun ca a treia cale, experiment mondial, => trepanați și interesați, tertium non datur.  Dacă erau realmente interesate de salvarea democrației, veneau ele în Piața Victoriei, alături de orice partide/simpatizanți care încearcă să oprească lovitura de stat, tocmai fiindcă sunt ONG-uri, deci neutre, mânate doar de setea de libertate.
   

  Reply
  1. Merechene

    @Yeba mai putin venirea lor in PV. 🙂 in Ro nu pot fi neutre. bine ca au avut putin bun-simt si s-au dus in alta parte.

   Reply
  2. BogdanL

    @Yeba Din fericire pentru toată lumea, nu doar socialiștii și multi-colorii de la ALDE reprezintă PE. Despre Swoboda, ai dreptate, el e la scară redusă reprezentantul celor care l-au votat. Am un dram de speranță totuși ca votanții lui să fie mai deștepți decât el.
    

   Reply
   1. Yeba

     @BogdanL Ăia au blocat discutarea situației în plen, adoptarea unei poziții whatsoever. 

    Reply
    1. BogdanL

     Au făcut-o că le-a coafat interesul. Stupid și inconștient cum le-o fi fost demersul, măcar a fost în limitele jocului. Când ai avut alte așteptări de la progresiști?

     Reply
  3. Rosu

    @Yeba Super bun simt, doamna! Romania normala la cap e o tara frumoasa, o natiune frumoasa. Din pacate sta inchisa intr-un sac ponosit si infect… Basescu a reusit sa taie un petec si am primit aer curat de afara. Acum Basescu e obosit, noi trebuie sa rupem sacul, sa scoatem Romania normala afara din invelisu-i de mizerie.

   Reply
 24. chriscross

  daca voteaza si cei doi incompatibili la votul pentru suspendare votul poate fi considerat null and void?

  Reply
  1. Hongse

   @chriscross
   Depinde pe cine-ntrebi. Dacă ne întrebi pe noi tot ce s-a întâmplat până acum e null and void. Dacă-l întrebi pe Antonescu: Parlamentul va vota suspendarea lui Basescu si fara avizul CCR.
    

   Reply
  2. Luminita

    @chriscross intr/un stat de drept, evident ca orisice decizie care se bazeaza si pe votul unor persoane care nu mai detin calitatea de parlamentar ar fi nula de drept.
   Romania a incetat de mai bine de o sapatamana sa fie un stat ca atare, am intrat in ligaBelarus, Ucraina, etc/

   Reply
 25. adina

  Turcescu: Sunt tot mai multi oameni in Piata Victoriei !
  Cati sunteti fratilor ? Bravoooooooooo !!!!!!!

  Reply
 26. adina

  Sorin Ionita la b1: Ce-a vrut Ponta sa spuna in discursul la resendinta ambasadorului: Toti sa fim liberi, nu numai procurorii !

  Reply
 27. adina

  Dan Tapalaga: Doi parlamentari incompatibili si-au pierdut statutul de parlamentari zice CCR. Comisia juridica, folosind voturile lor ieri, a incalcat o decizie a CCR. Daca Basescu se duce in Parlament legitimeaza toate actiunile Parlamentului de pana acum, daca nu se duce da motiv de urlete ca Presedintele nu respecta Parlamentul.

  Reply
  1. Luminita

    @adina nu CCR ci o hotarare definitiva si obligatorie a ICCJ care a decis ca cei doi si/au pierdut calitatea de parlamentari. ANI a solicitat de mai bine de doua luni parlamentului sa constate pierderea calitatii cu pricina

   Reply
 28. adina

  Dan Turturica: Basescu ar trebui sa iasa sa se apere, nu pentru parlamentari ci pentru oamenii carora nu le e clar si nici evident ca Basescu nu e vinovat de acuzatiile aduse.

  Reply
  1. anarchix

    @Ilinca Si ponta o zica: „Imi iau angajamentul”. There, fixed it for ya.
   nastase le-a inchis gura cu Bechtel. La fel va face si ponta. Ambasadorul asta e un prost.

   Reply
   1. Ilinca

     @anarchix ce ar fi trebuit sa zica unul destept? Nu ma pricep, asa ca mie mi se pare foarte direct mesajul…Nu stiu daca Ponta are timp sa gandeasca un nou bechtel in compensatie. 

    Reply
   2. BogdanL

     @anarchix  E mare lucru că a deschis gura. În situații mai urâte au tăcut mâlc. A spus ceva și Comisia de la Veneția, văd că au luat-o din loc și socialiștii germani. Poate se mișcă ceva.

    Reply
    1. anarchix

      @BogdanL Una era sa spuna ambasadorii: „Il sprijinim pe Basescu fara rezerve” imediat cand lucrurile s-au pus in miscare. Alta e sa oracaie acum.

     Reply
    2. BogdanL

      @anarchix Nu prea spun diplomații dintr-astea, și niciodată nu e prea târziu, și, ai dreptate, noi trebuie să o rezolvăm.

     Reply
    3. Florina

      @anarchix  @BogdanL 
      
     Chiar aşa nu putea zice, există un protocol diplomatic. Daaar, putea interveni mai devreme. Asta da!

     Reply
    4. anarchix

      @Florina  Eu tin minte perfect cat de vocal era Michael Guest pe vremea lui nastase. Deci se poate sa ai ciocul mare ca ambasador.

     Reply
    5. BogdanL

      @Florina  @anarchix Dacă l-ați ascultat pe Gitenstein astăzi, omul ăsta (să ne reamintim că e ambasador momentan și că e a treia declarație în doua zile), a pus într-o singură frază următoarele cuvinte: „elită puternică”, „comunistă”, „moguli”, „băieți deștepți”, „în slujba propriilor interese”.

     Reply
 29. Xilef

  omunicat de presă (4 iulie 2012)
   
  Ref.: Precizări ale Administraţiei Prezidenţiale referitoare la solicitarea privind suspendarea din funcţie a preşedintelui României, domnul Traian Băsescu
   
  Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a primit miercuri, 4 iulie a.c., la ora 19.05, de la Parlamentul României, la Cabinetul său, „Solicitare privind suspendarea din funcţie a preşedintelui României, Traian Băsescu”, având un număr de 20 de pagini.
   
  Comunicat sec, de pe presidency.ro. Eu zic ca prevesteste ceva. Ceva bun. Prea calm, prea nu seamana cu Basescu. 🙂

  Reply
 30. Boghy

  Proasta de Sandru s-a transformat in avocatul lui Ponta privind plagiatul (B1TV). Incredibil ce fufa politica este.

  Reply
  1. adina

    @Boghy e mai naravasa de felul ei, citam moderatorul B1, caruia tot nu i-am retinut numele, dar le zice bine.

   Reply
    1. Ilinca

      @SimonaM  @adina   andrei badin e o alta hahalera….cei drept la B1 serveste o cauza nobila dar tot  o hahalera ramane. 

     Reply
  2. adina

    @Boghy eu incercam sa fiu finuta dar vad ca nu tine. Susnumita: cica ne indreptam spre Ucraina ca ei sunt singurii care si-au mai arestat un prim ministru. A ? E pe bune ? E duma rau !!!! Vezi fa toanto reactia Europei la arestarea Iuliei Timoschenko si la eforturile Parlamentului Roman care l-a ascuns pe Nastase sub fustele sale pana n-a mai putut !!!!

   Reply
   1. adina

     @Florina a adus vorba de javra ordinara in fata organului public. Or fi fost aia politisti care au patentat expresia dar sunt colegi de-ai nostri, ce naiba ?

    Reply
 31. adina

  Ponta – acuzat de fals si uz de fals. Masteratul de la universitatea de Catania care azi e si maine nu e in CV.

  Reply
   1. uitaroh

     @Mistral  @adina De mine, de dvoastra, de omul ce trece in fiecare zi pe langa noi.
    Oficial, NU.!!!

    Reply
    1. adina

      @uitaroh nu-i bai, mi-am dat seama ;-). Apropo, masterul de la univ. din Catania e de fapt un curs de drept penal international. Cum a fost vizita la Standford in tinutul Hoover pe pamantul fagaduintei.

     Reply
 32. adina

  Victor Ponta la resendinta ambasadorului american: Your Highness, …
  de ziua independentei SUA fata de monarhia britanica :-)))))))))))))))))))))))))).
   
  Mai usor cu Majestatea pe scari, Vittore !

  Reply
   1. uitaroh

     @SimonaM  @adina Asa s-o fi gandit bietul ca e forma maxima de linguseala. „Your Highness” e superlativul absolut intr-ale linguselilor.

    Reply
   2. adina

    @SimonaM sa i se spuna lui ”Your Honour” la un loc cu ”Your Excellency”, si intr-un final ”Your Majesty”. 
    Sau ultimul apelativ il va primi Printesa Gladiola. Sa invatam de pe acum cum se face corect o reverenta, cum se pupa mana cu buze tuguiate si cu un ţoc umed si cu patos.

    Reply
    1. SimonaM

      @adina Sincer, io speram să-l văd în fața unui judecător, dând socoteală pentru zilele astea 😀

     Reply
  1. Boghy

    @adina In plus spunea ca are / avem multe de invatat de la democratia americana. Ce ? Sa luam cu asalt institutiile statului ? Asta a vazut el acolo ? Asta are talpa de bocanc in loc de obraz.

   Reply
 33. SimonaM

  ”La proba de dictatură, Ponta și Antonescu l-au plagiat pe Băsescu” – banner la Universitate.
   
  Mergeți, care vreți și vă simțiți reprezentați.

  Reply
   1. SimonaM

     @Florina Da, văd că vor vid de putere. Că fără partide … altceva nu se înțelege.

    Reply
 34. Rezon

  Am fost la Universitate la fantana. Mea culpa. E o laba trista cu hipsteri echidistanti. Am ajuns la Victory

  Reply
  1. Nemo

    @Rezon pai asta ziceam si eu. unde-s mai multi, ca intre pietele chiar nu e mare distanta. 

   Reply
 35. Bleen

  Eu abia acum plec. În Piața Victoriei.
   
  Politic e din ce în ce mai groasă. S-a ajuns la amenințări sau sfaturi prietenești: ”E spre binele tău să stai deoparte.” (nu e vorba de mine, alte persoane, unele importante, au primit astfel de amenințări).
   
  Starea de spirit în USL e următoarea: ”De cînd așteptam răzbunarea! Sînteți terminați, vă băgăm pe toți la pușcărie, cu Chioru în frunte.” E vorba despre oameni cu poziții în USL, de oameni, peneliști mai ales, care pînă acum cîțiva ani păreau normali. Oameni inteligenți, aparent civilizați.
   
  Sîntem în plină beție nazist-comunistă. 

  Reply
  1. Nemo

    @Bleen exact…
   eu spun asta apropo de penelisti de f mult timp. in mintea lor, starea de spirit e exact aia de pe anumite bloguri, stim noi care.

   Reply
 36. Merechene

  good. vor merge si ai mei maine in PV daca ajung devreme in Bucuresti. inca doi prieteni mi-au zis ca se duc+gagicile lor. bun!

  Reply
 37. Boghy

  Ma tot gandesc (si sper) ca acest cosmar pe care il traim acum poate avea si parti bune. Prin astfel de incercari statul de drept se poate cali, intari. Vad totusi semne de nesupunere la agresiune din partea unor institutii si persoane publice. Poate nu e totul pierdut. Agresiunea asta nu poate dura la infinit. Agresorii nu vor fi la butoane pentru totdeauna. Statul de drept poate iesi fortificat din toate aceste incercari. Incet-incet se formeaza anticorpii.

  Reply
 38. adina

   @florinel deci admiti ca esti dispus sa fii reprezentat in afara de prosti, impostori si penali ? Nu mai spun de comportamentul in politica interna…
  Nu-ti face probleme razboi nu va fi. Va fi o cumintire si o punere cu botul pe labe de catre coana Europa cum nu o sa-si imagineze. Cum ? Prin canalul cel mai eficient: banii. Banii europeni, banii de la FMI, banii din exporturi, piete inchise produselor romanesti, etc. Stai tu linistit ca are Europa mecanisme sa scuipe afara ca pe maselele stricate pe cei care nu se supun regulilor jocului democratic. O sa zici ca-i aburim noi cum i-am mai aburit si pana acum. Poate da, dar poate nu. Au mai invatat si ei abureala politicienilor romani si stiu sa deosebeasca alb de negru, iar gri-ul nu exista. Cel putin nu pentru o tara ca Romania.

  Reply
 39. SimonaM

  „Astăzi, România este în domeniul irealului. Ce se întâmplă în România este incredibil. Contemplăm de ani de zile tema suspendării preşedintelui, cu care ne-au intoxicat domnii Ponta, Antonescu, Voiculescu. Dar este şi vina noastră, a mea, a partidelor politice pentru că s-a ajuns în situaţia în care poate să fie pusă în practică a doua oară tema suspendării preşedintelui, pentru că nu ne-am revoltat la ideea că trebuie să fie suspendat pentru că unora nu le place de el sau pentru că a scăzut în sondaje”, a precizat Mihai Răzvan Ungureanu. 
   
  http://www.realitatea.net/ungureanu-e-vina-mea-si-a-partidelor-ca-s-a-ajuns-la-suspendare-pentru-ca-nu-ne-am-revoltat_959808.html

  Reply
  1. uitaroh

    @SimonaM Totusi, parca si MRU cam lucreaza la relanti. M-as astepta o pozitie solida din partea lui. Sa simta si Presedintele ca nu e singur. 
   MRU si-ar putea juca acum un rol politic mai activ si mai de perspectiva.

   Reply
    1. uitaroh

      @SimonaM Sper ca da. Desi maine ma gandesc ca va avea doar un rol, hai sa nu spun decorativ, dar mai bland. In fine, om trai si om vedea.

     Reply
 40. Rezon

  Zgonea:  „CCR stirbea suzeranitatea Parlamentului”
   
  Daca ati decis sa va duceti in Pta Victoriei, am sa vin si eu dupa vreo ora, dupa ce vad ce se intampla dincolo.

  Reply
 41. Bleen

  Ne vedem azi la 19.00 în Piața Victoriei. Victoriei, nu Universitate. Nu vreau să-i deranjăm pe Liviu Mihaiu și Nicușor Dan.

  Reply
  1. Nemo

    @Bleen am vazut si pe FB cine se duce acolo. pare sa fie vorba de o manipulare, intr-adevar.

   Reply
 42. SimonaM

  Ia uitați ce mai circulă de FB:
   
  ”Mircea Bozan
  suntem tot mai aproape la situatia cand Presedintele romanilor Basescu va fi arestat in perioada suspendarii pentru crime impotriva poporului roman (materialele se pregatesc), si nu ar fi de mirare daca s-ar pune in aplicare planul de la Sibiu, de lichidare fizica. Unul dintre mascaricii acestei lovituri de stat, Cosmin Guse, nu este strain de pregatirile lichidarii lui Basescu. Ca razbunare a actiunilor justitiei impotriva crimei organizate din Romania.”
   
  – de pe peretele Alexei Ionescu

  Reply
 43. Bleen

  Au ieșit Gitenstein și Comisia de la Veneția. E binișor. Dar nu suficient. Lupta decisivă se va da în interior. 
   
  Apropo de lupta din interior. E oficial, eu mă duc în Piața Victoriei, azi la 19.00.

  Reply
 44. Rezon

  „Gitenstein a incheiat spunand ca „slabirea institutiilor voastre ar putea afecta parteneriatul dinter Romania si Statele Unite, SUA sustin institutiile puternice, rezistente, independente, care nu sunt afectate de cine are majoritatea. Faptul ca un partid sau altul are majoritatea ar trebui sa fie irelevant”. „

  Reply
  1. adina

    @Rezon isi iau americanii jucariile si pleaca acasa, sau ii dau cu scutul in cap lui Pontantonescu ?

   Reply
   1. uitaroh

     @adina  @Rezon Eu cred ca e undeva pe la mijloc inca.
    Nu au decis dar, ne lasa pe noi sa ne mai murdarim.
    Pana cand nu se stie.

    Reply
 45. Xilef

  Din activitatea lui Băsescu azi (de pe presidency.ro):
   
  Comunicat de presă (4 iulie 2012)
   
  Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a trimis miercuri, 4 iulie a.c., Parlamentului României, în temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constituţia României, cererea de reexaminare asupra Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind modificarea şi completarea Legii energiei electrice nr. 13/2007 şi Legii gazelor nr. 351/2004. Vă transmitem textul integral al cererii:
   
  Bucureşti, 4 Iulie 2012
  Domnului George Crin Laurenţiu Antonescu Preşedintele Senatului …
   
  Am trăit să o văd şi pe asta :((((

  Reply
 46. Rezon

  Lucian Mindruta
   
  Mi se pare mie, sau rezistenta s-a fragmentat deja pe gasti cu diverse aere? Unii cu MRU, altora le pute, altii cu Nicusor Dan, a treia categorie cu nimeni… De-aia nu merge niciodata ceva onest! Ca astia care nu vor sa fure nimic se organizeaza mult mai prost decat aia care stau cu ochii pe butelie.

  Reply
  1. SimonaM

    @Rezon Păi Nicușor era până azi rezistența occupy, nu-i normal să se-ntrebe tot omul de unde epifania?

   Reply
   1. Rezon

     @SimonaM E normal. Dar nu va fi doar el acolo. Demonstratia se numeste „Protest impotriva distrugerii democratiei si a statului de drept”  Asta e o preocupare care poate trece dincolo de diferente ideologice. Incerc sa gandesc pragmatic. Ma voi duce unde va fi mai multa lume si unde va fi interesul media.

    Reply
    1. SimonaM

      @Rezon Da. Am înțeles asta. Ce nu înțeleg eu e de ce nu se alătură democratul Nicușor demonstrației din PV.

     Reply
    2. Ilinca

      @SimonaM pentru ca ei cred ca demonstratia din PV este pentru apararea PDL, asa am vazut prin postarile lor.

     Reply
    3. SimonaM

      @Ilinca Da. Interesant. În cazul ăsta, ei ce vor? Vid de putere? Desființarea partidelor politice, toate???

     Reply
  2. Merechene

    @Rezon nicu impostoru’ a fost pentru suspendarea lui Base. nici n-are ce sa caute in PV. locul ONG-urilor este la Universitate. sa aveti si niste pancarte cu „ONG-isti, plecati de-aici! ” .

   Reply
 47. Rezon

  Presedntele Comisiei de la Venetia
  http://www.venice.coe.int/default.asp?EID=1544&L=E
   
  I have learnt with deep concern of various attempts to exercise pressure on the Constitutional Court of Romania and to undermine its independence. The Constitutional Court has sought the Venice Commission’s support in this respect. The Venice Commission has repeatedly stressed the fundamental role of the constitutional court as a guarantor of the state’s constitutional order and of fundamental rights. A constitutional court which takes this role seriously sometimes has to make decisions which are not welcome to the majority of the day. Its legitimacy to do so is directly derived from the Constitution. This has to be accepted by the other organs of the State and can in no way justify any interference with the independence of the Court. I recall that the independence and the irremovability of the judges of the Constitutional Court are guaranteed under Art. 145 of the Constitution of Romania. Representatives of the ruling coalition have now declared that there is no intention to implement measures which could threaten the independence of the Court and its judges. I call on Romania, which is a member state of the Venice Commission and of the Council of Europe as well as of the European Union, to fully respect its Constitution and the international standards on the independence of the judiciary and the rule of law.

  Reply
 48. Hongse

  Contestaţiile pentru revocarea lui Blaga şi Anastase, judecate la CCR în 10 iulie
  http://www.b1.ro/stiri/politica/contestatiile-pentru-revocarea-lui-blaga-si-anastase-judecate-la-ccr-in-10-iulie-32323.html
  Ok, tot e ceva, mai bine mai târziu decât niciodată. Dar azi e 4, ştie cineva ce se întâmplă până pe 10? Hotărârile care se vor lua în super şedinţele astea stau undeva într-un purgatoriu sau ei o ţin pe-a lor că „ei are mandatul parlamentului şi primarilor de sectoare”?
   

  Reply
  1. Boghy

    @Hongse Pai intre timp nu le-au luat dreptul de a verifica Hotararile ? Cum vor putea face asta ? Trebuie solicitata intai judecarea OUG 38.
    

   Reply
   1. Hongse

    @Boghy
    Asta nu-mi e clar. Sesizarea a fost depusă înainte de 38, se mai joacă sau nu? Apropo eu am sesizat la tov ombudsman pentru 38, nu că m-aş aştepta la minuni da’ cine ştie.
     

    Reply
 49. Rezon

  Andrei Zaharescu, purtator de cuvant: Guvernul poate simti nevoia sa modifice urgent orice crede necesar, in orice clipa

  Reply
 50. Never G

  Mai astept pana la ora 18 o decizie comuna cu locul de intalnire azi. Prefer sa fim mai multi cunoscuti.
  Bleen tu ce zici?

  Reply
  1. hope18

    @Never G
    P-ta Victoriei.Asta este parerea mea.Daca Bleen spune altceva e ok din punctul meu de vdere.Dar in momentul asta eu zic ca la PV

   Reply
   1. Rezon

     @hope18  @Never G Sa ma scuze Bleen daca s-a razgandit cumva intre timp.  Dau o informatie, in caz ca el nu mai apuca sa intre aici. Cand am vorbit ultima oara, acum vreo 2 ore, era pt Pta Universitatii

    Reply
 51. Ze Phsyco

  Eu sunt foarte departe de Romania dar va sustin in demersurile voastre. La sfarsitul lunii o sa ajung acasa, sper ca pana atunci Romania sa nu devina copy/paste a Rusiei lui Putin. Va tin pumnii pentru astazi! Bafta!!!

  Reply
 52. Alex D

  Citat din antetul documentului de suspendare: Stimată Domnule Preşedinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea,

  Reply
   1. Alex D

     @Glook Și Zgonea pare un bărbat foarte atent la aspectul lui, într-adevăr. Pare genul Burberry

    Reply
   2. Boghy

     @Glook  @Alex D Mai oameni buni, am facut armata cu Zgonea, in ’86. Un cacanar-sef. Indolent cat cuprindea. Banuit de multi ca dadea cu ciocul la ofiteri. Stofa de PSD-ist inca de atunci.

    Reply
    1. EroulBula

      @Boghy  @Glook  @Alex D 
     @Boghy, de ce nu i-ati pus patura in cap ? Vezi ce-ai pierdut ?

     Reply
  1. Hongse

   @Alex D
   Ăştia nu ştiu să scrie româneşte, se mai miră careva de scrisoarea pe care au trimis-o la „natura”?  
    

   Reply
 53. nedormitul

  ţara arde şi voi filosofaţi despre traiectoria sufletului după moarte. frumos vă şade. am pus un comentariu cu mitingul de la cluj şi va dispărea în neantul netului pentru că domnii filosofează. nu e momentul pentru aşa ceva acum. îndemnaţi oamenii din oraşele voastre să iasă în stradă, cu oră şi cu loc.

  Reply
  1. Annia

    @nedormitul Eu am incercat asta aici, la mine. Am avut sedinta de catedra si le-am propus colegilor mei. S-au uitat la mine ca la un extraterestru.
    
   Asadar, maine seara sunt in Bucuresti

   Reply
  2. ics

    @nedormitul chestii de-astea in comentarii nu au nici o sansa. poate ar trebui o postare noua in care sa fie trecute toate orasele unde se va intampla ceva

   Reply
  1. Alex D

    @ics am 3 cuvinte pt tine: Intact Media Academy. Nu oricine poate să ajungă la acest nivel

   Reply
    1. Alex D

      @ics Așa am auzit și eu. N-ar fi promovat Ponta chiar pe oricine în guvern, ce naiba? Trebuia pe cineva cu expertiză

     Reply
  2. cristihan

    @ics Vreau sa stiu si eu ce lege reglementeaza sentimentele unui guvern… De la ce nivel de (ne)simtire poate sa modifice Constitutia sau institutiile statului?

   Reply
 54. GabiDumitru

  Printre atributiile CCR:
  g) constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României şi comunică cele constatate Parlamentului şi Guvernului;
   
  Intrebarea e: cind intra in vigoare supsendarea?Dupa votul din Parlament sau dupa ce CCR confirma existenta…(textul de mai sus)?
  Mi-aduc aminte ca in 2007,in PU Basescu a spus ca pina luni(suspendarea a fost vineri,parca),pina apare confirmarea de la CCR este inca presedintele Romaniei.
  E vreun jurist pe aicea?

  Reply
 55. nedormitul

  Florin Chereji: De astazi avem si autorizatie sa protestam in limitele Pietii Unirii intre ora 19:00 si 20:30. Ii rugam pe participanti sa ne semnaleze eventualele prezente ale unor persoane care vor sa deturneze protestul precum si orice alta problema. Fortele de ordine din Cluj-Napoca au fost cooperante si la protestele anterioare si speram ca vor rezolva cat mai profesionist orice sesizare din partea noastra.

  Reply
 56. Never G

  Am si eu o intrebare. Va mai aduceti aminte cum suna juramantul la investire?
  Din memorie:
  „Jur sa apar Constitutia si legile tarii…”
  Tocmai asta n-a facut USL-ul prin oamenii lor.
  Cred ca-i asteapta Nastase la Rahova.

  Reply
  1. Nemo

    @Never G e o ipoteza serioasa de lucru, parerea mea.
   astia au incalcat Constitutia, care e totusi „chestia fundamentala”, pana la noi ordine.

   Reply
  2. Florina

    @Never G 
    
   Jurămînt învestire funcţie prim ministru, Victor Ponta, 7 mai 2012:
   “Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”
    
    
   http://bestiar.blogary.ro/2012/06/28/traian-basescu-cert-e-ca-romania-e-legitim-prezenta-la-consiliul-european-dar-nelegitim-reprezentata/

   Reply
 57. hope18

  Voi ati auzit cum vor sa argumenteze suspendarea? E aiuritor.E ca o compunere de elevi prosti.

  Reply
   1. hope18

     @cristihan
    Cum ti-am spus.Ca o compunere.Cred ca sunt aproape toate articolele insirate.Ce am retinut este ca a folosit cuvantul „tigancä”. Asta este una din acuzatii

    Reply
  1. quaddelta

    @hope18 Cererea de SUSPENDARE A PREŞEDINTELUI: Băsescu a instigat la nerespectarea deciziilor CCR.
   Hahahahaha!

   Reply
    1. ics

      @cristihan astia sigur sunt fumati, pur si simplu nu-mi vine sa cred o persoana cu toate tiglele pe casa ar putea sa scrie asa ceva

     Reply
    2. cristihan

      @ics Poate n-ai vazut motivarea de la ultima motiune de cenzura… Retard grav end-to-end.

     Reply
   1. uitaroh

     @quaddelta  @hope18 Hmmm, si cine credeti ca mai amendeaza textul/formularea??? Nimeni. Asa ca … 

    Reply
   2. Hongse

    @quaddelta@hope18
    Mi-e silă să dau drumul la televizor.
    Cum, deci nu-l suspendă pentru nerespectarea hotărârilor CCR? Că nu s-a dus la Bruxelles, a trebuit Dr. Ponta să se scoale cu noaptea-n cap că că rămânea ţara nereprezentată.
     

    Reply
  2. ics

    @hope18 
   „Se poate spune că spiritul Constituţiei şi principiile statului de drept au fost încălcate odată cu formarea Guvernului condus de Emil Boc. Acesta a fost învestit pe baza voturilor date de parlamentari aduşi de partea puterii prin practici legate de corupţia politică.”
    
   dar ei cum mortii …… au ajuns?

   Reply
   1. Boghy

     @ics  @hope18 Asta nu lezeaza pe UNPR si UDMR ? Poate nu mai voteaza cacanarii aia. Ce as rade…

    Reply
   2. GabiDumitru

     @ics
     nu va obositi sa-i intelegeti,oricum rechizitoriul ala nu e pentru CCR ci pentru votantii lor decerebrati.
    Ce dracului,niste derbedei care incalca Constitutia si legile la foc automat  si se mandresc ca nu dau doi bani pe CCR si constitutie,vor sa-l suspende pe Basescu taman pentru incalcarea constitutiei.

    Reply
 58. Rezon

  Vreau sa mai spun un lucru. Ceea ce traim zilele acestea este, printre altele, si un urias esec al societatii civile institutionalizate in ONG-uri civice. Ineptia, ticalosia sau miopia acestor baroni ai civismului ne-au adus – si ele – inapoi in 1990. Acesta este rezultatul celor 22 de ani in care au tocat fondurile finantatorilor externi, chipurile, pentru consolidarea democratiei. Le-au tocat degeaba. Peste sase luni, vor tipa dupa bani pe la ambasade, ca sa apere democratia aflata in pericol. Daca as fi un finantator, le-as spune: ”Get lost, guys! Because you lost your shot and you know it. Goodnight, goodbye”.

  Reply
  1. DanCanada

    @Rezon Un exemplu de rahat finantat din afara e Critikkt. Baga bani in ei niste socialisti germani parca. Deci tara fierbe si ei discuta ca niste dobitoci ce sint despre marsul homosexualilor, cum plagiatul lui Ponta e relativ/discutabil si cum aveau ei dreptate in Ianuarie iar acum lumea care iese n-are motiv 🙂

   Reply
  2. Nea

    @Rezon Da, aş vrea să o aud urlând de durere pe Ana Blandiana, azi.
   Şi să aud o luare de poziţie fermă a lui Nicusor Dan, care susţinea acum câţiva ani suspendarea lui Băsescu.
   Şi, atenţie jurnalişti: poate că v-aţi lăsat furaţi de val şi de cântecul de sirenă al lui Voiculescu, Patriciu şi Vântu.
   Azi vi se va şterge totul cu buretele dacă veţi vorbi răspicat pentru salvarea democraţiei.
   Iar dacă susţineţi lovitura de stat, veţi avea multe de explicat copiilor voştri şi ai noştri, după ce vor deveni evidente efectele pe termen lung ale puciului.
   Vă asigur că puciul de azi e perdant pe termen mediu şi lung. Deci, gândiţi-vă la conştinţa voastră, şi, dacă nu o aveţi, la viitorul vostru.

   Reply
 59. Florina

  Robert Turcescu, Facebook
   
  URGENT!
  Va indemn la actiune! Avem un nou Avocat al Poporului, domnul Valer Dorneanu. Avem un guvern care pe 04.07.2012 a emis o Ordonanta de Urgenta prin care a fost retrasa Curtii Constitutionale abilitatea de a aviza hotaririle Parlamentului Romaniei. Intrucit exista suspiciunea ca nou- numitul Avocat al Poporului NU va sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu emiterea unui punct de vedere privind constitutionalitatea acestei Ordonante de Urgenta va propun sa trimitem cu totii textul solicitarii de mai jos la adresa de email a institutiei Avocatului Poporului. Adresa este avp@avp.roPentru a putea contabiliza numarul acestor petitii on-line, va rog sa trimiteti in acelasi timp mailul dumneavostra si la adresa avocatulpoporului2012@yahoo.comCu speranta ca vom avea succes in acest demers, va indemn sa va gasiti citeva minute libere pentru a-l pune in practica! Si, desigur, va rog sa distribuiti acest mesaj!Robert Turcescu
   
  In atentia Avocatului Poporului
   
  Avind in vedere atributiile institutiei pe care o conduceti si pe care o reprezentati, intre care se numara si posibilitatea de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea legilor si a ordonanţelor, va solicit, in calitate de cetatean al Romaniei, sa adresati acestei institutii emiterea unui punct de vedere in legatura cu Ordonanta de Urgenta a Guvernului numarul 38 pentru modificarea Legii 47 din 1992, emisa in data de 04.07.2012, prin care a fost retrasa Curtii Constitutionale abilitatea de a aviza hotaririle Parlamentului.

  Reply
  1. cristihan

    @Florina Cu mentiunea ca deocamdata adresa de yahoo nu functioneaza. Nu e o problema insa.

   Reply
   1. Boghy

     @cristihan  @Florina Acum cred ca merge adresa de yahoo. Am trimis eu si vad ca nu mi-a semnalat nimic in neregula.

    Reply
  2. tiestoster

    @Florina și asta o trimitem cui, de fapt ? noului avocat al poporului, ăla interimaru ? îl doare pe ăla-n cur.

   Reply
   1. Luminita

     @tiestoster  @Florina ala interimaru va spune franche ca el este doar … interimar, adica trebuie sa asigure buna functionare a closetelor institutiei si sa vegheze la economisirea hartiei A4 ca atare nu are atributii in acest sens.

    Reply
    1. cristihan

      @Luminita  @tiestoster  @Florina Interimatul nu este reglementat, neexistand o astfel de stare in lege… Din punctul meu de vedere insa nu conteaza

     Reply
   2. Boghy

     @tiestoster  @Florina Ei sunt obligati sa dea un raspuns la aceasta solicitare, fiecarui solicitant. Eu am incercat chestia asta acum cativa ani cand am cerut o parere tot prin mail si mi-au raspuns in termenul legal. Asa ca sunt ceva sanse. Macar sa ne spuna de ce nu pot contesta OUG-ul asta.

    Reply
    1. tiestoster

      @Boghy  @Florina pai da, doar că dacă răspunde interimarul, răspunde unul care nu există de fapt :))

     Reply
    2. Boghy

      @tiestoster  @Florina Asta e problema lor. Dar sunt oameni in subordine. El doar contrasemneaza.

     Reply
  3. Hongse

   @Florina
   Pagina monitoruloficial.ro încă nu publică asta. (am vrut să verific dacă e Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului numărul 38, pacră ceva mai devreme am auzit 40). Oricum, dacă cineva vrea o versiune cu diacritice iat-o:
    
    
   In atenţia Avocatului Poporului
    
   Având în vedere atribuţiile instituţiei pe care o conduceţi şi pe care o reprezentaţi, între care se numară şi posibilitatea de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea legilor si a ordonanţelor, vă solicit, în calitate de cetăţean al României, să adresaşi acestei instituţii emiterea unui punct de vedere in legătură cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului numărul 38 pentru modificarea Legii 47 din 1992, emisă in data de 04.07.2012, prin care a fost retrasă Curţii Constituţionale abilitatea de a aviza hotăririle Parlamentului.
    

   Reply
  4. Hongse

   @Florina
   Pagina monitoruloficial.ro încă nu publică asta. (am vrut să verific dacă e Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului numărul 38, pacră ceva mai devreme am auzit 40). Oricum, dacă cineva vrea o versiune cu diacritice iat-o:
    
    
   In atenţia Avocatului Poporului
    
   Având în vedere atribuţiile instituţiei pe care o conduceţi şi pe care o reprezentaţi, între care se numară şi posibilitatea de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea legilor şi a ordonanţelor, vă solicit, în calitate de cetăţean al României, să adresaţi acestei instituţii emiterea unui punct de vedere in legătură cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului numărul 38 pentru modificarea Legii 47 din 1992, emisă in data de 04.07.2012, prin care a fost retrasă Curţii Constituţionale abilitatea de a aviza hotăririle Parlamentului.
    

   Reply
 60. tiestoster

  ”Dragi români” :), să lăsăm un pic segregarea. Știu, convingeri etc… Dar din rațiuni practice. La fel ca și cu saltimbancul de Prigoană: l-am votat din rațiuni practice (ca și bleen, din câte-mi aduc aminte din lecturile blogary anterioare). Deci măcar o comasare la un moment dat a celor 2 piețe tot ar fi utilă, cred. Nu de alta, dar oricum, pe media interne, ambele piețe vor fi 1. confiscate de ”opoziție” și 2. catalogate drept ”cântecul de lebădă al lui Băse” la Antene & Co. Expunerea e importantă și cred că tre să ne gândim mai mult la expunerea EXternă. Deci cât mai mulți într-un loc, în prime time, normal.

  Reply
 61. Nea

  Poate nu sunteţi în Bucuresti sau sunteţi dar vă e imposibil să veniţi, deşi aţi vrea. Un gest echivalent este să vă faceţi un abonament online sau print la Kamikaze. Sunt ridicol de ieftine, , vine cam 1,5 lei pe număr. Puteţi să le faceţi şi cadou unui prieten. Este vital pentru lunile care urmează să avem un ziar independent.  Nu sunt angajat/patron la Kamikaze, sunt doar speriat.

  Reply
  1. ics

    @Nea sf, nu alta, tocmai ce verificam cardurile sa vad de pe care pot sa fac un abonament de un an la ei :))

   Reply
   1. Nea

     @ics Io mi-am luat o grijă când e de ales un cadou pentru prieteni: pac, un abonament la Kamikaze.

    Reply
 62. Maddkat

  Întrebare pe care am văzut-o pe undeva da nimeni n-o lamurise: diaspora iese? Facem ceva băieți? Cu cine vorbesc de-o întâlnire la New York?

  Reply
  1. Maddkat

   @Alex D, @Nemo
   Mersi! Mai caut atunci, ca pretenarii mei de-aici n-au timp de ‘fite’ de protest si posteaza instagramuri cu pereti new yorkezi in continuare. Cel mai rău caz mă duc la consulat ca fraiera!

   Reply
 63. GabiDumitru

  si inca ceva:Basescu nu e nici pe departe un chel simpatic si hahait.
   
  Este mult mai dur si mai uns cu toate alifiile decit ne imaginam noi.

  Reply
  1. Rezon

    @GabiDumitru Batalia institutionala e aproape incheiata. Soarta statului de drept se  joaca acum  in strada. Doua-trei zile.

   Reply
 64. Rezon

  Eu voi merge la universitate, Daca va exista expunere mediatica, aceasta se va concentra acolo, unde sunt organizatii + figuri publice. E decizia mea, pe care n-am luat-o usor.

  Reply
  1. meioza

    @Rezon De data asta, protestul din Piața Universițătii ar avea legătură cu cel din 1990: lupta împotriva violării statului de drept. Avantajul Pieței Universității este că e cam greu să te alerge jandarmii de acolo dacă nu ajungi pe carosabil…

   Reply
 65. Nemo

  oricum, din ce am vazut si pe la altii, e important sa fie organizare.
   
  pancarte cu mesaje vizuale „care sa sara in ochi”.
   
  aia cu Antonescu deghizat in Hitler mi se pare excelenta. as printa-o color cu sutele si as aduce-o in piata(oricare ar fi aia).

  Reply
  1. Alex D

    @GabiDumitru Am citit deja și cred că Doc exagerează puțin. Nu cred că Băsescu va face asta vreodată. Nu vrea ca lumea să îl urască mai tare.

   Reply
   1. Rosu

     @Alex D  @GabiDumitru  Dar nu e vorba de ura, e vorba de esenta democratiei in statul de drept: cand aperi Constitutia si dreptul nu poti sa faci uz de contrariu. E evident.

    Reply
  2. Nemo

    @GabiDumitru mi-a trecut si mie prin cap.
   mai ales ca aseara am vazut un comentariu de la Ionut Popescu, „armata ce zice in conditiile in care Constitutia e incalcata astfel?”.
    
   ar fi insa, ff grav. risca Basescu sa cheme armata „sa apere Constitutia”? 
   deci, nu cred.
    
    

   Reply
   1. GabiDumitru

     @Nemo
     daca va imaginati ca Basescu va pleca dezamagit si inlacrimat de la Cotroceni,va inselati.
     
    Chiar el a spus-o ca data viitoare nu va mai pleca de la Coroceni.Citez acum:”ce-o sa faceti atunci?”
    Basescu a jucat mereu constitutional,dar acum joaca nu mai e constitutionala.

    Reply
   2. meioza

     @Nemo Mă întreb ce fac serviciile, că alea au un rol major în apărarea statului de drept. Și sincer cred că nu mai sînt serviciile din 1990…

    Reply
  3. murfi

    @GabiDumitru mi se pare o idee foarte buna; hotarirea lor de suspendare va avea doar aparenta de legalitate, nu si continutul, adica incalcarile grave ale constitutiei; sa sesizeze cc in privinta unui conflict intre puterile statului provocat prin suspendarea sa realizata cu incalcarea constitutiei de catre parlament

   Reply
  4. Never G

    @GabiDumitru USL-ul are puterea televiziunilor si a actiunilor prin incalcarea constitutiei.Totul arata clar un complot. Depinde cat de adanc e complotul in institutiile statului.
   S-ar putea sa avem o mare surpriza. Sa nu uitam tonul imperativ de ieri al lui presedintelui.
   Dupa parerea mea este foarte posibil sa-i infrunte. 

   Reply
   1. GabiDumitru

     @Never G
     trebuie sa iesim din logica asta afectiva cu poporul vrea,poporul doreste etc.Uite ca si noi vrem multe si nu ne asculta nimeni(poate doar responsabilii cu blogul asta).
     
    aici e vorba de respectarea Constitutiei,iar Basescu exact va face :va respecta Constitutia.
    Este suspendarea lui Basescu constitutionala?
    este legal ca in parlament sa voteze incompatibili?

    Reply
    1. Never G

     Votul incompatibililor este tot incalcarea legii. Eu vad complot sau ce denumire vrei. Lovitura de stat.
     Un presedinte e obligat sa actioneze in astfel de situatii. Cred ca asteapta momentul oportun.

     Reply
    2. Xilef

      @Never G Bun, şi ce va faaaaace ???Că nu mai pooot, nu înţeleg de ce tace !!!!Comuniştilor trebuie să li se răspunde în forţă. Ei atât înţeleg, de forţă.În cazul nostru, forţa civică.

     Reply
    3. EroulBula

      @Xilef  @Never G 
     Nu cred ca Basescu va face ceva pana la raportul pe MCV.
     Ii va lasa pe USL-isti sa incaseze caramida in ochi de la UE. Daca va face ceva, va fi dupa.

     Reply
    4. GabiDumitru

      @Xilef
      comunistii sunt experti in folosirea fortei civice.Au puzderie de sturmabteilung.
     In rest sunt de acord,doar de forta stiu.

     Reply
   2. Nemo

     @Never G  @GabiDumitru eu sper sa-i infrunte.
     
    oricum va fi, va fi nasol insa.
    cine se astepta la fruntea tesita a lui Ponta ca va face asa ceva?

    Reply
    1. Never G

      @Nemo  @GabiDumitru Nu m-am asteptat la asa ceva dar nici n-am avut incredere vreodata in el.
      

     Reply
 66. poweraxxel

  http://www.google.ro/imgres?hl=ro&sa=X&rlz=1G1GGLQ_RORO384&biw=1224&bih=888&tbm=isch&prmd=imvnsu&tbnid=yUJwA0lwFwzmPM:&imgrefurl=http://stiri.evv.ro/2012/01/anonymous-avertizeaza-romanii-acta-este.html&docid=4GxkBStv-NhW3M&imgurl=http://4.bp.blogspot.com/-6oOfGYNgdWk/TyWgI2ZjFRI/AAAAAAAACbI/vNDlm4uh0ww/s1600/radio-y-dictadura1.jpg&w=335&h=287&ei=pjn0T5qsGvGQ4gSq9fiKBw&zoom=1&iact=hc&vpx=595&vpy=190&dur=653&hovh=208&hovw=243&tx=154&ty=108&sig=112079269620411251513&page=1&tbnh=157&tbnw=189&start=0&ndsp=21&ved=1t:429,r:2,s:0,i:89
   

  Reply
 67. Alex D

  Din toate discuțiile despre unde se va desfășura mitingul eu am înțeles următoarea problemă: fie ne hotărâm că situația pute așa tare încât să ne lipim de oricine astfel încăt să fim mai mulți, fie situația nu e chiar așa nasoală, încât contează mai mult ce mesaj transmitem decât câți suntem.Acum fiecare decide cum vede situația și va acționa diseara în consecință.

  Reply
  1. hope18

    @Alex D
    Citeste cu atentie articolul de azi si vei avea raspunsul unde trbuie sa mergi 🙂

   Reply
   1. Alex D

     @hope18 Eu mă refeream între Victoriei și Universității. Că așa, eu știu unde vreau să merg 🙂

    Reply
    1. Alex D

      @hope18 Da, o să merg la Victoriei (cel puțin în prima fază) pentru că și eu cred că e mai important ce se transmite cu mitingul ăsta

     Reply
 68. quaddelta

  Daca tot s-a terminat jocul Basescu trebuie sa participe joi la meetingul din Piata Revolutiei.

  Reply
 69. morris

  ‘E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a  spune.”  Pe aici sunt unii care prefera sa mearga la manifestatie cu tigara in mana, zambind ironic si gandindu-se ca e prea inteligent si scolit, ca sa tzipe cot la cot cu vreun pedelist sau cu vreun strungar. Problema este ca persoana in cauza nu a inteles ca suntem DEJA sub dictatura si ca in politica se foloseste DEJA tupeul si abuzul de putere.  Putem face vreo 100 de manifestatii ca ieri si tot nu vom impiedica debarcarea lui Basescu urmata de incalecarea justitiei. Ideea unei manifestatii de amploare, are ca scop desteptarea natiunii si a massmediei internationale. Avem nevoie de o revolutie, nu de comentarii intelectuale pe bloguri sau plimbari de seara prin piata Revolutiei cu gagica de mana!  Astia au preluat institutiile statului, da jos un presedinte si pun mana pe justitie, iar pe aici se condamna instigarea la violenta!   In ce tara traiti fratilor? Atunci manifestati pasnic, civilizat si o sa va varsati naduful doar aici sub guvernarea ponta-antonescu-voiculescu!

  Reply
   1. morris

     @SimonaM Nu Simona. O s-o facem cum spui tu, cu englezisme si idei zeflemitoare; cu ironii fine si idei politic-corecte. Cu chemari la ratiune si bun simt, cu opinii de dreapta dupa manual si citate din politica americana republicana.

    Reply
    1. SimonaM

      @morris N-am nimic împotrivă să ieși la revoluție. O să te susțin. Moral. Sau vrei să ieși la luptă-n stradă cu mine? Ce să fac, să-l bat pe Ponta cu poșeta? Să-l fugăresc pă Zgonea???
      
      

     Reply
    2. EroulBula

      @SimonaM  @morris 
     @SimonaM
     Nici nu stii ce ravagii poate face o fata cu posetuta ei. Totul este sa pui inauntru o jumatate de caramida. Efect garantat.

     Reply
    3. morris

      @SimonaM Traim in Romania. Revolutia din 89 a avut ca scop caderea  unei dictaturi. Daca tu minimalizezi, este treaba ta. Eu vad lucrurile f  serios si consider f grav ce se intampla acum. Caut sa subliniez doar faptul ca o simpla manifestare, nu schimba cu nimic planurile usl. Asta si vor. Sa manifestam pasnic, cu doamne in prima linie, ce  nu tin in mana vreo plancarda, sa  nu-s strice manichiura si sa nu strige- de teama  ca ragusesc.
     Eu nu instig la violenta fizica, ci la o manifestatie violenta, de impact. Nu doar o plimbare de seara. Iti amintesti ce zbierau aia in iarna???

     Reply
    4. SimonaM

      @morris Stimate, nu-mi povesti despre revoluție, c-am fost în stradă. Și la Universitate în 90 am fost în stradă. Așa că mai ușor cu concluziile pe scări.
     Te-am întrebat simplu. Vrei să ies eu la bătaie:? Că la manifestație am fost.
      
     Și nu, NU VREAU să manifestez violent. Consider că nu este soluția potrivită. Nu vreau să fim văzuți ca niște giboni care se sfâșie reciproc. Cu ce devin eu mai bună decât ceilalți???
      
     Civilizația se apără cu civilizație. Nu cu bâta.

     Reply
    5. morris

      @SimonaM OK. Nu vreau sa intru in polemici cu tine, scuze. Nu iti cer sa iesi la „bataie”, departe de mine asta. Nu instig doamnele la violenta. Am spus cu totul altceva si regret ca m-ai inteles gresit. O zi buna!

     Reply
    6. SimonaM

      @morris La fel și ție. Sigur am înțeles eu greșit. Mă duc să mai citesc o dată.
      
     Așa-s unele doamne, pricep greu și uită repede.

     Reply
 70. GabiDumitru

  din august se maresc salariile cu 8%.
  O sa fie o mica problema cu inflatia,dar asta e din cauza crizei.
   
   
   

  Reply
 71. poweraxxel

  Am o banuiala … conform careia discutiile de aici sunt atent monitorizate. 2,15 … Cred ca acum unii exclama suparati: nu se hotarasc astia odata unde se duc sa stim si noi unde sa instalam dispozitiul !?

  Reply
  1. OstapBender

    @poweraxxel Hi, hi, hi. E o tactica de derutare a „adversarului”, care fiindca e dus cu pluta, trebuie dus de nas.

   Reply
  2. OstapBender

    @poweraxxel Ar trebuie sa le spunem „celor care monitorizeaza” unde mergem, mergem cu totii, mergem spre Victorie.

   Reply
 72. DumitruCaruntu

  STIRE ACTUALIZATA: Guvernul Ponta a adoptat miercuri o Ordonanta de Urgenta, publicata rapid in Monitorul Oficial, prin care se retrage Curtii Constitutionale abilitatea de a aviza hotaririle Parlamentului. Ordonanta de Urgenta face ca suspendarea presedintelui Traian Basescu sa fie mai simpla. Executivul a dat aceasta OUG dupa ce premierul Ponta anuntase inaintea sedintei de guvern ca nu are „vreo intentie de a afecta independenta institutionala” judecatorilor CCR. Miscarea prin care atributiile CCR sint diminuate face parte dintr-un plan complex al USL care are ca finalitate suspendarea lui Traian Basescu din functia de presedinte (Citeste aici  Planul de actiune al USL pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu. Cei 7 pasi esentiali)
  UPDATE 14.05: OUG pentru diminuarea puterilor CCR a fost publicata deja in Monitorul Oficial. Demiterea presedintelui a scapat de un filtru institutional
  UPDATE 14.00: Guvernul a facut publica Ordonanta de Urgenta care diminueaza atributiile CCR. Motivele emiterii OUG: Conferirea competentei Curtii Constitutionale de a se pronunta asupra hotararilor Parlamentului este de naura sa creeze disfuctionalitati
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12697739-guvernul-diminuat-atributiile-curtii-constitutionale-surse.htm

  Reply
 73. OstapBender

  O intrebare cu voce tare. Intr-o luna, doua, trei, un an toate astea vor avea un deznodamant. Nici macar comunismul implantat atat de pervers n-a tinut o „vesnicie”. Ce-o sa fie la anul?

  Reply
  1. Nemo

    @OstapBender n–o sa fie numai 1 luna. a luart 20 de ani sa fie o reforma cat de mica in Justitie. deci, intr-o 1-2-3 luni, se vor pierde aia douj’ de ani.

   Reply
   1. OstapBender

     @Nemo Mda, se pare ca democratia e reversiblia. Intrebarea este cat de multa reforma este si cat poate rezista?

    Reply
    1. Nemo

      @OstapBender ei, evident intrebarea era retorica.
     eu sunt cam pesimist si pana cand la romani nu o sa vada ce inseamna euro 55 si dolar 45, n-or sa priceapa.
     si chiar si atunci, o sa fie un efect indirect, tot „alta” o sa i se para cauza.
     si in rest, astea cu Brucani e grele, as we know it…

     Reply
 74. SimonaM

  Văd chestii cam ciudate pe-aici. Dintr-o dată, noi trebuie să susținem pe oricine, că altfel facem fasoane. Ce-ar fi să lase ceilalți fasoanele, atunci?
  Sau citesc că trebuie să ieșim cu bâtele și greblele și să asaltăm te miri ce palate.. Dacă ieșiți cu pietre, pe mine nu contați, oameni buni.

  Reply
  1. Nemo

    @SimonaM dear Simona, nu trebuie sa sustii pe oricine, sustii ce anume vrei tu sa scrii pe pancarda.
   si se poate merge „si-si”, ca Bucurestiul ala chiar nu e asa mare, mai ales alea 3 piete.
    
    
   si nu, ma tem ca la ce se intampla, daca Ponta&Antonescu nu vad o REACTIE EXTREM DE PUTERNICA, or sa spuna ca „care lovitura de stat? niste friputuristi, acolo”.
   vrei camere TV? vrei mediatizare? despre asta e vorba.
   welcome to the 21st century.

   Reply
   1. SimonaM

     @Nemo Din câte am citit eu aici, dear Nemo, văd că susții să lăsăm fasoanele și să mergem la Universitate. Am întrebat de ce nu susții invers. Să vină EI la Victoriei.Eu nu pot fi și acolo, și acolo, că nu m-a clonat Ponta încă.Și m-am cam săturat  să mi se tot explice să las eu de la mine. 

    Reply
    1. Nemo

      @SimonaM nope. am sustinut ca nu conteaza unde mergeti, mergeti unde sunt mai multi. si intr-un loc si in altul.[ieri m-am plimbat intre Universitatii, Revolutiei, Victoriei, samd,  distantele sunt mici].
      
     trebuie dat cat „cat mai multi pe camera”.
     prin fasoane, inteleg alea cu „eu nu merg cu Nicusor Dan”, ca nu stiu ce.
     sau „eu nu merg cu PDL-ul”, ca nu stiu ce.
      
     eu as merge cu ORICINE  e dispus sa iasa in strada ACUM. pt ca RISCAM SA PIEDEM TOT. ma rog, am pus persoane I, din solidaritate.

     Reply
    2. SimonaM

      @Nemo Da, aia cu Nicușor Dan mi se pare că poate decredibiliza ce facem. Dar deh, e părerea mea. Încă mai avem dreptul să avem păreri diferite. Cred.

     Reply
    3. Rheia

      @Nemo  @SimonaM Eu sînt de acord cu Nemo, chiar dacă aș spune lucrurile cu alte vorbe. Vreau să protestez, mi se pare important să protestez, sînt conștientă că protestul meu nu-i relevant decît dacă are impact mediatic, drept pentru care mă voi duce în Pața Victoriei la ora 19, iar de acolo voi porni spre Piața Universității, iar dacă acolo nu se poate protesta din cauza gropilor muncitorești, mă voi întoarce în Piața Victoriei. Nu voi fi violentă, nu voi instiga la violență. Așa plănuiesc. Dar realitatea mă va putea determina să mă port altfel. Și gata.

     Reply
    4. revealer

      @SimonaM Decredibiliza in fata cui? La ce se intampla acum e bine sa se aplice povata cu „fa-te frate cu dracul” ca altfel ne ia si mama lui. Desi nu credeam ca o sa zic vreodata asta, dar acum m-as duce si cu Dan Diaconescu, asa de rau am ajuns.

     Reply
    5. SimonaM

      @Rheia  @Nemo Mi se pare corect. Eu nu sunt de acord ca principiu, dar probabil voi acționa la fel cu toată lumea, pentru scopul final. Asta nu înseamnă însă că nu o să-mi mai spun părerea. Aia câtă e și de care sunt eu în stare.

     Reply
    6. SimonaM

      @revealer La TV va apărea Nicușor. Nu ce susținem noi, ci ce susține el. El, ăla care s-a luptat și a făcut propagandă pentru suspendarea lui Băsescu.
      
     La asta v-ați gândit???

     Reply
    7. revealer

      @SimonaM Antena3 va transmite ce mesaj vrea Voiculescu, cu sau fara Nicusor Dan. Ideea e ca un protest cu 200 de oameni, din care unii trag hais si altii cea va fi prezentat (daca va fi prezentat) derizoriu oricum. Un protest cu 5000 de oameni nu cred ca poate fi ignorat asa usor. Un protest care sa conteze trebuie sa scoata in strada macar cati oameni a scos USL la „dansul pinguinului”.

     Reply
    8. Rheia

      @SimonaM  @revealer Recunosc că nu m-am gîndit și recunosc că nu-mi pasă. Acum nu vreau decît să dea ăștia labele jos de pe Justiție!

     Reply
    9. SimonaM

      @revealer Nu zău? Adică dacă vom fi 5000 de oameni cu/fără Nicușor, va influența asta în vreun fel ce vor spune antenele varanului. LOL.

     Reply
    10. revealer

      @SimonaM Nu, tocmai, asta spuneam eu mai sus – cu/fara Nicusor, Antena3 spune ce vrea. Nu de ce spune Felix trebuie sa ne pese. Dvs. ati spus ca la TV va aparea mesajul lui Nicusor Dan, nu al nostru. Cum spunea si Rheia mai sus, miza este „jos labele de pe Justitie” 

     Reply
    11. Rheia

      @SimonaM  @revealer Te grăbești. Am spus ce vreau. VREAU. Nu înseamnă că pot. Sau că aș crede că pot.

     Reply
    12. revealer

      @Rheia  @SimonaM Exact. Si eu VREAU un protest cum vrea Simona, cu oameni alesi pe spranceana si care protest sa aiba consecinte. Nu cred insa ca e posibil asa ceva.

     Reply
    13. rmf1

      @revealer  @SimonaM nu va mai faceti frati cu dracul ca asa s-au mai facut unii in ’45 si a durat 50 de ani sa iasa din fratie.

     Reply
  2. Nemo

    @SimonaM si inca ceva: e blitzkrieg 100%.
   asta fac astia.
   pana sa va adaptati la tehnicile lor, astia deja vor fi trecut „linia Maginot”.
    
   iar eu ma car, pt ca am venit doar in vacanta. ma uit insa la sora mea(si altii), cum e disperata ca ramane aici.

   Reply
 75. Nemo

  si tot oarecum „din afara”, parerea mea e ca o prostie asta cu „nu ne alipim PDL, nu cu aia, nu in piata aia, nu acolo ca nu stiu ce”.
  sunt fasoane.
   
  e nevoie ca raspunsul sa fie cat mai „sustinut”-CAT MAI MULTA LUME, oricum ar fi si de oriunde ar fi. au zis-o si altii inaintea mea.

  Reply
   1. Nemo

     @quaddelta eu m-as duce „si-si” si as ramane unde sunt aia mai multi.
    imi pare rau ca m-am intors la mine acasa in provincie, numai ce fusei ieri la Bucuresti…

    Reply
 76. murfi

  nu stiu daca e cazul de distinctii fine acum, dar am vazut pomenita des si in comentariile de aici ‘apararea democratiei’ – nu democratia e in pericol acum (ponta, ca si hitler de altfel, e cit se poate de democrat, iar in toamna nu e exclus sa obtina majoritatea; exista – unii spun chiar ca e inevitabil – totalitarism democratic);
  noi sintem o republica constitutionala, cea mai inalta institutie e constitutia, nu parlamentul! statul de drept, adica ordinea constitutionala, domnia legii sint in pericol acum si acestea trebuie aparate

  Reply
 77. Florina

  Ăsta, preşedinte, chiar şi interimar??? 
   
  „Miza principală, sub o formă sau alta, este intrarea în normalitate a Curţii Constituţionale. Mai explicit, înseamnă schimbarea componenţei acestei Curţi. Presupun, pe scurt, că Parlamentul care a numit şase judecători din nouă are dreptul să-i revoce. Eu, Crin Antonescu, consider că în actuala componenţă Curtea Constituţională este o ruşine. Nu putem face nimic în această țară cu o asemenea Curte.”
   
  Crin Antonescu, 2 iulie. USL neagă acum. Cine are înregistrarea video?

  Reply
 78. OstapBender

  Vai, vai, vai. „Ideologul” USL, Rogozanel, face acum distinctii pe chestie de autenticitate. Cica, doar „revolutia din ianuarie” a fost autentica si nu manifestatiile plagiatoare din zilele astea.

  Reply
  1. EroulBula

    @OstapBender  I-am citit aberatiile din ultimele saptamani si inca nu pot sa-mi dau seama daca:
   a) e complet idiot;
   b) a imprumutat 300.000 euro de la Varan ca sa-si ridice casa;

   Reply
 79. Nemo

  oricum, numai televiziunile conteaza in Romania.
  pt televiziuni, important e sa fie cat mai multi.., si ar mai fi si altele…

  Reply
  1. Nemo

   …iar la altele, ma refer la „violenta”., chiar daca am sa intru in conflict cu „lumea buna a blogary-ului”.
    
   astia sunt de-ai lui Lenin& Hitlet combined, nu mai inteleg decat de ciomag, incepand de acum. daca nu li se arunca cu pietre in cap, nu or sa priceapa.
   asta e parerea mea…

   Reply
 80. Nemo

  nu-mi vine sa cred.
   
  am ajuns prin Romania acum cateva zile.
   
  in afara de cei pe care ii stiam, adici aici pe blogary si altii pe care tot asa, ii stiam, nimanui nu-i prea pasa.
  de fapt lumea „il vrea jos pe Basescu” si cam atat. atat pot romanii, atat pot intelege.

  Reply
   1. Nemo

     @hope18 nope. eu stiam ca e asa. am revenit dupa vreo 3-4 ani acasa, dar am avut amici care au venit mai des si exact aceeasi impresie mi-au dat-o. 
    de fapt, si pe blogary cand am zis ca „romanii sunt un neam de cretini”, lumea a luat-o personal.
     
    ma refeream la restul. ala mai mare.

    Reply
  1. GabiDumitru

    @Nemo
    complexul Oedip la scara nationala.
   Uciderea tatalui primordial.Acolo unde vezi ura anti-Basescu,poti fi sigur de grave tulburari de dinamica sexuala.
    
   Esti multumit acum Barbu Mateescu?

   Reply
   1. Nemo

     @GabiDumitru nu e nici un Oedip, nimic.
    e cretinism social, functionarasi la stat, care au fost f****ti de aia 25%, care nu au creier sa se descurce nici in Ro, nici in „in afara”. 
    ei vor sa li se dea si cam atat. plus spalati bine pe creier de antene cu „jos Basescu!”.
    ..psihanaliza aia e prea complexa pt burdihanul romanului provincial cu burta. si nu numai provincial, ca m-am intors ieri din Bucuresti..

    Reply
  1. Alex D

    @Florina Probabil că dacă mai durează prim-ministeriatul lui Ponta vom ajunge să aflăm că n-are mai mult de 12 clase făcute pe bune. Ceea ce nu cred că ar surpinde pe mulți

   Reply
   1. Florina

     @Alex D 
     
    Există oricum o controversă referitoare la vîrsta la care pretinde că ar fi plecat în Franţa, la momentul întoarcerii de acolo… 

    Reply
   2. EroulBula

     @Alex D  @Florina 
    S-ar putea sa nu aiba decat scoala profesionala. Asta ar explica si furia cu care PSD a luptat pentru desfiintarea invatamantului profesional 🙂

    Reply
  2. ics

    @Florina ponta spunea ca a lasat in cv-ul de la camera deputatilor doar ce ii trebuia pentru a fi prim ministru. eu ma intreb de ce dracu nu apare macar in cv-ul de pe site-ul propriu si personal? (fisier pdf creat pe 13 iunie 🙂 )

   Reply
  3. EroulBula

    @Florina 
   Eu cred ca este vorba de o neintelegere sau de reavointa din partea jurnalistilor. Era vorba despre un masterat facut la Universitatea ‘Ndrangheta care are o sectie si la Catania, asa cum are in toata Sicilia si Calabria.

   Reply
   1. OstapBender

     @chriscross E o intamplare mai veche povestita de domnul Liiceanu. Imediat dupa Revolutie, s-a dus la Televiziunea romana sa propuna o emisiune care se numea „Educatie despre democratie” si bineinteles a fost refuzat. Ideea ar fi fost sa explice concret cum sta treaba cu institutiile democratiei, ce e ala parlament, guvern etc. Tot in aceea perioada era o emisiune la tv in care se punea intrebari „dificile” oamenilor, de genul „Stiati ca se se nasc copii bipezi?” sau „Cate camere are parlamentul?”, pai, 10, raspundeau unii, nu, nu, ziceau altii, trebuie sa aiba vreo 40 etc etc etc

    Reply
 81. morris

  Acum sincer si serios, spun ceva: romanii sunt obisnuiti cu manifestatii galagioase, urlete si plancarde mari, cu mesaje dure si lozinci strigate in cor- in asa fel incat sa se auda ca pe stadion.  Daca va fi ca ieri, in prima linie cateva femei gen profa de mate-fizica, inconjurate de barbati zambitori cu aer indulgent…va fi un miting flower-power si iar impactul va fi minim si ridiculizat de propaganda USL-ista. Consider ca nu trebuie sa ne rupem de PDL si in acest caz va nu lipsi organizarea fireasca. Adica oamenii publici, cunoscuti si cu impact vor fi in prima linie ( f important pt camerele de televiziune ).  Ar trebui sa invatam de la francezi. Prima linie politica ( chiar daca nu ne place ) urmata de ONG-uri, sindicate si alti oameni cunoscuti ( jurnalisti, intelectuali, oameni de afaceri ). Prima linie cu bannere cu mesaj politic direct si scris mare, iar strategic si la vedere, se vor tine plancarde de catre alte personalitati- maxim 4, 5 mesaje scurte, de impact si la subiect. Putem invata de la francezi.
  Daca nu se poate asa,,,atunci sa invatam de la mineri! Peste ei in parlament si sa-i batem fizic! Daca tot ne-am batut joc de democratie!

  Reply
  1. Rezon

    @morris Niciun protest nu trebuie minimalizat. Alaltaieri si ieri au iesit oameni care se stiau doar de pe Facebook sau de pe bloguri.

   Reply
   1. hope18

    DE ce nu vin si ei in P-ta Victoriei? Sunt sau nu cu noi?Eu nu pot sa fiu de acord cu lozinca lor
    PDL=USL.Asta inseamna sa arunc totul in derizoriu.Ce mai vreu ?Ce sustin? NIMIC.Nici macar  DEMOCRATIA

    Reply
    1. Florina

      @hope18 
      
     Nu, PDL=USL  înseamnă aruncarea în derizoriu a gravităţii fără precedent în istoria noastră democratică a faptelor celor ce sînt acum la putere. 
      
     NU, în nici un caz PDL=USL!

     Reply
    2. Nemo

      @hope18 astea sunt discutii e genul „ce sex au ingerii”.
     nu conteaza cine cu cine si unde, important e sa fie cat mai multi.
     referendumul va fi in 2 saptamani, populatia care n-are bani sa iasa in concediu va fi acasa sa-l dea jos pe Basescu si ne vom trezi cu Antonescu, curat constitutional presedinte. o sa urle ca „n-a fost nici o lovitura de stat, boboru’ a ales!”

     Reply
    3. hope18

      @Nemo
      Nicusor Dan a militat pt suspendarea lui Basescu mai de mult.Conteaza si numarul dar si calitatea.Altfel inseamna sa ma zbat, sa cred in ceva si ND sa anuleze tot cu lozinci dubioase si stupide.(vezi mitingurile din ianuarie cand nimeni nu stia ce vrea.)

     Reply
   2. morris

     @Rezon Ma refer la organizatia unui protest de anvergura, de forta, asa cum  se cere de o tara intreaga. Sa tinem cont ca sunt f multi oameni care nu pot veni la Bucuresti si vor sa vada ceva de proportii, nu ce a fost ieri. Iar daca noi, cei de pe fb si  bloguri credem ca putem face o  manifestatie de  amploare fara alte organizatii  politicie aliate, ne inselam! Nu uitati ca luptam cu o masinarie comunisto-mafiota, extrem  de experimentata. Haideti sa lasam prejudecatile si sa rupem camasa dupa noi  in piata, sa tipam pana ragusim si sa ne tinem de mana.

    Reply
 82. poweraxxel

  „Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri că democrat-liberalii nu vor accepta abuzurile asupra democraţiei şi statului de drept ale USL din ultimele zile şi că au contestat la Curtea Constituţională revocarea Avocatului Poporului şi a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.”
  Cea mai mare greseala!!!! In conditiile de fata, sa ramai in parlament inseamna sa legalizei actiunile USL-ului si aliatilor sau ascunsi … PDL trebuia sa demisioneze in bloc. Oricum nu mai conteaza. Lupta asta a lor pentur democratie o sa fie complet anihilata. Era mai importanta o miscare de imagine. PDL-ul, BAsescu, Kovesi si Morar, eventual si cativa membri ai CSM-ului, membri ai CCR, etc.
  Toti trebuiau sa demisioneze astazi, in semn de protest fata de modul cum se manifesta actuala majoritate. Citirea nunui comunicat in acest sens, la o ora bine aleasa. Transmiterea acstui comunicat exact la acea ora tuturor ambasadelor, citirea comunicatului de catre euro parlamentari PDL impreuna si cu demisia acestora din PE ar fi fost adevarata lupta de aparare a democratiei. Un gest suprem, cel mai suprem. MAi mult, dupa acest gest, Balga putea declara ca PDL ia serios in calcul boicotarea alegerilor generale, la care oricum au sanse mici. Un discurs de genul „ascultam parerea romanilor si ii lasam sa aleaga intre USL si … USL, la fel ca in unele vremuri trecute. Vom sta in opozitia in afara parlamentului i ncare se va regasi exclusiv actuala putere, cu toti aliatii oficiali si neoficiali”. Ar lucra la primenirea partidului, astfel incat la alegerile prezidentiale urmatoare sa aiba sanse reale…

  Reply
  1. poweraxxel

   Ce nu intelege nimeni este ca suntem la capatul democratiei. Nu ne mai permitem dulcegarii. Raspunsul trebuie sa fie transant, maxim, toata forta trebuie concentrata in raspunsul de acum. Ale masuri luate mai tarziu vor fi atat de diluate incat sa fie usor anihilate de USL. Repet: demisia din aprlament a PDL, demisia procurorului general a parchetului, a membrilor CSM, a membrilor CCR, a eroparlamentarilor PDL, etc. Asta ar forta organizatiile civice sa isi arate adevarata fata. Cele cu adevarat interesate de democratie vor trebui sa ia o pozitie ferma. PE la fel, odata treziti cu demisia in bloc a tuturor membrilor opozitiei din Romania. Romanii care inca mai stau pe ganduri vor avea ultimul avertisment astfel. Daca continua cu aceeasi atitudine, atunci si merita soarta, iar prezenta PDL pe scena politica oricum nu ar mai conta. USL ar fi nevoit sa bata in retragere cum a facut cu demiterle din CCR. Iar adeptii spalati pe creier ai USL n-ar avea ce sa mai comenteze odata ramasi fara opozitie oficial. De asemenea, o eventuala amenintare de boicotare a alegerilor generale ar atrage atentia mult mai puternic UE decat orice lamentare penibila a PDL-ului de acum …

   Reply
  2. GabiDumitru

    @poweraxxel
    Asta e gluma lunii!
   sa-si dea toti demisia pentru a …decredibiliza USL-ul  :))
   Pai,ai impresia ca le pasa astora de credibilitate si legitimitate?
   Ai uitat ca votantii lor EXACT asta vor,adica scoaterea lui Basescu si a PDL-ului in afara legii,plus  o lunga vizita la Rahova?
   Si-apoi,o demisie in masa a lui Basescu,Kovesi,Morar,CSM etc. nu va demonstra ceea ce spune USL-ul,ca justitia e aservita lui Basescu? 

   Reply
 83. GabiDumitru

  Cum astia au 70% din Parlament,ne putem trezi cu o surpriza:punerea sub acuzare pentru inalta tradare.
  Pariu pe-un bilet de Congo?

  Reply
   1. murfi

     @Boghy  @GabiDumitru pentru inalta tradare nu se face referendum; dar se face proces, asa ca nu cred ca e cazul acum

    Reply
  1. cristi c

    @GabiDumitru Acum urmăresc doar eliberarea inculpaților. Apoi urmează și răzbunarea.

   Reply
 84. murfi

  nicusor dan pe vaxpublica: USL a demonstrat in numai doua luni ca “USL si PD-L, aceeasi mizerie”
  nu asta veti legitima daca mergeti in piata universitatii? nu asta se va filma acolo?

  Reply
    1. Boghy

      @Bleen  @murfi Am impresia ca vede totul ca pe o campanie de imagine proprie. E timpul sa iasa el in fata.

     Reply
    2. Never G

      @Bleen  @Boghy  @murfi Stie bine ce face si reuseste foarte bine sa para de bunacredinta.
     Din scrisorelele lui citite pe net. as ramane  la „sinistru” . Eventual as adauga ceva  in plus legat de caracterul lui.

     Reply
    3. EroulBula

      @Bleen  @Boghy  @murfi  Am urmarit si eu evolutia din ultimul timp a individului. Este unul din multii latrai care tipau impotriva „tiranului” si care, acum cand isi dau seama ce magiun au mancat, se gandesc s-o dea la intors  … dar nu asa pe fata ca rade lumea de ei.
     Ca fost mitingiu la Universitate (in 1990 nu asta iarna :-D) imi permit sa va dau cateva sfaturi, pentru ca nu mai locuiesc in Bucuresti si nu pot ajunge la PU:
     1. Ocupati Piata Universitatii, fie si numai trotuarele. Este simbolul libertatii si nu trebuie lasata sa fie confiscata de plosnitele lui Dogaru si de bisnitarii de la asociatiile de revolutionari. In plus, argumentul marimii spatiului este valid. La Piata Victoriei si 50.000 oameni par putini, stiu din experienta. Piata Victoriei poate fi prinsa in itinerariul unui mars.
     2. Nu-l fugariti din prima pe Nicusor Dan dar amplasati langa el o gospodina de 2 m si 100 kg, dotata cu maturoi. Cum greseste Nicusor lozinca ….. JAP un maturoi peste ochi ….. parerea mea.

     Reply
    1. SimonaM

      @hope18  @Boghy Subscriu zgomotos. Nu vreau să mă asociez cu Hipsterel. O să ne trezim cu el în cârcă până să realizăm ce se-ntâmplă.
      
     Să fie a dracului de treabă, cum răsare ăsta taman când e de desființat o chestie bună.

     Reply
    2. hope18

      @SimonaM
      Asta se cheama DIVERSIUNE .Si dupa mine cred ca la asta se pricepe.Pt asta a fost instruit.

     Reply
 85. Boghy

  Am inteles eu bine ? Referendunul ar fi organizat pe 15 sau 22, adica la o saptamana sau doua. Ca sa nu-i dea timp de campanie. Nu erau 30 de zile ? Sau cel mult 30 zile ? Mai bine l-ar pune luni ca sa stim o treaba. Ce atat teatru ?

  Reply
  1. Mistral

    @Boghy Se grabesc sa termine ca sa-l  sa-l scoata mai repede  pe Adelu de la Rahova . Pana la Referendum nu le da mana .

   Reply
 86. Bleen

  N-ați înțeles. Ei votează suspendarea și organizează referendumul. Nu contează CCR. Nu-i interesează ”procedurile”. Sîntem în dictatură. Vreți să repet?

  Reply
  1. Mistral

    @OstapBender Scuze , daca mergem in directia asta ,fiecare putem merge in parc in fata la un pom si sa protestam singuri cu constiinta impacata . Poate vom fi vazuti asa de unu doi boschetari . Trebuie mers unde este vizibilitatea mai mare , unde sint cei mai multi . Cum zice Bleen mai sus , E DICTATURA  !!! .Lasati-o in  Aia a MASII de vanitate . Nu mai merge ca e PDL  , ca e Nicusor , Neamtu sau MRU si eu cu astia nu ma amestec . Mai cititi odata postarea lui Hancu  .. VA ROGMULT !

   Reply
   1. OstapBender

     @Mistral Ah, scuze, eu vorbeam de simbolistica. NU era o propunere concreta. In concreta Piata a Constitutiei se poate duce tot poporul, ca tot n-ar ajunge sa o umple. Sperand ca totul sa se sfarseasca cu bine, s-ar putea propune ca Piata Victoriei sa fie redenumita Piata Victoriei Constitutiei.

    Reply
 87. hope18

  Eu zic sa ne intalnim in P-ta Victoriei.Acolo am inceput acolo terminam.Acolo vin toti sustinatorii demonstratiei noastre.Balbaiele astea pot duce totul in derizoriu.Cei de la Universitate pot veni cu noi daca cred in ceea ce sustinem .
  Sefu’ce zici?

  Reply
  1. Never G

    @hope18 Si eu am aceasi parere.  Trebuie sa fim consecventi. Cine are posibilitatea, sa ne informeze daca cei ce au initiat  merg tot acolo.

   Reply
  2. Never G

    @hope18 Daca Nicusor Dan s-a implicat are motive diferite de noi. Cred ca le sta ca un ghimpe protestul din fata guvernului. Este simbolic. Vor sa ne imprastie prin schimbarea locului.

   Reply
 88. kabal

  stie cineva de cate voturi au nevoie ca sa-l suspende pe basescu si cati parlamentari au
  USL , UNPR,UDMR si grupul minoritatilor?

  Reply
  1. OstapBender

    @kabal ARTICOLUL 95 – Suspendarea din functie (1) In cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei, Presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale. Presedintele poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa. (2) Propunerea de suspendare din functie poate fi initiata de cel putin o treime din numarul deputatilor si senatorilor si se aduce, neintarziat, la cunostinta Presedintelui. (3) Daca propunerea de suspendare din functie este aprobata, in cel mult 30 de zile se organizeaza un referendum pentru demiterea Presedintelui.

   Reply
 89. Xilef

  Am si eu ceva de comentat:ART. 95     din Constitutie Suspendarea din funcţie    
  (1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, DUPA CONSULTAREA CURTII CONSTITUTIONALE. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.Daca Curtea Constitutionala NU da nici un aviz consultativ ?

  Reply
  1. Bleen

    @Xilef Sîntem în plină lovitură de stat. Au anunțat că nu îi interesează ce zice Curtea Constituțională. 

   Reply
   1. Xilef

     @Bleen Din păcate, se prea poate să ai dreptate. Probabil nici nu vor cere un asemenea aviz, pe motiv că oricum e consultativ.Îmi vine să mor de nervi !

    Reply
  2. BogdanL

    @Xilef Pe lângă asta, Camerele decid suspendarea prin hotărâre. De 10 minute încoace CCR nu se mai poate pronunţa asupra htărârilor Parlamentului.

   Reply
   1. Xilef

     @BogdanL Da, dar mă refeream la AVIZ.Suspendarea se poate decide NUMAI după consultarea Curţii – dacă CC zice PAS ?

    Reply
    1. IonescuLatul

      @Xilef  @BogdanL intarzie procesul si apoi le justifica alora inlocuirea judecatorilor

     Reply
    2. quaddelta

      @IonescuLatul  @Xilef  @BogdanL Curtea poate spune ca solicitarea avizului s-a facut cu incalcarea constitutie. In momentul ala se blocheaza tot.

     Reply
    3. Xilef

      @IonescuLatul  @BogdanL Nu mă interesează, să îl întârzie până la calendele greceşti :)Chiar aşa, nu pot face nimic nici una dintre instituţiile Statului ?????

     Reply
    4. BogdanL

      @Xilef Avizul e consultativ. Mă cam îndoiesc că o să îl ia în considerare. Nici nu cred că vor aştepta un aviz. Îl vor cere doar.

     Reply
    5. Xilef

      @BogdanL Îl vor cere, însă CC trebuie să îl şi dea – aşa zice la hârtie aia numită încă Constituţie „(…) DUPĂ consultarea Curţii Constituţionale”.
      
     Nu ai AVIZ, nu poţi da hotărârea de suspendare.
      
     Nu uitatţi că, la fel ca în 2007, hotărârea de suspendare ajunge la CC pentru validarea Preşedintelului interimar.

     Reply
    6. quaddelta

      @Xilef  @BogdanL Aici zic si eu ca e ultima reduta. Curtea poate refuza sa emita avizul invocand incalcarile constitutiei.

     Reply
    7. Bleen

      @quaddelta  @Xilef  @BogdanL Nu ați înțeles nimic. E dictatură. Au zis că nu iau în considerare CCR, că nu îi interesează ce zice CCR. Ei votează suspendarea și organizează referendumul.

     Reply
    8. Xilef

      @quaddelta  @BogdanL După părerea mea, Curtea are 2 variante:
      
     1. NU emite AVIZUL consultativ, motivând că cererea a fost făcută cu încălcarea Constituţiei. Tot eşafodajul pică.
      
     2. După emiterea, chiar în lipsa avizului CC, de către Parlament, a hotărârii de suspendare, CC, luând în discuţie Hotărârea (pentru că trebuie să îl numească pe Chiulangiul adormit), îi trimite la plimbare pe parlamentari, spunând cu nu au fost respectate dispoziţiile constituţionale şi REFUZĂ VALIDAREA Preşedintelui interimar.

     Reply
    9. IonescuLatul

      @Xilef  @quaddelta  @BogdanL nu mai e nevoie de niciun aviz. CCR se pronunta doar asupra regulamentelor camerelor.

     Reply
    10. quaddelta

      @Xilef  @BogdanL Avizul CCR pe suspendare e prevazut in Constitutie. Consultativ dar TREBUIE.
     Aici se poate opri totul si nu exista la indemana USL nici o cale de atac. Poate doar schimbare judecatorilor Curtii.

     Reply
    11. BogdanL

      @Bleen  Eu spuneam că o să ceară avizul doar ca să îl ceară. Nu o să aştepte un răspuns, motivând că oricum e consultativ. Şi da, e lovitură de stat.

     Reply
    12. Xilef

      @IonescuLatul  @quaddelta  @BogdanL Avizul e cerut de Constituţie, nu de legea de organizare şi de funcţionare a CC, pe care au modificat-o (neconstituţional, btw) comuniştii ăştia.
      
     ART. 95     Suspendarea din funcţie   
      (1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
      
      

     Reply
    13. Xilef

      @BogdanL  @Bleen Deci dacă Parlamentul emite hotărârea de suspendare făsă să ceară/aştepte (dacă îl cer de sanchi) avizul CC, atunci CC TREBUIE să le dea în cap:
     NU AVEŢI AVIZ, NU VALIDĂM PREŞEDINTELE INTERIMAR
     Simplu.

     Reply
    14. abis

      @quaddelta
     Avizul o fi el prevazut in constitutie, dar tot dupa constitutie si dupa legile in vigoare nu se puteau schimba nici presedintii camerelor, nici avocatul poporului, nici atributiile  CCR. Asa ca vor merge mai departe chiar daca nu primesc avizul
      
     PS: Intervin pentru prima oara pe acest site: bine v-am gasit (desi numai bine nu este…)
      

     Reply
    15. poweraxxel

      @Xilef  @BogdanL  @Bleen sau CC il pot valida ca interimar pe blaga, ca nu a aparut in monitor altceva. daca apare antonescu atunci judeca intai cererea lui blaga de neconstitutionalitate si tot pe el il pune interimar…

     Reply
    16. BogdanL

      @Xilef  @Bleen S-ar putea să nu mai reţin eu, dar CC nu validează mandatul preşedintelui interimar, ci doar constată „existenţei împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României”. Preşedintele interimar în caz de vacanţă a funcţiei e în ordine preşedintele Senatului, apoi cel al Camerei Deputaţilor.

     Reply
    17. BogdanL

      @poweraxxel  @Xilef  @Bleen A apărut în Monitorul Oficial şi hotărârea de revocare din funcţie a lui Blaga.

     Reply
    18. Xilef

      @BogdanL  @Bleen
     Păi cam aşa, dar dacă CC constată că hotărârea de suspendare e dată cu încălcarea Constituţiei, adică nu există împrejurări să justifice interimatul ?
      
     La asta mă refeream.

     Reply
    19. BogdanL

      @poweraxxel  @Xilef  @Bleen De către cine? Justificarea e că CCR nu mai are atribuţii în acest sens?

     Reply
    20. Xilef

      @BogdanL  @poweraxxel  @Bleen
     Mda, au copt-o bine. ;(((
     Întâi au publicat OUG de restrângere a atribuţiilor CC, apoi au publicat hotărârile de revocare, pentru ca ele să nu mai poată fi atacate la CC.
      
     Poate doar dacă cererile lui Blaga şi Anastase au fost înregistrate la registratura CCR ÎNAINTE de publicarea OUG+hot. în M.Of., atunci mai e o şansă.

     Reply
    21. Florina

      @Xilef  @IonescuLatul  @quaddelta  @BogdanL 
      
     E consultativ avizul cf Constituţiei, cum a fost şi-n 2007, dacă era obligatoriu era marea diferenţă. De ce credeţi că au modificat legea de organizare şi funcţionare a CC?
      
     Deci, da, cu avizul CC; şi în 2007 a fost negativ şi ce? I-a împiedicat asta să-l suspende?

     Reply
 90. BogdanL

  A apărut şi Monitorul Oficial 446, cu revocarea şi numirea preşedinţilor Camerelor. Ce eficienţă, la interval de două minute.

  Reply
 91. OstapBender

  Cei de la USL vor face sigur si o contramanifestatie si vor infiltra oameni. Dar, totul e chestie de organizare. Francezii care sunt specialisti ii mitinguri dispun un fel de comisari pe margini pentru a impiedica „infiltratii” si provocarile.

  Reply
 92. Mycroft

  Parerea mea e ca protestul copy-paste de la Universitate e facut fix pentru a disipa efectul, si a-l arunca in derizoriu. Ma astept la acelasi gen de revendicari incoerente ca in inauarie. Eu unul, ma duc la Victoria.

  Reply
  1. Rezon

   Repet sugestia de mai jos. Putem merge in PU si sa ne grupam cu cei de la Expert Forum, care sunt pameni cu mintea in cap. Cine se asemana se aduna, nu?

   Reply
 93. Bleen

  Latest news: Suspendarea e inevitabilă. Au anunțat că nu vor lua în considerare nimic. ”Parlamentul e forul suprem al democrației. Parlamentul își permite orice. Punct.” 
   
  Dacă ies 50-100 000 în stradă, unii dintre susținătorii USL-ului din presă, administrație, Europa și US vor da înapoi. Nu le poți explica occidentalilor că e lovitură de stat și dictatură în timp ce terasele sînt pline de tineri radioși, în timp ce străzile, magazinele, plajele sînt însețate de cetățeni placizi, mulțumiți de locul lor în Univers. Dacă reacția populară, a presei, a online-ului, a intelectualilor cu credibilitate și relații în afară nu este extrem de puternică, occidentalii și structurile de putere interne vor asista absenți la lovitura de stat sau vor da o mînă de ajutor USL-ului.

  Reply
  1. Alex D

    @Bleen Deci, pe scurt, nu prea avem ce face. Sau stiti voi 50000 de oameni gata sa iasa in strada?

   Reply
   1. Rezon

     @Alex D  @Bleen In seara asta, cu siguranta nu. Cu atat mai putin daca ne vom disipa in n micromanifestatii prin oras. Maine va fi mai multa lume.

    Reply
 94. SimonaM

  Logistic, îmi convine pța Universității. E mai la îndemână.DAR… ceva mă supără la Feng Shui. În Pța Victoriei e Guvernul . Dacă nu acolo, la Parlament ar trebui mers. Că doar împotriva lor protestăm.

  Reply
  1. Rezon

    @SimonaM Hai sa trecem peste si sa mergem in PU. In plus, vor veni si oameni seriosi, de la Expert Forum – Sorin Ionita, Laura Stefan, Ana-Otilia Nutu si Suzana Dobre. Cei patru au fost si aseara in PV. Putem eventual sa ne cuplam cu ei in piata.

   Reply
   1. SimonaM

     @Rezon Aseară erau la Victoriei.
    Mă deranjează simbolistica. Ce s-a petrecut astă iarnă acolo.
    Nu știu… aștept să văd ce hotărâți toți aici și vin cu voi. 

    Reply
   2. SimonaM

     @Rezon Revin. N-am niciun chef să-l legitimez pe Hipsterel. Și să măp adun unde îi convine lui.

    Reply
    1. Rezon

      @SimonaM
      
     Un pic de background. Manifestatia e convocata de niste organizatii.
     Una este ok – Expert Forum.
     Unele sunt neutre, cu rol mai degraba tehnic  – FDSC si CENTRAS.
     Alta este o maslina protestoida stangista – Militia Spirituala.
     In fine, ActiveWatch are un rol mai ambiguu – au facut si chestii bune pe libertatea presei, dar au preluat destul si din cultura ocupist-ecologista. Ei sunt cei care au scos din minti Antena 3 asta-iarna, introducand in piata sloganul PDL = USL = aceeasi mizerie.

     Reply
    2. SimonaM

      @Rezon Așa. Și de ce m-aș băga în varza aia? De ce trebuie să merg eu să înmulțesc lumea din jurul lui Nicușor ăla? De ce l-aș crede o secundă că acum e bine intenționat???

     Reply
  2. rmf1

    @SimonaM NU aveti unde sa faceti ceva in piata universitatii pentru ca se lucreaza pe ambele parti – atat la fantana cat si la renovarea teatrului national.
   Mergeti in Piata Victoriei!!!!!!

   Reply
 95. OstapBender

  Am văzut, şi nu de ieri de azi, „ezitări” în ceea ce priveşte întâlnirile şi manifestaţiile publice. Cine manifestă trebuie să aibă conştiinţa civică curată, curăţică, pentru simplul motiv că acestea sunt garantate prin Constituţie. Articolul 39 Libertatea întrunirilor spune : „Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme.” Deci daca e manifestaţie publică, e consituţională cu condiţia să fie paşnică.

  Reply
 96. BogdanL

  A apărut Monitorul Oficial 445. E modificarea la Legea Curţii Constituţionale şi Avocatul Poporului. La pachet.

  Reply
 97. morris

  Cred ca va fi si un antimiting. USL pregateste ceva in contrapartida, dar pentru maine. Un grup de antibasisti filmati de televiziunile anteniste.

  Reply
 98. Bleen

  Ha ha! Uite un argument pe care mi-l dă cineva pentru Piața Universității: ”la Victoriei nu ajută locul. E piața prea mare și dacă sînt 5000, tot puțini par.”

  Reply
   1. OstapBender

     @SimonaM  @Bleen Sa vina cu cei 70.000 toti „ai lui”, sau macar cu cei 36.000. Ehee…

    Reply
    1. OstapBender

      @SimonaM  @Bleen Dar stiti de ce sa vina Nicusor? Pentru ca el stie ca nimeni altul sa …inmulteasca.

     Reply
  1. morris

    @Bleen Bleen, ieri seara erai filmat de B1tv impreuna cu nebunii de la Kamikaze si radeati de mama focului. Ce perle mai scoteau? Spune-ne si noua, pls. 🙂

   Reply
 99. Silviu Calin Ghiura

  trebuie iesit in strada! protest de orice fel, non-stop, pina pleaca asa zisii alesi ai poporului!

  Reply
 100. Barengott

  Pana la urma va hotarati? In Piata Victoriei sau la Universitate azi? Eu as prefera Piata Victoriei … 

  Reply