Astazi, la 18.00, in Piata Revolutiei, inca un episod din lupta romanilor cu Al Capone. Miza? Statul de drept.

şi libertatea nu o poate garanta pînă la urmă nici o lege, nici o constituţie, nici o curte de justiţie, nici un procedeu juridic. ce rămîne pînă la urmă pentru asigurarea libertăţii? care e chezaşul sigur? numai unul: curajul fizic al indivizilor. (nicolae steinhardt)

Am mai spus-o și o repet: nu asistăm la o mișcare politică, ci la o lovitură de stat dată de Mafie. Sînt atacați nu politicieni sau tabere politice, sînt atacate instituțiile statului, sînt atacate cele trei puteri în stat, puterea legislativă, puterea executivă și puterea judecătorească, este atacată Constituția, sînt încălcate legile. Statul de drept se află sub asediul final al USL-ului, brațul politic al Mafiei. Vor să aibă puterea absolută, vor să fure fără să fie deranjați de justiție, de legi, de Constituție, de polițiști, procurori și judecători. Vor să fie lăsați să fure, să dispună fără limite de viețile, de munca și proprietățile noastre. Nu vor să scape doar Năstase și Cătălin Voicu de pușcărie acum, vor să scape toți, pentru totdeauna. Vor să elimine justiția, să elimine opozanții politici, să elimine presa și societatea civilă. Vor să elimine orice obstacol în fața fericirii mafiotului.

Dacă intimidarea e glonțul lor, atunci au nevoie de foarte multe gloanțe ca să treacă de noi.

Ne vedem la ora 18.00 în Piața Revoluției. Vor fi acolo Mihai Răzvan Ungureanu, Monica Macovei, Vasile Blaga, Cristian Preda, Mihail Neamțu și alții. Vom fi acolo toți. Nu e mitingul PDL. E mitingul tuturor celor cărora nu le e frică, nu le e lene, sînt suficient de inteligenți încît să-și dea seama ce se întîmplă cu România, care miza și care este imensul pericol. Avem de ales între statul de drept și statul de drepți. Între Europa și Asia, între Statele Unite și Rusia, între libertate și frică, între lege și fărădelege, între Iuliu Maniu și Adrian Năstase, între Gheorghe Brătianu și Crin Antonescu.

Nu sînt în joc doar ceea ce mulți dintre voi consideră cuvinte mari, ca libertate, demnitate, stat de drept, democrație, sînt în joc banii voștri, locurile voastre de muncă, vacanțele voastre. E în joc viața noastră de azi și de mîine, e în joc viața copiiilor noștri.

Ceea ce bunicii noștri au pierdut sub atacul tancurilor sovietice, ceea ce tinerii din decembrie 1989 au cîștigat cu sînge, noi riscăm să pierdem din neglijență sau comoditate. Primii au murit în lagăre sau împușcați în munți, ceilalți au murit împușcați în piețele din București, Timișoara sau Cluj, iar noi ne pierdem timpul și libertatea pe la terase sau în fața televizorului. La finalul celei de-a treia beri o să cînte cocoșii Ponta și Antonescu și o să ne anunțe că am belit-o cu toții, pe termen lung.

Blogariștii, cititori, comentatori și autori, au întîlnire în față la La Mama (Episcopiei 9, lîngă Ateneul Român), la 17.45.

Citez din taximetristul care m-a adus acasă:

1. Peste ani de zile, o să-i facă lumea statuie lui Boc.
2. USL suge p**a la toamnă.
3. O să iasă scandal în stradă dacă Ponta nu-și dă demisia pentru plagiat.
4. Începe să-mi placă din ce în ce mai mult băiatul ăsta, Ungureanu.

PS. Un must read: Răzvan Cucui – Însemnări de la Rinoceriadă

Facebook Comments

272 Comments Astazi, la 18.00, in Piata Revolutiei, inca un episod din lupta romanilor cu Al Capone. Miza? Statul de drept.

 1. Blogalistan

  Nu poate cineva sa-i scoata „cheita” lui Racoviceanu?! 
  La B1 apare in fiecare zi – mimeaza echidistanta, invaluit intr-o aura de mister, omniscient si scarbos de slugarnic pentru Ponta…
  E mai rau decat Ciutacu si Gadea la un loc…

  Reply
  1. Never G

    @Blogalistan Petrescu n-a stiut sa rspunda de ce fac miting azi. Ar fi avut o gramada de argumente si a tacut ca pestele. Avea ocazia sa arate fata urata a USL-ului. Merita sa-i spun ceva de dulce!

   Reply
  2. Never G

    @Blogalistan Acum duce discutia in directia ca oricum se pune problema demisiei presedintelui fie ca va fi validat sau nu referendumul. Racoviceanu e mistificatorul cel mai perfid. De aceea e aici. Sa tulbure mintile celor care il apreciaza pe Basescu.

   Reply
  1. revealer

    @Rezon http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12708792-victor-ponta-ministru-marga-fost-informat-cotroceni-daca-nu-trimite-documentele-referitoare-ambasadori-demis.htm

   Reply
   1. Yeba

     @revealer , strică o vorbă şi pe ăia neinformaţii, ce avize negative, ce denunţuri? De ce nu le trimite, ca să nu fie demis, că are şi el o carieră înaintea-i?

    Reply
    1. revealer

      @Yeba Sunt la fel de neinformat si eu, doar urmaresc B1 si Hotnews. Discutia este ca presedintele insista sa numeasca niste ambasadori care au primit aviz negativ in comisia de politica externa din parlament. Probabil ca Ministerul de Externe nu trimite documentele necesare pentru numiri.

     Reply
    1. Alex D

      @adina  @revealer Here you go: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12708886-victor-ponta-minsitrul-marga-informat-transmis-cotroceni-demis-daca-nu-trimite-documentele-legate-ambasadorii-vot-negativ.htm

     Reply
 2. SimonaM

  Via Alexa Ionescu, FB:
   
  ”In premiera, strategia USL pana la suspendare. Nu injurati, fiindca numai citind dusmanul ii afli strategia.
   
  Roxana Iordache spune:
  joi 5 iulie 2012 la 10:56:59 am
   
  Băsescu e căcăcios, asta trebuie spus, după părerea mea. Nu e bărbat. E laş. N-are curaj. I se dă şansa unui nou mandat, să-şi pună viaţa politică la bătaie, să demisioneze şi să se bată electoral cu Antonescu.Indiferent ce spune propaganda PD-L – flaşnete programate să emită unele şi aceleaşi imbecilităţi – replica normală e: BĂSESCU, DEMISIA! NU EŞTI BĂRBAT, CĂ DACĂ AI FI, TE-AI BATE CU ANTONESCU. ÎN REALITATE, ÎŢI ESTE FRICĂ, FIINDCĂ ŞTII CĂ TE SPULBERĂ!Asta e realitatea. Dacă vreţi, băgaţi pe net. Peste tot.”

  Reply
  1. Yeba

    @SimonaM , în general, nu-i frumos să râzi de oameni bolnavi, dar OK, dacă n-are certificat şi muşcă… Dc demisonează acum mai poate candida o dată? Exclus! Asta ar însemna că poate demisiona în penultima zi de mandat şi să mai candideze o dată, începe să-i pară lui Ilici rău că nu i-a venit ideea…

   Reply
   1. Alex D

     @Yeba  @SimonaM N-are voie, evident, dar dacă Ponta a zis la Antena 3 că el l-ar lăsa… De ce trebuie să te pui tu de-a curmezișul?

    Reply
  2. GabiDumitru

    @SimonaM
    daca se invirte pe linga „barbati”ca Antonescu,cum naiba sa nu fie frustrata?
   Emblematic acel „bagati”de la final.

   Reply
   1. SimonaM

     @GabiDumitru Acel băgați e al Alexei. Nu mai pot face edit la postare 🙁
     
    Ce zice tanti Roxana aia e până la SPULBERĂ.
    Scuze de neînțelegere.

    Reply
 3. OstapBender

  Ehee, ce bine ar fi sa apara si un partid de stanga nou si democratic care sa se confrunte cu un nou partid de dreapta, adica MRU si NR si cine o mai fi, peste capetele seci si nedemocratice ale nebunilor de acum. Asa cum PDL se preface de dreapta si de opozitie tot asa si PSD ocupa abuziv stanga. Ar trebui lasati in sah toti ticalosii astai harsiti in rele. Chestia este ca acum, desi PDL joaca respectand cat de cat regulile jocului, astia din PSD merg exclusiv la fault.

  Reply
  1. Sam85

    @OstapBender Referitor la o stanga autentica ma asteptam la Cristian Diaconescu sa faca ceva in acest sens, dar nu prea a facut nici o branza ..

   Reply
   1. Alex D

     @Sam85  @OstapBender Plus că Diaconescu nu este chiar străin de șmecheriile de la PSD. Nu nevastă-sa a fost în centrul unui scandal cu salarii enorme de la EximBank? Deci nu cred că are vreo șansă să țină pe umeri un partid cu pete așa evidente pe rever

    Reply
 4. OstapBender

  Ehee, ce bine ar fi sa apara si un partid de stanga nou si democratic care sa se confrunte pe un nou partid de dreapta, adica MRU si NR si cine o mai fi, peste capetele seci si nedemocratice ale nebunilor de acum. Asa cum PDL se preface de dreapta si de opozitie tot asa si PSD ocupa abuziv stanga. Ar trebui lasati in sah toti ticalosii astai harsiti in rele. Chestia este ca acum desi PDL joaca respectand cat de cat regulile jocului astia din PSD merg exclusiv la fault.

  Reply
 5. quaddelta

  Pfuaa . Ponta: Basescu ma lasa fara ministru de externe!!!
  Cred ca de asta vorbea Bleen acum doua zile!

  Reply
   1. quaddelta

     @Boghy E om desfasurare la Realitatea. A fost o declaratie a lui Ponta in mijlocul unei intalniri la Camera de Comert dupa ce a vorbit la telefon cu Margarina.

    Reply
    1. Alex D

      @quaddelta  @Boghy M-ai făcut să mă uit pe Realitatea și să văd cum Calimente, alt sinistru, zice că dacă cel de la care a plagiat Ponta nu s-a plâns, nu există fapta. Deci putea Ponta să copieze toată lucrarea din cartea oricărui doctor ca să devină el însuși doctor și era OK. Că, nu-i așa, în drept nu apare nimic nou, toți copiindu-i pe Platon și Aristotel în ultimele 2 milenii și ceva…

     Reply
    2. Alex D

      @Barengott Ăsta era argumentul care le lipsea celor de la PSD. Ponta a copiat din articole de drept existente de sute și chiar mii de ani în cultura universală. Noi așteptăm plângerile celor în cauză, altfel…

     Reply
    3. Glook

      @Alex D  @quaddelta  @Boghy Io ma intreb acu ce autor celebru e trecut in nefiinta si nu se poate plange, ca ce n-ar pupa si inginerul de mine un doctorat in drept?

     Reply
 6. OstapBender

  Unii sunt incurabili. In timpul discursului, Floricel, ca un scolar prost, radea si-l arata cu degetul pe presedinte.

  Reply
 7. Eduard Wagner

  Nu stiu de ce dar parca in enumerarea „Vor fi acolo Mihai Răzvan Ungureanu, Monica Macovei, Vasile Blaga, Cristian Preda, Mihail Neamțu și alții” numele lui MN pare oarecum in plus.

  Reply
 8. ics

  de pe tuităr:
  De bucurie ca astăzi va fi suspendat Băsescu, azi noapte, Năstase a făcut sex ca un nebun

  Reply
 9. gianni popescu

  Trebuie sa creasca si presiunea din exterior ca sa reusim ceva. Europa ne va trada inca o data, uitandu-ne asa cum  mai facut-o in 46!

  Reply
  1. OstapBender

    @gianni popescu Hm, hm. Cea mai buna presiune este tot ceea din interior. Altfel, nu se va lipi democratia niciodata . In ’46 Europa era in genunchi sau chiar pe burta. Germania nu mai exista, Franta pe jumatate nu mai exista, Italia, care oricum nu e un model, numai exista, Spania era ocupata cu propriile razboiae iar Anglia isi lingea ranile. Cu o Europa sfasiata si cu 1 milion de soldati sovietici veniti in vizita, Romania era in una dintre cele mai proaste situatii posibile. De-aia poporul trebuie sa aiba democratia inoculata in ADN, ca nu se stie niciodata. De altfel, a zis-o si presedintele ca trebuie sa-ti faci ordine singur.

   Reply
 10. OstapBender

  Lipsiti de judecata paralmentarii nu pricep care e sensul judecatii. Adica, dupa ce prin tribunale cer amanarea nedefinita a judecatilor, acum le impun unor judecatori sa transeze scurt si cuprinzator. Pur si simplu, in sensul cel mai propriu, nu se potriveste judecata cu graba. Hai, bre, judecati mai repede ca n-avem timp. Nu poti sa ceri judecatorilor Curtii Constitutionale sa emita judecati in regim fast-food.

  Reply
 11. ics

  http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Societatea-Timisoara-cheama-timisorenii-strada-ponta-plagiat-adevarul-basescu_0_731326941.html
  Timişorenii sunt invitaţi astăzi, de la ora 18.00, să vină în centru pentru a participa la o “promenadă civică”. Punctul de pornire va fi strada Alba Iulia. Întâlnirea organizată de Societatea „Timişoara“ se anunţă a fi una simbolică, de protest paşnic la adresa evenimentelor politice din ultima perioadă.
   
  În legătură cu posibila suspendare a Preşedintelui Băsescu, Daniel Vighi a declarat: “S-ar putea să urmeze şi suspendarea din UE. Nu o să mai putem merge în Occident la lucru, dar vom merge la ruşi, asta e, viaţa va fi mai interesantă”.

  Reply
 12. Rezon

  Dupa suspendare, vreau sa-l vad pe Base presedintele CCR. In 60 de zile vreau sa-l vad. Just like that.

  Reply
 13. SimonaM

  ”Cum as face eu daca as fi in locul lui Blaga, Anastase, Iancu (fostul Avocat al Poporului), CCR?  Pur si simplu as ignora cu desavarsire hotararile ilegale luate de USL, adica: m-as aseza la sefia camerelor si as conduce sedinta, inclusiv vorbind peste ceilalti “sefi” cocotati ilegal; as emite (in locul d-lui Iancu) contestatii la CCR pe fiecare ordonanta neconstitutionala; as judeca (in locul CCR) fiecare astfel de contestatie si as publica (in locul fiecaruia dintre ei) tot ceea ce fac.
  Mai mult decat atat, in locul sefilor Camerelor Blaga si Anastase n-as numara voturile lui Andon si Paslaru, ii stiti, aia doi parlamentari de care Curtea Suprema a zis ca-s incompatibili si n-au ce cauta in Parlament, numai comisia juridica zice ca Parlamentul e mai presus de hotararile judecatoresti.  Hai sa vedem ce face USL.  Contesta, plange, face scandal?  Aveti legile de partea voastra.  Sa va dea in judecata daca vor sa va dea jos!
  Numai ignorand dispozitiile ilegale aratati ca nu se poate prelua prin faradelege puterea institutiilor in Romania, stat de drept.”
   
  http://www.contributors.ro/administratie/din-nou-stati-pe-loc-si-faceti-va-treaba-catre-toti-cei-carora-li-s-au-luat-abuziv-atributiile-blaga-anastase-iancu-ccr/
   

  Reply
  1. Alex D

    @SimonaM Nu știu, interpretarea omului de rând (cu ajutorul televiziunii, evident) ar fi că PDL face circ în Parlament. Eu zic că e mai OK să se răspundă cu eleganță și cu sesizări peste sesizări la CCR, să îi lase pe USLiști să își arate singuri defectele, nu să le acopere cu vocile lor

   Reply
   1. SimonaM

     @Alex D Este o opinie exotică, și mi s-a părut interesant s-o postez.
    Habar n-am ce-ar fi mai bine de făcut. P-ăștia nu pare să-i deranjeze nimic pân-acuma, așa că, în definitiv, why not?!
     

    Reply
 14. BogdanL

  Am şi eu o întrebare tehnică. Porcăriile făcute de ăştia în Parlament (în special cele referitoare la schimbarea ilegală a preşedinţilor celor două Camerelor), nu deschid calea unor nesfârşite excepţii de neconstituţionalitate pe toate legile adoptate de acest Parlament de aici încolo pe motiv de nerespectare a procedurilor de adoptare a legilor? Ok, Curtea Constituţională nu se mai poate pronunţa asupra hotărârilor Parlamentului (schimbarea preşedinţilor de Camere), dar se poate pronunţa asupra faptului că pentru legea X nu au fost respectate procedurile de adoptare fiindcă preşedintele Camerei deţine funcţia în mod nelegitim.

  Reply
 15. gianni popescu

  O sa fiim acolo, eu si prietenii mei. Am fost si ieri si vom veni de cate ori e nevoie. carlanul si marlanul trebuie sa-si dea demisia!

  Reply
 16. CiufutozaurusRex

  eu cred ca era bine sa exploateze antipatia populatiei fata de Nastase si SOV si sa explice ca tocmai împuşcărierea ăstora şi, pe viitor, a altora ca ei, este motivul suspendării.
  să fi venit cu exemple concrete, de impact.
  uite, asta înseamnă controlul Justiţiei: să nu păţească şi Voiculescu (dacă e găsit vinovat) ce au păţit deja Năstase şi Sorin Ovidiu Vântu.

  Reply
  1. Boghy

    @CiufutozaurusRex Aste se stiu deja de catre cei care vor sa le stie si sa le inteleaga. Daca ar merge tot cu placa asta ar pierde mai mult decat ar castiga.El trebuie acum sa recupereze din cei afectati de deciziile de dupa 2010.Trebuie sa le explice asta.

   Reply
   1. CiufutozaurusRex

    da, dar mă tem că cei mai mulţi din ăştia afectaţi nu mai au luciditatea să înţeleagă. şi aici eu cred că ar trebui să meargă şi pe greşeala adversarului. ” vedeti că nici USL  nu e lapte şi miere moca, aşa cum pretindeau din opoziţie”.    @Boghy

    Reply
 17. Boghy

  Saniuta asta cand a devenit independent ? Eu il stiam la PSD. Sunt total in afara cu chestia asta.

  Reply
 18. Bleen

  Genial! Parlamentul votează acum obligativitatea Curții Constituționale de a da avizul consultativ pînă vineri 6 iulie, la ora 12. O încălcare clară a separației puterilor în stat. Parlamentul dă ordine Curții Constituționale, îi dă termene. Sîntem în plină lovitură de stat. 

  Reply
    1. EroulBula

      @Bleen  @Boghy Din ce am inteles eu, parlamentul poate trece la suspendarea presedintelui CU avizul CCR (indiferent daca e pozitiv sau negativ).
     Cine impiedica CCR sa stabilieasca un termen peste 2 saptamani pentru analiza documentului si emiterea unui aviz. USL ar declansa suspendarea vineri, fara avizul CCR? Sa spunem ca se declanseaza procedura si presedintele este demis prin referendum. Toate documentele vor ajunge la CCR pentru validare iar CCR va constata ca procedura s-a derulat fara aviz de la ei.
     Ce se va intampla atunci?

     Reply
   1. BogdanL

     @Boghy  Iau hotărârea fără. Oricum avizul e consultativ, iar Parlamentul e suveran. 

    Reply
    1. Rosu

      @BogdanL  Interpretez comentariul ca ironic, altfel e asa: aviz consultativ nu inseamna facultativ. Inseamna ca pot sau nu sa faca dupa cum le zice CCR, dar nu inseamna ca pot sa purceada fara sa se fi pronuntat CCR.

     Reply
    2. Bleen

      @BogdanL  @Boghy Aici e o problemă. Avizul e consultativ dar nu facultativ, cum spunea cineva. Avizul este un pas necesar în procedura de suspendare. El trebuie să existe. Dacă vor merge mai departe fără aviz, toată procedura suspendării e nulă și cea mai importantă instituție garant al Constituției este practic desființată. Asta înseamnă ignorarea deciziilor sale – o Curte Constituțională ale cărei decizii sînt nerespectate, ignorate, este o Curte Constituțională care practic nu există. În asemenea condiții deciziile Curții Constituționale au aceeași valoare ca și deciziile luate de mine le bere cu prietenii. USL, prin ordinele pe care le dă Curții Constituționale, încalcă separația puterilor în stat (care nu se află în relații de subordonare unele de altele) și prin nerespectarea deciziilor sale, practic o desființează.

     Reply
    3. BogdanL

      @Rosu Comentariul e ironic, dar din păcate cred că asta vor să facă. Iar PDL e stupid că se bagă în acest joc. Ce mi-s 24 de ore sau două săptămâni? Cine îţi dreptul să dai Curţii Constituţionale termen în care să se pronunţe?

     Reply
    4. Nemo

      @BogdanL  @Rosu exact.
     CCR trebuie sa dea un comunicat, prin care sa se pronunte asupra separatiei puterilor in stat. fara avizul lor, asa consultativ cum este, decizia parlamentului devine neconstitutionala.

     Reply
    5. Glook

      @Bleen  @BogdanL  @Boghy As adauga la ce zice Bleen faptul ca parlamentul daca chiar vrea poate sa desfiinteze ccr, dar nu printr-o declaratie a parlamentului cu majoritate simpla ci prin modificarea constitutiei ceea ce implica vot cu 2 treimi si referendum pentru noua constitutie. Deocamdata ce face parlamentul e distrugerea statului de drept si nu exercitarea unui drept al majoritatii.

     Reply
  1. florinel

   nu asa trebuie sa-ti pui intrebarea, ci: ce blestem a lovit tara asta a.i. Adina Valean sa ajunga first lady?

   Reply
  1. Rosu

    @Bleen Oltean a cerut cu respect colegilor sa dea termen CCR 2 saptamani… Omul nici nu isi da seama care e buba in povestea asta.

   Reply
 19. Glook

  buna insistenta lui Base pe faptul ca le-a spus romanilor adevarul chiar si cand era dificil de spus. Rudele mele care il injura pe Ponta desi il votasera pe Geoana in 2009 de aia il injura, pentru ca-i minte in fata. 

  Reply
  1. Alex D

    @Glook Chiar mă gândeam azi. Oare ce-or gândi oamenii care l-au votat pe Crin, pe Geoană în 2009? De Geoană s-au lepădat toți, și-au dat seama că era un politician penibil. De Antonesc ce să mai zic, doar cei care nu îl urmăresc nu și-au dat seama până acuma că e un decerebrat. Oare nu se opresc un pic să se gândească ce fel de monștri creează ura anti-Băsescu? Votatul și susținerea unor mincinoși fără coloană vertebrală. Românii ar trebui să înțeleagă în sfârșit că e nevoie de responsabilitate în orice, chiar și pentru un vot din 10 milioane…

   Reply
   1. Glook

     @Alex D Oamenii ce-au votat cu Crin nu cunosc. La mine in familie si in cercul de prieteni a fost Geoana (bunici, sora bunicului, oameni toti trecuti de 70 de ani) si Basescu (tot tineretul, parintii mei, unchii) sau n-au votat. Pentru votantii lui Crin nu pot sa sugerez deci nimic ca n-am de unde sa interb pareri. Dar cei ce au votat Geoana nu s-au lepadat de Geoana, nu-l considera un loozer in schimb pentru Ponta merg de la a-l injura ca-i minte in fata pana la a nu le vine sa creada ca e posibil sa fie mai rau ca Basescu. Cred ca toti se vor reorienta spre Dan Diaconescu.
    Poate are cineva idee despre votantii lui Crin eu chiar nu am astfel de informatii, n-am inteles niciodata motivatiile lor si nici nu am fasit pe cineva in anturajul meu sa mi le explice.

    Reply
    1. Yeba

      @Glook  , eu nu am auzit decât motive de un primitivism înspăîimântător, inclusiv la june doctorande: arată bine, are prestanţă, uite ce bine vorbeşte (era pe vremuri o vorbă, ăsta e bun de avocat – pe tata îl irita îngrozitor, fiindcă arăta percepţia aiuritoare a meseriei ăsteia). Chestiile de-astea, exclusiv !!!  în diverse forme. Am văzut pe un blog următoarea chestie: un tânăr a posta poza Org PNL sector 2 şi zicea: Uitaţi-vă cum arătăm, avem noi aerul că am putea fi infractori?!
      
     Eu cred că pe linia asta de gândire şi-a făcut şi Robert Negoiţă implant d epăr, ca să nu fie confundat cu Cătălin Voicu, să i se şteargă aerul de infractor.

     Reply
    2. Yeba

     @Glook
     , eu nu am auzit decât motive de un primitivism înspăîimântător, inclusiv la june doctorande: arată bine, are prestanţă, uite ce bine vorbeşte (era pe vremuri o vorbă, ăsta e bun de avocat – pe tata îl irita îngrozitor, fiindcă arăta percepţia aiuritoare a meseriei ăsteia). Chestiile de-astea, exclusiv !!!  în diverse forme. Am văzut pe un blog un comment: un tânăr a posta poza Org PNL sector 2 şi zicea: Uitaţi-vă cum arătăm, avem noi aerul că am putea fi infractori?!
      
     Eu cred că pe linia asta de gândire şi-a făcut şi Robert Negoiţă implant d epăr, ca să nu fie confundat cu Cătălin Voicu, să i se şteargă aerul de infractor.

     Reply
  1. Nemo

    @anarchix anarhie, exact. la aia e speranta, io n-am rezistat, da’ sor’mea ii asculta, sa vada ce zice publicu’ otevist.

   Reply
 20. Boghy

  Dupa discursul lui Base parca incepe sa-mi mai vina inima la loc. Parca prind speranta ca nu-i totul pierdut. Desi sunt constient ca nu am pe ce ma baza.

  Reply
 21. Florina

  Putea şi Băse să le spună că intenţionează să dea mîna cu preşedinţii Camerelor, băgau şi asta ca motiv în compunerea de suspendare. Dar poate merge un PS, băieţi, nu disperaţi.

  Reply
 22. Boghy

  A fost corecta decizia lui de a veni in parlament. Domnule, e omul deciziilor. Nu vom gasi altul ca el multa vreme.

  Reply
  1. Alex D

    @BogdanL Ăsta e mai coerent, mai ales că vorbește liber. Dar tot pare că își dă duhul

   Reply
   1. BogdanL

     @Alex D Nu e nici o diferenţă între ei. Amândoi se sufocă când vine vorba să lege propoziţie de propoziţie ca să facă o frază. Dacă nu le place să vorbească în public, cine naiba îi pune?

    Reply
  1. anarchix

    @hope18 Wait and see. Intre timp io imi pregatesc bolidul pentru trip la Dallas pentru ca vaca asta de Nadia niciodata nu organizeaza alegeri cand PSD are de pierdut.

   Reply
 23. poweraxxel

  … suntem un popor de ipocriti, niste lasi, nemernici, prefacuti, … Cand cineva ne spune asta in fata facem pe calugarii. Coruptia a inflorit in Romania nu datorita politicienilor, ci datorita poporului care si-a insusit-o, care o practica si nu accepta sa renunte la ea. Sunt politicienii de vina pentru magariile pe care personalul sanitar le face in sistemul de sanatate? Pentru falsurile trecute in deconturi? Pentru evaziunea din economie? Toti se scuza ca altfel nu pot trai. Cand un politician le cere sa fie corecti atunci se rascoala si il dau jos, pentru ca apoi sa se planga de cat de napastuiti sunt ei de soarta. O alta scuza este ca sunt mentinuti in prostie. Fals! Se complac singuri in prostie. Este prea greu sa munceasca sa iasa din prostie, asa incat prefera sa accepte sa fie mintiti frumos in continuare. Basescu le-a spus “sa traiti bine”. Ce au inteles ei? Poate spune cineva? Ca o vor duce mai bine, ca va curge lapte si miere. Niciunul nu a inteles ca trebuie sa renunte la vechile obiceiuri. Ca trebuie sa faca eforturi pentru a ajunge acolo de unde se “traieste bine”. Ca cineva va veni cu bani de acasa si le va da lor. Ca altii vor plati in locul lor greselile facute in 22 de ani. Ca vor primi bunastarea fara a face nici un sacrificiu, ca pensiile de boala castigate fraudulos vor fi mai mult compensate, ca ipocrizia va fi frumos si eficient impachetata in ambalaj de onoare si cinste. Cand au realizat ca nu asta inseamna “sa traiti bine” s-au revoltat si clameaza ca au fost mintiti. Si de data asta este mai usor sa clameze asta, decat sa recunoasca faptul ca adevarata problema in calea “sa traiti bine” nu este Basescu, nu sunt politicienii, nu este Europa, ci sunt ei insisi…

  Reply
  1. GabiDumitru

    @poweraxxel
    Basescu i-a mintit prin omisiune.
   Corect si complet era:”Sa traiti bine prin munca!” 

   Reply
 24. BogdanL

  Nu a început cam prea devreme şedinţa pentru Crin Antonescu? Pare a avea un mic disconfort.

  Reply
   1. BogdanL

     @anarchix Cred că nu se aşteptau să le spună: „ne mai vedem încă o dată în Parlament până la suspendare. Acum vă dau dau un mic teaser.”

    Reply
  1. Ilinca

    @BogdanL iti dai seama ca are deja trei zile consecutive de mers la serviciu? nu cred ca mai rezista sa vina si maine?

   Reply
 25. Raducu

  Voi fi acolo
  Un premier hot si mincinos. Ponta demisia.
  Parlamentari penali, corupti si incompatibili.
  Jos guvernul Ponta. Jos guvernul ilegitim.

  Reply
  1. Glook

    @picus http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12705891-plenul-parlamentului-reuneste-ora-10-00-pentru-citirea-cererii-suspendare-presedintelui-basescu-nu-anuntat-daca-participa.htm
   Scrise live cateva din declaratii.

   Reply
  2. Alex D

    @picus Deocamdată, a desființat argumentele din documentul de suspendare. Foarte acid, în stilul binecunoscut

   Reply
 26. Bleen

  Mantzy (Kamikaze), pe Facebook:
   
  ”Ah, cu câtă plăcere o să mă duc, pentru prima oară, la vot. Numai să aibă Băse coaiele necesare să n-o spună pe aia cu ”mă validați neprezentându-vă la vot”. Nu, tată. Toată lumea la urne! Ăsta nu e vot politic, e vot anti-Antena 3, deci nu trebuie să vă faceți griji că țineți cu cineva. Asta va fi și întrebarea de la referendum. De fapt întrebările: VREȚI SĂ NE PIȘĂM PE ANTENA 3? VREȚI SĂ PLÂNGĂ MIRCEA BADEA? VREȚI SĂ SE EPILEZE DANA GRECU CU TESLA? VREȚI SĂ-L BATĂ VOICULESCU PE GÂDEA CU DOSARUL DE TURNĂTOR PESTE DEGETE?”

  Reply
 27. Louisy

  In fine!!! Pe burtiera la DigiTV scrie ca PDL a atacat in contencios administrativ OUG de modificare a legii CCR.
   
  Bravo, nene! Asa! Nu ratai ocaziile de a marca macar in plan medictic!

  Reply
  1. EroulBula

    @anarchix 
   Nu ti-e rusine sa spui asa ceva?
   P.S.  Pastreaza-mi si mie un Glock :-)))))
    

   Reply
  1. Rheia

    @BogdanL Din cîte mi-l amintesc de pe vremea cînd era avocat mediocru la Tîrgu Jiu, s-a cerut, dar nu direct, ci sugestiv, prin intermediari. Pardon, mediatori.

   Reply
   1. BogdanL

     @gupi Depinde pentru ce 🙂 L-aş duce la o cină ca în filmul Le Diner de Cons. Cred că aş câştiga.

    Reply
   2. Xilef

    @gupi @BogdanL Da, dar nu pentru mine. I l-aș recomanda cu caldura adversarului meu din proces :)))

    Reply
 28. SimonaM

  Înțeleg din bâlbâiala grebloasă că ar suspenda și CSM-ul și CCR-ul, la pachet.
  Vreo OUG, ceva?

  Reply
 29. Boghy

  Haideti sa ne concentram toti sa le cada curentu’, sa cada amplificarea, sa le crape capu’, etc. Stie cineva Vodoo ? Facem papusi de ceara cu figura lui Grebla.

  Reply
  1. EroulBula

    @Boghy Sau sa le moara la intrare.
   De fapt, celor mai multi dintre ei le-a murit, de aici si desele reprize de motaiala la sedintele parlamentului.

   Reply
 30. Sam85

  Acum inteleg de ce doarme Antonescu asa mult si des.
  Citeste materiale de genul celui citit de Grebla acum,.

  Reply
  1. Glook

    @nedormitul apropo de ady pistol, o gluma de la cineva drag mie: Ady n-a incercat sa se sinucida, a vrut sa-l omoare pe Basescu care-i statea in gat.

   Reply
 31. SimonaM

   @Bleen  Se poate schimba/edita cumva link-ul de pe FB? Apare în adresa html ”mâine” în loc de azi, și se panichează susținătorii 🙂

  Reply
  1. Rosu

    @SimonaM  Trebuia pusa numai data si ora! De acum inainte va recomand sa puneti sec: data, ora, locul. 🙂
    
   Timisoara, 5 iulie ora 18:00 – strada Alba Iulia – Piata Operei.

   Reply
   1. SimonaM

     @Rosu Mulțumesc de recomandare, dar eu vorbeam de cum apare link-ul pe FB. Nu eu controlez asta, eu pot doar să dau share..

    Reply
    1. Rosu

      @SimonaM Ei, era un mic artificiu ca sa pun si eu cand/unde e la TM. Nu va suparati pe introducerea mea neindeminatica.

     Reply
 32. Bleen

  Revista Kamikaze
   
  Primim de la cititori:
  De ce trebuie să votăm cu toții pentru suspendarea lui Băsescu
   
  1. Pentru că Băsescu este un om conflictual care a indus o atmosferă de ură în societatea românească. Până la Băsescu toți politicienii erau prieteni între ei, domnea o atmosferă cordială și cine își permitea să înjure politicienii era un animal.
  2. Pentru că în mandatele lui Băsescu au apărut primii politicieni corupți. Se știe că până atunci politicienii erau niște oameni săraci, idealiști și imposibil de mituit.
  3. Pentru că și-a subordonat justiția. Se știe că până la Băsescu justiția funcționa (ca) unsă și doar politicienii corupți intrau la închisoare.
  4. Pentru că Băsescu se uită urât. Deci e un om rău.
  5. Pentru că refuză să respecte hotărârile pe care Curtea Constituțională ar trebui să le adopte in conformitate cu instanțele supreme in stat: Parlamentul, Victor Ponta si Antena 1.
  6. Pentru că a făcut de râs România cu teza de doctorat a lui Victor Ponta.
  7. Pentru că a încercat să-și însușească atribuțiile pe care Victor Ponta și le-a însușit de la Președintele României.
  8. Pentru că se știe că Băsescu e un om rău (vezi 4).
  9. Pentru ca a afectat serios imaginea României în afară stricându-i somnul viitorului Președinte al României, domnul Crin Antonescu, și făcându-l să viseze urât.
  10. Pentru că a lovit un copil și asta îl face incompatibil cu premierul ușor întârziat din punct de vedere al dezvoltării psihice.
   

  Reply
  1. Boghy

    @Bleen Greu text. Prea fina ironia. La cat de multa inteligenta este in tara asta multi nu or s-o prinda si vor lua de bun textul. Periculos text.

   Reply
 33. Rosu

  Incredibil… Cine l-a ales pe tov. Grebla sa citeasca cererea e omul lui Basescu… Asta are dificultati in a citi cursiv… Fan-tas-tic!!! Nu stiu daca sa rid de spectacol…

  Reply
 34. Florina

  Mare dreptate avea MRU cu referirea la DEX, uitaţi ce au înţeles cretinii ăştia prin „mediator”, unul care să le medieze lor mizeriile. Păi aici chiar au dreptate, Băsescu nu a jucat rolul ăsta. 

  Reply
 35. Bleen

  După ultimele reacții ale peneliștilor (vezi Tăriceanu: Curtea Constituțională e o rușine națională, Băsescu trebuie suspendat că l-a desemnat pe Ponta premier fără să vrea) se mai gîndește cineva la o alianță cu PNL?

  Reply
  1. Boghy

    @Bleen E demult exclusa. Cel putin pana scapa de garnitura de acum. Poate or mai fi si oameni cu scaun la cap pe-acolo, nu stiu. Si votul este exclus pentru multa vreme din partea mea. Nici daca imi spune Basescu sa votez cu ei nu o voi face. Eu nu uit.

   Reply
   1. ics

     @Boghy @Bleen nu prea sunt, iar aia putini mai intregi la cap nu au nici un cuvant de spus.
     
     

    Reply
    1. Annia

      @ics  @Boghy  @Bleen Perioada aceasta este una in care cei intregi la cap se pot manifesta, public. Daca nu o fac, nu se mai poate conta pe ei. A trecut vremea cand „te faci frate cu dracul, pana treci puntea”. Exemplele recente (vezi UNPR, UDMR), demonstreaza ca, la capatul puntii, te asteapta iadul.

     Reply
  2. GabiDumitru

    @Bleen
    Tariceanu e mai comunist decit multi dintre pesedisti.
    
   Ne vedem diseara?Cum ne putem intilni?

   Reply
  1. Rosu

    @hope18 Cacatul lor de cerere de suspendare e o declaratie politica ordinara!
   Asta ii da inainte cu cacat socialist, cu saracia… Si la urma ii lipeste una cu Basescu.

   Reply
  2. EroulBula

    @hope18 
   Vocea nu-i tremura pentru ca stie ca minte.
   Ii tremura de emotie pentru ca idiotul crede ca scrie istoria.

   Reply
 36. Xilef

  Pe B1, acum: Base, in prim plan, are o față ce, mi se pare, nu prevesteste nimic bun. Sperăm, pentru ei.
  Ce ziceti ?

  Reply
 37. Alex D

  Și totuși, oare pe ce va merge Băse? Dezvăluiri incendiare sau demisie (cum zic ăștia de la B1)? Sau doar un mesaj neutru apăsat? Aș merge mai mult pe ultima varianta, dar cine știe?

  Reply
  1. Rheia

    @Alex D Eu cred că un mesaj concentrat pe faptul că guvernul USL încalcă legea. Apăsat.

   Reply
  2. Xilef

   @Alex D Eu cred ca are ceva incendiar. Ceva de genul „incalcarea constitutiei-complot-usl-oameni de bine de pe langa ambasada rusiei”. O sti el ceva.

   Speculez. Si sper.

   Reply
 38. poweraxxel

  Deciziile rezultate din votul romanilor de-a lungul anilor reprezinta de cele mai multe ori o contradictie a exact pretentiilor pe care acestia le au de la conducatorii lor …
  Incepand chiar cu perioada ce a urmat “revolutiei”. Atunci cand romanii cuprinsi de euforia eliberarii de dictatura comunista au ales in fruntea tarii, cu un procent demn de toata admiratia, tot un comunist …
  Contradictia a continuat de atunci, si se pare ca ne va urmari tot restul existentei noastre ca stat …
  Desi lucrurile mergeau prost iar coruptia deranja pe majoritatea lor, romanii au ales apoi sa ramana cu Iliescu in frunte. Chiar si atunci cand cineva a incercat sa indrepte ceva chiar si foarte putin, tot romanii erau cei care aplaudau venirea minerilor in Bucuresti. Desi astazi, multi se arata eroi, imi amintesc ca atunci, bucuresteni ieseau pe strazi si ii intampinau pe mineri cu flori si urale … Tot romanii au fost cei care l-au adus din nou la putere pe Iliescu dupa esecul regizat de catre acesta a CDR-ului. Romanii il vor da jos pe Basescu zilele acestea si ii vor instaura la putere pe urmasii lui Iliescu.
  Toate aceste actiuni au un lucru comun. Desi romanii cer dreptate, cinste, onoare, ei sunt cei ce nu doresc sa isi insuseasca aceste lucruri. Desi romanii doresc conducatori cinstiti si inteligenti, ei sunt cei ce impiedica aparitia acestui tip de conducatori, si aleg intotdeuna sa tina in fruntea tarii coruptii, mincinosii, incapabilii, etc. Demonstratia acestei concluzii este insasi istoricul rezultatelor alegerilor. De fiecare data cand a fost ales un conducator care a incercat sa indrepte ceva, romanii obisnuiti sa se comporte exact invers decat cereau liderilor s-au trezit afectati si au revenit rapid la o stare de fapt care nu ii obliga sa devina cinstiti, corecti, demni, etc …
  Astazi, euforia de pe vremea lui Iliescu cand “soarele rasarea” ce a impins la decizii astazi dovedite ca devastatoare pentru viitorul ce a urmat se manifesta din nou. Ura fata de PDL izvorata din comportamentul acestora acceptat atunci cand acelasi comportament se manifesta de catre USL ii face sa ofere pe tava celor din urma puterea absoluta. Nu peste mult timp, vor regreta…
  Prea putini romani mai gandesc in tara asta logic, calm si total independent de instrumentele de manipulare in masa ce au fost mereu la dispozitia unui anumit grup de politicieni. Prea putini mai gandesc ca, cu toate ca PDL a gresit si merita pedepsit, oferirea puterii totale USL-ului va face ca viitorul sa arate mai groaznic decat toate magariile PDL-ului. Ura a intunecat mintile prea multora,si vor decide ca pentru pedepsirea PDL-ului si a lui Basescu merita ca Romania sa fie aruncata in prapastie. Credeti ca vor suferi Basescu, Videanu, Udrea sau Berceanu pentur rezultatele voturilor ce se prefigureaza? Credeti ca acestia vor saraci, v0r ajunge la puscarie sau vor avea regrete? Dupa ce USL se va instaura autoritar la putere, urmare votului orb al unui popor ipocrit vor face linistiti afaceri impreuna cu viitoare putere. Singurii care vor suferi sunt aceeasi romani care cer conducatori altfel decat ei, pentru ca apoi sa ii schimbe odata ce acesti conducatori la arate ca si ei trebuie sa se schimbe.
   

  Reply
 39. Boghy

  Eu nu mai pot sa ma uit la TV. Sunt extenuat psihic. Aproape ca ma doare fizic cand vad fetele nemernicilor si ii aud vorbind. Daca as putea as da Parlamentul in judecata pentru rele tratamente aplicate cetatenilor. Tortura psihica. De ce sunt obligat sa trec periodic prin asa ceva ? Pentru ca sunt ei bolnavi psihic ? Imi ajunge ca trec zilnic prin terorismul fiscal generat de schimbarile apoape zilnice ale legilor in domeniu.

  Reply
  1. Xilef

   @Boghy Nu esti singurul.
   De cateva zile nu mai am somn, asa ca ma voi duce si la miting si la vot si la orice, numai sa am si eu in somn linistit ! 🙂
   Că parlamentar chiulangiu ca si Crin nu am sanse sa ajung :))))

   Reply
   1. Boghy

     @Xilef  @Boghy Nu stiu nene, trebuie facut ceva. Nu-s obligati sa asigure linistea cetatenilor ? Ne tin in tensiune permanenta de ne plesneste dracu’ ceva la cap, ajungem legume. As sesiza ceva, dar nu stiu ce. Am chef de sesizari.

    Reply
  2. quaddelta

    @Boghy Eu rezist destul de bine pana in momentul in care trece Catalin Voicu prin cadru.

   Reply
 40. picus

  Cred ca e foarte important ca CC sa NU respecte termenul ( care nu-i poate fi impus de nimeni) de 24 de ore. Timpul cistigat astfel este foarte necesar pentru ca toata lumea sa inteleaga grozavia pe care o incearca USL.

  Reply
 41. picus

  Stiu ca sunt inadecvat, dar pina la iesitul in strada citeva lucruri ar trebuie reamintite.
   
  Romania nu este pur si simplu o democratie reprezentativa, ci o democratie reprezentativa constitutionala. Asta inseamna ca intr-adevar poporul detine puterea si suveranitatea, exercitind-o prin reprezentatantii sai, dar acestia nu pot exercita puterea in afara cenzurii Constitutiei. Unul din rosturile fundamentale ale Constitutiei (poate afla si bizonii USL) este acela de a stabili limitele actiunii politice. Constitutia exista pentru a exclude arbitrarul si absolutismul politic al alesilor. De aceea nu poate exista lege care sa scape de necesitatea controlului constitutional. De aceea alesii nu pot face ce vor, pentru ca mandatul lor nu poate depasi limitele pe care poporul le-a fixat prin Constitutie. Or noi acum ne aflam tocmai in acest registru: arbitrariu („guvernul poate sa modifice orice simte nevoia”) si absolutism („tot ce decide majoritatea parlamentare este legitim”). Iata de ce sintagme precum „lovitura de stat”, „dictatura parlamentara”, „mineriada parlamentara” etc. sunt cit se poate de riguroase pentru a descrie ce se intimpla la ora actuala. Daca alesii au depasit una din bornele stabilite de noi prin Constitutie, nu avem nicio garantie ca miine nu ne vor incalca drepturile si libertatile individuale. Asa ca, dincolo de dreptatea pe care trebuie s-o restabilieasca fomal CC, noi trebuie sa iesim in strada si sa ne aparam libertatile si democratia!

  Reply
  1. BogdanL

    @picus Ce ar trebui să mai înţeleagă bizonii USL şi corul de suţinători este faptul că România nu este o democraţie şi punct. România e stat de drept cu o democraţie liberală.

   Reply
 42. anarchix

  Nu v-ati prins? Base se duce maine in parlament si incepe sa-i nominalizeze cum a facut Saddam prin anii 70  :-)))
   
  You wanted dictatorship? Here it is, bitches!

  Reply
 43. Mistral

  De incurajare si nu numai . Scuze daca-l mai postez odata .
   
  „”Mark Gitenstein, ambasadorul SUA: Oamenii au dreptul de a nu fi conduși de o elită comunistă, reprezentată de moguli Ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein, a declarat, miercuri, că oamenii au dreptul de a nu fi conduși de elite puternice, fie ele comuniste sau nu, care să fie reprezentate de moguli care au în vedere doar propriile interese în detrimentul binelui comun, arată HotNews.”Oamenii au dreptul inalienabil de a nu fi conduși de o elită puternică, fie ea comunistă sau nu, reprezentată de moguli sau „baieți deștepți”, aflată în slujba propriilor interese”, consideră ambasadorul.Acesta a adăugat că este conștient de faptul că forțele care doresc reîntoarcerea la situația de dinainte sunt puternice și neobosite.”Sunt conștient că forțele care doresc „întoarcerea la situația de dinainte”, care se opun acestor reforme, sunt puternice și neobosite”, a mai spus Gitenstein.”

  Reply
 44. SimonaM

  PDL cere comisie de anchetă.
   
  Ăștia mă extenuează de cu dis-de-dimineață, o să fiu ruptă până la 17 😀

  Reply
 45. Mistral

  http://www.contributors.ro/dezbatere/la-atac-cetateni-proprietari-de-romania/
   
  România, casa noastră, e călcată în picioare de hoţi! Avem o casă mică şi sărăcăcioasă în care am strâns, cu sudoare, timp de 20 de ani minumul necesar pentru un trai decent. Nu avem destulă zestre pentru toti copiii şi mulţi dintre ei şi-au luat lumea-n cap fugind prin vecini, la mai bine. Instinctul proprietăţii trebuie însă să ne împingă la a ne apăra cu dinţii cele strânse într-o viaţă (democratică). Dacă riposta întârzie să apară suntem moi, laşi ori mămăligari şi ne merităm soarta.
  Nu mă interesează că hoţii au arme performante în dotare. Nu contează că au fragilizat/idiotizat mental cu Antenele lor nocive jumătate din populaţie. Nu mă impresionează că licheaua comunistă, Dan Voiculescu, e în spatele circului, la butoane, asmuţindu-şi armata de slugi, seară de seară, şi folosindu-se de cele două marionete USL-iste pentru a scăpa de zdup. Nu vreau să ştiu că vor avea toată puterea în România şi vor urma represaliile. Nu depindem de ei! Ne-am câştigat independenţa muncind şi fiind performanţi într-un mediu concurenţial. Creierul nostru nu le aparţine (cum de altfel nu îi aparţine nici lui Băsescu sau altora). E şansa şi datoria noastră să îi facem să se simtă ca dracu’. Să nu-i slăbim din priviri. Să nu-i lăsăm să se bucure nici o clipă de cele uzurpate. Să-i hărţuim. Să-i arătăm cu degetul şi să-i dispreţuim. Să-i tocăm mărunt şi metodic aşa cum fac şi ei cu visele şi speranţele noastre. Să-i ţinem sub presiune până innebunesc. Au nervii tari, însă nu e nimic mai frustrant decât să nu te poţi bucura de cele suptilizate în linişte. Să facem gălăgie. Să nu-i lăsăm să doarmă.
  Ca să nu obosim ar fi înţelept să ne organizăm. Internetul e al nostru nu al lor. Să îl ocupăm metodic căci suntem numeroşi, tineri şi deştepti foc. Aliaţii hoţilor sunt babele cucuiete din deal, fără wireless. Noi avem adevărata putere! Priviţi la ce se întâmplă în lume la nivel de mobilizări şi veţi înţelege. Să ocupăm strada căci e a noastră nu a lor. Cel mai vizibili suntem afară, pe asfalt, împreună. Suntem doar 300 de inşi în total !? Şi aceia, doar în Bucureşti? Restul ţării doarme sau se uită la Antene? Vă e lene şi vociferaţi indignaţi în casă? Secta normalilor are aşa puţini membri? Să ocupăm terasele din centrele oraşelor căci sunt ale noastre şi la o bere se coc, câteodată, proiecte măreţe. Să ne găsim de grabă nişte lideri şi câteva echipe de coordonare, altfel trecem drept o sumă de electroni liberi care vor stârni râsetele hoţilor. Rămânând atomizaţi vom fi năpădiţi de căpuşe iar puterea de ripostă e diluată. Răzvan Ungureanu ? Altul ?
   

  Reply
 46. poweraxxel

  Una dintr-e putinele emisiuni in media in care opinia publica mai este prezentata live …
  Moise Guran, Europa fm, ora 13,30, Romania in direct. Ascultati de curiozitate opiniile … Sunt foarte impartite. Cu o campanie bina facuta, cred ca totusi USL poate avea o surpriza la referendum. Acum, ramane sa vedem cum se descurca sociologu’. Daca a umblat mai mult prin tara in ultima vreme, ar trebui sa gaseasca solutii. Daca se vrea neaparat ca rezultatul sa fie impotriva demiterii si un astfel de rezultat n-ar incurca planurile tuturor …

  Reply
 47. SimonaM

  Preşedintele Traian Băsescu va fi prezent, astăzi, de la ora 10.00, în plenul Parlamentului. În această dimineaţă se va citi în plen cererea de suspendare a preşedintelui, documentul fiind întocmit de USL.
  Sursa: AGERPRES
  Acest document va merge, apoi, spre Curtea Constituţională, unde va primi un aviz. Avizul dat de CCR va unul consultativ, întrucât Guvernul, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, a luat acestei instituţii dreptul de a se mai pronunţa asupra hotărârilor Parlamentului.Votul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu va avea loc mâine.
  Cel mai probabil, şeful statului va interveni în dezbatere şi va ţine un discurs în faţa camerelor reunite.
   
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-basescu-merge-in-parlament-990467.html

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @SimonaM avizul a fost consultativ mereu, ca asa scrie in Constitutie; inteleg si astia de la evz tot in gura.

   Reply
   1. SimonaM

     @EleninaNicuţ ROFL, or fi și ei înainte de cafele. Important e că avem ce vedea de la 10 în Parlament..

    Reply
    1. SimonaM

      @EleninaNicuţ Ah. Io nu văd încă. Cred că trebuie să reamenajez, să nu mai stau cu spatele la tv 🙁

     Reply
    2. Yeba

      @EleninaNicuţ  @SimonaM , există un curent de opinie cum că prin prezență ar legitima lovitura de stat. Cum se poate interpreta dpdv juriidc prezența?

     Reply
    3. EleninaNicuţ

      @Yeba  @SimonaM nu stiu daca se mai pune problema de juridic acum, as zice ca e vorba, mai degraba, de tactica; strict juridic, pana la decizia CCR, hotararile Parlamentului etc sunt, din pacate, in vigoare si prezumate a fi valabile; pe de alta parte, insa, cred ca e prematura prezenta lui Base azi in parlament pt ca textul din CT suna asa:
      
     „În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.”
      
     eu din asta inteleg ca ascultarea lui poate avea loc dupa ce da CCR avizul.

     Reply
    4. Nemo

      @EleninaNicuţ  @Yeba  @SimonaM tactic, daca s-ar duce, ar ca sa trezeasca din amortire romanii toropiri de caldura. nu stiu ce le-ar putea spune, dar Basescu ramane oricum singurul cu un talent oratoricesc dintre „ai nostri”. care e calit(amintiti-va discursul de condamnare a comunismului).
     astfel, stirea poate ar capata amploare.
     astia vor sa faca si referendumul, repede-repede, ca sa nu apuce sa se dezmeticeasca lumea.
     nu’sh ce sa zic. zic si io 🙂

     Reply
    5. EleninaNicuţ

      @Yeba  @SimonaM rectific (m-am uitat in Regulamentul sedintelor comune): ascultarea se face inainte de sesizarea CCR cu cererea de aviz

     Reply
 48. Rezon

  http://www.kmkz.ro/opinii/insemnari-de-la-rinoceriada/ 
   
  Cine câștigă din bazaconia USL = PDL = aceeași mizerie?
   
  Drag enunț societatății civile pure! Aia, mai de stânga. Nu vă pripiți cu răspunsul! Stați, mai întâi, să vă dau niște formule echivalente: Monica Macovei = Predoiu = Titus Scornățean. Nașpa! Aroape că aș fi de acord cu: Petrom = Sidex = Hidroelectrica = bordurile lui Videanu = numărătoarea Robertei = piscinele Elenei, tot hoție é, dar să-mi spui că Funeriu = Mang = Ion Pop = Ambramburica, cu asta nu pot fi în veci de acord! A sosit momentul opțiunilor clare!Și cum cine câștigă?! Dan Diaconescu și PP-DD! E clară ca vaca!

  Reply
 49. Rezon

  http://www.kmkz.ro/opinii/insemnari-de-la-rinoceriada/ 
   
  Echidistanții puțin încurcați
   
  Îi văd zilele astea ieșind la rampă pe toți revoltații de profesie cu ocazia atacului rinocerilor la instituțiile statului, niște luptători de partea binelui care nu s-au sfiit în trecut să ceară în scris sau chiar să scandeze în Piață “Jos Băsescu!”. Genul “echidistant” și “apolitic”, dacă îl cunoașteți. Toți condamnă astăzi “derapajele”, “abuzurile”, “încălcările”, dar pe nici unul nu-l aud să zică: “Jos Ponta!” sau “Jos Antonescu!”. Și care instituții sunt atacate?! Alea pe care le controla Băsescu sau alea pe care le sprijinea Băsescu? Că nu i-am văzut să se revolte atunci când USL-ul, aflat în opoziție, le împroșca cu noroi. Ba chiar erau de acord că Băsescu a încălcat Constituția când a zis el, odată, că “nu sunt bani de pensii”. Vor să iasă din nou în în stradă revoltații ăștia, dar nu prea știu ce să scandeze de data asta. USL-ul tocmai îi servește cu un neconstituțional “Jos Băsescu!”, cum chiar ei cereau în ianuarie. Ce să strige? “Nu e frumos, domnule Antonescu!” “Nu e gigea, Victoraș!”?

  Reply
 50. DrMengele

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/veniti-din-nou-in-piata-universitatii-81035.html
  Mi se pare mie sau se incearca dilutia pornosagului USL de catre o anumita parte a societatii civile?(nu-s pizdele alea ….lol)
  Citesc articolul si chiar daca nu ma socheaza (am eu o perceptie proprie vis a vis de individ…), tot ma crucesc…:)
  Acu’ imi pun o problema.
  Ma fac frate cu „nicusor dan” pina trec puntea fascismoismului Pontaco-Antenesc?
  Ca daca nu-s frate cu el, ma da afara din Piata….:)
   
   

  Reply
  1. Rezon

    @DrMengele Fortele onorabile nu merg la iarmarocul din P-ta Universitatii. :La „Ghilimele” miroase a parfumuri bune si sticlele goale sunt aruncate la cos. 

   Reply
   1. Rezon

     @DrMengele De fapt, acum realizez care a fost impulsul ultim care m-a facut sa plec spre Victoriei, M-am asezat pe ghizdul (asa se spune?) fantanii de la Ubiversitate si m-am trezit incadrat de doi hipsterei cu o igiena discutabila. Pe scut, puțeau. 

    Reply
    1. Glook

      @Rezon Cand ti-au zis fetele ieri din instinctul lor feminin sa nu mergi la universitate ai zis ca ele e femei si nu stiu ce vor :).

     Reply
 51. Waltzing Matilda

  chchchch….ce bine ca ai pus degetul pe rana si le-ai spus-o cu banii , vacantele, terasele si televizorul…EXCELENT. Fiindca LENEA asta ii face pe cei mai multi sa se complaca in in blazata si relaxata beatitudine

  Reply
  1. Rheia

    @Florina Dă-mi voie să completez nițel imaginea, fiindcă ipochimenul mi-a fost asistent la facultate timp de doi ani: da, Kuki Tăriceanu este un prost. Un om prost, un inginer prost și un cadru didactic prost. Cum ar putea fi, ca politician, altfel decît prost?! 

   Reply
   1. Nemo

     @Rheia  @Florina tariceanu e genul care da cu parfum fara sa se spele inainte.
    dar deh, „imaginea” conteaza f mult, mai ales intr-o tara cu telenovelistii majoritari.

    Reply
 52. DrMengele

  Sa ii puna cineva frina lui Blaga, ca ne face de kkt.
  Citat: „Fac un apel solemn UDMR, UNPR, grupul minoritatilor….”
  Bai omule esti timpit de-a binelea? Tu vrei sa lupti cu USL-ul, apelind la mila rapandulelor care te-au vindut USL-ului?
  …Era momentul prielnic ca PDL-ul sa se curete de non-combat. A ales un facelift si atit. Trist si frustrant.
  Avem nevoie de oameni cu coaie, inteligenta si nemincati de politicianism pina la plasele. Nu de buldogi iesiti din forma.
  Nu zic ca Blaga e prost, dar rezultatele il dau de gol. De coaie si de politicianism, nu mai spun nimic.
  Astept cu nerabdare coagularea Initiativei de Centru-Dreapta.
  MRU pare ca are si coaie si inteligenta.Cu Macovei alaturi, cred ca o sa ii fie si mai bine.
  II tin pumnii. Si lui si tuturor celor care ies din casa, invingindu-si lasitatea si(sau) comoditatea.
  De aici de unde sint, nu pot decit sa ma duc la consulat, sa il votez iarasi pe Base. Sa ramina evident…:) Ca de referendum, nu cred ca scapa. Bulangii astia sint in stare sa ne mute-n Asia, doar ca sa isi faca damblaua.
  Dar sa votam noi mai mult decit pot ei sa anuleze….:)
   

  Reply
  1. Louisy

    @DrMengele Eu am scris si la articolul precedent: avem atat de putine metode la dispozitie si fereastra de oportunitate se ingusteaza atat de mult si atat de repede, incat ORICE chestie trebuie exploatata. Am aratat in comentariile precedente ca nu inteleg de ce am ignora faptul ca putem sa facem un mic show pro-democratie si stat de drept din orice si trebuie neaparat sa facem asta. Unul din motivele de demitere se refera la un text care NU E DIN CONSTITUITE. Trebuie strigat asta, subliniata si facuta cunoscuta impostura. Poti apoi sa ataci in justitie, poti sa faci plangeri penale. Ca se pare ca atat a mai ramas, ceva justitie schioapa. In loc sa le fie gadilat orgoliul, sa le fie dat de lucru, sa le fie data posibilitatea sa se imbete cu independenta nou-castigata si inca disponibila cateva zile, noi strambam din nas si zicem ca nu e cazul, ca dureaza prea mult. Non-combat. Cu 200 sau 500 azi in strada nu e de ajuns, un singur plan de actiune nu e suficient.
    
   Acum, astia sunt in parlament. Altii nu sunt. Apelul are si el rolul sa arate ca li s-a cerut sa se delimiteze de o magarie si ei n-au facut-o (eu dau deja verdictul ca n-au facut-o, dar nu cred ca e hazardat). E o chestie. E ceva. E o metoda de buzz, mai mic sau mai mare. E un argument. De ce sa nu-l folosesti?
    
   Da, maine, cand astia ii vor da cu flit, trebuie sa iasa la combat. Dar nu inainte de a arata ca au fost epuizate toate mijloacele. Da, stiu, nu o sa iasa, nu ma astept. Dar omul trebuie incurajat pe toate caile sa faca ceva, sa fie laudat cand face ceva, sa-i fie gadilat orgoliul ca e bine ce face si ca trebuie sa nu se opreasca. Avem cumva alti aliati aflati in Parlament si nu stiu eu de ei? Buni sau prosti, credeti ca acum e momentul sa rupem pisica? Cand astia au luat si pisica si pe noi toti in catarea pustii primului Vanator?

   Reply
 53. Bleen

  status pe FB:
   
  ”ah, mi-am amintit… unde sunt pizdele zgomotoase din Piata Universitatii – ianuarie, ingrijorate de dictatura Basescu, paupsele ONG care postau poze pe facebook? Ce imagini de vis, ce lozinci mobilizatoare, ce lupta pentru democratie… fetelor, acum o aveti. O sa va futa Ponta de n-o sa mai aveti culori in marker. Fara lubrifiant.”

  Reply
  1. cristihan

    @Bleen Cred ca daca imi pun si eu status-ul asta o sa vad in sfarsit plecandu-mi „prietenii” pe care nu i-am convins cu „idiotilor!” 😀

   Reply
  2. Florina

    @Bleen 
    
   Am o veste foarte proastă pentru ele, nici măcar de aşa ceva nu vor avea parte. În momentul de faţă, pe partea asta mai e încă democraţie, mai poate omul – altul decît Ponta, sper că se-nţelege – să aleagă. 

   Reply
  3. Rezon

    @Bleen Unde sunt? Tot acolo, strigand in soapta: „Suntem idioti utili! Suntem tovarasi de drum!”

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.