Lovitura de stat continua?

Referendumul a fost invalidat. Ce va urma? Probabil alte amînări din partea Parlamentului și Monitorului Oficial. Probabil faza violentă a loviturii de stat, că tot s-au plîns mulți că ce lovitură de stat e aia fără sînge pe caldarîm?

Vor încerca să scape de Kovesi și Morar pînă la revenirea lui Băsescu la Cotroceni. PNL se va transforma probabil în falanga paramilitar psihiatrică a USL în timp ce PSD va juca rolul psihopatului căruia i-a rămas o urmă vagă de rațiune. USL este însă unit și ambele partide au aceleași obiective, diferă doar stilistica. După chipul și asemănarea șefilor de partid, PSD e un grup de șmecherași veseli, hoți și mitomani iar PNL un cortegiu de psihopați triști dar violenți.

Dacă puciștii nu vor renunța și nu vor accepta revenirea lui Băsescu la Cotroceni, putem considera Constituția suspendată iar Curtea Constituțională desființată. Din acel moment puciștii vor renunța și la ultimele aparențe și ne vom afla în plină dictatură a forței și arbitrariului. Din momentul în care Constituția, instituțiile statului și legile nu mai sînt respectate, baza oricărei decizii devine forța brută. Sîntem în legea celui mai puternic.

Sper să nu se ajungă pînă acolo. Sper ca USL-ul să-și folosească ultimele resurse de sănătate mintală și să accepte decizia Curții Constituționale. Dacă nu acceptă, repet, intrăm, mai mult decît pînă acum, în domnia forței. Din momentul în care USL-iștii nu acceptă o decizie a Curții Constituționale nimeni nu mai e în siguranță în țara asta. Din acel moment, în care puterea politică nu mai recunoaște Constituția, statul de drept, legea și instituțiile statului, vom asista la demonstrații de forță brută descătușată iar legea celui mai puternic este singura aplicabilă în relațiile dintre puterea politică și cetățeni.

Pînă azi, puciștii au blocat instituțiile statului și au folosit procedurile împotriva statului de drept și Constituției. De azi vom vedea dacă aceștia, ajunși la limită, se vor retrage sau vor desființa orice procedură, stat de drept, Constituție și instituții ale statului.

Facebook Comments

585 Comments Lovitura de stat continua?

 1. Pingback: Un an de LiveFyre. Top 100 comentatori. Top 10 comentarii. | Blogary

  1. quaddelta

    @oglinjoara si mai spune si ce are de gand:
   „Trebuie să recunoaştem decizia CCR, dar nu trebuie să se confunde cu ideea că lucrurile rămân aşa. Eu cred şi fac un apel public că este nevoie de presiune publică asupra lui Traian Băsescu pentru a demisiona”

   Reply
   1. Gramofonu

     @quaddelta  @oglinjoara Da, publicul sa manince fasole, sa faca presiune. In timpul asta, laurentiu georgel lasa buteliile deschise la Cotroceni si ascunde alunele si biscuitii sarati, ca sa n-aiba presedintele nici dupa ce bea apa.
    Asta nici la capitolul „frectii” nu se incadreaza, decit sa vorbeasca aiurea mai bine s-ar duce la ilici sa-l invete de bine.

    Reply
 2. Hongse

  Aspazia Cojocaru: „Eu sunt magistrat, NU politician, ca să execut ordinele partidului. Şi nu permit nici unui puşti, care n-a dat un examen corect în viaţa lui, să mă critice!”

  Reply
  1. Yeba

    @Hongse nu mai da citatul, te rugăm, zice Bleen că s-a dat de muuulte ori, iar intrăm în buclă. Și ne pocnește cu Disqus!

   Reply
 3. Florina

  Marea greşeală a USL este că a deschis război pe mai  multe – prea multe – fronturi. Uriaşa greşeală pe care o face acum, Ponta la nivel declarativ, cel puţin, asupra celuilalt nu am dubii, este că deschide toate fronturile. Din disperare, bineînţeles. Şi să ne aducem aminte, Hitler a început să piardă în momentul în care a atacat URSS. Cu care semnase pact de neagresiune. Ei bine, intrarea României în NATO s-a petrecut pe timpul guvernării PSD. Cînd îţi ataci aliatul – ceea ce a încercat USL poate fi interpretat şi aşa, ca atac la valori fundamentale numai şi ar fi suficient – mai devreme sau mai tîrziu, pierzi. Problema, într-o atare situaţie,  nu se mai pune decît în inteligenţa şi sîngele rece în evaluarea potenţialelor pierderi. Ceea ce, posibil, face acum PSD. 
   

  Reply
  1. revealer

    @Florina Problema e ca acum unii din PSD sunt implicati prea mult, deci sunt cu spatele la zid (ma refer la Ponta, in primul rand si cativa baroni, precum Dragnea). Indivizii astia nu au decat optiunea de „unconditional surrender” deci nu au de ales decat sa lupte pana la ultima suflare.
    
   E o ocazie unica – ori PSD-ul va face front comun in spatele lor si atunci (probabil) se vor scufunda cu totii ori se vor dezice de ei si va iesi un PSD mai spalat (cam ca Dadan in filmul lui Kusturica).

   Reply
    1. Rheia

      @Gramofonu  Îți amintești că pînă la coadă pe Dadi l-a spălat bunica fetei cu furtunul? Deci: cine e bunica?

     Reply
    2. revealer

      @Rheia  @Gramofonu Noi avem o „bunicuta” dar pe aia nici naiba n-o spala. Nu iese vopseaua rosie de pe ea cu nimic.

     Reply
  2. poweraxxel

    @Florina pentru USL lucrurile nu stau chiar bine … Ceea ce trebuia sa ii bucure, mai rau i-a incurcat de fapt. Alegerile locale le-a oferit o zestre de primari si consilii pe care nu o pot sustine. Ar fi fost mai avantajos daca castigau doar 2/3 din ce au castigat. Alesii lor puteau fi finantati daca erau in numar mai mic. Acum, numarul este prea mare si nu pot fi sustinuti toti. Colac peste pupaza, oamenii din teritoriu au rebuit sa sustina vrei nu vrei nebunia centrului, cu demiterea lui Basescu. Acum s-au mai adunat ceva datorii, bani de dat care si asa erau prea putini. Cunosc cazuri de localitati in care a fost oprit pana si iluminatul stradal din lipsa de fonduri. Alimentarea cu apa este in pericol de a fi rationalizata din lipsa de fonduri. Sunt subiecte cu adevarat de impact pentru populatie, PDL-istii astia haotici habar nu au sa le foloseasca … „Angrenajul” USL este intins la maxim si incepe sa paraie.

   Reply
   1. CiufutozaurusRex

     @poweraxxel  in constanta, jumatate dintre primarii nu mai au bani sa-si plateasca angajatii.

    Reply
    1. poweraxxel

      @CiufutozaurusRex intr-o anumita zona in tara, luna trecuta pensiile au intarziat mai mult ca oricand … Aia e durere mare, usor de utilizat de PDL, numai ca popandaii astia habar nu au de politica, de romani, de tara …

     Reply
    2. poweraxxel

      @CiufutozaurusRex si nu uita, zilele trecute a trecut neobservat anuntul potrivit caruia se vor lua bani din salariile pe trimestrul 4 ca sa se plateasca salarii in trimestrul 3 urmand sa se completeze la rectificarea bugetara. Ati auzit ceva de rectificarea bugetara? Cred ca o sa se infunde rau pentru USL … Nu stiu ce ar zice FMI daca ar auzi ca astia toaca banii de salarii din trim. 4 inca din trim. 3 …

     Reply
  3. mbuliga

    @Florina Buna observatie!  S-au repezit sa ia toata puterea imediat.
    
   (Ca la sah, prea multe fronturi si s-au trezit cu regina in cantonament.)

   Reply
   1. ovidiuss

     @schtiel Fiindca sper ca CSM sa zica maine ca nu are cvorum si ca amana pe saptamana viitorare, doar as sa il frustreze-crizeze iar pe Ponta.
    Avem nevoie de satisfactii si noi, ca ni le-au furat pe alea de dupa referendum cu amanarea asta de 21 de zile.

    Reply
    1. poweraxxel

      @ovidiuss  @schtiel CSM deja si-a creat motivul … Acela ca nu se va accepta introducere pe ordinea de zi a discutiilor deja stabilita si subiectul demisiei lui MP …

     Reply
  1. revealer

    @ovidiuss Pai era evident asta. Maine CSM ia act de demisia madamei si o data cu ea pierderea calitatii de magistrat, devine simplu cetatean, nu mai e caz de incompatibilitate, iar Antonescu e (inca) interimar, deci poate semna decretul de numire. 
    
   Ce poate face Mona o data ajunsa ministresa e alta poveste.

   Reply
   1. mbuliga

     @revealer  @ovidiuss Pariu ca miine CSM nu are cvorum ca sa adauge pe ordinea de zi demisia lui Mona?
     
    In alta ordine de idei, se joaca foarte strins, pe bottleneck-uri, de cind cu suspendarea lui Basescu.
     
    Totul s-a concentrat pe curtea constitutionala, acum pe CSM, intoarcerea lui Basescu ar largi putin frontul.

    Reply
    1. airwave

      @mbuliga  @revealer  @ovidiuss Cu amendamentul ca lupta asta pe spatii mici avantajeaza armata mai mica, mai bine organizata si mai bine antrenata. 
     Mai mici e clar ca suntem, mai bine antrenati (macar intelectual) suntem, mai bine organizati… ma abtin.
     Prin urmare, un „all out attack” nu e avantajos, pentru ca le ofera inamicilor posibilitatea sa faca uz de superioritatea in forta bruta. 

     Reply
    1. EleBelele

      @Canadiana  @ovidiuss eu zic sa ne mai uitam o data 🙂 la pct. 4 e demisia din functia de membru ales al CSM, nu din functia de magistrat.

     Reply
    2. Canadiana

      @EleBelele  @ovidiuss aha, e o diferenta pe care eu nu am stiut-o. la laici trebuie sa le dai cu lingurita 🙂

     Reply
    3. ovidiuss

      @EleBelele  @Canadiana  ha..ha, de la CSM o „elibereaza”, bravo !..poate se panicheaza Piviniceru pana maine si se razgandeste iarasi.

     Reply
   1. Ilinca

     @EleBelele  @ovidiuss demisia din csm este pe ordinea de zi. Problema va fi daca vor accepta completarea ordinii de zi cu demisia monei din magistratura. Speram ca nu. 

    Reply
  1. Bleen

   Cine vrea s-o vadă pe Laura Ștefan la teve, citește programul teve sau stă cu televizorul deschis, poate poate o apărea Laura Ștefan la teve. Sau se sună, se mailuiește sau messengeruiește cu amicii pe temă. 

   Reply
 4. promaa2002

  Premierul Victor Ponta a declarat marti seara, la TVR 1, ca presedintele Traian Basescu l-a sunat a doua zi dupa alegerile locale si i-a transmis ca, incepand cu acea data, „va iesi la lupta impotriva Guvernului si a USL”. „Hai sa va destainui un lucru. Imi amintesc perfect. Pe 10 iunie au fost alegerile locale. Pana in data de 10 iunie, intr-adevar, presedintele Basescu a fost foarte retras, asa cum trebuie sa fie un presedinte in mod normal. Pe 10 iunie, USL a obtinut o victorie neasteptata chiar si pentru noi, au fost zone in care nu credeam ca o sa castigam… Pe 11 iunie, luni, presedintele Basescu m-a sunat, pana atunci mai vorbisem la telefon, si, pe un ton foarte agresiv, mi-a spus „Gata, s-a incheiat, de azi ies la lupta cu Guvernul si cu USL-ul”. cine-l crede pe ponta ? la cat e el de guraliv si toata ziua la tv cu microfonul in gura, ar fi rezistat de pe 10 iunie pana azi sa nu spuna asta ? minciuni

  Reply
 5. severmihail

  Mie incepe sa-mi fie frica de revolutia asta din P Universitatii. Sunt vreo 300 acolo. Daca mai vin vreo 12?

  Reply
  1. Yeba

    @severmihail , he, he, dacă era un chat pe-aici, îți ziceam de  @SimonaM , cică știe ea niște poțiuni cu sânge rece-n ele

   Reply
  2. Hongse

   @severmihail
   Mă uitam mai devreme pe city-cam-ul pus la Piaţa Universităţii (parcă de jurnalul naţional). Erau doi indivizi cu nişte steaguri imense, aria unuia singur acoperea suprafaţa ocupată de zecile de mii de revoluţionari…
    

   Reply
   1. gone fishing

     @Hongse  @severmihail
     Nu stiu cati sunt adunati in piata, dar nu arata deloc bine ce se petrece acolo.

    Reply
    1. coffee

      @gone fishing  @Hongse  @severmihail Nu inteleg de ce ii lasa jandarmii sa blocheze circulatia. Daca vor un Bucuresti cu centru pietonal sa-l cheme pe Nicusor Dan.

     Reply
    2. ny2

      @coffee  @gone fishing  @Hongse  @severmihail pai cine sa-i opreasca? ce, Ponta are puterea? el e doar la guvernare 🙂

     Reply
    3. coffee

      @ny2  @gone fishing  @Hongse  @severmihail Le-a pus si un ecran cu Antena 3 ca la concert. Astia s-au mutat acolo.

     Reply
    4. Hongse

     @coffee@gone fishing@severmihail
     Din ce văd eu pe un sfert de ecran (la B1)  jandarmii blochează circulaţia.
      

     Reply
    5. Ganditoarea

      @Florina  @gone fishing  @Hongse  @severmihail Arata ca o haita hamesita, incoltita. Initial am crezut ca au pornit la vanatoare pentru o halca de carne, de fapt au fost trimisi acolo sa recupereze osul. Din pacate ei nici macar nu au inteles asta.

     Reply
    6. gone fishing

      @ny2  @coffee  @Hongse  @severmihail
      lasand la o parte gluma, mie remarca aceea cu „nu suntem la putere, doar guvernam” mi s-a parut cea mai sinistra si de rau augur din tot ce-am auzit pana acum. ar merita o analiza serioasa.

     Reply
    7. ny2

      @gone fishing  @coffee  @Hongse  @severmihail pai nu sunt la putere, adica nu au Justitia (inca)

     Reply
  3. schtiel

    @severmihail eu sunt nou pe aici …nu stiu daca s-a pus problema … nimeni nu le explica faptul ca intr-o democratie , o minoritate ( 46 ) se supune majaoritatii ( 54 ) ?sau pe limba bizonului , careul de popi e mai mic de careus de asi ?!

   Reply
    1. Gramofonu

      @schtiel  @severmihail Cind unii au 4 asi, iar ceilalti 5 asi, iti dai seama ca nu se prea baga nimeni intre ei. Parca-parca le pute mai rau o mina cu 5 asi, dar nu s-ar avinta, mai ales cind cei cu 4 asi (vezi Blaga) sugereaza timid o impartire a potului, fie ea si 16-84 (dintr-o mina cu 5 asi poti face 5 careuri, nu?).

     Reply
   1. Hongse

    @schtiel@severmihail
    S-a pus chiar din prima, când încă se discuta despre definiţia cvorumului conform USL, versiunea 1.0. După cum ar fi vrut Crizantem, dacă la referendum se prezentau doar 3 indivizi, să le zicem Crin-Laurenţiu, Victor-Viorel şi încă unul, nea Dorel de exemplu, şi dacă doi dintre ei votau pentru demitere restul ţării trebuiau să respecte votul democtaric al majorităţii (2 voturi la 1)
     

    Reply
 6. quaddelta

  Exista un post, nu stiu daca ati auzit de el – RomaniaTV 🙂
  Tata, croseteaza astia un scenariul cu materialul SRS-ului de te doare creierul reptilian. UDMR-ul ar fi evadat deja din coalitia borfasilor si se va alatura „platformei” deoarece USL-ul nu are nici o sansa sa mai obtina 50% in toamna.

  Reply
 7. Rheia

  Deci toată lumea se uită la televizor? Măcar spuneți, să mai pun și eu mîna pe-o carte, pînă vă dezvrăjiți din mrejele micului ecran.

  Reply
    1. Rheia

      @Taticu  @mbuliga Stai, fii atent, că mi-ai amintit o metaforă on-topic: La Ciubăncuța, de unde era maică-mea, aveau oamenii bivoli. Aveau și străbunicii mei, evident. Una din bivolițe, Silvie, nu voia să se lase mulsă decît dacă venea stră-unchiul meu, Vinucu, și-i fluiera. Deci nu că-l mirosea sau că- auzeda vocea. Dacă doar stătea acolo, ca vițelul la cartea nouă, ori doar vorbea, Silvie dădea cu copita-n vidără. Trebuia minten să fluiere. Cam așa și cu o anumită parte a electoratului nostru. Poate veni și mama MRU-ului sau a neamțului, dacă nu-i fluieră ei așa cum știe, prin televizor, n-o să jeteze votul!

     Reply
   1. mbuliga

     @Nea  @Rheia Poate bourbon cu rom
     
    The Sherman Cocktail:
     
    1.5 oz Bourbon.5 oz Port.5 oz Jamaican Rum1 dash Angostura Bitters1 dash Orange Bitters
     
    Add to mixing glass over ice and stir.  Strain into cocktail glass and serve.

    Reply
 8. oglinjoara

  Bogdan Niculescu Duvăz, în legătură cu ancheta fraudelor de la referendum, la Antena 3:  „din punctul ăsta de vedere [dacă Pivniceru ar fi ministru] lucrurile cred că s-ar mai schimba puţin”.

  Reply
 9. Rheia

  On-topic: Obiectivele pe termen imediat ale noastre („dreptarii informali”) sînt trei: (1) Statul cu gura și tastatura pe guvernaea USL, și datul peste bot cînd calcă legea; (2) Statul cu gura și cu tastatura pe PDL+ICCD și înghioldit ghibolii să miște mai repejor spre liman: (3) Pornit campanie serioasă la firul ierbii de dispersat/dezaglutinat susținătorii USL. 

  Reply
 10. quaddelta

  Va dati seama ce razboi inter-continental va da Crin in 2014:
  Departamentul de Stat American vs. Departamentul de Stat Acasa.

  Reply
 11. Louisy

  Eu am o sugestie pentru Basescu, bazat pe modul cum a procedat saptamana trecuta.
   
  Avand in vedere ca motivele suspendarii (si parca si cele din 2007) s-au bazat exclusiv pe DECLARATII ale sale, e bine sa taca. Si doar sa faca, daca vrea si daca are ceva de facut. Sa vorbeasca restul, de exemplu MRU sau altul care se considera indreptatit.

  Reply
  1. mbuliga

    @Louisy Da, dar cineva trebuie sa faca si opozitia, ca opozitia vad ca nu se misca de loc, deocamdata.
    
   Sa vedem, plecind de la banuiala ca TOTI parlamentarii sint deranjati ca s-au trezit romanii, ma astept la surprize in septembrie de genul: parlamentul are o noua majoritate care va face si va drege ca sa repare daunele facute de Ponta si Antonescu. Cei doi vor fi sacrificati, toata lumea ride, cinta si danseaza, PDL se pupa cu PSD, etc.
    
   Vorba e cum sa o intoarca intr-un mod credibil.

   Reply
   1. Rheia

     @mbuliga  @Louisy Mda, și eu văd cam demult că PDL stă cu buzele țuguiate înspre PSD. Speram să mă înșele ochelarii.

    Reply
    1. mbuliga

      @Rheia  @Louisy Da, e ciudat incepind de la schimbarea de majoritate care a dus la caderea guvernului MRU.
      
     E ca la Tarantino, toti cu pistoalele pe toti si care clipeste primul… Mie mi se pare ca traseistii au „clipit” mai repede, cautind pleasca la USL-ul dat de cistigator.
      
     Poate prea repede au miscat baietii si acum se mai gindesc.
      
     Apoi, UDMR-ul a luat-o rau rau de tot, ei au fost contra Basescu si s-au trezit ca alegatorii lor le-au dat cu tifla.

     Reply
    1. Rheia

      @Rezon Clarrific: N-am fost în piață, doar am biroul LÎNGĂ piață. Și nu-mi julesc eu bunătate de limbă cu supranume de cretini.

     Reply
  1. MariusBadea

    @Rezon Acu’m-am intors de-acolo. N-am (re)cunoscut pe nimeni dintre cei prezenti, asa ca-am luat-o din loc.

   Reply
 12. CiufutozaurusRex

  as vrea sa vad niste sondaje noi.
  la ultimele, USL era aproape nezgariat, iar Cacaraul luase chiar avant.
  nici macar muiutul dat azi lui Isarescu n-o sa-l atinga?

  Reply
  1. elgreco

    @CiufutozaurusRex Mihail Neamtu vorbea de niste sondaje pe iRealitatea dar am prins prea tarziu si nu am auzit tot ce a spus.

   Reply
  2. mbuliga

    @CiufutozaurusRex Oricum e ceva ciudat cu 60% USL si doar 40% la referendum. Oare exista simpatizanti USL care nu s-au dus la referendum? Ma indoiesc.

   Reply
 13. Amelia New

  Sorry, n-am citit toate comentariile, poate s-a mai discutat: Ponta e cel putin la fel de iresponsabil si de dus cu pluta ca si Antonescu. Cica nu sunt la putere ci doar la guvernare; pai, intr-o democratie se ajunge la putere prin castigarea alegerilor parlamentare si prezidentiale. Au fost cumva alegeri si nu stim noi? Si cica n-ar mai fi acceptat regula cvorumului ca „nu s-a aplicat cu buna credinta”. Adica a adoptat o regula gandindu-se ca nu va fi aplicata, ba chiar ca va fi incalcata „cu buna credinta”?
  P.S.1 Predescu e complet senil, iar Tudorel si Gaspar sunt ticalosi (inside information).
  P.S. Respect D-nei Aspazia Cojocaru pentru pozitia exprimata public.  

  Reply
  1. DanCanada

    @Amelia New Ponta e un Pinochio, de obicei trebuie sa iei de buna negatia. Deci ei detin SI puterea, no problem. Tocmai de asta e posibil ca maine in Parlament sa decida toti boii un fel de „CCR: Je m’en fiche!” ca doar sint majoritari, nu?

   Reply
  2. quaddelta

    @Amelia New Pe mine altceva m-a ingrijorat la Ponta: faptul ca a spus „nu suntem la putere” in contextul in care vorbea de ultima decizie a Curtii. Pentru el este inadmisibil ca justitia sa se pronunte impotriva celor ce conduc Romania!

   Reply
 14. Bleen

  Mai e varianta suspendării astfel încît referendumul să se țină odată cu parlamentarele, pe 2 decembrie. Asta înseamnă suspendare cel mai devreme pe 2 noiembrie. După 2 octombrie deci. Dar Mona poate propune un procuror general, Băsescu îl poate refuza și lucrurile se pot amîna pînă după 2 noiembrie, cînd Băsescu e suspendat din nou. Referendumul de demitere se ține odată cu parlamentarele și USL face campanie pe temă. Se face și cvorumul și toată lumea e fericită. D-aia zic că trebuie luptat public pe temele lovitură de stat și fraudă. Dar așa-s eu, fac pe deșteptul. Știu băeții cum e mai bine. Mai bagi o feștilă, mai bagi o horă motivațională.

  Reply
  1. DrMengele

    @Bleen „Mno”…nu-l vazusi pe „baiatul” Bleaga cu cita ferocitate a muscat din dusman?…lol…
   Omul asta are rezerve incredibile in a dezamagi. 
    

   Reply
  2. Florina

    @Bleen 
    
   La A3 se jeleşte preventiv faptul că USL s-ar putea să nu mai aibă numărul necesar de parlamentari pentru o nouă suspendare. 
    
   Iar eu, fără să-mi fac vreo iluzie în privinţa GIO, continuu să cred că Gordon nu vine de două ori la Bucureşti. Pe acelaşi subiect. 

   Reply
 15. Bleen

  Art. 54
   
  (1) Procurorul general al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Naţional Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.
   
  (2) Dispoziţiile art. 48 alin. (10)–(12) se aplică în mod corespunzător.
   
  (3) Preşedintele României poate refuza motivat numirea în funcţiile de conducere prevăzute la alin. (1), aducând la cunoştinţa publicului motivele refuzului.
   
  (4) Revocarea procurorilor din funcţiile de conducere prevăzute la alin. (1) se face de către Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei care se poate sesiza din oficiu, la cererea adunării generale sau, după caz, a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ori a procurorului general al Parchetului Naţional Anticorupţie, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru motivele prevăzute la art. 51 alin. (2) care se aplică în mod corespunzător.

  Reply
  1. Bleen

    @ny2 Problema e că ăla mic de la PC e mai vioi și mai activ decît tot PDL-ul la un loc. Ceea ce nu zice Sulfina e că alegătorilor le scapă numele tuturor pedeliștilor.

   Reply
 16. Bleen

  Pentru cei care sînt îngrijorați de venirea Monei la MJ.
   
  Mona poate veni la MJ fără probleme atîta timp cît președinte este Băsescu. Mona poate cere revocarea PG și PȘ-DNA dar doar președintele îi poate revoca. Mona poate propune noi PG și PȘ-DNA dar doar Băsescu îi poate numi. 
   
  Asta nu înseamnă că USL nu mai poate încerca o suspendare  care să-i lase iar la butoane pe Crin și Mona.

  Reply
  1. SimonaM

    @Bleen Ce referendum mișto va fi ăla! Cu poteră la urnă și camere video și soft de verificare CNP.
    
   Bring it on!

   Reply
   1. Bleen

     @SimonaM Păi nici nu e nevoie să se ajungă la referendum. E suficientă suspendarea, schimbarea PG și PȘ-DNA și ura și la gară.

    Reply
  2. elgreco

    @Bleen Daca va fi declansata vreo cercetare impotriva monei , Base o poate suspenda  (gen ministru aparari)

   Reply
  3. Pataphyl

    @Bleen Crizel zicea c- o numește mîine seară Pe Muona, are timp s-o schimbe pe Codruța pînă i se scoală MOF(t)-ului să publice invalidarea?

   Reply
   1. Bleen

     @Pataphyl Nu prea. Trebuie să ceară revocarea, revocarea să treacă de CSM, să fie acceptate de președinte, Mona să facă o altă propunere, aia să treacă de CSM și să fie numită de președinte.

    Reply
  1. Bleen

    @SimonaM Azi s-a întîlnit cu cineva. Tată a 3 copii, care ar cam pleca în Noua Zeelandă. Cred că i-a transmis indignarea.

   Reply
 17. mbuliga

  Am fost pe la Universitate. Era un steag mare, mare, sub care incapeau toti revolutionarii in rezerva.
   
  Mai multi oameni mi-au zimbit pe drum, m-am simtit ciudat, o fi fost netu’ sau eram descheiat undeva?

  Reply
  1. quaddelta

    @mbuliga 10^10 Oftopic: Mi-am permis sa arunc un ochi pe blogul tau. Felicitari! Stiam eu ca matematica inseamna si altceva decat fractii polinomiale :). Imi cer scuze gazdei pentru divagatie dar chiar m-am bucurat sa vad un matematician printre noi.

   Reply
   1. mbuliga

     @EroulBula fara palarie de paie?
     
    Multumesc pentru aprecierea blogului. Stoian, Stamate? Cel cu pilnia?
     

    Reply
  2. Nea

    @mbuliga, fă-te-ncoace, zici că eşti matematician şi nu zici nimic?
   Păi noi căutăm aici de peste un an o urmă că Stoian a existat. Tot ce-am reuşit să găsesc a fost mormântul lui Stamate. Varsă tot ce ştii.

   Reply
 18. SimonaM

  A prins glas MRU. B1Tv, telefonic.
  Zice despre deturnarea instituțiilor statului de către USL, lovitură de stat.. Era cazul.

  Reply
  1. Yeba

    @SimonaM Intelectualul Stelică e trist, cică niciodată n-o să-l invite Angela pe Băse la Berlin.

   Reply
 19. ny2

  ne repliem momentan, dar continuam sa transmitem indicatii. azi, justitia:
   
  „Atat pentru PNL cat si PSD urmeaza o perioada foarte dificila atat din punct de vedere psihologic, cat si din punct de vedere politic. Printre actiunile care le-ar putea imbunatati pozitia s-ar numara schimbarea rapida a Laurei Kovesi de la Parchet si a lui Daniel Morar de la DNA, dar asemenea actiuni par a fi dificile in conditiile in care CSM tergiverseaza procesul numirii noului ministru al justitiei”, arata Vocea Rusiei.
   
  Clar? Clar!

  Reply
  1. Bleen

    @ny2 Asta cu Vocea Rusiei e o prostie. De fapt, Vocea Rusiei vrea să arate ce mare influență are Rusia în zonă. Și vin ăia cu chestii deja fumate și evidente.

   Reply
  2. EroulBula

    @ny2 Mi-e greu sa cred ca va tergiversa CSM-ul numirea Monei la justitie.
   Sa spunem ca ar intarzia cateva zile sa ia la cunostinta de demisia ei ca sa-i dea timp lui Basescu sa revina la Cotroceni. Revine Basescu …. si ce face ? Poate respinge o numire cu riscul sa ne trezim cu Chiuariu candidat la MJ si sa nu mai poata face nimic.
   Cred ca CSM-ul va lua act, miercuri, de demisia Monei, apoi va fi numita ministru al justitiei.
    
   Batalia se va da pentru inlocuirea lui Kovesi si Morar.
   Mona va propune inlocuirea lor iar CSM, sper, va intarzia sa emita un aviz pana cand se va intoarce Basescu la Cotroceni. In cazul asta nu cred ca exista un numar limita de refuzuri pe care sa le faca Basescu. Mona va propune, CSM va aviza iar Basescu va numi ….. pe cine crede el de cuviinta.

   Reply
 20. Bleen

  Eu sînt convins că Ponta și Antonescu au declarat că recunosc decizia CCR doar de ochii și urechile Ioropii și Americii și că nu-l vor lăsa pe Băsescu la Cotroceni.

  Reply
  1. promaa2002

    @Bleen pai ce dracu sa mai faca ? pt ca zgonea a spus ca vineri va fi plen reunit  si ca parlamentul va lua doar act de decizia ccr si o vor trimite la MO

   Reply
  2. quaddelta

    @Bleen Eh, acum fereastra de oportunitate s-a inchis. Sunt convins insa ca la a treia supendare vor fi mai bine pregatiti.

   Reply
   1. cocosila

     @SimonaM  @Bleen Lui Antonescu nu-i pasa din doua motive: Ioropa si USA nu-l baga in seama; Ponta are doar un singur motiv si jumatate: e prost si plagiator

    Reply
    1. Gramofonu

      @Florina  @SimonaM  @Bleen Mai are sa-si lase o figura inteligenta si sa-si stearga rictusul.

     Reply
    2. Gramofonu

      @Florina  @SimonaM  @Bleen Mai are sa-si lase o privire inteligenta si sa-si stearga rictusul.

     Reply
  3. Louisy

    @Bleen Arunca un isteț o piatră și comentatorii se aruncă în apă să o scoată.
    
   Stimabile, elaborează. Prezintă un scenariu, oricât de puțin probabil.

   Reply
   1. Gramofonu

     @Louisy  @Bleen „regretam, nema cvorum, nu putem sa citim decizia CCR, mai asteptati un picut, vreo 29 de zile”

    Reply
 21. promaa2002

  Premierul Victor Ponta şi-a exprimat, marţi, regretul că, împreună cu Crin Antonescu, a acceptat un cvorum de 50% la referendum, pentru că acest prag de participare la vot a fost folosit cu rea credinţă de „nişte oameni necinstiţi”, el făcând referire la Traian Băsescu şi la şase judecători ai CC. ce nu inteleg, cum adica a acceptat ? pai nu avea ce face, pt ca pragul a fost impus de ccr ! ciudat este ca acel prag a fost votat de ccr cu 9-0 , deci si de cei ai usl ! l-a luat acum gura pe dinainte pe ponta ? a fost vreo intelegere avand in vedere 9-0 ???? poate stie cineva mai mult…

  Reply
 22. Louisy

  Eu cred ca acum ar trebui sa vorbim de liste.
   
  E o tema lansata la oha de USL, acum e numai buna de intors contra lor.

  Reply
  1. promaa2002

    @Louisy pai eu am mai scris ca sunt foarte curios daca la alegerile din toamna , organizate de guvernul ponta, pe liste vor fi 18 mil ca la locale si referendum sau 14 mil cu ar fi vrut antonescu ca sa fie validat referendumul

   Reply
  2. Glook

    @Louisy Daca sunt 3 mil de romani in strainatate cu cat creste numarul parlamentarilor ptr. diaspora? Dar cu cat scade cel pentru colegii in romania?

   Reply
   1. ny2

     @Glook  in Parlamentul Romaniei exista 4 deputati si doi senatori de diaspora, si din cate am citit norma de reprezentare este de 70.000/deputat si 160.000/senator. facuse unul de la pdl un calcul zilele trecute, daca retin bine spunea ca diaspora ar mai castiga vreo 30 parlamentari (nu sunt sigura de numar, nu da cu rosii)

    Reply
  3. Glook

    @Louisy Io pe cine-oi fi ofensat de-am intrat de ieri pana azi in moderare? Daca-mi spunetoi promit sa nu mai fac. Cand mi se repeta des inteleg repede.

   Reply
   1. valid

     @Glook  cred ca pe bombonel ca el e fan Smith & Wesson. cu glock-ul  acum nu mai era in cantonament cu echipa de lapte gros.

    Reply
 23. Rezon

  Stati asa. Ponta il intarata pe Blaga: „Nu stie saracu, e vames”. 
  Sa vedeti ce-o sa-i faca Blaga, daca se enerveaza deodata

  Reply
   1. Rezon

     @cocosila „Este inacceptabila atitudinea dlui Prim ministru Ponta dupa ce mi-am exprimat sincera disponibilitate de a participa la gasirea unei solutii negociate a fostei crize politice…Asa ceva nu se face!”

    Reply
 24. cocosila

  Ce gargaragisti ridicoli conduc acum tara. Numai bascalii si replici cretine. S-au intrunit cei trei ca sa spuna ce? Bancuri proaste. Niste paiate care incearca sa-si ascunda frustrarea.

  Reply
 25. Rheia

  Înțeleg că îndemnul din PS-ul postării lui Bleen de sus s-a vărsat, dacă toată lumea îmi ignoră întrebarea, inclusiv Bleen. Stați, nu dați cu televizorul în mine, că doar voiam să fiu disciplinată, atîta tot!

  Reply
 26. Louisy

  Cineva trebuie sa-l intrebe pe Ponta, care continua sa sustina tampenia cu procurorii:
   
  „In ce mod actiunea unor procurori, desfasurata intr-un sat din Gorj, favorizeaza sau ajuta la revenirea lui Basescu la Cotroceni? Care este lagatura de cauzalitate dintre cele doua actiuni? Cauza fiind ancheta si rezultatul fiind revenirea. Cum decurge una din cealalta?”

  Reply
 27. Bleen

  Uite, Aspazia Cojocaru are liber la comentat pe Blogary săptămîna viitoare, fără să treacă prin moderare. Două din comentariile sale la acest articol au peste 10 like-uri fiecare (25 de like-uri unul, 15 like-uri celălalt).

  Reply
  1. Yeba

    @Bleen „nu permit nici unui pusti, care n-a dat un examen corect in viata lui…” asta n-a primit like, am pescuit-o de la picus, tb sa le dăm like la amândoi, lui picus că a găsit citatul și Aspaziei că o țin nervii să înțepe. 

   Reply
 28. cocosila

  Marele necaz al lui Antonescu este faptul ca in presa internationala este pomenit doar Ponta. El este realmente inexistent pentru presa si politicienii straini

  Reply
  1. ny2

    @meioza zice Ponta acum ca ii va apara pe oameni de abuzurile procurorilor si ca spera ca acum, ca Base si-a vazut visul cu ochii, va da la loc comanda 😛

   Reply
   1. Rheia

     @ny2  @meioza A mai zis ceva: că-și va face datoria față de cei care au susținut USL-ul. Noi, ăilalți, deci nu existăm pentru el. 

    Reply
 29. gone fishing

  Numara cineva de cate ori se pronunta cuvintele „democratic”, „democratie”, „democratice” in declaratiile celor doi, Ponta si Crin? Ca nu mai spun de numele lui Basescu. Oare cat mai poate tine smecheria cu fixatia asta bolnava?

  Reply
  1. quaddelta

    @gone fishing Ntzu! Eu sunt inca blocat la „discret” si „infim” folosite in contextul: „Voi fi un presedinte discret” si „Basescu are sanse infime sa revina”.

   Reply
  2. Nea

    @gone fishing Era o poantă mişto în genialul serial Yes, Prime Minister:
   Întrebat de premier cum identifică ţările cu regimuri dictatoriale, consilierul răspunde: simplu, au cuvântul Democrat în titulatura completă a statului.

   Reply
 30. Bleen

  O să vă rog din suflet să nu mai dați declarația Aspaziei Cojocaru. Deja apare în 117 comentarii (din cele 225 de comentarii-citat care au înlocuit clasicele comentarii-link). Am înțeles ideea. În aceeași ordine de idei, nu reușesc să înțeleg cum un citat dintr-un ziar sau dintr-o televiziune se poate califica la rangul de comentariu, dar asta e, nu înțeleg multe. O să asistăm la un război al citatelor. Postacii USL vor veni cu citate din Antena 3, comentatorii locului îi vor lovi năprasnic cu citate din Evenimentul Zilei. Apoi vor izbucni mici bătălii de graniță între citate din Banciu și citate din Badea, citate din Bușcu și citate din Cartianu, citate din Blaga și citate din Ghișe. Ceea ce vreau să spun e că citatele e frumos să fie însoțite și de un comentariu, de o contribuție personală a comentatorului.

  Reply
 31. Rezon

  Din ciclul filmelor cu prosti,.FACIAS acţionează statul român la CEDO pentru erori juridice grave în decizia de invalidare a referendum
   
  Io zic sa actioneze si la UEFA

  Reply
 32. Louisy

  Ce constat eu acum este ca, d.p.d.v. legal, Crin Antonescu este in continuare presedinte interimar si deci se supune acelorasi rigori ca si un presedinte plin.
   
  Declaratiile pe care le face incepand de azi de la pranz sunt o incalcare grosolana a Constitutiei, sunt atacuri directe la adresa justitiei, amestecuri in viata politica a partidelor.
   
  Dincolo de institutia suspendarii, nu exista alte consecinte de care ar putea fi pasibil?

  Reply
  1. Louisy

   Consider ca indeamna la nerespectarea oridinii constitutionale, din postura de presedinte. Cred ca incadrarea ar fi infractiunea de tentativa de lovitura de stat.

   Reply
  2. Rezon

    @Louisy Din pacate, publicul pedelist este ocupat sa salute victoria in miuta de pe islazul comunal. Nu are timp sa condamne derapajele interimarului

   Reply
   1. ny2

     @Gramofonu  @cocosila „vointa a 6 politruci a invins vointa a 7,4 mil de oameni”. pai parca se respectau si nu se comentau deciziile CCR, mai ales alea luate cu 6-3

    Reply
 33. Rheia

  Mișto mini-dialogul dinaintea conferinței de presă USL: Ponta către Crizel: „Vrei să mă ridic?” Crizel: „Îmh” Ponta: ”Sigur ești OK? Stai bine?” 

  Reply
  1. airwave

    @Canadiana CSM nu tre’ sa faca nimic. Macar pana saptamana viitoare.
   Daca Pontache e asa multitasking de putea sa fie si om politic, si copilot, si lucrator la doctorat, cre’ ca mai duce o saptamana sa fie si PM, si ministru al justitiei.

   Reply
  2. Rezon

    @Canadiana „Plenului CSM i se va propune, miercuri dimineata, suplimentarea ordinii de zi cu cererea de demisie din magistratura a doamnei Mona Pivniceru. In masura in care aceasta propunere va intruni majoritatea voturilor membrilor CSM, se va proceda la suplimentarea ordinii de zi”, a declarat marti pentru Agerpres purtatorul de cuvant al CSM, Monica Prejmereanu.
    
   Potrivit legii, sedintele plenului CSM trebuie sa indeplineasca conditia de cvorum, respectiv prezenta a 15 din cei 19 membri ai Consiliului.Judecatoarea Mona Pivniceru, propusa pentru preluarea portofoliului Justitiei, si-a inaintat luni demisia din magistratura.Demisia Monei Pivniceru din magistratura este efectiva si produce efecte juridice de la data publicarii in Monitorul Oficial a decretului prezidential de eliberare din functie.

   Reply
 34. Nea

  Ponta, de ce o dai cotită şi nu recunoşti că judecătoarea Aspazia Cojocaru, numită de PSD acolo, a acţionat azi conform ordinelor secrete ale PSD şi nicidecum nu a trădat?  Doar nu vă convine nici vouă să-i suflaţi în cur lui Crin ca să pierdeţi electorat şi, în schimb, să fiţi nevoiţi să împărţiţi scaunele din parlament cu PNL, la toamnă.

  Reply
  1. meioza

    @Nea Ce te face să crezi că Ponta știa de treaba asta? (Disclaimer: și eu sînt convins că a avut acordul PSD, însă nu cred că Ponta a avut ceva de zis în afacerea asta)

   Reply
  2. AndreeaP

    @Nea
    RL: Judecatoarea Aspazia Cojocaru: „Eu respect Legile, pe care le si cunosc, spre deosebire de pustii (cu referire la Ponta si Antonescu -nn) care ma critica la televiziuni. Eu sunt magistrat, NU politician, ca sa execut ordinele partidului. Si nu permit nici unui pusti, care n-a dat un examen corect in viata lui, sa ma critice!”  

   Reply
 35. meioza

  La finalul conferinței de presă despre decizia CCR, Ponta a declarat despre Băsescu: „Sînt convins că-mi va scoate dosare de acum 20 de ani, că-mi va face dosare penale.”
   
  Mi se pare extrem de interesant că a zis „scoate”, nu „fabrica”! Sună a „ei au fraudat mai mult decît noi”…

  Reply
   1. Hongse

    @ny2@meioza
    Când are Voiculescu AMR? Că cică 0049 stă la pensiune în cameră de 4 paturi, mai lipsea unul.
     

    Reply
  1. Nea

    @meioza E destul să-ţi scoată dosarul de acum câţiva ani, Ponto, de când l-ai ucis pe procurorul Panait.

   Reply
 36. Dragos

  mare adevar grait-a Lăzăroiu pe 3 august:  „Nu s-a născut paiaţa care să mă demită”
   
   

  Reply
 37. Rheia

  Bun, deci păsărelul pompos Zgonea l-a dez-invitat pe TB de la ședința Parlamentului de vineri: „Președintele nu e obligat să vină”. Păi, de ce n-ar veni? 

  Reply
 38. meioza

  Pe facebook Elena Udrea a declarat că prin decizia Curții Constituționale „lovitura de stat a eșuat”.
  Pare că tanti nu înțelege că lovitura de stat nu-l viza pe Băsescu de fapt, ci pe cel care numește procurorul general în octombrie și un judecător la CCR la anul… Or, încă mai pot fi surprize, nu știu de ce se bucură așa…

  Reply
 39. Canadiana

  Reuters Canada:
   
  BUCHAREST (Reuters) – Romania’s Constitutional Court on Tuesday struck down a referendum to impeach President Traian Basescu, foiling a drive by the country’s leftist government to oust its chief political opponent just months before a parliamentary election.
  The government said it would accept the decision but the acting president said Basescu was now an „illegitimate” leader.
  Two decades after the fall of communist dictator Nicolae Ceausescu, the battle pitting Basescu against Prime Minister Victor Ponta has raised rule-of-law issues and could flare again in coming months as one of the European Union’s poorest states faces tough austerity demands from international lenders.
  The court, as expected, ruled that a July 29 referendum called by the government to remove the political veteran Basescu was invalid because turnout fell short of the required 50 percent of the 18.3 million electorate.atentie la „could flare again” , bataila loviturii de stat nu s-a incheiat. 
   

  Reply
 40. Rheia

  Deci în Piața Universității protestează la ora asta 50-60 de persoane. Am aruncat și eu un ochi pe Realitatea TV (apropo, s-au produs schimbări în echipa editorială de acolo, după venirea Murei Frînculescu). Hm. Nu seamănă deloc cu noi, PiațaVictoriștii din iulie….

  Reply
 41. Rezon

  Dle Presedinte Traian Basescum cand le taiati pensiile protestatarilor din Piata Universitatii? Ca cica asa le-ati promis.

  Reply
 42. nisa2265

  Imediat dupa referendum s-a anuntat ca a fost achizitionat un soft pentru verificarea listelor cu cei care au votat pentru a identifica voturile multiple. Se mai anunta de asemenea, ca dureaza2 saptamani verificarea aceasta.  A auzit cineva despre vreun rezultat ala cestei verificari?

  Reply
 43. revealer

  Romania Libera publica o declaratie a doamnei Cojocaru. Daca e autentica, respect:
   
  In legatura cu criticile formulate de Crin Antonescu si Victor Ponta la adresa judecatoarei CCR Aspazia Cojocaru,pe care au acuzat-o de tradare deoarece nu a votat in favoarea PSD (care a sustinut-o pentru a fi numita judecator la Curtea Constitutionala), magistratul incriminat a declarat in exclusivitate pentru Romania Libera:
   
  „Eu respect Legile, pe care le si cunosc, spre deosebire de pustii (cu referire la Ponta si Antonescu -nn) care ma critica la televiziuni. Eu sunt magistrat, NU politician, ca sa execut ordinele partidului. Si nu permit nici unui pusti, care n-a dat un examen corect in viata lui, sa ma critice! Pe mine nu ma poate nimeni intimida, orice ar spune despre mine, iar domnul Predescu n-are decat sa spuna ce vrea, sa execute ce ordine politice vrea dumnealui. Eu voi respecta doar textele de lege!”
   

  Reply
   1. meioza

     @Bleen  @revealer Păi arată așa de frumos ♥♥♥ îmbrăcată în haine LiveFyre încît toată lumea vrea să o vadă și aici! 🙂
     
     @Bleen trebuia să o pui sticky 😉 Ah, am uitat că LF nu are postări sticky!
     

    Reply
 44. promaa2002

  aspazia in romania libera : „Eu respect Legile, pe care le si cunosc, spre deosebire de pustii (cu referire la Ponta si Antonescu -nn) care ma critica la televiziuni. Eu sunt magistrat, NU politician, ca sa execut ordinele partidului. Si nu permit nici unui pusti, care n-a dat un examen corect in viata lui, sa ma critice! Pe mine nu ma poate nimeni intimida, orice ar spune despre mine, iar domnul Predescu n-are decat sa spuna ce vrea, sa execute ce ordine politice vrea dumnealui. Eu voi respecta doar textele de lege!”

  Reply
 45. SimonaM

  Se întâmplă fix de ce-mi era teamă.
  Au apărut pe feisbuc declarații de iubire ”Să ne trăiești, Traiane, tu ești președintele meu!”, ”Am câștigat”, ”Dreapta victorioasă în alegeri la toamnă”, ”Rupem USL la parlamentare”, ”MRU, președintele meu” etc, etc..
   

  Reply
   1. SimonaM

     @Rezon Cât era campania de referendum ei lucrau ca la alegeril. Mitinguri, sloganuri, șepcuțe etc.
    Acum, când se-apropie campania, ei se declară învingători.
    Ce să mai pricepi?!

    Reply
  1. nisa2265

    @SimonaM
     de ce ti-e teama, nu scapi, asta-i o vorba! problema este cum ajungem  sa restabilim ce este normal!

   Reply
 46. Canadiana

  legal vorbind, ponta poate fi tras la raspundere pentru declaratiile cu ‘basescu presedinte ilegitim, presedinte al cc’?

  Reply
 47. Canadiana

  legal vorbind, ponta poate fii tras la raspundere pentru declaratiile cu ‘basescu presedinte ilegitim, presedinte al cc’?

  Reply
   1. proxi

     @Rezon  @Canadiana In principiu alegatorii simt deja o lehamite monstruoasa. Colegii lui? Nu se stie care este pulsul in PSD, ca de altfel nici in PNL. Au aparut doar „viralii” deocamdata

    Reply
 48. revealer

  Predescu s-a senilizat (mai exista varianta ca fie Gandul fie Evz sa bata campii)
   
  Contactat telefonic de ”Evenimentul Zilei” pentru a-și spune punctul de vedere, judecătorul Ion Predescu ne-a șocat: ”Când, domnule, când am declarat pentru Gândul?Azi?!. Nu, domnule, nu am disponibilitatea necesară să fac declarații” și a închis telefonul.
   
   

  Reply
 49. promaa2002

  predescu o da la intors : Contactat telefonic de ”Evenimentul Zilei” pentru a-și spune punctul de vedere, judecătorul Ion Predescu ne-a șocat: ”Când, domnule, când am declarat pentru Gândul?Azi?!. Nu, domnule, nu am disponibilitatea necesară să fac declarații” și a închis telefonul. Citiţi mai mult: Judecătorul CCR Ion Predescu: ”Când, domnule, când am declarat pentru Gândul?Azi?”

  Reply
 50. picus

  Si inca una de la Aspazia, in RL:
   
  „Eu respect Legile, pe care le si cunosc, spre deosebire de pustii (cu referire la Ponta si Antonescu -nn) care ma critica la televiziuni. Eu sunt magistrat, NU politician, ca sa execut ordinele partidului. Si nu permit nici unui pusti, care n-a dat un examen corect in viata lui, sa ma critice! Pe mine nu ma poate nimeni intimida, orice ar spune despre mine, iar domnul Predescu n-are decat sa spuna ce vrea, sa execute ce ordine politice vrea dumnealui. Eu voi respecta doar textele de lege!”

  Reply
   1. valid

     @uitaroh  @SimonaM daca alegerile s-ar face pe cantitatea de bornz acumulata probabil ca i-ar rupe pe usl-isti. inca nu-mi pot da seama care din cele doua tabere e mai nisimtita.

    Reply
 51. musiuplugary

  Daca Mona Pivniceru va fi numita maine ministru al justitiei, cred ca ea va fi primul pietroi atarnat de gatul coabitarii Ponta-Basescu prin prisma faptului ca va declansa procesul de schimbare al proc. gen. si al sefului dna. Cred ca aici vor sari scantei intre Base si Pivniceru/Ponta.

  Reply
 52. EroulBula

  Parca vad ca apare Bleen: „Ce-i aici, bar de negri? Nu v-am spus sa nu mai chatuiti la articole? Ia, toata lumea valea pe forum! „

  Reply
 53. Hongse

  După declaraţiile lui Crizantem şi Dr. Tonta de azi au ăştia de la PDL material de luat USL în tărbacă de să-i ţină ocupaţi până la alegeri. Întrebarea este…. vor profita de ocazie?
   

  Reply
   1. Yeba

     @SimonaM  @Hongse Caţavencu: Să mă ierţi şi să mă iubeşti! (expansiv) Pentru că toţi ne iubim ţara, toţi suntem români!… Mai mult, sau mai puţin oneşti!  În sănătatea iubitului nostru prefect! Să trăiască pentru fericirea judeţului nostru! (Urale, ciocniri.)

    Reply
  1. promaa2002

    @Hongse pdl ar trebui sa-l intrebe zilnic pe ponta pana la alegeri, cati pune pe liste pt toamna ? 18 mil cum spune legea si cati au fost  la locale si la  referendum sau 14 cum vrea antonescu !!!

   Reply
 54. Yeba

  Cine a mai admirat, ca mine, vocea plagiată a Pontacului când a zis:
  „dl Băsescu e back in business”?
  Să spună cineva şi pedeliştilor, poate se întorc din vacanţă!

  Reply
  1. Rezon

    @Yeba
    
   Admir de fiecare dată constrictorul invizibil care-i înfășoară beregata când trebuie să zică ceva tulburător

   Reply
 55. nisa2265

  In continuare se urmareste validarea unei existente paralele, ata de catre PML cat si de PSD. Cum se poate lupta impotriva acestor fiinte, caci oameni greu pot fi numiti.
  Traiesc intr-o minciuna si vor sa impuna miniciuna lor ca adevar!
  Ce se poate face concret?
   
   

  Reply
 56. Louisy

  „Decizie pur politica a CCR”, „Niste oameni necinstiti”
  „Procurori care terorizeaza satenii”, „Procurori care doreau intoarcerea lui Basescu la Cotroceni”
  „Voi cere procurorului general sa inceteze cu terorizarea cetatenilor”.
   
  Nu i se poate „retine” nimic?

  Reply
  1. Louisy

   „Proba relei credinte a celor 6 judecatori”. „Cand esti de buna credinta cu un hot, ramai fara portofel”
   „Decizia CCR este ilegala”.
   „Institutii represive ale statului”

   Reply
 57. Florina

  Eu nu cred că se va ajunge la violenţă fizică, dincolo de declaraţiile iresponsabile ale lui Ponta şi Antonescu, bazîndu-mă pe declaraţia asta:
   
  ”Nimeni nu se așteaptă ca acești rivali politici să fie cei mai buni prieteni, să formeze o coaliție și să coopereze fericiți împreună, dar așteptăm de la ei să colaboreze în cadrul structurilor constituționale și să lucreze împreună în interesul populației și al parteneriatului nostru. […] Vreau să cred că liderii din toate părțile spectrului politic doresc ca economia să se redreseze, doresc ca parteneriatul NATO și cel cu SUA și scutul antirachetă să meargă înainte, doresc să existe securitate energetică.”
  Philip Gordon
   

  Reply
  1. Ilinca

    @quaddelta Lasa ca o s-o afle Guvernu’ pentru alegerile din iarna. Abia astept sa vad cum se vor reduce listele…

   Reply
 58. Rezon

  Ponta râde ghiduș-necontrolat, in așteptarea întrebărilor jurnaliștilor. Cred că ceva îl binedispune în toată această situație

  Reply
 59. Gramofonu

  Evz: „Potrivit unui raport al Autorității Electorale Permanente (AEP), PSD a acumulat în timpul referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu datorii de 829.069 de lei. PNL a cheltuit în avans 1,89 milioane de lei.”
  „Traian Băsescu a avut donații în campania electorală în valoare de 336.830 de lei. A cheltuit 336.705 de lei, cei mai mulți pe sondaje, cercetare și consultanță politică. A terminat campania cu un plus de 125 de lei.”
   
  Georgel: „Bampirul de Basescu a bagat tara in criza cu suspendarea, numai pentru a obtine profit in urma campaniei. Acest imbuibat din singele poporului nu va fi niciodata – repet, NICIODATA – binevenit in pragul usii constiintei mele. In mod cert se va suspenda din nou, pentru a profita in continuare de criza politica si a realiza cistiguri nemuncite”

  Reply
 60. LunguVictorEugenMihai

  Referendumul s-a facut pe credit – adica referendum doar cu buletinul: USL a făcut pe credit campania pentru referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, PSD şi PNL angajând cheltuieli de aproape 900.000 de euro, din care aproape 600.000 sunt datorii. Potrivit datelor raportate şi publicate în Monitorul Oficial, PSD a angajat cheltuieli de 1.825.729 de lei, adică aproape 406.000 de euro, iar PNL – 2.116.579 de lei, circa 470.000 de euro. În raport cu veniturile pe care cele două formaţiuni le-au declarat – 11.031.534 de lei, respectiv 230.233 de lei – şi PSD, şi PNL au rămas cu datorii în urma campaniei. Social-democraţii au rămas cu un deficit de 794.195 de lei(176.400 de euro), în vreme ce liberalii au avut datorii de 1.886.346 de lei(419.000 de euro).

  Reply
    1. Hongse

     @SimonaM@Annia
     Îţi trebuie avizul de la Cotroceni pentru începerea urmăririi penale, şi dacă ministrul respectiv e şi parlamentar îţi mai trebuie şi avizul parlamentului. Cu a doua e mai greu…. :s
      

     Reply
  1. Annia

    @cocosila Hm… Mie mi se pare ca increngatura de mafioati este prea mare, puternica, transpartinica… Probabil am fi fost mai aproape de ceea ce numim „stat modern” fara razgandeala lui Tariceanu, dar nu la finalul constructiei. Eu cred ca un stat modern nu poate exista in lipsa unui popor capabil sa il sustina, sa il faca functional. Uitati-va la bizonii care se aduna acum in piata: arata ei ca niste cetateni ai unui stat modern?…

   Reply
 61. quaddelta

  Unde gasim un Gadea!? Va aduceti aminte de celebra „Criza a Morfinei” si „bolnavii de cancer condamnati la agonie de guvernul MRU” si felul admirabil in care a fost speculata?
  Zilele astea se intampla ceva cu MULT mai grav: a disparut vaccinul BCG (anti-TBC) din aproape toate maternitatile. Copiii pleaca nevaccinati acasa, aproape victime sigure daca intra in contact cu purtatorii de TBC. 
  Sper sa-i treaca unui jurnalist prin cap sa-l intrebe pe Ponta daca nu cumva prea prins de lupta politica a ales sa-i ignore pe cei mai tineri cetateni fara drept de vot.

  Reply
 62. RaulB

  Predescu ar trebui sa se retraga din CCR dupa ce s-a vazut clar cine e si ce face acolo si mai ales dupa riposta pe care i-a dat-o Aspazia.

  Reply
  1. Gramofonu

    @RaulB Exit. Stage left.
    
   Exista studii care afirma – dincolo de orice indoiala – ca ocupatia si statutul social ii tin pe unii in viata mult peste medie.
   Studiul poate fi confirmat rapid cu 3 noi exemple:
   – parlamentul sa faca o declaratie ca Mihai, cu numele de familie autodeclarat „Deromania” si-a tradat tara si neamul
   – sa mai faca una ca ilici e vinovat de genocid si sa nu-i mai ia niciun jurnalist interviuri
   – sa iasa predescu la pensie
   Rezultatele se vor vedea intr-un an.

   Reply
 63. Andy RWX

  Mircea Badea pe twitter face spumele marii si isi introduce organul in mortii interlocutorilor. Exact cum povesteste Nastase ca se intampla la parnaie. De unde deducem ca si Badea ar trebui sa-si gaseaca locul acolo.
   

  Reply
 64. Rezon

  Apropo de populism, sper că toata lumea va termina cu demagogia plebiscitară, a „întoarcerii la popor”. Populismul deșănțat în care am eșuat face uitate toate regulile după care trebuie să se conducă o democrație consolidată.
   
   

  Reply
  1. Rosu

    @Rezon As avea o obiectie: sa nu intelegem ca nu mai avem nevoie de o Constitutie noua, pe temelia normalitatii, fara „stat social”, fara mofturi la regimul proprietatii, etc?

   Reply
   1. Rezon

     @Rosu
    De ce ai intelege asta? Nu rezulta asa ceva din ce am scris. Revizuirea Constituiei este o procedura bine reglementata, in care referendumul are locul sau bine stabilit. Demagogia plebiscitara incepe cu utilizarea referendumurilor ca un mijloc ordinar de transare a unor dispute politice de rutina.

    Reply
 65. musiuplugary

  Opozitia are 3 tunuri mari la dispozitie, nu se foloseste in discurs de nici unul din ele:
  – dosarul „grup infractional organizat-falsa reactualizare a listelor electorale”
  – dosarul „adreselor contradictorii transmise de CCR si ignorarea rectificarilor de catre guvern”
  -dosarul „fraudelor la referendum”.
  Toate sunt in curs la Ministerul Public.
  Prefera sa traga cu scoabe de gen „rugam usl sa fure decent”.

  Reply
  1. Rheia

    @musiuplugary Și să fie drăguț să ne mai lase și nouă ceva de ros, o bătăturică, o unghiuță, ceva….

   Reply
   1. musiuplugary

     @Rheia dupa 2 luni de mani si pedichiura a la epoca de piatra, impuse de niste specimene coborate tot de-acolo, de unde, doamna?

    Reply
 66. ny2

  Mediafax: Associated Press relatează că decizia Curţii îi deschide calea preşedintelui Băsescu de a se întoarce la postul său, aceasta fiind cea mai recentă rundă din bătălia pentru putere dintre Guvernul de stânga şi preşedintele populist de centru-dreapta. Ştirea AP a fost preluată rapid de numeroase ziare şi posturi de televiziune importante din Statele Unite, cum ar fi ABC, CBS sau cotidianul Washington Post, dar şi de cotidianul britanic The Guardian.

  Reply
  1. Rezon

    @ny2 Daca „populism” vine de la democratie plebiscitara, atunci USL merita la fel de mult ca Basescu eticheta de „populisti”.

   Reply
   1. Rezon

     @AndreeaP  @ny2 Nu e prost tradus. Pasajul suna asa in stirea Associated Press:
     
    ”The Tuesday ruling clears the way for President Traian Basescu to return to his post, the latest twist in a power struggle between a left-wing government and the populist center-right president.”

    Reply
    1. Hongse

     @Rezon@AndreeaP@ny2
     Noun
     populist (plural populists)
     A person who advocates democratic principles
      

     Reply
    2. Rezon

      @Hongse  @AndreeaP  @ny2 
      
     Atat cat o cunosc eu pe Alison Mutler, corespondenta AP in Romania, cred ca foloseste termenul in sensul utilizat in teoria politica:
      
     Daniele Albertazzi & Duncan McDonnell, ”Twenty-First Century Populism: The Spectre of Western European Democracy”,: 
      
     populism = an ideology that „pits a virtuous and homogeneous people against a set of elites and dangerous ‘others’ who are together depicted as depriving (or attempting to deprive) the sovereign people of their rights, values, prosperity, identity, and voice”
      
      
      
      

     Reply
 67. Bleen

  Crin Antonescu 26 iulie 2012: ”Nu mai am ce căuta în politică dacă nu vom fi 9 milioane de români curaţi”
  Crin Antonescu 21 august 2012: „Am spus limpede ca ma voi retrage din politica, nu ma voi retrage din politica, pentru ca Traian Basescu a fost demis in realitate, pe fond, pe temeiuri de legalitate. Eu nu fug in fata tuturor combinatiilor de putere pe care Traian Basescu le face.Cum as putea sa le cer acestor oameni sa creada in continuare in democratie, in puterea votului, in faptul ca Romania este o tara independenta, daca eu as fugi?”
   
  Probabil a vrut să zică ”9 milioane de români curățați de pe liste”

  Reply
  1. Nea

    @Bleen Păi am fost 9 milioane de români curaţi: ăia care nu am mers la vot olus ăia care au votat contra demiterii.

   Reply
   1. Rezon

     @Nea  @Bleen
     
    Eu am fost un român curat, în picioare și pe scaun, observând referendu’ intr-o sectie de votare.

    Reply
 68. Florina

  Sper că sînt fericiţi acum, mai ales după discursul de azi al lui Antonescu, toţi aşa zişii jurnalişti, analişti, formatori de opinie şi oameni simpli, cu blog, care acum nici trei ani îl promovau drept exponentul bunului simţ. Dar poate ştiau încă de pe atunci că ţipă la injecţii.

  Reply
 69. revealer

  Ca tot se discuta de lovituri de stat si de reluarea suspendarii. Domnului Fenechiu se pare ca i s-a ars un transformator:
   
  Liderul PNL a precizat că USL va găsi suficiente probe că Băsescu a încălcat Constituţia, imediat ce acesta va trece din nou pragul Palatului Cotroceni. „În cel mai scurt timp ne va da ocazia să-l suspendăm. Este de suspendat prin simpla lui prezenţă la Cotroceni”.
   
  Potrivit lui Relu Fenechiu, Băsescu „nu mai este dorit de români” şi se află în funcţie în urma unei „lovituri de stat” date de Curtea Constituţională. „Stă la Cotroceni în urma unei lovituri de stat dată de 6 oameni, nu de 7,5 milioane de români”.
   

  Reply
  1. Rheia

    @revealer Bine, lăsînd la o parte gluma, pentru cîteva secunde, e clar că Relița și restul găștii nu s-au așteptat la acest rezultat, spre deosebire de…. mă rog, alții. Reacțiile lor sînt clar neregizate. Ce deducem de aici? Trădare, trădare, de trei ori trădare.

   Reply
   1. revealer

     @Rheia Acum Predescu a zis mai devreme ca el in transee a luptat cat a putut. A si sugerat cine a tradat „din partea PSD”.

    Reply
    1. revealer

      @Rheia A luptat cat a putut sa pastreze nobilele idealuri ale socialismului stiintific. El e de stanga, n-are treaba cu dreptul.

     Reply
    2. Rheia

      @revealer Oricum, eu mă gîndeam la „trădare” în rîndul USL-ului, nu al CCR-ului. Decizia CCR e doar o etapă.

     Reply
 70. coffee

  “Ce Înseamna înclinarea balanţei? E total nejuridic. Dacă s-a stabilit un prag electoral şi acesta nu s-a întrunit, ce să facem acum? Să încălcăm legea? Eu nu pot să fac aşa ceva. Întrebaţi toţi studenţii mei. Unul singur dacă găsiţi să vă spună altceva, vă rog să mi-l arătaţi. Dacă nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea nu pot! Ce înseamnă “Am luptat şi noi cât am putut”?!. Transmiteţi-i domnului Predescu să lupte în continuare singur. Eu nu încalc legea! “
   Aspazia Cojocaru
   
   

  Reply
  1. Rezon

    @coffee
    
   Ca sa parafrazam Times New Roman, Predescu a incercat doar sa mai dea o sansa crizei politice

   Reply
 71. coffee

  “Ce Înseamna înclinarea balanţei? E total nejuridic. Dacă s-a stabilit un prag electoral şi acesta nu s-a întrunit, ce să facem acum? Să încălcăm legea? Eu nu pot să fac aşa ceva. Întrebaţi toţi studenţii mei. Unul singur dacă găsiţi să vă spună altceva, vă rog să mi-l arătaţi. Dacă nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea nu pot! Ce înseamnă “Am luptat şi noi cât am putut”?!. Transmiteţi-i domnului Predescu să lupte în continuare singur. Eu nu încalc legea! “
   Cine este Aspazia Cojocaru
  Citiţi mai mult: EXCLUSIV. DECLARAŢIE ZGUDUITOARE. Judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru: “Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea nu pot! Transmiteţi-i domnului Predescu să lupte în continuare singur!” – REFERENDUM 2012 > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/EXCLUSIVDECLARAIE-ZGUDUITOAREJudectoarea-CCR-Aspazia-Cojocaru-Eu-nu-vreau-s-fac-pu-997.html#ixzz24BR24m9X EVZ.ro 
   

  Reply
 72. Rezon

  Hotnews zice, citand Agerpres:
   
  „Mentionand ca nu are o reactie oficiala imediata a Comisiei la decizia abia anuntata a Curtii Constitutionale a Romaniei de invalidare a referendumului privind demiterea presedintelui Traian Basescu, purtatorul de cuvant al CE Olivier Bailly a reamintit, raspunzand la o intrebare in conferinta de presa cotidiana, indemnul transmis, la 10 august, de Barroso premierului Ponta ca „guvernul roman si toate partidele politice sa respecte decizia Curtii Constitutionale, oricare ar fi aceasta.”

  Reply
    1. ny2

      @Glook in 2004. era si discutia la un moment dat pe aici ca si-ar fi dorit sa o aduca pe fiica-sa la CCR la anul, cand ii expira mandatul.

     Reply
 73. poweraxxel

  C. Antonescu: „… Dar e o ţară în care nu e suficient ca oamenii să voteze, votul lor poate fi uşor ignorat …” Asta acum s-a trezit din somn???

  Reply
  1. Rosu

    @poweraxxel Doamne, Doamne, cat mai rabzi? Sa-i aduca cineva aminte de referendumul VALIDAT cu 300 parlamentari si unicameral… Fatarnic si netrebnic!

   Reply
   1. Yeba

     @Rosu  @poweraxxel te rog, ori tu, ori Ponta mă confuzaţi. Adineauri (15.46) a declarat că la referndumul ăla n-a fost cvorum. Punct. Rescrierea istoriei, inclusiv a cifrelor, devine business as usual.

    Reply
  1. Bleen

    @Florina Nu mai puneți link-uri. Puneți un citat relevant din text. Alții nu dau link-uri către Blogary, nici Blogary nu dă link-uri către alții.

   Reply
 74. promaa2002

  sunt foarte curios la alegerile din toamna , care vor fi organizate de ponta si usl, cati vor fi pe liste, 18 mil sau 14 ???? atunci se va vedea ca usl a mintit acum la ccr , pt ca listele vor contine la parlementare  tot 18 mil de alegatori, cifra pe care acum o contesta !

  Reply
  1. revealer

    @promaa2002 Ia mai da-le-n ***** de liste. Gata cu listele, s-a invalidat si-asa. (Si in plus, n-au modificat nici o lista).

   Reply
   1. quaddelta

     @Louisy Acum o luna: Vosganian – „Stabilizarea cursului depinde de demiterea lui Basescu, nu de revenirea sa la Cotroceni”.
     
    A avut dreptate. Daca nu l-au demis pe basescu cursul a luat-o in jos in loc sa se stabilizeze la 4.6 
     

    Reply
 75. Rosu

  Domniile voastre, un gand bun pentru toate acele institutii romane care, in toata aceasta ploaie cu c*cat si in ciuda unor lungi intimidari, au tinut steagul Romaniei sus si au facut posibila pastrarea unei minime demnitati pentru noi ca natiune. E un pas inainte fata de Romania lui Ion Iliescu, un castig cert.  Cert, dar nu vesnic. Acuma ramane ca pe viitor sa pastram vigilenta.
  Oricum, multumesc eu, ca cetatean roman, acelor oameni si institutii care au insistat ca Romania trebuie sa existe.

  Reply
 76. Bleen

  „Aşa a ieşit. Ea, cea de la PSD, a hotărât lucrurile”, a declarat pentru gândul Ion Predescu. „Am luptat şi noi cât am putut. Aşa a ieşit însă. Luaţi datele de la Guvern şi analizaţi-le să vedeţi cât erau de limpezi”, a precizat Ion Predescu.
   
  Votul nu e public. Nu are voie să spună care cum a votat. 

  Reply
  1. Yeba

    @Bleen şi dacă spune, ce. Orice interdicţie funcţională e însoţită de menţionarea sancţiunii în caz de nerespectare. De-aia o fi fost făcut aşa regulamentul, să nu le plesnească vreo arteră de nervi, să defuleze la Pravda. La Pravdele lumii ăsteia.

   Reply
  2. poweraxxel

    @Bleen poate este momentul ca acum, dupa rezolvarea situatiei referendum-ului, judecatorii CCR sa ia in discutie si atitudinea unor colegi de a devoala voturile celorlalti …

   Reply
  3. Rosu

    @Bleen Mosul asta nu mai are nimic de pierdut. E un invins batran si amaraciunea lui e mare. Mai varsa nitel venin in public, nu-i pasa lui…

   Reply
 77. cocosila

  Nea Vasile iti da, intr-adevar, un sentiment de siguranta. Un asa sentiment am trait si inainte de locale cand promitea vreo 25 de procente.

  Reply
    1. poweraxxel

      @Bleen  @ny2  @cocosila Blaga a avut inca o dovada din partea lui Basescu despre cum se conduc lucrurile … Fara gargara inutila, fara asigurari care sa fie infirmate a doua zi, fara nevoie de ajutoare, etc. Numai prin propriile puteri si prin rezultatele deciziilor si actiunilor anterioare …

     Reply
  1. revealer

    @cocosila Aceeiasi siguranta ne-o transmitea si cand a declarat ca „motiunea nu trece” sau „suta la suta Basescu nu va fi suspendat”.

   Reply
 78. revealer

  Conform Gandul, care-l citeaza pe mos Predescu, cea care a asigurat numarul de voturi necesar pentru invalidare a fost (si de data asta ii zic din suflet doamna) doamna Cojocaru.
   
  http://www.gandul.info/politica/aspazia-cojocaru-a-inclinat-balanta-la-ccr-in-favoarea-lui-traian-basescu-judecatorul-predescu-am-luptat-si-noi-cat-am-putut-exclusiv-gandul-9966645
   
  „Am luptat şi noi cât am putut. Aşa a ieşit însă. Luaţi datele de la Guvern şi analizaţi-le să vedeţi cât erau de limpezi”, a precizat Ion Predescu.

  Reply
  1. Bleen

    @Yeba Vasile e fin psiholog. Și o inteligență rasată. S-a prins el la nivel de psihologie umană, de fire a umanului, cam cum s-ar putea să stea treburile.

   Reply
  2. Andy RWX

    @Yeba De dragul speculatiei absurde, Basescu ar putea chiar fi de acord cu numirea Monului la MJ. Si numai pentru simplu fapt ca hermafrodita este singura persoana de sex „feminin?!” care ar putea sa faca fatza la o bauta ca pe vapor.

   Reply
 79. cocosila

  Cred ca ar fi cazul ca CSM-ul sa mai reflecteze cu privire la Mona pana la reinstalarea lui Basescu. Au si ei dreptul la cateva zile de concediu.

  Reply
  1. valid

    @cocosila eu cred ca dna-ul ar trebui sa nu-si ia concediu si sa-i dea un motiv de baut in plus. sa scormoneasca mai mult in conexinea monei cu cei doi procurori suspendati din csm. 

   Reply
 80. Andy RWX

  Izaura e de parere „fara doar si poate” ca mai poate efectua o suspendare a lui Basescu. Cine mama dracului mai plateste iar pentru alt referendum, ca si asa tot noi l-am sustinut si pe ala de pe 29.

  Reply
  1. ny2

    @Taticu macar a dat o informatie (cat o fi de veridica), cum ca joi se va citi hotararea CCR in parlament

   Reply
 81. SimonaM

  Băieții ăștia de la PDL n-au nici măcar insticte de bază.Cum să-l scoți pe Blaga să citească plat de pe o foaie de hârtie că ”PDL își exprimă disponibilitatea”.. ”Cerem USL să renunțe” WTF?

  Reply
  1. Annia

    @SimonaM Mi se pare pur si simplu nerealist sa mai avem asteptari de la Blaga. Pe de alta parte, este presedintele recent ales al PDL – in consecinta, putine sanse sa se intample ceva pe acolo. Asadar, presiunea trebuie pusa acum pe MRU, daca nu vrem ca dreapta sa cada de tot in derizoriu. 

   Reply
    1. SimonaM

      @Annia Care MRU? Cel care ne invită să vizităm noul sediu ICCD?
      
     E băiat bun, și gândește cum trebuie, dar acum e nevoie de cineva care să lege 15 vorbe clare și să dea un mesaj de putere. N-am remarcat asta la Blaga. Iar de la MRU nu m-aștept așa curând.

     Reply
    2. Annia

      @SimonaM Tocmai pentru ca e baiat bun si gandeste cum trebuie ar fi bine sa invete „cum se vorbeste cu masele”:)

     Reply
    3. valid

      @SimonaM  cred ca la vorbitul cu masele cristian diaconescu ii cam bate pe toti. in perioada asta a fost pe steroizi pe cind restul pareau pe hemoroizi.

     Reply
 82. cocosila

  Iata cum Traian Basescu, cel „nebagat in seama pe plan extern” a devenit dintr-o data protejatul numarul 1 al intregii lumi occidentale.

  Reply
 83. Rosu

  „Vointa norodului” ai carui singuri reprezentanti legitimi sunt ei, elita aleasa, este singura forma de lege care e legitima. Statul de drept inseamna domnia legii? Atunci schimbam orice lege despre orice, ca doar „noi” suntem poporul, iar vointa noastra suverana…
  Nimeni nu e mai presus de parlament, nu-i asa, mai draga…
   
  Circul continua, fratiile voastre. „Ne ridem” bine de tot, ne ridem…. Ne ridem!

  Reply
 84. Nea

  Vreau să văd dacă ai folosit periuţa azi dimineaţă, dacă are perii uzi.
  Ţi-am zis eu că binele învinge?

  Reply
 85. coffee

  Ar fi interesant de stiut daca Ponta nu se astepta la rezultatul asta. La declaratii a mers cu Crizel, sa fie si asta satisfacut.

  Reply
 86. severmihail

  Eu sper ca evenimentele de acum din P Univ sa aiba acelasi efect ca si cele din iarna: sa cada Guvernul.

  Reply
  1. Nea

    @severmihail Eu sper ca acest guvern să ţină până la alegerile din toamnă, în formaţia de acum, pentru a le compromite cât mai mult şansele useliştilor de câştiga o majoritate.

   Reply
  2. Nea

    @severmihail Eu sper ca acest guvern să ţină până la alegerile din toamnă, în formaţia de acum, pentru a le compromite cât mai mult şansele useliştilor de a câştiga o majoritate.

   Reply
   1. ToxicMushroom

     @Annia  @SimonaM nu doar a lui fenechiu, insusi crinul a raspuns la o asemenea intrebare foarte sigur de el „fara nicio indoiala”

    Reply
 87. Louisy

  „Cetatenii romani aleg formele prin care sa-si manifeste (apăsat pe „manifeste”)… ăăăăă… drepturile”.
   
  Cum scrie in articol, resursele mintale ale USL se intind la maxim. Unii (el) clar presează pentru călcarea în picioare a legalității.

  Reply
  1. Yeba

    @cocosila Lasă, că pe ăia îi admiră posteritatea, care s-au luptat cu balauri (de nemernicie) , nu cu pisici turbate.

   Reply
 88. SimonaM

  Așa. Și-or să scoată dogarii în stradă. O zi, două.. o săptămână.. Și?
  Sper să nu mai pună nimeni botul la demența asta.

  Reply
  1. uitaroh

    @SimonaM Nu au pe cine sa mai dea jos: Base revine iremediabil si complet legal, pe Ponta??? Sa fim seriosi.
   Urmatoarele alegeri vor fi in noiembrie … nu pot sta in strada pana atunci. E doar fum.
   Tre’ oricum sa se mentina si ei in fata cumva. Nu pot doar sa accepte rezultatul referendumului.

   Reply
   1. SimonaM

     @uitaroh Nu la asta mă refeream. Astă iarnă s-au fâstâcit PDL degeaba. Trag nădejde să nu asistăm la aceeași abordare și de data asta.

    Reply
  1. Ina Eyre

    @cocosila Iubeste doar pupitrul de la presedintie. Am mai zis: facem cheta sa i-l daruim? Toti neavenitii istoriei vor amintiri. Umil Intiul a vrut  sa fie ramas in istorie ca lider regional, Crizel vrea pupitrul. Sa fim generosi!

   Reply
    1. Ina Eyre

      @ny2  Chiar l-as sfatui: cheltuiala proprie, ca sa nu se crizeze Crizel cel crizat deja, sa mai gaseasca prin unicul neuron vreun viol al Constitutiei.

     Reply
 89. EroulBula

  Ce l-a lovit Monney Channel : Cum veti lupta impotriva regimului Basescu, avand in vedere efectele economice ale celor doua luni de interimat, declaratiile lui Isarescu ?

  Reply
   1. Rheia

     @SimonaM  Apropo, că era să uit, te-am visat azi-noapte, erai în costum de baie alb, tricotat. (Șterg imediat, pînp nu vede F. Ochi-de-Șoim)

    Reply
 90. Louisy

  „Mergem inainte pana la capat, fără să fim timorați, dezamăgiți”. „Vom elibera țara de regimul Traian Băsescu”.
  Are dreptate. Țara sunt ei și le e frică pentru libertatea lor.

  Reply
 91. Louisy

  Discursul acesta e prea lung ca să fie copt într-o oră și jumătate. E aranjat dinainte, deci avem de-a face cu premeditare.

  Reply
   1. Andy RWX

     @Glook  @Louisy Gramofonu are dreptate. Eu il cred in stare pe AntonEXU sa delireze cu orele in fata camerelor. Chiar daca nu are nici o noima ce zice sau daca se repeta. E un bun … adica .. bun la oral

    Reply
    1. ny2

      @SimonaM „cerem USL sa renunte la metodele de guvernare care au facut atata rau poporului roman, bla bla bla…”

     Reply
 92. proxi

  Sper sa nu apuce sa ii demita pe Kovesi si pe Morar, pentru ca sunt convinsa ca Base ii va tine in functie. Trebuie aflat adrevarul celor 500 de dosare de frauda si sa aflam adevarul celor „7.5 milioane”. Pana atunci, astia vor fi baricada lor.

  Reply
 93. Dragos

  „Lovitura de stat continuă?”
   
  DA ferm: azi, 21.08.2012, ora 14:38, inca interimarul Crin Antonescu tocmai a facut apel la razmerita nationala.

  Reply
  1. proxi

    @Dragos Omul e psihopat. Cum va scapa tara de regimul Traian Basescu? Cu sange? Ce a mai ramas??!??

   Reply
  1. Gramofonu

    @ny2 Tot discursul lui e combustibil pentru discursul lui Basescu. Asta-i timpit de-a dreptul, trebuia sa astepte, nu sa iasa primul la interval.

   Reply
  2. Yeba

    @ny2 Nu plânge, psihopaţii din categoria lui nu plâng. Uite, acum deja ştie că Băse va mai încălca Consty.

   Reply
  3. Yeba

    @ny2 Nu plânge, psihopaţii din categoria lui nu plâng. E fericit, a câştigat o nouă luptă şi va câştiga războiul. Ce ştii tu?! Uite, acum deja ştie că Băse va mai încălca Consty.

   Reply
 94. EroulBula

  E clar,  Antonescu isi ia cei 7,5 milioane de romani si-si trage gard imprejur si…. surpriza ….. nu se retrage din politica :-))))))))

  Reply
  1. proxi

    @EroulBula pacat ca nu s-a pus si o casuta mica pe buletinul de vot „dar il vreti pe Antonescu in locul lui Basescu?” sa vedem atunci cu cine facea gardul… 

   Reply
  1. Andy RWX

    @Gramofonu Exact asta vroiam eu sa postez. „Nu ma retrag din politica!”.. Eu am auzit de fapt „Am mintit ca un porc. Dormeam cand am declarat ca ma retrag. Sunt somnambul”

   Reply
 95. Louisy

  Al doilea film din seria „lovitura de stat” se incheie azi. Anton lasa clar cârlige (hooks), ca sa poată face un sequel.
   
  Sunt cel puțin 3 cârlige:
  – pentru termenul alegeri din toamnă, mențin ținta Băsescu
  – pentru discuția parlamentului, inflamează puțin, ca să justifice eventuale lovituri pe acolo
  – lasă loc și de mișcări de stradă, pentru că „7 milioane” etc.
   
  „Da, am m-am angajat că demisionez. Ei vine, vă anunț că nu o fac.” Magistral, consistent cu logica sa. 

  Reply
  1. Louisy

   Trage tare pe o justificare prin forța gloatei. „Vă îndemn să ieșiți să vă apărați drepturile”…”pentru înlăturarea regimului Traian Băsescu”.
    
   Se poate crede că ei găsesc ca cea mai bună cale de urmat o legitimare prin ieșire în stradă, dar nu au capacitatea de a realiza așa ceva.

   Reply
 96. quaddelta

  Baconsky se declara uluit de decizia CCR: „Este inadmisibil sa plec in concediu din mijlocul unei lovituri de stat si la intoarcere sa vad mijind zorii democratiei. Determinarea Istoriei in a-si urma cursul in ciuda anuntului public ca ma aflu in concediu este o fundamentala lipsa de respect, o ignorare a realitatilor fiziologice in detrimentul satisfacerii meschine a unei asteptari nationale.”

  Reply
 97. ny2

  Zambil bate campii cu cvorumul, a omorat 2 mil. alegatori.  in spatele lui Fenechiu arata de parca ar fi inghitit o broasca

  Reply
 98. severmihail

  „Scorul de 6 la 3 pentru invalidarea referendumului, luat azi în plenul Curţii Constituţionale, nu putea fi atins decât în cazul unei „dezertări”. Judecătoare care a înclinat balanţa a fost Aspazia Cojocaru, fapt confirmat pentru gândul de judecătorul Ion Predescu.
  Au votat pentru validarea referendumului: Ion Predescu, Acsinte Gaspar, Tudorel Toader (toţi trei din tabăra USL).
  Au votat pentru invalidarea referendumului: Augustin Zegrean (preşedinte), Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Antoanella Motoc (din tabăra PDL-Băsescu) Puskás Valentin Zoltán (prpous de UDMR) şi Aspazia Cojocaru (propusăp de PSD în CCR).
  „Aşa a ieşit. Ea, cea de la PSD, a hotărât lucrurile”, a declarat pentru gândul Ion Predescu. „Am luptat şi noi cât am putut. Aşa a ieşit însă. Luaţi datele de la Guvern şi analizaţi-le să vedeţi cât erau de limpezi”, a precizat Ion Predescu.”

  Reply
 99. Dragos

  un test bun pentru a depista daca suspendarea l-a castrat au ba pe Basescu: oare va avea Basescu- reloaded coaiele de odinioara a.i. sa refuze numirea Pivniceresei in fruntea MJ (daca nu apuca Crin s’o valideze)?

  Reply
  1. Gramofonu

    @Dragos N-au curaj s-o lase la mina lui Base, au obligatii morale extrem de mari fata de ea si nu-si permit o somera de lux.

   Reply
  2. EroulBula

    @Dragos 1.Nu cred ca ajunge in situatia de a o numi/refuza. Probabil Crin va face numirea.
   2. Daca va ajunge in ac. situatie nu o va refuza, dupa ce i-a facut reclama ca e buna profesionista.
   3. Mai degraba va refuza cererea ei de a o schimba pe Kovesi

   Reply
 100. EroulBula

  Daca Tonta ar avea cap si curaj (nu e cazul) ar denunta alianta cu PNL pentru prejudicul de imagine creat aliantei si Romaniei. Cu o astfel de miscare ar putea obtine cu PSD aproape tot atatea voturi cate ar fi luat cu USL dar nu ar mai pierde locuri in parlament, prin distribuire catre PNL. Desigur, el nu e liderul PSD si nu va lua o astfel de decizie.
  De la PNL nu astept mare lucru desi ar fi o buna oportunitate pentru alta tabara (poate Chiliman+Tariceanu) pentru a debarca intreaga echipa Antenescu, sub pretextul spalarii imaginii partidului.

  Reply
   1. EroulBula

     @SimonaM Yeap, problema este ca PSD se teme mai tare de Antenele lui Felix decat de anchetarea oamenilor sai. E un partid mare care isi poate permite sa piarda lideri.

    Reply
    1. Rosu

      @Rezon  E posibila, dar nu e probabila. Acea adunatura de zurbagii este angajata intr-o spirala a isteriei din care nu se pot extrage decat personal, fiecare pe cont propriu.

     Reply
    2. Rezon

      @Rosu Potential exista. Ramane de vazut daca aripa Chiliman va sti sa profite de conjunctura. Nici eu nu cred ca e foarte probabil.

     Reply
  1. Bleen

    @EroulBula USL nu se sparge. E în plină ofensivă și pe val electoral. Are șanse foarte mari să cîștige la toamnă. De ce s-ar sparge?

   Reply
   1. dadan

     @Bleen Absolut de acord. Se tot prezice spargerea USL, inclusiv de Lazaroiu, de vreun an de zile. Intre timp, au castigat 2 randuri de alegeri si il vor castiga si pe al treilea. Iar aripa Chiliman e wishful thinking, nu exista in realitate. Poate daca Chiliman e el singur o aripa.

    Reply
  2. Nea

    @EroulBula Dar Crin e chiar imaginea cea mai fidelă a PNL-ului: isteric, şantajabil, cu mari pete la activ şi avid de putere.

   Reply
  1. Rezon

   Monica Macovei: http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=1611
    
   „In aceste ultime doua luni statul de drept a fost suspendat, iar credibilitatea internationala a Romaniei s-a prabusit, cu consecinte economice si politice grave. Daca doreste sa mai avem un viitor european:
   – Parlamentul trebuie sa se reuneasca de urgenta si sa ia act de decizia Curtii. Aceasta trebuie publicata in Monitorul Oficial si statul de drept restabilit;
    
   – USL sa opreasca imediat procedura de numire a ministrului Justitiei si orice tentative de numire sau revocare a conducerii Parchetului General sau a Directiei Nationale Anticoruptie;
    
   – USL sa abandoneze orice scenarii alternative de continuare a crizei si de sfidare a deciziei Curtii Constitutionale, inclusiv cele referitoare la violente si miscari de strada, asa cum au fost anuntate de prietenul politic al USL, Mircea Dogaru.”

   Reply
   1. Rheia

     @Rezon Cel mai bun slogan din Piața Victoriei a fost și rămîne: „Macovei, scapă-ne de ei!”

    Reply
 101. SimonaM

   
  21 august 2012
  COMUNICAT DE PRESĂ
   
  În ziua de 21 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.i) din Constituţia României şi al art.46-47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, cu majoritatea de voturi prevăzută de art.47alin.(1) din Legea nr. 47/1992, a hotărât :
  «1. Constată că procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, a fost respectată.
  2. Confirmă rezultatele referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 comunicate de Biroul Electoral Central şi constată că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns „DA” la întrebarea „Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?”, iar 943.375 (11.15 %) au răspuns „NU”.
  3. Constată că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil în conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.
  4. La data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului George-Crin Laurenţiu Antonescu în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.
  5. De la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, domnul Traian Băsescu îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de Preşedinte al României.
  Prezenta hotărâre se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.        Hotărârea este definitivă şi general obligatorie şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în presă.»
  Dezbaterea a avut loc la data de 21 august 2012 şi la aceasta au participat: Augustin Zegrean, preşedinte, Aspazia Cojocaru, Acsinte Gaspar, Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Antoanella Motoc, Ion Predescu, Puskas Valentin Zoltan, Tudorel Toader, judecători.
  Compartimentul relaţii externe, relaţii cu presa şi protocol al Curţii Constituţionale
   

  Reply
 102. TI

  nu e chiar asa de simplu si se mai poate trage de timp, nu uitati de art 47-3 din legea CCR, hotararea trebuie citita in parlament inainte publicarii

  Reply
 103. Rheia

  OK, ne vedem la Antipa, dar în viață, în viața asta adică, nu împăiați. Eu vin ca de obicei cu bomboane cu cafea. Cereți, și vi se vor da.

  Reply
  1. quaddelta

    @mbuliga Pe 3 Septembrie incepe sesiunea parlamentara dar probabil se va convoca o sesiune extraordinara.

   Reply
 104. Rezon

  Pentru PSD e o ocazie perfecta pentru a scapa de ramura dementa din PNL. Antonescu insusi a devenit stanjenitor pentru o formatiune care-si propune sa guverneze Romania 4 ani de aici inainte.

  Reply
  1. valid

    @Rezon antonescu ca antonescu, dar felix e o adevarata piatra de moara legata de gitul ambelor partide. 

   Reply
   1. proxi

     @airwave  @Rezon Pe bune, ar fi oportuna o epurare a partidului, dar cred ca va fi perceputa ca un semnal de slabiciune si nu stiu daca il vor aproba capii si mai ales Voiculescu. El Crin e cel mai obedient lacheu al lui.

    Reply
   2. ny2

     @airwave  @Rezon astia ar fi in stare sa boicoteze sedinta parlamentului in care se citeste hotararea CCR

    Reply
 105. picus

  Un foarte bun indemn la realism si luciditate. Lovitura de stat continua. Doar ca de-acum totul va trebui sa fie mult mai evident.
   

  Reply
 106. picus

  Un foarte bun indemn la realism si luciditate. Lovitura de stat continua. Doar ca de-acum totul va trebui sa fie mult mai evedent.

  Reply
  1. Gramofonu

    @coffee
   1. Antonescu se dovedeste – inca o data – un diletant: vorbeste inaintea lui Basescu.
   2. Base nu pupa Cotroceni inainte de numirea Monei. Altfel, ar fi in stare sa le traga clapa si s-o lase si somera, si fara portofoliu. Loveala continua.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *