Lovitura de stat pe intelesul tuturor

Imagineaza-ti ca esti in supermarket, stai la rand, in fata ta mai sunt sapte persoane, iar deodata in fata voastra a tuturor se baga un interlop de doua ori mai fioros decat toti interlopii. Care va spune ca nu vedeti bine, ca el, de fapt, nu s-a bagat in fata voastra. Si este servit…

Termenul „lovitura de stat” ii duce pe oameni cu gandul la cel putin una (daca nu toate la un loc) din urmatoarele: 1) violenta, 2) conspiratie (de obicei a unor militari), 3) dictatura/totalitarism, 4) un lucru rau, 5) nu are sprijinul poporului. In realitate, o lovitura de stat nu implica neaparat aceste cinci componente. Din acest motiv, oamenii nu stiu sa recunoasca o lovitura de stat atunci cand nici violenta, nici manifestarile totalitare si nici conspiratia nu sunt prezente sau vizibile din avion.

Ce este o lovitura de stat?

O lovitura de stat inseamna in primul rand obtinerea controlului puterii statului. Si alegerile (parlamentare, prezidentiale, locale etc) reprezinta exact acelasi lucru: castigarea puterii. Ceea ce le diferentiaza pe cele doua modalitati de a castiga puterea de stat este un singur lucru: regula jocului.

Asadar, o lovitura de stat inseamna, in al doilea rand, castigarea puterii statului prin incalcarea regulilor jocului. Regulile jocului sunt stabilite de societate. Ele pot lua forma obiceiurilor, a cutumelor, a normelor sau a legilor. Legile reprezinta cel mai puternic tip de regula. Pentru ca, spre deosebire de incalcarea unei cutume, daca incalci legea poti sa ajungi dupa gratii.

1) Violenta

In societatile totalitare o lovitura de stat nu poate avea loc decat prin mijloace violente, care sa implice mase de oameni rasculate impotriva regimului. Doar asa regulile jocului (totalitar, in acest caz) pot fi incalcate. Asa cum s-a intamplat in Romania in 1989.

Dar in societatile democratice cum sta treaba? Ei bine, in statele cu democratie consolidata, o lovitura de stat este imposibila. De ce? Pentru ca regulile jocului sunt perfect intelese de majoritatea cetatenilor, iar acestia nu vor oferi sprijin cuiva care vrea sa obtina puterea in stat prin incalcarea lor.

Sunt insa unele state, care nu sunt nici dictaturi nici democratii veritabile. Printre ele – Romania sau Ungaria zilelor noastre. In astfel de tari, loviturile de stat pot avea loc si fara violenta. De ce? Pentru ca aici nu toti cetatenii inteleg exact regulile jocului (democratic, de aceasta data) si tocmai din aceasta cauza sunt oameni care vor oferi sprijin cuiva care vrea sa obtina puterea de stat prin incalcarea regulilor jocului. Este ceea ce eu numesc o „lovitura de stat soft”.

Asadar, iata ca o lovitura de stat nu e neaparat violenta.

2) Conspiratia

Nu de putine ori, loviturile de stat se fac prin comploturi si conspiratii din care fac parte membri ai aparatului statului si ai institutiilor de forta: armata, servicii secrete, politie, etc. Iarasi, afirmatia aceasta e valabila pentru societatile autoritare, unde regimul controleaza statul prin forta. In acest caz schimbarea (prin incalcarea regulilor jocului) se poate face doar prin desprinderea unor indivizi ai corpului birocratic totalitar (complot).

In societatile semidemocratice insa, complotul ia o alta forma: minciuna, ascunderea intentiilor, disimularea. Ex: negociere pe sub masa cu niste parlamentari traseisti. Ex: „protestele au fost spontante, nu organizate de noi”. Traseismul politic este principalul factor care face posibile astfel de lovituri.

Constatam, deci, ca o lovitura de stat nu implica neaparat un complot al serviciilor secrete, sau al membrilor armatei.

3) Dictatura/totalitarismul

O societate democratica (sau cu o democratie tanara) are doua principii mari si late: pluralism politic si separarea puterilor in stat. Totalitarismul inseamna incalcarea acestor principii. O lovitura de stat poate sa preceada sau sa consolideze totalitarismul. Ex: Hitler, Lenin.

Nu e neaparat sa fie asa, insa. Ex: o serie de parlamentari ai regimului aflat la putere trec in tabara opozitiei, rastoarna guvernul prin motiune de cenzura si instaleaza un nou guvern, cel al fostei opozitii; se castiga astfel puterea executiva, fara incalcarea nici unuia din cele doua principii democratice.

Lovitura de stat nu inseamna, deci, ca e neaparat un act totalitar

4) Lovitura de stat e un lucru rau.

Nu tot timpul. Daca rastorni un despot ai facut mai degraba un bine decat un rau. Vezi cazul loviturii de stat din decembrie 1989.

5) Lovitura de stat se face impotriva poporului sau fara sprijinul sau.

Nici asta nu e adevarat. Vezi din nou lovitura de stat din Romania anului 1989.

Ce este, deci lovitura de stat? Ei bine, ea inseamna obtinerea puterii de stat, prin incalcarea regulilor jocului si ascunderea intentiilor reale, astfel incat dreptul fortei ajunge sa primeze in fata fortei dreptului. Atat si nimic mai mult. Restul: totalitarism, generali care tradeaza, etc. sunt chestii optionale. Acum, imagineaza-ti din nou ca esti in supermarket, stai la rand, in fata ta mai sunt sapte persoane, iar deodata in fata voastra a tuturor se baga un interlop de doua ori mai fioros decat toti interlopii. Si este servit…

Actiunile recente ale USL reprezinta sau nu o lovitura de stat?

Sa revedem filmul. Au organizat niste proteste anti-putere in ianuarie si au mintit, spunand ca au fost spontane; protestele i-au speriat pe unii parlamentari ai partidelor puterii de atunci, astfel incat acestia au migrat si au daramat guvernul; au castigat puterea parlamentara si puterea guvernamentala. Au incalcat apoi reguli, cutume si legi (aici, aici, sau aici) dintre care unele constitutionale; au ignorat puterea judecatoreasca, CCR cea mai inalta instanta de fapt. Au creeat o lege care aproape ca elimina pluripartidismul. Au trimis premierul la cea mai importanta reuniune internationala din care facem parte, fara mandat, prin falsuri si abuzuri ale ministrului de externe. I-au luat astfel, cu forta, puterea presedintelui tarii. Au schimbat legea ca sa-l poata suspenda. Au schimbat legea, lasand fara putere si fara atributii institutiile care se pot opune suspendarii sale. Iar acum il suspenda.

Cu toate astea insa, tu inca mai ai dubii ca a fost o lovitura de stat. Pe cocalarul fioros din fata ta il vezi? Nu? Inseamna ca esti orb. Pe cei sapte care sunt in fata ta, dar in spatele cocalarului, ii auzi cum striga? Nu? Inseamna ca esti surd.

PS: Daca as fi scris acest text respectand regulile -sa zicem- Facultatii de Sociologie din Bucuresti ar fi trebuit sa citez si sa pun ghilimele. Cum insa traim in tara celor care-l cred pe Victor Ponta, fac doar la final trimiterea bibliografica: Eduard Luttwak, „Coup D’État: A Practical Handbook” o carte pe care „analistii” care vorbesc pe la TV zi de zi nu au citit-o niciodata, pentru ca nu se afla in nici o biblioteca publica din Romania.

Facebook Comments

394 Comments Lovitura de stat pe intelesul tuturor

 1. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 2. ribelalu

  Abdicarea regelui a fost lovitura de stat? Lumea habar nu a avut ce se intampla acolo si s-a trezit de revelion ca sarbatoresc trecerea anului nou intr-o republica.

  Reply
 3. 3meet3

  Frumos articol. Cine doreste sa citeasca in continuare despre lovitura de stat a USLului, exista un site dedicat doar acestui eveniment:    www.256usl.com 
   

  Reply
 4. sousake

  Lovitura de stat pe intelesul tuturor (celor ce vor sa vada dincolo de minciunile grupului de interese ponta, antonescu,voiculescu)

  Reply
 5. hope18

  am fost in piata si vanzatorul(cate ma cunostea) ma intreaba:
   -Ce se intampla doamna cu copii astia de nu au luat BAC-ul?
   Dupa o scurta explicatie am incheiat asa:
   -Pai daca parlamentarii si-au cumparat diplome si PM ministru si-a copiat lucrarea de doctorat ce putem cere copiilor ?
   El:
  -Da doamna,asa este….
  Ma intreb si eu: O fi inteles ceva?
   

  Reply
 6. Louisy

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12738031-ecaterina-andronescu-ministrul-educatiei-rezultatele-bac-sunt-comparabile-cele-anul-trecut-senatul-merita-organizeze-sesiune-extraordinara-punem-intr-lege-masuri-remediale.htm
   
  „Stelian Fedorca, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar, a declarat ca una dintre propunerile sale este ca angajatorii sa nu mai ia in calcul la stabilirea salariului Bacalaureatul. Mai exact, Fedorca a sustinut ca certificatele de competente dobandite dupa elevi la finalul liceului ar trebui sa fie echivalente diplomei de BAC, la salariu.”
   
  Cel mai probabil, individul asta se crede inca in Romania Socialista, cand erau clase de salarizare standard. A uitat sau chiar nu stie ca salariul SE NEGOCIAZA.
  Sau, mai degraba, e vorba de posturile de la stat. Se vor infiinta la stat cele 1.000.000 locuri de munca promise si acum gata, nu mai e nevoie nici de BAC ca sa te angajezi inspector la hartuit firmele private.

  Reply
 7. Louisy

  Divertismenul de calitate s-a mutat la Antena 3. Am prins azi o emisiune atat de buna, incat mi-a amintit de Divertis din anii ’90.
   
  Trei invitati neica nimeni discuta in studio despre dezastrul de la BAC. Feţe de proletar-sindicalisto-îmbuibaţi, blugi soioşi, mutre de şmenari din piaţă. Moderatoarea, o fatucă care pare că a părăsit o promiţătoare careieră de textilistă în favoarea micului ecran, îi întărâtă cât poate. Până aici, Oscar pentru costume, machiaj şi scenografie. Zmeura de aur pentru distribuţie, după vorbă şi atitudine am dubii serioase că vreunul ar putea promova la BAC.
   
  Se trage concluzia că, evident (oare e nevoie să o mai spunem?), BĂSESCU E DE VINĂ pentru promovabilitatea scăzută. Se vorbeşte de legea educaţiei în termeni derogatori, se insistă că USL în general şi Abramburica în particular nu au putut face nimic pentru binele clasei muncitoare, fiind constrânşi de legea ticăloasă, opera lui Băsescu. Fătuca moderatoare încearcă să-i întărâte, subtile (crede ea): „Eu nu mai înţeleg, până la urmă, Funeriu sau Băsescu este vinovat?” Se răspunde, vehement: „BASESCU, E CLAR!”.
   
  O şopârlă infiltrată în redutele Varanului mi-a pus la dispoziţie scriptul buletinului meteo de deseară, cu rugămintea de a-i proteja identitatea. Scriptul spune:
  „Stimaţi telespectatori, Europa e lovită de un val de căldură.Temperaturile sunt de [mari]. Analiza efectuată de institutul de meteo-dezinformare al Intact arată că pentru acest val de căldură singurul vinovat e BĂSESCU!”
   
   

  Reply
  1. Yeba

    @Louisy țțț se vede că n-ai ascultat atent. Eu n-am ascultat deloc, dar placa fiind aceeași redau din memorie:
   „BASESCU, E CLAR! FUNERIU NU-I DECAT SLUGA LUI BASESCU!” 

   Reply
  2. Yeba

   @Louisy
   țțț se vede că n-ai ascultat atent. Eu n-am ascultat deloc, dar placa fiind aceeași mereu, redau din memorie:
   „BASESCU, E CLAR! FUNERIU NU-I DECAT SLUGA LUI BASESCU!” 
    

   Reply
  3. Hongse

   @Louisy
   Dat dracu’ Băsescu ăsta, nu s-a mulţumit doar cu revista natura, a luat natura cu totul. Da las’ c-o trece Dr. Victor în subordinea guvernului.
    

   Reply
    1. cristihan

      @GabiDumitru  @Mistral  @oglinjoara Ideea „purtati alb” este a lui MRU… Dar ma rog, fie si la PDL.

     Reply
 8. AndyQuicker

  Pretul referendumului: 20 milioane de euro. Nu ma asteptam sa inceapa jaful asa repede, dar baietii destepti care au pus mana pe putere s-au miscat repede. Asta cred ca e doar cifra oficiala, neoficial… mi-e frica sa ma gandesc. Baietii destepti s-au intors, si parca le e mai foame ca niciodata.

  Reply
  1. Rheia

    @AndyQuicker Aveai vreun dubiu? Iar repeziciunea e cuvîntul de ordine al lumii în care trăim. 

   Reply
   1. AndyQuicker

     @Rheia Da, a ajuns „era vitezei” si in politica autohtona. Din pacate nu calculam viteza cu care noua putere a inceput sa-si faca treaba, sa rezolve probleme, ci viteza cu care cheltuie banii publici in rafuieli de gen „circ ieftin” cu adversarii. Basescu pica oricum la alegeri, parerea mea, asa ca baietii destepti erau mult mai castigati daca pana atunci se concentrau pe fisa postului, si chiar faceau/incercau ceea ce sunt obligati sa faca, dar ei au preferat sa faca… copy/paste dupa Tariceanu.

    Reply
    1. Never G

      @AndyQuicker  @Rheia Daca ce se petrece e o simpla „rafuiala” si „circ ieftin” inseamna ca nu ai vazut incalcarea constitutiei. Constitutia stabileste regulile de baza ale statului. Fara reguli nu poti merge nici in trafic fara accidente si nici in familie nu poti duce o viata normala. Daca ne raportam la  stat, fara respectarea constitutiei  democratice ajungem la dictatura.  Una din reguli e separatia puterilor. 

     Reply
 9. corvus coraX

  Un argument solid de suspendare a președintelui ar fi fost acela de susținere fățișă a unei companii internaționale, RMGC. De menționat că o mare parte dintre susținătorii lui l-au părăsit. Inclusiv eu.
   
  Dacă aș fi în țară însă, cu siguranță m-aș duce la referendum și aș vota NU pentru Băsescu ca persoană, ci pentru susținerea Președintelui României. Consider că s-a procedat la suspendare prin încălcarea flagrantă a legilor și Consituției. Votând pentru suspendare, nu facem decât să dăm gir unei lovituri de stat

  Reply
   1. corvus coraX

     @andrei_p  pentru că pur și simplu nu pot fi prezent în acea dată la o ambasadă datorită programului profesional pe care îl am. Dacă voi găsi pe cineva să mă înlocuiască la gardă, voi merge, Dublin nu este foarte departe de mine

    Reply
 10. Bleen

  Florin Iaru
   
  ”Paradoxal şi enigmatic,  Adrian Năstase şi Traian Băsescu sînt legaţi pe viaţă.
  Amîndoi au fost condamnaţi pe baza unor probe indirecte. Dacă sîntem cinstiţi şi spunem că probele nu-s edificatoare, Năstase e liber, dacă sîntem la fel de cinstiţi şi spunem că vonovăţia e dincolo de orice probă, atunci Băsescu e suspendat.
  Aşa-i că nu vă aşteptaţi la aşa o năzdrăvănie?”
   
  Cînd caracterul e zero, logica chiar nu mai contează.

  Reply
   1. Rheia

     @Yeba  @Bleen Florin Iaru se bagă și el în seamă cum poate. Și numai atîta poate. 

    Reply
    1. geronimo

      @Rheia  @Yeba  @Bleen 
     popular, se zice ca-i cu capu`n mână..
                                                                       (nu pe umeri)

     Reply
  1. geronimo

    @Bleen Nu zicea bine Cioran ca Romania-i țara dezmățului!? ( a dezmățului interior mai inainte de toate)

   Reply
 11. EroulBula

  Tembelul de ponta tine, cu orice pret, sa ne faca de kkt in toata Europa. Plagiatorul vrea sa se vada la fata cu Holande, Merkel si Rompuy. Probabil ca Rompuy ca trebui sa-l primeasca, din politete.
  Deschid concurs de pronosticuri pe temele:
  1. Cine-l va primi la Paris si ce-i va spune plagiatorului?
  2. Cine-l va primi la Berlin si ce-i va spune plagiatorului?
  Nu stiu de Holande dar n-o vad pe Merkel dornica sa se traga-n poze cu un impostor.

  Reply
  1. andrei_p

    @EroulBula Politica, draga, politica. Il vor primi toti si isi vor pastra toti optiunile dechise. Dupa referendum, daca Basescu va fi demis, il vor imbratisa cu speranta.

   Reply
  1. Rheia

    @MirceaP Era, într-adevăr, și țin minte că pe mine m-a nedumerit puțin, atunci, fiindcă nu înțelegeam care-i problema. Ce, regii n-au voie să facă ce vor ei? Nu de-aia-s regi? Mda, eram bine spălată pe creier…. Deși și-acum am dubii uneori, cînd mă gîndesc la diferența dintre „democrație” și „dictatura majorității”. 

   Reply
 12. GabiDumitru

  citind sondajul ccsb de mai jos mi-am amintit de galeria Rapidului prin anii 80-90:
  „Rapid,orice-ar fi,noi mereu te vom iubi”.

  Reply
 13. Annia

  „S-a spus repetat dar acum nicio repetiţie nu este de prisos: legile, instituţiile, REGULILE JOCULUI. Puţin trebuie să ne pese că Traian Băsescu nu se mai bucură de încrederea oamenilor! Să nu se mai bucure de încrederea oamenilor, ci doar de a unuia singur, iar dacă noi îi vom lua mandatul abuziv înainte de termenul legal al alegerilor, noi astfel îl înşelam pe acel singur individ care l-a votat şi cu care avem contact constituţional ca preşedintele să-şi exercite mandatul 5 ani. Acel om trebuie protejat nu înşelat de dictatura majorităţii restului! Ne-au învăţat asta părinţii fondatori ai democraţiilor occidentale”.
   
  http://www.contributors.ro/editorial/conspiratia-parsiva-vs-centuri-de-siguranta-ale-democratiei-puterea-nu-se-castiga-puterea-se-ia/?cfcc

  Reply
  1. GabiDumitru

    @Annia 
   Momentan,nici capitalismul nu se mai ” bucura” de increderea romanilor(nici nu s-a bucurat vreodata).
   Asta inseamna ca trebuie sa trecem la economie centralizata?
    
   Nici spalatul,sapunul si hirtia igienica nu sunt populare printre romani.Le scoatem in afara legii?

   Reply
   1. Annia

     @GabiDumitru Pai, asta este si mesajul articolului: nu gradul de incredere intr-o persoana trebuie sa ne ghideze comportamentil civic, ci analiza modului in care statul de drept este siluit.

    Reply
  1. ralena

    @SimonaM  Karl-Peter Schwarz am remarcat de ieri. rasvan lalu care scrie pe contributors combate bine, incerc si eu, si altii, dar ei sint mai multi 

   Reply
    1. ralena

      @SimonaM  Karl-Peter Schwarz de cind a inceput tot circul uselist urmaresc in fiecare zi articolele lui KPS si comentariile. pina la suspendare nu a fost nici un postac. acum am sentimentul ca antena 3 emite si in germana 

     Reply
    2. ralena

      @cristihan  @SimonaM  Karl-Peter Schwarz ma gindeam sa traduc fragmente din ele si sa le aduc diseara la antipa. dar cei de acolo stiu deja. iar ceilalti sint convinsi ca tot vestul e la mina lui basescu, care le mai arunca ceva maruntis din cind in cind

     Reply
    3. cristihan

      @ralena  @SimonaM  Karl-Peter Schwarz Poate fi tradus oricum si apoi postat pe FB, etc… 

     Reply
    4. SimonaM

      @ralena  @cristihan  Karl-Peter Schwarz Se plimbă lume pe-acolo, n-ar fi rău să afle și cei din parc sau de la șosea despre asta. Zic și eu 🙁

     Reply
    5. cristihan

      @SimonaM  @ralena  Karl-Peter Schwarz Nu sta nimeni sa citeasca articole. Toata campania trebuie sa se bazeze pe mesaje scurte, de maxim 10 cuvinte scrise mare-mare.

     Reply
    6. Rheia

      @cristihan  @SimonaM  @ralena  Karl-Peter Schwarz Aseară am stat 5 minute pe OTV. DD-ul făcea sondaj telefonic pe tema: Spuneți DA sau NU demiterii lui Băsescu? Și arăta SMS-urile primite de la oameni. Mi-a picat cu zgomot fisa: numai o campanie de SMS-uri bine făcută poate avea efect semnificativ.

     Reply
    7. GabiDumitru

      @Rheia  @cristihan  @SimonaM  @ralena  Karl-Peter Schwarz Pe la 23 scorul era de 70% impotriva demiterii.
     Iar mesajele erau majoritar de genul:rau cu chioru’,dar aia doi…

     Reply
    8. cristihan

      @Rheia  @SimonaM  @ralena  campanie prin SMS o sa se faca, sunt convins. mai ales de catre usl…

     Reply
    9. ralena

      @SimonaM  @Rheia  @cristihan  Karl-Peter Schwarz imi spunea cineva aseara in piata ca OTV face campanie anti ponta. doar de la ei ne va veni salvarea 🙂

     Reply
    10. Rheia

      @cristihan  @SimonaM  @ralena Păi nu asta era o discuție, aici, mai alaltăieri, că trebuie combătut dușmanul cu armele sale? Adică nu să furăm și să mințim, evident, dar nici să răspundem cu praștia la bombe atomice!

     Reply
    11. cristihan

      @Rheia  @SimonaM  @ralena Ba da. Dar asta se face organizat si cu mare grija, efectele pot fi inverse.

     Reply
    12. Rheia

      @cristihan  @SimonaM  @ralena Corect. Are cineva un cap limpede în plus, pri dulap, că al meu deja fierbe ca mustul….

     Reply
    13. cristihan

      @Rheia  @SimonaM  @ralena Chill 🙂 Gandeste-te la un lucru: chiar daca pierde Base acum, usl-ul e plecat deja la vale cu viteza, in 3-4 luni sunt terminati 😉

     Reply
    14. ralena

      @Rheia  @cristihan  @SimonaM de la ratiu incoace, taica-meu face campanie din om in om. intr-o situatie ca asta, in care ura tine loc si de vaz si de auz si de discernamint, e singura cale. mitinguri la care sint adusi oameni ca cei de joi, cind credeam ca aia sint infiltrati de usl, nu au efecte 

     Reply
    15. Rheia

      @cristihan  @SimonaM  @ralena O, nu la Băselu mă gîndesc, am depășit momentul, ci la oițele din jurul meu. Cum se duc ele behăind voios spre abator, și mă iau și pe mine cu ele.

     Reply
    16. SimonaM

      @ralena  @Rheia  @cristihan Campania aia trebuia făcută în ani, nu poți în 2 săptămâni să scoți ce le-au băgat antenele în cap.
      

     Reply
    17. Never G

      @cristihan  @Rheia  @SimonaM  @ralena Nu fi atat de optimist. Eu  cred ca daca pierde Basescu, in EU va fi o enclava, libera de capitalism si economie de piata, pe termen lung. Vom fi foarte fericiti cu cel putin doi prieteni puternici si cu aceeasi viziune.
     Nu va amagiti! Daca pierde Basescu, ne intoarcem cu cel putin 22 de ani de istorie inapoi!

     Reply
    18. Never G

      @cristihan  @Rheia  @SimonaM  @ralena  Daca castiga Basescu acum sunt sanse ca usl-ul sa plece la vale. Altfel, vor fi pe val si  vor castiga si parlamentarele.

     Reply
  1. Mistral

    @mimisor007 Citez din Link-ul de mai sus :

   De aceea continui sa nu inteleg:
   Unde sunt mintile oamenilor inteligenti, educati, si cu oarecare respect fata de ei insisi, fata de vietile, libertatile lor, ale familiei , fata de prezentul si viitorul lor. La poezii, la sofisme, dileme, teorii si filosofii? Sau la vacanta de vara…Cum isi imagineaza acesti oameni ( repet, cei inteligenti si cu oarecare respect fata de viata si libertatile lor) ca va trece acest tavalug halucinant? De la sine? Cu ei pe margine, comentand ca simpli spectatori?
   Pai, cu regret va spun, nu se poate. Acest tavalug trece fix peste noi toti. Inclusiv peste spectatori. Si ne va strivi, si ne va arunca, PE TOTI, exact cu 22 de ani inapoi. Inapoi la acea perspectiva ( urata si teribil de limitata) si la acel trist viitor.
   Cam asta e, si e atat de simplu: faceti sau nu faceti acum acest compromis cu voi insiva, si va exercitati, fie si asa, cu nesfarsita sila sau cel putin cu inima indoita ( ca si mine) singurul drept pe care il mai aveti, liber si neingradit, la dispozitia voastra : dreptul de vot.
   Da, stiu, n-aveti chef, e vara, e soare, e cald, pentru unii e vacanta, nu sunteti convinsi ca trebuie, sunteti scarbiti, etc. Va inteleg.
   Sper insa sa intelegeti si voi, acum, nu dupa, cand degeaba veti mai intelege. Cand nu va mai trebui sa faceti O DATA, DOAR O DATA, un compromis neplacut ( sau, dupa caz, aparent ucigator), ci in fiecare zi a vietii voastre si la tot pasul, pentru ca veti face numai ce vor si dicteaza ( nu edicteaza sau legifereaza) cei care ne conduc in acest moment, prin legi scrise sau nescrise, facute pe genunchi si discretionar, nu in interesul nostru, adica in interes public, CI AL LOR SI DOAR AL LOR. Atat si nimic mai mult.”

   Reply
 14. geronimo

  sunt portavocea lui Sare care mi-a zis sa va transmit asta :
   
  „transmite si asta: cei de la IMAS, complicii lui FELIX, au bagat 80% participare la vot cu scop manipulativ – pe de o parte ca nu conteaza daca CCR desfiinteaza ordonanta lor ilegala/anticonstitutionala, ca oricum guvernul GRIVCO ii da inainte cu publicarea referendumului in MO, si sa-i demobiliezez pe cei care cred ca asistam la o lovitura de stat – cum ca ei ar fi multi. nu sunt mai multi decat la locale – scor general USL = 49%. dintr-o medie de participare de 56%. adica 27,44%. in plus se refera la cei care sunt in tara – la locale NU au votat cei din Diaspora. plus nu stiu unde a disparut informatia aceea conform careia USL a pierdut intre 4 si 6 procente de cand cu scandalul copy-paste, mang, diaconescu samd.”
   
  eu n-am nicio vina, vorba aia : daca el minte, mint si io..

  Reply
  1. LunguVictorEugenMihai

    @geronimo nu mint. am si cautt pe gogal reactii despre 2007. „În 2007, când PSD a iniţiat o acţiune de suspendare a preşedintelui Băsescu, în referendumul ce a urmat, 74,48% dintre alegători au decis ca preşedintele să rămână în funcţie. Prezenţa la vot la acel referendum a fost de aproape 45%.
   demonstreaza faptul mancarii de cacat cu cei 80% care s-ar prezenta la vot!
   “Liderii partidelor care promovează această idee ar trebui să-şi aducă aminte de 2007. Dacă se conduc după sondaje, riscă să mai aibe o surpriză, pentru că tot după sondaje au făcut suspendarea din 2007″, a declarat Traian Băsescu pentru Hotnews, citat de Mediafax. materialul este din 2010 – cand USLinosii cochetau cu suspendarea

   Reply
 15. poweraxxel

  vineri, odata cu suspendarea au mai fost decise cateva hotarari de parlament. Una era despre data referendum-ului. In acea hotarare, era ceva specifica asa in fuga despre ce se intampla daca CC invalideaza referendum-ul. Are cineva acea hotarare in format pdf?

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @poweraxxel nu mi s-a actualizat inca programul legislativ, ca-ti scoteam eu un pdf adevarat

   Reply
   1. poweraxxel

     @EleninaNicuţ ma interesa oar pentru ca m-i sa parut ca aud ceva de genul asta din gura lui Antyonescu, si ma gandeam oare de ce ar fi atat de prevazatori. Caz in care si ei se asteapta la unele decizii din partea CC …

    Reply
   2. poweraxxel

     @EleninaNicuţ ma interesad doar pentru ca am auzit ceva de genul asta din gura lui Antonescu, si ma gandeam oare de ce ar fi atat de prevazatori. Caz in care si ei se asteapta la unele decizii din partea CC …

    Reply
    1. EleninaNicuţ

      @poweraxxel art. in cauza suna asa: „in situatia in care CCR va stabili ca nu au fost indeplinite conditiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul Romaniei va lua act de hotararea acesteia si va decide asupra procedurii de urmat”. din asta eu inteleg ca se refera la o eventuala invalidare de catre CCR a organizarii, desfasurarii si rezultatelor referendumului, nu la cenzurarea hotararii de suspendare. in alta ordine de idei, art. in cauza apare, intr-o redactare identica, si-n hotararea din 2007 http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act?ida=71515&frame=0

     Reply
    2. Annia

      @EleninaNicuţ  @poweraxxel Eu ma tot gandesc la ceea ce a scris Iulia Motoc pe pagina ei de FB: ” Azi au votat doar 7 judecatori (pt avizul consultativ), saptamana viitoare vor fi 9″…

     Reply
    3. EleninaNicuţ

      @Annia  @poweraxxel eu n-am inteles ce-a vrut sa zica, m-am uitat sa vad cine-s cei doi care-au lipsit, dar tot nu m-am lamurit. dar poate mi-a stat (si) mie mintea-n loc.

     Reply
    4. Annia

      @EleninaNicuţ  @poweraxxel Pai nici eu n-am inteles, dar sunt convinsa ca a vrut sa transmita un mesaj. Daca ne luam dupa institutiile care i-au propus pe cei doi – presedintia si PNL-, teoretic, ar trebui sa nu existe nicio diferenta, fata de votul pe avizul consultativ. Probabil insa ca trebuie vazut cum au votat cei doi in situatii critice, in trecut (daca se poate afla asa ceva).

     Reply
    5. cristihan

      @EleninaNicuţ  @Annia  @poweraxxel A lipsit, de ex, unul dintre judecatorii numiti de TB – Iulia Motoc a mai spus pe FB si ca in chiar cererea de suspendare exista un atac la adresa CCR, mai exact asupra acelui judecator

     Reply
    6. Amelia New

      @Annia  Eu am facut urmatoarea deductie: scorul era de de 4-3 (pt. aviz pozitiv-negativ sau viceversa). Cf. Legii 47/1992, deciziile se iau cu majoritate judecatorilor Curtii (adica cel putin 5) si, in aceste conditii, s-a ajuns la un compromis:  sa dea un aviz „in coada de peste” care sa satisfaca cumva ambele tabere/pozitii. In cazul in care ar fi participat toti cei 9 probabil ca ar fi existat majoritatea de 5 intr-un anume sens (nu spui care!).  

     Reply
    7. liviuta

      @Annia  @EleninaNicuţ  @poweraxxel Au lipsit Petre Lazaroiu (numit de TB) si Tudorel Toader (numit mai demult de PNL, s-ar putea sa nu fie foarte dubios, e de formatie penalist).
     Mie imi era teama ca, incepand vacanta judecatoreasca (perioada in care se fac concediile prin rotatie), sa nu cumva sa fie plecati exact cei care nu trebuie. Ca daca raman sase si aia sunt Aspazia, Acsinte Gaspar si Ion Predescu plus ungurul si inca doi, e nasol.
     Am postat si pe articolul anterior un comentariu, mi se pare esential sa se conteste totusi cu o gandire juridica creativa; o solutie normala se poate obtine chiar fortand lectura formala a reglementarilor, in situatia in care echitatea si rezonabilul sunt calcate in picioare, daca se gaseste o argumentatie a interpretarii care sa poata fundamenta respectiva solutie.

     Reply
  1. Annia

    @LunguVictorEugenMihai Da, pe cei spalati pe creier; si nu doar „cred”, ci sunt siguri. Din pacate, acestia sunt multi. Si tot din pacate, chiar daca nu ar fi suficient de multi, eu sunt sigura ca, dupa tot ceea ce a facut pana acum actuala putere, nu va risca sub nicio forma sa piarda la referendum. Dupa ce au violat legile tarii asteia de le mai recunosti, nu se vor poticni ei tocmai la o banala… numarare de voturi. De unde nevoia de a ne inscrie ca observatori in sectiile de votare (am si eu o idee fixa:))

   Reply
  1. Rheia

    @Yeba Cum n-avem buton pentru DISLIKE (la adresa veștii pe care ne-o dai), mă exprim verbal. Nu-mi place deloc scorul. Continuăm munca de convingere.

   Reply
   1. Yeba

     @Rheia Cred că vor să ne pregătească, ei cifrele astea le vor scoate din bască, doar nu ne închipuim că va fi un referendum corect. Mori de râs. Tb să fie ceva plauzibil și care să-i legitimeze clar dar nu în forță pe-afară.

    Reply
  2. LunguVictorEugenMihai

    @Yeba 80% participare? adica inducem si inutilitatea anularii de catre CCR a ilegalei/neconstitutionalei ordonante de urgenta. adicatelea ne zice Alin Teodorescu (ex Soros) ca consiliatul de catre generalul Clarke (Soros) va avea si cvorum la suspendare… mai, mai!

   Reply
   1. Rheia

     @LunguVictorEugenMihai  @Yeba Adică ne descurajează: stați dracului acasă, că oricum pierdeți?

    Reply
    1. Yeba

      @Rheia  , păi n-a zis @Bleen când se deschide sezonul la wishful thinking și îmi fac de cap.

     Reply
    2. Yeba

     @Rheiapăi n-a zis @Bleen când se deschide sezonul la wishful thinking, îmi fac de cap. Și nu e nici @Nea pe aici.
      

     Reply
    3. LunguVictorEugenMihai

      @Rheia  @Yeba da. sa o aiua din nou pe firul afirmatiei: cei de la IMAS, complicii lui FELIX, au bagat 80% participare la vot cu scop manipulativ – pe de o parte ca nu conteaza daca CCR desfiinteaza ordonanta lor ilegala/anticonstitutionala, ca oricum guvernul GRIVCO ii da inainte cu publicarea referendumului in MO, si sa-i demobiliezez pe cei care cred ca asistam la o lovitura de stat – cum ca ei ar fi multi. nu sunt mai multi decat la locale – scor general USL = 49%. dintr-o medie de participare de 56%. adica 27,44%. in plus se refera la cei care sunt in tara – la locale NU au votat cei din Diaspora. plus nu stiu unde a disparut informatia aceea conform careia USL a pierdut intre 4 si 6 procente de cand cu scandalul copy-paste, mang, diaconescu samd.

     Reply
  3. hope18

    @Yeba
    Eu cred ca asta este si razboiul lor psihologic.Sa ne descurajeze.Nu exista sondaje alternative?

   Reply
   1. Yeba

     @hope18 „Dar nu-i tot una leu să mori/Ori câine-nlănțuit.” Poate e doar ca rezistența din munți, păstrând proporțiile sacrificului, rămâne în istorie că au existat români mai înspăimântați de Mafie decât de Justiție.   

    Reply
   2. Yeba

     @hope18 „Dar nu-i tot una leu să mori/Ori câine-nlănțuit.” Poate e doar ca rezistența din munți, păstrând proporțiile sacrificiului, rămâne în istorie că au existat români mai înspăimântați de Mafie decât de Justiție.   

    Reply
    1. hope18

      @Yeba
      Adevarul este ca eu simt ca suntem intr-o fundatura.Daca institutiile statului nu reactioneaza vehement( SRI;JUSTITIE;CCR) suntem pierduti.Sau, avem nevoie de furci si topoare (n-as putea spune ca imi place ideea), dar cu astia nu este de glumit.

     Reply
    2. GabiDumitru

      @hope18  @Yeba 
      
     Senzatia mea e ca suntem intr-o excursie virtuala prin istorie :am vazut cum arata comunismul,am vazut cum arata o lovitura de stat de la comunism spre pseudo-democratie,acum suntem in 1945-46.
     De ce n-am experimenta putin si atmosfera de la 1907?

     Reply
    3. SimonaM

      @GabiDumitru  @hope18  @Yeba Parcă și văd poporul cu iPad-uri la răscoală…
      
     Ieri eram niște 70 de miorlăiți într-o piață. Despre ce vorbim?

     Reply
    4. SimonaM

      @GabiDumitru  @hope18  @Yeba Tot pe-atâta agitați și cu portavoci.
      
     Cam asta-i revoluția de azi, folks. Ce răscoale, ce războaie?

     Reply
    5. hope18

      @SimonaM
     Stiu ca ai dreptate 🙁 A fost numai un gand.Dar daca am fi fost o natie adevarata asa am fi reactiont.Stiu ca nu suntem .Sau poate voi avea o surpriza?
      
      

     Reply
  4. GabiDumitru

    @Yeba La locale,unde s-a votat anti-Basescu,PDL a avut 22%,la o prezenta de 56%.
   Plecind de la ideea ca toti ceilalti 78% au fost votanti anti-Basescu,inseamna ca anti-Basescu au fost 44% din totalul electoratului.
   Dupa IMAS,la o prezenta de 80% vor fi 64% anti Basescu,adica 51,2% din total alegatori.
   Asta inseamna ca in ultima luna nr. celor anti a crescut cu 16%,sau 7% din total.
   Chiar asa?

   Reply
 16. Pingback: Desperare… « GriArg

 17. geronimo

  Ma tot gandesc la o chestie, care, chiar daca nu e prioritara in actualele circumstanțe, tot va trebui pusa pana la urma pe tapet :dreptul posturilor private de stiri si dezbateri politice de a manipula informatia doar in temeiul drepturilor ce decurg din ordinea prorietatii private (oficial ratingul, iar neoficial, lobby-ul politic, drenarea si manipularea dezbaterilor inspre interese care nu mai sunt cele ale binelui public etc)
  S-a afirmat destul de des pe la televizunile oligarhice ca e dreptul lor sa faca ce vor atata timp cat nu sunt platite de la buget. Trec de faptul ca hienele politico-economice care le finanteaza paraziteaza indirect banul public, si ma intreb daca in acelasi timp informatia, dezbaterile – materia prima cu care lucreaza – le apartin in aceeasi masura ca materia prima sau investitiile propriu zise in cazul unei alte intreprinderi de piata.  Daca nu, consider ca de aici decurg unele limitari, la rigoare, si pe cazuri particulare, chiar severe.
  Stiu ca par a fluiera in biserica si ca par a dori limitarea libertatii de informatie etc, dar nu e cazul. Ca sa fiu mai concret, ca americanii, sa dau doar un exp dintre atatea altele : e legitim ca la Antena 3 sau Relitatea Tv sa existe constant „indezirabili” printre invitati? ca indezirabilul sa fie ostracizat prin totalul decalaj in raport cu contraopinentii?- am  vazut si cazuri de dezechilibru scandalos, de  1 la 9,10, 14 (daca mai pui si musterii obisnuiti ai studiourilor respective, gen Ciuvica, Corina Dragotescu etc, plus moderatorii).
  Am preluat o sugestie dintr-un articol al lui Patapievici din toamna lui 2009 in timpul penultimului puseu de ura si dezinformare care a vandalizat spatiul nostru public. Daca mai tin bine minte, facea si niste trimiteri la legislatia oocidentala in materie de media. E de sapat aicea. Altfel, ne vom trezi mereu la cheremul tuturor felurilor de gherile mediatice care fac politica dupa toate regulile unui ospăț conflictual (caci Statul majusculat e hoitul) in loc sa informeze.

  Reply
 18. geronimo

  Aseara am dat o tura prin oras, prin Medias, cu ocazia unui festival de tot rahatul -dintr-acelea care seamana izbitor unul cu altul prin toata tara, pentru ca sunt organizate de catre autoritatile publice si nu mai vin din traditie sau spontaneitatea agregarilor umane. Speram ca poate, poate, vreo manifestatie, ceva..  Treceam lunatic printre oameni izbindu-ma fara voia mea de tot felul de agitati si petrecareti, insa, tocmai cand eram mai dezolat de neantul galagios din jur am inceput sa ma intalnesc cu diversi cunoscuti. Doi prieteni cu care ma vad rar si pe rand cu alti trei fosti colegi de serviciu. Normal ca  am pus imediat degetul pe rana : ce facem? toti mi-au zis ca vor vota cu Basescu, unul mi-a zis ca si taica-so la fel, iar altul ca, la firma unde lucreaza, colegii cu care are cel mai mult contact, la fel, sunt cu Basescu..
  Am vaga impresie ca minciuna nu a anexat chiar totul si ca mai are si Base un cuvant de spus (inclusiv noi) 
   

  Reply
 19. geronimo

  Va veni vremea cand oamenii vor innebuni – Ava Antonie
   
  „Va veni vremea ca oamenii să înnebunească si când vor vedea pe cineva că nu înnebuneste se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor.”
   
  deja vu?

  Reply
  1. Mistral

    @Bleen Sunt multi  INGRIJORATI si cam atat . Ca soacra-mea , vesnic ingrijorata  ,Dumnezeu s-o odihneasca !  Nu se poate face un  AUDIT la nivelul CE  sau similar  ,in care sa se constate starea de constitutionalitate , sa se puna un DIAGNOSTIC ?  Ca altfel murim toti ingrijorati . Si prosti .

   Reply
 20. Rezon

  Sa le spuna cineva pedelistilor s-o lase balta cu mitinguri tractoriste, de partid, prin tara. Daca nu pot veni cu niste evenimente inteligente, mai rau or sa-l ingroape pe Basescu

  Reply
  1. Bleen

    @Rezon Tractorist is, tractorist does. Parcă așa zicea Tom Hanks. Pedeliștii nu pot face evenimente inteligente. Cea mai inteligentă ființă din partidul ăla, cîinele Vasile, a murit acum cîțiva ani.

   Reply
 21. Bleen

  Caut o melodie din anii 90, latino, ceva cu flamenco e de vină în versuri (sau asta era ideea). Din vremurile alea cu Alabina etc. Adică 1996, 97,96 etc. Îmi stă pe creier.

  Reply
 22. Bleen

  Anonim intreaba:
  Este o melodie latino cred ca se cheama Sabrina si are niste versuri gen …hey Maria, Maria ooo si dupa iar incepe tanananana nanana imi puteti spune si mie cine o canta ca nu o gasesc, sau poate nu se cheama asa oricum este o melodie foarte cunoscuta anii ’90…multumesc!

  Reply
  1. andrei_p

    @Bleen Anonim? Poate e Mihail Neamtu, ca Geoana nu cred sa se ascunda in anonimat. A fost presedinte si el vreo 2 ore bune.

   Reply
 23. Bleen

   @EleninaNicuţ :‎”Cher Maitre, Je reviens vers vous au sujet des événements politiques récemment passés en Roumanie.Depuis j’ai compris, il y a eu plusieurs violations de toute règle démocratique, soit un véritable scénario type coup d’état contre votre Président. J’aimerais bien avoir votre avis sur la suite. Par ailleurs, merci de bien vouloir me transmettre une brève description des procédures de dissolution et liquidation des sociétés (y compris votre opinion en fiscal d’avril 2009, mise à jour, si nécessaire), ainsi que le budge estimatif afférent, couvrant nos 4 implantations. Bien à vous, …” 

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @Bleen las’ ca-i dau eu un „avis” gen CCR de-l mai aburesc cel putin o juma’ de an p’aci prin tara :-))

   Reply
   1. SimonaM

     @EleninaNicuţ  @Bleen Există un avantaj la capitolul ăsta. Va fi greu să plece toți odată. N-au cui vinde. 

    Reply
    1. EleninaNicuţ

      @SimonaM  @Bleen e suficient sa inceapa  cu repatrieri de capital ca sa zapaceasca bancile

     Reply
    2. EleninaNicuţ

      @SimonaM  @Bleen sunt cu ochii pe noi ca pe butelie. ii intereseaza impozitarea, proprietatea si justitia (nu neaparat in aceasta ordine). isi justifica temerile foarte simplu: „ai vostri nu sunt doar socialisti, ci comunisti”

     Reply
    3. Rheia

      @SimonaM  @EleninaNicuţ  @Bleen Corporațiile multinaționale au de obicei „susținere discretă” în toate grupurile de influență politică de la noi. Ai mei încă n-au început să se tulbure.

     Reply
    4. EleninaNicuţ

      @Rheia  @SimonaM  @Bleen corporatiile multinationale nu se simt prea bine fara „sateliti”

     Reply
    5. Rheia

     Satelitul multinațional în care respir eu se hrănește cu bani europeni, filtrați prin structuri dependente de Stat. Dacă șefii de la Paris încă n-au ridicat din sprîncene spre noi, pițifelnicii de la București, înseamnă că analizele lor indică o nouă eră năstăsistă. În cea veche, le-a mers OK, șefilor de la Paris. 

     Reply
    6. SimonaM

      @Rheia Ăăăă.. Dacă cineva prin CE sau PE pune dop la țeava cu fonduri europene.. Big buba.

     Reply
    7. SimonaM

      @Rheia Avem și curentul ”liberal” – banii chinezilor sunt perfecți, ne împrumutăm cât mai mult, creșterea economiei prin consum pe datorie, uite ce piață mare e Rusia.

     Reply
    8. Rheia

      @SimonaM Știi ceva? Asta aveam în cap încă de săptămîna trecută, dar n-a vrut să exprim, ca să nu cobesc. „Lucrurile despre care nu vorbim nu există”.

     Reply
    9. Rheia

      @SimonaM Usele și mafia să plece în Rusia, aș fi vrut să strig deseară. Dar ar fi tardiv. Rusia și China sînt deja aici. 

     Reply
    10. Rheia

      @EleninaNicuţ Nu eram, dar primeam fonduri în programele de pre-aderare. În fine, recunosc că eu privesc problema cumva subiectiv, acordînd ponderea principală intereselor economice. 

     Reply
  2. sanantonio

    @Bleen  @EleninaNicuţAdică pe lîngă subiecte de interes profesional, mai înainte de acestea se discută bîrfele din ziarele de cancan?

   Reply
   1. EleninaNicuţ

     @sanantonio  @Bleen e foarte la curent omu’, rupe si un pic romaneste, citeste stirile inaintea mea

    Reply
    1. sanantonio

      @EleninaNicuţ citește presă subversivă gen FAZ. Nature, Le Figaro, Consiliul European, Comisia Europeană. A se redirecționa spre Jurnaulul Național, cotidianul.ro, A1, A3 spre convertire/aducerea pe drumul cel bun.

     Reply
  1. Yeba

    @oglinjoara e clar, deci. Mafia e mafie și pt că lucrează discret, nu-ți tropăie în cap, nu tulbură liniștea oamenilor de bine, dacă nu vrei sau nu poți, nici n-o vezi.

   Reply
 24. Bleen

  Auzi, că ăia care cîntau I love you Băse, Treceți batalioane române Carpații și Noi sîntem români erau de la 7 acolo, au început să strige împreună cu Mihail Neamțu și ar fi de la PDL. Uite așa se strică o demonstrație: cu un zănatic sărit de pe fix și cu cîțiva băieți mai înceți la minte dar zgomotoși.

  Reply
  1. sanantonio

    @Bleen, zănaticii ăia da culoare manifestației, nu cred că e cazul să-i blamăm. 200 de cetățeni decenți care plimbă în liniște niște sloganuri nu trezesc interes prea mare printre concetățeni. Măcar, ei asigură background-ul sonor.

   Reply
   1. Bleen

    Backgroundul sonor l-au asigurat în fiecare seară cei 200, 500 sau 1000 de manifestanți. Care nu se plimbă doar cu niște sloganuri pe acolo. Zănaticii dau culoare de Piața Universității ianuarie 2012. Dacă vrem miting cu țipălăi de la partid și cu galerii de fotbal, avem Piața Universității.

    Reply
    1. sanantonio

      @Bleen Admit, n-am participat implicit, îmi bazez opiniile pe relatări de pe site-uri de știri și de-aici. Pot greși în aprecieri, iar dacă băieții ăia fac zgomot, nu participă ca fond sonor, e altceva.

     Reply
  2. sanantonio

    @Bleen, zănaticii ăia dau culoare manifestației, nu cred că e cazul să-i blamăm. 200 de cetățeni decenți care plimbă în liniște niște sloganuri nu trezesc interes prea mare printre concetățeni. Măcar, ei asigură background-ul sonor.

   Reply
   1. sanantonio

     @Bleen, e similar cu o mașină a poliției: dacă merge regulamentar în spatele tău, o ignori. Dacă pornește beculețe și sirene, se cam schimbă reacția.

    Reply
  3. Never G

    @Bleen Au fost atentionati de cateva ori ca noi suntem pentru apararea justitiei si statului de drept, dar degeaba. Era sa iasa cu scantei la un moment dat.

   Reply
   1. sanantonio

     @Never G Să înțeleg că, din partidul lui Blaga fiind, provoacă posibile reacții din partea autorităților? Eu asta înțeleg.

    Reply
  4. ralena

    @Bleen eu am fost de la 7, ei au venit putin mai tirziu, separat de neamtu, care nu striga decit ceea ce se striga in fiecare seara, anti-usl, anti-ponta, pro dna, etc. la un moment dat 2 dintre indivizii aia, care am impresia ca nu sint impreuna cu cei de la PDL, au inceput sa strige Noua Dreapta, in capul lor fiind probabil Noua Republica. Neamtu s-a repezit la ei si le-a spus sa nu mai scandeze nici un nume de partid. Lucrurile au revenit la normal, dupa care nu stiu cine le-a dat portavocea si in final au ajuns sa cinte Treceti batalioane. este si un alt grup, cei cu i love you base, care cica ar fi de la pdl. in orice caz, seara asta s-a terminat urit

   Reply
    1. oglinjoara

      @hope18  @Bleen Aoleu!
     E clar că se încearcă decredibilizarea protestului.
     Noua Dreaptă e o formaţiune EX-TRE-MIS-TĂ cu acte în regulă, în sensul că nici măcar partid nu le dă voie Tribunalul să fie.
     Trebuie o delimitare URGENTĂ  de Noua Dreaptă!

     Reply
    2. Never G

      @oglinjoara  @hope18  @Bleen 
     Un mesaj de delimitare cine sa-l dea? 
     Ieri cand au fost apostrofati de un tanar, unul dintre ei era gata sa sara la bataie. S-au aprins repede. Noroc cu cei din jur.
     Eu zic sa stam deoparte. Sa nu ne amestecam cu ei.

     Reply
   1. Florina

     @Hongse 
     
    Nu, au impresia că sînt pe cai aşa de mari, încît pot minţi în faţă şi oamenii care ştiu foarte bine cum stau lucrurile. 

    Reply
   2. sanantonio

     @Hongse  @Florina, nu, îi iau de fraieri. Europarlamentarii, fie ei de dreapta ori de stînga, nu știu cum se ”negociază” voturile în toate parlamentele, nu doar în cel din România. Trebuie să afle de la cei români că votul partidelor care NU sînt la guvernare, NU pot fi cumpărate cu diverse ”atenții”. Ai noștri sînt fără de pată și fără de prihană.

    Reply
 25. Alex cel vechi

  Pardău este al patrulea parlamentar sucevean care părăseşte PDL, după deputaţii Eugen Uricec şi Gheorghe Coroamă care au trecut la PSD şi senatorul Tiberiu Prodan care a trecut la PNL. De pe Dinuzara.com. De prin celelalte judete nu-i stiti?

  Reply
 26. Blogalistan

  Turnați aici! – plagiind un vechi titlu din Catavencu (pe vremea cand nu luau… cu hidrantu’).
  Ar trebui sa stie toata lumea DE CE au votat parlamentarii pentru suspendare. In consecinta, deschid aici lista cu voia dvs. primul pe lista…
  Viorel Riceard Badea(PD-L)Senat – traseist?
  Raymond Luca(PNL)Senat – nascut in URSS, Free Cutean!
  Mihaita Calimente (PNL) – ANI
  Sergiu Andon(PSD-PC) incompatibil – „Fir-ai al naibii, Majestate!”
  Ruxandra Jipa (PSD-PC) –  http://www.romaniacurata.ro/contradictii-nepotriviri-ciudatenii-averea-familiei-jipa-1333.htm Crin Antonescu (PNL) – frumoasa adormita, a luat bani nemunciti 20 de ani…
  Dan Voiculescu (PSD-PC) – no comment!
  Cătălin Voicu (PSD-PC) – puscarias
  Ecaterina Andronescu (PSD-PC) – incompatibila (si nesuferita…)
  Bogdan Niculescu Duvăz (PSD+PC) Camera Deputaților – http://www.romaniacurata.ro/semne-de-intrebare-referitoare-la-declaratia-de-avere-a-deputatului-bo-2807.htm si traseist  
  Mircea Diaconu (PNL)Senat – incompatibil!
  Tudor Chiuariu (PNL)Camera Deputaților – penal
  Iulian Iancu (PSD+PC) Camera Deputaților – interese in energie
  Viorel Hrebenciuc (PSD+PC) Camera Deputaților – combinagiu penal (“tatal” RAFO)  
  Ioan Mang (PSD+PC) Senat  – plagiator jalnic
  Titus Corlățean (PSD+PC) Senat – posibil penal – dupa semnaturile ca ministru al justitiei?
  Ioan Ghișe (PNL) Senat – un turnator ordinar (revolutia bunului simt…)
  Ion Vasile (PSD+PC) Senat  – tovarasul lui Hayssam
  Manuela Mitrea (PSD-PC) Camera Deputaților o fi nevasta penalului “Manivela”?
  Mircea Baniaș (PD-L)Senat  – traseist penal
  Puiu Haşotti (PNL) Senat – suspect de serviciu (ca e ministru al invatamantului…)
  Ion Dumitru (PSD-PC) Camera Deputaţilor  – penal (Romsilva ?)
  Mircea Geoană (Alianţa PSD-PC) Senat  – stim si noi de ce…
  Lia Olguţa Vasilescu (Alianţa PSD-PC) Senat – traseista
  Valeriu Zgonea (Alianţa PSD-PC) Camera Deputaţilor  – uzurpator – sa asteptam deciziile CCR – sponsorizat de PETROM (sa nu râdeți de ce!!!)
  Dan Nica (PSD+PC) Camera Deputaţilor – 0 barat – un vataf ce-si trage bani de la stat
  Florin Pâslaru (PSD+PC) Camera Deputaţilor – OUT!
  Dan Păsat (PNL) Camera Deputaților – PENAL
  Dan Ilie Morega (PNL) Camera Deputaților – PENAL
  Mugurel Surupăceanu (PSD+PC) Camera Deputaților – http://www.romaniacurata.ro/deputatul-psd-mugurel-surupaceanu-trimis-in-judecata-de-dna-532.htm
  Toni Greblă (PSD+PC) Senat – tractorist cu diploma de drept Verestoy Attila (UDMR) Senat – stim de ce…
  Dan Radu Rușanu (PNL) Senat – evident…
  Anghel Stanciu (PSD+PC) – traseist penal
  Vasile Mocanu (PSD+PC) 
  Relu Fenechiu (PNL) 
  Cristian Adomniţei (PNL) – fost ministru al invatamantului – logic!
  Varujan Vosganian (PNL) – armean competent
  Călin Popescu Tăriceanu (PNL) Camera Deputaților – traseist (5 casatorii…glumeam) – este boul (cu biletelul) din cauza caruia avemi azi USL
  Gabriel Oprea (PSD-PC) Camera Deputaților – seful mafiei lui AN, traseist notoriu…
  Anghel Iordănescu (PSD-PC) Senat – cashketa, general de opereta
  Eugen Nicolicea (PSD+PC) Camera Deputaților – traseist
  Petre Daea (PSD+PC) Senat – penal Borbely Laszlo (UDMR) Camera Deputaţilor – penal
  Gyorgy Frunda (UDMR) Senat  – un jeg, cel mai bun prieten al comunistilor
  Victor Socaciu (PSD-PC) Camera Deputaţilor – un prost (sa se duca dupa Paunescu…)
  Culiţă Tărâţă (PSD) – traseist Florin Iordache(PSD+PC) Camera Deputaților  – prost de pute -http://www.romaniacurata.ro/victorie-marca-voiculescu-registrul-comertului-dat-cadou-camerei-de-co-764.htm  Ion Toma (PSD+PC) Senat – traseist, afeceri cu statul
  Dan”Rovinari” Şova (PSD+PC) Senat – penal
  Adrian Năstase (Alianţa PSD-PC) Camera Deputaţilor – arestat
  Georgică Severin(PD-L) Senat – traseist
  Nicolae Bănicioiu (PSD+PC) Camera Deputaților  – xxx – nesuferit si prost
  Șerban Mihăilescu (PSD+PC) Senat  – Miki Spaga Ilie Sârbu (PSD+PC) Senat  – tata socru
  Trifon Belacurencu (PSD+PC) Senat – incompatibil
  Marian Sârbu (PSD+PC) Camera Deputaţilor – traseist
  Nini Săpunaru (PNL) Camera Deputaţilor – vames
  Cristian Dumitrescu (PSD+PC) Camera Deputaţilor – traseist
  Sorina Plăcintă (PD-L) Senat – nu mai plange  
  Miron „Manivela” Mitrea (PSD+PC) Senat – cercetat de vreo 8 ani!
  Lista poate continua (asta si doresc) si cand ajunge la o forma definitiva, sa o “cascadam” catre bizonii mioritici zombificati de realitati si antene!
  PS. – nu luați în considerare părerile proprii ale autorului ( zise la supărare…)  – mulțumiri site-ului Romania Curata (de unde mi-am luat informații când nu eram sigur).
  Cine-i știe pe defectorii de la PDL – sa-i toarne! Panaramele alea de la minorități nici nu merita menționate aici!
   

  Reply
 27. Blogalistan

  Turnați aici! – plagiind un vechi titlu din Catavencu (pe vremea cand nu luau… cu hidrantu’).
  Ar trebui sa stie toata lumea DE CE au votat parlamentarii pentru suspendare. In consecinta, deschid aici lista cu voia dvs. primul pe lista…
  Viorel Riceard Badea(PD-L)Senat – traseist?
  Raymond Luca(PNL)Senat – nascut in URSS, Free Cutean!
  Mihaita Calimente (PNL) – ANI
  Sergiu Andon(PSD-PC) incompatibil – „Fir-ai al naibii, Majestate!”
  Ruxandra Jipa (PSD-PC) –  http://www.romaniacurata.ro/contradictii-nepotriviri-ciudatenii-averea-familiei-jipa-1333.htm Crin Antonescu (PNL) – frumoasa adormita, a luat bani nemunciti 20 de ani…
  Dan Voiculescu (PSD-PC) – no comment!
  Cătălin Voicu (PSD-PC) – puscarias
  Ecaterina Andronescu (PSD-PC) – incompatibila (si nesuferita…)
  Bogdan Niculescu Duvăz (PSD+PC) Camera Deputaților – http://www.romaniacurata.ro/semne-de-intrebare-referitoare-la-declaratia-de-avere-a-deputatului-bo-2807.htm si traseist  
  Mircea Diaconu (PNL)Senat – incompatibil!
  Tudor Chiuariu (PNL)Camera Deputaților – penal
  Iulian Iancu (PSD+PC) Camera Deputaților – interese in energie
  Viorel Hrebenciuc (PSD+PC) Camera Deputaților – combinagiu penal (“tatal” RAFO)  
  Ioan Mang (PSD+PC) Senat  – plagiator jalnic
  Titus Corlățean (PSD+PC) Senat – posibil penal – dupa semnaturile ca ministru al justitiei?
  Ioan Ghișe (PNL) Senat – un turnator ordinar (revolutia bunului simt…)
  Ion Vasile (PSD+PC) Senat  – tovarasul lui Hayssam
  Manuela Mitrea (PSD-PC) Camera Deputaților o fi nevasta penalului “Manivela”?
  Mircea Baniaș (PD-L)Senat  – traseist penal
  Puiu Haşotti (PNL) Senat – suspect de serviciu (ca e ministru al invatamantului…)
  Ion Dumitru (PSD-PC) Camera Deputaţilor  – penal (Romsilva ?)
  Mircea Geoană (Alianţa PSD-PC) Senat  – stim si noi de ce…
  Lia Olguţa Vasilescu (Alianţa PSD-PC) Senat – traseista
  Valeriu Zgonea (Alianţa PSD-PC) Camera Deputaţilor  – uzurpator – sa asteptam deciziile CCR – sponsorizat de PETROM (sa nu râdeți de ce!!!)
  Dan Nica (PSD+PC) Camera Deputaţilor – 0 barat – un vataf ce-si trage bani de la stat
  Florin Pâslaru (PSD+PC) Camera Deputaţilor – OUT!
  Dan Păsat (PNL) Camera Deputaților – PENAL
  Dan Ilie Morega (PNL) Camera Deputaților – PENAL
  Mugurel Surupăceanu (PSD+PC) Camera Deputaților – http://www.romaniacurata.ro/deputatul-psd-mugurel-surupaceanu-trimis-in-judecata-de-dna-532.htm
  Toni Greblă (PSD+PC) Senat – tractorist cu diploma de drept Verestoy Attila (UDMR) Senat – stim de ce…
  Dan Radu Rușanu (PNL) Senat – evident…
  Anghel Stanciu (PSD+PC) – traseist penal
  Vasile Mocanu (PSD+PC) 
  Relu Fenechiu (PNL) 
  Cristian Adomniţei (PNL) – fost ministru al invatamantului – logic!
  Varujan Vosganian (PNL) – armean competent
  Călin Popescu Tăriceanu (PNL) Camera Deputaților – traseist (5 casatorii…glumeam) – este boul (cu biletelul) din cauza caruia avemi azi USL
  Gabriel Oprea (PSD-PC) Camera Deputaților – seful mafiei lui AN, traseist notoriu…
  Anghel Iordănescu (PSD-PC) Senat – cashketa, general de opereta
  Eugen Nicolicea (PSD+PC) Camera Deputaților – traseist
  Petre Daea (PSD+PC) Senat – penal Borbely Laszlo (UDMR) Camera Deputaţilor – penal
  Gyorgy Frunda (UDMR) Senat  – un jeg, cel mai bun prieten al comunistilor
  Victor Socaciu (PSD-PC) Camera Deputaţilor – un prost (sa se duca dupa Paunescu…)
  Culiţă Tărâţă (PSD) – traseist Florin Iordache(PSD+PC) Camera Deputaților  – prost de pute – http://www.romaniacurata.ro/victorie-marca-voiculescu-registrul-comertului-dat-cadou-camerei-de-co-764.htm  Ion Toma (PSD+PC) Senat – traseist, afeceri cu statul
  Dan”Rovinari” Şova (PSD+PC) Senat – penal
  Adrian Năstase (Alianţa PSD-PC) Camera Deputaţilor – arestat
  Georgică Severin(PD-L) Senat – traseist
  Nicolae Bănicioiu (PSD+PC) Camera Deputaților  – xxx – nesuferit si prost
  Șerban Mihăilescu (PSD+PC) Senat  – Miki Spaga Ilie Sârbu (PSD+PC) Senat  – tata socru
  Trifon Belacurencu (PSD+PC) Senat – incompatibil
  Marian Sârbu (PSD+PC) Camera Deputaţilor – traseist
  Nini Săpunaru (PNL) Camera Deputaţilor – vames
  Cristian Dumitrescu (PSD+PC) Camera Deputaţilor – traseist
  Sorina Plăcintă (PD-L) Senat – nu mai plange  
  Miron „Manivela” Mitrea (PSD+PC) Senat – cercetat de vreo 8 ani!
  Lista poate continua (asta si doresc) si cand ajunge la o forma definitiva, sa o “cascadam” catre bizonii mioritici zombificati de realitati si antene!
  PS. – nu luați în considerare părerile proprii ale autorului ( zise la supărare…)  – mulțumiri site-ului Romania Curata (de unde mi-am luat informații când nu eram sigur).
  Cine-i știe pe defectorii de la PDL – sa-i toarne! Panaramele alea de la minorități nici nu merita menționate aici!
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Reply
   1. Blogalistan

     @Hongse E muuult de munca! Sunt 256 de hahalere, zdrente si panarame! 
    Daca are cineva lista in .xls am putea face o baza de date la care sa lucreze toata comunitatea!

    Reply
    1. Blogalistan

      @Merechene  @Hongse Cui naiba sa-i pese?! Asa nici Ponta cica nu a participat la vot… lista e doar un draft – asa mai este pe lista si Olguta care este primar acum.
     Nu am pretentia ca toti cei de pe lista au fost la vot – dar ideea este ca trebuie sa-i stim pe cei din mafie si sa-i aratam cu degetu’

     Reply
    2. SimonaM

      @Blogalistan  @Merechene  @Hongse Teoretic, Voiculescu nu ar mai trebui să calce prin Parlament. și cu atât mai ăuțin să voteze. Și-a dat demisia, care a și apărut în MOF. Ar fi foarte interesante discuțiile a-propos de cei care nu ar mai fi trebuit să fie în plen la vot (Andon și restul)..

     Reply
    3. Merechene

      @Blogalistan am intrebat pentru ca in timpul votului mi s-a parut  ca voiculescu a votat, desi nu mai este senator. apoi unii comentatori mi-au spus ca este imposibil sa fi fost acolo, de aici uimirea mea ca apare pe lista asta.

     Reply
    4. Never G

      @Blogalistan  @Hongse Pe site-ul parlamentului ii gasim! La fiecare in parte e scris cand a schimbat partidul. Se poate afla tot. Chiar si cum a votat fiecare dintre ei la adoptarea legilor.

     Reply
  1. Ilinca

    @Rares Pop in fata biroului si chemate televiziunile! Este o cerere mult mai concreta decat demisia lui Ponta.

   Reply
 28. Bleen

  Fusei și azi în Piața Victoriei. 150-200 de oameni cel mult. Două grupuri de băieți de galerie cu portavoci, care cîntau I love you Băse, Noi sîntem români și Treceți batalioane române Carpații, lume bună și plictisită, nicio televiziune.
   
  Dacă luni nu se strîng cel puțin 1000 de oameni, eu mă las și revin la războiul din spatele tastaturii, că e contraproductiv să-mi pierd timpul la picnic în fiecare seară. Chiar dacă e plăcut.

  Reply
  1. Hongse

   @Bleen
   Cei cu portavoci erau Mihai Neamţu. Trebuie să remarc totuşi că aproape două ore cât am stat eu, o clipă nu le-a tăcut gura. Dar erau patru portavoci strânşi într-un metru pătrat. Am apreciat intenţia, dar… mai răsfiraţi băieţi.
    

   Reply
    1. Yeba

      @Bleen  reiau ideea de mult mai la vale: Demisia lui Ponta și desemnarea altui PM de către președintele interimar? Ți se pare realist?
     Dacă nu erau prinși cu Lovitura de stat și Ponta nu era chiar și mai nesimțit decât lăsa de înțeles, demisiona de-a treia zi, nu să ajungă papagalul Bruxelului, nenorocitul, că nu doar pe mă-sa a stropit-o cu rahat, nu doar pe cretinii care-i țin partea gratis, ci pe noi toți! 
     Pardon.
     Respectarea Constituției în general? 
     Vreau să zic că de acum ar trebui altceva.

     Reply
    2. Yeba

      @Bleen , nu știu, crezi că dacă aș ști n-aș spune? Altceva = alte revendicări și/sau alte formulări și/sau alte mijloace de manifestare. Mai multă imaginație n-am, dar un mitinguleț plăpând cu revendicări nerealiste/vagi e contraproductiv, demonetizează. La ICR made sense, era clar. 

     Reply
    3. Bleen

      @Yeba De ce demisia lui Ponta, în cotnextul plagiatului, e nerealistă sau vagă? De ce respectarea Constituției, în contextul încălcării flagrante a ei în ultimele săptămîni, este o revendicare nerealistă sau vagă? ICR era o chestie punctuală. Putem cere creșteresa salariilor cu 22% sau scăderea taxei pe proprietate cu 12% sau putem cere demiterea unui secretar de stat de la Transporturi.  
      
     Dacă vom încerca să transformăm mitingul în ceea ce nu e, îl vom omorî de tot. Ca să nu mai zic că nu poți convinge niște oameni să revendice chestii băgate pe gît. Nici Piața Universității 90 nu era mai concretă în revendicări (de Piața Universității 1989 nici nu mai vorbesc).

     Reply
    4. geronimo

      @Yeba  @Bleen eu cred ca nu trebuie sa renuntam la a cere constant demisia uzurpatorilor. Daca apar cumva idei noi, ele nu se exclud reciproc cu rostirea adevarului : unor pucisti sadea trebuie sa le ceri franc sa demisioneze : „daca nu veti rosti voi adevarul, atunci vor striga pietrele in locul vostru”

     Reply
 29. liviuta

  Pentru mine ramane esential  ce se poate face, inca, institutional.
  Nu imi fac sperante cu sesizarea lui Base (desi, cine stie? dar parea ca nici el nu are mari sperante in chestia asta).
  Dar, daca marti sunt declarate neconstitutionale hotararile de revocare a Av. Poporului, a sefilor Camerelor, iar ulterior (cu conditia, din pacate, a publicarii in M. Of. a deciyiilor CCR), si cu pasul ulterior al sesizarii CCR pe OUG referitoare la referendum, se poate intoarce totul spre bine.
  Daca se respecta termenul si e declarata neconstitutionala OUG privind referendumul (nu neaparat pe fond, ci pe modul in care a fost facuta modificarea – prin OUG), atunci referendumul se face pe leagea veche si totul va deveni un bumerang pentru USL.
  Sa nu fie abandonate caile de atac institutionale!

  Reply
 30. Louisy

  http://www.monitorulvn.ro/articole/marian-oprisan-experimentul-numit-stat-minimal-trebuie-sa-inceteze_2_131092.html
  „Vicepreşedintele Partidului Social Democrat, Marian Oprişan, a transmis, ieri, o declaraţie politică, prin care denunţă conceptul de stat minimal promovat în ultimii şapte ani de zile. „Cazul accidentului aviatic de la Buzău [bla bla, se face ca ii pasa]”
  „Marian Oprişan crede că, dincolo de tragedia umană, rămâne întrebarea: „De ce se întâmplă în România astfel de tragedii aviatice şi tot felul de alte evenimente ieşite din comun?”.   Vicepreşedintele PSD consideră că răspunsul la această întrebare este cel legat de conceptul de stat minimal promovat în ultimii şapte ani de zile”
  „Potrivit vicepreşedintelui PSD, „acestea sunt consecinţele nefaste ale unui concept teoretic desuet, experimentat pe români de către Preşedintele României şi Guvernele PDL”
  „Cetăţenii, arată Marian Oprişan, în declaraţia sa politică, trebuie să simtă că taxele şi impozitele pe care le plătesc le sunt administrate în folosul siguranţei lor, în folosul sănătăţii lor, în folosul educării copiilor lor.”
   
  Traiam intr-un stat minimal si nu stiam! De abia astept sa traiesc intr-un stat maximal, va dati seama, va curge lapte si miere.
   
  In loc de tot acest bla-bla, incheierea e cheia in care citesc declaratia politica: „Cetăţenii trebuie să simtă taxele şi impozitele pe care le plătesc”. Mama voastra de imbuibati care ati supt sangele clasei muncitoare! O sa platiti, ba, pana o sa va meraga fulgii, ba, numa voi o sa munciti in tara asta, iar bugetaru si asistatu social o sa stea cu burta la soare.
  Hm, dar parca deja se intampla asta.

  Reply
  1. Yeba

    @GabiDumitru Ludovic Orban: Ponta are relatii in Occident, nici un premier european nu i se adresează cu Copy-Paste.  

   Reply
    1. GabiDumitru

      @Yeba daca le da,asa cum am auzit,Hidroelectrica,ceva gaze de sist,Cuprumin(apropos MRU vroia sa vanda Cuprumin pe Bursa,iar uselistii urlau nu ne vindem tara:acum il dau pe gratis),s-ar putea sa-si faca ceva relatii.
     Dar la cite prostii face ,lui Ponta i-ar trebui vreo trei Romanii ca sa le-nchida alora gura.

     Reply
  1. Hongse

   @Mistral
   Nu ştiu, am văzut doar o echipă de la Realitatea TV, venită cu taxi-ul probabil, că nu era nicun car de transmisiuni în zonă.
    

   Reply
 31. Yeba

  http://www.b1.ro/stiri/externe/ministrul-german-de-externe-e-nevoie-de-mecanisme-noi-pentru-a-reac-iona-in-cazul-in-care-o-ara-partenera-ue-ignora-grosolan-litera-legii-32562.html
   
  Eu zic să exploatăm situația, să ne închirieze și să ne întrețină, dacă vor să ne studieze ca pe omul-peșterii, papagalul-fără-creier, viermele-de-balegă etc.
  Auzi, mecanisme noi! De investiții și relații normale nu mai poate fi vorba.
  Dar probabil că ăsta era scopul, măcar noi să nu ne desprindem de ruși, dacă nu le-a mers cu alte țări.

  Reply
  1. Louisy

    @Yeba Tara noastra a fost pricopsita cu niste conducatori atat de buni, de competenti si, mai ales, de cinstiti, incat eu am ajuns de mult sa cred ca cedarea integrala a suveranitatii Romaniei catre UE ar fi un pas in sensul pozitiv pentru noi, cetateanul obisnuit. Macar asa am avea si noi in fruntea bucatelor unii care stiu ce e ala stat de drept si care, daca iau odata in viata un comision de 1%, zic ca l-au apucat pe d-zeu de un picior, simt ca s-au aranjat pe viata si a doua oara nici nu le mai trece prin cap sa o mai faca.

   Reply
 32. Yeba

  Intrebare foarte mare, poate nu înțeleg eu: Mitingul de la PV este un miting de protest. Si ce propune? Ca ar trebui să propună ceva, cred. Demisia lui Ponta, atât de necesară și decentă, e o propunere nerealistă zilele astea. Respectarea legii e prea vag si de neînțeles 🙂
   
  In altă ordine de idei, am auzit că li s-au dat ăia 8% care s-au bugetat pe timpul lui Ungureanu pt iunie și pe care îi dă acum Che Plagiara, ca șmekerul de cartier. Despre care 8% e vorba că s-au amânat?

  Reply
   1. Yeba

     @cristihan Era bugetat gata, nu pot să cred! Nu-i nici un bugetar pe aici? Era vorba să fie 2 tranșe, iunie și ianuarie. În afară de ăia 15% dați de pe vremea lui Boc.   

    Reply
    1. cristihan

      @Yeba Era o stire si aici, de azi sau ieri, dar n-o gasesc. Am cautat acum pe net ceva, am dat peste o discutie pe un forum: http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=165067&st=0 Nu stiu, s-ar putea sa se fi dat totusi?

     Reply
    2. Annia

      @Yeba  @cristihan Prezent! Nu stiu daca se vor da, abia pe 14 vad/simt in buzunar. Din zvonuri, insa, reiesea un fel de nebuloasa: calculele s-ar fi facut cu plusul de 8%, banii insa nu intrasera in contul de la Trezorerie.

     Reply
    3. cristihan

      @Annia  @Yeba Era chiar mai jos. Dintr-o sursa foarte credibila, de altfel… http://a1.ro/news/economic/promisiunea-reintregirii-salariilor-bugetarilor-cu-8-amanata-cel-putin-doua-luni.html

     Reply
  1. Louisy

    @Yebahttp://gov.ro/declaratii-de-presa-sus-inute-de-florin-georgescu-viceprim-ministru-ministru-de-finante-la-finalul-edin-ei-de-guvern__l1a117567.html
   „Reporter: Şi de unde aveţi bani pentru a majora salariile aferente lunii iunie, în condiţiile în care nu au fost… Florin Georgescu: V-am spus că am obţinut o creştere de deficit bugetar, o creştere de ţintă de deficit de la 1,8-1,9 la 2,2 şi ceva. Reporter: Ştiu, dar n-aţi efectuat rectificarea bugetară încă pentru luna… Aveţi încă o lună de salarii majorate… Florin Georgescu: Sunt metode bugetare prin care se redistribuie între luni de zile, între perioade, în trimestrul… Suntem în trimestrul trei acum. Sunt metode bugetare. Dvs. voiaţi să le majorăm sau să nu le majorăm, să nu avem un cadru juridic… Reporter: Nu. Vă întrebam de unde doar de unde aţi luat banii pentru luna… Florin Georgescu: Este un mecanism bugetar permis de Legea Finanţelor Publice, care permite anumite permutări, transferuri de sume între o lună si alta. Până la rectificarea bugetară sunt sume necheltuite în lunile următoare. S-a făcut o redistribuire. Se face rectificarea bugetară şi fiecare lună va avea alocaţiile bugetare, noile condiţii cu salariile majorate cu 8%.”
    
   Folosind limbajul de ieri, am retinut in sarcina lui doua chestii:
   „V-am spus că am obţinut o creştere de deficit bugetar, o creştere de ţintă de deficit de la 1,8-1,9 la 2,2 şi ceva”
   „Este un mecanism bugetar permis de Legea Finanţelor Publice, care permite anumite permutări, transferuri de sume între o lună si alta. Până la rectificarea bugetară sunt sume necheltuite în lunile următoare.”
    
   Intelegeti? Pana la rectificare, care rectificare oricum se face in sensul maririi deficitului, deci in sensul imprumuturilor, „sunt sume necheltuite in lunile urmatoare”. Reporterul il intreaba de unde bani, concret, dar el e atat de prost si totodata de infumurat si de superior, incat face pe desteptul si ne spune ca foloseste un artificiu contabil care se reduce la a-ti fura caciula. Mai scriu odata, ca poate nu a patruns suficient de bine: „SUNT SUME NECHELTUITE IN VIITOR!!!”. Uăi, ăsta are o maşină a timpului în dulap! Fiti atenti, el stie ca sunt sume necheltuite in viitor, in conditiile in care e pe deficit si logica dicteaza ca nici macar nu-i ajung banii, dapai sa mai si economiseasca.
    
   Reiau insa intrebarea reporterului: de unde bani? Cel mai probabil, din tiparnita lui Mugurel.

   Reply
 33. morris

  Stau si ma gandesc…ce ar fi fost daca :
  Aveam internet in anii 90, cu bloguri pe care sa discutam asa cum o facem acum, cu presa libera compusa din actualul val de jurnalisti tineri, integri si inteligenti, plus contactul direct actual cu agentiile europene de presa?
  Concluzia este ca acum vorbeam aici de gagici, vreme, de moda si activitati culturale, muzica si dans.
  Cum de ce? Pai nu exista un Iliescu cu fsn si apoi psd, nu auzeam de nastase, nu suspenda nimeni presedintele si  ponta, antonescu, mazare, oprisan, sova si altii, erau fie electricieni, instalatori, pescari sau manechini- dar in nici un caz in politica!  Iar tara asta, fara ei, putea fi  un fel de Canada a Europei de est.
  Pentru ca trebuie sa recunoastem, internetul este in mare masura, o forta care se opune acapararii statului de catre mafia politica actuala. Altfel…amintiti-va anii 90′ sau 2000, cand frustrarile fiecaruia dintre noi, le cunostea cel mult…vecinul!
  Asa ca, sa nu abandonam lupta si sa ne pastram optimismul!

  Reply
  1. OstapBender

    @morris Hm, hm. Nu cred. „Internetul” in sine nu e un panaceu. E doar un mijloc de informare si comunicare. Dovada ca desi e grav, desi, iata, este Internet, poporul nu se revarsa in valuri pe strazi sa-si strige indignarea.

   Reply
  1. Merechene

    @Rezon ia mai stanga-dreapta, poate-i vad si pe ai mei 😀 m-au sunat ca se duc si azi.

   Reply
    1. SimonaM

      @Rezon Fetița ne-a cerut pancarta să facă poză și s-o pună pe FB, pentru că tati al ei e USL-ist. Era acolo cu mama, care i-a făcut poza 🙂
     Și amândoi copiii ne-au ajutat, pe mine și pe @Hongse , să împărțim fluturași. Băiețelul s-a oferit.
     Există ceva speranță..

     Reply
    1. Annia

      @Rezon Oups! Cei din fotografie, evident! A aparut commentariul dupa cel cu Sova si se intelege altceva:)

     Reply
    1. Yeba

      @SimonaM  , întreb și eu mai sus: de ce vă duceți, care e propunerea concretă, ce vrem, nu ce nu vrem, am avut revelația că nu mi-e clar.

     Reply
    2. SimonaM

      @Yeba Eu vrem să se respecte legea, duamna.
      
     Așa, pă persoană fizică, io sunt mică și cu ciungă-n cap, nu pot decât să ies câteodată-n stradă și să țopăi c-o pancartă. Am făcut azi niște fluturași pe care i-am împărțit trecătorilor cu colegul de protest @Hongse , poate-poate cineva ajunge acasă cu întrebări, și nu cu hotărârea de a vota demisia.
      
     Propunerea concretă acolo e DEMISIA lui Ponta și prin consecință a Guvernului. Altfel, eu vreau multe, dar nu prea cer în stradă, mă chinui să mi le rezolv… Mno.

     Reply
    3. Hongse

     @Yeba@SimonaM
     Yeba, uită-te la poza de mai sus, cu cei doi copii. Speranţă există.
     PS: Tatăl fetiţei era USL-ist declarat, tatăl băieţelului nu era prezent dar cred că putem paria că şi el era USL-ist. Însă mamele! Jos pălăria doamnelor!

     Reply
    4. Yeba

      @Hongse  @SimonaM , domnilor și doamnelor , m-am uitat la poză, am citit legenda, nu-i vorba de speranță și alte abstracțiuni, e vorba de propuneri concrete, asta întrebam. Inteleg că demisia lui Ponta. Demisia urmată de desemnarea unui alt PM de către președintele interimar? 

     Reply
    5. Hongse

     @Yeba@SimonaM
     Bună întrebarea. Actualul guvern e cel mai cinstit şi competent guvern pe care-l au ei în dotare şi altă marfă n-au. Fără ghilimele, chiar ăştia-s tot ve pot da ei mai bine. Trebuie însă să înţeleagă şi bugetaru’ care, cu mare mândrie proletară  înfierează diktatuar,  că dacă ‘cei mai buni guvernanţi’ sunt de… vorba ceea…  alţii mai buni nu primesc din acceaşi direcţie. 

     Reply
    6. SimonaM

      @Yeba  @Hongse Păi dacă e s-o luăm așa, io zic că putem să ne potolim și să stăm fiecare pe terasele de care aparținem.
     Că nimic nu are sens zilele astea, și realmente mai mult decât să ne maimuțărim pe trotuar și să postăm pe feisbuc nu avem ce face.
     Nu putem noi să salvăm CCR, mai ales dacă CCR nu se salvează singură. Și nici să susținem Înalta și cu DNA. Și nici nu vom reuși noi, cei max 500 care merg acolo prin rotație să apere democrația, atâta timp cât pe democrație o doare la teneși.
     Pardon my French.

     Reply
 34. gupi

  doua chestiuni din fuga gprs-ului
  1) unii ziaristi au supt hidrant moale cam opt ani; acuma ca s-a invartosat, hidrantul, o să crească debitul de-o să li se acrească
  2) catalin voicu, condamnat definitiv, o sa scrie legile pentru noi toti

  Reply
 35. OstapBender

  Si mai zic una despre democratie, ca sunt obsedat. Cu cat este poporul mai democrat, cu atat vor suferi unii si alti, carora li s-a trezit simtul civic, pe bloguri sau pe la ai pe-acasa. 

  Reply
   1. Merechene

     @Rezon azi am vorbit cu soacra mea la telefon si in loc sa-i spun care mai e viata noastra, am incercat sa-i bag in cap ca trebuie sa voteze impotriva suspendarii, ca de fapt referenudumul nu insemanala alegeri electorale!, ca nu-l voteaza pe Base ci voteaza pentru stabilitate si normalitate. greu te intelegi cu ei! am simtit putina suparare in tonul ei,dar pana la referenudum poate isi dau seama cum este treaba.

    Reply
 36. Rezon

  Mantzy:
   
  „Mie situația asta cu USL-ul zicându-ne că ei încalcă legile doar așa, un pic, cât să-l suspende pe Băsescu (și pe urmă gata!), îmi amintește de bancul ăla cu Ion care o aduce acasă pe Măria și, la poartă, încearcă s-o convingă să facă sex.
  Și, cu o dorință febrilă, pipăind-o intens, îi zice: – Mărie, lasă-mă, fă, să-i bag numa capu’!
  La care mă-sa din casă: – Nu fi proastă, Mărie, că pula n-are umeri!

  Reply
 37. OstapBender

  Mi-e foarte clar ca Floricel o sa-l gratieze pe AN. Intrebarea este cum o va face? O sa fie tot asa cum a facut Iliescu cu Cozma? In ultima secunda? Hiena aia de Hrebe s-a gandit el la o smecherie dar care o fi?

  Reply
    1. Rezon

      @OstapBender Noul Maniu iese de la gherla. poporul sterge o lacrima pentru patimile celui mai bun prim-ministru. Care e problema?

     Reply
    2. OstapBender

      @Rezon E prea groasa. Adica, pardon, trebuie mult staniol pentru ca ceea ce invelesti sa para ciocolata.

     Reply
    3. Yeba

      @OstapBender , zău, ce importanță are?! Va fi imediat după referendum și mult înainte de alegeri. Numai bine cât să mai prindă și el sezon turistic, să se aerisească la o vânătoare, că mirosea a iod la Reanimare. 

     Reply
   1. Louisy

     @Rezon Ma gandesc si eu, daca o face, poate la recursul celuilalt proces primeste din nou cu executare.

    Reply
    1. OstapBender

      @Louisy Pai, nicio problema. „Ei” il condamna, „noi” il gratiem. Dam peste botic justitiei obraznice.

     Reply
 38. OstapBender

  Ar mai fi o chestie legata de suspendare. De cand s-a pornit tavalugul, din 2007, au fost foarte putini cei care au pus in discutie tipul asta de actiune. Trebuia sa se ceara un punct de vedere clar cu privire la „faptele grave”. E clar ca trebusoara asta a fost pusa acolo pentru a bloca un presedinte care o ia razna. Asa, cum e situatia acum, orice presedinte este deja santajabil. Or, asta contravine principiului separatiei asa cum e in Ro. De ce tara lui sa-l mai alegi direct, daca poti sa-l dai jos cand vor muschii tai? Or, toti aia au intrat  in logica apararii si nu  intr-o discutie de principiu.

  Reply
 39. Rezon

  Che Ponta instigă la totalitarism (dovada)
  http://alexandrumitache.wordpress.com/2012/07/07/che-ponta-instiga-la-totalitarism/
   
  „Constatăm, așadar, în discursul lui Ponta o mentalitate de comisar al poporului din anii ’20 din URSS, limbajul bolșevic, ceaușist, totalitar și dictatorial, pe care l-am mai auzit și pe vremea mineriadelor, în care apar termeni precum asigurarea stabilității și a liniștii sau sabotajul, diversiunea prin care atacuri și demascări la propria sa persoană și la partidul-mafiot-stat pe care-l patronează sunt transformate în atacuri la țară („propagandă iresponsabilă de denigrare a României”).
   
  Ponta instigă acest CEPEX, care este guvernul-marionetă pe care-l patronează, la eliminarea opoziței („să funcționăm într-adevăr fără să avem tot timpul grija unei plângeri penale (…) a contestațiilor (…)”).”

  Reply
 40. OstapBender

  Cred ca atat vreme cat e liniste si pace prin Ro, trebuie facute nu doar autostrazi si educatie democratica. Sa priceapa raul si ramul si tot romanul ca de la democratie se trage dreptatea si prosperitatea. Daca unii spuneau ca ar trebui o dictatura ca-n Rusia, nu zic nu, dar si o democratie ca-n America sau, pentru a privi mai aproape ca-n Elvetia. Poti sa faci bani si-n sisteme proaste, dar acolo sansele nu sunt rezervate decat unor gasti mai reduse. De-aia fiecare trebuie sa-si doreasca democratia, pentru ca acolo are cele mai multe sanse de castig si cele mai mici de frustrare.

  Reply
  1. OstapBender

    @Rezon Hi, hi, hi. Ar fi o idee. In felul asta i-ar putea pune presedinti pe toti pe cei care si-au dorit si n-au putut. N-ar merita si Geoana macar cateva zile sa stea in umbra Palatului? Ca cum zicea el in discursul celebru ca asa cum este meritul lui este si meritul lui Floricel.

   Reply
   1. Rezon

     @OstapBender Vorbesc serios. Chiar daca ar fi sortita esecului, ar fi o cale buna de a arata in oglinda absurditatea demersului uselist. 

    Reply
    1. OstapBender

      @Rezon Mda, s-ar putea chiar inventa functia de „prim-vice presedinte al Romaniei” de „vice presedinte al Romaniei” si asa ar fi cat mai multi. Intr-un fel parlamentarii asta fac, pe „presedintii” Romaniei.

     Reply
  2. EleninaNicuţ

    @Rezon da (v. art. 99 CT = „Dacă persoana care asigură interimatul funcţiei de Preşedinte al României săvârşeşte fapte grave, prin care se încalcă prevederile Constituţiei, se aplică articolul 95 şi articolul 98”, unde art, 95 e cel cu suspendarea)

   Reply
 41. poweraxxel

  Avand in vedere incasarile scazute si dezinteresul premierului Ponta privind sustinerea cursului de schimb (pe care o putem deduce din declaratia conform careia un leu mai slab ar ajuta incasarile prin faptul ca unele taxe sunt stabilite la un anumit nivel in valuta), ma intreb daca nu cumva cateva miliarde de euro nu vor fi deturnate din rezerva BNR cu care aceasta lupta pentru apararea nivelului cursului de schimb catre fondurile cu deficit. Cunoscand promisiunile pe care USL-ul le-a facut din opozitie, cunoscand greutatile economice si derapajul datorat scaparii din mana si pierderii echilibrului firav pe care PDL l-a mentinut, USL va incerca probabil sa isi respecte promisiunile luand bani din rezerva BNR. Odata ce economia a luat-o la vale, este singura resursa pe care USL o poate folosi pentru a isi indeplini promisiunile inaintea alegerilor generale si a nu fi afectati electoral, si nu ma indoiesc ca o vor face pentru a nu pierde voturile. Ramane de vazut daca asta se va intampla care va fi reactia guvernatorului Isarescu. Ultima data, perceptia mea a fost ca din rezerva BNR se vor duce bani in pensii, salarii si sanatate numai daca el nu va mai fi guvernator…

  Reply
  1. Rezon

   Folosirea rezervelor valutare ar insemna razboi cu BNR, Acesta e un razboi pe care nici macar nu l-ar putea incepe. In secunda doi dupa anuntarea intentiei, vor primi avertismente dure de stopare a finantarii externe, de orice fel. Consecintele ar fi incalculabile, practic Romania se va mai putea imprumuta doar la dobanzi camataresti. 

   Reply
  2. GabiDumitru

    @poweraxxel 
   Foarte corect.Sa ia bani de la BNR,daca asa vrea poporul uselist.
    
   Salut!

   Reply
    1. Rezon

      @Merechene Orban a modificat Constitutia, dar, cand a vrut sa intre peste banca centrala, i s-a dat informal, dar eficient, peste maini. A renuntat. Aici intervin niste tipi care nu vorbesc prea mult in public.

     Reply
  1. quaddelta

    @Merechene Puschea pe limba! Aduceti-va aminte de Ghise, acest vitan al gandirii economice moderne, cand propunea el sa luam din rezerva BNR si sa platim pensiile 😀

   Reply
   1. Merechene

     @quaddelta  ma gandeam ca or sa-i ceara lui Isarescu si asta, de-aia cred ca vor incerca sa-l schimbe. din fericire, motive clare nu au!
    Doamne, ce vremuri! pentru doi scelerati avizi de putere, o Romanie intreaga va avea de suferit. baietii „destepti” aplauda zgomotos!  

    Reply
   2. Rezon

     @quaddelta  @Merechene Ghise e un bou oarecare, unul dintre multii boi din Parlament, care vorbesc doar ca sa nu adoarma. A fost pus la punct de BNR si, dupa aia, si-a inghitit limba de bou

    Reply
 42. Daniel Francesco

  USL-ashii trebuie loviti in plexul lor solar, care este economia. dupa mai bine de un an (si cateva luni) de crestere economica, iata ca suntem in recesiune, guvernul este total pe dinafara, dar arunca bani cu ghiotura la aliatii sai politici, revolutionari de-ai lui Ilici sau pensionari din armata, 

  Reply
  1. anarchix

    @Daniel Francesco Cum? Nu le poti lua proprietatile. Iar de economie lor chiar nu le pasa. Asa cum au furat fara ca RO sa fie in UE pe vremea lui ilici,  asa vor fura si de-acum inainte.

   Reply
 43. Rezon

  Ultimul cretinism vanturat de uselisti si de prietenii lor din Parlamentul European este ca o lovitura de stat nu se face prin referendum. Dar cine a spus asta? Loviturile de stat care se respecta se valideaza prin referendum. 

  Reply
 44. anarchix

  Cineva ar trebui sa le spuna vesticilor astora ca singura modalitate de a-i face pe romani sa se rascoale impotriva USL e sa li  indice romanilor posibilitatea introducerii vizelor.

  Reply
  1. OstapBender

    @anarchix Tot n-ar fi o solutie. Din doua motive. Primul. Cei „vizati”, adica in mare, diaspora europeana, nu prea fac parte din electoratul USL. Deci, nu pe ei trebuie sa-i convingi. Al doilea. Solutia nu poate fi decat interna. Adica o democratie asumata de romani si nu mereu impusa ca un model exterior. In prinvinta asta, vacile si proastele alea de ONG-uri ar trebuie sa-si faca treaba, sa nu mai stea degeaba pe banii altora, sa nu mai prefaca in pisicutele care pazesc demcratia, ci sa educe poporul pentru democratie, sa-l invete sa manance democratie pe paine, sa-i bage democratia la cap.

   Reply
   1. Merechene

     @OstapBender  cred ca @anarchix  vorbeste in general de vize, nu de diaspora europeana. 

    Reply
    1. anarchix

       @OstapBender  ma refeream efectiv la capsunari si la romanii cu un trai indeajuns de bun incat sa fie capabili sa ia sa se suie in masina sau sa ia un cheap flight spre Spania/Italia/Austria/Germania in vacanta.

     Reply
  2. Yeba

    @anarchix MI se pare normal, nu-i vorba că vrem noi sa se rascoale si umblam cu indicatii false, ci asta se va intampla.
   Ne mai separam nitel, si asa forumistii sunt plini de draci pe ambasadorul SUA si pe altii, ca se amesteca. Or, sunt si aia plini de draci sa trebuiasca sa se prefaca că ar fi egali cu țările cocotiere.
    
   Dar eu cred ca pe romani nu-i intereseaza vizele. Ce le trebuie altă țară? Asta ce-are? Unde mai găsești o lovitură de stat dată de un PM plagiator? Și n-a murit nimeni de foame, ca să mă citez, berea și chirpiciul au existat dintotdeauna. Dacă vrei altceva, trebuie să faci altceva. Dacă nu, nu. 20-80.

   Reply
   1. Merechene

     @Yeba  stii de ce ii intereseaza vizele? aia de lucreaza la ministere, la Guvern, trepadusii, cei care au terminat Administratie sau Stiinte politice si sunt acum bugetari, isi fac concediile peste tot in Europa! pe fb puneau numai linkuri de la jurnalul national si antena. astia sunt! pentru ei sa se bage vize!

    Reply
    1. Yeba

      @Merechene  :)) sunt convinsă că se duc pe acolo ca să-și strige disprețul pentru ăia și căcaturile lor de legi, să le dea linkuri la Ciutacu, să facă o propagandă responsabilă pentru RO și să-i învețe regulile unui guvern tânăr, energic și responsabil, bref, să le dea șansa de a ieși din criză. 

     Reply
   2. Rezon

     @Yeba  @anarchix Nu-i intereseaza vizele, dar banii trimisi de ginerele Vasilica sau de nora Frosina din Italia sunt tare buni.

    Reply
 45. Florina

  Comunicat oficial PPE
   
  „Votul fortat de suspendare a presedintelui Basescu este un alt act politic lipsit de scrupule pentru implementarea galopanta a autoritarismului de catre Primul ministru Victor Ponta si coalitia sa USL. In fapt, desi Curtea Constitutionala a declarat ieri ca presedintele Basescu nu a incalcat Constitutia, USL tot a procedat la vot. Actele arbitrare ale USL – inlocuirea Avocatului Poporului, a presedintilor ambelor Camere ale Parlamentului, si acum a presedintelui tarii – arata dispret total fata de statul de drept. Acei membri ai parlamentului care au sustinut aceste actiuni abuzive impotriva statului roman, sau cei ce au permis desfasurarea lor, vor trebui sa dea socoteala electoratului lor la viitoarele alegeri parlamentare,” a afirmat presedintele PPE. „Inselatoriile de tipul plagiatului lui Ponta au afectat tranzitia spre democratie greu castigata de catre Romania. In orice caz, un lucru este cert: institutiile Uniunii Europene, PPE-ul, si toti cei dedicati proiectului european si statului de drept nu vor permite ca Romania sa isi piarda valorile europene si sa alunece spre autoritarism. Intre timp, si in ciuda schimbarilor de ultim moment ale legii referendumului, facute cu dedicatie de catre USL, asteptam ca referendumul pentru presedintele Basescu sa fie organizat si desfasurat in concordanta cu principiile si normele democratice general acceptate. Inutil de mentionat, ca PPE-ul va monitoriza fiecare pas al tuturor proceselor legate de referendum,” a adaugat Martens.
   
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12729341-wilfried-martens-ppe-autoritarismul-galopant-coalitiei-socialist-liberale-din-romania-nu-tolerat.htm#.T_ha4Hz7Ldk.facebook

  Reply
 46. Bleen

  La referendum vom trăi un nou 1946. Dacă cineva crede că ăștia au făcut atîtea, au riscat atîta atacînd fără cea mai mică jenă statul de drept, în văzul întregii lumi, doar ca să riște să se fîsîie tot și să piardă la referendum, se înșală. Declarația lui Crin Antonescu nu e întîmplătoare. Dacă Băsescu cîștigă referendum-ul, nu numai Antonescu iese din politică. Și Ponta iese din politică. Și Dan Voiculescu intră în pușcărie. Și Cătălin Voicu intră în pușcărie. Și Tăriceanu, Fenechiu, Sîrbu etc ies din politică. Oamenii ăștia nu vor să riște. Vom avea turism electoral, vom avea sute de mii de voturi scoase din bască, vom avea intimidări și violențe, în rural va fi hoție fără jenă. Nici măcar nu vor încerca să păstreze aparențele. Vom avea cea mai mare fraudă electorală din 1946 încoace. Nu vor lăsa puterea din mînă. Fiți siguri de asta. Singura soluție e să li se ia puterea cu tot cu mînă. 

  Reply
  1. cocosila

    @Bleen Au painea si cutitul. In observatori nu putem avea incredere. Pro Democratia are o retea foarte mare si face jocul USL. PDL-istii nu au toti interesul sa fie corecti. In conditiile in care parlamentarii lor se vand pe capete, ce mai poti spera de la un observator?

   Reply
  2. cristihan

    @Bleen Like… how? Eu am tot sperat intr-o noapte a cutitelor lungi in care complotistii vor fi saltati de cine trebuie, in urma adunarii dovezilor de catre serviciile indreptatite sa faca asta. Daca tot e lovitura de stat si e atat de evidenta pentru oricine stie sa puna cap la cap niste informatii publice, inseamna ca dovezile care nu ajung la cunostinta publicului sunt coplesitoare… O fi complicat sa le incadrezi juridic, sa iei toate masurile conform legilor si Constitutiei, dar cred ca e si mai complicat (sau de-a dreptul imposibil) sa mai rezolvi ceva dupa ce pun mafiotii mana pe toate parghiile. In plus, sa lasi populatia manipulata sa se pronunte in baza unor informatii trunchiate este o atitutidine aproape complice. Am impresia ca avem nevoie de cateva incarcatoare bune de silver-bullets…

   Reply
  3. Rezon

    @Bleen 
    
   Cea mai importanta organizatie specializata in observarea alegerilor, Asociatia Pro Democratia, a fost transformata de presedintele ei, Cristian Pirvulescu, intr-unul dintre satelitii oengisti ai USL(alaturi de Transparency International Romania, care a fost deturnata de Victor Alistar si transformata in ecusonul de respectabilitate al USL)..
    
   Ceea face ca, in acest moment, sa nu existe in Romania o infrastructura independenta de observare a alegerilor, care este o treaba foarte grea, bazata pe mii si mii de voluntari bine instruiti, raspanditi in cea mai mare parte a sectiilor de votare. 

   Reply
   1. Annia

     @Rezon  @Bleen Imi recunosc ignoranta si pun intrebarea: dar noi? Noi putem sa fim observatori? Eu sunt dispusa sa-mi petrec ziua cu pricina intr-o sectie de votare, ca observator, fara sa fiu platita pentru asta.

    Reply
    1. Rezon

      @tiestoster  @Annia  @Bleen Din articolele 127 şi 128 ale legii 67/2004 reiese faptul că observator intern poate fi orice cetăţean cu drept de vot, care nu este membru al unui partid politic sau formaţiune politică şi care este împuternicit de o organizaţie neguvernamentală care are ca unic scop apărarea drepturilor omului şi sunt legal constituite cu cel puţin 6 luni înaintea începerii campaniei electorale.
      
     http://www.alegericorecte.ro/images/Manualul%20observatorului%20locale2012.pdf

     Reply
    2. gone fishing

      @Rezon  @tiestoster  @Annia  @Bleen
      Mai exista LADO ? Liga Apararii Drepturilor Omului. Imi amintesc ca si ei aveau observatorii lor la alegeri. Separat de Pro Democratia.

     Reply
    3. Rezon

      @gone fishing  @tiestoster  @Annia  @Bleen LADO  a devenit demult o organizatie fantoma. Singurul jucatot ramas pe piata asta e APD

     Reply
    4. Yeba

      @Rezon , @Elenina, Lume Pricpută, dacă facem o mapă cu luările de poziție ale lui pârvulescu, cu eternitatea pozției lui acolo etc, cu nevasta lui din staff-ul de campanie al lui Crin – unde s-o trimitem? In UE, adica, la Valer n-are rost decat pt istorie. APD este parte, nu poate fi arbitru. Și să solicităm observatori internaționali și încă foarte mulți. In 1990 n-au făcut nici o brânză, dar măcar au raportat că nu e în regulă.

     Reply
    5. Yeba

     Rezon, @Elenina, Lume Pricepută, dacă facem o mapă cu luările de poziție ale lui pârvulescu, cu eternitatea poziției lui acolo etc, cu nevasta lui din staff-ul de campanie al lui Crin – unde s-o trimitem? In UE, întreb, că la Valer n-are rost decat pt istorie.
     APD este parte, nu poate fi arbitru. Și să solicităm observatori internaționali și încă foarte mulți. In 1990 n-au făcut nici o brânză, dar măcar au raportat că nu e în regulă.

     Reply
    6. Annia

      @Yeba Dar eu, de exemplu, daca ma adresez APD si solicit sa devin observator, pot obtine acest statut? Teoretic, ar trebui sa se poata, nu sunt membru al unui partid politic. A mai trecut cineva printr-o astfel de experienta?

     Reply
    7. Rezon

      @Yeba Observatorii internationali sunt putini si neeficienti. Singura varianta realista de observare la aceste alegeri sunt reprezentantii partidelor in sectiile de votare, care sa stea cu ochii unii pe butelia celorlalti. Daca nu sunt cumparati cu o damigeana de vin

     Reply
  4. anarchix

    @Bleen Imi spunea taica-meu zilele astea cum o vecina de-a bunicii mele ii povestea cum calatoreste ea in timp zilele astea. Era mica cand comunistii i-au umflat parintii (chiaburi, evident). Si-si mai aminteste cum degeneratii aia au procedat sistematic exact ca astia de azi. Urmeaza vremuri nasoale pentru RO daca jegurile preiau puterea.
    
   M

   Reply
  5. indo_ina

    @Bleen  o cerere catre grupul PPE cum ca am dori observatori EU la referendum din cauza ca nu mai avem incredere nici in stat nici in ong-urile observatoare de aici ar avea un efect ?

   Reply
 47. Bleen

  Eu o să ajung ceva mai tîrziu astăzi în Piața Victoriei, pe la 20.00. Mă rog, și ieri am ajuns pe la 20.00 (întotdeauna am stat prost cu punctualitatea – întotdeauna am fost adeptul orei și jumătate academice).

  Reply
  1. Bleen

    @cocosila Nu e lege. E OUG. Pe OUG-uri doar Avocatul Poporului poate face sesizări la Curtea Constituțională. Referendum-ul se ține după OUG, nu după lege.

   Reply
   1. cocosila

     @Bleen Stiu asta. Cred insa ca Basescu fiind direct vizat ar trebui sa aiba dreptul la o judecata corecta. In acest caz cred ca dpdv juridic ar avea dreptul sa sesizeze CCR-ul

    Reply
  1. geronimo

    @Rezon cel putin pe ziua de azi link-ul asta trebuie adus mereu in fatza. De exp, eu ma si apuc sa-mi „conturb” cunoscutii care sunt bugetari. Mai mult ca sigur ca voi termina cam asa : ” No, ce v-am zis eu! va e clar acuma cine-s astia?”
   Ma retrag o vreme. Ca mi-am gasit de lucru. O sa mai distribuiesc si link-ul pe la cei carora le stiu adresa de mail

   Reply
 48. poweraxxel

  si remarca lui CTP este iar o tema excelenta …
  „când vezi pe cineva cum obţine puterea,  gândeşte-te ce va face când va trebui s-o cedeze”

  Reply
  1. morris

    @poweraxxel Mai repede, lui i se potriveste aceasta axioma ! CTP, acest jurnalist deosebit, profesor si critic literar, mare analist cinefil si cronicar sportiv…acest jurnalist al neamului, acest Bono al gazetarilor…cel ce stie tot si toate…expert in politica si maestrul platourilor de televiziune…acest OM al natiunii noastre…pentru mine e:  un cacat ipocrit, o javra jurnalista postdecembrista, o intoxicatie a presei romanesti, un mincinos si calomniator, un complexat plin de ura, un infatuat.
   E parerea mea si imi asum un eventual proces din partea fanilor ctp-ului. 🙂
   P.S.- rog sa fiu citat la tribunal  si de S.R. Stanescu si C. Nistorescu. 

   Reply
   1. Yeba

     @morris , da, dar ideea e ffb, o fi plagiat-o și el de la vreun filosof grec, că ideile mari nu vin javrelor ca el.

    Reply
 49. Sandru Goia Elena

  Imagineaza-ti ca traiesti in tara ta, esti un om obisnuit, in fata ta niste excroci se imbogatesc pe spinarea ta ! Mai mult, te mai si umilesc(tin discursuri beti, se cearta ca la usa cortului, te considera vierme, ciumpalac, etc). Slujba nu mai ai, copiii tai sunt someri, altii..agramati sunt europarlamentari ! Incepi sa-ti urasti viata, apoi ura ta se indreapta spre cei vinovati ! Nu ar fi drept sa scape !O zi buna. Am fost in Piata Victoria(Timisoara)… toata iarna !

  Reply
 50. geronimo

  link-ul lui quadeltta, aflat chiar  in josul paginii e intr-adevar vestea zilei!!!
  Merita fructificat de urgenta. Amanarea cel putin cu doua luni a maririi salariilor bugetare ar putea rasturna caruta cu uselisti mai repede decat ne-am inchipui. Dar pentru asta sunt necesare si televiziunile care doar sa bifeze stirea si sa ocoleasca dezbaterea.
  „Speranta spulberata a bugetarilor”.. ceva de genul asta 

  Reply
  1. geronimo

   scriu surescitat si mănânc cuvinte. rectific : 
    Dar pentru asta sunt necesare si televiziunile care sa dezbata stirea si Nu doar s-o bifeze  

   Reply
 51. Rezon

  Alt basist: ministrul de externe al Germaniei
   
   Guido WesterwelleFoto: Reuters​Ministrul german de externe, Guido Westerwelle: „Avem nevoie de mecanisme noi pentru a putea reactiona mai repede in comun in cazul in care o tara partenera din UE ignora grosolan litera legii sau spiritul comunitatii europene de valori”
   
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12731635-ministrul-german-externe-guido-westerwelle-avem-nevoie-mecanisme-noi-pentru-putea-reactiona-mai-repede-comun-cazul-care-tara-partenera-din-ignora-grosolan-litera-legii-sau-spiritul-comunitatii-europen.htm

  Reply
 52. Rezon

  Un basist: secretarul general al Consiliului Europei
   
  Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, se declară îngrijorat de recentele evoluţii din România, în special de cele legate de suspendarea preşedintelui, şi a cerut Comisiei de la Veneţia să analizeze dacă aceste acţiuni sunt compatibile cu statul de drept şi cu democraţia.
   
  http://www.mediafax.ro/politic/consiliul-europei-cere-opinia-comisiei-de-la-venetia-despre-suspendarea-presedintelui-traian-basescu-9827281

  Reply
  1. SimonaM

    @Bleen Au mulți oameni cu mult timp liber, observ.
   Ceea ce înseamnă că noi va trebuim să fim mai deștepți ca ei 😀

   Reply
 53. DanCanada

  La lupta, fratilor! Astia-s hiene, sacali, crocodili, rechini. Au simtit singe si e clar ca nu se sfiesc de la nimic! Vad ca se vehiculeaza strategii, trebuie insa tactica, trebuie luptat la firul ierbii, cu baioneta! Vorba englezului „let’s circle the wagons!” Ca la box, trebuie pocniti tot timpul in obrazul ala gros pina omul de rind o sa vada adevarul:
  – aratat de multe ori banii pierduti in ultimele doua luni and counting, pe tot rahatul asta; daca tineau la omul de rind, cheltuiaiu banii astia pe chestii utile
  – aratat again and again ce spun strainii despre sleahta asta si cum au calcat cu nesimtire un vagon de legi – aratat poze/video cu toti burtosii din parlament/guvern si in toate situatiile in care s-au facut de kk, sint, slava Domnului!
  – de evitat partide, lupta asta e directa, omul simplu uraste orice partid/grupare
  – aratat ce departe sint toti parlamentarii astia de lumea platitoare de taxe si cum se joaca dobitocii cu destinele celor simpli
  – de aratat again and again ce-au spus, gargara cu facem si dregem vs. ce-au facut efectiv
  – de evitat + aratat oamenilor cind ticalosii astia dezinformeaza, fac propaganda sau mint cu nerusinare
  – nimic ideologic, asta nu e lupta stinga-dreapta ori USL/Base, e lupta mafie/supravietuire!

  Reply
 54. Never G

  Am eu asa un feeling ca or sa inceapa cu infiltrarea de provocatori la Piata Victoriei. Au mare nevoie sa se opreasca protestul. Deja e remarcat de strainatate.
  Va sfatuiesc sa va indepartati de ei.

  Reply
  1. hope18

    @Never G
    Sotul meu mi-a spus ca ponta a si facut o amenintare voalata, aseara la televizor,referitor la demonstrantii „PDL”.Asta a fost dupa demiterea lui Base

   Reply
   1. Never G

     @hope18 Mi-a spus si mie o prietena. Credeam ca a inteles gresit. Deci se confirma asa ca fiti prudenti.

    Reply
  2. geronimo

    @Never G Stati grupati si conlucrati cu politia. Nu mai e aceeasi situatie ca in iunie `90 cand politia statea cu arma la picior pentru ca era, chipurile, prea timida si expusa dupa revolutie – asta-i varianta lătrată fara incetare de catre Coiot Batran – Marele Vraci al wigwam-ului cu pesedisti.
   Somati-i sa-si faca datoria. Sa indentifice si sa aresteze promt pe oricine va cauta pricină (imi plac cuvintele vechi, sunt mai lucrative, nu vreau sa spun „pe oricine care demonstreaza intentii de violenta, bla,bla”)
   Ba mai mult, dublati-va cu reporterii televiziunilor prietene

   Reply
 55. Bleen

   Sebastian Lazaroiu :
   
  CE AU FACUT PONTA&ANTONESCU, GHIDATI DE PATRONUL LOR SPIRITUAL VOICULESCU, IN CELE 10 ZILE CARE AU INGROZIT CANCELARIILE OCCIDENTALE
   
  1. Ponta a ignorat decizia CCR privind reprezentarea Romaniei la CE, a blocat prin Marga delegatia legitima a Presedintelui si a stat la masa cu liderii europeni fara a avea mandat de la Presedinte.
   
  2. Ponta si Antonescu erau pregatiti sa schimbe prin OUG reprezentantii CCR (au renuntat doar la presiunile directe ale ambasadelor straine).
   
  3. Au debarcat sefii celor doua camere ale Parlamentului in dispretul oricaror reguli si in dispretul jurisprudentei CCR.
   
  4. Au inlocuit Avocatul Poporului fata temei constitutional pentru a putea emite ulterior ordonante de urgenta neconstitutionale. Avocatul Poporului era singurul care le putea contesta la curte.
   
  5. Au emis doua ordonante de urgenta cu incalcarea Constitutiei – prima referitoare la hotararile Parlamentului, a doua referitoare la referendum. Ambele sunt neconstitutionale.
   
  6. Au obligat CCR sa se pronunte pe cererea de suspendare in 24 de ore, impotriva textului constitutional (CCR fixeaza termenul nu Parlamentul).
   
  Ponta era deja considerat un fraudator de cancelariile occidentale. Tot ce s-a intamplat ulterior a dovedit ca plagiatul nu a fost un episod intamplator din viata lui. Omul este dispus sa incalce orice regula pentru a-si pastra o functie pentru care nu are nicio pregatire. In acest moment Romania este izolata.

  Reply
  1. DanCanada

    @Bleen Ar trebui aratat si cit de mult ustura Romania la bani: cursul leu-euro, cit costa un referendum, citi bani pierduti cu tot hais-cea-ul asta juridic. Da, or fi ei platiti un salar fix, da’ timpul este bani. Era mai bun sa se ocupe de GUVERNARE efectiva, nu de doborit institutii juridice si legi.

   Reply
   1. cocosila

     @DanCanada  @Bleen O pista care trebuie neaparat urmata. Bugetarii n-or sa aiba bani de concedii. In septembrie nu mai pot pleca. Vin ratele iar leul e tot mai anemic. Astea nu se simt pana la referendum, astea trebuie subliniate sa vada si chiorii.

    Reply
  2. geronimo

    @Bleen  Sebastian Lazaroiu Foarte buna recapitularea! Nu doar pentru cei care urmeaza a fi convinsi, dar chiar si pentru noi sunt mai „lucrative” rezumatele astea. De exp, chiar acuma ma si grăbesc sa distribuiesc  „Filipica” in toate zarile

   Reply
  3. Kafkapeulita

   @Bleen @Sebastian Lazaroiu O intrebare daca nu va deranjez, de ce a fost nevoie de o decizie a ccr pt o reglementare clara din constitutie? Constitutia spune clar, guvernul negociaza, presedintele incheie.

   Reply
   1. geronimo

     @SimonaM  @Bleen E foarte bine. Chiar foarte indicat.
     Mânăria USL e suficient de abstracta pentru a fi sesizata de catre omul de rand, dar rezumatul e suficient de concis pentru a fi citit si a deveni pentru tot mai multi inteligibil. Cred ca e calea cea mai indicata de acum incolo.

    Reply
    1. geronimo

      @SimonaM  @Bleen iarasi constat ca mananc cuvinte. Al dracu` Tonta asta, ce mi-a facut. Scriu surescitat si fac prostii.
     Rectific :
     „Mânăria USL e suficient de abstracta pentru a Nu fi sesizata de catre omul de rand”

     Reply
    1. SimonaM

      @Hongse  @Bleen LOL.
     Dacă reușesc să găsesc cartușul de cerneală, coc o serie chiar acuma :))))))
      
     Aș zice să luăm dispensă de la dl. Lăzăroiu și să păstrăm ghilimelele pentru doctorate 😉

     Reply
    2. Hongse

     @SimonaM@Bleen
     Iartă cartuşul. Am băgat eu o şarjă de 50. Dacă mai trebuie, imprimanta nu-i departe. O să fiu pe la 8 acolo.
      

     Reply
    3. geronimo

      @SimonaM  @Hongse  @Bleen Merita sa primesti si ajutoare. Asa cum am mai zis, rezumatele astea distribuite pe strada si in cutiile postale sunt calea spre.. ceilalti. Nu e singura, dar e una dintre cele mai eficace „scurtaturi” spre ceilalti semeni ai nostri..
     Trebuie sa fim practici, ca americanii. Gata cu treanca-fleanca !

     Reply
    4. geronimo

      @Hongse  @SimonaM  @Bleen Lasa ghilimelele in seama lui Tonta, si toata grija schitului in seama arhimandritului. Baga mare ! (rogu-te)

     Reply
    5. HelenaB

     @SimonaM @geronimo @Hongse @Bleen Poate ar trebui trecut pct 7. Trecerea Monitorului Oficial din subordinea Camerei Deputatilor la Guvern si folosirea abuziva a acestuia

     Reply
    6. geronimo

      @HelenaB  @SimonaM  @geronimo  @Hongse  @Bleen da, se poate face din mers. Dar ideea de baza sa rămână : nu prea mult si nu prea complicat. Trebuie ca făcătura sa fie facuta vizibila, sa fie recognoscibila

     Reply
 56. iagermihaela

  N-ați putea face o listă completă cu vajnicii traseiști,să nu-mi scape din vedere nici măcar unul?Vor veni ca vulturii acum să-l sape pe Băse!La mine-n comună se va prezenta mincinosul de Mircovici,care are deja câteva explicații de dat!

  Reply
 57. Yeba

  Dacă nu voiau lovitură de stat și TOATĂ puterea, ci doar să elimine piedica din calea democrației, dacă nimeni, nimeni, nimeni nu-l mai vrea pe Răul Băsescu, de ce nu au inițat un referendum pe tema asta? Se organizau 3 zile, strângeau 1 milion de semnături în 3 zile, votau organizarea și azi eram cu Crin în Rai, la cursul de 3.38.
  Mi se pare un subiect.
  Mi se pare dovada că altele au ei la sufletul lor, altele sunt mizele și că asta pot înțelege toate Mihaelele cu mătură, dacă i se prezintă alternativa.  
   
  Asta aș vrea să aud: 1) De ce nu s-a organizat doar un referendum cinstit? Dece au trebuit subordonate atatea institutii intr-o lună? 2) Ca om politic matur și responsabil, plus retor desăvărșit apud Hurezeanu, își menține Crin afirmația de acum aprox. 3 (trei) zile (=72 de ore) cum că „CCR e o rușine, îi putem revoca pe judecători”?
   

  Reply
  1. Hongse

   @Yeba
   Pentru că aveau de transmis un mesaj clar: Bă, cine nu e cu noi e împotriva noastră. Noi suntem statul, facem ce vrea muşchii moştri. Să vă fie foarte clar. Ne doare la bască.
   Singura noastră speranţă e să vedem cum va fi primit mesajul.
    

   Reply
  1. geronimo

    @Bleen pai, puteau inlocui pamfletul lor cu asta si aveau aceleasi motive de suspendare. numai forma difera, acuzele sunt aceleasi

   Reply
 58. Yeba

  Dacă nu voiau lovitură de stat și TOATĂ puterea, ci doar să elimine piedica din calea democrației, dacă nimeni, nimeni, nimeni nu-l mai vrea pe Răul Băsescu, de ce nu au inițat un referendum pe tema asta? Se organizau 3 zile, strângeau 1 milion de semnături în 3 zile, votau organizarea și azi eram cu Crin în Rai, la cursul de 3.38.
  Mi se pare un subiect.
  Mi se pare dovada că altele au ei la sufletul lor, altele sunt mizele și că asta poate înțelege oricine, câtă vreme 
   
  Asta aș vrea să aud: 1) De ce nu s-a organizat doar un referendum cinstit? Dece au trebuit subordonate atatea institutii intr-o lună? 2) Ca om politic matur și responsabil, plus retor desăvărșit apud Hurezeanu, își menține Crin afirmația de acum aprox. 3 (trei) zile (=72 de ore) cum că „CCR e o rușine, îi putem revoca pe judecători”?
   

  Reply
 59. Bleen

  Crin Antonescu îl poate grația pe Năstase după referendum, dacă pierde Băsescu sau între anunțul scorului la referendum și validarea referendumului, dacă cîștigă Băsescu. Nu cred că va face prostia să-l grațieze pînă în referendum. Dacă grațierea se va face după referendum, va fi precedată de o agresivă campanie de presă: Năstase-umanul-deținut politic-Iuliu Maniu.

  Reply
  1. VaneaAlexanderBell

    @Bleen Nu’l va gratia. Doar va fi mutat intr-un apartament rezidential si ii va fi arestata si familia, sa nu-i fie urat. Nu risca ei sa’si demaste marsavia, sa lepede aparenta de draci salvatori.

   Reply
  2. geronimo

    @Bleen  Din comoditate, repostez (n-am stiut ca ati trecut pe ulița astalata) :
   E inspirat titlul, pentru ca asta-i dilema prioritara a momentului : cum sa facem inteligibil ochiului mintii ceea ce s-a intamplat. Sa nu mai para doar o gâlceavă politica in plus, cu care omul de bine e obisnuit..

   Reply
 60. Bleen

  ”Atac DUR al lui MRU la adresa UNPR: Nu vreau să discutăm despre toate patrupedele din ţara asta” :)))))))))))
   
  Ăsta e atac dur? Patrupede?

  Reply
  1. Rezon

    @Bleen Asa se vorbeste la Oxford. La Oxford nu se spune „Nu vreau sa discutam despre toate animalele din tara asta”.

   Reply
   1. geronimo

    @Florina
    repostez:
    D-na Florina, daca tot ii cunoasteti pe cei de la B1 Tv,  cereti-le, pentru D-zeu, sa faca reportaje mai insistente din mijlocul demonstranților.
    Ei nu vad cum stiu sa scoata „untul” tembeliziunile din haimanalâcurile lor? cum au facut in ianuarie si cum au procedat acuma cu cele trei fire de antibasisti pe care i-au mânat langa fântâna? Mi se pare absurd ca in perspectiva miscarilor de strada sa nu mediatizeze insistent oamenii vii, in carne si oase, cu naturaletea si autenticitatea nelinistii lor. Sa va filmeze atat de frugal, de superficial. In perspectiva e decisiv sa castigam razboiul mediatic cu tembeliziunile din dotarea USL. Macar noi, spre deosebire de Piata Univ. din illo tempore, mai avem cat de cat avantajul unor televiziuni alternativa la TVR-ul lui Ion Iliescu.
    Vorba lui Rezon, va filmau preponderent de la distanta, de peste trotuar, de parca ar fi filmat lei la Safari.
    Spuneti-le ca nu mușcați, sa vina intre voi ! eu nu stiu cum de mai nimeni pare a-si da seama de asta!
     

    Reply
  2. andrei_p

    @Bleen Cam steril in declaratii Mereuu asta al tau si, cert, fara rezultate notabile nici la impresia artistica. Continui sa-i caut calitatile de leader politic. Are si ghinionul ca ar trebui sa-i succeada lui Basescu, dar are norocul ca s-ar bate cu Antonescu.  

   Reply
  1. Gramofonu

    @Bleen Asta-i de pus sticky.
   Cit despre ala care a fost arestat cind si-a cerut plata: „si ftt, si cu banii luati”. Sa se obisnuiasca cu ideea si el, si toata natia lui de asistati.

   Reply
    1. geronimo

      @GabiDumitru Asta e intr-adevar stirea zilei! Am si eu ca toata lumea rude si cunoscuti bugetari si stiu prea bine ce vorbesc. Stiu prea bine cat de mult au asteptat gura asta de oxigen.
     Cu asta, fesenistii si-au mai tras inca una cu stangu`n dreptu. 
     Vestea asta merita anuntata si fructificata in timp util. Mai ales prin comparatie cu gaunosenia recenta a promisiunilor lor cand erau in opozitie.

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *