Sintem in plina dictatura si discutam tactici electorale

UPDATE  luni 9 iulie, ora 17.11

O mică contradicție în discursul lui Ponta-Antonescu și al celoralți useliști:

 1. Băsescu este izolat, nu-l bagă nimeni în seamă în Europa și Statele Unite, e un paria în afară.
 2. Băsescu a influențat toate statele occidentale, Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Europei, ambasadorii american, german, britanic, olandez, Departamentul de stat (guvernul) american, parlamentari germani, francezi, britanici, cancelarul Angela Merkel, premierul Canadei, pe Rompuy (președintele UE), Barosso (prim ministrul UE), toată presa internațională, de la New York Times la FAZ, de la The Economist la Nature, de la Le Figaro la Financial Times, de la EL Pais la Le Monde șamd

 _______________________

UPDATE  luni 9 iulie, ora 16.49

Suspendarea lui Băsescu și organizarea unui referendum s-au derulat de o asemenea manieră încît violează principiile de bază ale statului de drept și trecând peste toate instituțiile Constituției (Angela Merkel)

________________________

Instituțiile statului român și oamenii din aceste instituții dau în aceste zile examenul demnității și onoarei.

 

Spartak Moscova – Național București, finala Cupei României

Sîntem în minutul 87 al finalei Cupei României dintre Spartak Moscova și Național București. Cei de la Spartak au scos în șuturi arbitrii de pe teren și i-au înlocuit cu oameni din staff-ul lor. A mai rămas un tușier, în jumătatea de teren a Spartak-ului, care stă cu cuțitul la beregată, și cu fanionul ridicat a ofsaid by default. Observatorul federal a fost înlocuit și el cu secretarul personal al patronului celor de la Spartak. La fel, și băiatul de la tastatura tabelei și crainicul stadionului, au fost înlocuiți și ei cu oameni din biroul de presă al echipei din Moscova. Căpitanul Naționalului a fost dat afară după ce un comitet format din fundașii lui Spartak i-a arătat cartonașul roșu. Antrenorul zace legat de calorifer, la vestiare. O comisie formată ad-hoc din masorii lui Spartak a decis ca poarta lui Național să fie mărită la 4.50 metri înălțime și 12 metri lățime și să fie adusă la mijlocul terenului în timp ce poarta lui Spartak să aibă 40 centimetri înălțime și 1 metru lățime și să fie orientată cu fața spre linia fotografilor și peluză și cu plasa spre teren. Mai sînt 3 minute de joc și Spartak conduce cu 4-0 la goluri, cu 3-0 la penaltyiurile care vor fi date în cele 3 minute care au mai rămas, cu 15 000 la 2000 la suporteri în tribune, cu 14-6 la numărul de jucători pe teren, cu 5-1 la arbitri, cu 1-0 la observatori federali și cu 5-0 la televiziunile care transmit meciul.

UEFA și FIFA

În timpul ăsta FIFA și UEFA înroșesc fax-urile, telefoanele și mailurile, amenințînd că vor scoate fotbalul românesc din lumea civilizată, că ne vor elimina din toate competițiile europene și vor opri orice fonduri către Federația Română.

Național București, tactici și strategii

Jucătorii și staff-ul Naționalului fac tactici și nu par să înțeleagă ce se întîmplă cu ei. Cînd arbitrul e dat afară în șuturi și porțile modificate, cînd antrenorul secund al moscoviților, transformat în arbitru, nu înregistrează în raport decît golurile lui Spartak, cînd căpitanul Naționalului e scos cu forța de pe teren, băieții de la Național încă se mai gîndesc cum să joace, cu apărare avansată și contraatacuri rapide sau cu curul în poartă și mingi aruncate în față. Singura preocupare a Naționalului sînt tacticile de joc care vor aduce victoria în ultimele 3 minute, deși, din ultimele 3 goluri pe care le-au marcat în această partidă, două, dintre care un autogol al adversarilor, au fost anulate pentru ofsaid iar al treilea a fost înregistrat de arbitru în dreptul lui Spartak, autorul lui fiind eliminat de pe teren și din orice competiție, urmînd să fie arestat de biroul de presă al clubului advers.

 

Popor, suporteri, gură cască

În tribune, cei  2000 de suporteri ai Naționalului fac pronosticuri care de care mai optimiste și se întreabă dacă la faza premergătoare eliminării căpitanului de către un comitet format din fundașii adverși, căpitanul i-a zis sau nu unui atacant advers, printre dinți: ”Dă-te mai încolo, Dottore!”. Cei mai delicați dintre ei s-au strîns în cerc, printre bastoanele jandarmilor, lanțurile și boxurile galeriei adverse și, ținîndu-se de mîini, se plimbă în cerc și  cîntă duios un cîntecel motivațional învățat de la Martorii lui Iehova. Ceilalți, mai nervoși, cu steaguri portocalii și fețe de hoți de buzunare (dacă n-ar avea tricouri portocalii, nici nu i-ai deosebi de suporterii Spartak-ului), urlă viril ”Pe ei, pe mama lor!” și ”Campionii! Campionii!”

Cei 15 000 de suporteri ai lui Spartak cîntă victorioși și mai că ar vrea să intre pe teren să linșeze jucătorii lui Național (penuria de semințe și bere la pet provoacă sechele adînci în ființa nației) iar cei 30 000 de spectatori neutri sînt dezamăgiți de jocul dur din teren, de certurile dintre jucători și arbitri, și obosiți că trebuie să-și folosească creierul, simțurile și fălcile și la altceva decît spart semințe, abia așteaptă să treacă meciul și ceremonia de premiere și să înceapă show-ul de după, cu Ana Lesko pictînd live irinei nuzi printre case și pomi, cu Victor Ciutacu riscîndu-și spectaculos viața încercînd să îmblînzească patapievici în cușcă și societatea civilă dînd din coadă în timp ce încearcă și reușește cu talent și precizie să înghită un căcat din zbor.

Îl judecăm pe Băsescu sau asistăm la desființarea statului de drept?

E soarta lui Băsescu în joc, nu soarta justiției, a democrației, a statului de drept și a României în Europa. La referendum se judecă performanța prezidențială a lui Băsescu din ultimii 8 ani, nu se desăvîrștește o lovitură de stat. Asta e manipularea numărul 1.

 

Sîntem în plină ilegalitate, sîntem în afara Constituției

Suspendarea și referendum-ul sînt consecințe ale unor OUG-uri neconstituționale dar a căror neconstituționalitate, evidentă, nu poate fi constatată de Curtea Constituțională decît la sesizarea Avocatului Poporului, care, la rîndul lui, a fost schimbat ilegal. Guvernul a dat Ordonanțe de Urgență practic inatacabile în domenii în care nu avea dreptul să dea Ordonanțe de Urgență și a căror urgență nu se justifica. Dacă Guvernul dă o Ordonanță de Urgență prin care desființează libera exprimare și una prin care elimină dreptul de proprietate? Veți spune că sînt neconstituționale. Da. Așa e. Sînt ordonanțe evident neconstituționale. Problema e că doar Avocatul Poporului poate sesiza Curtea Constituțională în acest caz. Avocatul Poporului este înlocuit cu un om din partidul care a dat ordonanțele respective. La un moment dat, ordonanțele respective trebuie luate în discuție de Parlament și trecute ca legi. Dar ele își vor fi produs efectele pînă atunci. În cele cîteva luni pînă cînd ordonanțele de urgență devin legi, dreptul de proprietate și libera exprimare se suspendă. În această perioadă toate proprietățile pot fi naționalizate și toți cei care exprimă opinii incomode pentru puterea politică pot fi băgați în pușcărie. Cînd ordonanțele de urgență devin legi și pot fi contestate de partidele politice parlamentare la Curtea Constituțională, poate nici nu vom mai avea partide parlamentare de opoziție și Curte Constituțională. Și oricum va fi prea tîrziu, sute de mii sau chiar milioane de oameni își vor fi pierdut deja proprietatea și libertatea.

 

Precedentul care naște dictatura

Dacă USL a încălcat Constituția, legile și orice regulă democratică în suspendarea lui Băsescu (consecință a unor decizii neconstituționale și ilegale) și organizarea referendumului (stabilită prin OUG-uri neconstituționale), de ce n-ar face la fel și la alegerile parlamentare din toamnă? Dacă guvernul Ponta dă o ordonanță de urgență prin care opoziția nu mai are dreptul la campanie electorală? Dacă dă o ordonanță de urgență prin care restrînge dreptul de a fi aleși a anumitor politicieni din opoziție și restrînge dreptul de a alege anumitor votanți care se bănuiește că ar vota cu opoziția (votanții din diaspora, de exemplu)? Aceste ordonanțe de urgență, vădit neconstituționale și democratice, își produc efectele pe perioada campaniei electorale și a alegerilor. Parlamentul le poate valida și transforma în legi, care vor fi declarate neconstituționale de Curtea Constituțională (repet, dacă va mai avea cine să se sesizeze Curtea Constituțională și dacă va mai exista Curtea Constituțională). Dar pînă atunci va fi prea tîrziu. Vom avea deja un nou Parlament, cu o nouă structură, decisă de alegerile parlamentare. USL-ul va spune atunci, ca și acum, că o lovitură de stat nu se dă prin alegeri sau referendum. Și în Belarus se organizează alegeri, și pe timpul lui Ceaușescu se organizau alegeri. Mai toate dictaturile organizează alegeri, în care arbitrul e și jucător și face și regulile.

 

Referendumul de demitere este ilegal și neconstituțional

Atît suspendarea Președintelui cît și organizarea referendumului sînt consecințele unor decizii arbitrare, abuzive, care încalcă Constituția României, legile țării, democrația și statul de drept și aruncă România în afara Europei și a lumii civilizate. Judecarea lui Băsescu și scorul la referendum sînt irelevante. E ca și cum te-ar interesa scorul la o partidă de șeptic ținută în lagăr.

 

Instituțiile statului român, elitele și poporul aferent

Este decisivă reacția statului de drept, reacția instituțiilor statului român, a reprezentanților acestora, a oamenilor din sistem, a autorităților statului, în fața acestui asediu belarus împotriva statului român, împotriva normelor democratice, constituționale și legale, împotriva democrației înseși, împotriva libertății. E momentul în care oamenii din sistem, din toate instituțiile statului, trebuie să arate dacă au curaj, dacă țin la țara lor și dacă au onoare. Instituțiile statului român și oamenii din aceste instituții dau în aceste zile examenul demnității și onoarei.

Este decisivă reacția societății civile. Este decisivă reacția elitelor culturale, politice, administrative. Este decisivă reacția populară. Acum se decide soarta României ca stat democratic. Merităm sau nu să fim liberi, egali în fața legii, merităm sau nu să trăim într-un stat de drept, cu reguli și legi, merităm sau nu să trăim în Europa, în lumea civilizată?

Deocamdată, nici instituțiile statului, nici elitele, nici poporul nu au trecut examenul. Mai mult decît atît, se pare că nimeni nu conștientizează ceea ce se întîmplă. E posibil să trăim o încercare prea mare pentru o nație cu un caracter atît de mic. Dar să nu ne grăbim. Mai sînt totuși cîteva zile.

PS. Mai țineți minte că Regele Mihai a acceptat să deschidă lucrările noului Parlament rezultat din alegerile din 1946?

UDPATE.

Pentru toți deștepții pulii care fac calcule electorale, adună procente, imaginează sloganuri și culori de campanie: Bă pulifricii lu tata, de OUG-ul inatacabil la Curtea Constituțională, dat cu 3 săptămîni înainte de alegeri și cu o săptămînă înainte de începerea campaniei electorale, prin care foștii șefii ai serviciilor nu au dreptul de a candida la demnități în stat, ați auzit? Bă frate, dar chiar nimeni nu-și dă seama ce se întîmplă? Chiar nu sînteţi în stare să vedeţi mai departe de 40 de centimetri în faţa voastră?

Dacă noi și Occidentul recunoaștem și acceptăm un scrutin ilegal și neconstituțional, nu vom mai avea alegeri libere în România.

Un articol pe care trebuie să-l învățați pe dinafară: Dragoș Paul Aligică – Puciul parlamentar: expus si delegitimizat. Urmeaza frauda referendumului

Facebook Comments

1.198 Comments Sintem in plina dictatura si discutam tactici electorale

 1. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 2. teocharis

  sum-up: suspendarea este in continuare o chestiune „politica”atata timp cat lipsesc incalcarile grave ale constitutiei
  pe asta trebuie batuta moneda la extern atunci cand se aduce in discutie (in)existenta statului de drept
   
  la interior, presiune mediatica pe MoF ptr publicarea hotararii CCR si contestarea imediata a suspendarii(argumente: comisia venetia, lipsa incalcarilor „grave”etc)
   
  boicotarea referendumului daca se accepta pragul de 50% ptr validare
   

  Reply
 3. Merechene

  cred ca cel mai intelept ar fi sa nu se prezinte lume la vot! este un referendum ilegal! 
  Romania a mai pierdut inca o data trenul spre vest. am fost uite atat de aproape, un pas de furnica. a venit elefantul si a strivit-o!

  Reply
 4. geronimo

  CC practic a validat puciul. Banuiam ca le lispeste marele fesier. „Verticalii”, ca brazii..

  Reply
 5. geronimo

  Si uite asa am devenit pe furis republica parlamentara, pentru aca asa au vrut muschii lor. Dar deabia felul in care am ajuns ne va putea confisca viitorul. Da` pune-ti mila Ta, Doamne !

  Reply
 6. picus

  Problema e ca deciziile CCR pot fi publicate in MO intr-un termen de 45 de zile. Asa ca degeaba e lovitura de stat, daca nu ai MO.

  Reply
   1. picus

     @EleninaNicuţ termenul meu era din folclorul televizual; m-am uitat pe legea MO si e chiar mai rau decit ma temeam; daca inteleg bine, nu se prevede niciun termen pina la care un act trebuie publicat in MO. Si acuma inteleg de ce USL ii da inainte cu pregatirile de campanie: orice-ar spune CCR, ei nu publica pina la referendum decit ce le convine.

    Reply
    1. teocharis

      @picus  @EleninaNicuţ asta inseamna ca si cele 5 decisii emise concomitent in aceasta seara vor putea fi publicate…well…separat!
     banuiesc ca interimatul a intrat deja sub presa:P

     Reply
  1. sanantonio

    @Rezon Din gleznă. La cîte driblinguri și-a luat CCR și Constituția, aici vorbim de joc de picioare, nu de ping-pong.

   Reply
   1. sanantonio

     @Rezon Corectorul de serviciu și-a luat lumea-n cap și a cerut azil politic în Tanzania. ”u”-ul pe care am uitat să-l atașez la locul lui îl donez cu dragoste lui Antiromânescu. (B)UUUUUUUUU!

    Reply
 7. Rezon

  Laura Stefan, pe Facebook
   
  Ce s-a decis azi la CCR:
   
  1. e neconstitutional sa interzici curtii sa analizeze hotararile Parlamentului. Probabil s-au extins si pe OUG data de guvernul Ponta pe acest aspect. Decizia CCR e in vigoare de la publicarea in MOf. Asta inseamna ca abia dupa aceasta data poate CCR sa verifice hotararile Parlamentului.
   
  2. a respins ca inadmisibile contestatiile pe revocarea lui Blaga si a Robertei Anastase – cel mai probabil constatand ca OUG care nu permite CCR sa analizeze hotararile Parlamentului e inca in vigoare pana la publicarea deciziei CCR care o declara neconstitutionala.
   
  Dupa acea data Blaga si Anastase pot face iarasi contestatii si abia atunci CCR se va pronunta pe fond. Pentru ca a decis ca nu se poate pronunta pe contestatia lui Blaga, Antonescu ramane interimar. 3. a respins conflictul constitutional – probabil zicand ca avizul CCR e consultativ si Parlamentul face ce vrea oricum.
   
  Cum hotararea Parlamentului prin care Presedintele a fost suspendat nu poate fi atacata la CCR pana la publicarea deciziei care a declarat neconstitutionala restrangerea competentelor CCR, inseamna ca CCR nu a putut azi sa se pronunte pe asta.

  Reply
  1. Rheia

    @Rezon Mie mi se pare limpede. Mă rog, atît cît poate fi limpede procedura juridică. Dar e clară diferența între procedură și fond.

   Reply
  2. teocharis

    @Rezon nu vad ce sanse ar exista ptr contestarea constitutionalitatii hotararii de suspendare atata timp cat constitutia pune practic painea si cutitul in mainile parlamentului iar CCR are , cel mult, un rol consultativ

   Reply
 8. Florina

  Deci, Lăză, pe Fb, zice aşa:
   
  Din ce spune CCR se vede ca lovitura de stat a existat.
  Pentru ca:
  – cererile in legatura cu Blaga si Anastase sunt INADMISIBILE deaorece Guvernul nu a publicat in monitorul oficial hotararile de revocare decat dupa ce a intrat in vigoare OUG privind restrangerea atributiilor CCR.
  – care OUG este declarata neconstitutionala de CCR abia azi.
  – pentru ca Av Poporului pus de ei nu a contestat cand trebuie OUG –
  deci USL avea nevoie de acest OUG doar cat sa scape de Blaga si Anastase (sa blocheze contestarea hotararilor).
  Ati inteles? (tot el întreabă)

  Reply
  1. radu n.

    @Florina Si nu ar trebui ca cineva din PDL sa iasa si sa explice lucrurile acestea? Cum ca este doar o batalie pierduta si nimic mai mult. 

   Reply
   1. Luminita

     @radu n.  @Florina vor iesi imediat ce hotatatea prin care CCR are dreptul de a se pronunta pe hotararile parlamentului va fi publicata in M.O.

    Reply
    1. radu n.

      @Ilinca   stiu ca nu este usor, dar sa incerce macar. sa nu ii lase pe cei 2 pacalici sa spuna ca traim in cea mai dreapta si constitutionala tara din cate au existat.

     Reply
 9. grizdinique

  Astazi am mai luat un uppercut si  inca o lectie de politica. Mentionez ca sunt “mandra” absolventa a “noii scoli” din sediul fostei (really?!) academii Stefan Gheorghiu, unde mai mult nu m-am dus decat m-am dus, de sila sa nu imi mai vad colegii balacarindu-se, care continuau ciorovaielile din Casa Popoului, in amfiteatrul din Povernei. Mai bine citeam de la dreapta la stanga toate cartile pe care ni le recomanda dl Pirvulescu (ma refer, bineinteles, la cele scrise de dumnealui, sa n-aveti iluzii), cand isi aducea aminte ca are cursuri si la noi si nu eram in timpul emisiunilor dansului, decat sa traiesc evenimentele astea pe pielea mea. Astia pana acu si-au tot impartit ciolanu dar de doua luni déjà s-au apucat sa imi roada si sa-si imparta tibia mea dreapta. Si nu mai suport.
  Am 26 de ani. Si nu vreau sa plec din tara, nu m-am nascut aici ca sa plec. Nu o spun din falsa patriotie. NU AM DE GAND SA PLEC EUdin tara mea. In nici un caz pe 29 iulie. Sa plece ei! Aveam alte planuri cu viata mea decat sa imi fac griji in 2012 ca traiesc vremuri comuniste fardate cu democratie ieftina in obraji.
  N-am mare experienta de viata dar o lucrare de licenta am scris si eu pana acu si mi-au iesit pe ochii injectati de somn notele de subsol si n-am dormit sa pun acolo, niste ghilimele, domnu’ Rizea, de frica sa nu ma acuze profii de plagiat. Muncesc zilnic sa tin in spinare pensionari care se duc sa ii aprinda lu’ Ceausescu de ziua lui lumanari la cimitir, sa platesc asigurari de sanatate si sa ma duc tot la particoler sa platesc consultatii. Vreau sa imi iau casa, da fara sa imi indatorez si copiii nenascuti nu prea pot sa ma ating de o garsoniera confort 10 inrautatit. Si in plus fata de toate astea, pe geru’ asta naprasnic,  un prim-ministras si cu un somnoros, fac un super muppets show regizat de un motan, si calca in picioare tot ce am reusit sa mai construim cat de cat in ultimii ani. Toate astea in timp ce un partid care pana de curand detinea puterea, se uita gura casca cu o baluta in coltu’ gurii cum Presedintele e suspendat. Si n-ar trebui sa fie pana nu il suspendam noi, astia de l-am votat. Dar vine si vremea lor. Asa ca scrasnesc din dinti, mai scap o injuratura, ma plimb prin Piata Victoriei seara si astept 29 iulie sa le dau cu tifla la uslasi.
  PS: pentru cei care inca ii mai asteapta pe americani, snap out of it, they ain’t coming. Deci puteti sa va mobilizati un pic. Va dau si o veste buna celor care sunteti fani Antonescu: nici nu trebuie sa va treziti dimineata rau pentru proteste si nici pentru vot.
  PS2: nu am de gand sa v-o spun pe aia cu : “o sa va meritati soarta, cand o sa dati de dracu” ca ne trageti si pe noi, astialalti, dupa voi, si sincer, nu meritam soarta voastra. Asa ca, again, hopa sus, some spine won’t hurt you.
  PS3: sa fim seriosi, Crin Antonescu, presedinte interimar suna vomitiv. Hai, la vot, copii, nu mor caii cand vor cainii!
   
   

  Reply
 10. Rheia

  De mîine încolo: (a) Protestăm împotriva abuzurilor actualei puteri? sau (b) Susținem vechea putere și-o cerem readusă la locul ei?

  Reply
  1. adina

    @Rheia sustin ce zice revealer si punctul a). S-a mai zis ca nu e vorba despre Basescu aici, si el o stie foarte bine, iar Blaga si Anastase oricum nu erau o imagine a dreptei romanesti. 

   Reply
 11. Rezon

  Sebastian Lazaroiu, pe Facebook
   
  Din ce spune CCR se vede ca lovitura de stat a existat. Pentru ca: – cererile in legatura cu Blaga si Anastase sunt INADMISIBILE deaorece Guvernul nu a publicat in monitorul oficial hotararile de revocare decat dupa ce a intrat in vigoare OUG privind restrangerea atributiilor CCR. – care OUG este declarata neconstitutionala de CCR abia azi. – pentru ca Av Poporului pus de ei nu a contestat cand trebuie OUG – deci USL avea nevoie de acest OUG doar cat sa scape de Blaga si Anastase (sa blocheze contestarea hotararilor). Ati inteles?

  Reply
  1. Ilinca

    @Rezon Elenina, scoate-ne din ceata! Asta inseamna ca se pot ataca hotararile acum, ca sunt publicate in MO? Dar cea cu suspendarea poate fi atacata? 

   Reply
   1. Luminita

     @Ilinca  @Rezon nu, pentru ca, la momentul acela, procedurile de suspendare au fost respectate

    Reply
 12. morris

  Zapati. Nu va uitati la ponta, crin sau usl; mai bine va uitati la un film. Trebuie sa ramanem calmi si pe pozitie, solutiile vor veni. Ramaneti concentrati pe lupta, pe idei si pe ce puteti face impotriva acestor impostori. Prin bloguri, mailuri, sms-uri si discutii. Haideti sa incercam macar, sa influentam pe cei nehotarati; asa cum putem,  asa cum gandim.
  Important de acum incolo, nu sunt frustrarile noastre impartasite aici, intre noi, ci modul in care putem reactiona in societate. Prin manifestari, vot si mai ales racolarea indecisilor de partea noastra.
  Nu vreau sa fiu pesimist, nu vreau sa-mi privesc cu tristete copilul!
   
   

  Reply
 13. Rheia

  Scuze, așa fac inginerii la tristețe, și-amintesc de poezia de care-au fugit, cînd s-au predat „exactelor”. OK, ca să depășim momentul, pot să întreb ceva în Poiana lui Bleen? Promiteți că nu mă linșați?

  Reply
 14. Luminita

  ma uit la acesti imbecili cum se bucura precum proasta in targ.
  Deciziile privind inadmisibilitatea contestatiilor lui Blaga si Anastase nu are legatura cu constitutionalitatea inlocuirii lor, nu au fost judecate pe fond motivatiile formulate s/a constatat doar ca au fost contestate niste decizii ale parlamentului inezistente pentru ca nu erau oficial publicate in M.O.
  Dopa publicare ei pot face alte contestatii.
  Curtea a considerat ca, pe baza regulilor existente la momentul respectiv, suspendarea a fost, procedural, constitutionala.
  Imbecilii se bucura fara a intelege ca, adevarata lovitura este faptul ca, din acest moment, toate hotararile parlamentului pot fi contestate la Curte, ca atare, si hotararea suspendarii ca atare, poate fi atacata acum pe motiv ca nu se regasesc incalcari grave ale constitutiei.

  Reply
  1. adina

    @Luminita deci Blaga si Anastase nu aveau ce contesta de vreme ce deciziile de revocare date de Parlament in privinta lor sunt inexistente / invalide pentru ca nu erau publicate in Monitorul Oficial la momentul respectiv.

   Reply
    1. Luminita

      @adina mai ales acum, dupa ce Curtea a decretat ca este indreptatita sa judece constitutionalitatea hotararilor parlamentului

     Reply
    2. Glook

     @Luminita @adina inginerul din mine nu intelege de ce Crin nu a asteptat publicarea in MO ca sa ia efectiv presedintia senatului???

     Reply
    3. Luminita

      @Glook  @Luminita  @adina pai a fost publicata imediat ce un nene Chelaru, s/a asezat pe scaunul lui Blaga si a decis ca BPN/ul a decis ca il revoca pe Blaga si il numeste pe Crin. 

     Reply
 15. Merechene

  O chestia nu au inteles C(P)CR-istii:  maine vor fi aruncati la gunoi asa cum fac eu cu gainatzul de la pasarea mea. 
   
  tata: suntem in PV impreuna cu alti 100 de zabauci, dar este misto. imi spunea ce mai sccrie pe pancarte. 
  mama catre doua tipe: ne vedem si maine, da? 😀 . asta e, cateodata poti sa accepti greu unele lucruri. 
   
  este ca atunci cand, la viol, judecatorul iti spune: bine ti-au facut! de ce ti-ai pus mini? 

  Reply
  1. Ilinca

    @EleninaNicuţ daca avizul nu ar fi fost atat de confuz, as fi zis ca ai dreptate….Asa, mi se pare ca s-a refacut coalitia din parlament si la CC

   Reply
  2. picus

    @EleninaNicuţ ce se mai poate face acum? pot reintroduce contestatia refacindu-si eventual temele?

   Reply
 16. Maddkat

  Le lipsesc silozurile pline cu grane in fundal si unii care sa bată din palme ritmic, la discuția asta denigratoare la adresa dusmanului imperialist. Măcar Ceaușescu o făcut metroul si transfagarasanul. Asta ce-o făcut?

  Reply
  1. revealer

    @hope18 suna ca un manual de socialism stiintific, infiereaza cu manie proletara dusmanul de clasa

   Reply
   1. hope18

     @revealer
     Macar  daca s-au intors timpurile,pot si eu sa intineresc? Asta asa ca sa am si eu o consolare

    Reply
 17. morris

  Stie cineva daca maine e avion catre Congo?
  Plec, din rusine fata de cancelariile europene care ne-au luat apararea, iar noi, natie mandra si democrata, am lasat niste martalogi comunisti speriati, sa decida viitorul Romaniei.
  Plec pt ca ma simt vinovat, pt ca trebuia sa STIU ca aceasta curte constitutionala e curva de serviciu, e specific romanului care te tradeaza, care e invidios, lenes, ipocrit si pomanagiu.
  Plec, pt ca ma simt tradat ( pt a cata oara? ) si umilit de aceasta cc, care prin deciziile ei de azi, a inscaunat in fruntea tarii mafia si prostia.
  Asta ar fi primul impuls, prima reactie. Dar NU, nu voi abandona lupta, nu voi dezerta!
  Asa cum pot,  voi cauta sa conving lumea din jurul meu, voi explica familiei, cunoscutilor, amicilor…sa nu renuntam, sa iesim in strada! Acum si in toamna, si de cate ori va fi nevoie.
   

  Reply
  1. adina

    @morris stii ce ma irita pe mine ? de ce nu putem noi sa avem judecatori la curtea constitutionala oameni ca Laura Stefan ?

   Reply
    1. adina

      @Mistral  @morris judecatori ca Laura Stefan, ministri ai educatiei ca Funeriu, presedinti ca MRU.

     Reply
  1. adina

    @hope18 somnul nu o sa-i vina prea repede. Nu dormi asa bine dupa ce ai facut ce a facut el. Linistea sa exterioara e inselatoare.

   Reply
 18. Amelia New

  Oare crizel ajunge deja la Cotroceni in noaptea asta ? (ca sunt convinsa ca MOf a pus tiparnita in functiune pentru hotararea de constatare a interimatului).

  Reply
  1. sanantonio

    @Amelia New, doar dacă-i intră chintă royală (roiala/roiu) servită. Altfel nu se ridică de pe scaun. Tre să-i dea Băse cheia de la lada de zestre, așa că nu va dormi noaptea asta. Dacă l-a luat somnu, nu se mai trezește pînă seara de a doua zi.

   Reply
   1. Amelia New

     @sanantonio Ce m-as distra sa se stabileasca predarea-primirea la ora 9:00 a.m. si el sa nu vina (iar Base sa-i lase un biletel roz: Draga Crin, daca ai ocazia sa te trezesti poate-ti iei interimatul in primire)

    Reply
    1. sanantonio

      @Amelia New Cred că o să-i lase cheia sub preș, sau în ghiveci. Dacă stă după Chucky, rămîne tot el a Cotroceni pînă pe 29 iulie, și după.

     Reply
 19. Xilef

  Incredibil !!!HOTNEWS:
  UPDATE 22.56: Surse apropiate de CCR au declarat pentru HotNews.ro ca votul in CCR a fost 5-4 la cele patru decizii favorabile USL. Votul decisiv a fost dat de judecatorul desemnat de UDMR, Puskas Valentin Zoltan.
   
  UDMR = curva (scuzati cuvantul).

  Reply
  1. picus

    @Xilef si cind am zis de ungur, mi-a zis cineva ca tre’ sa iesim din partizanat. Sa gindim din inaltul cerului numai si numai despre institutii principiale. Suntem in chilotii goi in fata bizonilor. Un fir de ceapa ar fi totusi ca miine legea referendumului sa pice.

   Reply
  1. Never G

    @hope18 E scopul lui Victor Ponta si al intregii hoarde de hoti! Nu exista zi sa nu bage mizerii!  
   Sub Basescu  justitia a devenit independenta si trebuie pedepsit.

   Reply
 20. adina

  CCR a legitimat procedura de suspendare si prin urmare referendumul, noi trebuie sa-l relegitimam pe Traian Basescu.
  Ce spune Cristoiu e urmatorul lucru: daca pierde referendumul dar nu e destul de mare procentajul prezentei la vot pentru a fi demis, atunci Basescu isi da demisia si moare cu ei de gat (politic). In cazul demisiei lui mergem la alegeri prezidentiale anticipate. MRU se pregateste de pe margine.

  Reply
 21. Hongse

  Românului îi place knutul. Nu ştie altfel. Asta e. Noi muncim nu gândim. Dacă ne pune careva să gândim ne pierdem. Mult mai bine e să vină careva să ne mâne din spate. Asta-i marfa, cu asta defilăm. Şi când mă gândesc că-l înjuram pe Brucan acum 22 de ani când zicea că ne treuie 20 de ani să învăţăm despre democraţie. 22 de ani mai târziu e chiar mai rău.
   

  Reply
 22. Amelia New

  „Onorata” a admis numai sesizarea care „atenta” direct la comptetenta proprie. Asadar, E clar:  nu se poate conta pe CCR pentru apararea statului de drept, asa ca „aux armes citoyens” (care cu ce poate: petitii, pancarte, A4, A5, akm etc.) 

  Reply
  1. Mistral

    @Amelia New Zic si eu  .Era prea usor pentru PDL , cu Blaga presedinte , roberta la camera . Ar fi fost o muie totala la toamna , la generale . Asa sunt obligati sa se schimbe . Si aia vor gresi , pentru ca nu pot altfel . Daca as fi fost in papucii lui Base , in situatia asta , as fi multumit . 

   Reply
 23. hope18

  Ciudate teoriile lui cristoiu.Intr-un razboi murdar el vrea ca Basescu sa joace super cinstit.

  Reply
 24. hope18

  Pe scurt : CCR a dat avize favorabile in cazul salariilor si pensiilor lor si acum ca sa se intareasca.Ce kk-t am aparat noi?

  Reply
 25. Rezon

  Eu nu sunt jurist, dar stiu de la prietenii mei avocati ca a le fi declarata o actiune inadmisibila e cosmarul lor profesional. E ca un certificat de incompetenta.

  Reply
  1. Mistral

    @Rezon Asta nu inseamna si ca se poate  face alta , competenta ? Intreb si eu ca ingineru .

   Reply
    1. Rezon

      @picus  @Mistral Stiu doar ca aceste contestatii puteau fi castigate. Asa se intampla cand te inconjuri cu prosti

     Reply
 26. Hongse

  Deci rămâne ca-n ’45: să vină americanii. Mă rog, în cazul nostru să vină nemţii.
   

  Reply
  1. adina

    @SimonaM ponta a spus ca nimeni nu va indrazni sa conteste vointa poporului pe 29 iulie. Solutia e evidenta. Pe 29 iulie la vot, cu catel, cu purcel, cu toate patrupedele cu drept de vot.

   Reply
  2. EURO

    @SimonaM Impresia mea e ca CC a decis ca procedurile de suspendare ale presedintilor Camerelor si a presedintelui Basescu au fost respectate. Maine urmeaza sa se pronunte daca hotararile Parlamentului sunt constitutionale sau nu. Azi s-au pronuntat pe forma, maine se vor pronunta pe fond 🙂

   Reply
    1. EURO

      @adina  @SimonaM Cred ca trebuie sa asteptam deciziile CC de maine. Azi au decis ca OUG care limita atributiile CC e neconstitutionala, ceea ce inseamna ca CC se poate pronunta (si) asupra constitutionalitatii hotararilor Parlamentului.
      
     Deciziile CC de azi sunt pe chestii de procedura: sesizarile PDL cu privire la inlocuirea presedintilor Camerelor au fost declarate inadmisible (nu se stie inca din ce motiv), dar astea nu inseamna ca suspendarea lor e constitutionala.
      
     In cazul suspendarii lui Basescu, CC a decis ca procedura a fost respectata, dar asta nu inseamna ca e constitutionala.

     Reply
    2. oglinjoara

      @EURO  @adina  @SimonaM N-au făcut decât să-şi securizeze puterea. Puterea lor. 
     Asta nu spune NIMIC despre viitoarea lor CORECTITUDINE.

     Reply
   1. Annia

     @EURO  @SimonaM Mai, oameni buni, nu va mai jucati cu nervii nostri! Eu am naturelul mai simtitor, simt ca o iau razna! Asa ca: puteti sa argumentati/dati detalii?

    Reply
   2. SimonaM

     @EURO Io cred că le-au înlocuit ăstora Constituția cu Pirații din Caraibe.. Că-n Constituția aia de-am citit-o eu zicea niște chestii……

    Reply
   3. SimonaM

     @EURO Mâine se pronunță pe legea referendumului, AvP și cooperarea pe fonduri europene. Asta, ultima, pot s-o sară. P#la fonduri europene de-acuma.

    Reply
    1. EURO

      @SimonaM Asa e, de-abia acum am vazut ca sesizarea privind existenta unui conflict juridic intre Parlament si Presedinte a fost declarata inadmisibla.

     Reply
 27. Rezon

  Contestarea hotararilor de demitere a presedintilor camerelor au fost declarate inadmisibile.  Asta inseamna ca nu s-au pronuntat pe fond pentru ca erau formulate imbecil de juristii PDL?
   

  Reply
  1. Mistral

    @Annia E  un Bun motiv sa continue schimbarea pe dreapta . Vedem maine vis-a-vis de legea referendumului .

   Reply
   1. _felix_

     @Mistral  @Annia Nu vad cum sa fie declarate neconstitutionale, motivele sunt practic inexistente comparate cu cele pentru neconstitutionalitatea revocarii presedintilor camerelor.

    Reply
 28. adina

  CCR: OUG pentru limitarea atributiilor curtii constitutionale e neconstitutionale, revocarile lui Blaga si Anastase sunt constitutionale, cererea de suspendare a presedintelui Traian Basescu declarata constitutionala, Crin Antonescu e presedinte de Senat si presedintele interimar al Romaniei.

  Reply
  1. Amelia New

    @adina In ce priveste revocarile Balaga si Anastase n-au fost considerate constitutionale, ci inadmisibile.

   Reply
   1. adina

     @Amelia New n-au fost contestatiile la revocarile lui Blaga si Anastase considerate inadmisibile ? Altfel cum ar putea fi Antonescu presedintele Senatului si automat presedinte interimar ? Daca gresesc, mea culpa.

    Reply
    1. Amelia New

      @adina Sesizarile VB si RA au fost considerate inadmisibile si nu revocarile , adica s-a judecat pe forma/exceptie nu pe fond, adica asupra (ne)constionalitatii revocarii nu s-au pronuntat propriu-zis.  

     Reply
    2. Amelia New

      @picus  @adina Depinde care anume a fost motivul de inadmisibilitate (nu se spune in comunicat). Daca acesta poate fi acoperit, atunci s-ar putea face din nou sesizarea. 

     Reply
   2. _felix_

     @Amelia New  @adina Dar nu se contrazice curtea? Nu a dat o decizie prin 2005 cum ca sefii camerelor nu pot fi revocati decat de grupurile lor parlamentare?
    Imi lipseste mie vreo informatie? Era atunci alta situatie? 

    Reply
    1. Amelia New

      @_felix_  @adina Ba da, de aici si surprinderea mea, insa pana nu aflam motivul inadmisibilitatii, e greu de facut vreun rationament juridic. 

     Reply
 29. BogdanL

  CCR nu avea opt puncte pe ordinea de zi la cele două ședințe în plen, de astăzi și de mâine? De ce se vorbește de cinci puncte din șapte?

  Reply
 30. Rosu

  Doamnelor, domnilor, stimati copii… Au sfeclit-o. Mare scula socialist din .DE a zis ca Ponta si fratiorii lui au facut pisu pe statul de drept… Ca tot se cainau ei ca Merkel si-a facut datoria „dă” partid european… Ca Basescu a sunat-o, etc…
  Da’ pe  Herr Steinmeier cine l-a sunat „ca sa se milogeasca de el”?

  Reply
  1. adina

    @Rosu Herr Steinmeier fost-a contra candidatul socialist al Angelei Merkel cand s-o ales Frau  Merkel cancelar, daca nu ma inseala memoria.

   Reply
 31. Taticu

  Ponta (inaintea vizitei la Bonn…): „Sunt convins că pe 30 iulie niciun creştin democrat german n-o să-şi permită să mai jignească poporul român şi să spună că suntem vreo dictatură. Eu ştiu că şi în Germania oamenii decid la vot. Sau în Germania e democratic să decidă oamenii la vot şi în România nu e democratic? Ce, suntem colonie?”.
   
  Sa fim sinceri – patimasilor – e terminat.

  Reply
  1. teocharis

    totusi s-a remarcat printr-o perfomanta care cu greu va putea fi depasita: minte continuu!

   Reply
   1. DanCanada

     @teocharis Nu, e dobitoc continuu. Ca sa minti tre’ sa ai un dram de minte. Ca sa debiteze asemenea ineptii, e clar ca e idiot iremediabil. Textul de mai sus demonstreaza cu virf si indesat: dobitoc, nesimtit, iresponsabil, aere de țața de bloc cu bigudiuri in cap birfind fara rost pe toata lumea.

    Reply
  2. cristined

    @Taticu Sunt oameni si oameni si e stiut ca parlamentarii nu fac parte din nici-o categorie

   Reply
  1. Gramofonu

    @adina Ma uitam ce initiative legislative a avut…stie de toate, din toate domeniile.
   Din 18, 14 i-au fost respinse, celelalte 4 in curs de 😀

   Reply
  1. Gramofonu

    @Xilef Si la B1 au anuntat, dar erau astia prea ocupati sa se injure.
   Reclama, hai sa vedem care apare mai ciufulit dupa.

   Reply
 32. Gramofonu

  „dle rizea, plagiatul e un furt”
  „eee, spuneti dvs asa, ca o metafora”
   
  ahahahhaha

  Reply
 33. Gramofonu

  rizea: „de ce sa-si dea, dom’le, demisia… pentru niste ghilimele, acolo, in josul paginii…”

  Reply
 34. Gramofonu

  „citi ani aveti, dle rizea?”
  „43”
  „nu puteti gindi la 43 de ani ca iliescu in 90!”

  Reply
  1. Hongse

   @Gramofonu
   Rizea e mai tânăr decât mine…. Nu ştiu dacă să mă bucur sau să fiu deprimat…
    

   Reply
   1. adina

     @Hongse  @Gramofonu bucura-te ca nu ai „sanatatea” lui mintala si plangi ca face parte din conducerea Romaniei.

    Reply
 35. Maddkat

  Bai nesimtit e asta de la PSD. „totuși pe diploma lui Funeriu scria in franceza. N-are decât 11 clase recunoscute in România”. Cum sa mai vii mai cu Harvardul in tara sa te umileasca niște animale de-astea cu patru clase cu trenu’.

  Reply
 36. BauBau

  „M-am dus in fata institutiilor statului si mi-am demontat nevinovatia” (Cristian Rizea, PSD) Pai, sa-i urmeze toti exemplul!

  Reply
  1. adina

    @BauBau rizea no parle franse ? cum vazusi mai ca sunt doar 11 clase daca nu parlesti frantuzeasca? ha ? ia zi ! aud ?

   Reply
 37. picus

  B1: too many connections; utati-va, bre la televizor, lasati netul liber pentru cei care n-au tv

  Reply
  1. Hongse

   @para
   This content is currently unavailable The page you requested cannot be displayed right now. It may be temporarily unavailable, the link you clicked on may have expired, or you may not have permission to view this page.
   Nu ne mai ţine ignoranţi, mărturiseşte!
    

   Reply
 38. OstapBender

  Dupa Funeriu  si diploma lui a cazut b1tv live ca elevul la bac. Bagati streaming, bre!

  Reply
 39. Rezon

  „Die Bundeskanzlerin hält es für inakzeptabel, wenn in einem Land der Europäischen Union Grundprinzipien der Rechtsstaatlichkeit verletzt werden.”

  Reply
  1. Yeba

    @Rezon Ei și acum spune tu unde vezi că scrie RO, e clar că femeia a vorbit la general, așa. E cald, lumea în concediu, vrea și ea atenție. A zis și Dana Grecu.

   Reply
 40. quaddelta

  Am intalnit azi un om gospodar, de la tara, arhetipul „omului simplu’. Spre rusinea mea care-l crezusem total neinformat despre actualitatea curenta omul era era chiar nerabdator sa le spuna si altora concluzia la care ajunsese. Iat-o si pentru voi:
   
  „Ponta si cu Ochi de Peste or sa-si ia o bataie de n-a vazut-o nici matzul cand s-a cacat in capistere”

  Reply
 41. Hongse

  Vă uitaţi pe B1? Angela Merkel avea sacou violet! Dacă nici asta nu-i o dovadă că e Băsistă, atunci ce?
   

  Reply
   1. Yeba

     @Merechene  @Hongse , nu e nimic de ras. ”Analistul militar” Radu Tudor are comentatori de nivel relativ omogen (după fracturile de logică și de ortografie), iar unul dintre ei susținea că Băse merge la Cotroceni ca sa distrugă probe și să facă farmece cu Aliodor, se poate verifica pe blogul analistului. Analistul nu-i ia peste picior – pe cei neconvenabili în general ii insultă  – deci este de acord cu ei.  

    Reply
    1. teocharis

      @Yeba  @Merechene  @Hongse sa fim precisi: autoproclamatul „analist” militar ptr ca altfel face parte din aceiasi stirpe de diletanti agresivi

     Reply
 42. OstapBender

  La propriu diploma lui Funeriu cantareste foarte mult. Sparge ecranul celor de la antena!

  Reply
   1. OstapBender

     @anarchix Nu merge! A zis acolo ca din cauza comunistilor a trebuit sa plece din tara si ca si din cauza asta, diploma are o valoare sentimentala si nu o poate arata unor securisti de trei lei.

    Reply
 43. OstapBender

  Funeriu i-a pocnit cu diploma de bac drept in nas pe cei de la antena. Le-a strambat antena, bre!

  Reply
  1. Hongse

   @poweraxxel
   Funeriu: „Să-mi arăt eu diploma de bacalaureat… cui? Lui Ponta? Lui Voiculescu?”
    

   Reply
   1. Rezon

     @Hongse  @poweraxxel A explicat mai intai de ce nu a aratat-o, fiindca simtea ca si-ar fi murdarit cea mai frumoasa perioada din viata. SI, cand nimic nu anunta asta, a scos diploma din buzunarul de la piept si a aratat-o camerelor.  Pure class.

    Reply
    1. Hongse

     @Rezon@poweraxxel
     Păi de aia am dat citatul de mai sus!:
     „iată diploma mea, dar vouă, nu ălora!” 😀
      

     Reply
   1. OstapBender

     @Yeba  @Rezon A fost pur si simplu beton la Turcescu. Bonus si-a aratat diploma dar cu un pret foarte mare. Supeeeer strategie!!

    Reply
   2. Rezon

     @Yeba A fost senzational la Turcescu. Prezenta, verb, inteligenta. Dar, mai ales, stie sa creeze monente dramatice. CUm ar fi, sa-si arate diploma de bac din Franta. Fa-bu-los!

    Reply
    1. Hongse

     @Rezon@Yeba
     Eh, dar asta ştiam de mult, nu era o noutate! 😀
     Gâdea s-a ars pe bot cu un interviu cu MRU, nu cred că o să avem parte de încă unul cu Funeriu.
      

     Reply
 44. andrei_p

  Dialogul surzilor continua. Apropo de incalcarea statului de drept in Romania, unii zic ca Merkel a zis ca ca, altii ca daca si altii ca ca cand. Cine  e tare la germana sa ne traduca si noua, pe textul original, de e ca, de e daca, de e cand?  

  Reply
  1. subway

    @andrei_p Acum v-a trebui infiintata o comisie care sa certifice ce a zis A. Merkel si care sa se pronunte prin 2014. Pana atunci nu trebuie luat in seama ce a spus cancelarul german.

   Reply
 45. subway

  Pe Grebla l-au cam luat emotiile cand a fost anuntat in direct (B1) despre ce au spus socialistii germani. Ce-mi place ca le-a cam pierit ingamfarea de pe fatza.

  Reply
  1. Yeba

    @subway cred că le e milă să-l întrebe pe Ponta, că are copii de crescut, să nu de-n hepatită.

   Reply
 46. Nea

  Băi, nu glumesc: se vede că Crin mi-e preşedinte. Azi am tras trei reprize de somn de câte 20 de minute între ora 6.30 dimineaţa şi 6.30 seara.

  Reply
  1. Bleen

    @Nea În timpul ăsta, președintele Crin a făcut exact invers: a tras trei reprize de trezie de cîte 20 de minute între ora 6.30 dimineața și 6.30 seara.

   Reply
 47. DanCanada

  Poate ar trebui facut lobby in fata CCR? Daca sint izolati si nu stiu nimic din ce-a zis dna Merkel etc etc? E mai simplu sa arati unui numar mic de judecatori ca astia-s dobitoci si CCR is next, decit sa convingi o tara intreaga sa voteze cu Base doar ca sa nu avem o dictatura 100% cu Ponta/Antonescu forever & ever.
   

  Reply
  1. Bleen

    @DanCanada Eu de cîteva zile zic asta și toată lumea mă acuză de defetism, depresie, pesimism etc. Văd însă că încet încet lumea începe să se prindă care e treaba și iese din atmosfera de ”campanie electorală ca și cum nimic nu s-ar fi întîmplat”

   Reply
   1. DanCanada

     @Bleen Probabil ar trebui trimis un buchet de flori doamnei Merkel semnat „Piata Victoriei” 🙂

    Reply
 48. Yeba

  Din ce vad acum, este o campanie nebună de minimalizare şi relativizare pe televizuni, cele mai greţoase argumente simplsite, aia cu traducerea e o glumă pe lângă alte eforturi. Nu văd nici o spărtură în zidul de nemernicie.

  Reply
    1. EleninaNicuţ

      @Gramofonu  @Florina si revin cu intrebarea: de ce pm nu s-a formulat sesizare si pe hotararea de suspendare?? ca tare buna ar fi fost acum…

     Reply
    2. EleninaNicuţ

      @Gramofonu  @Florina mai precis, e exact piesa care lipseste ca sa se rezolve puzzle-ul inca din seara asta…

     Reply
    3. teocharis

      @EleninaNicuţ  @Gramofonu  @Florina hotararea nu (mai) putea fi contestata pentru ca tocmai i se luasera CCR puterile de discuta constitutionalitatea unei hotarari a parlamentului!
      
     daca (si cand…) CCR va fi repusa in drepturi, atunci acea hotarare va puta fi contestate, desigur

     Reply
    4. EleninaNicuţ

      @teocharis  @Gramofonu  @Florina ba da, putea fi contestata si judecata dupa conexarea cu primele 3 de pe lista de azi

     Reply
  1. Hongse

   @Florina
   Nu garantez că mintea mea de inginer procesează toate informaţiile de acolo, dar… I’m loving it!! 😀
    

   Reply
 49. Xilef

  Părerea mea este că datorită, pentru că şi deoarece CCR stă atât şi discută, e cam nasoală treaba pentru USL.
   
  După câte îmi aduc eu aminte, în 2007 a mers ca pe roate procedura de constatare a interimatului.

  Reply
  1. Gramofonu

    @Xilef Visuri, taica…
   Diferenta e ca acum au mai multe subiecte de discutat. In rest, totul ramine cum am stabilit.

   Reply
 50. Beavix

  O mostră de prostie marca CTP: http://www.gandul.info/puterea-gandului/u-e-face-ordi-n-9836230
   
  Și un răspuns excelent din partea comentatorului Ioana, cu un argument de bun simț pe care ar trebui să-l citească orice politician idiot din România:
   
  „Domnule Popescu, aveam candva un mare respect pentru dumneavoastra. Chiar si cand scriati impotriva lui Basescu v-am dat dreptate uneori, pentru ca aveti dreptul sa fiti subiectiv. Ceea ce faceti acum insa este grav. Pentru ca nu va pot acuza de prostie, va acuz de rea vointa. In care tara democratica din lume se poate orchestra fara motive foarte serioase chemarea poporului pentru reconfirmarea presedintelui la jumatate de mandat, cand evident ca nu sta bine in sondaje? Ca sa va dau un exemplu recent, daca Obama nu stia cat va dura mandatul sau, si in schimb se astepta sa fie supus oricand unui referendum pentru destituire, ar fi initiat vreodata o reforma a sanatatii? Mai in spate putin, ar fi facut Ronald Reagan si margaret Thatcher vreo reforma fiscala daca se asteptau ca poporul le poate cere capul in orice clipa? Da, stiu, nu e Basescu nici Ragan, nici Thatcher, nici Obama, dar vorbim de principii ale statului de drept aici. Presedintele e ales la noi pe o durata de 5 ani, odata ales am facut practic un contract cu el care nu poate fi revocat decat pentru incalcari grave ale Constitutiei. Aceste incalcari nu au fost probate, si stiti foarte bine asta, deci in acest moment Constitutia nu ne de drapetul sa rupem contractul cu presedintele. Tot restul: vointa poporului, poporul nu-l mai vrea, poporul sa decida este in acest moment irelevant din punct de vedere al Constitutiei. Va inteleg ca nu va place Basescu, dar ceea ce faceti ca ziarist in aceste zile, ignorind cu buna stiinta Constitutia, mi se pare de-a dreptul rusinos.”

  Reply
  1. Gramofonu

    @Beavix Ia sa-l fi chemat pe CTP la jumatatea clasei a 9-a sa dea admitere la liceu.
   Dupa aia sa-i spuna: „aaa, ti-a iesit media sub ultimul clasat, treci acasa, fa-te ospatar. Exmatriculat, dai examen de admitere la anu’. ”
   C-asa-i in democratie.

   Reply
  2. Pataphyl

    @Beavix Nu găsesc comentariul Ioanei, a fost șters de gănd-itorul CeTePișu (îi zic așa de cînd am citit reveriile sale erotice de la closet: http://www.gandul.info/puterea-gandului/eye-contact-4233314)

   Reply
    1. Pataphyl

      @Beavix Mulțumesc, sînt două rînduri de comentarii: alea alese imediat sub articol și toate, scroll jos, tot mai jos. Găsitorului (@Beavix) recompensă o bere cînd ne vedem!

     Reply
  1. Merechene

    @Yeba atunci  @anarchix  are dreptate cu vizele. iar fraierii sa nu mai trimita bani in Romania! sa vanda tot ce au in tara si sa plece.

   Reply
   1. Merechene

     @Yeba daca nu avem drept de vot, insemana ca nici Romania nu ar mai trebui sa aiba reprezentanti in Parlamentul European. logica este urmatoarea: tu, ca cetatean roman, stabilit in UE, esti impiedicat de putere sa decizi cine sa te reprezinte in uniunea europeana. bravos, japitzelor!

    Reply
 51. Glook

  Decis barbat, nimic de zis: ‘Ponta: Prezenţa lui Băsescu la Curtea Constituţională e o formă de presiune, însă e normal să fie acolo’
  Sa-mi traduca si mie cineva: e o presiune sau e normal. O fi o presiune normala. Cam ca presiunea arteriala.

  Reply
  1. Florina

    @Glook 
    
   Presiunea e normală, după părerea lor, pentru că ei numai în termenii ăştia gîndesc. Exclusiv! Niciodată comuniştii n-au gîndit şi acţionat decît prin presiune, indiferent de formele pe care le-a îmbrăcat. 

   Reply
   1. GabiDumitru

     @Florina
     Democratia si comunismul sunt incompatibile prin definitie.Comunistii nu pot respecta regulile jocului democratic:pentru ei nu exista alta optiune in afara controlului total al statului.
    Iar cind pierd controlul trec la distrugerea sistematica a institutiilor.

    Reply
 52. Bleen

  Ponta: ”Pe 30 iulie sper că niciun creştin-democrat german n-o să-şi mai permită să jignească poporul român”

  Reply
  1. Glook

    @Bleen Pai nici pana acum n-a jignit niciunul poporul roman. Doar pe pont l-au cam  luat la intrebari cu argumente.

   Reply
  2. Merechene

    @Bleen  un grandoman impielitzat. acum se identifica si cu poporul roman. Doamne, da-le cat  sa nu poata duce! in mod egal, frateste!

   Reply
  3. anarchix

    @Bleen iar eu pe 30 iunie sper ca Ponta Victor sa aiba un stroke in urma caruia sa nu poate fi capabil decat sa spuna „Basescu” in timp ce balele ii curg in coltul gurii.
    
   Choke on it mother fucker!

   Reply
 53. GabiDumitru

  Biata Merkel,mi-o imaginez ca pe un pompier neobosit ce alearga dintr-un colt in altul al Europei,de la un incendiu la altul:ba la greci,ba la sponioli,acum la noi.
  Egoisti oameni,nemtii astia.

  Reply
   1. Mistral

     @Taticu  @LunguVictorEugenMihai
    @LunguVictorEugenMihai https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/c71.0.403.403/p403x403/311632_10150888394725356_1784221657_n.jpg

    Reply
 54. GabiDumitru

  Ponta avea nevoie sa mearga la CE pentru a-si legitima lovitura de stat.
  Spera pe sustinerea sau,macar,neutralitatea greilor europeni.
  Numai ca prima reactie dura a venit chiar de la „amicul” Hollande.

  Reply
 55. Bleen

  Ponta și Antonescu sînt atît de săriți de pe fix, atît de absurzi și ridicoli, încît nu mai decelez citările pe bune ale declarațiilor lor de ironii. Mă uit pe Blogary, pe Facebook sau pe Twitter și nu știu cum să iau știrile: lumea se ține de miștouri sau Ponta și Antonescu chiar au declarat așa ceva.

  Reply
   1. GabiDumitru

     @Florina
     Cred ca astia s-au vorbit sa-l faca de ris pe mongoloid,altfel nu-mi explic sincronizarea lor. :))

    Reply
  1. IonescuLatul

    @Bleen :)))))) http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/nordkorea-von-mickymaus-reformieren-lernen-11814938.html

   Reply
  1. EroulBula

    @SimonaM Cred ca madam Merkel se uita la hartie si nu stie de unde a venit: de la Bashar sau de la Ahmadinejad ?

   Reply
    1. Hongse

      @SimonaM  @EroulBula Marius Delaepicentru 
     Mesajul guvernului Ponta către Angela Merkel: „Foraibăr, musai obărliht, şmecher.”

     Reply
 56. Bleen

   Mihai Politeanu :
   
  ”Comentatori pe blog-ul lui Ciutacu:
   
  1. Incep sa ma gandesc ca poate intentia de genocid pe care a vadit-o marinaru’ in ultimii 3 ani, a fost pusa la cale cu stapanii europei, aceia care dicteaza de fapt cateilor ca al’de romania in ue! Parca acum imi suma altfel in minte cuvantul suveranitate pe care marinaru’ il racnea, apropo de nepriceperea si neavenirea lui ponta la bruxelles! Poate inchiderea spitalelor, criza medicamentelor pt bolnavii de cancer, micsorarea pensiilor, strivirea saracilor si imbogatirea hotilor care se preteaza la a urma linia, face parte din promisiunea de predare la cheie a tarii, minus lestul uman, puterilor de extrema dreapat din ruropa. Personal ii urasc pe nemti, sunt grobieni, reci si plini de ura, ma lasa rece calitatile lor tehnice, si nu am nici o indoiala ca nazismul traieste bine mersi in sufletul lor, ca n-au regretat sincer niciodata pe de-a-intregul crima impotriva evreilor, ba ar lua-o de la capat oricand pt a cuceri tari, popoare, avutii. Poate de-asta anghela a sarit de cur in sus. Poate de asta, de data asta, plansul marinaresc nu s-a mai petrecut pe scarile ambasadei americii, nu cu ei era intelegerea. Asta. Altele poate, dar cu miza mai mica!
   
  2. …. Si apropos de madam’ Merkel si toti ceilalti care deplang statul de drept din Romania: unde pusca mea ati fost din ’46 pana in ’89? Hai sictir!”

  Reply
  1. Alex D

    @Bleen  Mihai Politeanu Punctul 2 este cel puțin simpatic. Ce să mai, Ciutacu moderează comentariile pe sprânceană!

   Reply
  2. Hongse

   @BleenMihai Politeanu
   Eu am zis să trimită cineva ambulanţe la Antena-numărul că ăştia dau în dambla deseară. În direct. Poate se ocupă dl. Rus.
    

   Reply
 57. Florina

   Dan Alexe 
   
  ATENTIE POPOR, VINE BATERIA LIBERALA UE IN SPRIJINUL LUI ANTONESCU-PONTA !!!!…Partida se complica si vom avea MAAARI surprize… Tocmai am primit comunicatUL asta pe care eu il gasesc total schizo si violent de la presedintele partidului liberal european Graham Watson… In apararea Pontacilor…Voi face rapid un interviu cu el, dar iata textul…European Liberal Democrats President decries hypocrisy of Europe’s right 09/07/2012 Commenting on the chorus of comments by leading members of the European People’s Party on developments in Romania, European Liberal Democrat and Reform Party President Sir Graham Watson MEP said today: „For the leaders of the European People’s Party to criticise political developments in Romania almost beggars belief. Was it not the same EPP who backed Berlusconi when he rode roughshod over the rules of Italy’s politics? Is it not the same EPP now supporting Borissov and Saakashvili playing fast and loose with the rules of democracy in their countries? And did the European People’s Party’s MEPs not give Viktor Orban a five minute standing ovation in Strasbourg despite his anti constitutional antics?” „The EPP was silent when Basescu changed Romania’s law to require 50% of the electorate to support impeachment rather than 50% of those voting. To restore democracy the law needed to be changed back.” „Romania’s Constitutiton stipulates that its President should be above party politics. One needs only to look at recent appointments to the Constitutional Court, and candidates Basescu has vetoed, to see that he has politicised the body.””Europe’s Liberal Democrats are not surprised that President Basescu has lost the confidence of the people of his country. We call on the new government to act scrupulously within its constitutional powers to restore respect for the constitution. We suggest moreover that all parties come together in a convention to reach agreement on a code of good conduct for the government of the country.”

  Reply
  1. SimonaM

    @Florina  Dan Alexe Ăștia nu se lasă până nu târăsc toată Europa în jegul lor :))

   Reply
 58. Hongse

   Sebastian Lazaroiu  (pe bookface):
  Sebastian LazaroiuLeo Gheorghita Niste cretini! Uite eu stau in Londra si urmaresc cu mare atentie ce se intampla! Iar daca schimba legea si nu am drept de vot atunci o sa vin pe 29 doar sa votez! Apoi cred ca ar trebui sa-i dau in judecata sa deconteze biletele de avion! As putea veni la business class, merita pentru asa o cauza! 🙂

  Reply
 59. OstapBender

  Iata, asa cum am spus, daca s-a dus la CCR, desi legal, se baga peste ei. A aparut si declaratia lui VP „Prezenţa lui Băsescu la Curtea Constituţională e o formă de presiune, însă e normal să fie acolo.”
  De unde era vorba aia dintr-un film „You should never underestimate the predictability of stupidity.” Snatch

  Reply
 60. ics

  Marga, făcut praf în presa germană. „Precum comuniştii, nu face diferenţa între partid şi stat”
   
  ”Săptămâna trecută, ministrul român de externe, Andrei Marga, le-a trimis colegilor săi din UE o scrisoare, la care a anexat și un comunicat al coaliției de guvernare USL referitor la recentele evenimente politice din România. Acest demers este neobișnut, întrucât, de regulă, un ministru de externe prezintă poziția guvernului său și nu pe cea a unui partid. Pe de altă parte, demersul este tipic pentru modul de gândire al noii puteri de la București, care – precum comuniștii odinioară – nu face nicio diferență între stat și partid”, se arată într-un comentariu al Frankfurter Allgemeine Zeitung.
   
  http://www.realitatea.net/presa-germana-observa-demersul-neobisnuit-al-ministerului-roman-de-externe_963333.html

  Reply
 61. Bleen

  La cîte breaking news-uri și la ce suspans politic avem, cred că nici procurorii care l-au acuzat, nici judecătorii care au dat sentința, nici avocații care l-au apărat nu știu rezultatul final din cazul Ionel Manțog. 
   
  Judecător: ”Aici încheiem ședința publică a instanței.” 
  Polițist: ”Îl ridicăm?”
  Judecător: ”Pe cine?”
  Polițist: ”Pe condamnat.”
  Judecător: ”Care condamnat?”
  Polițist: ”Ionel Manțog.”
  Judecător: ”Cine?”
  Polițist: ”Pe cel pe care l-ați condamnat la 5 ani cu executare.”
  Judecător: ”5 ani cu executare? Înseamnă că a făcut ceva rău.”
  Polițist: ”Merkel ce mai zice?”
  Judecător: ”I-a dat o muie lui Ponta. Iliescu văz că doarme la prezidiu. Hrebenciuc a zis și el ceva.”
  Polițist: ”Cine credeți că a sunat? Ea? Sau el?”
  Judecător: ”Ea cred. Curiozitate feminină.”
  Ionel Manțog: ”Alooo! Eu ce fac?”
  Judecător și polițist: ”Cine ești și cum îți permiți să intri într-un tribunal, într-un lăcaș al legii, cu fața aia de infractor? Afară, nenorocitule!”

  Reply
  1. Hongse

   @hope18
   Ca să nu existe dubii, like-ul e pentru „mulţumim din inimă partidului”, nu pentru preţul benzinei.
    

   Reply
  1. Bleen

    @OstapBender E groasă. Cînd ies Iliescu și Hrebenciuc în față e groasă. Ei sînt aduși să scoată mingea de pe linia porții sau din plasă.

   Reply
   1. ics

     @Bleen  @OstapBender ar trebui sa faca ceva voodoo sa ii intoarca de la groapa, dar mai greu

    Reply
 62. Yeba

  Ilie Şerbănescu pe a3 ştie ca Angela ne consideră vasali şi nu înţelege ce ne poate face, ne dă afară din lume?Ne dă afară din lume, ce ne poate face? S-a senilizat şi el, altă dată era la fel, dar mai articulat.
  „De fapt nici n-a vorbit din poziţia de cancelar, ci vorbeşte ca o colegă de partid.”

  Reply
  1. EroulBula

    @Yeba Ilie Serbanescu nu este ala care a jurat sa-si daruiasca toata puterea si priceperea pentru PRABUSIREA spirituala si materiala a poporului roman? A intrat in guvernul CDR si s-a tinut de cuvant.

   Reply
  2. Yeba

   il contrazice, zdrobit de durere, Hurezeanu. E ff important chiar si faptul ca a vorbit din rolul de Kancelar si in DE nuanţa e ff importantă.

   Reply
 63. Bleen

  O mică contradicție în discursul lui Ponta-Antonescu și al celoralți useliști: 
   
  1. Băsescu este izolat, nu-l bagă nimeni în seamă în Europa și Statele Unite, e un paria în afară.
   
  2. Băsescu a influențat toate statele occidentale, Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Europei, ambasadorii american, german, britanic, olandez, Departamentul de stat (guvernul) american, parlamentari germani, francezi, britanici, cancelarul Angela Merkel, premierul Canadei, pe Rompuy (președintele UE), Barosso (prim ministrul UE), toată presa internațională, de la New York Times la FAZ, de la The Economist la Nature, de la Le Figaro la Financial Times, de la EL Pais la Le Monde șamd

  Reply
  1. OstapBender

    @Bleen Pentru cine n-a inteles inca: le-a dat burse prin ICR. Altfel cum  se mai salva Germania? Ha?!

   Reply
 64. EroulBula

  Idiotul de Hadar ne explica despre reforma Curtii Constitutionale …… ca invatamantul l-a facut muci.

  Reply
 65. Bleen

  Angela Merkel are informații că USL vrea să treacă peste deciziile Curții Constituționale și să meargă înainte indiferent ce decide Curtea astăzi și mîine. Ăsta e motivul pentru care a ieșit acum. E o amenințare.

  Reply
  1. BauBau

    @Bleen Apropo de bomba care ar arunca USL in aer.  Primul indiciu era Ronald Reagan. Al doilea este cumva Ted Kennedy?

   Reply
 66. GabiDumitru

  Deutschland, Deutschland über alles,über alles in der Welt,wenn es stets zu Schutz und Trutzebrüderlich zusammenhält.Von der Maas bis an die Memel,von der Etsch bis an den Belt.Deutschland, Deutschland über alles,über alles in der Welt!Deutsche Frauen, deutsche Treue,deutscher Wein und deutscher Sangsollen in der Welt behaltenihren alten schönen Klang,uns zu edler Tat begeisternunser ganzes Leben lang.Deutsche Frauen, deutsche Treue,deutscher Wein und deutscher Sang!Einigkeit und Recht und Freiheitfür das deutsche Vaterland!Danach lasst uns alle strebenbrüderlich mit Herz und Hand!Einigkeit und Recht und Freiheitsind des Glückes Unterpfand.Blüh im Glanze dieses Glückes,blühe, deutsches Vaterland.

  Reply
 67. StefanTrifan

  M-am lămurit şi cu Iaru.. Chiar nu înţelegeam de ce dracu insistă atât în prostie:
   
  Iaru: [..] Eu nu pot vota la referendum pentru că:
  1. Dacă votez da, validez o hotărîre bazată pe probe indirecte.
  2. Dacă votez nu, atunci votez și pentru eliberarea lui A Năstase.
   
  interlocutor: Vedeţi, dumneavoastră judecaţi lucrurile după logica juridică, însă juridic vorbind referendumul e compromis de comportamentul USL. Tocmai asta, cred eu, trebuie sancţionat la referendum; abia apoi vom putea vorbi cu adevărat în termeni juridici.
   
  Iaru:E imposibil. Băsescu, personal, m-a făcut tonomat (împreună cu colegii ziariști), iar împreună cu slugoiul Blejnar, a distrus Academia Cațavencu. Precum vezi, cu greu îmi rețin sentimentele și umorile.

  Reply
  1. SimonaM

    @StefanTrifan Sincer, nu înțeleg de unde atâta răbdare cu ăsta. N-ai nicio șansă să-l convingi de nimic. 

   Reply
   1. StefanTrifan

     @SimonaM Eu în general mă gândesc că buna credinţă şi inteligenţa nu pot duce la rezultate diferite.

    Reply
    1. StefanTrifan

      @SimonaM A oricui. În cazul de faţă, mă gândeam că Iaru e de bună credinţă. Că el face ceea ce face dintr-o convingere raţională că e de partea „bună”..

     Reply
   2. StefanTrifan

     @SimonaM Dar, când e vorba de umori şi chestiuni personale, atunci nu mai putem vorbi de nici despre bună credinţă şi nici despre raţiune sau inteligenţă.

    Reply
    1. cristihan

      @SimonaM  @StefanTrifan Exact, m-am tot abtinut sa te intreb de ce te tot chinui cu iaru. He’s gone with the Wind.

     Reply
 68. Bleen

   Mihai Politeanu 
   
  ”Mi-am adus aminte: care se bucura pe aici ca a luat papara Germania la Campionatul European sa recunoasca public si sa-si faca autocritica :P”

  Reply
    1. EroulBula

      @Merechene  @Hongse Daca pleaca pe jos fac pariu ca ajunge la Kremlin …. din reflex.

     Reply
  1. Hongse

   @BleenMihai Politeanu
   Staţi cu ochii pe Antena 3 deseară: Angela Merkel de fapt vrea să i-o tragă USL-ului pentru că Ponta a ţinut cu Italia. Dau o bere dacă nu-i aşa! 😀
    

   Reply
 69. meioza

  Nu prea înțeleg declarația asta: „Băsescu are o mare problema cu interimatul (…) va face pe dracu’ în patru sa nu aibă un președinte interimar pe care sa nu-l poată controla, de genul dlui Vasile Blaga”.
   
  Nu știe să se exprime corect sau lui Crin a început să îi facă curte lui Blaga?
   
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12748534-crin-antonescu-este-evident-basescu-are-problema-interimatul-face-dracu-39-patru-nu-aiba-presedinte-interimar-care-nu-poata-controla.htm
   
   

  Reply
 70. Bleen

   Miron Damian :
   
  ”Amintiți-vă că PSD, PNL, USL au pretins în mod constant că România e o dictatură a președintelui Băsescu. Și ei au trimis n scrisori pe la grupuri politice, presă etc. Au făcut chiar o masă rotundă cu tema asta, cu guest-staruri ca Alistar și Pîrvulescu. Ce reacție au obținut? Vreo luare de poziție a celui mai mărunt funcționar european? Hm? Ați văzut leul luând-o la vale din cauza asta? Nu. Trebuie să fii bătut rău în cap să crezi că instituții internaționale se reped să vorbească de încălcarea statului de drept doar pentru că le zice Monica Macovei. Trebuie să fii bătut răud de tot în cap să crezi că investitori se apucă să-și declare îngrijorarea și să fugă de leu doar pentru ce a declarat un politician sau altul.”

  Reply
 71. Bleen

  De printat:
   
  Suspendarea lui Basescu si organizarea unui referendum s-au derulat de o asemenea maniera incat violeaza principiile de baza ale statului de drept si trecand peste toate institutiile constitutiei (Angela Merkel)
   

  Reply
 72. Bleen

  De printat:
   
  Suspendarea lui Basescu, vineri, si organizarea unui referendum s-au derulat de o asemenea maniera incat violeaza principiile de baza ale statului de drept si trecand peste toate institutiile constitutiei (Angela Merkel)

  Reply
 73. Bleen

  Nu uitați, azi la 19.00, ne întîlnim în Piața Victoriei, în fața Muzeului Antipa. Angela Merkel nu poate merge acolo în locul nostru.

  Reply
 74. hope18

  Ar trebui sa li se atraga atentia uslasilor ca alegerile au fost locale.Ei ar fi trebuit sa se ocupe de gospodarirea localitatilor.Alegeri parlamentare nu au fost!.Ce au facut in parlament a fost HOTIE.Deci nu au dreptul sa schimbe institutiile statului.

  Reply
    1. cristihan

      @meioza Aha, merci! Cred ca trebuie sa lucreze putin la textul de acolo: „Acum 20 şi ceva de ani nimeni nu credea că vom trăi liberi şi că vom avea democraţie. Iar eu nu aş fi bănuit că voi ajunge să văd lucrurile evoluând sub ochii mei. Guverne schimbate, miniştri debarcaţi din posturile lor în urma unor dezvăluiri de presă, autorităţi puse în mişcare la simpla vedere a unei camere de luat vederi. Am şansa de a le vedea pe toate acestea şi de a transmite în direct cele mai importante evenimente. E un spectacol uluitor, nesfârşit, fără replici învăţate pe de rost, fără regie. „

     Reply
    2. Hongse

     @SimonaM@EroulBula@cristihan@meioza
     Nu mai are mult. Dar ăla oricum, mai are un pic şi plânge. Auzi cum deja îi tremură vocea?
      

     Reply
  1. Hongse

   @cristihan
   Da, e tare fătuca. S-a plictisit de Budurescu şi l-a scos la tablă, în două picioare! 😀
    

   Reply
 75. Alex D

  Cum vede USL politica externă: Merkel e ca o țață d-aia de bloc pe care o sună vecina de la 5 (Macovei) și apoi președintele de scară suspendat (Băsescu) și îi vorbesc de rău de administrator (Ponta). Că fură din fondul de rulment, că vrea să facă contracte cu băieții lui la salubrizare și lift și câte și mai câte. Și țața Merkel stă la intrare în bloc și zice la toată lumea ce a auzit de la ăștia 2. Că de, dacă n-are ocupație…

  Reply
 76. OstapBender

  VP nu si-a dus fraza pana la capat : „ce decide poporul nu poate fi schimbat de nimeni, nici de Basescu, nici de Merkel”, ci doar de USL.

  Reply
  1. EroulBula

    @hope18 NU e artileria grea. Este armament atomic. Trage mosu’ niste radiatii de-ti cad dintii !

   Reply
 77. OstapBender

  Cum s-or fi planuit ei in sedintele lor ticaloase. „Ba, daca cutare spune aia, tu spui asta. Tu, ala de-acolo, a, pardon, domnul Iliescu, spuneti asta.” Si au plecat ei fericiti cu sarcini pe la diverse televiziuni cu sentimentul ca ce de treaba mai au ei.

  Reply
 78. ics

  Urmeaza ca_componentii useleului sa inceapa sa isi dea la oase. ponta sa ii fure plapuma lui crin, crin sa ii toarne zahar in rezervor copylotului si amandoi sa il infunde pe varan (ca de ala mic nu am mai auzit nimic, inca e cu laptic la bot)

  Reply
 79. OstapBender

  Clar e ca declaratia lui Frau Merkel i-a bagat in trepidatii. Urla ca apucatii! Vor sa o ingroape in scuipati!

  Reply
 80. Bleen

  Sper că acum, după reacția lui Ponta la declarația Angelei Merkel, mă credeți că ăștia nu-și permit să piardă referendumul, orice ar fi. S-au făcut de căcat, au izolat România, riscă să o scoată din UE, se ceartă cu toată lumea civilizată, trec peste Constituție și instituțiile vitale ale democrației și statul de drept și credeți că se vor împiedica de un amărît de scrutin? Chiar credeți că vor frauda referendumul (în caz că se va ține) cu mai puțin de 2 milioane de voturi?

  Reply
  1. poweraxxel

    @Bleen ar fi frumos ca rezultatul sa fie contestat si CCR sa il declare invalid datorita fraudelor masive, motiv pentru care sa ceara repetarea lui … Iar la a doua incercare sa il decalre invalid pentur ca nu au votat jumatate + 1 din nr. alegatorilor inscrisi pe liste …

   Reply
  2. liviuta

    @Bleen Sper sa nu se tina referendumul.
   Nu stiu de ce insista Basescu, referendumul e ilegal in conditiile date.
   Toata saptamana trecuta am spus ca trebuie asteptate deciziile CCR.
   La un moment dat, desantul USL ma bagase un pic in panica.
   Dar dictatura nu avem pana nu vedem ce zice CCR.
    
   Printr-o carte nemteasca de drept se sublinia ca justitia nu poate corcta un sistem totalitar, dar il poate bloca inainte de instaurare.
   Practic, sistemul judiciar isi are rolul sau in blocarea instaurarii unei dictaturi, adica poate interveni pana la instaurare; dupa … cam degeaba.
    
   B. Rüthers, Ch. Fischer, A. Birk, „Rechtstheorie. Begriff, Geltung und Anwendung des Rechts“ („Teoria dreptului. Noţiune, valabilitate şi aplicarea dreptului”), Ed. C.H. Beck München, 2010
    

   Reply
   1. poweraxxel

     @liviuta  @Bleen este important ca referendum-ul sa se tina. Ca apoi va fi invalidat pentru ca nu sau prezentat jumatate + 1 din lista de alegatori. Dar este important sa se tina, pentru a se vedea ca procentele anti-basesuc nu sunt chiar asa de mari cum clameaza USL-ul. Si daca Basescu are noroc sa iasa chiar impotriva demiterii, USL-asii s-au fript.

    Reply
  1. EroulBula

    @Hongse Poate se supara nea Nelu si trimite minerii la Berlin ….. problema e ca nu mai vine niciunul inapoi :-)))

   Reply
   1. EroulBula

     @OstapBender  @Hongse A sunat dar ambasada Rusiei a trecut pe digital si nu stie noul numar.

    Reply
 81. poweraxxel

  Deja au aparut instigari ….
  „Domnul C. Verzea, prahovean, mă informează că albul îşi poate modifica rapid culoarea în urma unui bombardament bine ţintit cu ouă clocite. Pot fi utilizate şi ouă nealterate dar e păcat, că s-au cam scumpit. El sugerează şi acele pompiţe utilizate de copii la plajă, umplute cu vopsea portocalie. N-am priceput dintru început ce vrea să-mi spună. Trec caravane electorale cu portocalii vopsiţi în alb. Să-i ajutăm, zice domnul Verzea, să se întoarcă la culoarea iniţială, cea sub care ne-au nenorocit.”
  Lucian Avramescu, JN …

  Reply
   1. EroulBula

     @anarchix  @Bleen Da, saracii, i-a pus sa munceasca si sa-si plateasca impozitele. Asta-i genocid !!!

    Reply
  1. Rosu

    @Hongse a imbulinat-o Frau Merkel, o sa treaca si Bundesregierung-ul cu toate alea  in subordinea Guvernului Ponta.

   Reply
 82. cristihan

  Bai, ma sufoc! Urla la Europa sa aplice aceleasi reguli in .ro ca si in restul tarilor, ce, trebuie neaparat sa fie Basescu sef?!

  Reply
  1. Annia

    @cristihan Va dati seama cat sunt de disperati? Au abandonat orice grija pentru diplomatie/exprimare diplomatica. Mai are cineva vreo indoiala asupra faptului ca vor incerca prin ORICE mijloace sa il demita pe presedinte? 

   Reply
  2. Luminita

    @cristihan  wowww, ce nervos si mitocan Pontache,  imi da senzatia ca are un morcov cu frunze si iepure cu tot in dos. Cred ca toate informatiile off the record pe care le primeste de la „pretenii” de la Bxl. sunt naspa.

   Reply
    1. Luminita

      @SimonaM  @cristihan  spaima lui este ca, daca mai sta  mult cu iepurele ala in dos, risca sa primesca o alica de la vreun vanator mai zelor ( stie el ce stie din familie, doar si/a pierdut tata socru o biluta de la un vanator nervor)

     Reply
 83. OstapBender

  Oare simte ceva?
  „Crin Antonescu: Basescu are o problema cu interimatul, va face pe dracu’ in patru sa nu aiba un presedinte interimar pe care sa nu-l poata controla, gen Blaga”

  Reply
 84. OstapBender

  Dupa ce a facut turul muzeelor holocaustului, Sova asta ar trebui dus acum sa faca si turul braseriilor nemetesti, sa-i dea bere, sa se umfle pana i-o crapa obrazul ala de nesimtit.

  Reply
 85. poweraxxel

  „Cred ca dl Basescu nu este deloc incantat de aceasta suspendare. Cred ca ar vrea sa obtina de la Curte fie invalidarea suspendarii, fie a schimbarii celor doi presedinti ai Camerelor. Este evident ca dl Basescu are o mare problema cu interimatul (…) va face pe dracu’ in patru sa nu aiba un presedinte interimar pe care sa nu-l poata controla, de genul dlui Vasile Blaga”, a sustinut Antonescu.
   
  Deci, referendum-ul va ramane in picioare, dar cu necesitatea majoritatii de pe liste.
  Iar Blaga va fi repus in functie, impreuna cu Anastase. Poate, ca bonus si avocatul poporului, dar aici sansele sunt mai mici …

  Reply
 86. EroulBula

  Viktoras vorbeste tampenii despre Merkel. Sa-l vedem cum da ochii cu ea ….. cred ca se va intalni cu portarul de la hotel …. daca nu va dormi in masina.

  Reply
   1. EroulBula

     @anarchix O sa-si faca poza cand da mana cu portarul de la hotel si va spune ca s-a intalnit cu seful de stat major al Bundeswehr-ului (uniformele pot fi confundate)

    Reply
 87. SuperUser

  Nu e nicio inchipuire. De 4 zile lui Ponta i-a disparut zimbetul de prost de pe mecla. E cenusiu.

  Reply
  1. ics

    @Bleen ii da si pe astia desteptaciunea afara din casa. ce-o sa se intample daca pica site-ul? ne bagam picioarele si o sa votam pentru suspendare?

   Reply
 88. OstapBender

  Chestia e ca pe VP si pe CP ii cam doare undeva. Ei nu sunt decat niste scule pe care le folosesc altii. Lui VP i-au dat jucareaua de prim ministru. Dar sa nu ai tu o ambitie proprie politica, macar una malefica dar sa fie a ta. Sa fii multumit ca-ti misca altii manutele?!

  Reply
  1. Rosu

    @cocosila Eu am mai dat-o pe asta: Baserkel. Daca ma gandesc bine pun si un copyright nasol de dreapta pe brand… Alternativa: Merkasescu.

   Reply
 89. ics

  kmkz
  Dan Șova explică la televizor că Angela Merkel e dezinformată și că va retracta declarația după ce-i va explica Ponta cum stă treaba. Repet: dacă are cineva o copie după certificatul de naștere al lui Dan Șova, să mi-o trimită și mie. Pe măsură ce îl aud vorbind, am mari îndoieli tot mai mari că Dan Șova există în realitate. Suspectez că ezistă doar în imaginația mea, că e de la căldură.  :))

  Reply
  1. revealer

    @ics  Senatorul PSD Dan Sova nu se declara surprins de declaratiile critice ale guvernului de la Berlin, in „contextul in care Traian Basescu si Angela Merkel” fac parte din aceeasi familie politica”, dar acuza „manipularile la adresa Romaniei” care distrug imaginea tarii si a USL.
    
   El a afirmat, la Realitatea TV, ca exista „manipulari la adresa Romaniei – cand ziaristi straini de pe statul de plata al ICR scriu despre Romania, cand sunt preluari de pe bloguri din Bulgaria sau din Coreea”.
    
   Cei ce fac aceste lucruri „se joaca cu realizarile Romaniei si cu demnitatea cetatenilor sai” iar „cei 2 lideri ai USL” sunt dupa aceea nevoiti „sa indrepte aceasta situatie”.
    
   „Unii lideri de la PDL au mentalitate fanariota si, mai mult, anti-romaneasca”, a acuzat Dan Sova, care a precizat ca premierul Victor Ponta se va deplasa la Bruxelles pentru a „explica procedurile si pasii care s-au facut si pentru a asigura pe toata lumea ca nu se incalca statul de drept si principiile democratiei”.
    
   In opinia sa, declaratiile critice ale vestului legate de destituirea lui Traian Basescu sunt legate si de contextul politic european: „Am cazut la mijloc in cadrul unei lupte politice mai largi pe baza pactului de stabilitate”.
    
   Sursa: Hotnews.
    
   Cum spunea si ics, is this for real?

   Reply
   1. EroulBula

     @revealer  @ics De ce te minunezi? Nu stiai ca nici Holocaust n-a fost ?
    La ce te puteai astepta de la un idiot?

    Reply
 90. andrei_p

  De ce a recunoscut presedintele in fata parlamentului, precum si in declaratia de presa din seara de vineri ca operatiunile de suspendare au fost conform legii?!
  De ce presedintele repeta intruna ca el ataca la curte doar pentru a-si epuiza caile de atac?! 

  Reply
  1. Bleen

    @andrei_p Fiindcă e cel mai înalt demnitar al statului român și nu poate vorbi de lovitură de stat înainte ca instituțiile abilitate să se pronunțe. Șeful statului nu poate pune paie pe foc.

   Reply
   1. andrei_p

     @Bleen Cred ca putea sa nu faca deloc aprecieri. Nu ar fi trebuit sa declare pur simplu, citez din memorie, „e clar, mergem la referendum, nu e niciun dubiu”.

    Reply
    1. hope18

      @andrei_p
      Si pana la urma cine poate sti la ce referendum mergem ?Dizolvarea parlamentului actual?Legiferare ,parlament unicameral cu 300 de parlamentari?( desi dupa mine 100 sunt suficienti)

     Reply
 91. Bleen

  Declarația Angelei Merkel este cea mai dură declarație a unui înalt demnitar al unei mari puteri la adresa unei puteri politice de la București, din iunie 1990 încoace.

  Reply
  1. Alex D

    @Bleen Dacă situarea pro-Băsescu a lui Merkel va schimba soarta războiului, înseamnă că USL va fi primul grup de bărbați violați de o femeie

   Reply
   1. EroulBula

     @Alex D  @Bleen Daca e sa fim corecti trebuie sa recunoastem ca Merkel a mai violat si alte grupuri de barbati: greci, italieni, francezi.

    Reply
   2. OstapBender

     @Alex D  Poate se va reinventa strigatul de la Apaca si cei de la USL vor zice in cor  „Nu vrem bani, nu vrem valuta, vrem pe Merkel…”

    Reply
   1. uitaroh

     @Taticu  @Bleen Dna Merkel a fost spalata pe creier la fiecare reuniune internationala la care participa si dl. PRESEDINTE.

    Reply
 92. OstapBender

  Sa vina Frau Angela sa ne salveze! Sa-l ia de urechi pe neobrazatul de VP! Sa-i de-a peste degete lui Floricel! Sa taie capetele balaurului cel varan!

  Reply
  1. Rosu

    @OstapBender Stim cu totii ca nu mere asa. Ei ne pot da arme pe sub tejghea, dar nu pot sa vina ei sa puna osul.

   Reply
   1. OstapBender

     @Rosu Pai, asta asa e! Dar ce mi-a placea sa vad cum il ignora Frau Angela pe VP sau CA, tot asa cum i-a facut lui Berlusconi cand ala a fost nesimtit si in loc sa vina la festivitate, vorbea la telefon.

    Reply
 93. Bleen

   Lucian Mindruta :
   
  ”Esti proprietar de BMW, Mercedes sau Audi, simpatizezi cu USL si vrei sa protestezi impotriva declaratiilor basiste ale Angelei Merkel aruncandu-ti masina in prapastie?
   
  Da-mi cheile. O iau eu, e pacat s-o strici la nervi.”

  Reply
 94. hope18

  Base : „ce s-a intamplat sapamana TRECUTA „Intram intr-o noua era?Sau ma agat de orice speranta?

  Reply
 95. Rosu

  problema cu reactiile externe este usor combatuta de usele, la firul ierbii (al buruienii, in cazul lor):
  Citez:
   
  „Noi am pierdut Razboiul Rece, l-au castigat americanii, care ne-au impuiat capul cu reforma institutionala, cu reforma statului, cu reforma… dracu’ sa-i ia”
   
  pam-pam.

  Reply
  1. ics

    @Rosu asta o sa tina eventual la tolomacii din tara, daca ii mai supara putin pe strainezi or sa faca cheta pe la partide sa aibe bani de pensii & stuff. si atunci sa te tii revolutie facuta de aia care acum vor eliberarea de sub dictator

   Reply
  2. ics

    @Rosu uite aici pam-pam :)))
   Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica: Vrem sa redimensionam piata si cerem cresterea pretului reglementat cu 74% (like in pretul pentru utilizatorii casnici)

   Reply
 96. Annia

  Trebuie sa recunoastem, pe plan extern, reactiile au fost remarcabile. Acum depinde numai de noi. Vorba ceea: … nu ne baga si in traista!

  Reply
 97. revealer

  Inca cineva intoxicat de Monica Macovei: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12748063-angela-merkel-considera-inacceptabila-incalcarea-statului-drept-romania.htm

  Reply
   1. revealer

     @cristihan Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni ca statul de drept a fost incalcat „in mod inacceptabil” in Romania in timpul luptei pentru putere dintre liderii tarii, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.
     
    Merkel a discutat, luni, la telefon cu presedintele roman Traian Basescu, iar acesta i-a confirmat motivele ingrijorarii, a anuntat biroul de presa al Guvernului german.Valorile comune ale Uniunii Europene se aplica si Romaniei, a subliniat acesta.”
     
    Cancelarul considera inacceptabil ca principiile de baza ale statului de drept sa fie incalcate intr-o tara membra a Uniunii Europene”, potrivit comunicatului, care nu face alte precizari.

    Reply
    1. teocharis

      @revealer  @cristihan asta sa fie oare motivul pentru care radea Matrozul pe scarile CCR
     just wondering

     Reply
    2. cristihan

      @revealer Asta era semnalul pe care l-am asteptat cel mai mult. Ar mai merge si unul de la Hollande, asa, de sanchi… 🙂

     Reply
    3. cristihan

      @Annia  @revealer Stiu, i-a dat si reject lui marga, dar bizonul uselist trebuie lamurit cu toate mijloacele

     Reply
   1. teocharis

     @SimonaM  @revealer deci toata lumea constata incalcarea statului de drept
    o va constata(i.e incalcarea) oare si curtea „constitutionala” (sic)

    Reply
  1. EroulBula

    @revealer S-o suspendam pe Merkel !
   S-o trimitem la referendum!
   Sa spuna poporul roman dac-o vrea !
   S-ar putea s-o vrea ! :-)))))))))))

   Reply
 98. ics

  Ptiu, ce se inmultesc basistii
   
  Elmar Brok, preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului European, a declarat pentru Deutschlandfunk că ceea ce se întâmplă în România este „o lovitură de stat”, potrivit Realitatea.net.
  Procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu este „o adevărată lovitură de stat”, a declarat Brok.
  „Nu am văzut niciodată aşa ceva într-o ţară care se consideră democraţie”, a mai spus europarlamentarul german.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/elmar-brok-despre-romania-nu-am-mai-vazut-asa-ceva-intr-o-democratie-269948.html

  Reply
  1. teocharis

    @ics domnilor, sa nu exageram: lovituri de stat doar Ilici stia sa dea, ce se intampla acum e o dramoleta manelistic-telenovelistica numa’ buna de servit boborului 

   Reply
  2. EroulBula

    @ics Sa-l suspendam pe Elmar Brock !
   Sa-l trimitem la referendum !
   Sa spuna poporul daca-l doreste !

   Reply
   1. ics

     @EroulBula sa se ia de mana cu merkel si sa ne lase dracului in pace. ce, ei au mancat salam cu soia ca noi?

    Reply
 99. cristihan

  Sursa infinita de umor negru… Antonescu ii cearta parinteste pe judecatorii de la CCR ca nu s-au intrunit vineri seara dupa 21.30 sau in w-end

  Reply
  1. Rosu

    @hope18 pumni politici! Nu va pierdeti cumpatul. Cititi-l pe Ivan Z.  –  e vremea pentru churchillism! 🙂

   Reply
   1. hope18

     @Rosu
     Cand vad cum ii iese rautate,prostia,nulitatea,prin toti porii, ma apuca dracii.Si te rog sa ma crezi ca sunt o fiinta pasnica.Nu sunt in stare nici sa ma cert cu cineva.Dar indivizii astia ma fac sa fiu surprinzatoare

    Reply
 100. Alex D

  Gazprom intră pe piața benzinarilor din România, zice Hotnews. În același timp, USL a prins aripi în lupta împotriva statului de drept. 2 fapte fără legături

  Reply
 101. poweraxxel

  Banuiesc ca cel putin o parte din decizii vor fi in favoarea PDL si a sa, ceea ce este oricum mult mai bine decat este acum, si ar fi un motiv de bucurie. Mi-e greu sa cred ca CCR va opri tot mecanismul de suspendare, ci doar va schimba anumite pozitii …

  Reply
  1. ics

    @poweraxxel s-a dus sa le spuna paznicilor ca daca vad pe vreunul cu perna sub brat pe langa poarta sa puna cainii pe el 🙂

   Reply
   1. IonescuLatul

     @EleninaNicuţ  @poweraxxel Intrebat daca se va mai organiza referendum dupa decizia CCR, Basescu a afirmat: „Categoric, da!” Ce-mi scapa?

    Reply
    1. ics

      @IonescuLatul  @EleninaNicuţ  @poweraxxel presedintele este destituit daca la referendum 50%+1 din totalul alegatorilor inscrisi pe liste voteaza Da 🙂

     Reply
    2. EleninaNicuţ

      @ics  @IonescuLatul  @poweraxxel asta-i regula de majoritate; ai pierdut pe drum regula de cvorum, la fel de importanta in vederea validarii rezultatului.

     Reply
    3. teocharis

      @EleninaNicuţ  @ics  @IonescuLatul  @poweraxxel regula cvorumului e prinsa in formula  „…inscrisi pe liste”
     si revenim la problema dimensiunii:P corpului electoral, batalia „politica(lol!) mutandu-se la….statistica!

     Reply
    4. Annia

      @teocharis  @EleninaNicuţ  @ics  @IonescuLatul  @poweraxxel Acolo unde Ponta tocmai a schimbat 2 vicepresedinti…

     Reply
 102. Florina

  De cealaltă parte a baricadei, să se renunţe rapid la  „Vara asta se poartă alb” , sloganul e de-a dreptul rasist şi poate împiedica lejer participarea la alegeri. 

  Reply
  1. geronimo

    @Florina atunci ce-i de facut? ca daca zic ca se poarta negru, atunci o sa-i aplaude Catalin Voicu..

   Reply
 103. Hongse

  A ieşit Băse de la CCR. N-a declarat nimic, dar era zâmbăreţ. Daţi-mi voie să fiu optimist…
   

  Reply
 104. Florina

  Mai există o situaţie de incompatibilitate: Crin la Cotroceni şi „Deşteaptă-te române” ca imn. Propun trecerea imnului în subordinea guvernului, pentru a-l modifica în consecinţă.

  Reply
 105. FlorinS

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12747206-ordinea-sedintelor-ccr-modificata-incluse-sesizarile-privind-revocarea-din-functie-lui-blaga-anastase.htm 
   
  In mod normal Curtea ar trebui sa invalideze legea care modifica organizarea Curtii Constitutionale, schimbarile sefilor Camerei Deputatilor si a Senatului, schimbarea Avocatului Poporului. 
   
  Nu cred ca o sa dea inapoi ( sau sa se pronunte clar) in ceea ce priveste suspendarea, chiar daca avizul lor redevine obligatoriu, nu doar consultativ.  Mai ales, ca au lasat-o in coada de peste, fiecare parte interpretand in favoarea lor. 
   
  Nu cred nici ca o sa pronunte favorabil fata de solicitarea facuta de Presedinte, desi oricum ai lua-o, orice ar spune Crin, nu ai cum sa pui egal intre fapte si vorbe.  
   
  Deja s-a pornit tavalugul si oprirea procedurii probabil ca ar provoca si mai multa ura si manie proletara in randul votantilor usl..
   
  Nu ar trebui sa avem discutia despre suspendare si referendum,  deja se vad efectele negative la nivel international si cu siguranta reprezinta doar inceputul. Indiferent daca Basescu e reconfirmat, raul a fost facut!
   
  Dar una peste alta, o campanie in care participa Basescu e un deliciu, care daca se termina cu reconfirmarea in functie, ar fi cireasa de tort! 🙂

  Reply
 106. OstapBender

  Tot in cazul in care Floricel ajunge in umbra palatului, imnul de stat „Desteapta-te romane” va fi schimbat cu „Somnoroase pasarele”. Iar cucuveua celebra va fi alungata peste gard ca sa nu dernajeze somnul prezidential interimar.

  Reply
 107. OstapBender

  Cica umbla vorba prin targ ca de cand a auzit ca o sa fie presedinte interimar Floricel nu mai are somn.

  Reply
   1. EleninaNicuţ

     @OstapBender  @morris
     
    absolut legal (v. alin. 2 si 3)
     
    Art. 35. – (1) Primind cererea, preşedintele Curţii Constituţionale o va comunica părţilor aflate în conflict, solicitându-le să îşi exprime, în scris, în termenul stabilit, punctul de vedere asupra conţinutului conflictului şi a eventualelor căi de soluţionare a acestuia, şi va desemna judecătorul-raportor.    (2) La data primirii ultimului punct de vedere, dar nu mai târziu de 20 de zile de la primirea cererii, preşedintele Curţii Constituţionale stabileşte termenul pentru şedinţa de judecată şi citează părţile implicate în conflict. Dezbaterea va avea loc la data stabilită de preşedintele Curţii Constituţionale chiar dacă vreuna dintre autorităţile publice implicate nu respectă termenul stabilit pentru prezentarea punctului de vedere.    (3) Dezbaterea are loc pe baza raportului prezentat de judecătorul-raportor, a cererii de sesizare, a punctelor de vedere prezentate potrivit alin. (1), a probelor administrate şi a susţinerilor părţilor.

    Reply
    1. teocharis

      @EleninaNicuţ  @OstapBender  @morris interesant, se va judeca dupa referendum iar scrupulosii vor invoca ne-retroactivitatea legilor:))

     Reply
    2. EroulBula

      @EleninaNicuţ  @OstapBender  @morris 
     Ilegal, domle, ilegal !
     Daca se duce ii intimideaza deci e ilegal !
     Daca nu se duce ii sfideaza deci e ilegal !

     Reply
   2. morris

     @OstapBender Perfect! Base isi argumenteaza pdv, in fata lor. Le da cu argumentele in cap, cu articolele din Const Romaniei.  Eu o spun mai asa,,, din topor, pt popor. 
    Elenina e avocata, o spune ca la carte. 🙂 

    Reply
    1. OstapBender

      @Barengott  @morris Pai asta am si zis ca e perfect legal. Scrie la Lege. Dar imi inchipuiam cum o sa urle dusmanul.

     Reply
    2. Luminita

      @Barengott nu doar Ponta ci si Ministrul de Justitie, taman cel ce se ratoise public la juzii de la Curte.
     In cazul oricarei actiuni, petentul are dreptul sa isi sustina personal argumentele, si paratul, recte parlamentul, putea sa isi trimita reprezentant. Inteleg ca interimarul Crizel a declarat ca ei au trimis documentatia solicitata si au considerat ca este suficient

     Reply
   3. Barengott

     @OstapBender  @morris Parca vad ca declara totul neconstitutional mai putin suspendarea Presedintelui. Adica minim 9 milioane de voturi pentru demitere, cu Blaga interimar =))

    Reply
    1. BarbuMateescu

      @Barengott  @OstapBender  @morris Dacă scoaterea lui Blaga e declarată constituţională, şi decizia de suspendare poate (?) că e nulă.
      
     Consecinţele pe termen lung ar fi însă neaşteptate.

     Reply
    2. EleninaNicuţ

      @BarbuMateescu  @Barengott  @OstapBender  @morris la nivelul actelor parlamentului NU exista sanctiunea nulitatii, din cate stiu eu, ci doar a neconstitutionalitatii, cu efect doar pt viitor; in plus, CCR nu se poate sesiza din oficiu, iar pe hotararea de suspendare nu a fost sesizata.