Predictii despre europarlamentare. Va candida Macovei pe listele PDL?

Vor candida PDL și FC+PNȚcd pe liste comune, așa cum vrea MRU? Va candida Macovei pe listele PDL sau pe listele NR?

PDL nu va accepta să meargă pe liste comune cu FC+PNȚcd. Îi va lăsa să-și rupă gîtul, după care îi va aduna de pe jos.

Blaga nu are niciun interes să le dea locuri pe listă celor de la FC+PNȚcd. Pe ce baze ar negocia? Cîte locuri eligibile, în condițiile în care PDL își propune, ultraoptimist, 5 mandate, vor primi FC+PNȚcd? Dacă alianța PDL-FC+PNȚcd ia 5 mandate împreună, cîte sînt ale FC? Dacă e un singur mandat, atunci proporția e de 80% la 20%. Va ceda Blaga 20% din locurile eligibile? Dacă ia un scor mai mic decît cel preconizat, așa cum s-a întîmplat în 9 decembrie? Dacă ia trei mandate în loc de cinci? Și cum va justifica în fața pedeliștilor această alianță în condițiile în care Blaga a cîștigat alegerile din PDL denunțînd ARD-ul? Explicațiile oficiale ale dezastrului electoral din 9 decembrie au fost Băsescu și participarea în alianță.

Dacă le dă un mandat de europarlamentar celor de la DA, PDL nu face decît să le dea un atu în viitoarele negocieri cu PDL-ul. Vor negocia de pe poziții apropiate, inclusiv intrarea FC în PPE. Deja FC e aliat cu un membru PPE, PNȚcd-ul, iar negocierile cu PDL vor fi mult mai ușoare dacă se vor face între partide europarlamentare. PPE va forța PDL să accepte FC-ul în PPE, în condițiile în care orice europarlamentar în plus e bun. Iar PDL-ul nu aduce prea mulți. Este în avantajul PDL-ului să negocieze cu miniparteneri în genunchi. Blaga și echipa speră ca la un moment dat FC+PNȚcd să se încoloneze în spatele PDL-ului, dar s-o facă în genunchi, cu căciula în mîini, privirea-n jos și mucii pe brîu.

Șansele ca FC+PNȚcd să participe la alegerile europarlamentare sînt mici. Trebuie strînse 200 de mii de semnături și nu e deloc ușor pentru o organizație cu mai puțin de 2000 de membri cotizanți. E nevoie de ceva logistică și finanțe, iar mandatele de europarlamentari sînt ținta intelectualilor, de obicei. Pentru un om cu bani care investește în politică ca să scoată și mai mulți bani, europarlamentarele n-au nicio valoare, că nu la Parlamentul European se aranjează licitațiile. Ca europarlamentar ai un salariu lunar de circa 6 000 de euro, încă 17 000 de euro pentru cabinet și 3.5% pensie din salariu pentru fiecare an de mandat. Mărunțiș pentru băieții care vor să cîștige contracte cu statul. Nu și pentru intelectuali, pentru care acești bani reprezintă o siguranță financiară de invidiat. Însă intelectualii nu au bani să finanțeze strîngerea a 200 de mii de semnături.

Și chiar dacă strîng cele 200 de mii semnături, FC+PNȚcd au șanse și mai mici să treacă pragul de 5%. Astfel, un MRU&echipa care nu ar putea participa la europarlamentare sau nu ar trece pragul ar intra apoi în PDL în genunchi și fără pretenții, așa cum vrea Blaga. Care apoi va organiza ”alegeri interne” pentru stabilirea candidatului la prezidențiale. Alegeri pe czre MRU le va pierde. Moment în care va fi complet la mîna lui Blaga.

Macovei va candida la europarlamentare pentru PDL

Noua Republică nu e un partid propriu zis. Nu are membri, nu are fililale. Noua Republică e Mihail Neamțu înconjurat de cîteva zeci de zăltați, ultimii rămași pe metereze. NR abia a strîns 30 000 de semnături în 6-7 luni, în condițiile în care a beneficiat de entuziasmul inițial și atunci avea ceva membri, încă nu fuseseră dați afară sau nu plecaseră. Aproape toți cei care au strîns semnături atunci, dacă nu chiar toți, cu excepția lui Neamțu, au plecat din NR. La cum stă acum Noua Republică, dacă s-ar apuca de strîns 100 de mii de semnături, ar termina în 2019, la următoarele europarlamentare. Nu se pune problema participării NR la europarlamentare ca partid de sine stătător. Macovei pe listele NR nu e o varianta plauzibilă în condițiile în care NR nu are liste.

La rîndul său, Blaga știe că nici PDL-ul nu stă prea bine la europarlamentare. Un scor slab atunci ar avea consecințe dezastruoase pentru Blaga. Dacă partidul lui Băsescu va scoate un scor bun, tot PDL-ul i-ar fugi de sub picioare lui Blaga și ar trece cu arme și bagaje la Partidul Popular (sau cum îi va zice). Nu numai că Blaga nu va unifica ”dreapta” și nu va aduce sub aripa sa toate minigrupulețele ”dreptei”, dar va pierde și PDL-ul (oricum, o bună parte din PDL va fi plecat pînă atunci la Partidul lui Băsescu, după europarlamentare urmînd să plece și restul). Blaga, pentru a putea negocia cu Antonescu accesul la buget contra susținere la prezidențiale, trebuie să se prezinte la prezidențiale cu un partid solid, cu structuri locale, cu un 10-15% în sondaje. Dar pentru a ajunge acolo trebuie să treacă hopul europarlamentarelor. Cu Ostaficiuc și TRU e greu de crezut că PDL va trece de 5%. Or, obiectivul e să scoată peste 15%, oricum peste partidul lui Băsescu.

Iar aici ajutorul îl poate da chiar Monica Macovei. Cu numele lui Macovei pe primul loc, cu lupta justițiarilor și intelectualilor lui Blaga împotriva dictaturii mafiotice a lui Băsescu, PDL poate spera la un scor bunicel la europarlamentare. Macovei ar avea ceva probleme să se încline respectuos în fața fesenistului Blaga și să candideze din partea partidului lui Oltean, Gigi Chiru, Cezar Preda, Boureanu, Cantaragiu sau Rădulescu, cei care au făcut-o cu ou și cu oțet în campania pentru conducerea PDL. Însă eventualele probleme de imagine s-au rezolvat zilele acestea. Nu degeaba am avut scandalul pe care l-am avut. Acum drumul e liber. N-o să vă ascund că pe surse există deja informația că Blaga și Macovei ar fi bătut palma pentru primul loc pe listă la europarlamentare. Însă nu pot băga mîna în foc pentru veridicitatea unei asemenea informații.

Oamenii lui Macovei pot justifica candidatura la europarlamentare pe listele PDL în felurile următoare (și o fac deja, preventiv):

 1. Băsescu a trădat-o pe Macovei, a trădat anticorupția, l-a trădat pe Morar și s-a dat cu Mafia și Ponta. Dacă Băsescu a făcut blat cu Ponta de dragul lui Udrea, cum aveți curajul să ziceți ceva de alianța Macovei-Blaga? Fiecare frază trebuie să conțină cel puțin de două ori termenul ”Udrea”.
 2. Macovei are proiecte importante începute în Parlamentul European și ar fi păcat să renunțe la ele din cauza unor detalii sau răutăcisme. Ba mai mult, cei care o atacă mîrșav pe Macovei pentru că candidează din partea PDL-ului lui Oltean, Boureanu și Cantaragiu, o fac doar pentru că așa le-a zis Mafia, speriată că Macovei vrea confiscarea averilor ilicite (Unexplained Wealth). Udrea împreună cu Ponta și Mafia au averi ilicite pe care le vor pierde dacă Macovei rămîne europarlamentar. Ha! Fiecare frază trebuie să conțină cel puțin de două ori termenul ”Udrea”.
 3. Avem nevoie de ”dreapta unită”. Trebuie să trecem peste orgolii. Domnul Vasile Blaga cu domnul Ioan Oltean și cu domnul Cantaragiu sînt de dreapta, sînt de-ai noștri și nu pot fi comparați cu hidra useli…ăăă…pesedistă. Acum, cînd sîntem singuri împotriva Mafiei, cînd Băsescu a trădat de dragul lui Udrea (Fiecare frază trebuie să conțină cel puțin de două ori termenul ”Udrea”), acum, mai mult ca niciodată, trebuie să trecem peste orgolii, mici diferențe de păreri sau antipatii personale. Da, PDL era așa și pe dincolo, dar din cauza lui Udrea. Acum, că Udrea a plecat, PDL nu mai e așa și pe dincolo.

Astfel, sînt trei teme: trădarea lui Băsescu și coabitare celor trei mafioți (Băsescu-Udrea-Ponta), proiectele anti-Mafie de la PE care trebuie continuate, unitatea dreptei dincolo de orgolii și mici divergențe.

PS. Căutați pe google următoarea linie: site://www.revista22.ro kovesi

Să-mi spuneți dacă găsiți pe site-ul Revistei 22, înainte de aprilie 2013, referiri la lipsa de calificare a lui Kovesi pentru șefia DNA, referiri la corupția și incompetența lui Kovesi și referiri la blocarea de către Kovesi a dosarelor Revoluției. Puteți folosi același tip de căutare (în loc de http puneți site) și pentru alte site-uri (Hotnews, România Liberă etc). Eu habar n-am avut că Tiberiu Nițu a tras în demonstranți la revoluție, că Kovesi a blocat dosarele revoluției, că rocada Morar-Kovesi nu era dezirabilă din cauza că Kovesi nu era calificată pentru șefia DNA, era incompetentă și coruptă. Aceste chestiuni șocante le-am auzit în aprilie 2013, după ce Daniel Morar a decretat că Kovesi nu e bună pentru șefia DNA. Toate aceste chestiuni au ieșit la suprafață abia după ce s-a aflat că Morar nu este propus pentru șefia PG iar Kovesi este propusă pentru șefia DNA. De ce aceste lucruri, extrem de grave, au fost ținute sub tăcere pînă acum? De ce, peste 6 ani de zile, cît Kovesi a fost Procuror General al României, nu am aflat aceste lucruri? De ce atunci cînd s-a vorbit despre rocada Morar-Kovesi, prin care Morar era numit Procuror General iar Kovesi, procuror șef al DNA, nu ni s-a spus că Kovesi nu este calificată pentru funcția de procuror șef al DNA, așa cum nu fusese calificată nici pentru funcția de procuror general?

Facebook Comments

33 Comments Predictii despre europarlamentare. Va candida Macovei pe listele PDL?

 1. Pingback: Monica Macovei ar fi bătut palma cu Vasile Blaga pentru un loc la europarlamentare | Blogary

 2. Bleen

  Mihail Neamțu, în culmea nebuniei și lingușelii, îl acuză pe Nițu că ar fi tras în demonstranți la Revoluție. Neamțu uită că Nițu avea 18 ani și 5 luni la Revoluție. Și uită că el, Neamțu,  la vîrsta aia era legionar. Și aduce ca scuză vîrsta.

  Reply
  1. Yeba

   Bleenesti sigur că redai corect ideea? Neamțu e cum e. Legionari nu mai există, cel mult simpatizanți sau categoria Alianța DA-de-azi, care folosește numele Alianței DA. Nițu a declarat (nu știu unde și dacă în formă înregistrabilă) că la Revoluție a utilizat armamentul din dotare. El a făcut armata la trupele de securitate. Crezi că a tras în legionari? Dacă trăgea în legionari ți se părea justificat? Neamțu trage concluzia că a tras în demonstranți, o concluzie politică, desigur, fiindcă n-are dovezi și este foarte probabil să fi tras în ciori.

   Reply
    1. Florina

     Bleen Yeba 
     E ok ca la 18 ani să ai simpatii legionare, de bunăvoie şi nesilit de nimeni, dar să îl acuzi pe un altul că, la aceeaşi vîrstă, în perioada satisfacerii stagiului militar, a executat ordinele primite? Sub jurămînt militar aflîndu-se, deci. Faţă de ţară. Ori Niţu trebuia ca, la vîrsta aceea, să-şi dea seama ce se întîmplă şi să dezerteze, pe cînd lui Neamţu să i se scuze, tot pe motiv de vîrstă, afinitatea manifestată în deplină libertate pentru o organizaţie criminală? 

     Nu, nu-mi place deloc Niţu, dar la ce s-a ajuns nici atît,  îl depăşeşte cu mult.

     Reply
    2. Ilinca

     Florina Bleen Yeba Desigur, ar putea exista si o a treia cale, sa cadem de acord ca ambii sunt niste indivizi dubiosi si ca nu e nevoie sa alegem unul bun dintre cei doi. 
     Iar Nitu a dat declaratia aia ca sa obtina certificatul de revolutionar si beneficiile aferente, nu ca sa se scuze ca a tras la ordin si pentru ca era tanar si fara discernamant.

     Reply
    3. Yeba

     Super tareee! era militar si a cerut si certificat de revolutionar fiindca a tras la ordin?! Cum l-or fi găsit, când l-au găsit?! Unul fără certificat nu era bun? Stiu ca stiti ca e o jigodie, dar trebuie sa stabilim ca e o jigodie cu moț și că nu, nu-l poate depăși nimic în ceea ce-l privește. N-are nici o legătură cu Băse, el nu putea face mai mult (părerea mea) fiindcă alte jigodii l-au pus în poziția asta de negociere.  
     Trebuie să-l întrebăm pe Taleb ce-i de făcut în cazul imbecilului ticălos.

     Reply
    4. Bleen

     Eu cred că unul conștient de faptul că e un păcătos și că tot omu-i păcătos e preferabil unuia care se crede Iisus și care a ajuns pînă la crize de nervi în care amenință cu arestarea pe toată lumea. În biroul Președintelui. Moment în care Președintele rămîne mască. Nu știu cît de reală e povestea (circulă pe filiera justițiară) dar sînt convins că în momentul ăla Băsescu și-a dat seama că Grupării i-au plesnit baierile măsurii și a decis s-o elimine integral din schemă. Că d-aia mandatele sînt limitate în timp. Altfel, există riscul ca oamenii să o ia razna pe arătură, în credința că puterea e veșnică. Da, putea funcționa rocada, ca Gruparea să rămînă la putere în aceeași formulă dar pe alte posturi, evitînd limitarea în timp a mandatelor. Rotație de cadre se numea pe timpul comuniștilor.
     A, că lui Nițu îi era preferabil un cu totul altul (care, nu știu, că nu cunosc procurorii, așa cum văd că-i știe toată lumea). Dar am așa, o senzație, că Băsescu voia să scape de Grupare. Și mai am o senzație că nu va face rabat la niciun membru al Grupării. Și mai am și senzația că regretă că l-a trimis pe Morar la CCR și nu l-a lăsat pe tușă. 
     Din cînd în cînd e bine să schimbăm aerul și fraierul. Face bine la democrație.

     Reply
    5. Yeba

     Bleen , nu înțeleg mai nimic. A) Din ce scrii în paragraful 1 rezultă că Kovesi e din Grupare (rocada) și din paragraful 2 (că nu va face rabat) că K nu e din Grupare. B) unul conștient că e păcătos vs. unul care se crede Iisus/ care e ăla conștient că…? „Iisus” e recognoscibil.

     Reply
    6. Ilinca

     Bleen A numi procuror general „unul constient de faptul ca e un pacatos” poate avea unele avantaje certe, mai ales in comparatie cu numirea unuia din Grupare. Grupare plina de pacatosi care vor functii, influenta, poate si bani…niste nemernici, clar.

     Reply
 3. Bleen

  Deci ce-am auzit azi, am căzut lat. Nu-mi vine să cred. Îngerii să you know așa? Nu se poate! Concluzia. Cei mai proști oameni care respiră aer pe lumea asta sînt fanii politici. Mai proști și mai naivi și mai de compătimit decît fanii politic sînt fanii justițiarilor.

  Reply
  1. Never G

   FlorinaAre mare dreptate Lăzăroiu! Am sesizat si eu ca Tapalaga prin articolele sale si luarile de pozitie la emisiuni tv, decredibilizeaza justitia. Tot ce scrie este subiectiv si incrancenat. Ma intreb cat de mult doreste independenta justitiei daca nu-si analizeaza singur efectele comentariilor lui?

   Reply
   1. Florina

    Never G
    Eşti elegant cînd zici subiectiv şi încrîncenat. Cred că am postez toată discuţia de acolo. Şi mai am ceva material. Şi despre alţii.

    Reply
 4. Bleen

  ”Populatie stie deja adevarul, că toate documentele din anchetele generalului magistrat Dan Voinea au fost postate pe portalul Revolutiei, dupa ce Măries le-a obţinut (prin hotarare CEDO). Românii stiu ca pana la data de 22 decembrie, Ceausescu a ordonat inarmarea cu munitie de răboi si a dat ordin de tragere in populatie, stiu ca dupa 22 decembrie 89 , Iliescu si grupul sau au inarmat populatia iar dupa ce în Piata din fata CC al PCR ) vizavi de palatul regal) s-a strigat „FARA COMUNISTI”, mitralierele au inceput sa rapaie ca Iliescu sa ramana, cu securistii si comunistii lui, la putere. Dupa ce Voinea l-a pus pe Iliescu sub invinuire, alaturi de membrii grupului sau, a fost obligat sa paraseasca Parchetul in urma unor atacuri murdare. Ce inocent parea miercuri seara Basescu, cand i.a numit pe sefii Parchetelor, cand l-a numit pe NIŢU…”
  Ondine Gherguț, jurnalistă RL

  Reply
 5. Bad Ass Tweety - Suveran Pontif și Om de Știință

  io cred că tot circul ăsta de acum e o demonstrație de supunere și de exorcizare, pînă la urmă. și atunci, la vameș fu adusă o femeie despre care oamenii spuneau că e bîntuită de duhul cel rău. iar vameșul, punîndu-i mîna pe cap, strigă:
  vameșul – te lepezi de băsescu?
  femeia – mă lepăd de băsescu.
  vameșul – te lepezi de băsescu?
  femeia – mă lepăd de băsescu.
  vameșul – te lepezi de băsescu?
  femeia – mă lepăd de băsescu.
  vameșul- leapădă, doamne, trupul acestei femei de duhul băsescului și fă-o să umble. te lepezi de băsescu?
  femeia – mă lepăd de băsescu.
  vameșul – te lepezi de băsescu?
  femeia – mă lepăd de băsescu.
  vameșul – te lepezi de băsescu?
  femeia – mă lepăd de băsescu.
  vameşul – femeie, umblă. du-te la familia ta și spune-le că duhul a ieşit din tine şi tu şi familia ta să veniţi în fiecare zi la sfînta biserică să vă rugaţi, pentru că numai așa veți primi un loc între cei drepți.

  Reply
 6. Bad Ass Tweety - Suveran Pontif și Om de Știință

  acum avem 33 de europarlamentari, însă în legislatura viitoare vor scădea, probabil, la 30. asta înseamnă că procentajul de admitere per cap de europarlamentar furajat va creşte. la 30 va fi de 3.33%. asta înseamnă că pdl, dacă vrea să aibă 5 oameni, trebuie să scoată 16,65%. probabil mai puţin dacă vor exista independenţi. blaga are multe guri de hrănit şi puţin de împărţit. dacă va prezenta o listă de no name-uri, fără sex appeal comercial, va obţine, probabil, 3 locuri. dacă va prezenta o listă cu sex appeal, va scoate 5. ca să ajungă la acest 5, trebuie trebuie să facă un lucru simplu. investește un loc eligibil în aspectul comercial, adică o pune pe macovei cu vino-ncoa-ul caracteristic prima pe listă, fură ochiu’ la client, dar cîştigă patru locuri. adică un loc în plus pentru un prieten. ceea ce, în condiţiile actuale, înseamnă enorm.

  Reply
 7. Bleen

  Transformarea peste noapte a lui Kovesi în mafioată incompetentă și a lui Nițu în criminal la Revoluție îmi pute urît. Îmi pute a propagandă de tip antenist. Îmi pute a disperare jusfiticată foarte concret și punctual. Îmi pute a grupare care a pierdut puterea și căreia îi e frică. A grupare care considera puterea cea mai sigură poziție.

  Reply
  1. Never G

   Bleen Cred ca disperarea lor vine si din ce le-a cerut Basescu: aflarea decidentilor politici la revolutie cand au murit peste 1000 de oameni. Cum crimele nu se prescriu, vor da socoteala pentru faptele lor. Asta are legatura si cu imbogatirile peste noapte a multora.  Se rascoleste viesparul. Tot ce se petrece mie imi spune ca justitia are resurse sa ramana independenta in orice conditii conjuncturale.

   Reply
 8. liviuta

  Bine, pozitia celor de pe la „22” nu e unanima, mi se pare ca Andrei Cornea a fost mult mai nuantat.

  Reply
 9. Louisy

  Ce face Macovei acum cu confiscarea averilor este sa injecteze celule canceroase in ce a mai ramas din dreptul de proprietate.
  Macovei a facut lucruri bune la noi in tara, insa acum, pe plan mondial – sa zicem – face o imensa stupizenie.

  Reply
  1. liviuta

   Louisy Macovei a mai facut si lucruri mai putin bune prin tara, doar ca a fost in general sincera, de buna credinta si onesta in ce a facut iar lucrurile bune le intrec pe cele mai putin bune.
   Imi aduc aminte, daca nu ma insel, ca ea a pus in 2005 presiune pe Videanu sa accepte primul Gay-pride in Bucuresti, dupa ce acesta refuzase initial sa avizeze, ca primar, manifestatia (cu un pretext, intamplator, plauzibil pentru ziua cu pricina).
   Apoi, atitudinea prea radicala si dispusa prea putin la coabitare a fost destul de contraproductiva in primul CSM (in general si-a cam pus fara sens toti judecatorii in cap si i-a aruncat in partea cealalta a baricadei, desi multi simpatizau cu TB, cu anticoruptia, cu reforma etc, insa i-a tratat din start pe toti ca pe niste infractori si si-a indepartat si oamenii din CSM cu care ar fi putut lucra si cu care, eventual, ar fi putut anihila aripa retrograd-comunista a CSM). Rezultatul a fost aparitia in sistem a unor blocaje care ar fi putut fi evitate; prin ceva mai mult tact si inteligenta/intelepciune din partea dnei MM s-ar fi putut evita si anumite intarzieri in reforma, intarzieri ce au fost consecinta conduitei de care vorbeam.
   Radicalismul ei a dat insa si (mai multe) alte rezultate bune, atat politic cat si in reformarea sistemului judiciar, insa cu mai multa dreapta masura si inteligenta („fiti intelepti ca serpii”, cum zice Evanghelia, si cum pare a fi, de pilda, TB) rezultatele ar fi fost, poate, mai rapide si mai bune cu sistemul judiciar de partea ei si nu impotriva ei (datorita, in mare masura, atitudinii fata de judecatori).

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *