Sa facem pe desteptii vorbind despre boicot, frauda si Dragos Paul Aligica

Am vrut să las deoparte subiectul însă cîteva neînțelegeri și un atac la Dragoș Paul Aligică m-au făcut să vin cu cîteva precizări necesare. Cît de valide sînt argumentele mele, vom vedea. Dar ele există. Ceea ce, trebuie s-o recunoaștem, e un lucru destul de rar întîlnit.

  1. ”De ce să vorbim de fraudă?” Din cîte am înțeles, principala motivație a boicotului dată de Traian Băsescu este frauda. Nici nu ar putea fi alta, atîta timp cît pînă cu cîteva zile înainte de referendum, chema oamenii la vot. Deci motivația boicotului nu putea fi în niciun caz dorința de a nu legitima o lovitură de stat. Dacă ar motivația ar fi fost dorința de a nu legitima o lovitură de stat, atunci nu ar fi chemat lumea la vot în primele săptămîni, nu ar fi luat decizia boicotului în ultima săptămînă, știut fiind că lovitura de stat debutase în 3 iulie, deci ar fi fos suficient timp pentru Traian Băsescu să-și dea seama că e vorba de o lovitură de stat. Traian Băsescu a îndemnat la boicot în momentul în care, prin modificarea legislației și eliminarea măsurilor de siguranță, a devenit clar că se pregătește o fraudă masivă. Dacă nu există fraudă, nu există nici motiv de boicot pentru Traian Băsescu. Asta dacă boicotul n-a fost o tactică electorală de evitare a înfrîngerii. Dacă a fost așa, Băsescu s-o spună. S-o spună și milioanelor care au votat DA, s-o spună și Occidentului. Băsescu și PDL trebuie să arate frauda, s-o țină pe prima pagină, căci frauda este unicul motiv pentru care Traian Băsescu a îndemnat oamenii să nu vină la vot. Dacă vorbești despre fraudă nu înseamnă că legitimezi referendumul, ci dimpotrivă, aduci în discuție un motiv puternic de delegitimare a referendumului, alături de lovitura de stat. A vorbi despre fraudă nu înseamnă că contești rezultatul și vrei un rezultat mai bun (adică recunoști referendumul) ci că arăți lumii felul incorect și deci ilegitim în care a fost organizat referendumul. 
  2. ”Dacă USL contestă, PDL nu mai trebuie să conteste.” USL nu contestă rezultatele referendumului, contestă pragul și dorește validarea referendumului. A contesta referendumul pe motiv de fraudă duce la invalidare, nu la validare. În momentul în care boicotezi referendumul, contești automat tot ce ține de el, inclusiv rezultatele. A boicota referendumul pe motiv de fraudă înseamnă a-l contesta pe motiv de fraudă. Frauda e cea care îți dă argumentul boicotului. A recunoaște rezultatele unui referendum pe care nu-l recunoști este o absurditate. A arăta că decizia ta de a boicota a fost justificată este o soluție logică și de bun simț. Dacă post-referendum frauda nu mai e o temă, tot ceea ce ne rămîne să credem e că Traian Băsescu a boicotat referendumul din motive de tactică electorală (adică complet imoral și nejustificat pentru un Președinte, fie el chiar și suspendat). Un om de stat, mai ales un Președinte, nu are dreptul moral să boicoteze un referendum, nu are dreptul moral să îndemne oamenii să nu vină la vot. Asta în condițiile în care referendumul este legitim și dincolo de orice suspiciune de fraudă masivă, atunci cînd referendumul nu este plebiscitarea făcută prin fraudă a unei lovituri de stat. Traian Băsescu are doar două motive pentru boicotul referendumului: 1) dorința de a nu legitima o lovitură de stat și 2) suspiciunea că prin felul în care e organizat referendumul se creează condițiile unei fraude masive. E ca și cum te-ai retrage pe teren în minutul 74 și apoi a-i acuza adversarul că a jucat în 12 și că a cumpărat arbitrul. Asta nu înseamnă că dorești modificarea scorului din 4-1 pentru adversar în 3-1 sau 2-2 ci că îți justifici decizia de a ieși de pe teren: am ieșit de pe teren fiindcă era de nejucat, arbitrul juca pentru ei, ei erau 12, observatorul care ținea scorul trecea goluri la ei etc. Adversarul contestă la rîndul său nu rezultatul ci regulile de calificare mai departe. Federația spune că se califică mai departe echipa care dă 5 goluri, adversarii cer ca regulile federației să se schimbe după meci și să se califice mai departe echipa care a dat 4 goluri. Tu contești însăși jucarea meciului, nu scorul. Felul în care s-a ajuns la scorul respectiv este însă o dovadă asupra fraudei din timpul jocului, fraudă care este principalul tău argument al părăsirii terenului și al nerecunoașterii meicului și de ci a necalificării mai departe a echipei adverse.
  3. ”Băsescu a anunțat boicotul în ultimele zile, ca să nu se prindă USL-iștii și să elimine pragul”. Acesta este justificarea faptului că Băsescu a anunțat boicotul abia în 24 iulie și a chemat lumea la vot înainte de această dată. E adevărat că useliștilor nici nu le-a trecut prin cap că Băsescu ar putea boicota referendumul și astfel au acceptat să bage prag. Dar dacă nu băgau prag, Băsescu nu boicota. Credeți că există vreo legătură de cauzalitate între anunțul lui Băsescu privind boicotul și pragul susținut de USL? Hai să facem un exercițiu! Punem întrebarea: De ce a introdus USL pragul? Și răspundem: Pentru că n-a anunțat Băsescu boicotul. Sesizați imbecilitatea? USL a riscat să piardă totul doar fiindcă Băsescu nu a anunțat un lucru pe care îl putea anunța oricum după promulgarea legii cu pragul? Dacă USL avea de gînd să mențină pragul doar în condițiile în care Băsescu nu anunța boicotul, de ce USL n-a introdus pragul cu o zi înainte de alegeri, astfel încît Băsescu să nu mai aibă timp să anunțe boicotul? Știa USL că există riscul ca Băsescu să anunțe boicotul după ce ei introduc pragul? Știa. Atunci de ce l-a mai introdus? Dacă erau în stare să facă referendum fără prag, așa cum ni se explică, de ce nu au făcut-o? Fiindcă au avut încredere în Băsescu că nu va anunța boicotul după ce vor introduce ei pragul? Și ce făcea Băsescu dacă ei introduceau pragul? Se lupta cu ei și era demis. Și recunoștea și regulile jocului, în condițiile în care acestea se schimbau de la o zi la alta și erau neconstituționale sau antidemocratice. Tocmai scoaterea pragului era un motiv în plus, și mai puternic, pentru boicot. Justificarea existenței pragului, inclusiv la nivel internațional, nu are legătură cu decizia lui Băsescu de a boicota sau nu. Avînd în vedere că decizia lui Băsescu de a boicota are ca justificare condițiile de fraudă masivă în care este organizat referendumul, existența sau nu a pragului de 50%+1 este irelevantă. Ea este relevantă doar în situația în care Traian Băsescu boicotează referendumul din motive de tactică electorală, atitudine inacceptabilă pentru un politician și om de stat. Dacă Băsescu nu anunța boicotul în ultima săptămînă, USL-iștii se mobilizau mai bine, ni se spune. Să înțeleg că la 7.4 milioane de voturi DA (40% dintre alegătorii cu drept de vot), useliștii s-au mobilizat prost. Păi ori Băsescu avea șanse să-i bată, așa cum ni se mai spune, ori potențialul pentru DA era mai mare de 40% din alegătorii cu drept de vot dar nu a fost atins fiindcă nu s-au mobilizat suficient USL-iștii. Dacă Băsescu anunța boicotul mai devreme, useliștii aduceau 10 milioane de voturi DA la referendum?
  4. ”Cei care au vorbit de boicot înainte de a lua Băsescu decizia, au făcut pe deștepții și l-au pus pe Băsescu în dificultate”. Dacă rețin bine, atunci cînd a anunțat boicotul, Traian Băsescu a adus ca primă justificare pe aceia dintre susținătorii săi (700 000, zicea Președintele) care refuză să vină la vot, refuză să participe la o mascaradă, refuză să legitimeze lovitura de stat. Dacă îmi aduc bine aminte, Traian Băsescu și-a permis să anunțe boicotul cu 5 zile înainte de referendum în condițiile în care posibilitatea boicotului și argumentele pentru boicot erau deja de notorietate încă din 8 iulie (dacă nu mă înșel), cel puțin în mediul online. Dacă nu mă înșel, cei care au făcut pe deștepții au fost aceiași care au pus pe piață argumentele pentru boicot. Și tot ăia care fac pe deștepții, printre care și Dragoș Paul Aligică, au vorbit și prima oară de lovitură de stat (în 3 iulie, cu 3 zile înainte de suspendarea Președintelui). Reacția societății civile, reacția oamenilor simplu care au refuzat să participe la referendum a delegitimat lovitura de stat, a arătat lumii că boicotul nu este o decizie de tactică electorală luată în laboratoare menită să-i salveze curul lui Băsescu ci o reacție sinceră, onestă, de bun simț a acelor români care cred în statul de drept, în democrație, în Constituție, în lege, într-o Românie europeană. Reacția promptă a societății civile care nu a dorit să legitimeze o lovitură de stat a arătat lumii că nu e vorba despre Băsescu, ci despre statul de drept. Astăzi, Dragoș Paul Aligică, unul dintre oamenii care au vorbit primii despre lovitură de stat și despre necesitatea de a nu legitima această lovitură de stat printr-o participare la referendum își ia înjurături și aflăm că e prost și că face pe deșteptul. În condițiile în care Traian Băsescu aștepta promulgarea legii cu pragul pentru a anunța boicotul, cei care au susținut boicotul din primele zile și l-au argumentat și promovat se cheamă că l-au ajutat pe Băsescu, nu? Dacă el nu putea vorbi public de boicot, atunci e bine că cineva a pregătit terenul cu promovarea soluției și argumentelor pentru soluție, nu? Dacă Băsescu era împotriva boicotului și o parte dintre susținătorii lui erau pentru, atunci cearta din primele săptămîni între Băsescu și boicotiști a fost binevenită, zic eu. Dacă strategia lui Băsescu era să-și ascundă de useliști intenția de a boicota, atunci înseamnă că atacurile și acuzele boicotiștilor la adresa lui Băsescu au fost binevenită fiindcă au indus în eroare pe useliști privind adevăratele intenții ale lui Băsescu. Ce poate fi mai credibil și mai plauzibil decît chiar certurile dintre membrii aceleiași tabere? Dacă îi acuzăm și chiar înjurăm sincer pe inițiatorii soluției numite boicot (printre care se află și Dragoș Paul Aligică) ne invalidăm propria strategie, aceea de a induce adversarul în eroare asupra intențiilor pînă în ultimul moment. Sau poate că boicotul nu a fost luat în considerare ca soluție, mai știi? Și dacă USL nu accepta soluția constituțională a pragului și se așeza deasupra Constituției, deasupra Curții Constituționale și împotriva recomandărilor (chiar amenințărilor și ultimatumurilor) Europei? Ce făcea Băsescu? Recunoștea referendumul și chema lumea la vot să legitimeze un plebiscit necconstituțional? Cum poți să spui ”nu am boicotat fiindcă nu era prag” cînd tocmai eliminarea pragului era unul dintre cele mai puternice motive de boicot? Cu alte cuvinte, singura motivație valabilă rămînea aceea că Traian Băsescu s-a făcut că nu boicotează încercînd să-i inducă în eroare pe adversari cît să accepte pragul. În aceste condițiuni, boicotiștii l-au ajutat pe Băsescu de două ori: o dată prin promovarea boicotului și argumentelor pentru boicot și cearta cu Băsescu, care i-a indus în eroare pe adversari cu privire la adevăratele intenții ale Președintelui. Singura soluție valabilă, indiferent de prag, era boicotul. Se poate discuta vizavi de momentul anunțului dar este cît se poate de clar că singura soluție era boicotul.
  5. ”Băsescu ar fi cîștigat dacă nu boicota și avea timp de campanie mai lung”. Păi hai să vedem care este scorul potențial al lui Băsescu în condițiile în care nu se boicota. La o prezență de 46.24%, Băsescu a avut 11%, adică 5.15%. La o prezență de 60% (record – la locale a fost 56%, la prezidențialele din 2009, turul 2, a fost de 58%), dacă toți care reprezintă diferența dintre 46% și 60% ar fi votat cu Băsescu, acesta ar fi avut 19%. Iar pentru DA au fost 40.46%. 41% + 19% = 60%. Scorul din cei prezenți ar fi arătat așa: 66% DA; 34% NU. Adică scorul din sondaje. Ca să nu mai vorbim de fraudă. La ce prezență la vot, NU ar fi egalat DA? Păi dacă DA avem 40.46% din alegătorii cu drept de vot și NU trebuie să fie tot 40.46%, ne dă o prezență la vot de 81%. În lipsa boicotului, la o prezență de 81%, demiterea lui Băsescu și viitorul României s-ar fi jucat la ruletă. Deși nu țin minte ca în ultimii 20 de ani să fi avut o asemenea prezență la vot. Mi se pare că nici măcar în mai 90 nu am avut o asemenea prezență (parcă a fost 77%, dacă țin minte bine, dar s-ar putea să nu țin). Dacă ne gîndim că după demiterea lui Băsescu, s-ar fi organizat alegeri prezidențiale anticipate la care candidatul dreptei nu ar fi avut nicio șansă (fie vorba între noi, dreapta nici nu are candidat), mai ales în condițiile fraudării masive, boicotul era unica opțiune, chiar și din punct de vedere tactic, nu numai democratic și moral.

Să recapitulăm argumentele pentru boicot: legitimarea unei lovituri de stat, condiții de fraudă masivă, absența oricăror șanse de victorie la referendum, absența oricăror șanse de victorie în eventualitatea unor prezidențiale anticipate.

NOTĂ

Acest articol este dezvoltarea unui comentariu la postarea de pe Facebook a lui Dragoș Paul Aligică, postare care, la rîndul ei, este reacția la anumite neînțelegeri care au circulat pe net și la un atac suburban.

Iată postarea, împreună cu articolul despre care face vorbire:

”Am observat ca acest articol a starnit o mica furtuna de reactii pe internet. Trei precizari care, sper eu, rezolva erori de citire si interpretare pe care le-am sesizat in aceasta mica turbulenta virtuala:

Am plecat de la observatia ca la ora cand scriam articolul, jocul politic se juca dupa partitura USL. Si majoritatea sustinatorilor luiTBasescu tremurau in fata incertitudinii deciziei CC. Asta e un fapt. Putea fi evitat acest scenariu? Poate ca da, poate ca nu. Ceea ce sugerez este ca cel putin se putea incerca. 

NU am spus nicaieri ca referendunmul in sine trebuie contestat la CC. Numarul de DA-uri insa (plus frauda aferenta) trebuie contestat si avut in vedere in mod serios. Din motivele prezentate in text. Toata dezbaterea despre boicot -originea si paternitatea lui precum si consideratiile strategice si tactice retroactive in ceea ce-l privesc – mi se pare neavenita. Nu am participat, nu voi participa la ea. Nu am absolut niciun fel de interes in aceasta discutie si rog pe cei care doresc sa o poarte sa incerce sa nu ma implice in ea.”
Articolul care a stîrnit atîtea contradicții:

Curtea Constitutionala, Vocea Rusiei, USL, PDL si frauda

Dragoș Paul Aligică

Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat pentru joi dezbaterile pe marginea referendumului, judecatorii CCR solicitand informatii in plus de la autoritati, au declarat surse din CCR pentru Agerpres, citat de Hotnews.

Strategia USL a dat roade. Vocea Rusiei explica strategia succint. Fortarea schimbarii regulilor jocului dupa ce meciul s-a incheiat prin punerea de presiune pe Curtea Constituţională obligata sa aleaga “ între formalism şi realitate”.

Chestiunea este simpla pentru orice persoana familiara cu regulile lumii civilizate, pentru lumea obisnuita cu principiile functionarii statului de drept: Numarul real al cetatenilor cu drept de vot variaza de la zi la zi si de la ora la ora. Cum aceasta actualizare continua nu este posibila si nici dezirabila, se folosesc “cifre oficiale”, repere numerice formale definite si fixate in documentele oficiale, ca parametrii ai deciziilor statului de drept. Aceste cifre sunt actualizate si formalizate regulat, conform unor proceduri prestabilite si care incearca sa evite arbitrariul, desi in mod natural si inevitabil un grad de arbitrar va exista intrinsec atat in procedura cat si in rezultat. Oricine este familar cu ideea de domnie a legii intelege ca acest grad de arbitrar este mai mic si oricum preferabil celui creat de cei care cred ca trebuie sa modificam regulile si parametrii de la zi la zi in functie de conjunctura politica si interesele unei grupari politice sau alta.

Cum nici USL nici Rusia cu vocea ei cu tot nu exceleaza in intelegerea principiilor civilizatiei constitutionale occidentale, nu are rost sa elaboram aceasta tema.

Sa ne uitam insa pe partea celalta, la PDL & compania. Observatii:

1. Dupa anuntul victoriei in referndum, tabara dl-ui Basescu a intrat intr-un vid de mesaj. Nimic substatial de 48 de ore. Nici comunicare strategica sau informare a sustinatorilor. Nici eforturi de setare a parametrrilor stategici prin care publicul interpreteaza evolutiile si isi calibreaza asteptarile. Nimic.

2. Tema fraudei trebuia sa fie tema saptamanii. Tema estimarii dimensiunilor fraudei. Tema numarului real al DA-urilor fata de cel fictiv si fraudulos. Tema pedepsirii faptuitorilor. Tema identificarii punctuale a celor ce distrug esenta procesului democratic: procesul de votare.

3. USL a preluat disperat ofensiva si a umplut vidul. Si-au impus tema si au fortat-o pe agenda. Azi avem rezultatul.

4. Ar fi momentul ca PDL sa iasa din letargie. Sa atace masiv tema fraudei. Sa arate ca numerele sunt de fapt, pe cinstite, pe bune, mult mai mici decat arata datele formale ale referendumului.

Sa spuna: “Da? Vreti numere pe bune? Pai hai sa vedem….” Altfel spus sa conteste rezultatul din celalat unghi si sa ridice spectrul investigatiei punctuale: cine si cand a fraudat.

Din estimarile mele, numarul de DA-uri ar trebui sa fie cu 10% mai mic decat cel formal inregistrat. Astfel, daca pe rusi ii intereseaza tensiunea intre formalism si realism, e bine de stiut ca real vorbind, amicii lor de la USL au in realitate cu cel putin 10% mai mult in spectrul formal decat au in real. Poate ma insel. Dar intreb: Este normal si firesc sa verificam care este numarul real al DA-urilor? E el sau nu mai mic cu cel putin 10%, asa cum sugereaza evaluari statistice elementare. Cate voturi voturi multiple sunt? Cate masluiri? Cati detinuti fara drept de vot au votat? Etc.

E important sa avem pe masa aceasta tema din mai multe motive:

E legitim si firesc sa clarificam asta.
E o contra-reactie strategica la presiunea relativ la numar si tensiunea dintre real si formal pusa de USL si teoretizata si raspanita in lume de simpatizantii lor de la Moscova.
E o metoda de a stavili elenul USL pentru renumarari si reevaluari. Daca e sa o facem lata cu renumararea, atunci sa fie clar ca ptr USL-isti chestiunea are implicatii penale.

Cel mai important motiv este insa altul:

Daca in urma deciziei Curtii Constituionale, Doamne fereste, se ajunge ca problema numerelor sa devina o problema majora, va exista o supapa prin care se va putea administra tensiunea creata pe amble parti. Conflictul nu va degenera si exploda. Atat timp cat vor fi in discutie si disputa numere si interpretarea lor, ramanem inca intr-un spatiu controlabil si administrabil, chiar daca este unul conflictual. Castigam timp.

Acestea fiind spuse, sa notam ca ele se refera la un scenariu extrem. Convingerea mea este ca la Curtea Constitutionala se gandeste in termenii regulilor si formelor statului de drept si domniei legii, nu in termenii realismului Moscovit.

Facebook Comments

638 Comments Sa facem pe desteptii vorbind despre boicot, frauda si Dragos Paul Aligica

  1. promaa2002

    poate imi explica si mie cineva, nu am inteles, adica usl a atacat  la curte ca listele , care erau in sarcina lor ca alcatuire si actalizare, de fapt nu sunt corecte ?????? am inteles bine ????

    Reply
  2. Canadiana

    in mod normal, acum ar trebuie sa ploua cu dovezi de frauda masiva din partea PDL  (dreapta, societatea civica)

    Reply
  3. Ina Eyre

    Au facut belgienii o chestie grozava prin 2004, daca nu ma insel: s-au apucat sa spele cu detergent cladirea unui tribunal, care daduse o decizie favorabila unui pedofil nenorocit. Le spalau rusinea. Pasnic, fara urlete, fara nervi, veneau zilnic si-i vedeau de treaba. Cazul Marc Dutroux.
     
    Impostorul de la Cotroceni avea dreptate: CCR e o rusine.
     
    Cind ma gindesc, ca nemtii au de 60 de ani cea mai mare incredere in Curtea de la Karlsruhe, fiindca „ne apara de politicieni”, si vad mizeria romana, realizez ca nu mai e nimic de facut.

    Reply
  4. Never G

    Acum, ar trebui ca fiecare dintre noi sa se implice in verificarea listelor electorale ca sa se stabileasca marimea fraudei. Este un mic ajutor pe care n-il putem da singuri. Eu ma ofer ca simplu cetatean. 

    Reply
  5. Rezon

    Bun. Atunci, vreau sa vad circul asta cu numarat alegatorii pana la ultimul bob la fiecare scrutin de aici inainte.

    Reply
  6. EroulBula

    Baietii trebuie sa scada din liste cca 1.382.000 oameni ca sa le iasa validarea.
    Trebuie sa impunem (nu stiu cum) verificarea listelor permanente pe care s-a votat pentru a fi scazute voturile date de persoanele scazute ulterior din liste.

    Reply
    1. teocharis

       @EroulBula ii vor scoate
       
      nu e vorba de diversiunea cu mortii, ii vor scoate pe cei din diaspora

      Reply
      1. revealer

         @teocharis  @EroulBula Nu cred ca poti scoate pe cineva din LEP fara certificat de deces, hotarare de condamnare sau act de renuntare la cetatenie. Sa-i scoti altfel e un abuz.

        Reply
      2. Glook

         @teocharis  @EroulBula Parte din diaspora pe acte are domiciliul in Romania si buletin. De aia nu se pupa cifra INS cu aia a lu Rus.

        Reply
    2. severmihail

      @EroulBula Trebuie sa stearga in medie cam 76 de persoane pe sectie de votare. Floare la ureche. Suntem morti.

      Reply
    3. airwave

       @EroulBula Nu doar a listelor permanente.
      Verificarea vot cu vot dupa finalizarea listelor electorale si eliminarea (scaderea) voturilor mortilor, condamnatilor, celor care declara in mod explicit ca nu au votat (eu imi pun CNP-ul la dispozitie), voturilor multiple etc. Then we’ll see.

      Reply
  7. valid

    bine ca nu a vazut cristoiu cind spuneam aici pe forum ca ma bag la un pariu cu el ca ma lasa fara montblanc din cauza tutankamonilor astia

    Reply
    1. elgreco

       @Florina Incerc sa nu ma gandesc la ce vor vace in 40 de zile cand au facut ce au facut in 2 saptamani.

      Reply
      1. Annia

         @abis  @Florina Eu cred ca vor sta cuminti, pana in 12 septembrie. Dupa ce isi vor vedea visul cu ochii, nu le va mai pasa de imagine si abia atunci vor opera modificarile sensibile: DNA, procurorul general…

        Reply
      1. elgreco

         @severmihail  @abis As prefera sa spun o femeie cu bolas ….asa cum nu au multi (alt ex. Monica Macovei, are 2 randuri).

        Reply
  8. Rezon

    Pe 12 septembrie, va iesi exact cum trebuie pentru ca Basescu sa fie demis. 
    Tot raul spre bine. USL – full power, full responsibility, no more fooling around.

    Reply
  9. revealer

    Gandul:
     
    Judecătoarea Curţii Constituţionale Aspazia Cojocaru susţine că referendumul ar fi trebuit anulat pe motiv că s-a bazat pe date false.
     
    „După mine, trebuia anulat referendumulul pentru că s-a bazat pe date false”, a spus Aspazia Cojocaru, la scurt timp după ce Curtea Constituţională a decis să amâne până pe 12 septembrie o decizie în privinţa referendumului.
     

    Reply
    1. ToxicMushroom

       @revealer atunci cei care au livrat datele false nu ar trebui sa raspunda pentru asta???

      Reply
      1. revealer

         @ToxicMushroom Cum a ajuns madam Cojocaru la concluzia asta? In baza a ce? Sa ne zica si noua, pulimea moarta, care date sunt false in in baza caror documente primite de CCR.

        Reply
  10. valid

    in 12 septembrie ar trebuie sa fiu in concediu. dupa cum merg lucrurile se pare ca va trebui sa-l iau mai devreme. ptr totdeauna

    Reply
    1. ToxicMushroom

       @revealer nu mai are nicio relevanta cand expira mandatul ei. pana pe 12 septembrie se va constata ca suntem mai putini si ca referendumul e valid. vor avea loc alegeri prezidentiale, crin va castiga. ne-am convins de tot ca trai intr-o tara de prosti, condusa de niste inconstienti. noi ramaseseram aici, niste blanzi naivi. e cazul sa revenim la realism: traim in romania… trist, nu?

      Reply
  11. elgreco

    Daca stau sa ma gandesc bine era de asteptat, am observat ca Primul Plagiator de fiecare data cand da o lovitura e plecat din tara, e in concediu, we oriunde numai la mansa nu …

    Reply
  12. Hongse

    Ăştia-s hotărâţi.Oricum rezultatul va fi cum vor ei. De ce dracu n-au validat referendumul azi, cu 7.4 milioane pe listele de alegători, 100% vot DA? Ce aparenţe să mai salvezi când ştie toată lumea ce-au făcut? Măcar ştim o treabă şi ne apucăm de făcut bagaje.
     

    Reply
    1. promaa2002

       @Hongse pai acum usl ce va face ? va micsora listele ? pai mai raman valabile atunci nr de voturi ? cum draku se mai verifica cheile la procesele verbale de la incheierea votarii ?

      Reply
    1. promaa2002

       @cocosila dan tapalaga spunea aseara ca are informatii ca se umbla la judecatorii ccr, vedem in seara asta pe b1tv ce mai zice…

      Reply
  13. Rezon

    Dreapta lui peste prajit, de luni incoace, e sub pat. PDL, ICCD, NR, PNTCD, mai existati? Aveti ceva de spus?

    Reply
  14. dragos paul

    Bleen a pus punctul pe I:
    „Tema săptămînii au fost listele, cu numărul de alegători, cu morți, cu vii, cu plecați, cu veniți. Nu lovitura de stat, nu invalidarea acesteia, nu frauda. Asta e. Ăsta e rezultatul.”
     
    Adaug: o incompetenta de proportii epice. Stic ca post factum se vor gasi scuze si rationalizari dar asta este. Inainte de a injura adversarul sau CC sa acceptam  INCOMPETENTA AUTISTA  a echipei BAsescu PDL. PUNCT.

    Reply
    1. abis

       @dragos paul Indiferent ce facea echipa Basescu, aia patru pusi de PSD acolo tot asa faceau: raspundeau la comenzi.
       
      Astept reactia lui Base, pur si simplu sunt consternat, nu mai stiu ce sa zic…

      Reply
      1. dragos paul

         @abis
         Domnilor, atunci sa mergem acasa toti pentru ca indiferent ce face echipa Basescu adversarul tot aia face.

        Reply
        1. elgreco

           @dragos paul  @abis Daca ai in mana un bat cu ala te bati , nu-i poti spune sabie si sa tai in stanga si dreapt, acum hai sa fim si realisti.

          Reply
      2. GabiDumitru

         @abis  @dragos paul
         Si eu gandesc la fel.
        N-a zis Ilici ca Romania nu trebuie sa se impiedice in citeva procente.
        E,asta au sclavii lui de la CCR.

        Reply
    2. Never G

       @dragos paul Acum dam cu parul tot in ei. Asa ne trebuie daca NOI POPULATIA DORMIM. Ce am facut in acesti ani ca sa avem dreptul sa judecam pe altii? Unde este minimul ajutor in implementarea reformelor? Am criticat  in cor cu USL-ul! Daca nu ne cunoastem interesul si demolam acum putinul pe care il avem, mai tarziu ne vom plange degeaba. Statul de drept se clatina si in loc sa strangem randurile cautam vinovati, nu vor mai fi alegeri libere.

      Reply
  15. elgreco

    O MARE BATAIE DE JOC impotriva orcarei logici si a bunului simt…banuiesc ca Vocea Rusiei  face spagatul de bucurie.

    Reply
  16. revealer

    Adevarul zice asa: UPDATE 16.07   Scorul a fost de cinci la patru pentru invalidarea referendumului, dar pentru adoptarea unei decizii erau necesare şase voturi pentru una dintre variante.

    Reply
      1. revealer

         @abis Pai cei 5 nu trebuiau sa-i lase pe ceilalti sa plece de-acolo pana nu-si bagau mintile in cap!

        Reply
        1. abis

           @revealer Dar aia cinci de ce dracu au amanat tocmai pana in 12 sept? Daca tot amanau, de ce nu au amanat o saptamana, na!

          Reply
  17. airwave

    Acum incepe distractia. 
    Primul pas – contestatie pentru implicarea politicului in actul de justitie, vezi scrisorile si intampinarile trimise de Zgonea si alalalt (din functiile lor in Parlament, nu ca simpli cetateni, nici macar ca oameni cu functii in vreun partid).
    Al doilea pas – contestarea fiecarui vot in parte (pe baza CNP) si cererea de a se confirma ca votantul este viu, in deplinatatea facultatilor mintale si ca la data de 29 iulie se afla fizic in proximitatea sectiei la care a votat.
    Privind partea buna a lucrurilor, nemernicii au o luna in plus sa se faca de cacao. In ritmul asta, pana la alegeri ajung la 10%.
     
    Pareri?

    Reply
    1. Rosu

       @airwave Bai, lasati-ma cu facutul de cacao… Se fac de cacao pe banii mei si ai tai, fac de cacao toata tara. Nimic nu va mai misca pentru ca „strazile” sunt in razboi…

      Reply
    2. airwave

      Perceptia mea – de la niste km distanta – e ca oamenii de partea „noastra” pot supravietui doua luni in conditii de restriste (aka Somnorila la Cotroceni, euro la 6.5 lei etc). Aia 87% s-ar putea sa nu. Cand salariul e 12 milioane si rata e 3, conteaza al dracului de mult daca in loc de 3 ajunge 4. Sau gresesc?
       

      Reply
    1. DanCanada

       @GabiDumitru tui mortii mamii lor, o sa-ivedem peste tot inca o luna-doua, timp in care au sa intareasca cursul la 7-8 lei/euro; pina n-o sa le para rau la cei vii ca sint vii astia nu se lasa

      Reply
  18. Bleen

    Tema săptămînii au fost listele, cu numărul de alegători, cu morți, cu vii, cu plecați, cu veniți. Nu lovitura de stat, nu invalidarea acesteia, nu frauda. Asta e. Ăsta e rezultatul.

    Reply
    1. dragos paul

       @Bleen
       Corect Mirel. Asa este. Asta este rezultatul unei incompetente de proportii EPICE.
       

      Reply
  19. Merechene

    so… ce vor sa faca? sa-i controleze la sange pe aia care au votat si sa decida ca de fapt au fost 30%, apoi sa spuna usl-ului OK, puteti sa considerati noile date de la recensamant?

    Reply
    1. DanCanada

       @elgreco Da, de-aia ticalosu’ zicea ca o sa respecte decizia oricare ar fi aia si era suspect de linistit

      Reply
  20. EroulBula

    Cum dracu’ sa modifici listele electorale fara sa scazi voturile exercitate pe numele celor decedati si/sau plecati din tara ?

    Reply
  21. Rosu

    Deci luati aminte ca cacatul pre dansii al judecilor de la CCR are ca pretext documentul trimis de MAI unde afirma ca nici ei nu stiu daca asa e… Este incredibil. Romania arata ca o tara de semi-analfabeti fara bun simt si reguli etice.

    Reply
  22. zduber_schoen

    Alegerile parlamentare si locale nu necesita cvorum pt. a fi validate. Conteaza doar cei care au votat, prezenta este un detaliu.

    Reply
        1. zduber_schoen

          @revealer @Bleen Foarte bine. La urmatoarele alegeri sa se intocmeasca listele cu acuratete. Problema cu anularea alegerilor parlamentare si locale este ca ele au fost deja validate. Nu exista procedura pt. asa ceva…

          Reply
        2. elgreco

           @revealer  @zduber_schoen  @Bleen Intrebare de baraj : Sant valide hotararile parlamentului in acest caz ?

          Reply
        3. revealer

           @elgreco  @zduber_schoen  @Bleen Parlamentul a fost ales in 2008. Listele de atunci nu le-a contestat nimeni.

          Reply
      1. airwave

         @Bleen  @zduber_schoen Si, pe cale de consecinta, mai exista o majoritate care sa decida suspendarea presedintelui? Dar una care sa sustina guvernul la o eventuala motiune?

        Reply
        1. elgreco

           @airwave  @Bleen  @zduber_schoen Ar putea fi contestate locale ? chiar daca nimeni nu lke-a contestat inca.

          Reply
  23. valid

    baietii de la usl haideti cu propunereea ptr desfiintarea ccr. eu unul va sustin. citeva salatrii mai putin ptr unii care o freaca in robe

    Reply
  24. Merechene

    .incredibil! adica inca o luna de circ cu crin la Cotroceni?  pana in decembrie vine sfarsitul! daca nu al lumii, al Romaniei, sigur.

    Reply
  25. Annia

    Membrii CCR isi asuma nebunia pe care au declansat-o? Isi dau seama ca vom fi intr-o instabilitate cu consecinte infioratoare pentru societatea romaneasca?

    Reply
      1. Annia

         @GabiDumitru Nu au ce cauta acolo, in cazul acesta! Trebuia sa isi dea si demisia, in bloc, imediat dupa ce au decis amanarea!

        Reply
    1. abis

       @Annia Ce instabilitate? Majoritate parlamentara USL, guvern USL, presedinte USL, totul e bun si frumos
       
      Mama ce ne-au tras-o judecatorii de la CCR… Nimeni nu se astepta la asta, ne-a prins pe toti nepregatiti.

      Reply
  26. poweraxxel

    PDL ar trebuie sa iasa public cu declaratia asta. SI sa isi anunte intentia de a contesta la CCR dupa viitoarea decizie legitimitatea alegerii numarului de parlamentari, precum si a alegerilor locale trecute!!!!

    Reply
  27. EroulBula

    Ok, abia acum se va desavarsi frauda.
    Vor cere primariilor listele actualizate iar primarii USL vor taia si morti si plecati din tara pana va ramane populatia necesara pentru validarea referendumului.

    Reply
        1. SimonaM

           @abis  @EroulBula Îi taie de la locale. Din câte știu eu, cetățenia dă dreptul de vot, nu domiciliul.
          Au schimbat și asta?

          Reply
      1. EroulBula

         @SimonaM Lista va fi facuta de birocratii angajati de jupanul local, va fi semnata de acesta si transmisa la Bucuresti. Cine o va vedea ca sa tipe ca au fost taiati de pe lista cei plecati? Intr-un tarziu ….. 6 luni ….. 1an poate va fi urmarit penal vreun primar dar ei deja vor avea justitia si vor rezolva.

        Reply
  28. Hongse

    Cică până pe 12/9 vor vedea câte persoane au părăsit teritoriul. Cui dracu-i pasă câte persoane votează la Paris sau la Calafat?
     

    Reply
  29. Ioana S

    „Niciodată justiţia unei ţări nu a făcut atât rău pentru ţara respectivă cum a făcut cea română” – Traian Basescu

    Reply
    1. elgreco

       @dragos paul nu este adevarat, era asteptata o rezolutie…nimic altceva….ce starteghie puteai avea ?

      Reply
      1. dragos paul

         @elgreco
        Evident ca cel mai bun lucru era sa lasi USL sa-si execute presiunea si sa creeze conditiile justificarii acestei decizii sau non decizii. Nu? Satatul cu mainile incrucisate in timp ce adversarul lucreaza…
         

        Reply
        1. elgreco

           @dragos paul Nu vreau sa polemizez dar albul este alb, o decizie cu fapte si date clare este o simpla decizie de luat…nimic mai mult.

          Reply
    1. Hongse

      @Bleen
      Felicitări USL. FMI e în ţară azi şi Viviane Reding aşteaptă în telefon până pe 12.
       

      Reply
        1. ny2

           @Rezon  @EroulBula Kovesi a zis ca mandatul lui Morar se poate prelungi in nush ce conditii. Ea il prelungeste.

          Reply
  30. severmihail

    UPDATE 16.09: CCR a aminat pentru 12 septembrie decizia, cerind pina atunci verificarea tuturor listelor electorale, transmit televiziunile de stiri. Pina atunci, Crin Antonescu ramine presedinte interimar si Traian Basescu presedinte suspendat

    Reply
    1. teocharis

       @poweraxxel exact
       
      iar intr-o luna vor avea timp sa „ne numere” astfel incat sa iesim cati trebuie

      Reply
  31. Rheia

    Începi să-l înțelegi pe Mircea Mihăieș, care spunea în 2004: „Nu mai sint chiar june, asa ca-mi pot permite sa fiu vehement: m-am saturat de votul batrinilor infricosati!”. 

    Reply
      1. DrMengele

         @valid Nu ar fi o mare pierdere, daca ma gindesc la Predescu de exemplu, dar cine o sa ii ia locul?….lol

        Reply
  32. Taticu

    Preşedintele grupului socialiştilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda:
     
    „Legal, Traian Băsescu are dreptul să rămână în funcţie. Întrebarea este dacă simte că mai are şi legitimitatea necesară pentru a continua să fie preşedintele României”
    „Imaginea României a fost în mod cert afectată în ultimele săptămâni”
    „Acest conflict ar trebuie să se încheie paşnic, cordial, prin respectarea muncii guvernului şi a administraţiei statului, nu prin războaie personale. Problema este că nu sunt sigur că aceasta va fi desfăşurarea evenimentelor pe mai departe”
    „Europa nu mai vrea şi nu mai are nevoie doar de vorbe din partea României, ci de acţiuni care să demonstreze respectarea statului de drept şi a principiilor democratice în România”
    „Sprijinul meu pentru Victor Ponta nu este necondiţionat. Afilierea politică nu este suficientă”.

    Reply
  33. valid

    le-am facut ditai daravela mosnegutilor cu neiesitul nostru la vot. daca era vreo 52 sa vezi cum decideau in 5 min ca 52>50. asa la 46 au dubii

    Reply
      1. Andy RWX

         @teocharis  @valid De acord. Iulia e o tipa misto. Si cand spun misto pe refer la neuronii din dotare care efectiv lucreaza. E bine ca este acolo. Poate face diferenta

        Reply
  34. Rezon

    Io zic sa ne scoata pe toti in careu si sa ne puna sa numaram: „unu…doi…trei…patru…opt mii cinci sute douazeci si noua…un milion doua sute treizeci si doua de mii unsprezece…”

    Reply
  35. adib3

    Cand cu taierea pensiilor in 2010, judecatorul Predescu a explicat unor jurnalisti ceva cu lungimea manecii de camasa sau asa ceva. Daca omul intelege astfel de argumente, atunci trebuie venit cu astfel de argumente

    Reply
  36. poweraxxel

    cred ca ccr va decide repetarea, iar in timpul referendum-ului MAI va veghea ca nimeni sa nu se nasca, sa nu moara, sa nu mearga la toaleta, etc.

    Reply
        1. musiuplugary

           @Ioana S @Bleen  hahaha, al nimanui, n-am urmarit dcnews niciodata, acum m-am lamurit. i-am vazut pe chirieac, srs si val valcu. scuze de spatiu ocupat

          Reply
        2. Bleen

           @musiuplugary Da. Nu e cazul să discutăm aici dacă infromațiile de pe dcnews sau de la antene sau rtv sînt reale. Sînt minciuni de la un capăt la altul, 100%, este deja demonstrat.

          Reply
        3. Rezon

           @Florina Sters. A fost doar un link administrativ provizoriu pentru lamurirea cetateanului @musiuplugary 

          Reply
        4. Hongse

          @Bleen@musiuplugary
          Acuma, dacă-mi aduc eu aminte de vremile când dr. Ponta încă era pe la consiliu, Turcescu a preluat o ştire de la dcnews. Ştire de care s-a dezis juma’ de oră mai târziu de altfel. Se făcea cum că marţi se discută în plenul parlamentului ce mai trebuie făcut/acaparat ca să-l demită pe Băsescu şi până vineri Băsescu e suspendat…
           

          Reply
      1. Andy RWX

         @valid  @quaddelta „Stim ce ati facut in vara lu 2012” .. politica romaneasca e un fel de hollywood autohoton. Toate actiunile politice se pot asocia cu nume de filme. Inca urmarim „Greu de Demis 2”. Acuma suntem la partea cu genericul de final in care se deruleaza actorii principali, producatorii si regizorii, fara a uita de echipele „tehnice”.

        Reply
  37. adib3

    Toate argumentele aduse de USL in fata CCR sunt lipsite de valoare juridica.
     
    Rolul lor e acela de a pune presiune psihologica asupra curtii ( sa se gandeasca judecatorii ca ar fi nedemocratic sa revina Base la Cotroceni, ca poporul e frustrat etc)
     
    Tabara noastra a facut o mare greseala ca nu a raspuns, prin trimiterea de cereri la CCR, acestor presiuni.
     
    De exemplu, in 2007, Parlamentul si Guvernul care au organizat suspendarea au continuat bine mersi in functie si nu s-a pus problema ca ar fi ilegitimi desi aveau milioane multe de voturi impotriva

    Reply
      1. adib3

         @SimonaM Sa vina cu orice fel e argumente, ridicole si neprofesionale chiar, pentru a slabi presiunea psihologica asupra judecatorilor.
         
        Exemplu: chiar daca suntem 16 milioane, 7.4 tot nu sunt o majoritate. Cine a stat acasa nu e deranjat de mentinerea status- quo ului. Asta ar trebui sa-o scrie intr-o hartie catre CCR

        Reply
        1. adib3

           @Taticu  sunt 7 si ceva. Restul, care au votat NU, nu se pun. Repet, e un argument psihologic, nu juridic

          Reply
        2. SimonaM

           @adib3 Adică let’s keep people busy, să stea ăia în cămeșoaie vișinii cu orele în ședințe ca să ne răspundă și nouă că da, 46 < 50 și 7,4 milioane nu e majoritate?

          Reply
        3. adib3

           @SimonaM Daca aia sunt asa cum sunt si sunt zapaciti de aberatiile USL, atunci trebuie scosi din starea de zapaceala, chiar cu argumente ridicole, nejuridice.

          Reply
  38. Ioana S

    eu inteleg asa lalaiala: la cata imbecilitate au dat dovada astia de la CCR in asa zisul lor aviz de neincalcare grava a Constitutiei de catre Basescu, partea cu „declaratia x a lui Base poate fi interpretata”, e chestiune de timp pana vor gasi imbecilitatea geamana a asteia de sus pt. a impaca si varza uslamista si pentru a ramane si ei cu cururile in raiul CCR-ist.
     

    Reply
      1. Ioana S

        cauta in Google poza lor de grup. iti inchipui ce imaginatie salasluieste in ADN-ul lor din moment ce mamele lor s-au intalnit cu tatii lor si-au facut secsulet?

        Reply
      2. hope18

         @teocharis  @Ioana S
         Cred ca sosit momentu CCR sa inceteze cu scaldatul, ca ne ducem cu toti in prapastie.Vreau sa cred, ca desi sunt numiti de partide, sunt totusi responsabili.Nu ne pot lasa asa pe mana unor iresponsabili(usl) ,cu atat mai mult ca invalidarea referendumului este absolut legala.Nu le cere nimeni sa faca ilegalitati.(doar usl)

        Reply
    1. AndreeaP

       @Ioana S
       eu cred ca singurul lucru in afara de nevalidare pe care-l poate face CCR este sa dea un termen MAI-ului in care sa vina cu rezulatetele corecte de la Evidenta Populatiei, singurele care au, portivit legii legatura cu listele electorale. Oricum ar lua-o, oricum ar suci-o, mai putin de 18 mil n-au cum sa le dea.

      Reply
      1. teocharis

         @AndreeaP  @Ioana S MAI-ul tocmai a spus ca nu are aceste date si ca trebuie sunat la AEP
         
        inteleg de pe thread (Muhulet) ca si AEP a scaldat-o, adica nici ei nu au datele
         
        nu stiu daca au pasat problema altei institutii

        Reply
        1. Andy RWX

           @teocharis  Muhulet nu a scladat-o. A zis foarte clar ca nu este responsabilitatea AEP. Si a explicat si de ce. Si are dreptate.

          Reply
        2. Hongse

          @teocharis@Andy RWX
          MAI până la urmă. Când s-o întoarce Rus din concediu. Dacă s-o mai întoarce ministru, că la certat tov. Iliescu ieri.
           

          Reply
        3. Andy RWX

           @teocharis Pai am zis mai devreme. A mai ramas Patriarhia :)) Da si aia or sa dea inapoi ca or sa zica „Noi nu le cantam prohodu decat la romanii din tara. pe aia de afara nu-i stim” 🙂 Asa ca totusi ramane varianta lui Bleen. Refrendum cu intrebarea „Existi?” :))

          Reply
      2. Hongse

        @AndreeaP@Ioana S
        Mda, dar dacă fac asta cu renumăratul şi-o mai lălăie până prin decembrie ne-am dus dracu’ de tot.
         

        Reply
      3. Ioana S

        termenul de cat sa fie, 3-4-5 ani? e munca dracului, de Sisif. vorba cantecului „c-asa-i lumea trecatoare, unu naste altu moare”

        Reply
  39. musiuplugary

    mortii(lu’ Ametescu) care nu au votat vor sa stie cati morti(a lu’ Rus) au votat? unde-i PDL? unde-s fraudele? unde-i sangele pe peretii cu 3 trandafiri?

    Reply
      1. Xilef

         @promaa2002 Se poate traduce in 2 sensuri:
        – pozitiv: un drum greu pentru refacerea credibilitatii – CCR invalideaza ref.
        – negativ: am pus-o, alegeri prezidentiale anticipate + tot circul – CCR valideaza ref.

        Reply
  40. Bleen

    Eu înțeleg așa: acum scorul e 6-3 pentru invalidare. D-aia USL-ul tot trage de timp, sperînd să mai convingă un judecător să cedeze, să se facă 5-4 și să se lălăie.

    Reply
      1. Bleen

         @promaa2002 Înțeleg. Eu nu umblu cu informații din interior. Din interior vin numai intoxicări sau informații proaste. În interior a fost și este o confuzie greu de imaginat.

        Reply
    1. RaulB

       @Bleen Greu de crezut asa ceva. Nu pot sa-mi imaginez ca macar unul dintre cei din CCR poate sa sustina validarea unui referendum cu prag, la care s-a obtinut 46%

      Reply
      1. abis

         @RaulB  @Bleen Eu deja incep sa ma enervez si cred ca o sa stric tastatura tot apasand F5. Ce dracu’  le ia atat?!
         
        Si intre timp realizez ca astazi se incheie o luna (31 de zile) de cand au inceput puciul in parlament.

        Reply
  41. hope18

    Aud ca MAI nu-si asuma responsabilitatea pt listele de alegatori(acum am ajuns acasa)a inseamna ca nicialegerile locale nu au fost valide ,ca doar nu am murit cu totii intr-o luna

    Reply
  42. Hongse

    Deci, data trecuţă când cu ISC Ponta a fost în Afghanistan. Ieri a fost la Mamaia. Ştie cineva ce-telefoane a dat la 5:53?
     

    Reply
    1. Ioana S

      la 5:50 a sunat la UDMR ca sa afle telefonu lui György Frunda ca sa-l sune ca acesta sa vorbeasca cu unguru lor din CCR sa aiba grija sa faca bine.
      la 5:52 a sunat-o pe turnatoarea Aspazia 
      la 5:53 l-a sunat pe Predescu
      la 5:54 l-a sunat pe Gabriel Oprea de la UNPR sa-l intrebe daca a vorbit cu judecatoarea lui din CCR, Antoanella Motoc
      la 5:55 NU l-a sunat pe Cucurau ca dormea dus. in schimb l-a sunat pe Fenechiu care i-a confirmat ca a vorbit cu omu lor din CCR, Tudorel
      la 5:56 Ilici i-a confirmat ca Acsinte Gaspar stie ce are de facut pentru cauza.
       
      tragem linie, adunam. sase telefoane = nr. de voturi necesare pentru validarea referendumului.

      Reply
  43. severmihail

    Eu zic ca pana trec alea cinci minute la CCR, sa o scoata din trei in trei ore pe tanti Aspazia la geam, poate vine postasul cu pensia.

    Reply
  44. Bleen

    Hai că unirea dreptei începe bine:
     
    „Mihail Neamțu este fondatorul singurului partid de dreapta autentic existent astăzi pe piața politică românească. În absența acestuia, mulți ar fi fost obligați să se îndrepte către alte structuri mai mult sau mai puțin credibile. Avem toate informațiile care confirmă faptul că Mihai Neamțu a condus toate discuțiile într-un spirit intransigent și demn de eforturile făcute de întreaga echipă a Noii Republici în ultimele zece luni.” NR

    Reply
    1. Annia

       @Bleen Dupa umila mea parere, Neamtu si Pavelescu vor constitui doua puncte nevralgice ale constructiei-care-va-sa-fie. Stiu ca timpul preseaza, stiu ca e nevoie de unire, nu de dezbinare, dar cu cei doi va fi ca-n legenda mesterului Manole…

      Reply
    2. romanicu

      @Bleen Daca e sa ne luam dupa ce spune si chiar ce face Mihai Neamtu , NR mai are putin si ajunge la extrema dreapta! Stiu ca il frecventati, dar mi se pare ca nu este chiar persoana de care avem nevoie.

      Reply
      1. Bleen

         @romanicu Cine ”îl frecventați”? Se presupune că dacă intri pe blogul ăsta citești și altceva în afară de propriile comentarii.

        Reply
        1. romanicu

          @Bleen Domnule Mirel Axinte, cand m-am inscris in AsocBlogarY erati impreuna cu Mihai Neamtu fondator! Acum il dezavuati? Cred ca tonul dvs este deplasat si ati putea sa va ponderati! Cine nu e cu noi e impotriva noastra era un slogan de pe vremea altora! Imi pare rau ca mi-am plimbat ursul intr-un mediu nociv! Alivoar! PS Sper sa publicati acest comentariu!

          Reply
        2. Rezon

           @romanicu  @Bleen
           
          Care e supararea? Realitatea cufundata arhimedian in pecabilitate poate impune delimitari, disjunctii, falii si clivaje.

          Reply
        3. Bleen

           @romanicu  Și nu noi l-am frecventat pe Neamțu, ci Neamțu a frecventat Blogary, răspunzînd unei oferte venite din partea lui Florin Cojocariu. Din septembrie 2011 nu ne mai frecventăm. Dar ar fi trebuit să știți toate astea dacă citiți blogul. Cît despre ton, tocmai v-am șters un comentariu care sună așa:”@Ioana S Sa inteleg ca matale sugi fara sa-ti ceara nimeni nici silit nici nesilit! Bon appetit!”

          Reply
        4. romanicu

          @Bleen Cautati dupa adresa de mail! Oricum era in aceeasi perioada in care m-am inscris si la NR printre primii (sper sa nu fi facut o greseala)! Subiectul era insa altul!

          Reply
        5. SimonaM

           @Rezon  @romanicu  @Bleen 
          Io înțeleg că @romanicu nu cunoștea clivajele cu pricina, și lupta din greu să producă altele.

          Reply
        6. romanicu

          @Bleen Pai inseamna ca nu ati citit comentariul la care era raspunsul in cauza! Credeti ca CNA este la pupitru sau ca doarme? PS Deci in septembrie 2011 v-ati certat? imi pare bine pt dvs! Repet: subiectul era altul!

          Reply
        7. Rezon

           @romanicu  Se pare ca ati pierdut momentul cand dl Neamtu a fost declarat prin consens Calistrat Hogas Reloaded

          Reply
        8. Rezon

           @romanicu Incep sa cred ca acela care va inventa detectorul de ironie se va umple de bani. Deja incep sa fac inventarul marcatorilor stilistici ai ironiei. Voi reveni cu rezultatele.

          Reply
        9. SimonaM

           @Rezon  LOL. Deci în decurs de 15 comentarii @romanicu a intrat și ieșit din Blogary, a fondat NR și a ajuns la concluzia că Neamțu este Nae Cațavencu?
           
          Wow. 

          Reply
  45. poweraxxel

    Ar trebui facuta o sesizare catre UE. Populatia raportata acolo, fata de care se ia decizii si se aloca drepturi nu este ce-a reala. Ar trebui ca orgnaismele de control a UE sa se sesizeze si sa faca niscaiva controale in MAI roman …

    Reply
  46. Hongse

    „AEP verifică doar dacă primarii transmit corect datele, dacă nu ţin certificate de deces sub scaun, chestii d-astea.”  Purtătorul de cuvânt AEP.
    Păi cam câţi primari are USL acum?
     

    Reply
        1. Andy RWX

           @Hongse  @teocharis Mie mi se pare foarte Ok ce a zis Muhulet. S-a spalat pe maini elegant. Cred ca USL mai are putin si sugereaza ca trebuie cosultata Patriarhia Romana pentru a face o statistica pe fiecare parohie sa afle catzi romani au murit pana la referendum.

          Reply
        2. airwave

           @Andy RWX  @Hongse  @teocharis Nu cred ca le convine. Conform doctrinei, mortii nu mor, ci trec la cele vesnice. Pe cale de consecinta, acu’ am avea cel putin vreo suta de milioane de votanti, daca e sa-i luam numa’ pe aia de la 1859 incoace.

          Reply
  47. Ioana S

    daca ditamai Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date nu-si asuma raspunderea pentru fisa postului ce le cere sa ne stie bob cu bob la nivel de zece zecimale, inseamna ca BUGETARII dintr-insa sunt niste javre ordinare ce papa bani publici de pomana.
    DEMISIA!

    Reply
    1. GabiDumitru

       @Ioana S
       In tara asta,in afara de Parlament,care face tot ce vor muschii lui Felix,nici o alta institutie nu-si asuma raspunderea.

      Reply
    2. romanicu

      @Ioana S Bugetarii fac, ca si ceilalti functionari din tara si din lume ceea ce li se spune de catre sefi/manageri/ , respectiv ministri, parlamentari, partide si, ultimul pe lista, presedinte! Daca toti sefii lor le spun sa ei numara cu pot in lipsa unor proceduri clare bazate pe legi si regulamente! Asta e!

      Reply
      1. Ioana S

        daca sefii lor le cere s-o suga silit, ei o sug? despre ce procedura einsteiniana e nevoie sa stii cati gigei, georgete, vasili si marioare sunt in tara asta?

        Reply
        1. DrMengele

          Romania nu e chiar locul unde iti poti gasi dreptatea in Justitie. Asa ca, cel putin metaforic vorbind, subordonatii in general le-o sug sefilor, daca li se cere. Nu ma aflu nici in postura de bugetar si nici nu traiesc in Romania si nici nu propavaduiesc statul in genunchi la mina sefilor, dar incerc sa nu ii judec atit de radical pe cei care nu reusesc sa stea intotdeauna in picioare in fata sefilor. Nu ii scuz, dar nu vreau sa ii judec pe toti la gramada.

          Reply
  48. Nea

    Cine spune că morţii nu trebuie să fie calculaţi între cei cu drept de vot?  Cred că mulţi au murit înjurând politicieni sau chiar din cauza politicienilor.
    Procurorul Panait, de exemplu, sunt sigur că ar fi boicotat referendumul.

    Reply
      1. DrMengele

         @Rezon Coerenta in discurs e floare rara in politica de azi.
        Fata asta imi da speranta si o stare de bine.

        Reply
  49. bilbofil

     @Bleen  și Dragos Paul Aligica, mulțumesc pentru atitudine. Lupta politică fără principii este ca vaporul fără busolă (GPS), ajunge rapid pe fundul apei.
    Pe de altă parte, Barbu Mateescu propune o perspectivă sociologică extrem de necesară asupra „faliei” din societatea romînească. Mulțumită lui Adrian Stanciu pe Facebook am găsit un articol al lui Lucian Croitoru, JAFUL vs. DREPTUL DE A NU MINTI (http://www.wall-street.ro/files/135265-310.pdf),  care completează economic, ceea ce lipsea la Barbu (mai ales în raport cu postara inițială a acestuia, cu baza sociologică a analizei). Este vorba de felul cum numărul mare de bugetari și asistați pune în opoziție „libertatea economică” (bunăstarea) cu „libertatea politică” (statul de drept) pentru o pătură periculos de amplă a societății. Articolul lui Croitoru este la rîndul lui corijat de evaluările lui Barbu în partea sociologică, inevitabil naivă.Cred că cele trei-patru articole trebuie să fiepunctul de plecare pentru o nouă strategie a „Reformiștilor” (detest noțiunea formală sau găunoasă de „dreapta”). 

    Reply
    1. geronimo

       @bilbofil   Ce fain : „JAFUL vs. DREPTUL DE A NU MINTI” nici n-am citit inca, dar banuiesc.. 

      Reply
      1. bilbofil

         @geronimo Nu e ce pare, este doar o completare economică aridă la perspectiva sociologică a lui Barbu Mateescu

        Reply
    2. geronimo

       @bilbofil  putini mai amintesc astazi, mai ales libertarienii, ca „bunastarea” administrata, cum altfel? de catre stat , e direct liberticida. Or, marea majoritate a „democratilor” de azi pe asa ceva jura, o prefera libertatii politice

      Reply
      1. bilbofil

         @geronimo Atenție la ce spun Barbu mateescu și Croitoru. Opțiunea „libertăii economice” e nesustenabilă dar majoritară. Avem nevoie de punți și de alianțe cu unii „solidariști”. Avem cu ce să le construim dacă noi între noi, „reformiștii”, învățăm să fim autonomi și să cooperăm. „Coelctivist” ar fi fost mai adecvat decăt „solidarist”, dar a căpătat un sens la fel de peioriativ ca și cuvîntul țiigan.

        Reply
        1. Rosu

           @bilbofil  @geronimo uuuiihh… nu mai spune „colectivist” ca 1. nu e acelasi lucru cu solidarist, care are un inteles diferit; 2. suna urit si foarte urit 🙂
           
          Solidarist, da, adica se mentine o comunitate prin solidaritate, nu prin punerea „binelui comun” deasupra, ci prin punerea binelui pur si simplu deasupra. Colectivismul presupune tocmai sacrificarea drepturilor persoanelor pentru un bine comun presupus sau probabil, pe cand solidarismul presupune sacrificiul individual asumat al unora intru repararea unor situatii punctuale. Sunt doua principii diferite – zic eu.

          Reply
        2. Rosu

           @bilbofil  @geronimo Am citit, poate nu cu atentia maxima, dar am citit. Dar eu vorbeam strict despre adecvarea termenilor, fara ca sa am pretentia de a contrazice rationamentul.

          Reply
    3. bilbofil

       @Bleen Dacă tot a venit vorba. Am avut ocazia să îl ascult pe Lucian Croitoru vorbind în engleză. Dincolo de un stil bolovănos, de Stolojan citind, de erudiție (e drept, economică) a ideilor de nivel Patapievici – care făceau ca nimic să nu fie pe înțelesul colegei mele de interpretariat – a fost și atunci o delectare. Omul nu vorbește în niciun caz ca să se audă.

      Reply
  50. romanicu

    Directia pentru Evidenta Persoanelor arata ca exista posibilitatea ca in listele electorale permanente sa fie inscrise persoane decedate al caror deces sa nu fi fost comunicat „de catre ofiterii de stare civila din cadrul primariilor” sau ale caror date sa nu fi fost operate „de catre personalul serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor din subordinea consiliilor locale”. De asemenea, Directia pentru Evidenta Persoanelor mai scrie ca e posibil ca in listele electorale sa mai apara persoane decedate al caror deces sa nu fi fost comunicat „de catre familie sau autoritatile straine” sau din cauza „neindeplinirii sau indeplinirii defectuoase de catre primari a obligatiei de actualizare a listelor electorale permanente”.

    Iata de ce faceau de zor situatia cu mortii la Primarii pentru ca MAI a fost dezinformat!!!
    Cred totusi ca exista un Plan B al pucistilor dar sper sa se mai uite si Dumnezeu spre partea asta de Lume! Altfel…

    Reply
    1. abis

       @romanicu La fel, exista teoretic si posibilitatea sa nu fie inscrisi pe liste toti cei care au implinit 18 ani, nu?
       
      In lege scrie ca baza de calcul o reprezinta aceste liste; nu scrie nicaieri ca daca listele contin erori intr-un sens ori in altul avem alta baza de calcul. Avem o cifra oficiala, cu aia defilam pana cand alta cifra oficiala ii ia locul.

      Reply
      1. romanicu

        @abis Eu zic ca daca USL isi permite sa sfideze pe d-na Viviana care asteapta de ieri la sirvici rezultatul deliberarilor CCR e ceva putred la mijloc…

        Reply
  51. DrMengele

    Se pare (conform B1) ca Rus nu a semnat ultima adresa de la MAI…:) se tulbura apele in USL rau …

    Reply
  52. DrMengele

    Ce e haios la numaratoarea alegatorilor, e ca USL-ul i-a socotit pe morti la voturile lor (cred ca sint morti care au votat si de doua ori….lol), dar vrea sa ii scada din voturile totale…lol

    Reply
  53. geronimo

     ca bine zice :
    „Până la urmă problema fundamentală nici nu este Moscova, care este liberă să creadă în ce vrea, ci iresponsabilitatea liderilor USL față de țara pe care nu vor s-o guverneze, ci s-o stăpânească”
                                                                                                                                         R. Culcer

    Reply
    1. severmihail

       @teocharis Adica daca o institutie este incompetenta, Presedintele tarii este demis. Cool.

      Reply
  54. AndreeaP

       Vad ca se pune mereu intrebarea de ce n-au facut listele corecte inainte de referendum? Eu cred ca raspunsul e simplu:  n-a avut nimeni nici un interes. La orice socoteala, la orice reconciliere de date intre institutii, la orice numaratoare a CNP-urilor celor vii cu drept de vot, rezultatul este tot cam pe-acolo, pe la 18 mil. Singura lor scapare au socotit a fi aceasta balmajeala pe care o vor porni dupa referendum, din care sa nu mai inteleaga nimeni nimic.Nimeni sa nu mai stie de fapt care-i cifra exacta, si mai ales unde s-o caute, pentru ca nimeni nu-si asuma corectitudinea datelor pe care le furnizeaza.
         E sigur sigur ca au mers pe principiul: Daca nu-i poti convinge, zapaceste-i!

    Reply
  55. poweraxxel

    daca CCR decide ca majoritatea nu sunt cei 18 milioane, nu ar trebui ca in secunda urmatoare sa declare Parlamentul dizolvat ca fiind in neconcordanta cu numarul real de romani? SI sa declare toate deciziile ale acestuia de la inceputul mandatului ca fiind nule? 

    Reply
    1. Beavix

      @poweraxxel Dacă CCR decide că nu sunt 18 mil. de alegători, atunci în primul rând trebuie să pună la loc loc un alt număr în locul acelui 18 milioane. De unde-l pune? Că nu au nici ei și nici altcineva (în afară de Evidența Populației) vreun mijloc ca să numere cetățenii cu drept de vot .

      Reply
      1. teocharis

         @Beavix  @poweraxxel Evidenta Populatiei tocmai s-a derobat de chestiune
         
        sustin ca nu mai AEP au listele „reale” (whatever that may mean)

        Reply
  56. Ioana S

    stie cineva de cati grajdani-balabani dispun uslamistii? pana acum avem asa: unu la ISC – ala cu N0049 n-a furat, doi la RAPPS – ala cu parchetul din Dante a fost cumparat de Basescu din bani publici, trei la INS – ala cu 16 milioane, patru la CNAS -ala cu tot 16 mil, cinci la Evidenta Populatiei -ala care nu-si asuma raspunderea pentru 18+ mil. alegatori.
    nu m-as mira ca diseara indragita Oana Stancu sa prezite iarasi un document bomba unde un grajdan-balaban, al 6 lea, din Biserica Ortodoxa Romana adevereste ca mama lui Ponta = mama lui Isus =virgina.
     
     

    Reply
  57. Bleen

    Blogary în iulie:
     
    29 627 vizitatori unici
    105 709 vizite
    257 600 afișări
    pagini/vizită 2.44%
    durata medie a vizitei 05:47
     
    Zilele cele mai aglomerate:
     
    9 iulie –  2 833 vizitatori unici
    4 iulie – 2 718 vizitatori unici
    10 iulie  – 2 601 vizitatori unici
    8 iulie – 2 593 vizitatori unici
    3 iulie – 2 502 vizitatori unici
     
    Articolele cele mai citite:
     
    Sîntem în plină dictatură și discutăm tactici electorale – 3 586 vizitatori unici
    Lovitura de stat pe intelesul tuturor – 3 323 vizitatori unici
    Mai țineți minte? – 3 052 vizitatori unici
    Astăzi, în Piața Victoriei, ora 19.00. Și mîine, și poimîine. – 2 990 vizitatori unici
    Plebiscitul USL. Sondaj. Frauda. – 2 444 vizitatori unici

    Reply
  58. Bleen

    Olteni
     
    alegători în liste: 2 529
    prezenți la vot: 2 456 (97.11%)
    DA – 2 371 (96.53%)
    NU – 79 (3.21%)
    nule –  6observatori cît p-aci să fie bătuți – 1
     

    Reply
    1. teocharis

       @Bleen nu poate fi prezenta de 100%, cunosc acel sat foarte bine , cel putin 50%(tinerii…) sunt plecati „la munca” afara!

      Reply
      1. teocharis

         @EleBelele  @Bleen diferenta de la 1700 la 2500 e asigurata de turistii electorali din Olteni

        Reply
      2. EroulBula

         @EleBelele  @Bleen Poate e un alt Olteni. Daca e acelasi insemna ca au schimbat baietii tot. Procese verbale, saci cu voturi, tot. Mai ai copia dupa procesul verbal?

        Reply
        1. EroulBula

           @EleBelele  @Bleen Mai bine zis 800 dupa ce ai plecat, pe suplimentare plus absenti care au votat. Mai ai procesul verbal?

          Reply
        2. teocharis

           @EroulBula  @EleBelele  @Bleen „plus absenti care au votat”
           
          what exactly do you mean by that

          Reply
        3. EleBelele

           @Bleen
           
          denloc   sv      ta     tapu      bvp bva vveda vvenu tvn
          OLTENI 220  1549 1439 1704 265 1368 71        0
           
          TA = Numarul persoanelor inscrise in lista pentru referendum
          TAPU = Numarul participantilor
          BVP = Numarul de buletine de vot primite pentru a fi intrebuintate
          BVA = Numarul de buletine de vot ramase neintrebuintate
          VVEDA = Numarul voturilor valabil exprimate la raspunsul „DA”
          VVENU = Numarul voturilor valabil exprimate la raspunsul „NU”
          TVN = Numarul voturilor nule

          Reply
        4. EroulBula

           @teocharis  @EleBelele  @Bleen Dupa ce a plecat Elenina au inceput sa incercuiasca pe listele permanente numele celor care nu votasera pana la sfarsitul zilei (vii sau morti) apoi au bagat in gramada buletinele corespunzatoare.

          Reply
    2. EleBelele

       @Bleen gata, am gasit explicatia: au fost doua sectii pe olteni: 220 ( a mea) si 221 (a lui @bilbofil )

      Reply
      1. EroulBula

         @EleBelele  @Bleen  @bilbofil Am facut spume la gura de indignare si apoi am aflat ca erau doua sectii in sat :-))))))))))))

        Reply
        1. bilbofil

           @EroulBula  @EleBelele  @Bleen Rezultatele mele (prezență peste 100%) sînt pe Facebook la Blogary.

          Reply
        2. bilbofil

           @EroulBula  @EleBelele  @Bleen Rezultatele mele (prezență peste 100%) sînt pe Facebook la Blogary. Și e vorba de aceeași comună dar de sate diferite.

          Reply
  59. Rosu

    Ce se intampla acum suna a aburirea CCR si umplerea ei cu sesizari si adrese, care trebuie luate in considerare sau macar citite acolo. De ce trag de timp? Cat spera sa amane si pentru ce?

    Reply
    1. revealer

       @Rosu Mi-e greu sa cred ca o pot lalai pana pe 12 august. Mai degraba spera sa prinda Crin inca o seara la pupitru.

      Reply
      1. romanicu

        @revealer @Rosu E foarte usor sa o lalaie. Parlamentul se va reuni saptamana viitoare (pt ca sunt plecati cu puie M la mare), dar nu vor avea cvorum de sedinta ( pt ca altii sunt plecati cu Varanu in Grecia) si uite asa, se crapa de zorii zilei de 23 Agust ca tot era sarbatoare nationala….:)))

        Reply
        1. quaddelta

           @romanicu  @revealer  @Rosu Eu am inteles ca se citeste in parlament in sensul in care unui inculpat i se citeste sentinta. Daca-si baga degetele in urechi nu se anuleaza executarea pedepsei.

          Reply
        2. teocharis

           @quaddelta      parlamentul sustine ca inculpatul trebuie sa fie prezent cand i se citeste sentinta, (i.e. cvorum de parlamentari)
           
           

          Reply
  60. EleBelele

    care spunea mai ieri ca la CCr e treaba de 5 minute sa se duca sa-si traga doua palme in oglinda. astept 😀

    Reply
  61. adib3

    Pai as zice ca strategia boicotului e legitima in caz de referendum. Cine sta acasa sustine status quo ul. S-ar putea ca PDL sa fie nevoit sa foloseasca aceeasi strategie in viitor pentru a impiedica adoptarea unei constitutii  Sova – Frunda.
     
    Nu inteleg de ce Basescu nu a trimis si el ceva explicatii la CCR. Se duce o batalie pentru influentarea judecatorilor. Oare cati dintre ei urmaresc A3 ? Basescu ar putea arata ca 7,4 e mai mic decat jumatate din 16 milioane. Totul e chestie psihologica, daca era vorba de argumente juridice sedinta CCR se termina de mult.
     
     La un referendum de demitere primar care sunt strategiile folosite de primari? Ce se intampla daca referendumul este invalid? Cred ca avem cateva exemple din ultimii 22 de ani
     
    A sustine ca boicotul nu e democratic e ca si cum ai sustine ca regula cu 2/3 pentru modificarea Constitutie e nedemocratica. Si cvorumul, si regulile de tip 2/3 pot fi gandite drept mijloace pentru a impiedica dictatura majoritatii impotriva statului de drept.

    Reply
    1. EroulBula

       @teocharis Comunicatul DEP ,  DACA E REAL , nu prezinta o situatie diferita acum fata de orice alta runda de alegeri. Motivele prezentate in comunicat au fost valabile in toti cei 20 de ani de la revolutie.
      Contestarea valabilitatii LEP deschide calea punerii sub semnul intrebarii a tuturor proceselor electorale de pana acum. Mi-e greu sa cred ca CCR va deschide cutia Pandorei, repet, DACA E REALA STIREA.

      Reply
  62. adib3

    Pai as zice ca strategia boicotului e legitima in caz de referendum. Cine sta acasa sustine status quo ul.
    S-ar putea ca PDL sa fie nevoit sa foloseasca aceeasi strategie in viitor pentru a impiedica adoptarea unei constitutii  Sova – Frunda.
     
    Nu inteleg de ce Basescu nu a trimis si el ceva explicatii la CCR. Se duce o batalie pentru influentarea judecatorilor. Oare cati dintre ei urmaresc A3 ? Basescu ar putea arata ca 7,4 e mai mic decat jumatate din 16 milioane. Totul e chestie psihologica, daca era vorba de argumente juridice sedinta CCR se termina de mult.
     
    La un referendum de demitere primar care sunt strategiile folosite de primari? Ce se intampla daca referendumul este invalid? Cred ca avem cateva exemple din ultimii 22 de ani.

    Reply
      1. valid

         @Sam85  psd nu se va baga in aiureala asta .a avut mult de pierdut deja prin faptul ca a raspuns la chemarea lui felix si a lui cacarau. mai departe ii va lasa sa-si rupa singuri gitul. monta e pm, in circa lui revin toate problemele economice rezultate, are deja destule incit nu cred ca mai are nevoie de unele suplimentare. incet incet chiar cu pretul injuraturilor de la a3, se va delimita de fanatici. ba mai mult cred ca cei din psd care au marsat prea tare in aceasta mascarada (sova hrebe ) vor fi pusi la cutie ptr o perioada.

        Reply
  63. adib3

    Pai as zice ca strategia boicotului e legitima in caz de referendum. Cine sta acasa sustine status quo ul.
    S-ar putea ca PDL sa fie nevoit sa foloseasca aceasi strategie in viitor pentru a impiedica adoptarea unei constitutii  Sova – Frunda.
     
    Nu inteleg de ce Basescu nu a trimis si el ceva explicatii la CCR. Se duce o batalie pentru influentarea judecatorilor. Oare cati dintre ei urmaresc A3 ? Basescu ar putea arata ca 7,4 e mai mic decat jumatate din 16 milioane. Totul e chestie psihologica, daca era vorba de argumente juridice sedinta CCR se termina de mult.
     
    La un referendum de demitere primar care sunt strategiile folosite de primari? Ce se intampla daca referendumul este invalid? Cred ca avem cateva exemple din ultimii 22 de ani.

    Reply
    1. teocharis

       @adib3 ccr delibereaza de mai mult de 4 ore, e clar ca se trag sfori ptr o solutie „politica”

      Reply
  64. Bleen

    Cât de corect ati spune că a fost votul la referendum? 
    66% foarte corect și destul de corect
    25% nu prea corect/deloc corect
     
    Credeti că în judetul dumneavoastră au avut loc fraude la acest referendum?
    66% NU
    16% DA

    Reply
    1. Rheia

       @Bleen Mirel, de unde sînt aceste cifre, te rog frumos? Pe site-ul spre care ne-ai dat tu link mai jos (IRES), ele nu apar. 

      Reply
  65. Bleen

    Cât de corect ati spune că a fost votul la referendum?
     
    66% foarte corect și destul de corect
    25% nu prea corect/deloc corect

    Reply
  66. EleBelele

    daca se va ajunge la repetarea referendumului, propun sa se adauge o intrebare noua: „sunteti de acord cu desfiintarea CCR”? nu de alta, dar, in cazul ala, ar fi de facto desfiintata.

    Reply
      1. teocharis

         @revealer  @EleBelele depinde cum va fi interpretata: daca ” se va hotari”  ca tine de bucataria interna a parlamentului (limitele absurdului au fost testate deja) atunci nu

        Reply
        1. revealer

           @valid Nu-s numai elucubratiile lui Nicolaescu, sunt elucubratiile PNL – aripa antena 3.
           
          Eu nu le iau in seama si sper ca nici psd-istii.

          Reply
        2. valid

           @teocharis  e vorba de o factiune ( mergea si fucktiune ) a usl care dupa etapa negarii au ajuns la nivelul furiei sau al maniei. in acelasi timp mare parte a usl au trecut de negociere, resemnare si sint deja la final, acceptare. cine credea ca pnl sint mai acceptabili decit psd acum isi poate da seama ca e chiar invers, pnl are nivelul de toxicitate setat de a3 si pina nu se curata la singe nu se poate sta de vorba cu acest partid

          Reply
        3. revealer

           @valid  @teocharis http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-revista_presei_politic-12937837-cristian-radulescu-pdl-psd-votat-pentru-mentinerea-pragului-electoral-referendum-ultima-sedinta-extraordinara-parlamentului.htm
           
          „Au existat niste incercari in ultima sedinta din sesiunea extraordinara a Parlamentului, in care chiar si aceasta chestiune (n.n.- modificarea pragului electoral) a fost pusa sub semnul intrebarii. Am discutat cu liderii de grup, am facut declaratia publica de la tribuna principala a Parlamentului. Am spus ca, daca se revine la aceasta chestiune, n-o vom accepta si ne retragem. PNL a votat pentru modificarea acestor norme de 50% plus unu. PSD a inteles s-o respecte. In cele dinn urma a fost respectata cu votul PSD si al nostru”, a precizat Radulescu.

          Reply
    1. poweraxxel

       @EleBelele daca referednum-ul se repeta eu propun adaugarea inca unei intrebari: Sunteti de acord cu demiterea actualilor parlamentari si interzicerea intoarcerii acestora in parlament pe viitor?

      Reply
    2. Glook

       @EleBelele De ce sa nu desfiinteze justitia de tot si condamnarile celor arestati sa se faca prin referendum fara prag de participare?

      Reply
  67. Bleen

    Cât de multumit sunteti de rezultatul referendumului?
     
    Foarte mulțumit – foarte nemulțumit 12%-26%
    Mulțumit – destul de nemulțumit 28% – 25%
     
     
    Depinde însă foarte mult și de motive. Unii poate-s mulțumiți/nemulțumiți de neatingerea pragului, alții sînt mulțumiți/nemulțumiți de scorul propriu zis. PUtem avea la foarte nemulțumiți useliști și băsiști. Primii din motive de neatingerea pragului, ceilalți din motive de scor nașpa Băsescu.

    Reply
  68. Bleen

    Informaţiile pe care le-aţi aflat în campanie, de la televizor, radio, ziare, Internet, afise/panouri sau diferite persoane, v-au modificat intenţia de a merge sau nu la vot?
     
    11% V-au determinat să mergeti la vot 
    3% V-au determinat să nu mergeti la vot
    67% Nu v-au schimbat intentia initială
    5% Nu ati aflat nimic nou în campanie
    12% Nu ati urmărit campania
     
     

    Reply
  69. VelculescuVictor

    Prin ce legislatie  poate fi pus in aplicatie rezultatul referendumului pentru reducerea parlamentarilor?
    Majoritatea lor nu inteleg politica, sunt niste P.R.-isti nereusiti si manageri catastrofali.
    Pentru toate aceste esecuri primesc un salariu considerabil.
    Clar ca un asemenea departament falit nu merita sa fie sustinut.

    Reply
    1. revealer

       @VelculescuVictor Reducerea nr. de parlamentari prin legislatia electorala, dar pentru parlament unicameral e musai sa se schimbe constitutia.

      Reply
  70. GabiDumitru

    Au aparut rezultatele oficiale pentru referendumul de duminica?
    Ma intereseaza in mod special listele speciale(citeam ca numai in Dolj au fost peste 70000voturi  pe liste speciale).

    Reply
    1. revealer

       @GabiDumitru Listele speciale nu au fost evidentiate separat pe procesele verbale. Am inteles ca cei de la PDL le-au scanat.

      Reply
  71. Bleen

    Dintre cei care nu au votat:
     
    59%  nu au votat fiindcă nu are sens, ca să nu se valideze referendumul și fiindcă nu-i interesează rezultatul
    41% nu au votat din motive tehnice, toate pe fond de dezinteres

    Reply
      1. Rezon

         @severmihail  @Bleen Daca MRU poate atrage alegatori si in afara „bazinului Basescu”, e foarte bine. Asta e de fapt miza. 

        Reply
    1. revealer

       @Bleen Sa inteleg ca dintre cei 28% care nu erau siguri daca vor vota nu s-au dus nici 1% la vot?

      Reply
  72. fat

    Turecescu / twitter:
     
    CCR va invalida referendumul. Urmeaza  o noua dementa in Parlament: al doilea tur de scrutin pentru referendum!!! Economia Romaniei e pa!
     

    Reply
      1. Boghy

         @quaddelta  @fat Mai arunca si el un ochi pe lanoi, nu rezista. Unde mai prinde el o lovitura de stat in forma continuata ? Un concediu mai face el, dar cu asa ceva nu se mai intalneste.

        Reply
        1. ToxicMushroom

           @teocharis  @Boghy  @quaddelta  @fat turcescu o fi el isteric, dar de data asta a avut o sursa buna: nicolaescu (PNL) este cel care sustine ca parlamentul trebuie sa decida un al doilea tur de scrutin al referendumului, aceasta fiind „calea de urmat” stabilita de parlament daca CCR constata ca nu s-au intrunit conditiile pentru confirmarea rezultatelor referendumului.

          Reply
        2. DrMengele

           @ToxicMushroom  Nu inseamna musai ca Nicolaescu vorbeste in numele USL. Isi face doar numarul.

          Reply
    1. Boghy

       @fat La un al doilea  referendum vor veni si mai putini si astia vor fura mai abitir. Mai pe fata. Dar poate ne organizam si noi mai bine.

      Reply
      1. severmihail

         @Boghy  Un al doilea referendum inseamna de fapt acceptarea pe fata din partea USL ca-si baga picioarele in Europa, adica in orice eventuala piedica legala, morala, etc care ii mai impiedica sa le iasa referendumul.

        Reply
        1. valid

           @severmihail  nu va exista al doilea referendum. se arunca cu fumigene la greu. sint unii care nu pot accepta ca au reusit sa piarda la mustata si altii care vor sa-si tina electoratul in priza pina la parlamentare si ptr asta se fac ca lucreaza si nu se lasa.

          Reply
      2. quaddelta

         @Boghy  @fat in nici un caz nu pot face un al doilea referendum fara represalii masive din partea UE. MA-SI-VE!

        Reply
  73. severmihail

    Astia de la CCR au deja 3 ore de cand au inceput.
    Doua ore cred ca le-au pierdut incercand sa o trezeasca pe tanti Aspazia.

    Reply
  74. geronimo

    Exact pe tema asta polemizez de cateva zile cu un amic uslamizat.
    Tocmai i-am trimis un e-mail in care ma chinui a nu stiu  cata oara sa-i demonstrez ca PDL si Basescu au ajuns in mod aproape bezmetic si riscant de tarziu la o pozitie unitara in privinta boicotului.  Unitara optional pana la urma, dar nu si coerenta ca intemeiere, ca justificare. E intru totul semnificativ ca insusi Basescu,  atunci cand vrea sa justifice optiunea indemnului la boicot, adopta bezmetic cand posibilitatea fraudelor pe care le-a anticipat, cand ilegitimitatea referendumului, cand mascarada, cand mai stiu eu ce.. Or, argumentul Tare e cel moral – nu plebiscitezi impostura uzurpatoare !  In consecinta, nu poti justifica in mod cu totul dezlanat, haotic si conjunctural boicotul, fara a ierarhiza si mai ales fara a aduce in prim plan argumentul tare, sine qua non. Ce dovada vreti mai limpede ca nici pana in ultima clipa Basescu nu a fost hotarat daca sa mearga la vot sau nu ! Ca si cand numai votul nostru ar fi  intrat sub incidenta imposturii referendare, nu si al lui, ca si cand numai votul nostru ar fi putut fi neutralizat de fraudele masive, ca si cand.. 
     
     Ps
    In alta ordine de idei, el, amicul, uselist de conjunctura, banuia PREMEDITAREA  diabolica si dozajul tactic al anuntarii boicotului. Are el un contraexemplu pe care mi-l tot vâra sub nas in cazul primarului PDL din Medias, Teodor Neamtu. Sustine ca le-a sugerat angajatilor ( el e angajat la primaria-Medias )sa boicoteze referendumul inca de la inceput, ceea ce ar dovedi adoptarea precoce a boicotului in culisele PDL. Or, eu stiu prea bine ca primarul Mediasului a inceput sa promoveze mai mult sau mai putin discret varianta boicotului deabia in a doua parte a lunii trecute, cand probabil ca incepusera unii din PDL sa ia act de blogosfera si nu numai

    Reply
      1. CiufutozaurusRex

         @romanicu  @geronimo pff, vinerea de dinainte de referendum am petrecut-o cu niste prieteni din astia contaminati si niste sticle de jidvei sec. pana la urma, ne-am inteles noi.

        Reply
      2. geronimo

         @romanicu   Nu stiu, zau, ce coabitare mai e asta, caci prietenia ne e tot mai chinuita de cand cu tradarea PeNaLa.
        Din primii 10 prieteni mai apropiati care au mai ramas in tara, proportia e de 6 pro Basescu la 4 ratacitti. Am ajuns „la cutite” inca din toamna lui 2006, cand epurarile masive din fostul PNL si rinocerizarea triberalilor a fost citita prin grile de interpretare diferite de catre fiecare dintre noi.
        Ceea ce ma doare mai rau, e ca impreuna cu unul dintre cei uslamizati am fost arestat in toamna lui 1989 pentru raspandire de manifeste anticomuniste si anticeausiste  in Medias, Alba Iulia, Sighisoara si prin trenurile spre Brasov, unde un al treilea era student. Am fost  prinsi pana la urma, arestati, anchetati, unii dintre noi batuti si adusi separat, fara sa mai stim nimic unii de altii, cu catusele pe maini in Bucuresti pe Calea Rahovei la sediul securitatii -directia anchete penale. Noroc ca a venit revolutia si am fost eliberati, complet nauci, fara sa avem habar ce se intamplase intre timp in tara. 
        Dupa revolutie, ne-am implicat activ impotriva FSN. Aveam in jur de 25 de ani pe atunci. In total am fost 5 implicati in confectiobnarea si raspandirea manifestelor. 
        Or, asta chiar nu o pot concepe, unul dintre ei sa fie astazi uslamist, iar altii trei, anticomunisti convinsi sa decada atat de rau, incat astazi sa ingaduia totul clonelor lui Iliescu. Sincer, e prea mult ptr. intelegerea mea.

        Reply
    1. Rheia

       @Sam85 Mie mi-a rămas în minte mai ales acest fragment:
      „6. Intelectualii de dreapta trebuie să părăsească temporar holurile mângâiate de aer condiţionat ale clădirilor din centrul Bucureştiului. A comunica în medii nişate exclusiv cu cei care au aceleaşi păreri  duce la izolare şi la mulţumirea cu propria izolare. Lipsa dorinţei de a prezenta sau de a educa pe solidarişti sau nehotărâţi cu privire la ce înseamnă „dreapta” duce la necesitatea adoptării unor opţiuni strategice ruşinoase, care să suprascrie limitările electorale. Se pariază în continuare pe prezidenţiabili miraculoşi, în loc să se construiască electorate ideologizate.”
       

      Reply
      1. Rezon

         @Rheia  @Sam85 
         
        S-a scris deja, inclusiv pe Blogary, ca, in acest moment, electoratul „reformist”/”de dreapta” – sau cum vrem sa-i spunem = se reduce la un nucleu de 2,2 milioane de alegatori, testat la alegerile locale.
         
        Cu 2-3 milioane de votanti nu iei puterea. Sau o iei doar daca ai presedintele si manufacturezi majoritati instabile cu „solutii imorale”, bazate pe traseism parlamentar. Asta e o baza foarte subreda pentru orice guvernare, fie ea de dreapta sau de stanga.
         
        Solutia sustenabila e sa construiesti un electorat, sa-ti largesti baza electorala, prin propunerea unor politici care sa se adreseze preocuparilor _reale_ ale unor grupuri de oameni. Daca alianta de dreapta nu va reusi sa mute discutia, in aceasta toamna, din planul politicii personalizate in cel al politicilor bine tintite, va intra intr-o lunga opozitie.

        Reply
        1. romanicu

          @Rezon @Rheia @Sam85 Pai tocmai reducerea faliilor este o solutie pentru asta precum si diversificarea/personalizarea ofertei politice in contextul atingerii unui tel national comprehensibil pentru popor!

          Reply
        2. Rezon

           @romanicu  @Rezon  @Rheia  @Sam85 
           
          Până la Țelul Național, m-aș declara satisfăcut să văd niște țeluri mai mici și mai inteligibile – pe debirocratizare, pe simplificare fiscala, pe incurajarea micilor intreprinzatori samd 

          Reply
        3. Rezon

           @romanicu  @Rheia  @Sam85 Se poate intra si pe ”zona interzisa”, a pensionarilor, incurajand micul credit. 

          Reply
        4. Rezon

           @romanicu  @Rheia  @Sam85 
           
          Mai este zona asa-numitei ”economii sociale”, unde se pot incuraja iniitiative bazate pe asocierea volluntara a indivizilor – ateliere protejate pentru invalizi, chestii cu mare impact social, un teren care nu trebuie abandonat stangii etatiste. Idei pot fi multe

          Reply
    1. oglinjoara

      măi oameni buni, fiţi atenţi!
      are dreptate Florina…
      până deseară o să mai avem linkul la art. lui Croitoru încă de vreo 15 ori
      mulţi nu vor să citească pe alţii, vor să se audă, mă rog citească, pe ei

      Reply
  75. EroulBula

    Si mie mi se pare ca postarea lui Lazaroiu e o smetie data lui DPA, ca raspuns la smetia cu „strategia inepta a echipei lui Basescu”. Si eu cred ca nu trebuie sa ne luptam intre noi atat timp cat inamicul e la porti. Am inceput sa citesc articolul lui Bleen dar pare scris la furie asa ca l-am luat mai pe diagonala.
     
    Cred ca, in prima faza a campaniei, echipa lui Basescu a avut un moment de deruta, nestiind care va fi suportul societatii civile si daca se va putea baza pe PDL. In afara de Monica Macovei, Cristian Preda si cativa lideri PDL care, din obisnuinta, se bat pana la ultimul cartus, restul PDL-ului parea oarecum impacat cu inlaturarea lui Basescu.
    Ralierea rapida a lui MRU, a societatii civile si sprijinul puternic al presei internationale si al autoritatilor europene le-a mai dat culoare in obraji PDL-istilor si i-a mobilizat la lupta.
     
    Cred ca prima lor tentatie a fost sa iasa si sa se bata pentru o majoritate de NU la referendum. Aici este meritul lui DPA, Blogary si al tuturor celor care au facut presiuni asupra PDL si Basescu pentru a alege solutia sigura in locul celei vitejesti dar sinucigase. La fel ca multi altii, am trimis mesaje si lui Basescu si liderilor PDL ale caror adrese de mail le aveam.
     
    Cred ca PDL a facut anuntul de boicot atunci cand trebuia adica atunci cand a fost sigura aprobarea pragului minim de prezenta de 50%+1 si cand au avut un numar suficient de mare de mesaje care le spuneau ca sustinatorii lui Basescu nu vor sa iasa la vot.
     
    Cred ca Basescu, la randul sau, a facut anuntul de boicot exact atunci cand trebuia adica dupa ce MAI a anuntat listele electorale. Pana atunci a jucat rolul liderului politic echilibrat, a mers in fata parlamentului, chiar daca stia ca e o facatura, a transmis permanent apeluri la legalitate, a evitat pana in ultimul moment sa pronunte formula „lovitura de stat”, i-a asteptat, rabdator, pe USLasi  sa comita abuz dupa abuz. Dupa momentul in care PDL a anuntat boicot iar listele electorale au fost anuntate de MAI, a anuntat si el Boicotul.
     
    Anuntarea boicotului dupa publicarea listelor MAI a avut ca efect faptul ca primarii uslasi au ramas cu listele necuratate de morti. Cum am mai spus, ei pastrau mortii pe liste pentru a trece semnaturi in dreptul lor, in vederea acoperirii buletinelor bagate fraudulos in urne. Asa se intampla de 20 de ani. Cand au aflat ca e boicot le-a cazut fata dar nu mai aveau ce face. Chiar daca vor contesta la CCR prezenta mortilor pe liste nu va avea niciun efect. Daca CCR accepta sa se scada mortii de pe liste vor trebui sa scada si voturile „exercitate” de acestia, pentru ca sunt multe. Efect nul.
     
    Se poate face o discutie daca nu era mai bine sa se anunte boicotul mai devreme dar nu ar fi fost mare diferenta. Probabil ar fi fost vreo 200.000 de voturi de NU mai putine. In rest, tot ar fi fost multe voturi NU.
    – se pot aduna voturile de NU din fiefurile USL pentru a se vedea numarul celor care au fost carati la vot sau au fost amenintati de la locul de munca sa voteze si care de-ai dracu’ au votat NU;
    – in Republica Moldova cei care au iesit sa voteze pentru Basescu il iubesc atat de tare incat nu i-ar fi convins nimeni sa stea acasa;
    – in diaspora, o parte din cei care au votat NU s-ar fi dus oricum la vot pentru ca pentru ei votul reprezinta o afirmare a identitatii nationale.
     
    Cred ca, dupa aflarea rezultatelor referendumului, PDL si Basescu au cotit-o corect. Basescu transmite apeluri de incetare a isteriei si de incepere a guvernarii tarii iar Blaga a anuntat demararea actiunii de coagulare a fortelor dreptei. Se creeaza inteligent o antiteza:pe de-o parte fortele echilibrate, responsabile, concentrate pe reconstructie (PDL si Basescu), pe de alta parte armata bezmetica si isterica a USL care invarte sabia cu ochi inchisi si nu observa ca nu se mai afla nimeni pe campul de lupta.
    Nu trebuie uitat ca din ianuarie populatia se afla sub un bombardament mediatic care instiga la ura iar oamenii au cam inceput sa oboseasca. Un mesaj echilibrat, orientat catre reconstructia Romaniei, va avea o mai mare aderenta la public decat mesaje razboinice rostite de oameni cu ochii injectati de ura.
     
    Mesajele despre fraudare trebuie sa continue dar nu ca mesaj principal. Aceasta este o actiune care trebuie continuata in principal de societatea civila si mass-media si preluata, din cand in cand, de comunicatori ai PDL, ca tema secundara. Trebuie urmarite toate plangerile si reclamatiile, cerute informatii de la institutiile statului si publicate toate cazurile de condamnare, amenzi etc.  Aceasta este o munitie care va putea fi utilizata incepand de acum si pana la alegerile din toamna.
     
    La fel, societatea civila trebuie sa continue sa apese pe subiectele dureroase pentru USL: plagiat, acordul tradatorilor USL-Dogaru, amestecul lui Kondiakov, ministri incapabili, lideri incompatibili, penali etc.
     
     

    Reply
      1. romanicu

        @Bleen
        Se inseala de la cap dar numai pana la vf cozii. E necesar ca societatea civila nu numai sa apese pe subiectele dureroase, dar si in primul rand sa se trezeasca la viata reala nu numai virtuala!

        Reply
    1. AndreeaP

       @EroulBula
       apropo de liste, am gasit asa:
       
        29.07.2012         18,292,484 alegatori inscrisi
        10.06.2012         18,315,880 alegatori inscrisi
          6.12.2009         18,304,233 alegatori inscrisi 
        30.09.2008         18,464,274 alegatori inscrisi
       
      deci listele sunt actualizate

      Reply
  76. Florina

    Apropo, urmăriţi dimineaţa ştirile. Vi se pare că dreapta impune vreo temă de discuţie, că iese cu vreo declaraţie, cu ceva care să facă agenda zilei? Nu. Dreapta apare, dacă apare, cu o replică, numai după ce vreun uslamist lansează ceva. 

    Reply
    1. teocharis

       @Florina care „dreapta”: sper ca nu te referi la teologii papahagi, neamtu, baconski si toata suita de popi

      Reply
      1. quaddelta

         @teocharis  @Florina 😀 Cred ca nici Iranul nu are atat de multi teologi in prima linie a politicii.

        Reply
      2. DrMengele

         @teocharis  @Florina  Nu cred ca teologii de mai sus dau in jos procentele Dreptei. Ca lipseste dreptei un ideolog precum Dincu, care in anii 2000 – 2004 scotea cite un avion pe saptamina de uita boborul si de hemoroizii proprii, asta e altceva.

        Reply
      3. Rosu

         @teocharis  Exact de asemenea atitudine ca a ta nu avem nevoie. Ai ceva de impartit cu „popii” vezi ca dai in buna parte din noi… Ce anume te impiedica sa pui o mana de ingrasaminte la radacina dreptei daca vin Papahagi, Neamtu sau Baconschi cu stropitoarea sa ude si ei?

        Reply
        1. teocharis

           @romanicu  @teocharis  @Florina ok,l inteleg ca aici exista o masa critica de teologipreotiimbisericiti
           
          ma voi abtine in a-mi expune parerile despre aceasta clasa:p

          Reply
        2. Rosu

           @teocharis  Nu-i bai ca zici, bai ii ca zici rau. Poti sa zici si fara sa inveninezi discutia. Nu trebuie sa fim de acord, trebuie sa ne putem intelege.

          Reply
        3. DrMengele

           @teocharis  Sa lasam disputele pro-anti biserica, crestinism, ortodoxie pentru altadata. Sentimentul religios e prea personal si nu cred ca are relevanta in contextul actual.

          Reply
        4. abis

           @oglinjoara  @romanicu  @teocharis  @Florina Pai nu suntem toti conservatori. Suntem de aceeasi parte a baricadei cand vine vorba despre libertatea opiniei si a cuvantului, despre libertatea economica, despre suprematia legii. Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa adoptam parerea lui Neamtu despre avort, sa zicem… Ori parerea lui Baconski in disputa evolutionism/creationism samd.
           
          Vorba aia cu „unitate in diversitate” sper ca nu e vorba goala. 🙂
           
          Unii dintre noi sunt conservatori, alti pot fi liberali; unii sunt crestini, altii pot fi atei sau de ce nu musulmani ori budisti. Ceea ce ne uneste este, sper eu, mai important decat diferentele de genul asta: cu totii dorim sa traim intr-o societate libera, in care statul sa fie neutru si echidistant fata de orice ideologie, iar legea sa fie aceeasi pentru toti.

          Reply
        5. oglinjoara

           @teocharis  @romanicu  @Florina te înşeli
          nici mie nu-mi plac soborurile şi ipocrizia clerului, în general
          dar să-i asimilezi pe Baconschi şi restul cu „tagma” popilor de duzină e cel puţin o exagerare

          Reply
        6. Florina

           @teocharis 
           
          Tu ai deschis dicuţia despre teologi, asta în primul rînd. Apoi, nu înţeleg generalizarea pe baza a două sau trei replici pe care le-ai primit. 
           
           

          Reply
        7. Rezon

           @abis  @oglinjoara  @romanicu  @teocharis  @Florina 
           
          Care e budist capitalist, sa ridice mana!

          Reply
        1. DrMengele

           @cocosila  Nu am sustinut nici o clipa asta, am incercat sa calmez discutia si sa sting palalaia. Nu e productiva, acum cel putin, de asta insist sa ingropam securile….:)

          Reply
    2. hope18

       @Florina
       Asta este si impresia mea: dreapta doarme cam mult.Cred ca ar fi cazul sa se trezeasca,incepand chiar cu demascarea fraudelor de la referendum si cu falsele teme impuse de usl

      Reply
      1. revealer

         @hope18  „Dreapta” nu are buni comunicatori si nici canale media prin care sa-si transmita mesajele catre popor. Daca DPA sau SL sau MRU posteaza ceva pe un blog mesajul respectiv nu ajunge la votantul de rand, viu, care a pus stampila la referendum speriat ca nu mai intra la munca sau nu mai primeste pensia daca nu are colantul cu VOTAT pe buletin.

        Reply
        1. teocharis

           @revealer  @hope18 nu se va intampla nimic daca mesajul lui DPAMRUSL etc va ajunge la votantul de rand interesele sale sunt aliniate cu cele ale usele

          Reply
        2. revealer

           @teocharis  Asta e o lozinca. Multi zic ca romanul voteaza cu stomacul, eu nu cred; mai degraba la noi exista un vot emotional.
           
          PSD/USL a reusit sa minta mai frumos, sa vorbeasca mai pe gustul votantului de rand.
           
          „Dreapta” are nevoie si de oameni precum Papahagi sau Neamtu dar si de oameni care sa stie sa comunice cu Dorel. Mi-aduc aminte de Stolojan, in campania din 2000 cand mergea el prin piete si se apuca sa stea la taclale cu baba Safta despre indicatori macroeconomici.

          Reply
        3. romanicu

          @Florina @revealer @hope18 Totul e sa vrea si Grivei (pardon, Buldogul)! Poate ca PDL nu vrea sa dea semnale de promovare a dreptei ci a PDL!

          Reply
        4. hope18

           @romanicu  @Florina  @revealer  @hope18
           Buldogul e parte din ICCD.MRU este cel care ar trebui sa ia initiativa in numele celor care nu sunt afiliati la PDL.Buldogul trebuie sa inteleaga ca au dat-o rau cu oiste-n gard si daca nu am fi fost noi „civilii”o luau rau de tot in barba.Acum trebuie sa fim uniti.Nu este momentul pt orgolii si prostii din astea

          Reply
        5. revealer

           @hope18  @romanicu  Sper ca Blaga a inteles, in al 12lea ceas, dupa ce si-a vazut implinit visul de a fi presedinte de Partid, ca partidul pe care-l conduce cu atata mandrie ar fi avut soarta PNT-CD-ului fara Traian Basescu si fara oamenii din societatea civila care l-au sustinut pe TB.
           
          Sper sa fi inteles ca fara a se pozitiona clar, fara sa inchida toate usile catre puscariabili, va ajunge un presedinte de partid de nisa.

          Reply
        6. romanicu

          @hope18 @Florina @revealer Buldogul s-a inscris la ICCD? Pai atunci e bine ca ne da cotizatii nu ne ia:))))
          Hai sa privim mai atent spectrul politic in ochi!
          Lui MRU i-au rezervat mereu locul de rezerva in loc sa-l scoata in fata! El este singura figura demna de luat in seama de toti!

          Reply
        7. revealer

           @romanicu   Trebuie sa ne lepadam o data pentru totdeauna de mitul unui Mesia. MRU nu este Traian Basescu si eu personal nu-l vad capabil sa traga de unul singur toate fortele democratice dupa el.
           
          Daca persistam in ideea unui om politic salvator nu vom reusi niciodata sa reformam clasa politica. Trebuie sa intelegem ca MRU e bun, dar are si defecte, la fel cum buni sunt si Neamtu si Papahagi si Cristian Preda si Monica Macovei si Laura Stefan. Fiecare cu lucruri bune si cu lucruri rele.
           
          Ideea ar fi ca trebuie sa apara nu unul ci multi oameni de genul acesta care sa fie pusi in contrapartida cu vechea clasa politica. 

          Reply
        8. hope18

           @romanicu  @hope18  @Florina  @revealer
           Trebuie sa se faca mai vizibil.E prea discred in opinia mea.Trebuie nerv pt. un conducator

          Reply
        9. revealer

           @teocharis  @romanicu Pentru ca atunci am deveni socialisti: sa se dea cate putin din Laura sa ajunga la toata lumea 😛

          Reply
        10. romanicu

          @revealer Nu e vorba de mesianism! E realism:
          1)In Romanica inca e unul singur care dne da sau ne ia!
          2)Este singurul apt de lupta politica!
          3)Poate coagula mai ferm dreapta adevarata tocmai pt ca este departe de varfurile PDL!
          4) Are cea mai buna imagine.
          5)Este credibil (chiar dupa stagiul de la SIE…)!
          6)Pe cine vedeti in 2014 catindat pe dreapta?

          Reply
        11. revealer

           @hope18  @romanicu  @Florina Obiectivul pe termen scurt sunt alegerile parlamentare. Acolo trebuie sa te prezinti cu o echipa buna.
           
          Pentru alegerile prezidentiale din 2014 trebuie pregatit intr-adevar un candidat din timp. Acesta poate fi MRU, poate fi Neamtu, poate fi Cr. Diaconescu. Dar pentru sfarsitul acestui an avem nevoie de o echipa foarte buna care sa candideze la parlamentare. 

          Reply
        12. revealer

           @romanicu  Am scris si mai jos, pana in 2014 sunt alegerile de la sfarsitul acestui an.
           
          Iar ca e singurul apt de lupta politica…sa fim seriosi; departe de varfurile PDL sunt si Neamtu si Papahagi, chiar si Cr. Diaconescu. Nu stiu ce sa zic despre credibilitate, dar probabil ca nici cei de mai sus nu stau chiar prost.

          Reply
        13. DrMengele

           @romanicu  @revealer Diaconescu prin stagiul in PSD ar avea mai multa priza la „bobor”, fara prin asta sa isi altereze imaginea in ochii nostri. Are charisma, are discurs…cred ca ar trebui bagat mai mult in fata de pe acum. Fara prin asta sa ii ia ceva din perspectiva lui MRU. Neamtu mi se pare inca necopt politic pentru a-l pune in fruntea ostii. Cred ca optiunea va fi MRU sau Diaconescu.
          Laura Stefan e superba, dar sa nu uitam misoginismul „boborului”…oricita charisma si discurs ii gasim noi…

          Reply
        14. DenisaC

           @revealer  @hope18  @romanicu  @Florina
           Iar pentru alegerile parlamentare ar trebui sa iasa in fata cat mai multi oameni capabili. Pe mine, m-a impresionat, pe langa cei mentionati de dumneavoastra, si un domn avocat din partea PDL (nu ii mai stiu numele) invitat zilele trecute la B1. A fost de un calm exceptional, iar argumentele dansului erau logice. Oameni ca acesta ar trebui sa populeze media ca apoi sa candideze la parlamentare.

          Reply
        15. romanicu

          @DrMengele @revealer Corect! Dar MRU este mai tanar si mai bataios! In doi ani de criza se va mai lamuri si electoratul ca nu socialismul tip NEP de cumetrie este singura cale!

          Reply
        16. teocharis

           @DrMengele  @romanicu  @revealer cred ca e nevoie de primaries cu doi candidati seriosi ptr a se vedea care prinde intr-adevar la bobor

          Reply
        17. revealer

           @teocharis  @DrMengele  @romanicu Subscriu. O campanie de alegeri primare bine mediatizata nu va face decat sa popularizeze candidatii. Ramane de vazut cat de maturi democratic suntem pentru asa ceva – adica pierzatorii sa-si accepte infrangerea iar castigatorii sa se manifeste demn.

          Reply
    1. severmihail

       @EleBelele Adica sa aiba vreo sansa tampenia cu repetarea referendumului? Sau te referi la ce etape mai sunt de parcurs pana ajunge Base la Cotroceni?

      Reply
      1. DrMengele

         @severmihail  @EleBelele  Cred ca sint panicati datorita singurului obiectiv pe termen scurt care le-a ramas, inlocuirea lui Kovesi si implicit Morar.

        Reply
    2. quaddelta

       @EleBelele Tanti Aspazia a declarat aseara la iesierea din CCR ca decizia va fi luat astazi. Asta inseamna ca nu s-a ajuns la un blocaj de tipul 5-4 .

      Reply
      1. EleBelele

         @quaddelta aha. inteleg ca tu asteptai sa declare verde in fatza ca s-au paruit pana mai atunci sau cum?

        Reply
        1. EroulBula

           @EleBelele  @quaddelta Nu-i vad paruindu-se pe cei din CCR. Cred ca singura cu par pe cap e Motoc. Restul sunt cheliosi sau poarta peruci…… parerea mea.

          Reply
  77. quaddelta

    Sa speram si la o a doua veste buna astazi? 
    „Dinu Patriciu, în așteptarea sentinței în Dosarul Rompetrol. Procurorii au cerut 20 de ani de închisoare”
    SRS-ul trebuie sa se multumeasca doar cu 10.

    Reply
  78. oglinjoara

    eu cred că e loc pentru amândoi: şi pentru DPA şi pentru SL
     
    (şi, remember: orgoliul, de orice parte ar fi, este calea sigură spre eşec)

    Reply
    1. DrMengele

       @oglinjoara Subscriu. Dar sa nu o uitam nici pe vara-sa, vanitatea,  nici pe sora-sa vitrega, infatuarea, nici pe cea mai draga romanilor (nu atac pe nimeni, si pe mine ma mai incearca…lol), suficientza.
      Daca le lasam la usa, putem considera ca va fi o casnicie fericita….:)

      Reply
      1. oglinjoara

         @DrMengele tocmai mai voiam să adaug ceva, important mi se pare: cred că asta – nesincronizările şi schismele – se datorează şi LIPSEI DE COMUNICARE între „actori”

        Reply
        1. Rheia

           @oglinjoara  @DrMengele Eu i-aș zice mai degrabă „lipsei de buni comunicatori”. Sau „comunicării disfuncționale”. Că mijloace de comunicare sînt destule. 

          Reply
        2. oglinjoara

           @Rheia  @DrMengele evident că mijloace de comunicare sunt destule. dar, întrebarea e, comunică/au comunicat între ei? sau fiecare a gândit/făcut de capul lui (autosuficient, aş spune)?

          Reply
        3. Rosu

           @oglinjoara  dreapta e pluralista, e de diverse nuante, are si mofturi… Asa e ea de cand lumea. Stanga bate moneda pe fronturi, vocea unitara si alte din astea… Conteaza ca actiunea sa fie unitara si cu scop bine definit, sa existe o strategie de scoatere a Romaniei din situatia in care raportul intre oamenii liberi si oamenii dependenti de nomenclatura este de 1 la 2…
          Desigur orgoliile, ego-urile, valorile personale pot fi greu de depasit, dar in fata unui scop cuminte ele palesc sau se amana, pentru ca nimeni nu e atat de prost ca Stalin in dreapta 🙂

          Reply
        4. revealer

           @Rosu  @oglinjoara Principalul scop al dreptei, pentru a reduce raportul intre dependenti si oameni liberi, trebuie sa fie demobilizarea maselor care voteaza traditional PSD, astfel incat la alegeri sa stea linistiti in casa, la fel ca hipsterii corporatisti.
           
          O metoda ar fi descurajarea fraudelor la vot – in special votul multiplu si aducerea fortata sau pentru anumite beneficii a oamenilor la urne – prin pedepsirea celor care practica aceste metode.

          Reply
        5. Rosu

           @revealer  Eu cred ca multi dintre cei care sunt captivi ai statului social pot intelege ca le-ar fi mai bine in conditii de libertate, cu conditia ca sa existe sanse reale ca ei sa fie reactivati, sa poata munci pe cel putin aceeasi bani.
          Exista o problema mare cu aceia care au privilegii relativ mari („revolutionari”, „cadre militare disponibilizate”, fosti angajati in mamutii de aparatului de stat, etc.) care considera ca e dreptul lor si datoria tarii fata de ei sa fie intretinuti. Astia sunt cam pierduti…

          Reply
        6. revealer

           @Rosu Cei cu privilegii mari sunt putini. Scriam mai sus ca „dreapta” trebuie sa aiba oameni capabili sa explice pe intelesul celor ce stau la coada la primarie pentru ajutoare ca le-ar fi mai bine in conditii de libertate. Eu unul nu stiu daca as fi in stare sa conving vreunul dintr-astia ca i-ar fi mai bine altfel.

          Reply
  79. promaa2002

    razvan ioan boanchis :
    Marti seara, m-am uitat la Realitatea TV, intre 22.35 si 22.43. Un obraznicut de la PDL, Neamtu, se zgaria cu Dan Sova, conferentiar si baiat de scriitor. Veti citi mai jos ce nivel intelectual, demonstrat in doar 8 minute, are conferentiarul crescut cu biblioteca in casa. Dar cartile taticului erau in spatele bibelourilor si n-a ajuns la ele, ca sa nu sifoneze macrameul.
    „Sunt conferentiar la Universitatea Bucuresti, unde domnul Neamtu n-a intrat nici la toaleta”. Argument de cadru universitar din categoria Meme Stoica, autorul pretioasei cugetari „am mai multa scoala decat ai avut tu vacanta”.„Legatura legata de”. Repetitie demna de un erudit.„Doispe milioane”. Numeral periculos, conferentiare! Douaspe milioane!„Dintre noi doi, eu sunt singurul care ma pricep”. Iar ai sfeclit-o si te vor lasa repetent studentii! Corect e „eu sunt singurul care se pricepe”.„Un raspuns care vreau sa-l interpretez”. Pe care vreau sa-l interpretez, profesorache! Ai sarit din clasa a cincea direct la catedra si nu stapanesti acuzativul, propagandistule!„N-are servici”. Serviciu, cu „u” la coada. In realitate, tu n-ai detenta intelectuala nici de femeie de „servici” la facultate!
    Mda. Ca sa te parafrazez, esti conferentiar de toaleta uselista! Trage apa si inca un referendum, ca vin alegatorii in costume de baie! Iti multumesc, totusi. Datorita tie am avut, azi, o misiune usoara. Am consemnat ce-ai scos din tine. Intr-un fel, mi-ai scris articolul. Noroc ca l-am corectat eu.
      http://www.enational.ro/razvan-ioan-boanchis/conferentiarul-analfabet-dan-sova-177030.html/#ixzz22NBuytIB

    Reply
  80. romanicu

    Cand spuneam a doua zi dupa suspendare ca in spatele ei se afla prietenii Kominternului si ca aceasta organizatie neguvernamentala cu o experienta de peste un secol nu va lasa nimic la voia intamplarii, scopul fiind acapararea puterii intr-o tara UE si subminarea din interior a acesteia, majoritatea preopinentilor de pe blog-ariuri si chiar contibutionisti, m-au luat in balon!Chiar crede cineva ca Varanul este un om politic si un organizator redutabil?In spatele loviturii de stat inca in curs nu se pot afla niste manelisti de Dambovita!Cred ca promotorii Revolutiei Mondiale a Proletariatului vor lupta pana la ultima picatura din sangele nostru!Sa dea Dumnezeu sa ma insel!

    Reply
      1. promaa2002

         @teocharis  @romanicu varanu e redutabil ? stai linistit, dupa vantu…varanu urmeaza ! acum nu mai are nici imunitate !

        Reply
        1. teocharis

           @promaa2002  @romanicu cred ca stie si el ca va fi primul cap al contra-revolutiei care pika

          Reply
    1. revealer

       @romanicu Daca credem ca rusii, in varianta implicarii, si-ar fi publicat planurile si ar fi sustinut pe fata, prin Vocea Rusiei, lovitura de stat, in conditiile existentei (inca) a unui sentiment puternic rusofob in Romania, suntem un pic naivi.

      Reply
      1. teocharis

         @revealer  @romanicu „in conditiile existentei (inca) a unui sentiment puternic rusofob in Romania””
         
        pp ca ai si ceva dovezi pntru asta

        Reply
        1. revealer

           @teocharis  E drept ca ura fata de mama Rusie s-a mai estompat in ultimii ani, dar cred ca inca majoritatea romanilor au un fior pe sira spinarii cand aud de URSS.

          Reply
        2. teocharis

           @revealer eu nu cred ca poti vota usele si avea ura pe mama rusia in acelasi timp
           
          i might be wrong

          Reply
        3. DrMengele

           @teocharis  @revealer Nu musai ura, doar amintirea vie ca in toata istoria recenta si nu doar, ne-a tras-o fara accept, fara prezervativ, din toate pozitiile si cum i s-a dat ocazia…

          Reply
        4. Nea

           @teocharis  @revealer Dacă votezi USL poţi avea ură pe oricine, mai ales pe tine însuţi şi pe copiii tăi.

          Reply
        5. valid

           @DrMengele cind vezi cum constantinescu il pupa pe gingii pe iliescu ma gindesc ca ura asta despre care se vorbeste se mai si orienteaza uneori.

          Reply
      2. Nea

         @revealer  @romanicu Ei, nu? Hitler şi-a publicat în detaliu intenţiile în Mein Kampf cu ani înainte de a le aplica. Lumea zicea, dă-l dreacu, că e nebun!

        Reply
      3. romanicu

        @revealer Au sustinut „puterea populara”cand avea nevoie de sustinere pe fata de undeva (atentie la timing)! In fapt credeti ca Puie Monta &co se lua de piet cu UE fara un suport cert si un Plan B stabilit pana in noiembrie cel Putin?

        Reply
        1. revealer

           @romanicu  @revealer Ponta nu s-a luat la tranta cu UE; de fapt la Bruxelles a fost chiar „submissive”.
           
          A, ca pentru urechile ghertoiului roman ce se uita la A3 a mai aruncat o duda asta e altceva, prin asta nu a facut decat sa-si piarda bruma de credibilitate pe care o mai avea la Bruxelles.
           
          De tranta cu UE, prin mesaje pe fata, s-au luat alde Chiuariu, alde Antonescu.

          Reply
        2. DrMengele

           @romanicu  @revealer Il banuiesti de prea multa inteligenta pe Puie. Am sustinut de la inceput ca e mitoman (nu am mers chiar pina la personalitate bipolara, dar e posibil sa ma fi inselat…). Asta e o certitudine. A doua e ca e o marioneta care face ce spune un grup din spate. Nu cred ca grupul a avut un plan B pus la punct pina in Noiembrie. Cred ca s-au astepta ca UE sa ii lase sa faca ce vor (vezi declaratiile ante-puci ale lui Schultz si Swoboda…) si poporul, sub conducerea Antenelor, sa il linseze pe Tiran la primul semn al Varanului, daca lucrurile ies din fagasul „normal”.

          Reply
      1. promaa2002

         @quaddelta ce sa mai zic ? in constitutie se spune clar la suspendarea presedintelui…….se organizeaza ” UN REFERENDUM”  …deci nu DOUA !!!

        Reply
    1. DrMengele

       @promaa2002 Un nebun arunca o piatra…
      Nicolaescu face parte din factiunea-disperata a PNL. E turbat si asta ii micsoreaza capacitatea de a gindi, care oricum nu era uriasa, ca sa fiu elegant si sa nu spun ca e un bou de-a binelea…
      Demersul asta ar provoca desprinderea unei aripi PNL-iste si probabil si serioase divergente in PSD.
      Implicit in unitatea de monolit a USL.

      Reply
      1. teocharis

         @DrMengele  @promaa2002 cred ca acest demers va decupla chiar si pnl de a3 urmand ca ultimii sa asigure „rezistenta”
         

        Reply
      2. valid

         @DrMengele cred ca unitatea aia de monolit e doar o legenda la ora actuala. deja parti din usl tureaza diferit si daca dreapta ar juca inteligent ar putea sa cistige enorm din asta

        Reply
  81. Rosu

    E justa preocuparea si legitima.
    Mai putina improvizatie si tacticianism si mai mult accent pe principii si valori nu ar strica. Daca tot vrem sa „marcam profitul” in domeniul electoral, sa vedem „cati mai suntem”, ar trebui ca dreapta romaneasca sa puna acum mana pe manunchiul de nuiele si sa bata cu el in carnea minciunii.

    Reply
    1. revealer

       @Rosu Problema PDL este ca au iesit un numar important de oameni sa voteze impotriva lui TB (ca sunt 7,5m sau 5m reali nu conteaza prea mult). Miza aberatiilor A3 din aceasta perioada este radicalizarea si fidelizarea acestor votanti, astfel incat ei sa fie prezenti si la alegerile din toamna. 
       
      Pentru a putea emite pretentii la guvernare dupa alegerile din toamna, PDL impreuna cu aliatii lui (aliati de conjunctura ce pot fi UDMR sau PPDD sau aliati electorali – Miscarea Populara) va trebui sa aduca la urne un numar de electori apropiat de cei ce vor vota USL. Eu nu vad cum, in prezent, dreapta ar putea mobiliza circa 5-6 milioane de oameni la vot.
       
      Situatia asta exista in ideea ca USL sau PNL nu se dezmembreaza acum si ca alegerile vor avea loc dupa legea electorala din 2008.

      Reply
      1. Rosu

         @revealer Discutia merita purtata – eu nu cred ca votul pro-usele este de amplitudinea mentionata, am ascultat aseara pe Radu Carp pe B1 – sunt de acord cu el. Dar oricum nu vorbim acum de PDL ca atare. PDL devine din ce in ce mai mult un fel de motor, dar carma trece sau ar trebui sa treaca la ICCD si ceilalti. Pentru ca orientarea spre valori si spre strategie bazata pe valori este cea care asigur aun viitor dreptei, pe cand tactica si confruntarile punctuale duc la senzatia de politica neserioasa si improvizatie – din cauza careia Romania sufera in UE.
         
        Dar cred ca suntem oarecum pe langa subiectul acestui fir si nu vreau sa ne mature jupanul 🙂

        Reply
  82. DrMengele

    Daca tot e azi decizia CCR, cred ca ar fi trebuit tipat de ieri cit mai tare si despre intimidarea CCR de catre reprezentantii USL, de la pres interimar (care tot le-a sugerat ca sint mai bune cifrele scoase din realitatea de zi nu zi, nu cum spune legea…) la tatuca Ilici, care instiga pe fata si pe blogul lui sa ne bagam picioarele in citeva procente etc etc
    O fac si eu pe desteptul acum, dupa ce a trecut ziua….lol
    Eu zic ca dupa decizia CCR (care e buna, adica invalizeaza…), vom primi in urmatoarea ora mesajele deja pregatite de la Vivi si Barosu’. Sa le toarne putin plumb in ghete (daca tot ii plac analogiile fotbalistice lui Bleen…:)) dementilor care vad in deciziile Parlamentului Solutia Finala…

    Reply
    1. Rosu

       @Rheia Ex-ce-lent! Serios, este o analiza perfecta. A gasit diagnosticul. Croitoru ar fi fost un PM redutabil.

      Reply
    2. DrMengele

       @Rheia Bestial! Jos palaria in fata lui Croitoru. Da-i putere absoluta timp de 5 ani ca prim ministru, asigura-i sprijin politic fara rezerve, si peste 5 ani am putea fi Elvetia Balcanilor….;)
       
      Visam, evident, nu avem inca o clasa politica care sa il aprecieze….

      Reply
        1. Rheia

           @teocharis  @DrMengele Totuși, și noi, cei de aici, sîntem „popor”. Doar că, cel puțin în percepția mea actuală, bîjbîim prea adesea după un păstor care să ne binecuvînteze cu „Creșteți și vă înmulțiți!”

          Reply
        2. teocharis

           @Rheia  @DrMengele suntem fff putini, 10-15% at best
           
          atata timp cat nimeni nu va face nimic pentru judeteleregiunile rosii(din mehedinti pana in vaslui) vom studia si blama, doct, tirania  dependentilor de „redistribuire”

          Reply
    1. DrMengele

       @EroulBula Ce se intimpla cu madama Lelia?!? E surpriza lunii! Sau are o polita de platit CTP-ului?….:)

      Reply
      1. DrMengele

         @abis  Dezamagitor din partea lui Lazaroiu…:( Infatuarea ii joaca feste din pacate, mi se pare o lovitura sub centura. Suficientza si vanitatea. Poate si o anumita „gelozie” intelectuala….:)  Lazaroiu nu se poate desparti de imaginea de Nostradamus-genial-si-plin-de-umor-negru pe care si-a construit-o. Aligica a pus punctul pe i pentru cele trei zile ratate ale saptaminii in curs, in care s-a alergat dupa cifrele sulii, dupa documente fantoma scoase din burta unei ziariste fantoma etc etc. si a dovedit, daca mai era nevoie, ca e teoreticianul numarul 1 al dreptei in momentul de fata. Si despre diferenta de viziune si IQ dintre cei doi, nu mai e nimic de adaugat. Nu poti umple un gol doar cu non-conformism. Chiar daca mai adaugi si suficienta, vanitate….

        Reply
        1. abis

           @DrMengele Probabil ca Sebastian Lazaroiu a luat-o personal cand DPA a vorbit despre „strategia inepta a echipei Basescu”, el considerandu-se parte din echipa si, de ce nu, printre autorii acestei strategii.
           
          Nu e momentul pentru orgolii acum, inamicul este in fata noastra si trebuie sa luptam impotriva lui, nu intre noi. Un „razboi civil” ne-ar mai lipsi, asa putini cum suntem…

          Reply
  83. teocharis

    cred ca am mai spus asta atunci cand faceam propaganda desantata:p pro-boicot la aceasta locanta:
     
    pastrarea ambiguitatii privind boicotul pana cu 2-3 zile inainte de 29 iulie era singura optiune canstigatoare in contextul dat: un anunt cu 2-3 saptamani inainte ar fi dat posibilitatea lui dragnea& hrebe de a se regrupa, isi face calculele si scoate la vot(aici puteti include toate metodele „legale” de frauda) suficienti votaci ptr a o neutraliza!

    Reply
  84. HCE

    Tind să fiu de acord cu Lăzăroiu că a contesta și noi referendumul ACUM pentru fraudare este inept. Se poate face și se va face după revenirea lui Băsescu în funcție. Cât despre boicot, din nou, dacă l-ar fi anunțat de la început, ar fi dat timp USL să se „mobilizeze” mult mai bine decât au făcut-o sau, destul de foarte probabil, ar fi reintrodus ordonanța fără prag. Dacă mâine până la prânz CCR invalidează referendumul, se poate discuta de pe alte poziții.

    Reply
    1. Bleen

       @HCE Ai citit articolul?
       
      1. Referendumul a fost deja contestat în momentul în care Băsescu a anunțat boicotul. Și motivația boicotului a fost fraudarea. Nu trebuie să arate acum că a boicotat pe drept?
       
      2. Cum să se mobilizeze mai bine USL cînd oricum a avut 7.4 milioane de votanți DA, adică 41% dintre alegătorii cu drept de vot? Adică 73% dintre alegătorii prezenți la locale? Să aducă 10 milioane de votanți DA? Cum să se mobilizeze mai bine USL în condițiile în care acum au votat DA 7.4 milioane de alegători, în timp ce la locale a avut 4.5 milioane de voturi iar la prezidențialele din 2009 5 milioane de voturi? Să presupunem că Băsescu anunța de la început și USL se mobiliza mai bine. Cum se mobiliza? Aducea 9 milioane de votanți DA? Adică 50% din alegătorii cu drept de vot, adică aproape 100% din alegătorii prezenți la locale, adică aproape 100% din alegătorii prezenți la prezidențialele din 2009.
       
      3. Crezi că există vreo legătură de cauzalitate între anunțul lui Băsescu privind boicotul și pragul susținut de USL? Hai să facem un exercițiu! Punem întrebarea: De ce a introdus USL pragul? Și răspundem: Pentru că n-a anunțat Băsescu boicotul. Sesizezi imbecilitatea? USL a riscat să piardă totul doar fiindcă Băsescu nu a anunțat un lucru pe care îl putea anunța oricum după promulgarea legii cu pragul? Dacă USL avea de gînd să mențină pragul doar în condițiile în care Băsescu nu anunța boicotul, de ce USL a introdus pragul cu o zi înainte de alegeri, astfel încît Băsescu să nu mai aibă timp să anunțe boicotul? Știa USL că există riscul ca Băsescu să anunțe boicotul după ce ei introduc pragul? Știa. Atunci de ce l-a mai introdus? Dacă erau în stare să facă referendum fără prag, așa cum ni se explică, de ce nu au făcut-o? Fiindcă au avut încredere în Băsescu că nu va anunța boicotul după ce vor introduce ei pragul?
       
      4. Care e legătura dintre discuție și CCR? De ce azi se discută după alte poziții și mîine după altele? După care poziții? Care e argumentația diferenței de poziții în funcție de ce decide CCR? În ce fel se schimbă argumentele? Și de ce se schimbă?

      Reply
      1. Stelian

         @Bleen  @HCE Daca PDL, cu altii impreuna, nu incep imediat sa conteste rezultatul datorita fraudei evidente, dupa 60 de zile, cind softul antifrauda (!?!?!?) va putea dovedi ceva, zarurile vor fi aruncate.
        Eu Bleen, am citit foarte atent ce spui, este un pic complicat, dar totusi usor de inteles ca idee : cum se demonstreaza frauda , si mai ales , cine o declara oficial primul??? Cine o dovedeste si cu ce???
        Credeti voi  ca este un semi-blat al PDL ? Pe mine , drept sa spun , ma cam duce mintea la asta, ei sint multumiti ca nu a iesit mai rau, si in definitiv, n-au prea rupt osul la supravegehere, nici nu-i prea doboara grija de Basescu, ca prea i-a lasat la gherla si pe ai lui.

        Reply
        1. Bleen

           @Stelian  Nu cred că e blat. Cred că partidul e foarte prost organizat și cred că militanților le lipsește motivația. Mulți nu văd cum rămînerea lui Băsescu la Cotroceni îi poate ajuta pe ei cu bani, contracte cu statul și funcții în administrație.

          Reply
        2. Canadiana

           @Stelian presupusul semi-blatul PDL este doar o speculatie. frauda este un fapt concret care trebuie sanctionat.

          Reply
        3. Merechene

           @Bleen imi e teama ca pdl-istii nu spun nimic pentru ca se simt si ei cu musca pe caciula. cu siguranta fraude s-au facut in astia 20 de ani de absolut toate partidele (si se vor mai face). nu cred ca brusc pdl-istii au pretentii de fete mari, sa fim seriosi!
           
          ce-i drept, niciodata n-am vazut un referendum-parodie ca asta. de fapt ce s-a ales din toata cacanaria asta? bani pierduti pe referendum, tara abandonata in astea 3 luni, Europa uitandu-se contemplativ la ponta si antonescu, Romania – un partener in care nu trebuie sa-ti pui prea multa incredere. sunt multe, oricum, un referendum dezamagitor. vroiam arestari, mascati la sectiile de vot cu probleme, pac, l-ai prins pe-ala ca a fraudat, fa-i dosar penal! astia ce fac? se duc la CCR cu shmenul iar pdl-ul, cu o voce firava, ingana:” piua, ne scuzati, a fost frauda”.

          Reply
        4. abis

           @Bleen Nu am inteles atacul lui Sebastian Lazaroiu, mi s-a parut complet gratuit. Daca fraudele de acum nu sunt demascate public si daca toata lumea tace doar ca sa se vada cu sacii in caruta, ne putem astepta ca toate aceste fraude sa se repete si in toamna, si in 2914.
           
          E vorba si de obligatia morala de a dezvalui hotia, si de interesul pe termen lung de a avea de-acum incolo alegeri cat mai corecte, si de interesul de moment prin care sa le replicam documentat la pretentia ca au obtinut procentele cu care se lauda si care le permit sa-si aroge mediatic o nu stiu ce victorie morala.
           
          Banuiesc insa ca furtul major nu s-a facut atat la procentele de Da si Nu, cat la prezenta la vot; iar vestitul soft antifrauda e drept ca va putea depista votul multiplu, insa nu-i va putea depista nici pe cei care au introdus cate 20 de buletine in urna, nici pe cei care au votat in locul unor absenti, nici pe primarii care i-au adus pe tarani la vot cu arcanul. Aspectele astea ar trebui documentate „beton” de catre cei care o pot face, pedelistii fiind primii care au o infrastructura care le-ar permite asta, si sa actioneze penal impotriva celor vinovati.

          Reply
        5. abis

           @Bleen  @Stelian Dar nici plecarea lui Basescu nu-i ajuta. Ce, le-ar lasa USL-ul vreun oscior?! Astia rad tot, nu lasa nimic si pentru altii. 🙂

          Reply
    2. StefanTrifan

       @HCE Sunt de acord că Dragoş Paul Aligică nu merită a fi nici demonizat şi nici suspectat de a nu fi inteligent. Cred că a fost mereu un aliat fidel, influent şi foarte important. Însă cred şi că tema fraudării nu e binevenită până la momentul deciziei CCR de invalidare, pentru că ar putea avea ca şi consecinţă ultimă anularea cu totul a scrutinului şi tergiversarea interimatului lui Antonescu până la un nou scrutin. Pe de altă parte, n-ar fi rău ca PDL să găsească o temă care să umple agenda şi cu altceva decât numerologia antenelor. De exemplu, despre vizita FMI, despre dezastrul guvernării Ponta, ori despre plagiat nu mai vorbeşte nimeni.

      Reply
      1. Florina

         @StefanTrifan  @HCE 
         
        Unde scrie sau din ce ai dedus că s-ar pune problema anulării referendumului? 
        De cînd, cum şi de ce expunerea fraudei ar pune presiune pe CCR? Ţi se pare normal ca violatorul să discute nonstop despre dimensiuni, iar violatul/a să tacă, pentru a nu influenţa instanţa?
         

        Reply
      2. Never G

         @StefanTrifan Cifrele arata ca nu s-a realizat pragul, conditie pentru invalidare. Prin dovedirea fraudelor nu se schimba situatia de invalidare ci dimpotriva o sustine. Frauda schimba un referendum numai cand rezultatul e afectat in asa fel incat ar schimba radical rezultatul, adica din invalidare in validare. Dovezile de fraudare masiva prezentate acum sunt un argument in plus pentru invalidarea referendumului.

        Reply
  85. adrirus

    Basescu ar trebui sa explice din nou acum, dupa dovezile statistice de frauda masiva (sintetizate de Sorin Ionita), indiferent de decizia Curtii Constitutionale privind validarea rezultatelor, de ce era necesar boicotul (reamintind iar si iar fortarile legislative ale USL pentru suspendare si organizare referendum).
    PDL nu este in stare cu Blaga presedinte si Boureanu purtator de cuvint, mai ales daca li se pare (fiind eventual cu musca pe caciula pentru trecut, prezent si viitor) ca nu e nevoie sa mai insiste pentru semnalarea fraudei de proportii, din moment ce nu s-a realizat cvorumul pentru validare.
    Aligica a spus foarte bine: „inepta strategie a echipei Basescu”, eticheta valabila si pentru echipa Blaga (parerea mea).

    Reply
  86. Canadiana

    Excelent articol. Subscriu intru totul ideilor exprimate. Concret, este bine de intocmit o scrisoare deschisa catre ICCD si marile ziare din tara  si din afara (va stau la dispozitie pentru traducere in varianta engleza, la nevoie) pe tema fraudarii masive la referendum, pe categorii de frauda: intimidare, amenintari,continuarea campaniei electorale dupa incheierea termenului oficial, turism electoral etc. Observatorii Blogary pot contribui cu date concrete, iar observatorii PDL pot face asiderea. Un astfel de demers ar fi fost necesar sa fie facut noaptea de 29 spre 30.
     

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *