E oficial. Romania a iesit din Europa si a intrat in dictatura

România trăiește cel mai prost moment al său din 15 iunie 1990 încoace. Numai că atunci aveam viitorul în față. Acum nu-l mai avem. Atunci timpul avea răbdare cu noi. Acum nu mai are. Atunci aveam 15 ani, acum am 37. Atunci Europa avea răbdare cu noi, acum nu mai are. Atunci abia ieșeam din comunism, aveam o scuză. Acum nu mai avem nicio scuză.

Crin Antonescu este președinte interimar pînă cel tîrziu pe 12 septembrie. Pe 12 august expiră delegarea lui Daniel Morar. LATER EDIT: Laura Codruța Kovesi i-a prelungit acum delegarea lui Daniel Morar pe 6 luni. Efectul asupra economiei va fi devastator. Efectul asupra încrederii pe care instituțiile internaționale și investitorii străini o au în România va fi devastator. Efectul asupra moralului românilor, asupra acelei pături active de români, va fi devastator. Acei judecători CCR care încă au onoare, ar trebui să-și dea demisia, nu să gireze o asemenea mascaradă.

Dacă listele pot fi puse la îndoială oricînd, în România nu se mai pot ține alegeri și rezultatul acestora nu mai poate fi oficializat.

18 292 464 sînt acum pe liste

8 459 053 au participat la referendum

16 918 105 ar trebui să fie pe liste ca referendumul să se valideze

1 374 359 trebuie scoși de pe liste ca să se valideze referendumul

Listele pot fi modificate doar pe baza actelor de stare civilă.

Tema săptămînii au fost listele, numărul de alegători cu drept de vot, numărul de morți, de vii, de plecați și de veniți. Nu lovitura de stat, nu frauda. Rezultatul imbecilității îl vedeți astăzi.

Este un păcat să faci pe deșteptul dar este un păcat capital să faci pe prostul și să-ți iasă atît de bine.

UPDATE. Băsescu/PDL, prin lipsa de reacție după frauda masivă din 29 iulie, au reușit să legitimeze un referendum pe care nici ei nu știu prea bine să explice de ce l-au boicotat. Ceea ce s-a întîmplat în ultima lună poate fi rezumat prin următoarea expresie: s-a întîlnit hoțul cu prostul.

Facebook Comments

1.949 Comments E oficial. Romania a iesit din Europa si a intrat in dictatura

 1. Pingback: Blogary va ureaza un an mai bun decit 2012! | Blogary

 2. andrei_p

  Chestorul dictator care a scos Romania din Europa?
  Continui sa cred ca cel mai bun atac este demonstrarea fraudei (care mi se pare si evidenta). Numarul cel mai putin credibil ar trebui sa devina numarul de voturi la referendum si nu numarul total de alegatori. Mi se pare ca retorica „anti” primari si chestori este nu numai neinspirata ci chiar descalificanta.  
   

  Reply
  1. severmihail

    @GabiDumitru Propun sa fie trecute in legea electorala urmatoarele doua articole:
    
   1. Orice cetatean care nu raspunde atunci cand este strigat peste gard este declarat mort si sters din listele electorale.
    
   2. Pentru a nu aparea diferente ulterioare, orice cetatean care a fost declarat mort, daca se va prezenta la vot ulterior, va fi omorat.

   Reply
  2. Rezon

    @GabiDumitru Ce sa intrebe, frate?!? Astia chiar vor sa intre la puscarie? Tot ce au de facut e sa verifice acte aflate la ei – certificate de deces si gata. Nu sa umble cu sorcova pe ulita

   Reply
 3. adib3

  Intrebari pentru juristi:
   
   
  Apar pe listele electorale permanente cei care au domiciliul in tara si resedinta in strainatate?
  dar domiciliul in strainatate si resedinta in tara?
  Mai general, daca am resedinta undeva si domiciliul in alta parte, unde apar pe liste?
   
  ce vrea sa zica art 22 alin (7):
  (7) Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, precum şi cetăţenii români cu domiciliul în ţară aflaţi temporar în străinătate, la cererea lor, se înscriu în Registrul electoral cu datele corespunzătoare ultimei adrese de domiciliu sau de reşedinţă.

  Reply
 4. quaddelta

  Bai ce dor imi e de timpurile cand cea mai mare durere a lui TRU si a lui DPA era realitatea incalzirii globale antropogenice.

  Reply
  1. ToxicMushroom

    @GabiDumitru titlul asta, citit azi, mi se pare chiar cutremurator…
   am convingerea ca este cat se poate de real

   Reply
  2. dragos paul

    @GabiDumitru Basescu se va intoarce la Cotroceni. Conditia este ca el si sustinatorii sai sa vrea sa dea lupta pana la capat.
    

   Reply
   1. revealer

     @dragos paul  @GabiDumitru Fara mesaje de optimism, fara sa dea senzatia, el si pe echipa lui ca doresc sa lupte, sustinatorii lui vor fi din ce in ce mai demoralizati si din ce in ce mai putini.

    Reply
    1. ny2

      @revealer  @dragos paul  @GabiDumitru exact asta este si opinia mea. in emisiunea pe care a avut-o la otv inainte de referendum, Base mi-a dat impresia ca-si baga picioarele in ea de presedintie si ca ar prefera sa fie pe mare.

     Reply
    2. revealer

      @ny2  @dragos paul  @GabiDumitru Ca s-a saturat pot fi de acord cu el, dar nu sunt de acord ca nu si-a pregatit un potential succesor pana acum. Daca dreapta ar fi avut un candidat cu sanse la presedentie uselistii ar fi fost un pic mai circumspecti in a declansa suspendarea.

     Reply
    3. ny2

      @revealer  @dragos paul  @GabiDumitru sa zicem ca l-a pregatit pe MRU, insa mie nu mi se pare c-ar avea mare priza la public, este prea „intelectual” (ceea ce nu inseamna ceva rau, dimpotriva, dar doar intr-o lume normala)

     Reply
 5. BardoThodol

  Cred ca am pornit toti pe o pista falsa.
  CCR nu a cerut nicidecum USL-ului sa-i numere pe romani, sa numere mortii sau sa-i numere pe cei din strainatate.
  USL a prezentat acea lista oficiala cu 18,2 milioane
  CCR a inceput sa judece
  USL a revenit, in timpul judecatii si a sustinut ca nu-si mai asuma cifra de 18,2 milioane.
  Ca atare, CCR le-a spus, clar:
  Bine, nu va mai asumati cifra de 18 milioane.
  In acest caz prezentati-ne care este cifra pe care ati sustinut-o atunci cand ati organizat referendumul?
  Asta e tot ceea ce USL trebuie sa prezinte in fata CCR.
  Sigur ca termenul de o luna este absurd.
  Dar, practic, CCR a acordat USL o luna de zile sa-si cotrobaie prin sertare sa gaseasca acel documente. Daca nu e valabila cifra de 18 milioane, atunci prezentati-ne cifra dupa care ATI FACUT DEJA referendumul!
  Chiar daca USL va scoate astazi sau peste 3 saptamani o cifra de 15 milioane, aceasta n-are absolut nicio relevanta daca acele documente nu sunt datate anterior referendumului.
  De aici cred ca se pleaca pe o directie gresita!

  Reply
  1. Ilinca

    @BardoThodol nu cred. Nu data documentelor conteaza. MAI va prezenta o cifra si va zice: asta e cifra pentru 29 iulie, imi asum responsabilitatea. Si gata!

   Reply
   1. BardoThodol

     @Ilinca
     
    „Curtea Constituţională a anunţat oficial că a amânat  decizia privind referendumul, menţionând că a primit date „contradictorii” privind listele electorale permanente şi că a cerut Guvernului ca până la 31 august să să transmită listele în baza cărora s-a organizat referendumul.”
     
    Cu tot respectul dar in acest comunicat, CCR nu a lasat USL absolut nicio cale de intors.
    Nu se face referire la cifrele  care ar putea fi obtinute in urma unui nou minireferendum sau in urma oricarei alte actiuni ulterioare de numarare.
    Este vb cat se poate de clar de „…listele în baza cărora s-a organizat referendumul”. Deci, daca USL nu recunoaste (si nu isi mai asuma) cifra oficiala de 18,3 milioane, trebuie sa prezinte documentele oficiale cu cifra pe care , totusi, au organizat referendumul. Iar acea cifra trebuie sa fie prezenta in documentele oficiale de dinaintea referendumului, nicidecum dupa.
    Ma rog, fiecare intelegem cum credem de cuviinta.
    Eu raman la parerea mea.
     

    Reply
 6. crisuadi

  Vedem ca curtea a avut in fata acte oficiale ale institutiilor statului , adica liste de alegatori dupa care s-a desfasurat referendumul , a avut cifre oficiale , procente oficiale , calculate gata si nu avea de facut decat sa dea un verdict si nu o amanare pentru ca cineva ii baga sub ochi o instiintare cum ca nu recunoaste veridicitatea sau actualitatea cifrelor . Trebuia sa ia act ca acea institutie nu recunoaste actualitatea listelor si sa se pronunte pe problema . Si , ce face curtea ? Da gardul la o parte si zice : aman ca am alta treaba , vreau sa vad cate randuri de liste puteti sa faceti pana in Septembrie .
  Pai , sa-mi fie iertata deraierea , dar pe cine nu lasi sa moara , nu te lasa sa traiesti !
  Sa nu-mi spuneti ca atunci cand nu-mi convine nu e buna curtea . N-are nici o legatura cu marea ineptie pe care au produs-o curtacii .

  Reply
  1. hope18

    @crisuadi
    Adevarul este ca am avut mare incredere in CCr.Dezamagirea a fost cumplita.Nu trebuia sa faca decat ceva legal,Ei au facut piruete

   Reply
  1. DanCanada

    @poweraxxel O sa le ia boii de la caruta. Si Ponta o sa spuna: vedeti? daca Basescu nu-si da demisia?

   Reply
  1. EroulBula

    @poweraxxel SI nici nu au reusit sa ne puna in ordine, s-au imbolnavit de nervi si au plecat.
   A se vedea ocupatia austriaca in Oltenia.

   Reply
 7. quaddelta

  De pe HN
  Guvernul revine cu precizari: Consideram ca toti cetatenii romani au drept de vot si trebuie inclusi in cvorum, alaturi de cei din listele electorale permanente/ Curtea Constitutionala este cea care va decide cu privire la acest lucru 

  Reply
   1. Florina

     @EleBelele  @quaddelta 
     
    Păi şi ce treabă are guvernul cu ce a decis deja CCR? Ce treabă are în general USL cu ce decide CCR?

    Reply
 8. Rezon

  Laura Stefan
  „Oare cum va mai putea Romania sa ceara deschiderea pietei muncii in alte state UE sau acceptarea in Schengen cand Guvernul tocmai si-a atacat propriul referendum pentru ca habar n-are cati si unde suntem?”

  Reply
 9. janhao

  Nu stiu daca s-am mai dat linkul asta: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12941826-procurorii-parchetului-general-verifica-listele-electorale-referendumul-din-29-iulie.htm

  Reply
   1. janhao

     @severmihail Scuze, acum vad ca este de ieri stirea, dar sa ma intelegeti ieri dupa anuntul CCR aproape ca am intrat in depresie, n-am mai urmarit nimic tv, sau stiri online

    Reply
   1. quaddelta

     @poweraxxel asa am zis si eu ieri dar pragul se calculeaza din numarul de voturi exprimate .

    Reply
    1. poweraxxel

      @quaddelta ma refer la pragul minim ce le era impus pentur a se inscrie. Se poate considera neconstitutional ca i s-au cerut mai multe semnaturi decat era necesar pentru ca listele erau umflate?

     Reply
  1. Emil Stoica

   corect, este legat de dreptul de a fi ales. Pentru a fi ales ca independent, trebuie sa strangi cel putin 2% din numarul aflat pe lista pentru a candida. La Bucuresti sunt pe liste 1.800.000 de oameni desi la recensamant s-au numarat doar 1.600.000 cu totul (adica si cei sub 18 ani). Din cauza asta Nicusor Dan a trebuit sa stranga 36.000 de semnaturi in loc de, hai sa zicem 28.000. A fost extrem de greu si a reusit in extremis. Insa alti independenti, poate ca au fost descurajati in a candida.

   Reply
 10. poweraxxel

  Numarul redus de cetateni va da batai de cap si din alte puncte de vedere, nu numai al numarului de alesi locali … Unele orase vor fi retrogradate la nivel inferior. De aici, mari probleme …

  Reply
   1. EroulBula

     @Glook  @poweraxxel Pe baza populatiei. Daca scade populatia propun s-o trimita acasa pe Norica  ……. sau nu ca ne sperie..

    Reply
    1. revealer

      @EroulBula  @Glook  @poweraxxel Daca scade populatia -> se valideaza referendumul -> Norica vine acasa si-si tine promisiunea.

     Reply
    2. airwave

      @revealer  @EroulBula  @Glook  @poweraxxel Nu cred, s-ar putea sa-l incante ideea. La o adica, fata de mos Predescu, Norica e o juna, la cei 60+ ai ei.

     Reply
 11. quaddelta

  Cum dracu’ ba? Remiterile din strainatate sunt cuprinse in PIB dar voturile nu incap in cvorum !?

  Reply
 12. Rezon

  ”Ponta a facut un apel catre primari sa reduca numarul de consilieri locali daca rezulta ca intr-o localitate sunt mult mai putini cetateni decat sunt „in scripte”.”
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12946779-ponta-problemele-legate-listele-electorale-nu-influentat-alegerile-locale-pentru-nu-avut-niciun-fel-prag-autoritatile-locale-alese-sunt-legitime-functioneaza.htm
   
  Istet Ponta. Si cum ii rareste pe consilierii in plus? Ii trage la sorti? Vai de capul nostru de bananieri…
   
   

  Reply
  1. EroulBula

    @severmihail Vocea Moscovei va trimite instructiuni lui Tonta sa desfiinteze echipa de sabie.

   Reply
   1. severmihail

     @EroulBula Ii va sterge de pe listele de premii, avand in vedere ca la data referendumului nu erau in tara.

    Reply
 13. poweraxxel

  ce ziceti de asta?
   Art. 57. – In cazul in care Curtea Constitutionala ramane in pronuntare, presedintele anunta ziua stabilita pentru aceasta. Amanarea pronuntarii nu va depasi, de regula, 30 de zile. In condica de sedinta se va trece in momentul pronuntarii si termenul la care au avut loc dezbaterile.

  Reply
  1. revealer

    @Rezon Cred ca nici ei nu se asteptau ca bizonii astia la le urmeze pas cu pas instructiunile. 

   Reply
   1. EroulBula

     @revealer  @Rezon De fapt nu le dau instructiuni ci doar agita batul prin gard. Rusii stiu foarte bine care sunt pasii pentru lovituri de stat asa ca o iau inainte si se fac ca le transmit instructiuni.
    Scopul lor este ca Romania sa arate ca o tara de cacat unde guvernul primeste instructiuni de la radio, dintr-o tara potential ostila. Cu o astfel de imagine se duc dracu’ si scut si gaze de sist si tot ce deranjeaza Rusia.

    Reply
 14. Andy RWX

  Astia doi sunt cei mai mari cretini in viata de pe Terra. Probabil ca si din aceasta galaxie. Rasufla „basinile fasaite” trase de respectivii de pe scaunele recent ocupate:“Era un moment în care orice explicație era nepenetrantă. Am avut o discuție cu domnul Crin Antonescu si am zis ori rămâne cu 50% din cei care votează dar ne asumăm izolarea, ori cu cvorum. Am hotărât că e mai important cum rămâne România conectată la partenerii externi decât o victorie a noastră, o victorie de altfel meritată.” (Victor Ponta, premierul României)

  Reply
  1. musiuplugary

    @Andy RWX atunci se referea la ue, acum am ramas conectati la rusia. sper sincer sa nu ajungem sa spunem: ccr, acest grajdan al moscovei.

   Reply
 15. EroulBula

  Da’ nici PDL-ul nu se lasa ….. l-au trimis pe tolomacu’ de Gherasim. Alo ! Departamentul de Comunicare, ce faceti, tata !

  Reply
  1. VelculescuVictor

    @EroulBula 
   Gerasim nu intelege filosofia puii: e important la ce cap al p”’,,i te afli…

   Reply
 16. revealer

  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/iulian_fota-consilier_prezidential-demisie-crin_antonescu_0_748725314.html
   
  „Este un element de forţă. Întotdeauna a fost obsedat că nu e singurul preşedinte. Nu are eleganţa de a aştepta finalizarea procesului şi a vrut să arate că el e şeful“, a declarat Iulian Fota.
  „Probabil vor urma schimbări în tot sistemul de siguranţă naţională. De mine se împiedica în mod special. A fost un gest neelegant, de forţă“, a mai precizat Fota.
   
  Iar pe Facebook, Lazaroiu iar bate campii: http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Sebastian-Lazaroiu-nascut-paiata-demita_0_748725343.html
  „Nu s-a născut paiața care să mă demită”, a scris, vineri, fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu, ca o replică la decizia președintelui interimar Crin Antonescu de a elibera din funcție consilierii lui Traian Băsescu.
   
   
   

  Reply
   1. revealer

     @promaa2002 El si-a dat demisia si acum ii spune lui Antonescu: Fraiere, ce ti-am tras-o, n-ai putut sa ma dai afara.

    Reply
    1. promaa2002

      @revealer si mi se pare corect daca cineva i-o trage lui antenescu, dac tu esti de alta parere…

     Reply
    2. revealer

      @promaa2002 Lazaroiu nu mai era consilier din data de 9 iulie. El nu a fost pe lista de consilieri eliberati azi din functie. In situatia asta nu vad cum i-a tras-o.

     Reply
 17. EroulBula

  NU stiu de ce dar cred ca a aparut o oportunitate de afaceri.
  Care sunteti meseriasi la proiecte europene sa depunem la UE o cerere de finantare pentru o inchisoare privata ?
  E clar ca inchisorile actuale vor deveni neincapatoare.
  Problema e ca nu stiu cine va sta in inchisoare: ei sau noi :-)))))

  Reply
    1. airwave

      @EroulBula  @severmihail Si apoi te auto-facturezi pentru costul bataii, amortizarea bastonului etc.

     Reply
  1. VelculescuVictor

    @EroulBula 
   Am echipa pt proiecte Europene….
   Si stiu un arhitect francez specializat in inchisori…
   Daca e pentru noi, va iesi lux.
   Ce echipa de catering propui?

   Reply
 18. dragos paul

  Cu cinci zile intarziere, d-l Traian Basescu se trezeste: ,,Prioritate mai mare decat revenirea mea la Cotroceni este constatarea eventualelor procese de fraudare a referendumului….Prioritatea mea este ca institutiile statului sa constate daca la referendum s-au produs fraude, ilegalitati, vot multiplu, semnaturi false.” 
   
  Mi-e teama ca nu pot sa fiu nici generos nici elegant in aceste conditii. Asa ca nu ma pot abtine sa parafrazez in nota ironica, evident: “Sunt daramat de inteligenta consilierilor si strategilor d-lui Basescu! Cat de prost poti sa fi sa faci o problema acum din frauda, sa contesti ….. samd samd”.
   
  Case closed. Acestea fiind spuse, declar incidentul incheiat in ceea ce ma priveste.
   
  Scopul reactiilor si comentariilor mele a fost si ramane acela de a sustine o cauza comuna. Voi continua sa fac asta chiar daca in proces se va intampla sa supar prieteni si aliati mai vechi si mai noi.

  Reply
  1. DrMengele

    @dragos paul Fara sa incerc sa ii iau nici o clipa apararea Vanitosului…:)….si nici sa scuz in vreun fel lipsa de reactie a echipei care il inconjoara, cred ca Basescu a asteptat sa puna problema fraudei cu listele in mina. Nu neg nici o clipa ca o reactie mai prompta ar fi avut sanse mai mari in a demantela (ca sa il parafrazez la rindul meu pe Basescu…:)) tot acest cosmar institutional si nu numai, dar poate acum cu listele unde trebuie, contra-lovitura va fi mai puternica. 
   P.S. Ma incearca si pe mine o tzira de vanitate, raspunzindu-va…:)…nu imi imaginam niciodata ca v-as putea raspunde, chiar in cadrul unui blog. 
   Cu imens respect, consideratie si admiratie
    

   Reply
   1. dragos paul

     @DrMengele Va multumesc. Raman la parerea ca TB&co au lasat garda jos Dumimica noaptea. Frauda era o modalitate de a tine garda sus si oponentii in defensiva. Daca nu era frauda, atunci sa fi venit cu altceva. N-au venit. AU disparut din peisajul strategic. Rezultatul se vede.
     
     

    Reply
   2. Luminita

     @DrMengele  @dragos paul nu doar cu listele pe care le are el in mana dar si dupa ce dulaii Codritei au si ei listele (originale) in mana precum si listele de la BEC.
    Eu cred ca astia doi se coordoneaza prin telepatie ( ca sa nu spun ca se coordoneaza prin SMS)

    Reply
  2. EroulBula

    @dragos paul Probabil ca vor mai continua discutiile privind strategia, declaratiile si actiunile lui Basescu si ale echipei lui dar incepem sa scapam din vedere un lucru important.
   Toata societatea este concentrata pe batalia pentru destituirea lui Basescu.
   Nimeni nu mai urmareste ce se intampla prin ministere si companii de stat. Ma tem ca baietii profita de zgomot si-si aranjeaza tunurile in economie fara sa-i deranjeze nimeni.
   Ne vom trezi cu niste decizii de vom cadea pe spate sau, mai rau, nu vom afla niciodata ce-au furat.
   Nu inteleg de ce PDL nu le face marcaj pe tot terenul ministrilor USL pentru ca ar obtine munitie suficienta pentru campania ce urmeaza.
   Stiu ca PDL are comisii de politici publice/ de specialitate. Unde dracu sunt specialistii pe domenii care sa monitorizeze ministrii USL si sa le dea la cap cu fiecare ocazie?

   Reply
   1. dragos paul

     @EroulBula „Stiu ca PDL are comisii de politici publice/ de specialitate. Unde dracu sunt specialistii pe domenii care sa monitorizeze ministrii USL si sa le dea la cap cu fiecare ocazie?”
     
    Este gluma zilei. Nu are. 
     

    Reply
    1. EroulBula

      @dragos paul Pai inseamna ca sunt intr-un mare cacat. Comisiile de politici publice constituie pepinierele din care sa recrutezi oameni valorosi pentru inalte functii. Cu cine dracu’ au de gand sa mearga la parlamentare ?

     Reply
    2. airwave

      @EroulBula  @dragos paulCum cu cine, cu Igas si cu Oltean. Dac-as fi pentru-o zi presedinte (al PDL), i-as ascunde pe-astia doi in Bahamas, cu casa, masa si gagici, numai sa nu mai apara la TV.

     Reply
  3. oglinjoara

    @dragos paul Îmi dau seama că n-am avut dreptate când am spus că e loc pentru amândoi, dvs. şi SL, sau oricare o fi strategul lui TB.
   E loc pentru amândoi în câmpul dreptei, dar în decizie nu poate fi decât unul.
   Armata nu se poate conduce în luptă cu 2 sau mai mulţi generali (dezbinaţi).
   Şi nici cu coloneii aferenţi lor.
    
   Sigur, asta nu înseamnă că nu trebuie să existe diversitate de opinie şi critică. 
   Dar poate că puţină moderaţie în ton n-ar fi de prisos.
    
   Vă rog să aveţi în vedere că vă apreciez la fel de mult ca pe SL.
   Poate puţin mai mult pe dvs. 🙂
    
    

   Reply
 19. poweraxxel

  eu inteleg asa: daca datele pe care a fost organizat referendum-ul sunt ok, se decide mai departe ce trebuie si gata. Daca nu, si acum observam ca erau false, atunci cei ce au semnat pentru ele si au lasat referendum-ul sa se desfasoare ilegal trebuie sa raspunda in fata legii pentru fals in acte si tentativa de frauda. Ca apoi listele se vor actualiza si vor arata altfel, este alta mancare de peste, dar nu se poate ca cineva sa organizeze un referendum cu date false, neverificate si imprecise, ca acel cineva sa recunoasca apoi aceste lucruri si sa nu pateasca nimic. Nu suntem un SRL-ul amarat, suntem un stat, membru al UE, NATO si cu pretentii de mare aliat al SUA!!!! Nu se poate ca date false sa fie folosite intr-un procest atat de important precum un referendum si nimeni sa nu raspunda!!!! Acum, nu mai este vorba daca pleaca Basescu sau nu, acum este vorba daca mai reprezentam un stat bazat pe lege, responsabilitate, in cazuri deosebit de importante pentru existenta statului respectiv si a institutiilor sale. Nu uitati ca de numarul de votanti este legat nu numai cvorum-ul pentru referendum, ci si forma Parlamantului, care la randul sau se rasfrange asupra legiferari in statul respectiv care este ce-a mai de sus treapta … In mod normal, trebuia ca CCR sa invalideze referendum-ul, si sa fie deschisa discutia despre lista de votanti, fara a afecta oficial rezultate ale unor procese de vot care risca sa darame atatea lucruri in urma … In mod normal, trebuia ca referendum-ul sa fie invalidat si sa fie pornita REFORMA STATULUI ROMAN. In schimb, descoperim neregulile tocmai cand convine USL-ului, aruncand totul in aer, Nereguli despre care USL si multi altii stiau de fapt de mult timp, dar pe care alegeau cu interes sa le ascunda. Pentru ca astazi USL-ului nu ii mai convine sa le ascunda, economia se va duce dracului, si multi romani carora nu le pasa de batalia electorala dintre cele 2 tabere politice vor avea de suferit mai mult decat cei inhaitati in aceste tabere politice …Acum, parca vad maine poimanine ca tabloul se completeaza cu date oficiale despre frauda la vot, voturi multiple, morti care au votat, romani fara drept de vot care au votat, etc. Este logic dupa cum s-au pozitionat lucrurile, ca imediat ce Ponta va scoate din calcul nmarul mortilor de exemplu, parchetul va demonstra ca multi astfel de morti au votat, cu prezentarea dovezii semnaturii in lista de vot. Imediat ce Ponta va elimina persoanele cu dreptul ce vot suspendat parchetul va prezenta semnaturi de vot pe numele unor astfel de persoane, in listele originale. Imediat ce Ponta va incerca sa scoata romani cu drept de vot dar domicliu in strainatate parchetul va prezenta exemple clare de vot multiplu. SI asa, fiecare cu dreptatea lui in brate, ne vom duce dracului cu totii … O sa il regretam pe Boc!

  Reply
 20. VelculescuVictor

  Cum stau „capetele de acuzare” deschise de USL impotriva lui Traian  Basescu?
  Sa nu inceapa o noua faza a loviturii de stat: sa incerce sa-l aresteze pe adevaratul presedinte.

  Reply
  1. abis

    @VelculescuVictor Echipa olimpica de sabie a Romaniei a invins China si acum se dueleaza cu Rusia. Deocamdata conduce cu 20-19. O fi si asta vreun semn 🙂

   Reply
   1. Yeba

     @promaa2002  de ce folosești expresii tari? Dacă spunei cuiva pe 2 iulie că Antonescu va fi peste o zi (una) președinte de senat și peste două (2) președinte de țară și ți-ar fi răspuns că aberezi, cum era,  ă?! 

    Reply
   2. Yeba

     @promaa2002  de ce folosești expresii tari? Dacă spuneai cuiva pe 2 iulie că Antonescu va fi peste o zi (una) președinte de senat și peste două (2) președinte de țară și ți-ar fi răspuns că aberezi, cum era,  ă?! 

    Reply
    1. DrMengele

      @Yeba  @promaa2002  sincer nici eu nu cred ca vor merge pina aici, cu toate surprizele de pina acum. cred ca deja au intrat in etapa in care sovaie si le titiie fundul. si nu numai grajdanilor
      

     Reply
    2. revealer

      @DrMengele  @Yeba  @promaa2002 Problema e ca acum, dupa ganduri dintr-astea mai optimiste trebuie musai sa adaugam: Asa sa ne ajute Dumnezeu!

     Reply
    3. DrMengele

      @GabiDumitru  Pentru mine Ukraina e inca o enigma, Madame de acolo nu a semnat cu Rusia niste contracte in favoarea Rusiei?

     Reply
  1. promaa2002

    @quaddelta e edevarat, AEP a comunicat acum 2 zile ca in 2011 au verificat primarie de primarie 40 % din totalul primariilor si au constatat ca doar aprox 30 mii de morti nu erau operati in listele electorale, deci sa zicem prin extensie la 100 % primarii erorile sunt de ordinul max 100 mii in plus pe liste ! deci nesemnificativ , dar daca adaugam la listele de la alegerile locale (18 mil si ceva) care sunt corecte pt ca nu au fost contestate de nimeni la CCR , pe cei din afara (care nu au avut cf legii voie sa voteze la locale) si pe cei care au implinit intre timp 18 ani….se depaseste 19 mil

   Reply
   1. Andy RWX

     @promaa2002  @quaddelta  Cum bine zice  Elenina: „excluderea cetatenilor romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate de pe listele electorale permanente a fost operata de Guvernul Tariceanu prin OUG nr. 97/2008.” Deci nu e ceva ce se intampla acuma.

    Reply
  2. Andy RWX

    @quaddelta tot nu ne iese, Victore! Ce mai taiem? Maghiarii din Transilvania nu sunt romani, nu?
    

   Reply
    1. EroulBula

      @valid  @Andy RWX  @quaddelta Pai pe aia chiar au vrut sa-i scada PSD-istii de la Sibiu si a iesit cu scandal :-)))))

     Reply
    2. valid

      @EroulBula  l-am vazut ieri pe johanis suparat pe fostii camarazi, care dupa ce l-au vrejit cu :”ich bin ein berliner” vor sa-l faca ca la bucale

     Reply
  3. airwave

    @quaddelta Bai, am si eu o nelamurire. Pe Daciana o sa o taie de pe lista au ba? Si pe ailalta, Adina sau cum o cheama. Si pe prietenul Severin, sa nu uitam. Ca aia cam au resedinta la Bruxelles, nu? La fel, tot personalul misiunilor diplomatice, toti militarii din teatrele de operatiuni. Daca-i bal…

   Reply
 21. EroulBula

  Sa vezi circ cand va lua Parchetul General listele, dupa actualizare si le va compara cu listele dupa care s-a votat.
  Sa vezi cati morti si absenti apar ca au votat pe listele vechi.
  Trebuie sa urmarim SEAP sa vedem daca nu apare PG cu cerere de oferta pentru inchiriere de dube.

  Reply
    1. severmihail

      @GabiDumitru Oricum nu trebuie foarte multe, sunt obisnuiti cu inghesuiala de la turismul electoral.

     Reply
   1. EroulBula

     @severmihail Daca pot fi conduse cu B-ul ma ofer voluntar ca sofer. Nu vreau decat un Croissant la pranz si o sticla de apa.
    Lucrez 3 schimburi continuu, ajut si la incarcare/ descarcare. N-am baston dar am o coada de topor, din carpen.

    Reply
    1. ToxicMushroom

      @EroulBula  @severmihail eu am mai multe categorii dar nu am mai condus de mult. ar fi o problema, ca m-as baga si eu 😀

     Reply
    2. EroulBula

      @ToxicMushroom  @severmihail Nu-i problema, cu cat ii zdruncini si-i amesteci mai tare cu atat vor marturisi mai repede.

     Reply
    3. severmihail

      @ToxicMushroom  @EroulBula Pai chiar nu este nici o problema daca nu ai mai condus de mult. Doar sa inveti sa sari de la volan in timpul mersului masinii.

     Reply
    4. ny2

      @EroulBula  @severmihail cu mancarea te sponsorizez eu, iti dau 3 mese pe zi, apa cata vrei si la sfarsitul zilei bere rece.

     Reply
    5. EroulBula

      @ny2  @severmihail Daca mai continui asa …. s-ar putea sa-ti cer mana :-))))))
     Esti femeie, nu ? ……. nu?

     Reply
 22. promaa2002

  Liderul grupului Partidului Popularilor Europeni (PPE) Joseph Daul a declarat astăzi că a luat act de decizia Curţii Constituţionale privind referendumul, aşteaptă concluziile dar este uimit de susţinerile USL în legătură cu numărul alegătorilor de pe liste. 
  „Sunt uimit de ceea ce suţine Uniunea Socialist-Liberală. Mă întreb cum este posibil ca într-un stat membru al UE un minister să publice cu câteva săptămâni înainte de referendum documentul oficial care arată numărul de alegători, în această săptămână să reafirme aceleaşi date, dar ieri să arate că nu poate susţine numărul de oameni de pe listele electorale permanente? Cum este posibil să fie confirmate alegerile din iunie (locale) şi doar o lună mai târziu electoratul de pe liste să nu mai fie valid? Pentru mine, acest guvern arată încă odată că este gata să schimbe orice: legi, liste, reguli care nu servesc interesului partidelor lor”, a precizat Daul.

  Reply
  1. EroulBula

    @EleBelele Inseamna ca nemernicii vor sa-i rada din liste pe ceilalti care sunt pplecati la munca dar nu si-au stabilit domiciliul acolo. Nu stiu de ce dar am impresia ca incepe sa miroasa a parnaie.

   Reply
  2. quaddelta

    @EleBelele Asta n-ar putea fi atacat tinand cont de ce scrie mai jos?
    
   -referendumul naţional constituie„forma şi mijlocul de consultare directă şi de exprimare a voinţei suverane apoporului român”

   Reply
  3. Xilef

    @EleBelele 
   Cităm:
   „Exprimarea unei opţiuni politice poate avea loc nu numai prin participarea la referendum, ci şi chiar prin neparticiparea la acesta mai ales în situaţiile în care legislaţia relevantă impune un anumit cvorum de participare.”
   Părerea mea: dacă trecem de nebunia asta cu listele, îl invalidează.

   Reply
   1. Andy RWX

     @Xilef  @EleBelele Sa-i trimitem o scrisoare deschisa lu Viktor Orban sa vorbeasca cu Valentin-Zoltán Puskás si sa-i explice ce decizie trebuie sa ia :))

    Reply
  4. severmihail

    @EleBelele Incep sa am o umbra de speranta, citind motivatiile, ca pana la urma CCR poate sa ia si o decizie corecta.

   Reply
   1. Xilef

     @severmihail  @EleBelele
    Citind motivarea dat[ pe respingerea ca neintemeiate a contestatiilor USL, si eu zic la fel.
     
    Daca listele sunt OK, il invalideaza.
     

    Reply
  5. Yeba

    @EleBelele 
   Raţiunea pentru care aceşti cetăţeni nu sunt înscrişi în listele electorale permanente rezidă în faptul că nu au domiciliul în  ţară astfel încât numărul acestora nu poate influenţa cvorumul legal de participare la referendum, respectiv majoritatea persoanelor înscrise pe listele electorale permanente.
    
   Să se traducă din română în română paragraful de mai sus.
    
   Par realmente cretini : motivul pentru care nu sunt inscriși este că, fiind neînscriși, nu pot influența cvorumul?!

   Reply
   1. EleBelele

     @Yeba excluderea cetatenilor romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate de pe listele electorale permanente a fost operata de Guvernul Tariceanu prin OUG nr. 97/2008 de modificare a Legii 35/2008.
     
    la momentul respectiv, cvorumul la referendum se calcula in raport de numarul persoanelor inscrise pe listele electorale, fara a se face distinctia intre permanente si suplimentare. altfel spus, respectivii cetateni de afara aveau si ei un cuvant de spus.
     
    prin oug 103/2009, insa, Boc a venit si a modificat legea in sensul ca cvorumul la referendum se calculeaza doar in raport de numarul persoanelor inscrise pe listele electorale permanente, insa nu a binevoit sa modifice, in consecinta, si Legea 35/2008, astfel incat cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in straintate sa reintre pe listele permanente.
     
    altfel spus, ce-si face omu’ cu mana lui aia e !

    Reply
    1. oglinjoara

      @EleBelele  @Yeba modificarea poate fi declarată neconstituţională de CCR, câna analizează cazul
     cu consider că cvorumul se stabileşte în funcţie de TOŢI CETĂŢENII ROMÂNI CU DREPT DE VOT, indiferent dacă trăiesc/au domiciliul în ţară sau în străinătate

     Reply
    2. EleBelele

      @oglinjoara  @Yeba 1. care modificare?
     2. CCR nu se poate sesiza din oficiu ci doar, foarte rar, isi poate extinde controlul in cadrul unei sesizari/exceptii de neconstitutionalitate; in cazul referendumului, procedura e alta, deci nu e loc de extindere a controlului.

     Reply
 23. Radu Grigoras

  Gratiela,poti verifica foarte simplu.Daca ai incredere in PDL poti sa le ceri lor.Din moment ce au avut un reprezentant in FIECARE SECTIE DE VOTARE,la sfarsit primesc cate un exemplar.Simplu,nu?

  Reply
    1. revealer

      @Rezon Nastase a pierdut puterea in urma unor alegeri. Cred ca-si vor lua masuri de data asta.

     Reply
 24. Rezon

  Occupy ICR
   
  Începând de astăzi, 3 august, orele 11.00, va asteptăm la sediul ICR Bucureşti din strada Aleea Alexandru nr. 38 pentru a vă alătura unei mişcări de ocupare a Institutului Cultural Român. Această mişcare, inițiată de membri ai comunității culturale din România este o reacție la schimbarea statutului de funcționare a Institutului şi a misiunii sale prin OUG 27/2012 confirmată prin decizia Curții Constituționale din 31.07.2012.
   
  https://www.facebook.com/events/223919654397364/

  Reply
 25. EroulBula

  Blanculescu nu crede ca leul se va mai deprecia, ba chiar se va aprecia in curand . …. mortii mamii lui de idiot …. si eu il trecusem in lista oamenilor frecventabili.

  Reply
  1. ToxicMushroom

    @EroulBula acum vreo 2-3 saptamani zicea ca nu ar trebui sa ne miram daca leul va ajunge la 4.7 – 4.8. acum se pare ca are motive sa fie mai optimist :x)

   Reply
 26. Gratiela Popescu

  Este cineva din domeniu juridic pe aici ?
  1. Legea referendumului 3/2000
  a. art.17/1 – referendumul se organizeaza potrivit legii 35/2008
  b. art. 17/2 – reactualizarea listelor se face in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului
  c. art.18 – afisarea listelor electorale, daca legea prevede o asemenea operatiune ( SI LEGEA 35/2008 PREVEDE O ASEMENEA CERINTA LA ART.22/6 ), se face in cel mult 48 ore de la indeplinirea termenului prevazut la art.17/2
  2. Legea 35/2008, art 22/6 – listele electorale se intocmesc si se fac publice cu 45 zile inainte de ziua alegerilor ( AICI CRED CA LEGEA SPECIALA PRIMEAZA, ADICA 5 ZILE ) Mai departe, in acelasi articol, este descrisa procedura prin care fiecare alegator are dreptul sa verifice si sa conteste orice eroare din liste.
  Deci, refacerea listelor electorale anuleaza cerinta legii de a fi facute publice inainte de desfasurarea scrutinului SI NE INCALCA DREPTUL DE A PUTEA VERIFICA ACESTE LISTE.
  CONCLUZII – facem o petitie la CCR ca procedura de actualizare post referendum ne incalca drepturile ?
  – cred ca planul este de anulare a referendumului si astia in 30 zile sa pregateasca toate manerelile posibile

  Reply
 27. fat

  Am citit acum legea 35/2008 si cred (nu sunt jurist) ca e (intentionat?) neclara: cetatenii romani cu drept de vot si domiciliu/resedinta in strainatate sunt inscrisi in Registrul electoral (baza de date), dar nu apar in Listele Electorale Permanente, ci in cele suplimentare (art 22 alin. 1, 7, art. 27, alin. 2).
  Cu toate acestea, in Legea 3/2000 (a referendumului), cu toate amendamentele si ras-amendamentele ulterioare, cvorumul se refera la participarea a 50%+1 din persoanele inscrise in listele electorale permanente (desi art. 4 recunoaste tuturor cetatenilor >18 ani dreptul de participare).
  Interpretarea in cheia puiemontezilor ar fi cam asa: cvorumul se calculeaza raportatat la LEP + voturile inregistrate pe liste suplimentare in sectii din strainatate. Nashpa
  In conditiile astea, pentru a preveni scoaterea acestui iepure din palarie la urmatoarea sedinta CCR, poate ca cel mai bine ar fi de contestat referendumul in intregime din cauza fraudei masive.
   
  TLDR: e groasa! 

  Reply
  1. EleBelele

    @fat si cand te gandesti ca Boc a operat modificarea art. 5.2 din Legea referendumului din „listele electorale” in „listele electorale permanente”…

   Reply
   1. fat

     @EleBelele O prostie: mi se pare de bun simt definirea cvorumului prin raportare la cei care au drept de vot – la fel e si in parlament sau alte comisii (de etica)!

    Reply
 28. Taticu

  Cine nu se afla pe listele electorale nu inseamna ca nu are drept de vot, se arata intr-un comunicat care prezinta punctul de vedere al Guvernului in privinta listelor electorale permanente din Romania prin scoaterea celor care au domiciliul in strainatate. „Clarificarea acestei situatii este necesara pentru a raspunde solicitarilor primite din partea Curtii Constitutionale din Romania. Din punctul de vedere al Guvernului Romaniei, in conformitate cu legea, toti cetatenii romani au drept de vot si trebui inclusi in calculele privind cvorumul, alaturi de cei din listele electorale permanente, Curtea Constitutionala fiind cea cea care va decide cu privire la acest lucru”, precizeaza Guvernul.
   
  DAR:
   
  Intrebat de jurnalisti, dupa videoconferinta cu prefectii, daca cetatenii romani din strainatate vor fi sau nu inclusi in cvorum, Victor Ponta a raspuns ca „Asta decide CCR, nu ma intrebati pe mine.” 

  Reply
  1. EroulBula

    @Taticu Pentru simetrie, si noi ar trebui sa fim scosi din listele permanente, chiar daca locuim in RO. Nu inteleg de ce ar trebui ca unii sa fim pe liste iar altii nu, cand avem toti drept de vot.
   Cine voteaza este trecut in lista si aia e lista finala. Prezenta 100%.

   Reply
   1. EleBelele

     @SuperUser  @Taticu CCR s-a pronuntat deja pe tema asta: cetatenii romani din strainatate nu sunt inclusi in cvorum

    Reply
    1. Luminita

      @EleBelele  @SuperUser  @Taticu eu nu l-am identificat, scuze nu am urmarit toate postarile

     Reply
 29. Florina

  Deci, avînd în vedere ce zisăi anterior despre listele actualizate, unde-i omu’ ăla hotărît şi meseriaş de la Jandarmerie, să vină să ia guvernul ăsta şi să-l bage-n dubă? Pentru 29 de zile, pentru început.
   
  Că Băse rîde, o dă cu chestii legale şi repetă că nu ţine neapărat să se întoarcă la Cotro. 

  Reply
 30. Rezon

  APEL PUBLIC
   
  Catre Autoritatea Electorala Permanenta (AEP)
  Attn: doamna Preşedintă Ana Maria Pătru
   
  Stimată doamnă Preşedintă
   
  Organizaţiile semnatare ale acestui apel vă solicită să puneţi la dispoziţia publicului, pentru consultare individuală, copii după listele electorale folosite la referendumul din 29 august 2012. Dat fiind climatul actual de confuzie creat de organizatorii referendumului, credem că este imperios necesar ca fiecare cetăţean cu drept de vot să poată verifica personal, prin intermediul AEP, dacă opţiunea sa (prezentare sau neprezentare la vot) se află consemnată corect ȋn liste. In acest scop cerem AEP să păstreze o copie a acestor liste pe termen indefinit.
   
  Expert Forum (EFOR)
  Grupul pentru Dialog Social (GDS)
  Agenţia de Monitorizare a Presei “Active Watch”
  Freedom House Romania
  Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE)
  Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)
  ProDoMo
  Reaching Out
  Centrul de Resurse pentru Participare Publica (CERE)

  Reply
  1. Rheia

    @Rezon Noul vicepreședinte al AEP, numit vineri de Crin Antonescu, este un domn Dan Vlaicu. Hai să-i scriem și noi lui, rugîndu-l să-și înceapă mandatul cu dreptul. Și dreapta.

   Reply
    1. Rheia

      @Rezon Normal. Încercasem și eu o glumă amară, dar mi-a ieșit cam șchioapă. Cred că iau o pauză, mă duc să mă bag în mare, poate mă trezesc. 

     Reply
   1. Andy RWX

     @Rheia  @Rezon Uhmm .. nu i-a convenit pozitia lu Muhulet de ieri si mai avea nevoie de un om acolo. Acuma ideea e ca sunt doi vicepresedinti. Cel putin asa sustine gandul.

    Reply
 31. Florina

  Eu, cu mintea mea de nejurist, citesc în comunicatul de presă CCR de ieri asta: „Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012.” şi înţeleg că „CCR cere listele în baza cărora S-A DESFĂŞURAT referendumul” nu înseamnă liste noi din care să fie scoase nu ştiu cîte sute de mii sau chiar milioane de oameni, ci fix alea în baza cărora s-a votat. Aşa că de ce discutăm acum despre cine va fi scos şi cine nu de pe listele electorale? Pentru că zice Ponta, nu?!

  Reply
  1. Andy RWX

    @Florina mai e un keyword. „actualizate”. Din cate de nejurist sunt si eu totusi inteleg ca le vor actualizate cu numarul deceselor etc.

   Reply
   1. Rheia

     @Andy RWX  @Florina Eu tot de aici am înțeles că ACTUALIZAREA LISTELOR se face pînă la datta de 31 martie a anului, deci la 29 iulie erau deja actualizate, nu?

    Reply
    1. valid

      @Rheia  pai erau ca le-au folosit la locale. dar aici e un teren in care niciodata nu pot fi detul de actuale din cauza fluctuatiei permanente

     Reply
    2. EroulBula

      @valid  @Rheia Baietii, de prosti ce sunt se baga in cacat singuri.
     Daca listele de la referendum s-a votat dupa listele de la locale inseamna 2 lucruri:
     – listele de la locale cuprindeau si cetatenii romani cu domiciliul stabil in strainatate, lucru interzis de legea alegerilor locale;
     sau
     – listele de la locale nu cuprindeau si cetatenii romani cu domiciliul in strainatate si, in cazul acesta, ultimii trebuie adaugati la lista electorala permanenta (au drept de vot la alegeri si alte scrutinuri generale);

     Reply
    3. Florina

      @valid  @Rheia 
      
     Tocmai de aceea, le cere pe cele în baza căruia s-a desfăşurat, nu altele noi, actualizate acum. Actualizate conform legii. 

     Reply
   2. Florina

     @Andy RWX 
    NU! Actualizate, dar  în baza cărora DEJA s-a desfăşurat referendumul. Deci actualizate înainte de desfăşurarea referendumului. Asta cere CCR. 
     
    Da, Rheia, aşa ştiu şi înţeleg şi eu. Exact!

    Reply
    1. cristined

      @Florina
     asa am reusit sa scriu si eu de vreo ora dar n-am primit approval. Formularea CC este la timpul trecut.

     Reply
    2. Andy RWX

      @Florina Dar totul tine de interpretare nu ? Ar fi bine sa fie interpretat asa cum zici tu. Dar eu cred ca s-a interpretat tocmai cuym am zis mai sus de moment ce s-a cerut tuturor prefectilor sa verifice listele si sa le ACTUALIZEZE ?! Nu e normal, dar ce mai e normal in Romania astazi?!

     Reply
    3. hope18

      @Florina  @Andy RWX
      Eu parca imi amintesc ca cineva de la CCR a spus ca au primit liste false(Cred ca a fost chiar Aspasia).Ma insel? Nu cred.Poate sa-mi mai confirme cineva?

     Reply
    4. Luminita

      @hope18  @Florina  @Andy RWX madama a spus ca au primit „date false” adica o prima adresa cu un numar de alegatori si a doua zi o alta adresa in care spui ca datele anterior primite nu sunt reale

     Reply
   3. oglinjoara

     @Andy RWX  @Florina actualizate la referendum, pentru că după alegerile locale au mai fost actualizate, pentru referendum
    deci, recapitulând, actualizate pentru referendum, nu actualizate acum

    Reply
  2. ToxicMushroom

    @Florina mai avem naivitatea sa credem ca nu trebuie sa ne ingrijoram doar pentru ca se trezeste ponta vorbind? „actualizate” este un cuvant care permite comiterea unei ilegalitati dar cu faptuitori protejati de lege

   Reply
  3. Never G

    @Florina Asa este. Ponta scoate cuvantul din context. Rus a afirmat in 24 iulie ca are listele actualizate. Deoarece CCR a primit doua adrese contradictorii,  a cerut listele dupa care s-a facut referendumul. 

   Reply
   1. ToxicMushroom

     @quaddelta  @Florina asta este cu adevarat o intrebare nu doar buna, ci si lamuritoare in privinta intentiilor usliste si ccriste

    Reply
  4. oglinjoara

    @Florina chestia asta trebuie reamintită mereu
   iar dacă Ponta vine cu alte cifre, trebuie făcută plângere la Parchet pentru furnizarea de date false, obstrucţionarea justiţiei şi tentativă de fraudă

   Reply
 32. Nea

  Sunt pe drumuri.
  Am oprit special la un internet pentru un comunicat important pentru Yeba:
  Suntem în război. Avem nevoie de toate armele şi, din păcate, acestea se reduc la incisivii noştri. Direcţia spălător, încolonaaa-rea!

  Reply
  1. Yeba

    O să-mi pun și unii drepți, mișto, pe lângă ăia ai mei, acuma, cât nu mai am drept de vot.

   Reply
   1. Nea

     @Yeba Eu mi-aş pune din ăia încovoiaţi, pliabili, cu canal de venin prin ei şi aş începe să merg prin zone cu densitate mare de politicieni.

    Reply
   1. Rheia

     @gupi Rats! Așa e, nu pot decît să regret că nu mi-a venit mie ideea. Cu invidie prietenească, yours, Rheia

    Reply
  1. abis

    @GabiDumitru Base: „Nu fac decat sa ii puna pe primari in situatia de infractori, pentru ca ei au comunicat si listele initiale”
    
   Deci primarii care schimba acum listele din localitatile lor trebuie sa fie anchetati de Parchet?

   Reply
   1. valid

     @abis  @GabiDumitru ar cam trebui ptr ca daca listele nu corespund, ori primele ori cele schimbate sint false

    Reply
   1. GabiDumitru

     @Yeba
      A pus bine problema,cu logica,cu argumente de bun-simt.
    Dar e depasit de lovitura de stat.

    Reply
   1. GabiDumitru

     @Taticu
     Ca sa fie clar:azi,03.08.2012,il respect pe Basescu mai mult ca niciodata.
    Din pacate,nici el nu poate face mai multe.
    Deja astia se lupta cu noi toti,nu doar cu Basescu.

    Reply
    1. abis

      @GabiDumitru  @Taticu Bine ca a lamurit-o pe asta: „Nu am din ce sa demisionez, eu trebuie sa fiu in functie ca sa demisionez. Din postura de suspendat nu pot demisiona.”

     Reply
  1. Rheia

    @Ilinca  „Tot vineri, Crin Antonescu a semnat decretul pentru numirea lui Dan Vlaicu in functia de vicepresedinte al Autoritatii Electorale Permanente pentru un mandat de 8 ani.”

   Reply
   1. EroulBula

     @Ilinca  @SuperUser Exact. Apoi va face presiuni pe reprezentantii militari si ai serviciilor pentru a ovbtine deciziile dorite. Isi va pune oamenii lui.

    Reply
    1. SimonaM

      @EroulBula  @Ilinca  @SuperUser Picture it.
      
     Crizel făcând presiuni asupra șefilor de servicii. Care ăia să se ducă să preseze pe cei care chiar au informațiile, să le obțină, și să i le dea lui Antonescu :))
      
     Sorry. Am io imaginație bogată, dar nu ATÂT de bogată.

     Reply
    2. EroulBula

      @SimonaM  @Ilinca  @SuperUser Nu stiu daca va face presiuni pe ei pentru ca au capatat obiceiuri proaste gen respectarea legii. Ii va inlocui unul cate unul cu grajdani.

     Reply
    3. SuperUser

      @EroulBula  @Ilinca CCR le-a oferit ragazul de care aveau nevoie. Asa cum observa cu satisfactie si vocea Rusiei.

     Reply
 33. hope18

  Tot haosul asta cu listele este o diversiune grosolana.Imi imaginez ca aceste liste sunt la Biroul de Evidenta al Populatiei.Acolo nu pot fi greseli

  Reply
 34. Louisy

  Acum este cazul ca TB sa iasa si sa fie foarte vocal pe urmatoarele teme:
  – CCR nu a cerut re-actualizarea listelor, ci listele in vigoare dupa care s-a desfasurat referendumul; Ponta face altceva decat i s-a cerut, in speranta de a micsora artificial numarul de alegatori de pe liste
  – USL doreste sa schimbe regula jocului dupa ce jocul s-a incheiat.

  Reply
  1. Louisy

    @apicultor La ce salarii + pensii speciale + pensii de avocat nu au nevoie. Pot sa-ia ia lejer un beamveu sau un mertan din banii pe o luna.

   Reply
 35. poweraxxel

  actualele CJ, CL si parlament functioneaza dupa liste ce urmeaza sa fie dclarate false, in consecinta se poate cere declararea acestor organisme ca fiind ilegala si contesta doate deciziile si hotararile de pana acum … Trebuie ca CCR sa fie facuta responsabila pentur decizia ce urmeaza sa o ia, sa se sublinieze ca aceasta decizie priveste nu numai referendum-ul, ci si ceelalte alegeri care au fost si urmeaza sa fie …

  Reply
  1. promaa2002

    @poweraxxel nu cred ca ai dreptate, pt ca toate alegerile alea de care vb tu nu sunt cu prag, deci nu au relevanta asa mare nr. de pe liste

   Reply
   1. EroulBula

     @promaa2002  @poweraxxel daca se reactualizeaza listele se pot reface alegerile pentru consilii locale si judetene in localitatile / judetele in care, prin reducerea numarului de locuitori se reduce si numarul de consilieri locali/judeteni, conform normelor legale.

    Reply
   2. poweraxxel

     @promaa2002 chiar is ponta a recunoscut sa numarul consilierilor trebuie pus in acord cu numarul real de votanti. Singurul mod in care vad ca se poate face asta este organizarea de noi alegeri, pentur ca nu pot stabili cine trebuie sa plece si cine nu
    Apoi, odata ce vechiul CJ/CL a fost refacut, deciziile vechiului sunt in aer … 

    Reply
 36. promaa2002

  hai sa o luam nemteste : 1. referinta sunt listele electorale de la locale ! de ce ? simplu, ca nu au fost contestate ! 2. laastea se adauga cei din strainatate (pt ca astia nu au avut voie cf legii sa participe la alegerile locale ) , cei care au implinit , de la locale la referendum, 18 ani si se scot mortii si cei care au renuntat la cetatenie !

  Reply
  1. poweraxxel

   Singura veste multumitoare pentru stuf-ul lui Basescu este ca pentru toate nenorocirile care vor urma, un singur roman nu poate fi facut vinovat: Traian Basescu.

   Reply
   1. Rezon

     @GabiDumitru Si ce ar trebui sa facem? Sa-i lasam sa matraseasca listele alea cum vor ei? Pe problema asta trebuie contracarat cu actiuni in justitie, cu argumente legale

    Reply
    1. GabiDumitru

      @Rezon
      pana „contracaram” noi in justitie(justitia LOR),vor face altele,si mai grave.
      
     suntem in contra-timp,de citeva luni.
     Singurul moment de deruta,pentru ei,a fost imediat dupa suspendare,cind UE a impus cvorumul.
     De atunci,totul merge ceas.

     Reply
  1. Andy RWX

    @Rezon Foarte bine justificat. Dar de la online la offline e distanta. Ca astia nu prea baga in seama internautii

   Reply
 37. Louisy

  Analizand in retrospectiva, as zice ca decizia CCR este complice. Pentru ce au formulat „listele actualizate” in loc de „listele in vigoare” sau „listele utilizate”?
   
  Cred ca decizia a fost elaborata in laboratorul USL, astfel incat sa le serveasca interesului de acum: aparent, nici CCR nu e complice, nici USL nu incalca legea. De fapt, ambele o fac.

  Reply
   1. Louisy

     @poweraxxel Asa este, dar acel „actualizate” cred acum ca a fost introdus special. Ca sa justifice ceea ce se intampla acum.
     
    Dar nu stiu de ce nimeni nu sare sa-i spuna STOP! lui Ponta. Ca nu a cerut CCR ce face el acum.

    Reply
    1. poweraxxel

      @Louisy eventual PICCJ poate trimite catre CCR un document prin care demonstreaza dupa „actualizarea” listelor ca organizarea referendum-ului, a alegerilor locale si a actualului parlament au fost facute cu alte liste. CCR trebuie pus in situatia de a nu putea decide ca referendum-ul sa se desfasoare dupa niste liste iar celelalte algereir dupa altele. Referendumul, alegerile locale is ultimele parlamentare trebuiesc legate, astfel incat sa forteze CCR ca daca declara referendum-ul pe altaprezenta acest lucru sa se rasfranga si asupra celorlalte alegeri, impreuna cu cele viitoare legislative.

     Reply
 38. Canadiana

  voi va dati seama ca balamucul versiunea 2 cu listele predate la ccr este iscat de decizia parchetului de ieri ?

  Reply
 39. severmihail

  Azi este prima zi din viata mea cand incep sa caut sa plec din tara asta, cu familie si cu tot.
  Nu vreau sa apuc ziua in care copilul meu va fi sclavul copilului lui Ponta.

  Reply
  1. Taticu

    @severmihail Ieri a fost prima zi din viata mea cand m-am hotarat sa raman cu copii mei in tara.

   Reply
 40. severmihail

  Acum, in mod normal, as zice sa vina Elenina sa ne lamureasca daca sunt legale aberatiile lui Ponta.
  Dar nu o fac, pentru ca Elenina va vorbi despre ce este legal, adica total paralel cu se intampla de fapt.

  Reply
 41. poweraxxel

  eu tot continui sa cred ca Basescu trebuia sa formuleze o cerere catre CCR pentru ca aceasta sa impuna in fiecare comisie ce va analiza numarul real de alegatori a prezentei unui observator in vederea eliminarii „erorilor” care s-ar putea strecura din motive „subiective” …

  Reply
  1. poweraxxel

   se poate justifica prin faptul ca guvernul a organizat deja referendum-ul si iata ca nu a a fost in stare sa realizeze listele asa cum trebuie. Ca urmare, incompetenta acestuia de a isi face datoria corect este demonstrata

   Reply
   1. revealer

     @poweraxxel Daca nu s-au indeplinit conditiile pentru organizarea conform legii a referendumului decizia va fi de anulare.

    Reply
    1. poweraxxel

      @revealer daca listele initiale vor fi declarate de ccr ca fiind incorecte atunci urmatoarea hartie pe care trebuie sa o primeasca este contestatia legalitatii alegerilor locale. Apoi, contestarea legalitatii functionarii parlamentului in forma actuala, ca nereflectand cu adevarat numarul corect de alegatori.

     Reply
    2. poweraxxel

      @revealer PDL trebuie sa isi pregateasca eventuali cetateni romani pentru a putea demonstra ulterior cand listele vor fi refacute de USL ca acestea sunt gresite neincluzand pe cei ce vor fi gata sa demonstreze ca nu sunt inclusi pe liste …

     Reply
 42. Louisy

  Alooooo, diaspora, cetatenii din Rep. Moldova!
   
  Sunteti 500.000, a decretat Puie Monta. Pe restul v-a sters din cvorum, voi nu mai contati pentru ei.

  Reply
 43. Louisy

  Mai clar decat atat nu stiu cum o poate spune Puie Monta: „pe listele electorale permanente din tara nu figureaza cei cu domiciliul din strainatate”. „Nu inseamna ca li se ia dreptul de vot celor din strainatate”.
   
  Adica insinueaza ca ei pot vota pe liste suplimentare. Corect, dar acum NU E VORBA DE DREPTUL DE VOT!!!
   
  E vorba de numarul de cvorum!!! Cu aceasta miscare sunt stersi din cvorum cei din strainatate, inclusiv cei din RM care au primit cetatenie!!!

  Reply
  1. revealer

    @Louisy Ce zice legea electorala despre listele electorale permanente? Ele trebuie sa cuprinda toti cetatenii cu drept de vot?

   Reply
   1. revealer

     @Louisy E clar. E oficial, titlul articolului a devenit realitate. Nu mai are cine sa apere statul de drept in Romania.

    Reply
 44. EroulBula

  Astia-s cretini pur si simplu. Daca tot ii trec pe liste pe cei din diaspora doar cand vin la vot acelasi lucru pot sa-l faca si cu noi, cei din tara.  Prezenta la vot 100%

  Reply
 45. Taticu

  Prefectul de Covasna:
   
  „Trebuie sa implicam asociatiile de proprietari, ei stiu exact cati oameni sunt in fiecare apartament” (?!?) :)))))))))

  Reply
   1. Louisy

    Cel de Vrancea zice: sa facem punctaj intre listele de la recensamant si listele electorale. Am intrat din nou in domeniul irealului.
     
    Au zis aia la A3 ca la recensamant sunt X, ignorand cu nesimtire caractrerul pur statistic al unui recensamant? Au zis. Cum se fac acum listele electorale permanente actualizate (la data de azi, nu cele dupa care s-a desfasurat referendumul)? Se fac pe baze statistice.

    Reply
  1. Sam85

    @Taticu N-ar strica si un HG pentru retragerea dreptului de vot celor care au datorii la intretinere

   Reply
 46. lazard

  Bleen ,crezi ca ar putea fi un subiect CCR ?
  Despre componenta,interese personale,santaj,amenintari,si important cred eu o trecere inrevista a hotararilor ce au lezat interesul national,cum ar fi decizia de a se declara neconstitutionala taierea pensiilor cu 10%,si exceptarea pensiilor lor ,ale magistratilor curtii ,care daca nu erau orbiti de grija pensiilor lor faceau un calcul simplu si anume ca marind TVA si ei au pierdut mai milt de 30% din puterea de cumparare;la decizia de amanare nu au avut o argumentatie solida:listele legal valabile sant cele comunicate de MAI,si numai MAI poate da o cifra corecta deoarece CI sau BI se emit de ei ,si decesele se comunica si lor……..Legal aveau tot dreptul sa decida si sa nu arunce tara intr-o asteptare de 40 zile fara rost.Gaselnita generata de un alt Grajdan,Pop,….era cusuta cu ata alba(cereti prof Papahagi adresa trimisa a doua zi ,adica joi,de un secretar de stat ce il semneaza si foloseste stampila ministru-nu a lui!!!!!!

  Reply
 47. Louisy

  (repost)
   Pe 01 iunie 2012:
  1 euro = 4,4175 zloti polonezi
  1 euro = 4,4652 lei romanesti.
   
  Azi, 03.08.2012:
  1 = 4,0884 zloti polonezi, pentru ca in acest timp euro s-a devalorizat.
   
  Va dati seama ca intr-o situatie normala am fi fost si noi macar la 4,2 ?!
   

  Reply
  1. Louisy

   Eu de mai multe ori am prezentat astfel de argumente, care mie mi se par zdrobitoare pentru USL catre diferiti amici care sunt anti-basescu. Stiti care a fost raspunsul lor? Ca Basescu e de vina, pentru ca agita apele. Marti, dupa ce a inceput sa creasca, dupa scaderea de luni, unul a motivat ca europenii au inceput sa se teama ca nu mai pleaca Basescu si de aceea o ia cursul la vale.
    
   Eu simt ca trebuie sa elaboram un manual de dez-spalare pe creier.

   Reply
 48. Rezon

  Ponta:   ”Fac apel la toate celelalte institutii – fie ca e vorba despre CNAS, fie ca e vorba de Politia de Frontiera – sa ne-ajute sa rezolvam aceasta confruntare .”

  Reply
  1. Canadiana

    @Ilinca este neconstitutional, nu mai zic de drepturile omului. ceausescu n-a avut curajul asta.

   Reply
 49. Taticu

  Gandul:
   
  Premierul Victor Ponta a declarat că în verificarea listelor electorale trebuie avute în vedere patru categorii de persoane: 1. cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, care trebuie eliminaţi de pe listele electorale; 2. persoane decedate (care au decedat în altă localitatate sau în altă ţară şi datele nu au fost transmise); 3. persoanele care nu mai au drept de vot (condamnăro penale sau afecţiuni medicale); 4. cetăţenii români care au renunţat la cetăţenia română.

  Reply
  1. cristined

    @Taticu 
   Cei cu condamnari penale si cu suferinte medicale, inclusiv pshice au votat DA. Deci vor fi scazuti si de acolo.

   Reply
 50. Sam85

  In satele patriei majoritatea romanilor sunt plecati, o sa dea norma primarilor (ceva de genul fiecare trebuie sa scoata din liste 200 de oameni) si uite asa o sa dispara 1,5 mil de romani din liste. Probabil ca o sa dea o motivare stupida de genul ca din cei plecati nu putem stii cati mai traiesc..
  Daca Basescu si PDL stau si asteapta fara sa devina mai activi, referendumul va fi validat. 🙁

  Reply
 51. EroulBula

  Ii scot din liste pe cei care s-au stabilit in afara. Vor sa-i scoata si pe cei c are au plecat dar nu au forme legale si pe moldovenii care au domiciliu in RO ca sa obtina cetatenie romana.

  Reply
  1. revealer

    @EroulBula Moldovenii care au domiciliul in RO dar n-au cetatenie romana n-au ce cauta pe listele electorale.

   Reply
 52. GabiDumitru

  Pentru uselisti,situatia este ideala.
  Au puterea totala in Romania,pot fura fara frica.
  Iar pe Base il folosc pe post de bau-bau pentru proprii votanti:tot ce e rau in Romania i se datoreaza lui Base.
  Frumos.

  Reply
  1. Louisy

    @Taticu Pe 01 iunie 2012 1 euro era 4,4175 zloti polonezi sau 4,4652 lei romanesti.
   Azi, un euro este 4,0884 zloti polonezi, pentru ca in acest timp euro s-a devalorizat.
    
   Va dati seama ca intr-o situatie normala am fi fost si noi la 4,2 ?!

   Reply
 53. Rezon

  http://lacoltulstrazii.ro/2012/08/03/cateva-precizari-necesare-despre-listele-electorale/
   
  ”După 1990 și până prin 2008 au împlinit 18 ani și au intrat în categoria cetățeni cu drept de vot generațiile (cohortele, termen tehnic) numeroase născute după 1973, în perioada când avortul era interzis. Abia din 2009 au început să devină adulți (peste 18 ani) cei din generațiile cu mai puțini copii.
   
  Pentru amatorii de statistici, ponderea celor peste 18 ani în total populație era 71% în 1990 și a ajuns la 82% în 2012. Astfel se explică de ce sunt mai mulți cetățeni cu drept de vot astăzi decât în 1990.”

  Reply
 54. poweraxxel

  cel mai important este ca imediat ce noile liste vor fi transmise la CCR, PDL sa depuna contestatie la modul cum au fost facute si la imposibilitatea demonstrarii ca ele sunt reale si corecte.

  Reply
  1. poweraxxel

   si aici Basescu este ramas in urma cu reactiile …. Nu imi vine sa cred ce rateuri da in ultima vreme. Daca mai are consilieri, ar trebui sa il sfatuie sa solicite CCR ca in fiecare comisie care verifica si actualizeaza listele sa aiba un reprezentant. Pentru neaprobarea cererii sa isi rezerve dreptul de a contesta noile cifre. Se poate demonstra falsitatea lor ulterior, fie prin gasirea de persoane carora le-a fost luat dreptul de a vota fiind scosi abuziv de pe liste fie prin cercetari facute de PICCJ rezultate cu frauda prin morti care au votat …

   Reply
   1. poweraxxel

    ar trebui ca nici o lista sa nu fie valabila fara semnatura reprezentantului sau, avand in vedere ca renumararea se face in cadrul unui proces care priveste direct continuarea sau intreruperea mandatului sau!!!!!

    Reply
 55. Louisy

  Din videoconferinta am inteles urmatoarele:
  – nu conteaza ce au cerut mosuletii, ei o vor tine pe directia trasata de la A3 si vor actualiza listele, pentru ca asa trebuie ca sa diminueze numarul de alegatori.
  – in saptamana urmartoare vor fi adoptate actele normative care sa le acorde „suportul legal” pentru ce fac
  – (de aici incolo anticipez) propabil ca pe 31 august vor trimite listele actualizate, cu o scrisoare de inaintare in care se mentioneaza ca asta trimit: listele actualizate, pentru ca asa s-au exprimat si mosuletii, au cerut listele „actualizate” si nu cele „efectiv utilizate”
  – CCR se va face ca nu pricepe care a fost treaba si va lua de buna cifra primita de la guvern; teoretic (zic ei/cred ei) vor fi acoperiti legal, pentru ca alta cifra nu au; buna credinta nici nu mai conteaza
  – probabil referendumul se va valida, pentru ca nu vad din ce alt motiv s-ar agita.

  Reply
  1. SimonaM

    @Louisy Formularea CCR a fost:
    
   ”Având în vedere datele contradictorii care au fost transmise Curţii Constituţionale în legăturăcu numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de către autorităţile publice implicate, Curtea Constituţionalăa solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012. (Adresele prin care Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Administraţiei  şi Internelor  şi Autoritatea Electorală Permanentă au transmis datele solicitate de Curtea Constituţională sunt anexate prezentului comunicat de presă)”

   Reply
   1. cristined

     @SimonaM  @Louisy 
    Pai au cerut actualizarea listelor pe care S-A DESFASURAT (Timpul trecut, atentie!) referendumul. Asta s-a facut de catre MAI in 24 Iulie. Alea, listele, au fost luate deja de catre PG acum.

    Reply
  2. severmihail

    @Louisy Si ce acte normative ? Iar dau vreun OUG care sa restranga drepturi constitutionale?
   Sper ca Barosso nu si-a luat concediu.

   Reply
 56. SimonaM

  CONSTITUȚIA ROMÂNIEI
   
  Cetăţenia
  ARTICOLUL 5 (1) Cetăţenia română se dobândeşte, se păstrează sau se pierde în condiţiile prevăzute de legea organică.
  (2) Cetăţenia română nu poate fi retrasă aceluia care a dobândit-o prin naştere.
   
   Dreptul la identitate
  ARTICOLUL 6
  (1) Statul recunoaşte şi garantează persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale dreptul la păstrarea, la dezvoltarea şi la exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase.
  (2) Măsurile de protecţie luate de stat pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale trebuie să fie conforme cu principiile de egalitate şi de nediscriminare în raport cu ceilalţi cetăţeni români.
   
   Românii din străinătate
  ARTICOLUL 7
  Statul sprijină întărirea legăturilor cu românii din afara frontierelor ţării şi acţionează pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase, cu respectarea legislaţiei statului ai cărui cetăţeni sunt.
   

  Reply
  1. quaddelta

    @SimonaM Asta-i mai rau ca Ceausescu. Ala accepta existenta diasporei spionand-o si otravind-o, pentru Ponta nici macar nu mai exista astfel de romani.

   Reply
  2. Taticu

    @SimonaM Nimeni nu s-ar fi asteptat la atatea like-uri pe un text din Constitutie. Deci, se poate! 🙂

   Reply
   1. Canadiana

     @Taticu  @SimonaM  unde’s acum aia care voiau reconciliere nationala sa vorbeasca cu ponta?

    Reply
    1. BarbuMateescu

      @Canadiana  @Taticu  @SimonaM Cred că eu sunt cel vizat.
      
     1. Nu e vorba de reconciliere naţională, ci de acelaşi fenomen care a avut loc în 1996 şi în 2004: creare de punţi.
     2. Nu e vorba de Ponta, ci de oameni obişnuiţi. Nu de oameni politici.

     Reply
    2. Louisy

      @BarbuMateescu  @Canadiana  @Taticu  @SimonaM Mai e vorba si de directia din care avanseaza puntea. Tu vrei sa avanseze dinspre reformisti spre solidaristi.
      
      In conditiile in care solidaristii traiesc pe banii mei, nu sunt de acord sa mai platesc si pentru un pod pe care pot ei sa se lafaie, sa topaie si sa-l aglomereze, numindu-l al lor.
      
     Pragmatic si mai simplu este sa nu le mai finantez eu solidaristilor traiul. Te asigur ca dupa un scurt timp vor fi in genunchi la poarta castelului meu, rugandu-ma sa le permit sa construiasca ei podul, pe o bucata de paine uscata.
      
     Pentru ca e o zicala: nemultumitului i se ia darul.
      
     Pai cum, pe banii mei si tot eu sa inghit?!

     Reply
    3. SimonaM

      @Canadiana  @BarbuMateescu Faliile alea există. Eu am neamuri care au votat  DA la referendum. Surorile maică-mii. Sunt niște proaste cretine spălate pe creieri de antene. Am zis că nu mai vorbesc cu ele.
      
     Acum două zile una din ele s-a tăiat într-un pahar spart. Cine căra mătușa-n cârcă la UPU și pe urmă vărsa benzina pe ruta București sud – Chitila??? Proasta de mine. Că-i neam, maică… Ce să fac?
      
     Va trebui să găsim o soluție la nebunia asta.

     Reply
    4. Canadiana

      @SimonaM  @BarbuMateescu trebuie ca sagetile sa mearga in ambele directii. dar nu noi am creat falia, ci ea este alimentata dinspre stanga: divide et impera.

     Reply
    5. SimonaM

      @Canadiana  @BarbuMateescu În cazul meu, astea sunt proaste. Atâta judecă. Cine ce le poate face? Să le tai antenele de la cablu???
     Nu doar ele sunt de vină. Ăia care le susură demența asta în creier sunt la fel de vinovați.
     De-asta spun că trebuie să găsim o soluție.

     Reply
    6. Canadiana

      @SimonaM  @BarbuMateescu  anhilam antenele. intr-o luna, se repara toate faliile posibile.

     Reply
    7. revealer

      @Canadiana  @SimonaM  @BarbuMateescu Usor de zis…greu de facut. Din pacate asta e solutia, dar n-o putem pune in aplicare.

     Reply
    8. revealer

      @SimonaM  @Canadiana  @BarbuMateescu Faci un canal porno free to air non stop. Pariu ca scade cu 90% audienta antenelor?

     Reply
    9. SimonaM

      @revealer  @Canadiana  @BarbuMateescu Dimpotrivă.
     Ceva cu țățisme și queride și mirese pentru mă-sa.

     Reply
 57. EroulBula

  Si eu am avut impresia ca n-am auzit bine dar ai putina rabdare pentru ca vor aparea reactii in media.

  Reply
  1. quaddelta

    @EroulBula E clar ca nu au cum sa scoata 1.200.000 de oameni de pe liste altfel decat taindu-i pe cei plecati in strainatate. Ii dau PDL-ului 30 de minute pana sa il eviscereze pe Ponta pe tema asta.

   Reply
   1. severmihail

     @quaddelta  @EroulBula PDL, 30 de minute ?? Pariu ca reactia PDL, data pe vreo miercuri, joi va fi ceva de genul „cred, ca…rugam cetatenii romani din strainatate sa-si restabileasca domiciliul in Romania”…?

    Reply
 58. EroulBula

  Animalul de Ponta a dat dispozitie direct ca cetatenii romani cu domiciliul in strainatate sa fie scosi din listele electorale.
  E in videoconferinta cu prefectii.

  Reply
   1. severmihail

     @GabiDumitru  @EroulBula Inca o data, nu au cum sa stearga din listele valabile la 29 pe cineva.

    Reply
    1. GabiDumitru

      @severmihail  @EroulBula
      Spune-i Aspaziei asta.Sau lui Predescu.
     Nu vedeti ca totul merge snur?

     Reply
    2. Shaq

      @severmihail  @GabiDumitru  @EroulBula poate pentru urmatorul referendum, da. dupa ce  vor anula pe asta. 

     Reply
  1. airwave

    @EroulBula Bun, daca e pe-asa, unde pot depune o plangere penala pentru limitarea dreptului la vot? Daca vreun avocat se simte interesat, facem juma-juma daunele (simbolice, evident).

   Reply
   1. severmihail

     @airwave  @EroulBula de obicei avocatii nu prea accepta sa plateasca juma’ din daune…:)

    Reply
    1. airwave

      @severmihail  @EroulBula Na vezi de ce am nevoie de avocat? Probabil cuvantu’ corect era „despagubiri”. :))

     Reply
  1. Louisy

    @severmihail El doar crede. Nu e un om politic si seful celui mai mare partid de opozitie. El nu poate avea o pozitie transanta, ei nu au juristi in partid care sa poata avea o opinie avizata si conforma cu legile.
    
   El crede, la egalitate cu badea Florică de la care cumpar rosii.

   Reply
   1. Louisy

     @severmihail Si el nu a apucat sa vorbeasca cu TB, ei nu au o pozitie comuna, nu stiu unul de altul, deoarece la ora 22:00 s-au dus la culcare. Ei nu au facut noapte alba, nu au avut o sedinta-maraton secreta in care au facut barem un „barainstorming” in urma careia sa vina macar cu niste ipoteze de lucru, indiferent cat de absurde.
     
    Si eu cred ca mai mult am dezbatut noi aici azi-noapte, decat ei.

    Reply
 59. quaddelta

  Poate gresesc dar in varianta neagra a anularii referendumul si a repetarii sale (de validat nu poate fi vorba) cred ca Basescu trebuie sa ne cheme la vot. Astazi scorul pro-anti demitere e de 60-40.  In 40 de zile de campanie Basescu poate usor intoarce asta. 
  My 0.02 Euro = 1 leu.

  Reply
   1. promaa2002

     @EroulBula  @quaddelta bineinteles ca tot boicot, adica acum ne sucim si validam loviturile de stat devinite succesive acum ?

    Reply
   2. revealer

     @EroulBula  @quaddelta Trebuie mers rational si vazut care actiune are mai mari sanse de reusita.

    Reply
   3. Ilinca

     @EroulBula  @quaddelta combinat cu o observatori numerosi in sectiile dovedite ca fiind suprapopulate. Eu pe asta as bate moneda si as zice ca trebuie inceputa organizarea. Mi se pare aproape clar ca se va repeta referendumul si mi-e tot mai clar ca PDL nu poate organiza pe nimeni. 

    Reply
    1. EroulBula

      @Ilinca  @quaddelta S-a discutat, mai jos problema. Singurul aspect care ar putea duce la o schimbare de atitudine ar putea fi o suprapunere a referendumului cu alegerile generale iar acolo sa existe in sectii un singur set de liste electorale ca sa nu poti boicota doar referendumul.
     NU-mi dau seama cat e de plauzibila vairanta, avand in vedere ca parlamentarele sunt cam departe.
     In privinta supravegherii, absolut de acord dar trebuie ca PDL-ul sa schimbe sistemul de alocare a reprezentantilor la sectii pentru ca au fost jalnici. La fel, trebuie sa puna la punct sistemul de supraveghere a circulatiei autobuzelor si microbuzelor.

     Reply
  1. GabiDumitru

    @quaddelta
    O idee buna,in conditiile in care USL-ul are mai multe autocare decit are Basescu votanti.

   Reply
 60. poweraxxel

  as vrea sa sa vad fetele sau sa citesc cuvintele asa-zisilor „deontologi” care faceau apel la respectarea celor 7,5 milioane de DA atunci cand se va demonstra ca mortii la care facea referire Antonescu au votat de fapt pentru USL …

  Reply
 61. poweraxxel

  deci, in primul rand Basescu trebuie sa faca niste plangeri penale … Apoi, niste contestatii la CCR facute de el sau PDL. Apoi, plangerile legate de fraudarea votului trebuiesc completate pentru toate sectiile unde s-a votat pe liste suplimentare. Apoi, cerere de publicare a numarulul de „intrari/iesiri” cu CNP-uri din listele de alegatori neactualizate de la evidenta populatiei si confruntarea acestora cu listele folosite la vot. Sesizarea CE privind modalitatea suspecta de frauda de organizare a referendum-ului.

  Reply
 62. revealer

  http://www.b1.ro/stiri/politica/ponta-recunoa-te-in-premiera-ca-alaturi-de-antonescu-au-luat-in-calcul-izolarea-romaniei-pe-plan-extern-34393.html
   
  “Era un moment în care orice explicație era nepenetrantă. Am avut o discuție cu domnul Crin Antonescu si am zis ori rămâne cu 50% din cei care votează dar ne asumăm izolarea, ori cu cvorum. Am hotărât că e mai important cum rămâne România conectată la partenerii externi decât o victorie a noastră, o victorie de altfel meritată.” (Victor Ponta, premierul României)
   
  Declarația a fost făcută la Realitatea TV, fiind citată de Hotnews.

  Reply
 63. GabiDumitru

  comentariu de pe Politeia:
   
  LAZAROA:   ANUNŢ DUR DIN PARTEA GERMANIEI: “Aderarea României la SCHENGEN este imposibilă în acest moment”
  Cum ar putea fi altfel cand MAI recunoaste,precum Geoana, ca: “nici nu mai stim cati suntem”?
  Cum ar putea intra in spatiul Schegen o tara in care Evidenta Populatiei face jocuri politice?

  Reply
 64. Taticu

  Basescu:
   
  „Eu nu am ce să fac și deja nu e problema mea, eu sunt un președinte ales, dar suspendat, pus în situația de a-și proba popularitatea după 8 ani de mandat. Sunt un președinte care nu convine politicienilor. (…) Eu cred că PSD foarte curând va propune ca termen pentru Curtea Constituțională decembrie 2014”

  Reply
  1. Louisy

    @Taticu Cum nu are ce sa faca? Dar un indemn la respectarea legalitatii, la judecarea referendumului cu aceeasi celeritate ca si a suspendarii? Nimic, spune el?

   Reply
  2. revealer

    @Taticu  „Nu ma ingrijoreaza nici macar acest truc care din pacate ne-a descalificat. Avem un Guvern care organizeaza un referendum, primul ministru ne spune ca a fost organizat extraordinar. Comunica un numar de electori, dupa care trimite la Curtea Constitutionala ca nu stie numarul de electori.  Astfel de oameni nu au niciun fel de scrupule, nu ii intereseaza tara, ii intereseaza justitia. Nu vreti sa ii intrebati pe Ponta, pe Antonescu, pe Rus care sunt efectele economice a ceea ce au facut?” a afirmat vineri presedintele suspendat Traian Basescu, aceasta fiind prima sa reactie dupa decizia de joi a Curtii Constitutionale.

   Reply
   1. ToxicMushroom

     @revealer  @Taticu asta e tot ce poate zice? o invitatie la resemnare: n-am ce face, asta e, sunt rai si furaciosi? parghii legale, ceva, nu exista??

    Reply
  3. poweraxxel

    @Taticu o plangere penala la adresa guvernului si ministrului de interne in particular pentur impiedicarea indeplinirii atributiilor de presedinte datorita neglijentei in serviciu a subordonatilor din MAI n-ar fi chiar rea acum …

   Reply
    1. revealer

      @oglinjoara  @severmihail Eu cred ca pe 29 august se intorcea tov. Predescu din statiune, de la impachetari cu namol. Asa, sa se obisnuiasca cu pamantul.

     Reply
  1. revealer

    @oglinjoara Da-o-n pastele ma-sii de treaba. Tu, ca instanta constitutionala dai un termen si a doua zi, tam nesam, il schimbi, pe baza a nimic, ca n-am auzit ca TB sau PDL sa fi cerut devansarea si pe urma ai pretentia de credibilitate…

   Reply
   1. Sam85

     @revealer  @oglinjoara E foarte usor de facut presiuni asupra lor. Daca maine Antena 3 se isterizeaza putin, amana decizia pentru octombrie.

    Reply
  2. severmihail

    @oglinjoara Sau poate a reusit USL-ul sa-si faca numarul de 6 judecatori pentru validare, Doamne fereste…

   Reply
 65. oglinjoara

  E grav că CCR a cedat şi a amânat luarea unei decizii.
  Dar şi mai gravă este impredictibilitatea evoluţiei viitoare: după 12 septembrie se poate întîmpla ORICE.
  Precedentul Curţii ne spune să luăm în calcul ORICE scenariu.
   
  Acesta este şi motivul pentru care România coboară vertiginos în credibilitate.

  Reply
  1. GabiDumitru

    @oglinjoara
    situatia e cit se poate de predictibila:suntem deja in dictatura.
   Ce mai astepti,confirmarea de la Cotroceni?

   Reply
   1. Never G

     @GabiDumitru  @oglinjoara Sa nu uitam ca procurorii analizeaza listele electorale. E semn bun.

    Reply
 66. Sam85

  Apropo de ideea lui Prostganian nu ar fi mai bine oare ca Antonescu sa apara in direct cu listele alea si sa faca prezenta:
  – Popescu Ion!
  – Prezent!

  Reply
   1. Rheia

     @revealer  @Sam85 Nu mai bine să recite fiecare pe rând Mortua Est, spre asasinarea prin plictiseală a lui Crizache?

    Reply
   1. revealer

     @Boghy  @promaa2002 Ce-i asa interesant…pe surse noul termen e de 31 august. Tot un cacat. E drept, daca au cerut listele pana pe 31 august nu puteau acum da un termen mai apropiat.

    Reply
    1. revealer

      @promaa2002  @Boghy Raul a fost facut in momentul in care s-a demonstrat ca nu se poate avea incredere in statul de drept din Romania. Cand CCR a luat o decizie iresponsabila s-a spulberat orice dram de speranta.

     Reply
    2. promaa2002

      @revealer  @Boghy sa fim realisti,ce putea sa faca CCR daca MAI a lui rus trimite 2 adrese care se bat cap in cap, una ca sunt pe liste 18,2 mil si a 2-a zi una ca nu stiu cati sunt ???? logic !!!!

     Reply
    3. GabiDumitru

      @revealer  @promaa2002  @Boghy
      Cind 46>50 orice discutie despre stat de drept e inutila.

     Reply
    4. revealer

      @oglinjoara  @promaa2002  @Boghy Hai sa gandim cu capul pe umeri. CCR nu valideaza sau invalideaza ci doar constata respectarea procedurii pentru organizarea referendumului si confirma rezultatele lui. 
      
     In conditii normale decizia CCR trebuia sa sune la modul: „CCR constata ca s-au indeplinit conditiile legale de organizare a referendumului si, in conformitate cu art. 5 (2) referendumul este invalid pentru ca la urne nu s-au prezentat 50%+1 din alegatorii aflati pe LEP”.
      
     In momentul in care se arunca in aer credibilitatea LEP ai posibilitatea sa te indoiesti de indeplinirea conditiilor legale de organizare.

     Reply
 67. Pingback: Sa fie oare indreptatita parerea ca o mica Yalta s-a pregatit la Grivco? » conco.ro

 68. GabiDumitru

  „Înţeleg că sunt tot felul de suspiciuni privind disponibilitatea primarilor de a reactualiza listele. Că nu au interes, că sunt pedelişti şi vor ca să fie un cvorum cât mai mare pe ţară, că primesc fonduri în funcţie de populaţie, că, în felul ăsta, scade numărul parlamentarilor din judeţ etc.etc. (…)De aceea, cred că cea mai bună soluţie ar fi ca, în termen de treizeci de zile, fiecare cetăţean român să solicite în scris reînscrierea pe listele electorale. Astfel vom avea cvorumul real“, propune vicepreşedintele PNL

  Reply
  1. severmihail

    @GabiDumitru Asa aflu ca dreptul meu de  vot, dat prin nastere si Constitutie, va fi retras in termen de 30 de zile de blogul lui Vosganian.

   Reply
  2. Boghy

    @GabiDumitru Iti vine sa le crapi capul cand ii vezi ce prosti sunt.  Cum se poate sa ai asa oameni in politica asta ? Mizerabila meserie.

   Reply
   1. revealer

     @Boghy  @GabiDumitru Cu dobitoci d-astia mai ca-ti vine sa-i intelegi pe hipsterii corporate care nu se baga.

    Reply
   2. Ina Eyre

     @Boghy  @GabiDumitru Nee, cea mai veche meserie din lume nu e preacuravasaria, ci curva politica.

    Reply
  3. EroulBula

    @GabiDumitru O lepra. Intai au impiedicat diaspora sa voteze, prin interzicerea votului prin corespondenta, acum vor sa-i arunce cu totul afara de pe liste.

   Reply
  1. promaa2002

    @severmihail  foarte interesant : „Caci nu poti sa organizezi alegeri locale pe care sa le caracterizezi drept corecte, nu poti sa fii responsabil cu listele electorale, nu poti sa impingi nedemocratic un referendum pentru ca apoi sa spui catre Curtea Constitutionala ca habar nu ai cati romani au drept de vot. Nu este vorba de incompetenta, este vorba de calcarea statului de drept cu cei doi bocanci: unul sovietic al PSD si unul corupt al PNL.

   Reply
  1. Louisy

    @promaa2002 Bazat pe „calitatea” polirticienilor nostri, eu tare vreau in respectiva federatie. Probabil de acelasi lucru se teme si Rusia, via USL.

   Reply
   1. promaa2002

     @Louisy exact asta am spus si eu, usl nu vrea romania in europa si actioneaza in consecinta, parca se roaga de aia sa ne dea afara, asa se comporta ….

    Reply
 69. oglinjoara

   @revealer CCR a primit procesle verbale. Nu listele.
  Acum a cerut listele (cu semnături, CNP etc. sau fără, n-are importanţă). Contează să fie listele „ÎN BAZA CĂRORA s-a desfăşurat referndumul”.

  Reply
    1. promaa2002

      @oglinjoara  @revealer asta e bine, ca nu le pot peria in jos cu 1,5 mil cat sa treca referendumul

     Reply
  1. revealer

    @oglinjoara Sunt doua feluri de liste:
   1. Listele de la AEP – in baza carora s-a desfasurat recesamantul – in care sunt trecute persoanele cu drept de vot;
   2. Listele de la BEC – in care fiecare om care a votat apare acolo cu semnatura.
    
   CCR a solicitat listele de la MAI, alea fara semnaturi. De la BEC nu stiu daca impreuna cu procesele verbale nu au primit si listele de semnaturi. Nu stiu.

   Reply
   1. oglinjoara

     @revealer Ce treabă are recensământul cu AEP?
     
    E vorba de un singur fel de liste: ” listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012″.
    Aceste liste, fizice, s-au folosit, iar acum sunt la PG.
    Nimic nu împiedică însă ca AEP să mai scoată o dată la imprimantă un alt set de liste (bineînţeles corespunzător setului folosit la referendum).
    Am fost clar? 🙂

    Reply
    1. revealer

      @oglinjoara Trebuie uitat complet de recesamant in povestea asta. Recesamantul nu are nici o legatura, acolo se urmaresc niste indicatori statistici nu stabilirea persoanelor cu drept de vot.

     Reply
   2. Hongse

    @revealer@oglinjoara
    Interesantă asta. Oasre câte „dubluri” vor apărea pe listele de la BEC, sau câte CNP-uri fictive? 
     

    Reply
 70. oglinjoara

  Oameni buni, citiţi încă o dată decizia CCR:
  “Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012″.
   
  CCR n-a cerut nici verificare, nici actualizare, nici confirmare, nimic altceva decât TRANSMITEREA listelor „în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012”.
  Orice modificare, alterare, „periere” a listelor este contrară solitării Curţii.
  Guvernul trebuie să transmite listele FOLOSITE LA REFERENDUM. 
  NU ALTELE.
  Punct.
   
  Aşadar, ce vrea Ponta să facă – organizând videoconferinţa cu prefecţii – să ceară primăriilor să actualizeze/confrunte listele excede cerinţa CCR şi se constituie în, deocamdată, tentativă de fraudare a rezultatelor referendumului.

  Reply
   1. promaa2002

     @oglinjoara acum nu mai inteleg ceva : daca CCR le cere pe cele de la referedum cu semnaturi pe ele, ele cica au fost ridicate aseara de PG de la BEC !!!

    Reply
    1. elgreco

      @promaa2002  @oglinjoara probabil se va sesiza si le va da PG…ar fi interesant sa le numere sa scoata votul multiplu si sa-i execute pe pitpalaci.

     Reply
    2. revealer

      @promaa2002  @oglinjoara CCR nu le cere pe cele cu semnaturi. De altfel e posibil ca pe alea sa le aiba deja, nu stiu ce acte au ajuns la CCR cu loganul.

     Reply
    3. promaa2002

      @revealer  @oglinjoara daca nu pe cele cu semnaturi, pe care le cere vere, ca m-am aiurit de tot !

     Reply
  1. SimonaM

    @oglinjoara Dacă ei au chef să numere, io zic că pot să numere.
   Nu e musai să aibă legătură cu CCR.

   Reply
    1. quaddelta

      @SimonaM  @oglinjoara E usor de inteles corect dar cati crezi ca au auzit de asta pana azi? Din aia 18.200.000 de pe liste 🙂

     Reply
    2. SimonaM

      @quaddelta  @oglinjoara Și de ce ar trebui să priceapă ăia?
     Important este ca CCR să verifice ce trebuie verificat și să decidă odată ce și cum.
      
     Din partea mea, antenele n-au decât să se numere, să se certe și să dezbată cu morții și răniții până pică rupți de oboaseală. Și ăia care se uită la ei .. tot așa.

     Reply
  1. Boghy

    @DrMengele De ce a sarit  tocmai Oprisan ? Hm ? Ii umbla vreo musca pe caciula ? De ce nu s-a ofuscat unul din Ardeal ?

   Reply
   1. revealer

     @Boghy  @DrMengele Oprisan a avut o prezenta decenta, daca comparam cu Olt, Teleorman si Mehedinti si Constanta.

    Reply
 71. DenisaC

  O idee excelentă: http://delaepicentru.com/
  Domnul Marius Mistrețu a trimis scrisori Autorității Naţionale pentru Cetăţenie, Autorității Electorale Permanente, Serviciului de Evidenţă a Populaţiei și Direcţiei Generale de Paşapoarte în care îi anunța că „sunt viu şi nevătămat”. Nu știu procedura, dar cei care nu vor fi în localitatea de reședință până pe 31 august vor fi scoși de pe liste?

  Reply
  1. SimonaM

    @DenisaC Cum adică ”cei care nu vor fi în localitatea de reședință până pe 31 august vor fi scoși de pe liste”?

   Reply
   1. severmihail

     @SimonaM  @DenisaC Varianta USL a „legarii de glie”…
    Suntem bulversati, e clar…
     

    Reply
    1. SimonaM

      @severmihail  @DenisaC Fraților. Hai să lăsăm interpretarea artistică.
     Cine și unde scrie asta?

     Reply
    2. DenisaC

      @SimonaM  @severmihail
      Scuze, nu am fost clară în exprimare. Așa a spus domnul Dușe la B1. Că dacă nu va fi nimeni (vecini, rude) care să le spună reprezentanțiilor primăriilor că nu ai murit, vei fi scos de pe liste. Era și o întrebare a mea la afirmația asta absurdă.

     Reply
  2. Rheia

    @DenisaC Unde s-a vehiculat ideea „cei care nu vor fi în localitatea de reședință etc.”? Te rog, dă-ne un link!

   Reply
  3. revealer

    @DenisaC Asta e o intoxicare tip A3. Nu poti scoate oameni dupa liste fara
    
   1. certificat de deces;
   2. decizie de renuntare la cetatenie;
   3. condamnare definitiva.

   Reply
 72. Rheia

  „Băi, eu nu sunt cu miliţia! Eu îmi fac legea mea, frate. Eu nu m-am dus niciodată la miliţie, eu nu mă plâng cu miliţia.Voi aţi venit cu miliţia, eu nu sunt cu militia, eu nu v-am deranjat. Eu nu mă duc la miliţie. Pe mine dacă mă bate unii şi mă taie acuma, mă duc mă culc, mă spăl, mă aia şi mă duc şi eu la luptă, Eu sunt Ştefan cel Mare, bă, aţi înnebunit?! Din strămoşi în strămoşi. Mie mi-a dat unul o săgeată, eu îi dau 50 de săgeţi.” Ceea ce caracterizează perfect, zic eu, modul de gîndire al clasei noastre politice actuale – cel puțin aceea care se vede (cu scuze membrilor și simpatizanților de partid care încearcă să se poarte normal și cinstit, drept pentru care nu ajung niciodată în paginile ziarelor și pe sticla televizorului). Cu astfel de mentalitate trebuie să luptăm. 

  Reply
  1. promaa2002

    @GabiDumitru in calitate de martor ?adica se uita cand aia si-o trageau ???? vai de capul lui de sluga a lui felix

   Reply
 73. EroulBula

  Toata lumea vorbeste de cateva zile despre presiunile exercitate asupra membrilor CCR dar institutiile statului nimic. Nu avem structuri care se ocupa de apararea ordinii constitutionale. Cu ce s-o fi ocupand SRI-ul zilele astea ? O fi plecat si Maior la mare cu Rus si Tonta ?

  Reply
  1. DrMengele

    @EroulBula Sint convins ca isi fac treaba. Nu cred ca prezenta lor in fata ar ajuta acum. Ei vor fi primii schimbati daca Base pica (knock, knock, knock on wood….)

   Reply
 74. Sam85

  Ce mi se pare fabulos e ca legea nu da un termen maxim cat poate dura interimatul.
  Daca vor, judecatorii CCR pot sa amane si 2 ani o decizie.

  Reply
  1. Louisy

    @Sam85 Din moment ce in legislatie nu este prevazut ce se intampla atunci cand se amana mult, ca acum, rezulta ca intentia legislatorului a fost aceea ca nu se amana. Prin urmare, amanarea de ieri este facuta cu rea-credinta, cu scopul de a da timp unei parti sa-si promoveze interesele. Ceva ar trebui deci sa se intample pentru cei care au procedat astfel.

   Reply
  1. Rheia

    @promaa2002 Cu atît mai mult nu e cazul să adoptăm noi atitudinile defetiste la care a renunțat USL-ul, nu?

   Reply
  2. DrMengele

    @promaa2002 Insistenta Vocii Rusiei incep sa cred ca nu o sa ne faca decit bine. Cei care sint filorusi, oricum vor ramine la fel. In schimb masa celor nehotariti vor incepe sa isi puna intrebari. Eu astept sa indemne pe fata la schimbarea prin forta a lui Base. S-ar putea sa declanseze niste reactii incredibil de bune pentru noi….

   Reply
    1. DrMengele

      @promaa2002 actiunile USL se vor identifica din ce in ce mai evident cu politica Kremlinului…

     Reply
    2. elgreco

      @DrMengele  @promaa2002 Eu nu mai astept de mult (sa-si puna intrebari masa sau masele) si numero due telul este comun si in curand Marga va face vizite la Kremlin (penttru-ca deh avem o oportunitate acum) nu ma pot abtine sa nu ma intreb daca sintem un popor sau doar populatia unei zone geografice.

     Reply
   1. severmihail

     @DrMengele  @promaa2002 Ma duc deseara sa-mi iau un radiou din ala, model vechi, sa prind pe unde scurte Vocea Rusiei.

    Reply
    1. severmihail

      @Rheia  @DrMengele  @promaa2002 Nope, daca ar fi sa-mi aduc aminte la un radiou din acela ascultam Vocea Americii si Europa Libera.

     Reply
   2. hope18

     @DrMengele  @promaa2002
     Cert este ca putem denunta international amestecul in treburile interne aparute in „vocea Rusiei”,si indemnurile ei la violenta.Asta ar putea fi un prim pas pt a incepe contraatacul nostru

    Reply
    1. revealer

      @hope18  @DrMengele  @promaa2002 Nu poti denunta ca „amestec international” niste articole aparute in presa. Principiul asta il foloseste USL-ul cu privire la FAZ, Nature etc.
      
     De altfel insusi Basescu a zis ca Rusia nu e implicata, ci ca pucistii au cazut in plasa unor papagali. Nu ca Basescu putea sa declare altceva, avand in vedere posibilitatea intoarceri la Cotroceni si nevoii de interactionare si cu Rusia dupa aia.

     Reply
    2. hope18

      @revealer  @DrMengele  @promaa2002
      Si ce nu ne putem pune intrebarea ” nevinovata” de ce Vocea Rusieï” da instructiuni de actiune usl-ului? E ceva normal???

     Reply
    3. revealer

      @hope18  @DrMengele  @promaa2002 Presa e libera, poate sa scrie ce vrea ea…problema nu e ca Vocea Rusiei scrie, problema e ca astia fac ce scrie acolo!

     Reply
    4. hope18

      @revealer  @DrMengele  @promaa2002
      Bon, si asta nu poate fi o intebare pusa cu voce tare? De ce usl face scrie acolo?Intamplare?

     Reply
    5. hope18

      @revealer  @DrMengele  @promaa2002
      Pai sa nu mai doarma in bocanci.Acum trebuie atacat orice punct vulnerabil.Doar nu o sa dormim pe noi sa ne numere asta si sa ne treaca „morti”sau „vii”dupa cum vrea muschiul lor?

     Reply
    6. revealer

      @hope18  @DrMengele  @promaa2002 Marele „strateg” arunca soparle de ceva timp. Pe facebook.

     Reply
 75. Boghy

  Salut. Eu ma gandesc ca si daca se va ajunge la repetarea referendumului nu va fi chiar o tragedie. Din mai multe motive:
   
  1. Sunt sanse mari ca boicotul sa se extinda si la scrutin sa nu vina nici macar cei care au fost de bunavoie la primul si au votat NU.
  2. Datorita anchetelor Parchetului, care vor fi foarte mediatizate, cei implicati in fraude se vor gandi de doua ori inainte sa mai voteze multiplu sau sa masluiasca voturile. Asta in paralel cu o mai buna organizare cel putin a societatii civile (daca nu si PDL-ului si ICCD-ului) pentru a trimite observatori si a pune presiune pe ei.
  3. Basescu va avea la dispozitie timp suplimentar pentru campanie, ca tot se plangea el ca i-au lipsit vreo 2 saptamani ca sa convinga mai bine.
   
  Asa ca poate se vor trezi astia cu mai putine voturi. Sa ne aducem aminte ca fara furtisaguri ar fi fost undeva la 35%.
   
  Poate tot raul spre bine. Oricum daca nu se anuleaza Base pierde, se valideaza referendumul in mod sigur. Asa mai avem o sansa sa ne batem cu ei.

  Reply
  1. EroulBula

    @Boghy As mai adauga doua puncte:
   4. USL va avea timp suficient sa darame economia, leul , nivelul de trai si sa enerveze oamenii;
   5. In toamna pierd 20-25 parlamentari care au fost alesi la locale si, daca situatia se deterioreaza s-ar putea sa mai plece si altii inapoi catre PDL sau UNPR. Sa nu se trezeasca fara guvern pana la alegeri.

   Reply
   1. Boghy

     @EroulBula Corect. Citeam ieri ca nu stiu ce mineri s-au inchis in mina pentru ca nu si-au primit banii promisi de noile autoritati, Incep sa apara nemultumirile.

    Reply
  2. promaa2002

    @Boghy cum sa se valideze ? e imposibil matematic sa se scoata din liste 1,5 mil persoane !!! AEP a dat un comunicat ieri si au spus ca au verificat in 2011 cam 40 % din primarii pentru listele electorale si abia au putut sa scoata din liste (pt ca respectivele primarii nu-si facusera bine treaba) cam 30 mii de morti ! deci la aprox juma de primarii din tara !!!!!!

   Reply
  3. ovidiubudisan

    @Boghy Repetarea va avea loc la alegerile generale din tomna, cand prezenta va fi mare. De asemenea, USL va creste in sondaje atata timp cat vor plati pensii si salarii. Problemele economice si de politica externa vor afecta bizonii doar de la anul. Din pacate va fi mult prea tarziu deoarece crin va fi presedinte si el va numi primul ministru in urmatorii ani.

   Reply
 76. promaa2002

  totusi nu realizam ridicolul filmului in care jucam ???? adica ei (usl) au organizat referendumul si tot ei s-au reclamat !!!! haha , e chiar de rasul-plansul ce am ajuns !!!

  Reply
  1. abis

    @promaa2002 Un principiu de drept spune ca nimeni nu poate invoca in sustinerea intereselor sale propria sa culpa (Nemo auditur propriam turpitudinem allegans). Or, exact asta a facut USL: a invocat faptul ca nu si-a facut treaba, ca nu a actualizat blestematele alea de liste, pentru a prelungi suspendarea presedintelui legitim. Deci a tras un folos din propria culpa. Faptul asta a scapat din vedere CCR cand a dat decizia de ieri.

   Reply
   1. GeoRadu

     @abis  @promaa2002
     asta sa o crezi tu ca au scapat din vedere….nu le mai gasiti scuze pentru reaua lor credinta…

    Reply
 77. GeoRadu

  Listele pot fi modificate cand vor ei,cum vor ei si pe baza oricarei motivatii… Te mai indoiesti de asta ?…Crezi ca se vor mai impiedica de un amanunt ca asta..? sau ii suspectezi de bunacredinta..?
   

  Reply
 78. severmihail

  In opinia mea, tema pe care vor merge pucistii in luna urmatoare este ca CCR trebuie sa anuleze referendumul si sa se repete votul.
   

  Reply
  1. Sam85

    @severmihail Nu cred, vor forta cumva direct demiterea deoarece vor alegeri prezidentiale concomitent cu cele parlamentare.

   Reply
  2. DrMengele

    @severmihail No way, UE va anunta ca nu va recunoaste datele noului referendum. Nu le trebuie o noua Grecie (presupunind ca ii doare in cur de statul nostru de drept…)

   Reply
   1. ToxicMushroom

     @DrMengele  @severmihail UE nu are niciun interes sa isi ostilizeze populatia si noua putere a unei tari care, in aparenta, procedeaza corect, cu girul CCR. despre ce vorbim?? deja semnalele de afara sunt ca trebuie sa ne descurcam singuri aici

    Reply
  3. promaa2002

    @severmihail nu e posibil ! pt ca nu poate sa se repete referendumul cu  acelasi organizator care s-a dovedit la primul referendum incapabil, las la o parte faptul ca ei (usl) au organizat, ei s-au reclamat ! ne rad si curcile cu unul repetat….

   Reply
   1. EroulBula

     @promaa2002  @severmihail Ii doare undeva ca ne rad curcile. Problema lor este ca la noul referendum boicotul va fi mult mai bine organizat si si-o vor lua in freza.

    Reply
    1. revealer

      @EroulBula  @promaa2002  @severmihail E posibil ca noul referendum sa se desfasoare dupa alte coordonate. Asta una. A doua, noul referendum va avea loc peste circa doua luni, timp in care nu stiu daca mai rezista PDL-ul.

     Reply
    2. ToxicMushroom

      @revealer  @EroulBula  @promaa2002  @severmihail poti fi sigur ca daca organizeaza un alt referendum acesta se va desfasura dupa reguli care sa ii avantajeze

     Reply
    3. Nemo

      @EroulBula  @promaa2002  @severmihail posibil ca la „noul referendum” sa fie cu alegerile generale si atunci sa te tii prezenta la vot…

     Reply
    4. DrMengele

      @revealer  @EroulBula  @promaa2002  @severmihail Doua luni de prabusire economica s-ar putea sa fie mult si pentru USL, nu doar pentru PDL…

     Reply
  4. GabiDumitru

    @severmihail
    Celor care spun ca referendumul nu poate fi repetat,pentru ca USL-ul ar iesi prost la reconstituire:v-ati pus intrebarea ce se va intimpla daca vor programa referendumul odata cu parlamentarele?

   Reply
   1. EroulBula

     @GabiDumitru  @severmihail La prima vedere ar fi rau dar pana atunci USL are suficient timp sa darame economia, leul si increderea in Romania. S-ar putea sa-i loveasca ideea peste bot.

    Reply
    1. revealer

      @EroulBula  @GabiDumitru  @severmihail Eu plec de la ideea ca USL-ul are pe bune, fara frauda vreo 4m zombie care vor iesi la vot. 
      
     Ignorand frauda, la parlamentare de partea fortelor democratice trebuie sa iasa tot cam atati oameni.

     Reply
    2. Boghy

      @revealer  @EroulBula  @GabiDumitru  @severmihail Listele pentru referendum sunt separate cred de cele pentru parlamentare. Asa ca poti boicota foarte usor referendumul, chiar daca mergi la parlamentare. Ma insel ?

     Reply
    3. GabiDumitru

     Scuzati-ma,dar ma tem ca nu intelegeti amploarea operatiunii useliste.:(
     Daca va imaginati ca lor si electoratului lor le pasa de economie si increderea in Romania…
     Astia ar vota cu doua maini alipirea la Belarus,doar pentru a scapa de Basescu.

     Reply
    4. EroulBula

      @Boghy  @revealer  @GabiDumitru  @severmihail Nu cred ca vor fi doua liste de alegatori. Vor avea grija sa fie una singura.

     Reply
    5. EroulBula

      @GabiDumitru Nu toti cei care au votat DA la referendum sunt electoratul lor. Unii s-au dus si au votat DA ca poate se face liniste si se apuca idiotii de guvernare. Astia se vor convinge primii ca au luat teapa.

     Reply
    6. Nemo

      @EroulBula  @Boghy  @revealer  @GabiDumitru  @severmihail la ce le circula prin creier astora, exact la asta ma gandesc ca se va intampla. 

     Reply
   2. ToxicMushroom

     @GabiDumitru  @severmihail in cazul asta nu ar mai functiona boicotul? adica nu poti refuza sa primesti buletinul referitor la suspendare?

    Reply
    1. Xilef

      @ToxicMushroom  @GabiDumitru  @severmihail 
     Ba da, cred ca sunt liste separate.
     Tocmai pentru ca la referndum conteaza cvorumul.
      

     Reply
    2. revealer

      @ToxicMushroom  @GabiDumitru  @severmihail Au mai fost referendumuri o data cu alegerile. Rezultatele (din punct de vedere al prezentei) au fost diferite.

     Reply
 79. promaa2002

  mise pare inteligent ca parchetul general a luat listele dupa care s-a votat la referendum, deci usl aici nu mai poate umbla si se pot compara cu cele rezultate in urma reverificarii pana in 31 aug, deci se poate constata pe cine a taiat (daca taie)  usl din liste, asa ca e greu de crezut ca usl mai poate face ceva sa taie chiar 1,5 mil din liste pt a valida referendumul

  Reply
  1. EroulBula

    @promaa2002 Foarte buna miscarea, din doua motive;
   1.Daca PDL termina verificarile votului multiplu si depune plangeri, PG poate verifica listele originale. Nu-mi dau seama daca poate interveni la CCR ca sa scada voturile multiple dar cu siguranta vom vedea dosare penale ….. multe.
   2. Cand MAI va transmite noile liste, PG va putea verifica daca nu cumva cei scosi din liste apar ca au si votat, pe listele vechi. La fel, nu stiu cum poate interveni la CCR pentru scaderea voturilor „mortilor” din totalul de voturi exprimate.
   Ramane sa asteptam.

   Reply
   1. revealer

     @EroulBula  @promaa2002 Din cate am inteles, PG a ridicat si listele de la BEC. Alea pe care apar semnaturi.

    Reply
    1. EroulBula

      @revealer  @promaa2002 Da, in special la ele ma refeream dar le-am luat la gramada cu cele de la evidenta populatiei.

     Reply
    2. revealer

      @EroulBula  @promaa2002 Aici e o sabie cu doua taisuri. Daca PG constata ca a existat un numar mare de voturi multiple, un numar mare de fraude, asta da apa la moara celor care doresc ca CCR sa constate ca nu au fost indeplinite procedurile legale privind organizarea referendumului.

     Reply
    3. EroulBula

      @revealer  @promaa2002 Ok, dar ei se taie mai tare decat noi pentru ca vor trebui sa ceara electoratului sa iasa din nou la vot pentru fanteziile erotice ale lui Antenescu. De data asta, fiind patiti, ne vom pregati mai bine pentru supraveghere si poate se trezeste si PDL sa schimbe sistemul de alocare a oamenilor la sectii.

     Reply
    4. EroulBula

      @revealer  @promaa2002 In privinta PDL? Sper ca nu. Masina lor a functionat ca un cur, fiind setata pe principiul: fiecare fura in fieful lui. La referendum ei au stat acasa si au furat doar ceilalti. Trebuie sa bage oameni bine pregatiti la sectii (nu veri, nepoti, cumnati de-ai sefului de organizatie locala) si trebuie sa imbunatateasca sistemul de supraveghere a miscarii autocarelor si microbuzelor.

     Reply
    5. Luminita

      @revealer  @EroulBula  @promaa2002 nope, procedurile legale au fost indeplinite, deci nu se poate dispune anularea, se constata fraudarea a x voturi, care se scad din numarul voturilor exprimate precum si faptul ca dimensiunea fraudei nu a influentat rezultatul final initial (adica neatingerea cvorumului)

     Reply
   2. promaa2002

     @EroulBula de acord, dar deja listele originale sunt acum la PG ! le-au luat de la BEC ! e ok !

    Reply
 80. oglinjoara

  Planurile de acoperire/legitimare a loviturii de stat a lui Dan Voiculescu, Victor Ponta şi Crin Antonescu:
   
  Planul A: prin referendum.
  Planul B: la Curtea Constituţională a României.
  Planul C: în Parlament.

  Reply
  1. promaa2002

    @oglinjoara iluzii pentru babele ant3 -gen dana grecu- la menopauza , pt ca : 1. nu pot scoate din liste 1,5 mil romani, e ireal, 2. in parlament o iau in mana, nu e posibil, pt ca acolo doar se citeste ce hotaraste curtea ! obs : problema reala eu o vad in alta parte, ce se intampla daca de ex CCR nu poate lua nici o hotarare, le trebuie 6-3, si acum e 5-4, deci daca se mentine 5-4 ….efectiv CCR nu poate lua nici o hotarare, atunci ce se intampla?

   Reply
    1. revealer

      @oglinjoara  @promaa2002 Eu inca refuz sa cred ca referendumul poate fi validat. Inca mai cred ca cei patru nu au fost pentru validare ci impotriva invalidarii.

     Reply
    2. SimonaM

      @revealer  @oglinjoara  @promaa2002 Eu cred că vom asista la o anulare și reluare pe listele alea ”verificate” și ”certificată”

     Reply
    3. EroulBula

      @SimonaM  @revealer  @oglinjoara  @promaa2002 Daca il anuleaza presupun ca va trebui repetat iar in cazul asta USL este intr-un mare kkt (am scris mai jos)

     Reply
    4. revealer

      @EroulBula  @SimonaM  @oglinjoara  @promaa2002 Crezi ca sunt sanse in acest caz ca TB sa obtina mai multe voturi NU decat DA?

     Reply
    5. DrMengele

      @SimonaM  @revealer  @oglinjoara  @promaa2002 Oricit de imprevizibili ar fi cei de la USL (in nemernicia lor de ciini turbati…lol), o reluare a referendumului o vad imposibila la data de 12 septembrie. 

     Reply
    6. EroulBula

      @revealer  @SimonaM  @oglinjoara  @promaa2002 NU cred asta dar cred ca se poate face un boicot mult mai bun.

     Reply
    7. EroulBula

      @SimonaM  @revealer  @oglinjoara  @promaa2002 De fapt, am scris mai sus, nu mai jos. Scuze.

     Reply
    8. ToxicMushroom

      @oglinjoara  @promaa2002 nu imi sta in fire sa fiu pesimist si nici nu vreau sa induc aceasta stare insa, din pacate, eu cred ca jocurile sunt facute.
      
     Felul in care curtea a amanat intai cu o zi decizia a fost ca sa ne luam in calcul ca poate fi ceva altfel decat firesc. asa a si fost. Acum, aceasta luna de pauza, eu o interpretez ca un ragaz dat simturilor: 30 de zile in care oamenii se resemneaza chiar daca au dreptate, se obisnuiesc cu gandul ca ordinea se schimba in tara.
      
     In ciuda oricaror evidente si a oricaror calcule de bun simt, in septembrie vor valida referendumul. Au facut deja primul pas cand au decis sa amane ceva ce trebuia doar constatat: 46<50.
      
     Nu inteleg cum, persoane inteligente cum va stiu, continuati sa faceti calcule si sa va faceti sperante… Vorbim de incalcari grave ale oricaror reguli si noi, in acest timp, ne intrebam daca vor gasi atatia morti pe liste. Vor gasi tot ce le trebuie, asta sau altceva!

     Reply
    9. revealer

      @ToxicMushroom  @oglinjoara  @promaa2002 Cred ca daca nu exista acea adresa trimisa de grajdanul de la Evidenta Populatiei nu se putea amana decizia.

     Reply
    10. SimonaM

      @ToxicMushroom  @oglinjoara  @promaa2002 Nu poate fi validat.
     Ori îl invalidează (best case scenario), ori îl anulează.

     Reply
    11. DrMengele

      @ToxicMushroom  Nu o sa ii lase situatia economica sa se obisnuiasca. Stii ce repede treci de la dragoste la ura cind iti ghioraie matele de foame?
     Si apropos de idealismul care ne orbeste pe noi, persoane inteligente cum ne credem… linia care desparte realismul de pesimism e subtire citeodata cit un fir de ata…
      

     Reply
    12. GabiDumitru

      @DrMengele  @ToxicMushroom
      Mecanismele afective inconstiente sunt mai puternice decit orice argument rational.
     Daca lucrurile ar sta asa cum va imaginati dvs.,n-ar mai exista nevrotici.

     Reply
    13. ToxicMushroom

      @DrMengele absolut de acord cu tine, insa usl va avea grija sa repete la nesfarsit ca situatia economica se degradeaza din cauza grelei mosteniri si a lui basescu, el fiind principalul vinovat pentru destabilizarea economica, motiv pentru care i-au facut si plangere penala.
      
     cati dintre uslasii astia habotnici vor trece prin filtrul mintii informatiile si vor discerne intre minciuna si adevar? aceasta este, desigur, o intrebare retorica 🙂

     Reply
    14. DrMengele

      @ToxicMushroom Si eu sint de acord cu tine, dar repetitia asta tine de foame pina la un punct. Piinea si circul e solutia perfecta pentru ei, dar cind o sa ramina numai circul in program….:)

     Reply
    15. Never G

      @ToxicMushroom  @oglinjoara  @promaa2002 De ce repeti ce ai mai scris? Vrei sa ne convingi ?

     Reply
    16. ToxicMushroom