O modesta harta strategica

Iar dacă tot vorbim de strategii militare (tactici, mai bine zis), situațiunea ar putea fi desenată (nu știu să desenez pe worpress) cam așa:

Frontul central: guvernul Ponta luptă cu Instituțiile Statului pentru high ground-ul CCR: o luptă menită să atragă adversarul într-un clinci îndelung, fără ieșire și fără viitor, cu mare consum de resurse. E linia care păstrează status quo-ul (Crin la Cotroceni) Lupta se dă cu listele, ca pretext de amînare pentru CCR.

Flancul de atac ”Crin 2 octombrie” – linia CCR ține frontul pînă pe 2 octombrie (într-o luptă lungă și confuză, în smîrcuri, ca la Rovine, Podul înalt sau Călugăreni). Atunci urmează atacul decisiv. În momentul în care Procuratura e anihilată, pedestrimea prinde curaj, cavalerii senili de la CCR prind și ei curaj. Important e să fie ținută CCR în șah pînă după 2 octombrie. Cu liste, cu suspendări, cu orice. Guvernul trebuie să amîne cu orice preț. Nu mai există limite. E pe viață și pe moarte. E o cursă contracronometru, în care concurenții USL nu se uită în jos, stînga sau dreapta, nu mai au limite și prudențe (altul e cuvîntul dar nu-mi vine acum). Acum sînt mai vulnerabili ca niciodată, însă dacă ajung la timp la țintă, s-a terminat. CCR-liste-guvern e doar joaca amînării și blocării, atacul decisiv se dă în altă parte, se dă de la Cotroceni.

În asemenea momente e bine să ai un atac limitat, care să țină adversarul în șah, ocupat (frauda ar fi fost o soluție) – aici USL joacă bine, are CCR, acolo e șahul lor. În același timp, e preferabil să ai un atac decisiv. USL are atacul lui Crin împotriva procuraturii și serviciilor, adică împotriva statului de drept.

La CCR lucrurile sînt complicate. Nu știu în ce măsură se pot tranșa acolo.

Apropo de ce ziceați ieri, cu Căcărău: în luptă se face și drege, se fac glume la demobilizarea adversarului.  În luptă se intimidează adversarul. Iar intimidarea se face în 3 feluri: extern, lovitură de stat, fraudă. Am scris ieri asta. Spune-le funcționarilor că-s probleme administrative cu listele sau spune-le că-s parte a unei lovituri de stat și a unei fraude penale și că vor plăti ca atare.

Poate că revenirea lui Băsescu la Cotroceni (dependentă de CCR) nu e unica soluție. Poate că CCR nu e singura zonă a frontului în care se poate ataca.  Asta nu înseamnă că lupta de la CCR nu trebuie să fie pe viață și pe moarte.

CCR e un high ground pentru care luptă Instituțiile Statului  (Băsescu și dreapta sînt complet out în lupta asta) și Guvernul Ponta.  E o luptă în care guvernul Ponta nu trebuie să cîștige decisiv ci să amîne cît mai mult, pînă cînd flancul (cavaleria, clasic) lui Crin poate ataca Instituțiile Statului (procuratura, serviciile) din lateral, decisiv. În momentul ăla frontul Statului de Drept cade. Și se cam termină totul. Dacă Instituțiile statului reprezintă centrul frontului și stau față în față cu Guvernul Ponta & USL într-o luptă de lungă durată, ce s-ar putea opune flancului Crin și eventualului său atac prin învăluire împotriva Instituțiilor statului?

Dacă nu se întîmplă nimic decisiv pe frontul CCR, cum va putea fi contracarat atacul lui Crin la Procuratură și servicii? Procuratura și serviciile, aflîndu-se în luptă cu guvernul pe frontul CCR, vor fi executate de Crin.

Trupele sînt așa:

Echipa Bleu

 • Băsescu, PDL, dreapta și restul clovnilor (flancul slab) arme: mesaje privind frauda și lovitura de stat (din păcate folosite prost sau nefolosite)
 • Instituțiile statului (linia centrală) arme: specifice statului de drept (Constituția și legile, puterea coercitivă a statului)
 • Vestul (flancul puternic) arme: politice, economice, traduse în amenințări cu efect asupra instituțiilor, politicienilor și poporului

Echipa Roșie

 • Președintele Crin (flancul puternic) arme: pîrghiile prezidențiale, inclusiv prin forțarea acestora
 • Guvernul Ponta (linia centrală) arme: pîrghiile executivului, pîrghii administrative sau legislative, abuzul acestora
 • Poporul/media (flancul slab) arme: mesaje către instituții și public, propagandă politică, presiune în stradă

Astfel, avem:

Linia centrală: Instituțiile statului și Guvernul Ponta

Flancurile slabe:Băsescu, dreapta și restul clovnilor/Poporul și media

Flancurile puternice: Președintele Crin/Vestul

Bunul simț ne spune că linia centrală ține greul bătăliei, păstrează echilbrul, ține linia frontului, că flancul slab se apără, dublează unde e cazul sau se ocupă cu diversiuni, în timp ce flancul puternic atacă decisiv, pe partea sa sau acolo unde găsește o breșă.

Deocamdată asistăm la o bătălie de uzură pe high ground-ul CCR, între Instituțiile statului și Guvernul Ponta. Dacă Guvernul Ponta reușește să țină linia suficient de mult, pînă după 2 octombrie, flancul puternic, Crin, poate ataca decisiv și linia centrală a Echipei Bleu, Instituțiile Statului, atacată de pe flanc chiar la lideri, cade. În momentul ăla se prăbușește tot frontul. Pe de altă parte, USL riscă enorm pe frontul CCR/liste și, cu ajutorul Vestului, Instituțiile Statului pot ataca decisiv chiar pe acest front. Dar e foarte greu. Și e greu de crezut că atacul decisiv poate veni de la Instituțiile Statului. Atacul decisiv nu poate fi decît politic și poate veni din interior (slabe șanse), sau din exterior.

Flancul slab al echipei bleu (Băsescu, dreapta și alți clovni) nu pare să aibă minte și resurse să atace cu frauda. Se înghesuie, în lipsă de imaginație și de ceva mai bun de făcut, pe tema listelor, noii dreptei și vacanțelor. Aici vorbim deja de o lume tristă și ridicolă, în care nu ne mai putem încrede.

Flancul slab al echipei roșii, poporul, Dogaru și media își joacă bine rolul, momentan însă acest rol nu e decisiv (repet pentru cei care au deschis blogurile mai tîrziu și n-au prins lovitura de stat: nu sîntem în campanie electorală).

Flancul puternic al Echipei Roșii, Crin, își joacă bine rolul și e încă în expectativă. Dacă gvuernul Ponta ține bine linia CCR, după 2 octombrie flancul Crin, întărit cu Mona Pivniceru, va ataca decisiv și va executa scurt instituțiile statului.

Flancul puternic al Echipei Bleu, Vestul, este cel care poate ataca decisiv. Deocamdată atacă de pe flanc linia CCR și guvernul Ponta.

Dacă Instituțiile Statului, linia centrală a frontului, și Vestul, flancul drept, reușesc în atacul decisiv pe high ground-ul CCR și împotriva Guvernului Ponta, bătălia e cîștigată, frontul advers cade și flancul Crin pleacă acasă cu coada între picioare. Dacă nu reușește, flancul Crin atacă decisiv și scoate din joc Instituțiile Statului.

Tot ce poate face flancul slab al Echipei Bleu, Băsescu, PDL, dreapta și alți clovni, e să țină în șah poporul și media cu tema ”frauda”. Sau putea. Mă rog. Aici deja lucrurile sînt triste.

Spunea cineva pe un blog că avem de-a face cu un război gîndit de pe partea USL de strategi militari (mai mult sau mai puțin ruși) și gîndit de pe partea Forțelor Democratice  de băieți inteligenți și talentați la marketing. Cu tot respectul, diferența e imensă și se vede. E diferența dintre o lovitură de stat executată admirabil și o feștilă democratică dublată de niște discuții bîlbîite depre liste, CNP-uri, căsătoriți și divorțați. Strategii militari ruși îi țin pe băieții de marketing în șah după șah, în așteptarea mat-ului. N-am numărat, dar sînt pe puțin 6-7 șahuri.

Orice s-ar întîmpla mai departe, jos pălăria în fața instituțiilor statului și a oamenilor care sînt acolo.

La final, reiau ce îi scriam cuiva (persoană importantă, nu spui cine):

USL nu mai are limite. E clar. Băieții nu mai au nimic de pierdut, merg la totul sau nimic, sînt disperați. Singura șansă e decapitarea justiției și serviciilor. E la disperare. Nu se uită în stînga, în dreapta. E o cursă contracronometru înainte. Acum sînt mai vulnerabili ca niciodată.

PS. Ca să n-o paț ca Ponta, la bibliografie ar trebui să trec: RTW, TOAW III, MTWII, ETW, NTW, WINSPMBT, COH etc.

PS2. Pentru cei care-s cu fotbalul, lucrurile pot fi traduse așa: Guvernul Ponta atacă pe centru atrăgînd în clinci mijlocașii defensivi și fundașii centrali, apoi schimbă pe extremă, la Crin, care, cu părul în vînt, ca Lăcătuș, înscrie ca-n meciul cu Spartak Moscova (1988?), IFK Goteborg (1989).
Facebook Comments

1.177 Comments O modesta harta strategica

 1. danyels2012

  Armasarul alb al politicii romanesti
   http://xdangels.com/armasarul-alb-al-politicii-romanesti/

  Reply
 2. IonescuLatul

  Sparge echipa Bleu in 3… In loc de echipa Bleu ai de fapt o alianta pe care ai colorat-o in Bleu. Si daca vorbim de alianta trebuie sa iei in calcul ca o parte a aliantei poate trada sau poate intarzia la o batalie. Vezi Mihai Viteazul.

  Reply
 3. airwave

  Oh boy. Am lipsit trei zile si s-a ales praful.
  Ce facurati, muica, iar schimbarati layoutu’ poianei?

  Reply
   1. Pataphyl

    Jos Dictatoru’! La Preferendum cu el. A strîns 10k laicuri sub vechiul rejim și le-a băut cu alune.

    Reply
  1. Pataphyl

   Back on web, mare haloimăs cu commenturile astea. Alo, ăia cu avatarurile, nu mai votați ca morții-n Gorj, că vă zîc la Procuratură.

   Reply
    1. EleBelele

     asta cu doveditu’ e mai complicata si dureaza; doar n-or fi aia oligofreni sa-si recunoasca pacatele din prima.

     Reply
     1. ny2

      dar si magistratul-asistent poate fi strans de oo, si banuiesc ca ala/aia e mai june si mai cu o cariera inaninte

      Reply
      1. ny2

       exact, asta voiam sa zic, ca doar ailalti sunt mai multi

       (schimba-ti nickul la loc, te rog, ca mi se incurca neuronii. si oricum, toata lumea te stie de @EleBelele :D)

     1. ny2

      ar putea totusi sa fie un „stimulent” pt puskas, ca bosorogilor alora doi cred ca li se rupe (gaspar si predescu zic)

      Reply
      1. EleBelele

       sigur, neputincioasa… in locul ei, i-as da un pic de peretzi, ca doar are cu ce :-))

 4. Gramofonu'

  Gata, asta-i contul si asta-i avatarul, ca pe Beavis nu-l mai am.
  @AndyRWX:disqus : am incercat sa recuperez parola la contul vechi, dar – dintr-un motiv sau altul – nu merge.

  Reply
  1. Andy RWX

   E naspa ca-ti trebuie si rahatu ala de BlackBerry Internet services pentru email push rahat cu perje. Mi se pare ca RIM este axat prea mult pe proprietary services. That’s a bad thing.

   Reply
 5. EleBelele

  off-topic (ca doar in seara asta ne clonam pe capete): tocmai l-am auzit pe Toader la A3 ca a „participat la redactarea deciziei”, deci a fost jude-raportor, dupa cum am banuit…

  Reply
  1. Bleen

   Și el a modificat-o? Se poate proba? Cum fac ăia acolo? Se poate ca ei să voteze pentru invalidare și jude-raportorul (era și o carte, jude neștiutul) poate scrie în decizie că s-a validat și ăia rămîn cu buza umflată?

   Reply
   1. EleBelele

    astept hartiile pe cererea trimisa vineri, mai ales extrasul din registrul de note de sedinta, ca acolo se vede ce si cum; s-au trimis cereri si de la presa, s-a ocupat masiv @disqus_EywK3X1PlH:disqus in acest sens 😉

    Reply
    1. ny2

     exista fie si cea mai mica posibilitate ca registrul de note de sedinta sa fie manarit? cine se ocupa de el?

     Reply
     1. EleBelele

      magistratul-asistent il completeaza, dar se vede daca se modifica ceva; e un fel de caiet al grefierului, la instantele obisnuite.

      Reply
   2. EleBelele

    da’ eram sigura, stii ce-i aia, sigura ca el a fost, ca numai asa se putea manari situatia; idem pt gaspar, pe dosarul cu referendumul.

    Reply
   3. EleBelele

    asta cu invalidarea in decizie nu se poate manari, ca invalidarea e in dispozitiv, iar minuta in care se trece dispozitivul se semneaza de toti 9; la redactare (considerente) se poate, pt ca-i doar un judecator + un asistent; faza e ca dispozitivul si considerentele au aceeasi forta juridica, unde unde inca o gaura flagranta in legile noastre de rahat..

    Reply
 6. Bleen

  Deci, despre clonat. Se poate clona displayname-ul, la fel ca la wordpress și la livefyre (account username-ul e unic, displayname-ul poate fi absolut orice). Se poate clona avatarul cu save image, upload etc. Același lucru se poate face și la wordpress sau livefyre.

  Reply
  1. Bleen

   Da, dar același lucru se poate face și la wordpress, și la LiveFyre. Numai că nu v-ați ocupat voi de asta. Și se face la fel ca aici.

   Reply
 7. Bleen

  Foarte deștepți ăștia de la Disqus. Cică la disqus2012 nu se poate seta cine poate comenta și cine nu (registered, guest etc). Doar la vechiul Disqus se poate asta. Ce n-am găsit scris nicăieri e că se poate reveni la disqusul vechi, se poate seta de acolo cine poate să comenteze, apoi se poate reveni la disqus2012 iar setarea rămîne valabilă.

  Reply
   1. Gramofonu'

    Eu am un cont, dar mai e inca unul cu acelasi nume 😀 iar numele vechi e dus, ca nu pot recupera parola.

    Reply
    1. Andy RWX

     recupereaza parola folosind e-mail nu username. Ca oricum nu poti avea doua conturi cu aceeasi adresa de mail.

     Reply
      1. Andy RWX

       Faza cu disable notifications nu are treaba cu forgot password stuff. Sunt total diferite functiile!

  1. Gramofonu'

   Gata, stiu de ce nu primesc mail cu parola.
   Am bifat „disable any notifications” inainte s-o uit 😀

   Reply
  1. Gramofonu'

   Asta deja e nebunie…
   Postez cu nick Gramofonu’ dar intre timp mi-am facut un cont, care are alt nume (si nu e Gramofonu)
   La contul original mi-a dat automat login, dar n-am primit si mail cu link la care sa-mi schimb parola (naiba stie ce setari de spam am pe mail-ul ala). Asa ca am scris fara sa am parola schimbata.
   Iar acum scriu cu numele asta, desi am altul 😀

   Reply
  1. Andy RWX

   Sau daca iti editezi profilul de contul de FB/twitter etc. De adresa de email e legat daca ai cont la Gravatar.com cu acelasi email.

   Reply
      1. Andy RWX

       Well .. pe mine nu ma duce mintea la tampenii de-astea. Eu nu sparg decat banci !! :))

   1. Gramofonu

    O fi, dar parola tot nu pot s-o resetez 😀
    Mai bine ma culc, poate-o visez la noapte. Daca nu, il vizitez pe crizel, il intreb din pragul constiintei la ce index e parola mea.

    Reply
 8. EleBelele

  deci m-am prins: comentariile utilizatorilor veritabili sunt bolduite cu rosu, iar ale clonelor cu negru.

  Reply
   1. Gramofonu

    Cine-i rapid de mina poa’ sa duplice toate conturile, sa fure numele utilizatorilor de pe LF 😀

    Reply
    1. Andy RWX

     Merge comments de guest. ei vad de la ce ip postezi. si presupun ca sunt ale tale. de aia poti da merge. am impresia ca e limited time frame

     Reply
    1. ny2

     uita-te la inceputul comentariilor cand Gramofonu posta cu nickul lui Bleen, in timp ce si Bleen comenta cu acelasi nick

     Reply
      1. ny2

       eu te cred pe cuvant, faza este ca mi-am luat teapa, si se poate intampla oricui. cine garanteaza ca nu se va trolla sub nickul lui Bleen?

 9. Bleen

  Si mai grav este insa ca bautura de care este dependent George este o combinatie de substante toxice. Etanol, combinat cu lichid de imbalsamare si acid de la bateriile auto, iar daca acestea sunt combinate gresit de producatorii ilegali, conumarea bauturii poate provoca orbire sau chiar moarte. Consumul regulat provoaca afectarea rinichilor si a ficatului, dar si a creierului.
  George incepe sa consume aceasta nociva bautura inca de dimineata, cand se duce la o carciuma locala, unde se intalneste si cu prostituate.

  Reply
    1. val_one

     ei, acum nu credem că Barrack ar avea vreo vina pentru starea în care se află fratele său vitreg

     Reply
  1. Andy RWX

   In dreapta postului ai un minus si o sagetica in jos. Da click pe sageata si ai acolo „Flag as inappropiate

   Reply
 10. Emil Stoica

  Referitor la articol:
  – flancul puternic al echipei bleu, adica Vestul, poate fi multumit la o adica cu ceva active, precum Petrom in trecut. Singurul element puternic aici este dna. Reding pe relatia Monica Macovei. Sunt oameni de principii, Barroso si americanii sunt mai maleabili.
  – flancul central al echipei rosii (guvernul Ponta) este vulnerabil din interior, pot aparea accidentari (vezi Rus).

  Reply
 11. Andy RWX

  Cand va fi bine in Romania ?
  Atunci când in România un poliţist poliglot va ajuta un ţigan ostenit de muncă să se urce într-un tren cu suspensie magnetică în care călătoresc funcţionari bugetari bogaţi şi antreprenori cinstiţi pentru a fi martori la un proces intentat unor politicieni corupţi.
  Si atunci cand toata lumea va fi multumita de sistemul de comentarii instalat de Bleen pe blogary.ro! :))

  Reply
 12. Yeba

  Interesant e Prisecaru ăsta de la kmkz, cred că nu e ușă pe care să nu încerce să și-o lase deschisă, sper să procedeze la fel și cu ușa beciului.

  Reply
   1. Yeba

    la RTV interpretează altă partitură, a obiectivității, TB = USL = aceeași mizerie. Să nu-mi spui că el e de fapt mai nuanțat etc. fiindcă interlocutoarea este Ramona Mănescu, care pune problema simplissim, pe înțelesul ei. Și nu este prima dată deloc (de Prisecaru vorbesc).

    Reply
   1. Gramofonu

    Asta nu prea seamana a usa deschisa 😀
    Sa inteleg ca tanti l-a invitat in emisiune si el a facut-o imediat „portavocea canaliilor”?

    Reply
     1. Gramofonu

      A! Sorry si merci 🙂

      Cu ocazia asta mi-am stricat si contul disqus, am uitat parola si nu mi-a venit nici mail-ul de reset 😀

      Reply
 13. Bleen

  Și încă ceva: aici se pot interzice cuvinte (Livefyre nu te lăsa, aveau filtru al lor, cu cock, cialis etc). Deci putem interzice căcă*ău

  Reply
     1. Canadiana

      rotita dreapta sus, la comments, apoi profile sau settings, ajungi in screenul de disqus dashboard si acolo se intampla minunile

      Reply
      1. Yeba

       ce minuni, in afară de a-mi îngheța ecranul? Visul meu a ajuns să fie un butonel pe care să scrie delete comment, no moreee. In fine, scopul fiind un blog top gadget, nu-s în locul potrivit.

       Pe de altă parte, nevroza asta a schimbărilor e psihanalizabilă.

  1. Andy RWX

   Da ideea e ca aplicatia disqus de android este pentru mods. I mean .. trebuie sa faci o gramada de artificii sa adaugi site in disqus ca sa poti vedea si raspunde (plus extra admin stuff). NU e un client simplu si atat.

   Reply
     1. Bleen

      Nu merge. Instalezi aplicație blackberry cool și acolo se presupune că găsești app disqus, dar acolo găsești alte chestii, cum ar fi cărți pentru gay.

      Reply
      1. Andy RWX

       La naiba cu developerii astia. E ca ala care a facut 10 mii de dolari in 3 zile vanzand o aplicatie pe android pentru vuvuzele (ar fi trebuit sa tzipe) la $250 care de fapt nu era decat un jpg pe tot ecranul telefonului. Nu mai gasesti o aplicatie serioasa zilele astea

      2. Canadiana

       pai sunt toate facute de pusti de 16 ani. eu am un student chinez care le face pe banda rulanta.

   1. ny2

    exact. si nu numai asta. la modul cel mai serios, pentru mine este obositor Disqus-ul. F5-ul nu merge pe Mac, deci dau refresh intr-o veselie, pe urma stau sa fac click pe „show new comment”, apoi pe „show 1 new reply”, apoi pe „3 new comments below/above”, deja sunt ametita de creieri.

    Reply
     1. ny2

      trebuie sa mergi in dashboard (vezi la inceputul comentariilor in dreapta rotita zimtata) si de acolo prin settings cred, nu sunt sigura

      Reply
    1. Andy RWX

     UHmm .. nu trebuie dat refresh .. nu conteaza ca e mac sau windows. browserul interpreteaza oricum javascriptul care se ocupa de real time notifications.. doar click-urile de rigoare le dai

     Reply
     1. ny2

      nu doreste, altfel nu ziceam. am incercat si cu safari si cu firefox si nimic. chrome nu mai folosesc de la referendum, cand mi-a crapat de jdemii de ori

      Reply
      1. ny2

       tôt ce se poate :)). am updatat tot ce era de updatat, si tot degeaba. eh, nu-i problema, imi vad de ale mele 😉

 14. EleBelele

  idioti sunt astia cu petitiile catre CCR; am luat ieri, de la ICCJ, un termen pt martie 2013, sa vezi ce petitii le f*t si eu..

  Reply
  1. ny2

   te rog frumos, mai pune linkul ala cu vocea gorjeana, ca n-am apucat sa-l salvez si restul comentariilor s-au dus …de suflet

   Reply
 15. Bleen

  M-a chemat o vecină, acum, o babă, să-i repar televizorul, că l-a scos din priză și merge în continuare. M-am dus, televizorul era închis, scos din priză, tot. L-a deschis pe A3, apoi l-a închis. ”Auziți? Merge în continuare. Îl auziți, nu-i așa?” Am vrut să-i zic că așa-s ăia de pe A3, mai insistenți, nu se opresc nici dacă închizi televizorul. Poate că săraca nici nu e nebună, biata vecină, poate că ăia de la Antena 3 chiar nu vor să se oprească nici dacă scoți televizorul din priză.

  Reply
   1. valid

    ies nu ies, da aragazul la maxim si paraseste repede repede incaperea. numai asa mai poate scapa de a3

    Reply
   2. Bleen

    A, bine că m-ai liniștit. Avem o nebună pe palier, la cîțiva metri de noi, care ar putea lăsa gazele deschise și arunca în aer etajul. Mă duc să-i zic să lase doar televizorul deschis, să nu umble la aragaz. Trebui vorbit cu Dana Grecu și Gâdea, s-o țină ocupată pe nebună.

    Reply
    1. Gramofonu

     Stiu una de-asta, a 2-a zi dupa pensie astepta sa vina postasul si-i banuia pe toti vecinii ca i-au furat pensia.
     Momentul ei de glorie a fost cind la 12 noaptea a iesit pe geam (et 8), a mers 2 metri pe un pervaz apoi a sarit in balconul vecinei.
     „HAAAAAA! cine-i acolo?”
     „Au venit hotii peste mine, cheama politia!”
     Vine politia, unul mai tinar reface traseul babei in sens invers, cu pistolul in dinti (pervazul ala are 10 cm latime…) sare pe geamul babei si revine tot pe geam, ca n-avea cheie sa descuie.
     „Nu-i niciun hot…”
     „Coana cutare, nu cumva ai visat?”
     „Paaaiii…poate oi fi visat”
     Si-a sarit inapoi pe geam 😀

     Reply
     1. valid

      chiar regula aia mai functioneaza? nu de alta dar nu mai vad picior de postac pe aici. or avea si ei liber la sfirsit de saptamina, sau te pomenesti ca dupa anuntul lui baconski s-au tirat toti la incarcat bateriile.

      Reply
      1. Yeba

       unde, unde? că eu am păstrat o fereastră din platforma veche și se presupune că se actualizează automat.

      2. Yeba

       Nu inteleg care-i poanta. Nu dau refresh dc se presupune ca se actualizeaza automat. Noi eram postacele care terorizam etc.?

      3. Gramofonu

       Ce voiam sa zic era ca:
       1) e posibil sa se scrie dincolo (din moment ce voi doua sinteti acolo) si
       2) daca-s postaci, poa’ sa scrie acolo ce vor, din moment ce nu-i modereaza nimeni 😀

       Si da, a iesit urit, cum ca ati fi postace :))

  1. Bleen

   Și să comentezi. Că de pe BB-ul meu, pe LiveFyre nu mergea nici să comentezi, nici să moderezi. Acu pot să stau liniștit la bere.

   Reply
   1. Yeba

    bine că ești sincer, deci ăsta este scopul. Îți dai seama că se duce dracului rapița cu dieta mediteraneeană cu tot, o să te îngrași.

    Reply
      1. Yeba

       Depinde de comentarii, nu crezi?! Bleen testează platforme din ce în ce mai smintite, nu-l interesează decât comentatorii cu blackberry, android și doctorate în IT. Forma și berea cât mai cool, alea îl interesează, degeaba ne străduim, noi, ăilalții – alea sunt topicul!

      2. Andy RWX

       Pai faceti fratilor atunci poll cui ii place si cui nu. Mie imi place. Asta nu inseamna ca trebuie sa-mi iau dislike pentru asta. De gustibus non est disputandum!

     1. Yeba

      nu-mi vine sa cred! Nu-mi vine sa cred ca e cineva care liked this, I mean. Ce poa sa-i placă, Doamne?!

      Reply
      1. Yeba

       Mai binele e dușmanul binelui. Am mai citat chestia asta și la precedentele două schimbări de plaformă, din precedentele două luni. Sau erau ore?! În fine, tot singură vorbesc. Asta e proba că Baconski a avut dreptate să plece în vacanță, nu mai e nimic de spus.

  2. Gramofonu

   Am incercat si eu cu telefonul meu antic: „not enough resources, close some applications”.
   Asta ar trebui s-o puna in poarta guvernului 😀

   Reply
   1. Canadiana

    maine, ca e duminica, si dup-aia inca 39 de duminici la rand. dup-aia tre’ sa treaca pe sub masa tot staff-ul antenei. numa’ asa se implineste.

    Reply
 16. Yeba

  Ni se abate atenția de la subiectul real al serii, a fost Crin la meci? A avut pupitrul la el? A dat declarații?

  Reply
 17. Rheia

  De pe HN: „Claudiu Saftoiu: TVR are o pierdere de 145,6 milioane de euro; trebuie sa taiem in carne vie”. Domnu Săftoiu, începeți cu carnea dumneavoastră. Poftim, vă ajut, vă mai dau și eu o litră….

  Reply
  1. SimonaM

   Codrin Scutaru și Ioana Lupea + un primar ungur … când să mai zică Diaconescu ceva?

   Lasă, că ne trece cu maestrul. Ni-l arată a șasea oară pe Jean Valvis, oare?

   Reply
 18. val_one

  văru Gupi, acum ar trebui instalat plugin-ul ăla de activity refresh, să nu ne tocim noi efcinciul

  Reply
 19. EleBelele

  asteptam sa se pronunte 50.001 vizitatori unici in 2012 sau putem vota deja Motiunea LiveFyre? 😀 JOS DISQUS !

  Reply
  1. EleBelele

   anonymous my ass, clipuri d’astea pot sa fac si eu, cu Minunu pe post de tanti aia cu masca, basca faptul ca scriu mai corect romaneste.

   Reply
  1. Yeba

   mi-am dat un like, sa vedem daca ține. LF era cum bun simț, spunea că nu poa să-ți placă propriul comentariu…
   Cineva mi-a dat dislike, se pune contra cunoasterii… țțțțț

   Reply
 20. Yeba

  Reiau ideea
  De ce să nu-njurăm? Fiindcă e duminică?! Care este avantajul cu disqus? De ce nu trăim fără disqus? Există pe lume copii săraci, care n-au alte jucării, de ce să nu le lăsăm lor un disqus?

  Reply
     1. Yeba

      să votezi contra disqus, altă scăpare nu văd! Mă gândesc să sabotez lungind stringul. De câte ori dau un like, să și spun: cutare, ți-am dat un like.

      Reply
      1. Pataphyl

       …OK, sau mai bine facem o chetă să-și ia telefon ca lumea să poată modera de la bere pe LiveFyre LifeWare ăla!

   1. Florina Neghină

    Îmi reactivasem notificările pe mail – Doamne, parcă am ştiut că ni se pregăteşte ceva 🙂 – şi primesc în continuare notificări, aşa mi-am dat seama că mai sînt pe acolo.

    Reply
  1. Yeba

   Scriam in LF si mentin:
   spune tu cum? Nu mai întreb dacă merită. Să trec propozițiile la negativ, să spun că acest delir trebuie el însuși investigat? Să traduc din stenograme? Am la dispoziție 400 de semne pt 40 000 de morți, n-ajunge de-o anafură…

   Reply
 21. Rheia

  Mie mi-au dispărut toate comentariile dintre cel al Florinei de acum 3 minute și al meu de acum o oră. Da, am sortat după Newest. EDIT: După ce am închis tab-ul și am reîncărcat site-ul Blogary, au reapărut. Dar nu știu dacă toate.

  Reply
   1. ny2

    poate e vorba de asta

    And it’s whispered that soon if we all call the tune
    Then the piper will lead us to reason.
    And a new day will dawn for those who stand long
    And the forests will echo with laughter.

    Reply
    1. Canadiana

     Sau asta?:

     There’s a feeling I get when I look to the westAnd my spirit is crying for leavingIn my thoughts I have seen rings of smoke through the treesAnd the voices of those who stand lookingOoh, it makes me wonderOoh, it really makes me wonder

     Reply
  1. Yeba

    @val_one , spune tu cum? Nu mai întreb dacă merită. Să trec propozițiile la negativ, să spun că acest delir trebuie el însuși investigat? Să traduc din stenograme? Am la dispoziție 400 de semne pt 40 000 de morți, n-ajunge de-o anafură… 

   Reply
   1. Gramofonu

    Pina la urma nu-i chiar asa de negru…trecind peste trolling la liber, aspect si functionalitate, in rest e bun 😀

    Reply
  1. Ummaagummaa

   Trebuie refăcută lista. Ăia cu domiciliul în străinătate sunt trecuți mai jos. Dăm ”flag as inappropriate”? 😀

   Reply
  1. ny2

   eu am invatat ca „don’t fix it if it’s not broken” si am initiat o petitie pentru a reveni la starea anterioara 😀

   Reply
    1. Canadiana

     daca esti in discussion view, unde incep comentariile, ai o rotita in dreapta, click pe aia la settings

     Reply
     1. Rheia

      Gata, m-am prins, mulțam, a durat mai mult pînă să aleg altă poză, că de aiia cu stadionul mă plictisisem.

      Reply
   1. Canadiana

    vederea 🙂
    mie nu-mi place ca nu vad cine ma like. adicatelea, eu sa nu stiu cine e pentru si cine impotriva? e important

    Reply
  1. SimonaM

   Merge chiar foarte frumos de pe android.
   @Bleen24:disqus , să știi că pot comenta pe varianta de mobil, cu android. This is plus.

   Reply
 22. Canadiana

  la linkuri, disqusul lui bleen, e inferior, livefyreului, ca nu deschide alta fereastra.
  la poze, e superior

  Reply
  1. Rheia

   Da, s’trăiți, am observat și eu într-un tîrziu…. Fac și-un raport entre temps, o să-ncep să mă uit cruciș, de-atîta schimbat între ferestre.

   Reply
 23. ny2

  o tanti de la usl: „dl. Gordon va veni aici in calitate oficiala. in calitatea oficiala a domniei-sale.” d’oh!

  Reply
 24. valid

  o poveste cu nemti. o cunostiita a plecat putin „la jarmania” chiar inaintea dezmatului de la noi. se face referendumul, miine zi isi intreaba rudele care a fost rezultatul. aia nemti normali stiind ca 46<50 i-au spus ca referendumul a fost invalidat. dupa faza cu ccr oamenii au ramas interzisi, ptr ca nu le venea sa creada ca asa ceva este posibil.

  Reply
 25. Nea

  O idee foarte nocivă pe termen mediu şi lung este cea arborată de Nicuşori Dani şi chiar de oameni de bună credinţă: „Toţi au furat, toţi sunt o apă şi-un pământ, nu ţin cu USL dar nici oamenii lui Băse nu sunt mai breji.”
  Este periculoasă fiindcă dă impresia de echilibru, de judecată imparţială celor care o enunţă. Se simt bine, că ei nu sunt nici băsişti, nici uselişti.
  Nu e aşa. Cine o spune ia jumate din infracţiunile useliste şi le aruncă fără discernământ în cârca celor câţiva din jurul lui Băsescu care au luptat şi luptă pentru un stat de drept modern.
  Impresia mea e că e lansată sau încurajată chiar de varani.

  Reply
  1. valid

   si nu le spun niciodata in medii usl-iste ci doar cind incearca sa influenteze unii mai slabi de inger care au convingeri cit de cit de dreapta. de asta par scosi din laboratoarele varanului.

   Reply
      1. Gramofonu

       Disqus asta e mama trollilor, pot sa ma cert cu celelalte personalitati ale mele 😀

    1. ny2

     alalalt e si mai misto, le plange de mila uslasilor ca trage Base in ei din toate pozitiile si ei saracii nu mai prididesc sa se apere

     Reply
 26. Bleen

  Comentariile vechi nu s-au pierdut, se sincronizează acum (durează pînă la 24 de ore chestia asta). Nu știu cît durează cînd sînt 140 000 de comentarii.

  Reply
 27. Bleen

  Văz că Disqus și-a băgat widget cu Recent Comments și alte cestiuni. Deci am putea face o probă de-un weekend, nu? Nu înjurați! Pînă luni dimineață băgăm un Disqus mic și-l testăm. Mai departe, om vedea ce-om face.

  Reply
  1. Yeba

    @Bleen De ce să nu-njurăm? Fiindcă e duminică?! Care este avantajul cu disqus? De ce nu trăim fără disqus? Poate sunt copii săraci, care n-au alte jucării, de ce să nu le lăsăm lor un disqus? 

   Reply
  2. Yeba

    @Bleen De ce să nu-njurăm? Fiindcă e duminică?! Care este avantajul cu disqus? De ce nu trăim fără disqus? Există pe lume copii săraci, care n-au alte jucării, de ce să nu le lăsăm lor un disqus? 

   Reply
  1. musiuplugary

    @Florina a aflat sau si-a adus aminte ca numele lu’ base are ca una din anagrame „satanic abuser”

   Reply
  2. Luminita

    @Florina ihi, e de rasu plansu pe de alta parte faptul ca Zgonea a devenit un liric cu accent patetic imi spune ca a intrat in faza de trepanatie, o panica o neputinta pe care si-o refu;eaza in epic

   Reply
 28. Luminita

  eu cred ca scenariu pleaca de la o premiza improbabila, anume ca CCR va amana deliberat o decizie pana la sau la 31 august. In cazul in care guvernul nu va trimite Curtii nici un set de liste electorale CCR poate si trebuie sa ia o decizie de genul, sa ne dea AEP listele electorale permanente asa cum le avea la 29 iulie, BEC-ulpe ale sale si de la MAI actualizarea facuta inaintea referendumului, pe judete, cati s-au scos, cati s-au adaugat,etc.
  Si dupa clarificarea din sedinta de marti, cea cu paragraful buclucas, de la MAI evidenta romanilor cu drept de vot si domiciliul in strainatate care urmeaza a fi luata in calcul la cvorum, punct.
  Eu cred ca in sedinta de marti CCR va transmite, in clar, public si corect publicat pe site-ul sau, care sunt acele acte/documente de care intelege sa se servesca si va solicita iar, in clar fara echivoc, institutiilor aferente respectivele hartoage.
  CCR nu isi mai poate permite sa o scalde, presiunea responsabilitatii crizei politice si in special economico-financiare create de plecarea lor in vacanta, ii va forta sa taie coada pisicii.
  Sa nu uitam ca spectrul procurorilor ce amusineaza „erorile” facute de grajdanii lor, este un factor determinant, chestiunea referendumului trebuie transata. Am comvingerea ca se vor gasi 6 judecatori cu scaun la cap sa puna capat chestiunii

  Reply
  1. EleBelele

    @Luminita daca CCR se apuca sa ceara toate informatiile enumerate, apai hotararea se va pronunta undeva la anu’ pe vremea asta :-))

   Reply
   1. SimonaM

     @EleBelele  @Luminita Parcă-l și văd pe Predescu cu creionul chimic după ureche, un maldăr de liste în poală și bombănind în timp ce numără.

    Reply
    1. Rheia

      @Gramofonu  @EleBelele  @SimonaM  @Luminita De ținut minte replica „We ain’t found shit, sir!” Îi prevăd un viitor luminos pe Blogary, dacă nu ne bagă definitiv Bleen mințile-n cap cu miștocăreala scatologică la adresa lui Crizache.

     Reply
   2. Luminita

     @EleBelele  despre ce informatii vorbesti ? eu vorbeam despre documente concrete, listele de la AEP se afla la Parchet, eu cred ca procurorii fac copii intr-o zi, BEC-ul la fel si tabelul centralizat primit de la primari cu numarul de electori disparuti/morti si cei intrati pe liste intre alegerile locale si 11 iulie, este un exel simplu pe care MAI il are, a spus-o public Rus, cat despre tabelul centralizat cu romanii cu domiciliul afara iar este o sotuatie clara, functionari ai MAI au recunoscut clar ca il au.
    Doar au servit la ceva stenogramele astea, nici Dusa nici cocalarul de Stroie nu o mai pot scalda. 

    Reply
    1. teocharis

      @Luminita ” cat despre tabelul centralizat cu romanii cu domiciliul afara iar este o sotuatie clara””
      
     aceasta cifra a fost mereu estimata cu o marja de eroare de  cel putin +- 500.000
      
     interesant cum vor reusi sa afle cu exactitate acest numar in numai 2 saptamani!

     Reply
    2. Luminita

      @teocharis el se afla in clar la serviciu pasapoarte si nici nu trebuie sa il inventeze acum, trebuie sa dea situatia pe care o aveau la 23 iulie, punct

     Reply
    3. Gramofonu

      @ny2  @teocharis  @Luminita Numarul exact de morti din Gorj l-au aflat de la Sf. Petru. Drept dovada vor arata condica de prezenta de la poarta raiului.

     Reply
    4. teocharis

      @Luminita adik ” serviciul ” pasapoarte a tacut malc in timp ce toti ceilalati (bnr, gubernul, catindatii la diverse fonctii) se straduiau sa estimeze cati romani si-au luat lumea in cap
      
     e si asta un punct de vedere

     Reply
    5. Luminita

      @teocharis pai alde Manoluiu ala il asigura pe Dobre ca au situatia la zi si ca nu figureaza pe listele electorale

     Reply
    6. EleBelele

      @Luminita despre informatiile cuprinse in tona de documente despre care vorbeai; CCR NU mai are nevoie de niciun alt document sau informatie ca sa se pronunte; orice astfel de solicitare nu ar insemna decat un nou motiv, mai bine zis pretext de amanare, astfel incat eu zic ca nu e pea indicat sa le dam idei; vorba aceea: suferinta lunga, moarte sigura…

     Reply
    7. Ilinca

      @teocharis  @Luminita nu este estimat cu marja de eroare….au baza de date informatizata, iti pot spune in fiecare zi cati romani din astia sunt (ceredesisti, cum le spun ei in stenograme). Oricum ei nu sunt inclusi in cei 18 mil si nustiu cati de la referendum, deci nu le foloseste la nimic cifra aia. Asta a fost unul din capetele de acuzare din referatul procurorilor: au spus tot timpul ca vor sa-i scoata din listele electorale desi ei nici nu erau acolo. Practic au vrut sa-i scoata de 2 ori……Doamne, vorbim de ne doare gura de listele alea si nici acum nu s-a inteles ce si cum…..

     Reply
    1. musiuplugary

      @gupi  @Florina de la mosii in camesoaie ma astept sa voteze cate bomboane vor avea pe coliva

     Reply
    2. musiuplugary

      @Florina  @gupi desi m-a deranjat intotdeauna modalitatea de numire, nu am crezut ca voi ajunge vreodata sa vad unul din ei calificandu-si in mod deschis, intr-un interviu, colegii/colegul/colega drept vanduti politic. am considerat ca stimata curte, oricat de imperfecta, se va autoregla fara expuneri media care duhnesc a exact ceea ce incrimineaza. intr-un fel poate e mai bine, asa cel putin stim cine danseaza dansul ploilor pt moscova.

     Reply